Page 1

Oud - leerling: ”Dankzij deze school heb ik nu de mogelijkheid om verder te leren.”

Ouder: “Deze school geeft mijn kind onderwijs; iets wat ik nooit heb gehad.”

Help deze kinderen te bouwen aan hun eigen toekomst

Lerares: “Wij werken iedere dag zeer gemotiveerd aan de toekomst van deze kinderen.”

Leerling: “Ik leer niet alleen heel veel, maar heb ook veel plezier.”

www.stichtingpescadordeletras.nl


DEZE KINDEREN HEBBEN UW HULP NODIG Het bestuur van de Nederlandse Stichting Pescador de Letras heeft als doel om geld in te zamelen voor een lagere school voor 126 kansarme kinderen (3-12 jaar) in La Boquilla, een sloppenwijk aan zee, in het noorden van Cartagena, Colombia. Uw donatie stelt deze kinderen in staat om basisonderwijs te ontvangen en op die manier te bouwen aan hun toekomst. De school is financieel volledig afhankelijk van donaties en is 12,5 jaar geleden opgericht met behulp van Nederlandse donaties.

Deze activiteiten zijn ingebed in de buurt en dragen op die manier bij aan de kwaliteit van leven binnen de hele gemeenschap, aan begrip en sociale samenhang.

Tweederde van de families uit deze sloppenwijk bestaat uit eenoudergezinnen waar de moeder aan het hoofd van het gezin staat. De kinderen uit de arme gezinnen hebben weinig of geen kansen en gaan niet naar school. Dit komt onder meer doordat het aantal beschikbare plaatsen op de twee aanwezige basisscholen niet toereikend is voor het aantal kinderen in de wijk. Daarnaast worden kinderen niet toegelaten als de ouders geen schoolboeken, uniformen of het transport kunnen betalen.

Om 1 kind een jaar lang naar school te laten gaan is er € 1.050 Euro nodig. Om 1 kind voor 6 maanden naar school te laten gaan is er € 525 Euro nodig. Om 10 kinderen een jaar lang naar school te laten gaan is er € 10.500 Euro nodig. Om 126 kinderen een jaar lang dagelijks gezonde voeding te geven is er € 38.000 Euro nodig. De kinderen van Cartagena hopen op uw steun!

Elke donatie gaat rechtstreeks naar de school en het onderwijs aan de kinderen. Naast het bieden van onderwijs maakt de Stichting ook programma’s mogelijk die zijn gericht op sociale en psychologische ontwikkeling en sport.

Voor vragen kunt u zich wenden tot Petra Zinkweg Mobiele telefoon: +31-630-197692 Email: info@stichtingpescadordeletras.nl

Het bestuur heeft voor donateurs de volgende pakketten samengesteld om u een idee te geven van de kosten, maar elke donatie, groot of klein, in welke vorm dan ook is natuurlijk van harte welkom:

Steun Stichting Pescador de Letras Board members: - Petra Zinkweg: Voorzitter (President) - Chatib Sjarbaini: Penningmeester (Treasurer) - Marijke van der Zee: Secretaris (Secretary) - Miran Baneke-Loyson: Bestuurslid (Board member) - Joppe Hendriks: Bestuurslid Communicatie (Communications)

Stichting Pescador de Letras Korenbloemstraat 91 2821 TC Stolwijk Nederland info@stichtingpescadordeletras.nl

Bankrekeningnummer: NL87 RABO 0338 3651 41 t.n.v. Stichting Pescador de Letras KvK nummer: 73 94 77 25 RSIN nummer: 85 97 20 470

Profile for Lure City Guide

Steun Stichting Pescador de Letras  

Het bestuur van de Nederlandse Stichting Pescador de Letras heeft als doel om geld in te zamelen voor een lagere school voor 126 kansarme ki...

Steun Stichting Pescador de Letras  

Het bestuur van de Nederlandse Stichting Pescador de Letras heeft als doel om geld in te zamelen voor een lagere school voor 126 kansarme ki...