Page 1

>

KANSEN CREËREN

> “Zeeuwse” de Jager als spil tussen de financiële markten > o.a. Jan Mulder en Jacqueline Zuidweg spreken

> DRV Accountants, kansen binnen 90 minuten

Jan Mulder

Jacqueline Zuidweg

Bram Moszkowicz

Terugblik 2011

Wat kunt u verwachten Kennis Innovatie Prestatie(KIP)-formule // Contacta Bioscoop // Workshops met bekende sprekers // Standhouders Lunch // Oranje Fonds // Live radio-, televisieen internetuitzendingen // Sport & businessplein // 15000 m2 // Gratis WIFI


(HQVFKHUSHVWUDWHJLHHQSULNNHOHQGHFUHDWLHVLQJUD´VFK design, multimedia en social media geeft je een kans om te groeien in jouw markt. Samen, als een team, gaan we voor het ultieme doel, een sterk merk. www.lmgkcnd.nl

2 | Contacta.nl 2011


INHOUD Geschiedenis Contacta

04

Jan Mulder

05

Nieuws

06

Facts & Figures

06

DRV Accountants

07

Rabobank Oosterschelde

08

Jacqueline Zuidweg

10

Jan Kees de Jager

11

Beursindeling

11

> KANSEN CREËREN Het thema van dit jaar zal het beste in ondernemers naar boven halen. Dagelijks worden er kansen gecreeërd in een tijd waarin creativiteit geboden is. Ontzettend trots waren we op het aantal exposanten en bezoekers van 2011. Ook in 2012 zullen we er weer alles aan doen om een spraakmakend programma neer te zetten waarin ondernemers kunnen excelleren. Een voorproefje daarvan alvast in dit nummer met Jan Mulder en Jaqueline Zuidweg. Bedrijven met elkaar verbinden, stimuleren en inspireren dat is onze missie. Laten we samen ‘Kansen Creeëren’ tijdens Contacta.nl 2012. Perry Kentin

www.lmgkcnd.nl

www.rabobank.nl

www.drv.nl

www.omroepzeeland.nl

www.kvk.nl

www.deondernemer.nl

Contacta.nl 2012 | 3


Terugblik 2011 Vorig jaar stonden de Zeelandhallen in het teken van de jubileum editie van Contacta.nl 2011. Het 25-jarig bestaan werd gevierd met een extra, derde beurshal, zo’n 300 exposanten en een record van 21.035 bezoekers. De opening van de beurs werd verricht door de commissaris van de Koningin in Zeeland Karla Peijs. Verder was er een breed aanbod van seminars met bekende sprekers als Bram Moszkowicz, Jan van Halst, Wubbo Okkels en Dennis van der Geest.

GESCHIEDENIS 1986 Het bescheiden debuut van Contacta in het

Zekatel vormen een plein over ‘Electronic Commerce’.

oude veilinggebouw aan de Fruitlaan te Goes.

1995

Voor het eerst organiseert Inter-Expo, ook eigenaar van de Zeelandhallen, Contacta.

1996 Het nieuwe segment ‘infrastructurele werken’ wordt aan de beurs toegevoegd. Hieronder valt grond-, weg- en waterbouw, aanleg en onderhoud van haven- en industriegebieden en overige voorzieningen in wegenbouw zoals brug-, sluis- en tunnelbouw.

1998

Schouwen-Duiveland staat voor het eerst op Contacta met ‘Avenue Schouwen-Duiveland’. Daarnaast een stand van N.V. Westerscheldetunnel met alle informatie over dit megaproject. K.P.N. Telecom, Rabobank, Zeelandnet en

4 | Contacta.nl 2012

2002 Dit jaar is het thema ‘Bouwen aan Zeeland’ en zijn twee hallen van de Zeelandhallen helemaal volgeboekt.

2008 Provincie Zeeland is aanwezig met het ‘maatschappelijk verantwoord ondernemen plein’.

2010

Organisatie is voor het eerst in handen van LMG|KCND strategie creatie. Dit jaar werd de beurs geopend door dhr. J.P. Balkenende en eerste minister van België Y.C.D. Leterme.

2011 Contacta.nl bestaat 25 jaar. Er is een extra derde beurshal. Er staan zo’n 300 exposanten en er komen 20.000 bezoekers.


Groninger, schrijver en voetbalanalyticus > Jan Mulder zal spreken op 7 november om 15.00 uur

De kijk van een nuchtere Groninger Jan Mulder staat bekend om zijn kritische blik op de maatschappij. Vooral in zijn rubriek ‘De ergernissen van Jan’ in ‘De Wereld Draait Door’ schuift hij zijn mening over politici en bekende Nederlanders niet onder stoelen of banken. Vooral als zij ‘onzin’ verkopen. Jan Mulder spreekt tijdens Contact.nl 2012 Met zijn allergie voor gladde praatjes zal hij tijdens Contacta.nl 2012, als nuchtere Groninger, zijn analyse geven op Nederland, de maatschappij, politiek en media. Een visie die net zo goed geldt voor Zeeland als voor Groningen. Vanuit zijn achtergrond als profvoetballer legt hij een link van het bedrijfsleven naar de sportwereld. Hierin zal hij het niet nalaten om ook het komende EK en Olympische Spelen onder de loep te nemen.

Bel voor meer informatie

0113-850 899

BIOGRAFIE Jan Mulder groeide op in Bellingwolde en begon zijn sportieve carrière bij WVV in Winschoten. Daar werd hij ontdekt door RSC Anderlecht waar hij na 7 jaar vertrok naar Ajax en hij speelde 5 keer voor het Nederlands Elftal. Na zijn voetbalcarrière ging hij aan de slag als analist bij o.a. Barend & Van Dorp waar hij zicht ontwikkelde tot graag geziene TV-persoonlijkheid. Tegenwoordig is hij regelmatig te gast bij NOS Studio Voetbal en De Wereld Draait Door van de VARA.

W W W. C O N TAC TA . N L

Contacta.nl 2012 | 5


NIEUWS > KIP-formule Nieuw op de beurs zijn Kennis, Innovatie en Prestatie

> Oranje Fonds, het goede doel van Contacta.nl 2012

(KIP). DĂŠ sleutelwoorden voor het programma. Dit jaar

Bij elke beurs steunt de organisatie een goed doel.

vinden op drie locaties workshops en seminars plaats.

Voor Contacta.nl 2012 is dat het Oranje Fonds. Het fonds

Een grote Contacta Arena in de Oosterscheldehal voor

is in 2002 ontstaan als het huwelijkscadeau van de

bekende sprekers. In de twee intiemere ruimtes in de

Nederlanders aan Prins Willem-Alexander en Prinses

Westerscheldehal geven experts uit het bedrijfsleven

MĂĄxima. Het Oranje Fonds wil betrokkenheid in de samen-

interessante workshops.

leving bevorderen. Door het fonds ontmoeten mensen

De indeling is als volgt:

elkaar of vinden zij een nieuwe plek in de maatschappij.

Kennis, 30 personen (Noordzeehal) Innovatie, 30 personen (Westerscheldehal)

Meer informatie op www.oranjefonds.nl

Prestatie, 150 personen (Oosterscheldehal)

> Contacta Bioscoop Naast een uitgebreid programma op de beursvloer staat ook ĂŠĂŠn bioscoopzaal in het teken van Contacta.nl 2012. Films als ‘The Social Network’ over het succes van Facebook, ‘Wall street: Money never sleeps’ en interessante documentaires zijn voor en na de beurs toegankelijk voor bezoekers en standhouders.

> Ontmoet meer dan 20.000 ondernemers in 3 dagen! De jubileum editie, Contacta.nl 2011, ontving 21.035 bezoekers, een record in de geschiedenis van de beurs. Dit jaar wordt er gestreefd het bezoekersaantal minimaal te evenaren. Tijdens Contacta.nl 2012 ontmoet u het midden- en kleinbedrijf, multinationals en beleidsmakers uit Zuid-West Nederland en BelgiĂŤ.

> Standhouders Lunch Voor de opening van de beurs zal op ĂŠĂŠn van de drie dagen een standhouders lunch georganiseerd worden.

Linkedin.com (Groups > ContactaNL)

FACTS & FIGURES Rotterdam

> Netwerkbeurs 70 min.

s s s s s s s s

MĂ€BEURSVLOER  STANDHOUDERS "EDRIJVENUITALLEBRANCHES BEZOEKERSINDAGEN "EKENDESPREKERS 3EMINARSENWORKSHOPS #ONTACTABIOSCOOP ,IVERADIO ENTELEVISIEUITZENDINGEN

6 | Contacta.nl 2012

Bel voor meer informatie

Dordrecht 60 min. 60 min.

Goes

Breda

60 min. 40 min. 60 min. Brugge

Antwerpen Gent

0113-850 899

W W W. C O N TAC TA . N L


Benut de kansen in de regio >

DRV Accountants & Adviseurs kennispartner Contacta.nl

“Er zijn volop kansen voor ondernemers in Zeeland, Brabant en België om succesvol samen zaken te doen. Contacta kan die ondernemers samenbrengen. Als sterke kennispartner in de regio willen wij ondernemers de juiste adviezen en inzichten geven om die samenwerking mogelijk te maken. Daarom zijn wij kennispartners van Contacta.nl”, zegt Manfred Zurhorst, voorzitter van de Raad van Bestuur van DRV Accountants & Adviseurs. DRV is sinds 1922 actief in de regio. Dat gebeurt vanuit 11 vestigingen in Zuidwest-Nederland, waaronder 4 in Zeeland en 3 in West-Brabant. Juist in de laatste jaren van dat 90-jarig bestaan is er veel veranderd in dienstverlening. Zurhorst: “Een hoge kwaliteit is natuurlijk een voorwaarde. Maar cliënten ervaren vooral het voordeel van actuele inzichten in hun bedrijfsvoering. Ze willen prognoses en weten hoe ze hun rendement kunnen verbeteren. Ze willen optimaal gebruikmaken van (fiscaalvriendelijke) subsidiemogelijkheden, ondersteuning bij bedrijfsoverdracht en personeelsmanagement. En natuurlijk ook privé hun zaken op orde hebben. Daar kunnen wij hen bij helpen. Dat is wat wij doen anno nu.” Over de grens werkt DRV samen met andere kantoren die nauw betrokken zijn bij hun regio. In België is dat Moore Stephens Verschelden, net als DRV aangesloten bij Moore Stephens International, een internationaal netwerk van onafhankelijke kantoren. Op Contacta.nl wil DRV vooral kennis overdragen en ondernemers helpen inzicht te krijgen in hun mogelijkheden om kansen in de regio te grijpen.

www.drv.nl Contacta.nl 2012 | 7


Kom aan boord bij

Rabobank Oosterschelde

“We hebben er zin in!”, zegt Adri van de Laar, directeur Wholesale van Rabobank Oosterschelde. Na een succesvolle beurs in 2011 zal Rabobank Oosterschelde ook dit jaar weer prominent aanwezig zijn op Contacta.nl 2012. Met het thema ‘aan boord’ nodigt de bank leden en niet-leden van harte uit om tijdens de beurs een bezoek te brengen aan de beursstand in de Noordzeehal.

Over de kwaliteit van de 2011 editie is van de Laar zeer te spreken: “Enerzijds meet je het succes aan het aantal nieuwe klanten die je binnenhaalt. Daarover zijn we erg tevreden. Anderzijds wil je graag heel veel mensen op je stand ontmoeten en ook dat is gelukt. Het aantal mensen dat we tijdens de drie beursdagen spraken, spreek je normaal nog niet in drie maanden.” Kansen creëren Het centrale thema van Contacta.nl 2012, ‘kansen creëren’, spreekt van de Laar erg aan en sluit goed aan bij de marktbenadering van de Rabobank: “Wij proberen ondernemers te helpen om kansen te creëren in de vorm van financieringen, maar zijn ook een 8 | Contacta.nl 2012

partner in business. We hebben enorm veel expertise en marktkennis in huis, bijvoorbeeld van de agrarische sector, scheepvaart en industrie, die we delen en waarmee we ondernemers graag helpen om stappen voorwaarts te maken in moeilijke tijden. Ondernemers zelf, creëren naar mijn idee kansen, wanneer ze doelgericht, ambitieus, maar tegelijk ook realistisch zijn. Natuurlijk gaat het minder in de markt maar er zijn ook heel veel bedrijven waarmee het heel erg goed gaat. Je moet er als bank bij zijn om die ondernemers te ondersteunen en te stimuleren. Aan de andere kant willen we klanten die het moeilijk hebben ook graag helpen. Daarom is het van


“AAN BOORD De Contacta van vorig jaar viel midden in een periode waarin wij ons weer meer extern zijn gaan profileren”, vertelt van de Laar. “De beurs werkte daarbij als een katalysator waarop wij veel positieve reacties hebben ontvangen.

Adri van de Laar

belang om voor iedereen dichtbij, zichtbaar en benaderbaar te zijn. Ik denk dat we daar momenteel goed in erkend worden. Deelname aan Contacta.nl 2012 versterkt dat nog eens extra.” Aan boord Het thema op de stand van Rabobank Oosterschelde is dit jaar ‘Aan boord’. Van de Laar: “Vorig jaar wilden we met ‘ZEEkerheid van een Zeeuwse bank’ laten zien dat we een betrouwbare partij zijn in woelige tijden. ‘Aan boord’ borduurt hier op voort, maar is een wat pro-actievere benadering waarmee we mensen uitnodigen om tijdens, maar ook voor en na de beurs, met ons in contact te komen.”

Samen koers bepalen Van de Laar: “ ‘Aan boord’ past ook goed bij het coöperatieve gedachtengoed van de Rabobank. We zijn een bank van en voor leden. Zij bepalen mede onze koers en ervaren de voordelen van wat je met elkaar kunt bereiken. Ik nodig al onze leden, maar ook niet-leden van harte uit om bij ons aan boord te komen en tijdens de beurs nòg meer energie te krijgen en nòg meer inspiratie op te doen dan vorig jaar.”

“We organiseren diverse workshops en kennissessies, onder andere over actuele thema’s zoals de overgang naar IBAN en SEPA, zodat iedereen die daar in geïnteresseerd is, van onze expterise kan profiteren.” Bel voor meer informatie

0113-850 899

W W W. C O N TAC TA . N L

Contacta.nl 2012 | 9


Zakenvrouw 2012 zet zich in voor MKB > Jacqueline Zuidweg zal spreken op 7 november om 17.00 uur

Jacqueline Zuidweg leidt al ruim 18 jaar haar eigen bedrijf waarmee ze ondernemers helpt hun ďŹ nanciĂŤle zaken op orde te krijgen. Zelf is ondernemen haar met de paplepel ingegoten. “Mijn beide opa’s waren MKB-ondernemers, de ene slager en de andere aannemer. De oma’s hadden echter de broek aan en regelden de ďŹ nanciĂŤn in combinatie met het gezinâ€? aldus Jacqueline. Die reuring en dynamiek trok haar als kind al aan. Vooral de beslissings- en daadkracht, maar ook eigenwijsheid van haar beide oma’s. Deze daadkracht en eigenwijsheid heeft er voor gezorgd dat Jacqueline Zuidweg in 1994 haar bedrijf startte voor ondernemers die in moeilijkheden terecht zijn gekomen. Toen zij geen gehoor kreeg bij de overheid om deze ondernemers te helpen is zij zelf een commercieel bedrijf gestart om in deze behoefte te voorzien. Ze zegt hierover “voor het starten van een onderneming zijn er allerlei stimuleringsmaatregelen en hulpvoorzieningen. Echter, als een ondernemer vervolgens in zwaar weer komt, is er veel minder hulp beschikbaarâ€?.

BIOGRAFIE Jacqueline Zuidweg is een geboren Zeeuwse uit Goes en volgde haar universitaire studie Nederlands recht in Amsterdam. Na haar afstuderen in 1988 werkte ze als juriste bij een adviesbureau voor MKB. Tijdens dat werk zag zij een gat in de markt: een betrouwbare, betaalbare, kwalitatief goede schuldhulpverlening voor (ex-)ondernemers in Nederland. Daarom startte zij in 1994 met insolventie advisering voor het MKB vanuit haar eigen bedrijf. Inmiddels is Jacqueline directeur en eigenaar van Zuidweg & Partners met 90 medewerkers verdeeld over 5 vestigingen. En zakenvrouw van 2012.

Haar inzet voor het MKB in de huidige economische tijden heeft haar de titel ‘Zakenvrouw van het jaar 2012’ opgeleverd. Tijdens Contacta.nl 2012 zal ze haar kennis delen en praktisch tips geven om als ondernemer het bedrijf ďŹ nancieel gezond te houden.

LOCATIE ZEELANDHALLEN Bezoekadres: Da Vinciplein 1 4462 GX Goes

Navigatieadres: Nobelweg 6 4462 GK Goes

> @social media 4WITTERCOM#ONTACTA., &ACEBOOKCOM#ONTACTA., Linkedin.com (Groups > ContactaNL)

10 | Contacta.nl 2012

Bel voor meer informatie

0113-850 899

W W W. C O N TAC TA . N L


“ Zeeuwse” de Jager als spil tussen de financiële markten

Het zijn turbulente tijden in politiek Den Haag, Europa en de financiële markten. Als (demissionair) minister van Financiën werkt Jan Kees de Jager in het middelpunt van politiek en bedrijfsleven. Een Zeeuw op financiën Jan Kees de Jager is geboren in Kapelle en ging, net als J.P. Balkende, naar het Buys Ballot College te Goes en volgde daar het VWO. Deze Zeeuwse roots komen nu goed van pas nu bezuinigingen en de zorg voor de overheidsbegroting zijn belangrijkste taken zijn. Jort Kelder zei tijdens Contacta.nl 2010 over hem: “Jan Kees de Jager, die ik persoonlijk ken en erg mag, heeft dat calvinistische van niet zeuren en je best doen. De Zeeuwen zijn geen hysterisch en emotioneel volk”. Onmisbare eigenschappen voor een minister met misschien wel het belangrijkste ministerie op dit moment.

Beursindeling Noordzeehal

Westerscheldehal

Oosterscheldehal

Aan deze plattegrond kunnen geen rechten worden ontleend.

Noordzeehal Bevelanden Schouwen-Duiveland Walcheren Kennis

> www.contacta/inschrijven.nl

Westerscheldehal Zeeuws-Vlaanderen Techniek & Bouw Innovatie

Oosterscheldehal West-Brabant Sport & Business Contacta Arena

www.zeelandhallen.nl

Individueel Oranje Fonds

Contacta.nl 2012 | 11


>

KANSEN CREËREN

> “Zeeuwse” de Jager als spil tussen de financiële markten > o.a. Jan Mulder en Jacqueline Zuidweg spreken

> DRV Accountants, kansen binnen 90 minuten

Jan Mulder

Jacqueline Zuidweg

Bram Moszkowicz

Terugblik 2011

Wat kunt u verwachten Kennis Innovatie Prestatie(KIP)-formule // Contacta Bioscoop // Workshops met bekende sprekers // Standhouders Lunch // Oranje Fonds // Live radio-, televisieen internetuitzendingen // Sport & businessplein // 15000 m2 // Gratis WIFI

Contacta.nl 2012 Magazine #1  

Contacta.nl 2012 Magazine, dé netwerkbeurs van Zuid-West Nederland en Vlaanderen.

Contacta.nl 2012 Magazine #1  

Contacta.nl 2012 Magazine, dé netwerkbeurs van Zuid-West Nederland en Vlaanderen.