Page 1


Povodom 8. rujna - blagdana Male Gospe i dana općine Podravska Moslavina i Marijanci

P

olaganjem vijenaca i cvijeća ispred Spomenika poginulim braniteljima, te svečanom sjednicom Općinskog vijeća, kojoj su bili nazočni potpredsjednik Hrvatskog sabora VLADIMIR ŠEKS, ministar branitelja TOMISLAV I VIĆ i saborska zastupnica NEVENKA MAJDENIĆ, u Podravskoj Moslavini obilježen je Dan općine. Svečanosti su bili nazočni i gradonačelnik Donjeg Miholjca STJEPAN VIDUKA, načelnici susjednih općina, te predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata. O planovima razvoja općine govorio je načelnik ZDRAVKO ŠIMARA, te kao prioritet istaknuo izgradnju vodoopskrbne mreže.

2

P N

ozdravljajući nazočne gradonačelnik STJEPAN VIDUKA je istaknuo značaj državne potpore u realizaciji lokalnih projekata. azočne je pozdravio i novi župnik u Podravskoj Moslavini vlč. STJEPAN ĐURIĆ. “I u ovim teškim vremenima recesije država podupire projekte općina i gradova, što je često rezultat uspješnog lobiranja slavonskih zastupnika u Hrvatskom saboru” - rekao je TOMISLAV IVIĆ.

N

azočnima na svečanoj sjednici obratio se i potpredsjednik Hrvatskog sabora VLADIMIR ŠEKS, koji je obećao potporu u projektima vodoopskrbe i odvodnje. U sklopu obilježavanja Dana općine Podravska Moslavina održan je 3. Memorijalni malonogometni turnir Mirko Šimara, na kojem je nastupilo 6 ekipa. Tekst i slike: V. Perković


Darko Dorkić, načelnik općine Marijanci

P

stigla voda u sva naselja

rojekt vodoopskrbe najznačajnije je projekt u općini Marijanci, započeo prije 5 godina, a ukupne vrijednosti 15 milijuna kuna. “Ove godine završili smo spojni cjevovod marijanci - Črnkovci, koji je bitan zbog kvalitetne opskrbe ova dva naselja. Ishođena je projektna dokumentacija i građevinska dozvola za spojni cjevovod Marijanci Brezovica i mjesnu mrežu Brezovica, čija je realizacija planirana za slijedeću godinu. time će biti završena kompletna infrastruktura vodoopskrbe za cijelu općinu. Ovog trenutka sva naselja, osim Brezovice imaju mogućnost priključka na vodu. Da je ovaj projekt imao veliku opravdanost potvrđuje činjenica da je do danas oko 400 domaćinstava zaključilo ugovore za vodoopskrbu i određenom dinamikom još uvijek se priključuju na vodu. bez potpore države ovaj projekt ne bi bilo moguće izvesti i većinski dio sredstava od ukupno 15 milijuna kuna osigurala je država“ - pohvalio se načelnik Dorkić.

Uz potporu države završeni radovi na zatvaranju “vodnog prstena” Marijanci - Črnkovci

3


Svijeće za Vukovar 25. kolovoza u 10,00 sati obilježena je 19. obljetnica početka napada na Vukovar.

5. kolovozA obilježen Dan domovinske zahvanosti, dan pobjede i dan hrvatskih branitelja

P

aljenjem 87 svijeća ispred dvorca, odnosno broja 1 Vukovarske ulice u Donjem Miholjcu članovi donjomiholjačke podružnice Hrvatske stranke prava obilježili su 19. obljetnicu početka napada tzv. JNA i paravojnih srpskih snaga na herojski grad Vukovar i početak borbe za opstanak domovine Hrvatske. O značaju obilježavanja 25. kolovoza i ideji vukovarskog HSP-a, koju su prihvatili i donjomiholjački članovi Hrvatske stranke prava, govorio je predsjednik donjomiholjačke podružnice TUGOMIR GELENČER. - Prije 19 godina, 25. kolovoza u točno 10,00 sati pala je prva granata na grad Vukovar. Hrvatska stranka prava, koja nikada nije zaboravila naše branitelje, a posebice branitelje herojskog grada Vukovara, trajno će obilježavati taj događaj. Ovih 87 svijeća simbolizira 87 herojskih dana obrane Vukovara – rekao je Tugomir Gelenčer. Nakon što su nazočni članovi stranke minutom šutnje odali počast svim poginulim braniteljima, predsjednik donjomiholjačke podružnice HSP-a pozvao je sve pravaše i domoljube na prosvjedni skup koji će se održati u Vukovaru 18. rujna povodom najavljenog dolaska srpskog predsjednika Borisa Tadića, jer kako je istaknuto «njegov dolazak predstavlja omalovažavanje cjelokupnog Domovinskog rata».

SPOMENIK POGINULIM BRANITELJIMA 107. BRIGADE HV NA LIJEVOJ OBALI DRAVE KOD BELIŠĆA

4


Potpora gradonačelnika djeci branitelja

N

a susretu djece hrvatskih branitelja s područja pet slavonskih županija, održanom tijekom lipnja u Bilju, po prvi put sudjelovala su i djeca s donjomiholjačkog područja. Druženje djece već 11 godina organizira i provodi Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata. Devet mališana ostvarilo je zapažene rezultate na održanom natjecanju u Bilju, te je steklo pravo odlaska na državno natjecanje, koje je od 30. kolovoza do 2. rujna održano u Savudriji. Tim povodom prostorije gradskog ogranka UHDDR-a posjetio je gradonačelnik STJEPAN VIDUKA, gdje su ga dočekala dje-

ca i dragovoljci Domovinskog rata. Gradonačelnik je čestitao djeci na uspjehu u Bilju i poželio im uspjeha na državnom natjecanju u Savudriji. Odlazak djece na 11. Susrete djece hrvatskih branitelja pomogao je Grad Donji Miholjac, a gradonačelnik je izrazio želju da u budućnosti i naš grad bude jedan od domaćina takvih susreta.

Snimio: M. Barić

Uspjeh Vanesse

N

a 11. Susretu djece hrvatskih branitelja po prvi put sudjelovala su i djeca s donjomiholjačkog područja. Mlađi pioniri na međužupanijskom izlučnom natjecanju u Bilju osvojili su prvo mjesto i plasirali se na državno natjecanje u Savudriji, gdje su bili treći. Gradski ogranak UHDDR-a Donji Miholjac organizirao je odlazak djece na obadva natjecanja uz veliku potporu gradonačelnika STJEPANA VIDUKE, načelnika općine Marijanci DARKA DORKIĆA, te tvrtke KANAAN. Na izlučnom natjecanju u Bilju prvo mjesto u kategoriji «modeliranje s fimo masom» dvanaestogodišnja VANESSA STANKOVIĆ iz Donjeg Miholjca postigla je odličan rezultat i na državnom natjecanju. U kategoriji djece do 13 godina staro-

sti na državnom natjecanju, održanom od 30. kolovoza do 2. rujna u dječjem odmaralištu «Vladimir Nazor» u Savudriji osvojila je prvo mjesto i zlatnu medalju. Zadana tema na državnom natjecanju bila je «Morski svijet». Vanessa Stanković učenica je 6. razreda OŠ «August Harambašić» Donji Miholjac i tri je godine aktivna članica društva «Naša djeca» u kojem, pod mentorstvom Ruže Gelenčer, usavršava svoj talent za rad s fimo masom. Vanessa i dalje planira izrađivati predmete od fimo mase, te odlaziti na natjecanja. Želja joj je, da se jednoga dana i profesionalno bavi modeliranjem.

D. Đurišić

5


Sufinanciranje prijevoza učenika - srednjoškolaca

UKRATKO Četiri godine «Mihaela» Književna udruga «Mihael» iz Donjeg Miholjca u protekle četiri godine svoga djelovanja održala je tri pjesnička susreta pod nazivom «Proljeće s Mihaelom» i četiri pjesnička susreta «Miholjac slavi – poezija teče». U spomenutom razdoblju članovi udruge izdali su dvije zbirke pjesama pod nazivom «Na krilima Mihaelovim» i «Dvorac». Organizirali su humanitarnu izložbu slika Ivana Francuza, te sudjelovali na svim književnim susretima koje su organizirale ostale književne udruge i društva. Rečeno je to na održanoj izbornoj godišnjoj skupštini na kojoj je za predsjednika udruge ponovno izabran Zdravko Živković. Akcija darivanja krvi U posljednjoj akciji darivanja krvi, provedenoj u Domu Crvenog križa Donji Miholjac, krv je dalo 29 osoba. Od višestrukih darivatelja krv su dali: PAVO TOMAŠEVIĆ 91. put, NEDJELJKO JOSIĆ 71. put i JOSIP DUKMENIĆ po 59. put. Slijedeća akcija planira se provesti 24. rujna na naftnom polju INE u Beničancima, te ponovno u Donjem Miholjcu.

25 tisuća kuna mjesečno

U

natoč teškoj ekonomskoj situaciji Grad Donji Miholjac i u novoj školskoj godini sufinancira prijevoz učenika-srednjoškolaca. Gradonačelnik STJEPAN VIDUKA donio je odluku o ovakvom obliku potpore učenicima, jer predstavlja i značajnu pomoć roditeljima, te je s osječkim Panturistom potpisao ugovor o sufinanciranju prijevoza učenika do kraja godine u mjesečnom iznosu 25.000 kuna.

U

čenici će moći kupiti mjesečne karte na prodajnim mjestima Panturista, uz predočenje potvrde o upisu u Srednju školu. Gradonačelnik Viduka ističe, da će se prilikom donošenja novog proračuna voditi računa o tome da se i u slijedećoj godini osiguraju sredstva za ovu namjenu. V. Perković

Počele školske brige U prvi razred krenula 148 učenika

Smotra folklora “suncokret mi urodio diko” Kulturno - umjetničko društvo “Seljačka sloga” iz Šljivoševaca održalo je 7. smotru folklora pod nazivom “Suncokret mi urodio diko”. Smotra je održana u mjesnom domu u Šljivoševcima, a nastupilo je 7 kulturno - umjetničkih društava: “Kamišnica” iz Otoka na Cetini, “ Matija Antun Relković” iz Davora, “Matica Slovačka” iz Zokovog Gaja, “Sveta Ana” iz Radikovaca, “Zora” iz Silaša, KUD iz Đurđenovca i domačini, članovi KUD-a “Seljačka sloga”. Glavni pokrovitelj smotre folklora bila je Općina Magadenovac. D. Đurišić

6

P

rvi razred u osnovnim školama u Donjem Miholjcu, Viljevu, Magadenovcu i Podravskim Podgajcima u novoj će školskoj godini pohađati ukupno 148 učenika. U OŠ «A.Harambašić» Donji Miholjac upisano je 46, a u područnoj školi u Rakitovici 12 učenika. Ukupno je 28 djece upisano u OŠ «Ante Stačevića» Viljevo, šest manje nego protekle godine. Od toga je u matičnoj školi 11, a u područnim školama u Ivanovu 2, Kapelni 1, Podravskoj Moslavini 10 i u Krčeniku 4 učenika.

U

OŠ «Hrvatski sokol» Podravski Podgajci upisano je 25 djece i to 14 u matičnoj školi i 11 u područnoj školi u Črnkovcima. U OŠ «Matija Gubec» Magadenovac prvi razred u novoj će školskoj godini polaziti 37 djece. Od toga u područnim školama u Beničancima 7, Golincima 5, Kućancima 5, Lacićima 3, Miholjačkom Poreču 2, u Šljivoševcima 1 i u Marijancima 14 djece. U područne škole u Čamagajevcima i Radikovcima ove godine u prvi razred nije upisano niti jedno dijete.


OBRTNIŠTVO I TRGOVINA Tiskarske i grafičke usluge

Proizvodnja mješalica, kolica ALTRAD LIMEX d.o.o. Ivana Kukuljevića 17, 10 000 Zagreb Kontakt osoba: Tomislav Hat i Siniša Košutić Tel: 031/496-882, Mob: 099/733-0903 e-mail: tomislav.hat@limex.hr Metalska proizvodnja, kovane ograde DM Proizvodno-uslužni obrt Matije Gupca 32 31 540 Donji Miholjac Kontakt osoba: Dražen Majdenić Mob: 098/281-077 e-mail: dm.bravarija@email.tcom.hr Cvjećarski obrt PAPILON cvjećarski obrt A. Šenoe 3, 31540 Donji Miholjac Kontakt osoba: Dražen Selaković Tel: 031/631-007 e-mail: papilon.dm@gmail.com

Ugostiteljstvo BLAŽENKA d.o.o. A. Radića 113, 10 000 Zagreb Kontakt osoba: Blaženka Pleša Mob: 099/688-7891

THERMIA d.o.o. Vukovarska 142, 142 Zagreb Kontakt osoba: Josip Crnčević Mob: 098/339-512

8

Kontakt osoba: Boris Fuček Tel: 031/632-716 E-mail: color.design@os.tcom.hr

Proizvodnja montažnih kuća

EURO GRUPE d.o.o. za proizvodnju i usluge J. J. Strossmayera 72

31540 DONJI MIHOLJAC Kontakt osoba: Slavko Kelava Tel: 031/631-794 Mob: 091/959-3767 e-mail: euro-groupe@amis.net

Proizvodnja ading rola i kompjutorskog papira PAPIR-STROJ Vukovarska 142, 31540 Donji Miholjac Kontakt osoba: Josip Salitrežić Tel: 031/632-948, Mob: 098/954-3831 e-mail: papir-stroj@net.hr Prodaja boja i lakova

Proizvodnja kamina, dimovodni program

„COLOR DESIGN“ Matije Gupca 63 31540 Donji Miholjac

THOMAS ECKHARD d.o.o. Antuna Branka Šimića 4, 31540 Donji Miholjac Kontakt osoba: Dragica Eckhard Tel: 031/630-758, Mob: 091/722-1199 e-mail: dragica.eckhard@os.tcom.hr

Proizvodnja čarapa KORAL Obrt za proizvodnju čarapa Braće Radića 2, 31 551 Belišće Kontakt osoba: Alen Topčić Tel: 099/212-2533

Bačvarska proizvodnja „PEPEL-CO“ Ivana Mažuranića 15, 31511 Đurđenovac Kontakt osoba: Hrvoje Pepelko Tel: 031/301-632

Projekt poticanja energetske učinkovitosti Program Ujedinjenih naroda za razvoj – UNDP HRVATSKA Donjodravska ulica 49, 31 000 Osijek Kontakt osoba: Goran Pichler Mob: 091/5547-396 e-mail: goran.pichler@undp.org


POLJOPRIVREDNO PREHRAMBENI PROIZVODI Prehrambena industrija Proizvodnja kupinova vina ALADIĆ obrt za proizvodnju kupinova vinaJosipa Kozarca 15, 31540 Donji Miholjac Kontakt osoba: Goran Aladić Mob: 098/212-293 e-mail: goran.aladic@optinet.hr

„ASCOMMERCE“ d.o.o. prehrambena industrija J. B. Jelačića 117, 31 220 Višnjevac Kontakt osoba: Branko Nurbalija Tel: 031/351-388 E-mail: ascommerce@os.htnet.hr

Proizvodnja vina Proizvodnja kozjeg sira EPG FRANJO LEHKI Kolodvorska 71, 31554 Gat Kontakt osoba: Franjo Lehki Tel: 031/674-198

Proizvodnja meda i proizvoda od meda Obiteljsko pčelarstvo „PANJIK“ Štrosmajerova 29, 31540 Donji Miholjac Kontakt osoba: Smrekar Željko Tel: 031/631-304, Mob: 098/676-311

Proizvodnja domaćih tradicionalnih proizvoda – pekmez, sok, nevenova krema OPG SLAČANAC ANICA Pavla Radića 32, 31540 Donji Miholjac Kontakt osoba: Anica Slačanac Mob: 091/569-8258, e-mail: a.slacanac@gmail.com

ERDUTSKI VINOGRADI d.o.o. Trg Branka Hercoga 1, 31206 Erdut Kontakt osoba: Nikolina Grbić Tel/fax: 031/596-555 E-mail: nikolina@erdutskivinogradi.hr

Proizvodnja kupinovog vina EPG BABIĆ MILKA Hrvatske Republike 19 e, 31000 Osijek Kontakt osoba: Tomislav Babić Tel: 031/202-586 Mob: 099/710-4680

Prehrambena industrija – proizvodnja osvježavajućih napitaka FAMI d.o.o. – FAMI GRUPA Venoseva 1c Rakitovica 31543 Miholjački Poreč Kontakt: Mirko Falamić Tel: 031/646-205 Fax: 031/646-207 e-mail: fami@fami.hr www.fami.hr

Proizvodnja meda i proizvoda od meda

Proizvodnja meda i proizvoda od meda

OPG BALENT SLAVKO A.B. Šimića 11, 31540 Donji Miholjac Kontakt osoba: Slavko Balent Mob: 091/753-6549, Tel: 031/631-627

OPG CEROVEČKI RATKO Vladimira Nazora 45, 31540 Donji Miholjac Kontakt osoba: Ratko Cerovečki Mob: 095/904-1623, Tel: 031/630-171

Proizvodnja i prerada jabuka i krušaka

Proizvodnja lavande

VALENOVCI zadruga Kralja Tomislava bb, Viljevski Cret, 31531 Viljevo Kontakt osoba: Kata Zetaić Mob: 099/599-4621

„ZEC“ obrt za proizvodnju i trgovinu Braće Radića 122, 31531 Viljevo Kontakt osoba: Anica Zec Tel: 031/644-217, Mob: 099/594-1585 E-mail: info@lavanda-zec.hr Web: www.lavanda-zec.hr

9


POSLOVNE USLUGE Hrvatski zavod za zapošljavanje Turizam BILJETOURS d.o.o. Dubrovačka 30, 31 327 Bilje Kontakt osoba: Domagoj Petranović Tel: 031/701-040 Mob: 099/787-1231

HYPO ALPE-ADRIA BANK d.d. ZAGREB Podružnica Donji Miholjac Trg Ante Starčevića 8, 31540 Donji Miholjac Kontakt osoba: Mirko Zec Tel: 031/620-100

HRVATSKI ZAVOD ZA ZAPOŠLJAVANJE Područna služba Osijek Kneza Trpimira 2, 31000 Osijek Kontakt osoba: Beba Madunović Tel: 031/252-508, fax: 031/201-375 e-mail: beba.madunovic@hzz.hr www.hzz.hr

PRVA STAMBENA ŠTEDIONICA D.D. Savska 60, 10000 Zagreb Kontakt osoba: Damir Skeledžija Tel: 031/200-525, Fax: 031/210-384, Mob: 098/380-854 e-mail: damir.skeledzija@unicreditgroup.zaba.hr www. prva-stambena.hr

10


SMOTRA FOLKLORA U VILJEVU “Od konoplje i lana vreća tkana”

UKRATKO Sporazum o izmjeri Osječko - baranjski župan dr. VLADIMIR ŠIŠLJAGIĆ u prostorijama županije 3. rujna potpisao je Sporazum o sufinanciranju programa državne izmjere i katastra nekretnina u svrhu izrade katastra nekretnina za općinu Marijanci. Rat protiv komaraca

N

a 3. Smotri folklora, pored domaćina članova KUD-a “Đeram”, nastupili su članovi 6 folklornih skupina iz Posavine, Prigorja, te susjednih Radikovaca i Rakitovice. Nastavljajući dobru tradiciju, nakon predstavljanja mađarskog i češkog folklora na proteklim smotrama, ove su godine u goste bili pozvani članovi slovačkog KUD-a “Braća

Banas” iz Josipovca Punitovačkog. Pokrovitelj smotre bila je Općina Viljevo, uz glavnog sponzora tvrtku LIMEX. Smotru je otvorio načelnik IVAN FEKETE. Nakon nastupa folklornih skupina na ljetnoj pozornici nastupili su “Slavonski bećari”, predvođeni legendom tamburaške glazbe ANTUNOM NIKOLIĆEM - TUCOM.

I Grad Donji Miholjac uključio se u «rat protiv komaraca». Tako je tijekom ljeta u suradnji s Osječko-baranjskom županijom dogovoreno i obavljeno avio-tretiranje komaraca na našem području kako bi se smanjio broj tih letećih napasnika. Iz gradskog je proračuna za tu namjenu utrošeno 55.000 kuna. Sporazum o kontroli komaraca potpisali su gradonačelnik STJEPAN VIDUKA i župan VLADIMIR ŠIŠLJAGIĆ, a njime se i županija obvezala u jednakom iznosu sufinancirati akciju uništavanja komaraca.

Zlatna berba KUD „Josip Čoklić” iz Rakitovice organizira 12. rujna četrnaestu smotru folklora „Zlatna berba” na kojoj će nastupiti sedam kulturnoumjetničkih društava: „Tomislav” iz Podcrkavlja, „Bratinečko srce” iz Pisarovine , “Franjo Ebling” iz Svetog Đurđa, „Sveta Ana” iz Radikovaca, društva iz Donjih Andrijevaca i Šikloša te KUD „Josip Čoklić” iz Rakitovice. Program započinje u poslijepodnevnim satima okupljanjem sudionika smotre i njihovim sudjelovanjem na svetoj misi u crkvi Sv. Jakova, nakon koje slijedi zajedničko kolo te u 18:00 sati nastup KUD-ova na ljetnoj pozornici. Svoj će program na „Zlatnoj berbi” izvesti i pučki zabavljači bać Roka i did Tunja, dok će sve goste na šokačkoj zabavi, koja će uslijediti nakon smotre, zabavljati TS „Fijaker”. Ulaz je slobodan.

11


«Seljačka sloga» u Slovačkoj 35 članova Kulturno-umjetničkog društva «Seljačka sloga» iz Šljivoševaca gostovalo je u Slovačkoj na 51. Zemplinskim svečanostima u Michalovcima i 41. Sajmu starih obrta. Jedini predstavnici Hrvatske na ovom međunarodnom festivalu predstavili su se publici programom pod nazivom «Priča iz Hrvatske». Prikazali su bunjevačke, posavske, slavonske i baranjske plesove, pjesme, običaje i nošnju pred 5 tisuća ljudi na središnjem gradskom trgu. Zemplinske svečanosti započele su svečanom povorkom svih sudionika festivala na kojem je sudjelovalo 25 folklornih skupina s više od 900 izvođača. Cijeli su događaj pratile i brojne slovačke medijske kuće, a posebnu čast šljivoševačkom KUD-u ukazao je gradonačelnik Michalovaca WILIAM ZAHORČAK, koji ih je primio u svom uredu, kada su razmijenili prigodne darove i suvenire. Članovi kulturno-umjetničkog društva svojim nastupom zatvorili su ovogodišnji festival tamburaške glazbe «Zlatne žice Slavonije» u Požegi. Šljivoševačkomu društvu pripala je čast zatvoriti smotru folklora «Oj, Požego sve ti je na glasu, Zlatne žice, kolo, ljepotice». D. Đurišić

12

MEĐUNARODNA SMOTRA FOLKLORA U PODRAVSKIM PODGAJCIMA

13.

Susreti naroda i kultura održani su uz potporu Ministarstva kulture RH, u organizaciji DRUŽINE - zajednice udruga u kulturi, a otvorio ih je gradonačelnik STJEPAN VIDUKA. Podgajčani su ugostili članove folklorne skupine “Abritus” iz bugarskog Razgrada i francuskog Voirina. Hrvatski je folklor u sklopu IGF-a punih 25 godina i svi su izuzetno zadovoljni bogatstvom tradicije koje su hrvat-

ska društva unijela u folklornu uniju. Dio hrvatske tradicije i folklora pedstavili su članovi KUD-a “Kolo” iz Narda koji su ove godine , također postali članovi DRUŽINE. Predsjednik Kulturno - umjetničke udruge “Napredak” PAVAO VILHELM izrazio je svoje zadovoljstvo radom u sklopu DRUŽINE, ali i nezadovoljstvo slabom posjetom programa, jer kako je rekao “mještani Podgajaca nisu prepoznali sav trud i zalaganje članova KUU “Napredak”.


U GOLINCIMA ODRŽAN MEĐUNARODNI SUSRET ŽENSKIH NOGOMETNIH KLUBOVA ŽNK OSIJEK - PMC PÉCS 8:0

Glasnik impresum Nakladnik CENTAR ZA KULTURU INFORMIRANJE I CIVILNI SEKTOR DONJI MIHOLJAC tel. 031/631-531 mail. info@dmiholjac-ckics.hr Glavni urednik Vladimir Perković tel. 031/631-529 Novinarka: Daliborka Đurišić Grafička priprema SKI studio D. Miholjac www.ski-design.hr info@ski-design.hr

Snimila: M. Falamić

Poklon gradonačelnika STJEPANA VIDUKE predsjedniku ŽNK Osijek GORDANU MATKOVIĆU

13


Anno

domini 2003. Ljeto. Komarci zuje. Vruće za po........ Okupiše se članovi udruge «MIGRA» te su napeli svoje nadasve umorne i ispaćene sive stanice od sinoćnje fešte, ili ‘ko zna čega, te si postavili pitanje koje će nadasve promijeniti kulturno ozračje u Mioljcu. Je li moguće organizirati kulturnu manifestaciju u trajanju 3 dana s minimalnim ili gotovi nikakvim sredstvima??? Aaaaaaa bit će da je moguće! Te ju nazvaše ALTERNATIVNO SIJELO. I bi sijelo. I to alternativno. Uz trube, poeziju, izložbe, klopu, vatru, vodu, dobru i ne tako dobru glazbu i ‘ko zna što sve ne. I zaista su usijane glave ostvarile svoj cilj i pružile priliku Mioljačkim babama da neko vrijeme pričaju o njima. A kako to bijaše 2003. tako i 2010. i to po 8. put. Petak 26.8. otvaranje ljetnog kina Subota 27.8. književna večera Subota 28.8. veliki koncert se zahvaljujemo svima koji su nas podržavali u našim naumima, a i onima koji su nas mrzili i svojim nam stavom davali još veći poticaj da nastavimo dalje, te brojnim dobrim dušama koje su nas financijski i svojom dobrom voljom gurali naprijed.

Zato

vaša Migra


11. PRAĆKIJADA U RADIKOVCIMA

P

od pokroviteljstvom grada Donjeg Miholjca i Osječko - baranjske županije u Radikovcima je održana popularna “Praćkijada”. Održana su natjecanja u gađanju praćkom i povlačenju rakije teglicom iz čobanje. Na ljetnoj pozornici nastupili su KUD “Željezničar” iz Osijeka i “Sveta Ana “ iz Radikovaca. Zabavnu večer održali su Željko Vitovski i TS “Ravnica”. tekst i slike: V. Perković

15


GLASNIK_D.MIHOLJCA_5  

GLASNIK_D.MIHOLJCA_5

GLASNIK_D.MIHOLJCA_5  

GLASNIK_D.MIHOLJCA_5

Advertisement