Page 1

LEEDS UNITED SUPPORTERS CLUB OF SCANDINAVIA

THEPEACOCKNEWS TPN NR. 3 / 170 / MAI 2012 /

SESONGEN 2011/2012 / ÅRGANG 33

JASON PEARCE

FØRSTEMANN INN

20 ÅR SIDEN LIGAGULLET TRYGVE HAR BREMNERS DNA PÅ INNSIDEN AV NYE EAST STAND


SESONGEN VI HELST GLEMMER DU HAR SIKKERT ALLEREDE FORSØKTE Å GLEMME DEN, MEN VI VÅGER OSS FREMPÅ MED EN LITEN ANALYSE AV LEEDS-SESONGEN 2011-2012. VAR DET EGENTLIG NOEN SOM KLARTE Å GJØRE JOBBEN SIN DETTE SISTE ÅRET? [ AV: SVEND ANDERS KARLSEN-MOUM ]

14.plass på tabellen og minus tre poeng i målforskjell burde tale klart: Leeds var ikke i nærheten av å klare målet om å virkelig kjempe om opprykk. Vi våger å påstå at det sviktet over hele linja denne sesongen. Allerede i fjor sommer ble rammene lagt; Leeds sviktet totalt på overgangsvinduet og sto igjen med lua i hånda på deadline day i august. Borte var Kasper Schmeichel, Bradley Johnson og kanskje mest merkbart; Max Gradel. Andy Lonergan ble eneste reelle forsterkning inn. Høsten gikk likevel ikke så aller verst, men da november tok til kunne man merke at ting begynte å murre. 12 | THE PEACOCK NEWS | MAI 2012

O’BRIEN-SAKEN Man så det kanskje ikke like tydelig med en gang, men da Simon Grayson gikk til frontalangrep mot Andy O’Brien i media etter angivelig å ha sagt nei til å spille kamp, skjøt manageren seg selv i foten. TPN vet at tillitten til Grayson var begynt å synke i spillergruppa av faglige årsaker, men da han valgte å henge ut en av de mest respekterte spillerne – som slet med depresjon etter familiære problemer – mistet han den mye omtalte garderoben. Det var kun én kamp spillerne virkelig sto opp; bortekampen mot


SESONGANALYSEN Nottingham Forest ble et fyrverkeri av en seier, til ære for Gary Speed. Den tidligere Leedsprofilens bortgang preget oss alle, og kanskje preget det også Graysons fokus på sin egen jobb.

HVOR GOD VAR STALLEN? Uansett hvilken tillitt trenerteamet faktisk hadde, blir diskusjonen trolig aldri helt ferdig om hvor god spillertroppen faktisk var. For hvorfor klarte ikke Neil Warnock å få mer ut av laget da han tok over? Forklaringene er trolig flere, deriblant at hans måte å spille på ikke var en like god match med spillerne han disponerte, som Graysons måte å spille på. I tillegg var mange av Warnocks kamper mot slutten av sesongen meningsløse etter at playoff ikke var mulig eller reellt å oppnå. Man skal heller ikke feie bort salget av kaptein Johnny Howson i januarvinduet, uten at han ble erstattet. Klubbledelsens ansvar er også delaktig i dette, men det var Grayson som sa ja til salget. Claytons kanonform på høsten kom heller ikke tilbake, og savnet av Max Gradel økte da også Robert Snodgrass hadde en dårlig periode etter blant annet blindtarmoperasjon. Warnock sendte de fleste av Graysons lånespillere rett hjem igjen, og neste sesong blir neppe preget av lånesigneringer fra den nye sjefen.

KVANTITET ELLER KVALITET Det er ikke få ganger Ken Bates har gjort poeng ut av hvor stor spillerstallen sist sesong var, og at den blir redusert neste sesong. Dette er til en viss grad et definisjonsspørsmål, ut i fra hva man regner juniorer, utlånte og langtidsskadde spillere som. For Leeds sitt vedkommende kan man også ta med et høyt antall innlånte spillere, 13 | THE PEACOCK NEWS | MAI 2012

ikke bare på et gitt tidspunkt men også en konstant utskiftning av disse. Slikt bygger ikke lagfølelse over tid. Det er heller ikke vanskelig å se at Bates ble irritert da Grayson i januar kom til ham og ba om penger til en SYVENDE midtstopper, når han selv har hentet inn alle de seks eksisterende. Budsjettmessig ble det også Graysons bane; mange ”average spillere” på ”average lønn”, i stedet for noen færre, men potensielt bedre spillere som man kunne gitt mer til av akkurat samme totalbudsjett. Det var Grayson som valgte å bruke en halv million pund på Danny Pugh – som blir en benkevarmer under Warnock.

ALLE DISSE HJEMMETAPENE Når vi oppsummerer sesongen 2011-2012 kommer vi ikke utenom en spesielt horribel statistikk som viser at laget tapte hele 11 hjemmekamper i serien. Det er nesten nedrykkstall, og faktum er at det er borteresultatene som har holdt oss mest ved like. Av alle disse hjemmetapene finner vi ikke minst 0-5 mot Blackpool og 3-7-tapet mot Forest. Det bekrefter vår totalt manglende defensive kontroll, og styrker Neil Warnocks påstand om at vi må ha inn spillere som takler å spille for Leeds United med det presset det medfører. Samme uttalelser kom også Simon Grayson med, men tilsynelatende uten at det førte til at de ”rette” spillerne ble hentet inn. Neil Warnock er ikke mindre beskjeden enn at han skifter ut over halve troppen til neste sesong; 14-15 mann får ikke fornyet kontrakten eller er satt på transferlisten. Publikum på Elland Road kan være kravstore, men de kan også være båe 12. og 13. mann på laget når de fyres opp. Det må Leeds lære seg til å utnytte. Elland Road må, klisjéaktig nok, gjenopprettes som vårt fort.


BLI MED PÅ SUPPORTERCUP VI MINNER OM SUPPORTERCUPEN FOR ENGELSKE SUPPORTERKLUBBER SOM GÅR AV STABELEN I OSLO, LØRDAG 2. JUNI – OG DU ER INVITERT!

Også går i år arrangementet på Snarøya Sportsklubbs anlegg på Fornebu. Kampene vil bli spilt på kunstgress. Vi vil også i år stille med to lag, og det er som vanlig 7-er fotball som gjelder. Om ting går etter planen kan vi også glede oss til besøk av en gammel Leeds-stjerne: Terry Yorath. Ingen grunn til å sitte hjemme, altså! I år satser vi alt på at Leeds skal gå helt til topps! Lagkaptein på Leeds 1, Trond Kristiansen, ønsker at alle LUSCOS-medlemmer med erfaring fra høyere divisjonsspill tar kontakt. Men like mye ønsker vi velkommen til ikke-spillende supportere også, for en Leeds-prat og selvsagt støtte fra sidelinjen til LUSCOS-lagene når de er i aksjon. Har du lyst å være med å spille så meld deg på allerede i dag til: (Leeds 1) Trond Kristiansen - bronto11@hotmail.com eller 917 90837 (Leeds 2) Terje Dahl – terje@leedsunited.no - eller 905 30902 Vi ønsker påmelding på mail, da det er litt lettere å ha oversikt. Husk å oppgi navn og mobiltelefon og din posisjon på laget. Si også ifra ditt nivå pr dd. Ingen vits å skryte seg bedre enn man er. Håper så mange som mulig kan sette av 2. juni i kalenderen, enten du blir med å spille eller bare blir med å heie Leeds fram til seier. Marching On Together!

16 | THE PEACOCK NEWS | MAI 2012


PEARCE BLE FØRSTEMANN INN

JASON PEARCE (24) BLE SOMMERENS FØRSTE KJØP OG ALT TYDER PÅ AT HAN KUN BLIR DEN FØRSTE I EN LANG REKKE. [ AV: DENNIS HANSEN ]

Pearce kommer fra den økonomisk kriserammede klubben Portsmouth, hvor han denne sesongen høstet prisen som årets spiller. Midtstopperen startet karrieren på Fratton Park, før han gikk til Bournemouth. Han spilte fire sesonger på Dean Court og ble etter hvert utnevnt til kaptein for League One-klubben, før han returnerte til Pompey for 500.000 pund i forkant av årets sesong. Klubbene har ikke offentliggjort overgangssummen, men det spekuleres i at Leeds har betalt omtrent det samme eller mindre for stopperen og at pengene betales umiddelbart. Det bare noen måneder siden spilleren ble verdsatt til to millioner pund.

17 | THE PEACOCK NEWS | MAI 2012

Sesonginnspurten og Portsmouths administrasjon har gjort at nyheten har blitt forsinket, men det var ingen overraskelse for noen at det var nettopp Pearce som ble avduket som den første spilleren inn på Elland Road. Neil Warnock forteller til leedsunited.com om hvorfor han var så ivrig etter å hente stopperen: - Jeg så han da han var i Bournemouth og hentet han nesten til QPR. Vi prøvde også å hente han på lån i mars, men fikk det ikke til den gangen. Han er akkurat typen spiller jeg ser etter i Championship, med mange plusser – fart, ferdighet, sult og så videre.


TPNS 11 SPØRSMÅL TIL SHAUN HARVEY

2

Med 14.plass og en manager som sier troppen ikke var god nok, hvilke endringer vurderer dere for neste sesong? Gjør dere endringer på lønnsstrukturen, budsjettprioriteringer eller andre endringer rundt den sportslige ledelsen?

3 1

Hva er din og styrets vurdering av hvordan denne sesongen har endt?

4 5 20 | THE PEACOCK NEWS | MAI 2012

Hva er de definerte målene for neste sesong, og hva må styret levere til manageren for å oppnå disse?

I lys av årsrapporten: Kan du beskrive hvorfor søsterselskapene av fotballklubben hittil ser ut som tapsprosjekter heller en bidragsytere til klubbens økonomi? Venter du positive endringer på deres økonomiske resultater? Hvorfor har klubben lånt ut betydelige beløp til disse?

Hvordan vurderer klubben balansegangen med langsiktig stabilitet opp mot det å ansette en manager på kun ett års kontrakt?


7

Hva var bakgrunnen for kapitalforhøyelsen på £3,2 millioner på tampen av 2011, og hvem er investoren(e)? Kan du utdype hvorfor salgsprisen er definert til £4 millioner totalt?

9

6

Hvem er de involverte partene i finansieringsavtalen for East Stand-prosjektet?

10 8

Etter en mislykket sesong har vi sett manageren byttet ut og en betydelig overhaling av spillerstallen er forestående. Hvilket ansvar tar styret og ledelsen i klubben for de samme resultatene, og er andre posisjoner i klubben oppe til evaluering, som sportsdirektør, speidere osv?

11

Tilskuertallet denne sesongen falt med om lag 4.000 i snitt per kamp, og samtidig er det bekreftet ny økonomisk resesjon i England. Fører dette til at klubben re-evaluerer billettprisingen på Elland Road? Er du trygg på at klubben oppfattes til å invitere hele Leeds på kamp med dagens priser?

Vi har nettopp sett lanseringen av neste sesongs drakt under slagordet ”New shirt, new start”. Kan vi se dette som en revitalisering fra markedsavdelingen i klubben? Hvor mange Leeds-drakter selges normalt på ett år?

Hvorfor valgte man å selge fremtidige sesongkortinntekter for å finansiere byggingen av nye East Stand? Hvilke risikoer har klubben tatt i denne avtalen og hvordan avtalen er bygget opp?

21 | THE PEACOCK NEWS | MAI 2012


TOTALFORVANDLING FOR MARRIOTT-BAREN IKKE FÅ NORDMENN GJENNOM TIDENE HAR ”SUNKET NED” I DE MØRKE STOLENE I BAREN PÅ HOTELL MARRIOTT – LUSCOS’ PARTNERHOTELL - ETTER EN LANG DAG. DEN TIDA ER NÅ SLUTT, I HVERT FALL MHT Å SYNKE NED I DYPE STOLER. BAREN (OG FROKOSTSALEN) PÅ MARRIOTT ER NEMLIG PUSSET OPP. [ TEKST: TOR DALEN ]

På godværsdager kan nå fronten mot gaten åpnes. Baren er således blir mer åpen og tilgjengelig fra gaten, utvilsomt et trekk som kan øke tilgjengeligheten med påfølgende økt omsetning. Interiørmessig er barområdet flyttet slik at bartenderne har ryggen mot frokostsalen når de henvender seg til kundene. Stolene i senter av lokalet er høye pinnestoler (hardplast) langs fastmonterte benker. Lokalet har fått 34 | THE PEACOCK NEWS | MAI 2012

friskere farger og utvilsomt en mer moderne (og ungdommelig) utsmykning på veggene. Designmessig kanskje et fremskritt, men veggene reflekterer også mer lyd fra permanent tilstedeværende musikk. Her er et utvalg med kommentarer fra tilreisende nordmenn om det nye designet.


Aslak Svendsen, Færvik Jeg ble litt skuffet da jeg så i hvilken grad de hadde gjort om baren på Marriott. Mye av sjelen og den egne engelske stilen var borte. Konklusjonen min er at jeg ikke i like stor grad “ivret” etter å komme i baren for å ta en øl, eller fem. Ole Morten Ringnes, Oslo – stamgjest med 13 hjemmekamper denne sesongen Jeg synes det er blitt et kaldere lokale. Den gamle baren var et varmt, lunt sted som jeg likte bedre. Men jeg skjønner omleggingen som sikkert appellerer mer til yngre folk. Frokostsalen synes jeg er blitt kjempefin. Marianne og Arne Toft, Bergen Vi ble litt skeptisk da vi fikk se at de tunge skinnmøblene var fjernet og nye moderne møbler og farger var brukt for å gi den en ny touch. Førsteinntrykket var om vi hadde gått feil for vi hadde ikke tenkt å spise sushi eller nudler. Men ikke så vi noen spise nudler eller sushi og

35 | THE PEACOCK NEWS | MAI 2012

betjeningen var hyggelig og god stemning var det i baren både på ettermiddagen og kveld. De høye stolene var langt bedre å sitte på enn fryktet. Alt i alt så er det fremdeles trivelig i baren på Marriott, men en krok med tunge skinnmøbler for oss Leeds-fans fra Norge savnes. Tor Dalen, Oslo Den gamle baren var et sted det var godt å komme hjem fra kamp å hvile slitne bein. Det var et rolig lokale (lite eller ingen musikk) og relativt dype stoler. Et avslappende sted i mer klassisk engelsk stil. Det var TV for de som ville se fotball. Med fare for å bli betraktet som en gammel konservativ gubbe, jeg likte den gamle baren bedre. Dagens bar kunne vært hvor som helst i verden, jeg synes de blir mer og mer like hverandre. Men siviløkonomen i meg sier at ledelsen har gjort et smart trekk som kan gi økt omsetning. Dessverre er det slik at rolige steder hvor Leeds supportere kan sitte godt, ta en øl og diskutere dagens kamp ikke lenger vokser på trær.


HVORDAN HUSKER MEDLEMMENE MESTERSKAPSSESONGEN? PERIODEN FRA 1988 TIL 1995 MED HOWARD WILKINSON VED RORET, BLIR OFTE OMTALT SOM LEEDS UNITED`S “SECOND GOLDEN ERA”. Billy Bremner fikk sparken i oktober 1988 etter en grusom start på sesongen. Etter en flott sesong året i forveien, som kulminerte med play-off tap over to kamper mot Charlton og en tap etter heroisk innsats mot Coventry (1. divisjon) i FA-cupens semifinale, lå Leeds United på det tidspunktet på 21 plass i daværende 2. divisjon. Dette banet vei for Howard Wilkinson, som tok laget opp i eliten igjen allerede neste sesong (1989/90). Tilbake i første divisjon gjorde Leeds United en veldig bra sesong og endte på 4. plass i 1990/91. Her står vel den klassiske kampen mot Liverpool på Elland Road frem som et høydepunkt, tross tap. 4–5 ble det etter en stor opphenting av våre gutter. Jeg husker Arne Scheie omtrent gikk i fistel da han kommenterte: ”Skal vi få det klassiske 5 – 5 målet da!”.

CHAMPIONS! Året etter derimot, skulle vi grave gull! Akkurat ti år var gått siden det forsmedelige nedrykket fra 1. divisjon i 1982, og man husker jo fortsatt en del fra denne jubelsesongen. Å se Leeds United spille ut høyt plasserte Sheffield Wednesday på Hillsborough, etter alle kunstens regler, var en stor fornøyelse. Den merkelige kampen mot det andre laget fra samme by, Sheffield United, var det veldig mye rart som skjedde. Rod Wallace, Jon Newsome og Brian Gayle med sitt fantastiske selvmål, sørget for tre mål til Leeds, mens vår toppscorer, Lee Chapman også lagde selvmål i dene matchen. Heller ikke kampen på Villa Park hvor vi vinner 4 – 1 mot uforutsigbare Villa. 42 | THE PEACOCK NEWS | MAI 2012

Etter en lang, tøff sesong, så det ut til at Man Utd. Skulle koble grepet utover våren, men så kom et stort vendepunkt. Eric Cantona. Med ham på laget, virket våre menn ustoppelige. Leeds United tok på de fem siste matchene hele 13 poeng, mens rivalen fra Manchester kun klarte 4 – fire – fattige poeng.

LAGET. Vi hadde et lag som spilte over evne, ingen tvil om det. Men gutta kjempet best, sto løpet best og var, når status ble gjort opp i mai best!Forsvarsfireren med Mel Sterland, de to Chris´ene Whyte og Fairclough, samt Tony Dorigo var vanskelig å overvinne. Midtbanen vår var det virkelig klasse over! David Batty, Gary Speed, Gary McAllister og ikke minst Gordon Strachan = Our Fabules Four! Mens angrepet, bestående av Lee Chapman, Rod Wallace og etter hvert også Eric Cantona nesten scoret mål som på bestilling!

PÅSKETUR Undertegnede var så heldig å treffe nylig avdøde Gary Speed sammen med flere daværende og tidligere Leeds spillere, deriblant John Charles, Peter Lorimer og Gary McAllister. Få dager etter denne seansen var vi verdige vinnere av tidenes siste Football League 1st Division. Kamper vi så var bortekampen mot Liverpool som endte 0–0 med John Lukic som kampens store spiller og Leeds - Coventry. Fantastisk stemning på Elland Road denne dagen. Scott Gemmil sørget for at de dyprøde fra Man-


chester snublet mot Nottingham og med seier i dagens kamp mot Coventry er vi ”Top of the league”! Sanger som “Fergie what`s the score” og ”Are you watcing, are you watching, are you watching Manchester” og - selvfølgelig på den tiden ”Oh ah Cantona” runger over stadion. Chris Fairclough og Eric Cantona sørger for en grei 2–0 seier. Må jo nevne at jeg samme kveld fikk autografen til monsieur Cantona på Mr. Craigs, en nattklubb i Leeds. Jeg hadde enda programmet fra dagens kamp på innerlomma. Plutselig dukket Cantona opp i lokalet, ingen trodde han ville snakke med oss, men jeg var bokstavelig talt full av mot og gikk bort for å prate. Mannen snakket jo bare fransk, så det var det, tenkte jeg. Da tok jeg opp programmet med Cantona på forsiden, han smilte og jeg antok at han spurte etter en penn, noe jeg ikke hadde… Da går han bort i baren og får tak i en penn og skriver navnetrekket sitt på bildet – en fantastisk gest som jeg aldri glemmer! Med seier, 1–0 etter scoring av Wallace, også i sesongens siste match mot Norwich 2. mai - er Leeds på tabelltopp med sine 82 poeng, 4 poeng over erkerivalene fra Lancashire. Våre verdige mestere kan krones på Elland Road! Med sportslig hilsen - Ove Carstensen

Hvordan husker du gullsesongen? Del dine minner med LUSCOS-medlemmene på

facebook.com/luscos eller forumet vårt på leedsunited.no

43 | THE PEACOCK NEWS | MAI 2012


SLIK ER NYE EAST STAND NESTEN 70 MILLIONER KRONER ER BRUKT PÅ ET BETYDELIG ANSIKTSLØFT OG NYE FASILITETER BÅDE PÅ UTSIDEN OG INNSIDEN AV ELLAND ROADS HOVEDTRIBUNE, EAST STAND. [ PÅ OMVISNING: SVEND ANDERS KARLSEN-MOUM ]

Det skinner av de nye flisene på gulvet i resepsjonen på East Stand, Elland Road. Det er dagen før kamp, og forberedelsene er allerede i gang til å ta imot tusenvis av Leeds-supportere om vel et døgn.The Peacock News har invitert seg selv på innsiden av Leeds Uniteds nyoppussede hovedtribune, for å se hva man har fått ut av de anslåtte 70 millionene (norske kroner) klubben har lagt i prosjekt East Stand. Splitter nytt Kritikerne av utbyggingen har vært mange, ikke grunnet misnøye med selve innholdet, men snarere prioriteringen av å bruke pundene på stadion i stedet for spillertropp. Klubbens tanke 44 | THE PEACOCK NEWS | MAI 2012

er derimot at investerte kroner i nye fasiliteter vil gi nettopp penger spil bedre spillere over tid. Men nok om det. Politikk får vi ta et annet sted. ”En helt ny opplevelse” er budskapet fra klubben når de frir til næringsliv og ellers bemidlede supportere som vil kose seg litt ekstra på fotballkamp med et måltid og litt oppvarting før, under og etter matchene. Heisen er på vei opp i 6.etasje – øverste nivå - etter at Matt Diamond fra markedsavdelingen har hilst oss velkommen sammen med Members Club-sjef Lorna Tinker. Han ivrer etter å vise oss hva de kan friste sponsorene med. Vi starter med de nyeste lokalene; her er både åpne ”lounger” og private losjebokser, og tilsynelatende for de


-Vi har noe som matcher de fleste budsjetter og størrelse på selskaper, understreker Diamond.

fleste budsjetter innen næringslivet. Stilen og innredningen varierer noe fra område til område og mellom etasjene, men pent har det blitt – skjønt, det skal godt gjøres å få en box som ikke har vegg-til-vegg-teppe i klassisk engelsk interiørtradisjon. Noe for alle lommebøker Vi får sett innom diverse lokaler i samtlige etasjer på nye East Stand. 24 nye VIP-bokser og tre nye lounger er klare etter ombyggingen, og det meste sto klart i høst. I tillegg har flere av de tidligere loungene fått større plass – ytterveggene er bygget lenger utover mot veien på utsiden. Nesten samtlige med hospitalitypakke på East Stand får sitteplass midt på den øvre delen av hovedtribunen, om det ikke er egne stoler rett utenfor de private boksene. Prisene? For enkeltkamper kan privatpersoner få de rimeligste pakkene for £75 pund pluss moms (med engelsk VTA blir beløpet ca 90 pund eller 900 kroner). Da får du plass i Gary Speed Suite, buffé før kampen og en kaffe eller te i pausen. Og kampbillett på øvre tribuneseksjon, selvsagt. I motsatt ende av skalaen kan du få en privat losje i øvre etasje for hele sesongen til £28,500 – eller 270.000 kroner. I disse får 12 personer plass, treretters middag servert (drikke må du betale selv) og skulle det bli avansement i cupen er det på huset. Og: Du slipper vegg-tilvegg-teppene. 45 | THE PEACOCK NEWS | MAI 2012

Mer bruk utenfor kamper Mye av målet med de nye fasilitetene er også å få inntekter utenfor kampdager. -Flere av losjeboksene her står til disposisjon hele uken til de som har de på sesongbasis, ellers kan vi ordne det for de fleste. Vi får inntekter av at de hyrer oss for cateringen og så videre. Loungene bookes til seminarer, mottagelser, boksigneringer – og universitetene i byen pleier å bruke det til intervjuer av kandidater. Bruksbehovene er mange, forklarer Lorna Tinker, som tidligere jobbet med nettopp dette for klubben. Vi får ikke noe godt svar på hvor stort inntektsløftet faktisk er med de nye fasilitetene, men klubben legger ikke skjul på at det virkelige potensialet først tas ut ved opprykk til Premier League. -Uansett vil det bli en økning neste sesong når vi har ting klart helt fra starten av, medgir Diamond, og sikter til at man for ett år siden hadde problemer med å selge nettopp sesongpakker grunnet noe usikkerhet om når lokalene kunne stå klare til bruk.


Legendene på plass Noe de aller fleste ”VIPene” setter pris på under kampdagene, er besøk fra gamle Leeds-spillere. Og med flere nye lokaler er det jobb nok for ringrever som Allan Clarke, Norman Hunter, Paul Reaney og flere av de tidligere stjernene. De kommer innom både store og små områder før avspark og deler sine syn på kampen – eller deler historie fra Super Leeds-tiden. Klubbeier Ken Bates derimot, kan holde seg i ett og samme rom fra han ankommer Elland Road på formiddagen, til han drar på kvelden etter kamp. The Earl of Harewood Suite heter boksen, eller snarere lokalet, som styreformannen besitter til kamp. Den er innredet slik, til og med ekstra stort, handikapvennlig bad er med. Og egen bar, selvsagt. Her er det plass til opptil 32 personer, fra styremedlemmene til faste og spesielt inviterte gjester. Dette er flyttet over fra tidligere rom på motsatt side av stadion. -Gjestene her er blant annet klubbledelsen fra motstanderlaget, og Harewood-familien. Men det er også gjester personlig invitert av herr og fru Bates. Nylig var det en familie fra Wales som hadde sendt et brev til ham, som ble invitert opp hit til kamp. Det er slikt man ikke hører så mye om ellers, kanskje, sier Lorna. Arbeidsplasser 46 | THE PEACOCK NEWS | MAI 2012

Tribunemessig har kapasiteten gått noe ned etter ombyggingen, men inntektene regner man likevel med skal stige betraktelig. Kapasiteten på Elland Road totalt sett er planlagt økt gjennom utbygging av andre tribuneseksjoner, henholdsvis North Stand og West Stand (hvor det er planer om casino). Men East Stand huser ikke bare VIP-bokser og losjer. De nederste etasjene er også arbeidskontorene til mange av klubbens ansatte, først og fremst i marked, administrasjon, media og it. -Markedsavdelingen har fått større og bedre arbeidsforhold, og fått det enklere å jobbe sammen. Toalettforholdene over hele tribunen er også klart bedre, forteller Lorna. -Totalt jobber det minst 30 personer på heltid i kontorlokalene i East Stand, i tillegg er det selvfølgelig svært mange som jobber her på kampdager eller ved arrangementer og utleie og lignende, forklarer hun videre. Totalt er over 100 personer ansatt på Elland Road, opplyser hun.


BOKSER OG LOUNGER PÅ EAST STAND TILBUDENE ER MANGE OM MAN SKAL KOSE SEG LITT EKSTRA PÅ NYE EAST STAND. MEN HVA FÅR MAN EGENTLIG FOR PENGENE? VI HAR SETT NÆRMERE PÅ ALTERNATIVENE. ALLE PRISENE – TATT FRA SIST SESONG - ER UTEN ENGELSK MOMS, SOM ER 20% PER I DAG. EXECUTIVE BOXES: I øverste etasje på East Stand får du privat boks til 10 eller 12 personer. Treretters middag serveres inkludert i prisen, drikke kommer i tillegg. Smart casual er kleskoden. Koster 1500 pund for 10-seters, 1800 for 12-seters per kamp – eller 28 500 pund for en sesong. Samme tilbud gjelder i etasjen under, men det er ”gamle” bokser – med vegg-til-vegg-tepper.

ELLAND ROAD SUITE: Denne ene suiten tar ti personer og skal gi deg både den beste og største plassen av suitene på stadion. Privat besøk av en eks-spiller, egen salong i tillegg til middagsbordene, fireretters middag og champagne ved adkomst. Prisen er deretter; 2750 pund – 25 000 norske kroner - per kamp.

NINETEEN19 SUITE: Dette er en åpen lounge hvor man kan kjøpe enkeltplasser fra 140 pund per kamp. Som vel eneste område på East Stand krever de her formelt antrekk; dress og slips. Fireretters middag serveres, den antatt beste utsikten av kampbilletter, og selvsagt en visitt fra en eks-spiller.

NORMAN HUNTER SUITE: Åpen sone, som Nineteen19, med småbord – men litt mindre formelt; smart casual. Treretters middag, til 110 pund. Også denne, som Nineteen19, finner man i øverste etasje på hovedtribunen.

GARY SPEED SUITE: Den ”enkleste” av loungene – her serveres ”kun” middagsbuffet, og kleskoden er smart casual. Prisen er 75 pund per person. Per i dag dekker suiten en hel etasje, og det er ventet at denne deles i to og at et nytt konsept får ta den ene halvdelen.

MER INFORMASJON: Alt av detaljer finner du på klubbens hjemmeside, leedsunited.com under ”Commercial” og ”Hospitality” i menyen. Det finnes også flere tilbud på både West Stand og South Stand. Du kan også be om tilbud per epost på sales@ leedsunited.com. I tillegg til alternativene over jobbes det med ennå ikke ferdigstilte deler av tribunen som vil tas i bruk om litt.

47 | THE PEACOCK NEWS | MAI 2012


PETER LORIMER Peter Lorimer (65) er en av Leeds Uniteds største legender. Gjennom 676 kamper for Leeds scoret han 238 mål og ga keeperne forbrenninger på hendene med sitt knallharde skudd. Peter er President i LUSCOS og styremedlem i Leeds United.

AMAZING OPTIMISM IT’S BEEN A DISAPPOINTING SEASON FOR LEEDS UNITED, BUT WE’RE FINALLY THROUGH IT. WE STARTED WITH 30 PLAYERS OR SO AND IT SHOULD HAVE BEEN VERY PROMISING. BUT EVEN IN THE FIRST GAME WE SHOWED WHAT PLAYERS WE HAD – AND THAT THE SQUAD WASN’T GOOD ENOUGH. THERE WERE NOTHING SPECIAL THERE, WE HAD NOT REALLY IMPROVED FROM THE SEASON FROM BEFORE. We had the numbers, but not quality. We don’t need 30 players – two players in each position and then some more – when we don’t even have a reserve team. Obviously there not only disappointing players. I thought Ross McCormack and Snoddy especially did well, but the problem is we couldn’t stop conceding, as we struggled with even the season before. We lost 11 games at home, and that says it all about what kind of football we have been watching this season. We had a terrible defensive record. As well, we never look like scoring from corners or set pieces, and we lost the defensive set pieces. There’s not the same football in the Championship as it is in the Premiership. It’s more pace, strength and power. We were short of height and pace especially. Me, just like you the fans, are watching every day what the next moves from Neil are in the transfer market. His main priorities will be getting key players in for a 20

52 | THE PEACOCK NEWS | MAI 2012

man squad, where the youngers players can blend in and add to that through the season. Neil Warnock is a very positive manager, his record is second to none with seven promotions won before. He knows what it takes to get promotion. We at the board of the club feel we have appointed a manager who knows the way ahead. Let’s hope this can happen - promotion. He’s having a mass clearout now. His first signing is unsurprisingly a centre back, in Jason Pearce. Neil’s got a very difficult job, not only to get players in but also getting rid of several players he has put on the transfer list, to make way for incomings. But as we say, he is used to doing these kind of things. There’s no better man to the job. I’m very, very confident that, come August, he will have the squad we need to get promotion. We need to get the squad together as soon as posible, hopefully his summer will go smoothly. Pre-season will be important to get the lads together and to know each other,


ENGELSK SPALTE

so hopefully as much as possible will be settled before that. I think it’s amazing; so many people in the city are so optimistic about Neil and the next season. Neil and the chairman has had discussions and they have agreed on what needs to be done. Neil has been given a backing for his tasks when he took the job. There’s been meetings and discussions, so the club are going to back him. On a different matter, I visited Cato’s housewarming party (omtalt annet sted i magasinet, red anm) at Bridgewater Place, I know he’s looking forward to a very exciting season ahead and he’s set up to study and follow the team. It must be what you fans over there think of as

53 | THE PEACOCK NEWS | MAI 2012

heaven! It was a very nice evening at his new place, with good food and drinks. The season has been great when it comes to the supporters, they’re still coming in numbers, especially from Scandinavia. You feel for those who has come from so far away, especially when you see the very average football we have been playing. I have just been to the unveiling of the Don Revie statue at Elland Road. Many people from all over had come to be there. He fully deserves a statue, and hopefully his presence, watching over Elland Road, will be good for the season that is ahead for us. All the best for the Summer, Peter


ARVE FUGLUM ARVE FUGLUM (46) er fotballkommentator på Canal+. Jobbet tidligere i NRK, med sport og fotball, såvel som cricketnyheter i “Herreavdelingen” på NRK Radio. Nå bosatt på Hamar. Ivrig Leeds-supporter.

HADDE DET VÆRT LIKE GRÅTT MED GRAYSON? EN TEMMELIG GRÅ OG KJEDELIG LEEDS-SESONG ER OVER. DET VIL SI, KJEDELIG HAR DET KANSKJE IKKE VÆRT FØR DEN SISTE MÅNEDEN. ELLER DE SISTE TO. FOR Å VÆRE HELT ÆRLIG TOK DET IKKE SÅ LANG TID ETTER AT WARNOCK BLE MANAGER PÅ ELLAND ROAD FØR JEG FORSTO AT NOE OPPRYKK BLE DET IKKE I ÅR HELLER. Og dermed kan vi jo bare begynne å spekulere og synse , slik vi skal og må, og strengt tatt er det det eneste vi kan. For noen påvirkningskraft har vi jo ikke, annet enn å la være og gå på kamper eller til og med la være å se på TV. Og kanskje la være å fornye medlemsskapet i LUSCOS. Men det gjør vi jo ikke, naturligvis! I hvert fall ikke det siste. For noen tur til Elland Road ble det ikke på meg denne sesongen heller, det er to år siden sist. Men altså: Warnock kom inn for å berge play off da Graysons Leeds tapte litt for mye. Mens Warnocks Leeds har gjort det så dårlig at han hadde fått sparken om det ikke var for at han var nyansatt. Statistikken er sikkert gjort rede for andre steder i denne utgaven av TPN, men altså 14 kamper, hvorav kun tre er vunnet, fire er endt uavgjort og SJU er tapt! Og til overmål – fem av de tapte har skjedd på Elland Road! En av av dem endte med SJU BAKLENGS! Jeg skal slett ikke si at jeg sto på barrikadene for Simon Grayson. På ingen måte. 60 | THE PEACOCK NEWS | MAI 2012

Jeg begynte vel, som en del andre, å bli litt lei. Av stusselige resultater. Og da han fikk sparken var jeg mer opptatt av at Bates brukte lang tid på å bestemme seg for det vi trodde kom til å skje, at Neil Warnock ble ny manager. Men når vi ser hvordan det har  gått etterpå, er det jo åpenbart at det antakelig verken er Grayson eller Warnock som er problemet. Vi Leeds-fans er i ferd med å få et favorittlag som er grått, kjedelig, neste uten profiler og som ender på 14.plass i Championship. Det som i de siste åra har vært ”ups and downs” har nå blitt stabilt….., eh…nesten uinteressant! Grayson fikk aldri penger til å styrke stallen. Han måtte selge våre beste spillere, og handle inn noen halvgode, i tillegg til en hel HAUG med innlånte folk som jeg nesten ikke har orket å lære meg navnene på. Det er ikke måten å bygge opprykkslag på. Og ingenting har foreløpig tydet på at Warnock skal få noe det noe annerledes.


FUGLUM HAR ORDET La det være helt klart, jeg liker Neil Warnock. Har alltid gjort det. Han er en gærning, men jeg liker ham. Og han har bevist at han kan dette med å ta lag opp. Men det han har vist etter at han tok over, hadde Grayson gjort like bra. Det kan hende at det finnes en plan som jeg ikke ser her. At Warnock allerede da han kom skjønte at det ikke var noen vits i å gå løs på play off-kampen, og heller tenke neste sesong. Hvis ikke ser jeg mørkt på 2012/13-sesongen. Hvis det ikke skjer noe på Elland Road i sommer, hvis ikke Bates spytter i noen pund til skikkelige spillere, kan det fort bli samme greia neste år. Og det VIL JEG IKKE! Så kom igjen gamle Kennie! Bruk opp penga dine nå, sats alt! Det har vi andre gjort i årevis. Marching on together!

61 | THE PEACOCK NEWS | MAI 2012


JOSTEIN WANG Jostein Wang (født 1958) fra Oslo er utdannet filosof ved UiO, driver Granavolden Gjæstgiveri på Hadeland. Har spilt fotball for Nisseberget, Lokomotiv Oslo, og (old boys/veteran) for Skeid, Frigg, Vålerenga, Odd Grenland og nå for Bygdøy Monolitten. Startet opp Charlton Athletic Supporter Club Norway, og driver CASCN sammen med Hans Olav Hellstrand på syvende året. Antall: 16 medlemmer (!)

DET ER FEM REGLER MAN KAN ELSKE ELLER HATE, VINNE ELLER TAPE, MEN EN SUPPORTER SOM FØRST HAR FUNNET SITT LAG, BLIR DER. DET ER REGEL NUMMER EN. For om det finnes et sted i kulturen som åpner for ekte engasjement, for lidenskap og debatt, for markering av tilhørighet og rivalisering, for dyrkelse av sære kunnskaper og førstehåndsinformasjon, så er det i rommet mellom spillerne og klubben, mellom eiere og stadion, mellom kontrakter og managere, region og stedstilhørelse, mellom presse og fanziner, og det er i dette rommet fansen befinner seg, i rommet ingen andre kan fylle med sin utroskap og sine overganger, pengegnål eller agentsøppel, konkurser, eierskifter, dommerfeil og FIFA pamper. Ingen er større enn klubben og det er fansen som er bærere av klubbens sjel. Det er regel nummer to.

digheter. Noen vokste kanskje opp et sted i Norge på -60 eller -70 tallet, så en overskrift i en avis eller hørte kompisene på skolen snakke om en klubb i England som var drit bra og som man bare måtte holde med: Leeds.

Så kommer alt det uforståelige, det som grenser til metafysikk og som også noen ganger er det. Dette som er kilden til all debatt og alle de historier fansen forvalter: Hvorfor blir en fyr Lyn-supporter når han kan holde med Vålerenga eller Skeid eller Frigg for ikke å si Lokomotiv Oslo? Hvorfor bli Charlton-supporter når man

Noen så kanskje en tippekamp på tv, likte draktfargen og resultatet, spillestil eller stemningen kampen skapte i stua den ettermiddagen, Leeds. Noen hadde kanskje en far som var supporter og fikk tåteflaske med riktig logo og drakt i størrelse xxxs med navn og nummer på ryggen, Leeds. Og noen drar med kompiser på Englands tur og ramler inn på Elland Road uten forkunnskaper om klubb eller historie og så er det gjort. Det er mange forklaringer som begynner slik, man ser en kamp, liker seg, er innom sjappa kjøper skjerf og kanskje trøye, følger opp med ny tur og finner tilhørighet via andre fans, forum, LUSCOS eller The Peacock News. Og så utvikler historiene seg i like mange retninger som det er tilhengere, selv om man på et nivå går i flokk. «You`ll never walk alone»

kan holde med en klubb som Leeds? Alle slike valg inneholder elementer av tilfel-

synger noen, selv ikke i døden om den tragisk og brutalt skulle treffe deg en sen kveld i gatene

64 | THE PEACOCK NEWS | MAI 2012


GJESTESPALTIST rundt Bislett eller i Istanbul. Og det er regel nummer tre. Slik var det også med meg og Charlton. Vi var en liten gjeng på fotballtur i London. Jeg, min kompis og hans to sønner. De tre andre skulle se engelsk fotball “live” for første gang og jeg hadde fikset billetter til tre kamper. Vi så så Fulham på CC lede 2-0 over LPool til pause, for så å tape 2-4. Vi sto rett bak mål og fikk alle seks scoringene rett i fleisen, konge! Vi så Chelsea slå et lag jeg ikke husker før vi dro ut til The Valley og så 1-1 kamp mot Newcastle, det må ha vært Allan Shearer som banket inn utligningen. Men det er ikke det som betyr noe, det vi dro hjem med etter turen til SE7 var det samme som når man nyforelsket kommer hjem fra byen en lørdagsnatt og ikke kan vente til det skal bli søndag og har avtalt å treffes igjen. Vi var fulle av inntrykk om det beste stedet på planeten fotball, den beste stemningen, den tøffeste puben, den beste fansen og alt det andre som var best og som gjorde at Charlton hadde tatt tak i sjela vår og ikke slapp. Vi kom hjem som Charlton supportere og har vært det siden, til tross for nedrykk og nytt nedrykk og begredelige sesonger i league one. Og til tross for alt som går imot, drar vi over så ofte vi kan, drar på match med 15-20.000 andre, holder ut kulde og regn og trener bytter og spillere med lav moral og dystre økonomiske spådommer, før det igjen en gang lysner, for det må det, et sted finnes den, sesongen da alt går på skinner, med seier etter seier, direkte opprykk og ligamesterskap og (kanskje) 101 poeng og klar tabelltopp. TAKK og TAKK og TAKK. Der kom den, sesongen vi aldri glemmer. Akkurat som vi aldri klarer glemme maidagen hvor vi måtte vinne på The Valley mot Spurs for å unngå ne65 | THE PEACOCK NEWS | MAI 2012

drykk fra PL. Det bitre 2-0 tapet, avskjedssangen før spillerne gikk ut i det uvisse: “Always look at the bright side of life” Og vi ser mot sesongen 2012/2013 med stjerner i øynene, med gru og glede. Nå er det opp igjen og vi kan ikke vente på en ny sesong, på kamper på et høyere nivå, mot lag med navn vi liker å høre: Leeds, West Ham, Birmingham. Det er det vi fortjener for vi fortjener alltid det beste. Og det er regel nummer fire. Leeds som vi tok fem poeng fra sist gang vi spilte i samme liga. Leeds med sine pokaler og stolte historie. Leeds som samler 4079 medlemmer i LUSCOS Velkommen til The Valley, vi skal ta dere på Elland Road! For man kan aldri gi opp håpet. Og det er regel nummer fem.


JUNIORSIDENE

Sjekk ut denne tegningen som Simen Lillejord har sendt oss i TPN og LUSCOS! Simen er ivrig Leedssupporter, og nå utfordrer vi flere unge fans der ute til å sende inn sine tegninger! Bruk epost svend@leedsunited.no

JUNIORQUIZ

Asbjørn Francisco Zuniga Ruud er 2 år gammel, og i følge sin far en ivrig Leeds-supporter. Pappa Bjørn Tore ble selv Leeds supporter i 1976 da han vokste opp ved siden av Åråsen Stadion og så LSK – Leeds United 17. mai 1976, bare 7 år gammel. Leeds vant 4-3. Gutta i gata holdt med Liverpool og Manchester United, men de kuleste gutta holdt med Leeds, og gjør det fortsatt, slår han fast.

1. HVOR I ENGLAND SKAL LEEDS PÅ PRESEASONTURNE? 2. HVILKEN VENSTREBACK OG LEEDSVETERAN ER FERDIG I KLUBBEN? 3. HVEM ØNSKER NW SKAL BLI KAPTEIN NESTE ÅR? 4. HVILKEN SPILLER BLE STYGT SKADET I SLUTTEN AV SESONGEN? 5. HVILKET LAG ER BEST I VERDEN? 1. CORNWALL I SØRVEST 2. BEN PARKER 3. ROBERT SNODGRAS S 4. LEIGH BROMBY SNODGRASS 5. LEEDS UNITED ;) SVAR: 66 | THE PEACOCK NEWS | MAI 2012


NYTT FRA BYEN LEEDS [ TEKST: RAY TØRNKVIST ]

LEEDS SOM OL-BY! Olympiske Leker i London nærmer seg. Overnattings kapasiteten er sprengt i London, men med den gode forbindelsen det er til Leeds , og med bare litt over to timers togtur unna vil Leeds bli et alternativ og bo i for tilskuere. Dette er en ide som har litt jobbet med lenge og byen Leeds kan få mange en vekst i turistnæringen. Det gjenstår nå og se om dette blir noen suksess.

LEEDS MARKET REDDET? Lenge har det vært problemer på Leeds gamle marked. Leieprisene på bodene som ligger ved busstasjonen har tredoblet seg. Hele 30 prosent av både utsalg og kunder har forsvunnet. Nå har kommunen gått inn med garantier og lovnader om bedre tider. Fastpriser og lån til lave renter er en av tiltakene. Kanskje får byen tilbake sjarmen med å gå på marked, der Marks & Spencer startet opp med en liten bodd på slutten av 1800-tallet.

FOR HØYT OG FOR FORT? «Paddehatter» er ordet som brukes om de mange høyhus og boligkomplekser som er kommet i Leeds. På fem år er det bygget mer en det var gjort på de tredve år før det. Det blir bygget høyt, og mange av blokkene er etter fire-fem år modne for oppgradering! Mangler og trekk, og slurvete jobb er tingene som går igjen. Flere kjøpere har trukket byggherrene for retten. Siste skudd på stammen er Leeds høyeste blokk bak Hilton, som uten rehabilitering rask faktisk kan deise i bakken om noen år.

HVA SKAL VEIEN HETE? Leeds Arena som nå nærmer seg finpussen for åpning vil få to nye tilknytnings gater. Navnene er ennå ikke bestemt. Nylig avdøde Sir Jimmy Saville som på 60-tallet var Englands mest kjente discjockey er nevnt. Sportsnavn har også blitt nevnt og fotball. Holder vi oss til det burde Peter Lorimer være et godt alternativ. John Charles har jo allerede et sportskompleks med sitt navn, og Revie og Bremner har sin statue. Eller andre forslag?

67 | THE PEACOCK NEWS | MAI 2012


FLYTTEBREV FRA CATO TO RØDE KORT, TO TAP, INNFLYTTINGSFEST MED EGEN NORSK KOKK OG FANTASTISK SELSKAP. Onsdag 4. april. Avreise fra Drammen sammen med reisefølge Stine Talsnes. Vi ankom Rygge med 10 Kg overvekt og siden kiloprisen for overvekt var 200,- måtte det pakkes om. Jeg hadde med meg mye norsk mat og det måtte være med til festen min. Da dro jeg heller uten sko og klær. Til slutt var det kun 3 kg overvekt og overkommelig pris til et ellers pressa budsjett. Vi ankom Stockport og ble henta av min gode kompis Harald i sin Jaguar. Harald som for øvrig bor i 30 etasje i samme bygg som meg i Leeds. God nabo. Vi ankom LEEDS og Brigdewater Place 02.00 og jeg fikk leilighetsnøklene mine. NÅ hadde jeg endelig mitt husvære i byen jeg elsker. Den har jeg nå i 14 mnd. Gleder meg allerede til neste sesong med nye spillere og Warnock-effekten. Jeg må innrømme at det var spesielt å legge seg i senga og se Elland Road. Jeg ser faktisk Stadion fra alle rom i leiligheta mi:) Kan til og med dusje og se den. Love my life!

76 | THE PEACOCK NEWS | MAI 2012

Torsdag. Stille dag i Leeds. Fredag 6. april: Reading away. Tidlig avreise fra Old Peacock sammen med Phil Beeton og Griffin Branch. De norske var Terje Hansen, Stine Talsnes og meg. Langtur til London for å møte formlaget i serien. Ingen lett oppgave. Morsomt skulle det også bli å se Ian Harte igjen. Savner skuddfoten hans. Vi ankom Madejski stadion i god tid og rakk et par pints før kampstart. Jeg møtte blant annet Tungen, Anders Palm og Joakim Lihus før kampen. God stemning på tribunen og høy temperatur før et direkte rødt kort på unggutten Thompson. Vi klarte oss godt resten av omgangen, men fikk det tøft i 2.omg. Vi hadde noen enorme sjansen til å gå opp i ledelsen, men det ville seg ikke. Reading skårte to på slutten og det ebbet ut til 0-2 tap. Men igjen, en ENORM støtte fra publikum. Vi knuste dem på stadion med blant annet 15 min konstant WE ALL LOVE LEEDS. Nok engang spilt vi jevnt med et topplag, men resultatene uteblir. Turen hjem ble lang og kvelden ung. Det var i morgen det skulle skje.


Lørdag 7. april. Innflyttingsfest med storfint besøk. Dette var en dag jeg hadde gledet meg til lenge til. Det var venta fint besøk og jeg ville at alt skulle være perfekt. Jeg hadde ordna med egen norsk Leeds-kokk i Sven Meyer. Meget dyktig kokk og en utrolig hyggelig person. I tillegg til å være Leeds-supporter. Han skulle servere norsk tradisjonsmat. Rømmegrøt, sild, laks, brunost, potetsalat, eggerøre, flatbrød, lefse, spekemat og selvsagt akevitt. Det meste med fra Norge. Dagen gikk til å handle inn til festen. Terje, Steinar, Stine, Sven og meg. Med handlelisten fra helvete var det bare å sette i gang. 100 halvlitere stod blant annet på lista. Det fikk vi ordna på “tax free” i LEEDS sentrum og spør Terje og Steinar om det var tungt å bære. Det andre ordna vi på Clas Ohlson og Wilkinson. Klokka gikk og Meyer begynte å lage maten. Jeg var utrolig spent på om alle ville komme.

77 | THE PEACOCK NEWS | MAI 2012

Badekaret var fylt med halvlitere, maten klar og det var pynta til fest. Stine, Terje, Sven og butler Tungen. Gjestene begynte å komme og av de første var far og sønn Hestetun. De ble bedd av Sven rett før og hadde akkurat ankommet Leeds. Det var moro å se blikket til Oscar når han fikk vite at han skulle på fest med Leeds legenden Lorimer. Etter hvert kom mine gode nabo Harald Martinsen med frue, Geir Wang, Phil Beeton (Griffin branch) med kona Chris, Lihus Junior, Gary Edwards og Keith Gaun (dørvakt inne på Old Peacock). Alle hadde noe å drikke og etter hvert fikk alle en smakebit på den norske maten som skulle bli servert. Men noen manglet. Hvor ble det av hovedpersonen? Legenden med flest mål i Leeds-historien. Vi venta litt til og plutselig stod han der. Peter Lorimer ankom sammen med Susan. For meg er dette enormt stort.


Jeg tok en sjanse på å be han og han kom på selveste påskeaften. Da var alle der og festen kunne starte. Jeg holdt en velkomsttale og har aldri vært dårligere i engelsk. Nervøs stemme og skjelven. Ikke så rart når legender som Lorimer, Edwards, Beeton og Gaun sitter ved siden av meg. Jeg ønsket dem velkommen og ga ordet videre til den sjarmerende kokken Meyer. Han fortalte om den norske maten og den gjorde en ekstra piff på festen. Det gjorde den komplett. Jeg fikk mange fine innflyttingsgaver og man blir rørt av slikt. Peter hadde ordna signert drakt fra alle spillerne. Tungen hadde ordna signert drakt fra Warnock. Terje et fantastisk Leeds bilde fra gamle helter og Keith Gaun et bilde med 6 finalebilletter som han selv har vært på. Blant annet cupfinalen i 72. Stort. Og mye god drikke. Blant annet Remy Martin, vin, Môet og Bergens akevitte. Vi koste oss i mange timer og noen dro etter hvert. Vi fikk tatt et lagbilde med alle sammen og jeg tror alle koste seg. Det ble etter hvert allsang og dansing. Festen varte til 3 og da dro resten av oss ut på byen. Takk til alle for en hærlig kveld, med god mat og bra folk. MOT

TPN vil gratulere Cato med feiende flott leilighet midt i Leeds og med utsikt til Elland Road. Det gleder oss også at Cato har sagt ja til å skrive fast i TPN fra sitt år i Leeds kommende sesong. Vi sier lykke til med pilgrimsåret, Cato, og ser frem til å besøke deg gjennom opprykksesongen 2012/2013! Red.

78 | THE PEACOCK NEWS | MAI 2012

Søndag 8. april. Hviledag. På søndag fikk jeg og Steinar besøk av Leeds supporter Odd Erik Løvlund med kompis og deres to sønner. Etter besøk i leiligheta, tur på shoppen, kamp og omvisning i byen kommer nok ”Løva” og hans venner garantert tilbake. Mandag 9. april. Leeds-Derby. Nok en skuffende kamp hjemme på Elland Road. Ny utvisning (Brown) og tap hjemme. Elland Road som skal være vårt fort har blitt vår akilleshæl. Flaut. Bring on next season. Mer er det ikke å si om det. Tusen takk til alle som igjen gjorde det til en magisk langweekend. Takk til Stine, Terje, Butler Tungen og spesiell takk til kokken Sven Meyer. Takk til Lorimer, Beeton, Gaun og Edwards og resten av de som var med på festen. En spesiell takk også til Harald Martinsen som har hjulpet meg med å få leiligheten i hjertet av Leeds. WE ARE LEEDS and WE`RE PROUD OF IT! Cato Visdal Mikalsen


79 | THE PEACOCK NEWS | MAI 2012


LEEDS UNITED SUPPORTERS CLUB OF SCANDINAVIA

THEPEACOCKNEWS DU HAR LEST NESTEN 30 SIDER AV VÅRT PRISBELØNNEDE MEDLEMSBLAD. Frister det ikke med mer? Meld deg inn her og nå og få tilsendt hele bladet pluss fem utgaver til om Leeds United hver eneste sesong.

LUSCOS

| THE PEACOCK NEWS | DESEMBER 2011

tpn_170  

leeds united magazine

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you