Fuld af fupz læseprøve

Page 1


kim fupz aakeson

Fuld FUPZ

af

car lse n


indhold

verdens grimmeste pige side 9

en helt anden historie side 39

Fandens far side 97

Pigen der huskede det hele side 123

stor og stĂŚrk side 151

svendman side 177


Verdens grimmeste pige Illustreret af Salla SavolainenAk ja, sådan så hun ud, verdens grimmeste pige. Hendes ben fejlede ingenting, de var nærmest pæne, ligesom fregnerne og det krøllede hår. Det var hendes ører, der var forkerte. Milde Moses.De var kÌmpestore og ret gule i det, og nu kan gul jo vÌre meget pÌnt til citronfromage eller gardiner eller südan et par sommerbukser, men til et par ører? Ellers tak og stakkels verdens grimmeste pige.


Når hun gik på gaden, ja, så kan det nok være, at folk og fæ med almindelige ører gloede noget. De gloede og hviskede, som om det ikke var nok at glo.

14


De hviskede: „Har I set de flapører?“ Eller: „Tak skal du have for et par grydelåg.“ Det var sandelig ikke særlig morsomt at være verdens grimmeste pige.


Og det var ikke, fordi hun ikke havde gjort lidt af hvert for at blive pæn og fiks. Hun havde prøvet alle de smarteste frisurer, hendes frisør kunne finde på, bobbede krøller og koldpermanenter til den store guldmedalje.
Og smart tøj, hun havde brugt formuer på smart tøj, på tunikaer med guldknapper og bukser med svaj og lav talje og busseronner med pufærmer.


Men folk gloede alligevel pü hendes ører, som om de aldrig nogensinde havde set noget lignende, og det havde de jo südan set heller ikke.Så de hviskede videre om alt det med flapører og grydelåg, og netop fordi verdens grimmeste pige havde så store ører, ja, så hørte hun det hele og blev i endnu dårligere humør, og til sidst holdt hun helt op med at gå ud.


Verdens grimmeste pige blev simpelthen hjemme, og hvis man bliver hjemme, så lærer man ingen at kende, og når man ikke kender nogen, så sidder man bare mutters alene, og det er ikke sjovt at være grim og mutters alene. Ikke spor sjovt.


Man kan værsgo sidde i sin lejlighed og kede sig og se fjernsyn. Verdens grimmeste pige så alle mulige udsendelser med folk, der havde ører i alle mulige rigtige størrelser, og hun drømte, at det var hende. Hun drømte, at hun havde små, nette ører som en danserinde. Små og lyserøde og med de fineste, dunede øreflipper. Men det havde hun jo altså ikke.Nu troede verdens grimmeste pige, at det i det mindste ikke kunne blive værre. Men det kunne det. Meget værre og tristere, og hvordan nu det? Jo, tænk, hendes ører begyndte at vokse endnu mere. De voksede og fik grønne pletter. De kæmpestørste ører i verden, og så i to forskellige farver! „Åh nej,“ sukkede den ulykkelige pige. „Åh nej.“Verdens grimmeste pige forsøgte at skrubbe pletterne af.

Hun gned sine ører med sæbespåner og skurepulver og gnubbede dem med terpentin og skurede dem med finsprit og opvaskemiddel.

28


Hun prøvede alt … men de grønne pletter sad, hvor de sad, og det eneste, hun fik ud af det, var hævede og ømme ører.

Den nat græd verdens grimmeste pige sig i søvn i sin ensomme seng.Og hvad så? Vågnede hun og opdagede, at det hele bare havde været en ond drøm? Næh, tværtimod, verdens grimmeste pige vågnede, og hendes ører havde vokset sig endnu større, og oven i købet, ud over de grønne pletter, havde hun nu også fået nogle orange plamager. Hillemænd, hun lignede et fastelavnsris eller en lagkage.


Først tænkte verdens grimmeste pige ingenting. Så rystede hun langsomt på sit trætte hoved og vrikkede med ørerne, og så tænkte hun noget, bare en lille ting.

32


Hun tænkte lidt mere, og det kom tættere på, og pludselig tænkte hun det helt klart og tydeligt. „Nu har jeg forstået det,“ tænkte hun. „Jeg er slet ikke grim …“

33


Nej. Hun var jo en sommerfugl. En sommerfugl med store, gule vinger og dejlige, orange og grønne farver. Så sart som kun en sommerfugl kan, fløj hun ud ad sit vindue, ud i det dejlige vejr, og alle de almindelige mennesker, der missede op mod solen, fik øje på hende. De gloede og hviskede til hinanden for ikke at skræmme sommerfuglen væk. „Har I set mage?“ hviskede de, og: „Det der er verdens smukkeste sommerfugl.“ Smuk eller ej, der var én, der var ligeglad, og det var sommerfuglen. Hun fløj bare så let på sine gule vinger, og hendes farver strålede i den klare dag, og hun følte sig nærmest lykkelig dér på himlen.


Kan en ræv uden hale gifte sig med en ­p rinsesse uden prins? Hvad gør man, hvis ens far hverken tror på Gud ­e ller Jesus?

kim fupz aakeson

Hvem er verdens grimmeste pige?

kim fupz aakeson

Hvordan kan man huske det hele? Bliver man stor og stærk af at spise havregrød hver morgen? og Kan man være en superhelt i nattøj?

fulde af Fupz o g få s va r på d e t o g meget mere!

Bogen indeholder: Verdens grimmeste pige En helt anden historie Fandens far Pigen der huskede det hele Stor og stærk Svendman

fuld fupz

Læs historierne som er

af

Fuld FUPZ

af

car lse n


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.