LB förlag - Höst 2022 - Katalog

Page 1

LB FÖRLAG HÖST 2022


Innehåll Jakten på en perfekt Gin & Tonic Hans-Olov Öberg............ 4 Trubbel i musteriet Jenny Clevström..................................................... 6 Jag ska klara det här Katarina Mannheimer Ahlström.. .......... 8 Orm och stege Maria Ernestam................................................................... 10 Alltid i december Emily Stone.. ................................................................... 12 Det spökar på Smögen Anna Ihrén........................................................ 14 Hjärtats väg Kajsa Ingemarsson.............................................................. 16 Solvinden Pauline Riccius. . .............................................................................. 18 Ett bloss i Barcelona Malin Letser.......................................................... 20 Fallhöjd Martin Falkman. . .................................................................................. 22 Ett dockspel Anna Roos..................................................................................... 24 Till sista droppen Jöns Hellsing............................................................... 26

Pocket

Ljudböcker

Tistlar i handelsträdgården Jenny Clevström...................... 28

Kärlek i fem akter Daniela Krien.. .................................................... 32

Julmord i skärgården Anna Ihrén.................................................. 28

Ryktet om systrarna Hamilton Averil Kenny.......................... 32

Svarta vingar Kristin Fägerskjöld. . ................................................. 29

Alltid i december Emily Stone........................................................... 32

Pitbull Anne Mette Hancock. . ............................................................ 29

Pumpor och läskiga spöken på Smögen Anna Ihrén. . ......... 32

Under magnoliaträden T.I. Lowe.. ................................................. 30

Orm och stege Maria Ernestam.. ........................................................ 32

Hela sanningen Cara Hunter.. ............................................................ 30

Trubbel i musteriet Jenny Clevström. . .......................................... 33

Breven som länkar oss samman Anne-Lie Högberg.......... 31

Solvinden Pauline Riccius.................................................................... 33 Ett bloss i Barcelona Malin Letser.. ................................................. 33 Till sista droppen Jöns Hellsing. . ..................................................... 33 Ett dockspel Anna Roos......................................................................... 33 Fallhöjd Martin Falkman. . ...................................................................... 33

2 L B F Ö R L AG


Sagornas och lägereldarnas tid.

V

CHR I STO F F E R HJA L M A R SSO N

i lever i en orolig värld. Pandemin har avlösts av ett mullrande krig och hur våra liv kommer att påverkas framöver är oklart. Jag tänker på Bröderna Lejonhjärta och hur Jonatan förklarade för Skorpan att i Nangijala var det ännu sagornas och lägereldarnas tid. Men alla sagor är inte vackra. Nu, mer än någonsin, behövs den goda berättelsen. Vi har fyllt vår höstlista med berättelser som får oss att stanna upp och reflektera, men också berättelser där vi bara kan luta oss tillbaka och njuta av resan. Vi får följa med Jenny Clevström till Österlen i där det är dags för äppelskörd och Jöns Hellsing tar oss till Skottland i en historia som utspelar sig före händelserna i hans succétrilogi Hope Island. Med Malin Letser går resan till Barcelona och vi får träffa Lydia som inte inte lever upp till den förväntade mammarollen. Maria Ernestams spänningsroman utforskar hur långt vi är beredda att gå för att skydda dem vi älskar och i Anna Roos Ett dockspel är det vågorna från en äldre händelse som utlöser dramatiken i nutid. Vi har en ovanligt bred utgivning i höst med faktaböcker, barnböcker och skönlitteratur av olika slag. Jag hoppas att alla ska hitta en favorit från LB att återberätta runt lägerelden. Allt gott,

H Ö ST 2022 3


Jakten på en perfekt Gin & Tonic Hans - Olov Öberg Nyutgåva av succéboken!

S

edan den första utgåvan av Jakten på en perfekt Gin & Tonic skrevs för fem år sedan har hela ginindustrin revolutionerats. Tjogtals med nya destillerier och tonickokerier har startats bara i Sverige. Den lilla gruppen »Vi som älskar gin« har vuxit från några hundra personer till mer än 20 000 entusiaster och vi diskuterar i GTkretsar alltjämt ämnen från »Vad är det för fel med en Gordons med Schweppes« till »Har du provat min senaste whiskeyfatlagrade gin med senap- och hallonbåtstonic?« Det här sätter fingret på den allra viktigaste ingrediensen i en perfekt Gin & Tonic; den som många använder sig av, men ingen talar om: EN T U SIA SMEN . Det är vår gemensamma upptäckarglädje som gör denna välsignade partydrink till det den är - en uppfinning som låter sig behandlas som grogg eller cocktail beroende på sinnesstämning.

Utkommer: 2022-09-01 Genre: Mat & dryck Inbunden: 9789177994886 Omfång: 144 sidor Omslag: Paolo Sangregorio Finns även som e-bok.

4 L B F Ö R L AG

Nytt förord av författaren!

Utnämnd till världens bästa cocktailbok av Gourmand Awards.


SE L INA Ö BE RG

Mer av Hans-Olov Öberg:

HANS-OLOV ÖBERG är författaren till ett stort antal böcker, såväl skönlitterära som faktaböcker. Under sina 25 år i finansbranschen fick han tillfälle att resa över hela världen och, såväl i som utanför arbetet, testa de allra bästa barerna. Efter ett besök på ett stort brittiskt gindestilleri i mitten på åttiotalet har Hans-Olov målmedvetet jagat efter det perfekta GT-receptet.

H Ö ST 2022 5


Trubbel i musteriet Jenny Clevström

Ä

ntligen ‌ är det dags för höstbröllop på Äppelgården. Till festen återvänder Franks dotter Claudia och hennes son Luca. Pommies och Franks smekmånad får dock vänta, för hösten på deras nystartade handelsträdgård är intensiv. Deras gode vän Carl Sturyd, ägare till det ansedda familjeföretaget Sturyds musteri är bekymrad. Elaka rykten sprids i sociala medier om att företaget använder utländsk besprutad frukt och problemen eskalerar snabbt. Pommie och Frank gör allt för att hjälpa sin vän trots att de har mycket annat att stå i. Från ingenstans dyker Pommies pappa upp, efter trettiofem års frånvaro, vilket slungar Pommie och systern Rosa in i en värld av motstridiga känslor. Det brittiska företaget som investerat i Franks och Carls näringslösning kommer också med oväntat påstridiga krav. Mellan Claudia och hantverkaren Vojtek spirar romansen. Men Vojtek tampas fortfarande med demoner kring minnet av dotterns död. Pommie får snart svårare familjefrågor att ta ställning till än om hon ska träffa sin pappa, och hur ska hon övertyga Frank om att missade dater bara är en följd av de omvälvande händelserna runtomkring dem? När höst går mot vinter på Äppelgården har livet tagit en ny riktning där stora hemligheter har avslöjats och nya familjeband skapats.

6 L B F Ö R L AG


SÆ RÚ N HRAFNKE LSD ÓT T IR NO RÉ N

Övriga delar i serien om Pommie och Frank:

JENNY CLEVSTRÖM är tidigare journalist och bosatt i Stockholm sedan tjugo år tillbaka. Hon arbetar med kommunikation och har studerat och arbetat i London, New York, Paris och Moskva. Trubbel i musteriet är tredje boken i hennes omtyckta serie om Pommie och Frank.

Utkommer: 2022-09-14 Genre: Feelgood Inbunden: 9789177994893 Omfång: Ca 288 s. Omslag: Emma Graves Finns även som e-bok.

H Ö ST 2022 7


Jag ska klara det här Katarina Mannheimer Ahlström

V

åren 2020 drabbades Katarina av en elakartad tumör i sitt vänstra bröst. Det var mitt i coronapandemins första våg och för att skydda sig mot coronasmitta isolerade hon sig i karantän de knappa två veckor som förflöt mellan diagnos och operation. Som hypnosterapeut, resanterapeut och meditationsledare kände Katarina att hon hade många värdefulla kunskaper och verktyg att tillgå. Hon beslöt sig för att se karantänen som en retreat och gick in för att aktivt hjälpa till i sin egen läkning med de resurser hon hade till hands. Katarina satte sig även in i vilken typ av förhållningssätt, kost och livsstil som kan motverka cancer. I sin bok delar hon med sig av de metoder hon använde. Detta är hennes berättelse om hur hon kärleksfullt ledde sig själv genom sjukdomen.

Utkommer: 2022-09-21 Genre: Biografi Inbunden: 9789177994466 Omfång: Ca 240 sidor Omslag: Paolo Sangregorio Finns även som e-bok.

8 L B F Ö R L AG


Sagt om boken:

»Jag skall klara det här är den bok jag själv hade behövt under min cancerresa. Så naken, så ödmjuk, så tänkvärd och mycket känslosam. Extra betyg för att boken är lättläst och pedagogiskt skriven. Jag ska klara det här är en fantastisk bok jag kommer ha med mig resten av livet«. ELLINOR PERSSON, TV-PROFIL

F R I DA LU N DQV I ST

»Jag skrev denna bok för att ge inspiration, hopp och tillit till att det finns mycket man själv kan göra för att hjälpa till i sin läkning«.

KATARINA MANNHEIMER AHLSTRÖM Efter nästan 25 år i den akademiska världen, först som student, sedan som forskarstuderande och till slut som universitetslektor, lämnade Katarina mannheimer Ahlström universitetsvärlden för att kliniskt arbeta med det att hjälpa människor läka. Idag arbetar hon som föreläsare, samtalsterapeut, hypnosterapeut och meditationsledare. Hon har tidigare givit ut boken Dit hjärtat längtar.

H Ö ST 2022 9


Orm och stege Maria Erne stam

E

n grupp ungdomar träffas varje sommar i Vallerås. Sedan barnsben har de svetsats samman i en vänskap som de tror övervinner allt. Men sommaren 1978 blir annorlunda. Församlingen får en ny pastor som trollbinder dem och stämningen försämras, saker hemlighålls och gamla oförrätter gör sig påminda. Det slutar i katastrof en natt på öarna. Fyrtio år senare dör Gunnar. Han efterlämnar en önskan att begravas i Vallerås och de gamla vännerna träffas igen. Men mötet blir spänt och Ingrid stannar kvar för att forska i det förflutna. Var det en olycka? Varför sprack gemenskapen? Vem ljög för vem? Och var de verkligen ensamma på ön den där natten?

Orm och stege är en spänningsroman som utforskar hur långt vi är beredda att gå för att skydda dem vi älskar.

Utkommer: 202209-21 Genre: Spänning Inbunden: 9789177992479 Omfång: Ca 350 sidor Omslag: Pär Wickholm Finns även som e-bok.

10 L B F Ö R L AG


RICHA RD RYAN

»Så var den där igen, minnesbilden av en sargad kropp i strandkanten med måsarna skriande kring huvudet. Vad hände egentligen där på ön? Ville jag ens veta?«

MARIA ERNESTAM är sedan debuten 2005 med Caipirinha med döden känd för sina egensinniga och välskrivna romaner, där hon balanserar spänning, allvar och humor. Hon har även deltagit i novellsamlingar såväl i Sverige som utomlands och har belönats med nomineringar och priser. Böckerna har sålts till tolv länder.

Tidigare böcker:

H Ö ST 2022 11


Alltid i december Emily Stone En oförglömlig julsaga om kärlek och förlust

J

ulen är speciell för Josie Morgan, men inte av de vanliga skälen. För många år sedan förlorade hon båda sina föräldrar just under julhelgen. Sedan dess har hon varje december skrivit ett brev till dem med samma fyra ord: »Jag saknar er, alltid.« Men den här julen kommer inte att bli som vanligt. På väg för att posta brevet krockar Josie med arkitekten Max Carter – en man som kommer att förändra hennes liv för alltid. Mötet med Max blir dock inte början på ett lyckligt slut som i sagornas värld. Tvärtom försvinner han plötsligt, precis när deras förälskelse är på väg att bli allvar. Under det följande året möts de på en rad oväntade platser: London, Edinburgh, Manhattan och på den engelska landsbygden. När julen åter närmar sig dras allt till sin spets. Finns det någon framtid för deras kärlek? Alltid i december är brittiska författaren Emily Stones debutroman. Det är en vacker och fängslande berättelse om kärlek, förlust och livets oförutsägbarhet.

Utkommer: 2022-09-28 Genre: Utländsk skönlitteratur Originaltitel: Always in December Översättning: Emö Malmberg Inbunden: 9789177994343 Omfång: Ca 300 sidor Omslag: Paolo Sangregorio Finns även som e-bok.

12 L B F Ö R L AG

EMILY STONE är en ung brittisk författare som skrev sitt debutverk Alltid i december i ett stort viktorianskt hus med lång litterär historia. Alltid i december har blivit mycket omtyckt bland läsarna och Stone arbetar nu på kommande bok.


Julromantik när den är som bäst, med korn av såväl sorg som sentimentalitet.

»Gripande, väl uppbyggd berättelse om den sortens kärlek man bara erfar en gång i livet. Lika oförglömlig som hjärtskärande.« -PUBLISHERS WEEKLY

H Ö ST 2022 13


Det spökar på Smögen Anna Ihrén

H

östlovet har just börjat när Stella och John åter möts på Smögen. Dagarna har blivit korta och mörkret faller allt snabbare. Detektivbyrån har fått ett annorlunda uppdrag inför Halloween - de ska planera och pynta för den allra läskigaste spökvandringen på Smögen. Stella och John är fulla av förväntningar, men för Stella förändras allt när hennes älskade hund Miss Marple försvinner. Och det är bara början på en rad läskiga händelser. När det äntligen är dags för spökvandringen är det fler skumma typer ute än bara spöken och häxor. Några barn blir brutalt överfallna och rånade och plötsligt har Stella och John fullt upp med att jag tjuvar och lösa fallet. Pumpor och spöken på Smögen är den tredje boken om Smögendetektiverna Stella och John. Det är en spännande och uppskattad deckarserie för barn i åldern 9–12 år. Utkommer: 2022-09-28 Genre: barn 9-12 år Kartonnage: 9789177994909 Omfång: 160 sidor Omslag: Niklas Lindblad Finns även som e-bok.

14 L B F Ö R L AG


Tidigare böcker:

ANNA IHRÉN är författaren bakom succérserierna Morden på Smögen och Jubileumsserien.

H Ö ST 2022 15


Hjärtats väg Kaj sa Ingemar ss on Älskad modern klassiker äntligen i nyutgåva!

K

ajsa Ingemarsson är en av landets mest uppskattade författare med en lång rad framgångsrika böcker bakom sig. Genom att visa att vi alla kan utvecklas och förändras, att det aldrig är för sent och att modet att gå vidare finns inom oss har hon förmedlat hopp, livsglädje och ibland tankeväckande utmaningar till sina läsare. I trilogin Hjärtats väg går hon vidare och fördjupar dessa teman. Vad är kreativitet? Hur finner jag min egen inneboende kraft? Hur går jag från hopplöshet till hoppfullhet? Vad är mitt egentliga syfte här på jorden? Enkelt och ödmjukt visar Kajsa Ingemarsson, med generösa exempel från sitt eget liv, hur vi alla kan finna en mening med tillvaron. Böckerna är vacker formgivna och rikt illustrerade med författarens egna fotografier. Den magiska gnistan - vägen till ett kreativt liv är en tankeväckande och inspirerande bok om vår skapande kraft. Här får du också praktisk vägledning för att förverkliga dina drömmar och idéer. Modern mystik - den dolda vägen till inre klarhet är en spännande, personlig och inspirerande bok om livets mysterium och sökandet efter en större mening. Utkommer: 2022-10-12 Genre: barn Livsfilosofi Danskt band: 9789177995036 - Den magiska gnistan, 245 s. Danskt band: 9789177995050 - Modern mystik, 288 s. Danskt band: 9789177995074 - Hjärtats väg, 345 s. Omslag: Anders Timrén Finns även som e-böcker

16 L B F Ö R L AG

I Hjärtats väg möter du kärlekens villkorslösa kraft i ett budskap lika omvälvande som präglat av djup och tidlös visdom. En magisk resa från det innersta av människan till det yttersta av rymden.

En banbrytande trilogi om vår dolda potential.


Tidigare böcker på LB:

KAJSA INGEMARSSON firar i år 20 år som författare och har genom åren givit ut 14 böcker och vunnit läsarnas hjärtan. Hennes böcker är utgivna på många olika språk och hon har läsare över hela världen. Hon är författare, föreläsare och inspiratör.

H Ö ST 2022 17


Solvinden Pauline Ricc iu s En roman om att gå sin egen väg och våga bryta med sitt förflutna.

Utkommer: 2022-10-12 Genre: Svensk skönlitteratur Inbunden: 9789177994916 Omfång: Ca 350 sidor Omslag: Paolo Sangregorio Finns även som e-bok.

18 L B F Ö R L AG

R I CHA R D RYA N

N

är Martins största dröm går om intet sätts en ond spiral igång som sträcker sig flera decennier tillbaka i familjens historia. Han får höra att han är känslig men misstänker att något annat ligger bakom känslan av att inte duga. Inte vara värd någon annans kärlek. Först när han tar mod till sig och kontaktar en person som en gång stod honom nära, vågar han gräva i det förflutna för att ta reda på sanningen om sig själv. Året är 1954 och för de tre syskonen Olof, Arvid och Susanne verkar livet på föräldrarnas stora lantbruk utanför Västervik idylliskt. Gården ligger naturskönt men isolerat och barnen söker sig till djuren för att få sällskap och finna trygghet. Snart visar det sig att något döljer sig under den välpolerade ytan. Vad händer egentligen Susanne när bröderna ger sig iväg på upptäcktsfärder och lämnar henne kvar hemma? Solvinden är lika mycket en roman om att gå sin egen väg och våga bryta med sitt förflutna som om att hitta hem när man känner sig som mest vilse. Relationer prövas längs vägen och det förflutna binds ihop med nuet där Göteborgsskildringarna blir en sammanhängande länk mellan förr och nu.

PAULINE RICCIUS är civilekonom och har även studerat litteraturveten­ skap och språk. Efter att ha arbetat i bokbranschen i över tjugo år debuterade hon 2021 med romanen Tvillingsystrarna. Hon är själv mamma till enäggs­ tvillingar och har fascinerats av deras unika gemenskap, vilket är något hon utforskar i sitt skrivande. Pauline är uppvuxen i Lerum utanför Göteborg och bor numera i Saltsjöbaden tillsammans med sin man, fyra barn och en hund. Solvinden är Paulines andra roman.


Tidigare böcker:

»Riccius övertygar som berättare, fängslar och håller kvar intresset för dem hon skildrar till sista ordet. Man väntar med intresse på nästa roman.« ÖLANDSBLADET

H Ö ST 2022 19


Ett bloss i Barcelona Malin Let ser

O

m några timmar lyfter planet till Barcelona och Lydia kommer att sitta vid en fönsterplats, ensam med en stark gin och tonic i handen. Ett hej då-brev väntar på hennes mans skrivbord och deras dotter är överlämnad till sin farmor. Från och med nu ska Lydia lägga noll procent energi på att vara till lags och hundra procent energi på att söka efter sin förlorade lust. Hon vet att det hon gör är oförlåtligt, men alternativet vore ännu värre. Hon måste resa bort för att någonsin kunna hitta hem. När Philip kommer hem till lägenheten i Vasastan och förstår att Lydia har stuckit vänds tillvaron upp och ner. Hur kan hans fru bara lämna honom utan förvarning? Men framför allt – hur kan en mamma lämna sin nyfödda dotter? En resa för att förstå varför Lydia har försvunnit tar sin början och till slut ser Philip ingen annan utväg än att följa i hennes fotspår.

Utkommer: 2022-10-19 Genre: Svensk skönlitteratur Inbunden: 9789177994923 Omfång: Ca 300 sidor Omslag: Paolo Sangregorio Finns även som e-bok.

20 L B F Ö R L AG

MALIN LETSER debuterade med 2019 med Brevet till Alice som fick ett mycket fint mottagande. Malin arbetar som skribent och bor i Stockholm med sin man och deras två barn.


Tidigare böcker:

»Fin roman med skön vardagsdramatik och feelgood med ett djup.« AGNETA NORRGÅRD

»Brevet till Alice är en underhållande och tankeväckande debutroman.« VILLIVONKANSBOOKS

Ett bloss i Barcelona är en roman om relationer, förväntningar och lust – och om att tappa bort sig totalt för att kunna hitta rätt. H Ö ST 2022 21


Fallhöjd Martin Falkman

J

ulia Williamsson förlorar sin mamma i en bil­ olycka. Saknaden och skuldkänslorna växer sig allt starkare och när pressen på jobbet ökar och chefen vägrar lyssna är kollapsen ett faktum. I ett höghus intill jobbet träffar Julia en terapeut. Det finns tre hissar i höghuset, men en av hissarna fascinerar henne på ett oförklarligt sätt. Den bär på ett eget kraftfält som gör Julia lugn. Samtidigt är det något som inte stämmer med hissen. Varför finns det en knapp till våning 20, när huset bara har 19 våningar? Julia åker samma hiss flera gånger i veckan. Snart är den central i hennes liv. I hissen lär Julia känna två personer. Men vad händer när fascinationen för dem växer sig allt starkare, samtidigt som hon brottas med känslorna av skam, skuld och ensamhet? Fallhöjd är en roman om sorg, saknad och ensamhet. Det är en roman om människans sökande efter mening och plats i ett samhälle som snurrar allt snabbare och där ytlighet och egoism är på väg att bli de enskilt största framgångsfaktorerna. Martin Falkman debuterade 2016 med den psykologiska thrillern Tunneln i slutet av ljuset. Fallhöjd är hans fjärde roman och den första som utkommer på LB Förlag. Martin Falkman arbetar som kommunikatör.

MARTIN FALKMAN Utkommer: 2022-10-26 Genre: Svensk skönlitteratur Inbunden: 9789177994930 Omfång: Ca 240 sidor Omslag: Niklas Lindblad Finns även som e-bok.

22 L B F Ö R L AG

debuterade 2016 med den psykologiska thrillern Tunneln i slutet av ljuset. Fallhöjd är hans fjärde roman och den första som utkommer på LB Förlag. Martin Falkman arbetar som kommunikatör.


H Ö ST 2022 23


Ett dockspel Anna Roo s

E

n va r m s om m a r nat t försvinner trettonåriga Stella Månsdotter från sina föräldrars rum på boutiquehotellet La Maison i Söderköping. En omfattande sökinsats inleds på anläggningen och utmed de intilliggande slussarna. Ett arbete som försvåras av det stora antalet turister som dagligen passerar Göta kanal. Hannes Karlsson, polis i området, råkar av en händelse bo på hotellet vid tidpunkten för försvinnandet och är därmed först på plats. Bland hotellets övriga gäster finns förutom flickans föräldrar och deras vänner, en känd podcaster, en tidigare dömd rånare och en familj som nyligen förlorat sitt barn i en tragisk händelse. Ingen av dem säger sig ha sett flickan under den berörda natten, men ju fler kopplingar som polisen finner mellan Stella och hotellets gäster, desto mer uppenbart blir det att någon av dem ligger bakom hennes försvinnande.

Utkommer: 2022-11-02 Genre: Spänning Inbunden: 9789177994947 Omfång: Ca 250 sidor Omslag: Anders Timrén Finns även som e-bok.

24 L B F Ö R L AG


Tidigare böcker:

ANNA ROOS är civilekonom och författare. Hon bor med sin man och dotter i Trosa där också hennes hyllade serie Morden vid världens ände utspelar sig.

H Ö ST 2022 25


Till sista droppen Jöns Hell sing

O L A AXM A N

S

torbritannien 1984. Långt ute i skotska övärlden kämpar Heather MacDocnald för att rädda sin ärvda pub. Pojkvännens supande hotar alkoholtillståndet och taket läcker i höstregnet. Dyngsura hotelliggare på vinden väcker drömmar om en ny storhetstid, men kommunen säger nej till bygglovet. Den mäktige lord Winsley visar sig också ha planer för en fallfärdig fiskeby med Hope Islands bästa läge.Ja, för hela sin ärvda ö där arrendatorer och skattebetalare är på väg att bli grundlurade. Lorden glömmer dock att en MacDonald aldrig ger sig utan strid… Till sista droppen är en blöt historia om engelsk makthunger och skotsk frihetstörst. Boken är en fristående upptakt till Jöns Hellsings hyllade Hope Island-trilogi och utspelar sig när Thatcher, kolgruvestrejken och Charles och Dianas äktenskap får Storbritannien att mullra.

JÖNS HELLSING har tidigare skrivit tre böcker i serien om Hope Island. Han arbetar på reklambyrå och bor på Lidingö med sin familj.

Utkommer: 2022-11-09 Genre: Feelgood Inbunden: 9789177994954 Omfång: Ca 300 sidor Omslag: Emma Graves Finns även som e-bok.

26 L B F Ö R L AG


H Ö ST 2022 27


POCKET

Tistlar i handelsträdgården

Julmord i skärgården

Jenny Clevström

Anna Ihrén

Utkommer: 2022-09-14

Utkommer: 2022-09-21

Genre: Feelgood

Genre: Spänning

Pocket: 978-91-7799-496-1

Pocket: 978-91-7799-497-8

Omfång: 285 sidor

Omfång: 263 sidor

Omslag: Emma Graves

Omslag: Emma Graves

Finns även som ljudbok och e-bok.

Finns även som e-bok.

»Det är bara att njuta och leva med i Pommies och Franks nya paradis«

»En mysig juldeckare som utspelar sig på Smögen under en mycket kall vinter.«

ÖLANDSBLADET

HELENASDECKARTIPS

28 L B F Ö R L AG


POCKET

Av författaren till Klar himmel, såld i över 20 000 exemplar!

SVARTA VINGAR

»En sträckläsarbok som håller fast läsaren till sista sidan.« BTJ

Svarta vingar

Pitbull

Kristin Fägerskjöld

Anne Mette Hancock

Utkommer: 2022-10-22

Utkommer: 2022-11-16

Genre: Skönlitteratur

Genre: Spänning

Pocket: 978-91-7799-498-5

Originaltitel: Pitbull

Omfång: 349 sidor

Översättning: Helena Stedman

Omslag: Anna Henriksson

Pocket: 978-91-7799-499-2

Finns även som ljudbok och e-bok.

Omfång: 324 sidor Omslag: Lars Sundh Finns även som ljudbok och e-bok.

»En sträckläsarbok som håller fast läsaren till sista sidan.«

»En ovanligt elegant intrig och högst oväntade vändningar.«

BTJ

LOTTA OLSSON, DN

H Ö ST 2022 29


POCKET

Under magnoliaträden

Hela sanningen

T.I. Lowe

Cara Hunter

Utkommer: 2022-11-16

Utkommer: 2022-12-07

Genre: Utländsk skönlitteratur

Genre: Spänning

Originaltitel: Under the Magnolias

Originaltitel: The whole truth

Översättning: Birgitta Karlström

Översättning: Jan Risheden

Pocket: 978-91-7799-500-5

Pocket: 978-91-7799-501-2

Omfång: 315 sidor

Omfång: 397 sidor

Omslag: Paolo Sangerorio

Omslag: Paolo Sangregorio

Finns även som ljudbok och e-bok.

Finns även som ljudbok och e-bok.

En hoppingivande och färgstark berättelse som håller läsaren fängslad från första sidan till den sista.”

»Det är inte ofta som en deckare lyckas hålla mig i ett sådant järngrepp som Hela sanningen.«

EXPRESSEN SÖNDAG

BAROMETERN

30 L B F Ö R L AG


POCKET

Breven som länkar oss samman Anne-Lie Högberg Utkommer: 2022-12-07 Genre: Skönlitteratur Pocket: 978-91-7799-502-9 Omfång: 248 sidor Omslag: Paolo Sangregorio Finns även som ljudbok och e-bok.

»En helt underbar roman som fängslar från första sidan och jag älskar’t!« AGNETA NORRGÅRD

H Ö ST 2022 3 1


LJUDBÖCKER

Kärlek i fem akter

Alltid i december

Orm och stege

Daniela Krien

Emily Stone

Maria Ernestam

Utkommer: September

Utkommer: Oktober

Utkommer: Oktober

Omslag: Paolo Sangregorio

Omslag: Paolo Sangregorio

Omslag: Pär Wickholm

Trubbel i musteriet

Det spökar på Smögen

Solvinden

Jenny Clevström

Anna Ihrén

Pauline Riccius

Utkommer: September

Utkommer: Oktober

Utkommer: November

Omslag: Emma Graves

Omslag: Niklas Lindblad

Omslag: Paolo Sangregorio

32 L B F Ö R L AG


Ryktet om systrarna Hamilton Averil Kenny Utkommer: November

Ett bloss i Barcelona

Ett dockspel

Malin Letser

Anna Roos

Utkommer: November

Utkommer: November

Omslag: Paolo Sangregorio

Omslag: Anders Timrén

Omslag: Emma Graves

Till sista droppen

Fallhöjd

Jöns Hellsing

Martin Falkman

Utkommer: November

Utkommer: November

Omslag: Emma Graves

Omslag: Niklas Lindblad

H Ö ST 2022 3 3


LB FÖRLAG VÄS T M A N N AG ATA N 24 11360 STOCKHOLM WWW.LBFORLAG.SE LBFORLAG LBFORLAG

LOUISE BÄCKELIN VD & FÖRLÄGGARE LOUISE@LBFORLAG.SE 070-616 67 66

CAMILLA MOLIN SÄLJ- & MARKNADSANSVARIG CAMILLA@LBFORLAG.SE 070-17 2 47 97

EMMA ANDERSSON FORMGIVNING: PAOLO SANGREGORIO

REDAKTIONSANSVARIG EMMA@LBFORLAG.SE 070-511 32 45

LISA BJURWALD P R E S S- & KO M M U N I K AT I O N S A N SVA R I G LISA@LBFORLAG.SE 070-4979553 34 L B F Ö R L AG