__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1


VOORWOORD

BESTE CULTUURLIEFHEBBER, Voor u ligt de programmabrochure van cultuurcentrum de Steenoven. Met veel enthousiasme onthullen we hier wat er op ons podium te beleven valt in het cultureel seizoen 2020-2021. Elk jaar opnieuw gaan we op zoek naar pareltjes van voorstellingen en proberen we een mooi en gevarieerd programma samen te stellen. Cultuur zit in het DNA van de mens, het verbindt en ontroert. Cultuur is liefhebben en geliefd worden. Cultuur bezint en speelt met gevoelens, het verrast, verwondert en spreekt tot de verbeelding. Wat uw voorliefdes ook zijn, we hopen dat u met ons aanbod ruim aan uw trekken komt. Houdt u meer van theater, dan kan u smullen van de schitterende vertolkingen in stukken als Locke van Compagnie Cecilia, Wachten op Godot van Olympique Dramatique en U bent mijn moeder met niemand minder dan Sien Eggers.


Verkiest u muziek, dan bieden we u mooie avonden met Mama’s Jasje, Jef Neve, Sabien Tiels, De Mens en, zeker niet te missen, Soulsister. Gaat u meer voor de lach en de traan, dan bent u aan het juiste adres met de heerlijke humor van kleppers als Han Solo, Pieter Verelst, Erhan Demirci en Bert Gabriëls. Omnivoor of nichezoeker, we heten u van harte welkom en wensen u een beleving die nazindert in lijf en leden, die u doet zingen, dansen, lachen, huilen, rechtstaan en applaudisseren!

MET WARME GROETEN NAMENS HET TEAM VAN CULTUURCENTRUM DE STEENOVEN HEIDI KNOP UW SCHEPEN VAN CULTUUR

3


PRAKTISCHE INFO 4

WIN WIN WIN Om je uitstap naar De Steenoven, in het nieuwe culturele seizoen, nog specialer te maken, schenken we, bij bijna elke voorstelling, een waardebon van € 50 weg! Deze waardebon kan je inruilen voor een etentje bij één van de deelnemende restaurants in Herzele. Deze bon is 1 jaar geldig, de einddatum staat vermeld op de bon. Hoe maak je kans? In het begin van elke maand kiezen wij, voor alle voorstellingen van die maand, een willekeurig iemand uit de hele lijst bestellers! De winnaars van die maand worden op onze website bekendgemaakt. Hou dus zeker onze website in de gaten. Na de voorstelling komt de winnaar backstage, met max. 2 personen, zijn prijs in ontvangst nemen. Een glaasje cava en een Meet & Greet met de artiest(en) krijg je er bovenop.


TICKETWEEK

TICKETS De ticketverkoop start op donderdag 14 mei om 11u00. Om tickets te bestellen ga je naar onze website steenoven.herzele.be en klik je op het winkelwagentje.

Opgelet: gekochte abonnementen of losse tickets kunnen niet geruild noch terugbetaald worden.

TICKETPRIJZEN & TICKETWEEK / 14 MEI - 1 JUNI Voor (bijna) alle voorstellingen geldt een basisprijs en een kortingstarief. Kortingstarief is enkel voorzien voor: - Min. 25-jarigen (opgelet, dit wordt ook op het ticket aangeduid en gescand) - Van zodra je, binnen één en dezelfde bestelling, 10 of meer tickets aankoopt. Deze korting wordt automatisch toegekend. Dus enkel min. 25 jarigen mogen het kortingstarief aanklikken. Alle andere kortingen worden automatisch toegekend. Bestel en betaal je jouw tickets in de Ticketweken, van donderdag 14 mei om 11u00 tot en met maandag 1 juni om 12u00, dan krijg je nogmaals € 1 korting per ticket. Tijdens de ticketweken kan je ook telefonisch tickets en/of jaarabonnementen bestellen. 5


JAARABONNEMENTEN

6

Met de 3 jaarabonnementen staan er telkens 10 voorstellingen op het menu. Iedereen kan zich een jaarabonnement aanschaffen voor € 100. Dit is meer dan 40% korting!* Uit het volledige aanbod hebben we, voor deze 3 verschillende abonnementen, telkens 10 voorstellingen geselecteerd. Deze selectie ligt vast en afhankelijk van jouw voorkeur/keuze kom je naar de volgende producties:

JAARABONNEMENT A Do 10 sep Za 17 okt Za 07 nov Za 12 dec Zo 27 dec Za 09 jan Vr 29 jan Do 18 feb Za 03 apr Vr 30 apr

Wim Hoste – Don’t you forget about me Dead Man Ray – Bulk Olympique Dramatique – Wachten op Godot Han Solo – Retro Tiels & Temmerman – Tussen Winter & Wonder De Mens – De Mens Late Night De Reuzendoder – Kroniek van een verslaving Maarten Westra Hoekzema – Tired Of Being Young Bruno Vanden Broecke & Ruëll – Ouder Kind De Frivole Framboos – Troppo Maturo


JAARABONNEMENTEN

JAARABONNEMENT B Vr 02 okt Do 15 okt Za 31 okt Vr 13 nov Wo 16 dec Vr 08 jan Za 23 jan Za 20 feb Wo 17 maa Za 17 apr

Mama’s Jasje – De jaren van verstand Pieter Verelst – Amai Sien Eggers – U bent mijn moeder Jef Neve – Mysterium Woodman – Lubricant for Live Erhan Demirci – Doe rustig Reymer – Rebel Heart Hydrogen Sea & GEIKE – Double Bill Assisen III – De Wurgmoord Van Den Eynde, Van Dyck,… – EX

7


JAARABONNEMENTEN

8

JAARABONNEMENT C Do 17 sep Wo 07 okt Do 05 nov Do 10 dec Vr 18 dec Za 30 jan Wo 17 feb Za 13 maa Za 10 apr Vr 23 apr

Daan – Minimal Compagnie Cecilia – Locke De Caluwe & Van Laere – Schoonheid & Troost Lieven Scheire – Artificiële intelligentie Soulsister – De Theatertournee Bert Gabriëls – #Eindejaarsconference Het Zesde Metaal – Skepsels Grunge XXX Eggers & Focketeyn – Sartre & De Beauvoir Emile Verstraeten – Emile

Van elke categorie worden er max. 80 abonnementen verkocht. *Gezien de grote korting (meer dan 40% op de goedkoopst mogelijke ticketprijs) die werd toegepast kan deze formule niet gecombineerd worden met andere kortingen (bv. de € 1 korting).


TICKETMATIC

ONLINE KOPEN & BETALEN Via onze website is het mogelijk om het gewenst aantal tickets voor eender welke voorstelling te kopen vanuit je luie zetel, en dit 24u per dag, 7 dagen op 7. Bij een voorstelling met genummerde zitplaatsen kan je bovendien zelf bepalen waar je zit. Na het invullen van jouw gegevens, betaal je jouw online gekochte tickets meteen met kredietkaart of bancontact of via overschrijving. Daarna kan je de tickets zelf thuis afprinten (Print at Home). Deze tickets breng je mee naar De Steenoven. Aan de ingang worden deze dan gescand. TICKETMATIC De Ticketmatic App kan geĂŻnstalleerd worden op je smartphone. Een belangrijke stap vooruit op vlak van mobile ticketing. Je aangekochte tickets verschijnen automatisch in de App. Het is dus niet langer nodig om tickets te downloaden en af te printen. De digitale tickets kunnen van je telefoon gescand worden.

9


BETALEN MET GESCHENKBON / SODEXO CHEQUES

VARIA

Beschik je over een nieuwe (online) geschenkbon? Dan kan je de code ingeven bij “Gebruik geschenkbon�. De bon wordt dan in mindering gebracht. Met deze bon, die 1 jaar geldig is, kan je enkel tickets kopen voor voorstellingen georganiseerd door De Steenoven. Deze bon kun je meerdere malen gebruiken. In De Steenoven betaal je met bancontact. Daarnaast aanvaarden we ook Sodexo cheques.

10

ROLSTOEL GEBRUIKERS Voor rolstoelgebruikers houden we plaatsen vrij. Gelieve hiervoor contact op te nemen met De Steenoven. UITVERKOCHT Bij uitverkochte voorstellingen raden we aan om je op de wachtlijst te registreren. Indien er reservaties worden geannuleerd, worden de tickets aangeboden aan de mensen op de wachtlijst. Betaalde tickets worden niet teruggenomen door De Steenoven. LAATKOMERS Onze voorstellingen beginnen stipt. Laatkomers kan de toegang tot de zaal ontzegd worden.


CAVA BAR

GEZELLIGE CAVA BAR, WANNEER? Indien er slechts een 100-tal personen ingeschreven zijn voor bepaalde voorstellingen dan maken we het toch nog zeer gezellig zowel voor artiesten als voor het publiek. Hiervoor toveren we de schouwburg om tot een sfeervolle, intieme cava bar. Iedereen kan dan plaats nemen aan ronde tafels (vrije zitplaatsen) en genieten van een lekker glaasje/flesje cava aan een democratische prijs.

11


DONDERDAG 10 SEPTEMBER 2020 OM 20U15 WIM HOSTE

DON'T YOU FORGET ABOUT ME Gentenaar Wim Hoste, woonachtig in Dubai, is een ster in landen als Dubai, Korea en China. In eigen land kent niemand hem.

JABO A TICKETS: € 16 / € 14

De Steenoven wil met de start van het nieuwe seizoen daar verandering in brengen. In zijn nieuwste show brengt Wim een mix van cinema, theater, musical en live zang. Het script is van de hand van Neigbours acteur Alex Broun, de meest bekende short script writer ter wereld. Hij schreef een love story, die vervolgens verfilmd werd. On stage gaat Wim live in interactie met de actrice uit de film. De scénes worden afgewisseld met covers van bekende songs van o.a. U2, Frank Sinatra, Andrea Boccelli & Lady Gaga. Kom deze internationale ster ontdekken in De Steenoven. 13


DONDERDAG 17 SEPTEMBER 2020 OM 20U15 DAAN

MINIMAL Dit najaar gaat Daan voor het eerst sinds zijn debuut, nu al weer een kleine 20 jaar geleden, tijdens een selecte serie live optredens: solo! Minimal dus. Het idee is om elk optreden te experimenteren met een steeds veranderende setlist waarin Daan een aantal van zijn eigen vergeten, èn bekende parels, gecombineerd met onverwachte covers zal brengen.

JABO C

TICKETS: € 24 / € 22 BEELD: GERALDINE JACQUES

In 2021 brengt Daan een nieuw popalbum uit: het ideale moment om dit nieuw songmateriaal reeds te testen voor een beperkt publiek. Een pure en intieme ervaring, zowel voor hem als voor het publiek.

15


ZONDAG 20 SEPTEMBER 2020 OM 20U15 KOMMIL FOO OOGST

Een piano, een gitaar, een viool en hun 2 karakter stemmen, meer hebben de broers Walschaerts niet nodig om hun publiek een memorabele avond te bezorgen.

TICKETS: â‚Ź 28 / â‚Ź 26

Dertig jaar onafgebroken maken en spelen. Hoog tijd dus om uit al dat moois een nieuwe voorstelling te destilleren. Zonder circus, intiem. Raf, Mich, hun mooiste liedjes en hun strafste verhalen.

17


VRIJDAG 2 OKTOBER 2020 OM 20U15 MAMA'S JASJE

DE JAREN VAN VERSTAND Mama’s Jasje mag trots terugblikken op een 30-jarige carrière. Met zijn deelname aan Liefde Voor Muziek is Peter Van Laet helemaal terug. De ervaren liveband vindt het evenwicht tussen hits uit de beginperiode met o.a. zo ver weg, Teken van leven, Doe het licht maar uit en hommages van eind jaren 90, denk vooral aan Als de dag van toen, Laat me alleen. De laatste jaren heeft de groep rond Peter Van Laet niet stilgezeten en bracht eind 2018 een nieuw album uit Nieuwe jas.

JABO B

TICKETS: € 24 / € 22 MET: PETER VAN LAET BERT VERSCHUEREN PIETER VAN MALDEREN WOUTER BERLAEN GERT MEERT VIRGINIE JACQUIN

Hun wilde haren zijn de muzikanten nog niet helemaal kwijt maar misschien zijn de jaren van verstand nu een feit. Kom kijken, leun achterover, zing mee,…geniet!

19


Locke is een muzikale, ritmische, emotioneel subtiele ontploffing van emoties, die niemand onberoerd zal laten.


WOENSDAG 7 OKTOBER 2020 OM 20U15 COMPAGNIE CECILIA LOCKE

Ivan Locke, een plichtsbewuste bouwondernemer en goede vader, vertrekt op een dag van zijn werk naar huis. Aan de verkeerslichten beslist hij echter rechtsaf te slaan waar hij normaal links moet. Wat volgt is een van de strafste filmscenario’s ooit qua structuur en personages. Stap voor stap komen we te weten wat Ivan leidt om, gedurende de anderhalf uur durende autorit die op zijn beslissing volgt, heel zijn leven op het spel te zetten. Elke avond speelt 1 van de 2 acteurs de hoofdrol en de andere 6 bijrollen. De avond erop draait alles om. Een theatrale tour de force kortom.

JABO C

TICKETS: € 24 / € 22 TEKST EN REGIE: YAHYA TERRYN SPEL: KOEN DE GRAEVE TOM VERMEIR LIVE-MUZIEK: BEN BRUNIN, FREDERIK HEUVINCK LUK VERMEIR JOHANNES VERSCHAEVE BEELD: KURT VAN DER ELST

21


"Pieter Verelst is een briljante cabaretier." Hij heeft op de première van zijn nieuwe voorstelling 'Amai' de hele zaal omvergeblazen. Dit wordt nu ook bevestigd door De Standaard & Nieuwsblad.be met 5 sterren�! *****


DONDERDAG 15 OKTOBER 2020 OM 20U15 PIETER VERELST AMAAI

Nadat Pieter het Cameretten festival in Rotterdam won, speelde hij vooral in Nederland. Zijn stijl leunt aan bij het ontregelende Nederlandse cabaret van Hans Teeuwen.

JABO B TICKETS: € 14 / € 12

In zijn nieuwste programma ‘Amai’ maakt hij opnieuw gebruik van zijn typerende humor en muzikaal talent. Hij brengt hilarische sketches en ontroerende bespiegelingen in een voorstelling waarin hij inzoomt op zijn generatie, materialisme, liefde, angst en relaties. Want Amai. Het is toch allemaal wat.

23


ZATERDAG 17 OKTOBER 2020 OM 20U15 DEAD MAN RAY BULK

De Indie-superband rond Daan Stuyven en ex-dEUS gitarist Rudy Trouvé tekent voor de meest verrassende comeback van het jaar. Dead Man Ray maakte furore eind ’90 met de culthits ‘Chemical’ en ‘Copy of ’78 en katapulteerde hen meteen op het podium van Rock Werchter. Hun derde en laatste plaat Cago werd in 2002 opgenomen in Chicago bij Nirvana- en Pixiesproducer Steve Albini. Na een stilte van 16 jaar is Dead Man Ray nu plots herrezen.

JABO A TICKETS: € 30 / € 28 MET: DAAN STUYVEN RUDY TROUVÉ KAREL DE BACKER ELKO BLIJWEERT WOUTER VAN BELLE

Met een nieuw album Over en Daan voor de vierde maal op ons podium wordt de avond ongetwijfeld Chemical.

25


Deze voorstelling wil niet gevoeliger zijn of dramatiseren. Het is een respectvol portret, waar desondanks veel humor inzit De Standaard


ZATERDAG 31 OKTOBER 2020 OM 20U15 SIEN EGGERS

U BENT MIJN MOEDER In U bent mijn moeder geeft Joop Admiraal een eerlijk en aangrijpend beeld van het leven van zijn 80-jarige demente moeder. Stefan Perceval bewerkte dit verhaal tot een moeder-dochter-confrontatie, waarbij Sien Eggers beide rollen speelt. U bent mijn moeder gaat over het verdriet dat de kop opsteekt als de moeder door de genadeloze tijd wordt ingehaald. Zich dingen niet meer herinnert. Moet leven in een verzorgingstehuis. En denkt dat niemand haar komt bezoeken. Het hardvochtig proces van verdwijnen.

JABO B

TICKETS: € 16 / € 14 SPEL: SIEN EGGERS TEKST: JOOP ADMIRAAL BEWERKING & REGIE: STEFAN PERCEVAL PRODUCTIE: HETGEVOLG BEELD: MARIT STOCKER

27


DONDERDAG 5 NOVEMBER 2020 OM 20U15 JESSIE DE CALUWE & HILDE VAN LAERE

SCHOONHEID & TROOST Als iemand gestorven is, weten we meestal niet wat we moeten zeggen. Toch zijn het de eenvoudigste woorden en de schoonheid van de muziek die troost brengen. Samen met multi-instrumentaliste Hilde Van Laere brengt Jessie De Caluwe een beetje licht in de donkerte. En hoop. We willen helpen om het verdriet te verwerken, om het verlies een plaats te geven, om er nadien over te kunnen praten.

JABO C TICKETS: € 14 / € 12 MET: JESSIE DE CALUWE HILDE VAN LAERE

MAX. 150 PERSONEN CAVA OPSTELLING

Met zelf geschreven en bestaande teksten, specifiek gecomponeerde muziek en songs, brengen ze een kwaliteitsvol programma voor al wie met de dood van een geliefde geconfronteerd werd.

29


ZATERDAG 7 NOVEMBER 2020 OM 20U15 TONEELHUIS - OLYMPIQUE DRAMATIQUE WACHTEN OP GODOT

Ze zitten er nog steeds. Bij hun boom. Vladimir en Estragon. Mét bolhoed. Te wachten op iemand die Godot heet. Hoe lang ze al aan het wachten zijn, weten ze niet. Ook niet of ze wel op de juiste plek zitten. En al evenmin weten ze wie Godot is en wat die hen zou moeten komen vertellen. Wat ze zich herinneren, zijn enkel flarden van een wereld die er niet meer is. En het enige wat ze hebben is tijd. Veel tijd. Om te discussiëren. Om ruzie te maken. Om na te denken. En vooral om zich te vervelen. De brutale verschijning van Pozzo en zijn knecht Lucky doorbreekt hun dagelijks ritueel. Een ogenblik lang. Fundamenteel verandert er niets. Ze blijven wachten. Dan komt een jongetje zeggen dat meneer Godot vandaag niet meer zal komen...

JABO A TICKETS: € 24 / € 22 TEKST: SAMUEL BECKETT MET: KOEN DE SUTTER TOM DEWISPELAERE NICO STURM TOM VAN DYCK PRODUCTIE: TONEELHUIS

MET DE STEUN VAN DE TAX SHELTER VAN DE BELGISCHE FEDERALE OVERHEID, CASA KAFKA PICTURES

31


VRIJDAG 13 NOVEMBER 2020 OM 20U15 JEF NEVE

MYSTERIUM Jef Neve stelt zijn nieuwe album voor! En wie kan de inspiratie voor Mysterium beter verwoorden, dan Jef zelf. In een wereld waar alle data heel direct beschikbaar zijn, heb ik nood aan het mysterie: de kracht van een zoektocht naar waarachtigheid, het kinderlijk plezier van de acceptatie dat ik het niet begrijp, dat ik onwetend ben. De klank van piano en contrabas zijn me sinds het begin vertrouwd en vormen de structuur waarop ik de composities heb gebouwd. Ik nodig u uit om u mee te laten slepen in dit muzikaal mysterie, laat de echte wereld even los en ontdek het bevrijdend gevoel om eens iets niet te begrijpen.

JABO B

TICKETS: € 30 / € 28 MET: JEF NEVE JASPER HØIBY TEUS NOBEL NICOLAS KUMMERT BRUNO VAN DER HAEGEN ANDY DHONDT PIETER KINDT

Live in de Steenoven laat de Belgische toppianist zich vergezellen door de crème de la crème van de Europese jazz- en klassieke muziekwereld. 33


DONDERDAG 10 DECEMBER 2020 OM 20U15 LIEVEN SCHEIRE ARTIFICI LE INTELLIGENTIE Wat is dat nu eigenlijk, die Artificiële Intelligentie waar zoveel om te doen is? Maar vooral: wat is het niet? Zijn het computers die kunnen denken zoals wij? Neen, nog lang niet, en misschien wel nooit. Maar A.I. geeft computers en apps wel vaardigheden die ze tot nu toe nooit gehad hebben: gezichten herkennen, voorwerpen benoemen, menselijke taal begrijpen en ook spreken, tot zelfs het voorspellen van menselijk gedrag.

JABO C TICKETS: € 16 / € 14 SPEL: LIEVEN SCHEIRE BEELD: KREW

Of het zo’n vaart zal lopen, is verre van zeker. Maar dat A.I. vandaag al alomtegenwoordig is, en ons leven verregaand zal veranderen in de nabije toekomst, dat staat vast. In deze theatershow maak je op een entertainende en luchtige manier kennis met je nieuwe vriend, butler, adviseur, psycholoog, personal trainer en beschermengel: Artificiële Intelligentie 35


ZATERDAG 12 DECEMBER 2020 OM 20U15 HAN SOLO

RETRO Han Solo keert in zijn nieuwe show ‘Retro’ terug naar zijn roots. De komische meesterverteller wil instaan voor de bescherming van onze Vlaamse levenswijze. Europa is op drift en de dolgedraaide Vlaming is de weg kwijt. Nu ook het platteland zijn ruk naar rechts heeft ingezet acht Han Solo de tijd rijp om orde op zaken te stellen. Na Trump, Johnson, Van Grieken en andere Schild-en-Vrienden: tijd voor actie, tijd voor een nieuwe old-school-wind, tijd voor Han Solo. Steeds met een knipoog, steeds scherp en kritisch, maar vooral grappig.

JABO A TICKETS: € 16 / € 14 SPEL: HAN COUCKE COACH: LATIF AIT BEELD: NICK PROOT

37


WOENSDAG 16 DECEMBER 2020 OM 20U15 WOODMAN

LUBRICANT FOR LIFE Welkom bij Lubricant for life! En voor sommigen welkom thuis! Wij dachten vorig jaar: hoe kunnen we de mensen blij maken? Of blijer. Dit wordt geen gewone theateravond. Creëer je eigen unieke Lubricant for life tijdens deze hilarische voorstelling. Iedere avond is anders en wordt bepaald door het geluk. Het magische moment waarop allerlei toevalligheden samenkomen. Serendipiteit! Wat is lubricant? Uw glijmiddel om het leven te smeren? Het poppen van een cava fles? Een pintje op een dakterras? Woodman trekt alle registers open om u de meest gelukkige avond te bezorgen. Een voorstelling als een bruistablet, want ‘als drama alles dreigt over te nemen, kies je maar beter voor humor’.

JABO B

TICKETS: € 20 / € 18 SPEL: JOKE EMMERS THOMAS JANSSENS MATTHIAS MEERSMAN TANYA ZABARYLO COACH: LIEN DE GRAEVE BEELD: FRED DEBROCK

39


VRIJDAG 18 DECEMBER 2020 OM 20U15 SOULSISTER

DE THEATERTOURNEE Soulsister is terug, en hoe! Zet Jan Leyers en Paul Michiels samen op een podium en je krijgt chemie. Wie er al eens bij was in De Steenoven weet dat Soulsister een hitmachine is waarbij de vonken en het vuur van het podium spatten. The Way to Your Heart, Tell Me What It Takes, Through Before We Started, Changes… naast een aantal nieuwe nummers beloven Jan en Polle Pap om in De Steenoven AL hun hits te spelen.

JABO C TICKETS: € 30

Jan en Paul zijn nu helemaal terug. Met volle overtuiging, trots op wat ze hebben bereikt en nog zullen bereiken, klaar om ook jouw hart te veroveren.

41


ZONDAG 20 DECEMBER 2020 OM 14U30 SPROOKJES ENZO (EN 17U00) SNEEUW Een witte, fabelachtige interactieve wintervoorstelling voor de allerkleinsten vanaf 1,5 jaar. Met weinig woorden en sterke beelden vol muziek en kleuren, ademt de voorstelling de sfeer van het verre Noorden, stil en sprookjesachtig. Zet gauw je muts op, trek je sjaal en wanten aan en kom er lekker bij, dan gaan we samen op avontuur! Sneeuw! is een scéne op scéne-voorstelling voor peuters en kleuters van 1,5 tot 3 jaar.

FAMILIEVOORSTELLING TICKETS: € 14 / € 10 SPEL: PETER DEWEL ILKE TEERLINCK CONCEPT: PIETRO EN MARCELLO CHIARENZA BEELD: RUDI SCHUEREWEGEN DUUR: 45 MINUTEN MAX. 70 TOESCHOUWERS

43


ZONDAG 27 DECEMBER 2020 OM 20U15 S. TIELS & A. TEMMERMAN

TUSSEN WINTER & WONDER In “Tussen Winter & Wonder” staan positiviteit, dromen en liefde centraal. Dit kerstconcert komt recht uit het hart! Dat Amaryllis Temmerman en Sabien Tiels vier handen op een buik zijn sinds hun concerttour met de Nijghse vrouwen is geen geheim. Beide zangeressen zijn dol op kerst en geloven in de kracht van het positief denken en de invloed daarvan op onze samenleving. Samen dromen van een wereld waarin de liefde regeert.

JABO A

TICKETS: € 18 / € 16 MET: SABIEN TIELS AMARYLLIS TEMMERMAN DIRK SCHEURS MARCO CIRONE

Van Toon Hermans Als de liefde niet bestond tot Urbanus Bakske vol met stro via Suza Nina naar Nijghs Alles wat ademt. Voeg daar nog een mooie selectie hertalingen van kerstklassiekers aan toe en de reis kan beginnen. Onderweg naar vrede. 45


VRIJDAG 8 JANUARI 2021 OM 20U15 ERHAN DEMIRCI

DOE RUSTIG Druk, druk, druk… Het standaardantwoord als je iemand vraagt hoe het gaat. Maar doen we dit ons zelf niet aan door én carrière te willen maken, 3 hobby’s te hebben, aan zelfontplooiing te doen en een gezin te runnen. Neem even wat gas terug en geniet van anderhalf uur quality-time door naar deze voorstelling te komen. We maken er een gezellige nieuwjaarsdrink van en tunen onze schouwburg om in een gezellige, romantische cava bar. Quality-time verzekerd.

JABO B TICKETS: € 14 / € 12 SPEL: ERHAN DEMIRCI REGIE: HAN COUCKE BEELD: CHERRY BLOSSOM D PHOTOGRAPHY

MAX. 150 PERSONEN CAVA OPSTELLING

47


ZATERDAG 9 JANUARI 2021 OM 20U15 DE MENS

DE MENS LATE NIGHT DE MENS, al meer dan vijfentwintig jaar leveranciers van doorvoeld entertainment, en in 2020 populairder en geliefder dan ooit, zakken om de vijf à zes jaar graag af naar de talrijke mooie theaters en cultuurzalen die ons land rijk is.

JABO A TICKETS: € 28 / € 26 BEELD: GUY KOKKEN

Eind 2020 en begin 2021 doen ze dat in maatpak en in het decor van een sfeervolle laatavond-talkshow. Met stemmige belichting, een comfortabele zetel en sterke verhalen rond de nu eens intiem, dan weer swingend gebrachte songs uit het eigen, rijke repertoire. DE MENS is sowieso een band met een dwingend verhaal, dat ook het verhaal van zijn publiek is. Dat wordt in DE MENS Late Night op een geheel nieuwe, stijlvolle manier verteld. 49


ZATERDAG 23 JANUARI 2021 OM 20U15 REYMER

REBEL HEART We zijn al fan van Tine Reymer sinds eind jaren ’90, bij het horen van de perfecte pop die ze samen met Tom Pintens maakte bij Flowers for Breakfast. Ook haar rol bij het mambocollectief El Tattoo del Tigre was haar op het lijf geschreven en met haar all female band Billie King pakte ze eveneens het podium in. En nu is er REYMER. Haar meest uitgepuurd, meest persoonlijk en meest doorleefde project so far. Haar stem klinkt beter dan ooit. Het uitgangspunt is pop, maar dan tijdloos en met een vleugje Americana. De productie van het album is in handen van Tom Pintens (Zesde Metaal, Tamino,…) die als muzikant ook deel uitmaakt van Reymers Liveband naast Aarich Jespers (Melanie De Biasio,…) en Pieter Van Buyten (Flip Kowlier).

JABO B TICKETS: € 20 / € 18 MET: TINE REYMER TOM PINTENS AARICH JESPERS PIETER VAN BUYTEN LOESJE MAHIEU FIOANA BROWN

51


VRIJDAG 29 JANUARI 2021 OM 20U15 DE REUZENDODER VAN ERNEST HEMINGWAY Vijf topacteurs brengen de kroniek van een morbide verslaving, verteld door de belangrijkste getuigen: Hemingway’s vrouwen. Overal ter wereld, van Cuba tot Parijs, stond Ernest H. bekend om zijn hoge alcoholtolerantie. Slechts twee voorwaarden had hij ten opzichte van zijn vuurwater: nooit onder het schrijven en bij voorkeur post meridiem. Maar waarom zo excessief? Waarom leek hij zichzelf te willen verwoesten? Tot het uiteindelijk zijn zelf geplande dood werd?

JABO A

TICKETS: € 22 / € 20 REGIE, CONCEPT, TEKST: THOMAS JANSSENS SPEL: GEERT VAN RAMPELBERG CLARA CLEYMANS LOIS BROCHEZ MIEKE DE GROOTE DAHLIA PESSEMIERS-BENAMAR SCENOGRAFIE: MIKAËL WELLENS BEELD: FRED DEBROCK

53


ZATERDAG 30 JANUARI 2021 OM 20U15 BERT GABRIELS

EINDEJAARSCONFERENCE 2020 Na het succes van de #Eindejaars 2019 op Radio1 en op de regionale zenders, gaat Bert Gabriëls verder op het elan met een nieuwe #Eindejaars. Maar deze keer nog slimmer, grappiger en scherper dan de vorige. Het zal een bijzondere conférence worden zoals je nog nooit hebt gezien, want het wordt een jaar zoals we er nog nooit één hebben meegemaakt. Het zal een show zijn over ons. Over wat we hebben bijgeleerd. En hoe we daar weer samen nog een keer goed mee kunnen lachen.

JABO C

TICKETS: € 16 / € 14 TEKST & SPEL: BERT GABRIELS PRODUCTIE: GAYA SCIENZA BEELD: JOHANNES VANDE VOORDE

Bert Gabriëls is een van de hardst werkende en meest ervaren comedians van Vlaanderen. Hij maakte al 10 theatershows waarmee hij door heel Vlaanderen en Nederland toerde. Hij werd bekend dankzij tv-programma’s als ‘Comedy Casino’, ‘Scheire en de Schepping’, ‘Absurdistan’, ‘Advocaat van de duivel’ en natuurlijk ‘Zonde van de Zendtijd’. 55


DONDERDAG 11 FEBRUARI 2021 OM 20U15 ZOE BIZOE In 2019 kroonde Zoe Bizoe zich tot Queen in de World Burlesque Games in London. Wereldkampioen dus! Zoe Bizoe mixt humor en sensualiteit tot een unieke cocktail. Elk vogeltje zingt zoals het gebekt is. Zo ook Zoe Bizoe, al is niet meteen duidelijk wat voor vogel ze eigenlijk is. Een stuntelige flamingo met lange benen? Een kip zonder kop? Of een diva met pauwenstreken? Eén ding is zeker: Zoe geeft zich helemaal bloot. Letterlijk en figuurlijk. In een nooit geziene combinatie van comedy en burlesque stript ze zichzelf verbaal tot in haar hart en teaset ze het publiek met een uitdagende choreografie.

TICKETS: € 15 / € 13 TEKST & SPEL: ZOE BLYAU REGIE: HAN COUCKE COACHING DANS: SAM LOUWYCK BEELD: VERONIKA MARX MAX. 150 PERSONEN CAVA OPSTELLING

57


VRIJDAG 12 FEBRUARI 2021 OM 20U15 STASH

WOLFMAN! Le nouveau Stash est arrivé… Tien jaar na het laatste Stash album is het gat letterlijk en figuurlijk dicht gefietst. Singer-songwriter Gunther Verspecht is de spilfiguur achter Stash. Onlosmakelijk verbonden met de single ‘Sadness’ uit 2005, sindsdien een vaste stek in de top 100 van onze Belgische klassiekers. Gunther kroop weer in zijn pen, met Wolfman! als resultaat. Tien songs zingt hij met zijn typisch stemgeluid, met passie en overgave, nadat het tien jaar heeft liggen rijpen in zijn hart en ziel. En hoe!?

TICKETS: € 20 / € 18 MET: GUNTHER VERSPECHT HT ROBERTS BRUNO DENECKERE NILS DE CASTER NIELS DELVAUX BEELD: WARD SPANHOVE MAX. 150 PERSONEN CAVA OPSTELLING

Zoveel talent en klasse in één band, niet enkel op de plaat, maar met nog méér vuur en passie op het podium, een mens zou er lyrisch van worden… 59


WOENSDAG 17 FEBRUARI 2021 OM 20U15 HET ZESDE METAAL SKEPSELS

‘Zet junder ier, dak et ol explicere…’ Ruim vijf jaar na de profetische woorden waarmee Het Zesde Metaal Nie voe kinders op gang trapte, geldt de uitnodiging vandaag nog altijd. Op maat van een theatertour zowaar. Zet jullie hier, leun achterover en raak ondersteboven. Zonder uitzondering deze keer, want alle Skepsels – een albumtitel om u luistert toch ook tegen te zeggen – hebben nood aan explicatie. Wannes Cappelle geeft ons die, nu eens ingetogen en bevragend, dan weer kordaat en to the point.

JABO C

TICKETS: € 26 / € 24 BEELD: RAMY MOHARAM FOUAD

Het recept is beproefd, de uitwerking ervan verrassend en nieuw. Zowel parels uit de tijd van toen als nummers uit hun jongste plaat komen voorbij. Mijmeringen over de plooien van ’t bestaan, en hoe het uiteindelijk toch wel in de juiste valt. Het Zesde Metaal blinkt als goud. 61


Zonder enig decor of lichtontwerp brengt Hoekzema een (h)eerlijke vertelling over hoe hij het ouder worden langzaam leerde te omarmen De Standaard


DONDERDAG 18 FEBRUARI 2021 OM 20U15 MAARTEN WESTRA HOEKZEMA

TIRED OF BEING YOUNG Toen hij 25 was, zag hij de mensen om zich heen de job krijgen die ze altijd wilden, het lief veroveren waar ze altijd naar verlangd hadden en het huis kopen waar ze altijd van gedroomd hadden. Het enige wat hij deed was met open mond toekijken en denken: ‘Hoe doen ze het toch, hoe krijgen ze het voor elkaar?”. Nu, jaren later ziet hij iedereen om zich heen klagen over de job die ze altijd wilden, het lief waar ze zo naar verlangd hadden en de hypotheek waar ze nog tenminste twintig jaar aan vastzitten. Weer kijkt hij toe met open mond en denkt hij: ‘Hoe doen ze het toch? Hoe krijgen ze het voor elkaar?”.

JABO A

TICKETS: € 14 / € 12 TEKST EN SPEL: MAARTEN WESTRA HOEKZEMA COACHING: JOHAN PETIT LICHTONTWERP: SANDER SALDEN

In Tired of being young vraagt Maarten zich af wat volwassen zijn nu eigenlijk is en vooral of het überhaupt wel nodig is volwassen te worden... 63


ZATERDAG 20 FEBRUARI 2021 OM 20U15 DOUBLE BILL

HYDROGEN SEA & GEIKE Birsen Uçar en PJ Seaux gaan met Hydrogen Sea, in duo vorm op zoek naar verbinding. Verwacht u aan frisse, uitgepuurde electronica van PJ in combinatie met de prachtige stem van Birsen. Hydrogen Sea is een wolk om heerlijk op te zweven, weg van alle drukte om ons heen. Elf jaar lang was Geike Arnaert het gezicht van Hooverphonic, maar eind 2008 koos Geike voor een solocarrière. 9 jaar later was daar plots Zoutelande, de monsterhit samen met Bløf. Het duurde 8 jaar vooraleer Geike klaar was met de opvolger van haar 1ste plaat maar het resultaat mag er zijn. Het is een fantastisch, tijdloos maar ook super muzikaal album.

JABO B

TICKETS: € 27 / € 25 MET: GEIKE ARNAERT BIRSEN UCAR ROBBY GOVAERTS PEDRO GORDTS PJ SEAUX STEVEN VAN GELDER DUUR: HYDROGEN SEA: 45 MIN PAUZE GEIKE: 70 MIN

65


“The Great Belgian Songbook is een stomend prestigeproject van Jo Hermans om duimen en vingers van af te likken. Daar kunnen ze zelfs over de grote plas enkel jaloers naar kijken.� Nieuwsblad


VRIJDAG 26 FEBRUARI 2021 OM 20U15 THE GREAT BELGIAN SONGBOOK The Great Belgian Songbook is een bezwerende en begeesterende trip door de nationale muziekgeschiedenis. Met de swing van jazz en met de herkenbaarheid van pop. Gebracht met schwung, lef, enthousiasme en humor. De uitvoering, door 4 topmuzikanten waaronder Jo Hermans, de beste muzikant van België, is bijzonder met bugel/trompet, drums, toetsen en cello. Het zijn naoorlogse nummers met een verhaal en bijzondere dynamiek. De selectie gebeurde in overleg met Jan Delvaux (Belpop Bonanza).

TICKETS: € 18 / € 16 MET: JO HERMANS DAVID THOMAERE JEAN-FRANCOIS ASSY DRÉ PALLEMAERTS

De liedjes werden gedemonteerd en op een originele en verrassende manier weer in mekaar gepuzzeld. “La chanson des vieux amants” van Jacques Brel krijgt de funk van Quincy Jones, “Martine” van Louis Neefs swingt enkele versnellingen hoger en “Somebody that I used to know” van Gotye wordt hedendaags klassiek. 67


ZATERDAG 13 MAART 2021 OM 20U15 GRUNGE XXX In 2021 is het dertig jaar geleden dat “Nevermind” van Nirvana de wereld werd ingestuurd. Een van de belangrijkste platen uit de rockgeschiedenis, en eentje die de muzieksector flink overhoop haalde. Nevermind wordt gezien als de doorbraak van de grunge, een wereld veroverend muziekgenre, en 30 jaar grunge moet gevierd worden. Met Grunge XXX nemen we het genre onder de loep in een apart jasje. Deze straffe band brengt de grootste Grunge hits zoals niemand ze ooit gehoord heeft.

JABO C

TICKETS: € 20 / € 18 MET: ELODIE CARELS ANTHONY GRÖGER MARJOLEIN COOLS KOEN VANMEERBEEK SAM GEVERS

Een heuse trip naar Seattle and back met muziek van Pearl Jam, Smashing Pumkins, Soul Asylum, Weezer, The Cranberries, Rage Against the Machine, en natuurlijk…. Nirvana. 69


WOENSDAG 17 MAART 2021 OM 20U15 ASSISEN III

DE WURGMOORD Dezelfde protagonisten, een nieuwe, spannende zaak. Kaartlegster Rita Celis werd door haar klant Raf De Graeve gewurgd. De beklaagde bekende de feiten, dus over de schuldvraag bestaat geen twijfel. Maar handelde De Graeve misschien uit onweerstaanbare drang? Spelen er verzachtende omstandigheden waardoor de jury hem toch nog kan vrijpleiten? Of is er zwarte magie in het spel? Spanning, ontroering en humor kleuren meer dan ooit deze ASSISEN III – De Wurgmoord. Francesca en Kürt zullen opnieuw de jury zien te overtuigen van schuld of onschuld. En die Jury…. Dat bent u!

JABO B

TICKETS: € 26 / € 24 SPEL: KÜRT ROGIERS FRANCESCA VANTHIELEN FRANS MAAS MARIJN DEVALCK DANNI HEYLEN SANDRINE ANDRÉ STEVEN GOEGEBEUR LINDA DE RIDDER TEKST: PETER RÖMER FRANK VAN LAECKE REGIE: FRANK VAN LAECKE

71


DONDERDAG 18 MAART 2021 OM 20U15 VANTOMME VEGIR

Vegir – Ijslands voor “wegen” – lost alle verwachtingen die de titel impliceert moeiteloos in. Eén studiosessie met Jasper (Black Box Revelation), Mirko (Arno, Arsenal) en Geert (o.a. Candy Dulfer) bleek dit de gouden combinatie te zijn om de thema’s, die Vantomme (o.a. T. Thielemans) tijdens het touren en reizen doorheen de VS en Azië schreef, aan te pakken. Een trip waar jazz, progrock en improvisatie centraal staan. Vegir, gereleased op het New Yorks label Moonjune Records, brengt op het podium de eigenzinnige thema’s tot leven met een sterke live reputatie. Avant-garde en experimentele elektronica gemixt met een dosis absurdisme zijn de ingrediënten voor dit explosief live gebeuren.

TICKETS: € 16 / € 14 MET: DOMINIQUE VANTOMME JASPER MOREL MIRKO BANOVIC GEERT ROELOFS

MAX. 150 PERSONEN CAVA OPSTELLING

73


DINSDAG 30 MAART 2021 OM 20U15 BERT CANDRIES

TWO ACOUSTIC SOULS IN ONE Na 32 jaar trouwe rechterhand van Johan Verminnen (en vele anderen) laat Bert ons kennis maken met een totaal nieuw ‘Zen’ project waarin healing, yoga, relaxatie en rust de hoofdrol spelen. Zeer uitzonderlijk omdat Bert dit doet door wereldbekende Heavy Metal songs te spelen in zachte, instrumentale Zen versies. Samen met bijhorende relaxatie filmpjes die geprojecteerd worden, creëert hij een bijzondere sfeer.

TICKETS: € 14 / € 12 MET: BERT CANDRIES DUUR: 2 X 45 MIN

MAX 50 PERSONEN SCÉNE SUR SCÉNE

75


MICHAEL VAN PEEL

VRIJDAG 2 APRIL 2021 OM 20U15

WELCOME TO THE REBELLION Toen Michael Van Peel uitkwam, was Star Wars één jaar oud. Van kindsbeen af wou hij rebel worden, dus trainde hij zijn tegendraadsheid, maar intussen is dwarsliggen ook al mainstream geworden. Iedereen is wel tegen iets (maar niemand staat nog voor iets). Het enige wat ons verenigt, is de afkeer jegens de tegenpartij. De extremen lopen over en de mainstream droogt op. En alsof dat nog niet genoeg is, staat er alweer een nieuwe generatie verongelijkte millennials op om te rebelleren tegen de veertigers van Generation X.

TICKETS: € 18 / € 16 TEKST & SPEL: MICHAEL VAN PEEL BEELD: JOHANNES VANDE VOORDE

Welcome to the Age of Outrage. Welcome to the Rebellion!

77


...die cocktail, en het afwisselen tussen dialoog en monoloog zorgt voor een topvoorstelling die de intensiteit kent van een drama van shakespeare Concertnews


RAVEN RUËLL & BRUNO VANDEN BROECKE - KVS

ZATERDAG 3 APRIL 2021 OM 20U15

OUDER KIND

Ouder Kind is een mooie voorstelling waarin twee vrienden zo dicht op elkaars huid gaan zitten dat plots de bom barst. Ruëll is de dromerige radicaal, soms megalomaan, steeds balancerend tussen euforie en depressie. Bruno is de beroepsspeler, speelt om het even wat. Hij moet in de eerste plaats zijn gezin onderhouden, er moet brood op de plank. Ouder Kind is genadeloos eerlijk theater, kwetsbaar en naakt, over twee vrienden, over theater, maar ook over zoveel meer: over het koloniale heden en verleden, over vriendschap, over engagement. Ouder Kind is een ode aan de meest reële, maar ook de meest artificiële der kunstvormen: theater. Men doet er alsof, en net daarom is het echt.

JABO A

TICKETS: € 22 / € 20 TEKST & SPEL: RAVEN RUËLL BRUNO VANDEN BROECKE PRODUCTIE: KVS BEELD: LIEVEN SYMAEYS

79


ZATERDAG 10 APRIL 2021 OM 20U15 SIEN EGGERS & FRANK FOCKETYN

SARTRE & DE BEAUVOIR Na o.a. Socrates en Marx komt Stefaan van Brabandt met het vierde luik in zijn theaterreeks rond grote filosofen. Geen monoloog, maar een dialoog deze keer. En wel tussen het beroemdste koppel uit de geschiedenis van de filosofie. Frank Focketyn en Sien Eggers spelen Jean-Paul Sartre & Simone de Beauvoir. Welke betekenis heeft hun filosofie vandaag nog? Is de feministische strijd waar de Beauvoir voor ijverde nog steeds actueel? En wat bedoelt ze met haar moraal van de dubbelzinnigheid? Wat betekent het om authentiek mens te zijn? Waarom zijn we “gedoemd tot vrijheid”? En waarom zijn “de anderen” volgens Sartre “de hel”?

JABO C

TICKETS: € 22 / € 20 SPEL: SIEN EGGERS FRANK FOCKETYN CONCEPT, TEKST, REGIE: STEFAAN VAN BRABANDT DRAMATURGIE: WANNES GYSELINCK PRODUCTIE & BEELD: DE VERWONDERING

In Sartre & De Beauvoir kijken dé cultfiguren van het Franse existentialisme terug op hun leven en denken. En op hun turbulente liefdesrelatie. 81


ZATERDAG 17 APRIL 2021 OM 20U15 DE KEMPVADER EX

Vier mensen proberen een leuke avond te hebben. Gescheiden en hertrouwd willen ze liefst helemaal opnieuw beginnen, maar het verleden kun je niet zomaar vergeten. Zeker wanneer alles open en eerlijk bespreekbaar moet zijn. Wat een gezellige avond had moeten worden bij de nieuwe barbecue, wordt een nachtmerrie. Een afwezige EX is de aanleiding.

JABO B

TICKETS: € 24 / € 22 SPEL: ARIANE VAN VLIET ALICE REIJS LUCAS VAN DEN EYNDE TOM VAN DYCK TEKST: THEATERGROEP CARVER PRODUCTIE: DE KEMPVADER

83


VRIJDAG 23 APRIL 2021 OM 20U15 EMILE VERSTRAETEN EMILE

Violist Emile Verstraeten is al lang geen onbekende meer in de muziekwereld. Naast de samenwerking met enkele klassieke ensembles is hij vooral bekend als violist bij Bart Peeters. Emile is een totaalmuzikant: klassiek geschoold maar beïnvloed door de gipsy swing jazz en Hongaarse zigeunermuziek. Na jarenlang het podium te hebben gedeeld, kiest Emile nu resoluut voor een soloproject. Met vrolijke, eigenzinnige nummers wil hij positiviteit in de wereld brengen. Liefde is de rode draad.

JABO C

TICKETS: € 18 / € 16 MET: EMILE VERSTRAETEN MART FLECIJN BEATRIJS DE KLERCK STEFAN WELLENS JANOS BRUNEEL BEELD: PEPIJN DE PAEPE

Emile zingt, speelt viool en laat zich begeleiden door drie violisten en een contrabassist.

85


VRIJDAG 30 APRIL 2021 OM 20U15 DE FRIVOLE FRAMBOOS

TROPPO MATURO Da’s al drieënveertig jaar dat zij in het vak zitten. Ze hebben getourd, rondgetrokken, gereisd van Nederland tot Zwitserland. En maar liefst acht keer een halfjaar Parijs. Ze hebben zalen doen vollopen, ze hebben zalen doen overlopen. Ze hebben succes gekend, en toen nog meer succes gekend.

JABO A

TICKETS: € 28 / € 26 SPEL: PETER HENS BART VAN CAENEGHEM BEELD: JOHAN JACOBS

En nu is er TROPPO MATURO Zo fruitig en fris Geestig, virtuoos Echt typisch Framboos. Twee tenoren, één cello, één vleugelpiano en hopen humor!

87


TE GAST 88


MAANDAG 7 SEPTEMBER 2020 OM 20U00 NELE COLLE

OPRUIMCOACH Heb jij moeite met opruimen? Dan kan een opruimcoach misschien helpen om orde in je huis te krijgen. Nele Colle helpt mensen bij het ‘ontspullen’ en structureren van hun woning, van rampzalige keukens tot kasten die bol staan van de rommel.

TICKETS: € 8 - LEDEN € 10 - NIET LEDEN INFO & RESERVATIE: WWW.BELEEFPLEZIERMETLM.BE 02 454 95 51 ORGANISATIE: LM PLUS

Rust in je huis zorgt wel degelijk voor rust in je hoofd. Nele helpt jou om terug ademruimte te vinden. En dat voelt goed!

89


ZATERDAG 12 SEPTEMBER 2020 OM 20U15 LUXE TRAVESTIESHOW

LES FOLLES DE GAND TICKETS: € 22,50 (GENUMMERDE ZITPLAATSEN)

INFO & RESERVATIE: AMBIANCEMETNICO@TELENET.BE 0475 68 02 57 ORGANISATIE: NICO

90

Het meest professionele travestiegezelschap van Vlaanderen ‘Les Folles de Gand’ en dansballet ‘The Stardancers’, zijn ondertussen een vaste waarde geworden in cc De Steenoven en alweer komen ze ook dit jaar, in volledige bezetting, terug met een totaal nieuw showspektakel met nog veel meer glitter en glamour, uitgebreid dansballet, humor, prachtige kostuums en perfecte imitaties van nationale en internationale sterren.


ZONDAG 13 SEPTEMBER 2020 OM 15U00 THE SENIORS The Voice Senior, de hartverwarmende talentenjacht op vtm, die telkens meer dan 1 miljoen mensen weet te boeien, kent iedereen. Op talent staat geen leeftijd, en al zeker niet op muzikaal talent. Na hun fenomenale prestaties op tv laten de muzikale 60-plussers nu ook in De Steenoven zien wat ze waard zijn op het podium. Onze Herzeelse Rita Roelandt kon 6 andere finalisten uitnodigen, en zo haar droom waarmaken: een fantastische performance neerzetten op de planken van De Steenoven

TICKETS: € 15 INFO & RESERVATIE: VIA STEENOVEN - TE GAST MET: KAREL MEGANCK HARRY FRANCIS MICHEL ACCAS LOU DRIESSEN FRANÇOIS VAN DEN BROECK MIET LUYTEN RITA ROELANDT ORGANISATIE: THE SENIORS I.S.M. DE STEENOVEN

91


ZATERDAG 19 SEPTEMBER 2020 OM 20U00 CHRISTOFF LIVE TICKETS: € 40 (EXCL. RESERVATIEKOST)

RESERVATIE: WWW.CHRISTOFF.BE/TICKETS INFO: WWW.BMBAGENCY.BE ORGANISATIE: 2-BUILD BVBA

92

Christoff, de onbetwiste schlagerkoning van Vlaanderen, trekt ook dit najaar doorheen Vlaanderen. Hij verkende voorzichtig nieuwe muzikale paden met zijn hit-album, ‘Altijd Onderweg’. De mix tussen trendy schlager en popmuziek was een schot in de roos. Live is Christoff met zijn vaste begeleidingsband top of the bill. Hun verrassende set die de grote hits als ‘Sweet Caroline’, ‘Tijd voor de Polonaise’ en ‘Zeven Zonden’ naadloos combineert met recente poppy hits is een gegarandeerd succes. Christoff verrast muzikaal voortdurend en bezorgt jong en oud een onvergetelijke muzikale avond! Mis dit concert niet


ZATERDAG 3 OKTOBER 2020 OM 20U15 AFSCHEIDSTOURNEE

LANG LEVE NONKEL JEF Nonkel Jef is hardhorig, maar niet voor de lokroep van zijn duizenden fans. Hij springt dus nog één keer op z’n fiets vanop de boerderij in Ginderbos en rijdt richting de Vlaamse theaterzalen met een hilarische komedie: Lang leve nonkel Jef. Wat is er toch gaande met Nonkel Jef? Hij lijkt zichzelf niet meer te zijn! Hij is afwezig, heeft minder energie, hij klaagt van allerlei ouderdomskwaaltjes… Wanneer Nonkel Jef plots met een doodskist zijn vertrouwde boerderij binnenstapt, valt de puzzel ineen voor Sander, Odette en Zotten Dré. Nonkel Jef zou Nonkel Jef echter niet zijn als hij voor een flinke dosis misverstanden en hilariteit zorgt in zijn allerlaatste theaterproductie: Lang leve Nonkel Jef.

TICKETS: € 26 RESERVATIE: VIA STEENOVEN – TE GAST SPEL: IVO PAUWELS LINDA DE RIDDER PATRICK ONZIA DIRK LAVRYSEN DIANA MORE PETER VAN ASBROECK AUTEUR: BRIK VAN DYCK REGIE: DIRK LAVRYSEN ORGANISATIE: THEATERTAINMENT PRODUCTIES

93


VRIJDAG 9 OKTOBER 2020 OM 20U30 THEATERTOUR

15 JAAR DAVID VANDYCK TICKETS: € 30 RESERVATIE: DE STEENOVEN - TE GAST

94

15 jaar David Vandyck betekent een gouden plaat voor de verkoop van meer dan 10.000 exemplaren van zijn album ‘Dichtbij’, nummer 1 hits in de Vlaamse Top 10, een Radio 2 Zomerhit nominatie voor ‘Ik leef voor jou’ en twee awards! Voor zijn meest recentste album ging David samenwerken met producer Gordon Groothedde (o.a. Marco Borsato,..) en het Nederlandse Metropole Orkest. Kom genieten van de wondermooie liedjes uit David’s repertoire. Daarnaast zal David, samen met zijn 5 koppige band, ook enkele covers brengen die hem nauw aan het hart liggen. Het wordt een avond die zal ontroeren, maar waar ook liedjes aan bod zullen komen om schaamteloos mee te zingen. Kortom, het wordt een onvergetelijk concert met pure emotie.


ZATERDAG 10 OKTOBER 2020 OM 20U15 LIONS CLUB HERZELE

COMEDY NIGHT Humor voor het goede doel. Kom en beleef een avond vol plezier en steun de lokale goede doelen.

TICKETS: € 25 RESERVATIE: LEDEN LIONS HERZELE 0486 48 02 50 ORGANISATIE: WWW.LIONSHERZELE.BE

95


ZATERDAG 24 OKTOBER 2020 OM 20U00 HARMONIEORKEST KUNST & BROEDERMIN

VIVA MUSICA TICKETS: € 12 RESERVATIE: MUZIKANTEN BESTUURSLEDEN BENO8.COPPENS@GMAIL.COM 0474 04 59 13 ORGANISATIE: HARMONIEORKEST KUNST & BROEDERMIN

96

Harmonie Kunst & Broedermin uit Sint-Lievens-Esse viert zijn 160-jarig bestaan met een muzikale reis doorheen de tijd. Het harmonieorkest, de jeugdharmonie en de drumband brengen met nummers van vroeger en nu een ode aan 160 jaar vriendschap en liefde voor muziek.


ZATERDAG 14 NOVEMBER 2020 OM 20U00 ALEX AGNEW

BE CAREFUL WHAT YOU WISH FOR Wegens succes verlengd na 3 uitverkochte sportpaleiszalen en 90 shows. Het genderdebat, feminisme, #metoo, … Benieuwd wat Alex Agnew over deze en nog tal van andere onderwerpen te vertellen heeft? Be careful what you wish for.

TICKETS: € 35 RESERVATIE: WWW.LETITHAPPEN.BE INFO@LETITHAPPEN.BE ORGANISATIE: COMEDYKAPERS

97


VRIJDAG 20, ZATERDAG 21 NOVEMBER 2020 OM 20U00 ZONDAG 22 NOVEMBER OM 19U00 KONINKLIJKE TONEELGROEP TORENGALM

PER(R)ONGELUK TICKETS: € 9 - € 4 -12J RESERVATIE: WWW.TORENGALM.BE INFO@TORENGALM.BE 0486 22 80 43 REGIE: DERREK DE GROOTE AUTEUR; POL ANRYS ORGANISATIE: KONINKLIJKE TONEELGROEP TORENGALM

98

Frederik en Isabelle hebben op het laatste perron van het station, perron 12, ruzie over hun toekomstig huwelijksfeest. Kwaad omdat ze haar zin niet krijgt, gooit Isabelle haar dure verlovingsring die ze van Frederik heeft gekregen weg over de balustrade aan de rand van het perron. De ring komt terecht op een lager gelegen braakliggend stuk terrein waar een aantal clochards en bedelaars huizen onder de twee bruggen van het station. Wie heeft de ring? Komt het nog goed tussen Frederik en Isabelle? Heel wat vragen dus die een antwoord vinden in deze romantische komedie die afwisselend, ontroerend, spannend of heel grappig is.


DONDERDAG 26, VRIJDAG 27, ZATERDAG 28 NOVEMBER 2020 OM 20U00 THEATER HARBALORIFA HERZELE

CYRANO

Twee mannen proberen het hart te veroveren van de aantrekkelijke Roxane. Een alledaags gegeven dat niet het begin vormt van enige rivaliteit, maar van een vreemd, grappig en romantisch avontuur. Christian de Neuvilette is knap, maar geen vlotte prater en durft Roxane niet aan te spreken uit schrik om dom over te komen. Cyrano de Bergérac daarentegen is een talentrijke dichter die worstelt met zijn uiterlijk. Ze sluiten een verbond: de Neuvilette leent hem het gezicht en Cyrano verstrekt hem de woorden. Er vormt zich een nieuwe, poëtische held! Edmond Rostand baseerde zijn toneelstuk op een man die werkelijk heeft bestaan: Savinien Cyrano de Bergérac (1619 - 1655). Hij was een Franse schrijver, dichter en militair

TICKETS: € 10 - € 5 -12J RESERVATIE: WWW.HARBALORIFA.BE REGIE: HUGO DE COCK NAAR: E. ROSTAND ORGANISATIE: THEATER HARBALORIFA HERZELE

99


ZATERDAG 5 DECEMBER 2020 OM 15U30 & 20U00 15U30

VIVACE EN DE SUPERHELDEN TICKETS: € 10 - 15U30 € 14 - 20U00 RESERVATIE: WWW.CONCERTBANDVIVACE.BE INFO@CONCERTBANDVIVACE.BE 0475 92 18 88 ORGANISATIE: CONCERTBAND VIVACE HERZELE

Vivace wil onze kleine helden verrassen met grote helden. We gaan een aantal bekende personages omringen met een verhaal en de gepaste muziek uiteraard. En om het geheel af te maken, komt er een speciale super JASTI–held meedoen. En op het einde krijgen de kids een verrassing mee. Spannend, niet? Benieuwd? 20U00

VIVACE GOES BROADWAY Concertband Vivace kiest dit jaar voor muziek die iedereen zal bekoren: musicals. Jong en minder jong zal zeker kunnen genieten van gekende en ontroerende musicalwerken uit een zeer groot aanbod met onder meer Romeo and Juliet, Daens, Elisabeth, Phantom of the opera, West side story, en zoveel meer. Van harte welkom.

100


ZATERDAG 16 JANUARI 2021 OM 15U00 & 19U30 WOORDVOORSTELLING

HALVTREDS

Er is iets aan de hand in Herzele… de mensen doen raar, de dieren doen raar, niets of niemand lijkt nog zichzelf te zijn. Alsof er een vloek rust op alles en iedereen. En overal verschijnt er een geheimzinnig symbool: op muren, deuren, straatstenen, zelfs op bomen en planten. Een groepje ongeruste inwoners probeert het mysterie te ontrafelen maar ze hebben geen idee wat hen te wachten staat… Een voorstelling gebracht door de leerlingen van de Academie voor Podiumkunsten in het kader van de feestelijkheden rond 50 jaar Academie Herzele. Met veel woord, muziek en dans.

TICKETS: €5 RESERVATIE: ACADEMIE@HERZELE.BE 053 73 74 50 ORGANISATIE: ACADEMIE HERZELE

101


ZONDAG 17 JANUARI 2021 OM 15U00 'T GROOT LOT

VEEL LACH VOOR WEINIG GELD TICKETS: € 26 RESERVATIE: VIA STEENOVEN - TE GAST SPEL: DIRK VAN VOOREN VICKY FLORUS CHRISTOPHE STIENLET HELGA VAN DER HEYDEN DIRK LAVRYSEN PETER VAN ASBROECK MAARTEN BOSMANS FRANK HOFMANS ORGANISATIE: THEATERTAINMENT PRODUCTIES

102

Dirk Van Vooren speelt Alain De Vlieger, een brave kantoorbediende van middelbare leeftijd. Op weg van het werk naar huis verwisselt Alain per ongeluk zijn koffertje met dat van een Russische gangster. Hij ontdekt daarin tien miljoen euro. Vanaf dat moment wil hij alleen nog maar zijn oude leventje van hard werken ruilen voor niets doen, het geld meenemen en zo snel mogelijk samen met zijn vrouw vluchten. Thuis wacht Alain echter een verrassingsverjaardagsfeestje… Het begin van een dolle avond met onverwachte wendingen.


MAANDAG 18 JANUARI 2021 OM 20U00 VOORDRACHT DOOR TIJS MAUROO

HET JOURNAAL IN TIJDEN VAN FAKE NEWS Journalist TIJS MAUROO, sinds 2001, werkzaam bij de VRT-Nieuwsdienst als algemeen verslaggever, geeft aan de hand van een “getuigenverslag” uit de dagelijkse praktijk een overzicht van hoe het dagelijkse journaal op TV tot stand komt. Hij geeft een inzicht in wat nieuws is en wat nieuws wordt, van hoe nieuwsfeiten van de andere kant van de wereld tot in het journaal geraken.

TICKETS: PRIJS NOG NIET BEPAALD RESERVATIE: PATRICIA.VANDEVELDE@ MARKANTVZW.BE WWW.MARKANTVZW.BE ORGANISATIE: MARKANT VZW

We krijgen een overzicht van hoe het journaal er binnen 5 of 10 jaar zal uitzien en hoe ‘fake news’ ondervangen wordt.

103


ZATERDAG 13 FEBRUARI 2021 OM 20U00 ZONDAG 14 FEBRUARI 2021 OM 15U00 BART HERMAN

VERJAARDAGCONCERT TICKETS: € 22 RESERVATIE: VIA STEENOVEN - TE GAST ORGANISATIE: MATADOR BVBA

104

De verjaardagshow van singer-songwriter Bart Herman, komt na 2 jaar, terug naar De Steenoven te Herzele. Elk jaar rond Valentijn viert Bart zijn verjaardag samen met familie, ouwe bekenden, vrienden, collegas en uiteraard zijn fans door middel van een gezellig en origineel muzikaal gebeuren. Hij brengt tijdens dit programma al zijn bekendste songs, afgewisseld met splinternieuw materiaal. Naar jaarlijkse gewoonte zorgt Bart Herman ook altijd voor een verrassingsact. Een niet te missen, gezellig concert in Valentijnsfeer!


VRIJDAG 5, ZATERDAG 6 MAART 2021 OM 20U00 ZONDAG 7 MAART 2021 OM 15U00 THEATER HARBALORIFA HERZELE

ALICE!

Who the f*ck is Alice? Ga mee op een onvergetelijke trip doorheen Absurdistan en graaf samen met ons in het hoofd van een vrouw die schijnbaar slechts een schim is van zichzelf. Of niet, is er misschien meer aan de hand? En is er iemand die me zeggen kan wat die kabouter daar nu eigenlijk in hemelsnaam staat te doen achteraan op het podium? Wacht even, het was gisteren dinsdag dus het moet vandaag wel maandag zijn! Ik ga te laat komen! In hemelsnaam, ik ga te laat komen… Losjes, maar dan echt wel héél losjes, gebaseerd op “Alice in wonderland” door Lewis Carroll. Echt? Niemand die weet wat die kabouter daar staat te doen?

TICKETS: € 10 - VOLWASSENEN € 5 - KINDEREN RESERVATIE: WWW.HARBALORIFA.BE BEWERKING & REGIE: PEPIJN DE PAEPE NAAR: LEWIS CAROL ORGANISATIE: THEATER HARBALORIFA HERZELE

105


VRIJDAG 26, ZATERDAG 27 MAART 2021 OM 20U00 ZONDAG 28 MAART 2021 OM 19U00 KONINKLIJKE TONEELGROEP TORENGALM

OM NOOIT TE VERGETEN TICKETS: € 9 - VOLWASSENEN € 4 - KINDEREN RESERVATIE: WWW.TORENGALM.BE INFO@TORENGALM.BE 0486 22 80 43 REGIE: ELS BORMS AUTEUR: ALAN AYCKBOURN VERTALING: PAUL GORIS ORGANISATIE: KONINKLIJKE TONEELGROEP TORENGALM

106

Restaurant “Essa de Calvi”. Eigenaar Ernesto Calvinu en zijn kelners sloven zich uit (?) om het de klanten naar hun zin te maken. Albert Van De ven, een welstellende aannemer, viert er samen met zijn zonen, zijn schoondochters de zestigste verjaardag van zijn vrouw Irene. Op het eerste gezicht een ‘happy family’. Maar schijn bedriegt! Wat een gezellig feestje moet worden, ontspoort onder invloed van wijn en andere geestrijke specialiteiten.


COLOFON TECHNIEK EN ONDERHOUD:

Frank Tuypens, Gerry Faseur, Maaren Hutsebaut Martine en Marleen Van Damme

PROGRAMMA EN REDACTIE BROCHURE

Ludwig Fonck

ONTWERP EN LAYOUT BROCHURE

Pepijn De Paepe

VERANTWOORDELIJKE UITGEVER

Johan Van Tittelboom, voorzitter AGB Herzele Autonoom Gemeentebedrijf Herzele (Markt 20 in Herzele) 107


fABULEUS, Begijn Le Bleu, NTGENT, B a r t P e e t e r s,

Rosas, Herman Van Veen, Suzanne Vega, ULTIMA VEZ, … en tal van andere ontdekkingen.

Wees erbij!

DE WERF 2020/2021

DIE VERDAMMTE SPIELEREI, Flip Fabrique,

CULTUUR RAAKT

Alex Agnew, Arno, C i e C e c i l i a, De Frivole Framboos, De Mens, Xander De Rycke,

CCDEWERF.BE MOLENSTRAAT 519300 AALST053 72 38 11


Profile for Lokaal Bestuur Herzele

Programmabrochure CC de Steenoven 2020-2021  

Programmabrochure CC de Steenoven 2020-2021  

Advertisement