Page 1


2


Hartelijk Halderberge, ziet u graag komen! Hartelijk! Dat is hoe onze mooie gemeente bekend staat. Dit zeg ik met enige trots en daar wil ik u graag van mee laten genieten. De naam Halderberge zal u wellicht niet bekend zijn maar dat is niet zo vreemd hoor. Halderberge is een jonge Brabantse gemeente maar ondanks dat een gemeente vol cultuur, historie en gezelligheid midden in de West-Brabantse natuur. Deze toeristische brochure maakt u wegwijs in Halderberge en omgeving. Halderberge is een uitstekende uitvalbasis om uw vakantie door te brengen of er lekker een dagje uit te zijn. Halderberge ligt centraal in de driehoek Rotterdam, Roosendaal en Antwerpen en is daarmee goed bereikbaar, zowel met de auto als met het openbaar vervoer.

Breng een bezoek aan de beroemde Basiliek in Oudenbosch, een kopie van de Sint Pieter in Rome of ervaar hoe het is om een vliegtuig te besturen bij Seppe Airport in Bosschenhoofd. Breng een actieve dag door in waterspeelpark Splesj! Kom tot rust in de fraaie botanische tuin van het Arboretum in het centrum van Oudenbosch. Breng eens een bezoek aan ons kleinste dorpje langs de Mark, Stampersgat. Toe aan een goede maaltijd of een lekker drankje na een

mooie natuurwandeling? In Halderberge vindt u tal van leuke restaurants en cafeetjes. In ĂŠĂŠn van de hotels, bungalowparken of campings kunt u prima overnachten. Halderberge is ook gastheer van verschillende evenementen. Ik noem u bijvoorbeeld de Hoevense Fietsvierdaagse met braderie, de spectaculaire Seppe Airshow, de havenfeesten in Oudenbosch, de Midzomerfeesten in Bosschenhoofd, de Brabantse Ruiterdagen in Oudenbosch, en de Marterei in Oud Gastel. Kortom, Halderberge heeft een compleet aanbod van mogelijkheden voor de hele familie! Alle mogelijkheden vindt u in deze toeristische brochure en op onze website www.waarbrabantbegint. nl. Laat u verrassen door de veelzijdigheid van onze gezellige gemeente. Ik wens u een fijn verblijf in Halderberge toe! G.A.A.J. Janssen Burgemeester van Halderberge.


Kijk voor meer info over Halderberge op onze website

waarbrabantbegint.nl Pagina’s 6

natuur & landschap

28

10

cultuur & erfgoed

30

18

actie & avontuur

26

kaart

34 36 39

eten & drinken overnachten overig dagje weg praktische informatie


natuur & landschap Halderberge is een groene gemeente met diverse wandel-, fiets-, skeeler- en paardrijroutes. U geniet van de bosrijke omgeving en van de diverse bezienswaardigheden die u onderweg tegenkomt. Geniet van het uitzicht over de polders en van de afwisseling van het landschap. Tijdens uw tochten zult u de koepel van de basiliek en de karakteristieke kerktorens al uit de verte herkennen. Bij het VVV-agentschap en bij diverse recreatieve punten zijn folders beschikbaar van onder meer mooie wandelroutes binnen de gemeente. De folders zijn ook digitaal te vinden op www.waarbrabantbegint.nl.

6

tip is Grat outes delr wan nline! o


Botanische tuin Arboretum Oudenbosch Tegenover de basiliek vindt u de ingang van de Botanische Tuin Arboretum Oudenbosch, een voormalige kloostertuin. De rijke historie van de tuin is begonnen toen in 1835 de Latijnse School naar het terrein van het huidige arboretum verhuisde. Later is met name door de Broeders van Saint Louis en de paters JezuĂŻeten dit gebied ingevuld. In 1987 is men begonnen met de inrichting en collectievorming van het gebied tot een botanische tuin, waarvan de ontwikkeling nog steeds voortgaat. Onderdeel van de Europese -, Amerikaanse - en Aziatische plantenverzameling vormen de bijzondere collecties aesculus of paardenkastanjes, viburnums of sneeuwbes en calycathaceae of specerijstruiken. De collectie aesculus bestaat bijv. uit meer dan 60 verschillende soorten. De tuin is 4 ha groot inclusief vijver, theekoepel en plantenkas. De ingang is gevestigd in de voormalige bakkerij van het klooster en nu een rijksmonument. In de evenementenkalender op de website van het Arboretum Oudenbosch leest u alles over evenementen in de tuin, exposities en concerten. Adres

Achter ’t Postkantoor 1 4731 HP Oudenbosch

Telefoon

+31(0)165 317 171

Website www.arboretumoudenbosch.nl


Biologische tuinderij, winkel en webwinkel De Heulhoeve

Pluimvee en poeliersbedrijf vof De Walnoothoeve(n)

Sinds 1990 telen we biologische producten o.a. komkommers, tomaten, paprika’s, aubergine, bonen, kropsla, andijvie, veldsla, raapstelen en paksoi. Ook is er een winkel en webwinkel met bezorgdienst.

Het staat de Walnoothoeve(n) voor ogen om oude streekrassen zoals het Chaams hoen, de Brabanter, het Noord-Hollandshoen, Barnevelder en de Roquiérs kalkoen weer onder de aandacht en in productie te brengen. Het fokken gaat op traditionele wijze volgens de normen van ‘Slowfood’ met als resultaat vlees van voortreffelijke kwaliteit zoals het tot 100 jaar geleden nog smaakte.

Om een groot assortiment verse producten te krijgen werken we samen met andere biologische bedrijven in Brabant en Zeeland. We hebben een compleet assortiment onder andere brood, groenten en fruit, vlees, zuivel en kruidenierswaren. Adres

Heul 63 4741 RB Hoeven

Daarnaast vinden er verkoopactiviteiten plaats van jonge hennen en diverse streekproducten. Adres

Oude Bredasepostbaan 17 4741 SM Hoeven

Telefoon +31(0)165 309 866 Telefoon +31(0)165 502 545 Website www.walnoothoeven.nl Website www.heulhoeve.nl

Van Meer Aardbeienkwekerij Huisverkoop van eigen geteelde aardbeien gedurende het seizoen, van half mei tot begin oktober. Dagelijks vers geplukte heerlijk zoete aardbeien. Adres

8

Bosschenhoofdsestraat 20 4744 RS Bosschenhoofd

Telefoon +31(0)6 430 161 91 (mobiel)


Natuurgebieden in Halderberge Gemeente Halderberge kent enkele fraaie natuurgebieden. Pagnevaart, Trimbos en bosgebied bij Seppe. Deze behoren bij het bosgebied gelegen tussen Hoeven en Bosschenhoofd. Elke gedeelte heeft een eigen karakter, variĂŤrend van statige lanen tot kronkelende paden. Er kan goed gewandeld en gefietst worden. Gastels Laag Bijzonder natuurgebied dat ten westen van Oudenbosch ligt. Het heeft een zeer rijke verzameling aan zeldzame planten en is een paradijs voor vogels, amfibieĂŤn en vlinders. Het Gastels Laag is vrij toegankelijk tussen zonsopkomst en zonsondergang waar je vrij in rond kan lopen. Er is geen uitgezette route. Gezien de natheid van het gebied is het dragen van laarzen aan te raden.

Hoevense Beemden Ten noorden van Hoeven ligt een oase van rust: De Hoevense Beemden. Het is een gebied met een rijke geschiedenis in het teken van de strijd tegen het water. Sporen van turfwinning, inpoldering en landbouw zijn nog duidelijk zichtbaar. Er ligt een onverhard fietspad door het gebied. Daarnaast zijn het Seminariebos in Hoeven, bij conferentiecentrum Bovendonk en het Dorpsbos in Oud Gastel prima locaties voor een ontspannende wandeling.

Boerderijwinkel Antens Dagelijks verse rode bessen, frambozen, bramen en diverse groenten uit eigen kwekerij. Adres

Bosschenhoofdsestraat 35 4744 RS Bosschenhoofd

Telefoon +31(0)165 318 607


cultuur & erfgoed Halderberge is een gemeente met een prachtige historie, waarin het Rijke Roomse Leven een grote rol speelt, met de Basiliek van de H.H. Agatha en Barbara als hoogtepunt, al van kilometers ver te zien. Het religieus erfgoed van de gemeente en de grote hoeveelheid monumenten maken indruk op elke cultuurliefhebber. De rijke geschiedenis van Halderberge is ook te vinden in de vele antieke beelden, veldkapellen en monumenten. U kunt in Oudenbosch een culturele wandeling maken langs een aantal hoogtepunten. Van deze wandeling kunt u een folder vinden bij het VVV-agentschap en bij diverse recreatieve punten zijn folders beschikbaar. De folder is ook digitaal te vinden op www.waarbrabantbegint.nl .

10


Basiliek H.H. Agatha & Barbara De karakteristieke basiliek in Oudenbosch vormt een echte blikvanger in de gemeente Halderberge. De opmerkelijke parochiekerk is een weerspiegeling van de beroemde Sint Pietersbasiliek in Rome. Magnifiek! In 1865 startte de bouw van de basiliek en in 1892 is het bouwwerk volledig voltooid. De basiliek in Rome was een grote inspiratiebron voor de beroemde architect Pierre Cuypers. De gevel is echter ontworpen door prof. ir. G. van Swaay. In de basiliek is veel te bewonderen. Een bijzonder orgel, een museum met unieke, kostbare liturgische gebruiksvoorwerpen en prachtige schilderingen. Het is een huis van gebed waar u zich zeker thuis voelt. Beklim de basiliek ook eens tot boven. Vanaf de koepel heeft u een prachtig uitzicht over de omgeving van Oudenbosch. De moeite waard.

entr koepeeel â‚Ź 0, per pe 50 rsoon

Adres

Markt 57 4731 HN Oudenbosch

Telefoon +31(0)165 312 126 Website www.basiliekoudenbosch.nl


Kapel van Saint Louis In het hartje van Oudenbosch ligt de kapel van Saint Louis (1866). In de gerenoveerde kapel zijn prachtige versieringen, ornamenten en een sierlijk orgel uit 1883 te bewonderen. Adres

Markt 32-34 4731 PK Oudenbosch

Telefoon +31(0)165 314 219

Kerk Protestantse gemeente In Oud Gastel staat een mooi classicistisch zaalkerkje uit 1809, geschonken door Koning Lodewijk Napoleon. Het kerkgebouw staat op de Rijksmonumentenlijst en is de moeite waard om eens te bezichtigen.

12

Website

www.ipv-oudenbosch.nl

Adres

Dorpsstraat 13 4751 AH Oud Gastel

Telefoon +31(0)165 512 223 Website

www.pkn-oudenbosch.nl


RK Kerk H. Hart van Jezus De kerk H. Hart van Jezus werd gebouwd in 1928. De kruiskerk raakte in de Tweede Wereldoorlog flink beschadigd. Het oostelijke deel van de kerk is intact gebleven. In 1946 is de huidige vorm tot stand gekomen. De kerk in Bosschenhoofd is nu een gemeentelijk monument. Adres

Pastoor van Breugelstraat 51 4744 AB Bosschenhoofd

Telefoon +31(0)165 312 747 (pastorie)

Protestantse Kerk Nederland te Oudenbosch C.A. In de gezellige Fenkelstraat pronkt de Protestantse Kerk Nederland. Het kerkgebouw dateert uit 1819. De ernaast gelegen pastorie is het oudste monument van Oudenbosch en dateert uit 1562.

Website

www.ipv-oudenbosch.nl

Adres

Fenkelstraat 24 4731 JB Oudenbosch

Telefoon +31(0)165 341 984 (consistorie) Website www.pkn-oudenbosch.nl


RK Kerk van de H. Laurentius Van verre ziet u de toren, gebouwd in laat-gotische stijl, al staan. Deze stamt uit de tweede helft van de 15e eeuw. De huidige kerk, een schepping van prof. ir. G. van Swaay uit Delft, is herbouwd in 1906. Een rijk neogotisch interieur met prachtige altaren, mooie ramen en schilderingen maken de kerk compleet tot een beschermd rijksmonument. Het uitzicht vanaf de kerktoren is prachtig ĂŠn wel 65 meter hoog. De moeite waard om de toren eens te beklimmen. Informeer bij de pastorie naar de mogelijkheden. Adres

Kerkstraat 3 4751 HL Oud Gastel Korte Dreef 4 (Pastorie) 4751 HZ Oud Gastel

Telefoon +31(0)165 511 286 (pastorie) Website www.laurentius-parochie.nl

RK Kerk St. Jan de Doper De kerk is gebouwd in 1928/1929 en de pastorie rond 1950. De mooie kerk in Hoeven heeft een plattegrond in de vorm van een Grieks kruis. Op de vliering bevindt zich een achtzijdige klokkentoren.

14

Vanaf hier neem je de perfecte foto

Adres St. Janstraat 40, 4741 AR Hoeven Telefoon +31(0)165 502 336 Website www.ipv-oudenbosch.nl


RK St. Pauluskerk

Ceramics and Glaze

De Sint Pauluskerk met bijbehorende pastorie dateert uit 1968 en werd gebouwd in opdracht van het Bisdom.

Ceramics and Glaze is gespecialiseerd in keramische producten. Er zijn diverse exposities en cursussen. Adres De Heul 7a, 4741 RB Hoeven Telefoon (0165) 504 185 Website www.ceramics-glaze.com

De kerk is gebouwd in de Bossche Schoolstijl, een sobere architectuurstroming. Uniek is de rondgang, waarna u in de kerk komt. Door de goede akoestiek is de kerkzaal een geschikte plaats voor de uitvoering van kleine concerten. Adres

Jasmijnlaan 3 4731 CC Oudenbosch

Telefoon +31(0)165 312 181 (pastorie) Website

www.ipv-oudenbosch.nl

tip

F. de Wijs

Van ontwerp van moderne sierraden tot de uitvoering in goud of zilver. Het atelier is te bezoeken op afspraak. Adres Zoutlaan 88, 4731 MK Oudenbosch Telefoon +31 (0)165 315 842 Website www.fdewijs.nl

Cultureel Centrum Fidei et Arti Een gevarieerd aanbod van theater- en filmvoorstellingen. Adres Pastoor Hellemonsstraat 1 4731 HV Oudenbosch Telefoon +31(0)165 313 330 Website www.fideietarti.nl

Kijk op de w voor de ebsite koorvoorst ellinge n

Filmtheater Fanfare

Elke donderdag vertoont Filmtheater Fanfare een ‘betere’ film. Adres Telefoon Website

Pagnevaartweg 109 4731 AC Oudenbosch +31 (0)165 315 713 www.filmtheaterfanfare.nl


Nederlands Zouavenmuseum

Natuurhistorisch- en Volkenkundig Museum

Eind 19e eeuw richtte Paus Pius IX een internationaal vrijwilligersleger op, ter verdediging van het pauselijk rijk. De vrijwilligers van het leger werden ‘Zouaven’ genoemd. Oudenbosch vormde in de jaren 18641870 hét verzamelpunt voor de Nederlandse Zouaven. Breng een bezoek aan het museum en maak kennis met de Zouaven.

Natuur en milieu, geologie en volkenkunde zijn de verschillende thema’s die u tegenkomt in dit museum. U vindt er een tentoonstelling over vogels, de mens en het milieu én objecten uit Indonesië en Congo. Daarnaast komt u meer te weten over het ontstaan van gesteenten én de geologische geschiedenis van Nederland.

Het gebouw, het voormalig raadhuis van Oudenbosch, is een rijksmonument. U ziet er originele uniformen, unieke schilderijen, kostbare vaandels, brieven, foto’s, dagboeken, souvenirs en onderscheidingen. Ervaar de bijzondere tijd.

De speurtocht zorgt ervoor dat het ook leuk is voor de kinderen. Tijdens de speciale doemiddag zijn er nóg meer kinderactiviteiten: kleding stempelen, nestkasten bouwen en stenen slijpen.

Adres

Markt 31 4731 HM Oudenbosch

Adres

Markt 30a 4731 HP Oudenbosch

Telefoon +31(0)165 317 677 Telefoon +31(0)165 313 448 Website www.nvmoudenbosch.nl Website www.zouavenmuseum.nl

16


Het Mastboomhuis

De Beeldenstorm

Net buiten het centrum van Oud Gastel staat een statig, uit 1874 daterend, herenhuis. Het heeft één van de beste bewaarde interieus uit het begin van de 20e eeuw van Nederland. De sfeer van toen proeft u nog steeds!

Hedendaagse realistische topkunst in een ruime, groene ambiance gevestigd op landgoed Maple Farm te Bosschenhoofd. Brede presentatie werk van Nederlandse en buitenlandse kunstenaars. Accent op figuratieve en realistische kunst waaronder een grote collectie tuinbeelden. Galerie (300m²) met sculpturen en schilderijen. Beeldentuin sculpturen (11 hectare groot waarvan 7 hectare bos).

Adres

Dorpsstraat 44 4751 AM Oud Gastel

Telefoon +31(0)165 510 342

Website www.mastboomhuis.nl

Adres

Roosendaalsebaan 4 4744 SM Bosschenhoofd

Telefoon +31(0)165 343 714 Website

Dorpsmuseum In de drie Snoeken Het voormalig woonhuis met herberg is omgetoverd tot een museum. Het pand dateert uit 1733. De enthousiaste leden van de heemkundekring ‘Het Land van Gastel’ laten u graag kennis maken met de geschiedenis van Oud Gastel. Adres Dorpsstraat 50, 4751 AM Oud Gastel Telefoon +31(0)165 518 234 Website www.heemkundekringhetlandvangastel.nl

www.nvdbs.nl


actie & avontuur Halderberge is een gemeente waar u en uw kinderen een toptijd zullen beleven. Naast diverse activiteiten als zwemmen, watersport, vissen en paardrijden, biedt Halderberge nog veel meer. Bosbad Hoeven met waterspeelpark Splesj en binnenspeeltuin Bubbels is een echte publiekstrekker en zo ook de jachthaven van Oudenbosch en vliegveld Seppe. In de directe omgeving van Halderberge zijn er nog meer spannende dingen te beleven. Denk aan skydiven, een middag op de lange latten staan of ga icekarten.

18

tip

het ten i u ! b uk izoen e k le Oo oogs h


Waterspeelpark Splesj Splesj is het grootste, leukste en meest spectaculaire waterspeelpark van de Benelux. In de openlucht, dus extra leuk in de zomer.

Honger van het plonzen, spetteren en ravotten? In het restaurant, met terras boven het water, gaat een heerlijke pannenkoek of knapperige pizza er wel in.

Sjees van metershoge glijbanen als de trechtervormige Super Crater, de kolkende Wildwater River Ride, de loodrechte Kamikaze, de halfpipe Side Winder, de pijlsnelle Waverider of de donkere Anaconda.

Ervaar ongekend veel water- en speelpret bij waterspeelpark Splesj!

Wat een sensatie! En er is nog meer… een zwembad, duikbassin, een vis- en roeivijver, waterfietsen, het treintje ‘Splesj Express’, een grote speeltuin met airtrampoline, glijbanen en een midgetgolfbaan. De kleintjes beleven urenlang waterpret aan het familiebad met de kronkelende Booster-glijbaan, het Spetterkasteel en Slot Hoevenstein met klimnetten en glijbaan.

Adres

Oude Antwerpsepostbaan 81b 4741 SG Hoeven

Telefoon +31(0)165 502 570 Website www.splesj.nl


Vliegveld Seppe (Seppe Air Service) Bekijk de wereld eens van de andere kant. Maak een rondvlucht onder begeleiding van een professionele instructeur en geniet van het unieke uitzicht. Een onvergetelijke ervaring.

20

Stuur zelf de Boeing 737 van 60 ton met een snelheid van 450 km door de lucht. U voelt zich een echte piloot... in de vluchtsimulator. Leuk om cadeau te geven aan een vriend. Adres Pastoor van Breugelstraat 93-6 4744 RC Bosschenhoofd Telefoon +31(0)165 318 167 Website www.seppe.nl


Vliegend museum Seppe Bij vliegveld Seppe vindt u het unieke Vliegend Museum. Het museum biedt plaats aan een aantal schitterende oldtimers. In het museum staat een replica van de Wright Flyer, het eerste gemotoriseerde vliegtuig. Verder vindt u er diverse Piper Cubs, een Yak-52 en nog vele andere vliegtuigen. Wellicht kunt u het bezoek combineren? Zelf een vlucht maken ĂŠn de prachtige vliegtuigen bezichtigen. Een aanrader. Adres

Pastoor van Breugelstraat 93e 4744 RC Bosschenhoofd

Telefoon +31(0)165 321 335 Website www.vliegendmuseumseppe.nl

tip een ens ute e k h Boe -parac g o n u o d spr

Maak de sprong van uw leven bij Skydive ENPC! Spring samen met een ervaren tandeminstructeur samen het vliegtuig uit en maak een unieke tandemsprong boven het mooie Brabantse land. Bij Skydive ENPC kunt u ook leren parachutespringen, we verzorgen static-line opleidingen. U springt zelfstandig uit het vliegtuig en daarna zweeft u onder de parachute terug naar de aarde.

Het clubhuis is gevestigd op vliegveld Seppe, u bent van harte welkom om te komen kijken of om een sprong te maken! Adres Pastoor van Breugelstraat 93e 4744 RC Bosschenhoofd Website www.enpc.nl Telefoon +31(0)165 320 955


Jachthaven Oudenbosch De kop van de knusse jachthaven ligt midden in het gezellige centrum van Oudenbosch. Op loopafstand bezoekt u leuke winkels, sfeervolle restaurants, bijzondere musea en natuurlijk de beroemde basiliek. De jachthaven biedt honderd ligplaatsen en goede sanitaire voorzieningen. Een winkel voor watersportbenodigdheden, een tankstation en een scheepsreparatiebedrijf vindt u in de directe omgeving. Vanuit de jachthaven Oudenbosch maakt u plezierige vaar- en fietstochten. De monumentale jachthaven is opgenomen in de Vaarroute West-Brabant. Er zijn in de haven altijd plaatsen vrij voor passanten. Adres

Turfhoofd 59 (havenkantoor) 4731 LZ Oudenbosch

Telefoon +31(0)165 316 177

Hengelsportvereniging Geduld Vangt Vis Het visgebied in natuurgebied de Hoevense Beemden is een ideale visstek. Veel hengelaars weten dit gebied te vinden. In de vroege ochtend, late avond of gewoon overdag.

Hengelsportvereniging Geduld Vangt Vis pacht het visgebied. De belangrijkste wateren zijn Zandwiel, Brillewiel, Hartwiel en Voorgoot. Geniet van de rust ĂŠn van uw visvangst! Vispassen te koop bij 7evende Hemel te Hoeven Website www.geduldvangtvis.nl Telefoon +31(0)165 502 590

22


Laco zwembad De Baarlebossche

Zwembad Blankershove

Laco zwembad De Baarlebossche in Oudenbosch heeft een gevarieerd aanbod van zwemactiviteiten voor jong en oud.

Ervaren zwemmers leven zich uit in het diepe bad. Het water is op het diepste punt 3.50 meter en op het laagste punt 1.40 meter. De twee duikplanken zorgen voor voldoende uitdaging.

Zwemmen om in conditie te blijven, om af te vallen, voor uw gezondheid, om te leren of voor de gezelligheid. Het programma wordt afgestemd op uw persoonlijke wensen. Adres

De Baarlebossche 2 4731 GS Oudenbosch

Even geen zin in hoge sprongen? Speel dan met matten, plankjes en ander speelgoed in het ondiepe bad. Dit bad is 0.30 meter tot 1.40 meter. De allerkleinsten badderen in het kikkerbad. Adres

Hellestraat 2 4751CM Oud Gastel

Telefoon +31(0)165 313 010 Telefoon +31(0)165 512 000 Website www.laco.eu Website www.zwembadblankershove.nl

Watersportcentrum Lamgat

Kanoverhuur C. Nuijten

Naast de fietsbrug die naar Zevenbergen leidt, ligt de haven van Watersportcentrum Lamgat. Rustig gelegen aan De Mark biedt de haven goed sanitair, elektriciteit en vrije plaatsen voor passanten. Ook kunt u er terecht voor een hapje en een drankje. De koffie staat altijd klaar.

Kanoverhuur C. Nuijten verhuurt Canadese kano’s. De kanoverhuurder geeft u tips voor het maken van een schitterende kanotocht. U bent verzekerd van een spetterend dagje uit.

Adres Goudbloemsedijk 4, 4741 SN Hoeven Telefoon +31(0)6 532 386 08

Telefoon +31(0)165 312 803

Adres

Kaaistraat 2, 4731 LX Oudenbosch


Binnenspeeltuin Bubbels

Solexverhuur Halderberge

Metershoge klimtorens met touwbruggen, kruipgangen, springkussens, glijbanen en vele andere uitdagende ĂŠn veilige speelelementen staan garant voor volop speelplezier bij binnenspeeltuin Bubbels.

Solex rijden is weer helemaal terug van weggeweest. Gas geven en genieten van een voorbijschuivend Brabants panorama. U slingert langs uitgestrekte polders, knusse dorpjes en gezellige terrasjes.

De allerkleinsten spelen in een aparte peuterspeelhoek met de Bubbels ballenbak. Ook een feest!

Deze leuke groepsactiviteit is perfect te combineren met citygolf en een heerlijk culinair arrangement.

Geen weer om buiten te zwemmen? Binnenspeeltuin Bubbels bij Molecaten Park Bosbad Hoeven is de ideale attractie. Voor kinderen... ĂŠn ouders.

Kijk op de website voor alle arrangementen.

Adres

Oude Antwerpsepostbaan 81b 4741 SG Hoeven

Telefoon +31(165) 502 570 Website www.molecaten.nl/bosbadhoeven

24

Adres

Veerkensweg 22 4751 CS Oud Gastel

Telefoon +31(0)165 512 005 Website www.solexverhuurhalderberge.nl


Top Shot Oudenbosch Etten-Leur Leef je sportief uit bij Top Shot Oudenbosch en Top Shot Etten-Leur. Top Shot Oudenbosch beschikt over 5 indoor tennisbanen en 4 squashbanen. In de maanden mei t/m augustus worden er 3 tennisbanen omgetoverd tot een beachveld. Hier kunnen de sporten tennis, voetbal en volleybal op worden uitgeoefend. Top Shot Etten-Leur beschikt over 5 indoor tennisbanen, 4 squashbanen, 4 bowlingbanen en 2 gravel banen die geopend zijn vanaf april t/m augustus. Het is hier ook mogelijk om een heerlijke lunch te nuttigen op ons terras. Adres

tip

Baarlebossche 6 4731 GS Oudenbosch

Telefoon +31(0)165 313 888 Website

www.topshot.nl

et nh uite n! b uk izoe e k le Oo oogs h

Manege Reigershof v.o.f. Manege Reigershof ligt in de landelijke achtertuin van Halderberge en heeft veel te bieden. Van dressuurlessen tot pensionstalling en van een binnenmanege tot een buitenrijbaan. Een binnen- en buitenterras voor kleine ĂŠn grote gezelschappen en zelfs overnachtingsmogelijkheden.

Even helemaal iets anders? Ga dan met de solex op pad. Ook dat is bij Reigershof mogelijk. Verzekerd van plezier! Adres Bremswegje 7C 4751 RW Oud Gastel Telefoon +31(0)165 511 356 Website www.manege-reigershof.nl


35 26 34 28

31 29

20 21 11 33 14

7

13 18 9 19 10 1

16

4

26

5


30 8

Legenda

27 15

22 32 2

12 25 23 24 17

6 3

1 2 3 4 5 6 7 8

Botanische tuin Arboretum Oudenbosch Biologische tuinderij De Heulhoeve Pluimvee en poeliersbedrijf De Walnoothoeve(n) Van Meer Aardbeienkwekerij Boerderijwinkel Antens Pagnevaart, Trimbos en bosgebied bij Seppe Gastels Laag Hoevense Beemden

9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21

Basiliek H.H. Agatha & Barbara Kapel van Saint Louis Kerk Protestantse gemeente RK Kerk H. Hart van Jezus Protestantse Kerk Nederland Oudenbosch C.A. RK Kerk van de H. Laurentius RK Kerk St. Jan de Doper RK St. Pauluskerk De Beeldenstorm Nederlands Zouavenmuseum Natuurhistorisch- en Volkenkundig Museum Het Mastboomhuis Dorpsmuseum In de drie Snoeken

22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35

Waterspeelpark Splesj Vliegveld Seppe (Seppe Air Service) Vliegend museum Seppe Skydive ENPC Jachthaven Oudenbosch Hengelsportvereniging Geduld Vangt Vis Laco zwembad De Baarlebossche Zwembad Blankershove Watersportcentrum Lamgat Kanoverhuur C. Nuijten Binnenspeeltuin Bubbels Solexverhuur Halderberge Top Shot Oudenbosch - Etten-Leur Manege Reigershof v.o.f.


eten & drinken Bosschenhoofd

Horecaplein Borchwerf II

Café de Eeterij Stroop Past. Van Breugelstraat 23, 4744 RA Bosschenhoofd +31(0)165 316 793, www.cafestroop.nl

De Beren eetcafé Délifrance McDonald’s Emmerblok 2, 4751 XE Oud Gastel Horecaplein Borchwerf: Afrit 21 A17

Restaurant De Haard Pagnevaartdreef 5, 4744 RE Bosschenhoofd +31(0)165 313 800, www.restaurantdehaard.nl

28


Hoeven

Oudenbosch

D’n Halder Halderbergselaan 1, 4741 AA Hoeven +31(0)165 506 135, www.dn-halder.nl

Azië Prof. van Ginnekenstraat 31, 4731 JX Oudenbosch +31(0)165 318 363

Italiaans ijs & Lunchcafé de 7evende hemel Sint Janstraat 60 , 4741 AR Hoeven +31(0)6-30728358, www.de7evendehemel.nl

Brasserie Het Vrolijke Schaap Fenkelstraat 23, 4731 JA Oudenbosch +31(0)165 310 100, www.vrolijke-schaap.nl

Mythos Sint Janstraat 3, 4741 AL Hoeven +31(0)165 504 508

Brasserie ’t Zusje Jezuïetenplein 33, 4731 HX Oudenbosch +31(0)900-9875, www.zusje-tapas.nl

Silver Palace Sint Janstraat 61, 4741 AM Hoeven +31(0)165 503 596

Brasserie Tivoli Jezuïetenplein 33, 4731 HX Oudenbosch +31(0)165-726996, www.brasserietivoli.nl

Oud Gastel

Chinees restaurant Mandarin Markt 82, 4731 HR Oudenbosch +31(0)165 312 664, www.restaurantmandarin.nl

Bistro Ut Pandje Kerkstraat 2, 4751 HN Oud Gastel +31(0)165 518 192, www.bistro-utpandje.nl

De Kroon Markt 35, 4731 HM Oudenbosch +31(0)165 312 535, www.hoteldekroon.net

Chinees restaurant Dynasty Rijpersweg 9, 4751 AN Oud Gastel +31(0) 512 258, www.dynasty-oudgastel.nl

La Basilique Markt 52, 4731 HR Oudenbosch +31(0)165 313 179

Gastel Sfeer Gastelsedijk Zuid 8, 4751 VE Oud Gastel +31(0)165 512 266, www.gastelsfeer.nl

Lunchroom/IJssalon Nagelkerke Fenkelstraat 33/35, 4731 JA Oudenbosch +31(0)165 330 014, www.bakkerijnagelkerke.nl Monalisa & Eethuis PPS Prof. van Ginnekenstraat 6, 4731 JZ Oudenbosch +31(0)165 317 840, www.monalisappsoudenbosch.nl


overnachten Bed&Breakfast De Luijenbergh Gemoedelijke Bed & Breakfast in een Vlaamse schuur met 9 luxe gastenkamers en grote leefruimte voor familieweekend of training. Voor sportievelingen en ‘luije’ gasten alle mogelijkheden voor een aangenaam verblijf.

Adres

Telefoon +31(0)165-321 678 Website

30

Langenbergsestraat 17 4751 TC Oud Gastel

www.deluijenbergh.nl


Golden Tulip Hotel De Reiskoffer Het viersterrenhotel beschikt over 56 luxe kamers, 12 vergaderzalen en biedt arrangementen voor kleine ĂŠn grote gezelschappen. Een perfecte locatie voor uw zakelijke bijeenkomst, bruiloft of een heerlijk weekendje weg. Na een actieve boswandeling, mooie fietsroute of middagje shoppen is het tijd om te relaxen in de wellnesruimte. Voor ontspanning van lichaam en geest geniet u van de sauna, Turks stoombad, whirlpool, zonnebank of een verbluffende massage. In het sfeervolle restaurant, een omgebouwde kapel, kunt u de streek- en seizoensgebonden producten naar hartenlust proeven. Adres

Pastoor van Breugelstraat 45 4744 AA Bosschenhoofd

Telefoon +31(0)165 316 310 Website www.reiskoffer.nl

Conferentiecentrum Bovendonk De multifunctionele zalen van conferentiecentrum Bovendonk bieden u alle comfort om uw training, congres en vergadering tot een succes te maken. Boek ook eens een hotelovernachting in het inspirerende cultuurhistorisch erfgoed. Voor zakelijke ĂŠn particuliere gasten.

Adres

Hofstraat 8 4741 AK Hoeven

Telefoon +31(0)165 507 550 Website www.bovendonk.nl


Molecaten Park Bosbad Hoeven

Caravan- en Chaletpark De Haspel

In het bosrijke Brabant ligt camping Bosbad Hoeven. Een kindvriendelijke en bosrijke camping met een binnenspeeltuin ĂŠn het spectaculaire waterspeelpark Splesj. Campinggasten hebben gratis toegang. De gezellige activiteiten tijdens schoolvakanties maken Bosbad Hoeven extra plezierig voor de kids.

Caravan- en Chaletpark De Haspel ligt in een groene en bosrijke omgeving van Hoeven. In de zomervakantie organiseert het recreatieteam gezellige activiteiten.

Bij Molecaten Park Bosbad Hoeven is het veilig vissen in de grote visvijver. Tegen betaling van de entree vist u zonder akte of vergunning. Adres

Oude Antwerpsepostbaan 81b 4741 SG Hoeven

Telefoon +31(0)165 502 570 Website www.molecaten.nl/bosbadhoeven

Adres Haspelstraat 9, 4741 SH Hoeven Telefoon +31(0)165 502 114 Website www.dehaspel.com

De Koekenshoeve De omgebouwde boerderij is de geschikte kampeerlocatie voor een uitje met school, uw vereniging of familie. Aan een landelijke, rustige polderweg ligt minicamping De Koekenshoeve. De minicamping biedt veel privacy en goede voorzieningen. Adres Palingstraat 3, 4741 RE Hoeven Telefoon +31(0)165 502 534 Website www.koekenshoeve.nl

Villapark Panjevaart Het villapark beschikt over 176 comfortabele bungalows voor 4, 6, 8 en 14 personen. Als gast van Panjevaart maakt u gratis gebruik van alle faciliteiten van Splesj. Adres Haspelstraat 30, 4741 SH Hoeven Telefoon +31(0)165 508 876 Website www.vakantiegevoel.nl

32


40+ Camping De Nieuwe Riet

Landgoed De Wildert

Hier geniet u van rust en ruimte. Speciaal gericht voor bezoekers die de 40 zijn gepasseerd. In de eco-tuin kunt u zelf uw toetje bij elkaar plukken of laat u verwennen met een schoonheidsbehandeling in onze wellness salon. Uw huisdier is welkom.

In de bosrijke omgeving van Landgoed De Wildert is het ‘ouderwets’ kamperen. Veel ruimte, rijke natuur en volop ontspanningsmogelijkheden.

Adres Telefoon Website

Noordhoeksestraat 3a 4751 TM Oud Gastel +31(0)165 313 077 www.denieuweriet.nl

Adres Pagnevaartdreef 3 4744 RE Bosschenhoofd Telefoon +31(0)165 312 582 Website www.landgoeddewildert.nl

Minicamping Polderzicht Even weg van alle drukte. Bij minicamping Polderzicht vindt u rust en zeeën van ruimte. U bent verzekerd van een geslaagde vakantie op het platteland. Adres Palingstraat 27, 4741 RE Hoeven Telefoon +31(0)165 504 100 Website www.minicampingpolderzicht.nl

Minicamping Onder de Dijk Kampeerterrein Onder de Dijk beschikt over 25 kampeerplaatsen. Schaduwrijk óf heerlijk in het zonnetje. Schoon sanitair, rolstoeltoegankelijk en omringd door vele bossen. Liever iets luxer kamperen? Boek dan een huisje. Nieuw is de luxe, volledig gerenoveerde gastenkamer met modern sanitair en sauna. Met gemak genieten én toch kamperen.

Kinderen voelen zich direct thuis bij minicamping Onder de Dijk. Jeu de boules, tafelvoetbal, spelen in de zandbak, tafeltennis en knuffelen met de boerderijdieren. Echt vakantie. Adres Dennis Leestraat 26 4754 BD Stampersgat Telefoon +31(0)165 513 606 Website www.campingonderdedijk.nl


overig Kookstudio Kook mee met René In de ruime kookstudio van René zijn hobbykoks van groot tot klein van harte welkom. Adres Neon 15 d, 4751 XA Oud Gastel Telefoon +31(0)6 519 558 20 Website www.kookmeemetrene.nl

20 34

Kookstudio Remco van den Heuvel Chef-kok Remco van den Heuvel begeleidt u graag tijdens een kookclinic of een wijn- en kaasproeverij. Adres Veerkensweg 22, 4751 CS Oud Gastel Telefoon +31(0)165 512 005 Website www.kookstudioremcovandenheuvel.nl


Het Bonte Taartje

Patricia Valkenburg

Wij geven workshops in het maken van taarten en willen graag iedereen kennis laten maken met deze geweldige hobby!

Diverse materialen worden door mij vormgegeven tot textiele objecten. U kunt zelf aan de slag met cursussen en workshops. Ook voor kinderen! Adres Oude Steenstraat 5 4751 GT Oud Gastel Telefoon +31(0)165 540 911 Website www.patriciavalkenburg.nl

Adres

Rolleweg 46 4751 VB Oud Gastel

Telefoon +31(0)6 531 863 01 Website www.hetbontetaartje.nl

De Plukkerij Pluk je eigen boeket bloemen bij elkaar uit onze tuin of volg een workshop voor het maken van een mooi werkstuk. Ook leuk voor kinderen! Adres Margrietstraat 27 4744 AJ Bosschenhoofd Telefoon +31(0)165 707 818 Website www.deplukkerij.nl

Creatief met bloemen Het Grassprietje Een dagje uit in Halderberge is prima te combineren met enkele uren bloemschikken. Adres Kervel 2, 4751 KE Oud Gastel Telefoon +31(0)165 513 587 Website www.hetgrassprietje.nl

Lijstenmakerij de groene gaasvlieg Ontwerpen en vervaardigen van mooie en bijzondere lijsten. U kunt een workshop inlijsten doen! Adres pietseweg 3, 4751 RT Oud Gastel Telefoon +31(0)165 510 169 Website www.degroenegaasvlieg.nl


dagje weg Akkermans Leisure & Golf Heense Molenweg 23, 4655 TB De Heen +31(0)167 502 621, www.akkermans.com

Het Markiezenhof Steenbergsestraat 8, 4611 TE Bergen op Zoom +31(0)164 277 077, www.markiezenhof.nl

Arboretum Kalmthout Heuvel 2, 2920 Kalmthout (BelgiĂŤ) +31(0)3 666 67 41, www.arboretumkalmthout.be

Vincent van GoghHuis Markt 27, 4881 CN Zundert +31 (0)76 597 85 90, www.vangoghhuis.com

36


De Efteling Europalaan 1, 5171 KW Kaatsheuvel +31(0)900 0161 (NL), 0900 84037 (B), www.efteling.com Deltapark Neeltje Jans Faelweg 5, Vrouwenpolder, 4328 ZJ Burgh-Haamstede +31(0)111 655 660, www.neeltjejans.nl Diergaarde Blijdorp Blijdorplaan 8, 3041 JG Rotterdam +31(0)10 4431 495, www.blijdorp.nl Heemtuin Rucphen Baanvelden 12, 4715 RH Rucphen +31(0)165 343 014, www.heemtuinrucphen.nl Indoor Skydive Roosendaal De Stok 24, 4703 SZ Roosendaal +31(0)165 520 547, www.indoorskydive.com

Rosada Fashion Outlet Rosada 70, 4703 TB Roosendaal +31(0)165 524 888, www.rosada.nl Sneeuwattractiepark Skidôme Baanvelden 13, 4715 RH Rucphen +31(0)165 343 134, www.skidome.nl


38


VVV Halderberge (VVV- agentschap)

Politieteam Mark en Dintel, Bureau Halderberge

Adres

Parklaan 15 4731 GJ Oudenbosch

Adres

Bosschendijk 187, 4731 DD Oudenbosch

Telefoon

+31(0)900 88 44 I 112 (spoed)

Telefoon

+31(0)165 390 555

Website www.halderberge.nl www.waarbrabantbegint.nl Email

vvv@halderberge.nl

Openingstijden Maandag en donderdag: Dinsdag en woensdag: Vrijdag:

09:00 - 19:00 uur 09:00 - 17:00 uur 09:00 - 12:00 uur

De gemeente Halderberge is uitstekend bereikbaar per openbaar vervoer. Oudenbosch heeft een NS-station. Ook de nabijgelegen steden Roosendaal en Etten-Leur hebben een NS-station. Tevens rijden er volop streekbussen tussen de verschillende kernen.

Website www.politie.nl/Midden-en_West-Brabant/ bureaus/Politie_Halderberge Email

Team-mark-dintel@mw-brabant.politie.nl

Weekmarkten Donderdag: Hoeven, Raadhuisplein 09:00 - 12:00 uur Oud Gastel, Markt 13:00 - 16:00 uur Dinsdag: Oudenbosch, Julianalaan 12:00 - 16:00 uur Taxi P.J. Stadhouders Telefoon Website

+31(0)165 312 873 www.stadhoudersbv.nl

praktische informatie Colofon

Fietsverhuur

Dit is een uitgave van de gemeente Halderberge. Ontwerp & realisatie: LMG strategie+creatie.

Boere Tweewielers

De inhoud van deze brochure is met zorg samengesteld, desondanks kunnen gegevens veranderd of onjuist zijn weergegeven. De uitgever aanvaardt hiervoor geen aansprakelijkheid. Voor de meest recente toeristische informatie over de gemeente Halderberge verwijzen wij u graag door naar onze website: www.waarbrabantbegint.nl. Het materiaal mag niet worden gereproduceerd, verspreid, verkocht of gepubliceerd zonder dat daarvoor schriftelijke goedkeuring is verkregen van de gemeente Halderberge. Diverse foto´s afkomstig van de deelnemers fotowedstrijd Breng Halderberge in beeld.

tip l ge.n rber e e d l l ha al elijk van hart erzicht nten e v o em even

Markt 1, 4731 HL Oudenbosch +31(0)165 330 311, www.boeretweewielers.com Carl Veeke Tweewielers

St. Janstraat 45, 4741 AM Hoeven +31 (0)165 326 072, www.carlveeketweewielers.nl


waarbrabantbegint.nl

Halderberge Brochure 2013  

Halderberge Brochure 2013

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you