Loimaan Korikonkarit kausijulkaisu 2023-2024

Page 1

42 VUOSIKERTA 2023 2024 B A S K E T B A L L

Omiin nimiin Ota äitienpäivä makealla lahjalla

sesonkituotteet vain verkkokaupasta: kauppa.hunaja.fi 9€

Äitienpäivä ja muut nimikoidut

Uusia kuvioita taktiikkatauluun

Jälleen alkaa olla yksi koriksen pelikausi lähestulkoon pake tissa. Koripalloa on pelattu Loimaalla laajalla rintamalla Pikkususien harrasteko riksesta aina miesten Korisliigaan. Koripalloliiton alaisiin sarjoihin on seurastamme osallistunut 15 eri joukkuetta, joille otteluita on kauden aikana kertynyt yhteensä lähes 400. Lisäksi Korikonkarit ovat olleet organisoimassa paikallisella tasolla alakoululaisille suunnattua valtakunnallista Pirkka Street Basket -kiertuetta, joka vuodesta toiseen on kerännyt maamme korkeimpia paikkakuntakohtaisia osallistujalukuja. Käytännön syistä kahteen erilliseen tapahtumaan jaettu koripalloiloittelu keräsi yhteen viime vuonna jälleen yli 700 lasta, mistä iso kiitos kuuluu ennen kaikkea loimaalaisten alakoulujen liikuntamyönteisille opettajille.

Loimaan Korikonkarit on halunnut olla omalta osaltaan monen muun paikallisen urheiluseuran tavoin kasvat-

tamassa lapsia ja nuoria liikunnalliseen elämäntapaan, joka ei valitettavasti nykyyhteiskunnassamme ole enää mikään itsestäänselvyys. Olemme saaneet tietoa eri medioista 5. ja 8. luokkalaisten Move-testien heikkenemisestä kuten myös varusmiesten alati laskevasta kuntokäyrästä. Samaan aikaan on käyty keskustelua liikuntaharrastusten kalleudesta, joka voi rajoittaa niihin osallistumista osassa perheissä.

Merkittävä osa sisäpalloilulajien kustannuksista muodostuu tilavuokrista, jotka valtakunnallisella tasolla mitattuna ovat toistaiseksi olleet Loimaalla kohtuulliset kuten harrastusmaksutkin. Valitettavasti tässä asiassa mennään paikkakunnallamme ensi kaudella huonompaan suuntaan salimaksujen noustessa 50 %. Toivottavasti tämä jää harvinaislaatuiskesi poikkeukseksi eikä muodostu jokavuotiseksi tavaksi kurittaa seuroja ja

Puheenjohtajan
kynästä
LoKoKo 3 2024

yhdistyksiä. Yleisavustuksiin on toki saatu pitkästä aikaa pieni tasokorotus aiempien vuosien leikkauksien sijaan, mutta kokonaisuudessaan kulupuoli valitettavasti tulee kasvamaan, mikä nostaa painetta korottaa kausimaksuja seuroissa.

Viime vuosina on myös puhuttu ”Harrastuksen Suomen mallista”, jossa myös Loimaa on mukana monien muiden kuntien tavoin. Edellä mainitun toimintamallin tavoitteena on tukea lasten ja nuorten hyvinvointia mahdollistamalla jokaiselle lapselle ja nuorelle mieluisa ja maksuton harrastus koulupäivän yhteydessä. Myös urheiluseuroilla on mahdollisuus tarjota palveluitaan tähän yhteiskunnallisesti tärkeään toimintaan. Omassa seurassamme tähän on ollut kiinnostusta, mutta käytännössä vapaaehtoisesti toimivien ohjaajien saaminen heti koulupäivän päättymisen jälkeen varhaiseen iltapäivään on ollut mahdotonta heidän varsinaisten palkkatöiden vuoksi.

Myös seuran juoksevien asioiden hoitaminen ja toimintojen koordinointi asettaa monesti ajallisia haasteita seuratoiminnan pyörittämisessä. Osaaikaisen työntekijän palkkaus toisi helpotusta asiaan, mutta jostain toisaalta pitäisi saada apua hänen viikoittaisen tuntimääränsä täydentämiseksi kokoaikaista työtä vastaavaksi. Yksi hyvä ratkaisu tähän olisi seurojen ja kunnallisten liikuntapalvelujen henkilöresurssien keskinäinen jakaminen tietyiltä osin niin työ- kuin taloudellistenkin panosten suhteen. Tällaisesta mallista on jo olemassa hyviä kokemuksia pitkältä ajalta mm. Pälkäneeltä. Olisi todella upeaa, jos täällä Loimaalla voitaisiin tulevaisuudessa kehittää liikuntapalveluja vielä paremmaksi yhdessä

kunnallisten ja kolmannen sektorin toimijoiden kanssa. Rahaa se ei vaatisi yhtään enempää, mutta uudenlaista ajattelua sitä runsaammin niin seuroissa kuin sivistyspuolen päättävissä elimissäkin.

Kirjoitukseni päätteeksi haluan kiittää kaikkia seuramme valmentajia, joiden ansiosta koripallon harrastaminen jatkuu Loimaalla edelleen elinvoimaisena. Kiitokset kuuluvat myös joukkueenjohtajille ja talkoisiin osallistuville vanhemmille kuin myös erotuomareillemme ja seuramme hallinnolle. Erityisen kiitoksen haluan osoittaa LoKoKon valmennuspäällikölle ja talvella Bisonsin päävalmentajaksi nimetylle Konsta Mastomäelle, joka on hoitanut oman tonttinsa paremmin kuin hyvin.

Suuret kiitokset ansaitsevat jälleen kaikki ne yritykset ja yhteisöt, jotka mahdollisuuksiensa mukaan ovat olleet mukana tuki-ilmoituksin tässä meidän seuramme 42. kausijulkaisussa. Tehdessäni jälleen vuosittaista soittokierrosta ilmoittajillemme, mieltäni on lämmittänyt varsinkin se, kuinka syvälle loimaalainen koripallokulttuuri on juurtunut saviseudullemme ja kuinka auliisti sen tulevaisuutta halutaan tukea pienin taloudellisin panoksin. Se on oikeasti iso juttu, ja kertoo Loimaalla vallitsevasta suuresta yhteisöllisyydestä.

Toivotan oikein mukavaa kevättä, ja samalla kutsun aiempien vuosien tapaan teidät kaikki, niin vanhat kuin nuoretkin kausijulkaisumme lukijat, tervetulleiksi koripallon pariin joko kentän laidalle katsomoon tai kentälle itse tositoimiin.

Aapo Savo, puheenjohtaja

4 • LoKoKo 2017 2024 4 LoKoKo

Loimaan Korikonkarit ry

PL 122, 32201 LOIMAA

Sähköposti: lokoko@lokoko.fi

Toimisto: Kauppalankatu 2, 32200 LOIMAA

p. 050 542 5430

JOHTOKUNTA 2024

Puheenjohtaja

Aapo Savo

Varapuheenjohtaja Marko Toivola

Sihteeri

Rahastonhoitaja

Jäsen

Jäsen

Jäsen

Jäsen

Jäsen

Jäsen

Varajäsen

Varajäsen

Varajäsen

Varajäsen

Kaija Kojo

Pasi Mäkinen

Heikki Alhonen

Miro Brander

Juho Koivisto

Pekka Levomäki

Enni Selinheimo-Kulmala

Sanna Tuominen

Alvari Einola

Niina Jokinen

Anna-Liisa Perho

Ilari Uusitalo

Lokoko Bisons ry

c/o Loimaan Korikonkarit ry, PL 122, 32201 LOIMAA

HALLITUS 2024

Puheenjohtaja

Vesa Pakkanen

Varapuheenjohtaja Marko Toivola

Jäsen

Jäsen

Heikki Perho

Timo Seppänen

2023–2024
LoKoKo 5 2024
www.lokoko.fi www.bisons.fi
STAFF: Konsta Mastomäki päävalmentaja #31 Aapeli Syrjämäki #14 Vesa Heinonen #12 Emil Uotila #11 Tiitus Kuukkanen #01 Devon Coodman #02 Lauri
6 • LoKoKo 2017 2024 6 LoKoKo
#44 Patrick McGlynn
2023–2024
STAFF: Heikki Perho joukkueenjohtaja Cedric Latimer apuvalmentaja Eero Aaltonen apuvalmentaja Tahvanainen #24 Eemeli Hollo
LoKoKo 7 2024
#03 Dylan #05 DeVante Brooks #06 Elmo STAFF: STAFF:

Bisonsin vaiherikas kausi

Miesten Korisliigaan vuoden tauon jälkeen paluun tehnyt Bisons Loimaa onnistui kauden mittaan reaaliteetiksi muodotuneessa minimitavoitteessaan, kun sarjapaikka säilyi ja Korisliigaa pelataan Loimaalla myös kaudella 2024-25. Bisonsin kaudesta ei tapahtumia puuttunut, mutta lopussa kiitos seisoo, kuten vanha sanonta kuuluu.

Kauteen lähdettiin Loimaalle 1+1-vuotisella sopimuksella kesällä saapuneen Juri Heinämäen johdolla. Bisons rakensi selkeästi muista Korisliiga-joukkueista poikkeavaa kokoonpanoa, kun sekä korin alle, että kaarelle hankittiin voimaa ja kokoa. Jo alusta alkaen oli selvää, että Bisons tulee olemaan tällä kaudella yksi liigan kovimpia levypallojoukkueita ja tämä kävikin toteen joukkueen hallitessa korin alustoja järjestäen ottelusta toiseen.

Runkosarjan alkupuolella Biisonilauma kärsi lukuisia pienen margi-

naalin tappioita, jotka söivät miestä enemmän, kuin mitä nousijajoukkueelle olisi välttämättä ollut tarve.

Joukkueen identiteetti oli kuitenkin

Accountor Loimaa www.accountor.fi Turuntie 10, 32200 Loimaa Puh. (02) 4148 400 • Fax (02) 4148 422 myynti@akrdata.fi • www.akrdata.fi
8 • LoKoKo 2017 2024 8 LoKoKo

kausi päättyi onnellisesti

Kuva: Ruutu+ kuvaruutukaappaus.

hyökkäyspäässä selvä. Palloa pelattiin korin läheisyyteen, jossa muun muassa härkämäiset Dylan Painter ja DeVante Brooks pääsivät operoimaan. Ensin

mainitulla valttikorttina toimi jäätävä koko ja jälkimmäisellä täysin häikäilemätön pelikovuus. Läpi kauden niin vastustajajoukkueiden pelaajat kuin valmentajat nostivat esille mm. Brooksin pelikovuuden yhtenä avaimena Bisonsin erinomaiselle kamppailulle illasta toiseen.

Ei aikaakaan kun kausi alkoi lähestyä joulutaukoa ja Bisons onnistui myös vieraskentällä avaamaan voittotilinsä, kuinkas muutenkaan kuin kahdella peräkkäisellä vierasvoitolla joulun molemmin puolin. Kauden mittaan päävastustajaksi muodostunut Lahti Basketball oli Bisonsin edessä paperia, kun loimaalaiset rymistelivät kauden mittaa niin lahtelaiset kuin muutkin korin alla kumoon. Alempi jatkosarja alkoi kuitenkin näyttää selvältä, kun muutama tiukka ottelu kääntyi jälleen Bisonsin tappioon - kuinkas muutenkaan.

www.antennijateleasennus.fi

ANTENNIURAKOINTI Jukka Leppämäki Puh. 050 4337 124
ukka.leppamaki@antennijateleasennus.fi SÄHKÖASENNUKSET • KUITUHITSAUKSET MASTOTYÖT • ANTENNIASENNUKSET • LÄHIVERKOT BAR EDGAR
2, 32200 Loimaa
j
Heimolinnankatu
LoKoKo 9 2024

Runkosarjan päätöskierroksen jälkeen Bisons aiheutti sydämentykytyksiä jälleen normaalia enemmän, kun seura kertoi vapauttaneensa Heinämäen päävalmentajan tehtävistä. Tilalle nostettiin Loimaan Korikonkareiden valmennuspäällikkönäkin työskennellyt Konsta Mastomäki, joka joutui apuvalmentajaksi siirtyneen Cedric Latimerin kanssa kovaan paikkaan.

Sarjapaikka oli pelastettava. 24-vuotias Mastomäki aloitti Bisonsin peräsimessä heti kahdella peräkkäisellä voitolla, joka siivitti loimaalaiset jatkosarjaan hyvällä momentumilla.

Jännitettävää kuitenkin riitti. Lahti Basketball oli niin ikään herännyt horroksestaan taistelemaan kynsin ja hampain sarjapaikasta. Kun Bisons onnistui hakemaan kultaakin arvokkaamman vierasvoiton jälleen Lahdesta maaliskuun alussa, saattoi sarjapaikan jo etäisesti haistaa.

Toiseksi viimeisellä kierroksella Bisons löi viimeisen naulan arkkuun, ikimuistoisella tavalla. Koko kauden hyökkäyslevypalloja rohmunnut DeVante Brooks osoitti vielä kerran, että korille on syytä mennä ottelun loppuun asti, tipaten Bisonsin kahden pisteen vierasvoittoon ja sarjapaikkaan kiinni buzzer beater -onnistumisellaan. Näin ollen Biisonilauma varmisti sarjapaik-

kansa jo ennen kauden viimeistä ottelua Lahti Basketballia vastaan, eikä Loimaan liikuntahallilla tarvinnut jännittää vastaavassa kuoleman ottelussa, kuin kaksi vuotta aiemmin.

Mastomäki, Latimer & co. onnistuivat minimitavoitteessaan, harjoitustapahtuma, sekä peli kerrallaan. Työnteon kulttuuri oli Loimaalla vahva läpi kauden ja Mastomäki alleviivasikin useaan otteeseen, että yksi tapahtuma kerrallaan kautta viedään eteenpäin, tilanne tiedostaen.

Onko Bisonsin identiteetti isona ja ilkeänä laumana pysyvää, jää nähtäväksi. Huomioitavaa kuitenkin on, että nyt loimaalaiset pääsevät pelaajamarkkinoille samaan aikaan muiden liigaseurojen kanssa, eikä sarjapaikkaa tarvitse miettiä toukokuun alkuun asti. Täten voidaan povata entistä kilpailukykyisempää ja vahvempaa Bisonsia tulevalle kaudelle, kunhan kevään katupöly laskeutuu ja kesäkauden työnteko alkaa.

Bisons Loimaan puolesta loimaalaista koripalloyhteisöä kiittäen,

Loimaan Korikonkareiden johtokunnan varajäsen, urheiluromantikko ja sulkakynä,

10 • LoKoKo 2017 2024 10 LoKoKo
Teollisuusmaalaamo OY FOXJET AB Ahjotie 6, 32300 MELLILÄ Puh. 0400 535 360 .allaamioLP LoKoKo 11 2024

AA-lux Oy

PAIKALLINEN JA PALVELEVA LOIMAA

Vallox Oy

Raikasta sisäilmaa koteihin ja toimitiloihin

Myllykyläntie 9-11, Loimaa

www.vallox.com

12 • LoKoKo 2017 2024 12 LoKoKo

Vaikka kaikki ympärillä muuttuu ja vuodet vaihtuvat, niin miesten kakkosjoukkue on ja pysyy. Iso arvoitus kuitenkin aina on, jopa pelaajille itselleen, että kuka siinä sitten kauden mittaan todella pelaa. Tällä kaudella on lähdetty haastamaan läntisen kolmosdirren kovia joukkueita jos jonkin näköisillä

jengeillä. Ikähaitari on ollut melkoinen, mutta siinä piileekin salainen aseemme, kunhan vaan ymmärrämme miten sitä pystyisi käyttämään. Kakkonen on junnuille hyvä ponnahduslauta miesten peleihin ja vanhemmille uuden nuoruuden elämistä, ei missään nimessä jäähdyttelyä. Nähdään hallilla!

Miehet II ICT-asennus Oy Käsityöläiskatu 10, (LSP talo) 32200 Loimaa, puh. (02) 724 7880, ictasennus.fi
LoKoKo 13 2024

... pidetään bitti ja pallo liikkeellä...

JMJping Oy

Käsityöläiskatu 10, 32200 Loimaa

Puh. (02) 763 1430, fax (02) 763 1434 jmj.fi

LOIMAAN RIISTA JA PALVI

Hyvää työtä, juuri sinulle

sopivalla tavalla

Etsitkö joustavia työmahdollisuuksia?

Tutustu Eezyn avoimiin työpaikkoihin!

eezy.fi

Väinämöisenkatu 4, Loimaa

040 771 9090

loimaa.eezy@eezy.fi

14 • LoKoKo 2017 2024 14 LoKoKo

Joukkue lähti viime kauden aluesarjavoiton innoittamana hakemaan haastavampia pelejä valtakunnallisesta I-divisioonasta. Viime kauden runko säilyi samana, U16-juniorit Renne ja Pepe, 06-kolmikko Niilo, Johannes ja Samu, sekä kokenut kaarti Aaro ja Lauri. Joukkueesta pois jäivät Someron pojat, ja tilalle saatiin Jokioisten oma poika Otso sekä vanha korikonkari Artturi yli-ikäisluvalla. Haasteita saatiinkin

jo heti kauden alkuun Aaron ja Otson loukatessa jalkansa leikkauskuntoon. Tilanne paheni entisestään vuoden vaihtuessa, kun Lauri lähti harmaisiin ja vielä Johanneskin loukkasi selkäänsä. Näistä syistä joukkuetta ovat tulleet täydentämään U16-joukkueesta vielä Hemmi, Samuel ja Nemo. Nyt koetetaan hoitaa kausi jollain tavalla kunnialla vielä maaliin.

U19-pojat 2005 –2007
1 - 3, LOIMAA
Kukkia •
(02)
2528 www.pihaportti.fi Kiinteistö- ja hoivapalvelut ym. ym. Puh. 044-7442 300
Puutarhurinkatu
Taimia
Kukkasidontapalvelua P.
762
LoKoKo 15 2024

– Yritysten taloushallinto

– Ammatinharjoittajien kirjanpidot

– Sähköinen taloushallinto

– Tilintarkastukset

Puh. (02) 763 7540, Turuntie 8–10, 32200 LOIMAA, aki@an-tilipalvelu.fi

Taloushallintoliitto

ry:n jäsen 16 • LoKoKo 2017 2024 16 LoKoKo

#2 “miki” Minttu Kivinen, #4 “cc” Cina Grönholm, #6 Iina Koivisto, #8 “keke” Katri Puisto, #10 “rudy” Robin Hopkins, #11 “heysiri” Siiri Kankare, #12 “pikkuneiti” Pinja Mäkinen, #22 “nanski” Nanna Suonpää, #24 “captain” Fiinu Saarelainen, #33 Liina Perho, #44 “jede” Jessi Niemi, #62 “neinei” Nana Mäkilä. Päävalmentaja Garcia Hopkins, apuvalmentaja Ville Puisto sekä joukkueenjohtajat Anu Poso ja Mari Saarelainen.

Tälle kaudelle muodostunut joukkue aloitti pelaamisen syksyn Delfin Basket-turnauksessa. Turnauksesta ei jäänyt puuttumaan hyviä hetkiä eivätkä kauloihin jääneet mitalit olleet pahitteeksi. Sieltä pelit jatkuivat Läntisen alueen I divisioonaan, jossa syyskauden sijoitus oli yhden tappion seurauksena toinen.

Tytöillä on kokemusta aikaisemmilta pelikausilta, mutta tällä kaudella on saatu nähdä joukkueen kehittymistä niin joukkuepelaamisessa kuin myös yksilötasolla. Kehittyminen vaatii har-

joituksissa keskittymistä ja omaa tahtoa. Ja sitä löytyy, vaikka joskus Hopi ja Ville joutuvat harkoissa huutamaan “Baseline!”. Kentältä, ja sen ulkopuolelta, ei siis jää puuttumaan huumoria tai nauramista. Harkoissa on silti noudatettava kolmea asiaa: yritä parhaasi, keskity ja älä lopeta kesken (ja useimmiten niiden mukaan toimitaankin).

Edessäpäin on aika varmasti Final Four-pelit, joista lähdetään hakemaan hyvää sijoitusta. Ennen sitä tullaan treenaamaan hyvässä valmennuksessa kovaa ja oikealla mentaliteetilla.

U16-tytöt 2008
LoKoKo 17 2024
Maailman parasta automaatiota tehdään Loimaalla. Make More. @pemawelding pemamek.com/ LAIVASÄHKÖASENNUKSET, TEOLLISUUS- JA VOIMALAITOSHUOLLOT Matalahdentie 67, 21100 Naantali 0400-507043, 0400-507107, 0400-507359 18 • LoKoKo 2017 2024 18 LoKoKo

Eturivi vasemmalta: #47 Paavo Mäkinen, #10 Juho Kulmala, #0 Jasper Suomela, #8 Kaapo Yrjölä ja #27 Aleksi Heinonen. Keskirivi vasemmalta: päävalmentaja Konsta Mastomäki, #22 Niila Savo, #24 Jonni Salonen, #17 Samuel Puisto, #29 Jimi Rinne ja apuvalmentaja Jere Littunen. Takarivi vasemmalta: #25 Nemo Palo, #30 Pepe Rämö, #2 Renne Kivinen, #95 Hemmi Hagert ja #9 Cooper Grönholm.

LoKoKon U16-pojat ovat pelanneet läntisen alueen I-divarissa. Matsit ovat sujuneet sen verran hyvin, että joukkue pääsee huhtikuussa taistelemaan alueen mestaruudesta koko kauden

huipentumassa aluefinaaleissa. Joukkuetta ovat valmentaneet Konsta Mastomäki ja Jere Littunen sekä

Matti Selinheimo ja Juho Koivisto.

U16-pojat 2008 –2009
✸ BURGERIT
PIHVIT ✸ KORIT
PIZZAT
LoKoKo 19 2024
LL
JA AUTOVUOKRAUS AKI VÄLIMÄKI / 045 132 2214 20 • LoKoKo 2017 2024 20 LoKoKo
Paikallisen puolella.
KEIKKABUSSIT

Joukkue ylhäältä vasemmalta lukien valmentaja Jere Lehtinen, Peppi Mäki, Emilia Rantanen, Titi Salonen, Saara Lankinen, Jasmin Widberg ja alhaalta vasemmalta Bisonsin kummipelaaja Dylan Painter, Ida Tuominen, Sofia Järvinen, Amanda Suurjärvi, Julia Rajala sekä Saara Mäkelä. Kuvasta puuttuvat Milka Happonen ja valmentaja Tero Järvinen.

Tällä kaudella 09-tytöt pelaavat ja treenaavat yhdessä 2010- ja 2011-tyttöjen kanssa. Sarjataso oli syksyllä U16 I divari ja kevät saadaan pelata U16 II divaria.

PAIKALLINEN JA PALVELEVA LOIMAA

U15-tytöt 2009
LoKoKo 21 2024
22 • LoKoKo 2017 2024 22 LoKoKo

Ylärivissä vasemmalta: Jere Lehtinen (valmentaja), Saara Mäkelä, Emilia Rantanen, Helmi Lehtiö, Lilli Lehtinen, Dylan Painter (joukkueen kummipelaaja). Alarivi vasemmalta: Amanda Suurjärvi, Sofia Järvinen, Ellen Lehtiö, Pinja Mäkinen, Fanni Mäki, Moona Puisto, Anna-Liisa Perho (valmentaja). Kuvasta puuttuvat Tero Järvinen (valmentaja) ja Anna Mäkelä-Mäki (joukkueenjohtaja).

Tämä joukkue on kuin sirkus, mutta ilman klovneja – täynnä hauskuutta, tsemppausta ja yhtenäisyyttä, mikä tekee heistä yhdessä oppivan ja eteenpäin menevän joukkueen.

Kahden keltanokkaisen valmentajan tarina kuulostaa melkein kuin suoraan seikkailukirjan sivuilta – alussa pieniä haparoivia askelia, mutta matkan varrella he ovat oppineet lentämään kuin supervoimat omaava Batman! Tuo pelikuvio on joukkueen oma supervoima, joka yhdistää heidät

yhdeksi voittavaksi kokonaisuudeksi. Yhteistyö 2009-syntyneiden tyttöjen kanssa on kuin timantti, joka hioutuu joka harjoituksessa. Se antaa mahdollisuuden kasvaa yhdessä, oppia toisilta ja kehittyä. Ja mikä parasta, se luo kannustavan ilmapiirin, jossa jokainen pelaaja voi loistaa omalla tavallaan.

Terveiset tytöille: Jatkakaa samaan malliin, nauttikaa jokaisesta hetkestä yhdessä ja pitäkää hauskaa kentällä! Joukkue pelaa läntisen alueen II divisioonaa.

U14-tytöt 2010 –2011
LoKoKo 23 2024

Rentoudu, kuntoudu, viihdy!

● Uinti, vesijuoksu

● Vesijumpat

● Vauva- ja perheuinti

● Lasten uimakoulut

● Kolme eri sisäallasta

● Ulkoallas

● Liukumäki

● Niskahieronta

● Porepenkki

● Kahvio

Loimaan virkistysuimala Vesihovi

Kuusitie 1, Loimaa | p. 02 761 1257

vesihovi.fi

Monipuolislet painopalvelut.

Suurkuvatulosteet, auto- ja ikkunateippaukset.

24 • LoKoKo 2017 2024 24 LoKoKo

Ylhäältä vas. päävalmentaja Konsta Mastomäki, Jasperi Suomela, Kaapo Yrjölä, Cooper Grönholm, Jimi Rinne, Daniel Mäkelä ja valmentaja Heikki Alhonen. Alarivi vas. Sulo Peltomäki, Toivo Selinheimo, Elia Pesso, Rasmus Heinonen ja Aatos Alhonen.

LoKoKon U14-pojat koostuvat pääasiassa 2010–2011 syntyneistä pojista. Poikien mukana on ollut myös nuorempia 2012-syntyneitä auttelemassa tällä kaudella. Pojat pelasivat syksyllä läntisen alueen II divisioonassa ja voitettuaan oman lohkonsa he siirtyivät kevätkaudeksi pelaamaan läntisen alueen I divisioonaan. Tätä juttua kirjoittaessa kevätkauden pelit ovatkin sujuneet mallikkaasti. Poikien valmennuksesta on vastannut Konsta Mastomäki ja hänellä apunaan ovat toimineet Jere Littunen, Heikki

Alhonen sekä Matti Selinheimo. Pojat treenaavat neljä kertaa viikossa. Osa pojista treenaa pääosin vanhempien U16-poikien kanssa ja nuoremmat käyvät vanhempien treeniryhmän lisäksi omanikäistensä treeneissä. Poikia on määrällisesti vähän, mutta siitä huolimatta kyseessä on hyvin innokas ja motivoitunut ryhmä täynnä lupaavia pelaajan alkuja. 14-vuotiaissa pojat keskittyvät pääasiassa taitojen kehittämiseen, ihmisenä kasvamiseen sekä opettelevat joukkuepelin perusasioita.

U14-pojat 2010
LoKoKo 25 2024

• Uudis- ja saneerausrakentaminen

• Julkisivu- ja vesikattotyöt

• Huoneistoremontit

• Sertifioidut märkätilatyöt

www.raleka.fi

050 4066 281 raleka@hotmail.

• Kosteusmittaukset

• Kuivauspalvelu

• Otsonointi-hajunpoisto

• Lämpökuvaukset

www.klkcontrol.fi

O naamottelouhneesimouh atsiskunob-POp

utsutuääsilTsuukkaisa-ajatsimo/fi.po

050 4066 281 klkcontrol@gmail.com LUOTETTAVAA TEHOKKUUTTA:
,äävättele
E
äävättiteimv
isäämälenetravO 26 • LoKoKo 2017 2024 26 LoKoKo

Kuvassa ylärivissä #65 Toivo, #84 Aatos, #68 Severi, #0 Jasperi, #74 Rasmus, ja alarivissä #11 Sulo, #19 Elia, #10 Huugo, #4 Uuno ja #24 Reino. Kuvasta puuttuu #85 Elias. Kuvaan ehtivät myös valmentaja Heikki ja poikien suosikki kummipelaaja Aapeli. Apuna kauden aikana valmennuksessa ovat olleet Jere, Matti, Konsta ja Kreetta. Sanna on hoitanut alueen sarjojen mahdollisesti parhaimman kahvion pyörittämisen kaudella 2023-24.

U13-pojat ovat pelanneet kauden 2023-24 läntisen alueen U13-ikäluokan (s. 2011) II-divisioonassa. Ryhmä harjoittelee yhdessä kaksi kertaa viikossa Juhlasalin korispyhätössä ja Alastarolla. Joukkue pelaa 2011 syntyneiden sarjaa, kokoonpanon koostuessa 2011-14 syntyneistä kokeneista

pelimiehistä ikään tuijottamatta. U13 harjoitusten ja pelien lisäksi pelaajat osallistuvat vanhempien ja nuorempien ikäluokkien harjoituksiin ja peleihin, jokainen ikänsä ja tasonsa mukaan. Ryhmä leikkisästi kantaakin työnimeä ”muukalaislegioona” sen värikkään kokoonpanon perusteella.

U13-pojat 2011
LoKoKo 27 2024

TÄYDEN PALVELUN KEILAHALLI

Tervetuloa tutustumaan!

LOIMAAN KEILAHALLI OY

Kartanomäenkatu 2 B 32200 LOIMAA, p. (02) 721 8988

posti@loimaankeilahalli.fi www.loimaankeilahalli.fi

löydät meidät myös facebookista.

KEILAUS HOHTOKEILAUS BAARI BILJARDI SCREEN SAUNA KOKOUSTILAT MINIGOLF
28 • LoKoKo 2017 2024 28 LoKoKo

Ylärivissä valmentajat Veera, Ella ja Sara sekä joukkueenjohtaja Mari. Keskirivissä vasemmalta Nella, Enni, Berit, Fanni, Helmi, Senni ja Hilja. Alarivissä vasemmalta Liisi, Elsa, Taimi, Vaula, Vivia ja Onna. Kuvasta puuttuvat Hulda-Sofie ja Emmi.

Minitytöt ovat 2012–2013 syntyneistä tytöistä koostuva joukkue. Alkukaudesta joukkueeseen siirtyi myös mikrotytöistä 2014-syntyneitä vahvistamaan joukkuetta. Joukkueen suuresta koosta huolimatta kaikki saavat hyvin peliaikaa ja joukkueessa on mahtava

yhteishenki. Kauden aikana joukkue on hioutunut yhteen ja kehitys on ollut hurjaa. Treeneissä on energinen meno ja kannustava ilmapiiri. Harjoituksia on kolme kertaa viikossa: maanantaisin, tiistaisin ja keskiviikkoisin.

Palvelemme vuoden jokaisena päivänä:

ma-pe 8 - 20, la 9 - 17, su 10 - 16

Aleksis Kivenkatu 7, puh 02 7636 840

Minitytöt 2012 –2013
LoKoKo 29 2024

KIVIKAIVERRUS NIITTYMÄKI

Puh. 0400 812 585

Voimakatu 2, 32200 LOIMAA

niittymaki@kivikaiverrus.fi

Roskat pois nurkista!

Puh. 050 2279

Vesikoskenkatu 7, 32200 LOIMAA www.bellomondo.fi

Muista alennukset

LoKoKon jäsenille!

Asiantuntevaa palvelua tekeville ihmisille!

Lamminkatu 38, 32200 LOIMAA

Puh. (02) 762 1339

M. LAHTI Oy

0500 590 724

Arkilounasta klo 10.45 - 13.00

Ammattilaisten valmistamana

30 • LoKoKo 2017 2024 30 LoKoKo

Syyskaudella 2023 saatiin harjoitusryhmiin useampia uusia harrastajia, ja erityisesti 2012 poikiin.

Tämä tarkoitti sitä, että saatiin LoKoKo U12, eli 2012 syntyneet omaksi joukkueeksi ikäluokassaan. Toivo ja Rasse ovat tämän ryhmän konkareita, ja saman ikäluokan edustaja Severi

Sami Salminen

0500-783 443

www.oripaansahko.fi

orisahko@elisanet.fi

liittyi myös ryhmään kevätkaudeksi. Sekä ”paluumuuttajat” Elias ja Paavo, ja lisäksi uusia harrastajia isoin harppauksin Elmeri, Niklas ja Henrik.

Mukana tässä ryhmässä harjoituksissa ja peleissä ovat olleet myös nuoremmat 2013 Reino ja Huugo sekä timanttinen 2014 Uuno.

» Maatalouskoneet » Huolto ja varaosat

Pehtoorinkuja 1, Loimaa

loimitraktori.fi

loimihuolto.fi

www.lounea.fi

U12-pojat 2012
SÄHKÖALAN AMMATTILAINEN JOHON VOIT LUOTTAA
LoKoKo 31 2024
VUODEN HAUSKIN KOULUPÄIVÄ! Katukorista alakoululaisille. LOIMAA PE 17.5. KLO 10.00 KESKUSKOULU Lisätietoja ja ilmoittautuminen: LoKoKo / Konsta Mastomäki, konsta@lokoko.fi, 050 54 25 430 @Basketballfinland @Pirkkatuotteet @Kryhma #Pirkkastreetbasket #Pikkusudet #Liikeonlääke #Lol #Pirkka 32 • LoKoKo 2017 2024 32 LoKoKo

Kuvassa ylärivissä #22 Niilo, #45 Tuomas, #68 Severi, #24 Reino, #30 Eero, #10 Huugo, ja alarivissä #51 Misha, #26 Vilho, #4 Uuno, #28 Danja, #8 Aatos ja #7 Touko. Kuvasta puuttuu #15 Pera. Valmentajana Heikki ja kummipelaajana poikien suosikki Lauri.

Nuoremmat Minipojat eli 2013 syntyneet, koripallokielellä U11, ovat pelanneet kauden 2023-24 aikana läntisen alueen II-divisioonassa. Syyskauden otteluissa #68 Severi (s. 2012) oli vahvistuksena joukkueessa. Harjoituksissa tutustuttiin syyskauden aikana uusiin pelikavereihin. Mukaan tuli myös uusia pelaajia ja muutenkin joukkueen kokoonpano ja pelaajamäärä koki muutoksia viime kaudesta. Harjoituksissa lähdetään siitä, että koris on kivaa, ja

tässä ryhmässä jokainen tekee asioita oman osaamisensa mukaan. Yhdessä harjoitellaan, ja kokeneemmat näyttävät hyvää esimerkkiä nuoremmille. Jokainen oppii lisää oman tasonsa mukaan, huomioiden eri pelaajien kehitysvaiheet. Mukana on pelaajia 2013-15, osa kokeneempia vuosia pelanneita, ja osa taas harrastuksen vasta aloittaneita. Ryhmä harjoittelee yhdessä kaksi kertaa viikossa Juhlasalin korispyhätössä.

U11-pojat 2013
www.lokoko.fi LoKoKo 33 2024
34 • LoKoKo 2017 2024 34 LoKoKo
www.loimaankaukolampo.fi

Kuvassa takana vas. kummipelaaja Vesa Heinonen, Veera Kalliola #57, Ronja Koivisto #63, Emma Kivinen #48, Venla Mäki-Punto #66, joukkueenjohtaja Tanja Lintula-Kivinen, valmentaja Niina Jokinen. Keskirivissä vas. valmentaja Mirva Helminen, joukkueenjohtaja Anssi Nurmi, Milla Moisio #16, Elsa Suonsivu #14, Lise Ventto #12, Aada Vehviläinen #58, Lotte Helminen #77, Taimi Selinheimo #60. Eturivissä vas. Ilona Tapio #33, Linda Lindholm #54, Vaula Nurmi #56, Aada Nurminen #52, Oona Taneli #2, Iina Lindman #44. Kuvasta puuttuu Lilian Ollikainen #56.

Mikrotytöt koostuvat 2014–2016 syntyneistä tytöistä. Harjoituksissa käyviä on 14, joista 13 tyttöä pelaa sekä kolme pääsääntöisesti minitytöissä pelaavaa tyttöä, jotka ovat välillä peleissä vahvistuksena.

Syksyllä pelattiin kahdella joukkueella, kun aloittaneita tyttöjä oli niin paljon, mutta kevätkaudella siirryttiin

yhteen joukkueeseen pienentyneen pelaajamäärän takia.

Tytöt ovat iloisia, ahkerasti harjoittelevia, eivätkä lannistu tappioista, vaan innokkaina opettelevat pelaamista ja oppivatkin jatkuvasti uutta :) Tytöt aloittivat jo syyskaudella läntisen alueen 10-v. mikrotyttöjen kakkosdivarissa ja samassa jatkavat keväänkin.

Mikrotytöt 2014 –2015
LoKoKo 35 2024
Tervetuloa uudistettuun K-market Turuntielle! www.bbeab.se 36 • LoKoKo 2017 2024 36 LoKoKo
LOIMAA

Kuvassa ylhäällä vas. apuvalmentaja Jasmin Widberg, päävalmentaja ja joukkueenjohtaja Niina Jokinen, apuvalmentaja Emilia Rantanen. Keskellä vas. kummipelaaja Tiitus Kuukkanen, Eino Saarikko #9, Eeli Suurjärvi #72, Elias "Markkanen" Laine #50, Niilo Juusela #42. Edessä vas. Eetu Rantanen #61, Eetu Mäntylä #21, Maximilian "Maxi" Kivinen #1, Elias Aarnio #6, Philip Rosu #5. Kuvasta puuttuvat Matias "Masi" Kojo #13, Touko Knuutila #7, Aatos Metsänperä #8 ja Misha Shcherbak #51.

Energinen Mikropoikien joukkue koostuu pääasiassa 2014–2015 syntyneistä pojista höystettynä yhdellä 2016 syntyneellä. Lisäksi vuodenvaihteen jälkeen treeneissä ja peleissä on alkanut käydä kolme, jo myös vanhempien poikien kanssa pelaavaa, mikroikäistä poikaa. Pojat pelasivat jo syyskaudella 10-vuotiaiden mikropoikien läntisen

alueen kakkosdivarissa ja samassa divarissa jatkavat myös kevätkauden. Syyskaudelta käteen jäi hienosti läntisen alueen kakkosdivarin nelossija. Mikropojat treenaavat maanantaisin klo 18:00-19:00 Keskuskoululla ja perjantaisin klo 17:00-18:00 Yhteiskoulun juhlasalissa.

Mikropojat 2014 –2015
LoKoKo 37 2024

Supermikrotytöt

2016 – 2017

Ylhäältä vasemmalta valmentaja Silja, Pihla, Viona, Janni, Ida, valmentajat Tytti ja Liina. Takana kummipelaajamme Sami Tahvanainen. Alarivi vasemmalta valmentaja Nanna, Minttu, Hellä, Mili, Milja ja Vanni. Mukana harjoituksissa ovat myös olleet Hilla, Miija, Ella ja Jessica. www.lsputki.fi

Tämä innokas ja rauhallinen ryhmä harjoittelee torstaisin Keskuskoululla 17.00–18.00. Aloitamme aina leikeillä, joista tämä joukkue erityisesti pitää. Syötteleminen, korinheitto ja pompotus onnistuu hienosti. Näitäkin harjoittelemme leikkien ja ratojen merkeissä. Mahtavinta joukkueessamme on, kun kaikki kannustavat toisiaan!

38 • LoKoKo 2017 2024 38 LoKoKo

2016 – 2017

Ylhäältä vasemmalta kummipelaajamme Eemeli Hollo, Illya, Jasper, Julius, Onni, Verneri, Manu, valmentajat Enni ja Silja. Keskirivi oikealta Ilpo, Saku, Matias, Egor, Benjamin, Aapo, Martti, Aatto, Luukas ja valmentaja Meeri. Alarivi vasemmalta Eelis, Jalmari, Uuno, Leo, Pavlo ja Albert. Harjoituksissa mukana ovat myös olleet Eino, Eduard ja Taneli.

Tällä joukkueella menoa ja meininkiä riittää. Harjoituksemme ovat maanantaisin Keskuskoululla 17.00–18.00. Harjoitukset alkavat yleensä jonkinlaisella hipalla, jonka jälkeen otamme koripallot ja harjoittelemme heittoja, syöttöjä ja kuljettamista monien eri leikkien ja ratojen merkeissä!

Vesikoskenkatu 11, 32200 LOIMAA Puh. (02) 763 1193

Supermikropojat
LoKoKo 39 2024

Ylhäältä vasemmalta valmentaja Silja, Touko, Benjamin, Lukas, Varvara, Elli, Eemil, Akseli, Kerttu ja valmentaja Meeri. Takana kummipelaajamme Elmo Eräkangas. Alarivi vasemmalta Mikael, Toivo, Jooa, Neevi, Taneli, Vilho, Veeti ja Miska. Harjoituksissa mukana ovat olleet myös Aaro, Smith, Aava T, Aava H, Kasper, Matviy, Eepi, Amanda, Taavi ja valmentaja Bertta.

Tämä suuri ja energiaa täynnä oleva ryhmä koostuu päiväkoti-ikäisistä innokkaista koripallon harrastajista! Harjoituksemme ovat perjantaisin Keskuskoululla 17.45–18.30. Aloitamme harjoitukset nimikierroksella ja leikkimällä. Koripalloa harjoittelemme ratojen parissa.

Voimakatu 1, 32200 Loimaa

0400 482 796• jari@lvi-optimus.fi

Aikaa myyvät kaikki

– Harva ammattitaitoa!

Naperot 2018 – 2019
40 • LoKoKo 2017 2024 40 LoKoKo

Tällä kaudella mukana ovat olleet (eturivissä) Cecilia, Meeri, Minka, Aatos, Joel, (keskimmäisessä rivissä) Eino, Viljo, Tiitus ja Frans. Kuvasta puuttuvat Saga, Julius, Väinö, Sebastian, Oliver, Sulo T., Sulo P., Siiri ja Aarni. Takarivissä valmentajat Päivi, Pinja ja Ida sekä taaperoiden kummipelaaja Bisonsin Cedric Latimer.

Taaperokoristreenit pidetään perjantaisin Keskuskoululla klo 17.00–17.45. Ryhmässä tutustutaan koripalloilun perustaitoihin, mutta myös leikitään ja liikutaan monipuolisesti. Lapsi osallistuu treeneihin oman tutun aikuisen kanssa ja valmentajien ohjeistuksella.

Perkonkuja 6, 32200 Loimaa

Taltor Oy

Teollisuustie 11, 32440 Alastaro, Finland

Puh. +358 2 764 1205

e-mail: taltoroy@pp.inet.fi

2020 –
Taaperot
LoKoKo 41 2024
TERÄSPAALUTUKSIA www.kankareenpaalutus.fi 050 5273 614 www.yplpalvelu.fi • info@yplpalvelu.fi • puh. 044 5459531 • Koulukuja 7, 32200 LOIMAA 42 • LoKoKo 2017 2024 42 LoKoKo

LoKoKo Unified

Tällä kaudella Unified-joukkue harjoittelee ahkerasti maanantaisin juhlasalissa 19.15–20.30. Unified-joukkueessa mukana: Niko Henttinen, Johannes Nurmi, Jesperi Niemi, Minna Pitkänen, Lauri Asujamaa sekä uutena tulokkaana Niko Silvennoinen. Unohtamatta kovaa tsemppaavaa kannustajaa Kari Yli-Tuomolaa. Edelleen on jatkettu yhteistyötä forssalaisen Feeniks Basket Unified-joukkueen kanssa. Kaikki halukkaat ovat päässeet pelaamaan Special Olympics Unified-pelejä kahdessa divisioonassa. Meiltä 2.divisioonassa pelaamassa ovat käyneet Niko Henttinen, Johannes Nurmi sekä Niko Silvennoinen. 4.divisioonan peleissä

ovat käyneet Jesperi Niemi, Minna Pitkänen sekä Niko Silvennoinen. Lauri Asujamaa on häärännyt tuttuun tapaan molemmissa divareissa huoltaja/ hierojana. Valmentajana toimii Tiia Sivén. Jojona touhuilee Susanna Sivén, joka myös joskus treenien vetäjänä. Lisäksi Taatilan Seppo toimii partneripelaajana ja auttelee myös treenien pitämisessä. Meillä on ollut mukavia pelireissuja yhdessä forssalaisten kanssa. On myös vierailtu toistemme treeneissä.

Let me win. But if I cannot win, let me be brave in the attempt. (Special Olympics)

LoKoKo 43 2024

Koivusaarentie 335 32300 Mellilä

Puh. 0500-741456

E-mail: kauniston.sora@netti.fi

www.kaunistonsora.fi

Panimon myymälä avoinna to 12-18, Osoitteessa; Linjakatu 2, Loimaa

www.loimaanpanimo.fi

Peltosalaojitukset Pasi Vuorinen 040 524 9018 44 • LoKoKo 2017 2024 44 LoKoKo

LoKoKon alla toimiva muukalaislegioona koostuu pelaajista, joilla on koripallon osalta takana loistava tulevaisuus. Vaikka ryhmään pääsyyn pitääkin täyttää varsin kovat standardit, niin Äijät ovat sen verran avarakatseisia, että mukaan pääsee, vaikka olisikin pelannut NBA:ssa (ja tämä on muuten aivan tosi juttu).

Äijien painovoimaa ja muita fysiikan lakeja uhmaava pelityyli vaatii veronsa ja siksi ryhmää täydennetään jatkuvan pelaajarekrytoinnin avulla sen vahvuuden pitämiseksi koripallon pelisääntöjen edellyttämällä tasolla. Tällä toimenpiteellä pyritään varmistamaan myös se, että kaupungin liikuntatilojen

lepakkovuorojen käyttöaste pysyy riittävän korkealla tasolla läpi vuoden.

Ryhmä kokoontuu pelaamaan maanantaisin klo 20.30 Yhteiskoulun Juhlasaliin. Valmistautuminen alkaa kuitenkin jo aiemmin päivällä vaikeaselkoisten viestien lähettämisellä vahvasti salatussa viestiverkossa, minkä avulla voidaan sitten muodostaa monimutkaisten prosessien jälkeen lopullinen peliryhmitys illan koviin koitoksiin.

Jos edellä kerrotun perusteella haluat liittyä tähän Äijien salaiseen sisäpiiriin, niin ole rohkeasti yhteydessä ryhmän vetäjään, jonka tiedot löydät tämän lehden viimeiseltä aukeamalta.

Äijäkoris
LoKoKo 45 2024

ISÄNNÖINNIN AMMATTILAINEN LOIMAAN ALUEELLA

Vesikoskenkatu 13, 32200 LOIMAA puh. 029 1700 525 www.loimaanisannointi.fi

OY

Oppipojankatu 5, 32 200 LOIMAA p. (02) 7621144 0400-854058 www.loimaanpesula.fi

Pesulapalveluja vesi- ja kemiallisella pesulla.

A-LAATU-Lukkoliike
Turuntie 7, 32200 Loimaa, puh. (02) 769 2200 ABLOY-valtuutettu
Loimaan Lukko Oy
Parasta
– yksilöllistä
19, LOIMAA, puh. 7632 733 040 553 981 3 LOKOKO .FI BISONS .FI VUORISEN LIIKENNE OY www.vuorisenliikenne.fi Piia 050 590 5798 Jukka 0500 789 040 46 • LoKoKo 2017 2024 46 LoKoKo
suomalaista lihaa
palvelua Turuntie
Loimaan alueen koripallo-erotuomareita Alhonen Eeli ............ 045 7871 5958 Brander Miro ............ 045 121 0506 Einola Alvari .............. 040 774 7631 Hagert Hemmi .......... 041 310 9291 Heikkilä Tero ............. 050 595 1204 Koivisto Juho ............ 045 345 6776 Koivisto Niilo ............. 045 174 6046 Korkeakangas Lauri .. 045 141 8338 Lindqvist Joni ........... 044 980 9476 Salonen Jonni ........... 045 609 7606 Salonen Joona .......... 045 804 9091 Sivén Tiia .................. 040 166 0395 Suomela Minja .......... 045 353 5775 Uusitalo Ilari .............. 045 263 2010 Välttilä Vilho .............. 045 662 9202
LoKoKo 47 2024
Virtaa ja välittämistä Elämässä tarvitaan energiaa Helpoimmin saat sitä luotettavalta toimittajalta, joka kuuntelee ja palvelee aidosti. www.sallilaenergia.fi

Jo 17. kerran järjestetty Mieleinen Basket keräsi jälleen runsaasti joukkueita Loimaalle syyskuun toiseksi viimeisenä viikonloppuna. Kolmelle ikäluokalle (8–13-vuotiaat) suunnattuun koripalloturnaukseen osallistui reilu 290 pelaajaa 32 joukkueesta, jotka tulivat 16 eri seurasta. Tunnin pituisia otteluita pelattiin kolmella eri kentällä Liikuntahallissa yhteensä 58, joten vauhtia ja jännittäviä tilanteita riitti sekä lauantaina että sunnuntaina aamusta iltaan. Turnauksen järjestäminen on aina iso voimainponnistus seuralle ja sen aktiiviselle seurajohdolle. Iso kiitos turnauksen onnistumisesta kuuluu myös lähes sadan hengen talkooporukalle sekä Puistokadun koululle ja Novidan lukiolle, joiden jouhevan yhteistyön

2023
48 • LoKoKo 2017 2024 48 LoKoKo
HIERONTAKOTI Raija Veini Jyrki Veini

ansiosta joukkueiden majoittuminen onnistui jälleen mainiosti. Kiitoksia jaettaessa ei sovi unohtaa myöskään koulun erinomaista keittiötä, joka saa-

www.superasfaltti.fi

tujen palautteiden perusteella valmistavat edelleen Suomen parasta kouluruokaa.

Kuvat: Sami Ala-Kleme

LoKoKo 49 2024

2023

HAE TUOREET KANAMUNAT SUORAMYYNNISTÄMME!

Kanteenmaantie 591, ALASTARO Kojonkulmantie 183, ALASTARO Saarenmaantie 95, ORISUO

Kaikki tuotantomme munat ovat vapaan kanan munia. Myyntipisteemme ovat aina avoinna!

Viisi LoKoKo:n juniorijoukkuetta osallistui viime toukokuussa kauden päättävään Tallinn Nord Cup-turnaukseen. Tuliaisina joukkueilla oli hienoja kokemuksia ja oppia kovista peleistä kansainvälisillä areenoilla. Menestyskin oli vallan mainio, kotiin tuomisina mm. U13-tyttöjen pronssimitalit ja U14poikien turnausmestaruus.

KAPPALETAVARA- JA MUUTTOKULJETUKSIA

Pakettiauto pienempiin kuljetuksiin.

P. 0400-535 409

www.kuljetuskallionpaa.fi

50 • LoKoKo 2017 2024 50 LoKoKo

Kurittulantie 264, 32200 LOIMAA

Puh. (02) 7686 146

AUTO- JA KONEKORJAAMO APA OY
LoKoKo 51 2024
52 • LoKoKo 2017 2024 52 LoKoKo
LoKoKo 53 2024
LoKoKo näkyi ja kuului myös viime syksynä koripallon MM-kisoissa Okinawalla Japanissa.

Tapio Pentikäinen

LoKoKo:n seuraväki vastaanotti viime kesänä suruviestin. Suuri urheilumies Tapio ”Puppe” Pentikäinen oli poistunut keskuudestamme. Tapio oli mukana perustamassa Korikonkareita kuuluen sen ensimmäiseen johtokuntaan ja joukkueeseen, joka pelasi seurahistorian ensimmäisen virallisen ottelun marraskuussa vuonna 1964. Vuosien saatossa ikikonkari Puppe nähtiin lähes kaikissa mahdollisissa rooleissa seurassa. Hän on valmentanut, huoltanut, toiminut joukkueenjohtajana ja tuomarina, seuran puheenjohtajana, toimitsijana, talkoolaisena sekä innokkaana kommentoijana katsomossa. Tapio muistetaan koripallopiireissä suoraselkäisenä, mutta samalla myös suorasanaisena miehenä, joka ei pelännyt kertoa mielipidettään, jos sellaista kysyttiin. Sen, minkä Puppe lupasi, hän myös piti.

– IN MEMORIAM –
54 • LoKoKo 2017 2024 54 LoKoKo

ARKISTOJEN KÄTKÖISTÄ

Loimaan Korikonkarit pelasi ensimmäiset viralliset ottelun sa loppuvuodesta 1964. Ohessa Maakunnan Uutisten raportti otteluista 25.11.1964.

LoKoKo 55 2024

Ma-pe 8-18

La 8-15 Aleksis Kivenkatu 9 32200 Loimaa Puh. (02) 762 5100

www.k-rauta.fi

Timo

p. 050 4664 912

Marjaana

p. 050 4413 925

050 3535 355 saastopankki.fi/someronsp | saastopankki.fi/varaa-aika PANKIN VAIHTAMINEN ON HELPPOA, ME AUTAMME. TERVETULOA TYYTYVÄISTEN ASIAKKAIDEN PANKKIIN!

4790 099

859

233

285

Vesikoskenkatu 13, 32200 Loimaa | Konttori avoinna ma-pe 10-16.30

Kaasalainen Norri Päivi Mikkola p. 050 Tarja Railo p. 050 4926 Laura Kinnunen p. 050 4643 Mari Moisio p. 050 3271
56 • LoKoKo 2017 2024 56 LoKoKo
Nelli Lehtinen p.
KATSO LISÄÄ: LoKoKon JÄSENEKSI LIITY SINÄKIN www.lokoko.fi Vuosittainen jäsenmaksu 30€ /kannatusjasen/ LoKoKo 57 2024

Loimaan Korikonkarit järjesti jälleen viime vuonna yhdessä Koripalloliiton ja paikallisten K-Marketien kanssa suositun Pirkka Street Basket-katukoristapahtuman alakoululaisille.

Toukokuussa pelattiin Keskuskoulun lähiliikuntapaikalla melkein 250 ottelua 16 kentällä, lähes 750 oppilaan voimin K-Market Turuntien tarjotessa pelaajille eväät. Vaikka välillä satoi vettä, meininki oli niin hyvä, ettei sitä edes huomannut. Elokuussa Hir-

vihovin parkkipaikalla taasen kirmasivat kavereita kannustaen alakoulujen nuorimmaiset, joille eväät tarjosi KMarket Hirvikoski. Vanhemmat LoKoKo-juniorit ja Bisons-pelaajat toimivat päivän tapahtumissa kenttävalvojina. Kenttien pystytyksestä ja purkamisesta huolehti tuttu kokenut talkooporukka vankalla ammattitaidollaan.

Seuraavan kerran PSB-kiertuerekka kaartaa taas Loimaalle toukokuun 17. päivä.

58 • LoKoKo 2017 2024 58 LoKoKo
LoKoKo 59 2024

Mitä toimitsijapöydässä tapahtuu?

Juniorimatseja seuratessa on helposti tottunut ajatukseen, että toimitsijapöytä koostuu kahdesta tehtävästä, joita pelureiden vanhemmat vuorotellen hoitavat. Pienimmissä saleissa aikaa saatetaan ottaa sekuntikellolla ja tulos on nähtävissä pistelapuilta. Joskus näkee myös toimitsijoiden yhtyvän oman joukkueen kannustamiseen. Korisliigassa vaatimukset ovat erilaiset. Esitellään pöydässä istuvien tehtävät edestä katsoen vasemmalta oikealle.

Ensimmäiset kolme henkilöä toimivat ottelun tilastoijina. Tilastoryhmään kuuluu kaksi puhujaa, joiden välissä istuu tietokoneen käyttäjä. Puhujien tehtävänä on kertoa ääneen ottelun tapahtumat tapahtumisjärjestyksessä, jotka sitten tietokoneella toimiva henkilö kirjaa tilastointiohjelmaan. Koska pelit ovat vauhdikkaita ja tapahtumia on paljon, tehtävässä toimiminen on usein erittäin hektistä.

Tilastotiimin oikealla puolella on ottelun pöytäkirjan laatija. Pöytäkirjaan merkitään ottelun kulun kannalta merkityksellisimmät tiedot kuten pisteet, virheet ja aikalisät. Pöytäkirja on ristiriitatilanteissa se, joka pitää. Pöytäkirjaan myös vahvistetaan joukkueiden kokoonpanot sekä aloitusviisikot.

Seuraava paikka on varattu mahdolliselle komissaarille. Pukukoodia nou-

dattava komissaari saatetaan esimerkiksi nimetä otteluun, joka arvioidaan vaativuutensa tai panoksensa kannalta haastavaksi. Komissaarin tehtävänä on valvoa ottelutapahtuman kulkua ja sujuvuutta. Pääsääntöisesti komissaarit ovat entisiä huippuerotuomareita.

Mikäli edellistä tehtävää ei täytetä, on vuorossa ajanottaja. Ajanottaja ohjaa tulostaulun toimintaa, ja tuo pelikellon lisäksi virheet sekä pisteet kaikille näkyville. Ajanottajan on myös oltava hereillä valmentajien toiveista, sillä hänen tehtävänsä on vahvistaa vaihto- ja aikalisäpyynnöt ottelun tuomaristolle.

Ajanottajan kanssa yhteistyössä toimii heittokellon käyttäjä. Hänen tehtävänsä on toimittaa tieto jäljellä olevasta hyökkäysajasta korien yläpuolella oleviin näyttöihin. Tehtävä vaatii hyvää sääntötuntemusta, sillä ajan määräytymiselle on olemassa useita kymmeniä sääntöjä ja virallisia tulkintoja.

Heittokellon vieressä on kaikkein uusin tehtävä eli IRS (instant replay system). IRS-käyttöoperaattori luo ottelun tapahtumista leikkeitä tabletille, joita tuomarit voivat hyödyntää joko omasta aloitteestaan tai valmentajan haastaessa tuomion. Molempien joukkueiden valmentajilla on pelin aikana

60 • LoKoKo 2017 2024 60 LoKoKo

käytössään ainoastaan 1 haasto, riippumatta niiden onnistumisesta. Nykyiseltään IRS hyödyntää monikameratuotannon tuottamaa materiaalia.

Viimeisenä pöydässä istuu ottelun kuuluttaja. Hänen tehtävänsä on kertoa yleisölle ottelun kulusta sekä luoda ottelutapahtumaan viihtyvyyttä. Kuuluttaja hoitaa myös ottelun lehdistöti-

laisuuden. Hän on ainoa pöydän henkilö, jonka ei ole pakollista noudattaa ehdotonta puolueettomuutta toiminnassaan.

Tehtävissä kaudella 2023-24 ovat toimineet Enni, Kaija, Juho, Janne, Pekka, Miro, Marko, Teemu, Minja, Alvari ja Ilari.

Juho Koivisto

AJANVARAUS: 044 777 6691, roviovet.fi

Tervetuloa meille: Mettähannankatu 2, Loimaa. www.roviopetfoods.fi

Eläinlääkäri palveluksessasi
Maukasta lähiruokaa tehtaanmyymälä
Kuva: Anu Vuorinen.
LoKoKo 61 2024

Kauden 2022 – 2023 palkitut

• Veikon malja (nuori seura-aktiivi)

- Sara Salminen

• Kauden joukkue

- U19-pojat

• Ansioitunut juniorivalmentaja

- Anna-Liisa Perho

• Tompan malja (juniorierotuomari)

- Joona Salonen

• Konkareitten malja (kauden junnupelaaja)

- Niilo Koivisto

• Annan ja Eevan pytty (tyttövalmentaja)

- Tiia Sivén

• Mikrotytöt

- Taimi Selinheimo ja Liisi Lehtinen

• U10-pojat

- Matias Kojo ja Vilho Kannisto

• U11-pojat

- Uuno Peltomäki ja Touko Knuutila

• Minitytöt

- Lilli Lehtinen ja Moona Puisto

• U12-pojat

- Akseli Niemi ja Jasperi Suomela

• U13-tytöt

- Fiinu Saarelainen ja Katri Puisto

• U14-tytöt

- Peppi Mäki ja Milka Happonen

62 • LoKoKo 2017 2024 62 LoKoKo

• U14-pojat

- Cooper Grönholm ja Hemmi Hagert

• U19-pojat

- Lauri Koivisto

• Unified

- Jaakko Alava

• Kauden naispelaaja

- Sara Järvinen

• Kauden miespelaaja

- Eemeli Hollo

• Erikoismaininnat:

Enni Selinheimo-Kulmala

ja Jukka-Pekka Kivinen

• Vuoden seuratyöntekijä

Enni Selinheimo-Kulmala

LoKoKo 63 2024

HIILINEUTRAALI PAINOTUOTE ON KÄSINKOSKETELTAVA YMPÄRISTÖTEKO

Tarjoamme nyt lähes kaikki mainospainotuotteet ja viestinnän materiaalit jokaiselle asiakkaallemme. 100 % hiilineutraalisti

www.punamusta.com

Avoinna ma-pe klo 9-18, la 9-15

Aleksis Kiven katu 11, 32200 Loimaa

• Huoneistoremontit

• Saneeraukset

• Uudiskohteet

• Lattia-asennukset

• Maalaukset

• Tapetoinnit

• Yms. www.loimaanpinta-asennus.fi

www.pjyrjola.fi

L o i m a a n Pinta-asennus
A r i N u m m e l a 0 4 0 0 - 8 7 7 7 6 2
ClimateCalc CC-000084/FI PunaMusta Magazine H I I LINEUTRAALI PAINOTUOT E
MAANKAIVUU ALLAN SEPPONEN OY P. 0500 741 151 64 • LoKoKo 2017 2024 64 LoKoKo

Jyrki Veini palkitsi kauden parhaan kannattajan kiertopalkinnolla Kari Yli-Tuomolan 30.3. pelatussa ottelussa Lahtea vastaan. Palkinto oli Karille mieluisa huomionosoitus, sillä hän oli kauden mittaa kotipelien lisäksi mukana usealla vierasmatkalla.

Käy tutustumassa LoKoKon kausijulkaisuihin neljältä vuosikymmeneltä osoitteessa: www.lokoko.fi/kausijulkaisut LoKoKo 2008 • 1
2007-2008 2 2007-2008
LoKoKo 65 2024
Loimaan Korikonkarit L Loimaan Korikonkarit

Joukkueiden

yhteystiedot 2023-2024

PIKKUSUDET TAAPEROT (2020 ja sen jälkeen syntyneet)

Päivi Mäkinen …………… 050 356 7425

PIKKUSUDET NAPEROT (2018-2019)

Silja Kulmala …………… 040 2182 523

Bertta Rantanen ……… 044 971 2660

PIKKUSUDET SUPERMIKROTYTÖT (2016-2017)

Silja Kulmala 040 2182 523

Liina Perho ……………… 044 987 9064

Nanna Suonpää ………… 045 351 3610

PIKKUSUDET SUPERMIKROPOJAT (2016-2017)

Silja Kulmala …………… 040 2182 523

MIKROTYTÖT (2014-2015)

………

MIKROPOJAT (2014-2015) Niina

…………… 050 402 8299

MINIPOJAT (2012-2013)

Heikki Alhonen ………… 050 342 6604

MINITYTÖT (2012-2013)

Sara Salminen 040 965 1145

Veera Nurminen ……… 040 931 9075

Ella Kivinen ……………… 040 938 3822

Mari Jokinen, jj. ………… 050 573 4187

U14-TYTÖT (2010-2011)

Tero Järvinen …………… 040 842 6079

Jere Lehtinen …………… 045 103 1533 Anna Mäkelä-Mäki, jj. … 040 511 7698

U15-TYTÖT (2009) Anna Perho ……………… 041 504 6991 Sanna Tuominen, jj. … 050 092 9227

Jari Tuominen jj. ………… 040 092 9227

U14- JA U16-POJAT (2008-2011)

Konsta Mastomäki …… 050 542 5430

Aapo Savo, jj. …………… 050 330 8592

Heikki Alhonen ………… 050 342 6604

U16-TYTÖT (2008)

Garcia Hopkins ………… 040 092 6517

Ville Puisto 040 570 2647

Anu Poso, jj. ……………… 040 739 2621

Mari Saarelainen, jj. …… 050 588 5557

U19-POJAT (2005-2007)

Jukka-Pekka Kivinen … 040 835 7196

Enni Selinheimo-Kulmala, jj. 050 302 2643

MIEHET II

Aapo Savo, yh. ………… 050 330 8592

BISONS

Konsta Mastomäki …… 050 542 5430

Heikki Perho, jj. ………… 041 504 6923

UNIFIED-KORIPALLO

Tiia Siven ………………… 040 1660 395

ÄIJÄKORIS

Aapo Savo ………………… 050 330 8592

Enni
Selinheimo-Kulmala 050 302 2643
Niina Jokinen 050 402 8299 Mirva Helminen
050 340 6457
Anssi Nurmi,
Tanja Lintula-Kivinen, jj. 050 405 2793
jj. …………045 7877 9434
Jokinen
66 • LoKoKo 2017 2024 66 LoKoKo

KIITTÄÄ LÄMPIMÄSTI

kaikkia vuosijulkaisussamme ilmoittaneita

vapaaehtoisen nuorisotyön tukemisesta.

Toivomme ystäviemme suosivan tukijoitamme.

2023 –2024

LOIMAAN KORIKONKARIT R.Y. KAUSIJULKAISU

• Päätoimittaja: Aapo Savo

• Toimituskunta: Kausijulkaisutyöryhmä

• Sivunvalmistus: Etusivupaja

• Paino: PunaMusta Oy, Forssa – 2024

Jakelu YHTEENSÄ N. 7.200 KPL

Loimaan Korikonkarit r.y.
LoKoKo 67 2024
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.