__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

MARÇ 2018 · N.39

LLEIDA

CLÍNICA NEXUS Eliminació de varius

LA PERIODONTITIS Saps si en tens?

EL PAVIMENT DE CASA Claus per escollir-lo

VENÈCIA & ESLOVÈNIA Amb Viatges Lleida

COTXES DE 2a MÀ No a qualsevol preu


Aquest 2018...


EDITORIAL

05

E

20

ns endinsem en el mes dels canvis i celebracions, el març. L’inici d’aquest mes és reivindicatiu ja que se celebra el dia de la dona treballadora, en concret el 8 de març. En aquest mes comencem a notar que els dies s’allarguen, floreixen els arbres i creixen les flors en els camps, els balcons s’omplen de color i el fet de gaudir de més hores de llum la gent surt més al carrer. Cal recordar que el 19 de març és Sant Josep, així com també el dia de pare, un dia de celebració familiar, un dia ideal per començar a fer senderisme i excursions a la muntanya o pels amants del mar, fer una passejada per la platja la qual comporta molts beneficis per a la salut. Al març arriba la Setmana Santa, dies de missa i tradicions religioses, tot i així moltes persones aprofiten aquestes dies per agafar vacances i viatjar en algun indret i els més joves es reunixen amb els amics per gaudir de dies de disbauxa. A més, el dilluns se celebra el dia de la mona, dia en que els padrinets de bateig regalen aquest dolç als seus nebots, els quals gaudeixen de forma molt llaminera. Si en vols conèixer la seva tradició consulta la nostra secció de gastronomia, així com també trobaràs la recepta per a fer uns bunyols de vent, una delícia per al paladar. A més, el dia de a mona se celebra amb la família i/o amics amb un dinar on els postres són l’estrella de l’àpat. També arriben els canvis de roba, de pentinats i ganes de fer més esport a l’aire lliure, així com també cuidar-se i fer el que tots coneixem com a “operación biquini”. En aquest número us informem dels beneficis de comprar i menjar productes ecològics, no t’ho perdis. Així com tampoc, la importància de l’alimentació correcta en les persones grans. Amb la primavera sorgeixen canvis en el nostre estat d’ànim i apareix l’estrès, nosaltres us expliquem com millorarlo. I, així molts més articles de bellesa, salut, decoració, motor... no deixi’s de seguir llegint.

A la primavera la sang, s’altera. Però, gaudeix dels canvis sempre són bons.

22 26 30 32 36 39 50 54

CONTRACTACIÓ PUBLICITÀRIA publicitat @ magazinepublicaciones.com

Tel. 667 560 225 info@magazinepublicaciones.com www.magazinepublicaciones.com

Delegació de Barcelona: Av. Madrid, 133 baixos · 08028 BARCELONA Tel. 93 249 71 71

Delegació de Lleida: C/ Abat Escarré, 6 baixos · 25001 LLEIDA Tel. 973 071 222 Director Lluís Gómez: lluis@magazinepublicaciones.com Director Comercial Antonio Carrillo: toni@magazinepublicaciones.com Dept. Disseny Gràfic i Redacció Darío Mejón, Marta Sanahauja i Alícia Farré: produccion@magazinepublicaciones.com Dept. Disseny Web Xavi Bonet: produccion@magazinepublicaciones.com Dipòsit legal: L - 1107 - 2017 ISSN: 2604 - 1219

Per a la publicació de nous anuncis o variacions dels actuals, s’ha de comunicar abans del tancament de l’edició (dia 15 de cada mes). Passada aquesta data, si no s’ha rebut material nou, l’editorial procedirà a repetir el mateix del mes anterior. Aquesta publicació no pot ser ni totalment ni parcialment reproduïda, distribuïda, comunicada públicament ni utilitzada ni registrada a través de cap tipus de suport o mecanisme ni modificada o emmagatzemada sense prèvia autorització escrita de la societat editora. Conforme al que disposa l’article 32 de la Llei de Propietat Intel·lectual, queda expresament prohibida la reproducció amb finalitats comercials a través de recopilacions d’articles periodístics.

3


#ClinicaNexus

Tria seguretat mèdica i professionals experimentats

Làsers aprovats per l’FDA | Qualsevol color de pèl | Tots els fototipus de pell Qualsevol zona del cos | Indolora | Sense efectes secundaris

Eliminació permanent del pèl


SALUT

Quan cal consultar al dermatòleg? na piga és una lesió benigna formada per cèl·lules que sintetitzen el pigment de la pell o melanòcits, les quals formen la melanina, la substància que dona color a la pell i als ulls. Es manifesta habitualment com a una taca de color marró o negre de mida petita, de mig a un centímetre a la pell.

Què origina l’aparició de pigues? No es pot fer una afirmació concreta sobre quins són els factors que provoquen l’aparició de les pigues, però el que sí que es pot dir és que el nombre i el tipus de pigues estan determinats genèticament. Un factor important i que cal tenir molt en compte és l’exposició al sol, ja que és un element que pot provocar greus conseqüències, com el càncer de pell.

Hi ha zones del cos on les pigues tenen més importància? En realitat, no hi ha zones perilloses per les pigues, però cal tenir cura de les àrees de fregadissa, com plecs, palmells o

plantes del peu. En aquesta zona, normalment presenten canvis inflamatoris o traumàtics que poden dificultar-ne el seguiment. En cas que es trobin en zones de difícil control o seguiment, com la genital, cuir pilós... és aconsellable extirpar-les.

És recomanable consultar amb el metge qualsevol canvi anormal d'una piga que sagna, s'inflama o se n'altera la mida. Una piga, pot ser maligna? Si, però és un fenomen poc freqüent. El tumor maligne que deriva del melanoma maligne és un tumor que pot aparèixer a partir d’una pell normal o bé a partir d’una piga que ha canviat. És important detectar-ho precoçment, ja que un diagnòstic i un tractament precoç

impliquen un augment importantíssim de les possibilitats de curació.

Les pigues, poden canviar al cap dels anys? Les congènites són les que persisteixen immodificables amb una gran activitat de pigment i, no rarament, amb pèls a sobre. Les adquirides normalment van canviant de forma lenta al llarg dels anys, amb una pèrdua de la quantitat de pigment, i sovint es fan més boterudes i la seva superfície es fa més verrucosa.

Cal fer una autoexploració de les pigues? S’ha demostrat que l’autoexploració és l’eina més eficaç en el diagnòstic del melanoma maligne. Cal tenir cura de totes aquelles pigues que continguin molta quantitat de pigment, és a dir, que siguin més fosques o d’aquelles que no estan ben definides i tenen un aspecte irregular. També cal estar-ne pendent quan no estem segurs del moment en què han aparegut o quan han experimentat algun canvi recent 5


CLÍNICA NEXUS I ELIMINACIÓ DE VARIUS I ALTRES LESIONS VASCULARS

Tractament de varius i altres lesions vasculars Amb el nom de “Teràpia fotodinàmica de varius”, es descriu un nou procediment per al tractament de les varicositats de les extremitats inferiors que combina l’escleroteràpia química i el làser de Neodimi-Yag de 1.064 nm de longitud d’ona.

Teràpia fotodinàmica de varius Aquest nou procediment es basa en la injecció prèvia d’escuma de polidocanol (la substància generalment emprada en l’escleroteràpia química) que indueix una transformació bioquímica de l’hemoglobina sanguínia (incrementant-ne la conversió a metahemoglobina i protoporfirina IX), fet que comporta un canvi en les seves característiques òptiques i de conductivitat. Això es tradueix en una absorció de l’energia transmesa pel làser aplicat posteriorment fins a 29 vegades superior. És a dir, per mitjà de la injecció prèvia d’aquesta escuma en una concentració i característiques determinades, aconseguim una optimització de l’efecte fototèrmic en la posterior emissió del làser de Neodimi-Yag, en millorar la captació d’energia per la sang i la transmissió d’escalfor al llarg del vas. El resultat final es reflecteix en uns millors efectes en comparació a les tècniques clàssiques aïllades, una menor incidència de fracassos i efectes secundaris, una disminució de les sessions necessàries per assolir uns resultats òptims i en la possibilitat de tractar vasos superiors als 5 mm de

6

diàmetre, cosa poc viable fins ara en tractaments exclusius de teràpies fotolumíniques. El procediment, a més, és totalment ambulatori i el pacient pot realitzar, d'immediat, la seva activitat rutinària. No requereix cap tipus d’anestèsia (o com a màxim tòpica) i la seva tolerància és excel·lent. Després del tractament només cal aplicar una crema antiinflamatòria durant uns dies i portar unes mitges elàstiques de compressió mitjana durant unes 4 setmanes. Com és obvi, només un metge preparat per realitzar aquesta tècnica pot proporcionar-li els resultats esperats, prèvia revisió de l’historial clínic i exploració vascular pertinent. En resum, gràcies a aquesta tècnica que combina l’esclerosi química i el làser, s’ha aconseguit millorar de forma substancial i en tots els àmbits els resultats que fins ara s’aconseguien amb cadascuna d’aquestes tècniques per separat, de manera que s’ha erigit com una teràpia de primer ordre en els casos indicats per al tractament de les varius en les extremitats inferiors.


ELIMINACIÓ DE VARIUS I ALTRES LESIONS VASCULARS

El tractament s’estructura en diverses sessions (unes 4 de mitjana) i l’interval entre aquestes és d’aproximadament 2 mesos. Nexus, sempre a la avantguarda tecnològica, ha incorporat darrerament en exclusiva, la plataforma làser vascular més evolucionada del món: Cynergy™ amb l’exclusiu sistema Multiplex™. Cynergy™ tracta les lesions vasculars amb més eficiència que els equips amb una sola longitud d’ona ja que consta d’un làser de colorant polsat de 585 nm i un làser Nd:Yag de 1064 nm que, a més, poden ser emesos de manera seqüencial. Aquest sistema patentat anomenat Multiplex™, és exclusiu d’aquest equip, optimitzant-ne així l’efectivitat i la seguretat del tractament, a la vegada que augmenta la comoditat i satisfacció dels pacients.

Les lesions vasculars poden ser de naixement, o aparèixer com a procés normal de l'envelliment de la pell, o com a conseqüència del dany solar acumulat, o a causa de trastorns circulatoris.

Un equip professional al vostre servei cada dia

Amb Cynergy podem tractar amb eficàcia inigualable: • Rosàcia • Cuperosi • Angiomes • Hemangiomes • Taques Vi de Porto • Telangectàsies i aranyes vasculars facials • Poiquilodèrmia • I com no, les telangectàsies i varius de les cames. Aquest nou làser combinat amb l’esclerosis en escuma dins del tractament de Teràpia Fotodinàmica de varius del que abans us hem parlat, en millora encara més els resultats, i sobre tot, el confort dels pacients ja que a l'emetre seqüencialment les dues longituds d’ona, permet la utilització d'energies menors. A més a més, l’equip porta un sistema de refredament incorporat (SmartCool™) que minimitza al màxim qualsevol tipus de molèstia. Dr. Samuel Pinós, col·legiat 2825

Màster Universitari en Medicina Estètica Especialista universitari en Medicina Estètica Membre numerari de la Societat Espanyola de Làser Medicoquirúrgic Director de la Plataforma Làser de Nexus Biomèdic Director mèdic de les clíniques Nexus Màster en Ozonoteràpia Mèdica

C/ Segrià, 26-30. Pg. de Ronda, 74-76 · 25006 Lleida · 973 27 98 10 · www.grupnexus.com


fotos © Alexandra Balaguer

La tecnologia 3D, la comunicació i l’experiència són les claus de l’èxit dels nostres tractaments implantològics

LA TECNOLOGIA La complexitat d’aquest tipus de tractaments ha afavorit el desenvolupament d’equips tecnològics que milloren notablement el diagnòstic, la intervenció i el seguiment dels pacients. “Una tecnologia extremadament important si volem minimitzar el risc i maximitzar el resultat d’aquest tipus cirurgies. Cal destacar que el procediment varia considerablement si es tracta d’implants de càrrega immediata. Com més informació i capacitat d’anàlisi tinguem, menys invasiva resultarà la cirurgia per al pacient. Fins i tot podrem preveure i / o tractar qualsevol incidència que pugui sorgir”, manifesta Miquel Gensana Talarn. En aquest sentit, la clínica compta amb tot tipus d’equipaments i tecnologies entre els quals destaquen el Ortopantomògraf per a radiografies panoràmiques maxil·lars o el Tac Dental per a imatges digitals 3D en alta definició; sistemes de monitoratge com l’Ostell ISQ® (Klockner) per controlar el procés d’osteointegració de l’implant; sedacions de tot tipus, incloses les sedacions conscient i per òxid nitrós; o quiròfan i boxes equipats amb plataformes tecnològiques, programari dental i instrumental sotmès a protocols certificats d’esterilització hospitalària.

LA COMUNICACIÓ • Entre professionals i amb el pacient com a referent. Doctors, protètics i auxiliars treballen en equip. La informació flueix des de la recepció del pacient fins a la finalització del tractament, amb el pacient com a centre. “Aquesta fórmula ens permet que l’actuació de cada professional sigui un valor afegit al procediment. Una aportació valuosa que sumi i millori els resultats fins a assolir l’èxit. Treballar coordinats, adaptant-nos a la realitat de cada pacient i fent-lo partícip del seu propi tractament redueix notablement els temps de recuperació”, diu el responsable de l’àrea Implantològica d’Ilerdent. • Entre espais: clínica i laboratori. “Ilerdent és de les poques clíniques dentals que disposen de laboratori propi (iLab17). A més, en el nostre cas, l’àrea Protètica s’ubica en el mateix edifici. Dissenyem i fabriquem les nostres pròtesis (peces dentals, paladars, fèrules ...) amb materials de màxima qualitat i en coordinació amb l’equip mèdic. Els nostres pacients

gaudeixen d’ús de temps de lliurament ràpids i retocs immediats, reparacions en 2 hores i a preus molt competitius“, comenta Miquel Gensana Ruestes, gerent de Ilerdent i protètic responsable del laboratori. • Tecnològica. Tots els professionals de Ilerdent i iLab17 compten amb el suport tecnològic necessari per desenvolupar la seva feina. Proves, radiografies, tacs… estan a disposició del professional que requereixi aquesta informació per desenvolupar la seva tasca.

L’EXPERIÈNCIA

Amb més de 30 anys d’experiència, la clínica dental lleidatana Ilerdent acumula una àmplia cartera de pacients. Milers d’històries clíniques que aglutinen dades i casuístiques diverses… Informació molt valuosa que l’equip mèdic i protètic de la clínica dental lleidatana té a la seva disposició per documentar, estudiar nous casos i valorar protocols d’actuació amb base científica

Miquel Gensana Talarn (responsable de l’àrea d’Implantologia d’Ilerdent) i Miquel Gensana Ruestes (protètic dental i responsable d’iLab17, el laboratori de la clínica dental lleidatana) analitzen els indicadors d’èxit en els tractaments.

Ilerdent,

centre punter en implants i dents fixes en un sol dia, aposta per la connexió tecnològica 3D iprofessional, amb el pacient com a referència

La sol·licitud de visita es pot cursar per telèfon trucant al 973 28 11 11 o mitjançant el servei de cita online a ilerdent @ ilerdent.com

ILERDENT • Sant Antoni (Germanetes, · 25002 LLEIDA · Tel. ILERDENT • Sant Antoni (Germanetes, 2) ·2)25002 LLEIDA · Tel. 973973 28 28 11 11 11 11 HORARI: de dilluns a divendres, 9 a 20h • dissabte, 9 a 14h HORARI: de dilluns a divendres, de 9de a 20h • dissabte, de 9de a 14h


RS - E25587830 www. missatges.com Foto©Alexandra Balaguer Studio

IMPLANTOLOGIA TECNOLOGIA 3D

www.ilerdent.com 973 28 11 11 Sant Antoni (Germanetes 2). 25002 Lleida

cita on-line!

Primera visita gratuïta + Diagnòstic amb TAC Dental 3D + Fabricació de pròtesis en laboratori propi, al mateix edifici + Sedacions, conscient i amb òxid nitrós + Intervencions en quiròfan i boxes totalment equipats + Equip professional multidisciplinari i cirurgia assistida per ordinador durant tot el tractament i seguiment!

IMPLANTS+DENTS FIXES EL MATEIX DIA


SERVEIS QUE OFERIM:

Centre especialitzat amb accidents de trànsit. Conveni amb UNESPA Treballem amb totes les assegurances

MUTUES I PRIVAT Tractament a domicili

Cada articulació del nostre cos està destinada a moure’s d’una forma determinada i de manera estable. Entre les estructures que aporten estabilitat a les articulacions, tenim els lligaments. Quan aquestes articulacions són forçades

• Traumatologia i traumatologia de l’esport • Fisioteràpia i rehabilitació • Tractament del dolor amb factors regeneratius • Estudi del metabolisme energètic i d’esforç

• Readaptació a l’esport • Entrenament personal • Correcció i consciència corporal • Pilates • Hipopressius

•  Tractament i estudi de la fibromiàlgia

• Punció seca

• Fisioteràpia esportiva

• Osteopatia

• Precondicionament hipòxic

• Drenatge limfàtic

• Recuperació i rendiment esportiu

• Acupuntura i auriculoteràpia

• Massatges

• Reflexologia podal

• TRAUMATOLOGIA • REHABILITACIÓ al centre i a domicili

MEDICINA AVANÇADA Plaça dels Amics de Lleida, baixos · 25008 LLEIDA Tel. 973 242 317 · Fax 973 243 512 Av. Generalitat, 2, 2a · 25230 MOLLERUSSA Tel. 973 712 348 · Fax 973 710 094

a moure’s des d’una posició en la qual no està destinada, es produeixen les ruptures dels lligaments, lesió la qual coneixem com a esquinç.

L

es articulacions del turmell són les que s’esquincen amb més facilitat i en major freqüència, sobretot en persones actives. Els esquinços de turmell ocorren quan els lligaments que subjecten el turmell es destensen massa, s’esquincen i/o es trenquen. La majoria succeeixen quan una persona gira o canvia de direcció massa de pressa o quan el peu se li torça cap a un costat. Els lligaments que es troben al turmell compleixen la funció d'estabilitzar l'articulació. Els més afectats

en un esquinç són els lligaments laterals externs. Aquestes lesions, poden classificar-se en tres graus diferents: Grau 1. Es tracta d’un esquinç de caràcter lleu, en el qual només es produeix un estirament o distensió de les fibres lligamentoses. Aquest tipus de esquinçaments acostumen a solucioLa millor manera de prevenir els esquinços de turmell consisteix en mantenir els turmells flexibles i la musculatura de les cames ben forta.


www.talentspsicologia.es

P S I C O LO G I A

Miriam Simarro López PSICÒLOGA

Anna Martínez Morell PSICOPEDAGOGA Núria Manau Salvia PSICÒLOGA

• Atenció individualitzada i de parella. • Psicologia per a totes les edats. • Orientació en les dificultats d’aprenentatge. • Activitats en grup, tallers i xerrades.

Talents PSICOLOGIA Compta també amb una ESCOLA DE PARES

663 452 224 973 236 821

La majoria

facebook: @talents.psicologia

d'esquinços succeeixen quan una persona gira, canvia de direcció o torça el turmell massa ràpid.

nar-se amb un tractament fisioterapèutic i la seva cura dura entre una i dues setmanes. Grau 2. Esquinç de caràcter moderat, on hi ha un esquinçament parcial dels lligaments. En aquest tipus d’esquinç, cal un tractament més aprofundit amb un fisioterapeuta i es necessita entre dues i cinc setmanes per a una recuperació completa. L’edema o inflamació per aquest tipus de lesió sorgeix gairebé al moment de la lesió i l’hematoma que es produeix és força evident. Grau 3. És el tipus d’esquinç de caràcter greu i hi ha un esquinçament considera-

ble o fins i tot trencament dels lligaments. Si es tracta d’aquest trencament, en la majoria dels casos és necessari un tractament quirúrgic així com una rehabilitació de llarga durada. Quan es té un esquinç o distensió lleu o moderada dels lligaments del turmell es necessari una mobilitat parcial durant el procés de cicatrització. Aquesta mobilitat s'aconsegueix mitjançant l’aplicació d’un embenatge funcional que permeti la mobilitat en qüestió i inclús exercicis moderats mentre el turmell va disminuint la seva inflamació i es va produint la seva cura 11


agricultura i la ramaderia ecològiques tenen avantatges indubtables davant de la producció convencional, no només perquè produeixen aliments d’alta qualitat que beneficien la salut dels seus consumidors, sinó perquè són gran aliats socials i mediambientals. D’aquesta manera, un aliment ecològic, orgànic o també anomenat aliment bio és aquell fabricat d’acord amb els estàndards particulars de la producció ecològica, en què l’ús de productes agroquímics és fortament restringit. És cert que els productes ecològics acostumen a ser un 25% més cars que els convencionals, però en l’alimentació industrial un dels objectius que més s’ha prioritzat és aconseguir el millor preu del mercat.

L’alimentació ecològica va més enllà: busca millorar la qualitat del producte, la salut del consumidor i la del medi ambient. Els mètodes de producció ecològics tenen un paper social doble. D’una banda, aporten productes a un mercat específic que respon a la demanada de qualitat alimentària dels consumidors i, de l’altra, compleixen el paper com a béns públics que contribueixen a la protecció del medi ambient, al benestar animals i al desenvolupament rural. Qualsevol tècnica en la 12

producció ecològica comporta la producció d’aliments d’alt valor nutricional i lliures de residus, a més d’un embolcall agroecològic, pel qual el sistema de producció es converteix en un aliat de la natura. Així doncs, es pot dir que els diferents mètodes de producció ecològics tenen les següents característiques positives, classificades segons el sector on hi treballen: • Factors mediambientals: A través d’aquest tipus de producció, la qualitat del sòl és més bona, ja que es frena l’erosió, s’ajuda a recuperar la qualitat de l’aire i de l’aigua i no es malmet la cap d’ozó. Tots aquests aspectes, afavoreixen la biodiversitat i es consumeix menys energia. • Factors socials: Existeix més autonomia per al productor, més suport a la població rural, menys despesa pública i un comerç just. La producció ecològica proposa alternatives i canvis en la idea de mercat que afavoreixen una alimentació de qualitat per sobre de la lluita de preus amb la competència. • Factors d’ocupació: En tractar-se d’una activitat molt més agrícola i no industrial, l’agricultura ecològica requereix el treball i la presència d’agricultors i pagesos al camp. • Factors econòmics: La producció agrícola també afavoreix el comerç local i estacional, posant en contacte

persones amb interessos sostenibles comuns que poden arribar a establir relacions a llarg termini. • Factors sanitaris: Amb aquest tipus de processament i producció, s’aconsegueixen productes de més qualitat, amb una concentració molt gran de nutrients, sense pesticides ni cap tipus de residus tòxics ni additius artificials. Això fa que la qualitat de vida dels seus consumidors augmenti i la seva dieta diària sigui equilibrada i saludable


SALUD

DENTAL

VIDA

ACCIDENTES

DECESOS

Tenir cura de les persones és molt més que tenir cura de la vostra salut A Asisa, portem 40 anys tenint cura de la salut de les persones i això ens ha portat a voler cuidar-te més i millor. Per això, ara, a més de salut, també tenim assegurances dentals, vida, accidents i decessos. Perquè tenir cura de les persones, és molt més que tenir cura de la vostra salut.

900 10 10 21 asisa.es

Empresa col•laboradora:


Policlínic Lleida CONSELLS bàsics per combatre

L’

estrès és un factor molt influent en el desenvolupament de múltiples afeccions i malalties; per tant, poder-lo controlar implica protegir la nostra salut. Tot i que és un procés individual i depèn de l’organisme de cada persona, podem seguir unes pautes per sentir-nos més relaxats davant de situacions de canvi o nerviosisme. El cortisol és l’hormona principalment involucrada a l’hora de desenvolupar quadres d’estrès. Normalment ens ajuda a regular el sistema immunològic i la pressió arterial, però mantenir-la en un nivell alt de forma duradera ens pot produir diferents afeccions, com ira, por, excitació, insomni, mal de cap i de cervicals. Per tal d’evitar que el nostre cos i estat d’ànim arribin a aquests extrems, podem seguir les recomanacions següents: • És molt recomanable meditar de 15 a 20 minuts al dia, si més no, prendre’ns una estona per a nosaltres mateixos.

• Escoltar música relaxant o que sigui agradable. • Mantenir una rutina de son regular de més o menys 8 hores cada nit. • Encara que pugui semblar el contrari, prendre té negre després d’una feina estressant ens ajuda a relaxar-nos. • Sortir amb els amics i compartir els nostres problemes, pors i inseguretats. • Acudir a centres especialitzats en massatges relaxants, que contraresten el nostre nerviosisme i alliberen dopamina i serotonina —més conegudes com les hormones de la felicitat. • I finalment, i no per això menys important, fer exercici de forma habitual, ballar o simplement caminar durant 20 minuts al dia a l’aire lliure són aliats indispensables

Dr. Felip R. Vallmanya Llena • Dr. Xavier Pascual Garcia C/ Bisbe Messeguer, 3 · 25003 LLEIDA · Tel. 973 266 100

www.urologialleida.com • info@urologialleida.com

Realitza activitats que et relaxin i et facin sentir bé!

www.policliniclleida.cat C/ Alcalde Sol, 3 i 4 · LLEIDA Tel. 973 273 100 · Fax 973 263 387

15


L'acumulació de placa bacteriana entre la geniva i la dent provoca una inflamació que pot arribar a causa la pèrdua de l'ós que subjecta les dents

REPRESENTACIÓ GRÀFICA D'UNA PERIODONTITIS

a periodontitis és una malaltia dels teixits que envolten les dents: la geniva, l’ós i el lligament periodontal i, juntament amb les càries, és la causa més freqüent de pèrdua dental. L’acumulació de placa bacteriana entre la geniva i la dent provoca una inflamació que pot arribar a

causar la pèrdua de l’ós que subjecta les dents. És molt important fer una visita anual al dentista per tal de mantenir les dents lliures d’aquesta placa bacteriana tan nociva. El teu dentista et mantindrà les genives sanes mitjançant la profilaxi bucodental i, quan sigui necessari, amb els raspatges periodontals. Escrit per la Dra. Lídia Antúnez.

És molt important fer una visita anual al dentista per mantenir les dents lliures de bacteris.

tic Diagnòs tal n o d perio ït u t gra

Clínica Dental Dra. Lídia Antúnez • Av. Segre, 1 1r 5a , 25007 Lleida • dentalantunez@gmail.com • www.dentalantunez.com

16


en la a les es del segle XX, l’esperança de vida ha augmentat de manera significativa, convertint-se Espanya en el país on la gent viu més anys. Aquest fet ve donat pels avenços mèdics, l’estil de vida i la manera d’alimentar-se. Tota residència, entesa com un lloc de llarga estada que substitueix la llar, ha d’oferir tots els serveis assistencials que necessiten les persones grans. Així doncs, el centres residencials tenen un paper clau a l’hora de complir amb la qualitat de vida de les persones que viuen en les residències. L’evidència científica demostra què, per millorar la salut, l’autonomia i la qualitat de vida de les persones grans, és necessària una alimentació adequada. Per això, és necessari que els professionals sanitaris que treballen amb els avis i les àvies, coneguin els canvis fisiològics i funcionals associats a la seva nutrició. Per tant, ha de cobrir les necessitats d’higiene, sanitàries i d’alimentació com a cobertura bàsica dels requeriments vitals. Les residències de gent gran han d’elaborar un protocol de dietes que prevegui la

18


manera d’alimentar-se de totes les persones que hi viuen. Aquest protocol ha de definir totes els dietes del centre de forma qualitativa i quantitativa. Així doncs, per a cada dieta hi ha d’haver una llista d’aliments aconsellats i desaconsellats, i una valoració nutricional completa del règim.

de salut i bon control de les patologies associades, alhora que li ha de possibilitar fer les activitats de la vida diària. D’altra banda, s’ha de tenir altres aspectes en compte per tal de seguir amb una vida sana, com ara: hidratar-se adequadament (amb aigua amb gelatina o aigua amb espessidor quan hi ha un problema de disfàgia als líquids), fer activitat cada dia (com caminar o fer gimnàstica passiva, sempre sota la supervisió de l’equip mèdic) i dormir un mínim de set o vuit hores diàries. Les persones grans, malgrat que disminueixen l’activitat física, necessiten energia suficient per a les funcions vitals, com la síntesi d’enzims, l’activitat dels òrgans interns, el manteniment de temperatura corporal...però cal saber, que dues persones grans amb el pes i la talla similars poden tenir requeriments energètics molt diferents.

Cal dir que en el procés d’envelliment es duen a terme una sèrie de variacions en la composició corporal pròpies del pas dels anys. Algunes d’aquestes tenen repercussions importants de cara a l’estat nutricional de la gent gran. Així doncs, una alimentació saludable ha de permetre a la persona mantenir un bon estat

Una anotació general és que a l’hora de mantenir una alimentació saludable, no sols hem de tenir present els aliments consumits, sinó també la manera de preparar-los i/o cuinar-los. S’aconsellen, en general, emprar tècniques de cocció que permetin digerir fàcilment i que aportin menys greix a l’aliment

En el procés d'envelliment es duen a terme una sèrie de variacions en la composició corporal pròpies del pas dels anys, les quals tenen repercussions importants en l'estat nutricional de la gent gran.

A l'hora de mantenir una alimentació saludable, cal tenir en compte, no només els aliments consumits, sinó també la manera de preparar-los i cuinar-los.

SERVICIOS SOCIOSANITARIOS

• experiéncia y personal cualificado Auxiliares de geriatría · Enfermeros/as · Fisioterapeutas · Podólogos

• servicios de ayuda a domicilio y en centros hospitalarios • servicio las 24 horas

C / Abat Escarré, 6 baixos 25001 LLEIDA

Teléfono:

973 208 611 615 748 792 elparaisodelaterceraedad@gmail.com www.paraisoterceraedad.com 19


MODA i ESTILISME

1. Els colors primaris

6. Els lluentons

2.  El plàstic

7. Els logos

Encara que el color de l'any continúa sent el violeta, arriba aquesta gamma que transmet alegria, energia i diversió. Un material poc usual però que lluirà en jaquetes, gavardines i botes, perseguint el costat més futurista de la moda.

3. Les faldilles tub

La faldilla serà molt utilitzada, destacant les d'estil tub rememorant els anys 90.

4. Els shorts

De tots els colors i materials possibles anticipant-nos al tan esperat estiu.

5. Les transparències

Sobretot en les prendes de nit, sempre buscant el costat sexy però elegant.

Els trobarem aplicats a samarretes, jaquetes i accesoris varis recordant l'època disco dels 80. Aplicats a la roba més informal, samarretes, suadores per donar un toc urbanita a les teves prendes.

8. Els escots

Sobretot davanters, deixant les espatlles al descobert potenciant la sensualitat de la dona.

9. La roba texana

Pantalons, bosses, bruses... tota peça de roba serà susceptible de fer-la amb aquest teixit de moda.

10. La gavardina

En tons terra i caqui, seguint la tendència safari de la moda, fetes amb teixits lleugers.

C. Príncep de Viana, 81  I    25008 LLEIDA    I  Tel. 973 239 409 20


l diamant és, en l’actualitat, la joia més preuada del món. És un dels principals al·lòtrops del carboni que usualment té forma cúbica o romboïdal. L’explotació dels mantells diamantífers constitueix una ferma línia per a la mineria i, finalment, la venda d’aquestes gemmes constitueix una font molt important d’ingressos. La importància del diamant no només es xifra per la seva innegable bellesa, sinó també per la seva gran duresa. S’ha de dir que, sense el diamant, moltes activitats industrials estarien seriosament limitades.

El seu nom prové del grec ˝adamas˝ o ˝adamantem˝, el que significa “l’invencible”. En efecte, s’ha utilitzat amb freqüència per a simbolitzar l’etern i l’infinit. Antigament, li conferien tota classe de poders estranys. L’Índia donà al món els més preciosos diamants, com el Ko-i-nor que pesa, en brut, 78,5 quirats. Les proporcions determinen la brillantor del diamant. El diamant perfecte i químicament pur és transparent, no té color i són els més cars, però pocs són així. La majoria es situan entre

una escala que van des de l'incolor al més o menys groc. També podem classificar els diamants segons el seu tall, així trobarem una gran varietat de diamants segons les seves diferentes formes MGZ

marquesa

radiant

trillió

princesa

brillant rodó

asscher

cònica

cor

pera

oval

baguette

cushion

maragda

Fundada al 1890

21


BELLESA

Fes un canvi cada dia és s i per aquest motiu ic am r se a n ce en m l co bells. El mes de març i el so pre cal tallar-se els ca m se no , rò pe ts na s nostres penti a sortir ideal fer canvis en el força quan comença és m b am n xe ei llu e ntinats qu cions Així doncs, un dels pe presentem diferents op Et . ns io rs ve s ve se s le totes el sol són les trenes en s durant la setmana. le rna bi m co a s xi ei el teu look o t’atrev perquè encertis amb

Classica

Es defineix per la seva senzillesa de fer i per la seva rapidesa. Fes-te una trena clàssica i deixa sense agafar alguns cabells. Aquest tipus de trena es caracteritza per l’efecte despentinat, així que no et preocupis per posar-te clips.

Grunge Si vols treure la teva part més rockera, aquesta trena és la ideal. És similar a la versió de l’anterior, però sempre comença amb una cua alta i es potencia amb dues gomes que contrastin amb el teu color de cabell. 22


Boxers

S’han convertit en el hairstyle del moment, conegudes com a trenes boxejadores, o trenes holandeses. Es composa per una parella de trenes, separades per la ratlla partida al mig del cap i a la nuca se transformen en dues trenes convencionals. Són trenes vistoses i aptes per a qualsevol edat. Ideals per fer un pentinat atrevit i diferent encara que tenen un nivell de dificultat més elevat que la resta.

PERRUQUERIA Estilo actual y los muchachos”

Tirolesa

Si tens un esdeveniment nocturn, la trena tirolesa és el pentinat estrella. Aquesta és la més romàntica i queda genial als rostres angelicals, així com també afavoreix a les faccions més dures.

Plaça Santa Maria Magdalena, 4 25006 LLEIDA Tel. 643 392 280

23


24


Torres Femella · 3 mesos Torres esos Femella · 3 m

Hachiko Mascle · 2 mesos

Cadells · 2 mesos

Lili Femella · 1 any

Set Mascle · 1 any

tel. 686 234 542 Ptda. Sant Just, 55 LLEIDA protectoraanimalslydiaargiles@hotmail.com

col·labora activament amb la ONG "Protectora d'animals Lydia Argilés" amb el 10% de la facturació de la publicitat contractada en aquesta secció. 25


DECORACIÓ

E

l terra i les parets de casa nostra són una part important de la seva infraestructura, i per això hem de cuidar-ne tant l’aspecte com la textura, ja que marcaran l’ambient de l’espai. Així doncs, una decisió que s’ha de pensar bé és com escollim els paviments i els revestiments. Com és lògic pensar, no és el mateix escollir un paviment per al bany que per a un menjador, de la mateixa manera que no és el mateix triar una material que un altre. Segons el tipus d’espai, les seves qualitats i la utilitat, s’haurà de pensar en unes condicions o en unes altres i saber a cada moment quin serà el paviment més adequat. És per això que a l’hora de fer l’elecció, entre diferents qüestions que cal tenir en compte, hi ha quatre punts importants que ens ajudaran a aconseguir el millor resultat, més durador i que s’adapti més a l’espai que volem.

1

QUE S’ADAPTI A L’AMBIENT QUE VOLEM CREAR

Si volem crear un ambient d’estil modern, no pensarem en revestiments i paviments clàssics com el gres porcellànic o el granit, sinó que ens decantarem pels més moderns, com la fusta o l’alumini.

4

RESULTAT AGRADABLE, VISUALMENT I COM A TEXTURA

Cada cop tenim menys temps per dedicar-nos a la llar, així que si ho podem evitar i fer-ho el menys possible, millor. Hi ha materials que costen més de tenir-los nets i, per això, si sabem que l’espai on els volem col·locar és un lloc delicat, hem de saber triar el correcte perquè no es vegi brut contínuament.

Hem de pensar que el material que escollim per al paviment o revestiment hi serà durant un llarg període de temps i, per tant, ens ha d’agradar i sentir-nos còmodes dins l’espai

2

MATERIALS AMB RESISTÈNCIA SUFICIENT PER A L'ESPAI

Hem d’escollir el tipus de material que ens doni la suficient resistència per a l’ús que tenim pensat donar-li. Els llocs de la llar més delicats són la cuina i el bany, on les característiques del terra i les parets són especials per a aquests llocs en concret. A més, sobretot el bany, és el lloc on també es tracta de donar-li algun tret diferenciador amb les rajoles d’algun color o temàtica a conjunt.

26

3

QUE ES MANTINGUIN NETS I SIGUIN FÀCILS DE NETEJAR


PAVIMENTS DE FORMIGÓ ESTAMPAT DECORATIU PAVIMENT DE FORMIGÓ POLIT · PREPARACIÓ DEL TERRENY Naus industrials · Carrers · Pistes poliesportives · Pistes pàdel · Entrades de cases · Jardins · Entorns piscines

Gaudeix del teu entorn 619 120 549 • BELLVÍS - LLEIDA www.pavimbell.com pavimbell@gmail.com

27


Mobles • Decoració • Menatge Electrodomèstics • Ferreteria • Jardí

Pol. Industrial El Segre, parcel·la 717 · LLEIDA • Tel. 973 20 80 80 • Fax 973 20 85 53 • info@komak.es


casa teva és única

casa teva és única

casa teva és única

85 €

casa teva és única

Taula escriptori amb vidre temperat

Taula d'ordinador amb 2 calaixos + 1 porta ATHENA

90 x 75 x 48 cm

59,90€

74 x 138 x 60 cm - blanc brillant 

69 € Taula d'ordinador amb 2 calaixos ÓSCAR

Taula d'ordinador amb buc de 3 calaixos ESTIL

100 x 75 x 50 cm - cirerer 

75 x 138 x 67 cm - cirerer+gris

119 €

Cadires regulables d'escriptori Varietat de colors Model 2501

99 €

Model RACE

99 €

79,90€ Taula extensible amb 2 calaixos 87 x 98 x 36 cm - blanc brillant

casa teva és única

casa teva és única

casa teva és única

casa teva és única


LEGAL

La Jubilación Activa

Advocat i Assessors

C/Abat Escarré, 6, baixos 25001 · Cappont LLEIDA

Tel. 973 20 86 11 www.grup90.com

NURÍA GARCÍA Advocada nuria.garcia@grup90.com 30

a Jubilación Activa es una modalidad que se introdujo con el Real Decreto 5/2013 y recientemente se ha modificado con la Ley 6/2017, de 24 de octubre. La finalidad de esta modalidad es favorecer la continuidad en la vida laboral de los trabajadores de mayor edad y contribuir a la sostenibilidad del sistema de pensiones. Existen otras modalidades de jubilación que permiten al trabajador compaginar la percepción de la pensión con la vida laboral, por ejemplo: • Compatibilizar la pensión de jubilación con el trabajo por cuenta propia, siempre y cuando los ingresos del trabajo por cuenta propia no exceda del Salario Mínimo Interprofesional en el cómputo anual que para este año 2018 se ha fijado en 10.302,60€.-. • Jubilación Flexible: Se puede solicitar antes de finalizar legalmente su etapa laboral compatibilizando la pensión de jubilación con un trabajo a media jornada en que el límite de la reducción de la jornada se sitúa entre un

mínimo del 25% y un máximo del 50%. • Jubilación Parcial: Se puede acceder a la misma una vez hayan accedido a la jubilación compatibilizando la pensión con un trabajo a media jornada en que el límite de la reducción de la jornada se sitúa entre un mínimo del 25% y un máximo del 50%.

Quien se acoja a esta modalidad de jubilación tendrá la consideración de pensionista a todos los efectos


La Jubilación Activa, a diferencia de las anteriores modalidades, permite la compatibilización: 1.-  Con cualquier tipo de trabajo por cuenta ajena o por cuenta propia, sin límite de ingresos. 2.- La jornada podrá ser a tiempo completo o a tiempo parcial 3.- No se exige ninguna correlación entre el régimen de la seguridad social al que estaba afiliado el trabajador antes de solicitar la pensión de jubilación y el régimen al que estará afiliado después de solicitar la jubilación activa. Esta modalidad podrá solicitarse a la vez que se solicita la pensión de jubilación o con posterioridad siempre y cuando se cumplan con los siguientes requisitos: • Edad prevista legalmente para cada caso. • El porcentaje aplicable a la base reguladora a efectos de cuantificar la cuantía de la pensión ha de alcanzar el 100%. Es decir, hay que haber alcanzado la pensión máxima a la que pueda acceder cada trabajador.

bilidad, no obstante, esta limitación solamente afectara a los puesto de trabajo del mismo grupo profesional afectados por el despido. Además, en el momento que la empresa inicie la compatibilidad deberá mantener durante la vigencia del contrato de trabajo del pensionista, el nivel de empleo existente en la empresa antes de su inicio. No se considerará incumplidas las obligaciones de mantenimiento de empleo anteriores cuando el contrato de trabajo se extinga: • Por causas objetivas o por despido disciplinario cuando uno u otro sea declarado o reconocido como procedente, • Ni las extinciones causadas por dimisión, muerte, jubilación o incapacidad permanente total, absoluta o gran invalidez de los trabajadores o • Por la expiración del tiempo convenido o realización de la obra o servicio objeto del contrato. En resumen, el pensionista que se acoja a esta modalidad podrá continuar con su actividad o trabajar en una actividad diferente, ya sea por cuenta ajena o por cuenta propia, siempre y cuando cumpla con los dos requisitos exigidos respecto a la edad y el porcentaje de la base de cotización. En comparación con las otras modalidades se exigen más requisitos pero se imponen menos restricciones en la compatibilización con el trabajo

La cuantía de la pensión en la modalidad de Jubilación Activa será el 50% del importe resultante del reconocimiento inicial (por ejemplo: pensión reconocida de 2.000€.-, recibirá 1000€.- más rendimientos correspondientes a su trabajo). No obstante, si el pensionista realiza una actividad por cuenta propia y acredita tener contratado a un trabajador por cuenta ajena (de momento no se han establecido limitaciones si el trabajador debe sestar contratado en jornada completa parcial, es decir, puede contratarlo en cualquiera de las dos modalidades), percibirá el 100% de la pensión de jubilación. En relación a la pensión de jubilación que recibirá el pensionista en esta modalidad siempre se excluirán los complementos por mínimos cualquiera que sea la jornada o la actividad que realice el pensionista. También ha de tenerse en cuenta que la pensión de jubilación se revalorizará en su integridad, en tanto se mantenga el trabajo compatible, el importe de la pensión más las revalorizaciones acumuladas se reducirá en un 50 por ciento, excepto en el supuesto de realización de trabajos por cuenta propia cuando se contrate a un trabajador por cuenta ajena. Otro de los requisitos a tener en cuenta en esta modalidad de jubilación es que las empresas que apliquen dicha compatibilización no deberán haber tomado decisiones extintivas improcedentes en los seis meses anteriores a dicha compati31


IMMOBILIÀRIA

El ladrillo:

El rey de las inversiones

¡otra vez!

ecién entrados en este nuevo año 2018, empezamos a reconocer una serie de actitudes y tendencias inversionistas sumamente familiares que nos retrotraen al periodo del 2003-2007, cuando los inmuebles alcanzaron cotas nunca antes vistas. ¡Cómo es posible que volvamos a caer en la misma tendencia! dirán algunos, pero siendo realistas, hemos de admitir que en nuestro país, si un inversor desea alcanzar una rentabilidad, no desmedida, sino muy razonable, digamos de un 5% a un 8%, solo la puede conseguir, o bien invirtiendo en mercados bursátiles de alta volatilidad y riesgo, con la probabilidad de perder gran parte de lo aportado, o incluso la totalidad, o debe refugiarse en el "tocho" o ladrillo de toda la vida. Esta no es una afirmación gratuita, sino una realidad bien fundamentada,

32

basada en los crecimientos estables y alcistas que está experimentando el sector inmobiliario, sin prácticamente ninguna excepción, en todo el territorio nacional. Cuatro factores principalmente han contribuido a ello:

1.

La mejoría de la economía en general, que ya se percibe a nivel del ciudadano común, por un mayor aumento en el gasto de consumo y un menor ahorro.

2.

El alza de los precios de propio mercado inmobiliario, que después de prácticamente diez años de caída libre, en 2015 tocó suelo y desde mediados 2016 acumula varios trimestres de subidas constantes.

3.

Las facilidades de las entidades financieras para la concesión de hipotecas a intereses atrayentes y con condiciones muy favorables.

En Lleida, la demanda de pisos en alquiler es muy alta. 4. Los escasos intereses, hasta nulos incluso, que ofrecen los bancos e incluso el propio estado (letras, bonos, obligaciones) por nuestro dinero a plazo fijo, llegando al punto, pudiendo llegar en algunos casos de cobrarnos comisiones por trabajar con nuestro dinero. En conjunto, estos cuatro factores, unidos a esa sensación que ya todos percibimos en la calle de "que todo va bien", están confluyendo para que los pisos y locales comiencen a ser, de nuevo, objeto de nuestra devoción.


Sergio González Manterola Assessor Immobiliari sergio.gonzalez@grup90.com Tel. 973 20 86 11 www.grup90.com

Para obtener beneficios hay que saber qué comprar, a qué precio y gestionar posteriormente bien los recursos, controlando los gastos y vigilando de cerca esos beneficios. Dicho esto, la pregunta pertinente es ¿Que hago, compro un piso o un local,donde conseguiré mayor rentabilidad? Lo cierto es que en Lleida, sobre todo la capital, la demanda de pisos de arrendamiento es muy alta y algunas inmobiliarias ya cuelgan el cartel de "necesitamos pisos en alquiler". Por eso si desea hacer una pequeña inversión digamos entre 50 a 100.000 euros, en la compra de un piso, podrá obtener alquilándolo una rentabilidad incluso superior al 7%, según publica el portal Idealista en su último estudio de enero de este año.

Y si desea hacer una inversión mayor, puede pensar en adquirir un local en buena zona, que una vez arrendado le devengue unos pingües beneficios con rentabilidades superiores al 8% según ese mismo estudio. Pero no se engañe, no es oro todo lo que reluce. Para obtener beneficios hay que saber qué comprar, a qué precio y gestionar posteriormente bien los recursos, controlando los gastos y vigilando de cerca los beneficios

Por eso, nuestro consejo es:

Si se va a introducir en el mundo de las inversiones inmobiliarias déjese asesorar por un agente profesional, un API, que le guiará de acuerdo a sus posibilidades para que realice una buena compra y obtenga una excelente rentabilidad.

C. Abat Escarré, 6 baixos · 25001 LLEIDA

33


immuebles en EXCLUSIVIDAD Ref. 4363 UTXESA (Cerca de Torres de Segre) 69.500 €

Construcción moderna (2003). Piso con salón comedor con salida a balcón de 10m2, cocina office, galería, 4 habitaciones (tres dobles y una individual), dos baños completos. PRECIO MUY NEGOCIABLE. URGE VENTA.

Ref. 4219 AV. CATALUNYA 165.000 €

Ref. 4252 LA BORDETA 140.000 €

Ref. 4294 CASA a 5 minuts de LLEIDA

Ref. 4254 CAPPONT (Residencial Tarradellas) 146.000 €

Preciosas vistas a la Seu Vella y al Castillo de Gardeny, totalmente reformado. 2 habitaciones dobles, 1individual, cocina de diseño, salón, balcón con galería y terraza. Aire acondicionado. Ascensor. Se vende con electrodomésticos y dejaría parte del mobiliario.

Terreno de 3 hectáreas. 3 habs. dobles,1 individual, 2 baños, cocina con lavadero-despensa, gran terraza con barbacoa, salón comedor con fuego a tierra, jardín,piscina. Almacén de 200m2 y un 2º almacén de 150m2.

www.grup90.com

Ref. 4250 CAPPONT Oportunidad

Torre con vistas al pantano. Salón comedor con fuego a tierra, dos habitaciones dobles, cocina, baño y bodega. Gran terraza superior de 60m2. Terreno de 2.100m2. Se vende con muebles, tractor y herramientas para el cultivo. Vivienda legalizada. Tiene electricidad y agua. Propiedad vallada.

Ref. 4247 CAPPONT 240.000 €

Ático dúplex. Primera planta de gran salón comedor con salida a gran balcón, aseo y cocina office con salida a galería. Segunda planta con 4 habitaciones, 2 grandes terrazas, dos baños completos. Parking y trastero.

Ático dúplex muy acogedor con terraza de 38 m2. Diseño moderno y luminoso. Primera planta con salón comedor, cocina equipada, habitación suite y balcón. Segunda planta: baño completo, habitación doble, terraza de 38m2. Aire acondicionado. Parking y trastero.

Próximo al puente de Ppe. de Viana. Piso en planta baja, con dos habs. dobles y 2 baños completos, cocina, salón comedor, cuarto lavadero. Aire acondicionado. Calefacción individual. Gran zona comunitaria con piscina y zona infantil. Parking (2 plazas) y trastero opcional.

Ref. 4257 CAPPONT 142.900 €

Ático dúplex en perfecto estado. 160m2 útiles. Primera planta: gran salón comedor, terraza 27 m2, cocina equipada, galería, baño completo y 2 dormitorios dobles. Segunda planta: baño completo y 3 dormitorios dobles.


C / Abat Escarré, 6, baixos · 25001 LLEIDA (Cappont) · info@grup90.com

Ref. 4259 BISBE RUANO 149.500 €

Ref. 4325 BALAFIA 69.000 €

Ref. 4300 CARRER COMERÇ 160.000 €

Impresionante piso. Gran cocina office, con 2 frentes, con salida a galería /balcón, 4 habs. (de origen habían 5), armarios empotrados, dos baños completos, salón comedor 42 m2 , 2 terrazas de 16 m2. Año 2005. Parking y trastero incluidos en el precio.

¡OPORTUNIDAD! Piso en perfecto estado muy económico con 1 habitación doble, 2 individuales, baño completo, cocina con salida a galería y salón comedor. Aire acondicionado.

Ref. 4258 Casa adosada PARC DE L’AIGUA 340.000 €

Ático céntrico a reformar. 1 hab. doble, 2 sencillas, baño completo, salón comedor, balcón, terraza. Disponemos de proyecto de reforma integral para que compruebe como puede quedar y por un presupuesto inferior de lo que imagina.

En perfecto estado. Todo exterior. Dispone de 4 habitaciones (dos habitaciones dobles, dos individuales), dos baños, cocina, galería, salón comedor. Parking y trastero OPCIONAL (venta o alquiler).

Ref. 4312 CAPPONT (zona nueva) 244.000 €

Inmueble de 250 m2 con más 100 m2 de terrazas y jardín privado, gran zona comunitaria con piscina. Salón comedor, cocina office con despensa, 3 habs. dobles, 2 baños, 1 aseo, garaje para 2 coches, bodega- lavadero, buhardilla con chimenea. Preinstalación de ascensor.

Gran piso con 2 habitaciones dobles con salida a balcón, dos habitaciones individuales. Cocina con salida a galería, amplio salón comedor con salida a balcón y vistas despejadas. Parking y trastero incluido en el precio.

Ref. 4322 CENTRO DE LLEIDA 150.000 €

Ref. 4331 CAPPONT (Dtra. Castells) 175.000 €

Piso céntrico en Lleida con 2 habitaciones dobles, 2 sencillas, baño completo, un aseo, cocina office, galería cerrada y salón comedor. Piscina comunitaria. Parking y trastero incluido en el precio.

Acogedor piso, compuesto por dos habitaciones dobles, una individual, más un estudio, un baño completo, salón comedor con salida a balcón, gran cocina office con salida a galería.

www.grup90.com

Ref. 4351 CAPPONT (Residencial Ecuador)274.500 €


GUIA DE SERVEIS

l logotip d’empresa és una peça vital de la imatge corporativa, ja que marca la identitat per la qual els clients potencials identificaran la teva marca en el mercat. És una de les primeres coses que creen les empreses quan se llancen al món empresarial. Tenir un bon logotip és fonamental ja que aquest apareixerà reflexat en qualsevol element imprès associat a la firma o a qualsevol producte de la marca.

Què entenem per logotip?

Els logotips són un dels elements clau que permeten construir la identitat de marca i que ajuden a les companyies aconseguir que els consumidors comprenguin quins són els valors de l'empresa. És la representació gràfica de la identitat d’una marca. Aquesta representació pot estar composada per text, per una combinació de text i/o elements gràfics. Una marca té més d’una versió del seu logotip per tal de que s’adapti als diferents llocs on s'ha d'aplicar. El logotip d’una marca s'ha de identificar 36

ràpidament, per diferenciar-lo de la resta i captar la seva essència en un cop d'ull. A més d'estar ben dissenyat, aquest ha de ser atractiu per a captar rapidament l'atenció d'un públi exigent que està, cada cop més, saturat d'estímuls visuals constants. Una imatge corporativa ha d’ajudar a formar la identitat de la marca, ha de transmetre confiança, ha d’ajudar a distingir-se de la competència, ha de ser fàcil d’identificar i ha de saber connectar amb el públic objectiu. Ha de ser senzill i no s'ha d’abusar d’elements decoratius innecessaris, cumplint la màxima en que en el disseny sempre menys és més.

un bon

LOGOTIP ha de ser


C/ Alcalde Areny, 34 baixos • LLEIDA

La idea principal de crear una marca és que aquesta se diferenciï de la resta per a que aquesta destaqui sobre les altres altres. A l’hora de crear una marca, el dissenyador ha de ser capaç de captar l’essència de la marca, així doncs, és imprescindible conèixer tant la marca com el públic objectiu de la mateixa (target), ja que no és el mateix dissenyar per un públic infantil que per un públic format per homes de mitjana edat. D’altra banda, els colors, les formes i els símbols han d’estar adaptats al públic al qual ens dirigirem. Un altre punt a tenir en compte, és que ha de ser reproduïble a qualsevol mida i format

• Original • Versàtil • Identificable • Atractiu i senzill • Fàcil de recordar

de manera que pugui ser utilitzable tant en les targetes de visita, com per a retolar un camió o un cartell del local.

Restyling del logotip

Quan un logotip fa temps que està al mercat, encara que la marca que representi estigui a l'alça, en quant als seus productes i serveis, és important que aquesta es preocupi en renovar la seva imatge corporativa, redissenyant el logotip per donar ha entendre que és una empresa actual, moderna que no s'acomoda i s'estanca en el passat.

El dissenyador gràfic professional

Sempre has de comptar per aquesta feina amb l'experiència d'un professional del sector, ningú millor que ell per a assessorar-te i plasmar les teves idees en un projecte exitós, aconseguint segur un logotip funcional on els seus elements visuals, la tipografia i colors reflectiran tot allò que es busca a l'hora de representar la marca

Roca Labrador, 29, altell · 25003 Lleida Tel. 973 28 81 38 · Fax 973 28 99 70 www.torsitrad.com · torsitrad@torsitrad.com 37


Alcatel One Toch Pixi 4 8050D, Libre A Tiendas Cex compran por dinero en efectivo: 

54 € Tiendas Cex dan por el intercambio: 

75 € Cex tiendas venden por:

120  € PS3 Oficial Dualshock3 Controller Tiendas Cex compran por dinero en efectivo: 

Tiendas Cex dan por el intercambio: 

15 €

22 €

Cex tiendas venden por:

35  €

Call of Duty: WWII (Sin DLC) Tiendas Cex compran por dinero en efectivo: 

26 € Tiendas Cex dan por el intercambio: 

35 € Cex tiendas venden por:

55  €

El juego recupera a nuestro querido protagonista Frank West, eso sí, mucho más mayor que aquel chico malo que todos recordamos. En los primeros minutos nos encontramos internos en el centro comercial y ello nos hace pensar que vamos a volver a vivir acción a mansalva en interiores y disfrutando de los máximos objetos posibles para matar zombies pero conforme vamos avanzando, nos damos cuenta que la mayoría del título se desarrolla en los alrededores de la ciudad. En este punto de comienzo ya nos damos cuenta de las diferencias técnicas, jugables e incluso de narración que tiene el juego, aunque siempre con un acercamiento a la tercera entrega innegable. En Dead Rising 4 podemos decir que por fin podemos disfrutar del gameplay usando prácticamente todos los elementos que tenemos en pantalla como arma y esto se consigue a base de pulir y optimizar el apartado jugable. Antes había muchas armas y objetos que estaban como mera anécdota debido a que no eran útiles e incluso entorpecen la experiencia y ahora todos los objetos están mucho más integrados y acordes a la "realidad". Además de ello, el inventarios de armas se ha renovado en gran parte para ser más dinámico y gozar matando caminantes con armas arrojadizas, de fuego, cuerpo a cuerpo, etc. Como detalle, se nos da la libertad de cambiar de arma en plena acción con el pad direccional del mando o parar todo el revuelo y elegir arma calmadamente mientras tenemos el juego en pausa, aunque es tal la buena integración que han conseguido con el dpad, que la opción de parar el juego se antoja incluso de sobra. En esta edición añadimos el Exo traje, algo que ya hemos visto últimamente en otros shooter

de este año pasado, y que otorga a Frank una fuerza y resistencia que lo hacen prácticamente invencible ante cualquier amenaza. Contamos con 51 armas combinables entre sí, el exo traje, 24 armas especiales, muchísimos vehículos y 8 combinaciones de éstos que son letales, suficiente para hacer estallar el escenario al completo. Se ha conseguido un sistema de mejoras para Frank que goza de una buena integración en el juego y nos dará mucho vicio. Podemos otorgar a Frank más fuerza, mejorar sus ataques con armas, vehículos, etc, y para ello usaremos los puntos de prestigio (PP). Adicionalmente conseguiremos unos engranajes que funcionan como una moneda propia para comprar elementos dentro del juego a los comerciantes que vamos encontrando en zonas seguras del modo historia. Me sentía confuso al empezar el juego por el apartado técnico, como sería el mapa, y que capacidad tendría el juego en todos los sentidos, pues bien, Dead Rising 4 nos ofrece más de 20 horas de juego si tenemos en cuenta los secretos y objetos ocultos que se han implantado. En mi opinión el hecho de poder mejorar capacidades, subir de nivel, desbloquear secretos y tener acceso desde el principio a gran parte de la ciudad, hace que te enganches al juego a poco que empieces a jugarlo. El mapa es tan extenso y ofrece tal variedad de enemigos (psicóticos, maniáticos, soldados y sobretodo zombies, algunos mejorados) que será difícil que te puedas pasear por toda la ciudad a pie, por lo que en algunos puntos si no quieres morir vapuleado por más de 400 zombies que podemos encontrar simultáneamente en pantalla, necesitarás un vehículo. Podemos disfrutar de Dead Rising 4 aún no habiendo jugado a ninguno de los anteriores, aunque nunca está de más conocer al menos el primero y conocer las motivaciones y dudas existenciales del personaje. Podemos llegar a las 50h si nos disponemos a buscar elementos del shopping, juntar armas, sacarnos fotos de diferentes formas con la cámara de Frank, liberando supervivientes y otros secretos que no quiero echaros a perder hasta que lo juguéis vosotros mismos. Y si por otra parte sois de los que queréis pasaros el juego lo más rápido posible, podéis hacerlo en unas 7 horas aunque os estaréis perdiendo muchísimo contenido

Descubre nuestra web webuy.com Av. Blondel 68 · 25002 LLEIDA Tel. 973 30 01 02

38


HOSTALERIA

Quan arriba la Quaresma, després de la disbauxa del Carnaval; els dies previs a la Setmana Santa són dies de reflexió. Segons la tradició cristina s’havia de fer penitència, practicant dejuni i abstinència però amb els anys s’ha anat perdent gairebé tota la tradició. Tot i així, encara ens preparem els 40 dies abans, per Setmana Santa. Una de les tradicions és que els dimecres i divendres no es menja ni carn ni ous. Actualment, es representa amb la Vella Quaresma. Una dona vella, arrugada, amb mocador al cap i amb una característica que la fa única i peculiar i és que té 7 cames! Tantes com setmanes falten per arribar a Setmana Santa. I la seva missió és procurar que els més petits de la casa no mengin carn i per això sempre porta dos bacallans a la mà (a Mallorca una arengada o pebrot coent a la boca). Una de les tradicions gastronòmiques és menjar bunyols de vent, per carregar-se d’energia. La història ens explica que els jueus sefardites els elaboraven al segle X per celebrar la Janucá uns brioixos fregits amb farina de blat que anomenaven bimuelos. La introducció d'aquestes pastes en la celebració de Tots Sants és una modificació cristiana, per la proximitat amb la Janucá jueva. Posteriorment es van fer molt famosos a Madrid, on van arribar a ser tan populars com els xurros. Així doncs, us deixem la recepta de bunyols de vents, són fàcils i bons. Un capritx per al paladar

Ingredients: • 125ml. d’aigua mineral • 125ml. de llet sencera • 110.gr de mantega • 3-4 cullerades soperes de sucre • 1 pessic de sal • 150gr. de farina • 3-5 ous

Per aromatitzar: • 1 culleradeta ( la cullera del cafè) de canyella i una d’anís en pols ( pots provar posant el que vulguis pell de llimona, taronja, cardamom...) • Oli per fregir • Sucre per arrebossar

Preparació Primerament, posa en un cassó la llet, l’aigua, la mantega, el sucre, la sal i les espècies. Porta a ebullició. Seguidament, afegeix la farina i baixa el foc. Cou durant 3 minuts fins que la farina es desenganxi de les parets del cassó. Un cop fet aquest pas, retirem del foc. Llavors, passem en un bol la pasta feta i la remenem perquè baixi una mica la temperatura. A continuació, afegeix els ous batuts 1 a 1. S’ha d’aconseguir la textura de “pico de pato”, que la massa pengi de la cullera sense que arribi a caure. Consegüentment, escalfem abundant oli en una cassola baixa. I poc a poc ves fent petites porcions amb dues culleretes de postres i fregeix en tandes de no més de 10 unitats. Escorre i passa’ls a un plat a on hi hauràs posat sucre per arrebossar.

39


AIMIA

A

C/ Doctor Combelles, 67 · Lleida Tel. 973 261 618

AGGIO

C/ Templers, 3 · Lleida Tel. 973 266 155

A TOPOS

C/ Acadèmia, 36 · Lleida Tel. 973 670 390

ALVEO TRATTORIA RESTAURANTE

C/ Corregidor Escofet, 20 · Lleida Tel. 973 845 984

AMBROSIA

C/ Vall d’Aran, 20 · Rosselló Tel. 973 731 620

ANTONI RÚBIES

C/ De Lleida, 6 · Puigverd Tel. 973 167 553

AQUÍ MATEIX

Plaça Overpard, 3 · Lleida Tel. 973 222 993

ASTORIA RESTAURANT C/ Bonaire, 27 · Lleida Tel. 687 952 059

BAR AUDITORIUM

C/ Pi i Margall, 20 · Lleida Tel. 669 767 175

BAR BODEGA BLASI

C/ Sant Martí, 2 · Lleida Tel. 973 228 817

BAR BUENOSVINOS

C/ Dra. Castells, 36 · Lleida Tel. 668 83 22 28

BELLERA

C/ Vallcalent, 16 · Lleida Tel. 973 274 962

BLANC I NEGRE

Av. València, 45 · Lleida Tel. 973 212 840

BOCCATAST

C/ Pere Cabrera, 10 · Lleida Tel. 973 211 470

BODEGÓN

Rambla Ferran, 26 · Lleida Tel. 973 220 337

BOKOTO SUSHI CLUB

C/ Magí Morera, 57 · Lleida Tel. 973 247 753

BOWLING STEAK HOUSE

Av. de les Garrigues, 39 · Lleida Tel. 973 210 517

BRASA D’OR

C/ Antoni Guix i Ribelles, 25 · Lleida Tel. 973 203 057

BRASERÍA ARROCERÍA CASA PACO

Plaça de les Missions, 8 · Lleida Tel. 973 274 110

BUCURESTI

Av. Pinyana, 7 · Lleida Tel. 973 832 552

C/ Alfred Pereña, 51 · Lleida

BAR CAFETERIA PASKU

C/ Camp de Mart, 11 · Lleida Tel. 662 906 365

Plaça Josep Piñol, 1 · Lleida Tel. 639 125 910

BAR KARMA SUSHI

Passeig de Ronda, 168 · Lleida Tel. 973 228 711

BAR L’ANTIQUARI

Gran Passeig de Ronda, 92 · Lleida Tel. 973 225 149

BAR RESTAURANT ASADOR CASA DON PACO

40

BEAT CAFÈ I SOUL

BRUTUS

C/ Corts Catalanes, 42 · Lleida Tel. 973 242 210

www.chocolatesbresco.es

C/ Pallars, 18 · Lleida Tel. 973 231 055

BAR CAFETERIA BISCOTTO

BAR FÈLIX

chocobresco@gmail.com

BAR TÒFOL

C/ Manuel Gaya i Tomàs, 7 · Lleida Tel. 973 109 255

BAR CAFETERIA CLAROOO!!!

Tel. 974 443 008

C/ Tarragona, 1· Lleida Tel. 633 354 762

C/ Llibertat, 65 · Lleida

Plaça Espanya, 1 · Lleida Tel. 973 163 220

Ctra. N 230 km 68 22580 BENABARRE ( Huesca )

BAR RESTAURANT NATHI KRONYEN

BUGGA’S

CAFÉ CLUB ATLÈTIC SEGRE C/ Riu Ebre, s/n · Lleida

CA LA MARGARIDA

C/ Mòssen Anton, s / n · L’Albi Tel. 973 175 719 · 663 562 182

CAL BÒRIA

C/ Orient, 27 · Bell-lloc d’Urgell Tel. 973 560 014

CAL BRUALLA

Av. Alcalde Rovira Roure, 24 · Lleida Tel. 973 242 404

CAL LEDESMA

C/ Agustí Duran i Sanpere, 13 · Lleida Tel. 636 126 402

Pol. Ind. Camí dels Frares, s/n Mercat Central · Lleida Tel. 973 257 102

BAR RESTAURANTE EL CAU

CAL LLANAS

C/ Maragall, 23 · Lleida Tel. 601 001 740

C/ Canonge Brugulat, 21 · Lleida Tel. 973 836 070


Descobreix la gamma de Cerveses Alhambra. Si vols incloure Cerveses Alhambra al teu establiment, contacta amb nosaltres.

Tlf: 973 791 566 Cervezas Alhambra recomienda el consumo responsable 7,2ยบ

carbo.basilio@carbonicasbasilio.com


Disposem d’un grup de furgons que ens permeten repartir els productes amb la màxima rapidesa i seguretat.

Els 42 anys d’experiència avalen la nostra serietat i compromís amb els nostres clients.

Tots aquests paràmetres ens porten a destacar que, per damunt de tot, ens importa la qualitat tant dels nostres productes com la del nostre servei.

Oferim un servei a tota la província de Lleida, Tarragona i també a la franja de Ponent fins a Barbastro.

Les nostres instal·lacions i furgons estan adaptats per tal de que no trenqui la cadena del fred i així arribi el producte al nostre destinatari en bon estat.

No tanquem per vacances. D’aquesta manera, podem oferir en la mesura del possible, servei tots els dies laborables de l’any.

Pol. Industrial Camí dels Frares · Carrer “J”, parcel·la 16, nau 6 · 25190 LLEIDA 42

Tel. 973 257 310 · www.avicsa.com


CAL NENET

CLASSUAL RESTAURANT

CAL POL

CLEA TOUSHÉ

CAL RICARD BRASERIA

CLICK MENÚ

Partida de Butsènit, 38 · Lleida Tel. 973 260 016 C/ Santa Marta, 1 · Lleida Tel. 699 348 186

C

C/ Humbert Torres, 7 · Lleida Tel. 973 106 725 Plaça Cervantes, 4 · Lleida Tel. 973 985 151 C/ Acadèmia, 40 · Lleida Tel. 973 282 002

CLUB NATACIÓ LLEIDA

Partida Balàfia, 132 · Lleida Tel. 973 243 788

CLUB TENNIS LLEIDA C/ Martí Gralla, cantonada Enric Pubill, 6 · Lleida · Tel. 973 832 879

Camí Boixadors, 60 · Lleida Tel. 973 240 010 · 973 234 037

CAN MIQUEL

CLUB TENNIS URGELL

C/ Templers, 9 · Lleida Tel. 973 271 055

Partida de Baláfia, 71 · Lleida

CAN RÚBIES

Passeig de Ronda, 152 · Lleida Tel. 973 106 784

Partida de Butsènit, 11 Tel. 973 261 481

CAÑAS Y TAPAS C/ Alfred Pereña, 24· Lleida Tel. 973 222 714

CARBALLEIRA C/ Antigua N-II, km 457 · Lleida Tel. 973 272 728

CARLITO’S HAM

C/ Doctor Fleming, 10 · Lleida Tel. 973 007 940

CASA AURORA C/ Enginyer Pau Agustí, 41 · Lleida Tel. 973 206 932

COFFEE SPOON

COMBA

C/ Dra. Castells, 40 · Lleida Tel. 973 202 785

CORAL BUFFET LLIURE

C/ Alfred Perenya, 89 · Lleida Tel. 973 234 250

COPE

Plaça Overpard, 5 · Lleida Tel. 973 237 300

CREPERIA FLASH

C/ Alcalde Porqueras, 5 · Lleida Tel. 973 221 840

DACHA!

CASA CLUB PITCH & PUTT

C/ Prat de la Riba, 78 · Lleida Tel. 973 221 448

C/ Camí dels Fondos, 80 Torre-serona Tel. 666 002 433

DA VINCI

CASA ESTER Camí del Secà, 2 · Torrefarrera Tel. 973 751 934

CENT VINT-I-TRES Av. València, 19 · Lleida Tel. 973 830 130

CASA TERE C/ Cogul, 4 · Lleida Tel. 973 194 624

CASA TIELL C/ Vila Antònia, 9 · Lleida Tel. 652 305 344

CASA MARTÍ C/ Costa de la Magdalena, 37 · Lleida Tel. 973 220 855

CAU DE SANT LLORENÇ

Av. Balmes, 33-35 · Lleida Tel. 973 248 352

Cafeteria

DAVALL

Av. Tortosa, 4 · Lleida Tel. 973 220 881

DES-TAPA’T CASUAL FOOD

Plaça Paeria, 13 - Av. Blondel, 6 Lleida · Tel. 973 986 867

DON RODOLFO

Glorieta de Font i Quer, 2 · Lleida Tel. 973 254 190

DOS HERMANOS

C/ Vallcalent, 19 · Lleida Tel. 973 273 085 / 632 796 656

DREAMS AMERICAN COFFEE C/ Alfred Perenya, 2 · Lleida Tel. 973 808 384

DUC

Plaça de Sant Josep, 4 · Lleida Tel. 973 289 163

C/ Folch i Torres, 3 · Lleida Tel. 973 190 510

CERVESERIA APPELWOI

DUCAL

Av. Príncep de Viana, 44 · Lleida Tel. 973 831 016

C/ Sant Pere Nolasc, 11 25001 ELS MANGRANERS ( Lleida )

C/ Prat de la Riba, 49 · Lleida Tel. 973 236 279

Tel. 973 27 41 10 Plaça de les Missions 8 · 25003 LLEIDA 43


E

EL CAFÈ SELECTE

FERRERUELA

EL CAFÈ DELS ARTISTES

FOOD MARQUET

C/ Agustí Duran i Sanpere, 3 · Lleida Tel. 645 424 909 Av. Balàfia, 6 · Lleida Tel. 973 224 858

EL BODEGÓN

Rambla Ferran, 26· Lleida Tel. 973 220 337

EL CALIU

C/ Castella, 18 · Lleida Tel. 973 261 408

EL CASTELL

C/ Carrrer del Castell, 8 · Solsona Tel. 973 480 078

EL CELLERET DEL SEGRE C/ General Britos, 10 · Lleida Tel. 973 231 942

EL CELLER DEL ROSER

C/ Bobalà, 8 · Lleida Tel. 973 221 159 C/ Vilaller, 8 · Lleida Tel. 873 491 415

FORN LA CAFETERA ROJA Passeig de Ronda, 81 · Lleida Tel. 689 647 200

FOSTER’S HOLLYWOOD Av. Barcelona, 5 · Lleida Tel. 873 490 389

FRANKFURT GRAN HAMBURGO

Av. Prat de la Riba, 69 · Lleida Tel. 973 245 398

FRANKFURT LAS VEGAS C/ Lluís Companys, 21 Lleida · Tel. 973 260 878

FRANKFURT RONDA WIENNER

de dilluns a divendres

dissabte, diumenge i festius

LLEIDA C/ Abat Escarré, 5 Tel. 973 200 750 BALAGUER C/ Pare Sanahüja, 25 Tel. 973 443 074 TÀRREGA C/ Raval del Carme, 16 Tel. 973 313 935

C/ Cavallers, 24 · Lleida Tel. 973 239 070

EL GALEÓ

C/ Anselm Clavé, 17 · Lleida Tel. 973 223 222

EL LAGO

Passeig de Ronda, 159 · Lleida Tel. 973 247 619

EL MIRADOR DELS CAMPS ELISIS

Av. President Josep Tarradellas, 45 Lleida · Tel. 973 213 461

EL NOU SANT JORDI

C/ Corregidor Escofet, 71 · Lleida Tel. 973 249 211

EL NENET

Partida de Butsenit, 38 · Lleida Tel. 973 260 016

EL PAISA

C/ Bisbe Messeguer, 8 · Lleida Tel. 973 808 248

EL PORTÓN

C/ Sant Martí, 53 · Lleida Tel. 973 224 304

EL REBOST DE LES FADES C/ Comerç, 4 · Lleida Tel. 973 222 275

GALINDO

C/ Cardenal Cisneros, 30 · Lleida Tel. 973 273 104

GASTROBAR

C/ Alcalde Porqueres, 11 · Lleida Tel. 973 230 848

GASTRONÒMIC 2.0 C/ Riu Ebre, 1 · Lleida Tel. 973 213 881

GENIAL

Av. Navarra, 1 · Lleida Tel. 973 241 471

GILDA

C/ Del Rei, s/n · Lleida Tel. 973 272 037

GOLF URGELL PITCH&PUTT

Ctra.Bellpuig-Ivars d’Urgell km 1,8 Tel. 629 302 054

GRAN ASTORIA

C/ Corregidor Escofet, 80 · Lleida Tel. 687 952 059

GRAN MÓN

Av. de les Garrigues, 19 · Lleida Tel. 973 525 167

GREVOL

EL RACÓ DEL GREGORI

Av. Alcalde Pujol, 19 · Lleida Tel. 973 289 895

ELS TRULLS

HELADERÍA CAFETERÍA LA CAMACA

C/ La Palma, 21 · Lleida Tel. 973 268 027

Av. Balàfia, 13 · Lleida Tel. 698 569 415

ENCI WOK

HISTORY

C/ Acadèmia, 22 · Lleida Tel. 973 282 095

C/ Jeroni Pujades, 41 · Lleida Tel. 973 220 839

FECOLL

HOTEL AC

Av. Catalunya, 3 · Torrefarrera Tel. 973 751 815

C/ Sant Anastasi, 17 · Lleida Tel. 973 281 473

44

Passeig de Ronda, 89 - 91 Lleida · Tel. 973 274 430

C/ Unió, 8 · Lleida Tel. 973 283 910


HOTEL CATALONIA TRANSIT

KIMO

HOTEL IBIS STYLES

L’ÀLZUMAR

HOTEL NADAL

L’ANTIQUARI

Plaça Berenguer · Lleida Tel. 973 230 008

C/ De la Variant, s/n · Lleida Tel. 973 750 338 C/ Segon Passeig de Ronda, 23 Lleida · Tel. 973 070 799

HOTEL CAL NIÑO

Pol. Ind. Camí dels Frares C/ "C", parcela 59 · Lleida Tel. 973 257 750

HOTEL CONDES SENATOR Av. Barcelona, 87 · Lleida Tel. 973 208 687

C/ Sant Martí, 39 · Lleida Tel. 973 247 413 Gran Passeig de Ronda, 92 · Lleida Tel. 973 225 149

L’ESCALA

C/ Acadèmia, 32 · Lleida Tel. 973 270 406

L’ESPURNA

C/Salmerón, 10 · Lleida Tel. 973 225 454

HOTEL NH PIRINEOS

L’ESGLAÓ

Passeig de Ronda, 63 · Lleida Tel. 973 273 199

Av. Blondel, 32 · Lleida Tel. 973 242 395

HOTEL REAL

L’ESTACIÓ CAFETERIA

Av. Blondel, 22 · Lleida Tel. 973 239 405

C/ Saracíbar, 2 · Lleida Tel. 973 26 58 73

HOTEL RAMÓN BERENGUER IV

L’ESTEL DE LA MERCÈ

Plaça Berenguer IV, 2 · Lleida Tel. 973 23 73 45

HOTEL GOYA

Alcalde Costa, 9 · Lleida Tel. 973 26 67 88

HOTEL ZENIT

C/ General Brito, 21 · Lleida Tel. 973 229 191

IL DUOMO

Plaça Espanya, 2 · Lleida Tel. 652 909 532

C/ Cardenal Cisneros, 30 · Lleida Tel. 973 288 008

L’HORTET DE LLEIDA

C/ Torres de Sanui, 12 · Lleida Tel. 973 247 548

L’IMPASTO

Carrer Camí de Corbins, 35 · Lleida Tel. 973 23 54 31

LA BÁMBOLA

LA BODEGUETA

Passatge Pompeu, 6 · Lleida Tel. 973 220 295

C/ Alcalde Costa, 8 · Lleida Tel. 973 275 864

IRUÑA

LA BRASA

C/ Sant Llorenç, 3 · Lleida Tel. 973 274 755

C/ Baix, 10 · Torrefarrera Tel. 973 75 1 957

ISIDRO

LA CAPITAL

Av. Alcalde Areny, 4 · Lleida Tel. 973 281 879

Av. Estudi General, 1 · Lleida Tel. 873 491 152

IT... FOOD & DRINK

LA CASA DEL VERMUT

JARANA

LA CERDERA

JULIÁN

LA CUINA

JUST BAR

LA CLASCA

C/ Paer Casanovas, 4 · Lleida Tel. 973 809 484

C/ Jaume II, 17 · Lleida Tel. 973 213 596

KAMBÁ

LA DOLÇETA

Av. Balmes, 38· Lleida Tel. 973 300 541 C/ Alcalde Costa, 10 · Lleida Tel. 973 270 984

C/ Corregir Escofet, 14 · Lleida Tel. 973 220 230 Ctra. d’Osca, km 101 · Alpicat Tel. 973 238 175 C/ Francesc Macià, 15 · Lleida Tel. 973 111 563

Plaça del Treball, 1 · Lleida Tel. 973 833 860

Camí de Montcada, 42 · Lleida Tel. 973 231 364

KILIM CAFÉ

LA ESQUINA

C/ Jaume, 69 · Lleida Tel. 973 204 282

Bar · Tapes Restaurant · Menú diari

Av. Doctor Fleming, 5 · Lleida Tel. 973 220 921

IL PASTIFICCIO

C/ Camp de Mart, 7 · Lleida Tel. 973 008 200

H

C/ Sant Martí, 61 · Lleida Tel. 973 232 533

C/ Ramon Llull, 23 · Lleida Tel. 693 956 190

RAMBLA FERRAN, 26 25007 · lleida tel. 973 220 337 45


L

LA ESTANCIA

LA SANGIOVESA

LA FONDA DEL NASTASI

LA PINTA

Av. de Flix, 27 · Lleida Tel. 973 213 634 Av. Alcalde Rovira Roure, 25 · Lleida Tel. 973 249 222

Av. Balmes, 7 · Lleida Tel. 973 273 280

LA FUSTA

C/ Comptes d’Urgell, 62 · Lleida Tel. 973 192 177

LA GALERIA

C/ Lluís Companys, 13 · Lleida Tel. 973 260 827

LA HUERTA

Av. Tortosa, 7 · Lleida Tel. 973 245 040

LA IMPREMTA

Plaça Paeria, 6 · Lleida Tel. 973 986 845

LA LLAR DE FUSTA

C/ Alfred Pereña, 36 · Lleida Tel. 636 726 730

LA LLAR DOLÇA

C/ Del Rei, 3 · Lleida Tel. 973 108 538 Capacidad de la sala: 70 Horario de cocina: martes y miércoles, de 19 a 01 h; jueves y viernes, de 11.30 a16.30 h y 19.00 h - 01.00 h. Sábado y domingo: de 11 h a 01 h Precio medio: 12 Cierre semanal: lunes. Tipos de cocina: hamburguesas de autor. Especialidades de la casa: hamburguesa Casablanca, de la granja, vegana con humus, butifarra negra.

LA PINTA Rock & Burguer

C/ Agustí Duran i Sanpere, 7 · Lleida Tel. 973 216 773

LA LLENA RESTAURANT

C/ Av. de les Garrigues, 6 La Pobla de Cérvoles Tel. 669 289 274 · 685 200 674

LA MASIA

C/ Democràcia, 16 · Lleida Tel. 973 234 244

LA MOSSADETA

C/ Alfred Pereña, 1 bajos · Lleida Tel. 973 229 536

LA MASIETA

C/ Baró de Maials, 89 · Lleida Tel. 973 833 867 Horario de cocina: de 17 a 01 h Precio medio: 12 E. Cierre semanal: no. Tipos de cocina: hamburguesas de autor. Especialidades de la casa: hamburguesa Casablanca, de la granja, vegana con humus, butifarra negra.

LA TABERNA DE TELEPINCHO C/ Segrià, 23· Lleida Tel. 973 670 370

LA TAGLIATELLA

C/ Alcalde Rovira Roure, s/n · Lleida Tel. 973 725 060

LA TRATTORIA C/ Doctor Combelles, 9 · Lleida Tel. 973 834 062

LA POTA BLAVA

C/ Segovia, 4 · Lleida Tel. 684 277 299

LA REPÚBLICA DEL FUM

C/ Corregidor Escofet, 67 · Lleida Tel. 973 670 678

Camí de Les Comes, 2 baixos 25123 TORREFARRERA (Lleida) T. 973 750 739 www.restaurantlescomes.com 46

C/ Serra del Cadí, 7 · Lleida Tel. 973 220 841

LES 7 MERAVELLES

C/ Corregidor Escofet, 59 · Lleida Tel. 973 833 833

LES COMES

C/ Camí de les Comes, 2 Torrefarrera · Tel. 973 750 739

LA ROCA DEL CORB

LO CARAGOL

C/ Alfred Pereña, 56 · Lleida Tel. 973 835 222

C/ Sant Hilari, 38 · Lleida Tel. 973 225 404

LA RODA

LOLA

C/ Josep Segura, parcela, 716 Lleida · Tel. 973 184 172

Av. Alcalde Rovira Roue, 41 · Lleida Tel. 973 238 734

LA SANDWICHERIA DE LLEIDA

LONDON CAFÉ LLEIDA

C/ Alcalde Pujol, 13 · Lleida Tel. 973 263 708

C/  Bisbe Ruano, 28 · Lleida Tel. 973 300 789


47


M

Vine i gaudeix d’una nova sensació a Lleida !

MACAO

PADDOCK - BRASA

MÀGIC ROCK

PADDOCK - CAFE

C/ Camp de Mart, 27 · Lleida Tel. 973 046 308 Av. Prat de la Riba, 80 · Lleida Tel. 973 233 017

MALENA

C/ Roques Blanques, s/n · Gimenells Tel. 973748 523

MARISQUERIA MARINADA Av. Prat de la Riba, 94 · Lleida Tel. 973 187 070

Carrer Magí Morera, 7 25006 LLEIDA

tel: 625 409 339

ronabehi@gmail.com

MERCADET DE SANT MARTÍ C/ Sant Martí, 72 · Lleida Tel. 973 247 566

MESÓN GAUDÍ

C/ Col·legi, 2 · Lleida Tel. 973 206 106

MIL9NORANTA

Av.Prat de la Riba, 35 · Lleida Tel. 675 186 593

MINI RESTAURANT C/ Vilaller, s/n · Lleida Tel. 973 204 030

MISS SUSHI

Av. Alcalde Rovira Roure, 15 · Lleida Tel. 973 101 008

MUNN

Av. Balmes, 38 · Lleida Tel. 973 105 932

NACHA

C/ Anselm Clavé, 15 · Lleida Tel. 973 247 526

NAVARRA

C/ Corregidor Escofet, 89 · Lleida Tel. 973 235 258

NEO PARC

Pol. Neo Parc - Ctra. NII km 464,6 Lleida · Tel. 973 211 130

NEW CLASS

Av. Rovira Roure, 18 · Lleida Tel. 973 246 000 C/ Baró de Maials, 2 · Lleida Tel. 873 991 328

NOU CASA JOSÉ

C/ Torres de Sanui, 34 · Lleida Tel. 973 237 038

NYAM NYAM

C/ Alcalde Rovira Roure, 1 · Lleida Tel. 973 247 331

O SOLE MIO

C/ Pallars, 28 · Lleida Tel. 973 243 227

C/ Jaume II, 81 · Lleida Tel. 973 214 814

PALACIO DE ORIENTE C/ Vallcalent, 28 · Lleida Tel. 973 266 896

PALERMO

Av. de l’Exèrcit, 48 · Lleida Tel. 973 263 961

PAPAXOC

Av. Rambla Ferran, 14 · Lleida Tel. 973 279 025

PECADITOS

C/ Balmes, 13 · Lleida Tel. 973 224 822

PETIT CATALÀ

C/ Alfred Pereña, 7 · Lleida Tel. 609 043 417

PETIT XIROI

C/ Vilot, 2 · Vilasana Tel. 973 712 704

PICADILLY

Av. de les Garrigues · Lleida Tel. 973 670 095

PITY C/ Ramon Soldevila, 5 · Lleida Tel. 673 300 120

PIÑANA C/ Alcalde Fuster, 5 · Lleida Tel. 973 237 696

PUNTO ESTRELLA DALMAU

Av. de l’exèrcit, 44 · Lleida Tel. 973 281 393

PUNTO ESTRELLA BAR

Ctra. N-240, km 96,4 · Lleida Tel. 973 725 696

PUNTO ESTRELLA LAMOLLA

Crta. L-II km. 10 · Lleida Tel. 973 212 939

PUNTO ESTRELLA LES BASSES

Camí de Montagut · Lleida Tel. 973 231 006

PUNTO ESTRELLA MOLLERUSSA

Autovia A2 km 485,1 · Fondarella

OH! KE BUENO

QR CAFÉ

C/ Alfred Pereña, 1 · Lleida Tel. 650 456 780

Parc Científic de Gardeny, s/n · Lleida Tel. 973 193 651

ON QUEDEM

Q TOMAS BAR RESTAURANT

C/ Alcalde Costa, 21 · Lleida Tel. 973 832 197

C/Dra. Castells, 35 · Lleida Tel. 973 836 226

00H

RADENA

Pol. Ind. Camí dels Frares, s/n · Lleida Tel. 973 257 185

48

C/ Camí Mariola, 56 · Lleida Tel. 647 625 462

Pol. Ind. el Segre - Parc. 202 · Lleida Tel. 973 670 813


RESTAURANT CATALUNYA

SUSHI TOKYO

RESTAURANT LLOBREGAT

SUKULEN

Plaça Major, 2 · Vilagrassa Tel. 973 311 465 C/ Riu Llobregat, 7 · Lleida Tel. 973 201 897

RENO

Av. Prat de la Riba, 42 · Lleida Tel. 973 242 756

Pol. Industrial Torre-serona, C/ Barcelona, 25 · Torre-Serona Tel. 973 100 963

TE CONTÉ

RITA COKO

C/ Sant Martí, 34 · Lleida Tel. 973 048 381

Princep de Viana, 24 · Lleida Tel. 973 107 688 · 664 657 062 C/ Sant Pere Nolasc, 11 · Lleida Tel. 664 657 062

ROMA

TERESA CARLES

C/ Bisbe Messeguer, 1 · Lleida Tel. 973 261 244

ROMEU

C/ Cavallers, 40 · Lleida Tel. 973 800 539

ROSTISSERIA LA BONA CUINA

C/ Agustí Duran i Sanpere, 15 Lleida · Tel. 973 985 236

RONA BEHI

C/ Magí Morera, 7 · Lleida Tel. 625 409 339

SANTA GADEA

Partida Pla de Montsuar, parcela 5 Lleida · Tel. 665 319 239

SEBAS

C/ Cristóbal de Boleda, 14 · Lleida Tel. 609 937 254

SICORIS

C/ Sícoris, 45 · Lleida Tel. 973 202 710

SLÀVIA Passeig del Terral, s/n Les Borges Blanques Tel. 073 140 972

SOL 9 TAST

Plaça de Blas Infante, 3 · Lleida Tel. 973 201 769

SOUPS & SUCS

Av. Catalunya, 26 · Lleida Tel. 973 049 815

SNOOPY

Av. Blondel, 9 · Lleida Tel. 973 272 666

SPICE POINT

Bisbe Messeguer, 1 · Lleida Tel. 973 266 152

SUMMUM VEGETARIÀ

Plaça Sta. Maria Magdalena, 2 Lleida · Tel. 973 103 275

SUSHI SAKURA

C/ Rambla Ferran, 37 · Lleida Tel. 973 300 302

SUSHI SHOP 518

Paça Espanya, 1 · Lleida Tel. 973 103 062

R

Av. Prat de la Riba, 41 Lleida · Tel. 973 832 507

Plaça Ricard Vinyes, 6 · Lleida Tel. 973 272 795

TOSCA C/ La Fusta, 26 · Lleida Tel. 973 212 177

TRAGA TAPAS

C/ Corregidor Escofet, 82-84 Lleida Tel. 873 991 035

TRATTORIA

C/ Serra del Cadí, 7 · Lleida Tel. 973 220 841

TRES REYES

C/ Taquígrafo Martí, 5 · Lleida Tel. 973 985 086

TXEMA

C/ Baró de Maials, 16 · Lleida Tel. 973 254 063

TXOKO GASTROBAR

Cafè Club

C/ dels Comtes d'Urgell, 48 · Lleida Tel. 640 077 813

URGELL

Atlètic Segre

VAPORETTO

• Dissabte, els millors

C/ Antoni Solé, 2 · Lleida Tel. 973 214 685 C/ Magí Morera, 59 · Lleida Tel. 973 240 025

menús de LLeida • Paelles per encàrrec

WOK LLEIDA

Gran Passeig de Ronda, 82 · Lleida Tel. 973 278 155

XALET SUÍS

Av. Alcalde Rovira Roure, 9 · Lleida Tel. 973 235 567

C / Riu Ebre s /n 25001 LLEIDA

• Diumenge, l’assortit

més gran de Lleida de “montaditos”

ZEKE

Av. Prat de la Riba, 42 · Lleida Tel. 973 255 551

ZHANG

Av. Artesa, 27 Lleida Tel. 973 216 695

Bon Profit !

P SCINESB E A C H CLUBALMATRET Tots els divendres i dissabtes

SOPARS I COPES Reserva la teva taula : 667 664 042 49


TURISME

del 23 al 30 de juny de 2018 • 8 dies VENECIA · COSTA ESLOVENIA · PULA & ROVINJ & PORTOROSE HRASTOVLJE & POSTOJNA MARIBOR · JERUZALEM PTUJ & MARIBOR VALLE DE LOGARSKA KAMINIK · LJBUBJLANA BLED & BOHNJ Qui no ha somiat alguna vegada en caminar pels carrers estrets d'aquesta ciutat, contemplar els seus ponts i el bullici d'aquest indret únic al món. Gaudir de l'art que l'envolta, les postals impossibles de les seves edificacions vora l'aigua i el caliu d'una de les ciutats més visitades i fotografiades del planeta, tot això i molt més, és Venecia. I a qui no li agradaria descobrir un país creixent amb una riquesa cultural i natural impressionant, una terra de contrastos, des dels cims més elevats dels Alps Julians, passant per les costes venecianes. Eslovènia un destí únic al teu abast.

50

Volem guiar-te es en els teus viatg A VIATGES LLEIDA tindràs l’oportunitat de viatjar amb un guia acompanyant durant tot el viatge! Oferim viatges fets a mida en grups reduïts i tancats!

Sortides des de Lleida! Dia 23 Juny (dissabte):

Lleida - Barcelona - Aeroport de Venècia Venècia - Costa eslovena / Portorose. Sortida de Lleida en direcció a l'aeroport de Barcelona per sortir amb el vol directe a Venècia a les 7.05h. amb arribada a les 8.55h. Al matí tindrem un tour de mig dia de Ciutat de Venècia; a través dels llocs d'interès i per mitjà de narracions històriques per conèixer com els emprenedors venecians van fer d'aquesta ciutat de pedra, un lloc vibrant i màgic. Els principals llocs se centren a la Plaça de Sant Marc i Canal Gran i mostren l'abundància i diversitat de la seva impressionant arquitectura. Després de la visita, al migdia una mica de temps lliure, trasllat a Costa Eslovena i sopar.

Dia 24 Juny (diumenge):

Costa eslovena - Pula - Rovinj Costa eslovena / Portorose. Sortida per visitar Pula amb el seu interessant amfiteatre. Continuació cap a Rovinj, un altre bell poble costaner d'Istria per prendre una caminada al seu centre vell i temps lliure. Retorn a costa eslovena, sopar i pernocta.

Dia 25 Juny (dilluns):

Costa eslovena / Portorose Hrastovlje - Postojna - Maribor. Després de l'esmorzar, passejar i veure Piran i visitar de la ciutat. Sortida per visitar l'església de la Santíssima Trinitat en Hrastovlje. Posteriorment sortirem rumb a les meravelloses Coves de Postojna on farem la visita amb tren. Posteriorment visita al Castell de Predjama. Seguirem rumb a Maribor. Sopar i pernocta a l'hotel.

Dia 26 Juny (dimarts): Maribor Jeruzalem - Ptuj - Maribor.

Després d'esmorzar, sortida cap a la pintoresca ruta del vi a Jeruzalem - turons coberts de vinyes. Visitarem un celler i farem un tast dels millors vins en un ambient típic. A la tarda sortida cap a Ptuj, la ciutat més antiga a Eslovènia on visitarem el seu castell - museu. Retorn a Maribor i visita de la ciutat. Sopar i pernocta a l'hotel.

és el més antic dels El "Ponte di Rialto" e creua el Gran ponts de Venècia qu racció turística. Canal i el de més at


Dia 27 Juny (dimecres):

Maribor - Vall de Logarska - Kamnik Ljubljana. Al matí vam sortirem cap a la vall més bonica d'Eslovènia, la famosa vall de Logarska, avui dia centre de turisme ecològic envoltat per les seves altes montanyes, ideal per fer caminades. Passeig cap a la cascada de Rinka i temps lliure per gaudir dels paisatges únics. Dinar en un agroturisme. A la tarda una breu parada a la ciutat medieval de Kamnik en camí a Ljubljana. Arribada, sopar i allotjament a l'hotel a Ljubljana.

Dia 28 Juny (dijous):

Ljubljana - Bled Bohinj - Ljubljana. Al matí visitarem el castellmuseu de Bled des del qual es pot admirar una magnifica vista de la ciutat i dels Alps Julians. Dinar en un restaurant i posteriorment un passeig en plena natura al Llac Bled i visitarem l'església a l'illa. A la tarda farem una excursió a l'espectacular Estret de Vintgar. Posteriorment trasllat en Bohinj per visitar la cascada de Savica. Retorn a Ljubljana. Sopar i pernocta a l'hotel a Ljubljana.

Dia 29 Juny (divendres): Ljubljana Després de l'esmorzar sortida a Ljubljana, centre cultural, polític i econòmic d'Eslovènia. Tour a peu de la ciutat, visitar el Castell de Ljubljana i temps lliure per gaudir d'una bella atmòsfera al voltant del Riu Ljubljanica. Sopar i pernocta a l'hotel. Suggerim la nit eslovena tradicional.

Dia 30 Juny (dissabte):

Ljubljana - Aeroport de Venècia Després de l'esmorzar, temps lliure i sortida cap a l'aeroport de Venècia. Sortida del vol a les 16.35 hrs amb arribada a Barcelona a les 18.30 hrs.

Ctra. N-II · Km 456 · 25194 LLEIDA Tel. 973 136 384 · 645 491 970

info@caravanasmiguel.com

Preu per persona:

1.790 € * Grup entre 25/30 pax. * Taxes d'Aeroport 145 € * Suplement habitació individual 275 €

de Bled El llac glaciar ns és un dels Alps Julia bells i dels llocs més ovènia turístics d'Esl

A l quil e r d e C A RA V A NAS y A UTO C A RA V A N AS Exposición de caravanas, autocaravanas, remolques, casas móviles y todo tipo de material para el camping

14º

ANIVERSARIO del

Els preus inclouen:

· Autocar privat durant tot el circuit.

· Vols directes Barcelona / Venècia / Barcelona, ​​Cia Vueling.

· Totes les entrades per a les visites aquí esmentades.

· Hotels cèntrics de 4**** a Portorose, Maribor i Ljubljana.

· Taxes turístiques.

· Pensió com p leta, excepte el dinar primer i últim dia.

· Hotels previstos:

· Guia acompanyant des de Lleida. · Guia en espanyol per a tot el recorregut.

· Nit eslovena tradicional

18 10 y 1 1 de marzo de 20

GRANDES OFERTAS EN ACCESORIOS Y SERVICIOS

- LifeClass 4**** hotel a Portorose o similar.

· Guia local a Croàcia.

- Hotel Piramida 4**** a Maribor o similar.

· Guia local a Venezia.

- Hotel Slon 4**** a Ljubljana o similar.

Reserves: 609 370 437 Sra. Roser Dolcet viatges@viatgeslleida.com

Av. Flix, 86 · 25001 LLEIDA Tel. 973 228 091

Alquiler de trasteros y parquings


DIJOUS, 1 de Març MARÇ GASTRONÒMIC, de l'1 de març al 8 d'abril al Prat de Llobregat.

DIVENDRES, 2 de Març FOOD AND MARKET, del 2 al 4 de març a Viladecans. BOTIGA AL CARRER, del 2 al 3 de març a Vic. MINERALEXPO BCN-SANTS, del 2 al 4 de març a Barcelona.

FIRA FORA STOCKS, a Manresa. FIRA DE PROXIMITAT, a Riells del Fai. MERCAT D'ARTESANS, PINTURA I BROCANTERS, a Santa Margarida els Monjos.

LA PASSIÓ D'ULLDECONA, 4 i 11 de març a Ulldecona.

DIUMENGE, 11 de Març FIRA DE LA TERRA, a Caldes de Malavella. FIRA DE L'OLI I LA PEDRA, a Vinaixa.

DISSABTE, 3 de Març FIRA DEL TRUMFO I LA TÒFONA DE CATALUNYA, del 3 al 4 de març a Solsona.

FESTA DEL VI, del 3 al 4 de març a Solsona. BOTIGA AL CARRER, a Blanes. MERCAT DE PAGÈS, a Canet de Mar. TALLER DE FOTOGRAFIA MÒBIL, del 3 al 10 de març al Museu de les terres de l'Ebre (Amposta).

MERCAT ECOLÒGIC DEL VALLÈS, a St. Quirze del Vallès.

DISSABTE, 17 de Març QUINZE VINT-I-DOS, el 17 i el 24 de març a Manresa. FEM BULLIR L'OLLA. MERCAT DE L'OLLA I LA CALDERA, del 17 al 18 de març a Caldes de Montbui.

FIRA DE L'EMBOTIT, del 17 al 18 de març a Olot. MARIDATGE AMB NATURA, a Vinyes Domènech (Capçanes). LA PASSIÓ MEDIEVAL DE CERVERA, a Cervera.

DIUMENGE, 4 de Març FESTA VI I OLI NOVELL, a St. Jaume dels Domenys. FESTA DE L'OLI, a l'Albi.


La nostra agenda està a la disposició de tots els Ajuntaments i les Oficines de Turisme de Catalunya per a que puguin promocionar les seves fires, festes i esdeveniments. Voleu que apareguin les de la vostra població de forma gratuïta cada mes? Només cal que contacteu amb nosaltres als telèfons 93 249 71 71 / 973 071 222 o a través del correu electrònic agenda@magazinepublicaciones.com.

DIUMENGE, 18 de Març FIRA DE L'EMBOTIT, a Bescanó.

DIUMENGE, 25 de Març FIRA DE RAMS I TROBADA GEGANTERA, a Súria. FIRA DEL CONILL I L'ARTESANIA, a Vilafant. FESTA DE LA MARE DE DÉU DE LA LLET, a Puigpelat.

DIJOUS, 22 de Març FESTIVAL DE PASQUA DE CERVERA, del 22 de març a l'1 d'abril a Cervera.

ROOM ESCAPE CELLER MASROIG, del 22 al 25 de març a Masroig.

DIVENDRES, 30 de Març EL MERCADAL DE TORÀ, a Torà. MERCAT DEL BRUNYOL, del 30 al 31 de març a St. Feliu de Guíxols. MERCAT MEDIEVAL, a St. Maria de Besora. FIRA MEDIEVAL, a Cubelles. XXXVI BUNYOLADA POPULAR, a Lloret de mar.

DISSABTE, 31 de Març FIRA MEDIEVAL, del 31 de març al 1 d'abril a Hostalric.

DIVENDRES, 23 de Març MERCAT DEL RAM, del 23 al 25 de març a Vic. FESTIVITAT I PROCESSÓ DE LA VERGE DELS DOLORS, a Bellpuig.

DISSABTE, 24 de Març AUTOMERCAT, del 24 al 25 de març a Igualada.

53


MOTOR VAL D'ARAN VIELHA

ALTA RIBAGORÇA

N - 230

La Torre de Capdella

EL PONT DE SUERT

PALLARS JUSSÀ

C -13

La Pobleta de Bellveí

La Pobla de Segur Salàs de Pallars

Talarn

ALT URGELL Oliana

TREMP C -13

NOGUERA

Artesa de segre

C-14

Ponts

Cubells Camarasa

Vielha - Vall de Boí - Vall Fosca La Pobla de Segur - Camarasa - Oliana

Av.Alcalde Rovira Roure,36 25006 LLEIDA Tel: 973 237 378 info@demoto.net

www.demoto.net 54

265 km 4 - 5 h.


Fins a cinc comarques pirinenques i prepirinenques que recorrerem a través d'infinitat de curves i rectes on ficarem la nostra moto a prova, sempre en un asfalt en molt bon estat. Passarem per la frontera Catalanoaragonesa, borejant el riu Noguera Ribagorçana, travessant un dels túnels més llargs dels Pirineus. Es tracta d'una ruta exigent per la seva duració però molt gratificant pel seu entorn paisatgístic i cultural. Podrem gaudir de nombrosos embassaments, pantans i barrancs impressionants.

CANVI D’OLI - FILTRES - PNEUMÀTICS NOUS i D’OCASIÓ - ARRANJAMENT DE PUNXADES EQUILIBRAT DE RODES - DISTRIBUCIÓ - REVISIÓ PRE-ITV - CANVI DE PASTILLES DE FRE

IVA + MUNTATGE + EQUIL·LIBRAT INCLOSOS PNEUMÀTIC NOUS 165/70 R13 79T 175/70 R13 82T 175/70 R14 84T 165/65 R14 70T 175/65 R14 82T 185/65 R14 86H 185/60 R14 82H 185/65 R15 88H 185/60 R15 84H 195/60 R15 88V 205/60 R15 91V 185/55 R14 80H 185/55 R15 82V 195/55 R15 85V 205/55 R16 91V 215/55 R16 93V 225/55 R16 95V 195/50 R15 82V 205/50 R15 86V 205/60 R16 91V 215/45 R17 87W 225/45 R17 91W 225/40 R18 92W 205/65 R15 94V 195/65 R15 91V

44€ 46€ 48€ 47€ 49€ 49€ 52€ 60€ 54€ 60€ 55€ 54€ 58€ 56€ 55€ 62€ 62€ 58€ 60€ 60€ 64€ 65€ 65€ 60€ 55€

PNEUMÀTIC D’OCASIÓ TURISME LLANTA 13 LLANTA 14 LLANTA 15 LLANTA 16 LLANTA 17 LLANTA 18 LLANTA 19 LLANTA 20

25€ 28€ 30€ 35€ 40€ 45€ 55€ 70€

4x4 LLANTA 15 LLANTA 16 LLANTA 17 LLANTA 18 LLANTA 19 LLANTA 20

46€ 50€ 55€ 60€ 70€ 80€

FURGONETA LLANTA 14 LLANTA 15 LLANTA 16

40€ 45€ 50€

Per parelles i comprobats!

10 € EQUIL·LIBRAT DE RODES 5 € REPARAR PUNXADES

CANVI D’OLI 10W40 AMB FILTRE INCLÒS

45 €

Per a altres mides consultar

Av. Alcalde Porqueres, 85 BALÀFIA ( Lleida )

Tel. 973 202 038 610 815 005


La hidroimpressió

L

Personalitza el teu objecte!

a hidroimpressió o Water Transfer Printing és el procés de transferència d’un disseny o un patró a qualsevol tipus de material, sense importar la complexitat de la seva forma. En aquest procés s’utilitza un film o pel· lícula de paper de polivinil soluble en aigua, el qual conté el motiu desitjat per transferir. Gràcies a un activador, la pel· lícula es converteix en tinta i se situa a la superfície de l’aigua i, gràcies a la pressió exercida al submergir la peça en aquest líquid, s’empega a la peça tractada. Una laca protectora li proporcionarà brillantor i conservarà la impressió durant anys.

56

A Brumar Xapa i Pintura trobaràs els millors professionals per a realitzar una hidroimpressió a un objecte, al teu vehicle, a un casc... o a aquell objecte que tan t’agrada. Tu escolleix l’objecte i l’estampat, a Brumar Xapa i Pintura se’n encarreguen de la resta. Per a més informació i veure el procés d’una hidroimpressió en directe, podeu consultar una gran diversitat de vídeos a Youtube o altres plataformes digitals

Personalitza el teu objecte preferit mitjançant un film o pel·lícula de paper de polivinil soluble en aigua que et dóna l’oportunitat d’estampar qualsevol motiu.


L’espai perfecte per a la gamma perfecta.

Descobreix Audi en la seva màxima expressió amb la millor selecció de vehicles nous d’Audi a l’Stand de Garaje Dalmau de la Fira de Sant Josep. Garaje Dalmau Av. de l’Exèrcit, 44 25194 Lleida Tel. 973 28 80 91

57


COTXE de 2a MÀ

No a qualsevol preu

L

a compra d’un cotxe de segona és una opció per a molts consumidors a tenir en compte. Però és una acció que s’ha de fer amb totes les garanties i la seguretat que estem realitzant una bona compra. És per això que us deixem una sèrie de consells perquè prengueu més consciència i eviteu riscos innecessaris.

1.- ELECCIÓ DEL VEHICLE Cal valorar les diferents opcions, com: Dièsel o gasolina? Dos, tres o cinc portes? Dinàmic o confortable? Per carretera o per ciutat? Manual o automàtic?

2.- PARTICULAR O CONCESSIONARI? De vegades, els venedors particulars amaguen els defectes dels seus vehicles, els quals surten a la llum poc després de la seva compra. Si després de la seva adquisició apareixen aquests errors tècnics, el nou propietari s’hauria de fer càrrec de les reparacions pertinents. Si el vehicle es compra en un concessionari i apareguessin aquests problemes tècnics, seria l’empresa especialitzada qui n’assumiria la reparació, fent ús de la garantia que té l’obligació d’oferir als seus clients.

estat utilitzat fins al moment de la compra, quants propietaris ha tingut, si té cops o algun accident, revisions...

5.- MANIPULACIÓ DELS COMPTAQUILÒMETRES S’ha de mirar sempre el llibre de manteniment o la documentació de la ITV (inspecció tècnica de vehicles) on apareixen reflectits els quilòmetres reals de cada revisió.

6.- COMPROVACIÓ DELS ASPECTES BÀSICS • Els pneumàtics: Els talls o les esquerdes denoten un ús indegut o certa vellesa i un desgast irregular.

• Els frens: Comprovar l’eficàcia de la frenada, així com el

Quan s'estigui interessat en un vehicle de segona mà, és molt probable que el seu propietari digui que ja hi ha algú a punt de comprar-lo per fer decidir el comprador al més ràpid possible. No et deixis portar pel que et diguin i sigues tu mateix qui prengui les decisions amb calma.

tacte del pedal i l’estat dels discs i pastilles. • La corrosió: Convé revisar molt detalladament la carrosseria, les juntes i els baixos per veure si hi ha zones afectades per l’òxid. • La suspensió: Per comprovar la suspensió, es pot fer una prova aplicant pressió sobre el capó, just sobre una roda, i observar com es comporten els amortidors. • Els vidres: S'han de mirar bé si els vidres tenen algun cop, fissura, ratlla o si funciona bé el mecanisme dels retrovisors.

4. CONÈIXER LA VIDA DEL VEHICLE

7.- LA DOCUMENTACIÓ

Cal ser insistent i preguntar-ho tot diverses vegades per tal de rebre la informació i les dades del vehicle correctes. Com ha

Revisar si el propietari està al corrent del pagament de l’impost de circulació, amb la ITV i fins i tot amb les possibles multes.

3.- DECISIONS SENSE PRESSA

58

Segueix a la página 60


C/ Acadèmia, 37-38 · 25002 LLEIDA Tel. 973 278 119 · 629 377 485 mail@comercialvictor.com

www.comercialvictor.com

consultar P.V.P.

AUDI A4 2.0 Automàtic 12.500 €

Varis STOCK

SEAT Ateca FR des de 31.000 €

MERCEDES Clase A 150 5.600 €

consultar P.V.P.

MERCEDES GLC Coupé 350 diesel

AUDI Q2 116 cv km 0 des de 24.000 €

consultar P.V.P.

VW TOURAN des de 19.800 €

VENDA i COMPRA de COTXES de SEGONA MÀ 973 832 592 • 629 834 466 Av. Sant Ruf, 6 • 25004 LLEIDA

MERCEDES C - 250 Coupe · Any 2016 39.990 € 49.000 km

MERCEDES Clase A - 180 CDI · 2008 5.490 € 150.000 km

MINI Couper Diesel · Any 2009 8.990 € 103.000 km

SEAT León FR · Any 2006 6.990 € 125.000 km

VOLVO XC - 90 · Any 2004 5.990 € 220.000 km

RENAULT Scenic 1.9 · Any 2004 3.990 € 130.000 km

59


Segueix de la página 58

El mercat de segona mà en aquest país, reuneix totes les garanties necessàries per a que el client estigui tranquil i satisfet en l'adquisició del seu vehicle.

8.- REALITZAR UNA PROVA DEL VEHICLE Ja sigui amb el propietari d’acompanyant o amb la persona que el vol comprar, és molt recomanable fer una volta amb el vehicle, preferiblement llarga, per tal de comprovar que el motor funciona bé, verificar que el quadre de llums no marqui cap anomalia...

9.- EL PREU Un cop examinat el vehicle de segona mà a consciència, s’ha de veure que el preu plantejat és just per les condicions en què es troba.

10.- LA COMPRA En cas d’haver donat una paga com a senyal, exigeix sempre un rebut que ho verifiqui. També ha de figurar al contracte la forma amb què es realitzarà el pagament del vehicle. Quant a la garantia, no és exigible en una compravenda entre particulars, però s’ha de saber que el Codi Civil estableix que el venedor ha de ser responsable durant un període de temps de sis mesos de qualsevol problema ocult del vehicle en el moment de la seva compra

Cambiar kit de embrague 150 € * Todas las marcas * Cambios de aceite y filtros 65 € kit de distribución 90 € * Cambiar C/ Escultor Corselles 4 · 25005 (Balafia) LLEIDA

Tel. 973 041 270 · 666 372 262 userviauto@outlook.com

C/ Escultor Corselles 4 · 25005 (Balafia) LLEIDA Tel. 973 041 270 · 666 372 262 userviauto@outlook.com

60


Quins vehicles han de passar la ITV i amb quina freqüència... Com a norma general, han de passar la ITV tots els vehicles matriculats. La freqüència ve determinada pel tipus de vehicle i per l’antiguitat, que es compta sempre a partir de la data de la primera matriculació. A tall d’exemple, aquestes són algunes de les freqüències més habituals:

AV. AV. MADRID, MADRID, 7 7 -- LLEIDA LLEIDA tel. 973 27 80 78

www.nacarnayox.com

Turismes (vehicles per al transport de persones de fins a 9 places, conductor inclòs). Autocaravanes i vehicles habitatge: HVG a HVN HVP a HVZ HWB a HWL HWN a HXB HXC a HXN HXP a HYD HYF a HYT HYV a HZB HZC a HZL HZM a HZZ JBB a JBL JBM a JBY

• Fins als 4 anys: exempts • De més de 4 anys: biennal Motocicletes

• Fins als 4 anys: exempts • De més de 4 anys: biennal

Ciclomotors

• Fins als 3 anys: exempts • De més de 3 anys: biennal

Vehicles destinats al transport de MERCADERIES (Camions, furgons, vehicles mixtos adaptables, remolcs) MMA<= 3.500 kg (massa màxima autoritzada menor o igual a 3.500 kg)

• Fins a 2 anys: exempts • De 2 a 6 anys: biennal

• De 6 a 10 anys: anual • De més de 10 anys: semestral

Vehicles destinats al transport de MERCADERIES (Camions i remolcs bàsicament) MMA>= 3.500 kg (massa màxima autoritzada major o igual a 3.500 kg)

• Fins a 10 anys: cada any

• Més de 10 anys: semestral

MÉS DE 100 COTXES EXPOSATS SEMINOUS I D’OCASIÓ FINANÇAMENT 100% TAXEM I COMPREM EL TEU VEHICLE... AL MOMENT!

Selecció de les millors Marques amb els millors Acabats i a uns Preus Immillorables

61


Renault Zoe R110 2018, más potencia para el eléctrico

El Renault Zoe R110 2018 es una evolución del pequeño eléctrico que tan buenos resultados de ventas está cosechando en Europa. Hasta ahora veíamos en el mercado al Zoe R90, que ya se presentaba como una opción recomendable para moverse con soltura y en un entorno de cero emisiones. Pero el nuevo modelo llega con más potencia para darle un extra de vivacidad que seguro que será agradecido por muchos clientes potenciales. El principal cambio en este Renault Zoe R110 se da en su mecánica eléctrica. Ahora desarrolla 109 CV de potencia (80 kW), lo que supone un incremento de 16 CV (12 kW) respecto al actual. El par motor se mantiene en los mismos 225 Nm, que son entregados de manera instantánea. Donde más se nota el rendimiento del nuevo motor es en la aceleración a velocidades más altas, presentando una recuperación de 80 a 120 km/h casi dos segundos más rápida. Una de las claves del Zoe R110 es que el aumento de potencia no se ha traducido en aumento de peso ni de volumen del motor. Cuenta con la ventaja de cumplir el nuevo ciclo de homologación WLTP (que sustituirá al actual NEDC). Con este nuevo procedimiento tampoco se ha visto alterada la autonomía eléctrica, que seguirá siendo de 300 kilómetros en este Zoe gracias a las baterías de 41 kWh de capacidad. El nuevo modelo también introduce algunas novedades en equipamiento. En este apartado hay que destacar el nuevo sistema R-Link Evolution que es compatible con Android Auto y con todas sus aplicaciones (como Waze, Spotify, TuneIn o Skype). También se podrá escoger con el nuevo color de carrocería Violeta Blueberry, un tono morado metalizado. Asimismo se ofrecerá un paquete interior del mismo tono en los acabados superiores

Así funciona el sistema 4Control que equipa el Renault Mégane RS

El sistema 4Control de Renault es una de las últimas tecnologías de la marca francesa y fue estrenada por el Mégane GT hace un tiempo. Pero ahora con la llegada del radical Renault Mégane RS cobra un papel protagonista. Se trata del primer compacto deportivo que añade un sistema de cuatro ruedas directrices y eso se traduce en un comportamiento dinámico mejorado. La marca ha lanzado un vídeo que explica de forma simple y concisa su sistema 4Control. Técnicamente se trata de la incorporación de un eje trasero direccional capaz de girar las ruedas en un ángulo de 2,7 grados. Esto presenta ventajas tanto a bajas como a altas velocidades. De 0 a 60 km/h las ruedas traseras giran en sentido contrario a las delanteras, lo que consigue una mayor agilidad y maniobrabilidad

62

Fuente:www.noticias.coches.com


Profile for MAGAZINE Publicaciones

MAGAZINE LLEIDA nº39 Març 2018  

Revista mensual encartada dins del diari SEGRE de Lleida amb més de 95.000 lectors.

MAGAZINE LLEIDA nº39 Març 2018  

Revista mensual encartada dins del diari SEGRE de Lleida amb més de 95.000 lectors.

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded