__MAIN_TEXT__

Page 1

AGOST 2016

CLÍNICA NEXUS Prevenir els efectes del sol

LACTÀNCIA MATERNA La seva importància

UNIMÈDIC

Posa't guapa a l'estiu

MÀRQUETING INTERN En l'hostaleria i turisme

LA LECTURA

Passos per aprendre a llegir

GUÍA GASTRONÓMICA DE LLEIDA de la A a la Z

Aquesta revista s’encarta gratuïtament amb el diari “SEGRE” 1


2


EDITORIAL

Agost i les vacances d’estiu

05 26

J

a som a l’agost, i per a molts aquest és el mes de les vacances, temps de descans, de platja i de piscina per a moltes famílies. Tot i les altes temperatures d’estiu, durant les vacances ve de gust sortir al carrer i sentir com el temps passa volant mentre prenem un gelat, passegem per la platja o visitem una nova ciutat que hem escollit com a destí. Els refranys diuen que l’agost és un mes sec i calorós, tot i que també hi pot haver les famoses tempestes d’estiu. A mesura que passa el mes, es van escurçant els dies, les nits llargues suavitzen bastant les temperatures i a finals de mes ja comença a refrescar més sovint. Agost és també el mes en què la fruita madura: arriben el raïm, les figues, el meló, les síndries, els préssecs..., que ens deixen el seu gust refrescant per combatre la calor. Durant aquests dies d’agost, i especialment els més calorosos, l’ampolla d’aigua acostuma a ser la nostra acompanyant a gairebé tots els llocs, perquè és molt important hidratar-se per evitar problemes de salut a causa de les temperatures. Es recomana no exposar-nos al sol fins al capvespre, quan els raigs comencen a amagar-se i a perdre intensitat. És en aquesta hora del dia quan també s’omplen les terrasses i es respira un ambient totalment d’estiu. Així doncs, arriba el moment d’anar de vacances, a qualsevol lloc, per gaudir dels teus, ni que sigui un cap de setmana. El canvi de la rutina i la desconnexió ajudaran també que la tornada l’agafem amb més ganes i entusiasme. Qualsevol indret del món serveix per visitar llocs desconeguts i conèixer les seves característiques més singulars.

COL·LABORADORS OFICIALS

28 52 54 60 62 66 68 70 74

CONTRACTACIÓ PUBLICITÀRIA publicitat@magazinesalut.com

MAGAZINE & SALUT LLEIDA, S.L. CIF: B25814815 C/ Abat Escarré, 6 · 25001 LLEIDA gerencia@magazinesalut.com Tel. 973 208 611 Departament Disseny Gràfic produccion@magazinesalut.com Dept. Premsa i Redacció produccion@magazinesalut.com Dept. Comercial i Publicitat publicitat@magazinesalut.com Tel. 667 560 225 Correcció i Traducció TORSITRAD: Roca Labrador, 29 · 25003 LLEIDA Tel. 973 28 81 38 · Fax 973 28 99 70 torsitrad@torsitrad.com · www.torsitrad.com

Tel. 667 560 225 Tel. 973 208 611 Per a la publicació de nous anuncis o variacions dels actuals, s’ha de comunicar abans del tancament de l’edició (dia 15 de cada mes). Passada aquesta data, si no s’ha rebut material nou, l’editorial procedirà a repetir el mateix del mes anterior. Aquesta publicació no pot ser ni totalment ni parcialment reproduïda, distribuïda, comunicada públicament ni utilitzada ni registrada a través de cap tipus de suport o mecanisme ni modificada o emmagatzemada sense prèvia autorització escrita de la societat editora. Conforme al que disposa l’article 32 de la Llei de Propietat Intel·lectual, queda expressament prohibida la reproducció amb finalitats comercials a través de recopilacions d’articles periodístics.

Dipòsit legal: L - 1107 - 2016 EDITORIAL

3


4


5


ASISA VIDA

Envoltar-te de persones positives és bo per a la teva salut Quan comptes amb persones que et fan sentir bé, alliberes endorfines i alleuges l’estrès. I perquè elles també puguin comptar amb tu sempre, t’oferim Asisa Vida. Una assegurança que va més enllà de la teva salut, per protegir els teus passi el que passi. A Asisa només ens importa la teva salut. Per això invertim tots els nostres recursos a cuidar-te, començant per aquest anunci. Descobreix-ho a publiterapia.com

ASISA Lleida. Gran Passeig de Ronda, 170, entresol 973 72 70 43

asisa.es

Des de

38 ,14€ persona/any* Res més que la teva salut Ni més ni menys que la teva salut

901 10 10 10

*Prima neta anual vàlida per al 2016 per a assegurats d’Asisa de 30 anys amb un capital assegurat de 30.000 €, i per a la cobertura d’assegurança de defunció per qualsevol causa. Per a la contractació de cobertures opcionals, cal consultar-ho. Impostos no inclosos.

6


7


8


EL SOL POT DEIXAR UNA EMPREMTA INESBORRABLE A LA TEVA PELL L‘exposició inadequada al sol pot causar alteracions a la pell i ocasionar greus malalties. Per això és tan important protegir-se de les radiacions solars, no només a platges i piscines durant l’estiu, també durant la resta de l’any. Protegeix-te del sol. Protegeix la teva salut.

AECC - Catalunya Contra el Càncer

AF-Cartel-Sol_A3-Mujer-Catalan.indd 1

13/05/16 11:08

9


CLÍNICA NEXUS I PREVENIR ELS EFECTES DEL SOL

Prevenir els efectes del sol Alguns tractaments medicoestètics estan especialment indicats per prevenir els inexorables efectes indesitjables i les conseqüències que té el sol sobre la pell. Per tant, l’estiu és l’època ideal per aplicar-los. Vegem quins són i els seus trets més destacables: LA BIOESTIMULACIÓ LUMÍNICA.

És el tractament ideal abans d’iniciar una exposició solar continuada, ja que redueix la resposta inflamatòria nociva dels raigs ultraviolats sobre la pell. Mitjançant díodes emissors de llum visible de banda estreta a diferents longituds d’ona, s’estimulen les funcions energètiques de les cèl·lules i es produeix un augment de la síntesi de col·lagen i elastina. Els resultats són un enfortiment de les defenses davant la radiació UV solar. El tractament consisteix senzillament a exposar-se a aquest tipus de llum durant 8 sessions de 20 minuts de durada, que es van efectuant en el transcurs de dues setmanes. És totalment indolor i no produeix cap tipus d’efecte secundari i, per tant, la reincorporació a les activitats quotidianes és sense cap tipus de convalescència.

BIOREVITALITZACIÓ CUTÀNIA.

Es tracta d’un sistema de rejoveniment de la pell basat en l’aplicació de microdipòsits d’àcid hialurònic, un component fisiològic de la matriu extracel·lular dèrmica. L’àcid hialurònic emprat s’obté biotecnològicament (no és d’origen animal) i es troba estabilitzat. Aquestes característiques converteixen aquest tractament en molt segur i de llarga durada. Gràcies a les propietats inherents de l’àcid hialurònic, aconseguim:

Hidratació de tot tipus de pell, que millora també la

funció d’“hidroreserva”. Avui ja sabem que aquesta funció comença a minvar abans dels 30 anys i s’accentua de manera notable entre els 45 i els 50 anys amb el climateri.

Millora de totes les propietats de la pell: aspecte, elasticitat, to i textura.

Protecció davant els radicals lliures, especialment abans i després de l’exposició solar, fet que converteix aquest tractament en gairebé imprescindible abans i/o després de l’època estival.

Tots aquests beneficis es van corroborar en l’estudi que es va dur a terme la Universitat de Michigan i que va ser publicat l’any 2007 en una de les més prestigioses revistes de dermatologia, i en què es demostra la restauració dels components de la matriu dèrmica posterior al tractament, així com l’augment de procollagen I, tant intracel·lularment com extracel·lularment, i l’allargament i l’activació dels fibroblasts dèrmics. En relació amb aspectes tècnics del tractament, destacarem que s’utilitzen diferents concentracions d’aquest àcid, segons el grau d’envelliment cutani. Els microimplants s’injecten a la dermis, ja sigui manualment o mitjançant injectors especialment dissenyats per efectuar un tractament absolutament homogeni quant a volum i profunditat de cada microimplant. Segons cada cas en particular, es planifiquen programes individualitzats de biorevitalització cutània, però, per fer-nos-en una idea, un tractament estàndard podria consistir en unes 3 sessions espaiades en unes 2-4 setmanes i una pauta posterior de manteniment a raó d’una sessió cada 4-6 mesos. I com a “pauta d’estiu”, en prevenció del fotoenvelliment s’acostuma a fer una sessió abans de l’inici de l’exposició solar assídua i una segona al setembre-octubre.


PREVENIR ELS EFECTES DEL SOL

La Bioestimulació Lumínica és el tractament ideal per enfortir les defenses davant la radiació UV solar Les zones que s’han de tractar són la cara, el coll, l’escot i les mans, ja sigui de manera individualitzada o conjunta. Dins de l’àrea facial, mencionarem el tractament de la regió subocular (“ulleres”) com una de les aplicacions més populars d’aquesta tècnica pels resultats tan destacats que se n’obtenen. A més, a NEXUS efectuem aquest tractament mitjançant un sistema injector d’última generació que fa que esdevingui indolor i més eficaç que amb les injeccions manuals.

TRACTAMENT DE LA HIPERHIDROSI. El terme hiperhidrosi fa referència a l’excés de sudoració produïda per una alteració del sistema nerviós vegetatiu que fa que es produeixi més suor del que és necessari per regular la temperatura del cos. Per eliminar l’excés de suor, la millor alternativa no quirúrgica és, actualment, el tractament amb toxina botulínica, amb què aconseguim interrompre la hiperactivitat de les glàndules sudorípares en bloquejar les terminacions nervioses simpàtiques responsables d’estimular-les. El procediment de tractament és el següent: després de la pertinent història i exploració clíniques, s’efectua un test per delimitar l’àrea que s’ha de tractar, i tot seguit s’hi infiltra el producte a través d’una agulla extremadament fina.

Un equip professional al vostre servei cada dia

La tècnica és ràpida, segura i pràcticament indolora, i es fa de manera ambulatòria. A la zona de l’aixella, no requereix ni tan sols anestèsia (o com a màxim, una crema anestèsica tòpica) i amb poques infiltracions es completa el tractament. No requereix baixa laboral i, un cop finalitzat el tractament, el pacient pot reincorporar-se amb normalitat a les seves activats quotidianes. Els resultats s’observen de forma progressiva, ja pocs dies després de l’aplicació, i els efectes acostumen a durar entre 4 mesos i un any, segons la zona i les característiques particulars de cada cas. A l’aixella, per exemple, la durada mitjana és de 7-9 mesos. Es recomana un manteniment anual, si bé hi ha pacients en què amb poques sessions l’eliminació de l’excés de sudoració és definitiva. Dr. Samuel Pinós, col·legiat 2825 Màster Universitari en Medicina Estètica Especialista universitari en Medicina Estètica Membre numerari de la Societat Espanyola de Làser Medicoquirúrgic Director de la Plataforma Làser de Nexus Biomèdic Director mèdic de les clíniques Nexus Màster en Ozonoteràpia Mèdica

C/ Segrià, 26-30. Pg. de Ronda, 74-76 · 25006 Lleida · 973 27 98 10 · www.grupnexus.com


12


Dr. Felip R. Vallmanya Llena • Dr. Xavier Pascual Garcia C/ Bisbe Messeguer, 3 · 25003 LLEIDA · Tel. 973 266 100

www.urologialleida.com • info@urologialleida.com 13


ACCIDENTS DE TRÀNSIT PERITATGES MÈDICS VALORACIÓ DEL DANY CORPORAL TRAUMARE: Av. Blondel, 98 · 25002 LLEIDA Tel. 973 26 85 99 · Fax. 973 26 85 98 traumare@traumare.com

22


23


24


25


28


Distribuidor

29


R E F E R E N T E N R O B A D ’ H O S TA L E R I A

Av. Gran Passeig de Ronda, 144 . 25008 Lleida Tel. 973 289 650

30


Llet

31


Que res no aturi el ritme del teu negoci d’hostaleria

A Grup Gevadri oferim serveis integrals en maquinària per a hostaleria: assessorament, venda, instal·lació, manteniment i assistència tècnica per a tot tipus de negocis d’hostaleria i col·lectivitats. Sempre de la mà de primeres marques, de les quals som servei tècnic oficial. REFRIGERACIÓ I CLIMATITZACIÓ

VENTILACIÓ

APARELLS DE CUINA

BUGADERIA

MÀQUINES RENTAVAIXELLES

C/ 32 Nostra Senyora del Carme, 1 · 25001 Lleida · info@grupgevadri.com · 973 670 234 / 608 505 010 · www.grupgevadri.com


by 33


Cuina tradicional casolana Descobreix els nostres caragols a la llauna, les cassoles, els arrossos, les mariscades i el ternasco.

C/Lleida, 90 ¡ 25110 ALPICAT TEL. 973 736 831


Braseria

Llobregat les Vine i gaudeix de a as br la a s millors carn res i coneix les nost ! receptes de l’àvia C/Riu Llobregat, 7 (Cappont) 25001 Lleida · Tel.. 973 201 897 www.braseriallobregat.com


Camí dels Fondos, 80-81 · 25131 TORRESERONA (Lleida) Tel. 666 002 433 · info@pitchandputtlleida.com


C/Ramon Llull, 23

lleida

693 956 190


Cuina mexicana

¡ALMUERZOS y CENITAS RÁPIDAS!

Facebook: Sapata Lleida

www.sapata.es Reserves:

C. Torres de Sanui, 11 · 25006 Lleida · T. 973 26 65 49


Restaurant

Cuina p non sto

Taperia & Creperia

Lounge bar

MagicRock68

Av. Prat de la Riba, 80 • 25004 LLEIDA • Tel. 973 233 017


Esmorzars de forqu

illa • Brasa • Tapes

uts • Aperitius • Verm


www.telepincho.info C/ Segrià, 23 · 25006 LLEIDA

Tel. 973 670 370


JAMONES Y EMBUTIDOS ALT URGELL

25795 NOVES DE SEGRE (Lleida) · Tel.: 973 387 147 · FAX: 973 387 235


Visita el nostre facebook


48

GUÍA GASTRONÓMICA DE LLEIDA


Ctra. N-230 Km. 4,84 25191 LLEIDA · Tel. 973 23 67 75 C. Jaume Brossa s/n, nau 53 (Pol. Ind. Via Trajana) 08020 BARCELONA · Tel. 93 320 80 58

www.torrelsa.com


s? e g n e m e u q a it u fr la s é n ’o D

A Qêviris, és de proximitat! LLEIDA CENTRE 0 690

· 97 A la carretera de Vielha

RD VE J. N SÈ

FE

UE

R

LL

AG

GA

CA

LD

E

PO

RQ

UE

RE

S PLAÇA EUROPA

OS

DE RON DA

AUDITORI ENRIC GRANADOS

PA S S E IG

AR

R AL RET SO BE ERI L E RT A R

AL IM

.M

PI

PL

AV .P

RA

T

DE

LA

RI

BA

Pi i Margall, 19 · 973 30

GRUP) LLEIDA (ACTEL3 70 0 836


52


53


54


55


56


57


58


59


ES BUSCA:

AGENT COMERCIAL DE PUBLICITAT

Busquem agent comercial amb experiència demostrada en VENDES DE PUBLICITAT (Revistes, gratuïts, diaris, ràdios...)

OFERIM: - Contracte laboral amb sou fix a partir del segon mes. - Comissions elevades i cartera de clients de per vida. Envieu C.V. amb foto a gerencia@magazinesalut.com Per a consultes, truqueu al tel. 667 560 225


62


63


64


C. Abat Escarré, 6 baixos · 25001 LLEIDA 65


66


CORTINAS, COLCHONES, CANAPÉS, TEXTIL, SOMIERES ELÉCTRICOS, SOFÁS, MUEBLES, TAPICERÍA...

· Sillón Relax con apertura eléctrica · Sistema de elevación con mando · Asiento D-28 Kgs · Respaldo, asiento y brazos desenfundable

495 euros

C. Unió, 4 · 25002 LLEIDA

Tel. 973 282 177

SERVEI ÚNIC A LLEIDA

Av. Gran Passeig de Ronda, 144 . 25008 Lleida Tel. 973 289 650 67


APROFITA L’ESTIU El teu permís de cotxe per

499 € Informa’t

Generalitat de Catalunya Consorci per a la Formació Continua de Catalunya

Buscan’s a facebook

C/ Baró de Maials, 16 · Tel. 973 222 679 Passeig de Ronda, 19 · Tel. 973 260 259 www.sanjuan.cat · info@autoescolasanjuan.com whatsapp: 615 068 268

PERRUQUERIA UNISEX

DESCUBRA

el poder exclusivo de Premium Gold Taninoplasty Treatment

ANTES DESPUÉS

973 805 443 665 637 472 Oasis Center Lleida oasiscenterlleida@gmail.com C. Paer Casanovas, 4 baixos · 25004 LLEIDA 68


69


72


73


74


Dos plantes d’exposició • Més de 200 cotxes

75


76


77


Nou Tiguan. Compatible amb la família, la feina, iOS i Android.

Nou Tiguan amb App Connect. Connectat al que t‘importa. Gamma nou Tiguan: consum mitjà (l/100 km) de 4,7 a 7,4; emissió de CO2 (g/km) de 123 a 170.

Garaje Dalmau

Av. de l’Exèrcit, 44 - Tel. 973 288 090 - 25002 Lleida

www.volkswagenlleida.com


80


Recordes fins a on

volies arribar? És hora de buscar

noves metes. Sí, ha estat un trajecte apassionant. Cada obstacle, cada repte, cada barrera et fa més fort. Més segur. Més decidit. Estar just on volies estar t’impulsa a marcar nous límits i superar-los. Un viatge per compartir amb el nou Audi Q7. Una revolucionària generació que incorpora de sèrie la tracció quattro® i innovadores opcions com l’eix posterior direccional que li aporta agilitat, el sistema d’il·luminació intel·ligent Audi Matrix LED, el quadre d’instruments digital Audi virtual cockpit o la tercera fila de seients per tenir fins a 7 places. Un SUV més potent i eficient gràcies a la tècnica de construcció lleugera. Disseny, esportivitat i eficiència per marcar un brillant començament. www.audi.es/q7

Nou Audi Q7. Només és el principi.

Garaje Dalmau Av. de l’Exèrcit, 44 25194 Lleida Tel. 973 28 80 91

/audispain

Nou Audi Q7 de 272 a 333 CV (200 a 245 kW). Emissió CO₂ (g/100 km): de 149 a 193. Consum mitjà (l/100 km): de 5,7 a 8,3.

81


82


ARA TENS UN CR-V AMB UN PLUS DE REGAL

+Llantes exclusives enfosquides +Barres de sostre +Vidres de privacitat

Honda CR-V Elegance Plus per 25.500 € Amb tot l’equipament de la versió Elegance Consum des de només 4,4 l/100 km

Sensors de llums, pluja i aparcament

Bluetooth® – mans lliures HFT

Maleter de 589 litres

Control de creuer

Sistema Start/Stop

5 anys de garantia * sense límit de km

Climatitzador automàtic dual

... i molt més

I amb el Pla In&Out d’Honda, decideix si el canvies, ens el tornes o te’l quedes PVP recomanat a la Península i a les illes Balears per a CR-V 1.6 i-DTEC 4x2 Elegance Plus: 25.500 € incl. IVA, transport, impost de matriculació, aportació del Concessionari, marca i sobretaxació per usat (antiguitat mínima de 3 mesos). Oferta subjecta a finançament d’un import mínim de 10.000 euros a un termini mínim de 24 mesos a través d’Honda Bank GmbH S.E. Oferta vàlida aquest mes subjecta a aprovació de l’entitat financera. Al cap de 3 anys, te’l pots quedar, canviar-lo o tornar-lo com a pagament de l’última quota. * 5 anys de garantia (3 anys d’original + 2 d’extensió mecànica) sense límit de quilòmetres, segons condicions contractuals a consultar a través de la xarxa Honda. No inclou pintura metal·litzada ni despeses de matriculació. Consum mixt (l/100 km): 4.4. Emissions CO 2 (g/km): 115.

Ilermotor.

Ctra. NII, km 458,5. Tel. 973 28 02 05*. LLEIDA. *Contacti amb nosaltres per a més informació i sol·licitud de prova.


84


85


86


87


88


89


90


91


95


Profile for MAGAZINE Publicaciones

MAGAZINE SALUT nº20 Agost 2016  

Revista mensual encartada dins del diari SEGRE de Lleida amb més de 95.000 lectors.

MAGAZINE SALUT nº20 Agost 2016  

Revista mensual encartada dins del diari SEGRE de Lleida amb més de 95.000 lectors.

Advertisement