Page 1

LOUISA LORANG

Louisa viser dig, hvordan du kan spise lækkert og varieret hver gang, du har lyst til at grille – både når du har travlt og når du har masser af tid.

GRILLBAR

Du får opskrifter på alt fra grillede salater og grøntsagslasagne til den klassiske pulled pork-sandwich, hotdogs, østers, bar b q-vagtler og hjemmelavet grillmedister. Prøv også hørøget lam og varmrøget laks – og kast dig ud i at lave desserter på din grill! Bliv inspireret og udvid dit grill-repertoire med masser af grøntsager, fisk, brød – og drinks! Der findes ikke den lækkerbisken, der ikke er grillbar.

Louisa Lorang er kendt som den karismatiske kok og dommer i TV2-programmet „Grillfeber“ samt fra Go’ Morgen Danmark og Go’ appetit, hvor hun giver dig gode og sunde tips til hverdagsmaden. Herudover leverer Louisa masser af lækre opskrifter hver uge i Alt for Damerne.

LORANG

GRILLBAR

ALT KAN

GRILLES

– FRA ØSTERS OG BØFFER TIL BLOMKÅL OG SJUSSER

9 788711 359617 l i nd ha rdtog r i ng hof.d k

114128_Grillbar-Cover.indd 1

LOUISA

Lindhardt og R inghof

14/02/14 17.17


LOUISA

LORANG

GRILLBAR Fotos : Anders Schønnemann

Lindhardt og R inghof

114128_Grillbar-Body.indd 3

14/02/14 17.16


Forord Jeg er ikke en af dem, der griller, når det er vinter, og sneen går til knæene. Jeg er mere den magelige type, der synes, at grill hører sommeren til, og at der skal være plads til solskin, sjusser og snavsede unger. Det er dét, der gør grill til noget særligt for mig; det uformelle. At man uden problemer kan sætte sine gæster til at give en hånd med, når grillen ryger, og kød, grøntsager eller andet grillbart er klar til at blive smidt på. Ved grillen er der ikke så mange regler – man kan bare nyde det hele; mad, selskab og mere mad! Så hop ud i det gode (eller dårlige) vejr, og tænd op. For nu skal der grilles alt fra østers og bøffer, til blomkål og sjusser!

God fornøjelse. Og grill for pokker!

114128_Grillbar-Body.indd 7

14/02/14 17.16


12

114128_Grillbar-Body.indd 12

14/02/14 17.17


Grønt

GRILLEDE ASPARGES MED HOLLANDAISE FORRET TIL 4 PERSONER Brug både hvide og grønne asparges, som her. Eller vælg den ene slags. Jeg synes, at dette er en af de skønneste forretter på sommermiddagsbordet, men de grillede asparges er også skønne som tilbehør, gerne til fisk eller grillet kylling. Er du i luksushumør, kan du hælde et par håndfulde renset stenbiderrogn ud over det hele. ASPARGES

HOLLANDAISE

1 bundt hvide asparges, 250 g

150 g smør

1 bundt grønne asparges, 250 g

½ dl hvidvin

olivenolie

2 spsk. hvidvinseddike

salt

½ dl koldt vand 2 æggeblommer ½–1 tsk. salt lidt citronsaft lidt plukket kørvel

Skræl de hvide asparges, og flæk de tykkeste af dem, hvis det er nødvendigt. Knæk den nederste, træede ende af både hvide og grønne asparges, og kassér den. Vend aspargesene med lidt olivenolie, og grill dem på en varm grill. De skal bare have 1–2 minutter, så vær hurtig med pincetten. Krydr dem med salt. Smelt smørret. Pisk imens hvidvin, eddike, vand og æggeblommer sammen i en kasserolle. Sæt den over varmen, og pisk, til æggene tykner en smule. Hæld smørret i lidt ad gangen og under piskning – du skal kun bruge det klare smør og undlade at hælde den hvide valle med i saucen. Pisk i nogle minutter over lav varme, eller til saucen er tyk og blank. Smag til med salt og en smule frisk citronsaft. Anret de lune asparges med hollandaise og lidt plukket kørvel. Servér straks.

Det er vigtigt at du ikke hælder din hollandaise over for varme asparges

tip

(eller andre for varme ting for den sags skyld). Varmen fra grøntsagerne kan simpelthen få din sauce til at skille.

13

114128_Grillbar-Body.indd 13

14/02/14 17.17


Grønt

GRILLEDE MAJS MEXISTYLE 5 STYK SOM SNACK ELLER TILBEHØR Sådanne majs skal man spise med folk, man elsker (og som elsker en), for det er ikke det mest flatterende i verden. Til gengæld er det noget af det bedste! Faktisk bedre end bøf! (JA, SERIØST). De grillede majs er skønne som forret eller som tilbehør eller bare til en øl, imens du venter på resten af maden.

5 majskolber lidt olie 100 g cremefraiche 18 eller 38% 2 spsk. limesaft 2 spsk. finthakket koriander 75 g fint revet pecorino ½ tsk. cayennepeber flagesalt Pil majskolberne, men hiv ikke bladene helt af, da de kan bruges som håndtag. Gnid majsene med lidt olie, og grill dem på en varm grill i 5–8 minutter. Bladene skal ikke på varmen, så lad dem så vidt muligt hænge ud over kanten. Rør cremefraiche med limesaft og koriander. Bland pecorino med cayennepeber og lidt salt. Smør lidt cremefraiche på de varme grillede majskolber, og rul dem i pecorino-blandingen. Servér straks, og husk servietter.

tip

Skal det være knapt så snasket, kan du blot blande osten med cayennepeber og servere den til de varme majs.

16

114128_Grillbar-Body.indd 16

14/02/14 17.17


17

114128_Grillbar-Body.indd 17

14/02/14 17.17


42

114128_Grillbar-Body.indd 42

14/02/14 17.20


GRILLEDE ØSTERS SNACK/FORRET TIL 4 PERSONER (ELLER 1 HVIS DU ER ØSTERSGAL) Hvis du er til østers, så spis med. Hvis du ikke er til østers, men føler, at du skal give dem en ny chance, så er det her en super fed måde at genstarte på. De tilberedte østers får nemlig en smule mere bid – så her er der faktisk mulighed for at tygge i noget. Servér østersene med alle tre slags dip, eller vælg den, du bedst kan lide. SHERRYVINAIGRETTE

CITRONDRESSING

3 spsk. sherryeddike

1 citron

3 spsk. olivenolie

3 spsk. olivenolie

1 spsk. finthakket skalotteløg

salt

salt ØSTERS LIMEDRESSING

12–24 østers

¼ dl limesaft 20 dråber tabasco 1 spsk. finthakket forårsløg SHERRYVINAIGRETTE: Rør eddike, olie, løg og salt sammen. LIMEDRESSING: Rør lime, tabasco og forårsløg sammen. CITRONDRESSING: Halvér citronen, og grill den på skærefladen. Den skal tage godt med farve. Pres saften fra den varme citron, og rør den med olivenolie. Smag til med salt. ØSTERS: Læg hele østers på den varme grill, og lad dem grille i 4–6 minutter (alt efter hvor varm grillen er). Du kan se, at de er klar, når de åbner sig en smule, og der begynder at boble lidt vand ud af dem. Tag dem af – det er nemmest med en grillhandske – og lad dem køle lidt af. Åbn østersene med en østerskniv, løsn dem, og servér dem straks med de tre dressinger.

tip

Sæt dine østers på is eller salt. De kan godt spises kolde, selvom de er grillede.

43

114128_Grillbar-Body.indd 43

14/02/14 17.20


114128_Grillbar-Body.indd 48

14/02/14 17.21


GRILLEDE BLÆKSPRUTTER MED CHIPOTLEMAYO SNACK ELLER FORRET TIL 4 PERSONER Der er ikke noget så skønt som blæksprutter. De 10-armede er nemme at rense (og sjove) og hurtige og nemme at grille. Køb dem rensede (blæksprutter fra frost er også ok) eller rens dem selv. Og brug ben og finner også. CHIPOTLEMAYO

BLÆKSPRUTTER

1–2 dl mayo, gerne Hellmann’s

600 g 10-armede blæksprutter

1–2 spsk. chipotle fra dåse

lidt olivenolie

(eller anden chilipasta)

salt og peber

2 spsk. limesaft

plukket koriander

salt

4–5 radiser, i tynde skiver limebåde

Rør mayo med chipotle og lime, og smag til med salt. Rens blæksprutterne: Fjern den tynde hinde på ydersiden af sprutten, hiv skelettet ud, vend sprutten på vrangen, og skyl den indeni. Dyp den tør, og skær den i grove stykker (som kan ligge på risten uden at falde igennem). Gør det samme med finnerne. Gnid de værste sugekopper af benene med tommelfingeren. Vend blæksprutterne med lidt olie, og grill den på den varme grill. De skal have ganske kort, ellers bliver de seje, så 2–3 minutter totalt, alt efter tykkelse. Krydr med salt og peber. Servér sprutterne med koriander, radiser, limebåde og chipotlemayo.

tip

Du kan købe dansk blæksprutte hos fiskehandleren. Sæsonen er fra maj til hen ad efteråret.

49

114128_Grillbar-Body.indd 49

14/02/14 17.21


FJER

SPICY YOGHURTMARINERET KYLLING HOVEDRET TIL 4 PERSONER Køb nu en ordentlig kylling! Det er det hele værd … KYLLING

TOPPING

1 kylling

flydende honning

salt

hakket bredbladet persille hakket mynte

MARINADE

2 dl sødmælksyoghurt ¼ dl olivenolie 30 g ingefær, skrællet 1 tsk. fintrevet citronskal (øko selvfølgelig) saft af 1 citron 1 tsk. cayennepeber 1 tsk. stødt allehånde ½ tsk. stødt nellike 1 håndfuld bredbladet persille 1 håndfuld mynte salt Del kyllingen i 10 stykker: 4 stykker bryst, 2 overlår, 2 underlår, 2 vinger. Lav små snit gennem skindet og ned i kødet med en lille skarp kniv. Krydr kyllingen med salt. Blend yoghurten med olivenolie, ingefær, citronskal, citronsaft, cayennepeber, allehånde, nelliker, persille, mynte og salt. Marinér kyllingekødet natten over i køleskabet, eller mindst 30 minutter ved stuetemperatur. Dryp overskydende marinade af kyllingen, og grill den forsigtigt ved forholdsvis lav varme under låg i 15–25 minutter, eller til kyllingen er gennemtilberedt. Anret den dryppet med et par spsk. honning og masser af krydderurter. Servér straks.

tip

Servér kyllingen med lune fladbrød, tabouleh, en boghvedesalat eller blot en stor, fyldig grøn salat.

70

114128_Grillbar-Body.indd 70

14/02/14 17.23


71

114128_Grillbar-Body.indd 71

14/02/14 17.23


78

114128_Grillbar-Body.indd 78

14/02/14 17.23


FJER

BAR B Q-VAGTLER 8 VAGTLER Beregn 2 vagtler per person, hvis du vælger at bruge den lille fugl som hovedret. En gang bønner, en amerikansk kartoffelsalat og en dejlig slaw er godt tilbehør til vagtlerne. VAGTLER

BAR B Q-SAUCE

1 dl brun farin eller muscovadosukker

2 dl ketchup, gerne Heinz

½ dl flagesalt

2 fed hvidløg, knuste

3 spsk. tørret oregano

½ dl brun farin

1 tsk. stødt kanel

¼ dl æbleeddike

2 tsk. cayennepeber

2 spsk. worcestershiresauce

2 tsk. chiliflager

1–2 spsk. chipotle fra dåse

1 tsk. sød, røget paprika

(eller anden chilipasta)

1 tsk. løgpulver 8 vagtler Bland sukker, salt, oregano, kanel, cayennepeber, chiliflager, paprika og løgpulver sammen, og kom blandingen i en frysepose. Rens vagtlerne grundigt indvendigt. Skær halsen af dem, og tryk dem lidt flade. Kom vagtlerne i posen med rub, og gnid dem godt ind i krydderierne. Lad dem trække i mindst 20 minutter ved stuetemperatur eller natten over i køleskab. Kom ketchup, hvidløg, farin, eddike, worcestershiresauce og chipotle i en kasserolle, og lad det koge op, til sukkeret smelter. Steg vagtlerne på en varm grill i ca. 20 minutter, eller til de er gennemtilberedte. (tjek ved låret, at kødet er tilberedt). Tryk vagtlerne godt ned, og vend dem jævnligt. Jeg kan godt lide at starte med at grille dem på direkte varme og lade dem grille færdig på indirekte varme. Pensl vagtlerne med Bar B Q-sauce de sidste par minutter. Servér straks med masser af servietter.

79

114128_Grillbar-Body.indd 79

14/02/14 17.23


82

114128_Grillbar-Body.indd 82

14/02/14 17.24


SVIN

GRILLEDE MEATBALLS MED SURSØDSAUCE KØDSNACK TIL 4 PERSONER Ja, jeg ved ikke, om der er noget, der hedder en kødsnack, men spis kødbollerne, som de er … Og kald dem en forret, hvis du vil. MEATBALLS

SURSØDSAUCE

træspyd

1 fed hvidløg, hakket

500 g hakket svinekød

1 tsk. hakket ingefær

1 håndfuld koriander, hakket

1½ dl ketchup, gerne Heinz

2 spsk. fiskesauce

½ dl sukker

1 tsk. fintrevet ingefær

½ dl ananasjuice

1 tsk. finthakket chili

1–2 spsk. lagereddike ½ dl finthakket, frisk ananas 1½ tsk. Maizena 2 spsk. vand lidt hakket forårsløg lidt sesamfrø

Læg spyddene i vand i en halv times tid, så de ikke brænder på grillen. Rør kødet med koriander, fiskesauce, ingefær og chili. Lav 16 kødboller på størrelse med golfbolde, og grill dem på en super varm grill. De skal have 10–15 minutter, eller til de er helt gennemtilberedte. Sæt dem på spyd før eller efter, du griller dem. Sautér hvidløg og ingefær af i lidt olie i en kasserolle. Det skal ikke tage farve. Kom ketchup, sukker, ananasjuice, eddike og ananas ved, og lad saucen koge op. Rør 1 spsk. Maizena med 2 spsk. vand, og rør det i saucen. Smag til med ekstra sukker, hvis der er behov for det. Servér kødbollerne med sursødsauce, og top med forårsløg og sesam.

Du kan også bruge denne ”kødsnack” som et hovedmåltid.

tip

Servér gerne kålsalat eller dampede grøntsager og ris til. Ikke så grill-agtigt, men godt!

83

114128_Grillbar-Body.indd 83

14/02/14 17.24


SVIN

SVINEMØRBRAD MED ABRIKOS & SALVIE 3–4 PERSONER Her er der ikke såååå meget kød per person, så sørg for at servere fyldigt tilbehør til. Gerne en bønnesalat eller en skøn kartoffelsalat og en stor sprød, grøn salat. SALT

2 spsk. flagesalt 15 salvieblade 5 kviste rosmarin SVIN

1 svinemørbrad olivenolie 3 spsk. abrikosmarmelade saft af ½ citron Knus salt, salvie og rosmarin i en morter. Puds mørbraden af, og gnid den med lidt olie. Grill den på en varm grill i ca. 20 minutter i alt, eller til den er mellem 75 og 80° i centrum. Vend den undervejs. Rør marmelade og citron sammen. Pensl den færdige mørbrad med halvdelen af marinaden, og grill den ganske kort med marinade på. Skær mørbraden i skiver, og top med resten af marinaden og salt. Servér straks.

Resten af det smukke, grønne salt kan opbevares i køleskab og bruges

tip

på alt fra en hakkebøf til et stykke fisk. Du kan også tørre det ved lav varme i ovnen, så holder det sig længe ved stuetemperatur.

104

114128_Grillbar-Body.indd 104

14/02/14 17.26


105

114128_Grillbar-Body.indd 105

14/02/14 17.26


120

114128_Grillbar-Body.indd 120

14/02/14 17.27


KØD

med mer’

TERIYAKIOKSEKØDSSALAT FORRET TIL 4 PERSONER Her er en nem opskrift på teriyaki-sauce. Du kan også købe en færdig, så har du nærmest verdens nemmeste forret. TERIYAKISAUCE

SALAT

1 dl soja

400 g oksekød (gerne filet eller mørbrad),

½ dl vand

i supertynde skiver

2 spsk. risvin

lidt olie til stegning

½ dl rørsukker

4–6 spsk. af teriyakisaucen

1 fed hvidløg, finthakket

1 spsk. sesamfrø

20 g ingefær, fintrevet

150 g mizunasalat ½ bundt forårsløg, i tynde skiver lidt limesaft lidt salt

Kom soja, vand, risvin, sukker, hvidløg og ingefær i en kasserolle, og kog det op. Lad det simre i 5 minutter, og lad det køle af. Opbevar overskydende teriyakisauce på køl i op til 1 uge. Vend oksekødet med en smule olie, og grill det på en knaldvarm grill ganske kort på hver side. Vend det varme kød med teriyakisauce, sesam, salat og forårsløg. Smag til med limesaft og salt, og servér straks.

tip

Servér ris til og brug retten som hovedret til 2 personer.

121

114128_Grillbar-Body.indd 121

14/02/14 17.27


140

114128_Grillbar-Body.indd 140

14/02/14 17.29


SØDT

& SJUS

S’ MORES MASSER, MEN ALDRIG NOK! Det er ikke til at komme udenom grillede skumfiduser, når man har en tændt grill eller et bål i nærheden (jeg griller endda mine skumfiduser over et tændt gasblus, hvis ingen af de andre muligheder byder sig). Her i bedste amerikanerversion med kiks og chokolade = s’mores. Jeg er fan!

1 pose skumfiduser 1 pakke kiks god mørk chokolade Snit en god pind. Sæt en skumfidus på. Rist den gylden og blød over åben ild. Klem den varme skumfidus mellem to kiks sammen med et stykke chokolade, og nyd straks.

tip

Grahamskiks, havrekiks eller endda en pakke Mariekiks dur til dette!

141

114128_Grillbar-Body.indd 141

14/02/14 17.29


142

114128_Grillbar-Body.indd 142

14/02/14 17.29


SØDT

& SJUS

GRILLET ANANAS MED ROM & CITRONGRÆS DESSERT TIL 4 PERSONER Grillet ananas er altid godt. Endda bare som den er med god vaniljeis og måske lidt ahornsirup. Men denne syndige romsauce er lige til at juble over. Og sammen med ananassen er jeg lykkelig! Smider du vaniljeis over også, tager jeg armene i vejret!

træspyd 1 stilk citrongræs 2 dl mørk rom ¼ dl limesaft 100 g palmesukker eller rørsukker 1 spsk. koldt smør 1 ananas Læg spyddene i vand i en halv times tid, så de ikke brænder på grillen. Skær den nederste ende af citrongræsset, og tag de yderste blade af. Skær 4–6 cm af toppen, og kassér sammen med yderbladene. Hak den fine, lyse del af citrongræsset fint, og kom det i en kasserolle med rom, limesaft og sukker. Kog det i 5–10 minutters tid. Kom 1 spsk. koldt smør i, tag kasserollen af varmen, og pisk smørret ud i saucen. Skær imens top og bund af ananassen, skær skrællen af, og flæk ananassen i kvarter. Skær den grove stok af, og skær ananassen i i alt 8–12 aflange stykker. Sæt dem på spyd, og grill dem på en varm grill, til de har fine grillmærker og er gennemvarme. Overhæld den grillede ananas med lun romsauce, og servér straks.

tip

Romsaucen er også uforskammet god på frugtsalat.

143

114128_Grillbar-Body.indd 143

14/02/14 17.29


162

114128_Grillbar-Body.indd 162

14/02/14 17.31


Bonus

AMERIKANSK KARTOFFELSALAT NOK TIL 4 PERSONER Her er min fordanskede version af en amerikansk kartoffelsalat. Jeg elsker den, og den er især god til Bar B Q!

2 æg ½ bundt forårsløg, i grove stykker 2 tsk. løgpulver 1 dl smagsneutral olie, f.eks. vindruekernesalt 800 g kogte kartofler, i mundrette stykker 5–6 syltede agurker, i tern 1 rød peberfrugt, i tern 3 hårdkogte æg, hakkede 3 stilke bladselleri, i skiver ½ bundt forårsløg, hakket Blend de hele æg sammen med forårsløg og løgpulver i en foodprocessor. Tilsæt olie lidt ad gangen, så dressingen bliver tyk som mayonnaise. Smag til med salt. Vend kartofler, syltet agurk, peberfrugt, æg, bladselleri og forårsløg med dressingen, og smag til med salt.

163

114128_Grillbar-Body.indd 163

14/02/14 17.31


Bonus

SLOW KETCHUP 1 FLASKE Denne ketchup er kraftig og skøn. Den smager intenst af tomat og er rigtig god til alt fra hotdogs til røræg. Og så passer den sig selv nærmest hele vejen.

1 kg små tomater, gerne blandede 3 spsk. flydende honning salt 3–4 spsk. finthakket skalotteløg 2 spsk. plukket timian 4–6 spsk. æbleeddike 3 spsk. olivenolie evt. hakket chili peber Skær tomaterne over, og læg dem med skærefladen opad i en grillbakke. Dryp dem med honning, salt, løg, timian, eddike og olie og evt. chili, og grill dem ved indirekte varme i ca. 3–4 timer, eller til de er meget bløde og smækre (eller giv dem 5 timer i ovnen ved 120° uden varmluft). Blend tomaterne med den saft, der er ved. Smag til med salt, peber og æbleeddike. Fyld den varme ketchup på en skoldet flaske eller glas. Den holder sig i 1–2 uger i køleskab.

tip

Du behøver selvfølgelig ikke blende dine tomater til ketchup, du kan også spise dem, som de er, i en salat.

170

114128_Grillbar-Body.indd 170

14/02/14 17.32


171

114128_Grillbar-Body.indd 171

14/02/14 17.32


180

114128_Grillbar-Body.indd 180

14/02/14 17.33


Bonus

GRILLET FLADBRØD EN HEL MASSE BRØD! 25 g gær 8 dl lunet vand 1 dl græsk yoghurt 8 dl fuldkornshvedemel 8–10 dl hvedemel 2 spsk. salt lidt olie til grillen OLIE

½ dl olivenolie 3 fed hvidløg lidt hakket persille Rør gæren ud i lunet vand. Brug ikke vand fra hanen, men kog lidt vand op, og bland det med koldt vand, til det er ca. 37°. Tilsæt yoghurt og begge slags mel, og ælt dejen i mindst 5 minutter, til den slipper siderne af skålen. Mængden af vand og mel kan variere en smule. Ælt salt ind i dejen, og lad den hæve tildækket i køleskab i 12–24 timer. Form dejen til små, flade brød, og grill dem på en brandvarm, oliepenslet grill i 3–4 minutter på hver side, eller til de slipper. Rør imens olivenolie med fintrevet hvidløg og persille. Pensl de varme brød med hvidløgsolien, og servér straks.

181

114128_Grillbar-Body.indd 181

14/02/14 17.33


Grillbar © Lindhardt og Ringhof Forlag A/S, 2014   1. udgave, 1. oplag   ISBN: 978-87-11-35961-7   Forfatter: Louisa Lorang   Redaktør: Marie Holm Forlagsredaktion: Julie Egemar og Trine Ravn   Grafisk tilrettelæggelse, sats og omslag: Ann-Britt Balle   Bogen er sat med Bodoni, PMV Caecilia og Helvetica   Fotos: Anders Schønnemann Foto side 7: Skovdal & Skovdal   Regi: Nanna Cathrine Olesen, Pigs in a pie Repro: Highlight A/S Trykkeri: Livonia   Printed in Latvia 2014   Udgivet af: Lindhardt og Ringhof Vognmagergade 11 1148 København K Telefon 36 15 66 00   www.lindhardtogringhof.dk     Lindhardt og Ringhof – et selskab i Egmont   Kopiering fra denne bog må finde sted på institutioner og virksomheder, der har indgået aftale med COPY-DAN, men kun inden for de i aftalen nævnte rammer. Institutioner og virksomheder, der ikke har indgået aftale med COPY-DAN, skal ved ønske om kopiering henvende sig til Lindhardt og Ringhof.

114128_Grillbar-Body.indd 192

14/02/14 17.34


LOUISA LORANG

Louisa viser dig, hvordan du kan spise lækkert og varieret hver gang, du har lyst til at grille – både når du har travlt og når du har masser af tid.

GRILLBAR

Du får opskrifter på alt fra grillede salater og grøntsagslasagne til den klassiske pulled pork-sandwich, hotdogs, østers, bar b q-vagtler og hjemmelavet grillmedister. Prøv også hørøget lam og varmrøget laks – og kast dig ud i at lave desserter på din grill! Bliv inspireret og udvid dit grill-repertoire med masser af grøntsager, fisk, brød – og drinks! Der findes ikke den lækkerbisken, der ikke er grillbar.

Louisa Lorang er kendt som den karismatiske kok og dommer i TV2-programmet „Grillfeber“ samt fra Go’ Morgen Danmark og Go’ appetit, hvor hun giver dig gode og sunde tips til hverdagsmaden. Herudover leverer Louisa masser af lækre opskrifter hver uge i Alt for Damerne.

LORANG

GRILLBAR

ALT KAN

GRILLES

– FRA ØSTERS OG BØFFER TIL BLOMKÅL OG SJUSSER

9 788711 359617 l i nd ha rdtog r i ng hof.d k

114128_Grillbar-Cover.indd 1

LOUISA

Lindhardt og R inghof

14/02/14 17.17

Grillbar læseprøve  

Louisa Lorangs allerbedste grill-opskrifter.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you