__MAIN_TEXT__

Page 1

GENER 2018 · N.37

LLEIDA

CLÍNICA NEXUS

2018 serà el teu any!

ÀCID HIALURÒNIC Rejoveneix i hidrata

LA CUINA GOURMET Descobreix-la

MITSUBISHI Eclipse Cross


EDITORIAL

Una nova oportunitat

A

gafem el bloc de notes i el llapis i comencem a escriure tot allò bo que ens ha ofert el 2017. Desprès, passem pàgina i comencem a escriure tot allò que volem aconseguir en el nou any. Pensem en aquelles coses que ens ocasionin benestar i felicitat. Sempre pensant en com fer un món millor i intentar que tant nosaltres com els del nostre voltant visquin en pau i harmonia. La vida es composa de gaudir de les petites coses, de la família i dels amics més propers. Per això, intenta fer aquell viatge tan desitjat, aprèn un idioma, compra’t aquell jersei que tan t’agrada, queda més amb la teva família, reuneix-te més sovint amb els amics, passeja per la platja quan no hi hagi ningú i sobretot, gaudeix de moments de soledat, et faràn sentir millor.

05 24 28 31

Tenim al davant un any nou ple de portes per obrir, en què podrem trobar èxits i fracassos, il·lusions i decepcions... però el més important es prendre-s’ho tot amb ganes, força i optimisme. Nosaltres ja tenim la llista feta de tots els propòsits, continuar creixent i innovant al vostre costat. Volem seguir oferint una revista de qualitat per a la gent de Lleida amb la qual podeu aprendre, informar-vos i entretenir-vos a la vegada. Volem agraïr-vos tota la confiança depositada durant aquest any 2017, sense vosaltres això no seria possible. Us esperem en aquesta nova etapa. Des de MAGAZINE us volem desitjar un bon any nou, ple d’èxits i de bons moments amb els vostres. Força per afrontar els moments més durs i entusiasme per viure tot allò nou que arribarà a les vostres vides.

37 40 44 48 61

m o lt i q u e s ig u e u 8 1 0 2 Y N A BON u i q u e le s fe e u q ò ll a t a rg fe li ç o s e n t o n n u v o li n e l ll e s u o n s t a a d v e r s it iu a l d a va n t  ! n e t e u q í m a i b o n ic c

64

CONTRACTACIÓ PUBLICITÀRIA publicitat @ magazinepublicaciones.com

Tel. 667 560 225 info@magazinepublicaciones.com www.magazinepublicaciones.com

Delegació de Barcelona: Av. Madrid, 133 baixos · 08028 BARCELONA Tel. 93 249 71 71

Delegació de Lleida: C/ Abat Escarré, 6 baixos · 25001 LLEIDA Tel. 973 071 222 Director Lluís Gómez: lluis@magazinepublicaciones.com Director Comercial Antonio Carrillo: toni@magazinepublicaciones.com Dept. Disseny Gràfic i Redacció Darío Mejón, Marta Sanhauja i Alícia Farré: produccion@magazinepublicaciones.com Dept. Disseny Web Xavi Bonet: produccion@magazinepublicaciones.com Dipòsit legal: L - 1107 - 2017

Per a la publicació de nous anuncis o variacions dels actuals, s’ha de comunicar abans del tancament de l’edició (dia 15 de cada mes). Passada aquesta data, si no s’ha rebut material nou, l’editorial procedirà a repetir el mateix del mes anterior. Aquesta publicació no pot ser ni totalment ni parcialment reproduïda, distribuïda, comunicada públicament ni utilitzada ni registrada a través de cap tipus de suport o mecanisme ni modificada o emmagatzemada sense prèvia autorització escrita de la societat editora. Conforme al que disposa l’article 32 de la Llei de Propietat Intel·lectual, queda expresament prohibida la reproducció amb finalitats comercials a través de recopilacions d’articles periodístics.


Propòsits per viure més feliç i tenir una millor salut física i emocional Controla l’estrès

No deixis que l’estrès i l’ansietat et guanyin la partida, cal prevenir-lo i controlar-lo, que ell no et controli a tu.

Menja millor

Segueix una dieta sana i equil·librada. Que l’alimentació s’adeqüi a la teva edat i a les teves necessitats nutricionals, especialment si pateixes alguna malaltia. Evita certs productes, les dietes miracles i els falsos mites.

Fes-te revisions mèdiques

Cal fer-se una revisió general, mínim un cop a l’any. Davant de qualsevol símptoma anormal, visita al teu metge.

Cuida el medi ambient

Recicla correctament, estalvia energia i vigila amb la contaminació.

Vigila amb la higiene

Pren consciència del teu aspecte i vigila més la higiene bucal, la íntima, però sobretot, en el pla sexual per evitar contraure i contagiar alguna infecció de transmissió sexual. També cuida de la neteja de la teva llar, sobretot a la cuina per evitar infeccions alimentàries.

Dedica’t temps a tu mateix Planteja't projectes personals i practica algun hobbie. Més val plantejar-se menys objectius però acabar-los. Aquesta estona és per a tu i per tant et sentiràs millor amb tu mateix.

SALUT

Ajuda a altres persones

Deixa de fumar

És important que et plantegis fer-ho de manera constant. A vegades és suficient escoltar a un amic o familiar i donar-li un petit consell, oferir el que sigui si ho necessita et farà sentir més humà i, per tant, més feliç.

Beure més aigua

Passa temps de qualitat amb les persones que estan al teu costat

Si no tens prou força de voluntat, consulta un especialista. Només és qüestió d’adquirir l’hàbit. Així com afegir suc de llimona o taronja per a que tingui sabor o simplement fer una dieta més hidratant.

Aixeca’t aviat

Aprofita el temps per fer alguna activitat abans d’arribar a la feina, com córrer, anar a ioga o natació, o simplement gaudir d’un esmorzar complet i saludable.

La família, els amics o persones especials que estimem es mereixen una mica del nostre temps i a més, temps de qualitat. Els moments més qüotidians són els millors, com preparar el sopar junts o jugar a un joc de taula un diumenge, opcions senzilles de complir que t’aportaràn felicitat i estabilitat a la teva vida.

Siguis agraït

Dir gràcies és un acte que no ens costa gens. És una paraula que permet reconfortar els altres i això et farà sentir molt més trànquil en les relacions socials.

Fes exercici

Però no cal proposar-se metes impossibles. Davant d'una vida sedentària cal començar a ser més actiu, només cal iniciar-se per les coses més senzilles del dia a dia, així com caminar més, pujar les escales a peu evitant l’ascensor, fer activitats a casa i poc a poc anar-se apuntant a alguna clase de ball o fer algun esport com zumba, pilates...

5


CLÍNICA NEXUS I 2018 SERÀ EL TEU ANY!

2018 serà el teu any! Quan alguna cosa s’acaba, en comença una de nova amb el desig que sigui igual, o fins i tot millor. Al finalitzar l’any, ens marquem els nous propòsits per al següent. Estem disposats a fer tot allò que no hem pogut i, ens fixem nous reptes. Cal no perdre la motivació del primer dia, i ser constant. Tenir algú al costat, t’ajudarà. A Nexus volem acompanyar-te, i aconseguir que tots els teus objectius en salut, bellesa i benestar, es compleixin. Perquè et sentis i et vegis radiant. 1. Aconseguir el teu pes ideaI Per salut i per estètica és vital mantenir el pes segons la constitució i alçada. Du a terme un programa mèdic que ens ajudi a baixar de pes, un programa nutricional que ens ensenyi a menjar correctament i, exercitar el cos de manera periòdica és la base per aconseguir-ho. És més senzill del que ens pensem, cal confiança en un mateix i l’ajut dels nostres professionals per adquirir els millors hàbits.

2. Aconseguir el teu cos ideal Si el que vols és eliminar greix localitzat, i fa temps que ho intentes i, no hi ha manera, confia en nosaltres, estem especialitzats en diferents tractaments mèdic-estètics (amb i sense cirurgia) i, comptem amb l’equipament més capdavanter. Podràs dir adéu al teu problema de la manera més efectiva i segura.

6

Si desitges eliminar la cel·lulitis, les estries, taques o tatuatges comptem amb les tècniques més innovadores, sota estrictes protocols mèdics que aconsegueixen el millor resultat.

3. Sentir-se més jove Has passat la barrera dels 35? Encara ets i et sents jove però notes el pas del temps. Nexus, som la clínica pionera a Lleida en tractaments anti-aging que responen a l’objectiu d’augmentar la qualitat de vida, obtenir beneficis cel·lulars, físics i mentals i, prevenir el risc de malalties. Informa’t de manera gratuïta i sense compromís.

4. Prevenir i millorar l’estat de salut Nexus Biomèdic aposta per la medicina biològica: Oxigenoteràpia, Carboxiteràpia i Ozonoteràpia. I per la medicina o teràpies naturals per palliar tots els factors externs que poden alterar la nostra salut física i emocional


ELS MEUS PROPÒSITS PER AL 2018 ELS NOSTRES PROPÒSITS NEXUS 2018 Per aquest nou any demanem...

Familiars

Familiars ______________________________________ ______________________________________ ______________________________________

Saludables

Continuar escoltant en què podem ajudar-te

______________________________________

Volem que formis part de la nostra petita gran família

______________________________________

Que amb nosaltres continuïs sentint-te com a casa, i et sentis especial

Saludables Desitgem el millor per a tu i per als teus Continuar tenint cura de la teva salut i benestar

Socials Que el nostre cor continuï bategant per la solidaritat i per un món millor

Professionals Continuar fent créixer Nexus Oferir els millors i més capdavanters tractaments per a tu

Demanar visita informativa gratuïta a Nexus. Tel. 973 27 98 10

Socials ______________________________________ ______________________________________

Professionals ______________________________________ ______________________________________ ______________________________________ Situació ideal/desitjada a aconseguir:

Volem fer-te un regal per aquest nou any. Escriu la teva llista de propòsits. Diuen que quan s’escriu és més fàcil visualitzar-los. Comparteix-la amb qui més t’estimes, t’ajudaran a aconseguir-ho. I per últim, penja-la en un lloc visible, que la vegis cada dia, t’ajudarà a recordar tot el que vas aconseguint.

Persones que em poden ajudar:

Que tots els teus propòsits es facin realitat! Com em sento quan ho he aconseguit:

Un equip professional al teu servei cada dia Dr. Samuel Pinós, col·legiat 2825

Màster Universitari en Medicina Estètica Especialista universitari en Medicina Estètica Membre numerari de la Societat Espanyola de Làser Medicoquirúrgic Director de la Plataforma Làser de Nexus Biomèdic Director mèdic de les clíniques Nexus Màster en Ozonoteràpia Mèdica

C/ Segrià, 26-30. Pg. de Ronda, 74-76 · 25006 Lleida

Tel. 973 27 98 10 · www.grupnexus.com


Ilerdent programa primeres visites gratuïtes amb l’objectiu de realitzar una revisió exhaustiva del pacient

Prevenció,

la millor aliada per gaudir d’una bona salut dental L’Institut Dental Ilerdent de Lleida

té en marxa una campanya de “Primeres Visites Gratuïtes de Revisió Bucodental”, orientades a la millora de la salut dental de la població mitjançant l’adopció de mesures preventives.

Segons dades de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), entre el 60% i el 90% dels escolars -i gairebé el 100% dels adultstenen càries dental. Així mateix, entre el 15% i 20% dels adults d’entre 35 i 44 anys pateix malaltia periodontal greu que desemboqués en una pèrdua prematura de peces dentals. Dades alarmants, no només per les mateixes xifres sinó també per les conseqüències a curt i mitjà termini que tenen sobre la salut general de la població. En aquest sentit, Ilerdent programa primeres visites gratuïtes amb l’objectiu de realitzar una revisió exhaustiva del pacient que permeti establir els protocols i tractaments -Higiene dental, periodòncia, ortodòncia, implantologia ... - per tallar qualsevol anomalia. A més, l’equip d’ Ilerdent assessora sobre els factors de risc associats a cada patologia, com ara la mala alimentació, el tabaquisme, el consum nociu d’alcohol o la falta d’higiene bucodental

La sol·licitud de visita es pot cursar per telèfon trucant al

973 28 11

11 o mitjançant el servei de cita online a

ilerdent @ ilerdent.com

ILERDENT • Sant Antoni (Germanetes, · 25002 LLEIDA · Tel. ILERDENT • Sant Antoni (Germanetes, 2) ·2)25002 LLEIDA · Tel. 973973 28 28 11 11 11 11 HORARI: de dilluns a divendres, 9 a 20h • dissabte, 9 a 14h HORARI: de dilluns a divendres, de 9de a 20h • dissabte, de 9de a 14h


La primera revisió

OFTALMOLÒGICA

Actualment existeix el consens que, entre l’any i els dos anys de vida, és convenient que l’especialista realitzi un examen ocular complet perquè pugui avaluar el segment anterior i posterior del glòbul ocular, detectar possibles defectes de refracció i valorar l’estat de la motilitat ocular per descartar la presència d’estrabisme.

Quines patologies visuals s’acostumen a detectar? Entre les principals patologies que es veuen normalment a la consulta pediàtrica, podem destacar els defectes de refracció, ja sigui hipermetropia, miopia o astigmatisme; anomalies estructurals oculars com el coma congènit i la cataracta congènita, i opacitats corneals i l’estrabisme. Totes constitueixen causes que generaran un retard en la maduració visual, anomenat ambliopia, també conegut com a ull gandul, una anomalia que afecta el 4 per cent dels nens en edat escolar. Hem de tenir en compte que com més aviat es conegui el diagnòstic, més eficaç serà el tractament i millor el pronòstic. La vista que no es guanya durant la infància no es recupera en edat adulta.

Signes i símptomes

T

enir cura dels ulls és fonamental al llarg de la vida, i en els infants cobra encara més importància. Les revisions oculars anuals fins als 8 anys, i fins a la majoria d’edat cada dos, són clau per a la prevenció. És important aconseguir un diagnòstic precoç perquè sigui més eficaç el tractament —pensi’s en la idea que la visió que no es guanya durant la infància no es recupera posteriorment, o en l’estimació com a mals estudiants de molts nens quan en realitat tenen un problema de vista. El desenvolupament integral del nen depèn, en bona part, de la correcta evolució de la vista. El procés de maduració visual s’inicia en el naixement i s’aguditza a partir dels quatre anys; després decau fins als 8 o 9 anys, aproximadament. Tant al final com a l’inici del curs escolar, són moments molt bons per realitzar una exploració oftalmològica completa i assegurar-nos així un bon rendiment del nen durant l’any escolar.

Quan hem d’anar a l’oftalmòleg? La primera exploració oftalmològica del nen correspon tant al neonatòleg pediatre com a l’oftalmòleg i té com a objectiu detectar possibles anomalies estructurals oculars congènites o altres patologies, com la retinopatia de prematuritat. 10

Els principals signes i símptomes que ens han de cridar l’atenció són, per exemple, una pupil·la de color blanc; que el nen tingui tendència a desviar o picar l’ullet; inclinació del cap per poder fixar la vista; moviments ràpids i rítmics dels ulls, llagrimeig i enrogiment ocular freqüent; molèstia de la llum (el que anomenem fotofòbia); dificultat per al càlcul en distàncies; incapacitat per llegir la pissarra i baix rendiment escolar. Hi ha molts nens als quals qualifiquen de mals estudiants quan la causa real del seu rendiment acadèmic és un defecte de refracció mal corregit. A partir dels 9 anys, encara que no hi hagi patologia ocular ni simptomatologia evident, s’han de realitzar controls oftalmològics biennals fins a la majoria d’edat, quan ja és possible analitzar altres alternatives en cas de dependència de correcció òptica, com la cirurgia refractiva MGZ


perquè el 2018 escolti bé i millor

CAMPANYA SOCIAL PER LA COMPRA D’UN AUDIÒFON

N’HI REGALEM

UN ALTRE PER A VOSTÈ O PER A QUI VULGUI

A Natural Audio, venir a revisar-se té premi, i emporti’s aquesta ampolleta d’oli d’obsequi*.

DEMANI CITA PRÈVIA

Natural Audio professionals de la salut auditiva

ELS NOSTRES CENTRES ÒPTICS I AUDITIUS Lleida Alcalde Porqueres, 23 Tel. 973 222 435 Av. de Flix, 22 La Bordeta Tel. 973 212 260 Next Vision - Rovira Roure, 5 Tel. 973 300 760 Mollerussa Ciutat de Lleida, 2 Tel. 973 710 369 Tàrrega Sant Pelegrí, 29 Tel. 973 501 558 Balaguer Passeig de l’Estació, 11 Tel. 973 443 691 CENTRES EXCLUSIUS AUDIOLOGIA Lleida Alcalde Porqueres, 21 Tel. 973 247 249 Ricard Viñes, 9 Tel. 973 670 845

* Fins a final d’existències. Consulti condicions.

CENTRES AUDITIUS INTEGRALS NATURAL AUDIO


SERVEIS QUE OFERIM:

Centre especialitzat amb accidents de trànsit. Conveni amb UNESPA Treballem amb totes les assegurances

I després de

NADAL, què?

MUTUES I PRIVAT Tractament a domicili

• Traumatologia i traumatologia de l’esport • Fisoteràpia i rehabilitació • Tractament del dolor amb factors regeneratius • Estudi del metabolisme energètic i d’esforç

• Readaptació a l’esport • Entrenament personal • Correcció i consciència corporal • Pilates • Hipopressius

•  Tractament i estudi de la fibromiàlgia

• Punció seca

• Fisioteràpia esportiva

• Osteopatia

• Precondicionament hipòxic

• Drenatge limfàtic

• Recuperació i rendiment esportiu

• Acupuntura i auriculoteràpia

• Massatges

• Reflexologia podal

• TRAUMATOLOGIA • REHABILITACIÓ al centre i a domicili

MEDICINA AVANÇADA Plaça dels Amics de Lleida, baixos · 25008 LLEIDA Tel. 973 242 317 · Fax 973 243 512 Av. Generalitat, 2, 2a · 25230 MOLLERUSSA Tel. 973 712 348 · Fax 973 710 094

... Deixar de fumar ... Anar al gimnàs ... Aprimar-nos


Acaben les festes de Nadal i comencem un any nou, i com si d'un costum o ritual es tractés, fantasiegem amb nous propòsits i desitjos que complir durant l'any.

E

ntre ells i un dels més compartits amb la resta dels mortals és el de començar l'any de forma més saludable. Deixar de fumar, aprimar-nos, apuntar-nos al gimnàs..., la majoria d'aquests desitjos estan encaminats a perdre aquests quilets de més que hem agafat durant aquests dies plens de celebracions i menjars.

w.c

.e

s

w

w

Des d'aquí t'animem a que ho facis, però sempre amb intel·ligència i moderació. La pràctica de qualsevol exercici de forma moderada aporta múltiples beneficis per al nostre organisme, ja sigui en el pla físic com en el mental. No per què comencem a practicar exercici de manera intensa aconseguirem abans els nostres objectius. És molt freqüent que el nostre cos es vegi afectat per l'estrès al que repentinament el sotmetem a causa de la falta de costum i hàbit, sumant el més que possible risc de patir una lesió.

urves

Un cop iniciat aquest procés d'incorporar l'exercici físic en el nostre dia a dia és important de tenir la força de voluntat per a mantenir aquest hàbit en el temps per a que el nostre cos s'adeqüi al nostre nou ritme i estil de vida. És molt aconsellable dedicar més temps a nosaltres, baixar les revolucions del nostre cos i ment i enfilar l'any nou amb una consciència de nosaltres més plena i equilibrada. Podem trobar infinitat de maneres que ens porti a conectar amb nosaltres i que ens ajudi a trobar l'equilibri interior que necessitem per a començar amb força l'any nou. I per acabar no ens hem d'oblidar de recordar-vos el perill de les mal anomenades "dietes miraculoses". És important prendre consciència del que mengem i portar una dieta equilibrada en nutrients, però aquesta ha de ser durant tot l'any per habituar al nostre cos a viure d'una forma més saludable MGZ

“APREN a MEDITAR” Nou curs de meditació

Kundalini Yoga :: Sat Nam Rasayan :: Tai Chi Reiki :: Yoga para niños :: Yoga para embarazadas Meditación :: Terapias Naturales Plaça Pagesos 12, entresol 1 · 25002 Lleida info@sadhanayoga.org Tel. 669 338 496

13


¿Cómo escoger la pasta de dientes?

L

a oferta actual de dentífricos y colutorios en supermercados y farmacias es múltiple hasta tal punto que llega un momento en que no sabemos entre cuáles elegir. Ante tal disponibilidad, no son pocos los ciudadanos que dudan y se plantean qué pasta deben elegir y utilizar. Hoy en día podemos encontrar todo tipo de pastas, desde la tradicional contra la caries, pasando por específicas para sensibilidad, periodontales (encías) o las denominadas blanqueadoras. El problema más común y extendido es la caries por ello las principales recomendaciones para tener una boca libre de caries pasan por una constante higiene bucal, utilizar un dentífrico que lleve una cantidad adecuada de flúor y realizar al menos una visita anual al dentista. Tampoco hay que olvidar que no se debe enjuagar la boca con agua tras el cepillado con dentífrico ya que limita notablemente el efecto de la pasta. Es más recomendable escupir la pasta.

Tipos de pasta: Las pastas que se recomiendan para prevenir las caries son aquellas que tienen una cantidad de

flúor. ¿Pero cuánto debe llevar? Te aconsejamos que el dentífrico tenga una cantidad de flúor superior a 1.000 partículas por millón (ppm). ¿Por qué? Con el objetivo de aumentar la resistencia del esmalte, actuar frente al crecimiento de bacterias que producen el sarro y, además, permitir remineralizar la capa del esmalte y hacerla más fuerte. De hecho, comprar aquellos que estén por debajo de mil partículas por millón es equivalente a cepillárselos sin pasta en lo que a protección de caries se refiere. En el caso de los niños, el contenido de flúor de la pasta de dientes a utilizar, viene determinado por el riesgo de caries y la edad del niño ya que en los menores la ingesta de pasta es muy común. Las pastas dentales con menos de 1000 ppm. de flúor no han demostrado tener efectos preventivos y por eso se recomienda su uso como herramienta de aprendizaje al inicio del cepillado con la salida de los primeros dientes. En menores de 6 años, se recomienda pasta de 1.000 ppm. En cantidad de mancha o grano de arroz hasta los 3 años y cantidad como un guisante hasta los 6 años. A partir de los 6 años se recomienda pasta de 1450 ppm. en cantidad de un guisante. En los casos de enfermedades periodontales como la gingivitis (que provoca el sangrado de las encías) también es posible utilizar una pasta de dientes más fuerte que además de la parte de flúor para combatir las caries utilice algún antiséptico. Eso sí, no deberán utilizarse más de 15 días seguidos. Y si el problema continúa, debemos acudir a nuestro odontólogo porque puede tratarse de algo más importante y él será el encargado de diagnosticarlo.

Las pastas dentífricas blanqueadoras,

www.dentalviana.com C / Príncep de Viana, 69 altell 25008 Lleida Tel. 973 223 388 · Mob. 671 559 605 cdviana@yahoo.es

cabe reseñar que su efecto es muy limitado ya que por sí solas no son efectivas más allá de una limpieza efectiva de restos en los dientes. Sí son recomendables como apoyo de un tratamiento de blanqueamiento dental realizado en la consulta de nuestro dentista Font: www.dentalviana.com


15


Els BENEFICIS de BEURE

AIGUA amb LLIMONA cada MATÍ

calci àcid cítric magnesi vitamina C

La llimona

Aquesta fruita cítrica té un efecte alcalí que ens ajuda a compensar la tendència natural a l’acidificació del cos. Aquest procés està provocat per la majoria de situacions que ens enfrontem cada dia, així com els aliments refinats i processats, la contaminació atmosfèrica, les reaccions de l’organisme davant l’estrès... Un altre efecte important de la llimona és la seva acció beneficiosa sobre el fetge, ja que ajuda a millorar les funcions de descongestió, que són essencials per evitar l’acumulació de tòxics a l’organisme. A part d’això, la llimona també pot ajudar molt a reduir el colesterol. Les evidències científiques també expliquen que la llimona actua en la prevenció de la formació de pedres als ronyons. La llimona conté molt citrat, un dels remeis que pot prevenir l’aparició d’aquestes pedres.

16

U

n costum que ja s'ha convertit en tradicional és, cada vegada més, prendre cada matí en dejú aigua tèbia amb llimona. La llimona és rica en propietats, que ens aporten molts beneficis per a la nostra salut, com la prevenció d’algunes malalties. Per això, és recomanable prendre’n tot l’any i no només durant els mesos de tardor i hivern, que és quan es converteix en una opció per augmentar les defenses i evitar els refredats. La llimona conté moltes substàncies, com àcid cítric, calci, magnesi i vitamina C, que contribueix en la cura de la nostra salut.

L'Aigua amb llimona

aporta una hidratació òptima per al nostre organisme. D’aquesta manera, podem combatre el cansament, la falta d’energia, l’estrès... L’aigua amb llimona conté un dels nutrients més essencials per al manteniment de la nostra salut, la vitamina C. Aquesta vitamina promou la cura de ferides, és antiinflamatòria i també ideal per combatre refredats i problemes respiratoris. A més, elimina toxines del cos, és una perfecta estimuladora del moviment intestinal i molt depurativa. A part de la salut, l’aigua amb llimona també condiciona la bellesa, ja que la mateixa vitamina C és essencial per lluir una pell sana i radiant, ajuda a disminuir les arrugues i a prevenir les taques. Pel que fa a la digestió, com que la composició atòmica de les llimones és semblant a la saliva i a l’àcid clorhídric dels sucs gàstrics, el suc d’aquesta fruita ajuda al fetge a produir la bilis, un

àcid necessari per fer la digestió. Les seves qualitats també ajuden a alleujar els símptomes de la digestió, com la cremor d’estómac, els eructes, els gasos i la distensió abdominal.

Com hem de prendre aquesta beguda? Només cal una llimona i aigua. El procés de preparació és molt fàcil. Es posa l’equivalent d’un got d’aigua en un cassó i s’escalfa una mica. Quan ja estigui calenta, s’hi afegeix el suc de llimona i es barreja. Els avantatges són millors quan es prenen en dejú, sense haver menjat res prèviament. Tot i aquests efectes tan fabulosos de la llimona, cal no abusar-ne i, de fet, s’ha d’anar amb molt de compte en cas d’estar embarassada o si es dóna el pit, ja que els olis essencials d’aquesta fruita poden arribar a ser tòxics si es prenen amb molta quantitat. A més, s’ha d’evitar menjar-ne si es té úlcera d’estómac o gastritis. Cal tenir present també que l’excés d’àcid de llimona pot atacar l’esmalt dental i, per tant, com qualsevol altre aliment, cal prendre’l amb moderació MGZ


SALUD

DENTAL

VIDA

DECESOS

Cuidar les persones és molt més que cuidar la seva salut A Asisa et volem cuidar més i millor. Per això, a més de salut, tenim assegurances dentals, vida i decessos. Perquè, passi el que passi, a Asisa sabem com cuidar-te. Per això ara pots estalviar un 30% en Salut i Dental durant el 2018. Truca i informa-te’n a:

900 10 10 21 asisa.es

fins a

CONTRACTA-LES abans del 31 de gener

descompte en Salut i Dental durant el 2018*

Empresa col•laboradora:

*Promoció vàlida fins al 31 de gener del 2018. Promoció no aplicable a tots els productes de la companyia. Consulta els productes implicats en la promoció i les bases legals a asisa.es. Descompte del 30% el 2017 i el 2018, del 15% el 2019 i del 10% el 2020. Descompte aplicable en les assegurances de salut i dental per la contractació de les 4 assegurances que entrin en la promoció: salud, dental, vida i decesos.


Consells per passar un hivern amb salut Font: Divisió OTC Sanofi-Aventis

MANTENIR I REFORÇAR ELS HÀBITS D’HIGIENE Els virus que porten la grip circulen amb més freqüència i el contagi augmenta sobretot en llocs tancats i mal ventilats. Es recomana rentar-nos les mans amb freqüència, un costum que continua sent una de les millors maneres d’evitar el contagi. També és recomana tapar-se el nas o la boca en el moment d’estornudar o tossir per evitar la propagació dels gèrmens. EVITAR ELS CANVIS SOBTATS DE TEMPERATURA Les tempertures extremes són perjudicials en aquesta època de l’any. Cal tenir en compte que la temperatura és aconsellable que dins l’habitatge estigui al voltant dels 22 ºC. És recomanable ventilar periòdicament els ambients. TENIR CURA DE L’ALIMENTACIÓ A l’hivern, el cos necessita més calories per fer front al fred, la qual cosa, pot suposar un probable augment de pes. Per controlar-ho, és recomanable respectar els horaris dels àpats modificant la temperatura dels aliments i afegir a la dieta alguna varietat de fruits secs. AUGMENTAR L’INGESTA DE VITAMINES Es recomana augmentar la ingesta de vitamines A, C i D que porten els aliments com els cítrics, les verdures o els lactics. CUIDAR L’ESTAT D’ÀNIM Per a moltes persones els mesos d’hivern representen temps d’estrés i tristor. Per aquest motiu, és important mantenir una actitud i una disposició mental positiva. Descansar o dormir en un ambient agradable i amb una temperatura adequada ajuda molt. CONTINUAR FENT ESPORT La pràctica d’exercici físic, pot ajudar a entrar en calor i combatre el fred. Per això, és ideal programar activitats físiques en espais coberts i que estiguin ventilats, això sí, amb un calentament previ fet a conciència. INDUMENTÀRIA ADEQUADA Si el clima és molt fred és millor vestirse amb roba tèrmica. Els més petits han de portar una peça de roba més que els adults, en les mateixes condicions de temperatura. Es recomana no dur roba massa tancada i cenyida al cos que pot impedir una correcta transpiració MGZ

La importància dels

E

cítrics

ls cítrics procedeixen de l’Orient, la Xina i la Índia, des d’on es van expandir per tot el món. Actualment, els cítrics es produeixen en tots els continents, essent tots són molt apreciats per tothom. La difusió d’aquesta fruita es deu al fet que s’adapta molt bé a diferents climes i sòls molt diversos. Espanya és un important productor mundial de cítrics. Tot i que les nostres produccions són inferiors a les del Brasil, els Estats Units o la Xina, som el primer productor d’Europa i un important exportador, molt valorat per l’alta qualitat dels nostres productes, tant per les seves característiques intrínseques (aroma, sabor, textura, suculència, equilibri, etc.) com per les extrínseques (coloració, mida, uniformitat...) L'obtenció de noves varietats i les perfectes tècniques de conreu permeten que el consumidor pugui gaudir d’un aliment fresc i molt nutritiu durant gairebé tot l’any. Al nostre país, els cítrics es classifiquen, comercialment, en tres grans grups, formats per les taronges, les mandarines i les llimones. A més, s’han d’afegir altres fruites cítriques, minoritàries pel que fa a la producció, entre les quals s’inclouen els tarongers i les llimes.

PROPIETATS NUTRICIONALS Els cítrics estan considerats entre les fruites fresques de més valor nutritiu i molt interessants pel seu poder antioxidant, capaç de retardar l’envelliment cel·lular i, per tant, prolongadors de la vida. Els seus equilibrats continguts d’aigua, sucres, àcids, sals minerals (potassi, sodi, ferro, calci, fòsfor, magnesi), fibres i vitamines (retinol, tiamina, riboflavina, àcid pantotènic, niacina, biotina, àcid fòlic, etc.) i, sobretot, els elevats continguts en vitamina C, que intervé en la formació de col·lagen, ossos, dents i glòbuls vermells i en l’absorció del ferro dels aliments, reforcen el nostre sistema immunitari. Els cítrics són aliments amb poques calories i gairebé totes procedeixen de sucres molt digeribles. El contingut en greixos i proteïnes és baix, de manera que constitueixen un important aliat en la dieta diària, sobretot a l’hivern. Font: Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient 19


El restrenyiment

D

urant aquests dies de festes, àpats i celebracions hem posat a prova el nostre cos trencant la rutina alimentària. Aquestes irregularitats passen factura al nostre ritme intestinal i és per això, que us deixem una sèrie de consells per evitar el restrenyiment i recuperar la nostra regularitat intestinal.

Prendre abundant fibra La major font de fibra és la fruita i la verdura i més encara si no li traiem la pell. El recomanable és prendre cinc peces de fruita i verdura al dia i, també, llegums, ja que ens aporten una gran quantitat de fibra, important per mantenir en bon estat la nostra flora intestinal.

Beure aigua Si no acompanyem la ingesta de fibra amb aigua, podem aconseguir l'efecte contrari, pel que convé prendre entre 1,5 i 2 litres d'aigua diàriament.

Reduir el consum de carn i augmentar el del peix Així reduirem el nivell de greixos saturats, la qual cosa beneficiarà la nostra salut. El peix si és blau millor.

Decantar-se per les versions integrals dels aliments Al mateix temps que beneficiem la nostra salut, també ens aportaran fibra que és essencial per al trànsit i la salut de la flora intestinal.

Policlínic Lleida 20

www.policliniclleida.cat


Evitar aliments astringents Si volem evitar el restrenyiment, hem de prendre aliments que afavoreixin el trànsit intestinal i no el contrari. L'ideal és prendre més aliments com la pruna o el kiwi.

Prendre infusions En portar aigua i estar compostes per ingredients específics, afavoreixen una millor digestió i el bon funcionament del nostre intestí. Per això, les infusions també són una bona manera d'evitar el restrenyiment.

Establir horaris Convé fixar, en la mesura del possible, els horaris tant per menjar com per anar al bany, així el nostre cos s'acostumarà a una certa regularitat.

Dr. Felip R. Vallmanya Llena • Dr. Xavier Pascual Garcia C/ Bisbe Messeguer, 3 · 25003 LLEIDA · Tel. 973 266 100

www.urologialleida.com • info@urologialleida.com

Reduir el consum d'alcohol i tabac Són dos elements que afecten la salut de la nostra flora intestinal, per la qual cosa és recomanable reduir el seu consum.

Activitat física Encara que estiguem de vacances, cal intentar mantenir un mínim d'activitat física diària. Podem aprofitar que no tenim problemes d'horaris per anar als llocs caminant o optar per les escales en lloc de l'ascensor.

C/ Alcalde Sol, 3 i 4 · LLEIDA Tel. 973 273 100 · Fax 973 263 387

21


L’

L'ALZHEIMER

Alzheimer és una alteració neurodegenerativa primària que causa problemes amb la memòria, la forma de pensar i el caràcter o la manera de comportar-se que afecta greument la capacitat d’una persona dur a terme les activitats diàries. Aquesta malaltia no és una forma normal de l’envelliment. L’Alzheimer és la malaltia més comuna en les persones de més de 65 anys, malgrat que hi ha casos d’aparició precoç. L’Alzheimer és un trastorn cerebral, una malaltia silenciosa que comença molt lentament. Primerament afecta a les parts del cervell que controlen el pensament, la memòria i del llenguatge. Les persones acostumen a tenir dificultats per recordar coses que van ocórrer en forma recent o el nombre de persones que coneixen. Amb el pas del temps, els símptomes de l’Alzheimer empitjoren, així com tenir dificultats en la parla, llegir o escriure i fins i tot en rentar-se les dents o pentinar-se. En els casos més extrems poden presentar símptomes com agressivitat o ansietat. Per tant, poden encessitar de ser cuidats les 24 hores del dia. El risc augmenta a mesura que la persona envelleix, així com també si a la família s’ha patit aquesta malaltia la resta de persones tenen probabilitats de patir-ho. L’Alzheimer, per altra banda, presenta un període indeterminat de temps mentre es desenvolupa, per això, és possible que progressi durant força anys sense que s’hagi diagnosticat. Actualment, menys del 3% dels pacients amb Alzheimer viuen més de 14 anys després del diagnòstic final. Els tractaments que s’utilitzen actualment per tractar la malaltia causen petits beneficis simptomàtics. Tot i els estudis que es realitzen, avui encara no hi ha un tractament suficientment eficaç per retardar o aturar la malaltia.

22

Senyals d’advertència de l’Alzheimer 1.- Canvis de memòria que dificulten la vida quotidiana. És la principal senyal més comuna, la d’oblidar la informació apresa recentment, així com no recordar-se de tant en quan dels noms o de les cites en el moment clau i si fer-ho posteriorment.

2.- Dificultat per planificar o resoldre problemes.

Algunes persones experimenten canvis en la seva habilitat de desenvolupar i seguir un pla o treballar amb números. A més, a l’hora de sumar o restar cometen errors constantment.

3.- Dificultat per desenvolupar tasques habituals a casa, a la feina o en el temps lliure. Poden patir dificultats per arribar a algun lloc conegut o recordar les regles d’un joc. Necessiten ajuda per utilitzar el microones o gravar un programa de televisió.

4.- Desorientació del temps o lloc. Aquestes persones poden oblidar les dates, les estacions i el pas del temps. Poden tenir dificultats per entendre alguna cosa que està passant en un moment deteminat. És possible que se’ls oblidi a vegades on són i com han arribat fins allí. 5.- Dificultat per a comprendre imatges visuals i com els objectes es relacionen un amb l’altre.

6.- Problemes en seguir o participar en una conversa. Tenen dificultat per trobar la paraula exacta a l’hora de parlar o que a mitja conversa perdin el fil del tema que estan parlant. 7.- Col·locació d’objectes fora de lloc i la falta d’habilitat per realitzar els seus passos.

8.- Disminució o falta del bon judici. Prendre decisions errònies en temes habituals.

9.- Pèrdua de la iniciativa per a prendre part en el treball o en les activitats socials. Les persones que pateixen aquesta malaltia comencen a perdre la iniciativa per a fer pasatemps, activitats socials, projectes en el treball o en


l’esport. És possible que tinguin dificultat en entendre els fets recents del seu equip preferit o fer el pasatemps.

SECCIÓ 3 a EDAT

10.- Canvis d’humor o de personalitat. L’humor i la

personalitat de les persones amb Alzheimer poden canviar. Poden arribar a ser confoses, sospitoses, deprimides, temeroses o ansioses. Es poden enjutar fàcilment a cas, a la feina, amb els amics o en lloc on es fora del seu ambient.

Per tal de prevenir l’Alzheimer hi han quatre factors

claus que poden ajudar a no patir aquesta malaltia, així com una alimentació sana evitant els aliments monoinstaurats. Fer exercicir regularment, no fumar i sobretot incrementar l’activitat cognitiva MGZ

L'Alzheimer és la forma més comuna de la demencia entre les persones grans. L'alteració neurodegenerativa primària que causa problemes amb la memòria, la forma de pensar i el caràcter de les persones

23


BELLESA

Rejoveneix i hidrata els cabells i la pell ! L'àcid hialurònic està present en certs aliments i el consum d’aquests aliments afavoreix que el nostre cos fabriqui novament aquest àcid.

Carns: corder, vedella, gall d’indi i ànec són

riques en àcid hialurònic. Les carns vermelles són una font rica en vitamina A (antioxidant) i ajuden a l'alliberació d’àcid hialurònic en forma de retinol.

Oli de fetge de bacallà: conté grans quantitats

d’àcid hialurònic i vitamina A que amb el seu poder antioxidant, poden afavorir la lluita contra l’envelliment.

Els peixos: la tonyina, el salmó, arengada i el verat. En cosmètica s’utilitza també l’àcid hialurònic dels ulls dels peixos ja que té matèria prima molt abundant. Verdures: els vegetals: tubercles contenen midó

com la patata i el moniato que fan activar el cos per a produir àcid hialurònic. Els espinacs, coliflor, bròquil, espàrrecs, enciam, cols de Brussel·les i les mongetes verdes són rics en magnesi, essencial per a la síntesis hialurònica.

Fruites: el plàtan, el coriandre, pebrots verds i vermells aporten àcid hialurònic i també reforcen la immunitat, estimulen el metabolisme i afavoreixen la salut de la pell. L’aigua: L'àcid hialurònic no exerceix la seva funció si existeix deshidratació, ja que requereix la presència d’aigua, al ser hidrofílic. 24

Àc hia


cid alurònic L’ús continuat d'assecadors i planxes produeixen una gran deshidratació del cabell. Com a conseqüència, les puntes s’obren i el cabell pot aparentar estar apagat i sense vida. Necessita nodrir-se, hidratar-se i reparar-se per aconseguir un aspecte saludable. El fol·licle dels cabells obté els seus principals nutrients del cuir cabellut i gràcies a l'àcid hialurònic que reté una gran quantitat d’aigua a l’arrel del cabell, aconsegueix una millora increïble de la hidratació. Les mascaretes i els xampús amb àcid hialurònic acostumen a incloure en la seva formulació àcid glioxílic i/o col·lagen. El primer és un tipus de formol, sense efectes secundaris però que posseeix la capacitat, juntament amb el col·lagen, d’allisar el cabell. El tractament d’àcid hialurònic filtra infrarojos per potenciar l’efecte sobre el cabell i el sotme també a la ozonoteràpia. La durada del tractament és d'uns dos mesos aproximadament ; la durada de l’allisat s’amplia i al final supera el temps de duració obtingut amb la queratina.

Beneficis

• Nodreix els fol·licles • Fomenta la brillantor • Garanteix un allisat durador • Proporciona hidratació i nutrició • Evita danys i trencament del cabell.

Es va començar a utilitzar en cosmètica com un tractament antiarrugues en la dècada dels 90, en forma de viables injectables, de manera pràcticament immediata, que retornava la pell el seu volum inicial i la hidratava en profunditat, millorant també la seva finor i lluminositat. Així, es corregeixen els primers signes d’envelliment cutani mantenint la nostra pell jove per més temps. L’àcid hialurònic es recomana per a les arrugues de les zones més comunes com el contorn i comissura dels llavis, el volum labial i facial (pòmuls), les arrugues labials o peribucals (al voltant de la boca), els solcs nasogenians (línies d’expressió ambdós costats del nas i de la boca) i les potes de gall. També ajuda a millorar la producció del col·lagen, que fa frenar el procés d’envelliment MGZ

Comtes d’Urgell, 9 . LLEIDA

650 345 658 25


26 26


o,

R i t ua l Conn e ct S ki n

parasimpátic Beneficios te el sistema en am d n fu a pro ego • Trabaj y cuerpo • Aporta sosi elaja mente R • or ri te in nuestro para serenar mental. quilidad y paz an tr e d ón ci • Gran sensa

Disfruta de una hora de tratamiento que sobrepasa los sentidos. Este ritual trabaja el agua y la energía yin del cuerpo. A través de la vista, el olfato y del tacto. La visión en 3D + los aceites esenciales y las manipulaciones hace que disfrutemos de un momento mágico para tu mente y cuerpo. Los japoneses dicen que la memoria no esta en la mente, sino en el agua, y en ella retenemos toda la información.

Somos 70% de agua y con este ritual, dibujamos en la memoria un viaje sensorial.

Felices Fiestas

f facebook.com / Sweet Nails C. Bisbe Meseguer, 16 baixos · 25003 LLEIDA Reserva cita: 973 300 518 / 644 473 860 · sweetnails_@hotmail.com Horario: de lunes a jueves, de 9:30 a 13:30 h / de 15:30 a 19:30 h Viernes: de 9:30 a 19:30 h

sweetnailslleida #navidad2017sweetnails Visítanos con este hastag y disfruta de un 10% de descuento en todos nuestros servicios durante el mes de enero.

27


MODA i ESTILISME

LA MODA

que va i ve

SERRELLS En faldilles, pantalons i jaquetes, utilitzant cuir en teixits metàl·lics per donar una imatge divertida a les teves peces de roba.

TENDÈNCIES PEL 2018

QUADRES Ho trobarem en numeroses peces com camises, faldilles, abrics i pantalons i s’utilitzarà en diferents teixits i colors.

VOLANTS En blanc, negre i amb estampats florals, lluiran en les nostres peces de forma espectacular.

C. Príncep de Viana, 81  I    25008 LLEIDA    I  Tel. 973 239 409 28


ESPATLLES CUT-OUT Herència del 2016, es tornaran a portar en diferents teixits i formes.

TRANSPARÈNCIES La sensualitat de les transparències serà moda durant tot l’any amb una gran diversitat de dissenys i teixits a utilitzar.

MÀNIGUES BOLLADES Tant a la part inferior com superior, tant per lluir de dia com de nit i en diferents teixits i materials.

wossel.com

VELLUT Jerseis de vellut i pantalons amb transparències triunfaran durant les estacions més fredes.

29


DIAMANT

Un 

és per sempre

l diamant és, en l’actualitat, la joia més preuada del món. És un dels principals al·lòtrops del carboni que usualment té forma cúbica o romboïdal. L’explotació dels mantells diamantífers constitueix una ferma línia per a la mineria i, finalment, la venda d’aquestes gemmes constitueix una font molt important d’ingressos. La importància del diamant no només es xifra per la seva innegable bellesa, sinó també per la seva gran duresa. S’ha de dir que, sense el diamant, moltes activitats industrials estarien seriosament limitades.

El seu nom prové del grec ˝adamas˝ o ˝adamantem˝, el que significa “l’invencible”. En efecte, s’ha utilitzat amb freqüència per a simbolitzar l’etern i l’infinit. Antigament, li conferien tota classe de poders estranys. L’Índia donà al món els més preciosos diamants, com el Ko-i-nor que pesa, en brut, 78,5 quirats. Les proporcions determinen la brillantor del diamant. El diamant perfecte i químicament pur és transparent, no té color i són els més cars, però pocs són així. La majoria es situan entre

una escala que van des de l'incolor al més o menys groc. També podem classificar els diamants segons el seu tall, així trobarem una gran varietat de diamants segons les seves diferentes formes MGZ

marquesa

radiant

trillió

princesa

brillant rodó

asscher

cònica

cor

pera

Fundada al 1890

Bones Festes! 30

oval

baguette

cushion

maragda


PINTURES PLÀSTIQUES A

ctualment existeixen multitud d’opcions a l’hora de triar els revestiments que decoraran les parets dels nostres habitatges. L’anomenada pintura plàstica, continua essent la més utilitzada per la seva facilitat d’aplicació i pel seu relatiu baix cost.

Com saber quina hem de triar? Hi ha moltes possibilitats, la selecció de la pintura adequada la triarem en funció de les nostres expectatives, condicions de la paret i exigències a les que s’haurà de sotmetre. Hi ha pintures de diverses qualitats i amb moltes característiques diferents. A Comercial Pintures les coneixem totes i t’aconsellarem en l’elecció. Podem triar des de les pintures més senzilles, que habitualment utilitzarem en magatzems i llocs similars, fins a les de més alta qualitat, que s’apliquen en les decoracions més exclusives. El tipus de pintura més habitual per a un ús domèstic puntual és aquella en que les seves propietats tenen un cert equilibri entre un bon nivell de resistència al fregament, bona cobertura i un bon acabat. A més, aquestes pintures ja es fabriquen amb uns estàndards de respecte al medi ambient que permeten pintar mentre es fa vida normal a l’estància.

DECORACIÓ

Qui necessiti una resistència més elevada o augmentar la lluminositat de l’espai, té l’opció de la pintura plàstica satinada, que te una alta resistència a la neteja i un punt de lluentor molt característic. Aquestes pintures afegeixen a la seva fórmula un additiu contra els fongs que les fan molt apropiades per a banys o altres llocs amb elevada humitat ambiental. Al nivell més alt de qualitat es situen els esmalts a l’aigua per a parets, que donen una resistència al fregament i al desgast encara més elevada que les pintures satinades amb un acabat sedós que denota una alta qualitat d’acabat. Hi ha molts més tipus de pintura per a determinats projectes i diferents suports: Pintures especials de gran cobertura per a pladur, pintures mineralitzants i transpirables per a suports amb humitats, pintures efecte pissarra, pintures anti-taques...

A Comercial Pintures t’ajudem a escollir el tipus de pintura més adient al teu projecte i com sempre podràs triar el color que més t’agradi amb cadascuna d’elles C. Sant Martí, 46 - 48 · 25004 LLEIDA

www.pintures.com Tel. 973 24 40 29 PÀRQUING GRATUÏT PER CLIENTS DISSABTE TARDA OBERT

Àlex del Campo Dept. Tècnic 22 anys d’experiència

BELLES ARTS • DECORACIÓ • INDÚSTRIA • RESTAURACIÓ • FAÇANES • PINTURES NATURALS • COMPLEMENTS


C

omença l’any nou i com cada any, les tendències en decoració s’actualitzen oferint un gran ventall de novetats, innovant cada dia més per tal de facilitar les tasques a la cuina. Si tenim en compte, les cuines de fa uns quants anys enrere, eren un espai únicament destinat per cuinar i menjar, però actualment rebem aquest espai com un lloc molt més integrat en el disseny global de l’habitatge. Podem trobar cuines obertes, és a dir, integrades amb els menjadors, fent una estancia social més, on podem trobar a les persones mirant la televisió des de la barra mentre esmorzen o fins i tot, els joves assentats consultant una tauleta mentre estudien. Per tant, donat que la cuina s’ha convertit en un espai multifuncional, la decoració i el disseny de la mateixa, cada vegada agafen un rol més important. Si tens pensat en canviar, o simplement renovar la teva cuina, és el moment perfecte per començar a descobrir quines seran les tendències en cuines per aquest 2018.

32


Decoraciรณ

Ctra. N-230, km 4.3 LLEIDA Tel. 973 220 245 www.comercialsidos.com comercial@comercialsidos.com

33


Mobles • Decoració • Menatge Electrodomèstics • Ferreteria • Jardí

Pol. Industrial El Segre, parcel·la 717 · LLEIDA • Tel. 973 20 80 80 • Fax 973 20 85 53 • info@komak.es


casa teva és única

casa teva és única

casa teva és única

85 €

casa teva és única

Taula escriptori amb vidre temperat

Taula d'ordinador amb 2 calaixos + 1 porta ATHENA

90 x 75 x 48 cm

59,90€

74 x 138 x 60 cm - blanc brillant 

69 € Taula d'ordinador amb 2 calaixos ÓSCAR

Taula d'ordinador amb buc de 3 calaixos ESTIL

100 x 75 x 50 cm - cirerer 

75 x 138 x 67 cm - cirerer+gris

119 €

Cadires regulables d'escriptori Varietat de colors Model 2501

99 €

Model RACE

99 €

79,90€ Taula extensible amb 2 calaixos 87 x 98 x 36 cm - blanc brillant

casa teva és única

casa teva és única

casa teva és única

casa teva és única


PAVIMENTS DE FORMIGÓ ESTAMPAT DECORATIU PAVIMENT DE FORMIGÓ POLIT · PREPARACIÓ DEL TERRENY Naus industrials · Carrers · Pistes poliesportives · Pistes pàdel · Entrades de cases · Jardins · Entorns piscines

Gaudeix del teu entorn 619 120 549 • BELLVÍS - LLEIDA 36

www.pavimbell.com pavimbell@gmail.com


IMMOBILIÀRIA

L

El client és el punt de partida

a tasca comercial està carregada d’obstacles, i més en un mercat complex i un producte que representa un gran desemborsament, al qual hem d’afegir un procés de venda dilatat en el temps en el cas del sector immobiliari.

Si a més la persona amb qui interactuem, pel seu caràcter o situació, és de tracte complicat, convé tenir un pla. Quan cataloguem un client com a “difícil” és perquè les tècniques de tancament de venda immobiliària que normalment emprem no obtenen els resultats esperats. Per això, és necessari definir primer què entenem per persona difícil, és a dir, que presenten un marcat egocentrisme i manca de seguretat en ells mateixos. Això els porta a comportaments del tipus “aquí mano jo” o “això no és per a mi”.

El mètode Ury és una eina que ajuda els negociadors a veure

una situació complexa de forma més clara, precisament perquè en aquest tipus de conflictes es perden de vista els elements importants. Es basa en cinc principis:

1.- Separar les persones del problema. En el cas dels negocis

immobiliaris, és important adonar-se, i fer-ho veure al contrari. L’objectiu és comú: el traspàs d’una propietat. Frases com “és el que tots volem” o “estem al mateix vaixell” estan orientades a emfatitzar aquest objectiu comú.

2.- Centrar en els interessos, no les posicions. En l’exercici del poder, aquest tret tan característic de les persones difícils, hi haurà moments en què les postures semblin irreconciliables. El negociador ha de centrar llavors el procés en els interessos d’ambdues parts. En el cas d’una agència immobiliària, aquests interessos són clars: un nou començament.

3.- Centrar la conversa. Deixar de banda les coses que no siguin

importants. Aquest nou començament farà que les persones puguin saltar per sobre de la casuística i centrar-se en el què és veritablement important.

4.- Inventar opcions en benefici mutu. Les persones complicades

també tendeixen a ser desconfiades. Per guanyar-se aquesta confiança, és primordial fer-los veure que les dues parts en surten beneficiades. Si ressaltem els beneficis mutus, estem enviant el missatge “estic implicat en aquest procés i, com tu, vull el millor. Ajudem-nos l’un a l'altre”.

5.- Insistir a utilitzar criteris

objectius. Com totes les persones que estan excessivament centrades en si mateixes, les persones difícils tendeixen a ser subjectives. Per vèncer aquest escull, utilitzeu criteris objectius. No hi ha "L’ingredient res millor que la limés important de teratura de vendes la formula de l’èxit exhaustiva per preés saber-se portar sentar aquestes bé amb els altres" dades i forçar un acord MGZ Teodor Roosvelt

C. Abat Escarré, 6 baixos · 25001 LLEIDA

37


immuebles en EXCLUSIVIDAD Ref. 4244 CAPPONT 201.000 €

Ref. 4245 CAPPONT 215.000 €

Ref. 4258 PARC DE L’AIGUA 340.000 €

Ref. 4209 ZONA ALTA Precio a consultar

Ref. 4246 ZONA RONDA / PIO XII 129.400 €

Ref. 4213 ZONA ESTACIÓN AVE 65.000 €

4 habitaciones, dos baños, cocina independiente, salón comedor, dos terrazas. Zona comunitaria con 2 piscinas y jardín, espacios de juegos infantiles. Parking Opcional.

Casa adosada de 250 m2 con más 100 m2 de terrazas y jardín privado, gran zona comunitaria con piscina. Amplio salón comedor, cocina office, despensa, 3 dormitorios dobles, 2 baños y un aseo, garaje, bodega- lavadero, amplia buhardilla con chimenea. Preinstalación de ascensor.

3 habitaciones dobles, salón comedor, balcón, 2 baños completos, cocina office con salida a galería. Semi amueblado. Con trastero incluido.

Piso seminuevo. Cocina office. 3 habitaciones, cuarto lavadero/ despensa amplio. 2 baños. Todo el piso es exterior con una gran iluminación y da a la zona comunitaria. Muy tranquilo y soleado. Plaza de parking. Amplia zona comunitaria con piscina y zona infantil.

Chalet. Construcción moderna, 300  m2. Alarma, vídeo portero, calefacción individual, aire acondicionado, suelos de mármol y gres, carpintería interior de madera lacada en blanco, cerramientos exteriores de aluminio, cocina de diseño equipada con electrodomésticos.

Piso reformado en zona estación AVE. 3 habitaciones, baño, cocina, balcón, patio 5m2. Salón comedor con aire acondicionado y pequeño balcón con toldo, armarios empotrados. Semi amueblado.

www.grup90.com

¡REBAJADO!

Ref. 4304 CAPPONT 145.000 €

3 habitaciones dobles (una en suitte), dos baños completos, cocina office con salida a galería, gran salón comedor, balcón. Amueblado, sin electrodomésticos.

Ref. 4233 TORREFARRERA 225.000 €

Fabulosa casa. 1ª planta con gran salón comedor con fuego a tierra, cocina office, aseo y terraza con acceso a jardín. 2ª planta encontramos 4 habitaciones, 3 de ellas dobles (una tipo suite) y 1 individual, más un segundo baño y un balcón. 3ª planta espacio de aproximadamente 30 m2 abuhardillada con salida a gran terraza y a cuarto de lavandería. Garaje Cerrado


C / Abat Escarré, 6, baixos · 25001 LLEIDA (Cappont) · info@grup90.com

Ref. 4305 PARDINYES 149.500 €

Ref. 4300 ZONA RAMBLA FERRAN 160.000 €

Ref. 4252 LA BORDETA 140.000 €

Compuesto por tres habitaciones dobles (originalmente habían 4 habitaciones). Gran salón comedor con salida a balcón, dos baños completos, cocina office con salida a galería. Se vende semiamueblado.

Piso muy acogedor, compuesto por tres habitaciones dobles, una en suite, dos baños completos, salón comedor, cocina. Terraza de 30 m2. Parking incluido.

Vivienda seminueva perfecto estado, todo exterior. 4 habitaciones, (dos habitaciones, una en suitte, dos individuales), dos baños, cocina office, galería, salón comedor, balcón. Parking y trastero opcional.

Acogedor ático dúplex.Terraza de 38  m2. Diseño moderno y luminoso. 1ª planta con salón comedor, cocina equipada separada del comedor mediante pared de cristal, habitación suite y balcón de 7m2, 2ª planta con baño completo y una habitación doble con salida a terraza de 38m2. Zona con armario vestidor. Aire acondicionado. Parking y trastero. Amueblado y con electrodomésticos.

Ref. 4266 CAPPONT 74.900 €

Ref. 4287 PARDINYES / LA LLOTJA 128.000 €

Ref. 4247 CAPPONT 240.000 €

Ref. 4257 CAPPONT 191.000 €

Piso cerca de la universidad. 2 habs. dobles, 2 individuales, salón comedor con salida a balcón, cocina reformada con salida a galería. Alquilado a estudiantes. Perfecto para inversores. Alta Rentabilidad.

Fantástico ático dúplex, 1ª planta con gran salón comedor con salida a amplio balcón, aseo, cocina office y galería. 2ª planta con 4 habitaciones, 2 grandes terrazas, dos baños completos. Armarios empotrados, aires acondicionados, se vende amueblado. Con Parking y trastero.

Acogedor piso compuesto por una cocina office con salida a gran galería, salón comedor. 2 balcones, dos habitaciones dobles y una individual, (de origen era 4 habitaciones), dos baños completos.

Ático dúplex de 160m2 útiles. En primera planta: terraza de 27m2 con toldos, salón comedor, cocina office con salida a galería cerrada, 2 habitaciones, baño y despensa. Segunda planta: baño completo, tres habitaciones, sala recibidor muy amplia. Semiamueblado.

¡OPORTUNIDAD

www.grup90.com

Ref. 4298 CAPPONT 138.000 €


GUIA DE SERVEIS

C/ Alcalde Areny, 34 baixos • LLEIDA

La importància d'un bon disseny web

40

La competitivitat dins el món online és evident, ja que cada cop més empreses i autònoms a part de mostrar la seva imatge corporativa, ofereixen els seus productes i serveis a través de la xarxa. És per això que és molt necessari saber destacar i diferenciar-se per a seduir als clients potencials. Optar per una web atractiva i ben dissenyada és sinònim d'èxit entre la competència.


1.- Moltes fotos i poc text

Estan de moda les webs molt visuals: fotos enormes, infografies, vídeos i més imatges enormes. Ha d'haver un equilibri entre el contingut textual i el multimèdia.

2.-  Canvi de continguts

Si has treballat correctament els continguts i el SEO, el més sensat és esperar veure què diuen les dades abans de fer canvis. Qualsevol canvi que facis a cegues serà menys vàlid que el què has treballat durant tant de temps.

3.-  No es bloqueja la indexació a cercadors

Fins no estar correctament publicada la teva web, pot haver-hi molts canvis. Deixar que els cercadors comencin a indexar la teva web abans de publicar-la només farà que tinguis problemes.

4.-   No es desbloqueja la indexació en els cercadors

Abans de publicar qualsevol web, assegura't que robots.txt està obert per als cercadors.

5.-   Una restricció excessiva

S'ha d'estudiar molt bé què i què no serà accessible. Un excés de zel disminuirà les possibilitats d'aparèixer en els cercadors i una filosofia de "portes obertes" obrirà les possibilitats que la teva web sigui hackejada.

6.-   SEO antic o Black Hat SEO

Molts desenvolupadors creuen que repetint moltes vegades una paraula clau ja tot està fet. Utilitzar males pràctiques SEO, per impaciència, o tècnica de SEO no vàlides et pot portar molts problemes amb els cercadors. No t'arrisquis i valida el SEO de la teva web.

7.-   La mateixa web en diferents dominis

Si els dominis no apunten a la mateixa IP, Google penalitza el web per contingut duplicat. Si no estàs molt posat en el tema, és fàcil que et passi, ja que la gestió dels dominis te la porten tercers.

8.-   No s'aplica un SEO correcte

Moltes vegades passa que s'encarrega el web a programadors, els quals no tenen un bon coneixement de SEO, i la web es publica sense complir amb els requisits mínims o tot el contrari, que es prenguin decisions no massa afortunades sobre com tractar els elements de SEO.

9.-  Impaciència

És millor estrenar la teva web amb una setmana de retard i oferint el millor de tu, que una setmana abans oferint alguna cosa sense finalitzar i de qualsevol manera.

10.- Assegura't que tot funciona correctament 

• Que els enllaços porten al lloc desitjat. • Que els continguts tinguin el format correcte. • Què no hi hagi errors gramaticals i / o d'ortografia. • Que les imatges estiguin optimitzades i etiquetades. • Que es vegi correctament en tots els navegadors. • Que es vegi correctament en tots els dispositius. • Fes proves d'usabilitat entre els treballadors per detectar algun possible problema de navegació per la web. • Què els formularis i els emails funcionin correctament • Fes una auditoria SEO completa. • Assegura't que estan els trackers d'analítica instal·lats.

Delegació Barcelona: 93 249 71 71 Delegació Lleida: 973 071 222 info@magazinepublicaciones.com www.magazinepublicaciones.com

41


8 - 5649

8 - 5650

RELLOTGES NOWLEY des de

20 € 59,90 €

65,90 €

RAM DE FLORS

COLLARETS DE PLATA DE LLEI I MINERALS

0 €

199,9

JAQUETA DAYTONA HELSTONS

des de

20 €

* Preus vàlids excepte error tipogràfic

• FLAIRES I FLORS: Av. les Garrigues, 27-29 · 25001 LLEIDA / Av. de Madrid, 28 · 25002 LLEIDA · Tel. 973 205 400 / 615 187 430 · www.flairesiflors.com • MÀRIUS JOIERS: Plaça Mossèn Jacint Verdaguer, 6 · 25004 LLEIDA · Tel. 973 242 043 · www.joieriamarius.wix.com · joieriamarius@gmail.com • FLUK:42C / Cavallers, 8 · 25002 LLEIDA · Tel. 973 237 227 42 • GOYAMOTO: C / Nadal Meroles, 22 · 25008 LLEIDA · Tel. 632 844 101 · 640 642 233


Apple iPhone 6 64GB Gris Libre C Tiendas Cex compran por dinero en efectivo: 

215 € Tiendas Cex dan por el intercambio: 

Uncharted: El Legado Perdido

261 € Cex tiendas venden por:

385  € PS3 Oficial Dualshock3 Controller Tiendas Cex dan por el intercambio: 

20€

Cex tiendas venden por:

32  €

Tiendas Cex compran por dinero en efectivo: 

14 €

Millennium: La Serie Inedita Tiendas Cex compran por dinero en efectivo: 

14 € Tiendas Cex dan por el intercambio: 

19 € Cex tiendas venden por:

30  €

Adéntrate en la emoción y la aventura de la mano de Uncharted: El Legado Perdido para PlayStation 4. Naughty Dog, creadores de grandes títulos como The Last of Us o la propia saga Uncharted, te traen la primera aventura independiente situada en el universo de Uncharted. En este juego de acción y aventura en tercera persona encontrarás peligros, leyendas y artefactos míticos. La trama de Uncharted: El Legado Perdido gira en torno a un místico y legendario artefacto indio. Chloe Frazer, deberá unir fuerzas con la mercenaria Nadine Ross para que un despiadado guerrillero no se haga con el poder del mítico artefacto. Te espera un viaje sin igual al mismo corazón de las montañas de la India de la mano de estas dos aventureras. Ambas deberán aprender a trabajar en equipo si quieren desentrañar el misterio que oculta el artefacto. Ahora depende de ellas que el poder del artefacto no acabe en malas manos y la región entera termine sumida en el caos. Uncharted: El Legado Perdido recupera a Chloe Frazer, uno de los personajes más queridos por los fans, y la sitúa en el papel protagonista. Esta caza tesoros cuenta con un ingenio, una capacidad de improvisación y unos conocimientos de arqueología a la altura del mismo Nathan Drake. Es una aventurera impulsiva y una combatiente que confía en su ingenio. Puede que no tenga una ética intachable, pero sus resultados no se pueden discutir.

En este título Chloe deberá formar equipo con Nadine Ross, la líder del grupo paramilitar Shoreline que se enfrentaba a Drake en Uncharted 4. En esta nueva etapa como mercenaria, Nadine es una agente tranquila y calculadora capaz de llevar el timón en cualquier situación. Juntas, Nadine y Ross, deberán lidiar con el poderoso líder de una rebelión insurgente conocido como Asav. ¿Por qué motivo está desenterrando tesoros y reliquias? Descúbrelo en Uncharted: El Legado Perdido en exclusiva para PlayStation 4. Siguiendo la estela de los anteriores ‘Uncharted’, este presenta una jugabilidad y una narrativa muy cuidadas, así como dos protagonistas que evolucionarán considerablemente a lo largo de la aventura, Chloe Frazer y Nadine Ross. Como aspecto destacable podemos definir que Uncharted ‘El legado perdido’ es el resultado de poner en un videojuego todo el conocimiento y experiencia que Naughty Dog ha adquirido durante años con la saga. Han buscado un nuevo enfoque, nuevos protagonistas y villanos, una nueva historia y han cuidado cada detalle al máximo para que sea una experiencia totalmente gratificante para cualquier amante de la aventura y la acción. Especial detalle en el “mimo” y “cuidado” puestos por el estudio en el desarrollo, algo que hacen siempre con esta importante franquicia. El legado perdido gustará tanto a los viejos fans de la saga como a nuevos jugadores”

Descubre nuestra web webuy.com Av. Blondel 68 · 25002 LLEIDA Tel. 973 30 01 02

43


LEGAL

nero es conocido, aparte de ser el mes mayormente escogido para las vacaciones estivales, por ser junto con julio el período de las rebajas de verano, por eso queremos enmarcar desde estas líneas en qué consisten estos suculentos descuentos, qué podéis encontraros y, finalmente, las precauciones que tenéis que seguir para que no os tomen el pelo. JORDI MERCADO Advocat jordi.mercado@grup90.com

Advocat i Assessors

C/ Abat Escarré, 6, baixos 25001 · Cappont LLEIDA

Tel. 973 20 86 11 www.grup90.com

44

¿Qué diferencia hay entre las rebajas, las promociones, los saldos, las ofertas o las liquidaciones? Las REBAJAS son el período en el que los

comercios venden las existencias de la temporada que termina (verano o invierno) a precios más bajos, para poder liquidar el stock que mantienen en el almacén y que no les suponga un coste de almacenaje o incluso pérdida de producto, intentando recuperar la inversión inicial en mercancías que han realizado.

Las rebajas quedan enmarcadas dentro del calendario y no pueden superar el tiempo conferido por ley, que en el caso de España, dependerá de cada comunidad autónoma. El comercio debe ser sincero, debe mostrar el mismo producto de temporada, pero a un precio inferior.

En la práctica, nos encontramos en algunas ocasiones que los productos ofertados no se corresponden a los productos que tenían antes de iniciar este período de compras compulsivas, mostrando incluso productos de otras temporadas. Por ello, como consumidor, puedes presentar queja si consideras que los productos no son los adecuados ante la administración competente. No tiene ningún sentido que el comercio te intente colar productos de otras temporadas, pues lo primero que se resiente es su reputación, y se exponen a sanciones administrativas. Los establecimientos podrán realizar propaganda o indicar públicamente (a través, por ejemplo, de sus escaparates) que están en dicho periodo, el cual está regulado, como decíamos, por normativa de cada comunidad autónoma para la protección del pequeño comerciante (de otra forma, las grandes superficies podrían “imponer” su mercado sobre el pequeño).

Como consumidor debes prestar atención a los precios antes de rebajas para evitar que intenten engañarte. Las OFERTAS consisten en poner a la venta un producto a un precio rebajado,

sin que tenga que estar dentro del periodo de “rebajas” indicado por ley.


santiagochicoadvocat.blogspot.com.es Se trata de una opción que tiene cada comerciante, no pudiendo publicitarlas. Dentro de este tipo de ofertas podemos encontrarnos como consumidores las PROMOCIONES , ofertas que sirven para reclamo de los productos o para darlos a conocer. Debemos tener en consideración que las ofertas tienen un carácter excepcional y son para cada producto señalado en ellas. Extrema las precauciones como consumidor, pues no es oro todo lo que reluce, muchas veces las promociones 3x2 esconden precios elevados artificialmente para que parezca una ganga la compra de tres productos, cuando comprando por unidades puede que sea mejor. Pregúntese siempre si necesita tres envases del mismo producto y cuánto tarda en consumirlo.

LES HERÈNCIES A CATALUNYA

Los SALDOS son rebajas sobre un producto en concreto (no

sobre la totalidad de dicho producto, como puede ocurrir con las OFERTAS) y la disminución de su precio viene determinado por un deterioro, desperfecto, desuso u obsolescencia del producto. Dicha circunstancia debe ser advertida durante su compra e informada correctamente a la hora de publicitar dicho descuento, puesto que el cliente, al adquirir, conoce de la tara o vicio que adolece el bien, y aun así consiente y adquiere el mismo. Caso de no estar informado, nos encontraríamos con la existencia de un vicio oculto y podríamos resolver el contrato de compraventa realizado.

Por último, nos encontramos ante las LIQUIDACIONES, que consisten en realizar una venta excepcional con el fin de extinguir las existencias de algunos o todos los productos. Esta venta puede estar motivada por cese de la actividad (liquidación por cierre, liquidación por jubilación, por una reforma, por cambio de actividad, por traslado, etc.). Dichos descuentos tienen que estar comunicados a la autoridad competente, pues de no hacerlo nos encontraríamos ante una competencia desleal frente a otros comerciantes, debiendo comunicar a los consumidores los motivos de la liquidación.

Como consumidor no olvide que está amparado por unos derechos de garantía sobre los productos que adquiere, y no por aplicárseles un descuento, dicho descuento se le aplica en sus derechos. Ante cualquier atropello en los mismos, no dude en quejarse, protestar e incluso reclamar el respeto hacia ellos y la correcta aplicación de las normas. Desde Grup90 le podremos asesorar de cuáles son las opciones que tiene en cada momento para ello

A

Catalunya existeix una normativa pròpia que regula la temàtica de les Successions, en concret al Llibre Quart del Codi Civil Català.

En cas de defunció d'una persona major d'edat, hem de saber si va otorgar testament o no. Per saber-ho, és necessari demanar el pertinent certificat d'últimes voluntats al Ministeri de Justicia. Si hi ha testament, l'adjudicació dels béns de l'herència es distribuiran atentent al que es disposa en el mateix. En cas de que no hi hagi testament, els hereus venen designats per l' esmentada llei en el següent ordre: 1.- Fills o descendents 2.- Ascendents (pares o avis) 3.- Cònjuge 4.- Germans 5.- Tiets i Nebots 6.- Generalitat de Catalunya. En tot cas, sempre serà necesari respectar la Legítima, que correspon als fills del causant o difunt per parts iguals. En cas que no hi hagi fills, correspon al pares. L'import d'aquesta és l'equivalent a una quarta part del caudal hereditari o patrimoni del difunt. L'hereu és l'encarregat de repartir la Legítima entre els legitimaris. Tanmateix, el termini per demanar la mateixa és de 10 anys des de la mort del causant. És obligatori fer la liquidació de l'Impost de Successions a l'Agència Tributària de Catalunya en el termini de sis mesos des de la defunció del causant. En el cas que hi hagin béns immobles, l'herència s'ha de formalitzar via notarial. Sempre serà necessari fer un inventari dels béns del difunt i demanar les factures de les despeses funeràries per a poder desgravar-les en la confecció de l'Impost de Successions. En tot cas, és convenient que vagi al seu advocat de confiança per tramitar l'expedient hereditari de manera correcta

Como consumidor, debe prestar atención a los precios antes del periodo de rebajas para poder evitar posibles engaños.

ICALL 1.371 C/ Abat Escarré, 6 baixos · 25001 LLEIDA T. 973 20 86 11 · 687 449 888 45 santi.chico@advocatslleida.org


por Elda Michans Ariño Advocada i Mediadora del CEMICALL

La MEDIACIÓN es un proceso basado en la libertad, en la imaginación, en el respeto de las necesidades particulares de cada una de la partes que decide acudir a él, es un método más humano de concebir nuestra sociedad y las relaciones sociales en su seno, es un proceso en el que no se compromete a los intervinientes amparados y protegidos por la confidencialidad, es un método en el que la libre exposición de las posiciones – que son en realidad la visión subjetiva del conflicto que cada una de las partes afectadas tiene- permite al tercero imparcial –mediador- gestionar los factores que interfieren en la comunicación, para que las partes puedan entenderse y solucionar el conflicto viéndolo desde un nuevo ángulo.

distinto al problema a través de la comunicación, evitando interpretaciones erróneas o contraproducentes, consiguiéndose ya desde un primer momento adelgazar el problema. Con la ayuda del Mediador se consigue contemplar el problema desde diversas perspectivas, delimitarlo tanto en el tiempo como en su coste, evitando que circunstancias externas a la voluntad de las partes enquisten el problema y comporten un coste económico innecesario

En el proceso de Mediación se establece un espacio neutral y de confianza, donde el profesional es capaz de dirigir el diálogo dotando a las personas de igualdad de oportunidades, donde En un proceso de mediación se descubran sus capacidades de protegen las relaciones de futu- entenderse, llegar a puntos en ro, la libertad que conlleva el que común y generar acuerdos. nadie decida por nosotros, un Los acuerdos de mediación, al proceso que nos permite hablar ser fruto de la voluntad de las sin ser interrogados, en el que partes y no de la imposición o se recupera el derecho a decidir decisión de un tercero ajeno al por uno mismo. problema, comportan un mayor En la Mediación, nadie adquie- compromiso, un reconocimiento re compromisos, las partes en y una implicación que garantiza conflicto en pleno ejercicio de su cumplimiento. su libertad, autorizan a un ter- Al ser los acuerdos fruto del rescero – mediador – a intervenir peto a las necesidades e intereen el conflicto y este ayuda ses de cada una de las partes, a las partes a dar un enfoque todos ganan, nadie pierde

VENTAJAS DE LA MEDIACIÓN 1.-  Son los propios implicados en el conflicto quienes tienen la herramienta de crear un acuerdo que se ajuste a sus necesidades, toma en cuenta aquello que las partes desean. 2.-  Al

alcanzar acuerdos que benefician a ambas partes, estos perduran en el tiempo, evitando problemas en el futuro.

3.-  Es un medio que permite que los protagonistas del problema se desahoguen y puedan expresar cómo se han sentido.

4.-  Es

un método que proporciona resultados mucho más rápidos que la vía judicial.

5.-  Tiene menor coste económico. 6.-   La mediación a diferencia de los casos que se resuelven en los

juzgados, es completamente confidencial, por lo que permite un mayor nivel de intimidad.

7.-  Permite que las relaciones interpersonales no se deterioren

tanto como en un proceso judicial, evitando así el desgaste emocional que supone acudir al Juzgado.

8.-  Aumenta la capacidad de autodeterminación. 9.-   Reduce los sentimientos negativos y con

ello aporta

calidad de vida

10.-  No hay ganadores ni perdedores, hay conflictos resueltos. Todo ciudadano tiene a su alcance la posibilidad de pedir una mediación ante casi cualquier tipo de situación o problema cotidiano, en el barrio, comunidad de propietarios, en la familia, en la asociación, en las relaciones económicas, en la empresa, en el trabajo, o en el centro educativo …


HOSTALERIA

¿Que es la COCINA GOURMET?

Material indústrial • Electrodomèstics • Ferreteria Electrònica • Electricitat • Videojocs • i molt més... C/Indústria 2 Polígon · 25123 TORREFARRERA ( Lleida )

Tel. 973 75 11 33

(Davant l’Àrea de Guissona)

galeria_13@yahoo.es

ctualmente el tema Gourmet mueve el mundo, convirtiéndose por poco en un estilo de vida para muchos amantes del sabor y la cocina artística e innovadora, y es que como no ser parte de la vida gourmet si es uno de los mejores conceptos gastronómicos que revolucionó la cultura de la buena comida. Si quieres iniciar el camino de la cultura gourmet y así conocer las más hermosas y deliciosas creaciones de la alta cocina, necesitas conocer varias conceptualizaciones y datos para emprenderlo de la mejor manera, este artículo ha sido creado especialmente para ti con los conocimientos más útiles sobre el estilo gourmet.

¿Qué significado tiene el término Gourmet?

El término Gourmet es un concepto de tipo gastronómico que se relaciona a las artes gastronómicas, la alta cocina y a la cultura del buen comer. La palabra gourmet deriva de “gourmand” y “Gout” que significa “gusto” o “sabor” siendo estos vocablos franceses, que traducen “amor o placer refinado por la buena comida y bebida”. Hace algún tiempo el término “Gourmet” hacía referencia concretamente a un gastrónomo, siendo éste, un individuo con extraordinarios conocimientos del arte culinario, con un gusto ligero y un paladar exquisito, educada y con la capacidad de catar y discrepar infinidad de sabores, calidad, textura y exquisitez de los alimentos y las bebidas, principalmente las compuestas por alcohol. En la actualidad el término “Gourmet” se ha ido desarrollando de modo que su significado ya no es tan restringido a lo antes mencionado, adaptándose ahora a incluir de modo genérico lo exquisito, los productos y creaciones de las más alta calidad y detalle, así como a la persona aficionada a distinguir los placeres de la buena comida. 48


¿Es lo Gourmet un estilo de vida?

Actualmente lo ˝gourmet˝ se ha convertido en un sofisticado estilo de vida que tiene como fundamentos los intereses artísticos de la gastronomía y la cultura de la alta cocina todo esto a un excelso perfil. Claramente es un estilo de vida en el que el papel principal lo tienen los productos gourmet y por supuesto las personas amantes del buen comer.

¿Cuáles son los alimentos gourmet?

Los alimentos gourmet son aquellos preparativos que se han elaborado con ingredientes de calidad excelentemente seleccionados con base en su exquisitez, siguiendo exhaustivos cuidados higiénicos y de las propiedades organolépticas de cada ingrediente. Además de esto, los alimentos gourmet han sido preparados por individuos que, luego de varios años de práctica y experiencia y una intensa pasión por la alta cocina, están totalmente preparados para entregar un producto que llegue ser consumido por personas que aprecien su verdadera calidad y delicadeza.

Los platos gourmet

Para que un plato de comida alcance la calificación necesaria para ser considerado plato gourmet, debe pasar varias exigencias siendo aprobado inicialmente por un catador profesional que a través de su gusto especializado considere que está adecuado a los están dares de calidad establecidos para la comida gourmet. Los platos gourmet tienen como característica principal originalidad de su apariencia, elaboración y precio de los productos.

de dilluns a divendres

dissabte, diumenge i festius

LLEIDA C/ Abat Escarré, 5 Tel. 973 200 750 BALAGUER C/ Pare Sanahüja, 25 Tel. 973 443 074 TÀRREGA C/ Raval del Carme, 16 Tel. 973 313 935

¿Cuáles son los productos gourmet?

Estos productos no precisamente son los más costosos o exclusivos del mercado, sino aquellos productos que derivan de una majestuosa recolección o preparación, indistintamente de su coste. A esta lista de productos pueden pertenecer tanto un aguacate del mercado como un plato del restaurante más costoso de New York. La generalidad de productos de tipo artesanal también forman parte de esta lista de productos gourmet, ya que la mayoría de ellos han sido elaborados con el mayor cuidado de personas que aman enormemente la gastronomía y el trabajo que realizan y por ese motivo ofrecen productos de entera calidad.

Consejos para llevar una tranquila y deliciosa vida gourmet Si deseas deleitar tu paladar con exquisitos platos de alta cocina, prepárate para probar ingredientes únicos y especiales para ese plato específico que te has atrevido a probar. Ahora, si deseas preparar comida gourmet debes tener claro que para alcanzar este nivel gastronómico debes practicar mucho, ser atrevido con tus platos y nunca maltratar los productos, trátalos con profesionalismo y con el mayor cuidado. Si la comida gourmet te apasiona y se va convirtiendo en el centro de tu estilo de vida, disfrútalo y comparte tus experiencias a los demás para que la cultura gourmet llegue a + informació: www.pecadogourmet.es cada espacio del planeta 49


Aliments  afrodisíacs l Kama Sutra hindú s'indiquen múltiples maneres perquè l'home incrementi el seu vigor sexual amb aliments reconeguts com a font d'energia. En la medicina tradicional xinesa s'usaven remeis a força d'herbes per potenciar la longevitat i el vigor sexual. Els àrabs destacaven el valor de les aromes i les fragàncies per multiplicar el plaer sexual. La ciència moderna reconeix algunes substàncies com a afrodisíaques que ajuden a augmentar l'apetit sexual, i que aconsegueixen despertar els sentits de les persones. Et donem una llista dels millors perquè els utilitzis en la teva cuina com a element creatiu per aconseguir una vida sexual més activa:

Xocolata:

Considerat com un substitut del sexe. Posseeix un efecte revitalizant sobre el sistema nerviós central, conté una substància que ajuda a combatre la fatiga i actua com a estimulant, millorant la respiració i la circulació sanguínia, molt important per aconseguir un millor rendiment sexual.

Mariscs:

Les més conegudes són les ostres, encara que també les cloïsses i les gambes gaudeixen d'una envejable reputació. Pel seu alt contingut en minerals, les ostres afavoreixen l'estimulació de les capacitats físiques i mentals. Són riques en zinc pel que ajuden a augmentar la lubricitat vaginal. El seu efecte és més fort si es menjen crues.

Champagne:

Com totes les begudes alcohòliques és un deshinibidor i ajuda al moment inicial del sexe. No obstant això, en grans quantitats exerceix un efecte contrari, sobretot en l'home, ja que provoca el desig però inhibeix la realització. És ideal barrejar-ho amb maduixes.

Canyella:

Des de l'antiguitat és utilitzada com a afrodisíac ja sigui com a condiment o en forma d'oli per a massatges. És efectiu sobretot en les dones com a estimulants sexual. És afrodisíaca, antisèptica, astringent, estimulant, conforta el cervell i deixa un bon alè.

Curri:

Barreja de diverses espècies: coriandro, cardamomo, cayena, pebre, gingebre, canyella, llavors de mostassa i fulles de curri. Les seves virtuts amoroses són certes.

Vi negre:

Ctra. N 230 km 68 22580 BENABA RRE ( Huesca )

Identificat amb la sang i amb el sacrifici, també amb la joventut i la vida, simbolitza l'embriaguesa sagrada que permet a l'home participar de la vida dels déus MGZ

Tel. 974 44 3 008 chocob resco@gmail.c

om

www.chocola

tesbresco.es

50


www.avicsa.com

Pol. Industrial Camí dels Frares Carrer “J”, parcel·la 16, nau 6 · 25190 LLEIDA comandes.falco@avicsa.com

Tel. 973 257 310 I Fax 973 257 292


AIMIA

A

C/ Doctor Combelles, 67 · Lleida Tel. 973 261 618

AGGIO

de dilluns a divendres

4’50 €

C/ Templers, 3 · Lleida Tel. 973 266 155

dissabte, diumenge i festius

5’50 € Dra. Castells, 35 · 25001 · (Cappont) Lleida

A TOPOS

C/ Acadèmia, 36 · Lleida Tel. 973 670 390

ALVEO TRATTORIA RESTAURANTE

C/ Corregidor Escofet, 20 · Lleida Tel. 973 845 984

AMBROSIA

C/ Vall d’Aran, 20 · Rosselló Tel. 973 731 620

ANTONI RÚBIES

C/ De Lleida, 6 · Puigverd Tel. 973 167 553

AQUÍ MATEIX

Plaça Overpard, 3 · Lleida Tel. 973 222 993

ASTORIA RESTAURANT C/ Bonaire, 27 · Lleida Tel. 687 952 059

BAR AUDITORIUM

C/ Pi i Margall, 20 · Lleida Tel. 669 767 175

BAR BODEGA BLASI

C/ Pallars, 18 · Lleida Tel. 973 231 055

BEAT CAFÈ I SOUL

C/ Dra. Castells, 36 · Lleida Tel. 668 83 22 28

BELLERA

C/ Vallcalent, 16 · Lleida Tel. 973 274 962

BLANC I NEGRE

Av. València, 45 · Lleida Tel. 973 212 840

BOCCATAST

C/ Pere Cabrera, 10 · Lleida Tel. 973 211 470

BODEGÓN

Rambla Ferran, 26 · Lleida Tel. 973 220 337

BOKOTO SUSHI CLUB

C/ Magí Morera, 57 · Lleida Tel. 973 247 753

BOWLING STEAK HOUSE

Av. de les Garrigues, 39 · Lleida Tel. 973 210 517

BRASA D’OR

C/ Antoni Guix i Ribelles, 25 · Lleida Tel. 973 203 057

BAR BUENOSVINOS

C/ Manuel Gaya i Tomàs, 7 · Lleida Tel. 973 109 255

Plaça Espanya, 1 · Lleida Tel. 973 163 220

BAR CAFETERIA CLAROOO!!! Av. Pinyana, 7 · Lleida Tel. 973 832 552

BAR CAFETERIA PASKU

Plaça Josep Piñol, 1 · Lleida Tel. 639 125 910

BAR FÈLIX

C/ Corts Catalanes, 42 · Lleida Tel. 973 242 210

BAR KARMA SUSHI

Passeig de Ronda, 168 · Lleida Tel. 973 228 711

BAR L’ANTIQUARI

Gran Passeig de Ronda, 92 · Lleida Tel. 973 225 149

BAR RESTAURANT ASADOR CASA DON PACO

C/ Agustí Duran i Sanpere, 13 · Lleida Tel. 636 126 402

52

BAR TÒFOL

BRASERÍA ARROCERÍA CASA PACO

BAR CAFETERIA BISCOTTO

Av. València, 19 · 25001 LLEIDA (Cappont)

C/ Tarragona, 1· Lleida Tel. 633 354 762

C/ Sant Martí, 2 · Lleida Tel. 973 228 817 C/ Llibertat, 65 · Lleida

Tel. 973 830 130

BAR RESTAURANT NATHI KRONYEN

BAR RESTAURANTE EL CAU C/ Maragall, 23 · Lleida Tel. 601 001 740

BRASERÍA EL ARGENTINO Av. Balàfia, 9 · Lleida Tel. 973 987 592

BUCURESTI

C/ Alfred Pereña, 51 · Lleida

BUGGA’S

C/ Camp de Mart, 11 · Lleida Tel. 662 906 365

CA LA MARGARIDA

C/ Mòssen Anton, s / n · L’Albi Tel. 973 175 719 · 663 562 182

CAL BÒRIA

C/ Orient, 27 · Bell-lloc d’Urgell Tel. 973 560 014

CAL BRUALLA

Av. Alcalde Rovira Roure, 24 · Lleida Tel. 973 242 404

CAL LEDESMA

Pol. Ind. Camí dels Frares, s/n Mercat Central · Lleida Tel. 973 257 102

CAL MOLÍ

Camí Bioxadors, 67 · Lleida Tel. 973 246 640

CAL NENET

Partida de Butsènit, 38 · Lleida Tel. 973 260 016


CAL POL

CLEA TOUSHÉ

CAL RICARD BRASERIA

CLICK MENÚ

C/ Santa Marta, 1 · Lleida Tel. 699 348 186

C

Plaça Cervantes, 4 · Lleida Tel. 973 985 151 C/ Acadèmia, 40 · Lleida Tel. 973 282 002

CLUB NATACIÓ LLEIDA

Partida Balàfia, 132 · Lleida Tel. 973 243 788 C/ Martí Gralla, cantonada Enric Pubill, 6 · Lleida · Tel. 973 832 879

CAN MIQUEL

C/ Templers, 9 · Lleida Tel. 973 271 055

CAN RÚBIES Partida de Butsènit, 11 Tel. 973 261 481

CAÑAS Y TAPAS C/ Alfred Pereña, 24· Lleida Tel. 973 222 714

CAPRICHO’S LLEIDA C/ Bisbe Messeguer, 8 · Lleida Tel. 973 262 053

CARBALLEIRA C/ Antigua N-II, km 457 · Lleida Tel. 973 272 728

CARLITO’S HAM

C/ Doctor Fleming, 10 · Lleida Tel. 973 007 940

CASA AURORA C/ Enginyer Pau Agustí, 41 · Lleida Tel. 973 206 932

CASA CLUB PITCH & PUTT

CLUB TENNIS LLEIDA

Camí Boixadors, 60 · Lleida Tel. 973 240 010 · 973 234 037

CLUB TENNIS URGELL

Partida de Baláfia, 71 · Lleida

COFFEE SPOON Passeig de Ronda, 152 · Lleida Tel. 973 106 784

COMBA

C/ Dra. Castells, 40 · Lleida Tel. 973 202 785

CORAL BUFFET LLIURE

C/ Alfred Perenya, 89 · Lleida Tel. 973 234 250

COPE

Plaça Overpard, 5 · Lleida Tel. 973 237 300

CREPERIA FLASH

C/ Alcalde Porqueras, 5 · Lleida Tel. 973 221 840

DACHA!

C/ Prat de la Riba, 78 · Lleida Tel. 973 221 448

C/ Camí dels Fondos, 80 Torre-serona Tel. 666 002 433

DA VINCI

CASA ESTER

DAVALL

Av. Balmes, 33-35 · Lleida Tel. 973 248 352

Camí del Secà, 2 · Torrefarrera Tel. 973 751 934

Av. Tortosa, 4 · Lleida Tel. 973 220 881

CENT VINT-I-TRES

DES-TAPA’T CASUAL FOOD

Av. València, 19 · Lleida Tel. 973 830 130

Plaça Paeria, 13 - Av. Blondel, 6 Lleida · Tel. 973 986 867

CASA TERE

DON RODOLFO

C/ Cogul, 4 · Lleida Tel. 973 194 624

Glorieta de Font i Quer, 2 · Lleida Tel. 973 254 190

CASA TIELL

DOS HERMANOS

C/ Vila Antònia, 9 · Lleida Tel. 652 305 344

C/ Vallcalent, 19 · Lleida Tel. 973 273 085 / 632 796 656

CASA MARTÍ

DREAMS AMERICAN COFFEE

C/ Costa de la Magdalena, 37 · Lleida Tel. 973 220 855

C/ Alfred Perenya, 2 · Lleida Tel. 973 808 384

CAU DE SANT LLORENÇ

DUC

Plaça de Sant Josep, 4 · Lleida Tel. 973 289 163

C/ Folch i Torres, 3 · Lleida Tel. 973 190 510

CERVESERIA APPELWOI

DUCAL

CLASSUAL RESTAURANT

EL CAFÈ SELECTE

Av. Príncep de Viana, 44 · Lleida Tel. 973 831 016 C/ Humbert Torres, 7 · Lleida Tel. 973 106 725

C/ Prat de la Riba, 49 · Lleida Tel. 973 236 279 C/ Agustí Duran i Sanpere, 3 · Lleida Tel. 645 424 909

53


E

EL CAFÈ DELS ARTISTES

FOOD MARQUET

EL BODEGÓN

FORN LA CAFETERA ROJA

Av. Balàfia, 6 · Lleida Tel. 973 224 858

Rambla Ferran, 26· Lleida Tel. 973 220 337

EL CALIU

C/ Castella, 18 · Lleida Tel. 973 261 408

EL CASTELL

C/ Carrrer del Castell, 8 · Solsona Tel. 973 480 078

EL CELLERET DEL SEGRE C/ General Britos, 10 · Lleida Tel. 973 231 942

EL CELLER DEL ROSER

C/ Vilaller, 8 · Lleida Tel. 873 491 415 Passeig de Ronda, 81 · Lleida Tel. 689 647 200

FOSTER’S HOLLYWOOD Av. Barcelona, 5 · Lleida Tel. 873 490 389

FRANKFURT GRAN HAMBURGO

Av. Prat de la Riba, 69 · Lleida Tel. 973 245 398

FRANKFURT LAS VEGAS C/ Lluís Companys, 21 Lleida · Tel. 973 260 878

FRANKFURT RONDA WIENNER

Costers del Segre Verdú / Lleida

C/ Cavallers, 24 · Lleida Tel. 973 239 070

EL GALEÓ

C/ Anselm Clavé, 17 · Lleida Tel. 973 223 222

EL LAGO

Passeig de Ronda, 159 · Lleida Tel. 973 247 619

EL MIRADOR DELS CAMPS ELISIS

Av. President Josep Tarradellas, 45 Lleida · Tel. 973 213 461

EL NOU SANT JORDI

C/ Corregidor Escofet, 71 · Lleida Tel. 973 249 211

EL NENET

Partida de Butsenit, 38 · Lleida Tel. 973 260 016

EL PAISA

C/ Bisbe Messeguer, 8 · Lleida Tel. 973 808 248

EL PORTÓN

C/ Sant Martí, 53 · Lleida Tel. 973 224 304

EL REBOST DE LES FADES C/ Comerç, 4 · Lleida Tel. 973 222 275

EL RACÓ DEL GREGORI

Av. Catalunya, 3 · Torrefarrera Tel. 973 751 815

GALINDO

C/ Cardenal Cisneros, 30 · Lleida Tel. 973 273 104

GASTROBAR

C/ Alcalde Porqueres, 11 · Lleida Tel. 973 230 848

GASTRONÒMIC 2.0 C/ Riu Ebre, 1 · Lleida Tel. 973 213 881

GENIAL

Av. Navarra, 1 · Lleida Tel. 973 241 471

GILDA

C/ Del Rei, s/n · Lleida Tel. 973 272 037

GOLF URGELL PITCH&PUTT

Ctra.Bellpuig-Ivars d’Urgell km 1,8 Tel. 629 302 054

GRAN ASTORIA

C/ Corregidor Escofet, 80 · Lleida Tel. 687 952 059

GRAN MÓN

Av. de les Garrigues, 19 · Lleida Tel. 973 525 167

GREVOL

Av. Alcalde Pujol, 19 · Lleida Tel. 973 289 895

ELS TRULLS

HELADERÍA CAFETERÍA LA CAMACA

ENCI WOK

HISTORY

C/ Acadèmia, 22 · Lleida Tel. 973 282 095

C/ Jeroni Pujades, 41 · Lleida Tel. 973 220 839

FECOLL

HOTEL AC

C/ Sant Anastasi, 17 · Lleida Tel. 973 281 473

C/ Unió, 8 · Lleida Tel. 973 283 910

FERRERUELA

HOTEL CATALONIA TRANSIT

C/ La Palma, 21 · Lleida Tel. 973 268 027

C/ Bobalà, 8 · Lleida Tel. 973 221 159

54

Passeig de Ronda, 89 - 91 Lleida · Tel. 973 274 430

Av. Balàfia, 13 · Lleida Tel. 698 569 415

Plaça Berenguer · Lleida Tel. 973 23 00 08


HOTEL IBIS STYLES

L’ÀLZUMAR

HOTEL NADAL

L’ANTIQUARI

C/ De la Variant, s/n · Lleida Tel. 973 750 338 C/ Segon Passeig de Ronda, 23 Lleida · Tel. 973 070 799

HOTEL CAL NIÑO

Pol. Ind. Camí dels Frares C/ "C", parcela 59 · Lleida Tel. 973 257 750

HOTEL CONDES SENATOR Av. Barcelona, 87 · Lleida Tel. 973 208 687

Gran Passeig de Ronda, 92 · Lleida Tel. 973 225 149

L’ESCALA

C/ Acadèmia, 32 · Lleida Tel. 973 270 406

L’ESPURNA

C/Salmerón, 10 · Lleida Tel. 973 225 454

HOTEL NH PIRINEOS

L’ESGLAÓ

Passeig de Ronda, 63 · Lleida Tel. 973 273 199

Av. Blondel, 32 · Lleida Tel. 973 242 395

HOTEL REAL

L’ESTACIÓ CAFETERIA

Av. Blondel, 22 · Lleida Tel. 973 239 405

C/ Saracíbar, 2 · Lleida Tel. 973 26 58 73

HOTEL RAMÓN BERENGUER IV

L’ESTEL DE LA MERCÈ

Plaça Berenguer IV, 2 · Lleida Tel. 973 23 73 45

HOTEL GOYA

Alcalde Costa, 9 · Lleida Tel. 973 26 67 88

HOTEL ZENIT

C/ General Brito, 21 · Lleida Tel. 973 229 191

IL DUOMO

Plaça Espanya, 2 · Lleida Tel. 652 909 532

C/ Cardenal Cisneros, 30 · Lleida Tel. 973 288 008

L’HORTET DE LLEIDA

C/ Torres de Sanui, 12 · Lleida Tel. 973 247 548

L’IMPASTO

Carrer Camí de Corbins, 35 · Lleida Tel. 973 23 54 31

LA BÁMBOLA

Av. Doctor Fleming, 5 · Lleida Tel. 973 220 921

IL PASTIFICCIO

LA BODEGUETA

Passatge Pompeu, 6 · Lleida Tel. 973 220 295

C/ Alcalde Costa, 8 · Lleida Tel. 973 275 864

IRUÑA

LA BRASA

C/ Sant Llorenç, 3 · Lleida Tel. 973 274 755

C/ Baix, 10 · Torrefarrera Tel. 973 75 1 957

ISIDRO

LA CAPITAL

Av. Alcalde Areny, 4 · Lleida Tel. 973 281 879

Av. Estudi General, 1 · Lleida Tel. 873 491 152

IT... FOOD & DRINK

LA CASA DEL VERMUT

JARANA

LA CERDERA

JULIÁN

LA CUINA

JUST BAR

LA CLASCA

C/ Paer Casanovas, 4 · Lleida Tel. 973 809 484

C/ Jaume II, 17 · Lleida Tel. 973 213 596

KAMBÁ

LA DOLÇETA

Plaça del Treball, 1 · Lleida Tel. 973 833 860

Camí de Montcada, 42 · Lleida Tel. 973 231 364

KILIM CAFÉ

LA ESQUINA

C/ Camp de Mart, 7 · Lleida Tel. 973 008 200 Av. Balmes, 38· Lleida Tel. 973 300 541 C/ Alcalde Costa, 10 · Lleida Tel. 973 270 984

Bar · Tapes Restaurant · Menú diari

C/ Corregir Escofet, 14 · Lleida Tel. 973 220 230 Ctra. d’Osca, km 101 · Alpicat Tel. 973 238 175 C/ Francesc Macià, 15 · Lleida Tel. 973 111 563

C/ Jaume, 69 · Lleida Tel. 973 204 282

C/ Ramon Llull, 23 · Lleida Tel. 693 956 190

KIMO

LA ESTANCIA

C/ Sant Martí, 61 · Lleida Tel. 973 232 533

H

C/ Sant Martí, 39 · Lleida Tel. 973 247 413

Av. de Flix, 27 · Lleida Tel. 973 213 634

RAMBLA FERRAN, 26 25007 · lleida tel. 973 220 337 55


LA FONDA DEL NASTASI

L

Av. Alcalde Rovira Roure, 25 · Lleida Tel. 973 249 222

LA PINTA

LA FUSTA

C/ Comptes d’Urgell, 62 · Lleida Tel. 973 192 177

LA GALERIA

C/ Lluís Companys, 13 · Lleida Tel. 973 260 827

LA HUERTA

Av. Tortosa, 7 · Lleida Tel. 973 245 040

LA IMPREMTA

Plaça Paeria, 6 · Lleida Tel. 973 986 845

LA LLAR DE FUSTA

C/ Alfred Pereña, 36 · Lleida Tel. 636 726 730

LA LLAR DOLÇA

C/ Del Rei, 3 · Lleida Tel. 973 108 538 Capacidad de la sala: 70 Horario de cocina: martes y miércoles, de 19 a 01 h; jueves y viernes, de 11.30 a16.30 h y 19.00 h - 01.00 h. Sábado y domingo: de 11 h a 01 h Precio medio: 12 € Cierre semanal: lunes. Tipos de cocina: hamburguesas de autor. Especialidades de la casa: hamburguesa Casablanca, de la granja, vegana con humus, butifarra negra.

LA PINTA Rock & Burguer

C/ Agustí Duran i Sanpere, 7 · Lleida Tel. 973 216 773

Camí de Les Comes, 2 baixos 25123 TORREFARRERA (Lleida) T. 973 750 739 www.restaurantlescomes.com

LA LLENA RESTAURANT

C/ Av. de les Garrigues, 6 La Pobla de Cérvoles Tel. 669 289 274 · 685 200 674

LA MASIA

C/ Democràcia, 16 · Lleida Tel. 973 234 244

LA MOSSADETA

C/ Alfred Pereña, 1 bajos · Lleida Tel. 973 229 536

LA MASIETA

C/ Baró de Maials, 89 · Lleida Tel. 973 833 867 Horario de cocina: de 17 a 01 h Precio medio: 12 € Cierre semanal: no. Tipos de cocina: hamburguesas de autor. Especialidades de la casa: hamburguesa Casablanca, de la granja, vegana con humus, butifarra negra.

LA TABERNA DE TELEPINCHO C/ Segrià, 23· Lleida Tel. 973 670 370

LA TAGLIATELLA

C/ Alcalde Rovira Roure, s/n · Lleida Tel. 973 725 060

LA TRATTORIA C/ Doctor Combelles, 9 · Lleida Tel. 973 834 062

LA POTA BLAVA

C/ Segovia, 4 · Lleida Tel. 684 277 299

LA REPÚBLICA DEL FUM

C/ Corregidor Escofet, 67 · Lleida Tel. 973 670 678

LA ROCA DEL CORB

C/ Alfred Pereña, 56 · Lleida Tel. 973 835 222

LA RODA

C/ Josep Segura, parcela, 716 Lleida · Tel. 973 184 172

LA SANDWICHERIA DE LLEIDA C/ Alcalde Pujol, 13 · Lleida Tel. 973 263 708

LA SANGIOVESA

Av. Balmes, 7 · Lleida Tel. 973 273 280

56

C/ Serra del Cadí, 7 · Lleida Tel. 973 220 841

LA VACA QUE SE OFRECIÓ VOLUNTARIA PARA SER UNA HAMBURGUESA COOL C/ Magí Morera, 7 · Lleida Tel. 973 289 171

LES 7 MERAVELLES

C/ Corregidor Escofet, 59 · Lleida Tel. 973 833 833

LES COMES

C/ Camí de les Comes, 2 Torrefarrera · Tel. 973 750 739

LO CARAGOL

C/ Sant Hilari, 38 · Lleida Tel. 973 225 404

LOLA

Av. Alcalde Rovira Roue, 41 · Lleida Tel. 973 238 734

LONDON CAFÉ LLEIDA

C/  Bisbe Ruano, 28 · Lleida Tel. 973 300 789


e , 28 m r a C l e d C/ DA 25007 LLEI Relรกjate en un ambiente cรกlido y romรกntico. Disfruta de una sensaciรณn estimulante y placentera.

WWW.AMAZONAXCOFFEE.COM 57


M

Gran assortiment de tapes 2 menús diaris · Carta OBERT TOTS ELS DIES www.restaurantelgaleo.com

C/ Anselm Clavé, 17 · 25007 LLEIDA · Tel. 973 223 222 elgaleo@restaurantelgaleo.com

MACAO

PADDOCK - BRASA

MÀGIC ROCK

PADDOCK - CAFE

C/ Camp de Mart, 27 · Lleida Tel. 973 046 308 Av. Prat de la Riba, 80 · Lleida Tel. 973 233 017

MALENA

C/ Roques Blanques, s/n · Gimenells Tel. 973748 523

MARISQUERIA MARINADA Av. Prat de la Riba, 94 · Lleida Tel. 973 187 070

MERCADET DE SANT MARTÍ C/ Sant Martí, 72 · Lleida Tel. 973 247 566

MESÓN GAUDÍ

C/ Col·legi, 2 · Lleida Tel. 973 206 106

MIL9NORANTA

Av.Prat de la Riba, 35 · Lleida Tel. 675 186 593

MINI RESTAURANT C/ Vilaller, s/n · Lleida Tel. 973 204 030

MISS SUSHI

Av. Alcalde Rovira Roure, 15 · Lleida Tel. 973 101 008

MUNN

Av. Balmes, 38 · Lleida Tel. 973 105 932

NACHA

C/ Anselm Clavé, 15 · Lleida Tel. 973 247 526

NAVARRA

C/ Corregidor Escofet, 89 · Lleida Tel. 973 235 258

NEO PARC

Pol. Neo Parc - Ctra. NII km 464,6 Lleida · Tel. 973 211 130

NEW CLASS

Av. Rovira Roure, 18 · Lleida Tel. 973 246 000 C/ Baró de Maials, 2 · Lleida Tel. 873 991 328

NOU CASA JOSÉ

C/ Torres de Sanui, 34 · Lleida Tel. 973 237 038

NYAM NYAM

C/ Alcalde Rovira Roure, 1 · Lleida Tel. 973 247 331

O SOLE MIO

C/ Pallars, 28 · Lleida Tel. 973 243 227

C/ Jaume II, 81 · Lleida Tel. 973 214 814

PALACIO DE ORIENTE C/ Vallcalent, 28 · Lleida Tel. 973 266 896

PALERMO

Av. de l’Exèrcit, 48 · Lleida Tel. 973 263 961

PAPAXOC

Av. Rambla Ferran, 14 · Lleida Tel. 973 279 025

PECADITOS

C/ Balmes, 13 · Lleida Tel. 973 224 822

PETIT CATALÀ

C/ Alfred Pereña, 7 · Lleida Tel. 609 043 417

PETIT XIROI

C/ Vilot, 2 · Vilasana Tel. 973 712 704

PICADILLY

Av. de les Garrigues · Lleida Tel. 973 670 095

PITY C/ Ramon Soldevila, 5 · Lleida Tel. 673 300 120

PIÑANA C/ Alcalde Fuster, 5 · Lleida Tel. 973 237 696

PUNTO ESTRELLA DALMAU

Av. de l’exèrcit, 44 · Lleida Tel. 973 281 393

PUNTO ESTRELLA BAR

Ctra. N-240, km 96,4 · Lleida Tel. 973 725 696

PUNTO ESTRELLA LAMOLLA

Crta. L-II km. 10 · Lleida Tel. 973 212 939

PUNTO ESTRELLA LES BASSES

Camí de Montagut · Lleida Tel. 973 231 006

PUNTO ESTRELLA MOLLERUSSA

Autovia A2 km 485,1 · Fondarella

OH! KE BUENO

QR CAFÉ

C/ Alfred Pereña, 1 · Lleida Tel. 650 456 780

Parc Científic de Gardeny, s/n · Lleida Tel. 973 193 651

ON QUEDEM

Q TOMAS BAR RESTAURANT

C/ Alcalde Costa, 21 · Lleida Tel. 973 832 197

C/Dra. Castells, 35 · Lleida Tel. 973 836 226

00H

RADENA

Pol. Ind. Camí dels Frares, s/n · Lleida Tel. 973 257 185

58

C/ Camí Mariola, 56 · Lleida Tel. 647 625 462

Pol. Ind. el Segre - Parc. 202 · Lleida Tel. 973 670 813


RESTAURANT CATALUNYA Plaça Major, 2 · Vilagrassa Tel. 973 311 465

RESTAURANT LLOBREGAT C/ Riu Llobregat, 7 · Lleida Tel. 973 201 897

RENO

Av. Prat de la Riba, 42 · Lleida Tel. 973 242 756

ROMA

C/ Bisbe Messeguer, 1 · Lleida Tel. 973 261 244

ROMEU

C/ Cavallers, 40 · Lleida Tel. 973 800 539

ROSTISSERIA LA BONA CUINA

C/ Agustí Duran i Sanpere, 15 Lleida · Tel. 973 985 236

RITA COKO

C/ Sant Martí, 34 · Lleida Tel. 973 048 381

SANTA GADEA

Partida Pla de Montsuar, parcela 5 Lleida · Tel. 665 319 239

SEBAS

C/ Cristóbal de Boleda, 14 · Lleida Tel. 609 937 254

SICORIS

C/ Sícoris, 45 · Lleida Tel. 973 202 710

SLÀVIA

SUKULEN

TANDOORI MAHAL

Av. L’Estudi general, 10 · Lleida Tel. 638 754 204

TERESA CARLES Plaça Ricard Vinyes, 6 · Lleida Tel. 973 272 795

TERRALL Passeig del Terral, s/n Les Borges Blanques Tel. 973 142 935

TOSCA C/ La Fusta, 26 · Lleida Tel. 973 212 177

TRAGA TAPAS

C/ Corregidor Escofet, 82-84 Lleida Tel. 873 991 035

TRATTORIA

C/ Serra del Cadí, 7 · Lleida Tel. 973 220 841

TRES REYES

C/ Taquígrafo Martí, 5 · Lleida Tel. 973 985 086

TXEMA

C/ Baró de Maials, 16 · Lleida Tel. 973 254 063

TXOKO GASTROBAR

C/ dels Comtes d'Urgell, 48 · Lleida Tel. 640 077 813

Passeig del Terral, s/n Les Borges Blanques Tel. 073 140 972

URGELL

SOL 9 TAST

VAPORETTO

Plaça de Blas Infante, 3 · Lleida Tel. 973 201 769

C/ Magí Morera, 59 · Lleida Tel. 973 240 025

SOUPS & SUCS

WOK LLEIDA

Av. Catalunya, 26 · Lleida Tel. 973 049 815

Gran Passeig de Ronda, 82 · Lleida Tel. 973 278 155

SNOOPY

XALET SUÍS

Av. Blondel, 9 · Lleida Tel. 973 272 666

Av. Alcalde Rovira Roure, 9 · Lleida Tel. 973 235 567

SPICE POINT

ZEKE

Bisbe Messeguer, 1 · Lleida Tel. 973 266 152

SUMMUM VEGETARIÀ

Plaça Sta. Maria Magdalena, 2 Lleida · Tel. 973 103 275

R

Pol. Industrial Torre-serona, C/ Barcelona, 25 · Torre-Serona Tel. 973 100 963

C/ Antoni Solé, 2 · Lleida Tel. 973 214 685

Av. Prat de la Riba, 42 · Lleida Tel. 973 255 551

ZHANG

Av. Artesa, 27 Lleida Tel. 973 216 695

SUSHI SAKURA

C/ Rambla Ferran, 37 · Lleida Tel. 973 300 302

SUSHI SHOP 518

Paça Espanya, 1 · Lleida Tel. 973 103 062

SUSHI TOKYO

Av. Prat de la Riba, 41 Lleida · Tel. 973 832 507

Bon Profit !

Ctra. Madrid-Barcelona, km 480 Tel. 973 56 02 79 · Mòbil 636 54 67 70 25222 SIDAMON ( Lleida ) 59


Plans de Pensions BBVA

“El que donaria per viure estius a l’hivern”

I si comences a donar-ho ara mateix? Porta’ns el Pla de Pensions i et donem un

3%

de bonificació, sobre qualsevol import.

Dona’t aquesta oportunitat. Pots fer-ho des de l’app de BBVA, bbva.es o a les nostres oficines.

Consulta a bbva.es les alertes de liquiditat, l’indicador de risc i el document amb les dades fonamentals per al partícip de cada Pla de Pensions. Informa’t de les condicions de la bonificació a bbva.es. Promoció vàlida des de l’1 d’octubre de 2017 al 31 de gener de 2018. El client s’ha d’adherir al Butlletí de Bonificació i mantenir-se en el Pla contractat almenys 5 anys. Entitat promotora i dipositària: BBVA. Entitat gestora: BBVA Pensiones S.A. EGFP.

Creant Oportunitats


Empreses col·laboradores amb:

MASCOTES

´ LYDIA ARGILES

PROTECTORA D’ANIMALS de Lleida col·labora activament amb la ONG "Protectora d'animals Lydia Argilés" amb el 10% de la facturació de la publicitat contractada en aquesta secció.

Pluto Mascle · 8 mesos

Borges Mascle · 1 any

Lola Femella · 10 anys

Potes Mascle · 3 anys

C /Penedés, 87 · 25005 LLEIDA • Tel. 973 249 950 www.cortinessantjordi.com info@cortinessantjordi.com

Tigre Mascle · 1 any

tel. 686 234 542 Ptda. Sant Just, 55 LLEIDA protectoraanimalslydiaargiles@hotmail.com

61


LA GRAN BOTIGA PER A LA TEVA MASCOTA LES NOSTRES

BOTIGUES

A Relamidos trobaràs tot el que necessites per al teu millor amic! Sigui quina sigui la teva mascota: gos, gat, au, rossegador, peixos... a Relamidos t’aconsellarem i resoldrem els teus dubtes. Tenim tot tipus d’alimentació, dietes veterinàries, accessoris, antiparasitaris, higiene, salut, moda, joguines i molt més! Tot l’equip de Relamidos tenim un amor incondicional cap als animals i ens encanta que vingueu amb les vostres mascotes a les nostres botigues. Ens mou la ilusió de ser a prop de vosaltres. A Lleida ens trobareu al carrer major, Plaça Paeria nº 13. A Tàrrega Avinguda Barcelona nº 11.

... u o y e v I lo

I love you...

A més, amb la teva targeta client obtindràs un sac de pinso GRATIS!

ELS NOSTRES

T’esperem a Relamidos!

u... o y e v o l I

PRODUCTES

I love you...

Som experts en la cura de les mascotes. Molt conscients de les seves necessitats, i amb més de 6000 productes, a Relamidos ens esforcem molt per portar els millors productes del mercat, treballant amb les millors marques nacionals i internacionals. El nostre objectiu és obtenir productes d’alta qualitat, funcionals i pràctics per a les vostres mascotes.

EL NOSTRE OBJECTIU: LA SEVA FELICITAT


LLEIDA · PL. PAERIA, 13 · TEL.: 973 677 378 TÀ R R E G A · AV . D E B A R C E L O N A , 1 1 · T E L . : 9 7 3 6 7 5 4 3 4


MOTOR

NUEVO

MITSUBISHI ECLIPSE CROSS

MITSUBISHI presenta el nuevo Eclipse Cross, un SUV de alta calidad, único en su especie, que combina un diseño impactante con la más avanzada tecnología, para ofrecer una experiencia de conducción excitante, en un habitáculo espacioso, e incorporando a su vez los más avanzados sistemas de seguridad y los más sofisticados elementos de confort. El nuevo Eclipse Cross equipa un potente motor 150T de 1,5 litros de inyección directa de gasolina, con turbocompresor, que ofrece 163 CV (120 kW) de potencia y un elevado par motor de 250 Nm desde muy bajas revoluciones, y que contribuye a una conducción exigente, suave y económica. Está disponible con una precisa transmisión manual de 6 velocidades o con un eficaz cambio automático INVECS-III CVT de 8 velocidades y “Sports Mode”. 64


Especificaciones Dimensiones (largo x ancho x alto): 4.405 x 1.805 x 1.685 mm

¿LO QUIERES TODO? LO TIENES El nuevo Eclipse Cross traslada a su interior toda la fuerza y calidad de su avanzado diseño exterior. Cada uno de sus elementos invita a disfrutar de la conducción, tanto en el día a día, como en los desplazamientos más largos, siempre con seguridad, comodidad, espacio y flexibilidad. A los mandos del nuevo Eclipse Cross olvidarás todo lo que esperabas de un SUV compacto porque tendrás mucho más. DISEÑO El diseño vibrante del nuevo Eclipse Cross expresa

la nueva identidad visual Dynamic Shield de Mitsubishi, con detalles únicos como la línea de cintura ascendente que aporta movimiento y estilo de coupé, el acusado ángulo de las ventanas traseras, la línea elevada de la zaga o la iluminación LED que se integra dibujando por completo el spoiler inferior, aportando personalidad y visibilidad a partes iguales.

TECNOLOGÍA El nuevo Eclipse Cross está equipado

con los más avanzados elementos tecnológicos, como el Head Up Display, o el sistema Smartphone link Display Audio (SDA), que se puede gestionar con comandos de voz, a través de la pantalla táctil de generoso tamaño o con el control Touch-pad de la consola central, empleando gestos sumamente sencillos.

Tracción delantera o Super All Wheel Control (S-AWC) Consumo medio combinado: 6,6 – 7,0 l/100 km Emisiones de CO2 combinadas: 151 – 159 g/km

Equipamiento según versiones Sistema de conectividad SDA compatible con Apple CarPlay™ & Google Android Auto™, con Touch-pad controller • Head Up Display • Sistema KOS de apertura de puertas y encendido del motor sin llave • Climatizador automático bi-zona • Freno de mano eléctrico con función Auto Hold • Faros delanteros Bi-LED • Techo panorámico practicable • Equipo de sonido premium Rockford Fosgate® (710 W y 9 altavoces) • Cámara 360° (Multi Around Monitor)

Tel. 973 282 160

SEGURIDAD El nuevo Eclipse Cross ofrece, según

versiones, los más avanzados sistemas de seguridad: mitigación de colisión frontal (FCM), alerta de salida de carril (LDW), detección de ángulo muerto (BSW), alerta de tráfico trasero (RCTA), control de velocidad de crucero adaptativo (ACC), sistema automático de activación de luces de carretera o Multi Around Monitor System (cámara 360), entre otros.

SUPER ALL WHEEL CONTROL

El sistema 4x4 Super All Wheel Control (S-AWC), exclusivo de Mitsubishi, distribuye el par hacia el tren trasero, según las condiciones de la conducción, e incorpora, entre otras funciones, el control activo de deriva (Active Yaw Control). Dispone de tres programas de funcionamiento - Auto, Snow y Gravel - de fácil selección a través de un pulsador situado en la consola central.

www.bemi-auto.com 65


Nuevo AUDI A3 para el 2018

La nueva generación del Audi A3 llegará al mercado en 2018 y podría contar con carrocerías adicionales. La próxima generación del Audi A3 tendrá una gama de lo más completa y, aunque no experimentará cambios radicales en su estética, pero si en el resto de aparatos. El nuevo Audi A3 estrenará nueva plataforma, denominada MQB Evo, y reducirá todavía más su peso, aunque no tanto como la actual generación respecto a la pasada. Serán a lo sumo unos 50 kg, gracias al empleo de materiales ultra resistentes en su estructura, junto a componentes de nuevo desarrollo en puntos estratégicos y puede que frenos by-wire, algo que además garantizará un tacto de pedal más natural en las motorizaciones híbridas enchufables de Audi A3 e-tron y potenciales versiones cien por cien eléctricas. La electrificación será clave para rebajar la media de emisiones de CO2 del Audi A3, por lo que los propulsores de combustión, cada vez más pequeños, con menor cilindrada y siempre turboalimentos, se apoyarán en motores eléctricos para garantizar el agrado de uso y la eficacia. Cabe esperar nuevas versiones “mild-hybrid” de hibridación suave, con un motor/alternador alimentado por la red eléctrica secundaria de 48 voltios, capaz de ayudar en las fases de arrancada y puntualmente en aceleración. En cuanto a los asistentes de seguridad, conectividad y comunicación Car2X también seguirán su imparable crecimiento. Navegación predictiva, aviso de incidentes, funciones de conducción automatizada, cuidados materiales y detalles de diseño, atractivas luces ambientales y efectos luminosos también a cargo de sus grupos ópticos, que darán el tope de sofisticación al diseño exterior

AUDI A6: Nueva generación, en 2018

El nuevo Audi A6 se espera para el primer trimestre de 2018, con sus dos carrocerías normal y Avant. Será uno de los modelos Audi más importantes de los próximos años. Tendrá dos versiones híbridas enchufables, gasolina y Diesel de 245 CV, con denominación e-tron y 50 kilómetros de autonomía eléctrica. En motores convencionales, Audi ofrecerá el A6 con el TFSI de 2.0 litros (190 y 252 CV) y el 2.0 TDI (150, 190 y 218 CV), además del 3.0 V6 de 354 CV. La red principal a 48 voltios también ayudará a ahorrar gasolina. Dicen que hasta 0,7 litros por cada 100 km. Esta hibridación ligera, presumiblemente solo en combinación con transmisiones automáticas, viene con un generador de arranque de 48 voltios refrigerado por agua, reemplazando el arranque de piñón convencional. Junto con la batería de iones de litio en el maletero, que tiene una capacidad de carga de 10 Ah, el Audi A6 puede andar entre 55 y 160 km/h hasta 40 segundos con el motor apagado. La operación de arranqueparada comienza a los 22 km/h. Tendrá funciones autónomas y se estacionará automáticamente. Audi quiere establecer nuevos estándares de calidad en el A6. Hay tres pantallas orientadas al conductor, los botones e interruptores se reducen y llegan los paneles táctiles. Será 100 kg más ligero

66

Fuente:www.autopistas.es


canvia el món des de qualsevol lloc

del món Forget the car. Audi is more. Nou Audi A8. Recordes quan el més important eren les coses i no les idees? Quan el que comptava era controlar i no inspirar? Recordes aquella època en què els embussos et feien perdre temps i la tecnologia ho feia tot més complex en lloc de connectar-te amb el món? Quan un cotxe només era un cotxe? Te’n recordes? Doncs potser aquest sigui el moment de començar a oblidar-ho tot. Audi A l’avantguarda de la tècnica

Garaje Dalmau Avda. de l’Exèrcit, 44 25002 Lleida Tel. 973 28 80 91 Consum combinat de combustible en l/100 km: 5,6 - 7,8. Emissions combinades de CO₂ en g/km: 145 - 178.


Renault Scenic: más eco y sin límites Renault empieza el nuevo año incorporando cambios en sus modelos Scenic i Grand Scenic, con un nuevo motor de gasolina resultado de su colaboración con Daimler e ideado para reducir el consumo y las emisiones de CO2 de sus vehículos. Los nuevos motores se fabricarán en la factoría de Valladolid y se irán incluyendo en otros modelos de la marca paulatinamente a lo largo del 2018. Este nuevo motor, de 1.4 litros de cilindrada, ofrece tres niveles de potencia, TCe 115, TCe 140 y TCe 160 caballos y firma consumos medios de 5,4 litros en todas ellas ( datos para Scenic con cambio manual). Se montará únicamente con caja de cambios manual en el caso del primero, y manual o automática en las dos opciones de mayor potencia. Con esta nueva inclusión se garantiza un mejor par a bajo régimen. Fuente: marca.com/motor

NUEVO Renault Koleos: 2018 El Nuevo Renault Koleos 2018 es la segunda generación de Renault Koleos que se basa en la arquitectura CMF-C/D, construida por los esfuerzos de la alianza Renault-Nissan. Esta plataforma modular ya se ha utilizado para crear X-Trail, Qashqai y el mismo Kadjar. La Koleos 2018 adquirió una apariencia más elegante y atractiva. La parte delantera del Crossover demuestra una semejanza estilística completa al sedán Talisman, que ha ganado varios premios de diseño. El Crossover recibió faros con toras LED y luces diurnas y una elegante rejilla de radiador con cromo. Fuente: blogdecoches.net

68


Manteniment i prevenció del teu vehicle • Revisar el funcionament de tots els dispositius de senyalització, intermitents, ordinaris, llum de fre, marxa enrere... • Revisar els nivells d’oli del motor, oli de la servodirecció, líquid refrigerant, líquid de fre i l’aigua de l’eixugaparabrises. • Revisar l’estat de les escombretes de l’eixugaparabrises.

• Revisar la il·luminació i el funcionament dels indicadors del quadre de llums. • Comprovar la bateria i la instal·lació elèctrica.

• Comprovar els sortidors de l’eixugaparabrises.

• Comprovar el retorn automàtic i el bloqueig per inèrcia de tots els cinturons de seguretat.

• Revisar correctament la pressió de l’inflat dels pneumàtics (inclosa la de recanvi).

• Comprovar i posar en funcionament el sistema de calefacció fora de l’època d’ús.

• Comprovar i posar en funcionament el sistema de calefacció fora de l’época d’ús.

• Comprovar les manetes i sistemes de portes i finestres.

• Verificar el retorn a repòs de la palanca d’intermitents.

• Revisar el funcionament dels llums de carretera, curts i boira.

• Revisar el funcionament dels llums de carretera, curts i boira.

• Comprovar el tancament del capó. • Comprovar els revestiments i verificar la inexistència de jocs excessius dels pedals d’accionament.

• Comprovar els retrovisors i el seu reglatge. • Revisar visualment el desgast dels pneumàtics i possibles deformacions anormals a la banda de rodament.

70

nseguir Per aco s cció mé u d n o c una i segura eficient

• Verificar l’existència d’eines, recanvis i triangles de pre-senyalització homologats.

Fotos: Pedrós Boxes


Quins vehicles han de passar la ITV i amb quina freqüència... Com a norma general, han de passar la ITV tots els vehicles matriculats. La freqüència ve determinada pel tipus de vehicle i per l’antiguitat, que es compta sempre a partir de la data de la primera matriculació. A tall d’exemple, aquestes són algunes de les freqüències més habituals:

AV. AV. MADRID, MADRID, 7 7 -- LLEIDA LLEIDA tel. 973 27 80 78

www.nacarnayox.com

Turismes (vehicles per al transport de persones de fins a 9 places, conductor inclòs). Autocaravanes i vehicles habitatge: HVG a HVN HVP a HVZ HWB a HWL HWN a HXB HXC a HXN HXP a HYD HYF a HYT HYV a HZB HZC a HZL HZM a HZZ JBB a JBL JBM a JBY

• Fins als 4 anys: exempts • De més de 4 anys: biennal Motocicletes

• Fins als 4 anys: exempts • De més de 4 anys: biennal

Ciclomotors

• Fins als 3 anys: exempts • De més de 3 anys: biennal

Vehicles destinats al transport de MERCADERIES (Camions, furgons, vehicles mixtos adaptables, remolcs) MMA<= 3.500 kg (massa màxima autoritzada menor o igual a 3.500 kg)

• Fins a 2 anys: exempts • De 2 a 6 anys: biennal

• De 6 a 10 anys: anual • De més de 10 anys: semestral

Vehicles destinats al transport de MERCADERIES (Camions i remolcs bàsicament) MMA>= 3.500 kg (massa màxima autoritzada major o igual a 3.500 kg)

• Fins a 10 anys: cada any

• Més de 10 anys: semestral

MÉS DE 100 COTXES EXPOSATS SEMINOUS I D’OCASIÓ FINANÇAMENT 100% TAXEM I COMPREM EL TEU VEHICLE... AL MOMENT!

Selecció de les millors Marques amb els millors Acabats i a uns Preus Immillorables

71


Les millors rutes moteres de Lleida

Àger C-13

NOGUERA Camarasa

Alfarràs

Castelló de Farfanya

Algerri A-14

C-26

BALAGUER

Alguaire Roselló

SEGRIÀ Alcarràs Soses Aitona Torrebesses Seròs

C-45

Torrefarrera

MOLLERUSSA Miralcamp

LLEIDA Puiggròs LES BORGES BLANQUES

PLA D'URGELL

Castelldans El Cogul Granyena de GARRIGUES les Garrigues

Maials

Àger - Camarasa - Balaguer - Alfarràs Lleida - Alcarràs - Seròs - Maials El Cogul - Les Borges Blanques - Molerussa

200 km 3 h.

72

Una ruta curta que si t’agrada gaudir de la natura, aquesta t’ofereix un seguit de paisatges espectaculars els quals et permetran viure els contrastos de les quatre comarques lleidatanes tan especials entre elles, com el Pla d’Urgell, les Garrigues, el Segrià i la Noguera. Us encantaran els canvis paisatgístics, culturals, econòmics i socials que ofereixen els diferents pobles. Cal dir que, aquesta ruta presenta trams rectes i llargs on el bon motorista gaudeix de la conducció gràcies a un entorn del més agradable possible i que afavoreix a la conducció. Aquesta ruta té una durada aproximada de tres hores, fent uns 200 km i possible de realitzar en qualsevol estació de l'any.


LA TEVA BOTIGA MOTERA A LLEIDA! MÉS ECONÒMIC QUE ANAR A ANDORRA! SOM FABRICANTS!

Nova Obertura a

TALLER D’ARRANJAMENTS I AJUSTOS DE ROBA DE MOTO FEM ARRANJAMENTS DE TOT TIPUS DE ROBA, CUIR ...

LLEIDA

TOT TIPUS DE ROBA I ACCESORIS DE MOTO, CARRETERA, MOTOCROSS I CUSTOM DAYTONA HELSTONS

JAQUETA HOME GM 111

499,90

119,90

199,90

JAQUETA HOME GM 104

ROOKIE FF-352 SOLID

89,90

89,00

69,90

48,30

JAQUETA DE CORDURA

99,90

69,90

96,90

PANTALONS CORDURA DONA GM 141

15%

89,90

114,90

AIRFLOW L OF562 NEGRE

DESCOMPTE

99,90

JAQUETA DONA GM 105

79,90

ROBA MOTOCROSS

79,90

PANTALONS DE CORDURA GM 132 PANTALONS DE CORDURA ESTIU GM 130

75,65 GUANTS ESTIU CUIR

24,90

C / Nadal Meroles, 22 · 25008 LLEIDA C / Ramon de Olzina, 35 · 43480 VILA-SECA (TGN)

96,90

79,90 632 844 101 640 642 233

96,90

69,90 www.goyamoto.online + MARCAS + 1.000 productos sotck


Aquest

viatja amb nosaltres

A VIATGES LLEIDA tindràs l’oportunitat de viatjar amb un guia acompanyant durant tot el viatge! Oferim viatges fets a mida en grups reduïts i tancats!

ANDALUSÍA

cantàbria

Còrdova, Jaen, Úbeda i Baeza

CAMÍ DE SANT JAUME • Tram de Santander

La comunitat autònoma amb major nombre d’habitants i la segona d’Espanya en superfície. La varietat dels seus paisatges, la benignitat del seu clima i el caràcter hospitalari dels seus agents l’han convertit en una de les regions més atractives per al visitant.

El camí del nord de Sant Jaume és cada cop més famós i visitat degut a la infinitat de bells paratges i històriques ciutats que recorre. Descobrirem el tram del Cantàbric, visitant ciutats tan importants i acollidores com Santander, Santillana del Mar, San Vicente de la Barquera...

MARÇ Ç 5 dies

JUNY 4 dies

MAIG 6 dies

NOVA YORK

Ofereix un ambient i un estil de vida únic que s’ha de viure i gaudir. Coses imprescindibles a fer, assistir a un musical de Broadway, passar una nit a Time Square, recórrer de punta a punta el Pont de Brooklyn, gaudir d’una tarda de compres per la 5th Avenue... tot això i molt més ens ofereix aquesta meravella de ciutat.


Í NDIA

E SLOV EN IA

Si haguéssim de descriure amb una sola paraula aquest país, l’adjectiu seria “verd”. Més de la meitat del territori està replet de boscos, cascades i parcs naturals. L’encant d’Eslovènia no és solament natura verge, també enamoren els seus nuclis urbans. Ciutats medievals com la capital Ljubljana, desprenen històries de cavallers i princeses en els seus castells i palaus de conte, una ciutat amb molta ànima i amb un ambient molt notable en els seus carrers. Gaudirem de cafès deliciosos i una cervesa espectacular eslovena.

Al sud de l’Àsia, el setè país més gran del món en superfície, i el segon més poblat. L’Índia és una nació plural, multilingüe i multiètnica. A més de la seua diversitat cultural, és la llar d’una gran diversitat de fauna. Llocs imprescindibles com el Taj Mahal, les muntanyes i monestirs de l’Himàlaia, la capital Nova Delhi...

OCTUBRE 11 dies

JUNY 7 dies

SETEMBRE 13 dies

SUD-ÀFRICA Hi ha una raó per la qual Sudàfrica és el destí de llarg recorregut amb més visitants reincidents del món. Amb la seva incomparable bellesa natural, la seva enorme diversitat de cultures i la seva varietat d’activitats d’aventures, Sudàfrica enamora a qualsevol viatger. Descobreix els safaris privats, degusta els millors vins del món a Stellenbosch o puja a cavall pel desert del Kalahari. També es pot recórrer Robben Island, on Nelson Mandela va ser engarjolat, bussejar entre taurons a l’oceà Atlàntic o conèixer l’ètnia tsonga de Maputuland. Escullis el que escullis gaudiràs d’un allotjament i confort de luxe mentre t’endinses en el país.

˝ Aquest any volem guiar-te en els teus viatges ˝ Reserves: 609 370 437 Sra. Roser Dolcet

viatges@viatgeslleida.com Av. Flix, 86 · 25001 LLEIDA


PASATIEMP0S:

Gaudeix de la nova revista

que trobaràs a totes les oficines de Turisme de Catalunya on trobaràs infinitat de propostes turístiques per tu i la teva família.

Delegació Barcelona: 93 249 71 71 Delegació Lleida: 973 071 222 info@magazinepublicaciones.com www.magazinepublicaciones.com

76

LAS 7 DIFERENCIAS


SUDOKU

PASATIEMP0S:

www.phonecenterlleida.com

Tel. 973 098 207

SOPA DE LETRAS Aperitivo Bandeja Camarero Carta Chef Cocinero Comanda Comensal Cuenta Entremeses MenĂş Mesa Platos Postre Propina Reserva Servicio Vinos 77


DILLUNS, 1 de Gener PATGE FARUK, a Igualada.

FIRA DEL CAMÍ RAL, del 13 al 14 de gener a Vilanova del Camí. FESTA DE ST. ANTONI, a Navata.

PESSEBRE VIVENT, a Ardèvol (Pinós) i a Vilandeny (Navès).

DIVENDRES, 5 de Gener CAVALCADA DE REIS, a la majoria de ciutats i pobles de Catalunya. CAVALCADA DE REIS I PESSEBRE VIVENT, a St Eulàlia de Riuprimer.

DISSABTE, 14 de Gener FESTA DE L'OLI, a la Granyena de les Garrigues. FIRA SANT HILARI, a Vilanova del Camí. TRES TOMBS, a Martorell.

DISSABTE, 6 de Gener FIRA DE REIS, a Igualada. PESSEBRE VIVENT, del 6 a 7 de gener a Ardèvol (Pinós)

DILLUNS, 8 de Gener FESTA DE L'OLI I L'OLIVA , a Ullastrell.

DIMECRES, 10 de Gener FIRA DE REUS, del 10 a 14 de gener a Reus.

TRES TOMBS I ST. ANTONI a Valls. FESTES DELS TONIS a Taradell.

DIMECRES, 17 de Gener FESTA DELS 3 TOMBS a Vilanova i la Geltrú. FESTA ST. ANTONI ABAT a Castellterçol.

DIVENDRES, 19 de Gener FIRA DE L'OLI DE LES GARRIGUES, del 19 al 21 de gener a les Borges Blanques.

DIVENDRES, 12 de Gener FIRA DE ST. SEBASTIÀ, a Matadepera.

DISSABTE, 13 de Gener FIRA DE LA TÒFONA, del 13 al 14 de gener a Vilanova de Prades.

FIRA DE ST. ANTONI del 19 al 21 de gener a Anglès. SALÓ INTERNACIONAL DEL REGAL I ARTICLES PER LA LLAR, del 19 al 21 de gener a Barcelona.

78


La nostra agenda està a la disposició de tots els Ajuntaments i les Oficines de Turisme de Catalunya per a que puguin promocionar les seves fires, festes i esdeveniments. Voleu que apareguin les de la vostra població de forma gratuïta cada mes? Només cal que contacteu amb nosaltres als telèfons 93 249 71 71 / 973 071 222 o a través del correu electrònic agenda@magazinepublicaciones.com.

DISSABTE, 20 de Gener MOSTRA COMERCIAL I AGRÍCOLA, del 20 al 21 de gener a Sant Vicenç dels Horts.

FESTA DE ST. ANTONI, a Solsona. FIRA DE L'OLI I L'OLIVERA, del 20 i 21 de gener a Espolla. COSMOBEAUTY BARCELONA 2018, del 20 al 22 de gener a l'Hospitalet de Llobregat.

URIÇADA POPULAR, a Sant Feliu de Guíxols. FIRA DE ST. SEBASTIÀ I TORRONS, a Ódena. MERCAT DEL PAGÈS, a Llívia. FIRA DE ST. VICENÇ, del 27 al 28 de gener a l'Espluga de Francolí.

DIUMENGE, 28 de Gener FESTA DELS 3 TOMBS, a Canet de Mar, Tàrrega, Piera... i altres ciutats de Catalunya.

MERCAT TRADICIONAL, a Tàrrega. FESTA DEL CALÇOT, a Valls. FESTA DELS 3 TOMBS, a Barcelona i diverses ciutats de Catalunya. FESTA DE ST. SEBASTIÀ I DE ST. VICENÇ, a Bigues i Riells. LA FESTA DE PUIG-REIG del 20 al 22 de gener a Puig-Reig. FESTA DE ST. ANTONI I TRES TOMBS, a Tordera.

DIUMENGE, 21 DE GENER FIRA DEL SANT ANTONI I DEL FESOL, a Santa Pau. APLEC DE LA SARDANA, a Òdena.

DISSABTE, 27 DE GENER FIRA INTERNACIONAL DE L'OLI, del 27 al 28 de gener a Móra la Nova.

79


des de:

995â&#x201A;¬

Profile for MAGAZINE Publicaciones

MAGAZINE LLEIDA nº37 Gener 2018  

Revista mensual encartada dins del diari SEGRE de Lleida amb més de 95.000 lectors.

MAGAZINE LLEIDA nº37 Gener 2018  

Revista mensual encartada dins del diari SEGRE de Lleida amb més de 95.000 lectors.

Advertisement