Page 1


Janus Kodal Pipilotta og mormors gamle skab Tekst © 2013 Janus Kodal og Forlaget Carlsen Illustrationer © 2013 Tine Modeweg-Hansen og Forlaget Carlsen Grafisk tilrettelægning: Charlotte Flemmer Bogen er sat med Archer 1. udgave, 1. oplag 2013 Trykt 2013 in Latvia Livonia Sia Print ISBN: 9788711377246 Kopiering fra denne bog må kun finde sted på institutioner, der har indgået aftale med Copy-Dan, og kun inden for de i aftalen nævnte rammer. www.carlsen.dk www.lindhardtogringhof.dk Forlaget Carlsen – et forlag under Lindhardt og Ringhof Forlag A/S, et selskab i Egmont


Janus Kodal

& mormors gamle skab

Illustreret af Tine Modeweg-Hansen


Nu er den der igen, den lyd. Den kommer inde fra skabet. Hele dagen har de brugt på at male det, Pipilotta og mor. Både lågerne og siderne er blevet skinnende røde, og klistermærkestjernerne i guld ligger parat ved siden af. Dem skal Pipilotta klistre på, når malingen er tør. Men ikke før, for så bliver det noget miskmask.


Det er et gammelt skab, som Pipilotta har arvet. Flyttemanden kom med det pĂĽ en lastbil. Han bar det hele vejen op ad trappen, mens han svedte og pustede.


”Pyha,” sagde mor og gik ud i køkkenet og hentede en kold øl til ham. ”Pyha,” sagde flyttemanden og tørrede sveden af panden. ”Der er nok skeletter i skabet,” sagde han så.


Flyttemanden stod og drak sin øl og snakkede med mor inde i stuen. Så fik han sine penge og løftede skabet ind på Pipilottas værelse, hvor det skulle stå fra nu af. ”Pyha,” sagde flyttemanden til Pipilotta, ”det er virkelig et meget tungt, gammelt skab.” ”Det har været mormors,” sagde Pipilotta, ”men nu er hun død, og jeg har arvet det.”


Pipilotta og mormors gamle skab - læseprøve  
Pipilotta og mormors gamle skab - læseprøve  

Det knirker i skabet inde på Pipilottas værelse. Måske er det mormors skelet derinde? Måske er det bare noget, Pipilotta hører, fordi hun...