Nikolas og Løven læseprøve

Page 1Denne Ælle Bælle-bog tilhører:


NIKOLAS OG LØVEN Ælle Bælle nr. 279 Tekst og illustrationer: Elisabeth Brozowska Udgivet på dansk første gang i 1967 Denne udgave © 2019 Forlaget Carlsen 2. udgave, 1. oplag ISBN: 9788711913871 Trykt hos Livonia Print, Letland Kopiering fra denne bog må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun inden for de rammer, der er nævnt i aftalen.

Forlaget Carlsen – en del af Lindhardt og Ringhof A/S, et selskab i Egmont www.carlsen.dk www.lindhardtogringhof.dk


NIKOLAS og

LØVEN af Elisabeth BrozowskaPå sin fødselsdag fik Nikolas et legetøjsgevær. Et af dem med en prop i, der giver et ordentligt BANG, når den bliver skudt af. “Nu kan jeg skyde, lige hvad jeg har lyst til,” tænkte Nikolas. “Først vil jeg gå ud og skyde en løve. Den største, vildeste og stærkeste løve, jeg kan finde.” Han trak sine jægerstøvler på, satte jægerhatten på hovedet, tog sit nye gevær og gik ud for at skyde løven. Han havde ikke gået ret langt, før han fik øje på en løve. Løven så ud til at være meget stor, meget vild og meget stærk.


“Rør dig ikke, vilde løve!” råbte Nikolas. “Nu skyder jeg dig!” “Du er vist ikke for klog!” sagde løven. “Jeg hedder Simba, og jeg er en meget gammel løve. Jeg har kun en eneste tand i munden, og jeg er aldeles ikke vild.”


Men det var for sent. BANG! sagde geværet, og “AV!” råbte Simba. Der sad løven med poterne for ansigtet og græd. På jorden foran den lå dens sidste og eneste tand.


“Uhuhu,” græd Simba, “det var ikke pænt gjort af dig! Nu dør jeg af sult, for hvordan kan jeg spise uden en eneste tand i munden?” “Det må du virkelig meget undskylde … jeg er frygtelig ked af det, Simba,” sagde Nikolas. “Måske kan jeg lime tanden fast igen. Jeg tror, jeg har lidt lim i lommen.”


Som alle andre små drenge havde Nikolas nemlig en masse forskellige ting i lommen. Der var …

… en garntrisse

… tre flotte glaskugler

… et stykke snor

… et sneglehus … et lyserødt bolsje

… og en tube lim


NR. 279 SERIE 28

Ælle Bælle-bøgerne er gode historier for de 3-6-årige til en god pris B Æ LE L

Elisabeth Brozowska

NIKOLAS og

NIKOLAS OG LØVEN

Drengen Nikolas får et legetøjsgevær i gave og går på jagt efter en vild løve. Han møder den gamle løve Simba, der slet ikke er vild længere. Nikolas kommer til at skyde Simbas sidste tand ud, og nu må han hjælpe den stakkels løve med at få tanden igen ...

ELISABETH BROZOWSKA

Æ LLE

LØVEN

ANDRE BØGER I SERIE 28:

Æ LLE

carlsen.dk

B Æ LE L


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.