Nyhedskatalog 1-2024 CARLSEN

Page 1

Main.indd 2

10/01/24 6:03 PM

FORÅR 2024 MARTS - MAJ

CARLSEN


Nyhedskatalog 1-2024.indd 44

10/01/24 5:05 PM


CARLSEN

Nyhedskatalog 1-2024.indd 43

10/01/24 5:05 PM


Camilla Brinck: Musse og Helium Udgivelsesdato 05/03/24

Viralt børnebogshit i Norden kommer til Danmark. Mød Musse & Helium Musse & Helium er to fantastiske søskendemus, og i deres magiske verden byder de på underholdning for hele familien. I de tre seriebøger tager du del i en unik og myldrende fantasiverden fyldt med humor, spænding og fantastiske miljøer.

Fra ca. 6 år.

To billedbøger med fantastiske helsidesillustrationer til de yngre børn fra ca. 3 år. Begge bøger indeholder en sød godnathistorie med Musse & Helium og gode råd til beroligende og hyggelige aftenrutiner, hvor oplæseren fx kan holde små pauser undervejs i historien og sænke stemmen lidt for at følge stemningen i historien.

OM FORFATTEREN

Camilla Brinck har arbejdet som sangskriver, sangerinde, DJ og producer, og i 2016 fik hun ideen til universet med de to små mus, Musse og Helium, som hun nu dedikerer al sin tid til. Hun mener, at det at skabe indhold til og for børn, er en af de vigtigste opgaver, man kan påtage sig.

Nyhedskatalog 1-2024.indd 44

10/01/24 5:05 PM


Nyhedskatalog 1-2024.indd 45

10/01/24 5:05 PM


Rick Riordan og Mark Oshiro: Solen og stjernen Udgivelsesdato 23/05/24

Nyt fra Percy Jackson-universet En ny og spændende rejse fra Percy Jacksons eventyrlige univers! Som søn af Hades er Nico Di Angelo vant til en masse uheldsvangre begivenheder. Men én ting lyser dog op i hans liv: hans kæreste Will Solace, der er søn af Apollon. Sammen kan de to overkomme de værste prøvelser. Indtil videre. Men titanen Bob kalder på Nico fra underverdenen. Han er i fare, og Nico er nødt til at rejse ned i mørket

for at hjælpe titanen. Will insisterer på at tage med – men kan et lysets væsen overleve i dybet? Og hvad mon det betyder, når der i en profeti står, at Nico må efterlade ’noget af samme værdi’ i dybet? Følg med i det hæsblæsende eventyr med Nico Di Angelo, der tager afsæt i det forunderlige Percy Jackson-univers. Fra ca. 10 år.

OM FORFATTEREN

Rick Riordan er kendt for sine mange serier om eventyrlig mytologi (bl.a. Percy Jackson). Mark Oshiro har en lang række udgivelser bag sig og udkommer for første gang på dansk med Solen og Stjernen.

Nyhedskatalog 1-2024.indd 46

10/01/24 5:05 PM


Nyhedskatalog 1-2024.indd 47

10/01/24 5:05 PM


Kate Temple og Jol Temple: Underhundene (1) - Den kattens kat! Udgivelsesdato 21/02/23

Kate Temple og Jol Temple: Underhundene (2) Mestertyven slår til! Udgivelsesdato 21/02/23

Sjov (hunde)krimiserie En gennemillustreret sjov krimiserie for børn! Hvis du elskede serien Hundemand eller Kaptajn Underhyler, så skal du læse den skøre og gakkede serie Underhundene! Det ulmer med forbrydelser i Hundeby. En forsendelse med sardiner forsvinder, og et kostbart diamanthalsbånd skal beskyttes. Underhundene (og en enkelt kat) må trække på deres unikke sanser for at opsnuse forbryderne og finde sporene, så de kan opklare de mange mysterier. Men det er måske lidt svært at tage nogle af forbryderne helt alvorligt. En gennemillustreret, handlingsmættet og virkelig sjov serie for alle læsere (både de øvede, og de mindre øvede).

Der er ikke meget at lave for detektivbureauet Underhundene, for der er kommet nye seje detektiver til byen, der tager alle opgaverne. Heldigvis hører Underhundene om et stjålet maleri, og de skynder sig at tage sagen (inden de seje detektiver får tid). Men sagen er lige lovlig kulørt for Underhundene, og inden længe må detektiverne ned i Hundestrups underverden for at opsnuse spor. Fra ca. 8 år.

OM FORFATTEREN

Kate og Joel Temple er blevet udgivet i flere lande og har modtaget priser i både Australien og USA for deres fortællinger. Shiloh Gordon har arbejdet som illustrator i 20 år og er kendt for sin kommercielle og sjove streg.

Nyhedskatalog 1-2024.indd 48

10/01/24 5:05 PM


CED og Jean-Philippe Morin: Mørkets fyrste praktikant (1) - Ret ond Udgivelsesdato 20/06/23

CED og Jean-Philippe Morin: Mørkets fyrste praktikant (2) - Mere ond Udgivelsesdato 20/06/23

Tegneserie for modvillige læsere Her er tegneserien, der kan omvende alle modvillige læsere! Hvad gør man, når man gerne vil være den nye Mørkets fyrste, men ikke er særlig høj, særlig ond eller særligt ... noget? Så starter man fra bunden og får sig nogle håndlangere og en dyster adresse. Hvilket heller ikke er nemt, når man ikke er særlig rig. Der er mange bump på vejen for vores (lille) antihelt, men det skal jo ikke stoppe ondskaben selv, heller ikke når omverden overser dig.

Mørkets fyrste praktikanten har fundet sine onde håndlangere, der bare lige skal lære, at det ikke er superondt at gøre rent hele tiden, eller at skulle hjem og spise aftensmad – for ondskab har ingen faste rammer. Eller måske er en plan en god ide? Mørkets fyrste praktikant er én lang historie, fortalt i små episoder, så hver side prikker til lattermusklerne. Læs, grin og elsk karaktererne, der helt sikkert indtager heltestatus hos sine læsere. Eller måske bare en fjollet figur. Fra ca. 8 år.

OM FORFATTEREN

CED og Morin har flere tegneserier bag sig i Frankrig, men er ikke før oversat til dansk.

Nyhedskatalog 1-2024.indd 49

10/01/24 5:05 PM


Zelda Falkeøje: Karma og Jonar (3) - Lyras ø Udgivelsesdato 23/05/23

Zelda Falkeøje: Karma og Jonar (4) - Nagdabjerget Udgivelsesdato 23/05/23

Børnenes første fantasy-univers Fuld fart og spænding i gennemillustreret fantasyserie! I landet Glimeria bekriger to slægter hinanden – men en pige og en dreng fra hver slægt har fundet hinanden i et enestående venskab. Sammen vil de redde deres verden, der er i fare for at blive ødelagt af den ondskabsfulde stendrage. På deres vej må de tage til Lyras ø, hvor en troldkvinde kan fortælle dem, hvordan de kan bekæmpe stendragen – men på deres rejse finder de ud af, at de ikke er alene. En alt for velkendt fjende er lige i hælene på dem. Karma og Jonar er en serie fantasybøger med drama, let læst tekst og masser af farvelagte illustrationer hele vejen igennem, som understøtter læsningen og suger læseren ind i et enestående univers. Fra ca. 7 år.

OM FORFATTEREN

Zelda Falkeøje er et alias, der også optræder i bøgerne.

Nyhedskatalog 1-2024.indd 50

10/01/24 5:05 PM


Bobbie Peers: Opdagerklubben (7) - Racerbillen Udgivelsesdato 11/03/23

Opdagerklubben på nye eventyr I syvende bog om Opdagerklubben dumper Ella ned midt i en forlystelsespark. Men noget er ikke helt, som det skal være. Nogen har nemlig bundet Felix fast til luftskibet, og måske er det de samme, som har tilkaldt Ella. General Snart Fart er nemlig ude efter hævn. Det viser sig, at forlystelsesparken mangler sin vigtigste attraktion. Verdens hurtigste racerbille er væk, og general Snart Fart forsøger at skyde skylden på Opdagerklubben. Ella og Felix må rede både forlystelsesparken og deres eget omdømme! Fra ca. 6 år. BOBBIE PEERS er populær norsk forfatter og kendt herhjemme for sin serie om William Wenton. Han modtog desuden de gyldne palmer i 2006.

Nyhedskatalog 1-2024.indd 51

10/01/24 5:05 PM


Bodil El Jørgensen: Fifi og Chili (3) - Hypnosekrise Udgivelsesdato 22/06/23

Sød og sjov serie om bedsteveninderne Fiona og Chili Fifi skal synge med klubbens band til årets store begivenhed: Forårsfestivalen. Men Fifis mor har glemt at fortælle Fifi, at fætter Johan holder sin konfirmation i samme weekend – og Fifis mor er ikke i tvivl om, hvilken begivenhed der er vigtigst.Chilis mor har taget et hypnosekursus, så nu ved Chili, hvordan man hypnotiserer folk. Måske kan de bruge denne viden til at overbevise Fifis mor om, at Forårsfestivalen er vigtigst? Fifi & Chili er en sjov og tankevækkende serie om venskab, intriger og den første forelskelse. Fra ca. 9 år Andre bøger i serien: Fifi & Chili (1) – Tabertøsernes hævn Fifi & Chili (2) – Pebermyntetricket

OM FORFATTEREN

Bodil El Jørgensen har haft stor succes med flere serier til samme målgruppe. Først med Esme og Igor og siden Pigen fra havet.

Nyhedskatalog 1-2024.indd 52

10/01/24 5:05 PM


Disney og Kiki Thorpe: Hestenes dal - Storslåede Samson Udgivelsesdato 14/03/24

Disneys heste i medrivende og magisk serie Disneys heste galopperer ud af deres eventyr – og ind i vores verden – i denne medrivende og magiske hesteserie. Lige siden Maddie og hendes søster, Evie, flyttede med deres familie til Hestenes dal, har der været det ene magiske eventyr efter det andet. Men den magiske ønskebrønd har været stille på det sidste, og pigerne frygter, at deres ønsker er brugt op. Men da en smuk hest pludselig dukker op, en hest som Maddie har drømt om, begynder et nyt magisk eventyr for pigerne og Hestenes dal. Fra ca. 7 år I samme serie: Hestenes dal – Magiske Maximus Hestenes dal – Alletiders Angus Hestenes dal – Frygtløse Philippe

OM FORFATTEREN

Kiki Thorpe er blandt andet kendt for Disney-serien Pigerne fra Ønskeøen.

Nyhedskatalog 1-2024.indd 53

10/01/24 5:05 PM


Emil Maxén: Frans fisker - Jagten på gedden Udgivelsesdato 14/03/23

En begynderbog om lystfiskeri for børn Frans vil lære at fiske! Frans beslutter sig for at lære at fiske. Der er ikke noget bedre end en friskfanget fisk, man selv har hevet op af søen. Og så går der jo også en spændende historie om, at der er en kæmpegedde i søen, som flere fiskere forgæves har forsøgt at fange i mange år. Der er meget at holde styr på, når man skal fiske – men det er sjovt, især fordi Frans’ gode ven Josefine og hendes bedstefar hjælper ham. Bogen er en blanding af fagbog og histoire om det at fiske. Der er gode råd om at binde fiskesnører, lave sine egne blink og agn, bruge den rette krog og mange andre ting, den nye fisker har brug for at vide – også om de fisk, der skal smides tilbage i søen, hvis de ikke er store nok, for vi skal passe på bestanden.

OM FORFATTEREN

Emil Maxén er prisbelønnet tegner og forfatter - og en stor fan af naturen, som han har genopdaget med sine børn.

Bogen er gennemillustreret, og de indsatte fagbogsafsnit har tydelige tegninger med anvisninger, så alle kan følge med. Derudover er der en fin ordliste, der forklarer de mange udtryk. Og som en lille bonus bagerst i bogen, er der en lækker opskrift på fiskenuggets. Fra ca. 8 år.

Nyhedskatalog 1-2024.indd 54

10/01/24 5:05 PM


Disney - Ælle Bælle

Udgivelsesdato 12/03/2024

Paw Patrol – Ælle Bælle Udgivelsesdato 12/03/2024

Nyhedskatalog 1-2024.indd 55

10/01/24 5:05 PM


Disney: Carlsens Læseboost - Disney prinsesser: På tur med Vaiana Udgivelsesdato 21/05/2024

Disney: Carlsens Læseboost - Disney prinsesser: Jasmin og ørkenløbet Udgivelsesdato 21/05/2024

Nye bøger til børn der har knækket læsekoden En god historie, som er let at læse. Vaiana og nogle af børnene fra øen Motonui tager afsted på en udflugt for at samle sukkerrør. Men da Toa pludselig forsvinder, er det op til Vaiana at finde ham igen – og måske opdager hun, at nogle omveje i virkeligheden er genveje. Bogen er en del af serien Carlsens Læseboost, som er for børn, der allerede har knækket læsekoden og er klar til at læse bøger med lidt mere tekst. Her får man spændende historier, som stadig er lette og overskuelige at læse. Fra ca. 7 år

En god historie, som er let at læse. Det er den tid på året: Dagen for det store ørkenløb. Og Jasmin vil meget gerne deltage. Men det synes hendes far, sultanen, ikke er nogen god ide. Det sætter dog ikke en stopper for Jasmins planer! Bogen er en del af serien Carlsens Læseboost, som er for børn, der allerede har knækket læsekoden og er klar til at læse bøger med lidt mere tekst. Her får man spændende historier, som stadig er lette og overskuelige at læse. Fra ca. 7 år

Nyhedskatalog 1-2024.indd 56

10/01/24 5:06 PM


Læs med K for Klara - Bedste venner; Kærester? Udgivelsesdato 15/06/2023

Læs med Star Wars - Unge jedier på eventyr: Geléfrugtjagten; Unge jediriddere på eventyr: God bedring, Nubs! Udgivelsesdato 09/04/2024

Læs med Pokémon - En elektrisk hemmelighed; Kampen om kronen Udgivelsesdato 14/03/2024

Nyhedskatalog 1-2024.indd 57

10/01/24 5:06 PM


Nyhedskatalog 1-2024.indd 58

10/01/24 5:06 PM


BILLEDBØGER OG HØJTLÆSNING FOR DE MINDSTE

Nyhedskatalog 1-2024.indd 59

10/01/24 5:06 PM


Thomas Korsgaard: Byen ved siden af Udgivelsesdato 23/04/24

Velkommen til Byen ved siden af Der findes ikke nogle steder på jorden, der minder om byen ved siden af. Her kan mennesker forvandle sig til æbler, et par spring på trampolinen kan give en tur til månen, og så var det her, at Sonja slog samtlige rekorder: Sonja slog samtlige rekorder i at spille svære akkorder, det varede ikke særlig længe for guitaren var uden strenge

Thomas Korsgaards elsker at at rime og sender her en kærlig hilsen til genren, som er krydret med korsgaardske uforudsigeligheder.

Fra ca. 5 år.

OM FORFATTEREN

Thomas Korsgaard har vundet de De gyldne laurbær og har skrevet børnebøger med Frida Brygmann.

Nyhedskatalog 1-2024.indd 60

10/01/24 5:06 PM


Nyhedskatalog 1-2024.indd 61

10/01/24 5:06 PM


Gabbys dukkehus - Den store spadag Udgivelsesdato 14/03/2024

Mød Gabby, Pandy, Havkat, Coolkat og alle de andre fra Gabbys dukkehus!

En billedbog med alle de kendte karakterer fra Netflix-serien Gabbys dukkehus. Gabby og vennerne gør sig klar til en spadag. Men da Havkat ved et uheld mister al sin farve og glimmer må vennerne lynhurtigt

Nyhedskatalog 1-2024.indd 62

finde en løsning for at undgå den helt store glimmerkatastrofe… Fra ca. 3 år

10/01/24 5:06 PM


Martin Sommer: Ringo må ikke være en bangebuks Udgivelsesdato 23/05/2023

Ringo må ikke være en bangebuks! Men måske er det i virkeligheden Ringos far, der er det? Ringo og far er på legeplads. Ringo har gang i mange spændende ting, men da det kommer til det høje klatrestativ, bliver det måske lidt for spændende. Ringo er i hvert fald ikke helt sikker på, om han nu også tør kravle op i det. Men det mener Ringos far selvfølgelig, at Ringo skal. Man skal jo ikke være en bangebuks. Men måske er det i virkeligheden Ringos far, der er en bangebuks. I en både enkel og sjov streg får Martin Sommer fortalt en historie, som alle forældre kan nikke genkendende til (hvis vi nu er HELT ærlige), og som børnene vil fryde sig over at læse. Alt sammen fortalt med et kærligt glimt i øjet. Fra ca. 4 år.

Andre titler med Ringo:

OM FORFATTEREN

Martin Sommer er musiker i Rasmus Seebachs band, og står bag instagramprofilen #jegfinderselvud, der i øjeblikket har 84.000 følgere.

Nyhedskatalog 1-2024.indd 63

Ringo (1) - Ringo må ikke få firkantede øjne Ringo (2) - Ringo må ikke få tirsdagsslik

10/01/24 5:06 PM


Aurélie Desfour: Dino Ranch - Skatte-ranchen Udgivelsesdato 01/04/2024

DINO RANCH? Det er det vilde vesten - men med dinosaurer! Skatte-ranchen er en flot og gennemillustreret billedbog til alle fans af Dino Ranch. Denne histories omdrejningspunkt er jagten på smaragder. Et gammelt skattekort viser nemlig, at der ligger smaragder gemt under jorden på Dino Ranchens grund. Miguel ønsker sig brændende en til sin samling af ædelsten, men Spradebasserne vil også have fat i de flotte, grønne sten. Det viser sig dog, at mineskakter ikke er sikre – hverken for dinoerne på landjorden eller skattejægerne nede i dybet.

Dino Ranch er en animeret serie kendt fra Ramasjang og Disney+, som bygger på historien om familien Cassidy, der bor på en helt særlig gård, hvor alle dyrene er dinosaurer.

Dino Ranch er en animeret serie kendt fra Ramasjang og Disney+, som bygger på historien om familien Cassidy, der bor på en helt særlig gård, hvor alle dyrene er dinosaurer. På ranchen lever de tamme dinosaurer i harmoni med familien Cassidy, og uden for ranchen lever de vilde dinosaurer. Hver dinosaur har sin egen særprægede personlighed. Fra ca. 3 år. I samme serie: Dino Ranch – Den lange vej hjem Dino Ranch – Den tindrende trofæ-hat Dino Ranch – Familien kommer først

Nyhedskatalog 1-2024.indd 64

10/01/24 5:06 PM


Ryan T. Higgins: Den forkerte Boris Udgivelsesdato 18/03/2024

Populære Boris er tilbage!

Boris’ uartige fætter kommer på besøg, mens Boris ikke er hjemme. Boris’ fætter ligner Boris på en prik, og alle dyrene i skoven tror, at det ER Boris. Men fætteren er overhovedet ikke som Boris. Han er vildere og skørere og finder på den ene fjollede ting efter den anden. I starten er det bare supersjovt, at ’Boris’ pludselig er så sjov, og alle dyrene leger med. Men til sidst bliver det måske liiiidt for meget. Så da den rigtige surmulende Boris vender tilbage, vil gensynsglæden ingen ende tage hos dyrene (mens

Boris’ fætter hurtigt smutter, for nu skal der ryddes op efter al hans ballade!). Boris har taget sine læsere med storm, fordi både børn og voksne kan genkende sig selv og andre i den lidt mutte og sure Boris, der dog alligevel har et hjerte af guld (det skal man bare ikke fortælle ham!). Fra ca. 4 år.

OM FORFATTEREN

Ryan T. Higgins er illustrator og forfatter med en stor kærlighed for det akavede, pinlige og ikke mindst morsomme.

Nyhedskatalog 1-2024.indd 65

10/01/24 5:06 PM


Thomas Brunstrøm: Eddie keder sig Udgivelsesdato 07/03/2023

5. bog i serien om Sallys lillebror Eddie, som gør tingene på sin helt egen måde Far og Sally snakker om at kede sig. Eddie synes, det lyder spændende! Det har han faktisk aldrig prøvet at gøre. Men selvom han gør sit allerbedste for at kede sig, så er det, som om han ikke rigtig kan finde ud af det. EDDIE-bøgerne er en serie til de mindste med den populære lillebror fra SALLYS FAR. Fortalt af Thomas Brunstrøm og tegnet af Thorbjørn Christoffersen. Fra ca. 2 år

OM FORFATTEREN

Thomas Brunstrøm er forfatter og journalist. Thorbjørn Christoffersen er illustrator, instruktør og animator. Han står bag karakterdesignet i filmen Ternet Ninja.

Nyhedskatalog 1-2024.indd 66

10/01/24 5:06 PM


Nyhedskatalog 1-2024.indd 67

10/01/24 5:06 PM


Maria Mac Dalland: Lille Tut og fugleungen Udgivelsesdato 15/03/2024

Maria Mac Dalland: Lille Tut og søhestene Udgivelsesdato 15/03/2024

Ny billedbogsserie for de allermindste baseret på TV-serie til Minisjang Rejs med på eventyr sammen med Lille Tut, Gato og Nisse! Lille Tut er en lille pige, der bor sammen med sin storebror, mor og far og katten Gato. På Lille Tuts værelse bor Nisse i et musehul i væggen. Nisse har en økolopeter, en flyvende valnøddeskal, og når han tryller Lille Tut og Gato små, kan de komme med på eventyr ud i verden. I den ene bog lander trekløveret i skoven, hvor de møder en fugleunge, der er ved at lære at flyve, og i den anden bog lander de under vandet, hvor de møder nyfødte frysende søhesteunger.

mindste. Lille Tut findes også som TV-serie skabt af Maria Mac Dalland og produceret af Morten Kaufmann for Toolbox Film og vises på DR Minisjang fra marts 2024. Lille Tut, Gato og Nisse flyver ud på eventyr i Nisses økolopeter. De lander i skoven, hvor de møder en lille fugleunge, der har svært ved at lære at flyve. Heldigvis har Nisse sin taske med, som er fuld af gode ting og sager ... Fra ca. 2 år.

Lille Tut-universet er drevet af nysgerrighed og eventyrlyst, masser af varme og forståelse for de aller-

OM FORFATTEREN

Maria Mac Dalland (f. 1965) er uddannet i mesterlære af Jannik Hastrup og har siden instrueret og animeret et hav af film.

Nyhedskatalog 1-2024.indd 68

10/01/24 5:06 PM


Nyhedskatalog 1-2024.indd 69

10/01/24 5:06 PM


Toke Lotz & Thomas Porsager: Kaptajn Skumskæg og katteøens forbandelse Udgivelsesdato 23/05/2023

Endnu et vanvittigt sørøvereventyr for Kaptajn Skumskæg

Kaptajn Skumskæg vil stadig gerne være den farligste sørøver på de 13 verdenshave. Og denne gang dukker der en ganske særlig ø op i hendes kikkert. En ø med en ganske særlig skat. Men skumskuden er ikke det eneste skib, der ligger til land ved øen ... Fra ca. 5 år

Trioen bag Kaptajn Skumskæg består af forfatterparret Toke Lotz og Thomas Porsager, som også er manuskriptforfatter, og illustrator Sofie Lind Mesterton.

Nyhedskatalog 1-2024.indd 70

10/01/24 5:06 PM


Ina Victoria Haller: Den lille bog om store dage Udgivelsesdato 01/06/2023

Ny bog i den populære serie om de store overgange, vi alle oplever i livet I Den lille bog om store dage følger vi tvillingerne Tilde og William, som får deres nyfødte lillesøster hjem. Det giver dem lyst til at kigge på gamle fotos af dem selv og deres forældre og sætter snakke i gang om de store begivenheder, de har oplevet eller kommer til at opleve i deres liv. Bogen indeholder både alle ”første gangene”, fx det første skridt, at lære at cykle og første dag i børnehave, samt store begivenheder som fødselsdage, at få små søskende, at flytte eller miste en oldeforælder. Og den handler om at mindes og at tale om sjove, rare og svære oplevelser, for når vi taler med vores børn om disse dage, og om livet generelt, hjælper vi dem med at danne deres egne fortællinger, som bliver de fortællinger, de vil forstå livet og sig selv igennem.

OM FORFATTEREN

Ina Victoria Haller er uddannet psykolog og har arbejdet med børn og unge. Hun er desuden forfatter til bl.a. bestselleren Den lille bog om store følelser og Min dag i børnehave.

Bogen indeholder på hvert opslag ideer til samtale mellem barn og voksen og indeholder også illustrationsforløb, der gør bogen oplagt til dialogisk læsning samt arbejde med børns sprogudvilking. På den måde stimulerer man barnets nysgerrighed, så det forholder sig aktivt til bogens indhold sammen med en voksen. Bogen er en opfølger til bestselleren Den lille bog om store følelser. Fra ca. 4 år.

Nyhedskatalog 1-2024.indd 71

10/01/24 5:06 PM


Oliver Jeffers: Der er et spøgelse her i huset Udgivelsesdato 06/09/2022

Oliver Jeffers: Tilbage på Jorden … Udgivelsesdato 09/02/2023

Fine billedbøger med smukke og kunstneriske detaljer En pige bor i et hjemsøgt hus, men har aldrig set et spøgelse. Er de hvide med huller som øjne? Er de svære at se? Kom med indenfor og hjælp pigen med at lede efter spøgelset under trapperne, bag sofaen og på loftet. En fængslende og helt unik billedbog med smukke detaljer og transparente sider om en pige, der bor i et hjemsøgt hus. Af den anerkendte kunstner og forfatter Oliver Jeffers. Fra ca. 3 år

En far tager sine to børn med på en gribende rejse ud i rummet og inviterer dem til at kigge tilbage på Jorden og de konflikter, der har foregået overalt på planeten siden tidernes begyndelse. Dette ender ud i en forunderlig historie om menneskets plads i tid og rum … Fra ca. 4 år.

OM FORFATTEREN

Oliver Jeffers (f. 1977) er prisvindende illustrator og forfatter og står bag mange billedbøger, der har ligget på New York Times’ bestsellerliste. Han er født i Australien, opvokset i Nordirland og lever i dag i Brooklyn.

Nyhedskatalog 1-2024.indd 72

10/01/24 5:06 PM


Tove Jansson: Farlig midsommer Udgivelsesdato 22/04/2024

Smuk gavebogsklassiker for Mumi-fans Smuk udgave af den femte roman om Mumitroldene. Farlig midsommer er den femte roman ud af de i alt ni romaner, Tove Jansson skrev om Mumitroldene. Bogen udkom første gang i 1954. En vældig flodbølge rammer Mumidalen, og Mumifamiliens elskede hjem forsvinder i bølgerne. Mumitroldene bliver heldigvis reddet af et besynderligt fartøj, som ingen ved, hvor kommer fra, eller hvad er. Det viser sig at være et teater – en magisk verden Mumitroldene intet kender til. På det driver de ind i midsommernatten, møder nye venner og fjender og finder ud af, at intet er, som man forventer, når man spiller teater. Tove Jansson skabte i 1945 universet om Mumitroldene, som siden blev verdensberømt og prisbelønnet for sit skarpsyn og finurligt formidlede livsvisdom. Romanerne, som er udgangspunkt for univserset, har for længst opnået klassikerstatus.

OM FORFATTEREN

Tove Jansson (1914-2001) er en af Nordens mest kendte billedkunstnere og forfattere. Hendes klassiske og prisbelønnede bøger om Mumitroldene er oversat til 55 sprog og elsket af børn og voksne verden over for deres skarpsyn og finurligt formidlede livsvisdom.

Nyhedskatalog 1-2024.indd 73

10/01/24 5:06 PM


Marvel: Den fantastiske bog med Marvel-historier Udgivelsesdato 21/05/2024

9 historier fra Marvels fantastiske univers

Heroiske eventyr venter forude i denne flotte højtlæsningsbog med nogle af de mest populære Marvel-figurer En stor og flot højtlæsningsbog med de kendte helte fra Marvels fantastiske univers. Tag på eventyr med Avengers, Hulk, Black Panther, Captain Marvel og mange andre. Med 9 historier og masser af flotte, actionfyldte illustrationer er dette den ultimative bog for Marvel-fans. Fra ca. 4 år.

Nyhedskatalog 1-2024.indd 74

10/01/24 5:06 PM


Disney: Fem minutter i godnat - Skurke Udgivelsesdato 09/04/2024

Disney: Fem minutter i godnat - Star Wars Udgivelsesdato 05/03/2024

Bøger fyldt med korte historier til sengetid, læsetid – eller bare altid En bog fyldt med korte historier til sengetid, læsetid – eller bare altid Her får du tolv fortællinger med berømte skurke fra Disneys univers. Hør, hvad der sker, når Cruella De Vil forsøger at stjæle et dyr fra zoologisk have, når Kaptajn Klos skygge slipper ind i Darling-børnenes soveværelse, når Scar fortæller uhyggelige historier på Kongeklippen, eller når Jafar besøger en spåkone – og meget mere! Men bare rolig, historierne er ikke uhyggelige og ender heldigvis godt. Så man kan sagtens høre om de skøre skurke – også lige før sengetid.

5 minutter i godnat – Star Wars indeholder 11 eventyr med alle de kendte og elskede figurer fra Star Wars-universet. Sæt kurs mod fjerne galakser i selskab med Luke Skywalker, Han Solo, prinsesse Leia, ObiWan Kenobi, Anakin, Boba Fett og mange, mange flere. Fem minutter i godnat er korte historier, der passer perfekt til godnatlæsningen – eller til alle andre tidspunkter på dagen, hvor der lige er fem minutter tilovers. Fra ca. 3 år

Forlaget Carlsen har de eksklusive rettigheder til at udgive billedbøger og højtlæsningsbøger fra Disney og Pixar.

Nyhedskatalog 1-2024.indd 75

10/01/24 5:06 PM


Disney: Jorden rundt med Disney Udgivelsesdato 11/04/2024

Disney: Lær ord med Disney Udgivelsesdato 02/04/2024

En bog med 15 Disney-historier fra hele verden Denne smukke bog fyldt med Disney-historier er perfekt til det eventyrlystne barn, der elsker at rejse Jorden rundt – i virkeligheden eller i fantasien. Igennem 15 eventyrlige, uforglemmelige fortællinger udforsker barnet vores vidunderlige verden – fra Linguini og Remys madglade Paris og Simbas afrikanske Kongeslette til Aladdins eventyrlige ørken og Cocos musikalske Mexico. I denne fantastiske og luksuriøse bog er der noget for enhver smag! Fra ca. 3 år.

Lær ord med Disney: Mine første 1000 ord Flot og lærerig Disney-billedordbog for de små Denne flotte billedordbog er fyldt med søde, sjove og genkendelige illustrationer fra det højtelskede Disney-univers. Her kan barnet finde timevis af lærerig underholdning, når de går på jagt efter 1.000 nye, spændende ord på de næsten 150 farvestrålende sider. Bogen er perfekt til barnet, der lige har lært at tale. Fra ca. 3 år.

Nyhedskatalog 1-2024.indd 76

10/01/24 5:06 PM


Disney: Slut put godnat - Disney Prinsesser Udgivelsesdato 12/03/2024

Disney: Slut put godnat - Spider-Man Udgivelsesdato 12/03/2024

To bøger med 9 søde, korte historier til den perfekte putning En bog med søde, korte historier – til når man skal nå den allersidste, inden det er slut put godnat. I denne højtlæsningsbog får du ni små historier om vores alle sammens yndlingsprinsesser. Tag på et sidste fantastisk eventyr med Belle, Mulan, Ariel, Tornerose, Snehvide eller Askepot, inden drømmeland kalder.

I den højtlæsningsbog får du ni små historier om vores alle sammens yndlingsmurkravler – Spider-Man! Tag på en sidste fantastisk heltedåd med Spider-Man, Miles Morales, Gwen Stacy og alle de andre superhelte og superskurke, inden drømmeland kalder.

Slut put godnat er en serie med søde, korte godnathistorier, der er prikken over i’et på den perfekte putning. Fra ca. 4 år.

Nyhedskatalog 1-2024.indd 77

10/01/24 5:06 PM


Nyhedskatalog 1-2024.indd 78

10/01/24 5:06 PM


FAGBØGER TIL BØRN I ALLE ALDRE

Nyhedskatalog 1-2024.indd 79

10/01/24 5:06 PM


Thomas Brunstrøm & Søren Brostrøm: Det er helt normalt Udgivelsesdato 30/05/2024

Brostrøm og Brunstrøm går ind i kampen mod tabuer, tavshed og flovhed Kroppen kan være sej, stærk og fascinerende, men der er også en masse ting ved kroppen, som kan virke mærkelige, pinlige og irriterende – men hey – sådan har alle det altså. Det er helt normalt!Søren Brostrøm siger tingene, som de er – uden omsvøb og uden at få røde kinder, for han er vant til at snakke om det, og han ved, at jo mere vi snakker om de pinlige ting – jo mere normalt vil det føles.

præcis det samme som dig. Så lad os snakke om alt det der pludselig ændrer sig, om ting, der vokser, om hår og sved. Lad os glædes over de store og de små kropsdele og fejre, at vi alle er så forskellige og så alligevel fuldstændigt ens.

Når man føler sig alene og underlig, så er det virkelig rart at høre, at der er en masse andre, som oplever

Fra ca. 10 år.

Bogen er fuld af sjove illustrationer af Bjørn Nørbo Andersen.

OM FORFATTEREN

Danmarks sjoveste forfatter og Danmarks sejeste læge.

Nyhedskatalog 1-2024.indd 80

10/01/24 5:06 PM


Nyhedskatalog 1-2024.indd 81

10/01/24 5:06 PM


Thomas Brunstrøm: Sallys far skal virkelig quizze Udgivelsesdato 25/04/2024

En sjov bog til hele familien, hvor man kan quizze og blive klogere sammen Sallys far skal virkelig quizze er en quizbog, hvor hele familien kan dyste mod hinanden. Sallys far elsker at fortælle historier fra gamle dage. Men Sally ved aldrig, om det, han fortæller, er løgn eller ej. Kan det virkelig passe, at alle mennesker engang ejede en kæmpe bog, som var fyldt med andres telefonnumre? Og kan det passe, at børn i gamle dage kun fik fødselsdagsgaver én gang i livet – den dag de blev født? Nu kan du gætte med, når Sallys far quizzer. Er det løgn, eller er det rigtigt nok, det han siger? Fra ca. 5 år

OM FORFATTEREN

Thomas Brunstrøm er forfatter, journalist og filmanmelder.

Nyhedskatalog 1-2024.indd 82

10/01/24 5:06 PM


Lars Henrik Aagaard: Verdens vildeste mysterier Udgivelsesdato 02/05/2024

Lars Henrik Aagaard undersøger de mest gådefulde mysterier i verden Fandtes Atlantis? Hvad var Area 51, og hvem dræbte egentlig John F. Kennedy? Lars Henrik Aagaard fortæller om verdens mest gådefulde mysterier og bruger videnskaben til at forklare, hvordan tingene muligvis hænger sammen. Fra ca. 10 år.

OM FORFATTEREN

Lars Henrik Aagaard er videnskabsjournalist og forfatter til bl.a. Universets rekordbog og Jordens rekordbog.

Nyhedskatalog 1-2024.indd 83

10/01/24 5:06 PM


Sebastian Klein: Verdens 100 mest gådefulde dyr Udgivelsesdato 30/04/2024

Sebastian Klein har opdateret sin populære bog om mytologiske væsener

Den mytologiske verden er fuld af underlige, uhyggelige og sære væsener: Kraken, den afskylige snemand og Bigfoot. Men hvad er rigtigt, og hvad er forkert? Det undersøger Sebastian Klein, der både fortæller myterne, historierne bag og vurderer, hvad der egentlig er forklaringen bag. Fra ca. 6 år

OM FORFATTEREN

Sebastian Klein er tv-vært og forfatter til en række dyrebøger bl.a. den populære 100-serie.

Nyhedskatalog 1-2024.indd 84

10/01/24 5:06 PM


Philip Steele: Den fantastiske bog om Det gamle Ægypten Udgivelsesdato 31/05/2023

Stella Caldwell: Den fantastiske bog om Det gamle Rom Udgivelsesdato 15/05/2023

Smukke gavebøger i stort format En stor og smukt illustreret fagbog til både børn og voksne, der tager læseren med tilbage i tiden til faraoernes land, hvor fabelagtige skatte lå begravet i tusinder af år. De fantastiske og næsten fotografiske illustrationer viser nogle af Det gamle Ægyptens mest storslåede skatte på nært hold. Fra Tutankhamons gyldne maske og den verdensberømte statue af Nefertiti til smukke malerier og brætspil. Find ud af, hvad de gamle ægyptere troede, der skete med mennesker efter døden, og hvorfor de begravede de døde med bøger fulde af magiske formularer. Se, hvordan man dækkede et bord for en prinsesse, og hvordan en kattemumie ser ud. Tag med på en rejse ind i fortiden, og oplev nogle af verdens vildeste skatte. Fra ca. 8 år.

En stor og smukt illustreret fagbog til både børn og voksne, der tager læseren med tilbage i tiden og tæt på det romerske imperiums fascinerende skatte. Læs om gladiatorernes flotte hjelme og oplev, hvordan det var at kæmpe i en stor arena. Hør om krigsguden Mars, det slangehårede monster Medusa og de romerske husguder. Lær, hvordan byen Pompeji blev ødelagt af en vulkan, og se det gyldne slangearmbånd, der lå begravet i ruinerne. De fantastiske illustrationer viser nogle af Det Gamle Roms mest storslåede skatte på nært hold og introducerer en af de største civilisationer, verden nogensinde har kendt. Fra ca. 8 år.

Nyhedskatalog 1-2024.indd 85

10/01/24 5:06 PM


Nyhedskatalog 1-2024.indd 86

10/01/24 5:06 PM


PAP, FLAP OG AKTIVITETSBØGER

Nyhedskatalog 1-2024.indd 87

10/01/24 5:06 PM


Gunilla Wolde: Totte & Lotte: Min lille boks med 4 bøger Udgivelsesdato 27/05/2024

Sebastain Klein: Sebastians lille boks med bøger Udgivelsesdato 27/05/2024

En fin gaveboks med fire minibøger, der giver en god introduktion til det genkendelige hverdagsunivers for de allermindste Totte & Lotte-fans.

En fin gaveboks med fire minibøger, der giver en god introduktion til dyreriget for de allermindste Sebastian Klein-fans.

De fire små papbøger fortæller om Totte & Lottes univers med få ord og klassiske illustrationer.

De fire små papbøger fortæller om bondegårdsdyr, dyr i haven, vilde dyr og kæledyr med få ord og flotte fotos.

Fra ca. 12 mdr.

Nyhedskatalog 1-2024.indd 88

Fra ca. 12 mdr.

10/01/24 5:06 PM


Beatrix Potter: Peter Kanin - Tandfeen Udgivelsesdato 30/05/2024

En sød og beroligende fortælling om de bekymringer, der kan opstå, når man taber sin første tand. Peter Kanin har fået sin første rokketand, men da han hører, at tandfeen vil tage tanden, når den falder ud, bliver han bekymret. Hvad mon der sker med rokketanden, og vil han nogensinde være i stand til at spise sin yndlingsmad igen? De nostalgiske illustra-

Nyhedskatalog 1-2024.indd 89

tioner passer fint til den klassiske historie og er et godt udgangspunkt for at tale med de yngste børn og også deres ældre søskende om, hvad der sker, når man får rokketænder. Fra ca. 3 år.

10/01/24 5:06 PM


Alt det, du lærer i dansk & matematik - 0. klasse Udgivelsesdato 22/04/2024

Alt det, du lærer i dansk, matematik & engelsk - 1. klasse Udgivelsesdato 22/04/2024

Alt det, du lærer i dansk, matematik & engelsk - 2. klasse Udgivelsesdato 22/04/2024

Sjovt supplement til undervisningen i dansk, matematik og engelsk

Nyhedskatalog 1-2024.indd 90

10/01/24 5:06 PM


Sallys far drukner i opgaver (kolli 6)

Gabbys Dukkehus malebog (kolli 6)

Ønsket aktivitetsbog (Kolli 6)

Biler malebog (Kolli 6)

Disney Prinsesser malebog (Kolli 6)

Marvel malebog (Kolli 6)

Udgivelsesdato 14/05/2024

Udgivelsesdato 23/01/2024

Udgivelsesdato 14/03/2024

Udgivelsesdato 23/01/2024

Udgivelsesdato 23/01/2024

Udgivelsesdato 23/01/2024

Nyhedskatalog 1-2024.indd 91

10/01/24 5:06 PM


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.