Bogen om Blom læseprøve

Page 1


2


35


Af hjertet tak, Louis og Lasse


Tina Sakura Bestle Anna Jacobina Jacobsen carlsen 7


Støttet af

b o g e n om b lom Tekst © Tina Sakura Bestle og Forlaget Carlsen 2019 Illustrationer © Anna Jacobina Jacobsen og Forlaget Carlsen 2019 Grafisk tilrettelægning: Maria Lundén Grafisk Design Bogen er sat med Indigo Antiqua og trykt hos Livonia Print Printed in Latvia 2019 ISBN 9788711907917 Kopiering fra denne bog må kun finde sted på institutioner, der har indgået aftale med Copy-Dan, og kun inden for de i aftalen nævnte rammer. www.carlsen.dk www.lindhardtogringhof.dk Forlaget Carlsen – et forlag under Lindhardt og Ringhof Forlag A/S, et selskab i Egmont


11

Kapitel 1

19

Kapitel 2

25

Kapitel 3

33

Kapitel 4

41

Kapitel 5

49

Kapitel 6

59

Kapitel 7

67

Kapitel 8

77

Kapitel 9

85

Kapitel 10

911


12


lom bor HER. Ikke hist, ikke pist, ikke der, men her. Her er godt. Blom har et skjold, Blom har snabelsko, Blom har 22 bøger, Blom har musik på indersiden af hovedet, musikken løfter hende ud af skjoldet, ud i natten nogle gange, Blom har også en tekande med te i, Blom har muslinger fra stranden.

13


Men Blom har ikke et brev. Det tĂŚnker hun pĂĽ i dag. Det er tirsdag, og postkassen er tom. Det var den ogsĂĽ i gĂĽr. Men der gjorde det ikke noget.

14


I dag er det tirsdag, og i dag gør det noget. Blom tørrer postkassen af. Blom laver te. Og venter. Blom pudser skjoldet. Og venter. Postkassen er stadig tom. Den knirker i vinden. Så virker den endnu mere tom. Blom går i seng. Hun kan ikke sove. Postkassens tomhed rumler omkring i hende.

15


Hun bliver nødt til at stå op igen og tænde et lys. Hun tager papir frem, hun tager blyanten frem og skriver et brev. Brevet lægger hun i postkassen. Så går hun i seng, uglen ugler, månen måner, men jo, nu falder hun vist i søvn.

16


17


Tina Sakura Bestle

Her er for eksempel en bog om Blom.

Anna Jacobina Jacobsen

lom er en skildpadde, som ret godt kan lide at findes i verden. For i verden findes ogsü münen og muslinger og luftballoner og maskiner, der kan trykke bøger.

carlsen.dk

c arls e n