Page 1

ONSDAG 20 JUNI 2012 • Västra Mälardalens största tidning*

* Enligt en undersökning gjord av MarketWatch, april 2010

LOKALTIDNINGEN MAGAZIN24.SE • GRUNDAD ÅR 2000 • VECKA 25 • NR 372

KFF vill avsluta snyggt inför pausen

Vid Lake Tjurlången

SIDAN 18

HARRY HOLM • SIDAN 6

Röj på Qvarn i midsommar

Som Kalle Anka på julafton är Westerqvarn på midsommardagen en tradition.

SIDAN 14

Populärt kollo på Malmön

Köpingsbygdens församling anordnar även i år kolla på Malmön utanför Köping. Magazin24 besökte verksamheten.

Glad ! r a m m o mids ar • SIDAN 10 m m o s id m ra fi u d Här kan Europas största bildElskEdja! Stationsgatan 1 Arboga • 0589-160 30

Arboga: Videstigen 14

Bokad visning sön 24/6, mån 25/6. Köping: Dåvö Bastviken 25

Bokad visning sön 24/6.

Arboga: Tåby Perskroken 502 Bokad visning sön 24/6, mån 25/6. Köping: Häggesta kvarn 1

Bokad visning sön 24/6.

Köping: Glasgatan 12A

Bokad visning tis 26/6.

Bokad visning sön 24/6, tis 26/6.

Köping: Häljesta 9

Ring Maria Hellström 076-858 20 22 för bokning av visning

Flytta med Länsförsäkringar Fastighetsförmedling. Ring oss på 0221-844 80 eller 0589-106 05 • www.lansfast.se

SIDAN 4

Kallt väder ger dålig skörd

Att få tag på närodlade jordgubbar till midsommar kan bli svårt. Det kalla vädret har gjort att skörden inte är stor när efterfrågan är som störst. SIDAN 8


2

LOKALTIDNINGEN MAGAZIN24.SE

Inledning Inledare

På fredag firar vi ”nationaldagen” I de allra flesta länder vet invånarna varför nationaldagen firas. Den 4 juli firar USA sin självständighet från Storbritannien, Tyskland den 3 oktober för återföreningen 1990. Men vi i Sverige då? Ja, det är så tråkigt som ”några” grundlagar och att Gustav Vasa valdes till kung detta datum. För egen del tycker jag att midsommarafton gott och väl kvalificerar att bli vår nationaldag, då den innehåller mycket tradition och folkligt firande. ••• Matjessill, gräddfil och färskpotatis. Jag längtar redan efter midsommarafton! ••• En liten tröst över att Sverige är ute ur EM, är att VM-tvåan Holland också försvann snabbt. Inte roligt att vara orange, eller för den delen gul och blå. ••• I morgon gör vår reporter Krister Svartström sitt sista arbetspass på tidningen. Efter lång och trogen tjänst på tidningen har han valt att gå vidare inom en annan bransch. Vi på redaktionen vill passa på att tacka Krister och hoppas han får det lika skoj på nästa arbetsplats. Inom kort får ni bekanta er med ett nytt namn och nytt ansikte på Magazin24.se. FREDRIK KLEVENHAUS

Väder

22° TORSDAG

20° FREDAG

19° LÖRDAG

Väderprognos från yr.no, levererat från Meteorologisk institutt och NRK

r e d i t r a Somm ! j e h , j e h Under 2 juli –3 augusti kommer Magazin24:s sommarredaktion att bevaka smått och stort i Västra Mälardalen. Vill du eller ni ha besök av vår redaktion? Kontakta oss under hela sommaren genom att ringa 0221-209 10 eller mejla till redaktion@magazin24.se

Earton Media AB Växel: 0221-209 10 Fax: 0221-76 00 90 E-post: redaktion@magazin24.se. VD: Henrik Hansson, 0221-209 24 Ekonomi: Per Ståhl 0221-209 14. Tryck: EKTAB Eskilstuna Distribution: Posten Total upplaga: 27 000 exemplar (41 000 ex vid stornummer) REDAKTIONEN Chefredaktör och ansvarig utgivare: Fredrik Klevenhaus 0221-209 34, Krister Svartström (Webbansvarig) 0221-209 13, Eveline Ramzell 0221-209 21, Josef Bengtsson 0221-209 17. ANNONS Mats Malmberg 0221-209 26, Trond Sverkmo 0221-209 31, Roger Burström 0221-209 29, Maria Fredriksson 0221-209 30 Yvonne Ingemansson (tjl). För ej beställt material ansvaras ej. Allt material i tidningen lagras digitalt, publiceras och tillhandahålls i digitala medier. Den som sänder in material anses medge sådan digital lagring och publicering samt sådant tillhandahållande.


Nyheter och information

Ditt Landsting Sommar, sommar, sommar och ... Sol ute – sol inne!

Smörj in både dig och barnen med solskyddskräm. Kläder är ett bra skydd och täta tyger skyddar bättre än tunna. När solen är som mest intensiv, mellan klockan tio och tre på dagen, är det bäst att hålla sig i skuggan. Små barn bör inte vara i solen alls under de mest intensiva soltimmarna.

Fest för fästingen?

Det är bra att leta efter fästingar på kroppen när man klär av sig. Om man blir biten av en fästing brukar huden bli lite röd runt bettstället i ett par dagar. Sedan märker man inte av det mer. Risken att bli biten av en fästing som bär på smitta och sedan bli sjuk är liten, men om det skulle hända kan sjukdomen bli allvarlig. Kontrollera huden runt bettet under minst fyra veckor. Om man en tid efter fästingbettet får feber, huvudvärk, känner sig illamående, är ovanligt trött eller har muskelvärk ska man kontakta vårdcentralen. Du kan alltid ringa sjukvårdsrådgivningen 1177 för att få råd.

Hungrig som en varg?

Njut av grillat i sommar, men se till att du som är vuxen har koll på både den heta grillen och på tändvätskan så att ingen gör sig illa. Marinerat kött är extra gott. Men i den använda marinaden kan det finnas bakterier från köttet. Pensla därför inte det färdiggrillade köttet med den använda marinaden och använd den inte till att göra sås på.

Arg som ett bi?

För det mesta är insektsbett ofarliga. För att lindra klåda och sveda kan du använda receptfria medel som finns att köpa på apotek. Om stickstället sväller upp och inte blivit bra på ett dygn bör du kontakta vårdcentralen. Har du oturen att bli stungen i munnen, eller får många stick samtidigt, kan slemhinnorna svullna och du kan få svårt att andas. Då ska du ringa 112 eller snabbt söka hjälp på vårdcentral eller sjukhus.

Hal som en orm?

Skulle du bli biten av en orm är det viktigt att du vilar. Håll den bitna kroppsdelen stilla, och gärna högt. Efter ett huggormsbett ska du alltid uppsöka en vårdcentral eller ett sjukhus. Åk inte ensam utan be om hjälp med att ta dig dit.

På www.1177.se kan du läsa svar från vårdpersonal och själv ställa en fråga anonymt. Du kan också ringa sjukvårdsrådgivningen på telefonnummer 1177 och få svar på frågor, dygnet runt, alla dagar. Anonymt och gratis. Ring 112 vid akuta och livshotande tillstånd.

Notiser

Ge lite av dig själv!

Fokus på mötet mellan människor

Alla som ger blod är med och räddar liv. Problemet är att Sveriges sjukvård sällan har tillräckligt för att fylla alla patienters behov av blod.

- Jag är intresserad av det mellanmänskliga, säger Monica Löfvander och lutar sig fram över bordet. Vi läkare måste våga möta en människa som människa - inte bara bolla vidare så fort något blir svårt. Monica Löfvander är lektor vid Centrum för klinisk forskning vid Landstinget Västmanland och läkare vid Oxbackens vårdcentral. Hon är en av författarna till den nyutkomna boken ”Professionell utveckling inom läkaryrket”.

Läs mer på www.geblod.nu om hur du kan bli en vardagshjälte och vara med och ge blod du också!

www.ltv.se

Läs hela intervjun med Monica Löfvander på www.ltv.se


4

LOKALTIDNINGEN MAGAZIN24.SE

Köping Lurades på 2 000 kronor

En man från Kolsva lurades att köpa ett virusprogram som han aldrig fick. Torsdagen den 14 juni blev en kolsvabo uppringd av en engelsktalande man som talade med indisk brytning. Mannen utgav sig för att komma från Microsoft och han ville att mannen skulle köpa ett virusprogram till sin dator av honom. Mannen satte över 2 000 kronor till ett konto, men han fick aldrig något virusprogram. Händelsen är polisanmäld som bedrägeri.

2400 ...personer besökte Kulturveckan i april. Två inbrott inom en vecka

Ett företag på Esplanaden i Köping drabbades under natten mot måndagen av ett inbrott. Detta är andra gången på sex dagar som förövare tar sig in i företagets lokaler. Ett vittne såg två personer som lämnade platsen och polis har under natten sökt efter de båda misstänkta, utan att finna dem. Enligt polisen stals en dator och datorutrustning till ett okänt värde.

Hela gänget samlat framför tälten.

Populärt kollo på Malmön i Köping Köpingsbygdens församling anordnar även i år kolla på Malmön utanför Köping. Magazin24 besökte verksamheten. För femte året i rad arrangerar Köpingsbygdens församling dagskollo på Malmön utanför Köping. Verksamheten har blivit riktigt populär och veckorna är i princip fullbokade. – Vi åker ut med buss klockan 08.30 på morgonen och åker hem igen sent på eftermiddagen, berättar Jimmy Alsin, församlingspedagog i Kö-

Från vår egen odling! Sommarblommor för alla smaker och önskemål.

Pelargoner 100 sorter Hängpetunia 50 sorter Lyckliga Lotta 3 st 100:-

Jord i lösvikt ös själv Öppet i helgen!

Midsommarafton 10-13 Midsommardagen 10-16

Perenner 750 sort

fr.

25:-

Måndag-fredag 9.00-18.00 • Lördag-söndag 10.00-16.00

Sörstafors, Kolbäck 0220-409 44 • www.prastgardenstradgard.se

pingsbygdens församling. Ett 20-tal barn i åldrarna sju till tolv år är på plats under dagarna och bland aktiviteterna finns minigolf, bad, fotboll och andra lekar. – Vi pysslar en hel del också inne i tälten med pärlplattor och annat, berättar Jimmy. När Magazin24 var på plats hade barnen testat på en ny aktivitet, nämligen övernattning inne i kyrkan. – Det var riktigt kul och inte ett dugg läskigt. Vi hade kul och somnade ganska sent, berättar Lina Johansson som är en av kollodeltagarna.

Samtidigt som kolloverksamheten pågår bedriver kyrkan även Club Malmön där barn som är på Malmön med sina föräldrar kan komma och låna leksaker, eller umgås med de som är där. – Vädret har inte riktigt varit på vår sida ännu, så den delen av vår verksamhet ligger lite nere just nu, säger Jimmy och blickar ut över en öde strand. Nästa kollogäng börjar på Malmön nästa vecka, efter midsommar. KRISTER SVARTSTRÖM


5

LOKALTIDNINGEN MAGAZIN24.SE

Demidekkare laserar gärna.

20%

MEN INTE SÅ OFTA.

på Terasslasyr. Gäller t.o.m 30 juni

DEMIDEKK TERRASSLASYR – Vackra utomhusgolv som håller färgen • Speciellt utvecklad för tryckimpregnerat trä. • Ger ett effektivt skydd mot fukt och sprickbildning. • Välj mellan många vackra kulörer. • Vattenburen för mindre miljöpåverkan och behagligare arbetsförhållanden.

• Håller tre gånger längre än träolja.

Nygatan 6, Köping Tel. 0221-128 40 Öppet: vard. 8-18, lörd 10-14

BLI EN DEMIDEKKARE DU OCKSÅ


6

LOKALTIDNINGEN MAGAZIN24.SE

Arboga

Naturnära bad håller öppet

Harry Holm

I hjälm vid Lake Tjurlången FASTÄN DET är väldigt gott att äta honung, så finns det ett ögonblick alldeles innan man börjar äta som nästan är ännu bättre, sa Nalle Puh. Och även om det är gott med sommarsemester, så är det något extra med veckorna innan ledigheten, då man funderar och planerar, bokar resa eller gör inköpslista till Bauhaus för arbete på egen stuga - kämpa på du byggare, tänk på att det var amatörer som byggde Noaks Ark, medan det var ingenjörer som byggde Titanic. Arbogas idylliska naturbad.

Ekbacksbadet i Arboga är stängt hela badsäsongen på grund av renoveringar. Arbogaborna lockas i stället till Villagatsbadet. Förra året bildades föreningen Villagatsbadets vänner och renoveringarna av badet drog i gång. Föreningen ville förhindra att Villagatsbadet fortsatte att förfalla och ett omfattande räddningsarbete av området inleddes.

Omfattande arbete av frivilliga

Under hela förra sommaren var det mycket folk som träffades på tisdagskvällarna som blev arbetskvällar. Som mest var det 30 personer som deltog i arbetet med att rädda badet. Arbetarna snyggade till läktaren och försedde den med nya plankor. Efter ett stort antal arbetstimmar var läktaren färdig och andra frivilliga koncentrerade sig på att

rensa området från ogräs och sly. Med start på vårkanten har arbetet fortsatt i området och badet är så sakteligen på väg att få samma utseende och form som det hade en gång i tiden.

Stängt på Ekbacksbadet

Ekbacksbadets utomhusbad har i år stängt på grund av renoveringar och för de arbogabor som vill svalka sig så är det Villagatsbadet som ligger nära till hands. Kommunen ställde nyligen dit bryggan och har även genomfört dykningar för att besikta botten. En handikappanpassad toalett har även placerats vid badet. Om drygt två veckor, den 7 juli klockan 16.00 anordnar föreningen en familjeträff med grillning och lekar vid badet. Alla som vill är välkomna till badet för att umgås.

POESI OCH VISOR är inte saker man hittar, utan det är saker som hittar en, sa Nalle Puh. Poesi får jag min beskärda del av, genom att ge ut lyrikböcker som andra människor skrivit. Och visor av olika slag sjunger jag. Och då kvittar det om det är i semestertider eller inte, och om jag ännu inte bestämt om jag skall åka till Blekinge eller till Härliga Härjedalen. För som Nalle Puh sa: – Om man inte vet var man ska är det ingen idé att skynda sig. Man vet ändå inte när man kommer fram. SÅ VI KAN STANNA hemma i Arboga. Även här finns sommarsysslor av skilda slag. Vi kan t.ex. fiska i Lake Tjurlången, där man enligt en gammal Arbogarevy dock helst bör vara försedd med hjälm på grund av närheten till golfbanan. Kanske är det säkrare att bada i Villagatsbadet. Och tänka på vad Nalle Puh sa: – Ju längre man ligger i vattnet desto blötare blir man. NÄR DET GÄLLER utomhusbassängen vid Ekbacksbadet får vi hoppas, att ju längre renoveringsarbetet pågår desto bättre blir denna bad- och solplats när allt är färdigt. Första planen var att badet skulle öppna i slutet av den här sommaren. Men det är ju så väl här i livet, att om Plan A inte fungerar så finns det 27 bokstäver till. Ungefär så får vi resonera också när semesterplaner spricker.

KRISTER SVARTSTRÖM

Känsla för service 1:a kockar

SOM PENSIONÄR planerar jag inte så mycket. Jag känner ingen pre-semester-panik. Jag tar allt i min takt. Visst har också jag högt tempo ibland, men förebygger då stressens negativa effekter med sång och musik. T.ex. i vår kör Old Singers, där jag sjunger med efter förmåga, och i praktiken får erfara det vetenskapen visat: Att körsång frigör endorfiner som får oss att må bättre.

ARBOGA KOMMUN och Tekniska förvaltningen söker tre 1:a kockar till Kostavdelningen. Placering på Vasagymnasiet, Stureskolan och Ladubacksskolan. För mer information, besök www.arboga.se/jobb

FÖR DET ÄR många val att göra. Semestra inom eller utom Sverige? Vilken färg ska vi ha på friggebodens fasad? Borde vi hälsa på gamla moster Elsa eller satsa på Liseberg? Jag lever inte alltid som jag lär, men tag ett råd från en gammal man: – När du står i stora som små vägskäl, kolla om det du tänker göra är byggt på rädsla eller på passion. Följ sedan ditt hjärta och din passion. MED ÖNSKAN till dig läsare, om att du gör bra val som ger dig en bra sommar, skriver jag: – Lyssna på dina äldres råd, inte för att dom alltid har rätt utan för att dom har mer erfarenhet av att ha fel. Och må Gud välsigna dig, också sommaren 2012!


7

LOKALTIDNINGEN MAGAZIN24.SE

GODIS i lösvikt

3

90 /hg

Vi önskar alla våra kunder en riktigt

GLAD MIDSOMMAR.

AnnSofie, Lotta, AnnaLena med personal

BrattBerget • arBoga • tFN 0589-104 89 Öppet: Måndag-torsdag 8-20, Midsommarafton 8-17, Lör-sönd. 10-20


8

LOKALTIDNINGEN MAGAZIN24.SE

Hallsta/Sura&Kungsör Fräck stöld hos äldre dam

Vid 18-tiden på söndagen larmades polis till Trappgatan i Kungsör. Där hade en dam född 1927 blivit bestulen i sitt eget hem. Hon hade under söndagseftermiddagen fått besök av en man som ville ha vatten i en hink. Vattnet skulle mannen ha till någon annan boende i huset och efter att kvinnan fyllt upp hinken med vatten lämnade mannen lägenheten, med hinken. Strax därefter upptäckte kvinnan att hon blivit bestulen på närmare 2 500 kronor. Målsägaren beskriver mannen som i 30-årsåldern, ca 190 cm lång, långsmalt ansikte och med en gulbrun jacka på sig

Tipsa oss om lokala nyheter! Ring 0221-209 10 eller skicka e-post till redaktion@magazin24.se

Renovering i Lockmora Anläggningen har brunnit två gånger på drygt två år och kommer att renoveras igen. Byggnationerna drog i gång förra veckan. Omklädningsrummen på Lockmora friluftsgård stod i ljusan låga den 12 januari 2010 och brann ned till grunden. Ett beslut om en återuppbyggnad togs och under våren/sommaren 2010 byggdes anläggningen upp igen. I augusti stod allt klart och då fanns det en dam - och en herrbastu med vardera dusch och omklädningsrum, samt  ett gemensamt  samlingsrum med pentry.   

Totalförstört invändigt

Den 22 mars i år var det dags igen. Räddningstjäsnten fick larmet klockan 14.15 via SOS och vid framkomsten kunde styrkorna konstatera att det var en fullt utvecklad brand invändigt. Huset blev totalförstört inuti och Lockmora var åter utan omkläd-

Till vänster i bild syns spår efter branden. Foto: LINDA JAKOBSSON

ningsrum och bastuanläggning.

Nu byggs allt upp igen

Kommunen har nu valt att renovera anläggningen igen och under

förra veckan påbörjades arbetet som beräknas ta tre till fyra månader. KRISTER SVARTSTRÖM

Kallt väder ger lite midsommargubbar Att få tag på närodlade jordgubbar till midsommar kan bli svårt. Det kalla vädret har gjort att skörden inte är stor när efterfrågan är som störst. Säbygubben utanför Mölntorp har plockat och levererat närodlade jordgubbar i över 30 år. Efterfrågan efter Säbys ”gubbar” är stor, inte minst till midsommar. Men skörden är inte så stor, på grund av det kalla vädret i juni. – Vi plockar inte jordgubbar just nu, vi letar jordgubbar, säger Calle

Ericsson på Säbygubben. Inför midsommar kommer Säby leverera till Matkassen i Hallstahammar och Maxi i Köping. Säby-Calle siktar på att börja leverera större skördar veckan efter midsommar. – Vädret har varit bra för plantorna, så det ser bra ut inför juli när det är självplockning, förklarar Calle Ericsson vid Säbygubben.

Foto: CASPER HEDBERG/Bärfrämjandet


9

LOKALTIDNINGEN MAGAZIN24.SE

30 juni - 4 augusti har vi lördagsstängt

Störst på nätet

Vi tackar våra kunder för en fantastisk vår och önskar alla en treVlig sommar! Stationsgatan 1 Arboga • 0589-160 3030 Stationsgatan 1 Arboga • 0589-160

Special hos Adria!

Självklart har vi även ordinarie meny.

Special Pizzor 75:-

1 Shaqlawa Oxfilé, champinjoner, lök, bearnaisesås 2 Adria Oxfilé färska tomater, paprika, bearnaisesås 3 Lawyar Oxlilé, räkor, champinjoner, gorgonzola, bearnaisesås 4 Hawana Fläskfilé, räkor, banan, curry, bearnaisesås 5 Arboga Skinka, fläsklilé, räkor, lök, champinjoner, bearnaisesås 6 Primavera Oxfilé, fläskfilé, bearnaisesås 7 Robin Skinka, räkor, ananas, jordnötter, curry 8 Black and white Oxfilé Fläskfilé, champinjoner, paprika bearnaisesås 9 Parmapizza Parmaskinka, ruccolasallad, mozzarellaost, tomater (soltorkade) 10 Babylon Oxfilé, sparis, paprika, tomater (skivade), bearnaisesås 11 Ciao ciao Oxfilé, lök tomater (färska) bearnaisesås 12 Tam Tam (halv inbakad) Fläskfilé, champinjoner, vitlök, salami, bearnaisesås 13 Oxfilepizza (halv inbakad) Oxfilé färska tomater, sparris, räkor, bearnaisesås

Amerikanska Pizzor

Amerikanskpizza 1 90:- Familj 220:Mozzarellaost, skinka, oxfilé, bearnaisesås Amerikanskpizza 2 90:- Familj 220:Mozzarellaost, färska champinjoner, gorgonzola, oxfilé, lök Amerikanskpizza 3 90:- Familj 220:Mozzarellaost, muslor, krabba, räkor, tonfisk Amerikanskpizza 4 90:- Familj 220:Mozzarella, köttfärssås, lök, färsk paprika

33 cl. läsk ingår i specialpizzor och Amerikanska pizzor t.o.m. 24/6-2012

Sallader 65:Kebabsallad Kebabb, isbergssallad, tomater, gurka, lök, peperoni, kebabsås Kycklingsallad Kyckling, isbergssallad, färska tomater, gurka, paprika, Rhode Island-sås

Pizza - kebab - sallad

Dagens lunch Måndag-fredag 11.00-14.00

Räksallad Räkor, färska tomater, gurka, majs, citron, Rhode Island-sås

1 Pizza 1 - 25 2 Kebab & gyrosrätter

Avocadosallad Ost, skinka, räkor, färska champinjoner, paprika, oliver, svagsås, isbergssallad, avocado, färska tomater, gurka

3 Sallader

Västkustsallad Ost, räkor, färska champinjoner, musslor, paprika, svagsås, oliver, isbergssallad, sparris, färska tomater, gurka

5 Köttbullar med mos, pommes, lingonsylt

Special Pizzor 75:Disco (dubbelinbakad) Skinka, räkor, färska champinjoner

4 Schnitzeltallrik med mos, pommes

6 Rödspätta med pommes, mos 7 Falafel rätter 8 Lövbiff, grillbiff 9 Chicky bits med pommes 10 Hamburgarmeny 90, 150 med pommes (Kaffe, smör & färskt bröd sallad och dryck ingår)

Disco special 1 (dubbelinbakad) Skinka, kebabkött, färska champinjoner Disco special 2 (dubbelinbakad) Kebabkött, kyckling, färska champinjoner

Ny ägare!

Tel 0589-104 34 Bensingatan Arboga

Öppettider Mån-tor 11.00-21.30 Fre-lör 11.00-22.00 söndag 11.00-21.00


10

LOKALTIDNINGEN MAGAZIN24.SE

Reportage

Midsommarfirande i regionen Gammelgården

Här tjuvstartar firandet redan klockan 10 på torsdagen med midsommardans och lekar. Johan Lundkvist står för sång och musik. Vid regn kommer evenemanget att flyttas till Karlbergshallen. På fredagen kommer det att bjudas på traditionellt midsommarfirande med dans kring midsommarstången, folkdans och folkmusik av Dybecks Folkdansgille med start klockan 14.

Malmön

Klockan 10 på fredagen kläs midsommarstången på Mellanbadet, sedan blir det några timmars uppehåll innan stången ska fraktas till gräsplanen vid campingen. Avmarschen dit är klockan 14.45. Klockan 15 kommer stången att resas, därefter börjar dansen.

Dybecksgården i Odensvi

Här blir det traditionellt midsommarfirande med barnens blomstertåg och dans kring midsommarstången. Firandet startar klockan 14.

Torpet i Kolsva

Här börjar firandet klockan 14 och stången ska resas klockan 14.30. Därefter börjar dansen. Under dagen kommer Ylva och Ida att sjunga och det kommer att finnas lotterier och fiskedamm på plats.

Folkets Park i Arboga

Klockan 9 får alla som vill hjälpas åt att klä midsommarstången, sedan startar firandet klockan 14. Då blir det dans och lekar kring midsommarstången, under ledning av Arbogas Folkdansgille. Under dagen bjuds alla barn på glass och alla vuxna på kaffe av föreningen Arboga Folkets Park och Arboga kommun.

Kungsudden

Här får alla som vill vara med och klä midsommarstången klockan 18 på torsdagen. Vid klockan 14 på midsommaraftonen kommer midsommarstången att resas. Därefter blir det bland annat dans med lekledaren Elisabeth Sköld Englund och levande musik från Leif och Yngve. Cirka klockan 14.45 kommer Folkdansgillet att uppträda.

Hembygdsgården i Surahammar

Midsommarstången kommer att kläs klockan 8 på fredagen, därefter ska den resas. Alla som vill delta uppmanas att ta med sig blommor i glada färger. Surahammars Hembygdfsörening bjuder på lättare förtäring. Klockan 15 startar sedan själva midsommarfirandet.

Magasinet i Seglingsberg

Redan på onsdagen den 20 är alla som vill välkomna att hjälpa till att binda ringarna och bågen till midsommarstången, med start klockan 17.30. Klockan 9 på fredagsmorgonen börjar förberedelserna inför firandet, som startar klockan 15. Klockan 15.30 ska stången resas och klockan 16.30 dansar Folkdansgillet.

Abrahamsgården i Medåker

Kanalmuséet Skantzen

Klockan 14 blir det lekar kring midsommarstången med sång och musik av Jaurings med vänner. Arboga Folkdansgille medverkar också.

Här är alla inbjudna att vara med och klä och resa midsommarstången klockan 9 på fredagen. Firandet börjar sedan runt klockan 13.30.

Ljuva uterum Vågö Höstö

självklart inköp. Förzinkad och väderbeständig kostar den endast 79:Höstö finns även som större blomlåda, kruka, ampel och hink. Även den finns i trendig gul.

Dags att flytta ut! Förbered dig för långa sköna dagar i uterummet när regnrusket är förbi. Här är några produkter som garanterar mysfaktor på balkongen eller under pergolan. Bloom my buddy är ett holländskt designprojekt för personligare blomsterdekorationer. Bloom my buddy är en vas för snittblommor i form av en liten figur. Hen levereras spritt språngande naken för dig att börja dekorera. Besök www.ons-adres.nl/bloommybuddy och upptäck din nya blomsterkompis. Vågö loungestol i plast är en perfekt möbel för uterummet. Stilsäker och bekväm, och kan dessutom stå emot sommarens skiftande väderlek.

Bloom my buddy

Vågö har funnits ett längre tag nu på Ikea men har tillkommit i färgen gul. Finns i fyra färger och tillhör kollektionen Ikea PS 249:-

Finns det hjärterum finns det också plats för en hängstol. Både hängstolar och hängmattor börjar bli allt vanligare i trädgården (igen), kanske beror det på att vi vill njuta maximalt de få lediga stunder vi har då solen är framme. Just denna hängstol är tysk och går att beställa via www.hamaca.se MARIA AXELQVIST

För den lilla balkongen är Ikeas nyhet Höstö kruka med hållare ett

3 tips för uterummet: • Inred efter behov. Inred inte den lilla balkongen med möbler du aldrig kommer sitta i. • Utnyttja rummet på höjden. • Använd multifunktionella möbler - gärna med förvaring


11

LOKALTIDNINGEN MAGAZIN24.SE

Sommarkvällsgudstjänster torsdagar 19.00 28 juni Nyckelby Bygdegård 12 juli Hagalund, Blixterboda hos Tomas Eriksson och Helene Wallin

26 juli Vid Tvärsjön, Finnåker 2 augusti Sundbo bruk, Grönbo Ta gärna med kvällsfika!

Nybörjarkurs! Lär dig din touchtelefon.

Tisdag den 26/6 kl 19:00-20:00 erbjuder vi en gratis grundkurs i hur du använder din touchtelefon på bästa sätt. Kontakta oss för information! Detta erbjudande gäller endast hos Mobilizera, Big Inn.

– Vi är oberoende och erbjuder alla operatörer.

HTC Explorer ingår när du tecknar 3 Pott för 69kr/mån i 24 mån! Dessutom kan du ringa för hela månadsavgiften. Lägsta totala kostnad under bindningstiden är 1.906 kr (69 kr x 24 mån + 250 kr i inträdesavgift). Den enda kostnad du inte kan ringa för är inträdesavgiften! Priser inom Sverige Minutkostnad inom alla nät: 69 öre/min Startavgift per samtal: 69 öre SMS alla nät: 69 öre/st MMS alla nät: 1,69 kr/st Videosamtal: 5 kr/min

Välkommen till Mobilizera i BIG INN • Tel 0221-77 10 23 • biginn@mobilizera.se

BARA I KÖPING!


12

LOKALTIDNINGEN MAGAZIN24.SE


LOKALTIDNINGEN MAGAZIN24.SE

13


14

LOKALTIDNINGEN MAGAZIN24.SE

Nöje&Kultur KÖPING • Malmön, Mellanbadet 20/6, 21/6, 25/6, 26/6 Club Malmön 09.00 • Gammelgården 20/6 Lekar och aktiviteter från förr 10.00, Sagovandring 10.00 och 13.00, Museiaktivitet – Tvätten stryks och krusas 13.00, 21/6 Midsommardans med lekar och musik 10.00, Sagovandring 10.00 och 13.00, 26/6 Gycklarskola 10.00, Pyssel 13.00 • Kolsva bibliotek 20/6, 21/6, 22/6, 23/6, 24/6, 25/6, 26/6 Bokloppis 13.00 • Skolans bokcafé, Ekebybro 20/6 Sommarcafé 18.00 • Kråkbacken 20/6 Sommargympa 18.30, 25/6 Sommargympa 18.30 • Köpings kyrka 20/6 Kyrkokonsert – Folkmusik med nya klanger 19.00, 26/6 Visning av Köpings kyrka 11.00 • Café Dammbron/Smedjan 20/6 Underhållning 19.00 • Tränstagården, Munktorp 21/6 Midsommarloppet 19.00 • Servicehuset Nordlund 22/6 Dragspelsklubben underhåller 12.15 • Näverkärrets bygdegård 26/6 Sommarkväll med sång och musik 19.00 ARBOGA • Qvarnen Jädersbruk 20/6 Historisk guidning 17.30 • Hjälmare Docka 26/6 Veteranbilsträff 18.00 KUNGSÖR • Kanotklubben, Kungsudden 20/6, 25/6, 26/6 Prova på paddling 17.30 • Kungsudden 21/6 Veteranbils- och motorcykelträff 18.00, 22/6 P-O Stålknapp underhåller 17.00, 23/6 P-O Stålknapp underhåller 14.00 • Björskogs kyrka 23/6 Musikgudstjänst 18.00 HALLSTAHAMMAR • Skantzen 20/6 Säsongsöppning Strömsholms kanal 15.45 • Carmenladan, Skantzen 20/6 Matti Norlin & Anders Norudde 19.00 • Björsbo skola, Berg 23/5 Midsommardagens gudstjänst 10.00

Rytterne röjer på midsommardagen Som Kalle Anka på julafton är Westerqvarn på midsommardagen en tradition. Restaurangen och nöjesstället i Mölntorp, Westerqvarn har genom åren lockat många festsugna under sommarhalvåret. Även i år blir det festligheter på Westerqvarn på midsommardagen då de åter bjudit in Rytterne Röj för underhållning. – Vi har över 1 000 gäster här på midsommardagen, berättar Georg Sibbern. ”Röjarna” har sitt ursprung i Rytterne socken utanför Västerås. Bandet bildades för nästan 20 år sedan och man har sedan dess bland annat gjort spelningar på stadsfestivaler och vahusband på Planet Hollywood i Bangkok. När Rytterne Röj spelar gäller vokalen i fokus, gärna 3- och 4-stämmigt, samt tungt komp kryddat med eminenta gitarr- och klaviaturutsvävningar. Bandet består av gitarristerna Jonas ”Mr Devilpope” Granath, Georg Sibber och Jan Erik ”Dr Yank” Jöns-

Fullt ös på Westerqvarn, midsommardagen förra året.

son, basisten Mats ”Mr Arafat” Arnell, Micke ”Mika T” Gottberg på klaviatur samt Val Sibbern på trummor. Sången kommer ifrån hela sextetten.

”Röj” får också sällskap av bandet The Diverse som beskrivs som ett hungrigt och ungt pop- och rockband från Västerås. FREDRIK KLEVENHAUS

Lokala artister på Café Dammbron Christopher och Diza, samt Oskar Varje onsdag under juni och augusti arrangerar Stadskultoch Pelle att uppträda på scenen. studion Café Dammbron på Smedjan i Köping. Under juni ”Första gången vi har dem” är det två tillfällen kvar. – Majoriteten av artisterna kör coPå nationaldagen startade det vers, utom Oskar och Pelle som kör nya projektet Café Dammbron som jazzimprovisation med saxofon och Stadskultstudion arrangerar på trummor. Det är första gången vi har Smedjan varje onsdag i juni och au- de två här, berättar Mia Karlsson på gusti. De första två tillfällena har va- Stadskultstudion. Den 27 juni är det dags för Palle rit välbesökta och uppskattade av publiken. Nu återstår två tillfällen i juni. Svensson, Pasted, Tids Nog och No Onsdagen den 20 juni kommer Tomorrow att underhålla besökarna. – Sedan tar vi lite sommarlov i Astrid Risberg, Miriam Löfberg,

juli. De som vill se alla artister som uppträder på Café Dammbron kan besöka oss på www.smedjankoping. com, berättar Mia.

Finns plats för fler artister

– Om någon själv vill uppträda kan de kontakta oss via mejl på smedjan@ mail.com, avslutar hon. Café Dammbron har öppet mellan klockan 14 och 22 under varje onsdag i juni och augusti. Uppträdandena startar klockan 19.

• Westerqwarn 23/6 The Diverse & Ryttene Röj 21.00, 25/6 Veteranbilsträff 17.00

Nöjesnyheter på nätet. Hela sommaren.

EVELINE RAMZELL


15

LOKALTIDNINGEN MAGAZIN24.SE

Biljettpris:

100:-/pers Barn upp till 15 50:-/pers

Medarrangör:

år

Regi; Patric Lindgren Regiass: Susanna Andersson

Spelplats: Museigården Premiär den 5:e augusti 2012

Övriga föreställningar: 6/8(Utsålt), 7/8, 8/8, 9/8, 10/8 samt Final den 11/8

Alla dagar kl 19.30 Biljetter säljs på Lyktan (endast kont bet.), Stora Torget Arboga och vid entrén

Huvudsponsor: Sparbanken Västra Mälardalen

Paddla kajak i sommar! XO13

Ny touringkajak med ny bekväm sits och massor av finesser! Bekväm, snabb och trevlig! XO13 fr 9.999kr | XO13 med AIR seat fr 10.999kr

Nyhet !

Adventure Tourer fr 699 kr

Martini Tandem

Flytvästar fr 699 kr

Delbar kajak som blivit världssuccé! Solo 8.499kr | Tandem 13.999kr Vill du gå kurs i havs-/turpaddling? Kontakta butiken för mer info!

Sjöhagsvägen 6, 721 32 Västerås Tel 072-201 40 35, vasteras@point65.se, www.point65.se

VI HAR ÖPPET HELA SOMMAREN VECKA 26-33

(25/6 - 17/8)

7.00-12.00, 13.00-16.00

Alla helgfria vardagar

Kundcenter

tel 0221-25045 www.koping.net

TREVLIG SOMMAR!

Midsommardagen

lör 23 juni

Öppnar 21.00 - Entré 140 0220 40688 - westerqwarn.se westerqwarn.se

Sveavägen 18 tel 0221-25500 www.kbab.koping.se

Rytterne röj & The Diverse


16

LOKALTIDNINGEN MAGAZIN24.SE

Familj TABLÅ

GRATTIS

GRATTIS

AVLIDNA

NYHETSSÄNDNINGAR VARJE DAG 9:00, 12:00,

15:00 & 17:45 från Magazin24.se

Min älskade Make Vår käre Pappa, Morfar

Olavi Stenfors

MÅNDAG 18:00 Kommunfullmäktige (direkt) eller 18:00 Radio KD

Grattis Wilma Swerin Lundkvist, som fyller 3 år på midsommarafton, den 22 juni. Många kramar från mormor och morfar.

TISDAG Öppet för provsändningar

TACK

ONSDAG 18:00 Radio HKF (nyheter på 8 invandrarspråk)

Ett stort tack till mina arbetskamrater på Tekniska kontoret och Vafab Miljö AB för uppvaktningen i samband med min pension.

TORSDAG 18:00 Swänghjulet 19:00 Rockabilly natch Pipeline FREDAG 10:00 repris Swänghjulet 21:30 Radio plus

Åke Carlsson Grattis i efterskott vår älskade Olle som fyllde 2 år den 14 juni. Önskar mamma och pappa.

LÖRDAG 17:00 Studio Buggfix 17:45 repris Radio plus SÖNDAG 11:00 Gudstjänst från S:T Lars kyrka 19:00 Ballroom hits Vill du också sända? BLI MEDLEM kontakta oss på radion.nu för mer info.

FÖRLOVADE

Förlovade

Vi utför och förmedlar: • Transport- och maskintjänster • Slamsugning och spoltjänster • Väggrusning • Hyvling • Markentreprenader • Flytt av bohag, kontor och industri

• Tank- och bulktransporter • Transport och uthyrning av container • Skylift • Trädfällning • Minigrävare • Försäljning av grus- och bergmaterial, matjord och bark

Linus Åhlgren & Therese Larsson

* 4 maj 1932 har stilla insomnat efter en lång tids sjukdom. Köping 5 juni 2012 SEIJA ANNE Camilla, Caroline, Fredrik, Filip LEIF och KINGDAO Brodern Eero Övrig släkt och vänner Katten Moses Vi drömmer du åter är frisk och stark Vi drömmer du vandrar i skog och mark Du ser svampen i skog och hjortron på myr Du ser fisken i viken och dagen som gryr Nu sover du skönt, det är lugnt i ditt bröst Det lindrar vår sorg och skänker oss tröst Begravningsgudstjänsten äger rum i S:t Johanneskapellet, Köping fredag 29/6 kl.10.30. Därefter inbjudes till minnesstund på Scheele. O.s.a. till Begravningsbyrån Bengt Gustavsson tel. 0221-240 55 senast 26/6. Tänk gärna på Prostatacancerfonden pg 90 01 01-7.

UPPVAKTNING UNDANBEDES All eventuell uppvaktning på min födelsedag undanbedes vänligen.

Simrishamn 9 juni 2012

www.m4.se

Katrin Karlsson, Köping

För beställning, ring: 0221-726 20 Magazin24 120620 100x138mm.indd 1

2012-06-19 09:53:41


17

LOKALTIDNINGEN MAGAZIN24.SE

Stal jeans i butik Vid klockan 17.30 på fredagen tog en man med sig flera par jeans in i en provhytt i en klädbutik i centrala Köping. Personalen fattade misstankar

Kryssning Hurtigruten

Pommern RÜGEN Svenskbygder vid Östersjökust Stralsund to 26/7 4d 4.590

Södra Sverige runt

mot mannen och när han lämnat butiken visade det sig att de hade rätt. Inne i provhytten hängde nämligen en tom galge kvar och ett par jeans saknades.

Trondheim - Bergen fre 10/8 6d. 6.750

Öland Glasriket Österlen Lund Marstrand Håverud Karlstad Grythyttan lö 21/7 6d 6.490

Krysssningsresa

Inlandsbanan Hurtigruten

Franska Drycker

må 9/7 6d 7.750

Rhen och Mosel lö 29/9 7d. 7.390

Alsace Reims Loire Bourgogne lö 1/9 9d 8.890

Prag Berlin

Göteborg Liseberg Taubespelen Ängön lö 14/7 3d 2.790

ÖSTERRIKE Wien

lö 6/10 6d 5.490

Kroatien Istrien Rabac Buss-flyg 14/9 9 dagar 8.790

Tyrolen Innsbruck Salzkammergut må 16/7 9d. 8.490

SKOTTLAND

Edinburgh Military Tattoo ti 7/8 9d. 10.990

RHEN MOSEL

FLYGRESOR

Rundresa KINA SHANGHAI BEIJING Terrakottaarmén XIAN 6/11 10d 15.950

Rüdesheim lö 22/9 7d 6.390

NEW YORK

ti 20/11 6d 12.880

Pris/påst. fr Köping Arboga Kungsör Boka Din resa hos oss

GÖTLUNDA Buss 0589

53067

www.nordsydresor.se 021 123770

BUSSRESOR Teater- och konsertresor

Diggiloo 10-års jubieum, Hällefors 11/8.............. 880:Tomas Ledin på cirkus 6/10 utan mat.................. 940:17/11 matplatsbiljetter på Cirkus.......................... 1.200:-

Gör jobbet mindre jobbigt. Kampanjpris

19900:-

Kafferepet med Astrids kalaskabaré 10/10....... 510:Jesus Christ Super Star, Göta Lejon 13/10 med mat.................................................. 1.340:La Cage Aux Folles, Oscarsteatern 20/10 utan mat...................................................... 990:24/11 med mat................................................... 1.230:Dirty Dancing, Chinateatern 27/10..................... 995:Hjalmars Jul-Burlesque 10/11, 17/11 med mat... 960:Christer Sjögrens Julkonsert, Örebro 5/12...........750:-

Rek. cirkapris från:

22.900:-

Husqvarna rider 111B5 En Rider med funktioner designade för optimal komfort. Frontmonterat klippaggregat, lättåtkomlig kontrollpanel och automatisk montering av klippaggregat – för att nämna några. Finns även som hydrostatmaskin.

SynS äv En på Tv

Gäller t.o.m. 29/6-2012 • eller så långt lagret räcker

Välkommen till butik DEALER med egenADDRESSES verkstad - ökad trygghet för dig!

Falks Lantbruksmaskiner

Fabriksg. 8, Köping Copyright © 2012 Husqvarna AB (publ). All rights reserved. Tfn 0221-182 75 Öppet: må-fre 7-17 (lunch 12-13)

www.falkslantbruksmaskiner.se

Tel 0589-530 67 Fax 0589-532 28

Skylt stals från bil Ett företag från Ludvika har polisanmält en stöld som ägt rum i Arboga mellan den 14 juni och 18 juni. Enligt polisanmälan har registreringsskylten från en av företagets bilar stulits på långtidsparkeringen vid järnvägsstationen i Arboga. R e g i s t rer i ngs numret är BYW 862.


18

LOKALTIDNINGEN MAGAZIN24.SE

Sport

KFF vill avsluta snyggt Det är Remco Boeres sista match som tränare för KFF och Magazin24 har pratat med lagkapten Semir Ajanic om hur det känns att tränaren lämnar redan efter vårsäsongen. Förra veckan blev det klart att Remco Boere lämnar Köping FF för ett nytt jobb i Libyen. KFF har en tuff tid framför sig för att hitta en ny tränare. – Killarna var helt chockade när de fick beskedet. Jag kände det lite på mig att det var något på gång och jag tror att Remco har grubblat och velat en längre tid. Det var ett känslosamt och inget enkelt beslut från hans sida. Han har ju gett sin själ till klubben. Sedan är jag inte så ovan med situationen att en tränare lämnar en klubb och som jag har förstått det så har KFF också haft lite problem med att behålla tränare en längre tid. Nu måste vi tänka på oss själva och KFF. Det är det vi spelar för, berättar Semir Ajanic, som är lagkapten i Köping FF. – I lördags på matchen sade Remco att vi inte skulle spela för honom utan KFF och oss själva. Det var han tydlig

med och ville att vi skulle förstå det. Hur tror du ungdomarna reagerar efter att Remco försvinner, eftersom han har varit delaktig i ungdomsbiten i KFF? – Jag tror inte de ska vara oroliga. KFF tog hit Remco eftersom de ville göra en nysatsning och låta ungdomarna få chansen. De ska visa vad de kan inför den nya tränaren och ta chansen. Jag tror att KFF kommer att fortsätta ha samma satsning fast Remco försvinner. Om du fick välja hur den nya tränaren ska vara, hur skulle den då vara? – Det finns nog ingen som kan vara som Remco utan det ska vara en tränare som vet vad den håller på med och han måste veta hur han ska hantera denna situation som vi är i. Det måste även finnas en tydlig idé. – Jag personligen vill inte spekulera så mycket i vad det blir för tränare utan man får gilla läget när det blir dags. Om en ny tränare kommer in med nya idéer så får man acceptera det, fast jag gillar det spelsätt som Remco vill att vi ska spela men jag är

Årets första folkrace

En glad Semir Ajanic efter ett mål.

en lagspelare. I kväll möter Köping FF Sköllersta på hemmaplan. – Det är bara fokus på matchen från vår sida. Vi behöver tre poäng och vi vill avsluta snyggt. Jag kommer att näta i kväll, avslutar Semir och skrattar. JOSEF BENGTSSON

Sista omgången inför sommaruppehållet Division 3 herrar: Köping FF mot Sköllersta IF i kväll klockan 19 på Köpings IP. Kungsör BK mot IFK Kumla i kväll JOSEF BENGTSSON klockan 19 på Runevallen. Division 2 damer: Forsby FF mot Fanna BK på torsdag klockan 19 på Köpings IP. Division 4 herrar: Arboga Södra IF mot Sala FF i kväll klockan 19 på Ekbackens IP. IFK Västerås FK mot Kolsva IF klockan 20 på Swedbank Park.

30:e Midsommarloppet

Foto: ARKIVBILD.

Foto: ARKIVBILD.

Det är dags för årets första folkrace på Käglerborgs Motorstadion i Arboga. Det brukar vara tre tävlingar per år och nu på söndag är det dags för den första folkracetävlingen på Käglerborgs Motorstadion. Det kommer att vara fyra olika klasser som tävlar under dagen. – Vi har valt att dela seniorklassen i två olika klasser, men sedan finns det även en juniorklass och en damveteranklass, säger Maria Bleckur, som är tävlingsledare.

På torsdag är det dags för det 30:e Midsommarloppet som Hägersta GF anordnar. Det är dags att göra lite mer plats i magen för midsommarmaten. På I nuläget är det 87 tävlande och torsdag arrangerar Hägersta GF Midbland dem finns det flera tävlande sommarloppet. Det är ett rent mofrån SMK Arboga. tionslopp som är öppet för alla. – I juniorklassen är det sju, det är – Det är tanken att man ska kunna sex seniorer och två damveteraner. gå, lunka eller löpa. Det är ett rent Några ska ha god chans tror jag. motionslopp som är till för alla. Vi – Det brukar vara runt 150-300 be- har röjt och krattat på grus- och sökare vid folkrace och vi hoppas att skogvägarna så det ska gå att ta sig det blir bra väder. fram utan problem, berättar Per-ArTävlingen börjar klockan 10 på ne Hedlund från Hägersta GF. söndag och avslutas runt 15.30. I år är För att få den rätta midsommardet även fri entré för besökarna. känslan kommer det även att finnas JOSEF BENGTSSON livemusik och försäljning av lite föda. – Det brukar vara trevligt och det

blir en liten folkfest. Man får träffa lite hemvändare men även passa på att spöa farsan eller morsan i spåret. Från klockan 17 kan man dyka upp vid Tränstagårdens friluftsgård, som ligger cirka 12 kilometer öster om Köping. Första starten är klockan 19 och då är det knattarna som sticker i väg på en runda som är en kilometer. Det finns även tre klasser till, ungdomsklassen, och två motionsklasser. Det går bra att anmäla sig på plats. – Det brukar vara runt 250-300 glada motionärer här, avslutar PerArne. JOSEF BENGTSSON


19

LOKALTIDNINGEN MAGAZIN24.SE

Fotboll Damer Div. 2

Plats: IP Torsdag 21/6 kl. 19.00

Forsby FF Fanna BK Matchsponsor: Entré Vuxna 40:Ungdom/Pensionär 20:-

Smaksatt vinäger Smaksatt rapsolja (finns i flera smaker) Dressing med senap&vitlökssmak från Gute vin

Allt i Guld och silver - även defekt Klockor • Bestik • Medaljer • Smycken Tandguld • Guld/Silvertackor

Högsta pris på silvermynt

10 & 5 kr före 1972 2 & 1 kr före 1968 50, 25, 10 öre före 1962

50-100-200-1000-2000 kronorsmynt • Vykort Sedlar • OS-medaljer • Samlarmynt/Myntsamlingar Arbandsur och fickur •(Omega, IWC, Le Coultre m.m.)

Undrar du på värdet på ditt gUld? Hur vet du att du får rätt betalt? Änglapållen från: handmade by M

Glad sommar önskar vi på Ändrade öppettider v. 28-31 Mån-ons STÄNGT Tors-Fre 10-18 Lördag 10-14

Allt i guld & silver köpes

Drottninggatan 28 Kungsör Tel: 0227-12121

Fotboll på Ekbackens IP Herrar division 4 Onsdag 20 juni kl. 19.00

Arboga Södra IF Sala FF Vi sponsrar annonsen!

När du säljer ditt gUld är det viktigt att du får rätt betalt för rätt karathalt. När du säljer till oss får du AllTId högsta värdet och dagspriset på dina gUldsmyckeN eller det du visar upp. med anor sedan 50 år inom mynt och guldhandel ser vi det som en hederssak att bemöta våra kunder ärligt och seriöst och göra vårt bästa för att du ska bli nöjd med din affär. det ligger i vårt största intresse att våra kunder är nöjda och återkommer Vårt sammarbete med BolIdeN gör att vi alltid kan ge lite bättre betalt och det rätta värdet på ditt gUld utan några avdrag, avgifter eller höga lockpriser för dig som kund. enligt våra kunder betalar vi 30-70% mer än våra konkurenter.

Jämför alltid med oss. det lönar sig! din bästa väg för en lyckad affär.

Våra 25 år i branschen är din trygghet! Välkommen till butiken i Enköping. Ring oss gärna för öppettider då vi reser mycket.

Välkommen till ett företag med ett sunt kundbemötande

GuldCompaniet Arboga Södra IF Ekbackens IP 732 49 Arboga 0589-198 44

www.arbogasodra.se

Din helhetslösning för dina värdeföremål och arv. Kyrkogatan 16 • Enköping • Tel: 0171-300 33 Innehar F-skattsedel • Org. nr: 556700-2786


Foto: Linus Höök/Bärfrämjandet

Glad midsommar! 495

2000

/kg

/liter

Jordgubbar

Svenska 20:-/liter max.5liter/ hushåll

Färskpotatis

Sverige max 5kg./hushåll

2 för

1000

/st

1000

/st

med kundkort

Gräddfil

Matjesill

Eldorado 200/125gr. jmfpris 40:-/kg. max 5 köp/ hushåll

Kolbäck

Månd-lörd 9-21 Söndag 10-21 • Midsommarafton 9-18 Midsommardagen 10-21

Fellingsbro

Månd-fred 9-20 Lördag 9-18 Söndag 10-18 • Midsommarafton 9-15 Midsommardagen 10-16 Priserna gäller så långt lagret räcker el.tom. söndag 24/6

www.hemkop.se

Arla 5 dl jmf.pris 20:-/liter max 2 köp/hushåll

Magazin24.se nr 372  

Nr 372 av Magazin24.se