__MAIN_TEXT__

Page 1

DESEMBRE 2020 · N.72

LA INFORMACIÓ DE LA TEVA CIUTAT

crea el MARKETPLACE

Coneix les causes solidàries del POSTUREIG LLEIDA Compra el tortell de Reis al COMERÇ DE PROXIMITAT TURISME DE LLEIDA reprèn les visites guiades a la ciutat

Revista mensual que s'encarta gratuïtament dins del diari "SEGRE"


1985 / 2020

D E S PAT X P R E M I AT P E L


Salut 04 Legal  i Immobiliària 14 Publicació associada a:

Serveis i Comerç 22 Gastronomia 40

info@magazinepublicacions.com www.magazinepublicacions.com

Delegació de Barcelona: Av. Madrid, 133 baixos · 08028 BARCELONA Tel. 93 249 71 71 Delegació de Lleida: C/ Abat Escarré, 6 baixos · 25001 LLEIDA Tel. 973 071 222 Director Lluís Gómez: lluis@magazinepublicacions.com Dept. Disseny Gràfic i Redacció produccio@magazinepublicacions.com Dept. Disseny Gràfic i Web media@magazinepublicacions.com Dipòsit legal: L 1107 - 2016 ISSN edició impresa: 2696 - 1180 ISSN edició online: 2696 - 1199

Motor 50 Postureig LLeida 54

La Paeria 59

Edició digital: Per a la publicació de nous anuncis o variacions dels actuals, s’ha de comunicar abans del tancament de l’edició. Passada aquesta data, si no s’ha rebut material nou, l’editorial procedirà a repetir el mateix del mes anterior. Aquesta publicació no es responsabilitza de les opiniones alienes a l'editorial i que apareixen en textos, reportatges, dissenys i treballs gràfics realitzats i firmats per terceres persones. Aquesta publicació no pot ser ni totalment ni parcialment reproduïda, distribuïda, comunicada públicament ni utilitzada ni registrada a través de cap tipus de suport o mecanisme ni modificada o emmagatzemada sense prèvia autorització escrita de la societat editora. Conforme al que disposa l’article 32 de la Llei de Propietat Intel·lectual, queda expresament prohibida la reproducció amb finalitats comercials a través de recopilacions d’articles periodístics.


SALUT Beure, com a mínim, dos litres d’aigua al dia ajudarà a eliminar la possible retenció de líquids que apareix després de grans àpats es festes estan a punt d’arribar i en breus ens entaulats amb els dinars i sopars de Nadal tan bons i, a la vegada, tan copiosos. Safates de canelons, escudelles, marisc i postres com el Tronc de Nadal, els bombons, torrons i polvorons. Com tots sabem, menjar és un plaer però si vols evitar els excessos durant aquests dies, pren nota d’aquests consells sense haver de renunciar als petits plaers. Bon profit!

Substitueix els aperitius tradicionals per altres més saludables La tradició a casa nostra és començar els àpats amb un vermut, acompanyat de patates xips, embotits i olives. Si vols fer-ho més saludable pots substituïr les patates per moniato i carabassó al forn amb espècies, hummus amb crudités o coca de recapte, per exemple. I per beure, aigua amb llimona, te fred o aigua amb gas, què et sembla?

Les postres saludables també són delicioses! Encara que els torrons, massapans, neules i polvorons són els típics per Nadal, es pot optar per elaborar altres postres que puguin ser més lleugeres, com per exemple un pastís de iogurt casolà amb fruites del bosc, una pasta de full de poma i canyella o una simple macedònia de fruita per acabar els àpats.

Després d’un gran àpat, surt a passejar Un dels costums menys indicats és 04

anar-te’n a descansar després d’un gran dinar, ja que pot crear reflux i alguna mala passada a l'estómac. T’aconsellem fer una passejada tranquil·la o jugar amb els petits de la casa per acabar de fer la digestió de manera divertida.

Els licors no són digestius L’OMS (l’Organització Mundial de la Salut), alerta que, l’alcohol, no aporta cap benefici en cap cas, i menys per digerir els àpats contundents. Si vols quelcom que t’ajudi a pair després de menjar, la millor opció és una infusió de camamilla, poleo menta o gingebre. Que l'alcohol només sigui per brindar, opta per acompanyar els plats amb aigua.

Plats principals igual de deliciosos però amb menys calories Encara que no sembli possible, també es poden fer plats més saludables sense renunciar als aliments sans, podem substituir les carns vermelles per carns més magres com la d’au, conill o porc, a més de les elaboracions de peix. Recorda! Acompanya-les sempre amb verdures, millor a la papillota o rostides. Per últim, el millor consell és gaudir de la companyia, de les persones estimades i tenir en compte la seguretat, és primordial en aquesta època de pandèmia. Recorda, escull uns hàbits saludables i un estil de vida segur perquè t’acompanyin tot l'any MGZ

Menja saludable sense renunciar al plaer durant els àpats nadalencs


El grup dental –amb un extens quadre mèdic

"Que Ilerdent sigui la clínica dental de referència a Lleida no és casual. A casa nostra, el pacient és el centre de tot"

L'

Institut Dental Ilerdent –amb més de 30 anys d'experiència i milers d'històries clíniques en el seu arxiu– referma el seu lideratge com a clínica de referència a Lleida. D'això en parlem amb el Miquel Gensana Ruestes, gerent del grup. Ilerdent és el referent dental per a milers de lleidatans des de fa més de 30 anys. Com s'aconsegueix aquesta fidelització? En primer lloc, m'agradaria dir que nosaltres no parlem mai de fidelització. El pacient és l'actiu més important de la nostra clínica; de fet és el centre de tot. La comunicació és un aspecte que treballem a fons. A Ilerdent vetllem perquè tothom disposi de les dades necessàries per a dur a terme els tractaments i la font principal d'informació és sempre el pacient: què li passa, com evoluciona... és prioritari. Però això implica temps i certa complicitat... Sens dubte. Nosaltres ho hem aconseguit treballant la confiança. Construir confiança és la millor inversió en salut i, per aconseguir-ho, s'han de treballar estratègies de proximitat i oferir resultats que satisfacin els nostres pacients i els donin seguretat. La proximitat és un aspecte clau i no em refereixo només a l'aspecte geogràfic. Cal posar a disposició dels pacients tants canals de comunicació com demanin. Han de poder parlar amb tu sempre que ho necessitin, no només quan venen al centre. Els nostres pacients ens poden contactar de múltiples maneres: telèfon, whatsapp, SMS, web, xarxes

d'especialistes per àrea, unitats assistencials especialitzades i inversions tecnològiques constants– posa en valor la confiança, fruit de la proximitat i els resultats, com a fórmula d'èxit.

socials... i, fins i tot, poden rebre atenció mèdica a distància amb el nostre Servei Gratuït de Teleassistència Mèdica. Sempre troben persones amb qui parlar quan ens necessiten. L'índex de resultats és l'altre gran secret. Hem d'aportar solucions, les millors i de la manera més ràpida i còmoda pel pacient Ilerdent és la clínica que encapçala el grup dental. Quins avantatges té per al pacient triar un centre com el vostre? El concepte de clínica s'aproxima més al de l'hospital que al de la consulta, quant a recursos humans, tecnològics i de gestió i d'instal·lacions es refereix. A Ilerdent oferim un quadre mèdic d'especialistes per àrea molt extens que garanteix la intervenció del millor facultatiu o tècnic per a cada tractament. A més, tenint en compte que alguns tractaments i patologies s'associen a determinades edats, els nostres pacients saben que som la seva clínica de per vida. De fet, molts d'ells han crescut amb nosaltres i ara porten les seves famílies. Pares, fills, néts... tothom hi té l'assistència garantida. Un altre avantatge és poder accedir a les Unitats Assistencials Especialitzades, com ara la del Son o la de Salut Odontoesportiva. Això permet que des del diagnòstic fins al tractament i la recuperació, tot es realitzi en un mateix centre i sempre sota la supervisió del facultatiu habitual. Una atenció integral que contempla qualsevol actuació relacionada amb la salut bucodental.

L'altra gran diferència és el nivell tecnològic, on fem inversions constants. Disposar dels millors aparells de radiodiagnòstic amb tecnologia digital 3D, sistemes de cirurgia guiada per ordinador o de monitoratge dels tractaments és un factor qualitatiu que millora els resultats i la recuperació dels pacients. Finalment, el grup disposa de laboratori protètic propi en el mateix edifici. Els tècnics d'iLab-17 i els d'Ilerdent treballem en equip i això es nota en les pròtesis, fèrules i dispositius intraorals que fabriquem. A més, oferim servei de Reparació Xpress per a urgències. Parlem d'una clínica moderna i tecnològicament puntera. Es pot ser un centre gran i mantenir el tracte personalitzat? És una qüestió de prioritats, de no perdre la perspectiva que el més important són sempre els nostres pacients. La nostra clínica neix d'una estructura familiar que ha avançat notablement en els últims anys amb la incorporació dels meus fills a la directiva: el Miquel, com a director mèdic; i la Gemma Gensana, al capdavant de l'Atenció al Pacient. La vocació de tots dos ha nascut en aquest entorn i els seus valors, la qual cosa garanteix la continuïtat del model. En l'àmbit mèdic, l'aportació del Dr. Miquel Gensana Talarn ha permès protocol·litzar la coordinació de totes les àrees especialitzades; i, a nivell individual i concretament en l'Àrea d'Implantologia, ara comptem amb un especialista amb àmplia formació nacional i internacional per oferir els tractaments més avançats. Un desenvolupament que ha anat en paral·lel al creixement de l'Àrea d'Atenció al Pacient que encapçala la Gemma Gensana Talarn. Val a dir que aquesta, junt amb la de gestió, és l'àrea més transversal de la clínica, la que més temps conviu amb el pacient i la responsable de l'alt índex de confiança i empatia que gaudim. Què sentiu quan, 30 anys després, hom us anomena "Ilerdent, la clínica dental de Lleida"?

>> L’equip directiu de Grup Ilerdent: Miquel

Gensana Ruestes, gerent; Miquel Gensana Talarn, director mèdic; i Gemma Gensana Talarn, responsable d’Atenció al Pacient

Orgull i una gran responsabilitat. Ilerdent va néixer amb vocació lleidatana. Ens sentim compromesos amb la salut dels nostres veïns i veïnes i custodiem milers d'històries clíniques que són el testimoni d'aquesta experiència. La família Ilerdent treballa per estar-hi sempre a l'alçada

ILERDENT • Sant Antoni (Germanetes, 2) · 25002 LLEIDA · Tel. 973 28 11 11 · ilerdent@ilerdent.com HORARI: de dilluns a divendres, de 9 a 20h • dissabte, de 9 a 14h


DESCARREGA’T LES NOSTRES PROMOCIONS!

QUE NO ENS FALTIN ELS MOTIUS PER SOMRIURE BON NADAL I SALUT, MOLTA SALUT! INFORMA’T SOBRE ELS NOSTRES XECS REGAL DE NADAL! www.ilerdent.com


stos días he visto como ha afectado a dos amigos el Covid-19. Uno de ellos ha estado a punto de entrar en la UCI y el otro, aunque no lo han llegado a hospitalizar, ha pasado por momentos de afectación física y emocional muy profundos. Siempre que nos toca de cerca cualquier circunstancia es cuando realmente nos damos cuenta de su verdadera dimensión. Es entonces cuando reconocemos lo importante que es valorar cada momento de nuestra vida y vivirlo con intensidad. Aunque suene a tópico decirlo, nadie sabe con certeza lo que nos va a deparar la vida y que circunstancias nos va a tocar afrontar. Es inevitable a veces que tu atención se dirija a las preocupaciones e incertezas que se generan en este ambiente de pandemia en el que vivimos. Pero hay que darle un espacio también a tus ilusiones, sueños y esperanzas, porque son el motor que te mueve a avanzar en la vida. Generar sensaciones de satisfacción y bienestar en ti te produce una cascada de endorfinas (dicen que son las hormonas de la felicidad!) que te ayuda a pensar de forma positiva y a ver las diversas situaciones no como problemas sino como desafíos a superar. Al final las emociones y los pensamientos se sintonizan para producir sensaciones en nuestro cuerpo. Que estas tengan una vibración positiva alta y potencien nuestra salud mental va a favorecer nuestros niveles de autocontrol y fortaleza interiores. La sensación general actualmente es de agotamiento frente a la tensión de vivir supeditados a la evolución de la pandemia. Pero no puedes permitirte fallarte a ti mismo y rendirte a las circunstancias! Cuando potencias tu “buena onda”, te permites sonreír, compartir con los demás, disfrutar de momentos de calma..…favoreces la entrada a una dinámica de flujo que te impulsa en buena dirección. Al final, cultivando esta actitud abierta a sentir y sintonizar contigo mismo, todo va fluyendo y la vida te sorprende también con momentos de satisfacción, de respiro, que te alivian y te nutren. Como dice mi madre, cuando ya en la barrera de cumplir los 80 años mira la vida en retrospectiva, “al final todo pasa y no hace falta sufrir tanto en los momentos difíciles”. Con ello me transmite la sabiduría de los que ya 8


www.talentspsicologia.es

PSICOLOGIA

Miriam Simarro López PSICÒLOGA

Anna Martínez Morell PSICOPEDAGOGA Núria Manau Salvia PSICÒLOGA

• Atenció individualitzada i de parella. • Psicologia per a totes les edats. • Orientació en les dificultats d’aprenentatge.

Cultiva una actitud abierta a sentir y sintonizar contigo para que todo fluya y la vida te sorprenda también con momentos de satisfacción, de respiro, que te aliviarán y nutrirán

• Activitats en grup, tallers i xerrades.

Talents PSICOLOGIA Compta també amb una ESCOLA DE PARES

663 452 224 973 236 821

facebook: @talents.psicologia

han recorrido un largo camino en la vida y simplemente con su saber estar te transmiten que la vida es una aventura que nos enseña a valorar cada momento en su justa medida sin dejarnos arrastrar por él. Date la oportunidad de fluir y surfear en tu “buena onda”

UN NEN SENSE DIFICULTATS ... ... ÉS UN NEN FELIÇ Especialistes en PODER PODER PODER VEURE ESCOLTAR TOCAR

PODER SENTIR

Truca al 973 232 745 i demana la teva cita. GARANTIA D’ADAPTACIÓ Av. Doctor Fleming, 5 · 25006 LLEIDA hola@montserratoptics.com 9


l son ocupa una gran part de la nostra qualitat de vida i la seva alteració és una de les queixes més comunes, sobretot de les persones de la tercera edat. Hi ha molts factors que afecten la qualitat del son, com per exemple la nictúria, que és l’augment de la freqüència de micció durant la nit, o les cefalees i les malalties gastrointestinals, la bronquitis i la menopausa. La disminució del temps empleat per descansar, l’augment de la quantitat i la durada dels desvetllaments nocturns i la disminució del son profunds són la causa de diferents problemes que afecten la nostra salut. Amb el temps, es poden desenvolupar complicacions d’ansietat, depressió i mal rendiment físic durant el dia. Hi ha quatre patologies que són més freqüents en la gent gran:

• Apnea del son: És una alteració nocturna que es produeix per la interrupció del flux respiratori, fet que provoca un desvetllament o un canvi d’estadi de son menys profund. Aquest succés augmenta amb l’edat en persones que pateixen increments de tensió arterial i alteracions cardiovasculars. El tractament de l'apnea depèn de la seva gravetat i varia en funció de la pèrdua de pes, l'eliminació de l'ús d'alcohol i de medicaments depressors.

• Mioclònia nocturna: Són els moviments bruscos de flexió i extensió de cames que es produeixen de manera periòdica a intervals de vint i quaranta segons en forma de brots. Aquesta alteració pot estar relacionada amb trastorns metabòlics com la insuficiència renal o diabetis, lesions neurològiques com poden

10

ser la neuropatia perifèrica o la malaltia de Parkinson.

• Síndrome de cames inquietes: Consisteix en l’aparició de sensació d’inquietud i necessitat de moure’s a conseqüència de diferents molèsties desagradables a les extremitats inferiors, donant lloc al moviment per alleujar aquest efecte. El tractament d’aquesta patologia són la elecció de fàrmacs adients i receptats pel metge.

• Síndrome de l’ocàs: Aquest trastorn es caracteritza per la confusió i desorientació associada a la deambulació nocturna entre curts períodes de son, en el qual se solen presentar al·lucinacions que poden comportar a comportaments agressius. Aquest fenomen s’associa a persones amb un cert grau de demència i altres malalties neurològiques com l’Alzheimer. Davant de qualsevol trastorn del son, la primera recomanació és consultar amb un especialista en medicina del son, per poder arribar a un diagnòstic correcte i determinar el tractament més adequat. La major part de les alteracions en aquesta edat disminueix de manera notòria després del tractament i, per tant, millora en gran la qualitat de vida dels pacients MGZ


las reuniones sociales. Por supuesto, la mascarilla se tendrá que retirar para comer, pero dejadla a mano, ya que sería conveniente utilizarla entre plato y plato o si te levantas de la mesa. altan pocas semanas para la Navidad y este año todo va a ser muy diferente. Por eso, hay que mentalizarse y saber que estas fiestas serán diferentes para todos. Lo importante es que todos seamos responsables y no pongamos en riesgo la salud de nadie. Teniendo en cuenta que la mayoría de los contagios se producen en reuniones sociales, queremos mostrarte en las siguientes líneas cómo preparar estas Navidades con el Covid de forma segura.

Lavado de manos

Si finalmente te decides a organizar una celebración familiar, además de respetar el límite de personas, debes asegurarte de que todos se laven las manos al llegar a casa, que lo hagan también antes de comer y durante la estancia en la casa. Es aconsejable dejar un frasco de gel hidroalcohólico en el recibidor para que todos puedan desinfectar sus manos al entrar. También podría ser conveniente dejar otro encima de la mesa para que pueda ser utilizado.

Un sitio amplio y bien ventilado

A la hora de elegir el lugar de la celebración hay que apostar siempre por el más amplio posible. Debido a las temperaturas de esta época del año, reunirse en exteriores será casi imposible. Por eso, la mejor opción es ventilar constantemente. Está demostrado que  las posibilidades de contagio se reducen en gran medida en los espacios abiertos. 

Reuniones cortas

Lo mejor en espacios al aire libre y que no duren demasiado tiempo. Incluso si vais a hacer una reunión social que incluya comida, lo mejor es que dure lo menos posible. 

Cocina

Quienes se encarguen de cocinar deben extremar las precauciones. Si decides cocinar tú, hazlo con mascarilla y lávate las manos con

Mascarilla

Si en la reunión hay personas que no son convivientes, lo mejor es que estéis todo el tiempo con la mascarilla puesta. Uno de los errores más comunes durante la pandemia ha sido pensar que tus familiares o amigos no pueden contagiarte, ten claro que cualquier persona puede tener el coronavirus. De hecho, el mayor foco de contagio en esta segunda ola han sido, sin duda,

frecuencia, además, limpia bien todas las superficies que uses. Los aperitivos y otros platos que solían compartirse, este año deben prepararse como raciones individuales. Además, tal vez no sea buena idea que otros invitados traigan algo para comer, que tengan que cocinar en casa, salvo que estés seguro de que van a cumplir todas las normas de higiene recomendadas.

Demostraciones de afecto

Este año, el cariño se demuestra no abrazando ni besando a las personas con las que no convives. Recuerda que tus familiares y amigos también te pueden contagiar y que tu les puedes contagiar a ellos. Díselo a tus invitados antes de ese día para evitar situaciones violentas, como tener que rechazar un abrazo.

Nuevas tecnologías

Es cierto que no hay nada como estar juntos en persona. Pero este año tan distinto a otros las nuevas tecnologías han permitido estar muy cerca de los seres queridos. Quizás estas Navidades muchas celebraciones se tengan que hacer por videollamada. Sería bueno valorar esta opción, sobre todo para no poner en riesgo a las personas más frágiles de tu familia.

Mantener el ánimo

No sabemos cuándo, pero el coronavirus también pasará. Lo mejor es centrarse en aspectos positivos, aunque para algunas familias será complicado. Todo lo comentado, lleva a que los ánimos estén bajos. Por eso, es necesario hacer un esfuerzo para, en la medida de lo posible, disfrutar de esos días en familia y centrarse en el futuro

”Contamos con personal cualificado para las distintas situaciones que presentan nuestros usuarios con la finalidad de ofrecer bienestar y tranquilidad ”

SERVICIOS SOCIOSANITARIOS •Experiencia y personal cualificado Auxiliares de geriatría · Enfermeros/as Fisioterapeutas · Podólogos · Psicólogos •Servicios de ayuda a domicilio y en centros hospitalarios •Servicio las 24 horas Internas · Media jornada Jornada completa · Por horas

Mejoramos su calidad de vida sin salir de su hogar

Ana M. Mejía ”El Paraíso de la tercera edad es una empresa dedicada a cuidar de nuestros mayores”

C / Ermengol VI, 8 baixos 1 · 25008 LLEIDA Tels. 973 828 585 / 973 804 540 / 615 748 792 info@paraisoterceraedad.es


L

a millor forma de gaudir d’un somriure i dents saludables és continuar amb els bons hàbits adquirits des de la primera infància. L’adolescència és una etapa marcada per milers de canvis, tant físics com socials. A partir dels tretze anys, és habitual que els joves passin més temps fora de casa i, amb els amics, consumeixin aliments més perjudicials per a la seva salut bucodental, com per exemple, refrescos, llaminadures o menjar ràpid. A més, al passar temps fora, l’acte de rentar-se les dents pot fer-se menys freqüent. Sembra fàcil, pels pares, fer comprendre la importància de cuidar la salut de les dents, però no és així! En aquesta edat, es preocupen més per quedar amb els amics que d’utilitzar fil dental o col·lutori. Quan estiguin a casa, és aconsellable que evitin menjar aliments ensucrats o àcids, ja que pot perjudicar a l’esmalt dental i, per quant surtin de casa, preparar un petit kit de viatge amb un mini raspall i dentífric que no ocupi gaire espai a la motxilla. És important que facin almenys, una visita anual al dentista, ja que durant aquest període de desenvolupament, les dents poden moure's i canviar de posició MGZ

El dentista és un professional especialitzat, i els joves tendeixen a prestar-li més atenció als seus consells que als dels mateixos pares, cal aprofitar aquesta oportunitat perquè canviïn els seus hàbits i millorar la seva salut bucodental

Nova imatge amb el servei i l’experiència de sempre

12


ELECTROCARDIOGRAMES REVISIONS CARDIOLÒGIQUES CERTIFICATS i PERITATGES MÈDICS CARDIOLÒGICS PROVES D’ESFORÇ

Cuidem la

Dra. Ma M. Fernàndez Vives Dr. J.M. Casanova Sandoval Dra. Albina Aldomà Balasch

Col·labora: Dr. A. Ardíaca Capell

salut derl teu co

HOLTER DE 24 h. MAPA 24/48 h. ECOCARDIOGRAFIA DOPPLER COLOR

POLICLÍNIC LLEIDA · C/ Alcalde Sol, 4 · 25003 LLEIDA · Tel. 973 282 600

13


LEGAL i IMMOBILIÀRIA

El DIVORCIO

¿un trámite complicado?

P

ocas cosas hay tan traumáticas en la vida de una familia como el divorcio de un matrimonio. Son junto con el nacimiento de un hijo o la muerte del cónyuge, unos de los acontecimientos que más pueden marcar la vida de una familia. Y es que a pesar de las buenas intenciones, según un estudio, en nuestro país, más del 57% de los matrimonios acaban rotos, y gran parte antes de los primeros cinco años. Ante esta realidad, cabe preguntarse ¿es el divorcio un

trámite complicado?

Comencemos diciendo que los divorcios, aunque existen diferentes modalidades, todas ellas con sus matices, se pueden clasificar de manera genérica en dos tipos...

Los amistosos Evidentemente son menos traumáticos y costosos, ya que implican que ambas partes han llegado a un entendimiento mediante un “convenio regulador” sobre cuestiones varias, como el reparto de los bienes, la custodia de los hijos u otros asuntos de común interés. Este convenio, redactado por un abogado será presentado ante el juzgado correspondiente y aprobado por un Juez competente. Esta alternativa redunda en una rápida resolución y establece las bases para unas relaciones más cordiales entre la ex pareja. Además con el divorcio “amistoso” los dos afectados pueden tener el mismo abogado y procurador, lo que resultará en una disminución de los costos del proceso.

Los contenciosos Más caros y crispantes, pueden implicar la falta de de acuerdo, el enfrentamiento, declaraciones judiciales, estudios psicológicos a los menores implicados, y un final de relación que puede ser perturbador para todos los afectados, con lo que conllevará de cara a las futuras relaciones, de los ex cónyuges. Y no hace falta decir que será un proceso más lento y caro, ya que de entrada exige la actuación de dos abogados. Por lo tanto, si es posible, vale la pena esforzase por conseguir un entendimiento entre ambas partes, y es que como dice el refrán popular “más vale un mal acuerdo, que un buen pleito”. 14

Evidentemente, el mantener la sangre fría al intentar finalizar una relación que ha podido durar años o décadas, no es tarea fácil, y por ello se vuelve imprescindible la mediación de un buen abogado especialista en Derecho de Familia, con el fin de actuar como intermediario y al tiempo conciliador entre ambas partes. Y es que no debemos olvidar que las buenas intenciones no siempre son suficientes y las condiciones estipuladas, sino están correctamente plasmadas, pueden ser fuente de futuras malinterpretaciones, reclamaciones y problemas varios, ya que las decisiones tomadas tendrán efecto durante muchos años

Por todo ello, si su matrimonio ha llegado a su fin y deciden divorciarse, no se equivoquen, acudan a un profesional en Derecho de Familia. Ahorrarán tiempo, dinero y ganarán en salud emocional y mental

Departament Legal

C/Abat Escarré, 6, baixos 25001 · Cappont LLEIDA Tel. 973 20 86 11 info@grup90.com www.grup90.com


DEIXA’T ASSESSORAR PELS PROFESSIONALS tant si ets autònom com si tens una empresa

E

ls tècnics tributaris són els encarregats d’assessorar-te en tots els tràmits administratius, tant d’empresa com personals. Parlem amb en Miquel Bañeres Santallusia, gerent de l’empresa Tècnics Tributaris i Assessors.

En Miquel fa 20 anys que es dedica a l’assessoria fiscal, però com a tècnic tributari i assessor empresarial, en fa 5. L’empresa està formada per 5 professionals formats en empresarials i ADE, que ajuden a gestionar tots els tràmits. Actualment, formen part del grup90 amb qui comparteixen clients i així donar un servei complet i més efectiu. L’empresa Tècnics tributaris i assessors van dirigits tant a les empreses com als autònoms i també les persones que necessitin gestions personals. Però, principalment, s’encarreguen dels tancaments trimestrals de les empreses, duen a terme les campanyes de rendes, fan previsions per a millores tributàries per a l’any vinent, pots acudir a ells per fer un estudi i /o assessorament d’una tributació de fiscalitat o de compra-venda d’algun immoble o qualsevol presa de decisions.

Els treballadors d’una gestoria sempre estan en una formació constant, ja que sorgeixen normatives noves i fórmules diferents que requereixen nous coneixements. A més, amb el pas dels anys, han notat els canvis tecnològics envers el funcionament dels tràmits, ja que poc a poc s’estan digitalitzant i informatitzant tots els sistemes. És a dir, les factures passen a ser llegibles per un escàner i l’assessor només les ha de verificar. En definitiva, s’estan creant assessories sense paper, que tenen com avantatge preveure errors i permetre que el gestor dediqui més temps al client, i no als papers. No obstant, com a inconvenient detecten que, a llarg termini, es necessitarà menys personal a les empreses. La Covid-19 també ha deixat les seves conseqüències a l’empresa, ja que haver d’adaptar-se al teletreball i que l’administració reduís les seves tasques diàries, els va dificultar l’agilització dels tràmits. Però, tot i així, han seguit al peu del canó recolzant cada dia als seus clients i buscant totes les eines possibles per gaudir d’ajudes econòmiques i tirar endavant els negocis.

Anem encaminats a les assessories sense paper, que tenen com avantatge la prevenció d’errors i permeten que el gestor dediqui més temps al client, i no als papers

16


En aquest camp empresarial és necessari especialitzar-se i diferenciar-se al mercat En Miquel intenta ser positiu i veure el got mig ple, però cal ser realistes, hi ha un sector empresarial que li costarà sortir d’aquest entrebanc, en canvi, n’hi ha d’altres que en sortiran ben reforçats. En Miquel els parla a les futures generacions i els dona unes eines clau, és necessari especialitzar-se i diferenciar-se al mercat. A més, creu firmament en la feina ben feta, ja que és la única fórmula per tenir un treball satisfactori.

C. Abat Escarrè, 6 , baixos · 25001 LLEIDA Tel. 973 20 86 11 · Fax 973 20 85 77 miquel@ttaempresarials.com

I per aquells que vulguin formar-se en l’assessorament fiscal dir-los-hi que, cada dia és un repte i que la satisfacció quan l’empresari surt beneficiat és molt gran. Si voleu conèixer de primera mà la seva feina, els podeu visitar al carrer Abat Escarré, 6 o truqueu al seu telèfon. Us atendran amablement i us resoldran tots els dubtes

ADMINISTRACIÓ DE FINQUES AMB ASSESSORAMENT LEGAL PERMANENT

Miquel Bañeres Santallusia miquel@ttaempresarials.com Tel. 973 20 86 11

C / Abat Escarré, 6 baixos · 25001 LLEIDA 17


Coaching Recupera tupropiedad

per augmentar la motivació

E

l coaching està a l’ordre del dia. Aquesta tècnica ajuda a desenvolupar habilitats comunicatives i de lideratge a partir de l’autoconeixement i es pot aplicar tant a nivell laboral com personal. Però, en definitiva, el que compta és millorar les nostres habilitats i competències per aconseguir els nostres objectius, i per fer-ho ens cal motivació. El coaching motivacional ens ajuda a dirigir la nostra conducta per aconseguir els objectius que ens marquem. Segons aquesta tècnica, tots tenim unes habilitats i talent especials. L’únic que ens cal és saber identificar-los i potenciar-los tant com puguem. El perfil dels psicòlegs o entrenadors personals és molt important per ajudar-nos a identificar aquestes capacitats. Ells són qui ens guiaran per trobar la motivació i conseqüentment, el camí cap a l’èxit, ja que és quan tenim una visió clara de les metes i possibilitats que podem crèixer personal i professionalment. Cada vegada més gent s’interessa pel coaching o contacta amb algún coach o psicòleg perquè l’aconsellin. Demanar ajuda en casos de baixa motivació no és res estrany.


Un professional ens podrà assessorar adequadament i de manera personalitzada. A banda del coaching, la psicoteràpia cognitiva o conductual també dona molts bons resultats. Sobretot en aquells casos on la falta de motivació va lligada algun problema emocional com la depressió Tal com diu una de les bases del coaching: “És més fàcil animar que motivar” i per motivar-se el que cal és marcar-nos uns objectius i tenir la confiança de poder fer el que volem fer. La motivació ens impulsa a aconseguir els nostres somnis, desitjos, anhels i metes. Per això és tan important. I tu? Ja has identificat les teves fortaleses i debilitats? Saps quins són els teus objectius? MGZ

L’autoconeixement és la clau per assolir la motivació i aconseguir els nostres objectius. Motivació no és tenir ànims, és tenir motius

19


C/ Abat Escarré, 6, baixos · 25001 LLEIDA (Cappont) · info@grup90.com

Ref. 4953 ÀTIC CAPPONT 90.500 €  83 m  3  1 + 2

Ref. 4945 CASA LA BORDETA 269.500 € 3 +  +  +    246 m  3 2

Ref. 4961 PIS PLAÇA EUROPA 156.800 €  92,77 m  2  2 2

Ref. 4944 ÀTIC AV. SEGRE 192.900 € + zona comunitària  140 m  4  2 2

Ref. 4939 PIS CAPPONT 140.500 €  92 m  3  2

Ref. 4933 CASA ELS MAGRANERS 134.500 €  177m  3  2 + +

Ref. 4903 PIS EL SECÀ DE SANT PERE 138.000 €  102 m  3  2 +  opcional

Ref.4906 CASA VILANOVA DE SEGRIÀ 288.500 € salina  210 m  5  2 +   de 949 m amb

2

2

2

  m 

2

2


973 208 611 info@grup90.com www.grup90.com

Ref.4976 PIS CAPPONT 123.500 €  112 m  4  2

Ref.4465 PIS DR. FLEMING 119.500 €  81 m  3  1 +

Ref.4858 CASA BENAVENT DE SEGRIÀ 249.500 €  291 m  5  3  + +  

Ref. 4488 PIS RAMBLA FERRAN / AV. SEGRE 127.000 €  132 m  4  2 +   +   opcional

2

2

Ref. 4717 PIS LA BORDETA 86.400 € 198 m

2

5

2

Ref. 4917 PIS ZONA ALTA 217.000 €  98  m  3  2 +   opcional 2

2

2

Ref. 4742 CASA TORREFARRERA 415.000 € i pista de tennis  532 m  5  3 +   +   de 2.520 m 2

2

Ref. 4757 ÀTIC CAPPONT 199.000 €  116 m  3  2  + 2 +   opcional + zona comunitària 2


SERVEIS i COMERÇ

Perfilaria negra La nova tendència de decoració en la construcció xavier@aluminislleida.com

C

om ja sabem les tendències en moda i decoració van i venen, i la perfilaria negra ja va començar fa uns tres anys enrere. Però, és ara quan ha agafat força i són molts els dissenyadors i arquitectes que aposten per aquest color. Podem trobar el negre en marcs de portes de vidre, mampares de bany i finestres. El color plata va durar dècades, tot i que en els últims anys ha agafat mala fama, definint-lo com un estil barat, antic i fins i tot, s’ha catalogat com a cutre. Cal dir que, al gris plata el va substituir el blanc, amb una imatge renovada donant l’aparença de zones més netes i modernes, deixant l’essència de puresa i benestar per ser un color neutral. Tot i que abans del negre, hi ha hagut altres petites tendències les quals no han tingut el mateix ressò. Fa cosa de dos-tres anys enrere va començar a aparèixer en catàlegs especialitzats en revistes de decoració l’alternativa: la perfilaria negra. Aquest estil va sortir directament dels looks industrials dels típics lofts neoyorquins. Actualment, ha traspassat fronteres i estils per adaptar-se a qualsevol entorn. Algunes idees que podem trobar al mercat són perfils fins i amb tendència d’apoderar-se de l’altura des del terra fins al sostre, les parets de vidre amb perfil negre serveixen per delimitar espais sense perdre llum i donar sensació d’amplitud. Aquesta moda és apta per a totes les estances de la casa, ja sigui als menjadors, cuines, estudies...i fins i tot al bany, que apareix en forma de mampara moderna i diferent. 22


Lleida: C. Humbert Torres, 6 baixos Tel. 973 241 118 · Mòbil 607 819 492 info@t-quattre.com Igualada: C. Concepció, 11 baixos Tàrrega: Pol. la Canaleta, parcel·la, 5, nau 9 Tremp: Av. Espanya, 1

www.t-quattre.com

La perfilaria negra és apta per a totes les estances de la casa, només cal combinarho de manera correcta amb colors neutres El negre és sempre un color determinant, per tant la seva presència aportarà un caràcter dominant a qualsevol habitació de la casa. Si el que busques és un ambient més femení i romàntic, és millor que t’oblidis d’aquesta tendència. Però, si en canvi, desitges modernitat i trencar amb l’estètica de la majoria de les cases, aquesta és la teva. Si vols una casa bonica, on la pau regni als espais, només cal que ho combinis amb mobles i roba tèxtil neutra, és a dir, colors clars i textures fines.

LA INFORMACIÓ DE LA TEVA CIUTAT SEGUEIX-NOS

@magazine_lleida

A nosaltres ens encanta aquesta tendència, ja que dona personalitat i a la vegada elegància sense renunciar a l’estil slow que aconseguim amb el color blanc, beix, i les plantes. I tu, t’adhereixes a aquesta moda? MGZ 23


CONTROL DE PLAGUES • Desinfecció • Desinsectació • Desratització • Tractaments contra xinxes • Tractaments de la fusta Ens avala l’experiència de més de 30 anys dins del sector

Tel. 973 590 600 montsan@ambientservei.com

www.ambientservei.com

E

l mercat de les portes és extens i les empreses dedicades a aquesta tasca tenen un assortiment ampli. Parlarem d’alguns models i de les seves funcions en cada estança, ja sigui de casa teva o del teu negoci.

Les portes seccionals Són aquelles que s’obren verticalment i quan es recullen queden “guardades” al sostre per poder guanyar espai. Les portes seccionals estan perfectament estudiades i muntades amb les peces que la conformen, gràcies a les juntes que tenen una elasticitat i resistència perfecta per als exteriors i, sobretot, estan adaptades pels dies de vent, pluja i neu. En definitiva, aquest tipus de porta ofereix comoditat i seguretat.

Les portes enrotllables • Reformes de pisos • Cuines i banys • Treballs d’electricitat de tot tipus • Impermeabilització de dipòsits d’aigua potable • Fontaneria i calefacció

També s’obren de forma vertical, la qual cosa permet guanyar molt espai als interiors d’on es fa la instal·lació. L’espai es guanya tant interiorment com exteriorment, ja que quan la recollim va cap al sostre i s’enrotlla amb ella mateixa i, per tant, ocupa poc espai i la seva utilització és fàcil.

Les portes corredisses Són un tipus de porta que s’obre de manera horitzontal amb un moviment de desplaçament lateral, paral·lel al lloc al que es troba. Hi ha dos tipus de funcionament, el manual i l’automàtic, aquest últim funciona amb sensors de moviment que detecten les persones, són les portes ideals per a espais públics.

• Cobertes convencionals de fusta

Les portes abatibles o batents Carrer de l’Ermita, 8 . 25260 IVARS D’URGELL (Lleida)

Tel. 618 466 970 24

692 968 723

Són portes que es poden obrir fins a formar un angle de 90º, gràcies a les frontisses que es troben col·locades dins del marc.


Les portes basculants Són les més utilitzades en l’àmbit residencial i comunitari, ja sigui en garatges o comerços. Les podem trobar d'una o dues fulles pivotants. Si en vols conèixer més detalls, pots consultar amb el teu professional de confiança.

Les portes ballesta Són les més idònies per garantir la seva durada en condicions climatològiques adverses. Normalment, es munten a espais exteriors, com locals i centres comercials. Són amb perfils galvanitzats amb bombí de seguretat. Poden ser una o dues fulles fixes o giratòries i a l’hora d’instal·lar-les no necessiten obra.

Les portes d’entrada a les cases Poden ser de PVC, de fusta, metàl·liques, de diferents colors i amb varis graus de seguretat, reforços, bombí...

Les portes cuirassades Són portes composades per un marc i una fulla totalment d’acer, que les fan més resistents. Els boló de tancament de la porta són independents, amb el qual van les seccions per separat MGZ

Un mercat extens i amb infinites opcions perquè puguis col·locar la porta que més s’adeqüi al teu local o casa, però sempre fes-ho amb una empresa de confiança que t’asseguri un bon resultat. A vegades, voler estalviar diners posant un material menys bo, a la llarga et sortirà més car

w

.me ww

mbr

v ic is e r

m e.co

REPARACIONES · ELECTRICIDAD PINTURA · REFORMAS · CARPINTERÍA COMUNIDADES · FONTANERIA · BRICOLAJE

C / Salze, 9 · 25198 LLEIDA

Tel. 634 079 765 membriservice@gmail.com

25


C/ Palauet, 109 25001 LLEIDA

Tel. 680 269 795 SeoneTattooStudio

Seone_Tattoo

l creixent interès social per les pràctiques de decoració del cos humà ha fet que la col·locació de piercings i la realització de tatuatges i micropigmentacions cutànies siguin tècniques cada cop més introduïdes en la nostra societat. El pírcing consisteix en penjar joies i altres objectes de metall mitjançant la perforació de la pell, mucoses o qualsevol altre teixit corporal. El tatuatge és un dibuix o senyal indeleble que es fa introduint pigments a la pell a base de puncions. Tots dos tenen en comú que trenquen la barrera de protecció natural més externa del cos humà, composta per la pell i les mucoses. Aquests canvis estètics tampoc no estan exempts de complicacions i les més importants són les relacionades amb les infeccions. Però seguint els següents consells i remanacions es pot aconseguir un resultat totalment desitjable, estètic i sense complicacions.

Alcalde Porqueras, 8 · 25008 LLEIDA

Tel. 973 000 484 agendaoriginal@gmail.com

www.originaltattoo.es JosuFranchTrilla

Josu_Original_Tattoo

Quin és el millor moment per fer-se un tatuatge? Els experts en el sector recomanen no realitzar-se un tatuatge a l’estiu, ja que durant els primers dies no li pot tocar el sol directament ni et pots banyar a la piscina o a la platja. També és important estar uns dies sense suar gaire, així que és millor no fer esport en el període de temps que aconselli el tatuador.

Secció patrocinada per : GRIP TATTOO SUPPLIES Distribuidora de material de Tattoo


Tens clar que vols fer-te un pírcing o tatuatge? Molts d’aquests riscos es poden evitar prenent mesures higièniques. És important que siguin professionals amb formació específica els que realitzin els pírcings i els tatuatges i que ho facin sempre en establiments autoritzats. Cal evitar foradar les zones de major risc d’infecció: els cartílags, el nas i el llavi. Tampoc és aconsellable realitzar tatuatge en zones on alguna vegada s’han d’introduir agulles o catèters perquè hi ha el risc que entrin a l’organisme pigments que poden ser nocius.

Quin és el dolor que provoca? La sensació de dolor depèn molt de la persona i la zona on es fa el tatuatge, però normalment és un dolor suportable. Les costelles, els peus, les mans o l’interior dels braços són els llocs on acostuma a fer més mal.

Quines cures he de fer? És important seguir les recomanacions que digui el tatuador. Hi ha gent a qui se li cura el tatuatge en pocs dies i d’altres a qui els costa una mica més. Si apareixen picors constants, la pell no s’acaba de curar o sorgeix alguna anomalia, cal anar al dermatòleg MGZ Tel. 973 304 51 04 / 677 659 773 • info@griptattoo.es

 griptattoosupplies www.griptattoo.es


Decoració nadalenca Quina fa per tu?

C

om diu el refrany, per Nadal, cada ovella al seu corral! Casa nostra ha de ser un espai on poder gaudir, ara més que mai, d’aquestes festes, i la decoració nadalenca també en forma part. L'estil decoratiu nadalenc és molt particular, ja que existeixen diferents tendències que inspiren i què combinades, s’obté una ornamentació molt bonica. El disseny pop art és una combinació de colors extremats amb elements vintage que, units, formen un estil molt viu, ideal per a l’arbre de Nadal. Però, en cas que t’agradin més els colors suaus i neutres, la inspiració nòrdica fa per tu, ja que uneix tonalitats pastel amb grisos i marrons terrosos, ideals per decorar taules i mobles, així com la incorporació de peces de fusta o fulles d’avet verdes. Les espelmes també són un element indispensable aquests dies, aquelles amb aromes dolços i especiats, omplen l’atmosfera de màgia i encant. Per últim, t’aconsellem combinar els objectes de vidre que puguis tenir per casa amb tires de petites llums, disponibles a les botigues de decoració. Anima’t també a decorar el balcó, la terrassa o les finestres de casa i col·labora en animar l’ambient nadalenc del teu carrer MGZ

Inspira’t amb aquestes idees i decora la llar al teu gust

Pi i Margall, 36 Baixos . 25004 LLEIDA Tel. fix: 973 525 109 Tel.mòbil: 620 915 753 Horari: De Dilluns a Dissabte de 9 - 13:30 h . 16:30 - 20:15 h info@deskanslleida.com

Matalàs

CORAL

28

Butaca CRONOS

Power Lift Relax • Elèctric reclinable Elevació amb 2 motors


A

questa època de l’any ens inspira en tots els sentits, gràcies als seus colors càlids i temperatures fresques que conviden a relaxar-te a casa amb la companyia d’un capuccino calent i una manta suau. La decoració de tardor i hivern s’inspira en aquest sentiments de comoditat i calidesa, combinant materials i colors que s’adapten a les últimes tendències de 2020/21.

Coneixes la nova tendència Japandi? Aquest estil de decoració que cada cop agafa més renom, tracta de combinar el minimalisme escandinau i japonès traduït en interiors elegants però càlids, gràcies al punt rústic de la moda nòrdica i enriquit amb el color que brinda l'estil japonès. Tocs verds, plantes de poca floritura i molta llum natural és el que caracteritza aquesta nova tendència. Altres de les influències que caracteritzen aquesta època de l’any són les parets amb personalitat, és a dir, fora del convencional. Paper pintat, panells de fusta i dissenys geomètrics en una mateixa habitació que donaran un toc modern a tot l’entorn. Però en cas de que no siguis gaire partidari dels colors i estructures diferents, pots decantar-te per la tendència dels colors neutres com el beige, que omple de pau, calidesa i connexió en qualsevol dels espais d’una llar. Amb l’arribada del fred, també arriben les mantes i els llençols pelfats o de vellut, una de les tantes altres tendències que ajuden a vestir elegants i luxosos els racons més còmodes de casa. Per últim però no menys importat, volem que coneixes l’estil Cannage, és a dir, el material de fibra natural que es trena per 30

Descobreix la tendència Japandi, un estil que combina el minimalisme escandinau amb els espais oberts i funcionals del japonès

formar la superfície d’un moble o d’un objecte com per exemple làmpades, butaques i portes d’armari que donen un acabat neutre combinat amb objectes potser mes colorits. T’animem a descobrir i provar les tendències decoratives de la tardor, ara que el temps convida a quedar-se a casa MGZ


INTERIORISTES  AMB  SHOWROOM Decorar casa teva és una tasca molt personal. La llar ha de ser l’espai que reflecteixi la teva manera de viure, la teva història, la teva identitat. Necessitem estar rodejats d’objectes i espais que ens permetin dur a terme les nostres accions quotidianes amb més facilitat, així com comptar amb un entorn que ens ajudi a viure més còmodament i que complementi el nostre estil de vida, d’això tracta el disseny. Per nosaltres, la venda de mobles és una manera d’ajudar al client a trobar el camí per aconseguir aquests espais. Quan li traslladem la nostra idea de disseny, prèviament, haurem establert un diàleg amb el client, el qual ens permet conèixer i entendre les necessitats específiques per a cada habitació de la casa. És a través del disseny que adaptem el mobiliari a cada espai, assignant a cada peça la seva funció, perquè totes tenen una raó de ser.

Dormitori col·lecció Emede

Aparador de Mobles Ciurans

montse@moblesbaltasar.com | www.moblesbaltasar.com @moblesbaltasar


Detall escales d’una casa a Lleida

Taula i aparador de mobles Ciurans

Ser interioristes amb showroom de mobiliari integral per a tota la casa ens regala un avantatge: tenir contacte directe amb els fabricants, fet que ens permet estar sempre al dia de les últimes tendències i innovacions en disseny. A més, de conèixer els detalls tècnics per tenir-los en compte a l’hora de dissenyar.

A MOBLES BALTASAR també oferim el servei de muntatge, ja siguin armaris, cuines, menjadors o habitacions juvenils, a més de la direcció d’obres i projectes integrals de reforma i obra nova. Som la tercera generació del nostre negoci, que ens avala la nostra experiència, la qual sempre va acompanyada de rigor i professionalitat. MOBLES BALTASAR som un equip d’interioristes que treballem per fer arribar el disseny a totes les llars amb les quals treballem, oferint més confort i funcionalitat, dotant cada espai perquè compleixi amb les necessitats de cada client i, d’alguna manera, oferint una vida més fàcil, més còmoda. Al nostre showroom, situat a ALMACELLES, et localitzarem el moble que necessites pel teu espai.

El punt d’inici del nostre diàleg, l’inici del camí a la teva nova llar. Projecte d’un menjador a Lleida

C/ Sant Roc, 81 | 25100 ALMACELLES (Lleida) | 973 740 432 - 656 972 809


TENDÈNCIES EN MOBILIARI El món del mobiliari i la decoració evoluciona ràpidament, les tendències canvien d’un any per l’altre i la innovació és constant en materials i construcció. Tot i així, hi ha alguns corrents estètics que perduren en els anys i que, actualment, encara ens acompanyen. En els últims anys, ha guanyat importància la llum indirecta. L’interès per tenir una bona il·luminació ha augmentat molt i s’entén com a part de la decoració. La il·luminació és la part més important de l’interiorisme i condiciona el projecte de principi a fi. Per tal d’aconseguir ambients que s’adaptin a les nostres necessitats i als diferents moments del dia, un bon exemple en són les tires led, les quals es col·loquen semiocultes als sostres per crear ambient o il·luminar un pas de manera puntual, mitjançant detectors de presència i temporitzadors. Aquests elements ens permeten adaptar la il·luminació a les nostres accions i, a més, ser més eficients energèticament. En relació als elements estètics i decoratius predominen molt, en els espais oberts, ornaments com les gelosies, que ens mantenen l’essència del concepte obert però aportant intimitat i contrast entre llum i ombres i també entre materials, fet que ens permet aconseguir espais molt més interessants i funcionals. Un altre dels elements que ha agafat molta importància, dins d’aquest mateix àmbit, és la porta corredera, però transparent. L’estètica que predomina és l’alumini i el vidre en diferents acabats, transparències i textures però sempre permetent el pas de la llum i la connexió entre espais, deixant que tot l’interior flueixi de manera natural. Parlem de materials i colors. L’accent en aquest àmbit està en les fustes nobles, ja sigui en xapes naturals o en melamina, en colors foscos aportant elegància i caràcter als ambients, fugint de l’estètica nòrdica i purista que tant s’ha dut fins ara. La cuina és la principal ambaixadora d’aquesta estètica, poc a poc anirem oblidant les cuines blanques impolutes, perquè colors com el blau fosc, el negre i el gris antracita, entre altres, venen per quedar-se. Un dels grans acompanyants d’aquests ambients elegants són els elements metàl·lics en diferents colors, generalment foscos. Acostumen a ser molt presents en decoració i mobiliari, els podem trobar en potes de taules de menjador i de centre, en prestatgeries de paret i de terra, en làmpades, en potes de cadires, etc. Per no parlar de la seva importància en els elements de construcció, com en les portes que comentàvem anteriorment, aluminis exteriors i, fins i tot, sòcols. Cadira model Nuez de Andreu World

MOBLES BALTASAR, distribuidor oficial de Andreu World

Si busques unificar tots aquests elements a casa teva pots comptar amb MOBLES BALTASAR, et farem un projecte complet només per a tu.

montse@moblesbaltasar.com | www.moblesbaltasar.com @moblesbaltasar


Menjador amb taula de Nacher

Ambient amb làmpades de Fabas Luce

Espai menjador amb sofà de SOFACTUAL

C/ Sant Roc, 81 | 25100 ALMACELLES (Lleida) | 973 740 432 - 656 972 809


Cadira BRISBANE

Cadira MARTINA

69 €

66 €

Cadira NAIROBI

Cadira SPIDER

59 €

129 €

109 €

Cadira RACING

Cadira DAKAR

Casa teva és única

84 €


Taula despatx

99€

Book amb rodes Prestatgeria

139€

119€

85€

Cadira GAMER

Prestatgeria

119 €

124’95 €

Cadira VICTORIA

Casa teva és única

més informació a

www.komak.es

Vitrina

199€


69 €

69 €

Taula COUNTRIES

Taula WOOD

69 €

69 €

Taula MEOW

Taula MAT

49 €

49 €

Taula TIME SQUARE

38

Taula MAP

Casa teva és única


Conjunt ELETTRA Duo

Llibreria

49 €

Escriptori

59 €

Llibreria

39 €

44 €

Ofertes vàlides excepte error tipogràfic o fi d’existències. Imprès sense direcció postal. Preus amb I.V.A. inclòs. Els preus no inclouen transport ni muntatge. Els preus tampoc inclouen els elements decoratius ni els complements.

C-13 direcció BALAGUER i ANDORRA Rotonda

LLEIDA Polígon El Segre • LLEIDA Tel. 973 20 80 80 • Fax 973 20 85 53 • info@komak.es

Casa teva és única

Rotonda

més informació a

LL-11 direcció BARCELONA

Rotonda CEMENTIRI

Rotonda BORDETA

www.komak.es

de dilluns a divendres de 9:30 a 13:30 h. de 16:30 a 20:30 h dissabtes de 10:00 a 14:00 h de 16:30 a 20:30 h

39


GASTRONOMIA

MOLT MÉS QUE UN CELLER l primer celler de criança i marca pròpia, on la qualitat i l’excel·lència donen valor a una producció de referència en l’activitat vinícola catalana. Un destí enoturístic a la comarca de la Noguera, però reconegut arreu per la privilegiada elaboració, innovació i comercialització de grans vins. Ens trobem al Castell del Remei i ens deixem captivar pel seu saber fer, la seva trajectòria i la seva història que fan dels seus productes una excepció qualitativa avui en dia. Un únic objectiu sota una vocació: elaborar vins de gran qualitat. El Castell del Remei viu en el context de la viticultura internacional i la seva gran trajectòria es demostra en la tradició 40

i consolidació en el territori. Essent la cinquena marca més antiga d’Espanya en comercialitzar vi embotellat amb criança pròpia, el Castell del Remei és una bodega contemporània que s’ha consolidat com a referència de qualitat de la Denominació d’Origen Costers del Segre. En uns sòls fèrtils, la bodega compta amb 100 hectàrees de vinyes en propietat i les quals acullen diverses varietats autòctones com Garnatxa, Ull de llebre, Samsó, entre d’altres. Amb tot aquest conjunt de varietats, tant autòctones com d’origen francès, el Castell del Remei conforma actualment un conjunt de gran riquesa pel que fa als recursos. De clima continental i pluviometria baixa, les condicions de la finca són idò-

nies per a la producció vinícola. I un dels aspectes més importants de la climatologia, la Marinada, és el bé més preuat per als viticultors i es presenta a les tardes dels estius calorosos per refrigerar els carrolls. Seguint els més estrictes criteris sostenibles de l’agroecologia, la filosofia vinícola del Castell del Remei vetlla per l’exigència en les tasques de la vinya i en la producció de vins de la major qualitat.

EL CELLER COMPTA AMB UN EQUIP DE PROFESSIONALS, QUE SÓN LA CLAU PER ELABORAR VINS D’UNA QUALITAT EXTRAORDINÀRIA El complex del Castell del Remei està format per una estructura empresarial i un equip professional que treballen en un context d’un grup vinícola dinàmic, que compta amb quatre bodegues:


CASTELL DEL REMEI APOSTA PER UNA GESTIÓ ECOLÒGICA I SOSTENIBLE DE LA VINYA, DEFININT-SE COM A "VINS ELABORATS A CONSCIÈNCIA"

Finca Castell del Remei 25333 LLEIDA

Tel. 973 580 200

info@castelldelremei.com

www.castelldelremei.com

Tomàs Cusiné, Cérvoles, Cara Nord i la pròpia del Castell del Remei. Aquest últim, pot lluir com un dels destacats entre tot el conjunt gràcies a la seva llarga història i al seu gran interès patrimonial. El complex del Castell del Remei en sí, està format per diferents edificis, els quals cadascun d’ells té la seva funció. Des del seu celler, fins al restaurant obert al públic, passant pel llac, el santuari i el propi castell. Es tracta, doncs, d’un espai excepcional i de gran interès com a destí enoturístic. Les seves característiques com a propietat vinícola i la innovació quant a mitjans tècnics per a la producció de vins d’alta qualitat, cataloguen al Castell del Remei com a pionera en importacions de varietats d’origen francès, en la representació de la DO Costers del Segre o en algunes pràctiques tècniques de vinificació. Els criteris de producció de la viticultura i l'enologia del complex, aposten per tenir cura del medi ambient, per realitzar els cuidats més exhaustius en tots els processos de producció i, a més de

l’ecologia, per una innovació i un capital humà excepcional. La suma de tot això, és el que fa possible la creació d’un vins d’alta gamma.

TOMÀS CUSINÉ Tres dècades perseguint es seus somnis

Darrere d’una bodega de referència com Castell del Remei, hi trobem la figura d’un dels enòlegs i empresaris viticultors amb major projecció de Catalunya, Tomàs Cusiné. Cusiné fou qui, l’octubre de 2014, va instaurar una reestructuració de les vinyes i renovà la imatge dels seus vins per tal de potenciar l’atractiu turístic de la finca que coneixem avui en dia. 41

Reportatge realitzat per MGZ PUBLICACIONS

Desprès d’un bagatge remarcable i una experiència consolidada en el món del vi, Tomàs Cusiné s’ha convertit en l’impulsor del grup dinàmic vinícola de les quatre bodegues i ha assumit la màxima responsabilitat com a propietari i enòleg del Castell del Remei per continuar consolidant aquesta bodega històrica també de referència. Molt involucrat en la dinamització de l’enoturisme de denominació d’origen, Tomàs Cusiné és l’actual president de la Ruta del Vi de Lleida - Costers del Segre i és considerat per diversos especialistes com el millor assemblador de vins d’Espanya


des del Gremi de Forners de les Terres de Lleida

E

l tortell de Reis és un dolç en forma d’anella fet de pasta de brioix i que pot estar farcit de massapà, nata, trufa, cabell d’àngel, melmelada o crema. El damunt es decora amb fruita confitada, fruita seca tallada i sucre de llustre. El tortell de reis artesanal s’elabora la Nit de Reis, amb ingredients de primera qualitat, en un procés acurat i llarg, entre la preparació, la fermentació i la cocció i sense afegir conservants ni colorants artificials, la qual cosa acurta la seva durada però li confereix la qualitat de producte saludable. Els forners de les terres de Lleida elaboren els tortells amb matèries primeres de proximitat, i ofereixen als seus forns de pa gran varietat de deliciosos tortells. El tortell de Reis commemora la festivitat catòlica de l’arribada dels Tres Reis d’Orient, tot i

Amb el suport de:

que té arrels paganes, ja que l’imperi Romà ja celebrava les festes d’hivern, o festes dels fruits, amb tortells fets de figues, dàtils i mel. Aquest tortell conté dues sorpreses amagades: una fava seca i una figureta (normalment d’un dels Reis). Segons la tradició, aquell qui troba la figureta dins el seu tros, és coronat amb la corona daurada de cartró que decora el centre del pastís, mentre que qui es troba la fava és a qui li toca pagar el tortell. Explica el costumari català que no tothom podia anar a l’adoració i per tant en el tortell de reis hi posaven una fava seca; qui trobava la fava era nomenat rei, qualificat com el “rei de la fava”, era qui anava a la funció de l’església en representació de la família i adorava el Nadó de Betlem. Durant l’àpat, cada vegada que aquest personatge bevia, tots els companys de taula s’havien d’aixecar en acció d’acatament i cridar a cor “el rei beu, el rei beu” Av. Madrid, 15, 1r - 1a · LLEIDA Tel. 973 273 638 / 973 267 422 gremi@fornerslleida.com


5 botigues a la vostra disposició: Passeig de Ronda, 42 LLEIDA Tel. 973 24 32 44 Info i comandes: 654 91 76 37 Amics de Lleida,16 LLEIDA Tel. 973 23 09 34 Info i comandes: 691 093 313 Av. Guillem de Rosselló, 5 ROSSELLÓ Tel. 973 73 07 72 Info i comandes: 691 092 954

En aquestes festes, gaudeix de l’artesania en estat pur

Plaça de la Vila, 5 ALMACELLES Tel. 973 74 22 29 Info i comandes: 691 093 161

info@pastisseriamarques.com www.pastisseriamarques.com

C. Esperanza González, 5 Tel. 973 21 35 35 Cap Pont · LLEIDA

C. Hostal de la Bordeta, 4 Tel. 973 20 06 15 La Bordeta · LLEIDA

C. Pla d’Urgell, 40 Tel. 973 04 10 61 La Bordeta · LLEIDA

Plaça de Sant Pere, 5 ALFARRÀS Tel. 973 76 13 18 Info i comandes: 629 76 13 81

Av. Alcalde Pujol, 13 Tel. 973 67 46 83 Ciutat Jardí · LLEIDA

43


On anem a menjar? allà on tu vulguis!

973 121 830 | 681 349 579 Fes la teva comanda a: www.presseguer.com/takeaway-delivery

UN LLOC EXCEL·LENT I FAM

ILIAR!

· MENÚ PER A MENÚ DEL DI A · CARTA

GRUPS · TAPES · EN TR

EPANS...

Tel. 973 223 392

@abvrestaurant

PARTIDA BALÀFIA, 71 · LLEIDA

Dins del Club Tennis Urgell. Obert de dilluns a diumenge de 9 a 24h

Crta. C-12. KM. 102 MAIALS (Lleida)

T. 973 130 417 M. 635 697 734

Sense perdre l’essència de les nostres arrels i tradicions presentem una oferta gastronòmica plena de tocs, sabors i colors del món

44


Parlar amb persones entusiastes i amb ganes de treballar, ens demostren, una vegada més, que tot és possible. Aquesta vegada parlem amb la Roser, del Tiberi de la Roser.

Qui cuina al Tiberi de la Roser? Totes les elaboracions són pròpies del seu obrador? A la cuina no hi falten mai les meves mans, les quals estan ajudades per l’Oscar i la Aza. Els menús de diari com la carta del cap de setmana estan fets exclusivament per nosaltres. Així que, el menjar és únic.

Bon tarannà, polsims de màgia, una bona rialla i moltes ganes de treballar són els millors ingredients per aconseguir uns plats exquisits, els quals són presents cada dia a l’obrador del Tiberi de la Roser

Amb quin tipus de cuina s’identifica? Què pot trobar el client al Tiberi de la Roser? M’identifico clarament amb la cuina de les nostres àvies i besàvies. Aquella que demana temps i afecte, i sobretot, aquella que fa xup xup quan la cuines. El client quan ve a la botiga entre setmana troba un menú econòmic de 6,5€ i el cap de setmana té l’opció de carta on els plats són diferents i requereixen més elaboració, per aquest motiu el seu preu ronda entre els 10 i 12 €. A més, elaborem diàriament pollastre a l’ast, els dimecres té un preu de 8€. I els caps de setmana pots gaudir de la coca de recapte, plat tradicional lleidatà. Si vols completar el menú amb un vi, tenim una bona selecció perquè escullis el que millor s’adapti al teu paladar. Els dolços també són una bona especialitat per a nosaltres, et podràs llepar els dits amb els flams tradicionals i de coco, el pastis de 3 formatges o el de xocolata, entre altres. Però, el que mai falta al menú del Tiberi és bon humor i somriures i moltes ganes de què el client torni.

Si ens hagués de convidar, què ens oferiria? No tinc cap dubte que t’oferiria Lasanya de salmó i formatges, cua de bou i pastís tres formatges.

Quants anys fa què es dedica al món de la cuina? Doncs, gairebé els anys que fa que tinc la botiga, és a dir, 8 anys, i sempre he estat a Lleida, al carrer Acadèmia.

C/ Acadèmia, 15 · 25002 LLEIDA

Aquest Nadal tenim menú especial, truca’ns i t’informarem de tot. Servei a domicili: Et portem els menús a casa!

Per què va decidir obrir aquest negoci? La veritat que la vida dona moltes voltes, la cuina sempre ha sigut un món que m’agrada i la meva sogra sempre ha sigut una bona mestra i alguns secrets els he tret d’ella. Les ganes de treballar i emprendre sempre les he tingut molt presents a la meva vida, així que no va haver-hi impediments per no fer-ho i em vaig tirar a la piscina del món de la cuina Brindem junts per un bon 2021, ple de pau, esperança i salut. Gaudeix de la bona cuina i dels teus éssers estimats amb el Tiberi de la Roser.

973 289 520

45


D’origen històric, el brou de pollastre ajuda a regenerar-te, aportant un seguit de nutrients beneficiosos pel teu cos

de les cases de pobres fins que Enric IV declarà que sol es consideraria feliç el dia que a cada casa francesa es fes brou de pollastre o gallina. El va seguir Napoleó III, que va participar en la creació d’establiments especials anomenats Buillons on sols s’hi servia brou, i que encara s’hi conserva algun a París. Sigui d’on sigui, actualment el brou de pollastre és un essencial en la nostra dieta, i més durant les èpoques de fred.

Beneficis d’un bon brou de pollastre Des de petits, la majoria de pares ens han aconsellat i preparat brous els dies de malestar. Això és perquè el brou és de fàcil digestió i ajuda a calmar el dolor de les articulacions, ja que el component dels ossos de pollastre contenen compostos com la condroïtina i glucosamina que són beneficiosos pel nostre cos. Gràcies a la seva gran composició d’aigua, t’ajuda a mantenir-te hidratat i conté minerals com calci i magnesi que mantenen els ossos forts.

Brou de pollastre de Salses Fruits, S&P Creada fa 24 anys, l’èxit de Salses Fruits, S&P rau en l’esforç i la constància diària d’oferir els millors productes de mercat i proximitat, de producció artesanal i basada en matèries de primeríssima qualitat. El bou de pollastre que elaboren és el de tota la vida, el casolà. Aigua, pollastre, ossos de porc i verdures com api, patates, pastanaga, ceba, porro i un toc de sal, són els que formen aquest aliment tant gustós i beneficiós per a tothom, sense conservants ni colorants. Utilitza’l per beure sol o per preparar deliciosos plats d’arròs o escudella, t’animes? MGZ

A

mb l’arribada de la tardor i el fred, ve de gust un bon brou de pollastre calent i regenerador, que t’escalfi el cos per dins. És l’època ideal per sentar-se a la taula acompanyat d’un àpat com aquest i gaudir del seu gust suau i a la vegada, saborós.

Història del brou

És l’àpat imprescindible ara que arriba el fred, i Salses Frutis, S&P t’ofereix el de millor qualitat

Aquest aliment té el seu origen al Paleolític, ja que el descobriment de posar una peça de carn o verdures en aigua bullint i comprovar que allò tenia gust, va suposar un canvi històric, ja que comportava un menor desgast de les mandíbules i amb això una millora de la capacitat cranial. Però, des del punt de vista gastronòmic, el brou de pollastre sorgeix a França al segle XV, on socialment es considerava l’aliment principal 46


47


É

s una petita empresa familiar, formada per l’Ester i en Josep Maria. Després d’una llarga trajectòria laboral, es van decidir a emprendre pel seu compte i obrir el restaurant El Celler del Tarròs, al petit poble del Tarròs a la comarca de l’Urgell. Amb molt esforç i hores de treball, van aconseguir fer-se un nom entre els poblets del voltant i els viatgers, que paraven durant els seus trajectes cap als Pirineus. Uns anys més tard d’iniciar l’aventura amb el restaurant, començaren amb el plantejament d’unes botigues, on poder servir alguns dels seus plats, entre d’altres, amb un plat estrella apte per a tots els públics, el pollastre. Amb la crisi sanitària causada per la COVID-19, el març del 2020 van haver de tancar el restaurant, però van seguir endavant posant en marxa el que fins aleshores havia sigut un projecte, les botigues de menjar per emportar utilitzant els recursos del restaurant. Van començar amb la botiga de Corts Catalanes i la de Torres de Sanui el mateix 4 de juliol i, poc després, la d’Humbert Torres el 18 de juliol. La seva missió, és que la gent de Lleida conegui el seu compromís amb la ciutat a través de diferents accions que duen a terme, com per exemple, l’obsequi de xapes a favor de diferents associacions benèfiques de Lleida amb la compra dels seus productes, o el sorteig mensual de 1.000€ amb el número que regalen amb la compra d’un pollastre a l’ast... L’objectiu de bé i bo és la total satisfacció del client, tant sigui a través dels seus plats com del servei rebut en cada una de les seves botigues

Estimats amics i clients, us desitgem BONES FESTES!


On anem a menjar? POLLASTRE I CONILL A L’AST MENJAR PER EMPORTAR MENÚ DIARI I SERVEI A DOMICILI Tot cuinat al nostre Restaurant

El Celler del Tarròs

Ja podeu encarregar el vostres Menús de Nadal

De primer: arròs caldós, sopa de galets, canelons tradicionals... De segon: sarsuela de peix, espatlla de cabrit al forn...

Passeig Lluis Companys, 2 · El Tarròs (Tornabous)

BONES FESTES !

OBERTS TOTS ELS +informació i comandes: 973 713 050 · 647 801 845 DIES FESTIUS i a les nostres botigues de Lleida: PER NADAL C. Torres de Sanui, 15 · C. Humbert Torres, 18 · C. Corts Catalanes, 12

873 499 387

Plaça Ricard Vinyes, 10 · 25006 LLEIDA C/ Lluís Companys, 21 · 25002 LLEIDA

Menú diari i Carta Menú cap de setmana Esmorzars de forquilla Menjar per emportar Diferents sales privades per a esdeveniments Sopars per a grups • Av. Balaguer, s/n MOLLERUSSA (Lleida) • Tel. 973 600 700 • restaurant@lotennis.cat • www.lotennis.cat • 49


MOTOR

T’enamorarà a simple vista Potència del motor

Velocitats

35 TFSI 110 Kw (150CV)

6

A

udi creu que, el futur, és una actitud, una elecció que està a les nostres mans. Per què seguir el camí marcat si podem crear-lo nosaltres? Per què no escollir la millor opció que fa per a nosaltres? El nou model d’Audi Q3 Sportback és la teva resposta. Excepcionalment únic, et seduirà a primera vista, ja que és el SUV coupé més sorprenent, de línies esportives i fluides que capten la mirada de qualsevol. El seu extraordinari equipament inclou llandes d’alineació lleugera de 17’’ i barres longitudinals al sostre, a més de presentar les últimes tendèn-

Consum

Emisions CO2

6,8 -6,5 L/100 km 154–147 g/Km

cies tecnològiques amb els sistemes més innovadors. Descobreix un altre tipus de conducció amb el seu quadre d’instruments digital, fars LED, control vocal, sensor de llum i pluja, limitador de velocitat i sistema Star-Stop entre d’altres. La seguretat ve inclosa de sèrie, el seu sistema Audi connect Safety & Service et permetrà poder fer trucades en cas d’emergència, avís de sortida involuntària de carril, càmera multifuncional i seguretat absoluta per als més petits. Totes les comoditats per poder gaudir d’un cotxe de prestacions inigualables. És, sense dubte, una classe superior de confort. Disposa d’Audi Drive Select, un sistema

innovador que permet a tothom que el condueixi, escollir entre quatre configuracions del vehicle, permetent ajustar les característiques dels diferents sistemes de funcionament per adaptar-lo a diferents tipus de conducció segons les exigències de la carretera. Aquestes configuracions són l’auto, confort, dynamic i individual. Així doncs, per què esperar al futur si podem fer-ho realitat per només 320€ al mes? Amb assistència en carretera, assegurança a tot risc sense franquícia, manteniment en la Xarxa Oficial d’Audi i 45.000 quilòmetres inclosos gràcies a Easy Renting. No perdis l’oportunitat de gaudir d’aquesta peça única de conducció

Vine a descobrirlo a Garaje Dalmau, el teu concessionari de confiança a Lleida 50

Text i fotos: www.audi.es


Esperar a que llegue el futuro es cosa del pasado.

Audi Q3 Sportback con Easy Renting por 320 € al mes*. > Cancelable a partir de 12 meses sin penalización. ¿Por qué esperar a que las cosas sucedan si eres tú quien puede hacer que sucedan? ¿Por qué seguir esperando para tener el Audi Q3 Sportback que deseas cuando puedes tenerlo con unas condiciones extraordinarias? Acude a tu Concesionario Oficial Audi y haz que el futuro suceda. audi.es/Q3Sportback

Garaje Dalmau Av. de l’Exèrcit, 44 25194 Lleida Tel. 973 28 80 91

www.garajedalmau.com

Audi Q3 Sportback 35 TFSI 110 kW (150 CV) 6 vel. Emisiones CO₂ (g/km): 154-147 (NEDC: 137-129). Consumo medio (l/100 km): 6,8-6,5. *Oferta Audi Financial Services para un Audi Q3 Sportback 35 TFSI 110 kW (150 CV) 6 vel., con un contrato de Renting a 36 meses y 45.000 km totales, abonando una entrada de 8.228 €, a través de Volkswagen Renting S.A. La cuota y la entrada incluyen IVA. Incluye todos los servicios en Red Oficial Audi de mantenimiento y desgaste, garantía (reparación de averías), servicio de seguro y complementario de reparaciones y asistencia en viaje durante el periodo contratado. Cambio de neumáticos no incluido. Para otras versiones y equipamientos consulte en su Concesionario Oficial Audi. Oferta válida hasta el 30/11/2020 salvo variación en las condiciones del precio del vehículo. Audi Financial Services es una marca comercializada por Volkswagen Renting S.A. Avda. de Bruselas, 34 - 28108 (Alcobendas) Madrid. ** Sin coste de cancelación a partir de 12 meses aportando una entrada inicial mínima de 4.905 € y máxima de 11.172 € y con una cuota entre 233 € y 419 € (en función de la entrada y la duración). Importes IVA incluido. El modelo visualizado no corresponde con la oferta.


SUZUKI opta per models híbrids i ECO a gamma híbrida de Suzuki està formada per 8 models diferents. En aquesta ocasió us parlem de tres propostes diferents que conquistaran els cors dels conductors conscienciats amb la cura del medi ambient. Es tracta de vehicles híbrids amb un consum ajustat i emissions reduïdes (des de 90 g/km fins a 114 g/km). Gràcies al certificat ECO, podràs circular sense restriccions per la ciutat. A més, podràs gaudir d’una bonificació del 75% de l’Impost sobre Vehicles.

IGNIS

KIA NIRO 1.6 HEV 141CV DRIVE km 0 · 2020 · Híbrid - Benzina (Etiqueta ECO)

22.990 € subjecte a finançament

KIA E-SOUL DRIVE LONG RANGE 200 CV

8.500 km · 2019 · Elèctric · 450 km autonomia (etiqueta 0 emisions) 30.500 € subjecte a finançament

En els últims anys, els SUV han aconseguit el favor del públic, cosa que ha obligat als fabricants a haver de complir amb les exigències dels consumidors. Suzuki s’ha adaptat perfectament a les demandes, tot aprofitant el seu vehicle tot terreny i urbà per dissenyar el SUV Compacte de tan sols 3.700 x 1.690 mil·límetres. L’Ignis és un vehicle de 4 places amb molt caràcter i gran espai interior. Tot i les seves petites dimensions, ofereix un habitacle còmode i complint amb totes les necessitats bàsiques d’un bon cotxe.

SWIFT

KIA NIRO 1.6 PHEV 141CV EMOTION

8.900 km · 2020 · Híbrid Endollable (Etiqueta 0 emisions)

KIA X-CEED 1.0 T-GDI 120CV CONCEPT km 0 · 2020 · Benzina

28.800 € subjecte a finançament

14.100 € subjecte a finançament

KIA X-CEED 1.0 T-GDI 120CV TECH km 0 · 2020 · Benzina

KIA X-CEED 1.4 T-GDI 140CV EMOTION (Pack yellow) km 0 · 2020 · Benzina

19.360 € subjecte a finançament

SUZUKI VITARA 1.4 GLX 2WD 140CV (Sostre solar) 500 km · 2019 · Benzina

18.900 € subjecte a finançament

La seva presència és meravellosa, amb línies fines que li donen un toc elegant. A més, es presenta amb un gran equipament i carregat de tecnologia. Els seus creadors japonesos han fet una gran aposta per aquest model, pensant amb el client més exigent. El Swift es caracteritza per tenir un motor de quatre cilindres i turbocompressor. Es tracta d’un 5 places híbrid que brinda una gran comoditat i confort, amb un ample maleter i seients que s’adapten perfectament al cos. Descobreix les seves característiques més destacables en persona i prova’l, t’agradarà.

VITARA

22.900 € subjecte a finançament

SUZUKI VITARA 1.4 GLX 2WD 140CV 600 km · 2019 · Benzina

18.100 € subjecte a finançament

Fou el primer cotxe de la companyia en ser híbrid. Compta amb un nou sistema d’hibridació lleugera que li permet reduir el nivell de consum i emissions i obtenir l’etiqueta ECO. A més, les característiques d’aquest vehicle són excepcionals, ja que compta amb un ampli i acollidor espai a la cabina juntament amb un suau tacte del quadre de comandament i panell d’instruments. Disposa de sostre solar panoràmic amb una gran superfície d’obertura i dos panells de vidre. A més, d’una pantalla color LCD de 4,2”, que mostra de manera clara tota la informació, i una pantalla tàctil de 7”


ANYS DE GARANTIA

Deixa de fer-te preguntes i comen a a conduir.

Gamma

CALLESA

Pol. Ind. El Segre, Parc. 719 25191 Lleida Tel.: 973 21 07 04 www.callesalleida.com

Avinguda Cervera, s/n 25300 T rrega. Lleida Tel.: 973 31 06 00

HEV: Emissions CO2 combinades WLTP correlat a NEDC (g/km): 86-140. Emissions CO2 combinades WLTP (g/km): 110-169. Consum combinat WLTP (l/100km): 4,8-7,4. PHEV: Emissions CO2 combinades WLTP correlat a NEDC (g/km): 28-31. Emissions CO2 combinades ponderades WLTP (g/km): 29-38. Consum combinat ponderat WLTP (l/100km): 1,3-1,7. EV: Consum combinat WLTP (kWh/100 km): 15,3-15,9. Emissions CO2 WLTP (g/km): 0. *Consulteu manual de garantia Kia.

GAMA - MAGAZINE 195X115 - AUTOJAPAN.pdf

1

16/11/20

11:33


La #PostuSecció de

A

partir d’aquest mes, a Magazine Lleida trobaràs les novetats de Postureig Lleida; el post més #PostuViral del més, una #PostuCausa solidària i les #PostuNovetats!

Què és Postureig de Lleida?

Postureig de Lleida són un conjunt de comptes en les xarxes socials que es riuen del postureig (tot allò que es fa més per imatge o per les aparences que per una veritable motivació) o d’altres formes de comportament, que fan humor des d’una perspectiva lleidatana, posant el focus d’atenció a Lleida i l’oest de Catalunya, a més de dur a terme diverses accions solidàries i d’altres que volen promoure la parla, els costums i el territori de Ponent.

Qui és el Sr. Postu?

Lo Sr. Postu és l’administrador a les xarxes socials de Postureig de Lleida. Considerat un «dinamitzador solidari», protegeix el seu anonimat amb un barret de l’Aplec del Caragol i una màscara de Spiderman. Un enamorat de la Terra Ferma que, a través de l’humor, du a terme nombroses accions solidàries i de promoció de l’oest de Catalunya, de les seves costums i tarannà; el que ell anomena lo #Lleidatanament o

#Ponentinament.

Quines causes benèfiques es duen a terme des de #PostureigLleida?

En veure que el nombre de seguidors dels comptes creixia i creixia, lo Sr. Postu va decidir utilitzar-ne la gran repercussió que tenien per promoure la venda d’unes xapes (i després imants, samarretes, adhesius... Fins i tot caganers!) dissenyades per ell, que serveixen per recaptar diners per a més de 20 moviments benèfics (de la qual no obté cap benefici econòmic, perquè és així de majo). El 2015 va publicar el seu primer llibre, ‘Soc de l’oest’, i el 2019 el segon, ‘Soc més de l’oest’, tots dos best-sellers a Ponent. Gràcies a aquests productes i la participació en actes i festes, ha recaptat més de 250.000 euros per entitats benèfiques de Lleida 54


El #PostuViral del mes

El meme amb més repercussió del mes de novembre és el de la parella de l’Antònio i la Pepita, descobrint que no són les ulleres embafades de l’Antònio les que no li deixen veure el paisatge...

La #PostuCausa del mes

La #PostuCausa que destaquem aquest mes és « I ♥ Popes», en benefici d’Adima Lleida (Associació de Dones Intervingudes de Mama). Amb la paraula lleidatana per anomenar els pits, #ILovePopes va ser la primera #PostuXapa que va crear lo Sr. Postu, i també la més venuda amb més de 10.000 unitats. Perquè serà?

La #PostuNovetat del mes

Les #postupegatines han arribat!!!! Solidàries per més de

www.desguacesabello.com

20 entitats de Lleida i Ponent, les trobareu ja a la venda on-line a botiga.postureiglleida.com, perquè les empastreu als vostres cotxes, motets, tractors o allà on vulgueu! Sisquere puguem fer una empenta solidària final a aquest 2020!

Col·laboreu amb les

#PostuCauses solidàries del Sr. Postu a la seva botiga on-line:

Tramitació baixa definitiva Compra vehicles sinistrats Venda de recanvis • Servei de grua Codi gestor de residus autoritzat

Camí de la Mariola, 66 · 25192 LLEIDA tirda @ desguacesabello.com

Tel. 973 24 30 33

55


ots sabem els avantatges de comprar a les botigues de proximitat, a peu de carrer. La qualitat dels seus productes i el tracte que rebem per part dels propietaris, que possiblement sàpiguen que és el que estem buscant. Així són les botigues de la Zona Alta: més properes, amb tracte personalitzat i especialitzat, de confiança, sostenibles i que generen treball i riquesa local, omplint de vida la nostra ciutat. Aquests comerços contribueixen a la vitalitat de Lleida i sense ells, tot seria diferent. Després d’una temporada difícil, han decidit donar el 120% d’ells i iniciar aquest projecte: el Marketplace. Tota la confiança que ens transmeten, el seu tracte de proximitat i personalitzat, simplement en un clic. Més accessibles que mai, a totes hores i cada dia de la setmana. El Marketplace és un espai de vendes on-line. Dins d’aquest, diferents botigues anuncien els seus productes, oferint així un ampli ventall d’opcions als clients. A més, es pot comprar en botigues diferents i efectuar-ho tot

56

en un sol pagament. Pels socis suposa un sinònim de col·laboració i, gràcies a aquesta unió, l’objectiu és guanyar més visualització i augmentar les vendes. Com a consumidors, tenim el poder d’influir en l’economia de la nostra ciutat i en el futur d’alguns comerciants, optar per aquest tipus d’ofertes ajudarà a generar riquesa al nostre entorn.

Per què comprar a les grans superfícies quan pots fer-ho al petit comerç que sempre ha estat per tu? El funcionament és fàcil, a la web de zonaalta.online hi trobaràs un menú de les categories que componen el Market, des d’alimentació fins a salut. S’ha de fer clic a la categoria desitjada i escollir els productes, que van automàticament al carret de compra i on, finalment, es realitza el pagament amb targeta de crèdit. Així de fàcil i ràpid. També disposa d’un cercador en cas que es vulgui buscar algun producte en específic.

La Zona Alta és un espai comercial de centenars de botigues, bars i restaurants que han fet un pas endavant per modernitzar-se i seguir oferint-nos el seu servei en tot moment. Et presentem “el Marketplace de la Zona Alta” La distribució va a càrrec de Tecnosolucions ASPROS, que efectua el repartiment a Lleida ciutat i, l’empresa MRW reparteix per tota la província de Lleida i la resta d’Espanya


GAUDIR UB és un programa de cursos de temàtica variada, de 20 hores i oberts a tothom. Compten amb el rigor i la qualitat de la Universitat de Barcelona i l’únic requisit d’accés són les ganes d’aprendre i de gaudir adquirint coneixements. Més de 60 cursos en aquestes àrees: ART, MÚSICA I CINEMA BENESTAR PERSONAL I ESTRATÈGIES PROFESSIONALS CIÈNCIES NATURALS I MEDI AMBIENT DRET, CIÈNCIES FORENSES I JURÍDIQUES ECONOMIA I EMPRESA I CIÈNCIES SOCIALS HISTÒRIA I ANTROPOLOGIA FILOSOFIA, LLENGUA I LITERATURA MEDICINA I PSICOLOGIA

Molt més a:

www.ub.edu/gaudirub

MATRÍCULA OBERTA SEGON TRIMESTRE 2020-2021 DEL 18 DE GENER AL 26 DE MARÇ

ARA EN MODALITAT ON-LINE

Més informació a:

gaudirub.informacio@ub.edu

#GAUDIRUB

02


DESEMBRE 2020

Turisme de Lleida reprèn les visites guiades a la ciutat El Castell dels Templers reprograma les visites guiades els dissabtes i la Lleida City Tour ha tornat a posar-se en marxa Data de la notícia: 29 / 11/ 2020 << Turisme

T

urisme de Lleida ha reprès el cap de setmana del 28 de novembre el programa de visites guiades, adreçat especialment a les persones que tenen interès a descobrir el patrimoni de Lleida, que havia estat suspès a conseqüència de les restriccions de mobilitat per la pandèmia. Si el dissabte arrencava el torn del Castell templer de Gardeny, el diumenge ha pres el relleu la Lleida City Tour, una visita guiada al cor de la ciutat. Tracta d’una agradable ruta panoràmica a peu, que s’inicia a la part baixa i ressegueix un dels eixos comercials de vianants més llargs d’Europa, fins a coronar el Turó de la Seu Vella, on els visitants podem optar per visitar el conjunt monument, que roman obert fins a les 3 de la tarda. La City Tour arrenca tots els diumenges a l’Oficina de Turisme del carrer Major, a 2/4 d’onze dels dies assenyalats. Les places estan limitades i cal inscriure’s prèviament, essent els grups reduïts, per atendre les normes de seguretat i higiene. Les visites guiades tenen un preu de 5 euros i són gratuïtes per als menors de 13 anys. Informa’t i fes la teva inscripció al telèfon 973-700319 o a  infoturisme@ paeria.cat. Per altra banda, El Castell templer de Gardeny, un dels testimonis més destacats de l’arquitectura

templera aixecada a Catalunya durant la segona meitat del segle XII, obria portes dissabte al migdia a les visites guiades, una excel·lent oportunitat per promocionar encara més un patrimoni històric pel qual van passar gairebé 10.500 persones l’any passat. S’han senyalitzat els aforaments als espais reduïts: torre del comanador, cisterna i celler, i s’ha creat un recor-

regut intern perquè el visitant segueixi les indicacions, per visitar tots els espais del centre patrimonial. Les visites guiades a aquest equipament es realitzen tots els dissabtes, a les 12 del migdia, amb sortida des del mateix Castell Templer de Gardeny i el preu és de 5 euros. Fes la teva reserva prèvia a infoturisme@paeria.cat   o trucant al 973 700 319

Text i fotos extrets de la web de l’Ajuntament de Lleida • LA PAERIA

59


Aquest Nadal regala Lots de BO de Shalom Tots els nostres productes són sinònim de proximitat, qualitat, compromís, empatia, creativitat i molta il·lusió.

El detall de regalar un somriure

Més lots i venda online a: www.bodeshalom.cat Fes la teva comanda: · Per email: comercial@ilersis.org · Per telèfon: 973 221 788 · A les nostres botigues de Lleida: a la plaça Mossèn Jacint Verdaguer, 5 i al carrer Pardinyes Baixes,17.


<< Comerç

Data de la notícia: 27  / 11 / 2020

La Paeria i Autobusos de Lleida presenten el Trenet de Nadal Realitza una ruta circular de 4,650 km, connectant l’Eix Comercial amb els aparcaments dissuasius de Cappont, per atreure compradors i buidar la ciutat de vehicles

L’

Ajuntament de Lleida, en col· laboració amb les associacions de comerciants de l’Eix, Centre Històric i Cardenal Remolins-Democràcia, ha posat en marxa el Trenet de Nadal, una iniciativa de la Regidoria de Mobilitat i Autobusos de Lleida, que permet connectar aquesta zona cèntrica de Lleida amb els diversos aparcaments dissuasius que hi ha a Cappont, els Camps Elisis i la Fira de Lleida. El tinent d’alcalde Toni Postius, acompanyat del regidor de Mobilitat, Joan Ramon Castro; la regidora de Comerç, Marta Gispert; el regidor de Joventut, Ignasi Amor, i els representants de les associacions de comerciants, ha presentat aquesta iniciativa, que permetrà als veïns i veïnes que vinguin a Lleida a fer les compres de Nadal, la possibilitat de deixar el vehicle en un aparcament gratuït i

apropar-se fins a la zona comercial amb el trenet, també de franc. El Trenet de Nadal recorre un trajecte circular de 4,650 km i té sis parades, tres d’elles situades en els aparcaments dissuasius (Cappont-Doctora Castells, Camps Elisis i Fira de Lleida-Pont de Príncep de Viana) i les altres tres, en ubicacions comercials (Rambla Ferran-Audiència, Paeria i Vila de Foix-Catedral).

Circula de dilluns a diumenge, d’11 del matí fins a les 14 del migdia i de 4 de la tarda fins a 2/4 de 9 del vespre, amb una freqüència de 30 minuts. Els dies 25 i 26 de desembre i 1 i 6 de gener no hi haurà servei, mentre que el 24 i 31 de desembre tindrà un horari especial, ja que finalitzarà a les 6 de la tarda. Estarà en funcionament fins al 10 de gener, darrer diumenge d’obertura comercial autoritzada

Data de la notícia: 1 / 12 / 2020

El Mercat de l’Hort torna a la plaça Sant Joan per festes i comptarà amb control d’aforament La nova ubicació, que s’estrena aquest dissabte dia 5, permetrà fer-ne un tancament perimetral per a restringir-hi l’accés, en compliment de la normativa dictada pel Procicat per a prevenir la Covid-19

E

l Mercat de l’Hort, que acull parades de productes alimentaris de proximitat, tornarà a ubicar-se a partir d’aquest dissabte dia 5 de desembre a la plaça Sant Joan, en lloc de l’espai que ocupa ara al costat dels porxos de la plaça Paeria. Aquest canvi d’ubicació permetrà complir amb les restriccions sanitàries fixades per part del Procicat el passat 11 de novembre, quan va aprovar el Pla Sectorial de Fires i Mercats de Nadal per a la Covid-19. Aquest document estableix que serà necessari dur a terme un tancament perimetral del mercat i establir-hi un control d’accés, amb un punt d’entrada i un de sortida

per tal de poder verificar que no se supera l’aforament fixat. El mercat de l’Hort, que habitualment es celebra el primer dissabte de cada mes de 10 a 20 hores, tindrà cinc edicions durant les festes nadalenques. Aquest dissabte,

dia 5, tindrà lloc l’edició ordinària del mes de desembre, a la qual se sumaran l’edició especial de Nadal els dies 19 i 20 de desembre, l’edició ordinària del mes de gener el dia 2 i l’edició especial de Reis, el 3 de gener

Text i fotos extrets de la web de l’Ajuntament de Lleida • LA PAERIA

61


EXPERIÈNCIA CONFIANÇA INNOVACIÓ

Ara també a LLEIDA P

TEIXIDÓ ASSOCIATS, ara també a Lleida capital. Visita’ns,

JURÍDIC LABORAL FÍSCAL COMPTABLE

i descobreix perquè TEIXIDÓ és un dels referents més avançats en l’ASSESSORIA INTEGRAL per a EMPRESES i PARTICULARS. Descobreix com l’EXPERIÈNCIA i preparació dels nostres professionals juntament amb les eines més INNOVADORES ens fan guanyar dia a dia la CONFIANÇA dels nostres clients.

MERCANTIL GESTORIA PREVENCIÓ ASSEGURANCES

TRUCAN’S 873 401 000 o VISITA’NS www.teixido.net

LLEIDA

-

BALAGUER

-

TÀRREGA

-

PONTS

OFICINA DE LLEIDA


<< Urbanisme

Data de la notícia: 30  / 11 / 2020

La Paeria contempla enderrocar les antigues instal·lacions de potabilització al Parc de les Basses Els serveis tècnics municipals estant avaluant l’enderroc d’aquestes edificacions annexes a la pista d’Atletisme, que permetrien habilitar i guanyar una superfície de 4.600 m², i també es contempla per l’any vinent dur a terme tasques d’arranjament i condicionament de les zones del parc que han patit més vandalisme

L’

Ajuntament de Lleida en els darrers mesos ha estat treballant per tirar endavant el Pla Especial de les Basses, paralitzat en l’anterior mandat municipal, a conseqüència de la moratòria sobre nous càmpings de la Generalitat, amb la voluntat de poder-lo dur a consideració de la Comissió d’Urbanisme del mes de desembre o gener, segons ha explicat el primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Toni Postius. Després de valorar internament l’afectació de la moratòria per una ciutat com Lleida i una àrea com la de les Basses, “es va acordar amb la Generalitat replantejar el projecte, que fins ara era incompatible amb els usos que tenia el parc, i avançar en la resta de propostes que contempla el Pla, ja que el càmping només afecta una tercera part de la zona”, ha explicat Toni Postius. “La voluntat del Govern municipal és treballar en tres direccions: arranjar el parc que es troba en males condicions; condicionar els diversos espais de gaudi de molts lleidatans i lleidatanes, que es desplacen al parc, què no compta amb els serveis adients i necessaris per a una zona verda de tantes hectàrees i, en tercer lloc, enderrocar instal·lacions com els antics dipòsits d’aigua, que avui no tenen cap ús i estan vandalizats. Això també ens permetrà guanyar més superfície útil pel parc”, ha continuat explicant el tinent d’alcalde. Toni Postius també ha recordat com es van introduint diverses activitats al parc, en assenyalar que fa poques setmanes es va signar el conveni per utilitzar un terreny

annex a la pista d’Atletisme com a espai per a la pràctica de tir amb arc, projecte en el qual ja s’està treballant. El calendari amb què treballa el Govern municipal és la redacció definitiva del Pla durant el mes que ve, pel que fa als diversos usos dels espais i sobre la necessitat de mantenir o enderrocar algunes edificacions en males condicions. “La voluntat és portar-lo a considera-

ció de la Comissió d’Urbanisme de la Paeria de desembre o gener, per poder començar a caminar des del punt de vista administratiu, i en paral·lel, realitzar els treballs de condicionament durant el 2021”, ha dit el regidor. “La voluntat del Govern és recuperar l’orgull que molts ciutadans sentien per les Basses”, ha clos Postius.

Text i fotos extrets de la web de l’Ajuntament de Lleida • LA PAERIA

63


Profile for MAGAZINE Publicaciones

MAGAZINE LLEIDA nº72 Desembre 2020  

Revista mensual encartada dins del diari SEGRE de Lleida.

MAGAZINE LLEIDA nº72 Desembre 2020  

Revista mensual encartada dins del diari SEGRE de Lleida.

Advertisement