Page 1

for책r 2012

ANDREAS GURSKY AVANTGARDENS

KVINDER

1920-1940

YAEL BARTANA

LOUISIANA CONTEMPORARY

ELLSWORTH KELLY Louisiana p책 Papir

oversigtskort p책 bagsiden


ELLSWORTH KELLY

Louisiana på papir – 26.1.-29.4. Seks årtiers “portrætter” af blade, blomster og planter: Æterisk smukke, Matisse-inspirerede tegninger fra en af Amerikas største kunstnere.

ANDREAS GURSKY YAEL BARTANA

Louisiana Contemporary 28.2.-20.5. Fascinerende og provokerende. Louisiana viser den israelske videokunstner Yael Bartanas visuelt smukke og sprængfarlige værker. LOUNGE Louisiana Cafe byder på god stemning, god mad og musik leveret af DJs og live-musikere.

kUNSTDAGE Forår med fokus på feministiske frontløbere, kvinde-kunst og avantgardebevægelser.

Andreas Gursky 13.1.-13.5. Han er en af verdens største og mest toneangivende fotografer og har i mere end to årtier presset fotografiet til den yderste grænse. Bliv overvældet af Andreas Gurskys fænomenale billedverden.


ART+ AFTENER Inspireret af Ellsworth Kelly arbejdes der med kunsten at se og tegne.

AVANTGARDENS

KVINDER

1920-1940

BØRNEHUS Leg med former og farver. Fra maleteknikker og skulpturer til collager og marionetdukker. PERSPEKTIV Foredrag, film, omvisninger og introduktioner: Få meget mere at vide om Avantgardens Kvinder. LIVE Gå ikke glip af denne sæsons levende, vilde, sjove og skarpe kulturdebatter LIVE.

Avantgardens Kvinder 14.2-28.5. Udstilling om otte kvindelige kunstnere, som aldrig har fået den opmærksomhed, de med rette fortjener. De var alle pionerer og spillede centrale roller i bevægelser som dadaisme, konstruktivisme og surrealisme, der prægede mellemkrigsårene i Europa.


ANDREAS GURSKY UDSTILLING 13.1.-13.5. Den tyske fotograf Andreas Gursky gæster Louisiana med sine gigantiske kompositioner. Med suverænt overblik, teknisk perfektion og nærmest hysterisk sans for detaljen viser han os verdens uendelighed, mangfoldighed og mærkværdighed. Wauw! Andreas Gursky kan faktisk godt tage pusten fra én. At træde ind i Louisianas Sydfløj lige nu og møde hans gigantiske fotografier virker overvældende, nærmest svimlende. For i samme øjeblik vi flytter blikket fra den glansfulde, perfekte overflade og prøver at bevæge os ind i hans billedrum, mister vi nemt fodfæstet og fortaber os i billedernes fascine-


rende kompleksitet og fuldkomne skarphed. Derfor kan “en Gursky” tage rigtig lang tid. Enten må vi gå på afstand for at få overblik over helheden, eller vi må nærme os i et forsøg på at fastholde en af de utallige detaljer – prøv engang selv foran det rød-hvide pitstop langs Formel 1-banen, eller foran den konfettidryssede Madonna-koncert eller lavprislandskabet i et supermarked. Gursky holder os simpelthen fast med sine kompositioner, der nok umiddelbart ligner verden, som vi kender den, men kun er mulige fordi han lægger til og trækker fra, føjer flere enkeltbilleder, vinkler og stumper af virkeligheden sammen. “Det lykkes ham at skabe billeder af noget, der ellers ikke ville kunne vises på et billede,” forklarer Louisianas direktør Poul Erik Tøjner. Han kalder Gurskys visuelle mesterskab for en insisteren på “billedets enorme fascinationskraft” og dermed for et moderne bud på, hvad skønhed kan være.

Andreas Gursky F1 Boxenstopp I, 2007 C-print 188 x 508 cm UDSTILLINGEN er kurateret af Poul Erik Tøjner i tæt dialog med Andreas Gursky. Vises i Sydfløjen. To af billederne fra serien Bangkok vises i Giacomettirummet i Nordfløjen.


KATALOG I forbindelse med udstillingen udgives kataloget ”Andreas Gursky” i en fælles engelsk- og tysksproget udgave på forlaget Hatje Cantz. Kataloget indeholder, udover en righoldig billedside og en biografi om kunstneren, indlæg af Poul Erik Tøjner og professor Frederik Stjernfelt.

Andreas Gursky Madonna 1, 2001 307 x 200 cm. Modsatte side: Andreas Gursky, Pyongyang IV, 2007. 305 x 207 cm.

ANDREAS GURSKY

Andreas Gursky, der er årgang 1955, er så at sige født ind i fotografiet. Hans bedstefar var portrætfotograf, hans forældre reklamefotografer. Familien boede i Leipzig i det daværende DDR, men Gursky er opvokset i Düsseldorf og uddannet på byens kunstakademi hos Bernd og Hilla Becher, det legendariske ægtepar, der anses som pionerer inden for moderne fotokunst. Han brød igennem midt i 90'erne og har siden udstillet på verdens førende museer, i hvis samlinger han også er repræsenteret.


Andreas Gursky. 99 Cents, 1999. C-Print. 207 x 325 cm. De viste billeder af Gursky er © Andreas Gursky / VG BildKunst, Bonn / COPYDAN BILLEDKUNST 2011. Courtesy Sprüth Magers Berlin London.

ANDREAS GURSKY

Andreas Gurskys billeder vokser ud af timers arbejde – ja, der kan sagtens ligge et halvt års arbejde bag det enkelte værk. Nogle gange bygger han sine billeder op i computeren af mange fotografiske optagelser, andre gange bruges computeren til at styre farver og retouchere med. Men selve processen, hvordan de nøjagtig er taget og blevet til, og hvad de lige præcis forestiller, er ikke så væsentligt, mener Gursky. Hans værker er da også kun forsynet med helt nøgterne titler og bærer ingen uddybende forklaring. Det er billederne i sig selv, der er vigtige, og hvordan vi ser dem. Med 36 af hans megastore og 16 af hans små værker spænder Louisianas udstilling over hele Gurskys produktion frem til billeder fra hans nyeste serier, Ocean fra 2010 og Bangkok fra 2011. Sidstnævnte er optagelser af dramatiske, dunkle og glinsende overflader af en flod, der flyder gennem Bangkok. Det er første gang disse fotografier, der ikke før har været præsenteret i Europa, vises på et museum. Bemærk, at to af dem skal ses i Nordfløjen, hvor de er ophængt sammen med Giacomettis ikoniske figurer og udsigten til Søhaven.


25 klubkort

FÅ DIT EGET LOUISIANA LIV

Er du 18-25 år? Med et KLUBKORT 25 får du fri adgang til et helt år på Louisiana og altid 10 % rabat i Butik & Cafe. Kortet koster kun 125 kr.


AVANTGARDENS KVINDER 1920-1940 UDSTILLING 14.2.-28.5. De var alle målbevidste, kompromisløse, eksperimenterende og engagerede i deres kunst og deres samtid. Alle pionerer inden for den æstetiske fornyelse af kunsten i mellemkrigstiden. Og de er alle, helt ufortjent, så godt som ukendte i dag. Otte markante kvinder, deres kunst, karrierer og netværk er i fokus. Otte kvinder, fem temaer, flere “ismer”, mange udtryk og to heftigt eksperimenterende årtier. Jo, der er tale om en både omfattende og ambitiøs præsentation af otte af de mest fremtrædende kvindelige avantgardekunstnere i mellemkrigsårenes Europa. Det er første gang deres værker er samlet på en udstilling, som både tegner et billede af dem individuelt og fokuserer på deres kunst, indbyrdes forhold og netværk. Mange tråde knyttes således til et unikt tidsbillede med søgelyset rettet mod kunstnere, der aldrig har fået den opmærksomhed og det eftermæle, de fortjener. Udstillingen søger at genskrive historien om 20’ernes og 30’ernes kunstneriske avantgarde ved at vise, hvordan disse otte kvinder på afgørende vis bidrog til de æstetiske fornyelser, der fandt sted i de år. Fornyelser, vi kender som dadaisme, surrealisme og konstruktivisme, og som udsprang af kreative og radikale miljøer i bl.a. Berlin, Zürich og Paris. De otte kvinder forstod på hver deres måde at gribe og udnytte mulighederne i det samfundsopbrud, afslutningen på 1. Verdenskrig bragte med sig. De forholdt sig langt friere til traditioner og konventioner og eksperimenterede med såvel genrer, udtryk og materialer som med egen identitet. Avantgardens Kvinder samler omkring 200 værker, der viser hvordan de otte foldede sig ud inden for maleri, fotografi, collage, design, film og skulptur.


Herover: Sophie Taeuber-Arp Composition à forme U, 1918. Kompositiion i U-form, collage, akvarel og gouache. Stiftung Hans Arp und Sophie Taeuber-Arp e. V. Rolandswerth. T.h. Sonia Delaunay Dessin C53, 1924. Designskitse, gouache og blyant på papir. Privateje. Modsatte side øverst: Claude Cahun Self Portrait (as weight trainer) 1927. Fotografi, moderne tryk. Courtesy of the Jersey Heritage Collections. Modsatte side nederst: Sonia Delaunay, designskitse til et sæt herretøj, 1925. Akvarel og gouache på papir. Privateje.


AVANTGARDENS KVINDER 1920-1940

Dora Maar (1907-1997) Med til at udvikle det surrealistiske fotografi. Central skikkelse i 30’ernes avantgardemiljø i Paris.

Germaine Dulac (1882-1942) Filminstruktør, journalist, kritiker. Producerede i 1928 den første surrealistiske film.

Florence Henri (1893-1982), Eksperimenterede med fotografiets psykologiske dimensioner. Arbejdede også med reklamefoto.

Hannah Höch (1889-1978), Med til at grundlægge dadaismen i Berlin og udvikle den dadaistiske fotomontage i form af samtidskritiske collager.

Claude Cahun (1894-1954) Surrealist, forfatter og fotograf, hvis selvportrætter er radikale undersøgelser af kvindelig identitet.

Sonia Delaunay (1885-1979) Virkede med succes inden for mange felter: maleri, teater, grafisk produktion, mode og design.

Katarzyna Kobro (1898-1951) Fik med sine rumlige, abstrakte strukturer afgørende indflydelse på konstruktivistisk skulptur.

Sophie Taeuber-Arp (1889-1943) Billedkunstner og designer. Drivende kraft i etableringen af den konkrete kunst i Europa.


Katarzyna Kobro: Kompozycja przestrzenna, 1928. Rumkomposition. Jern, smedet og bemalet. Privateje. Sophie Taeuber-Arp Perletaske, 1918. Glasperler, silkestof. Museum f端r Gestaltung Z端rich. Rekonstruktion 1:1 af Sophie Taeuber-Arps Bar Aubette, oprindelig tegnet 1926-28. Tr脱, MDF-plader, bemalet. Sammlung Haus Konstruktiv, Z端rich.


UDSTILLINGEN er et samarbejde med Kunstsammlung Nordrhein-Westfalen Düsseldorf. Den ledsages af et internationalt katalog og et udstillingskatalog i form af Louisiana Revy. Samt af et filmprogram i Biografen og flere foredrag. Se louisiana.dk

AVANTGARDENS KVINDER

På Avantgardens Kvinder vises de otte kunstneres værker i fem temaer, der hver er markeret med en farve. Man starter i det grønne tema, Farvekompositioner, hvor der er fokus på bl.a. Sonia Delaunay og den særlige sans for farver og mønstre. Det gule tema, Rumlige Konstruktioner, følger efter, bl.a. med en rekonstruktion af Sophie Taeuber-Arps Bar Aubette og sjældne installationer af Katarzyna Kobro, som var stærkt optaget af, hvordan skulpturer skulle opleves i tid og rum. Neden for trappen markerer farven rød Andre Regler, et tema om politiske og samfundskritiske toner, som de bl.a. kom til udtryk i Hannah Höchs collager, men også blev udtrykt scenisk, bl.a. i marionetteater. Underetagen er lilla i temaet Nye Identiteter – portrætter, og selvportrætter af bl.a. Claude Cahun og Florence Henri. Mens det sidste rum, det blå, stiller ind på surrealismen med temaet En anden virkelighed. Her vises Germaine Dulacs film Præsten og konkylien og Dora Maars raffinerede fotos.


Hannah Höch Flucht, 1931. Flugt, fotomontage. Institut für Auslandsbeziehungen e. V., Stuttgart. Modsatte side t.v. Sonia Delaunay Dessin 1177, 1933-34. Designskitse, gouache på papir. Privateje. Modsatte side t.h. Claude Cahun Sans Titre (mains) 1936. Uden titel (hænder), fotografi, gelatinetryk. Courtesy of the Jersey Heritage Collections.


T.h. Ellsworth Kelly Apples, akvarel og blyant, og Hyacinth, blæk på papir. Begge helt tidlige værker fra 1949. Modsatte side: Ellsworth Kelly Sunflower, 1957. Akvarel. Værkerne er alle i privateje.

LOUISIANA PÅ PAPIR

ELLSWORTH KELLY UDSTILLING 26.1.-29.4. I mere end en menneskealder har han sat dagsordenen for den abstrakte kunst i USA, men sideløbende har Ellsworth Kelly i alle årene tegnet “portrætter” af blomster og planter. Hvor form, silhuet og omrids forenes i vibrerende skønhed. UDSTILLINGEN er blevet til i samarbejde med Staatliche Graphische Sammlung, München og The Metropolitan Museum, New York. Den er i amerikanske medier på forhånd udråbt til en af de mest se-værdige i 2012.

Ellsworth Kelly er en af efterkrigstidens mest betydningsfulde malere, især kendt for stramt komponerede abstrakte malerier. Men i hele sin karriere har han også tegnet figurativt, og her præsenteres netop tegninger af planter, blade og blomster fra alle de årtier, hvor den i dag 88-årige kunstner har været aktiv. Et ophold i Frankrig 1948-54 lagde grunden til Kellys livslange fascination og nære observation af naturen. Hans tidligste plantetegninger, som også er inspireret af “mødet” med Monet, Arp og Matisse, har han selv kaldt for udgangspunktet for hele hans senere, samlede værk. Kelly sammenligner sine præcise studier af naturens former med portrætter og siger: “For mig er den største glæde at se noget og derefter oversætte, hvordan jeg ser det.”


LOUISIANA CONTEMPORARY

YAEL BARTANA UDSTILLING 28.2.-20.5. Med stor visuel skønhed besætter israelske Yael Bartana det urolige grænseland mellem dokumentar, fiktion og propaganda. Hun kredser her om identitet, myte, religion og politik.

Begge stills fra Yael Bartanas
 Zamach, 2011.
 © Annet Gelink Gallery.

LOUISIANA CONTEMPORARY er en udstillingsserie, der siden 2005 har præsenteret internationale samtidskunstnere, senest Walton Ford og Ai Weiwei.

“Kom tilbage, I er savnet!” Med et opråb til de mere end tre millioner savnede jøder om at vende tilbage til Polen, “vend tilbage til jeres land”, bragende ud over et tomt og forfaldent stadion i Warszawa, indleder den israelske videokunstner Yael Bartana sin opsigtsvækkende trilogi “And Europe Will Be Stunned”. En fortælling om genkomsten af et zionistisk parti i det moderne Polen og et værk, der overraskende og kontroversielt blev udvalgt til den polske pavillon på Venedig Biennalen sidste år. Allerede i produktionsfasen erhvervede Louisiana den ene af de tre film i “And Europe Will Be Stunned”, og alle tre vises nu samlet på udstillingen i Store Sal. Her følger vi “The Jewish Renaissance Movement in Poland”, hvis røde flag symbolsk sammenføjer den polske ørn med davidsstjernen. Vi oplever, hvordan bevægelsen opfører en bosættelse midt i den polske hovedstad, hvor den jødiske ghetto engang lå. Og vi er med til statsbegravelsen af bevægelsens leder. Det hele er fiktion, naturligvis, men undervejs træder Yael Bartana med eftertryk på de ømmeste kapitler i hele den nyere jødiske og europæiske historie og splejser ideologiske strømninger og folkelige bevægelser, som det 20. århundrede på ofte tragisk vis står som monument over. Yael Bartana er født 1970 i en lille by i det nordlige Israel og opvokset i et stærkt zionistisk miljø. Hun forlod Israel, da hun var 26, og fik dermed en både fysisk og mental afstand “der gør, at jeg kan forholde mig kritisk til de ritualer, myter og sociale forhold, der skaber den moderne israelske identitet.”


“Dette handler ikke om to bestemte nationer, men skal ses som en universel fremstilling af, hvor umuligt det er at leve sammen.� Yael Bartana


LIVE GIVER DIG FORÅRETS BEDSTE KULTURTILSKUD

HOLD ØJE MED PROGRAMMET PÅ LOUISIANA.DK

OMVISNINGER Tirsdage kl. 13 – introduktionsforedrag i Avantgardens Kvinder (Biografen). Onsdage kl. 19 – omvisning i Avantgardens Kvinder. Grupper på over seks personer bedes bestille en privat omvisning. Private omvisninger er både for større grupper, men kan også bestilles af to. Husk også Private View den første lørdag hver måned for medlemmer af Klubben – besøg udstillingen før museet åbner for øvrige gæster. Billetbestilling nødvendig. KUNSTDAGE Hvem var de egentlig, de otte kvinder vi møder på udstillingen om Avantgardens Kvinder. Hvordan levede de? Og hvilke personlige og æstetiske valg måtte de træffe? På seks onsdage i marts og april tager Kunstdage dig med på en rejse i forårets store udstilling, som sættes i både et æstetisk, socialt og samfundshistorisk perspektiv. ART+ AFTENER Den tegnede streg spiller en klar hovedrolle i denne række ART+ aftener, der finder sted første tirsdag i marts, april og maj. Med afsæt i Ellsworth Kellys mesterlige tegninger af blomster skal vi udforske forskellige greb og metoder til, hvordan det vi ser kan gengives i stregform. Og sammen gå på opdagelse i mange forskellige måder at tegne på.

FORÅR S TØ T T ER LO U I S IA N A L IV E A R R A N G EM EN T ER


BILLEDVÆRKSTED Det væld af teknikker og udtryk, der er samlet i udstillingen Avantgardens Kvinder, danner et inspirerende forlæg for arbejdet i forårets Billedværksteder for voksne. Udvalgte værker præsenteres, og både maleri, tegning, tryk og modellering kommer i spil. KONCERTER En fornem koncertsæson slutter med bl.a. Bachs Goldbergvariationer og et flamencogensyn først i juni. Følg med på louisiana.dk, hvor du altid kan nyde de fine indspilninger i Louisiana Music Lab.

Børnehuset inviterer også til leg med trekanter, firkanter, cirkler mm. i et forløb, inspireret af kunstneren Kandinsky. Vinterferie: Her står bl.a. collageværksted på programmet, og man vil kunne arbejde med skulptur og sit eget lille 3D-rum. Påskeferie: Inspireret af udstillingen Avantgardens kvinder vil der bl.a. være marionetdukke-værksted. Traditionen tro er der i skolernes ferieuger både åbne værksteder, familieomvisninger og “Det flyvende kunsttæppe“. FREDAGSLOUNGE Udvalgte fredage, hvor spændende musiknavne kan nydes sammen med god mad og god stemning i Louisiana Cafe.

BØRNEHUS Efter istandsættelsen er Børnehusets nederste etage, med adgang til Søhaven, genåbnet og alle tre etager står klar til sæsonens rykind og aktiviteter. Foråret byder på mulighed for at afprøve mange forskellige maleteknikker, eksperimentere med farver og geometriske figurer og forme skulpturer af ler.

FÅ OVERBLIK Louisianas nyhedsbrev giver dig overblik over arrangementer og begivenheder. Du kan også blive fan af Louisiana på facebook. BILLETTER Du kan købe billetter til de mange arrangementer under KØB BILLET på louisiana.dk

PÅ LOUISIANA


LOUISIANA BUTIK DESIGN kataloger TASKER BØGER TØJ SMYKKER PLAKATER LEGETØJ GREJ GAVER

Tremmestol J110 Dansk design: Poul M. Volter HAY-genproduktion af gammel FDB klassiker Sort Kr. 1699 Klubpris kr. 1529


Designbriller fra ie-glasses Dansk design: Elsebeth Bennicke Vælg mellem 6 varianter, styrker: -1 til +2,5 Kr. 685 / klubpris kr. 616,50

Skuldertaske i læder Italiensk design: Mywalit Farver: Grøn, rød og brun Kr. 995 / klubpris kr. 895,50

Dekorationshånd i træ med bøjelige fingre Dansk design: Hay Market Højde 18 cm, kr. 129 / klubpris kr. 116 Højde 25 cm, kr. 149 / klubpris kr. 134 Højde 30 cm, kr. 169 / klubpris kr. 152

shop helt til kl. 22 tirsdag-fredag i louisiana butik Mønstret tørklæde Dansk design: Épice Hør/bomuld, 90 x 200 cm Kr. 1149 / klubpris kr. 1034


Trælysestage Dansk design og produktion: Wood Top Fremstillet i egetræ Højde 24 cm, kr. 295 / klubpris kr. 265,50 Højde 28 cm, kr. 325 / klubpris kr. 292,50

Vatteret rygsæk New Zealandsk design: Mueslii Sort, blå, orange, kaki, pink, gul Kr. 549 / klubpris kr. 494

Foto: Lars Ranek Forbehold for udsolgte og forsinkede varer

Halskæde og fingerring med knude Bruneret messing og kobber Dansk design: Jane Kønig Halskæde, kr. 600 / klubpris kr. 540 Fingerring, kr. 300 / klubpris kr. 270

Defining Contemporary Art – 25 years in 200 pivotal artworks Kr. 599 / klubpris kr. 539 500 x Art in Public Af Chris van Uffelen. Braun. Kr. 389 / klubpris kr. 350 Klædt på til skindet Modens kultur og æstetik. Kr. 349 / klubpris kr. 314


Kande og krus i porcelæn Hollandsk design: Piet Hein Eek Produceret i Thailand som fair trade projekt Farver: Creme, lyseblå og grå Kande, kr. 299 / klubpris kr. 269 Krus, kr. 79 / klubpris kr. 71

Snøresko og ankelstøvle Dansk design: Dico Handskeblødt skind. Farver: Sort og grå Størrelser: 38, 39 og 40 Snøresko, kr. 1100 / klubpris kr. 990 Ankelstøvle, kr. 1295 / klubpris kr. 1165,50

Strikket pude Dansk design: Sen-Sen 55 x 35 cm, 100% uld Kr. 500 / klubpris kr. 450

10% på TØJ, TASKER 0g TILBEHØR MED dit KLUBKORT Blød plaid i 100% økologisk bomuld Svensk design: Pia Wallén Kr. 1299 / klubpris kr. 1169


Porcelænsskål med hank af reb Engelsk design: Reiko Kaneko Kr. 995 / klubpris kr. 895,50

Stribet kanvastaske Dansk design: Épice 50 x 35 cm Kr. 349 / klubpris kr. 314

Klassisk herreur Dansk design: Copha Kroko-præget læderrem Vælg mellem flere varianter Kr. 950 / klubpris kr. 855

Tekande i stentøj Fairtrade produktion fra Nepal Dansk design: Chimalaya Rummer 1,2 liter Farver: grøn, koksgrå, natur Kr. 485 / klubpris kr. 436,50


Post-it blok Dansk design: Hay Market Højde 20 cm, kr. 129 / klubpris kr. 116 Højde 25 cm, kr. 169 / klubpris kr. 152

Bordlampe med perforeret skærm Design: Barba Corsini & Joaqim Ruiz Millet / Gubi Højde: 35,5 cm, sort metal og opalfilm Kr. 1495 / klubpris kr. 1345,50

Bogstav-lysestage Svensk design: Line Meier Birkefinér, højde 15-20 cm Kr. 299 / klubpris kr. 269

FIND GAVERNE TIL ALLE FORÅRETS FESTER I LOUISIANA BUTIK Line & Jo ringe og øreringe Dansk design: Line & Jo Fremstillet i rutaniun-behandlet sterlingsølv 1 stk. ørering, Miss Elly Paisley Kr. 500 / klubpris kr. 450 1 stk. ørering, Miss Elly Panewell Kr. 600 / klubpris kr. 540 Fingerring, Miss Rains, kr. 850 / klubpris kr. 765 Fingerring, Miss Rochester, kr. 600 / klubpris kr. 540


LOUISIANA er et førende internationalt museum for moderne kunst. Men det er også et levende kulturhus og et helt særligt sted, hvor kunsten, arkitekturen, parken og beliggenheden ud til Øresund udgør en enestående helhed.

Udstillingerne Hvert år byder Louisiana på 4-6 udstillinger. Udstillingsprogrammet er alsidigt med vægt på den internationale, moderne og samtidige kunst. Louisiana har desuden en lang tradition for kulturhistoriske udstillinger og for at præsentere store internationale foto-, design-, og arkitekturudstillinger. Det internationale udsyn er en vigtig præmis for Louisianas udstillinger og fastholder museet som et af verdens mest respekterede udstillingssteder. Den status betyder, at Louisiana kan tiltrække udstillinger og kunstnere på et niveau, som få andre skandinaviske museer har mulighed for.

Samlingen Louisianas samling tager afsæt i tiden fra 1945 og fremefter og indeholder stort set alle genrer – med hovedvægt på maleri og skulptur. I samlingen findes hovedværker af Picasso, Giacometti, Klein, Dubuffet, Warhol, Francis, Rauschenberg, Moore, Bourgeois, Guston, Jorn, Baselitz, Kiefer og Kirkeby. Med sine over 3.000 værker er museets samling blandt de største i Skandinavien. Arkitekturen Louisiana regnes for et enestående arkitektonisk hovedværk, rundet af de sene 1950’eres diskrete modernisme. Museet fremtræder som et horisontalt og


INFO lavmælt bygningskompleks, der føjer sig diskret ind i landskabet. Arkitekturen er intim og forvalter samspillet mellem natur og kultur på en yndefuld, skønhedssøgende måde. Skulpturparken Louisiana er omkranset af en skulpturpark med panoramaudsigt over Øresund. Parkens skulpturer er en vigtig del af museets samling, og hver eneste skulptur er nøje placeret, så den kommer helt og fuldt til sin ret. Skulpturparken rummer værker af blandt andre Moore, Calder, Ernst, Serra, Arp, Laurens, Shapiro, Sekine og danske Heerup. Historien Louisiana åbnede i 1958. Grundlæggeren, Knud W. Jensen, ønskede at skabe et landliggeragtigt og dynamisk udflugtsmål, et fristed for ånden med musik og debat og passende rammer om den moderne danske billedkunst fra 1920’erne og frem til samtidens Cobra-malere og abstrakte konstruktivister. Allerede i 1959 fik Knud W. Jensen det såkalde ’Documenta-chok’ ved mødet med en række af de toneangivende amerikanske samtidskunstnere, bl.a. Rothko, de Kooning, Pollock, Calder, Francis og Rauschenberg. Knud W. Jensen skiftede resolut kurs: Louisiana skulle ikke være et dansk museum, det skulle være et internationalt museum i Danmark! Louisiana sprængte fra starten de kendte normer for, hvad et kunstmuseum kunne være. Snarere end et traditionelt kunstmuseum, blev Louisiana et samlingssted for kunstinteresserede – et omdrejningspunkt for den kulturelle debat i Danmark.

ÅBNINGSTIDER Tirsdag-fredag 11-22 Lørdag-søndag 11-18 Helligdage 11-18 Mandag lukket ENTRE Pr. person kr. 95 Studerende med studiekort kr. 85 Børn op til 18 år fri entré Grupper (min. 15 pers.): Pr. person kr. 90. Studerende kr. 80 Klubmedlemmer fri entré OMVISNINGER Få mere ud af museets udstillinger og samling. Gratis introduktionsforedrag/omvisning Tirsdage kl. 13 og onsdage kl. 19. For mødested: se kalenderen på louisiana.dk Tilmelding er ikke nødvendig. Grupper på mere end seks personer bedes bestille privat omvisning. Se mere på louisiana.dk eller på museet Privat omvisning. Kan bestilles i den aktuelle udstilling eller samlingen og museets arkitektur. For grupper på max 30 deltagere. Prisen er kr. 845 ekskl. entré til museet, og omvisningen varer ca. 45 min. Omvisningen skal bestilles senest en uge før. Der arrangeres ikke omvisninger søn- og helligdage, og kun i begrænset omfang lørdage. Louisiana for to. Få en eksklusiv kunstoplevelse. En omvisning for to er en god gaveidé. Tidspunkter og bestilling på louisiana.dk


INFO Louisiana Live Engagerende kulturaftener med debat, dialog, engagement og udfordring. Mød kulturlivets markante personligheder – live. Værter er Synne Rifbjerg (Weekendavisen) og Marie Tetzlaff (Politiken). Arrangementerne finder sted i Louisianas koncertsal 
– oftest tirsdag eller torsdag kl. 19.30. Billetbestilling tilrådes. Hold øje med LIVE-kalenderen på louisiana.dk Koncerter Louisianas koncertprogram har internationalt ry, ikke mindst når det gælder kammermusikken. Hver sæson byder både på genhør med nogle af musikkens største navne og mulighed for at lytte til morgendagens musikalske stjerner. Se koncertkalenderen på louisiana.dk Fredagslounge i Louisiana CafE Udvalgte fredag aftener gæster gode DJ’s og live-musikere Louisiana Cafe og skaber en afslappet musikalsk ramme om din middag. Se lounge-programmet på louisiana.dk Louisiana Børnehus Et fristed i tre etager, hvor børn og unge kan bruge deres fantasi og sanser og derfor har ene­stående muligheder for at arbejde kreativt. Åbne værksteder dagligt kl. 11-17.30. Tematisk anlagt, ofte med udgangspunkt i museets aktuelle udstillinger. Søndagsværksteder hver søndag kl. 11.30-13. Indledes med omvisning efterfulgt af kreativt arbejde i værkstedet. Vær opmærksom på, at der er begrænset plads, tilmelding i Børnehuset nødvendig.

Hør gode historier i Børnehusets runde fortællerum hver torsdag kl. 15-16. Børnehusets åbningstider: Tirsdag-søndag kl. 11-18 Aktiviteterne lukker kl. 17.30 Se Børnehusets aktuelle aktiviteter på louisiana.dk og i Louisianas nyhedsbrev Louisiana CafE Panoramaudsigt over Øresund og udendørs terrasse, når vejret tillader. Køkkenet er dansk i en nutidig udgave, baseret på friske, sæsonaktuelle råvarer. Dansk buffet frokost og aften, ny menu hver uge. Cafeen byder også på sandwiches, salater, kager og sødt. Medbragt mad må ikke nydes i cafeen. Cafeens åbningstider: Tirsdag-fredag kl. 11-21.30 
 Lørdag, søndag og helligdage kl. 11-17.30
 Frokostbuffet kl. 12-15 Aftenbuffet kl. 17.30-20.30 Se den aktuelle menu på louisiana.dk Meld dig ind i Louisiana Klubben og få 10% rabat i Louisiana Cafe. Hav venligst klubkortet klar ved kassen Louisiana Butik En af Danmarks førende designbutikker med hovedvægt på dansk og skandinavisk design. Og samtidig en stor, velassorteret boghandel med kataloger og plakater fra aktuelle og tidligere udstillinger samt bøger om kunst, design og arkitektur. Meld dig ind i Louisiana Klubben og få 10% rabat i Louisiana Butik og op til 50% på aktuelle udstillingskataloger Få nyt om varer, aktiviteter og udsalg i butikken via Louisianas nyhedsbrev


10% RABAT med dit KLUBKORT

LOUISIANA CAFE dansk buffet – ad libitum Ny menu hver uge – med udgangspunkt i det moderne danske køkken. Alt på buffet'en er frisktilberedt og indbyrdes afstemt, så du kan sammensætte din frokost eller middag efter, hvor meget og hvor sundt, du vil spise. Uanset om du foretrækker fisk, kød, begge dele eller udelukkende grønt. Råvarerne er sæsonaktuelle og ofte fra kvalitetsproducenter som Grambogård, Søren Wiuff og Slagter Munk i Skagen. De enkelte retter er udviklet og tilberedt fra grunden af cafeens dygtige kokke, og det ledsagende brød er selvfølgelig hjemmebagt. Det høje kvalitetsniveau gælder også kaffen, brygget på friskbrændte bønner fra mikroristeriet Kontra. Den nøje udvalgte, brasilianske bønne giver en fyldig kaffe med nøddeagtig smag. Bønnerne males først, når kaffen brygges – på filter, da denne metode er særligt velegnet til at frigive aromaen i en almindelig kop kaffe. Kagerne er ægte håndværk – leveret af familiebageriet Reinhard van Hauen. De legendariske, smørbagte scones og den friskbagte kringle er altid på kortet, mens det fristende kagesortiment veksler med årstiden.


Michel Majerus Ohne titel (Studiowall) 1996-2002. Akryl og silketryk på lærred. Vises på Pink Caviar, sommerens præsentation af værker, der er tilgået Louisiana i årene 2009-11.

GLÆD DIG TIL SOMMEREN PÅ LOUISIANA

PINK CAVIAR 24.5-19.8

NY NORDISK ARKITEKTUR 29.6-21.10

ED KIENHOLZ 6.6-21.10 + GENSYN MED JORN


LOUISIANA KLUBBEN KLUBKORT 1 og klubkort 1+1 giver dig meget mere Louisiana. få fri entré til kunst- og kulturoplevelser et helt år, inkl. 200 aftener + en lang række klubfordele. FRI ENTRÉ til Louisiana og alle museets udstillinger + op til 4 gæster til reduceret pris, kr. 75. BLIV OPDATERET 2 gange årligt får du tilsendt udstillingskataloget Louisiana Revy og 2 gange årligt kulturmagasinet Louisiana Magasin. Det medfølgende Louisiana Program giver overblik over sæsonens udstillinger og aktiviteter. RABAT Få 10% i Louisiana Butik og Cafe og op til 50% på udstillingskataloger til Louisianas udstillinger. PREVIEWS OG ÅBNINGER Bliv inviteret til udstillingsåbninger eller previews 3-5 gange årligt. AKTIVITETER Louisiana byder på et stort aktivitetsprogram året rundt – omvisninger, foredrag, Louisiana Live, Fredagslounge, Louisiana Literature, workshops mm. KUN FOR MEDLEMMER Private Views, særomvisninger, særarrangementer og andet kun for medlemmer. Med et Klubkort 1+1 kan du tage en gæst med. GIV ET KLUBKORT I GAVE Køb det på museet eller bestil på louisiana.dk. Et gavemedlemskab leveres indpakket med det aktuelle Louisiana Magasin og evt. Louisiana Revy.

nu også 10% rabat i cafE og butik med klubkort2 5

HVERV ET NYT MEDLEM Er du medlem og finder et nyt medlem til Louisiana Klubben, får du som tak en gave. (Det hvervede medlem må ikke have været medlem inden for det seneste år). Se de aktuelle hvervegaver på museet eller på louisiana.dk. Hvervning af Klubkort 25 udløser ikke hvervegave.

KLUBKORT

1

Klubkort for 1 person + ekstrakort kr. 1 40 – ialt

kr. 475 kr. 615

+ ekstrakort kr. 200 – ialt

kr. 595 kr. 795

1+1 Klubkort for 1 person + 1 gæst

Klubkortet er personligt og må kun benyttes af den person, det er udstedt til. Ekstra kort giver alle klubfordele og er ligeledes personligt. Kan kun udstedes til en person i samme husstand. Pensionistrabat kr. 100 Køb dit klubkort på museet og få entrébilletten refunderet eller bestil på louisiana.dk Husk at tilmelde dig Louisianas nyhedsbrev

klubKORT 25 Unge 18-25 år

kr. 125

Kom så tit du vil – du får fri entré til museets udstillinger og samling, 10% rabat i butik og cafe + 200 aftener spækket med aktiviteter. Køb KLUBKORT 25 på museet og få entrébilletten refunderet eller bestil på louisiana.dk. Fødselsdato skal oplyses. Husk at tilmelde dig Louisianas nyhedsbrev


MELD DIG IND I LOUISIANA KLUBBEN 

1

Klubkort for 1 person 

+ ekstrakort kr. 140 – ialt

1+1

Klubkort for 1 person + 1 gæst 

+ ekstrakort kr. 200 – ialt

Jeg/Vi er pensionist(er) – rabat kr. 100

25

kr. 475 kr. 615 kr. 595 kr. 795 kr. 125

Klubkort for 1 person

Gælder kun for unge 18-25 år

Jeg tilmelder mig Louisianas nyhedsbrev og bliver opdateret om alt, hvad der sker på museet, inkl. ’kun for medlemmer’

Klubkortet kan også købes på museet, så refunderes entrébilletten.

Navn og adresse (benyt venligst blokbogstaver) Navn: Navn 2: (ved ekstrakort) Adresse: Postnummer: By: Land:

Fødselsdato (Klubkort 25)

Telefonnr: E-mail: Underskrift: Louisiana Klubben klub@louisiana.dk Tlf: 4919 0719 3050 Humlebæk Gl. Strandvej 13 www.louisiana.dk

Dato


@

SIDSTE NYT FRA LOUISIANA DIREKTE I DIN INBOX

TILMELD DIG LOUISIANAS NYHEDSBREV

SÅ ER DU ALTID OPDATERET OM ÅBNINGER, AKTIVITETER OG SÆRLIGE TILBUD

VIDSTE DU? DU KAN OGSÅ BLIVE FAN

AF LOUISIANA PÅ FACEBOOK

Louisiana støtteS i 2012 AF BLANDT ANDRE:

HOVEDSPONSOR

augustinus fonden


SØHAVE

NORDFLØJ GIACOMETTI JORN

BØRNEHUS

VESTFLØJ BIOGRAF

GL. STRANDVEJ

KONCERTSAL CAFE

BUTIK

SKULPTURPARK

i

store sal

ØSTFLØJ

(UNDER TERRÆN)

HENRY MOORE

VESTFLØJ

Avantgardens Kvinder 14.2.-28.5.

ØSTFLØJ

Louisiana Contemporary: Yael Bartana 28.2.-20.5. Klassikere fra Louisianas Samling: forår 2012

SYDFLØJ

Andreas Gursky 13.1.-13.5. Louisiana på papir: Ellsworth Kelly 26.1.-29.4. Kusama: Gleaming Lights of the Souls

ØRESUND

SYDFLØJ

Gl. Strandvej 13 3050 Humlebæk +45 4919 0719 www.louisiana.dk

Louisiana program forår 2012  

Om udstillinger og aktiviteter på Louisiana Museum of Modern Art forår 2012

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you