Page 1

De Stand Der Dingen 1993-1995 2 teksten (uit Muhka catalogus) + 3 niet gepubliceerde

De deur Als de schilder disponibel is, opent hij de deur en het schilderij wandelt binnen lijk een dame op visite. Maar zoiets gebeurt bijna nooit. De schilder heeft zovele sleutels die niet passen op het slot en tenslotte moet hij de deur rammen of open hakken of desnoods in brand steken, om nog net het schilderij om de straathoek te zien verdwijnen.

De opdracht De adder in zijn oog, de adder in zijn hand, daar lacht de schilder om. Hij weet dat adders en schilders ĂŠĂŠn zijn. Jawel, tot samen kruipen gedoemd naar het verschikkelijke besmeurde doek, dat nooit de weg wijst, maar vraagt, vraagt en vraagt.

Verloren Als god zijn eigen zoon nog niet redde, waarom zou hij omkijken naar de schilder? Die zielige, die met gekerm en gesis de verf ten hemelen gooit, altijd maar. En tenslotte uitglijdt in zijn eigen brei en valt op zijn neus. Terwijl god zich geeuwend afwendt.

De banneling Geen kroon zal hem sieren, geen troon hem dragen. Alleen wat modder zal de schilder behagen. Waarmee tot zijn grote onrust De oneindigheid verkrimpt tot het vunzige mengsel Van wat zaad en wat aarde

De jacht Schroef een haak in mijn schedel En hang het doek er aan Schilder een haas op het doek Een pracht van een haas En laat de jagers komen Laat de jagers binnen Laat de jacht beginnen

1993 1995 nl de stand der dingen [m fi 1733]  

De stand der dingen. Philippe Vandenberg (Dutch) keywords: "artist's writings"

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you