__MAIN_TEXT__

Page 1


25 Hasta un

DESCUBRA NUESTRAS

COBERTURAS EXCLUSIVAS PENSADAS PARA USTED Y SU HOGAR

% dto.

en su Seguro de Hogar

LA LLAVE DE LA SEGURIDAD DE SU CASA MANITAS DEL HOGAR MANITAS DE ASISTENCIA MANITAS TECNOLÓGICO ASISTENCIA INFORMÁTICA

A.M.A. LLEIDA Passeig de Ronda, 175-177; bajo Tel. 973 22 47 83 lleida@amaseguros.com Síganos en

(*) Promoción válida para presupuestos de nueva contratación, realizados hasta el 31 de diciembre de 2016. No acumulable a otras ofertas. Consulte condiciones en su oficina provincial A.M.A.


04

L

es estacions de canvi normalment expressen la seva evolució a través d’una transformació cromàtica inimitable i es converteixen en mirall per a molts pintors i artistes.

26 ECOLOGIA 30

34

Octubre és temps de tardor. En aquest període les fulles verdes dels arbres es tornen groguenques i marrons, s’assequen i cauen ajudades pel vent, que ja bufa amb més força. L’energia que abans tenien les fulles de les plantes verdes baixa cap a les arrels per poder-se mantenir durant les dures condicions que patiran durant l’estació següent.

52 58 60 64

A nosaltres ens passa el mateix; les temperatures baixen i és moment de cuidar la nostra alimentació i consumir aliments amb una alta concentració energètica, com ara els llegums i la fruita seca, que ens ajudaran a conservar la calor per a l’hivern que ha de venir. Però la part més interessant la podem gaudir gràcies a la disminució de les hores de llum, que farà que puguem veure postes de sol extraordinàries, tenyides d’un sol daurat que magnificarà el vermell del cel i matisarà els grocs i marrons de la natura, propis dels mesos que vénen.

COL·LABORADORS OFICIALS

66 68 72

CONTRACTACIÓ PUBLICITÀRIA publicitat @ magazinesalut.com

MAGAZINE & SALUT LLEIDA, S.L. CIF: B25814815 C/ Abat Escarré, 6 · 25001 LLEIDA gerencia@magazinesalut.com Tel. 973 208 611 Departament Disseny Gràfic produccion@magazinesalut.com Dept. Premsa i Redacció produccion@magazinesalut.com Dept. Comercial i Publicitat publicitat@magazinesalut.com Tel. 667 560 225 Correcció i Traducció TORSITRAD: Roca Labrador, 29 · 25003 LLEIDA Tel. 973 28 81 38 · Fax 973 28 99 70 torsitrad@torsitrad.com · www.torsitrad.com

Tel. 667 560 225 Tel. 609 358 893 Per a la publicació de nous anuncis o variacions dels actuals, s’ha de comunicar abans del tancament de l’edició (dia 15 de cada mes). Passada aquesta data, si no s’ha rebut material nou, l’editorial procedirà a repetir el mateix del mes anterior. Aquesta publicació no pot ser ni totalment ni parcialment reproduïda, distribuïda, comunicada públicament ni utilitzada ni registrada a través de cap tipus de suport o mecanisme ni modificada o emmagatzemada sense prèvia autorització escrita de la societat editora. Conforme al que disposa l’article 32 de la Llei de Propietat Intel·lectual, queda expressament prohibida la reproducció amb finalitats comercials a través de recopilacions d’articles periodístics.

Dipòsit legal: L - 1107 - 2016 3


CLÍNICA NEXUS I ELIMINACIÓ DE VARIUS

Tractaments d’avantguarda per a l’eliminació de varius Amb el terme “teràpia fotodinàmica de varius” es descriu un nou procediment per al tractament de les varicositats de les extremitats inferiors que combina l’escleroteràpia química amb el làser de Neodimi-Yag de 1.064 nm de longitud d’ona.

Teràpia fotodinàmica de varius Aquest nou procediment es basa en la injecció prèvia d’escuma de polidocanol (la substància generalment emprada en l’escleroteràpia química) que indueix una transformació bioquímica de l’hemoglobina sanguínia (incrementant-ne la conversió a metahemoglobina i protoporfirina IX), fet que comporta un canvi en les seves característiques òptiques i de conductivitat. Això es tradueix en una absorció de l’energia transmesa pel làser aplicat posteriorment fins a 29 vegades superior. És a dir, per mitjà de la injecció prèvia d’aquesta escuma en una concentració i característiques determinades, aconseguim una optimització de l’efecte fototèrmic en la posterior emissió del làser de Neodimi-Yag, en millorar la captació d’energia per la sang i la transmissió d’escalfor al llarg del vas.

El resultat final es reflecteix en uns millors efectes per comparació a les tècniques clàssiques aïllades, una menor incidència de fracassos i efectes secundaris, una disminució de les sessions necessàries per assolir uns resultats òptims i en la possibilitat de tractar vasos superiors als 5 mm de diàmetre, cosa poc viable fins ara en tractaments exclusius de teràpies fotolumíniques. El procediment, a més, és totalment ambulatori i no incapacita el pacient per realitzar la seva activitat rutinària. No requereix cap tipus d’anestèsia (o com a màxim tòpica) i la seva tolerància és excel·lent. Després del tractament només cal aplicar una crema antiinflamatòria durant uns dies i portar unes mitges elàstiques de compressió mitjana durant unes 4 setmanes. Com és obvi, només un metge preparat per realitzar aquesta tècnica pot proporcionar-li els resultats esperats, prèvia revisió de l’historial clínic i exploració vascular pertinent.


ELIMINACIÓ DE VARIUS

Mesures de prevenció El factor més important que determina l'aparició de la insuficiència venosa és l'hereditari. No obstant això, si s'eviten alguns mals hàbits i es substitueixen per bones costums, es podrà prevenir el seu desenvolupament. Beure molta aigua i portar una dieta sana i equilibrada, baixa en sal per evitar la retenció de líquids.

El tractament s’estructura en diverses sessions (unes 4 de mitjana) i l’interval entre aquestes és d’aproximadament 2 mesos.

Incrementar l'activitat física amb la pràctica d'esports que activin la circulació sanguínia com la natació, el ciclisme o les passejades a bon ritme. Finalitzar la dutxa diària amb un raig d'aigua freda a les cames (des del turmell cap a la maluc) per activar i millorar la circulació sanguínia. Evitar la roba ajustada i els mitjons o mitges que "escanyin" la cama o el turmell, ja que dificulten la circulació. Evitar les sabates de taló molt alt i les excessivament baixes perquè impedeixen el bombament muscular de la circulació de les cames. Passar massa hores en una mateixa posició, ja sigui de peu o assegut, afavoreix l'aparició de varius i la sensació de pesadesa a les cames. La calor no és bon aliat per a una correcta circulació sanguínia. Cal evitar les exposicions prolongades al sol, els banys massa calents, saunes, la calefacció per terra i les ceres calentes.

En resum, gràcies a aquesta tècnica que combina l’esclerosi química i el làser, s’ha aconseguit millorar de forma substancial i en tots els àmbits els resultats que fins ara s’aconseguien amb cadascuna d’aquestes tècniques per separat, de manera que s’ha erigit com una teràpia de primer ordre, en els casos indicats, per al tractament de les varius en les extremitats inferiors.

Un equip professional al vostre servei cada dia Dr. Samuel Pinós, col·legiat 2825 Màster Universitari en Medicina Estètica. Especialista Universitari en Medicina Estètica. Membre numerari de la Societat Espanyola de Làser Medicoquirúrgic Director de la Plataforma Làser de Nexus Biomèdic Director Mèdic de les Clíniques Nexus

C/ Segrià, 26-30. Pg. de Ronda, 74-76 · 25006 Lleida · 973 27 98 10 · www.grupnexus.com


ASISA VIDA

Envoltar-te de persones positives és bo per a la teva salut Quan comptes amb persones que et fan sentir bé, alliberes endorfines i alleuges l’estrès. I perquè elles també puguin comptar amb tu sempre, t’oferim Asisa Vida. Una assegurança que va més enllà de la teva salut, per protegir els teus passi el que passi. A Asisa només ens importa la teva salut. Per això invertim tots els nostres recursos a cuidar-te, començant per aquest anunci. Descobreix-ho a publiterapia.com

ASISA Lleida. Gran Passeig de Ronda, 170, entresol 973 72 70 43

asisa.es

Des de

38 ,14€ persona/any* Res més que la teva salut Ni més ni menys que la teva salut

901 10 10 10

*Prima neta anual vàlida per al 2016 per a assegurats d’Asisa de 30 anys amb un capital assegurat de 30.000 €, i per a la cobertura d’assegurança de defunció per qualsevol causa. Per a la contractació de cobertures opcionals, cal consultar-ho. Impostos no inclosos.


Dr. Felip R. Vallmanya Llena • Dr. Xavier Pascual Garcia C/ Bisbe Messeguer, 3 · 25003 LLEIDA · Tel. 973 266 100

www.urologialleida.com • info@urologialleida.com


CLÍNICA NEXUS I TRACTAMENT DEL FOTOENVELLIMENT CUTANI

PicoSure®

La gran versatilitat d’aquest làser ha permès desenvolupar tractaments de rejoveniment cutani de la mateixa magnitud que els làsers fraccionals, sense patir cap tipus de desconfort ni convalescència

Tractament del fotoenvelliment cutani, cicatrius d’acne i estries amb làser de picosegons Fa poc us presentàvem una de les darreres i més sonades incorporacions tecnològiques a Nexus, el làser PicoSure®, el referent mundial en tecnologia de picosegons que resulta insuperable, ara per ara, per a l’eliminació de lesions pigmentades i tatuatges de tots els colors i en tots els fototipus de pell. Doncs bé, això no ho és tot. L’extraordinària versatilitat d’aquest làser ha permès desenvo-

lupar, mitjançant una sistema òptic que fracciona i magnifica fins a 20 vegades l’emissió, tractaments de rejoveniment cutani (ja sigui facial, de coll, d’escot o mans) de la mateixa magnitud que els làsers fraccionals, sense patir cap tipus de desconfort ni convalescència. Els efectes secundaris que en aquests darrers sistemes duraven dies o setmanes, amb PicoSure® duren d’1 a 2 hores i permeten, per tant, fer tractaments d’intensitat notable i d’una excel·lent eficàcia, sense cap molèstia i amb reincorporació immediata a les tasques quotidianes. Les diferents parametritzacions del tractament permeten realitzar des d’una revitalització cutània de major o menor grau fins a un tractament de cicatrius d’acne, sense dolor ni temps d’inactivitat posterior, o esborrar estries fins i tot en pacients de fototipus IV i V, en els quals, fins a la data, no es podia aplicar cap tecnologia lumínica mínimament eficaç per combatre aquest problema.


TRACTAMENT DEL FOTOENVELLIMENT CUTANI

respecte total sobre la pell tractada i circumdant, la necessitat d’utilitzar menys quantitats d’energia (i, per tant, més comoditat per al pacient), la possibilitat de tractar tots els fototipus de pell i poder obtenir també, gràcies a la seva extraordinària selectivitat, uns resultats excel·lents amb un menor nombre de sessions.

PicoSure® deu la seva eficàcia inigualable al fet que emet polsos ultracurts en trilionèsimes de segon, la qual cosa permet que actuï principalment mitjançant un efecte fotomecànic en lloc del fototèrmic que utilitzen els làsers tradicionals i, en els tractaments que ens ocupen, focalitzant la seva acció únicament i exclusivament en el nivell dèrmic preservant totalment la integritat de la capa epidèrmica superficial. Aquest fet comporta, com hem dit, una absència total de convalescència i d’efectes secundaris, un

En definitiva, amb PicoSure® s’inicia una nova era en l’àmbit dels tractaments làser caracteritzada per una màxima eficàcia i uns mínims inconvenients per al pacient. Amb només quatre equips de moment a l’Estat Espanyol (i un d’aquests a Nexus), aquesta meravella tecnològica és ja per mèrits propis el “gold standard” dels làsers medicoestètics en l’actualitat, i de ben segur que en el futur proper.

Els resultats amb els làsers de picosegons superen amb escreix els obtinguts fins ara amb llum polsada i amb sistemes fotofraccionals Dr. Samuel Pinós, col·legiat 2825

Un equip professional al vostre servei cada dia

Màster Universitari en Medicina Estètica Especialista universitari en Medicina Estètica Membre numerari de la Societat Espanyola de Làser Medicoquirúrgic Director de la Plataforma Làser de Nexus Biomèdic Director mèdic de les clíniques Nexus Màster en Ozonoteràpia Mèdica

C/ Segrià, 26-30. Pg. de Ronda, 74-76 · 25006 Lleida · 973 27 98 10 · www.grupnexus.com


mesurament implantològic


PERRUQUERIA UNISEX

DESCUBRA

el poder exclusivo de Premium Gold Taninoplasty Treatment

ANTES DESPUÉS

973 805 443 665 637 472 Oasis Center Lleida oasiscenterlleida@gmail.com C. Paer Casanovas, 4 baixos · 25004 LLEIDA


R E F E R E N T E N R O B A D ’ H O S TA L E R I A

Av. Gran Passeig de Ronda, 144 . 25008 Lleida Tel. 973 289 650


Que res no aturi el ritme del teu negoci d’hostaleria

A Grup Gevadri oferim serveis integrals en maquinària per a hostaleria: assessorament, venda, instal·lació, manteniment i assistència tècnica per a tot tipus de negocis d’hostaleria i col·lectivitats. Sempre de la mà de primeres marques, de les quals som servei tècnic oficial. REFRIGERACIÓ I CLIMATITZACIÓ

VENTILACIÓ

APARELLS DE CUINA

BUGADERIA

MÀQUINES RENTAVAIXELLES

C/ Nostra Senyora del Carme, 1 · 25001 Lleida · info@grupgevadri.com · 973 670 234 / 608 505 010 · www.grupgevadri.com


Braseria

Llobregat les Vine i gaudeix de a as br la a s millors carn res st no les ix ne co i ! receptes de l’àvia C/Riu Llobregat, 7 (Cappont) 25001 Lleida · Tel.. 973 201 897 www.braseriallobregat.com


Esmorzars de forqu

illa • Brasa • Tapes

uts • Aperitius • Verm


Plaça Espanya, 2 LLEIDA

Restaurant

Cuina p non sto

Telèfon 652 909 532

Taperia & Creperia

Lounge bar

MagicRock68

Av. Prat de la Riba, 80 • 25004 LLEIDA • Tel. 973 233 017


Cuina mexicana

¡ALMUERZOS y CENITAS RÁPIDAS!

Facebook: Sapata Lleida

www.sapata.es Reserves:

C. Torres de Sanui, 11 · 25006 Lleida · T. 973 26 65 49


JAMONES Y EMBUTIDOS ALT URGELL

25795 NOVES DE SEGRE (Lleida) · Tel.: 973 387 147 · FAX: 973 387 235


Visita el nostre facebook


Ctra. N-230 Km. 4,84 25191 LLEIDA · Tel. 973 23 67 75 C. Jaume Brossa s/n, nau 53 (Pol. Ind. Via Trajana) 08020 BARCELONA · Tel. 93 320 80 58

www.torrelsa.com


Exportacions premissió

Exportacions postmissió

EUA 2013

223.317 €

468.084 €

Canadà 2013

10.874 €

164.983 €

Xina 2014

8.648 €

123.336 €

Japó 2015

8.393 €

109.265 €

Corea del Sud 2016

17.419 €

44.177,16 €

Mont Marçal

Celler Credo

Cofama Wines Export

PepWines

Mas Blanch i Jové

Mas Doix

Bodegas Esteban Martín

BCN Wine

Masaveu Bodegas

Costers del Sió

De Muller

Canals & Munné

Bodegas Bocopa

Viberic

Maius Priorat

Roqueta Origen

Alsina & Sardà

Coast to Coast Wines

Cellers Unió

Clos Pons

Vins Grau, SL

Bodegas Gómez de Segura

Bodegas Mocén

Torre del Veguer

Castell del Remei

Pares Baltà

Vinoterra

Vinmarket

Esti+/La Verita

FortWine & Spirits

Alianta Group

OOO Napitki

Azbuka Vkusa

Wine Land

Rost-Sunny Capital

Bastion /LC  ”Worldwide import company”


C. Abat Escarré, 6 baixos · 25001 LLEIDA


SERVEI ÚNIC A LLEIDA

Av. Gran Passeig de Ronda, 144 . 25008 Lleida Tel. 973 289 650


CORTINAS, COLCHONES, CANAPÉS, TEXTIL, SOMIERES ELÉCTRICOS, SOFÁS, MUEBLES, TAPICERÍA...

· Sillón Relax con apertura eléctrica · Sistema de elevación con mando · Asiento D-28 Kgs · Respaldo, asiento y brazos desenfundable

495 euros

C. Unió, 4 · 25002 LLEIDA

Tel. 973 282 177


Especialistas en MUEBLES, SOFÁS, SILLONES, COLCHONES Y ARTÍCULOS PARA EL DESCANSO VISÍTENOS SIN COMPROMISO Y SE SORPRENDERÁ


APROFITA L’ESTIU El teu permís de cotxe per

499 € Informa’t

Generalitat de Catalunya Consorci per a la Formació Continua de Catalunya

Buscan’s a facebook

C/ Baró de Maials, 16 · Tel. 973 222 679 Passeig de Ronda, 19 · Tel. 973 260 259 www.sanjuan.cat · info@autoescolasanjuan.com whatsapp: 615 068 268


Recordes fins a on

volies arribar? És hora de buscar

noves metes. Sí, ha estat un trajecte apassionant. Cada obstacle, cada repte, cada barrera et fa més fort. Més segur. Més decidit. Estar just on volies estar t’impulsa a marcar nous límits i superar-los. Un viatge per compartir amb el nou Audi Q7. Una revolucionària generació que incorpora de sèrie la tracció quattro® i innovadores opcions com l’eix posterior direccional que li aporta agilitat, el sistema d’il·luminació intel·ligent Audi Matrix LED, el quadre d’instruments digital Audi virtual cockpit o la tercera fila de seients per tenir fins a 7 places. Un SUV més potent i eficient gràcies a la tècnica de construcció lleugera. Disseny, esportivitat i eficiència per marcar un brillant començament. www.audi.es/q7

Nou Audi Q7. Només és el principi.

Garaje Dalmau Av. de l’Exèrcit, 44 25194 Lleida Tel. 973 28 80 91

/audispain

Nou Audi Q7 de 272 a 333 CV (200 a 245 kW). Emissió CO₂ (g/100 km): de 149 a 193. Consum mitjà (l/100 km): de 5,7 a 8,3.


ELEGANCE PLUS

180€

AL MES*

Entrada 8.582 € I 36 quotes 180 € I Quota final 14.779 € I TAE 8,26%

Ara tens un Honda CR-V totalment equipat amb un PLUS de REGAL + Llantes exclusives enfosquides

+ Barres de sostre

+ Sensors de llums, pluja i aparcament + Climatitzador automàtic dual + Control de creuer

+ Vidres de privacitat + Bluetooth® - mans lliures HFT

+ Sistema multimedia Honda Connect + 5 anys de garantia** sense límit de km hondacrv.es

I amb el Pla In&Out d’Honda, decideix si el canvies, ens el tornes o te’l quedes *PVP per Península i Balears de CR-V 1.6 i-DTEC 4x2 Elegance Plus: 25.900 € incl. IVA, transport, imp. de matriculació, aportació del Concesionario, marca i sobretaxació per usat. Entrada 8.582 €, despeses d’obertura finançades 519,54 €. Import total del crèdit 17.837,54 €. 36 quotes de 180 € i 1 quota final de 14.779 €. Import total degut 21.259 €. Preu total a terminis 29.841 €. TIN 6,80%, TAE 8,26%. Oferta financera d’Honda Bank GmbH S.E. vàlida aquest mes subjecta a aprovació de l’entitat financera. Al cap de 3 anys, te’l pots quedar, canviar-lo o tornar-lo com a pagament de l’última quota. **5 anys de garantia (3 anys d’original + 2 d’extensió mecànica) sense límit de quilòmetres, segons condicions contractuals a consultar a través de la Xarxa Honda. No inclou pintura metal·litzada ni despeses de matriculació. Consum mixt (l/100 km): 4,4. Emissions CO2 (g/km): 115.

Ilermotor.

Ctra. NII, km 458,5. Tel. 973 28 02 05*. LLEIDA. *Contacti amb nosaltres per a més informació i sol·licitud de prova.


Desitjant la carretera.

NOU CITROËN C4 PICASSO

AMB CITROËN ADVANCED COMFORT PACK LOUNGE / PORTA POSTERIOR MANS LLIURES / PARABRISA PANORÀMIC / CITROËN CONNECT NAV

DISPONIBLE EN 5 I 7 PLACES

citroen.es CONSUM MIXT (L/100 KM) / EMISSIÓ CO2 (G/KM): NOU CITROËN C4 PICASSO I GRAND C4 PICASSO: 3,8 - 5,8 / 99 - 134

MOTORNYX

AV. DE LES GARRIGUES, 40 - LLEIDA - TEL.: 973 259 100 www.motornyx.com

P

Pàrquing clients


Pack BASIC

Pack SILVER

Pack GOLD

350

600

750

€/mes

Fins 10 h. / mes Si se supera el límit de 10 h. les posteriors tindran una tarifa de 35 € / h.

€/mes

Fins 20 h. / mes Si se supera el límit de 20 h. les posteriors tindran una tarifa de 30 € / h.

€/mes

Fins 30 h. / mes Si se supera el límit de 30 h. les posteriors tindran una tarifa de 25 € / h.


Unidad móvil: Servicio de recuperación y sustitució a domicilio Colaboramos con todas las compañías de seguros Más de 180 centros La cadena especialista en reparación y sutitución de lunas RALARSA Lleida Gran Passeig de Ronda, 147 25008 LLEIDA · Tel. 973 727 832


Profile for MAGAZINE Publicaciones

MAGAZINE SALUT nº22 Octubre 2016  

Revista mensual encartada dins del diari SEGRE de Lleida amb més de 95.000 lectors.

MAGAZINE SALUT nº22 Octubre 2016  

Revista mensual encartada dins del diari SEGRE de Lleida amb més de 95.000 lectors.

Advertisement