Page 1

15

154

15

17,5

15

154

15

5

15

5

5

EM I LY SA LOMO N

218

lindhardtogringhof.dk

HVERDAGSGL AMOUR E N G U I D E T I L S KØ N H E D, S T I L , M A D, I N D R E T N I N G O G O P L E V E L S E R

5

15

Emily Salomon har en af de mest besøgte livsstilsblogs i Danmark, emilysalomon.dk, med ca. 70.000 unikke besøgende om måneden.

HVERDAGSGL AMOUR

H V E R D A G S G L A M O U R handler om at finde glæden i at gøre mere ud af alle de små hverdagsting. Kig med ind i Emily Salomons verden og bliv inspireret af, hvordan hun lægger hverdagsmakeup, hvad hun har i basisgarderoben, hvordan hun krøller sit hår, tager fine feriefotos, indretter sit hjem, laver nem, sund og lækker mad og meget, meget mere – alt sammen med stil.

LINDHARDT OG RINGHOF

en guide til skønhed, stil, mad, indretning og oplevelser

115126_Emily_omslag.indd 1

13/05/15 15.19


SATS_ES_148x212_Dok_1.indd 4

13/05/15 11.26


HVERDAGSGL AMOUR E N G U I D E T I L S KØ N H E D , S T I L , M A D, IN D RE T N IN G OG O P L E V EL SER

Til min elskede mor – min mest solide støtte … og skrappeste kritiker

Lindhardt og Ringhof

SATS_ES_148x212_Dok_1.indd 1

13/05/15 11.26


SATS_ES_148x212_Dok_1.indd 6

13/05/15 11.26


VELKOMMEN TIL HVERDAGSGLAMOUR Kan I huske fornemmelsen af at vågne som barn på en dag, hvor man skulle noget særligt? Hvordan det var nemt at komme ud af sengen, fordi man glædede sig så meget til, hvad dagen skulle bringe? Sådan har jeg det hver dag med ganske få undtagelser. Ikke fordi jeg skal noget spektakulært, men fordi jeg bestræber mig på at gøre hver eneste dag til noget specielt. Og det behøver ikke kræve vanvittige armbevægelser eller et ekstravagant budget. Jeg kan glæde mig over – og glæde mig til – en lækker morgenmadsvaffel på en almindelig tirsdag, en glitrende manicure en grå onsdag eller en spontan tur på museum torsdag aften. Det er det, hverdagsglamour i al sin selvmodsigelse handler om. At gøre alle hverdagene lidt mere glamourøse og særlige i stedet for blot at overleve og overstå dem. For selvom jeg elsker fest, ferier og ekstraordinære begivenheder, så er det alligevel alle de små ting, der er vigtigst for mig. Det er summen af dem, der er det gode liv, og som giver den store effekt på den lange bane. For jeg vil gerne love dig, at jo mere man gør ud af og investerer i alle de dage, der er flest af, jo mere energi og desto større overskud får man. Energi er nemlig en herligt selvgenererende størrelse. Dette er tænkt som en håndbog til netop det. Til at finde inspiration til at gøre en lille smule ekstra ud af det hele. Du skal ikke rydde dine køkkenskabe og erstatte indholdet med noget nyt. Ej heller rykke rundt på alt i dit hjem eller udskifte hele garderoben. Til gengæld skal du slå op på en vilkårlig side og forhåbentlig blive inspireret til at lave hurtig og lækker aftensmad, sætte håret i en fin frisure, tage høje hæle på, gå i gang med et lille indretningsprojekt eller bare at forære dig selv en buket blomster. Også bare på en helt almindelig hverdag.

Klem

Ps. Find meget mere hverdagsinspiration og mange flere små ting på min blog www.emilysalomon.dk

7

SATS_ES_148x212_Dok_1.indd 7

13/05/15 11.26


T I P Det te look er f lot med en nude eller svag t lyserød læbest if t eller lipgloss.

eyes

SKAL BRUGE .DU.kohl/øjenblyant i sort eller mørkegrå ..mørk øjenskygge ..highlighter-creme eller i perlemorshvid ..øjenskygge mascara

Smokey eyes

TI L FEST TRIN FOR TRIN

Når det kommer til festmakeup, ender jeg altid med det, jeg ved fungerer: Røde læber eller smokey eyes, men aldrig begge dele på én gang. Det handler om balance, og vælger jeg dramatisk øjenmakeup, sørger jeg for, at resten af looket er mere neutralt.

26

SATS_ES_148x212_Dok_1.indd 26

13/05/15 11.28


1

4

2

5

3

6

1. Tegn øjenene op med kohl på den inderste, våde kant. Både foroven og forneden. 2. Tegn herefter rundt om øjet, både foroven og forneden, og lad stregerne mødes i den ydre øjenkrog. 3. Kom øjenskygge på det første af øjenlåget lige over vipperne og blend det gradvist ud. Jeg bruger en sort skygge og blender den ud, så den ser lysere og lysere ud.

4. Ton kohlen under øjet let ud med en finger eller en vatpind i små, udadgående bevægelser. Det skal nemlig ikke for langt ned under øjet. 5. Dup highligther i den inderste øjenkrog og lige under brynene. 6. Afslut med to lag mascara.

27

SATS_ES_148x212_Dok_1.indd 27

13/05/15 11.28


Pas godt på

DI NE TI NG Når du har brugt penge og tid på at sammensætte den perfekte garderobe, så er det også værd at sørge for at passe tingene, så du kan have glæde af dem længst muligt, og så de tager sig bedst muligt ud.

FNUGRULLE Hav en fnugrulle liggende i entréen eller der, hvor du klæder dig på, og gør det til en vane at gå tøjet efter med den, når du har klædt dig på, eller inden du går ud ad døren. For hvis det er fuldt af dyrehår, fnuller fra andet tøj eller dine egne hår, så kan selv det flotteste outfit komme til at se nusset ud.

TØJVASK Det er ikke kun miljøet, der bliver påvirket af for hyppig tøjvask. Du slider også på tøjet, hver eneste gang du vasker det, og du spilder potentielt din tid. Dermed ikke sagt, at du skal gå i snavset tøj, men spørg altid dig selv, om det givne stykke tøj rent faktisk trænger, inden du lægger det til vask. Ting som trusser og strøm-

per duer det selvklart kun at have på én dag, mens jeans, striktrøjer m.m. med fordel kan vaskes langt sjældnere. Hvis tøjet ikke er synligt snavset (og du ellers sørger for, at din egen hygiejne er i top), kan du sagtens have det på igen. Læs og følg i øvrigt vaskeanvisningen i tøjet.

STRYGNING En tur med dampstrygejernet får dit tøj til at se nyere, pænere og mere ordentligt ud. Desværre fungerer det også den anden vej, krøllet tøj får dig til at fremstå nusset, og som om du ikke har gjort dig umage. Og hvad værre er: Det kan få selv den lækreste, dyreste skjorte til at se tarvelig ud. Investér i et godt strygejern, der er nemt og hurtigt at bruge, og stryg skjorter, bluser, kjoler, T-shirts

84

SATS_ES_148x212_Dok_1.indd 84

13/05/15 11.32


SATS_ES_148x212_Dok_1.indd 85

13/05/15 11.32


Giv nyt liv med

M A LI NG

Skrivebord med metalfarvede låger og skuffer. En af de allernemmeste måder at opdatere små som store ting i dit hjem er ved at give dem et lag maling. Jeg holder meget af den løsning, både til at friske gamle møbler op i stedet for at købe nye eller til at forvandle et loppemarkedsfund, så det passer ind i farveskalaen i mit hjem. malede jeg låger og skuffer i en trendy kobberfarve. Det har givet et ellers lidt kedeligt laminatmøbel et lækkert, patineret look.

..Slib det, der skal spraymales, med små, cirklende bevægelser. ..Hvis det er tørt og varmt, så

før For nogle år siden havde jeg et orange tema i min stue, og da jeg udfasede det, passede mit skrivebord pludselig ikke ind længere. I stedet for at købe et nyt, spray­

sprøjtemal det udenfor. Hvis det vel at mærke ikke blæser. Dæk arbejdsbord og omgivelser grundigt af. Spraymaling har det med at havne alle vegne. Ryst dåsen grundigt og spray fladen med store, runde bevægelser i en afstand af 20-30 cm. Lad det tørre helt, inden du flytter på det.

.. .. ..

158

SATS_ES_148x212_Dok_2.indd 158

13/05/15 11.39


efter

..sandpapir, meget finkornet ..slibeklods ..spraymaling i metalfarve ..gammel T-shirt + evt. ..maske arbejdsbord eller bukke til DET SKAL DU BRUGE:

at lægge de dele, der skal sprøjtes, på afdækning

..

SATS_ES_148x212_Dok_2.indd 159

T I P Øn sker du en lidt pat ineret ef fekt i metalfarven , kan du g nide lidt hi st og her med f in grene eller med en klud, inden malingen er helt tør, og deref ter sprøjte ef ter med et t y ndt la g. Vær dog opmærk som på, at det ikke kan ret tes ef terfølgende.

19/05/15 12.08


·

·

DET SKAL DU PAKKE:   Rabarbersaft  K ølig hvidvin eller rosé  S pyd med bøffelmozzarella, cherrytomater og basilikumblade  Krydrede lammespyd og tabouleh, opskrift s. 119   G odt brød   S mør  Citronsnitter  Tallerkener, glas og bestik  D ug og servietter  Vand  Et spil (Backgammon er min favorit).

· ·

·

·

·

· · ·

·

T I P Rabarbersaf ten er også god i drink s med g in , vodka eller hvid rom .

SATS_ES_148x212_Dok_2.indd 138

13/05/15 11.37


Picnic

RABARBERSAFT 500 g rabarber 150 g rørsukker 1 l vand 1 økologisk citron, skåret i skiver

..Skyl rabarberstænglerne og fjern rod og evt. blade. ..Skær dem i små stykker og kom dem i en gryde med rørsukker, vand og citron.

SATS_ES_148x212_Dok_2.indd 139

..Bring det i kog og lad det småsimre 5-10 minutter. ..Tag gryden af varmen og lad saften trække i 30 minutter. ..Pres herefter rabarberne gennem en sigte. Mos med en ske, så al smag og saft kommer med. Hæld saften på rengjorte, skoldede patentflasker og sæt dem på køl. Saften holder ca. 2 uger på køl, men jeg er sikker på, den er væk før.

.. ..

13/05/15 11.37


Morgenmad, hurtig og sund Jeg spiser ret ofte en vaffel til morgenmad. Også på hverdage. Og når den primært består af æg og banan, og jeg topper den med yoghurt, frisk frugt og nødder, så er det ikke bare en sund, men også meget mættende start på dagen. Og samtidig føles det som at få dessert til morgenmad. Se, det er noget, jeg kan lide. MORGENMADSVAFFEL – 1 vaffel 1 banan 1 æg 20 g (ca. 2 spsk.) boghvedemel Evt.: 10 g kokosmel (1-2 spsk.) 1 spsk. birkes (eller kakaonibs) Revet skal af økologisk citron ¼ tsk. stødt kanel og/eller kardemomme

..Tænd vaffeljernet og lad det varme op, mens du laver dejen. ..Mos bananen med en gaffel og pisk ægget i. ..Bland boghvedemel og eventuelle ‘extras’ i. ..Steg vaflen, til den er gyldenbrun, evt. i lidt smør eller kokosolie, hvis vaffeljernet ikke har slip-let-belægning.

T I P P y nt vaf len med dine y ndlin gstoppin gs. Det kan være yoghurt, fri sk eller tørret fr u g t, frø og nødder. Vaf len er også lækker kold med ek sempelvi s nøddesmør og æble i skiver. Lige t il at have med som sm å ’sand­ wicher’ i m adpakken . I weekenden nyder jeg af og t il vaf len i en ’ dirt y’ version med peanutbut ter, dulche de leche og revet mørk chokolade. Har du ikke et vaf feljern , kan du i stedet stege 3- 4 t ykke pandeka ger i lidt smør af port ionen , der er an g ivet ovenfor.

102

SATS_ES_148x212_Dok_2.indd 102

13/05/15 11.35


morgenmadsvaffel

SATS_ES_148x212_Dok_2.indd 103

13/05/15 11.35


Ferieminder

SCR A PBOG Før i tiden var et album med feriebilleder nærmest en selvfølge, men i dag hører de en svunden tid til. Alligevel findes der ikke noget hyggeligere end at bladre i et album fuld af gode minder. Forlæng feriefornemmelserne og hav glæde af dem langt ud i fremtiden ved at samle en scrapbog eller et album, når du er kommet hjem igen. Husk: Tag masser og atter masser af billeder på ferien, også hvis det ’bare’ er med mobilen. Mere om det på næste side. Det skal du gemme derudover: Kvitteringer fra restauranter, seværdigheder m.m. Altså dem du gerne vil huske af den ene eller anden årsag

..

SATS_ES_148x212_Dok_2.indd 182

..Visitkort fra samme ..Brochurer, kataloger m.m. ..Sjove eller flotte postkort ..Noter med adresser på gode butikker, restauranter osv. ..Udklip fra magasiner eller aviser ..Certifikater eller diplomer fra eksempelvis dykkerkursus el. lign.

13/05/15 11.40


Sådan tager du de bed ste feriebilleder

I DÉ E R T I L MOT I V E R Målt ider, byg nin ger, ferieboligen , dy r, da gen s sko, skægge detaljer, men hu sk også m a sser og at ter m a sser af mennesker – allerhel st af dem , du er af sted med og dig selv.

SATS_ES_148x212_Dok_2.indd 183

13/05/15 11.40


15

154

15

17,5

15

154

15

5

15

5

5

EM I LY SA LOMO N

218

lindhardtogringhof.dk

HVERDAGSGL AMOUR E N G U I D E T I L S KØ N H E D, S T I L , M A D, I N D R E T N I N G O G O P L E V E L S E R

5

15

Emily Salomon har en af de mest besøgte livsstilsblogs i Danmark, emilysalomon.dk, med ca. 70.000 unikke besøgende om måneden.

HVERDAGSGL AMOUR

H V E R D A G S G L A M O U R handler om at finde glæden i at gøre mere ud af alle de små hverdagsting. Kig med ind i Emily Salomons verden og bliv inspireret af, hvordan hun lægger hverdagsmakeup, hvad hun har i basisgarderoben, hvordan hun krøller sit hår, tager fine feriefotos, indretter sit hjem, laver nem, sund og lækker mad og meget, meget mere – alt sammen med stil.

LINDHARDT OG RINGHOF

en guide til skønhed, stil, mad, indretning og oplevelser

115126_Emily_omslag.indd 1

13/05/15 15.19

Profile for L&R / Carlsen

Hverdagsglamour - læseprøve  

HVERDAGSGLAMOUR handler om at finde glæden i at gøre mere ud af alle de små hverdagsting. Kig med ind i Emily Salomons verden og bliv inspir...

Hverdagsglamour - læseprøve  

HVERDAGSGLAMOUR handler om at finde glæden i at gøre mere ud af alle de små hverdagsting. Kig med ind i Emily Salomons verden og bliv inspir...