__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

Imatge portada: CENTRE HISTÒRIC DE CADAQUÉS Cedida per FONS CCAE

Autor: NARCÍS RIBAS

FEBRER MARÇ 2021 • N.75 N.74

T’enamoraràs de

LLETERA CAMPLLONG

OSOR

La llet de casa

Al cor de les Guilleries

SANT CUGAT

SALLENT

Trenca la rutina

Tot per explorar


A

quest any La Marató de TV3 va crear, una vegada més, el seu disc destinat a la Covid-19. Diferents artistes, alguns d’ells de parla espanyola, van versionar les lletres de les seves cançons al català. Les cançons tenen un denominador comú que el seu missatge sigui positiu i esperançador davant la complicada situació que vivim. Totes són magnífiques, tot i que destaquem la del cantautor andalús Francisco Javier Labandón, de nom artístic El Arrebato, que canta en català la cançó del centenari del Sevilla F.C, "Junts vencerem". En rescatem una frase:

“Som valents, som guerrers, som la força! Ens tindràs sempre, costi el que costi. Un equip que s’hi juga la vida i no té ja por, perquè junts vencerem”

el SEGRIÀ

10

la NOGUERA

12

el TARRAGONÈS

14

CAMP

16

el GIRONÈS

18

el BAIX

Així ens definim, un equip que juga sense por i que, una vegada més, surt a jugar al camp, en el nostre cas, al mercat editorial. Ens complau poder continuar oferint oportunitats turístiques i seguir recorrent Catalunya com a la SELVA nosaltres ens agrada. Ben carregats d’energia per endinsar-nos en la bellesa més profunda, ja sigui de la particular natura que creix en cada zona del nostre territori o visitants museus, pobles petits o ciutats plenes de gom a l' ALT EMPORDÀ gom, menjant tranquil·lament en algun restaurant, i si és amb bones vistes, millor. Fer un tast de vins, fer visites guiades per empreses que treballen el producte de km0... hi ha milers de plans. Què us agrada fer a vosaltres? el BAIX EMPORDÀ Què fareu per Setmana Santa? El nostre destí és l’especial d’aquest mes, el descobreixes? On creus que anem? Amb molta il·lusió us presentem la nova edició, amb ganes de minimitzar les restriccions, però sempre amb consciència, fent turisme segur i amb precaució. No sabem quan acabarà la covid-19, però tot el que fem i com actuem té molt a veure. Així doncs, només ens queda la frase de l’Arrebato:

“Guanyarem junts aquesta batalla. No estaràs mai ja sol en la lluita. L’ esperança, el valor i la ràbia ens donen la força per seguir endavant”

el

26 30 40

el BAGES

48

VALLÈS OCCIDENTAL

50

Amb la col·laboració de

info@magazinepublicacions.com www.magazinepublicacions.com

Delegació de Barcelona: Av. Madrid, 133 baixos · 08028 BARCELONA Tel. 93 249 71 71 Delegació de Lleida: C/ Abat Escarré, 6 baixos · 25001 LLEIDA Tel. 973 071 222 Director Lluís Gómez: lluis@magazinepublicacions.com Dept. Comercial Anna Arrom: anna@magazinepublicacions.com Dept. Disseny Gràfic i Redacció Marta Sanahuja i Chiara Di Nolfo produccio@magazinepublicacions.com Dept. Disseny Gràfic i Web media@magazinepublicacions.com Dipòsit legal: L 177-2017 ISSN (Edició impresa): 2604-9627 ISSN (Edició online): 2604-9635 Publicació associada a

CONTRACTACIÓ PUBLICITÀRIA publicitat @ magazinepublicaciones.com

Tel. 667 560 225 Per a la publicació de nous anuncis o variacions dels actuals, s’ha de comunicar abans del tancament de l’edició (dia 15 de cada mes). Passada aquesta data, si no s’ha rebut material nou, l’editorial procedirà a repetir el mateix del mes anterior. Aquesta publicació no es responsabilitza de les opinions alienes a l’editorial i que apareixen en textos, reportatges, dissenys i treballs gràfics realitzats i firmats per terceres persones. Aquesta publicació no pot ser ni totalment ni parcialment reproduïda, distribuïda, comunicada públicament ni utilitzada ni registrada a través de cap tipus de suport o mecanisme ni modificada o emmagatzemada sense prèvia autorització escrita de la societat editora. Conforme al que disposa l’article 32 de la Llei de Propietat Intel·lectual, queda expressament prohibida la reproducció amb finalitats comercials a través de recopilacions d’articles periodístics.

03


la V la Val all d d’ d’Aran Aran Ar

omença la primavera i una nova estació, nosaltres venim amb l’energia i l’esperit renovats per seguir conquistant Catalunya. La proposta per aquest mes de març inicia amb el famós camí de ronda de la Costa Brava i la Costa Daurada, que els uneix dues finalitats, caminar mentre t’acompanyen uns paisatges marítims espectaculars. Els del Consell Comarcal del Segrià han creat una campanya genial anomenada “forastering”, ja us n’hem avançat detalls al nostre instagram @turismeacatalunya. La Noguera ens descobreix alguns dels seus atractius. L’acompanya el Tarragonès amb Altafulla i la seva iniciativa de comprar al comerç de proximitat i al Baix Camp tenim a l’Hospitalet de l’Infant que ens presenta la platja del Torn. Després ens en anem cap al Gironès i ens endinsem al poble de Madremanya i Campllong on coneixem de primera mà la Cooperativa Lletera de Campllong. L’especial d’aquest mes va dirigit a l’Empordà, una zona màgica i que enganxa a tot aquell qui la visita, fins a tal punt, que sempre vols tornar. Els municipis dels quals parlem són Osor, Cadaqués, Peralada, El Port de la Selva, Peratallada, Pals i finalitzem l’especial amb un racó preciós i que ens ha conquistat el cor, l’Hotel Mas Salvi, busca’l, t’agradarà. Però, no s’acaba aquí, finalitzem l’edició amb Sallent i Sant Cugat. Després d’uns dies llargs d’espera per poder fer turisme per Catalunya, a causa de les restriccions per la covid-19, agafem la motxilla i sortim, ja!

Pallars Pallla Pa arrs Sobirà S bi So b rà à

Alta Alta ltta Rib Ribagorça iba ba b ago gorç ça

l’Al l’ l’Alt Alt Urgel Urrge U gel P Pa Pallars lllar ars Ju Jussà uss ssà

e So Sols Solso ols so la Noguera Nog ogue uera ue ra a

la la Segarra Se ega garr rrra

Pla Pla l d’Urgell d Ur d’ Urge gell l ll l’Urgell l’’Ur Urge gell ge ll

Segrià Segr Se g ià à les les Garrigues Garr Ga rrig igue ig ue es

C Conca on nca c de de B Ba Barberà r er rb erà à A Al Altt Ca C Camp amp

P Pr Priorat iora io ratt ra

Terra Terr Te rrra Alta Alta

Ribera R be Ri bera ra a d’Ebre d’E ’Ebr brre b

B Baix aix ai x Camp C Ca amp mp

T Ta Tarragonès rrag rr agon onès on

Província de Tarragona

Baix Baix Ebre Ebr bre e

Província de Lleida Província de Barcelona Província de Girona Principat d'Andorra

04

Monttsi Montsià Mont sà

Ba Bai ai Pene Pe ne e


optimista Andorra

admirada

aventurera Cerdanya C rrdan Ce danya a

lll

Alt Al lt Empordà Empo Em pord p rdà rd dà

el Ripollès Rip pol ollè llè lès s la Garrotxa Ga Garr arr r ottxa Be Berguedà erg rgue u dà ue à

el e o ès on onès è

pròxima

Plla Pla P a de l’Estany l’’Es E tany ta any y

Osona O on Os ona a

Gironès Gi G irro onè n ès

B Baix aix ai x Em Empordà mpo orrd dà

la la Selva Sel ev va a Moianès Mo M oia ianè nès nè s

Bage Ba Bages ges ge s

Val Vallès allè lè ès Or Oriental Orie ient ie n al nt al V Vallès alllè lès s Occi Oc Occidental c de ci dent nttal a

Anoia A oi An oa

Altt Al Pene Pe Penedès n dè ne dès s

i ix edès edè dès

B Baix aix ai aix L Ll Llobregat lob obre ega gatt

Maresm Mar Ma re resm esm sme

arc Barc Barcelonès B

Aquesta és la llegenda del mapa de Catalunya, representat per comarques i províncies. Al costat de cada comarca, hi trobareu la seva capital.

Garraf G rr Ga rraf a af

Les comarques que apareixen amb un color més fosc i marcades amb un cercle pintat són aquelles que apareixen en aquesta edició de la revista.

Segrià (Lleida)

Berguedà (Berga)

Les Garrigues (Les Borges Blanques)

Bages (Manresa)

Conca de Barberà (Montblanc)

Pla d'Urgell (Mollerussa)

Anoia (Igualada)

Alt Camp (Valls)

La Noguera (Balaguer)

Alt Penedès (Vilafranca del Penedès)

Baix Penedès (El Vendrell)

L'Urgell (Tàrrega)

Garraf (Vilanova i la Geltrú)

Cerdanya (Puigcerdà)

Tarragonès (Tarragona)

La Segarra (Cervera)

Baix Llobregat (St. Feliu de Llobregat)

El Ripollès (Ripoll)

Baix Camp (Reus)

El Solsonès (Solsona)

Vallès Occidental (Sabadell i Terrassa)

La Garrotxa (Olot)

Priorat (Falset)

Pallars Jussà (Tremp)

Barcelonès (Barcelona)

La Selva (Sta. Coloma de Farners)

Ribera d'Ebre (Móra d'Ebre)

Pallars Sobirà (Sort)

Maresme (Mataró)

Pla de l'Estany (Banyoles)

Terra Alta (Gandesa)

L'Alt Urgell (La Seu d'Urgell)

Vallès Oriental (Granollers)

Gironès (Girona)

Baix Ebre (Tortosa)

Alta Ribargorça (Pont de Suert)

Moianès (Moià)

Baix Empordà (La Bisbal de l'Empordà)

Montsià (Amposta)

La Val d'Aran (Viella)

Osona (Vic)

Alt Empordà (Figueres)

Andorra (Andorra la Vella)

05


© Xavier Bonet Martinez @boonwell

autèntics balcons sobre el mar i resseguim la mar ens trobem amb els anomenats Camins de Ronda, senders litorals que antigament servien de salvament per als nàufrags i, pels que patrullaven els antics carrabiners per impedir el contraban i l’estraperlo, és a dir, el negoci il·legal de productes. Avui en dia, s’han convertit en un filó turístic més de la Costa Brava i de la Costa Daurada, els balcons del Mediterrani de la nostra Catalunya. Rutes senderistes que et permeten desplaçar entre pobles, conèixer paisatges idíl·lics inaccessibles en transport tradicional i on descobrir cales on banyar-s’hi i platges verges, respirar l’aroma de pins barrejat amb aquella olor tan característica d’aigua de mar.

LA COSTA BRAVA Conserva joies paisatgístiques del litoral de Girona de diferents trams, des de Lloret de Mar fins a Portbou. Et destaquem aquelles més característiques i adaptades per a totes les edats on gaudir-hi plenament. El camí de ronda de Calella a Palafrugell ofereix unes de les millors panoràmiques de la Costa Brava, en un ambient familiar i amb tot l’encant d’un poble de pescadors, amb l’avantatge de passar per algunes zones urbanitzades on prendre un refrigeri. El tram de Platja d’Aro i Palamós està ple de sorpreses, començant pel Cavall Bernat, la peculiar roca situada al nord de la platja gran de Platja d’Aro. Aquest camí us portarà per ruïnes romanes, túnels i passadissos per platges de sorra fina i de

roques vermelles, trams vorejats d’illots i esculls, així com per barraques de pescadors i miradors espectaculars de la mar cristal·lina. I el camí de ronda al cor del Parc Natural de Cap de Creus, un dels entorns més emblemàtics de Catalunya, des de Roses fins al Port de la Selva, passant per Cadaqués i fer un parèntesi artístic esplèndid al Portlligat, on visitar la Casa-Museu de Salvador Dalí. Bé, no solament és gaudir del paisatge, també és ideal per aprofitar i provar la gastronomia gironina, des dels llagostins de Sant Antoni de Calonge i la gamba de Palamós, passant pel peix blau de Sant Feliu de Guíxols i l’arròs negre de Palafrugell.

Continua a la pàg.  09

Els Camins de Ronda són una magnífica via per descobrir, gaudir de paisatges diferents i meravellosos, de punta a punta del país

06

© Xavier Bonet Martinez @boonwell


COMENÇA a la pàg.  06 LA COSTA DAURADA Pel que fa a la Costa Daurada, molts trams del camí vell de ronda s’han convertit en amplis passejos marítims, destacant dues zones que conserven el traçat original i un entorn natural espectacular: en primer lloc d’Altafulla a Tarragona, de gairebé 15 quilòmetres que es poden ampliar fins a Roda de Barà, creuant la zona natural dels Muntanyans de Torredembarra. El que més sedueix de la zona tarragonina és el paisatge sorprenentment verge juntament amb la ciutat i els vestigis històrics de l’època romana. El Cap de Salou et regala una passarel·la sobre el mar que et deixarà bocabadat, passant per diferents cales com la de Llenguadets, des d’on poder observar els búnquers de la Guerra Civil. Acabem amb la platja del Torn d’Hospitalet de l’Infant i començant la segona zona de camí de ronda, de sud a nord, entre l’Ametlla de Mar i l’Ampolla. D’uns 20 quilòmetres i passant per un dels espais més protegits i poc alterats de la costa mediterrània, et regala un itinerari de baixa dificultat que permetrà refrescar-te i gaudir d’un entorn paisatgístic de caletes solitàries, on la terra i el mar es combinen a la perfecció.

© Chiara Di Nolfo

Caminar per diferents espais naturals

formats per boscos litorals on veure

l’efecte de la salinitat en la vegetació,

platges de sorra fina, cales amagades

entre penya-segats i aiguamolls plens de biodiversitat

La millor manera de conèixer la preciosa zona litoral de Catalunya és aquesta, la Costa Brava i la Costa Daurada es combinen per oferir una geografia única i envejable. Penya-segats que xoquen amb el mar turquesa, vegetació salvatge, runes arqueològiques, cales amagades i roques amb història. No cal dir res més, anima’t a descobrir els Camins de Ronda

09


el SEGRIÀ

l Segrià és terra de colors, segons l'estació de l'any: el rosa dels presseguers florits, el verd de les oliveres, el groc de l'ordi, el marró de la terra, el blau del riu Segre. El Segrià és natura i calma, però també activitat agrícola, ramadera i agroindustrial, amb productes alimentaris amb gust a proximitat. El Segrià és horta i secà, cultura i patrimoni, boira, cel immens i sol, terra de Ponent. La comarca la formen 38 municipis i, ­al mig, Lleida, amb la seva imponent catedral sobre el turó de la Seu Vella que s'albira des de tota la plana. Una capital de serveis mitjana connectada amb Barcelona, Saragossa i Madrid amb alta velocitat, i porta d'entrada als Pirineus. Els valors i oportunitats de futur que ofereix el Segrià fa que, més enllà de visitar-la, persones d'arreu triïn la comarca per desenvolupar el seu projecte de vida, gaudir de l'entorn rural i d'una vida slow, en definitiva, fer el forastering. D'aquí, la campanya de promoció que impulsa el Consell Comarcal del Segrià: "Passa't al forastering. Al Segrià, qualitat de vida".

Què és el forastering?

Fer el “forastering” és anar a viure al Segrià i gaudir de la qualitat de vida que t’ofereix aquesta terra i la seva gent. Les persones nascudes al Segrià també fan el “forastering”, de fet, el porten practicant tota la vida... ja que gaudeixen de tot allò que ofereix la comarca: viure bé, en un lloc proper, ple d’oportunitats i amb accés a productes de qualitat i Km0

10

Què diuen els forasterings? INMA

De Tarragona. Viu a Alfés i practica el forastering des de fa 20 anys: "He format la meva família aquí, on la gent és més oberta i propera. Estic enamorada d'aquesta terra".

AINA

Del Masnou. Viu a Alcoletge i practica el forastering des de fa 15 anys:

NEREA

De Vimbodí i Poblet. Viu a Almenar i practica el forastering. "M'agrada la tranquil·litat del poble i la gent. A més, jo i la meva parella viatgem molt a la muntanya i aquí hi estem a prop".

MARÍA

De Madrid. Viu a Lleida i practica el forastering.

"Volia un canvi de vida. M'agrada la tranquil·litat i el ritme de vida sense estrès".

"Després de buscar feina sense èxit a Madrid, en vaig trobar a Lleida. He pogut emancipar-me i crear la meva pròpia família".

ORIOL

LLUÍS

De Manresa. Viu a Torres de Segre i practica el forastering des de fa 3 anys: "Volia viure amb la meva companya amb qualitat de vida i educar el meu fill en un entorn saludable".

JENNIFER

De Califòrnia (EUA). Viu a Almatret i practica el forastering des de fa 5 anys: "M'apassiona l'entorn on visc i el meu poble. Gaudeixo molt de cada minut de la meva vida aquí".

SOFIA

De Barcelona. Viu a Alfarràs i practica el forastering. "Vaig muntar el meu propi negoci amb un lloguer assumible. I m'encanta tenir camp al davant de casa!".

De Santa Margarida de Montbui. Viu a Vilanova de Segrià i practica el forastering des de fa 11 anys: "M'agrada viure en un entorn rural a prop de Lleida. Aquí he pogut muntar el meu propi negoci".

EDUARDO

De Montsó (Osca). Viu a Montoliu de Lleida i practica el forastering. "Vaig venir a treballar i després va venir la meva dona, de Romania. Tenim un restaurant i donem feina a gent de la comarca. Fem vi i hort." Reportatge maquetat per MGZ PUBLICACIONS Fotos drone: LA POMETA


AL SEGRIÀ, QUALITAT DE VIDA

Ees i es ja ho han fet!

www.segria.cat


ituada a les portes del Pirineu, la Noguera ofereix una proporció ideal de natura, aventura, cultura, ciència i gastronomia. La gran diversitat d'elements naturals i contrastos de la Noguera li configuren un tarannà aventurer i alhora acollidor que captiva qui la visita i el transporta a un món de sensacions i experiències. Bona part del cel de la Noguera està certificat pel Programa M&B (Home i Biosfera) de la UNESCO i 19 municipis de la comarca estan certificats com a Destinació Turística Starlight. A més, de dia el cel del Montsec està reconegut com una de les millors zones de vol lliure a nivell mundial. Bona part del cel de la Noguera està certificat pel Programa M&B (Home i Biosfera) de la UNESCO i 19 municipis de la comarca estan certificats com a Destinació Turística Starlight

12

En els darrers anys, la Noguera ha estat notícia per ser un referent en l’street art, amb els espectaculars murals del Gargar de Penelles i del Carreró de Montgai.

Natura i turisme actiu La gran varietat d’espais naturals de la Noguera permeten la pràctica d’un gran nombre d’activitats de turisme actiu plenament en contacte amb la natura, tant d’aire, com d’aigua, com de terra.

Cel: Les valls d’Àger i de Meià estan

reconegudes com unes de les millors zones de vol lliure a nivell mundial. Al Montsec els amants del vol lliure poden practicar parapent, ala delta, vols en globus i ultralleuger i també vols amb paramotor i paratrike.

Terra: La Noguera per la diversitat de

paisatges convida a practicar senderisme, running, T-rail, o BTT. Les parets verticals de la serra del Montsec són llocs coneguts i únics per a l’escalada, i en coves com la cova del Tabac a Camarasa i la cova Negra a Os de Balaguer es practica l’espeleologia.

La comarca de la Noguera és repleta de virtuts patrimonials, naturals, històriques i artístiques, com per exemple que les valls d’Àger i de Meià estan reconegudes com unes de les millors zones de vol lliure a nivell mundial

Aigua: Els embassaments de Cama-

rasa, Canelles, Sant Llorenç de Montgai, Santa Anna i Rialb configuren l’espai d’aigües tranquil·les més gran de Catalunya, perfectes per practicar piragüisme, passejades en llanxa amb motor, surf de vela, esquí-bob, etc. Al riu Segre, on les aigües són més braves, es pot practicar ràfting i mini-ràfting, i barranquisme al riu Rialb.

Patrimoni històric La Noguera és un indret on la natura es confon amb la història i on cada moment històric ha deixat la seva empremta. A la comarca de la Noguera resten nombrosos vestigis de diverses èpoques prehistòriques, com són les pintures rupestres i els dòlmens. ​Haver estat l’avantguarda de la Catalunya Vella, terra de frontera i part important del Comtat d’Urgell va deixar empremta en viles, castells, esglésies i monestirs. Vells costums i tradicions s’apleguen a la Noguera, com el Ranxo de Ponts, la Trobada de Campaners d’Os de Balaguer, la Fira de la Perdiu a Vilanova de Meià... Festes que destaquen per la seva peculiaritat són l’Harpia a Balaguer, la Transsegre a Camarasa i Balaguer, Montgai Màgic, Festival Gargar a Penelles...


el TARRAGONÈS

En circulació les targetes per a la compra en el comerç local

Des de l’Ajuntament, s’han expedit un total de 500 targetes personalitzades amb l’eslògan de la campanya, i que, en els primers dies, ja es van posar a la circulació més de la meitat. La ciutadania les pot aconseguir des del passat 26 de febrer fins a exhaurir existències, mentre que la campanya s’allarga fins el 9 d’abril. L’usuari l’adquireix a un preu de 20 € i n’ obté una càrrega de 40 € per gastar-se en qualsevol de la trentena d’establiments amb domicili fiscal a la vila que s’han adherit a la proposta.

14

La regidora de Comerç, Natalia Sanz, va explicar que ha estat una proposta molt ben rebuda per part dels comerciants i ha assenyalat que la iniciativa té una doble vessant: “Per una banda, incentivar la compra en els comerços de proximitat que més estant patint la crisi de la Covid, i per una altra, ajudar també a les famílies amb ajuts directes”. La targeta “Jo compro Altafulla” tracta d’una iniciativa per fomentar la compra en els establiments i comerços de la vila i a la vegada ajudar a les famílies El coalcalde, Jordi Molinera, preveu que la campanya pugui tenir un impacte de 20.000 € sobre el comerç local altafullenc. De fet, la voluntat del consistori és que aquesta primera edició tingui continuïtat en els propers mesos, com ha explicat Molinera, “en tempo-

rada baixa com la tardor”. Per això es demana que no es llenci la targeta un cop esgotat el crèdit. Els establiments que participen en la campanya s’identifiquen amb un cartell fixat a l’entrada del comerç corresponent. La campanya no inclou els establiments comercials amb una superfície superior als 500 m2, i per ser beneficiari de la targeta cal estar empadronat al municipi. Les targetes s’han d’adquirir a l’Oficina de Turisme, que s’ubica a la Pallissa de l'Era del Senyor, Camí de l'Ermita, número 10. L’horari és de dilluns a dissabte, de 9 a 14 hores, i el telèfon 977 651 426. A banda de les 500 targetes personalitzades, s’ha editat un vídeo de promoció de la campanya per a xarxes socials amb l’etiqueta #JoComproAltafulla, falques de ràdio, cartelleria i s’ha habilitat també un espai web on s’explica el funcionament de la campanya (www.altafulla.cat/ajuts). Per consultar el saldo de la targeta personalitzada, cal fer-ho a través del següent enllaç: moneytopay. com/gestion-targeta-regalo

Reportatge dissenyat per MGZ PUBLICACIONS

l coalcalde d’Altafulla, Jordi Molinera, i la regidora de Comerç i Turisme de l’Ajuntament, Natalia Sanz, van presentar el passat 25 de febrer la campanya ‘Jo compro a Altafulla’. Es tracta d’una iniciativa per fomentar la compra en els establiments i comerços de la vila a través de targetes moneder subvencionades en un 50 % per les arques municipals amb una aportació total de 10.000 € en una primera remesa.


Jo compro a Altafulla Del 26 de febrer fins al 9 d’abril

Targetes

Preu

De Regal

Total

500

20€

20€

40€

Vine a l’Oficina de Turisme i adquireix la teva targeta


ots els municipis tenen un monument, un espai o alguna festa que fa que siguin recordats. En el cas de l’Hospitalet de l’Infant i la Vall de Llors és un lloc que destaca per sobre dels altres. Aquest indret memorable és la platja del Torn. De fet, aquesta és una de les platges naturistes més apreciades arreu d’Europa. Voleu saber per què? El Torn és una d’aquelles platges privilegiades pel seu excel·lent grau de conservació natural. Ha contribuït a aquest fet que estigui ubicada en un espai natural protegit conegut com la Rojala. En aquest entorn es pot trobar una bona mostra de la típica pineda mediterrània. A més, hi ha una ruta senderista que ens trasllada fins al mirador del Torn, on es pot gaudir d’unes vistes fantàstiques de la platja i també de la franja litoral de l’Hospitalet de l’Infant. La Rojala-platja del Torn és l’únic espai protegit al litoral que va de Tarragona al delta de l’Ebre. Precisament, la

16

© Rafael López Monné

singularitat de l’espai rau en el fet que és un dels escassos trams de costa des de Tarragona al Delta de l’Ebre que no està afectat pel procés urbanitzador. És també un espai amb notables valors paisatgístics i de vegetació litoral.

Destaca per la presència de vegetació que costa molt de trobar en d’altres punts de la Costa Daurada La platja del Torn és una de les platges naturistes més apreciades arreu del continent europeu En aquest sentit, l’entorn d’aquest arenal destaca per la presència de vegetació que costa molt de trobar en d’altres punts de la Costa Daurada. Un bon exemple és el Lliri de Mar, una planta que viu als arenals marítims i

en els sistemes dunars del litoral. Són sorprenents les grans flors blanques del lliri de mar en ple mes d’agost, sobre la sorra calenta de la platja del Torn. Hi ha pocs llocs a la Costa Daurada on pot trobar aquesta planta. Per aquesta raó es demana que no s’agafi o es talli. Una altra planta, en aquest cas marina que es troba en aquesta zona, és la posidònia. Les praderies de posidònia són una espècie endèmica del mar Mediterrani que juguen un paper molt important en la dinàmica sedimentària (amb les seves arrels, ajuden a mantenir el sediment immòbil), són importants zones de producció d’oxigen, de cria i de refugi per a moltes espècies d’animals. D’altra banda, les praderies funcionen com uns grans filtres i ajuden a mantenir l’aigua del mar neta i transparent. Per aquesta raó, les aigües de l’Hospitalet de l’Infant i la Vall de Llors són cristal·lines

Imatges cedides per TURISME L’HOSPITALET DE L’INFANT I LA VALL DE LLORS

T

CAMP

Reportatge dissenyat per MGZ PUBLICACIONS

el BAIX


el GIRONÈS

UN POBLE PETIT RIC EN NATURA I GASTRONOMIA etit poble disseminat que compta amb nombrosos veïnats; Can Bosc, Can Canyet, Can Dionís, Can Falgueres, La Bruguera i Ferreries. El que crida l’atenció és la natura que l’envolta, que des de lluny ja saps que el poble et transmetrà pau. Girona enamora també es manifesta en aquest municipi del Gironès, i són varies les raons per les quals podríem dir que Campllong és naturalment magnífic. Així ja ens ho demostrava el seu primer nom, Campolongum (primera cita que se’n coneix de l’any 899), el significat d’aquest topònim vindria a ser que, forma part de camps de gran amplitud i longitud. La història passa per tothom i sempre deixa empremta, i en aquesta ocasió són varies les cases que s’aposenten al voltant de l’església parroquial de Sant Quirze, docu-

18

mentada el 1362, tot i que l’edifici que podem veure avui en dia és del segle XVI i XVII. Entre les edificacions de gran interès també hi trobem la Torre Llupiana que es manté en bon estat, es tracta d’una estructura fortificada, amb un bonic patí i garites. La Rectoria del s. XVIII presenta l’aspecte de la típica masia restaurada recentment, on actualment, hi ha les dependències municipals i evidentment, la rectoria. Campllong es troba molt ben situat, a un pas del mar i una altre de la muntanya, que acull diferents encants vinguts del paisatge, les festes i tradicions i, sobretot, del que més ens agrada la gastronomia, que els beneeix amb una cuina tradicional casolana. Es dediquen al sector agrícola i compten amb explotacions agràries dedicades al bestiar boví,

porcí i aviram. El fet d’estar emplaçats en un lloc com aquest, ha permès a Joaquim Albertí crear la fàbrica d’embotits que comercialitza amb la marca La Selva. Els heu provat? Tota una delícia, com tots els plats que tenen amb algun ingredient de Campllong.

Campllong és una terra de passeig que convida a voler conèixer, ja sigui a peu o en bicicleta per descobrir tota la seva riquesa


Tot el territori paisatgístic i una natura particular els proporciona molts indrets a demanen ser descoberts. Així és que tenen diferents rutes per poder fer senderisme i conèixer Campllong i la magnífica comarca del Gironès. Si consultes la pàgina Gironès, Terra de passeig trobaràs algunes rutes per poder fer tant a peu com en bicicleta. Només cal que preparis l’excursió i omplis la motxilla, la resta se n’encar-

rega la natura de Campllong, la que de ben segur et sorprendrà.

Tot el territori paisatgístic i la natura tan particular amb la que compten els proporciona molts indrets que demanen ser descoberts

els seus vilatans i vilatanes s’esforcen constantment per mantenir la seva identitat i donar-li projecció de futur. Cada any preparen fires i festes perquè es mantingui ben viu el municipi i que, qui els visiti s’emporti un bon record d’ells i vulguin tornar Reportatge realitzat per MGZ PUBLICACIONS Per a més informació: AJ. DE CAMPLLONG Telèfon 972 461 504 www.campllong.cat

Tot i ser un petit nucli rural, de masies i cases dispersades pel territori,

19


RACONS DE CATALUNYA VACA CATALANA PASTURA PER L’IDÍL·LIC ENTORN DE CAMPLLONG (el Gironès) Fotografia cedida per LLETERA CAMPLLONG


22


D

Més de 40 granges familiars d’arreu del territori català associades en una cooperativa lletera de trajectòria consolidada. Gràcies a la bona formació i els cursos anuals especialitzats que imparteixen als socis productors sobre la qualitat de la llet, el maneig de les vaques o la problemàtica del sector lleter, s’aconsegueix obtenir un producte d’extrema qualitat. A més, compten amb el segell Welfair Quality impulsat per l’IRTA (Institut d’Investigació i Tecnologia Agroalimentària) i el NEIKER-Tecnalia (Institut Basc d’Investigació Agrària) per acreditar i impulsar una producció animal més ètica i responsable.

Gust i qualitat Traçabilitat i garantia, llet exclusiva dels seus socis. Reportatge dissenyat per MGZ PUBLICACIONS

es de la inquietud de tenir una cooperativa pròpia, uns quants productors de llet van decidir fundar la Cooperativa Lletera de Campllong l’any 1995. Actualment, col·laboren amb els millors socis productors de llet de vaca de granges familiars de les comarques del Gironès, el Baix Empordà, la Selva, Osona, el Segrià, el Maresme, el Baix Llobregat i el Pla d’Urgell. Diàriament, es recull la llet acabada de munyir, amb cisternes de gran dimensió preparades per mantenir el producte en fred. Porten la llet a la fàbrica transformadora, passant els controls més estrictes de qualitat i així poder-la distribuir amb totes les garanties i el millor gust. I és que la millor llet s’obté de les vaques més ben cuidades i alimentades, d’un procés de recollida diari, de la proximitat i d’una traçabilitat garantida. Només per això, la llet de la Cooperativa Lletera de Campllong conserva totes les característiques organolèptiques i un alt valor nutricional. Munyim, envasem i portem. Aquesta és la llet de qualitat i proximitat, directa a la teva botiga de confiança.

Una de les antigues sòcies fundadores de la marca Llet nostra, ara marca pròpia com a Lletera Campllong, comercialitza els seus envasos a una seixantena d’establiments arreu de Catalunya, en concret a totes les botigues Valvi, Spar i Novavenda. Així doncs, no dubtis en escollir-la per consumir-la com més t’agradi, com per exemple amb un bon cafè, introduint-la en diferents receptes culinàries o per beure-la sola. Gaudeix del gust de la llet d’abans!

Proximitat Produeix, envasa i distribueix la llet de les seves granges.

Benestar animal En base als requisits de Welfare Quality®.

23


nfilat sobre un turó i situat a l’extrem est de la comarca del Gironès hi trobem el municipi de Madremanya, d’origen medieval i amb un estat de conservació impecable. Si ens hi endinsem trepitjant els camins de pedres que formen els carrers d’aquesta vila, hi podrem respirar pau i tranquil·litat, monuments plens d’història que volen ser descoberts. Acompanya’ns en aquesta lectura per conèixer un altre indret que Catalunya ens regala. Madremanya és presidit per la gran església parroquial

24

fortificada de Sant Esteve, d’estil romànic tardà amb unes imponents obres de fortificació que alçaren amb murs espitllerats tot el perímetre de l’edifici i que transformaren l’antiga espadanya en un campanar de torre quadrada i teulada piramidal. Antigament, s’hi venerava la Verge de Madremanya, una talla del segle XIV avui conservada al Museu d’Art de Girona. El nucli antic conserva una gran part de les cases que mostren la seva antiguitat a través d’elements arquitectònics i decoratius dels segles XVI, XVII i XVIII, i és que creuar els dos portals de l’antiga muralla, és endinsar-se en la història, on tot va començar. Els carrers, estrets i tortuosos, tan aviat s’amaguen sota els porxos com s’obren a petites placetes inesperades. Pujades, baixades i escalons adapten aquest antic entramat urbà als condicionants del terreny inclinat. La majoria de carrers i placetes envolten l’espai cèntric i culminant de l’església i la plaça Major, allargant-se cap a ponent a través del carrer de Sant Esteve. Ar-

reu podem admirar portals adovellats, amb antigues llindes inscrites, finestrals amb elements gòtics i renaixentistes o cases de pedra que, en conjunt, respiren història pels quatre costats. Un indret, en definitiva, on val molt la pena perdre-s’hi una bona estona. Madremanya té diferents nuclis de població, com el veïnat del Pedró, situat al nord i on hi trobem un dels monuments d’interès turístic del municipi, la creu i l’anomenada “pedra de les ofrenes”, un petit altar des d’on antigament es beneïa el terme, així on també hi tenien lloc les antigues processons de la parròquia. Un altre nucli


L’origen de Madremanya cal buscar-lo a inicis de l’edat mitjana. Actualment, encara s’hi conserven moltes estructures i per això es considera un poble on s’hi respira història i llegendes situat a l’est és el Millàs, on s’hi conserva el Castell de Millàs. D’origen medieval i actualment restaurat, és residència privada i no visitable però s’hi pot apreciar l’exterior del portal adovellat i diverses finestres gòtiques i renaixentistes que obren els diversos murs de la façana del castell. Veïns al castell hi trobem l’església de Sant Iscle i Santa Victòria i la creu del terme, formant un conjunt històric medieval que dona personalitat a la vila. L’ entorn de Madremanya gaudeix d’una gran varietat de vegetació i camps de cultiu, molt recomanat per fer-hi diverses rutes tant en bicicleta com a peu i respirar l’aire més pur. Què et sembla fer una excursió a la Font Picant? Està situada a l’extrem sud-oest del municipi, en ple massís de les Gavarres i passant per un camí natural ple

d’encant. L’aigua d’aquesta font és ferruginosa i bicarbonatada, de propietats medicinals i que propicià fins a finals del segle XIX una planta embotelladora que la comercialitzà sota el nom d’ “Agua Mineral de Madremaña. Manantial de Nuestra Señora de los Ángeles”, declarada d’Interès Públic l’any 1904 i present a les exposicions de París (1900) i Barcelona (1905). L’any 2011, l’indret fou declarat BCIN, conjuntament amb 9 béns immobles més, en la categoria de zona d’interès etnològic en el massís de les Gavarres. La bandera de Madremanya és vermella amb una ma al centre, un disseny curiós que fa referència a la llegenda que pretén explicar el nom del poble, d’una mare que, tot i tenir molts fills, els va poder col· locar a tots, mostrant molta “mà de manya”

No saps on allotjar-te o fer un bon àpat? Aquí et deixem un petit tast de les millors cases rurals, hotels i restaurants de Madremanya:

Can Bassa: Un petit hotel rural familiar situat en una antiga masia del segle XVI, rehabilitada amb molt d’encant per a que gaudeixis d’una estada ideal tant en parella, família o amics.

Mas Tarrés: Una antiga masia

reformada com a lloc ideal per passar-ho bé en companyia, envoltada de boscos, amb piscina i barbacoes on desconnectar i gaudir de moltes activitats i un bon allotjament.

CIR Madremanya:

Bar-restaurant amb menú setmanal, carta i servei de botiga de productes de proximitat. També té servei de càtering, menjar per emportar, celebracions o sopars d’empresa.

El Racó de Madremanya:

Hotel amb 12 precioses habitacions amb terrassa, xemeneia i diverses sales amb racons agradables i un magnífic jardí amb dues piscines.

Hotel Restaurant la Plaça: Un petit hotel

romàntic amb restaurant “La Plaça” de cuina refinada, subtil i un entorn encantador.

Mas Caterina: Una finca forestal situada a Les Gavarres de dues cases amb jardí i àmplies terrasses i d’on albirar una visita gairebé única dels Pirineus i la part més septentrional de la serralada litoral.

Reportatge realitzat per MGZ PUBLICACIONS Per a més informació:

AJUNTAMENT DE MADREMANYA Telèfon 972 490 159 madremanya@madremanya.cat www.madremanya.cat

25


la SELVA

Si ets curiós i t’agrada assabentar-te de totes les peculiaritats de cada indret, segueix-nos mb una bonica melodia de fons comencem a parlar del poble d’Osor, reconegut per ser una terra de bandolers i llegendes, refugiat al mig d’una vall, a la comarca de la Selva, entre Sant Hilari Sacalm i Anglès. Un poble dividit per un pont de pedra amb més de 6 segles d’història, el qual ha viscut milers d’anècdotes diàries. Osor es troba al cor de les Guilleries, envoltat de boscos frondosos i camins que li permeten estar ben comunicat. També és terra d’aigua, i per això gaudeix d’una vegetació desorbitant, la qual li dona vida a una gran quantitat de fauna que es passeja entre els arbres, rius i terrenys.

26

La pedra és la protagonista dels seus carrers i carrerons, així com també de la majoria dels seus habitatges, que llueixen una imatge preciosa de contemplar, amb formes ben peculiars i pintoresques. Si anem recercant els edificis, ens topem amb alguns ben singulars com Can Roure, al carrer del Pont, amb un finestral gòtic de gran bellesa i portal adovellat de mig punt o Can Margarits, al carrer Catalunya, que presumeix d’una porta d’arc de mig punt adovellada i una finestra amb arc conopial, entre altres de molt interessants. Més enllà, també trobareu l’església de Sant Pere, datada del 922 però el 1125 es substituí per un temple romànic; la Torre de Recs es tracta d’una torre robusta i quadrada edificada amb posterioritat a 1439 a partir d’una autorització que varen donar Sança de Ximenis i Isabel de Cabrera a Violant de Recs. Al segle XIX s’usà com a presó i per això, també se’n diu Torre

de la Presó; La Font del Borrell, una de les fonts més conegudes de la comarca i documentada des del s. XVIII on es pot assaborir una fresca aigua a l’ombra dels arbres. En definitiva, Osor arquitectònicament és espectacular, tot i que al mateix terme municipal, us recomanem que feu una visita a les mines d’Osor, el Santuari de la Mare de Déu del Coll, la Santa Creu d’Horta, el Subirà de Santa Creu (un dels masos més importants de Catalunya), la capella de Sant Gregori o la de Sant Miquel de Maifré, la presa de Susqueda o la torre de Sant Joan.

El municipi comprèn el nucli urbà d’Osor i els veïnats de les Mines d’Osor, Santa Creu d’Horta i Sant Miquel de Maifré


© Carlos Pérez

Si vols visitar Osor des d’un altre punt de vista, pots fer-ho escollint qualsevol de les rutes de senderisme que et portaran pels llocs més màgics que han dotat al municipi de gran valor turístic natural. A la seva pàgina web teniu l’oportunitat d’assabentar-vos de totes les rutes amb les quals compten, pots escollir la que s’adapti millor a tu.

Més d’una vintena de rutes senyalitzades per recórrer Osor i les seves rodalies, on gaudir del seu paisatge peculiar representat per les característiques de les Guilleries Reportatge realitzat per MGZ PUBLICACIONS Per a més informació:

AJUNTAMENT D’OSOR Telèfon 972 44 60 00 ajuntament@osor.cat www.osor.cat

Els seus vilatans i vilatanes saben apreciar, d’una manera encoratjadora, el pas del temps i parlen del seu poble amb una delicadesa especial. Tot i que el temps passat és ben present, Osor, poc a poc, s’ha anat urbanitzant i actualitzant-se pel que fa a serveis, a més de seguir amb la presència de negocis artesans i de comptar amb activitats i esdeveniments durant tot l’any perquè el municipi es mantingui ben viu.

© Marta Culla

© Marta Culla

© Marta Culla

Com la Fira del Senglar, una celebració cultural i gastronòmica on no hi falten els tastets de senglar, un dinar popular i de germanor, actuacions infantils, música i un espai reservat per gossos de cacera i productes relacionats amb la caça i productes artesans de tot tipus. Una festa pensada perquè tothom hi tingui cabuda. Amb el creixement, també han augmentat les oportunitats de turisme rural i allotjaments rurals, a més d’una casa de colònies i un càmping, perquè la gent tingui interès en apropar-se a passar uns dies envoltats de la millor natura i essència per part de les Guilleries. A més de restaurants on deixar-se endur per les delícies dels seus cuiners i cuineres, i si us voleu endur un bon record, passeu per la carnisseria i la fleca


28


RACONS DE CATALUNYA PANORÀMICA DEL PONT VELL D'OSOR FLORIT (la Selva) © MARTA CULLA, fotografia cedida per l'AJUNTAMENT D'OSOR


l’ ALT

EMPORDÀ

paradís d’inspiració gual que una perla al mig de la Costa Brava, Cadaqués s’emplaça vora el mar, entre les muntanyes i l’horitzó que es dibuixa i es fon amb el cel. Poble de pescadors, de cases blanques, finestres blaves i portes de fusta. Entre els seus carrers, es respira un ambient càlid i marítim, tranquil i relaxat, i que et convida a destapar tots els seus racons. La personalitat cadaquesenca es deixa veure en cada indret del poble, on l’església de Santa Maria protagonitza un dels skyline més emblemàtics de tota la zona. Les aigües cristal·lines, l’arribada de les onades a la riba i el so de l’aigua contra les roques et fan descobrir la natura més pura, aquella que t’abraça per a que desconnectis, per a que gaudeixis de la companyia i de tu mateix. I és que viure una estada a Cadaqués és sinònim de tranquil·litat, de platges i cales úniques, d’un paradís d’inspiració que et deixarà imaginar tot el que et proposis.

30

Al fons de la badia, ens trobem amb un entramat de carrerons empedrats i cases blanques; i també amb el centre històric, lloc on regna la història, el patrimoni més valuós i una arquitectura modernista que ha deixat la seva peculiar empremta en alguns dels edificis més importants de la població, com la Casa Serinyana, més coneguda com Casa Blaua.

Al mes d’abril, se celebra la setmana cultural de Cadaqués, on s’ofereixen una gran oferta d’activitats culturals adreçades a totes les edats Al nord de la població, hi trobem una de les grans meravelles naturals de les comarques gironines: El Parc Natural del Cap de Creus, un conjunt de paratges amb espectaculars panoràmiques de tot el litoral i del terreny que l’envolta. Un ambient salvatge, un bon grapat d’illots, penya-segats de vertigen i unes

cales singulars amagades, et delectaran en tots els sentits. Dins al Parc, també t’hi espera un paradís biològic de boscos i prats on els camins et permeten fer mil i una excursions per endinsar-te una mica més en el territori. La cala més coneguda de Cadaqués és la de Portlligat, la qual ha estat sempre la base de molts dels pescadors de Cadaqués, i on avui en dia, encara hi amarren alguns d’ells. A més, aquesta cala fou l’indret on l’artista Salvador Dalí va residir durant molt de temps i on s’hi pot visitar la seva Casa Museu, sempre amb reserva prèvia. Cadaqués ha estat un paradís d’inspiració artística, fet que l’ha convertit en un lloc cosmopolita on hi van conviure diferents moviments artístics d’avantguarda més importants del segle XX i amb els personatges més


cèlebres com Pablo Picasso, Federico García Lorca, Àngel Planells o Luís Buñuel, entre d’altres. És per això que Cadaqués compta amb el seu museu i nombroses galeries d’art, on es comparteixen exposicions temporals de Dalí i d’altres artistes.

Cadaqués agrupa una bona oferta de serveis i activitats on poder conèixer el seu tarannà mariner, la natura que t’envolta, les seves tradicions més arrelades i la seva exquisida gastronomia Art, paisatge, natura, cultura, tradició i gastronomia... Cadaqués agrupa una bona oferta de serveis i activitats on poder conèixer el seu tarannà mariner, la natura que t’envolta, les seves tradicions més arrelades i la seva exquisida gastronomia, basada en els fruits del mar. El peix del Cap de Creus i el marisc són els plats més apreciats, entre els que destaquen especialment, les anxoves, la llagosta, les sardines i l’orada, entre d’altres. Normalment, tots aquests plats es poden degustar en la majoria de restaurants de Cadaqués, acompanyats d’una bona copa de vi i un entorn paisatgístic immillorable. Per poder viure tot l’indret de ben a prop, Cadaqués ofereix diferents camins on practicar senderisme, ja sigui per vora el mar o per l’interior. Un clima temperat i assolellat la majoria de dies de l’any que et convida a passejar, a endinsar-te en la seva singularitat i a conèixer que Cadaqués amaga molt més del que t’imagines AJUNTAMENT DE CADAQUÉS C/ Silví Rahola, 2 17488 Cadaqués Tel. 972 258 200

or

g

w w w .v i s i t c a d

aq

u

. es

TURISME DE CADAQUÉS C/ Des Cotxe, 2A 17488 Cadaqués Tel. 972 258 315 turisme@cadaques.cat


RACONS DE CATALUNYA PRECIOSA PANORÀMICA DE CADAQUÉS ( l’Alt Empordà ) Fotografia realitzada per XAVIER BONET MARTINEZ


Un entorn desbordant de patrimoni

E

l passat monumental de Peralada és alhora un dels elements més destacats del seu present. En aquest conjunt i com a punt destacat de la Ruta Històrica, en la qual qualsevol visitant es pot sumir, trobem el claustre de Sant Domènec. Aquest monument romànic del segle XII és l’únic testimoni que es conserva d’una antiga comunitat de frares agustins fundada durant la segona meitat del segle XI. A posteriori, una segona comunitat dominicana va regentar el convent, que al segle XIX va passar a mans de l’Ajuntament, i des d’aleshores ha tingut moltes funcions: hospital, jutjat, caserna i fins i tot cinema. Malauradament, l’edifici que l’envoltava va haver de ser enderrocat l’any 1963. Aquest 2021 es com-

34

pleixen 90 anys de la seva catalogació com a bé cultural d’interès nacional (BCIN), una efemèride que coincidirà amb la fi de la segona fase dels treballs de conservació i restauració del monument. Abans o després de veure el Claustre i com a part del Centre de Turisme Cultural Sant Domènec, al mateix recinte es pot visitar el Museu de la Vila. Aquest conserva una sèrie d’elements arqueològics, així com un espai dedicat al peraladenc més il·lustre, el soldat i cronista Ramon Muntaner i les restes iberes que van ser la primera ocupació d’aquesta comunitat preromana, que cercava turons per al control d’entorns privilegiats com l’Empordà. Sortint del Museu, al visitant li faltaran encara llocs d’interès com la plaça Gran (amb la casa natal de


L’entorn de Peralada combina el paisatge arquitectònic medieval amb un nombrós entorn natural farcit d’itineraris a realitzar tant a peu com amb bicicleta

El claustre romànic de Sant Domènec del segle XII és l'únic testimoni que es conserva d'una antiga comunitat de frares agustins fundada la segona meitat del segle XI

Reportatge realitzat per MGZ PUBLICACIONS Per a més informació:

CENTRE DE TURISME CULTURAL SANT DOMÈNEC Telèfon 972 53 88 40 promocio@peralada.cat www.visitperalada.cat

Ramon Muntaner), l’antic convent de Sant Bartomeu i primer castell de Peralada, els portals i les muralles encara visibles, el castell actual i el convent del Carme, que acull el Museu del Castell (biblioteca, Museu del Vi, Museu del Vidre, església i claustre del Carme). La Ruta Històrica inclou també la visita al nucli de Vilanova de la Muga, amb la resclosa del Comte (segle XVII) i la mil·lenària església de Santa Eulàlia. A la nau central d’aquesta darrera s’hi conserven les pintures romàniques restaurades recentment, que combinen murals dels segles XII-XIII amb les de la zona de l’arc triomfal, executades entre els segles XVII i XVIII. L’entorn de Peralada combina tot aquest paisatge arquitectònic medieval amb un entorn natural farcit d’itineraris per fer a peu o amb bicicleta. La millor manera de fer-ho és reservant alguna de les diverses visites guiades organitzades des de l’Oficina de Turisme, que permeten al visitant més inquiet completar amb el màxim detall la visita a un entorn vast i ufanós d’elements a descobrir. Amb Peralada, un viatge al passat, descobrirà el passat medieval mentre passeja pel centre històric. Amb la ruta literària Què us diré? Ramon Muntaner i Peralada es pot immergir en la figura i l’obra de Ramon Muntaner. Amb Santa Eulàlia, un tresor de l’Empordà, desplaçarà la mirada cap a aquest poble que forma part del Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà. Finalment, el públic més familiar, podrà descobrir la història dels vells habitants de la Peralada medieval amb la visita teatralitzada Cendres, cèntims i celebracions. Totes les visites es poden reservar al Centre de Turisme Cultura Sant Domènec (972 53 88 40 – promocio@peralada.cat – visitperalada.cat)


RACONS DE CATALUNYA VISTA AÈRIA DE PERALADA (l’Alt Empordà) © AJUNTAMENT DE PERALADA


© Fons CCAE Autor: Narcís Ribas

©

Jo se pA lga ns

UNA PORTA ENTRE EL CEL I EL MAR er una ruta amb barca resseguint tota la costa est del Cap de Creus, et donarà l’oportunitat d’observar les petjades de la tramuntana, el vent del nord tan característic d’aquesta terra. Un cop hi siguis, agafa la càmera i fotografia les roques esculpides per la força d’aquest vent, les quals tenen un color rogenc i ataronjat únic, que les doten de personalitat i vida pròpia. Les cales i les platges també són una referència d’aquesta població costera i n’hi ha per a tots els gustos. Per als més familiars, que els hi agrada estar a prop de tot, hi ha les platges del Pas o les Clisques. Per als més atrevits, Cala Taballera, Cala Prona, Cala Fornells i Cala Tamariua són una opció ideal per endinsar-se al mar i conèixer la part més íntima i profunda d’aquesta zona. Més enllà del dia, a la nit viuràs noves sensacions que són aquells petits detalls que fan de la vida, molt més bonica.

No t’ho pensis més, ves al Port de la Selva quan estigui a punt de caure el sol, treu-te les sabates i passeja per la sorra, mentre les llums de les cases i dels locals s’encenen i deixen una resplendor al mar fascinant, conjugant els colors d’un cel i mar blavosos i el blanc de les seves cases. Posa’t el teu millor vestit i deixa que els xefs dels restaurants del port et delectin amb les seves meravelles amb unes vistes immillorables. O simplement, menja’t un gelat mentre escoltes l’aigua del mar, moguda per les barquetes que, de ben segur, en veuràs alguna navegant. Moments tan simples com aquests t’esperen a un lloc tan emblemàtic i únic com és El Port de la Selva, un poble molt vinculat amb les vessants artístiques, la música i el teatre, elements que donen vida a aquesta emblemàtica vila.

Quan estigui a punt de caure el sol, treu-te les sabates i passeja't per la sorra, mentre les llums de les cases s'encenen i deixen una resplendor al mar fascinant 38

© Josep Algans

s lgan sep A o J ©

Durant l’any se celebren diferents esdeveniments que ben aviat s’espera poder gaudir, com el “Tramuntanart”, un festival d’art contemporani a l’aire lliure que se celebra al juny i que té com a objectiu experimentar i reflexionar amb el vent, interpretant i actuant amb la natura, el material urbà, sobre el mateix ésser humà, des de diferents sensibilitats i perspectives, per tal d’entrar i sentir a flor de pell, la tramuntana. L’ esport és el mitjà de diversió que poden compartir tant petits com grans. I és que aquesta població llueix una gran bellesa en el mar, en les muntanyes i en tot el que l'envolta, un lloc idoni per practicar windsurf, vela, submarinisme, caiac, paddle surf, pel que fa als esports aquàtics. I relacionats amb l'esport de muntanya és ideal per agafar la bicicleta, fer running o caminades a prop del mar.


© Josep Algans

I una activitat preciosa de realitzar són les caminades pels molls on poder sentir, veure i conèixer com arriben les barques de pesca al port. El Port de la Selva s’hi pot gaudir de moltes maneres, ja sigui tot prenent el sol a la platja, passejant entre els seus carrerons, asseure's en una terrassa, observant les espectaculars postes de sol, vivint les festes i activitats a la llum de la lluna o tombant-se a veure les estrelles.

No obstant, les zones arquitectòniques no deixen a ningú versemblant, ja que presumeixen de llocs meravellosos com el Monestir de Sant Pere de Rodes. Una obra arquitectònica d’estil romànic català, construïda amb pedres de l’entorn, especialment pissarra, amb unes dimensions clarament espectaculars. Si puges per allí et sentiràs que conquereixes El Port de la Selva, ja que les seves vistes són impressionants, i t'envolten unes muntanyes meravelloses i a la vegada contemples des d’alt unes vistes fabuloses de tot el poble, mentre brindes amb una copa i gaudeixes d’un àpat exquisit

© Fons CCAE Autor: Narcís Ribas

Reportatge realitzat per MGZ PUBLICACIONS Per a més informació: AJUNTAMENT DEL PORT DE LA SELVA Tel. 972 38 70 25 ajuntament@elportdelaselva.cat www.elportdelaselva.cat

© © Josep Josep Algans Algans

39


el BAIX

EMPORDÀ

eratallada és un dels set nuclis que conformen el municipi de Forallac, emplaçat al bell mig de la comarca del Baix Empordà (Girona). Aquests pobles configuren una realitat històrica, cultural i natural que permet apropar-nos a l’essència més genuïna de l’Empordà. Tots ells són dipositaris d’un extens llegat patrimonial perquè es troben situats en un territori que ha estat cruïlla de cultures al llarg dels segles, especialment durant l’edat antiga i l’edat mitjana. El nucli de Peratallada, en concret, és un dels conjunts monumentals d’èpo-

40

ca medieval més ben conservats de Catalunya. Es troba assentat just damunt d’un antic pujol de pedra sorrenca i les seves espectaculars muralles, edificades sobre la roca retallada, li confereixen una majestuositat especial que no es repeteix en cap altre indret de la contrada. És d’aquesta genuïna característica constructiva d’on deriva el nom del poble (Petra scissa, Petra taiata). El poble va ser declarat Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN) l’any 1975 en la categoria de conjunt històric-artístic. El conjunt conserva nombroses restes de l’imponent sistema defensiu, que era


format per tres recintes emmurallats i un gran fossar excavat a la roca, que actualment és visible en molts dels seus trams, alguns dels quals tenen una fondària d’uns 7 o 8 metres. Entre els nombrosos vestigis patrimonials, destaca el castell fortificat amb la seva torre de l’Homenatge i el palau (s. XI-XIV), un dels pocs exemples empordanesos que es conserven sense alteracions des del seu moment de construcció. Altres elements d’interès són les muralles (s. XII-XIII), el portal de la Verge (un dels accessos originals al recinte emmurallat), la recentment restaurada torre de les Hores (s. XII), les places de les Voltes i la de l’Oli, i l’església de Sant Esteve (romànica de principis del segle XIII), que es troba, com a fet singular, extramurs.

El nucli de Peratallada és un dels conjunts monumentals d’època medieval més ben conservats de Catalunya El castell de Peratallada va esdevenir l’epicentre d’un dels principals dominis feudals del país quan el 1250 es van unir les famílies dels Peratallada i dels Cruïlles. Un dels membres més destacats d’aquesta nissaga va ser Berenguer de Cruïlles (1310 - 1362), bisbe de Girona i primer president de la Generalitat de Catalunya. Peratallada també és privilegiada per la seva reconeguda oferta artesanal i sobretot gastronòmica. Escampats pels carrerons i places del nucli hi trobareu una quinzena de suggestius restaurants de tota mena, que ofereixen el complement idoni de la visita al poble i conviden a gaudir d’una excel·lent cuina on podreu escollir entre tradició i modernitat. La facilitat d’accés, el seu emplaçament al cor de l’Empordà i a pocs minuts dels principals cales i platges de la Costa Brava, el bon clima, la riquesa del patrimoni històric i l’ampli ventall d’oferta d’allotjament, fan de Peratallada un lloc ideal per passar-hi unes bones vacances o visitar-lo, ja sigui en parella, amb amics, amb família o de manera individual

Reportatge realitzat per MGZ PUBLICACIONS Per a més informació: AJUNTAMENT DE FORALLAC Telèfon 872 987 030 turisme@forallac.cat www.visitperatallada.cat

El poble va ser declarat Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN) l’any 1975 en la categoria de conjunt històric-artístic


ideals per passejar, fer sortides a peu i amb bicicleta o, senzillament, per observar i gaudir del paisatge. Pals compta amb una extensa oferta turística de qualitat amb hotels, càmpings, apartaments, pensions i turisme ruA més, de resens obsequia amb un paisatge ral. taurants amb una àmplia i variada idíl·lic ple de contrastos gastronomia basada en productes autòctons i comerç local. Entre les propostes també inclouen el turisme actiu (parc ituat al bell mig de l'Em- d’aventura, segway...) i l’esportiu (golf, pordà  i format per 3 tennis...) que converteixen a Pals en nuclis (Pals,  Masos de una destinació singular i enriquidora. Pals i Platja de Pals), el poble ofereix als visitants A Pals hi trobareu tot un ampli ventall de possibilitats per gaudir-ne durant tot l'any. A Pals hi allò que us cal per trobareu un dels  recintes gòtics  més bonics i ben conservats de l'Empordà i gaudir d’una estada una àmplia platja ideal per a famílies i per als amants dels esports aquàtics. plena d’experiències El seu entorn natural està format per que sempre voldreu aiguamolls i arrossars inclosos en el Parc Natural del Montgrí, les Illes Merecordar i compartir des i el Baix Ter essent un dels llocs

42

Al punt més enlairat del municipi i destaca la muntanya del Quermany, des d’on podem admirar: el conjunt medieval situat sobre un turó anomenat Mont Aspre; l’extensa plana agrícola; la zona dels aiguamolls, on nidifiquen diverses aus a la primavera; els arrossars i la platja, dotats d’un sistema dunar protegit. Les postes de sol i perspectives úniques que es poden observar, han convertit l’entorn de Pals en l’escenari ideal per als amants de la fotografia i la contemplació. L’orografia del terreny, suau i amb pocs pendents, fa que el territori sigui ideal per gaudir del sol i la platja tradicionals i també per fer passejades a peu, a cavall o amb bicicleta. És una vila amb un gran patrimoni històric. Passejant pel recinte emmurallat, sentireu la màgia de les pedres, pràcticament inalterades pel pas del temps. Trobareu combinats en perfecta harmonia l’estil romànic, el gòtic i el barroc. Tant se val si ja coneixeu el poble, ja que com deia l’escriptor Josep Pla: “Pals no mereix una sinó cent visites” i en cadascuna descobrireu un racó on s’amaguen detalls sorprenents. Pals dona la benvinguda en la distància, just en el moment en què veiem, a l'horitzó, la silueta de la seva muralla abraçant la vila, d'on en sobresurten l'església i la majestuosa torre de les Hores,


un dels pocs vestigis que es conserven de l'antic castell i emblema del poble. Passejant pels carrerons empedrats de la vila medieval, tant de dia com de nit i a qualsevol època de l'any, us sorprendrà la llum de colors ocres i daurats reflectida a la pedra sorrenca dels edificis. Hi trobareu, al vostre pas, la plaça Major, les tombes visigòtiques, l'església, el castell, la torre de les Hores, la muralla... que anireu deixant enrere al llarg del recorregut fins a arribar al mirador Josep Pla, des d'on podreu contemplar la bellesa de la plana empordanesa presidida pel massís del Montgrí amb les illes Medes al fons. Però Pals no és només el nucli antic, també hi trobareu un interessant conjunt de masies disseminades i algunes fortificades; les basses d’en Coll de Pals, conegut per ser un espai protegit amb una zona d’aiguamolls, dunes i vegetació autòctona d’alt valor ecològic.

Tant se val si ja coneixeu el poble, perquè tal i com deia l’escriptor Josep Pla: “Pals no mereix una sinó cent visites” Quan parlem de Pals no podem oblidar l’arròs, imprescindible a la cuina i determinant per al paisatge, molt canviant segons l’època de l’any. Els camps d’arròs esdevenen miralls a la primavera quan el paisatge esclata de llum i color oferint així el doble de bellesa. Pals és un municipi amb una gran riquesa cultural, mostra de la seva identitat, que ha sabut conservar el seu patrimoni històric i convertir les tradicions i llegendes més arrelades en festes d’interès per a

la població autòctona i també per als visitants: el recinte gòtic, el Pessebre vivent, la Plantada i la Sega tradicional de l'arròs, la campanya gastronòmica Pals i la Cuina de l'arròs, la Nit de les Espelmes, la Mostra de vins, la Cantada d’havaneres o les visites guiades temàtiques i personalitzades són un clar exemple de les activitats culturals que s’hi poden portar a terme. La vila de Pals també és la seu oficial de l’Associació Cittaslow – Xarxa de municipis, per la qualitat de vida adherida al moviment internacional Cittaslow, que té com a objectiu aglutinar poblacions de tot el món que treballen per preservar les tradicions, la història, el producte local i, en definitiva, potenciar la qualitat de vida dels seus habitants i visitants. L’any 2019 Pals es va adherir també a la xarxa dels Pobles amb Encant, promoguda per l’Agència Catalana de Turisme Reportatge realitzat per MGZ PUBLICACIONS Per a més informació:

OFICINA DE TURISME DE PALS Telèfon 972 637 380 info@pals.cat www.visitpals.com


RACONS DE CATALUNYA VOLTANTS DE L’ESGLÉSIA DE SANT PERE DE PALS (el Baix Empordà)


Luxe natural a l’Empordà ituat en una antiga masia catalana del segle XVII, l’hotel Mas Salvi de Pals, al Baix Empordà, és tot un capritx per delectar el cos i la ment. Es tracta d’un hotel boutique que és sinònim de desconnexió, gràcies als seus 70.000 m2 d’entorn natural privat i a les sumptuoses instal·lacions que ofereix. El Mas Salvi és un allotjament amb personalitat, on oblidar-se de la rutina és una tasca senzilla. Envoltat de natura, aquest hotel d’atmosfera màgica té una piscina exterior des d’on es poden contemplar els paratges de l’Empordà. No només és el racó idoni per connectar amb un mateix, també és un lloc on cuidar-se, gràcies als serveis exclusius que ofereix. I és que Mas Salvi és un allotjament amb encant i una zona d’SPA equipada amb piscina interior climatitzada, sauna, jacuzzi i serveis de massatges i tractaments de bellesa amb cita prèvia.

46

Però aquests no són els únics grans atractius de Mas Salvi. Aquest hotel boutique també brinda alternatives més actives, amb l’objectiu d’oferir una experiència completa i agradable als seus clients. L’establiment empordanès disposa de servei de lloguer de bicicletes i et dona informació sobre les rutes de senderisme que s'inicien des del propi allotjament. A més, té una pista de tennis a les seves instal·lacions. A més, Mas Salvi compta amb un total de 30 habitacions i compleix amb totes les comoditats per brindar una estada agradable a l’altura d’un hotel de quatre estrelles. L’hotel té wifi i fibra d’última generació, per aquells que vulguin combinar oci i feina. Captivador, amb encant i integrat en un màgic entorn natural que convida a endinsar-se en un estil de vida slowlife: així és Mas Salvi, un hotel boutique situat en un dels pobles

El restaurant de Mas Salvi és accessible per als clients allotjats, i també per tots aquells que només vulguin menjar, amb un proposta de cuina de proximitat que prioritza el producte de kmO


Un hotel boutique situat en un dels pobles més encisadors de Catalunya. Un lloc on viure una estada única i exclusiva en un entorn incomparable, amb opcions de turisme rural i natural

més encisadors de Catalunya. Un lloc on viure una estada única i exclusiva en un entorn incomparable. Gràcies a aquesta atmosfera suggerent és, també, un lloc idoni per celebrar un casament. De fet, aquest establiment no només és privilegiat pel seu entorn, també per la seva ubicació. Està situat a 800 metres del nucli medieval i, a tan sols, tres metres de la platja de Pals i de les precioses cales de Begur. Mas Salvi també s’emplaça prop d’altres espais on gaudir de les diferents activitats turístiques que ofereix l’Empordà, sobretot en matèria de turisme esportiu: golf, sortides en catamarà i la pràctica d’esports d’aventura, com paracaigudisme, submarinisme o kayak pel riu Ter. També hi ha lloc per a itineraris culturals, com la visita a la Casa Museu Dalí.

Una gastronomia de proximitat de la mà d’un equip de cuina renovat Un dels altres grans al·licients per conèixer Mas Salvi és el seu restaurant, també accessible per a clients que no estiguin

Mas Salvi allotjats a l’hotel. Capitanejat pel seu nou xef, Mas Salvi presentarà una proposta gastronòmica amb productes autòctons i de quilòmetre 0, donant pas a una deliciosa cuina de proximitat. El restaurant oferirà una proposta fresca i innovadora sense renunciar als plats tradicionals empordanesos, on s’hi engloben els arrossos, carns i peixos

Carrer de Carmany, s/n 17256 Pals (GIR) Tel. 972 63 64 78 www.massalvi.com


el BAGES

CABRIANES I CORNET tot un recorregut per explorar l municipi de Sallent, situat al nord est de la comarca del Bages, es caracteritza per ser un indret de població antiga i ric en monuments romànics, com les diferents esglésies que esquitxen el paisatge de reminiscències d’antics termes i parròquies que configuraven la geografia humana d’aquest indret en l’època medieval. El conjunt monumental més bell i característic de Sallent són les restes del Castell del segle X, situat a dalt d’un turó i que comprèn l’església de Sant Esteve i de Sant Sebastià, aquesta última caracteritzada per ser una de les poques esglésies romàniques de planta circular a Catalunya i des-

48

tacada per les seves grans dimensions. Des d’aquest indret les vistes del pla de Bages i els seus camps fèrtils són excepcionals, així com les vistes del transcorregut del riu i la població des de les altures. Pots descobrir aquest conjunt romànic gràcies a les visites guiades que s’organitzen cada mes, així com les visites al poblat Ibèric del Cogulló i part de la Ruta dels Ibers, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional. Les visites i activitats que s’hi organitzen permeten conèixer el jaciment arqueològic, des de les explicacions guiades, per interpretar les restes del que va ser un recinte fortificat de ni més ni menys que 5.000 m2. Constitueix un dels jaciments ibèrics més importants de la Catalunya Central i les excavacions

que es porten a terme des dels anys 60, han permès descobrir una part significativa de l’urbanisme intern i també el seu important sistema defensiu. A més, des del turó on es troba el jaciment, la vista és excepcional, amb un ampli domini visual del pla de Bages, Montserrat, la Vall del Llobregat i els Pirineus. La vila de Sallent s’esten a la riba del riu Llobregat i compta amb diferents elements de gran interès arquitectònic i històric que configuren un municipi digne de fer-hi una visita, com el pont medieval, l’edifici gòtic la Casa Gran, la Casa Museu de Sant Antoni Maria Claret i la Casa Museu Torres Amat. Les seves luxoses sales són un exemple excel·lent per copsar el poder de la burgesia catalana d’aquella època i, aquesta primavera, s’hi inaugurarà el Centre d’Interpretació vinculat a la industrialització per la seva


del Geoparc per conèixer la riquesa geològica i cultural del territori i tota l’oferta turística vinculada. Durant l’any, Sallent va celebrant festivitats com les Enramades, festa tradicional d’arrels medievals, declarada d’Interés Nacional que durant els dies de Corpus, els carrers t’endinsen en un món de colors i sensacions únic. També el Carnaval, les Caramelles de Cabrianes, la Festa del Segar i Batre de Cornet i la Festa de la Tapa i la Cervesa, on els sallentins i sallentines et conviden a gaudir del municipi un cop es pugui tornar a la normalitat

Per a més informació: SALLENT TURISME Telèfon 671 405 483 sallentturisme.cat

L'espectacular falla del guix, els penya-segats del turó del Castell i l'antiga colònia minera de la Botjosa entre d'altres, ens recorden que el paisatge actual, natural i cultural, és resultat directe de la increïble història geològica de la Catalunya Central

fàbrica adjacent que compta amb la instal·lació del primer teler mecànic de tot l’Estat Espanyol. La visita a la Casa Torres Amat permet descobrir el patrimoni i l’apassionant història d’aquesta nissaga sallentina vinculada als inicis de la industrialització de Catalunya, així com també el llegat cultural d’un dels seus representants més destacats, el bisbe Fèlix Torres i Amat. Tot això es troba integrat al Geoparc de la Catalunya Central de la UNESCO, el qual va ser creat per la necessitat de protegir i difondre un singular patrimoni d’interès geològic, un mar que va desaparèixer fa 36 milions d’anys de forma progressiva m’entres s’aixecaven els Pirineus. Això va crear diversos punts d’interès geològic i elements patrimonials vinculats a l'activitat minera de la sal. En el mateix municipi està previst inaugurar un centre de visitants

Reportatge realitzat per MGZ PUBLICACIONS

El Poblat Ibèric del Cogulló constitueix un dels jaciments ibèrics més importants de la Catalunya Central. Descobreix-lo amb les visites guiades que s’organitzen cada mes


OCCIDENTAL

a

Esp inos né

Ma ©

50

@monesti

rsantcu

gat visitsantcu gat.cat

Sant Cugat també compta amb diferents museus tan públics com privats. Per una banda, el Museu del Monestir mostra els principals trets de la vida quotidiana de la comunitat benedictina i el pas de l’esplendor de l’època medieval a la progressiva pèrdua de la seva influència. D’altra banda, el celler Modernista, obra de l’arquitecte Cèsar Martinell, mestre de l’arquitectura agrària. I també, el Centre Grau-Garriga d’Art Tèxtil Contemporani, es tracta del primer centre d’art tèxtil contemporani de l’estat espanyol. Cal Maristany és un edifici d’estil neoclàssic construït l’any 1927, que forma part de l’Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya des de l’any 2008, essent tota una insígnia per a Sant Cugat. Com a museus privats trobem el Museu Còmic i la Il·lustració és el primer a obrir les seves portes en el nostre territori. I també, la Casa Museu Cal Gerrer que conté l’únic museu d’Europa dedicat a Marilyn Monroe. I si et quedes uns dies a Sant Cugat l’oferta d’allotjaments és variada i ofereix una estada de 10, on l’amabilitat i el bon servei és la clau. Els atractius turístics no es queden aquí, així doncs, descobreix per tu mateix tot el que Sant Cugat té preparat perquè l’estada a la ciutat sigui ben grata. Aprofita per conèixer-la de ben a prop

n Ma

sa ino sp E é

Reportatge realitzat per MGZ PUBLICACIONS

ls detalls marquen la diferència i a Sant Cugat la natura és espectacular com amfitrió el Parc Natural de Collserola, el qual compta amb més de 8.000 hectàrees de superfície, i és considerat el parc metropolità més gran del país. El Parc ofereix una infinitat de possibilitats per gaudir de la vida sana, essent un paradís per als caminants, els ciclistes, els corredors i els amants dels cavalls. Pots escollir entre 15 itineraris de diferents dificultats. Es tracten de recorreguts que permeten descobrir els fascinants espais verds, tot un regal per als sentits. Pots descarregar-te l’aplicació Natura Local o consultar visitsantcugat.cat per assabentar-te de totes les rutes. Sant Cugat és una ciutat verda, comptant amb un total de 12 parcs urbans, amb un arbre per habitant. Són espais ideals per gaudir de passejades, on jugar els nens i/o fer esport en plena natura. T’endinsaràs en veritables refugis naturals que proporcionen oxigen a la ciutat i abric a algunes espècies d’animals. D’altra banda, passejar per l’eix comercial de Sant Cugat també és un atractiu en si mateix, hi trobareu establiments emblemàtics amb preciosos aparadors, galeries d'art i restaurants de cuina internacional, però també de gastronomia local. Una altra visita imprescindible és el Mercantic, una petita vila vintage de brocanters, antiquaris, artesans i artistes essent tot un referent a Europa per als amants del col· leccionisme i la decoració. El primer diumenge de cada mes, se celebra el Vintage Fest, un espai on gaudir de les compres d’articles vintage, oci mentre et delectes de la gastronomia i escoltes música.

Una ciutat jove, moderna, dinàmica i un destí ideal per fer una escapada d’un dia o de cap de setmana. Situat a pocs minuts de Barcelona, a Sant Cugat l’envolta el Parc Natural de Collserola, tot un tresor natural. Podem començar a descobrir-la pel seu centre històric, on hi ha l'imponent Monestir de Sant Cugat, un complex religiós del segle IX que alberga un dels claustres romànics més excepcionals d'Europa. Passejar entre els seus 144 capitells únics d'alta qualitat escultòrica o aprendre com era la vida dels monjos benedictins al museu del Monestir resulta una experiència única.

El Parc Natural de Collserola compta amb una espectacular natura essent un gran atractiu per a caminants, osa spin E é ciclistes, corredors © Man i amants dels cavalls

©

el VALLÈS


al

de

C o ll s

e rol a

Trenca la rutina, vine a Sant Cugat del Vallès

P ar c s ur b an s

Ei x

a ist

m

co

tr o n o m i a

de Sa n at ug tC

Celler Mo de rn

Ga s

Na

Monesti r

visitsantcugat.cat

M e r c a n t ic

t

ur

c P ar

er

c ia

l


visitem

MUSEUS

MUSEU DEL FERROCARRIL DE CATALUNYA el Garraf

Av. Palfuriana 67 · Platja de Sant Salvador ·info@fcrestaurant.cat 43880 El Vendrell Tel. 977 684 276 museu@paucasals.org www.fcrestaurant.cat www.paucasals.org

ECOMUSEU - FARINERA Alt Empordà

Vine a gaudir del món dels viatges en tren al Museu del Ferrocarril de Catalunya a Vilanova i la Geltrú. En les seves històriques edificacions i diferents espais, podreu viure experiències úniques en família i descobrir una valuosa col·lecció de 25 locomotores de vapor i d’altres vehícles històrics. Benvinguts a “La Casa dels Trens”!

La Farinera és una fàbrica de farines que conserva tota la maquinària, datada de final del segle XIX i inicis del XX. Endinseu-vos en el recorregut que us portarà d’un pis a l’altre, tot seguint el complex viatge del gra de blat. Us proposen moltes activitats, tallers i visites guiades!

Pl. Eduard Maristany s/n 08800 Vilanova i la Geltrú ( BCN ) Tel. 938 158 491 www.museudelferrocarril.org

C/ Sant Francesc, 5-7 17486 CASTELLÓ D’EMPÚRIES Informació: 972 250 512 www.ecomuseu-farinera.org

VISITES SHOW-COOKING TALLERS

Tel. 972 600 424 infomuseu@palamos.cat

Moll pesquer, s/n · 17230 PALAMÓS

info@fcrestaurant.cat C/ Major, 43-47 · 17700 La Jonquera Tel. 972 556 533

info@museuexili.cat www.museuexili.cat www.fcrestaurant.cat

Anuncia’t a

publicitat@magazinepublicaciones.com

www.museucoloniavidal.org Carretera C-16, km.78 Pl. Puríssima, s/n info@fcrestaurant.cat 08692 PUIG-REIG

Tel. 93 829 04 58

52

museu@museucoloniavidal.org www.fcrestaurant.cat

El portal de TURISME de referència www.turismeacatalunya.cat


SALA DE JOCS EN REALITAT VIRTUAL NO SABEU QUINES ACTIVITATS PROGRAMAR AL VOSTRE POBLE O CIUTAT A CAUSA DE LA COVID-19?

A Ingame VR organitzem esdeveniments en diferents localitats, di apropant la Realitat Virtual a tothom! Ens encarreguem de portar els equips VR, la decoració i l’equip de desinfecció.

Lorem Ipsum

ALTRES MUNICIPIS, COM MOLLERUSSA, JA HO HAN PROVAT I HA ESTAT TOT UN ÈXIT! VOSALTRES POSEU EL LLOC, NOSALTRES TOTA LA RESTA!

@ingamevr

www.ingamevr.com

ingamevr

hello@ingamevr.com


PLEAMAR VINTAGE MARKET

FESTIVAL DE FLORS I VIOLES

Parc del Voramar, Altafulla (Tarragonès)

Palafrugell (Baix Empordà)

El 3 i 4 d'abril

1 i 2 de maig

TORNA EL TEATRE ALS ESCENARIS D'AMPOSTA Fins l'1 de maig

Auditori La Unió Filharmònica d'Amposta (Montsià)

LUMÍNIC FESTIVAL Fins al 2 de maig

Sant Cugat del Vallès i Barcelona (Barcelonès i Vallès Occidental)

JORNADES PER A LA IGUALTAT DE GÈNERE Fins al 6 de maig

Cambrils (Baix Camp)

EXPOSICIÓ “FINA MIRALLES. SOC TOTES LES QUE HE SIGUT”

12ª EDICIÓ DE CARA AMON El 15 de maig

El Salencar de Barruera (Alta Ribagorça)

Fins al 5 d’abril de 2021

Museu d’Art Contemporani de Barcelona (Barcelonès)

MITJA MARATÓ DE CAMBRILS El 18 d'abril

Cambrils (Baix Camp)

31è FESTIVAL DE JAZZ DE GRANOLLERS Fins al 30 d’abril

Casino de Granollers (Vallès Oriental)

RUTA GUIADA: DESCOBREIX VALLS Fins al 30 de maig Valls (Alt Camp)

VISITES GUIADES AL CASTELL DE MONTSORIU Fins al 30 de maig

Castell de Montsoriu, Arbúcies (La Selva)

TEMPORADA ALTA - FESTIVAL D’ARTS ESCÈNIQUES Fins al 12 de desembre del 2021

26è BERNASANTS

Teatre de Salt (Barcelonès)

Fins al 30 d'abril

Diverses poblacions

PROMOCIONA GRATUÏTAMENT EL TEU ESDEVENIMENT A L’AGENDA Els esdeveniments publicats en aquesta pàgina es poden veure alterats per la situació sanitària causada per la Covid-19. De totes maneres, si voleu que apareguin les vostres propostes de manera gratuïta cada mes, només cal que contacteu amb nosaltres mitjançant els telèfons 93 249 71 71 / 973 071 222, a través del portal web www.turismeacatalunya.cat/comparteix-el-teu-esdeveniment o el correu turisme@magazinepublicacions.com


Tranquil·litat, natura, gastronomia, esport, cultura, història, paratges, carrers, comerços, tradicions, oci i singularitats De Banyoles

OFICINA DE TURISME DE BANYOLES Passeig Darder - Pesquera núm. 10 17820 Banyoles (Girona) Tel. 972 583 470 turisme@ajbanyoles.org

turisme.banyoles.cat #debanyoles


Anuncia’t a

publicitat @ magazine publicaciones.com

   667 560 225

LA FUSTERIA DEL CASAT el Pallars Jussà

Desconnecta del dia a dia als allotjaments rurals a Sarroca de Bellera, una localitat dels Pirineus a la província de Lleida. Es caracteritza per la tranquil·litat i comoditat que s’hi respira, envoltat de la natura més pura. Disposen de totes les comoditats per realitzar unes vacances ideals, tant en parella com en família i gaudir de les activitats de muntanya. Vine i gaudeix! C/ Sant Miquel, 5 25555 SARROCA DE BELLERA ( Lleida ) Reserves: 630 894 344 www.lafusteriadelcasat.com

CIRCUIT 55-84 la Noguera

CAL GABARRA

Berguedà el Berguedà

Un complex situat al centre del Berguedà format per tres cases rurals connectades per un espai enjardiant. Totalment reformades, es caracteritzen per seu luxe integrat al bell mig de la natura. Vine a relaxar-te i a gaudir de la tranquil·litat!

Polígon 505, parcela 58 25139 Menàrguens ( Lleida ) Reserves: 625 244 652 www.circuito55-84.com

Al bell mig de Roní, un petit poble de l’Alt Pirineu, s’hi troba Casa Macià: una casa familiar de turisme rural on descansar, recarregar-se d’energia i gaudir de la muntanya en tota la seva essència. Hi ha possibilitat de lloguer íntegre de la casa, disposa de piscina climatitzada i es accepta animals de companyia. Regala’t uns dies de felicitat! Carrer Únic s/n 25594 RONÍ ( Lleida ) Reserves: 609 463 966 www.casamacia.com

CASA FARRÉ

EL MOLÍ DE LA LLAVINA

MAS EL GÜELL

Vols sentir la velocitat en un autèntic circuit on entrenen els millors pilots del món? Al circuit de motos i karts de Menàrguens (Lleida) viu l’experiència i emprèn un autèntic repte. Aprofita i gaudeix d’un dia en família en un entorn incomparable, amb servei de bar restaurant per poder carregar les piles!

l'Alta Ribagorça

El lloc ideal per allotjar-te durant la teva escapada a la muntanya al municipi de Cardet, a 6 km de la Vall de Boí. Relaxa’t i gaudeix de la llar de foc en un entorn idíl·lic, tens a disposició tres apartaments totalment equipats amb vistes panoràmiques espectaculars. Aprofita la seva proximitat a les pistes d’esquí de Taüll i al Parc Nacional d’Aigüestortes. Carrer únic s/n 25526 CARDET ( Lleida ) Reserves: 629 792 476

www.hostalvalldaneu.com

C/ Major, 46 · 25580 · ESTERRI D'ÀNEU ( Lleida ) RESERVES: 973 626 097 · 973 626 292 hostal@hostalvalldaneu.com

56

CASA MACIÀ el Pallars Jussà

Osona

El Molí de la Llavina és una masia catalana situada en un espai natural incomparable a Centelles. Aquest indret ofereix visites al molí fariner centenari, venda i degustacions de formatge artesà i servei de dedicació i cura dels cavalls, que fan d’aquest indret un espai ideal per visitar en família. Masia Molí de la Llavina s/n 08540 CENTELLES ( Barcelona ) Reserves: 938 811 695 www.molidelallavina.com

TALLER JOSEP BUSQUETS l'Alt Camp

Un indret emblemàtic a Valls, un espai creat per comprendre l’obra de l’artista i escultor de la ciutat, Josep Busquets. Vine a fer un recorregut per veure els 50 anys de la seva obra i les seves col·leccions més importants. Cal demanar visita concertada tant per a grups com individuals. Descobreix-lo. Avinguda de les Comarques, 11 43800 VALLS ( Tarragona ) Reserves: 676 235 891 www.tallerjosepbusquets.com

Carrer Masoveria, 3 08673 Viver i Serrateix ( BCN) Reserves: 656 926 412 www.calgabarra.com

Osona

Una masia aïllada i confortable al mig del Collsacabra, al costat de la monumental Fageda de La Grevolosa. Permet acollir fins a 10 hostes. Estada de qualitat en un entorn especial de boscos i fauna, que combina la cuina casolana amb una natura espectacular. Mas El Güell (Sant Andreu de la Vola) 08572 SANT PERE DE TORELLÓ ( BARCELONA ) Reserves: 937 447 109 www.elguell.com

LA TORRE DE DALT Pla de l’Estany

Gran masia rural situada a Camós, a 5 km de Banyoles (i el seu estany) i a 15 km de Girona ciutat. Molt bon accés i rodejada de natura i tranquil·litat. Amb tots els serveis per passar uns dies en un lloc únic. Mas la Torre s/n 17834 CAMÓS ( Girona ) Reserves: 972 571 179 / 628 735 999 www.latorrededalt.com


.


Oficines de Turisme de Catalunya ALT CAMP OFICINA DE TURISME L'ALT CAMP C/Mossèn Martí, 3 · Valls Tel. 977 608 560

COLL DE NARGÓ Pl. de l'Ajuntament, 1 · Tel. 973 383 048

BAGES

LA SEU D'URGELL C/ Major, 8 · Tel. 973 351 511

OFICINA DE TURISME DEL BAGES Muralla de St. Domenèch, 24 Manresa · Tel. 93 693 03 50

NULLES C/ Estació, s/n · Tel. 977 602 522

OLIANA Av. Barcelona, 81 · Tel. 973 470 339

CARDONA Av. del Rastrillo, s/n · Tel. 93 869 27 98

SANTES CREUS Pl. Sant jaume el Just, s/n (Monestir) Santes Creus · Tel. 977 608 560

ORGANYÀ Pl. de les Homilies, s/n Tel. 973 370 030

MANRESA Pl. Major, 10 · Tel. 93 878 40 90

TUIXENT Pl. Serra del Cadí, 1 · Tel. 973 370 030

MONTSERRAT Pl. de la Creu, s/n · Tel. 93 877 77 01

ALTA RIBAGORÇA

SÚRIA C/ St. Climent, 21 · Tel. 93 869 69 84

VALLS C/ de la Cort, 3 · Tel. 977 612 530

ALT EMPORDÀ OFICINA DE TURISME DE L'ALT EMPORDÀ C/ Nou, 48 - 2n · Figueres Tel. 972 514 431

OFICINA DE TURISME DE L'ALTA RIBAGORÇA Av. Victoriano Muñoz, 48 · El Pont de Suert · Tel. 973 690 353

CADAQUÉS C/ Des Cotxe, 2A · Tel. 972 258 315

EL PONT DE SUERT Av.Victoriano Muñoz, 22 Tel. 973 690 005

CASTELLÓ D'EMPÚRIES Plaça dels Homes, s/n · Castelló D'Empúries · Tel. 972 156 233 EMPURIA BRAVA Av. Pompeu Fabra, s/n · Tel. 972 450 802 FIGUERES Pl. de l'Escorxador, 2 · Tel. 972 503 155 L'ESCALA Pl. de les Escoles, 1 · Tel. 972770 603 LLANÇÀ C/ Camprodón, 16-18 · Tel. 972 380 855 MAÇANET DE CABRENYS Pl. de la vila · Tel. 872 202 645 PERALADA Pl. de la Peixateria, 6 · Tel. 972 538 840 EL PORT DE LA SELVA C/ Llançà, 3 · Tel. 972 387 122 ROSES Av. de Rhode, 77-79 · Tel. 902 103 636 SANT PERE PESCADOR Ctra. de la platja, s/n · Tel. 972 520 535 VILABERTRAN C/ Josep Reig i Palau, 10 Tel. 972 505 902

ALT PENEDÈS SANT SADURNÍ D'ANOIA C/ Hospital, 23 · Tel. 93 891 31 88 SUBIRATS Edifici de l'Estació vitivinícola de Renfe de Lavern, s/n · Tel. 93 899 34 99 VILAFRANCA DEL PENEDÈS C/ Hermenegild Clascar, 2 Tel. 93 818 12 54

ALT URGELL OFICINA DE TURISME DE L'ALT URGELL Pg. de Joan Brudieu, 15 · La Seu d'Urgell · Tel. 973 353 112

OFICINA DE LA VALL DE BOÍ Passeig de Sant Feliu, 43 · Barruera Tel. 973 694 000

ANOIA OFICINA DE TURISME DE L'ANOIA Plaça de Sant Miquel, 5 · Igualada Tel. 93 805 15 85 CALAF Pl. dels arbres, s/n · Tel. 93 868 08 33 OFICINA DE TURISME DE L'ALTA ANOIA Pg. Josep Maria Llobet, s/n · Prats de Rei · Tel. 93 868 03 66 LA LLACUNA C/ Major, 4 · Tel. 93 897 68 30

BAIX CAMP OFICINA DE TURISME DEL BAIX CAMP C/ Dr. ferran, 8 · Reus Tel. 977 327 155 CAMBRILS Pg. de les Palmeres, 1 · Tel. 977 792 307 CAPAFONTS C/ Riu Brugent s/n · Tel. 977 86 82 04

RAJADELL Estació, s/n · Tel. 93 836 82 54

BAIX EBRE OFI. DE TURISME DEL BAIX EBRE C/ Barcelona, 152· Tortosa Tel. 977 445 308 L'AMETLLA DE MAR Av. Amistat Hispanoitaliana, s/n Tel. 977 456 477 L'AMPOLLA Rda del Mar, 12 · Tel. 977 593 011 BENIFALLET C/ Major, 1 Tel. 977 462 005 / 977 462 331 OFICINA DE TURISME DEL DELTEBRE - EBRETERRA C/ Sant Miquel, 1 · Tel. 977 480 627 EL PERELLÓ C/Lluis Companys, 2 · Tel. 977 491 021 DELTEBRE - RIUMAR C/ Coll Verd, s/n · Tel. 977 489 309 ROQUETES Av. Diputació, s/n · Tel. 977 501 511 OFICINA DE TURISME TERRES DE L'EBRE Rambla Felip Pedrell, 3 ( Museu de Tortosa) · Tortosa · Tel. 977 449 648

BAIX EMPORDÀ

PALAFRUGELL Av. de la Generalitat, 33 Tel. 972 300 228 PALAMÓS Pg. del Mar, s/n Tel. 972 600 550 PALS C/ Hospital, 22 · Tel. 972 636 161 PLATJA D'ARÓ Mossèn Cinto Verdaguer, 4 Tel. 972 817 179 SANT FELIU DE GUÍXOLS Pl. del Monestir, s/n · Tel. 972 820 051 TORROELLA DE MONTGRÍ C/Ullà, 31 · Tel. 972 755 180

BAIX LLOBREGAT OFICINA DE TURISME DEL BAIX LLOBREGAT Ctra. Reial - N 340 · Tel. 93 685 24 00 CASTELLDEFELS C/Pintor Serrasanta, 4 · Tel. 93 635 27 27 COLLBATÓ Pl. de l'Era, s/n · Tel. 93 777 90 76 SANTA COLOMA DE CERVELLÓ C/Claudi Güell, 6 · Tel. 93 630 58 07 VALLIRANA C/Major, 612 · Tel. 672 462 426

BAIX PENEDÈS OFICINA DEL BAIX PENEDÈS Pl. Centre, 5 · Tel. 977 157 171 L'ARBOÇ C/Major 37 · Tel. 977 167 725 CALAFELL C/Sant pere, 29 - 31 · Tel. 977 699 141 COMA-RUGA Av. de Brisamar, 1 · Tel. 977 680 010 CUNIT C/Francesc Macià, 3 · Tel. 977 674 777 VENDRELL Dr. Robert, 33 · Tel. 977 660 292

OFICINA DE TURISME DEL BAIX EMPORDÀ C/ Tarongers, 12 · La Bisbal de L'Empordà · Tel. 972 642 310

BARCELONÈS

BEGUR Av. Onze de Setembre, 5 Tel. 972 624 520

BADALONA C/Francesc Layret, 78-82 Tel. 93 483 29 90

MONT-ROIG DEL CAMP CN- 340 km1139 · Tel. 977 179 468

CALONGE - SANT ANTONI Av. Catalunya, 26· Sant Antoni de Calonge · Tel. 972 661 714

BARCELONA - PLAÇA SANT JAUME Pl. de Sant Jaume, C/ Ciutat, 2 Tel. 93 285 38 34

PRADES C/ de la Muralla, 3 · Tel. 977 868 302

L' ESTARTIT Pg. Marítim, s/n · Tel. 972 751 910

REUS Plaça del Mercadal, 3 ( Gaudí Centre ) Tel. 977 010 670

LA BISBAL DE L'EMPORDÀ C/ L'Aigüeta, 17 (edifici Torre Maria) Tel. 972 645 500

BARCELONA - PLAÇA CATALUNYA Pl.Catalunya, 17 soterrani Tel. 93 285 38 34

LA SELVA DEL CAMP Camí de Tarragona, 10 Tel. 977 844 630 L'HOSPITALET DE L'INFANT I VANDELLÒS C/Estació, 1 · Tel. 977 823 328

AEROPORT EL PRAT (T1) Prat del Llobregat · Tel. 934 784 704

BARCELONA - AMADEU BAGUES Rbla. de les flors, 88 · Tel. 93 285 38 34

59 59


• Vídeos per conèixer les activitats guiades que podeu viure a l’Alt Pirineu i Aran

• Directori en línia de guies (de muntanya, de natura...)

www.sompirineu.cat/ deixatguiar

Rafael López-Monné | IDAPA

• Tríptics amb els 10 motius per pagar per un guiatge


Oficines de Turisme de Catalunya BARCELONA - PALAU MOJA C/Rambla, 118 · Tel. 663 654 994 BARCELONA - PALAU ROBERT Pg. de Gràcia, 107 · Tel. 93 238 80 91 SANT ADRIÀ DE BESÒS C/ Mare de deu del Carme, 115 Tel. 973 674 777

GARRIGUES

MATARÓ C/ La Riera, 48 · Tel. 93 758 26 98

OFICINA DE TURISME DE LES GARRIGUES Av. Francesc Macià, 54 · Les Borges Blanques · Tel. 973 142 658

TAVÈRNOLES C/ de l'Esglèsia,1 Tel. 93 888 73 08

MASNOU Pg. Prat de la Riba, 16 · Tel. 93 557 18 34

OFICINA DE TURISME DEL PARC NATURAL DEL MONTSENY A VILADRAU C/ del Migdia, 1 · Viladrau Tel. 93 884 80 35

ARBECA C/Lleida, 32 · Tel. 973 160 182

BERGUEDÀ

LA GRANADELLA Pl. de la Indepència, 1· Tel. 973 094 101

OFICINA DE TURISME DEL BERGUEDÀ C/Barcelona, 49 3r · Tel. 93 822 15 00

GARROTXA

BAGÀ C/Raval, 18 · Tel. 619 746 099 CASTELLAR DE N'HUG Pl. de l'Ajuntament· Tel. 93 825 70 77 GÒSOL Plaça Major, 1 · Tel. 973 370 055 LA POBLA DE LILLET Edifici estació de tren de la Pobla de Lillet · Tel. 687 998 541 EL MASSÍS DEL PEDRAFORCA Pla del Pedraforca, s/n · Saldes Tel. 93 825 80 46

CERDANYA OFICINA DE TURISME DE LA CERDANYA Cruïlla N-152 amb N-260 · Puigcerdà Tel. 972 140 665 LLÍVIA C/ dels Forns, 10-12 · Tel. 972 896 313 PUIGCERDÀ Pl. Santa Maria, s/n · Tel. 972 880 542

CONCA DE BARBERÀ L'ESPLUGA DE FRANCOLÍ Pl. del Mil·lenari, 1 · Tel. 977 871 220 MONTBLANC Muralla Sta. tecla, 54 · Tel. 977 861 733 SANTA COLOMA DE QUERALT C/ Patí del Castell, s/n · Tel. 977 880 478 VIMBODÍ I POBLET Monestir Poblet centre recepció Passeig Abat Conill, 9 · Poblet Tel. 977 871 247

GARRAF CUBELLES Plaça del Castell, 1 · Tel. 93 895 25 00 SITGES Pl. Eduard Maristany · Tel. 93 894 42 51 VILANOVA I LA GELTRÚ Pg. del Carme, s/n · Tel. 93 815 45 17 Pl. de la Vila, 11 · Tel. 93 814 00 00

OFICINA DE TURISME DE LA GARROTXA Av. Onze de Setembre, 22 · Olot Tel. 972 274 900

SANT POL DE MAR Pl. de la Vila, 1 · Tel. 93 760 45 47 SANTA SUSANNA Av. del Mar · Tel. 93 767 90 08 PINEDA DE MAR Pl. de Catalunya, 1 · Tel. 93 762 50 38 PALAFOLLS Plaça del Fòrum Palatiolo, s/n Tel. 93 762 06 11

MOIANÈS

BESALÚ C/ del Pont, 1 · Tel. 972 591 240

OFICINA DE TURISME DEL MOIÀ C/ de les joies, 11-13 · Tel. 93 830 14 18

OLOT C/ Dr. Fàbregas, 6 · Tel. 972 260 141

MONTSIÀ

PRESES Antiga estació, s/n · Tel. 972 694 904

OFICINA DE TURISME DEL MONTSIÀ Pl. Lluís Companys, s/n · Amposta Tel. 977 704 371

SANT JOAN DE LES FONTS C/ Sant Pere, 2 · Tel. 972 290 507

ALCANAR C/ Lepanto, s/n · Tel. 977 737 639

VALL D'EN BAS Ptge Can Trona, s/n · Tel. 972 692 177

AMPOSTA Av. Sant Jaume, 42-52 · Tel. 977 703 453

GIRONÈS

LA GALERA C/ Sant Llorenç, 36 · Tel. 977 718 339

OFICINA DE TURISME DEL GIRONÈS C/ Berenguer Carnisser, 3 · Girona Tel. 972 011 669

SANT CARLES DE LA RÀPITA Parc de Garbí, s/n · Tel. 977 744 624

VIC Pl. del Pes (edifici de l'Ajuntament), s/n Tel. 93 886 20 91 SEVA C/ Quiosc de la Plaça de la Creu Tel. 93 812 57 12

PALLARS JUSSÀ OFICINA DE TURISME DEL PALLARS JUSSÀ Passeig del Vall, 13 · Tremp Tel. 973 653 470 ISONA I LA CONCA DELLÀ C/ Museu, 7 · Isona Tel. 973 665 062 LA POBLA DE SEGUR Pl. del Ferrocarril s/n, · Tel. 973 680 257

PALLARS SOBIRÀ OFICINA DE TURISME DEL PALLARS SOBIRÀ Camí de la Cabanera, s/n · Sort Tel. 973 621 002 ESTERRI D’ÀNEU C/Major, 40 bis · Tel. 973626345

LLAGOSTERA Pg. Romeu, 4-B · Tel. 972 832 322

LA SÈNIA Pg. de la Clotada, 23 · Tel. 977 713 000

OFICINA DE TURISME CATALUNYA A GIRONA Rambla de la Llibertat, 1 · Girona Tel. 972 010 001

ULLDECONA Pg. de l'Estació, s/n · Tel. 977 573 394

LLAVORSÍ Ctra. Vall de Cardós, s/n Tel. 973 622 008

NOGUERA

PLA DE L’ESTANY

OFICINA DE TURISME DE LA NOGUERA Pg. Angel Guimerà 28-30 · Balaguer Tel. 973 448 933

BANYOLES Pg. Darder Pesquera, 10 Tel. 972 583 470

BALAGUER Plaça dels Comtes d’Urgell, 5 Tel. 973 445 194

PLA D’URGELL

MARESME OFICINA DE TURISME DEL MARESME Pl. Miquel Biada, 1· Mataró Tel. 93 744 16 16 ALELLA C/ Riera Fosca, 2 · Tel. 93 555 46 50 ARENYS DE MAR C/ Riera Bisbe i Pol, 8 · Tel. 93 795 70 39 CALDES D'ESTRAC C/ La Riera, 48 · Tel. 93 791 05 88 CALELLA C/ Sant Jaume, 231 · Tel. 93 769 05 59 CANET DE MAR Casa Domènech i Montaner, xamfrà rieres Buscarons i Gavarra Tel. 93 794 08 98 MALGRAT DE MAR C/ Bellaire, 2 · Tel. 93 765 56 42

LA BARONIA DE RIALB C/ Monestir, 1 · Tel. 973 460 234

OSONA

OFICINA DE TURISME DEL PLA D’URGELL Av. Jaume I, 1 · Mollerussa Tel. 973 603 997

PRIORAT

OFICINA DE TURISME D'OSONA C/ Historiador Ramón Abadal i de Vinyals, 5 · Vic · Tel. 93 885 17 15

CORNUDELLA DE MONTSANT C/ Comte de Rius, s /n · Tel. 977 821 000

MANLLEU Passeig de Ter, 2 · Tel. 93 851 51 76

FALSET Pl. La Quartera, 1· Tel. 977 831 023

PRATS DE LLUÇANÈS Pg. de Lluçanès, s/n · Tel. 93 856 01 00

MARGALEF Areà de Lleure del Pont, s/n Tel. 668 582 542

RUPIT I PRUIT Camí de sant Joan de Fàbregues, 1 Tel. 93 852 20 03

ULLDEMOLINS Pl. de l’Esglèsia, 1· Tel. 977 561 546

61


Oficines de Turisme de Catalunya RIBERA D’EBRE OFICINA DE TURISME DE RIBERA D’EBRE Pl. de Sant Roc, 2 · Tel. 977 401 851 ASCÓ Ctra. de Camposines, 21 Tel. 977 406 583

SEGARRA OF. DE TURISME DE LA SEGARRA Passeig Balmes, 3 · Cervera · Tel. 973 531 300 CERVERA Av. Francesc Macià, 78 · Tel. 973 534 442

BLANES Pl. de Catalunya · Tel. 972 330 348

OFICINA DE TURISME DE RIPOLL Pl. Abat Oliba, s/n · Tel. 972 702 351

CALDES DE MALAVELLA C/ Vall·lobera · Tel. 972 480 103

TARRAGONÈS

HOSTALRIC Camí dels Ollers, 1 · Tel. 972 864 565 LLORET DE MAR Av. de les Alegries, 3 · Tel. 972 364 735 MAÇANET DE LA SELVA C/ Salvador Espriu, 1 · Tel. 972 858 005 SANT HILARI DE SACALM Pl. Dr. Robert, s/n · Tel. 972 869 686

OFICINA DE TURISME DE CATALUNYA A TARRAGONA C/ Fortuny, 4 · Tarragona Tel. 977 233 415 ALTAFULLA Camí de l'ermita, s/n · Tel. 977 651 426 LA PINEDA - VILASECA Pg. Pau Casals, 67 · Tel. 977 390 362 SALOU Passeig Jaume I, 4 · Tel. 977 350 102

ARTIES C/ dera Mòla, s/n · Tel. 608 503 759 BÒSSOST Pg. Eduard Aunós, 1 · Tel. 973 648 157 LES Av. Sant Jaume, 39 · Tel. 973 647 303 NAUT ARAN - SALARDÚ Travessa de Balmes, 2· Salardú Tel. 973 645 197 VIELHA C/ Sarriulera, 10 · Tel. 973 640 110

TOSSA DE MAR Av. Pelegri, 25 · Tel. 972 340 108

TARRAGONA C/ Major, 39 · Tel. 977 250 795

VALLÈS OCCIDENTAL

SEGRIÀ

VILOBÍ D’ONYAR Aeroport de Girona - Costa Brava Tel. 972 942 955

TERRA ALTA

OFICINA DE TURISME DEL SEGRIÀ C/ Canyeret, s/n · Lleida Tel. 973 054 800

OFICINA DE TURISME DEL VALLÈS OCCIDENTAL Ctra. N-150, km.15 · Tel. 93 727 35 34

SOLSONÈS

GUISSONA C/Del Tint, 2 · Tel. 973 551 414

OFICINA DE TURISME DE CATALUNYA A LLEIDA Pl. Edil Saturnino, 1 · Lleida Tel. 973 248 840 OFICINA DE TURISME DE LLEIDA C/ Major, bis · Tel. 973 700 319

URGELL

OFICINA DE TURISME DEL SOLSONÈS Ctra. de la Bassella, 1 · Tel. 973 482 310 LA VALL DE LORD Ctra. de Berga s/n · Sant Llorenç de Morunys · Tel. 973 492 181

OFICINA DE TURISME DE CATALUNYA - SEU VELLA Turó de la Seu Vella · Lleida · Tel. 973 230 653

RIPOLLÈS

SELVA

SANT JOAN DE LES ABADESSES Pl. de l’ Abadia, 9 · Tel. 972 720 599

OFICINA DE TURISME DE LA SELVA Pg. de Sant Salvador, 25-27 · Santa Coloma de Farners · Tel. 972 842 161 ARBÚCIES C/ Major, 6 · Tel. 972 162 477

GANDESA Av. Catalunya · Tel. 977420 910

CAMPRODÓN C/ Sant Roc, 22 · Tel. 972 740 010

SETCASES Plaça Major, 1 · Tel. 972 136 089 VALL DE RIBES Ctra. de Bruguera, 2 · Tel. 972 727 728

OFICINA DE TURISME DE L’URGELL C/ Agoders, 16 · Tel. 973 500 707 AGRAMUNT Pl. del Pou, s/n · Tel. 973 391 089 BELLPUIG Pl. de Sant Roc, 23 · Tel. 973 320 536 VALLBONA DE LES MONGES C/ Prat de la Riba, 6 · Tel. 973 982 500 VERDÚ Pl. del Bisbe Comelles, 13 Tel. 973 347 216

VALL D’ARAN OFICINA GENERAU COMARCAL DE TURISME DE LA VALL D’ARAN PasseIg dera Llibertat, 16 · Vielha Tel. 973 641 801

SANT CUGAT DEL VALLÈS Pl. Octàvia, s/n · Tel. 93 675 99 52 TERRASSA Plaça Josep Freixa i Argemí Tel. 93 739 70 19

VALLÈS ORIENTAL GRANOLLERS C/ Sant Roc, 14 · Tel. 93 879 49 80 CALDES DE MONTBUI Pl. Font del Lleó, 20 · Tel. 93 863 41 40 LA ROCA VILLAGE Complex La Roca Village · La Roca del Vallès · Tel. 93 842 39 00 SANT CELONI Plaça de la Vila, 24 · Tel. 93 867 01 71

1 any (12 exemplars) www.turismeacatalunya.cat/subscripcions IVA + Despeses d’enviament inclosos en el preu.

62

**El subscriptor rebrà la revista durant la primera quinzena del mes.


Profile for MAGAZINE Publicaciones

TURISME CATALUNYA nº75 Març 2021  

Revista turística amb distribució mensual en quioscos i Oficines de Turisme de Catalunya.

TURISME CATALUNYA nº75 Març 2021  

Revista turística amb distribució mensual en quioscos i Oficines de Turisme de Catalunya.

Advertisement