Page 1

programma voorjaar 2018 cc zoetegem | hospitaalstraat 18/20 | 9620 Zottegem | 09 364 64 56 | www.cczoetegem.be | uitbalie@zottegem.be


Walter Baele No Man Show

No Man Show is een onemanshow zonder man. Een voorstelling van Walter Baele zonder Walter. Gelukkig zijn z’n alter ego’s in de vorm van typetjes en imitators er wel. Maar hoe vangen zij dit plotse forfait op? Hoe knopen zij de eindjes aan elkaar zonder de man die altijd de touwtjes in handen heeft?

VR 26 JAN 20u

Maaike Cafmeyer, Bram Nolf & Piet van Bockstael

€16 | €14 (-26/+60)

Egmont, De Musical

De Toverfluit in een note(n)dop

Egmont - de Musical neemt je mee naar de 16e eeuw in een meeslepend avontuur van macht, verraad en liefde. Wie was Lamoraal Egmont en waarom mogen de Zottegemnaren nu nog trots op hem zijn? Waarom is zijn levensverhaal vandaag nog altijd even boeiend en relevant? Geen geschiedenisles, wel een dolle rit doorheen de emoties van een moedig krijgsman.

FEB 2018 - zie cczoetegem.be

[coproductie met cc zoetegem]

€14 | €8 (-12)

Een pocketversie op Cafmeyeriaanse wijze. Die Zauberflöte is wellicht de belangrijkste opera die Mozart ooit schreef. Het verhaal is erg gelaagd en zit vol symboliek. Toch slaagt Maaike Cafmeyer erin samen met hoboïsten Bram Nolf en Piet van Bockstal om deze ingewikkelde opera ook voor nietkenners genietbaar te maken. Ze maakt van het oorspronkelijke libretto van Emanuel Schikaneder een eigenzinnige en eigentijdse versie met veel humor. [wedstrijd]

€15 | €13 (-26/+60)

Ridderzaalconcert

Die Verdammte Spielerei Nachtvorst

Met het programma Le piano qui souffle brengen pianiste Anne Van Melckebeke en fluitiste Micheline De Waele een ode aan enkele grootmeesters uit de klassieke muziek. Een romantisch concert met de zachte en warme klanken van dwarsfluit en piano.

ZO 25 FEB 11u €10 | €6 (-18)

Schoon

e [laatst

ickets]

et [laatst

In Nachtvorst gaat Die Verdammte Spielerei op zoek naar de charme van de nacht. De duisternis uitpluizen in al zijn facetten. De pure eenzame dronkaard en het feestgedruis van de overvolle dronkenmanskroegen.

ZA 03 MRT 20u

[ism SAMWD & GC De Kluize Oosterzele]

Jan Jaap van der Wal

[Wie componeerde Die Zauberflöte? Mail je antwoord naar cultuurcentrum@zottegem.be. en maak kans op 1 van de 5 doutickets]

ZO 28 JAN 11u

€17 | €15 (-26/+60)

]

tickets

Na De Nieuwe Belg is Schoon de tweede show die hij speciaal voor en in Vlaanderen maakt. Hij gaat dieper in op alles wat mooi is aan Vlaanderen. En pas op: de schoonheid kan ook zitten in de lelijke dingen. De rafelrandjes, scherpe hoekjes en uitgewreven vlekken. Ze zijn allemaal Schoon. Het is maar hoe je ernaar kijkt.

DO 08 MRT 20u

Jan Delvaux & DJ Bobby Ewing

€18 | €16 (-26/+60)

Belpop Bonanza Quattro

Een dolle rally door het Belgische muzieklandschap. Jan Delvaux en DJ Bobby Ewing, de apostels van de Belpop, hebben een volledig nieuw programma klaar met verrassende verhalen uit de vaderlandse muziekgeschiedenis. Geen saaie lezing, maar hoogstaand entertainment met de vaart van een comedyshow en de degelijkheid van een goede rockumentary. Belpop Bonanza Quattro is intussen al de vierde theatershow want de saga wordt duidelijk gesmaakt door menig muziekminnaar. Even leerrijk, entertainend en grappig als zijn voorgangers, maar aflevering vier steekt anders en ingenieuzer in elkaar.

ZA 17 MRT JAN 20u €15 | €13 (-26/+60)

Tuning People & DE MAAN Bonte nacht (4+) Bonte Nacht is een bewegend schilderij. Drie mensen met emmers verf en zelf gebricoleerde schilderobjecten bekladden hun omgeving en zichzelf. Ze glibberen van het ene schilderachtige tafereel naar het andere. Zwervend trekken ze door steeds veranderende gekleurde landschappen. In Bonte Nacht krijgt de creativiteit carte blanche, wordt de droom van elk kind reëel. Een feestelijk universum geïnspireerd op de Art Brut, met infantiele dans, muzikale spetters en bonte kleuren.

onze eerste post is een feit! Volg ons op cc_zoetegem

3

WO 21 MRT 15u €8 | €5 (-12)

CC Zoetegem op instagram

[op locatie in fuifzaal Zottegem]


Pascale Platel

fABULEUS & Moldavië / Randi De Vlieghe

Gezegend zij

POPCORN

Pascale Platel brengt nog eens haar memorabele solovoorstelling uit 2002 waarin ze de levensloop van Jezus Christus vertelt vanuit het ooggetuigenis van tante Elisabeth, de moeder van Johannes de Doper. Pascale Platel vertelt het verhaal vol humor en kwinkslagen. Ze laat u gieren van het lachen en beweegt u tot tranen toe.

POPCORN is een dansvoorstelling met de impact van een popconcert. Een intense krachtmeting tussen drie mannenlijven en een live drummer. Alles draait om de onweerstaanbare kracht van de beat. Maar ook van de stilte. Voor POPCORN ging choreograaf Randi De Vlieghe (van o.m. Blauwe Storm, ZOO doen ze de dingen) op zoek naar de essentie van ritme. Hij liet zich daarvoor inspireren door de oneindige variatie van percussie in alle tijden en culturen: van het stampen in krijgersdansen, over flamenco en breakdance, tot megatechnofestivals als Tomorrowland. POPCORN is een visuele en muzikale trip waarin de beleving van dans op de spits wordt gedreven. Tot het moment waarop niet alleen de dansers in beweging zijn, maar misschien ook het publiek.

DO 22 MRT 20u

VR 30 MRT 20u

€14 | €12 (-26/+60)

Theater Tieret/Walrus

[op locatie in fuifzaal Zottegem]

€14 | €12 (-26/+60)

Meneer Beer en de Woeste Wolven (5+) Duik met Meneer Beer mee het bos in. Waar Woeste Wolven de muzikale plak zwaaien, Staf de Uil een oogje in het zeil houdt en Eddy de Vos uren kan uitweiden over koetjes en kalfjes. Een muzikaal bosfestijn voor alle kleine durvers en grote berenvrienden. Dit ‘pop-concert’ is een beestige co-productie met de topmuzikanten van Walrus.

VR 13 APR 15u €8 | €5 (-12)

Gwen Cresens, Patrick Riguelle SamVloemans, Karla Verlie ¡Viva Dalida!

¡Viva Dalida! is een prachtige hommage met zangeres Karla Verlie. Zij waadt door het omvangrijke repertoire van Dalida. Accordeonist Gwen Cresens richtte speciaal voor dit concert l’Orchestre Dalidadaiste op met topmuzikanten.

VR 20 APR 20u

CIRCUS RONALDO

€17 | €15 (-26/+60)

[ism GC De Kluize en GC ‘t Groenendal]

Fidelis Fortibus

Danny Ronaldo brengt een nieuwe voorstelling over eeuwige trouw en oude circustradities. Fidelis Fortibus is een grappige, poëtische solo vol nostalgie in een prachtig decor. Een clown is de enige overlevende van het circus. Alle andere circusartiesten zijn begraven onder het zaagsel. Daar ligt de koorddanseres met haar ballerina’s, die versierd zijn met roosjes. Ginds rust Pierrot met zijn blinkende trompet. En daar is het graf van de circusdirecteur, die zelfs na zijn dood nog angst en respect afdwingt. De clown fantaseert dat de anderen nog leven. De trompet, tuba en bombardon klinken nog steeds even mooi. De clown geeft niet op en blijft altijd doorgaan, wat er ook gebeurt. Want al zakt de tent in en ben je helemaal alleen, the show must go on…

Jan Decleir / Ensor Kwartet Les Vendredis

n

[tip va

is] het hu

Met Jan Decleir naar Rusland. Les Vendredis is een trip naar Sint-Petersburg in 1850, naar de chique salons van de steenrijke handelaar Mitrofan Belaïev, die wekelijks een bont gezelschap muziekliefhebbers uitnodigde om samen te componeren en musiceren. Zo ontstonden ter plekke pareltjes van Rimsky-Korsakov en Borodin terwijl elegante mannen en vrouwen zich in de sofa’s vleiden en zich overgaven aan heerlijk eten, zoete woorden en roddels. Het Ensor kwartet brengt deze legendarische avonden terug tot leven samen met Jan Decleir, die instaat voor de roddels en de mooie woorden. Hij leest voor uit Gogol’s stadsverhaal Nevski Prospekt, een verhaal dat de sfeer uit die tijd ademt. Hij maakt er met de gerenommeerde muzikanten van het Ensor strijkkwartet een nieuw verhaal van.

DO 26, VR 27, ZA 28 APR 20u

[op locatie in de Stokerij Balegem, Issegem 2, 9860 Oosterzele]

€17 | €15 (-19)

Ridderzaalconcert Tijdens dit Aparitiefconcert brengen Machteld Brepoels (hoorn), Luc Callens (hobo) en Gwendolien Vankeirsbilck (piano) onder meer een trio van Carl Reinecke, werk van Herzogenberg en de track uit Boerenpsalm van Dirk Brossé.

DO 03 MEI 20u

ZO 06 MEI 11u

€16 | €14 (-26/+60)

€10 | €6 (-18)

Jan De Wilde & Vrienden Dag meneer De Wilde

Jan De Wilde is een kleinkunsticoon. Dankzij liedjes die tot onze culturele ziel zijn gaan behoren: Joke, Een vrolijk lentelied, Walter, Eerste sneeuw, Fanfare van honger en dorst … Ook in 2018 staat Jan De Wilde ongegeneerd op het podium. Witgallig zilvergrijs, onnavolgbaar grappig maar bovenal muzikaal ijzersterk.

[ism SAMWD & GC De Kluize Oosterzele]

Wiliam Boeva Reset

Na zijn eerste succesvoorstelling Megalomaan, ging het leven van William als één grote rollercoaster: nu en dan stevig over de kop, onverwachte bochten. Nu de rit voorbij is blijft er een onbehaaglijk gevoel in de maag. De spannende rush was misschien het beste dat hem ooit is overkomen, maar hij zat niet echt aan het stuur. Alles is veranderd, maar is hij zelf veranderd?

DO 24 MEI 20u

ZA 26 MEI 20u

€20 | €18 (-26/+60)

€14 | €12 (-26/+60)

5


Le Sens de la Fête

Insyriated

The Square

DI 23 JAN 20u

DI 30 JAN 20u

DI 27 FEB 20u

[KOMEDIE]

Het Tweede Gelaat DI 06 FEB 20u

ZOOKS (8+)

DI 20 FEB 20u

[ACTIE]

Op zondag 19 november mocht Jean Blaute, samen met zijn kompanen Eric Melaerts en Jean-Marie Aerts, spelen voor een vol huis in CC Zoetegem. Wie erbij was, kon horen en zien hoeveel Zottegem nog steeds voor Jean betekent. En Jean voor Zottegem! Wij hadden het met Jean over Cinema Paris, over tante Diane, zotte dromen en een toekomst voor cultuur… Voor vele Zottegemnaren herbergt Zaal Rhetorica heel wat herinneringen. Waar denk jij aan wanneer je Zaal Rhetorica binnenkomt? Cultuurzaal Rhetorica zal voor mij altijd Cinema Paris blijven , waar ik op donderdag namiddag, na school, al eens naar de pikante prentjes ging kijken van +18 films die men er vaak speelde . Ook de film A Hard Day’s Night van The Beatles heb ik er wel vier keer gezien. In één weekend! De film was zondermeer bepalend voor de rest van mijn (muzikaal) leven. Ik ging trouwens vaak naar de cinema , ook naar de Moderne in de Trapstraat. Kom je nog vaak in Zottegem? Ja hoor, regelmatig. Op bezoek bij mijn 85-jarige tante Diane , een pint drinken met oude vrienden , schoolvrienden… Ik blijf er dan veiligheidshalve logeren! (lacht) Ook mijn rol als presentator van Jazz at the Bib begint een gesmaakte traditie te worden. En als ik vrij ben breng ik graag een bezoek aan het unieke Rock Zottegem , waar ik zelfs peter van ben.

WO 14 FEB 14u [?]

[ANIMATIE]

Herman Toots De Vos hebben mij gevormd. Of de klassieke pianostudie bij oa Mimi Van Melckebeke en later in de kersverse academie bij Jan Rispens. Ik speelde al heel jong in het bandje The Eagles, begeleiders van Marino Falco. Dan volgden nog Clees’Five en Kate’s Kennel. En dan vanaf mijn achttiende naar het Brusselse conservatorium, actief in het Arca Theater in Gent, on the road met Roland… Stuk voor stuk verschillende cocktails die er mede hebben voor gezorgd dat ik al snel de jongste producer van het land werd, een prof op studentenleeftijd. Ik was ook studiotechnisch zeer leergierig en tja… zo verwerf je een reputatie en tuimel je van het ene project in het andere. Tot vandaag! Wat zijn je toekomstplannen? Kun je ons een nieuwtje vertellen? Na een overvol jaar met de nodige stress mag 2018 een beetje kalmer aanvatten. Begin maart verschijnt het nieuwe album van Jasper Steverlinck waar ik in 2017 als een bezetene heb aan gewerkt en heel fier op ben. Altijd weer spannend. Een kleine twee jaar geleden had ik datzelfde gevoel met het album van Boudewijn De Groot, dat dan goud werd in Nederland. Geeft toch het aangename gevoel van ‘ik kan het nog!’ (lacht). Later dit jaar ga ik een heel bijzonder album van alweer een unieke artiest producen. Veel mag ik daar nog niet over vertellen. Of toch, deze keer is er humor mee gemoeid.

Je optreden op 19 november werd gesmaakt door het aanwezige publiek. Hoe was het voor jou om nog eens in Zottegem te spelen? Het was hartverwarmend, niet gespeend van enige emo, zowel bij het pubiek als bij de Zottegemse protagonist op het podium . Hoewel ik er al sinds 1976 niet meer woon blijft Zottegem altijd thuiskomen voor mij. Om dan op het podium te mogen staan voor een zaal vol bekenden, familie en vrienden… heel bijzonder. Eric Melaerts kent dat gevoel in Mechelen , Jean-Marie Aerts in Zeebrugge . Ik neem aan dat Paul McCartney ook zoiets ervaart in Liverpool. Zal het hem eens vragen. (lacht) Het publiek reageerde zoals ik het daar ken: heel beleefd, stil en aandachtig in het eerste deel , na de pauze en een pint al veel uitbundiger! Er werd veel gelachen, met als afsluiter zelfs een staande ovatie en bisnummer. Heel warm . Na het concert had ik nog ontelbare leuke babbels met de halve zaal, in het aanpalende Cultuurcafé De Foyer van mijn maat Filip Morre. Met prof Denis De Keuckeleire , Kurt Van Eeghem, Rudy van de Zwemkomme, mijn dierbare vriend/Eaglesdrummer Eddy Ruyssinck, schoolvrienden…teveel om op te noemen. Bart Peeters zei ooit: “Overal waar er iets belangrijk gebeurde was die Jean Blaute toch wel en meer bepaald altijd in een bepalende rol. Speciaal.” Vanwaar die quote, denk je? Ik ben geboren in een muzikaal gezin, een muziekwinkel, een platenwinkel. Van bij mijn geboorte hoorde ik muziek. Dagelijks kwamen er thuis muzikanten en kunstenaars over de vloer; Miele, kunstschildermuzikant Fine Stevens, fotograaf Jan Cornil… Ik slorpte het allemaal op, van Zwarte Lola tot Miles Davis via The Beatles. Ook de jazzconcerten bij

DI 06 MRT 20u [SATIRE]

[DRAMA]

Filmfest Gent on Tour

You were never really here [DRAMA] FC De Kampioenen 3 Forever

MA 05 MRT 14u [ZILVERSCHERM]

De stad Zottegem maakt werk van een nieuw cultuurcentrum en nieuwe Academie muziek, woord en dans. Hoe belangrijk is dit project volgens jou voor de stad en haar inwoners? Heeeeel belangrijk. Zottegem hinkt hier al ruim dertig jaar achterop. De hoogste tijd om er iets aan te doen en er iets moois van te maken voor jong en oud. Het voordeel van die laatbloei is natuurlijk de opportuniteit om meteen jong te mikken, zowel qua bouw, infrastructuur als programmatie. Bestaande cultuurcentra en gemeenschapscentra in Vlaanderen lijden vaak aan vergrijzing en gebrek aan verjonging . Zottegem moet denk ik van meet af aan jong mikken, met de nodige inspirerende activiteiten. Maar ook het wat oudere publiek niet vergeten, uiteraard. Verbindend en ruimdenkend. Cultuur is alles, van iedereen en overal, al sinds het begin der tijden. Een beetje zoals God… (lacht)

“Cultuurzaal Rhetorica zal voor mij altijd Cinema Paris blijven” Wat zijn voor jou de speerpunten bij het ontwerp van een nieuw gebouw? Men moet inzetten op een professionele podiumstructuur met aangepaste laadvoorzieningen, alle technische geijkte voorzieningen voor geluid en licht, een prima akoestiek en fijne ruimte backstage. En genoeg frontstage zodat ik er niet kan aftuimelen bij het groeten. (lacht) Je bladerde even door het programma van CC Zoetegem. Wat zijn voor jou toppers? En welke artiest zou jij in CC Zoetegem een podium bieden? Douglas Firs van Gertjan Van Hellemont zou van mij een podium krijgen. Ik volg hem al vanaf zijn prille begin. Een authentieke, integere artiest. Prachtige songs, speciale stem, fantastische roots gitarist en toffe gast. En een top nieuw album! Qua accordeon: Gwen Cresens, die zal meespelen in Viva Dalida, later dit voorjaar in CC Zoetegem. Wereldklasse! En ja: Jasper Steverlinck natuurlijk!

Heb je nog (zotte) dromen? Of hoe kan je echt genieten? Ik heb elke nacht zotte dromen. In 2019 gaan Jan De Smet en uw dienaar met grote luister de 100ste verjaardag van wijlen onze vriend/mentor/held Drs. P vieren met een tournee door Nederland en België. In goed gezelschap van onder meer Maaike Cafmeyer, Ineke Nijssen, Fay Lovsky, Nele Paelinck, Stoy Stoffelen en Wouter Berlaen. Zelfs een groots opgezette avond in Carré Amsterdam staat al in de agenda gebeiteld! Genieten heeft voor mij vele betekenissen. Luisteren en kijken naar schoonheid. Kunst. Literatuur. Muziek. Film. Mensen. Vriendschap. Liefde. Humor. Spijs en drank.

Hoe herken je een muzikaal talent? En hoe gaat het om zo een talent samen te werken? Ik werk niet graag samen met gemakkelijke mensen. Ik trek ze ook niet aan. Echte artiesten zijn twijfelaars, zoekers, flipperkasten. (lacht) Ik probeer daar graag wat orde in te scheppen, hun vertrouwen te winnen en hen een voorlopige thuis te bezorgen. Talent kan een vloek zijn. Je moet het niet enkel koesteren maar vooral ontplooien, opbouwen tot je denkt dat je er bent en dan gewoon van vooraf aan herbeginnen. Herbronnen zelfs. (lacht) Tot slot. Wat wil jij de jonge muzikant meegeven? Wat is volgens jou belangrijk? Zorg op zijn minst voor een basiskennis van de muziektheorie, meer mag natuurlijk ook. Beleef plezier aan het bespelen van je instrument. Laat je niet ontmoedigen door zure wijsneuzen en tooggeleerden. Denk vooral niet dat je een artiest bent omdat je een gevoelig liedje hebt geschreven voor je lief en je oma zegt dat het heel mooi is! (lacht)

#Living Zottegem - Huiskamerconcerten

Seizoenspresentatie - SAVE THE DATE!

Met de huiskamerconcerten wil CC Zoetegem een nieuwe stap zetten op het vlak van live muziek. De opzet is zowel eenvoudig als geniaal. Voor een zeer beperkt publiek treedt een artiest op in de huiskamer van een Zottegemnaar. Knus en intiem, een miniconcertzaal.

Terwijl seizoen 2017-2018 nog in volle gang is, bereiden we ons al weer voor op seizoen 20182019. De komende maanden zijn er nog tal van fijne, mooie voorstellingen te zien in onze zaal. Ondertussen werken wij achter de schermen alweer hard aan een fijn programma voor volgend seizoen. Tijdens de seizoenspresentatie geven de programmatoren en gasten wat meer uitleg en spannende tips uit het programma. En we sluiten af met een glaasje, een toast op het nieuwe seizoen. Noteer alvast de datum in je agenda en check tijdig onze website of facebookpagina!

Living Zottegem zoekt gastvrije Zottegemnaars Heb je een bijzondere living, toffe ruimte of charmante locatie? Wij vormen je ruimte graag om tot concertzaal voor 1 dag. Stuur voor 1 maart een mailtje met enkele foto’s van je ruimte en je adres naar cultuurcentrum@zottegem.be.

INFO & TICKETS www.cczoetegem.be UITbalie 09 364 69 33 UITbalie@zottegem.be

DO 17 MEI 20u

7

CC Zoetegem voorjaarsbrochure  

De voorjaarsbrochure van CC Zoetegem met cultuurtips, wedstrijden, enkele oproepen en een interview met Jean Blaute. Veel leesplezier!

CC Zoetegem voorjaarsbrochure  

De voorjaarsbrochure van CC Zoetegem met cultuurtips, wedstrijden, enkele oproepen en een interview met Jean Blaute. Veel leesplezier!

Advertisement