Startinformation TCS Lidingöloppet 2021, svensk versione

Page 1

2021

Startinformation Information om TCS Lidingöloppsveckan 24 september – 3 oktober 2021

BRA ATT VETA

INSPIRATION INFÖR HÖSTENS LÖPARFEST

Allt du behöver känna till. Före, under och efter ditt lopp.

STARTTIDER FÖR ALLA LOPP 1


We believe meaningful connections can help us reach the finish line. The Official TCS Lidingöloppet App powered by TCS will transform the race experience for runners and all those who believe in them.

2


ORD FRÅN GENERALSEKRETERAREN

Fotograf: Emelie Alamanos

Välkommen till TCS Lidingöloppsveckan 2021 – en tillställning för tusentals snabba fötter TCS Lidingöloppet hälsar dig välkommen till årets löparfest – ett arrangemang som görs möjligt genom tusentals snabba fötter. Under många månader har TCS Lidingöloppets styrelse, kansli och funktionärer snabbt och flexibelt anpassat arrangemanget efter gällande folkhälsorestriktioner för att garantera allas säkerhet. Vi har nu stort förtroende för att du som deltagare är snabb i fötterna under årets stora löparfest!

V

i hoppas exempelvis att alla deltagare ser till att ta några snabba steg i sidled för att hålla avstånd till med varandra - både innan, under och efter loppen. TCS Lidingöloppet har i år, i enlighet med gällande deltagarbegränsningar, spridit ut loppen över en hel vecka och har kraftigt begränsat antalet startplatser. På det här sättet kommer det vara betydligt färre personer i spåret samtidigt och också färre personer som reser, hämtar nummerlappar och kommer i mål på samma gång. Vi önskar nu att du som deltagare tar vid och hjälper till att hålla avstånd till alla som är på plats.

Se även gärna till att hålla farten uppe efter målgången. Vi vet att man så gärna vill njuta av festen och glädjas åt sin prestation när man har passerat målportalen, men vi hoppas att du som deltagare i år kan spara samvaron och eftersnacket till festmiddagen hemma. Vi har i förebyggande syfte tagit bort exempelvis duschar, omklädnad och stora restaurangtält från Grönsta gärde och ber dig därför att du efter loppet njuter av din insats utanför tävlingsområdet. Slutligen ser vi fram emot att i år se alla supporterteam visa sin benstyrka genom att ta sig ut och heja utmed spåren. På grund av de rådande deltagarbegränsningarna kommer TCS Lidingöloppet i år inte kunna ta emot publik i start- och målområdena under loppen 24-26 september. Du som är anhörig ombeds i stället heja längs banan där vi inte riskerar trängsel. Varmt välkommen till start – vi ser fram emot ett arrangemang präglat av snabba fötter, vänlighet, omtanke och enormt mycket löparglädje! Cecilia Gyldén Generalsekreterare Lidingöloppet

3


Innehåll Ord från Generalsekreteraren.....................03

Bra att veta från A till Ö...................................21

Årets medalj..................................................... 04

Kartor start- och målområden.....................28

Alla loppen i datumordning........................ 05

Karta Lidingö.....................................................30

TCS Lidingöruset & TCS Lidingörullet............... 05

Intervju Veteran................................................ 32

TCS Lidingöloppet 5 km.........................................06 TCS Lidingö Knattelopp..........................................07

Förberedelse mat och dryck.........................33

TCS Lidingöloppet 30 km .....................................08

Tack till våra partners.....................................34

TCS Lidingöloppet 15 km, junior & veteran...... 10

Starttider............................................................36

TCS Lidingöloppet 4,10 km, junior & veteran....11 Lidingöloppet MTB....................................................12 Lidingöloppet lilla MTB .......................................... 14 TCS Lilla Lidingöloppet ............................................15 Rosa Bandet-loppet................................................. 16

Intervju RB/CF....................................................17 Intervju @hemma............................................20

Årets medalj

Motivet på årets medalj – Svala En detalj till Carl Milles Uppståndelsefontänen

Motivet på årets Lidingöloppsmedalj är Carl Milles staty ”Svala” (ca 1950) – en mindre staty avsedd för Milles monumentala skulpturgrupp ”Uppståndelsefontänen” (1939-52), som med hela 38 människostatyer, plus djur och växter, står vid Falls Church utanför Washington D.C. På minnestavlan bredvid skulpturgruppen står det (översatt från engelska): ”Uppståndelsefontänen är en påminnelse om att vi inte går ensamma, att vi är en del av något större”. TCS Lidingöloppet firar det här budskapet efter en lång tid av isolering: Vi går inte ensamma - vi springer tillsammans! 4


TCS Lidingöruset & TCS Lidingörullet 24 september FÖRE LOPPET

UNDER LOPPET

Startbevis skickas ut per e-mail till kontaktpersonen som gjort anmälan. Om du gjort en gruppanmälan för flera deltagare så får du alla startbevis skickade via e-mail till dig.

Friskis & Svettis Lidingö håller i uppvärmningen på båda loppen. Uppvärmningen startar 15 min innan varje start.

NUMMERLAPPAR

TCS Lidingörusets banlängder är 1,7 km eller 4 km. Start och mål är på Grönsta gärde till höger på fältet. Banan är väl markerad med skyltar och snitslar. Underlaget är gräs och löpspår. Funktionärer finns på plats.

STARTBEVIS

Alla nummerlappar för TCS Lidingöruset och TCS Lidingörullet är förtryckta och hämtas ut på Grönsta, på höger sida om Grönstavägen när du kommer fram till Grönsta gärde. Vänligen ha ditt startbevis redo. För gruppanmälningar är nummerlapparna sorterade per order. En person hämtar ut alla nummerlappar för ordern samtidigt. Nummerlappen ska bäras på bröstet under tävlingen. Nummerlappstältet på Grönsta har öppet från klockan 09.00 på fredagen 24/9. Vänligen ha god tid på dig när du hämtar ut din nummerlapp.

UPPVÄRMNING

BANAN

Också TCS Lidingörullet har start och mål på Grönsta Gärde och har en ny bansträckning. Start sker på Grönstavägen i riktning mot Lidingövallen. Underlaget är asfalt och löparspår. Banan är fortsatt 2 km och är väl markerad med snitslar och funktionärer finns på plats.

SÄLLSKAP LÄNGS SPÅRET

Om deltagaren behöver assistans eller att en anhörig följer med längs banan går det givetvis bra.

EFTER LOPPET

CHIP FÖR TIDTAGNING

Tidtagningschip sitter fastsatt på nummerlappens baksida. Ta inte loss den. Tidtagningen startar när startskottet för din klass gått och avslutas när du passerat målet.

START & MÅLPLATS

Start och Mål äger rum på Grönsta gärde för både TCS Lidingöruset och TCS Lidingörullet.

ÖVERDRAG/VÄSKINLÄMNING

Vi erbjuder tyvärr inte någon bevakad överdrag eller väskinlämning på detta lopp.

MEDALJ OCH DIPLOM

Alla deltagare får en bronsmedalj vid målgången. Diplom skickas till alla som genomfört loppet i efterhand.

VÄTSKA

Efter målgång får deltagarna vatten, fruktdryck och frukt.

PRISER

De tre främsta löparna uppmärksammas och får ta emot medaljerna direkt efter loppet på Grönsta gärde. På grund av pandemin har vi valt att inte ha en scen i år, eftersom vi vill undvika stora folksamlingar.

5


TCS Lidingöfemman 24 september FÖRE LOPPET STARTBEVIS & NUMMERLAPP

Alla anmälda deltagare får sitt Startbevis endast via mail. I Startbeviset finns deltagarens personliga QR-kod. För att hämta ut din nummerlapp, ta med din personliga QR-kod till Nummerlappsutdelningen. Vid utdelningen scannar du av din personliga QR-kod och din nummerlapp skrivs ut. Din QR-kod kan du även hitta på Mina Sidor. Nummerlappsutdelningen sker på Lidingövallen. Öppettider i Nummerutdelningen: torsdag 23/9 kl 18:00-21:00 och fredag 24/9 från kl 9.00.

UNDER LOPPET UPPVÄRMNING

Friskis & Svettis Lidingö håller i uppvärmningen. Uppvärmningen startar 15 min innan varje start.

BANAN & TEMPO

Banan är 5 km och är väl markerad med skyltar och snitslar. Underlaget är gräs och löpspår. Funktionärer finns på plats. För att hitta rätt är banan väl snitslad och det finns funktionärer som visar att du är på rätt spår. Det går bra att både springa och gå. Stavar tillåts för den som önskar.

Nummerlappen ska bäras på bröstet under tävlingen.

EFTER LOPPET

CHIP FÖR TIDTAGNING

Tidtagningschip sitter fastsatt på nummerlappens baksida. Ta inte loss den. Tidtagningen startar när startskottet för din klass gått och avslutas när du passerat målet.

START & MÅLPLATS

Start och mål äger rum på Grönsta gärde. Starten är kl.16:00. Din startgrupp och starttid står bl. a. på nummerlappen. Starten kommer att ske i grupper med 250 personer i varje grupp så trängsel undviks. Två grupper kommer att befinna sig i startområdet samtidigt: den som står vid startlinjen och den som väntar på att gå fram till startlinjen. Observera att du är välkommen till startområdet 20 minuter innan din start, så att vi undviker att skapa folksamlingar vid starten! Du ombeds också lämna målområdet direkt efter det att du hämtat vätska och din medalj.

ÖVERDRAG/VÄSKINLÄMNING

Överdrag och väskinlämning för detta lopp finner du på Grönsta gärde. Endast TCS Lidingöloppets överdragspåsar får användas. Du får den vid nummerlappsutdelningen. Med överdrag menar vi tunnare träningsjacka, tröja och byxor. Stäng påsen och sätt på etiketten. Sakerna hämtas på samma ställe efter målgång mot uppvisande av nummerlapp. Det är inte tillåtet att lämna värdesaker i överdragspåsen.

6

MEDALJ OCH DIPLOM

TCS Lidingöloppets medalj i brons delas ut till alla som fullföljer loppet.

VÄTSKA

Vätskestation finns efter målgång på Grönsta. Där serveras vatten och sportdryck.

PRISER

De tre främsta löparna uppmärksammas och får ta emot medaljerna direkt efter loppet på Grönsta gärde. På grund av pandemin har vi valt att inte ha en scen i år, eftersom vi vill undvika stora folksamlingar.


TCS Lidingö Knattelopp 24 september FÖRE LOPPET STARTBEVIS & NUMMERLAPP

Alla anmälda deltagare får sitt startbevis via mejl. I startbeviset finns deltagarens personliga startnummer. Du kan få din nummerlapp på en av följande sätt: a) skriva ut den hemma från ditt startbevis; b) hämta nummerlappen på Lidingövallen torsdag 23.9 18:0021:00, eller c) hämta nummerlappen vid starten på Grönsta gärde under fredag 24.9 fram till start. Vi rekommenderar att nummerlappen bärs på bröstet under tävlingen, men det är inget krav.

CHIP FÖR TIDTAGNING

TCS Lidingö Knattelopp har inte tidtagning och därför heller inget chip.

START- OCH MÅLPLATS

Samtliga klasser har start och mål på Grönsta gärde. I TCS Lidingö Knattelopp får en anhörig följa med längs banan, förutom i första startgruppen där barnen springer själva. På grund av de regler som gäller för motionslopp under pandemin tillåter vi enbart en medföljare till varje barn. Är ni flera som vill heja går det bra längs med banan, men inte i start- och målområdet den 24.9.

UNDER LOPPET BANAN

TCS Lidingö Knattelopps banlängd är 1,7 km. Banan är väl markerad med skyltar och snitslar. Funktionärer finns på plats.

EFTER LOPPET VÄTSKA

Efter målgång finns en vätskestation med energipåfyllnad (fruktdryck och banan) för alla som kämpat så väl. Löparna ombeds lämna målområdet direkt efter det att de hämtat vätska och sin medalj.

MEDALJ OCH DIPLOM

I Lidingö Knattelopp får alla medalj. Diplom i Lidingö Knattelopp skriver man själv ut från www.tcslidingoloppet.se.

7


TCS Lidingöloppet 30 km 1 (2) 25 september FÖRE LOPPET STARTBEVIS & NUMMERLAPP

Alla anmälda deltagare får numera sitt Startbevis endast via mail. I Startbeviset finns deltagarens personliga QR-kod. För att hämta ut din nummerlapp, ta med din personliga QR-kod till Nummerlappsutdelningen. Vid utdelningen scannar du av din personliga QR-kod och din nummerlapp skrivs ut. Din QR-kod kan du även hitta på Mina Sidor. Nummerlappsutdelningen sker på Lidingövallen. Öppettider i Nummerutdelningen: torsdag 18:00-21:00, fredag 09:00-21:00 och lördag 07:00-15:00. Vi rekommenderar dig att hämta din nummerlapp senast 90 minuter före din start. Tänk på att det är många som ska hämta sin nummerlapp samtidigt och att vi vill undvika trängsel. Har du möjlighet så rekommenderar vi att du hämtar din nummerlapp dagen innan ditt lopp.

STARTEN

Starten går från Koltorp. Din startgrupp och starttid står bl.a. på nummerlappen. Tidtagningschip sitter på nummerlappens baksida. Starten kommer att ske i grupper med 250 personer i varje grupp så trängsel undviks. Två grupper kommer att befinna sig i startområdet samtidigt: den som står vid startlinjen och den som väntar på att gå fram till startlinjen. Observera att du är välkommen till startområdet 20 minuter innan din start, så att vi undviker att skapa folksamlingar vid starten. Undantag från detta gäller för startgrupp 1A, 1B och 1C som startar samtidigt, men med mellanrum mellan grupperna. Då befinner sig inga andra löpare i startområdet. Insläpp sker 20 min innan din start och stänger 10 minuter innan. Informationsskyltar talar tydligt om när insläpp sker. Start i tidigare startgrupp innebär automatisk diskvalificering. Start i senare grupp medför automatiskt tidstillägg som inte kan korrigeras. VÄNGLIGEN OBSERVERA att det är ca 1,8 km från Lidingövallen till starten på Koltorp.

VÄSKINLÄMNING

Din väska lämnar du in vid Lidingövallen. Den kan transporteras till målet för 40 kr. Väskan kan också vara kvar på inlämningsplatsen utan kostnad. Följ anvisningar. För värdesakshantering, se ”Bra att veta” längre fram i denna starttidning.

8

VÄLJ SJÄLV OM DU VILL HA ETIKETTER FÖR ÖVERDRAGSKLÄDER

Vill du ha etikett för väsk-eller överdragsinlämning skriver du ut detta i Nummerlappsutdelningen efter att du fått din nummerlapp.

ÖVERDRAGSKLÄDER

Överdragspåsar kan lämnas in gratis vid starten. Detta finner du till höger om startgaten, innan du går in. Endast TCS Lidingöloppets överdragspåsar får användas. Du får den vid nummerlappsutdelningen. Med överdrag menar vi tunnare träningsjacka, tröja och byxor. Stäng påsen och sätt på etiketten. Endast överdragspåsar, inga väskor får läggas i vagnen. Klädutlämning sker efter målgång på Grönsta gärde mot uppvisande av nummerlapp. Det är inte tillåtet att lämna värdesaker i överdragspåsen.

UNDER LOPPET BANMARKERING

För att hitta rätt på banan finns det snitslar och plåtskyltar som visar att du är på rätt spår. Det finns även km-markeringar som talar om hur långt du har kvar till mål. Röda stora flaggor avser 30 km.

VÄGÖVERGÅNGAR

Slussning av löpare förekommer vid vissa vägövergångar för att släppa fram trafiken. Följ funktionärernas anvisningar!

VÄTSKEKONTROLLER

Utmed banan serveras dryck och energi i olika former, t ex Sportdryck från Enervit: - vid start, Koltorp: sportdryck och vatten - 24,5 km från mål, Ekholmsnäs: sportdryck och vatten - 20,5 km från mål, Hustegaholm: sportdryck och vatten - 15 km från mål, Fågelöudde: sportdryck, vatten, bulle, banan och saltgurka - 9,9 km från mål, Grönsta: sportdryck, vatten, bulle, banan och saltgurka - 6,3 km från mål, Uddvägen: sportdryck, vatten, kaffe, banan, bulle, cola och saltgurka - 3,0 km från mål, Tyktorp: sportdryck och vatten - vid mål, Grönsta gärde: sportdryck, vatten, bulle, banan och cola. fortsättning sid 9


TCS Lidingöloppet 30 km 2(2) 25 september REPTIDER

Utefter 30 km-banan finns ett antal kontroller som du måste passera före dessa klockslag (km angett från målet: 15,5 km (Fågelöudde) kl 17.15 20 km (Grönsta) kl 18.00 25 km (Uddvägen) kl 18.40 Sista startgrupp startar kl 15.10

EFTER LOPPET MEDALJ

TCS Lidingöloppets medalj i brons delas ut till alla som full¬följer loppet. Om du tror att du sprungit på silvermedaljtid och startar i startgrupp 2 eller högre ska du gå till resultattältet efter målgång. I startgrupp 1 sker utdelning av silvermedaljen i mål. Där kontrolleras din exakta tävlingstid och bronsmedaljen byts ut till silvermedalj om du klarat tiden. Medaljtiderna hittar du på www.tcslidingoloppet.se.

PRISER

Prisutdelning för de sex främsta i klass M30 resp. K30 sker vid prispallen i direkt anslutning till måltältet. Eftersom vi inte vill samla onödigt många människor på grund av pandemin har vi detta år valt att inte ha någon scen. Övriga pristagare får sitt pris i prisutdelningstältet som ligger i anslutning till måltältet. Priser delas ut för klasserna M30 med placering 7–15 och K30 placering 7–15. Observera att priserna måste hämtas ut på plats, de skickas inte ut i efterhand. LAGTÄVLING: I männens 30 km-klass tävlas det i femmannalag. Segrande lag vinner en inteckning i lagpriset Carl Milles statyett ”Guds Hand”. Segrande lag är den klubb som har sammanlagt bästa tid för sina fem bästa löpare. Alla löpare ombeds lämna målområdet direkt efter det att man hämtat vätska och sin medalj, så vi håller oss strikt inom regeln med 900 löpare i start och mål.

ÖVRIGA UPPLYSNINGAR

Se Bra att veta från A–Ö eller på www.tcslidingoloppet.se.

9


TCS Lidingöloppet 15 / TCS Lidingöloppet Junior och Veteran 15 km – 26 september FÖRE LOPPET

Stäng påsen och sätt på etiketten. Inga väskor får läggas i vagnen. Klädutlämning sker efter målgång på Grönsta gärde mot uppvisande av nummerlapp. Det är inte tillåtet att lämna värdesaker i överdragspåsen.

STARTBEVIS & NUMMERLAPP

Alla anmälda deltagare får sitt Startbevis via mail. I Startbeviset finns deltagarens personliga QR-kod. För att hämta ut din nummerlapp, ta med din personliga QRkod till Nummerlappsutdelningen. Vid utdelningen scannar du av din personliga QR-kod och din nummerlapp skrivs ut. Din QR-kod kan du även hitta på Mina Sidor. Nummerlappsutdelningen sker på Lidingövallen. Öppettider i Nummerutdelningen: torsdag 18:00-21:00, fredag 09:00-21:00, lördag 07:00-15:00 och söndag 07:00-14:00. Vi rekommenderar dig att hämta din nummerlapp senast 90 minuter före din start. Tänk på att det är många som ska hämta sin nummerlapp samtidigt och att vi vill undvika trängsel.

STARTEN

Starten går från Koltorp. Din startgrupp och starttid står bl.a. på nummerlappen. Tidtagningschip sitter på nummerlappens baksida. Starten kommer att ske i grupper med 250 personer i varje grupp så trängsel undviks. Två grupper kommer att befinna sig i startområdet samtidigt: den som står vid startlinjen och den som väntar på att gå fram till startlinjen. Insläpp till startområdet sker 20 min innan din start och stänger 10 minuter innan. Informationsskyltar talar tydligt om när insläpp sker. Start i tidigare startgrupp innebär automatisk diskvalificering. Start i senare grupp medför automatiskt tidstillägg som inte kan korrigeras. VÄNGLIGEN OBSERVERA att det är ca 1,8 km från Lidingövallen till starten på Koltorp.

VÄSKINLÄMNING

Din väska lämnar du in vid Lidingövallen. Den kan transporteras till målet för 40 kr. Väskan kan vara kvar på inlämningsplatsen utan kostnad. Följ anvisningar. För värdesakshantering, se ”Bra att veta” längre fram i denna starttidning.

VÄLJ SJÄLV OM DU VILL HA ETIKETTER FÖR ÖVERDRAGSKLÄDER

Vill du ha etikett för väsk-eller överdragsinlämning skriver du ut detta i Nummerlappsutdelningen efter att du fått din nummerlapp.

ÖVERDRAGSKLÄDER

Överdragspåsar kan lämnas in gratis vid starten. Detta finner du till höger om startgaten, innan du går in. Endast TCS Lidingöloppets överdragspåsar får användas. Du får den vid nummerlappsutdelningen. Med överdrag menar vi tunnare träningsjacka, tröja och byxor. 10

UNDER LOPPET BANMARKERING

För att hitta rätt på banan finns det snitslar och plåtskyltar som visar att du är på rätt spår. Det finns även km-markeringar som talar om hur långt du har kvar till mål. Blåa stora flaggor avser 15 km.

VÄGÖVERGÅNGAR

Slussning av löpare förekommer vid vissa vägövergångar för att släppa fram trafiken. Följ funktionärernas anvisningar!

VÄTSKEKONTROLLER

Utmed banan serveras dryck och energi i olika former, t ex Sportdryck från Enervit: - vid start, Koltorp: vatten - 10 km från mål, Hustegaholm: sportdryck och vatten - 4 km från mål, Grönsta : sportdryck, vatten, bullar, bananer - Vid mål, Grönsta gärde: sportdryck, vatten, bullar, bananer, cola

EFTER LOPPET MEDALJ

TCS Lidingöloppets medalj i brons delas ut till alla som fullföljer loppet. Om du tror att du sprungit på silvermedaljtid och startar i startgrupp 2 eller högre ska du gå till prisutdelningstältet efter målgång. Där kontrolleras din exakta tävlingstid och bronsmedaljen byts ut till silvermedalj om du klarat tiden. I startgrupp 1 sker utdelning av silvermedaljen i mål. Medaljtiderna hittar du på www.tcslidingoloppet.se.

PRISER

Prisutdelning för de sex främsta i resp. klass i M15 och K15 sker vid prispallen i direkt anslutning till måltältet. I övriga klasser sker prisutdelning för de tre främsta i resp. klass vid prispallen. Övriga pristagare får sitt pris i prisutdelningstältet som ligger i anslutning till måltältet. Detta gäller placeringarna 7-10 i M15/K15 och placering 4-10 i junior- och veteranklasserna. Observera att priserna måste hämtas ut på plats, de skickas inte ut i efterhand. Alla löpare ombeds lämna målområdet direkt efter det att man hämtat vätska och sin medalj, så vi håller oss strikt inom regeln med 900 löpare i start och mål.


TCS Lidingöloppet Juniorer och Veteraner 4 km och 10 km 26 september FÖRE LOPPET Gäller klasser med start på Grönsta gärde, 4 samt 10 km: P/F 17-19, K22, K50-80, M60-80. STARTBEVIS & NUMMERLAPP

Alla anmälda deltagare får numera sitt Startbevis endast via mail. I Startbeviset finns deltagarens personliga QR-kod. För att hämta ut din nummerlapp, ta med din personliga QR-kod till Nummerlappsutdelningen. Vid utdelningen scannar du av din personliga QR-kod och din nummerlapp skrivs ut. Din QR-kod kan du även hitta på Mina Sidor. Nummerlappsutdelningen sker på Lidingövallen. Öppettider i Nummerutdelningen: torsdag 18:00-21:00, fredag 09:00-21:00, lördag 07:00–15:00 och söndag 07:00-14:00.

UNDER LOPPET VÄTSKEKONTROLLER 10 KM

Från mål: 6,3 km och 3,0 km samt vid målgång på Grönsta gärde.

VÄSK- OCH ÖVERDRAGSINLÄMNING

Överdrag och väskinlämning för detta lopp finner du på Grönsta gärde. Endast TCS Lidingöloppets överdragspåsar får användas. Du får den vid nummerlappsutdelningen. Med överdrag menar vi tunnare träningsjacka, tröja och byxor. Stäng påsen och sätt på etiketten. Sakerna hämtas på samma ställe efter målgång mot uppvisande av nummerlapp. Det är inte tillåtet att lämna värdesaker i överdragspåsen. För värdesakshantering, se ”Bra att veta” längre fram i denna starttidning.

STARTEN

Starten går från Grönsta. Din startgrupp och starttid står bl.a. på nummerlappen. Tidtagningschip sitter på nummerlappens baksida. Starten kommer att ske i grupper med max 250 personer i varje grupp så trängsel undviks. Observera att du är välkommen till startområdet 20 minuter innan din start, så att vi undviker att skapa folksamlingar vid starten!

EFTER LOPPET PRISER

Prisutdelning för de tre främsta i M70 och K70, placering 4-6 hämtas i prisutdelningstältet. Prisutdelning för M80 och K80 för de tre främsta. I övriga klasser är det prisutdelning för de tre främsta, 4–10 hämtas i prisutdelningstältet. Alla löpare ombeds lämna målområdet direkt efter det att man hämtat vätska och sin medalj, så vi håller oss strikt inom regeln med 900 löpare i start och mål.

11


Lidingö MTB 30 km 1 (2) 2 oktober FÖRE LOPPET STARTBEVIS, NUMMERLAPP OCH NUMMERSKYLT

Alla anmälda deltagare får sitt Startbevis via mail. I Startbeviset finns deltagarens personliga QR-kod. För att hämta ut din nummerlapp, chip och nummerskylt: ta med din personliga QR-kod till Nummerlappsutdelningen. Vid utdelningen scannar du av din personliga QR-kod och din nummerlapp skrivs ut. Din QR-kod kan du även hitta på Mina Sidor.

NUMMERLAPP FÖR RYGG

Fyll i de uppgifter som efterfrågas på baksidan av nummerlappen samt läs noga instruktionen för hur du fäster ditt chip på hjälmen. Fäst sedan nummerlappen synligt på ryggen. På nedre delen av nummerlappen finns två mindre perforerade delar med ditt startnummer. Dessa river du av för att använda vid den kostnadsfria väsk- eller värdesaksinlämningen. Under Lidingöloppet MTB kommer MIOO att finnas med ett antal mekaniker vid Lidingövallen. De är redo att hjälpa dig med att lösa problem innan start. Det kommer också att finnas ett antal cyklande mekaniker längs banan utrustade med ryggsäck, första hjälpen och lite verktyg, redo att hjälpa till om något problem uppstår för dig som är cyklist.

NUMMERSKYLT

Fästs framtill på cykelns styre.

CHIP

Fästs enligt anvisning på en ren torr hjälm. Chipet är ett engångschip och behöver ej lämnas tillbaka. Nummerlappar får ej avlägsnas från cykel/rygg under loppet. Gammalt chip måste plockas bort innan nytt chip sätts på.

Nummerlappsutdelningen sker på Lidingövallen. Nummerlappsutdelningen sker på Lidingövallen. Öppettider i Nummerutdelningen: torsdag 23.9 18:00-21:00, fredag 24.9 09:00-21:00, lördag 07:00-15:00 och söndag 07:0014:00. Lördag 2.10 kl. 07:00-15:00. Tänk på att det är ett par kilometer att cykla upp till starten vid Koltorps Gärde. Har du möjlighet så rekommenderar vi att du hämtar din nummerlapp dagen innan ditt lopp.

STARTEN

Starten går från Koltorp. Din startgrupp och starttid står bl.a. på nummerlappen. Starten kommer att ske i grupper med 50 personer i varje grupp med 5 minuters intervall så trängsel undviks. Startgrupp 1 kommer att genomföras med Masterstart. Två grupper kommer att befinna sig i startområdet samtidigt: den som står vid startlinjen och den som väntar på att gå fram till startlinjen. Observera att du är välkommen till startområdet 20 minuter innan din start, så att vi undviker att skapa folksamlingar vid starten! Undantag från detta gäller för startgrupp 1A, 1B och 1C som startar samtidigt, men med mellanrum mellan grupperna. Då befinner sig inga andra löpare i startområdet. Insläpp sker 20 min innan din start och stänger 10 minuter innan. Informationsskyltar talar tydligt om när insläpp sker. Start i tidigare startgrupp innebär automatisk diskvalificering. Start i senare grupp medför automatiskt tidstillägg som inte kan korrigeras. VÄNGLIGEN OBSERVERA att det är ca 1,8 km från Lidingövallen till starten på Koltorp.

VÄLJ SJÄLV OM DU VILL HA ETIKETTER FÖR ÖVERDRAGSKLÄDER

Vill du ha etikett för väsk- eller överdragsinlämning skriver du ut detta i Nummerlappsutdelningen efter att du fått din nummerlapp. Din väska lämnar du in vid Lidingövallen. Väskan hämtas på samma ställe efter loppet och förvaring sker utan kostnad. Följ anvisningar. Överdragspåsar kan lämnas in gratis vid starten. Denna finner du till höger om startgaten, innan du går in. Endast TCS Lidingöloppets överdragspåsar får användas. Du får den vid nummerlappsutdelningen. Med överdrag menar vi tunnare träningsjacka, tröja och byxor. Stäng påsen och sätt på etiketten. Endast överdragspåsar, inga väskor får läggas i vagnen. Klädutlämning sker efter målgång på Grönsta gärde mot uppvisande av nummerlapp. Det är inte tillåtet att lämna värdesaker i överdragspåsen. För värdesakshantering, se ”Bra att veta” längre fram i denna starttidning.

12


Lidingö MTB 30 km 2(2) 2 oktober UNDER LOPPET BANMARKERING

För att hitta rätt på banan finns det snitslar och plåtskyltar som visar att du är på rätt spår. I huvudsak följer banan TCS Lidingöloppets blå/vit/blå skyltar 30 km-skyltar. Banan avviker dock från dessa vid ett flertal tillfällen. Detta är väl markerat. Det finns även km-markeringar som talar om hur långt du har kvar till mål. Röda stora flaggor avser 30 km.

VÄTSKEKONTROLLER

Utmed banan serveras dryck och energi i olika former, t ex Sportdryck från Enervit: Vätskedepå 1: vid Fågelöudde (17 km): Vatten, Enervit, Saltgurka, Bananer, Gifflar Vätskedepå 2: vid målgång: Vatten, Enervit, Gifflar, Saltgurka, Bananer

EFTER LOPPET MEDALJ

Lidingöloppets MTB-medalj i brons delas ut till alla som fullföljer loppet. Placering 1 – 3 tilldelas guld-, silver- respektive bronsmedalj.

PRISER

Prisutdelning för de tre främsta i respektive klass, damer och herrar sker vid prispallen i direkt anslutning till måltältet. Eftersom vi inte vill samla onödigt många människor på grund av pandemin har vi detta år valt att inte ha någon scen.

ÖVRIGA UPPLYSNINGAR

Se Tävlings-PM samt ”Bra att veta från A–Ö” eller på www.tcslidingoloppet.se.

13


Lilla Lidingöloppet MTB 3 och 6 km 2 oktober FÖRE LOPPET STARTBEVIS, NUMMERLAPP OCH NUMMERSKYLT

Alla anmälda deltagare får sitt Startbevis via mail. I Startbeviset finns deltagarens personliga QR-kod. För att hämta ut din nummerlapp, chip och nummerskylt: ta med din personliga QR-kod till Nummerlappsutdelningen. Vid utdelningen scannar du av din personliga QR-kod och din nummerlapp skrivs ut. Din QR-kod kan du även hitta på Mina Sidor.

NUMMERLAPP FÖR RYGG

Fyll i de uppgifter som efterfrågas på baksidan av nummerlappen samt läs noga instruktionen för hur du fäster ditt chip på hjälmen. Fäst sedan nummerlappen synligt på ryggen. På nedre delen av nummerlappen finns två mindre perforerade delar med ditt startnummer. Dessa river du av för att använda vid den kostnadsfria väskeller värdesaksinlämningen och vid den kostnadsfria cykelparkeringen.

NUMMERSKYLT

Fästs framtill på cykelns styre.

CHIP

Fästs enligt anvisning på en ren torr hjälm. Chipet är ett engångschip och behöver ej lämnas tillbaka. Nummerlappar får ej avlägsnas från cykel/rygg under loppet. Gammalt chip måste plockas bort innan nytt chip sätts på. Nummerlappsutdelningen sker på Lidingövallen. Nummerlappsutdelningen sker på Lidingövallen. Öppettider i Nummerutdelningen: torsdag 23.9 18:00-21:00, fredag 24.9 09:00-21:00, lördag 25.9 07:00-15:00 och söndag 26.9 07:00-14:00. Lördag 2.10 07:00-15:00. Har du möjlighet så rekommenderar vi att du hämtar din nummerlapp dagen innan ditt lopp.

STARTEN

Starten går från Grönsta. Din starttid står bl.a. på nummerlappen.

VÄLJ SJÄLV OM DU VILL HA ETIKETTER FÖR ÖVERDRAGSKLÄDER

Vill du ha etikett för väsk-eller överdragsinlämning skriver du ut detta i Nummerlappsutdelningen efter att du fått din nummerlapp. Din väska lämnar du in vid Lidingövallen. Väskan hämtas på samma ställe efter loppet och förvaring sker utan kostnad. Följ anvisningar. Överdragspåsar kan lämnas in gratis vid starten. Denna finner du till höger om startgaten, innan du går in. Endast TCS Lidingöloppets överdragspåsar får användas. Du får den vid nummerlappsutdelningen. Med överdrag menar vi tunnare träningsjacka, tröja och byxor. Stäng påsen och sätt på etiketten. Endast överdragspåsar, inga väskor får läggas i vagnen. Klädutlämning sker efter målgång på Grönsta gärde mot uppvisande av nummerlapp. Det är inte tillåtet att lämna värdesaker i överdragspåsen.

UNDER LOPPET BANMARKERING

För att hitta rätt på banan finns det snitslar skyltar som visar att du är på rätt spår. Lilla Lidingöloppet MTB följer TCS Lilla Lidingöloppets 3 000 m-bana (ett eller två varv) med röd/vit/röda skyltar (3000 m-banan) med texten Lilla Lidingöloppet.

VÄTSKEKONTROLLER

Vätska serveras vid målgång: Vatten, Enervit, Gifflar, Saltgurka, Bananer.

EFTER LOPPET MEDALJ

Lidingöloppets MTB-medalj i brons delas ut till alla som fullföljer loppet. Placering 1 – 3 tilldelas guld-, silverrespektive bronsmedalj.

PRISER

Prisutdelning för de tre främsta i respektive klass, damer och herrar sker vid prispallen i direkt anslutning till måltältet. Eftersom vi inte vill samla onödigt många människor på grund av pandemin har vi detta år valt att inte ha någon scen.

ÖVRIGA UPPLYSNINGAR

Se Tävlings-PM samt ”Bra att veta från A–Ö” eller på www.tcslidingoloppet.se. 14


TCS Lilla Lidingöloppet 3 oktober FÖRE LOPPET STARTBEVIS & NUMMERLAPP

Alla anmälda deltagare får numera sitt Startbevis endast via mail. I Startbeviset finns deltagarens personliga QR-kod. För att hämta ut din nummerlapp, ta med din personliga QR-kod till Nummerlappsutdelningen. Vid utdelningen scannar du av din personliga QR-kod och din nummerlapp skrivs ut. Din QR-kod kan du även hitta på Mina Sidor. Nummerlappsutdelningen sker på Lidingövallen. Öppettider i Nummerutdelningen: torsdag 23.9 18:00-21:00, fredag 24.9 09:00-21:00, lördag och söndag 25 - 26.9 07:00-15:00. Lördag och söndag 2-3.10 07:00-15:00. Nummerlappen ska bäras på bröstet under tävlingen.

CHIP FÖR TIDTAGNING

Tidtagningschip sitter fastsatt på nummerlappens baksida. Ta inte loss den. Tidtagningen startar när startskottet för din klass gått och avslutas när du passerat målet.

START- OCH MÅLPLATS

Samtliga klasser har start och mål på Grönsta gärde. Observera att du är välkommen till startområdet 20 minuter innan din start, så att vi undviker att skapa folksamlingar vid starten!

DELTAGARBEGRÄNSNINGAR

Alla deltagarbegränsningar är borttagna från och med 29.9 2021.

UNDER LOPPET BANAN

TCS Lilla Lidingöloppets banlängder är 1,7 km, 3 km och 6 km. 6 km-banan är två varv på 3 km- banan, med varvning före mål. Banan är väl markerad med skyltar och snitslar. Funktionärer finns på plats.

EFTER LOPPET VÄTSKA

Efter målgång finns en vätskestation med energipåfyllnad (fruktdryck och banan) för alla som kämpat så väl. Löparna ombeds lämna målområdet direkt efter det att de hämtat vätska och sin medalj.

MEDALJ OCH DIPLOM

Medaljen i brons delas ut vid målgången till alla som fullföljer loppet. Vinnaren får guldmedalj och andra placeringen får en silvermedalj. Diplom skickas automatiskt med e-post till alla som genomfört TCS Lilla Lidingöloppet.

PRISER

De 30 bästa i respektive klass i TCS Lilla Lidingöloppet får priser. De sex första får priserna vid prisutdelningen vid prispallen i direkt anslutning till måltältet. Eftersom vi inte vill samla onödigt många människor på grund av pandemin har vi detta år valt att inte ha någon scen. Övriga pristagare får sitt pris i prisutdelningstältet som ligger i anslutning till måltältet. Segrarna i F15 och P15 får Assar Blomquists-stipendium.

15


Rosa Bandet-loppet 3 oktober FÖRE LOPPET STARTBEVIS & NUMMERLAPP

Alla anmälda deltagare får sitt Startbevis endast via mail. I Startbeviset finns deltagarens personliga QR-kod. För att hämta ut din nummerlapp, ta med din personliga QR-kod till Nummerlappsutdelningen. Vid utdelningen scannar du av din personliga QR-kod och din nummerlapp skrivs ut. Din QR-kod kan du även hitta på Mina Sidor. Nummerlappsutdelningen sker på Lidingövallen. Öppettider i Nummerutdelningen: torsdag 23.9 18:00-21:00, fredag 24.9 09:00-21:00, lördag 25.9 07:00-15:00 och söndag 26.9 07:00-14:00. Lördag och söndag 2-3.10 07:00-15:00.

STARTEN

Starten går från Grönsta gärde. Din startgrupp och starttid står bl. a. på nummerlappen. Tidtagningschip sitter på baksidan av nummerlappen. Se mer om tidtagningen under A-Ö. Starten kommer att ske i grupper med max 250 personer i varje grupp så trängsel undviks. Två grupper kommer att befinna sig i startområdet samtidigt: den som står vid startlinjen och den som väntar på att gå fram till startlinjen. Observera att du är välkommen till startområdet 20 minuter innan din start, så att vi undviker att skapa folksamlingar vid starten! Informationsskyltar talar tydligt om när insläpp är. Start i tidigare startgrupp innebär automatisk diskvalificering. Start i senare grupp medför automatiskt tidstillägg. Ingetdera korrigeras i efterhand.

VÄSKOR OCH ÖVERDRAGSKLÄDER

Överdrag och väskinlämning för detta lopp finner du på Grönsta gärde. Endast TCS Lidingöloppets överdragspåsar får användas. Du får den vid nummerlappsutdelningen. Med överdrag menar vi tunnare träningsjacka, tröja och byxor. Stäng påsen och sätt på etiketten. Sakerna hämtas på samma ställe efter målgång mot uppvisande av nummerlapp. Det är inte tillåtet att lämna värdesaker i överdragspåsen. För värdesakshantering, se ”Bra att veta” längre fram i denna starttidning.

ROSA T- SHIRT

Alla som beställt en rosa t-shirt i samband med sin loppanmälan får den hemskickad till angiven postadress i mitten på september. Har du gjort din anmälan efter utskicket ska du hämta den på Tävlingskontoret i Nummerlappsutdelningen. Har du inte hunnit köpa en t-shirt kan du göra det på plats på Grönsta gärde på loppdagen, söndagen 3/10. T- shirten kostar 229 kr och finns i storlekarna S- XL. 50 kr går oavkortat till Cancerfonden. 16

UNDER LOPPET BANAN

10 km-banan går i samma spår som TCS Lidingöloppet 30 km sista mil, i kuperad terräng. Banan är markerad med blå/vita skyltar, flaggor och röd-vit snitsel. Kmmarkeringarna visar hur långt det är kvar till mål. 4 km-banan går i kuperad terräng och är samma spår som 10 km banans första 2 km. Banan är markerad med flaggor och röd-vit snitsel.

VÄTSKEKONTROLLER

- 6,3 km från mål, Uddvägen: sportdryck, vatten, bullar och bananer (10 km-loppet) - 3 km från mål, Tyktorp: sportdryck, vatten, bananer (10 km-loppet) - vid mål: sportdryck, vatten, bullar, bananer (4 km- och 10 km-loppen).

EFTER LOPPET MEDALJ

Springer du under 50 minuter får du en silvermedalj. Välkommen till resultattältet efter målgång för att kontrollera din tävlingstid och byta bronsmedalj mot silvermedalj. Övriga som fullföljer loppet får bronsmedalj vid målgång.

PRISER

De 15 främsta får pris. De sex främsta får priserna vid prispallen i direkt anslutning till måltältet. Eftersom vi inte vill samla onödigt många människor på grund av pandemin har vi detta år valt att inte ha någon scen. Övriga pristagare på plats 7-15 får sitt pris i prisutdelningstältet som ligger i anslutning till måltältet.

HEDERSUTMÄRKELSE

Bästa svenska kvinnliga löpare får Enhörna IF:s AstraDiana-stipendium. Lagtävling: Segrande lag får en inteckning i Carl Milles statyett Guds Hand som instiftades 2004. Segrande lag är den klubb med sammanlagt bäst tid för sina tre bästa deltagare. Observera att priserna hämtas ut på plats, de skickas inte hem.


INTERVJU | Rosa Bandet-loppet@Hemma 2021

Rosa Bandet-loppet – gemenskap i både stor och liten skala I ett myller av hundratals rosa tröjor, musik och konfetti är Rosa Bandet-loppet en fest till förmån för kampen mot cancer. Men samvaron försvinner inte bara för att loppet förläggs på hemmaplan genom Rosa Bandet-loppet@Hemma. Tvärt om – Kajsa Wåhlins virtuella lopp år 2020 visade att gemenskapen till och med kan förstärkas när loppet genomförs i liten skala.

Rosa Bandet-loppet hälsar alla deltagare välkomna till årets arrangemang – i stor eller liten skala, på Lidingö eller digitalt! Kajsa Wåhlin inledde sin resa mot Rosa Bandet-loppet@Hemma då hon just hade diagnosticerats med bröstcancer under hösten 2020. Genom budskapet från hennes läkare om att träning motverkar många biverkningar av cancerbehandlingen fick hon idén om att arrangera sitt eget Rosa Bandet-loppet@Hemma i liten skala. Uppslutningen från familj, vänner och omgivning lät inte vänta på sig – många ville visa sitt stöd under tillställningen: – Jag fick med mig klassmammor, grannar, kompisars kompisar och även min egen mamma. Jag hittade en fin sträcka som går längs Edsviken - fram till Ulriksdals Slott och tillbaka - som var precis en mil lång. Loppet hade sin start och målgång vid Kajsas favoritrestaurang och gelateria vid Edsviken, som även den

anslöt sig till det rosa arrangemanget. Under hela dagen serverades rosa glass och alla deltagare erbjöds rosa champagne efter målgång, där 100 kronor per flaska donerades till Cancerfonden. – För mig personligen så känns det så himla fint att alla de här tjejerna gick eller sprang tillsammans med mig – och för mig och andra drabbade, beskriver Kajsa. Resultatet blev ett event i linje med Cancerfondens slogan ”Tillsammans Mot Cancer”. Trots att Kajsa inte sprang i ett myller av hundratals löpare och konfetti skapade hennes eget, lokala Rosa Bandet-lopp med 17 deltagare ett ”tillsammans” som är minst lika meningsfullt – det mellan släkt, vänner och omgivning som vill visa sitt engagemang.

Vill du vara med och bidra till den värdefulla forskningen? Swisha valfritt belopp genom att scanna QR- koden: 17


SPONSOR | TCS LIDINGÖLOPPET 2021

18


SPONSOR | TCS LIDINGÖLOPPET 2021

Välj tre av samma favorit betala för två! — ERB J U DA NDE T G Ä L L ER U NDER L IDING Ö L O PPE T S SP O R T M Ä S S A —

T C S

L I D I N G Ö L O P P E T Besegra backarna med

6

8

30

ABBORRBACKEN

! S ista milen

15 KM

BOS Ö BAC K ARN A GRÖNSTABACKEN 10

10 KM

10

4 12 2

14

GRÖNSTA GÄRDET

KARINS BACKE

18

LIDINGÖ VALLEN

16 20

22

IS AT GR

ELFVIKSLANDET

S! BUS LIDINGÖ CENTRUM

24

15

30

26

KOLTORP 30 ROPSTEN

LÅNGÄNGEN

Lätt löpt !

28

BANPROFIL TCS LIDINGÖLOPPET

M 40 30 20 10 0 30

START 15/30KM KOLTORP GÄRDET

LÅNG ÄNGEN

LIDINGÖ VALLEN

ELFVIKSLANDET

START 10KM GRÖNSTA GÄRDE

BOSÖ BACK ARNA

ABBORRBACKEN

MÅL GRÖNSTA GÄRDET

K ARINS BACKE

19 29

28

27

26

25

24

23

22

21

20

19

18

17

16

15

14

13

12

11

10

9

8

7

6

5

4

3

2

1

0


INTERVJU | Lidingöloppet@Hemma – spring på hemmaplan

Så höjer du den festliga stämningen i Lidingöloppet@Hemma! Även i år kan du springa TCS Lidingöloppet på hemmaplan genom Lidingöloppet@Hemma! En de som sprang år 2020 är Tommy Karlsson, som genom löpargemenskapen HEJAHEJA Cheering Community (@hejaheja.cc) är en expert på att inspirera till löparglädje. Här delar han sina bästa tips på hur du höjer energin i det digitala loppet:

 Hitta motivationen i dig själv

För mig handlar Lidingöloppet mycket om glädje! Oavsett väder och andra yttre förutsättningar fungerar det som en energikick som man kan leva länge på. Energin under TCS Lidingöloppet kommer från medtävlare och en fantastisk publik, men också från mig själv.

 Markera särskilda milstolpar utmed banan

Energin fylls på när man passerar de olika ikoniska platserna längs Lidingöloppsbanan. Eftersom nästan all publik och medtävlare saknas under Lidingöloppet @Hemma kan man därför återskapa några av de särskilda platser som utmärker banan.

 Skapa en målgång med vätska och energistation

Upprätta ett målskynke och fira din insats genom belöningar i mål. (Inför Lidingöloppet@Hemma hade Tommy förberett en målgång med girlang, komplett med vattenflaskor med peppande budskap i målfållan).

 Fira med nära och kära när du har kommit i mål

Låt familj och vänner heja utmed banan, och dela glädjen med dem efter att du har tagit dig i mål!

Välkommen till TCS Lidingöloppet@Hemma 2021 – en löparfest över hela Sverige som pågår mellan den 1 och den 31 oktober! Gör som Tommy och dela din upplevelse av loppet och peppa andra deltagare i sociala medier, via hashtaggen #Lidingöloppet eller #Lidingöloppet2021!

20


BRA ATT VETA | A-Ö

A

ANM ÄL AN Kan göras hela vägen fram till loppet, och till och med på självaste loppdagen. Vi rekommenderar att du gör din anmälan via webben och senast 60 minuter före start. I mån av plats kan du också anmäla dig på vårt Tävlingskontor på Lidingövallen. Gör du anmälan i god tid är priset mer förmånligt.

och i resande till och från våra arenor. Vi har även vidtagit ett stort antal andra åtgärder, som du kan läsa om i denna starttidning. Vi ber dig att läsa igenom denna starttidning noggrant. Tänk på att inte ta med medföljande till ställen där det riskerar att bli trängsel, t ex nummerlappsutdelningen och tävlingskontoret.

APP Ladda ner TCS Lidingöloppets app, som ger dig full koll på allt som händer under TCS Lidingöloppsveckan. Appen ger dig även möjlighet att helt kostnadsfritt följa dina nära och kära under loppet. Du får såväl mellan- som sluttider direkt in i appen och kan följa ”dina” deltagare i realtid. Appen innehåller även annan matnyttig info om hur du tar dig till Lidingö, starttider, kartor samt erbjuder möjlighet att köpa löparbilder på alla deltagare.

På grund av pandemin har vi valt att inte bygga upp läktare detta år. Eftersom vi på grund av pandemin fortfarande måste hålla oss till regeln 900 personer i start – och målområde kommer vi inte att tillåta publik i start- och målområdena på Koltorp och Grönsta. Vissa undantag från denna regel gäller för TCS Lidingö Knattelopp och TCS Lilla Lidingöloppet. Läs mer om detta under resp. lopp. Oavsett om du är löpare eller medföljande har du ett stort eget ansvar som bland annat innebär att både du som deltar ska stanna hemma om du känner minsta symptom som hosta, snuva, halsont eller feber. Det samma gäller familj och vänner som tänk följa med och heja på dig. Vi måste också alla hjälpas åt att fortsätta att hålla avstånd oss emellan.

AVSTÅND Ropsten – Lidingövallen: 4 km Lidingövallen – Koltorps Gärde: 1,8 km Lidingövallen – Grönsta gärde: 0,8 km

B

BOENDE På grund av Covid -19 erbjuder vi i år inte övernattning i skolsalar. Däremot har vi samarbete med hotell på Lidingö. Vi erbjuder också husvagnsparkering.

Vi ber all publik att hålla sig borta från start- och målområde under första helgen 24-26.9. Speciella regler gäller för TCS Knatteloppet. Du som vill heja på den som springer har många fina möjligheter längs med spåren.

Rönneberga: www.ronneberga.se eller 08 446 78 00 och Hotell: Södergarn 08-701 10 20 (enbart elit samt via särskild inbjudan).

Tänk också på att uträtta så många ärenden som möjligt i förväg genom att gå in på Mina Sidor och inte minst – håll avstånd till alla runt omkring dig, både löpare och funktionärer! Har du problem med Mina Sidor eller har andra frågor är du alltid välkommen att kontakta oss på info@ lidingoloppet.se. Vi ser helst till att vi löser så många ärenden som möjligt innan du kommer till våra arenor.

Husvagn/Husbil: Uppställningsplats (utan el och vatten) finns enligt följande: Canadaängen (ca 30 platser). Adress: Varvsvägen 3, 24 september och 3 oktober Tryffelslingan (ca 30 platser). Adress: Tryffelslingan 10,

CYKELSERVICE Vår partner MIOO kommer den 25 september kl. 09:0017:00 och 26 september kl. 09:00-15:00 erbjuda alla som kommer till Grönsta med cykel att kunna parkera den gratis på vår bevakade cykelparkering. MIOO erbjuder också cykelservice och enklare reparationer på plats.

24 september – 26 september

Hantverkshuset (ca 20 platser). Adress: Vasavägen 82,

24 september – 26 september

Samtliga husvagnsparkeringar kommer vara bemannade under TCS Lidingöloppsveckan. Toaletter kommer att finnas utplacerade vid samtliga parkeringar.

Under Lidingöloppet MTB den 2 oktober kommer MIOO att finnas med ett antal mekaniker vid Lidingövallen. De är redo att hjälpa dig med att lösa problem innan start. Det kommer också att finnas ett antal cyklande mekaniker längs banan utrustade med ryggsäck, första hjälpen och lite verktyg, redo att hjälpa till om något problem uppstår för dig som är cyklist.

Läs mer och boka här: https://www.tcslidingoloppet.se/sv/ site/tcs-lidingoloppshelgen/tavlingsinformation/boende/ BRUTET LOPP Behöver du bryta loppet anmäler du detta till funktionär vid närmaste vätskekontroll eller i informationstältet. Målfållan får inte passeras av löpare som brutit. Biltransport av löpare sker från vätskekontrollen. BY TE AV DELTAGARE/KL ASS Byte av deltagare eller klass kan göras mot en avgift. Ta med QR-koden i startbeviset och gå direkt till Tävlingskontoret på Lidingövallen.

C

COVID -19 Vi har gjort allt vi kan för att våra deltagare ska känna sig trygga med att delta i TCS Lidingöloppsveckan 2021. Genom att sprida ut våra lopp under en längre tidsperiod och skapa startgrupper med ett mycket begränsat antal deltagare i vardera startgruppen har vi minimerat risken för trängsel, både i start och mål, nummerlappsutdelning

D

DIPLOM Diplom i pappersform beställer du vid din anmälan mot en kostnad på 50 kr inkl. frakt. Alla deltagare får ett diplom i PDF-format i resultatmailet, vilket också kan laddas ner kostnadsfritt via resultatsidan efter lopperioden. DIGITAL A LIDINGÖLOPPET @HEMM A 2021 Vill du ge dig själv ytterligare en chans? Du vet väl att du kan springa TCS Lidingöloppet @Hemma och Rosa Bandetloppet @Hemma, alltså du springer där du är. Loppet pågår 1 – 31 oktober 2021. Läs mer och anmäl dig via: https://www.lidingoloppet.se/sv/site/tcs_lidingoloppet_digitalt/tcs-lidingoloppethemma/

21


BRA ATT VETA | A-Ö HEDERSUTM ÄRKELSER Du som har sprungit 25 Lidingölopp erhåller Lidingöloppets guldplakett med namninskription. (TCS Lidingö Knattelopp/ TCS Lilla Lidingöloppet och TCS Lidingöfemman räknas ej med)

https://www.lidingoloppet.se/sv/site/tcs_lidingoloppet_digitalt/RosaBandet-loppetHemma/

E

EN SVENSK KL ASSIKER För att få räkna TCS Lidingöloppet 30 i Klassikerdiplomet måste både män och kvinnor fullfölja 30 km-banan. För Tjej/Kort klassiker gäller Rosa Bandet-loppet (Mixgruppen för män). För Halv klassikern gäller TCS Lidingöloppet 15.

Plaketten skickas ut till de som är i berättigade under hösten, efter loppet. Från 2021 behöver du inte kontakta kansliet för att få din utmärkelse.

Också TCS Lidingöloppet@Hemma och Rosa Bandet-l oppet@Hemma ingår alla i En Svensk Klassiker och du kan tillgodoräkna dig ditt resultat. Vi månar om din hälsa och vill låta dig välja om du vill springa på plats eller hemma hos dig så länge pandemin pågår. Beställer du ett klassikerdiplom kommer din tid att markeras med en * efter din tid/ resultat. Kan du ej delta i år? Flytta ditt lopp till 2022 - loppet räknas fortfarande in i din klassiker.

F

FUNKTIONÄRER Ett normalt år arbetar över 2 500 funktionärer med vårt arrangemang. Våra funktionärer kommer från ideella föreningar, och genom att arbeta på TCS Lidingöloppet och Rosa Bandet-loppet stödjer ni det ideella föreningslivet på Lidingö och i Stockholm. Exakt hur många funktionärer som kommer att arbeta i år vet vi inte än. Många funktionärer väljer att dubblera sina insatser för att vi ska kunna sprida ut våra lopp över en längre tid och skapa trygghet för våra deltagare. Alla våra huvudfunktionärer har utbildats i hur vi arbetar smittsäkert och samtliga funktionärer har fått information om de rutiner som vi tillämpar kring hygien och rutiner för mat och dryck allt för att skapa ett säkert arrangemang som möjligt. Tack för att du lyssnar på våra funktionärers instruktioner! FÖRSÄKRING Om du tecknat avbeställningsförsäkringen Motionsloppsförsäkring från Folksam och inte kan starta, kontakta då Folksam.

22

HÅLLBARHET Lidingöloppet vill vara i framkant med arbetet för en hållbar utveckling. Det innefattar ständiga förbättringar avseende miljö, sociala frågor och ekonomi, i dialog och samarbete med våra intressenter. Du som deltagare kan ta del av kunskap inom hållbarhet och få inspiration om svensk mat i våra kanaler där våra samarbetspartners bidrar med expertis. Vi strävar efter att så stor andel som möjligt av den mat och dryck som serveras på våra arenor ska vara svensk. Du som deltagare kommer även att kunna träffa personal på plats från LRF för att prata mer om hållbarhetsfrågor.

FEMTIOFEMM AN/55:AN Eftersom vi 2021 spridit ut vårt evenemang över två helger kommer vi inte att erbjuda 55:an, alltså möjligheten att springa 10 km, 15 km, 30 km under en och samma helg och firas av oss på TCS Lidingöloppet. Vill du utmana dig själv så är du självklart välkommen ett göra en egen 55:a. Fota och tagga oss när du gjort din 55:a så delar vi din upplevelse i våra kanaler, #tcslidingöloppet55an FILM OCH FOTO Lidingöloppet har fotografer som dokumenterar loppen och arenorna under helgen. Varje kväll då vi haft lopp lägger vi dessutom ut en film i våra Facebook- och Instagram-kanaler där vi sammanfattar dagens lopp. Fototjänsten taggad.se fotograferar våra deltagare på upploppet och längs med banan. Genom din anmälan har du godkänt ovannämnda. Du kommer bland annat kunna hitta och beställa dina bilder i vår TCS Lidingölopps-app.

H

Diplom skickas hem till alla löpare som genomfört 10, 15, 20, 30, 40, 45 och 50 Lidingölopp/Rosa Bandet-lopp. (TCS Lidingö Knattelopp/TCS Lilla Lidingöloppet och TCS Lidingöfemman räknas ej med)

HANDT VÄT T OCH HANDSPRIT Det kommer finnas möjlighet att göra rent sina händer på en mängd ställen runt banan. På toaletterna finns rengörningsskum och på alla TCS Lidingöloppets arenor (Lidingövallen, Grönsta och Koltorp) kommer det finnas handsprit eller tvål och vatten. Också vid vätskestationerna längs med banan finns handsprit.

Vi ber er att hjälpa till att vara rädda om vår natur. Vårt spår sträcker sig genom skog och mark, ibland genom naturreservat. Tänk på att hålla tävlingsområdet och spåren rena från skräp. Då det är förbjudet att slänga skräp i naturen rekommenderar vi att du slänger och sopsorterar på anvisade platser. Ta med dig skräpet till nästa vätskestation om du har egen dryck och tilltugg med dig.

I

INFORM ATIONSPL ATSER Det finns informationsplatser vid nummerlappsutdelningen på Lidingövallen, på startområdet på Koltorp samt på Grönsta gärde. Informationstälten har öppet under samtliga loppdagar från det att starterna gått (Koltorp) och tills löparna har nått mål (Grönsta). INTERNET Använd gärna vårt fria WiFi ”LLresultat” när du är på Grönsta gärde. INVIGNING För första gången någonsin kommer invigningen av TCS Lidingöloppet webbsändas. Detta sker via Lidingöloppets Facebook-kanal. Invigningen äger rum fredag 24 september kl. 19:30 i Lidingö Kyrka.

K

K ARTOR Kartor över våra banor finns på www.lidingoloppet.se och i TCS Lidingöloppets app. Även i denna starttidning hittar du kartor, både besökskartor och kartor över vad som finns på våra arenor. KIDS ZONE 2021 har vi valt att inte anordna Kids Zone, eftersom det är svårt att planera för en aktivitet då restriktioner kring Covid -19 ändrats vid ett flertal tillfällen under planeringsperioden. Att vi arbetar för att barn- och unga ska röra på sig är dock en självklarhet. Vi bidrar till detta genom att anordna lopp för både knattar, barn och tonåringar. Dessutom driver våra ägarklubbar en omfattande barn- och ungdomsverksamhet.


BRA ATT VETA | A-Ö KL ASSBY TE/PL ATSÖVERL ÅTELSE Det går bra att byta lopp och betala mellanskillnaden om loppet har en högre prisklass. Byter du från ett fysiskt till ett digitalt lopp är det kostnadsfritt. Byter du till en kortare distans betalar du en administrationsavgift på 100kr.

N

Ska ditt barn springa TCS Lidingö Knattelopp kan du få din nummerlapp på en av följande sätt: a) skriva ut den hemma från ditt startbevis; b) hämta nummerlappen på Lidingövallen torsdag 23.9 18:00-21:00, eller c) hämta nummerlappen vid starten på Grönsta gärde fredag strax före start.

Klassbyte/Loppbyte kan göras senast 2 timmar innan första start i det lopp du är anmäld till. Det går också bra att göra en platsöverlåtelse av din startplats. Av säkerhetsskäl är det inte tillåtet att delta i en annan persons namn och startnummer. Och du vill ju ha resultatet i ditt namn. Kostnaden är 200kr och betalas direkt vid överlåtandet. Platsöverlåtelse är möjligt fram till dagen före arrangemanget. Logga in på MINA SIDOR för att göra dina ändringar.

För samtliga övriga lopp sker Nummerlappsutdelningen på Lidingövallen.

KONTANTFRIT T ARR ANGEM ANG Vi är ett helt kontantfritt arrangemang. Vi föredrar att du betalar via Swish. Kortbetalning kommer att vara möjlig på Tävlingskontoret.

Torsdag 23 september kl. 18.00 – 21.00 nummerlappsutdelning och sportbutik på Lidingövallen. Fredag 24 september kl. 09.00 - 21.00 nummerlappsutdelning och sportbutik på Lidingövallen. Lördag 25 september kl. 07.00 - 15.00 nummerlappsutdelning och sportbutik på Lidingövallen. Söndag 26 september kl. 07.00 - 14.00 nummerlappsutdelning och sportbutik på Lidingövallen. Fredag 1 oktober kl. 16:00-20:00 nummerlappsutdelning på Lidingövallen Lördag 2 oktober kl. 07:00-15:00 nummerlappsutdelning på Lidingövallen. Söndag 3 oktober kl. 07:00 – 15:00 nummerlappsutdelning på Lidingövallen.

KVARGLÖMDA SAKER Under de dagar då löplopp pågår hämtas borttappade saker i Informationstältet på Grönsta gärde. Efter loppet kommer allt som hittats/lämnats samlas upp. Saknar du något ber vi dig mejla till info@lidingoloppet.se senast en vecka efter loppet. Därefter skänker vi bort de borttappade saker som vi har kvar.

M

M ASSAGE På grund av pandemin erbjuder vi inte massagebehandling mot betalning detta år. Däremot kommer våra kiropraktorer som vanligt finnas längsmed sista 10 km av banan under TCS Lidingöloppet 30 km. Också vid starten för TCS Lidingöloppet 30 km och TCS Lidingöloppet 15 km på Koltorp kommer det finnas kiropraktorer i sjukvårdstältet.

Anmälda deltagare får sitt Startbevis via mail, som du också hittar på Mina Sidor. I Startbeviset finns deltagarens personliga QR-kod. Nummerlapparna skrivs ut på plats i nummerlappsutdelningen på Lidingövallen via Print on Demand. Vi gör det på detta sätt för att arbeta mer hållbart eftersom vi på detta sätt slipper slänga ett stort antal nummerlappar då anmälda löpare inte dyker upp.

M ATSERVERING På grund av pandemin beslutade vi i ett tidigt planeringsskede att vi inte vill samla våra deltagare och publik i stora restaurangtält likt tidigare år. Vi har i stället valt att erbjuda en kombinerad lösning av kiosker/grill med fokus på svensk mat. Uppdaterad information om matserveringen kommer att finnas på hemsidan inför loppet.

För att hämta ut din nummerlapp, ta med din personliga QR-kod till Nummerlappsutdelningen. Vid utdelningen scannar du din personliga QR-kod, din nummerlapp skrivs ut, behandlas och delas ut till dig.

MEDALJ Alla som fullföljer sitt lopp får en medalj i brons med motiv av Carl Milles. Årets Motiv heter ”Svala” och är från ca 1950.

I Nummerlappsutdelningen skriver du också ut din tag till väska och överdragskläder.

I vissa lopp kan du, om du sprungit riktigt snabbt, i stället få en silvermedalj. Om du tror att du sprungit på silvermedaljtid ska du gå till resultattältet efter målgång. Där kontrolleras din exakta tävlingstid och bronsmedaljen byts ut till silvermedalj om du klarat tiden. Medaljtiderna hittar du på www.tcslidingoloppet.se. På de loppspecifika sidorna i denna starttidning ser du också i vilka lopp som det finns möjlighet att springa på silvermedaljstid. M ÄSSA På grund av pandemin kommer vi inte att arrangera en mässa detta år. I stället finns en nummerlappsutdelning samt en Stadium sportbutik på Lidingövallen. Separata in- och utgångar kommer att finnas till nummerlappsutdelningen respektive sportbutiken. Ett fåtal andra partners kommer att ha representation i form av mindre tält utomhus på Lidingövallen.

NUMMERL APPSUTDELNING TCS Lidingörullet och TCS Lidingöruset den 24 september har nummerlappsutdelning på Grönsta gärde, i närheten av starten.

Tänk på att inte ta med medföljande till ställen där det riskerar att bli trängsel, t ex nummerlappsutdelningen och tävlingskontoret. Funktionärerna i nummerlappsutdelningen kommer att arbeta bakom plexiglas eller ha visir, munskydd samt använda handskar/handsprit. Tänk på att komma i god tid till nummerlappsutdelningen!

O

OMKL ÄDNING OCH DUSCH På grund av pandemin erbjuder vi varken omklädnad eller dusch. Kom gärna tävlingsklädd/ombytt, och stoppa ner en torr tröja som du kan sätta på dig efter loppet. OMSEEDNING Omseedning kan göras under tävlingshelgen till en kostnad av 300 kr och senast 2 timmar innan start. Görs online och i mån av plats. 23


BRA ATT VETA | A-Ö

P Q R S

PERSONUPPGIF TER Lidingöloppet följer GDPRs regler och är därför mycket noga med att dina uppgifter hanteras på ett korrekt och säkert sätt. Du kan läsa mer om vår integritetspolicy på https://www.lidingoloppet.se/sv/anmalan/Integritetspolicy

SPORTDRYCK Under de flesta av loppen under TCS Lidingöloppsveckan serveras Enervit Isotonic Drink. Det är en sportdryck med en mix av kolhydrater som är anpassad även för känsliga magar. Dessutom innehåller den de mineraler man behöver tillföra kroppen i samband med längre distanser. Smakerna är citron och apelsin.

QR-KOD Du behöver din QR- kod för att hämta ut din nummerlapp. Din QR- kod, som du fått via e-mail och som du kan hitta på Mina Sidor, finns i ditt personliga startbevis.

STARTBEVIS Ditt Startbevis skickas via e- mail. I e-mailet finns din personliga QR-kod, som du också kan hitta på Mina Sidor. För att hämta ut din nummerlapp måste du ta med din QR-kod till Nummerlappsutdelningen.

RESULTAT Alla tävlingsresultat visas på www.tcslidingoloppet.se och i TCS Lidingölopps-appen. Vi erbjuder inte ett resultattält på Grönsta gärde detta år, eftersom vi vill undvika att samla människor inomhus när det är möjligt.

SJUKVÅRD Sjukvårdspersonal finns på arenan 24.9 – 26.9 samt 2-3.10 enligt följande: Fredag 24.9 Grönsta gärde: Läkare, undersköterska och Röda korset samt transport brutna löpare Lidingövallen: Hjärtstartare Lördag 25.9 Koltorp: Läkare, sjuksköterskor, undersköterska och fysioterapeuter Lidingövallen: Hjärtstartare Grönsta: Läkare, sjuksköterskor, Röda korset, hjärtstartare, ambulans, 4-hjulingar för sjuktransporter Banan: Röda korset, Johanniterhjälpen med hjärtstartare, kiropraktorer/fysioterapeuter och transportservice för brutna löpare. Söndag 26.9 Koltorp: Läkare, sjuksköterska och undersköterska Lidingövallen: Hjärtstartare Grönsta: Läkare, sjuksköterskor, undersköterska, Röda korset, hjärtstartare, ambulans, 4-hjulingar för sjuktransporter Banan: Röda korset, Johanniterhjälpen med hjärtstartare och transportservice för brutna löpare. Lördag 2:10 Koltorp: Läkare, sjuksköterska och undersköterska Lidingövallen: Hjärtstartare Grönsta: Läkare, sjuksköterskor, undersköterska, Röda korset, hjärtstartare, ambulans, 4-hjulingar för sjuktransporter Banan: Röda korset och transportservice för brutna cyklister. Söndag 3.10 Grönsta: Läkare, sjuksköterskor, undersköterska, ambulans och 4-hjuling. Banan: Röda korset, hjärtstartare, transportservice brutna löpare. SKOREGLER TCS Lidingöloppet har fått undantag från World Athletics regler om terränglöpning gällande när det gäller skosulans tjocklek. Sulans tjocklek mäts inklusive eventuella iläggssulor, mitt under hälen. Skon är godkänd att tävla i om måttet 40 mm inte överskrids. Skomodeller som får användas måste finnas med på World Athletic’s s k ”Shoe Compliance List”, se länken nedan:

24

file:///C:/Users/CECILI~1/AppData/Local/Temp/World%20 Athletics%20Shoe%20Compliance%20List%20(as%20at%20 14%20May.pdf

START TIDER Du hittar din starttid i ditt Startbevis. Det går även att se alla starttider på www.tcslidingoloppet.se.

T

TEMPO Håll till höger om du går eller tar det lugnare på banan. Visa hänsyn i spåret. Lyssnar du på musik krävs det att du har volymen på sådan nivå att du hör passerande löpare och instruktioner från funktionärer. TIDTAGNING Chippet sitter på baksidan av nummerlappen. I TCS Lidingö Knattelopp används inga tidtagningschip. Ta inte bort det! Chippet registrerar dina mellantider, ungefär var femte kilometer på 10 km-, 15 km- och 30 km-loppen, samt din sluttid. Tävlingstiden börjar när startskottet gått. TOALET TER Finns på Lidingövallen, i starten på Koltorp, start/mål Grönsta gärde samt längs banan. Handikapptoalett finns på Lidingövallen och Grönsta gärde. Vi ber er att använda dessa toaletter och inte skogen när du ska uträtta dina behov! TR ANSPORTER Eftersom vi har spridit ut vårt arrangemang över två helger, och startgrupper/starttiderna över betydligt flera timmar än ett vanligt år kommer trängseln för tillresande att vara mindre än vanligt. Både av praktiska skäl och med tanke på vår miljö uppmanar vi dig som kan cykla att göra det. Vår partner MIOO kommer den 25 och 26 september erbjuda alla som kommer till Grönsta med cykel att kunna parkera den gratis på vår bevakade cykelparkering. Se vidare under ”Cykelservice”. Genom att ta cykeln bidrar du till hälsa och minskade utsläpp av CO2. Tack för att du cyklar! Du som åker kollektivt tar tunnelbanans röda linje till Ropsten. Från Ropsten tar du våra gratisbussar till Lidingövallen, där nummerlappsutdelningen finns. Gratis TCS Lidingöloppsbussar går mellan Ropsten och Lidingövallen enligt följande: Fredag 24.9: 09:00-20:00 Lördag 25.9: 06:30-21:30 Söndag 26.9 06:30-17:00 Söndag 3.10 07:00-17:00 Bussarna är märkta med TCS Lidingöloppet.


BRA ATT VETA | A-Ö Övriga tider går ordinarie busslinjer 204 och 212 mellan Ropsten och Lidingövallen (se tidtabell på sl.se).

göloppet. Läs mer om detta under resp. lopp. Följ i stället gärna loppet ifrån banan, och/eller via våra sociala medier.

Det är begränsade möjligheter att ta bil eftersom vägar är avstängda. P-avgiften är på 60 kr, 30 kr av avgiften går oavkortat till Cancerfonden. Swish nummer för P- avgift: 123 457 57 75. Du kan parkera på en av Stockholms infartsparkeringar och därifrån ta T-banan till Ropsten (Ropsten har en begränsad infartsparkering) och sedan gratisbussarna till Lidingövallen.

Övriga bra publikplatser är bland annat: Långängen: ca 1 km promenad från starten kan du se löparna passera efter ca 3 km. Gårdscafé. Kyrkviken/Lidingövallen: här passerar löparna efter ca 8 km.15 km passerar här efter 3 km. Abborrbacken: med cirka 5 km kvar till mål kommer den mytomspunna backen.

Åka till Lidingö? Läs mer här: https://www.tcslidingoloppet. se/tcslidingoloppet/resa

Abborrparken: strax efter Abborrbacken kan ni följa löparna när de passerar över en äng. Elfvik: Elfvikslandet på nordvästra Lidingö är naturskönt, och här har du många olika möjligheter att se löparna utan trängsel.

TÄVLINGSREGLER Svenska Friidrottsförbundets tävlingsregler gäller alla deltagare. TÖM BILEN SJÄLV Från Polisen har vi fått följande rekommendationer: - Lämna inga värdesaker i bilen. - Även en tom väska ökar risken för inbrott. - Ett öppet handskfack kan visa tjuven att det inte finns något att stjäla. Vill du anmäla brott? Ring 114 14. Pågående brott: ring 112.

U

UPPVÄRMNING På plats innan start genomförs gemensam uppvärmning av vår samarbetspartner Ving för de flesta av våra lopp.

Karins Backe: 2 km från mål på 30 km-spåret ligger Karins Backe, som ibland får stå i skuggan för Abborrbacken. I denna tuffa backe behöver löparna lite extra stöd när de närmar sig målet.

Ö

ÖVRIGA UPPLYSNINGAR Se även information under respektive lopp. Vårt kansli är inte öppet under tävlingshelgen. Vi hänvisar till informationen som finns på www.tcslidingoloppet.se, i TCS Lidingölopps-appen samt på informationsplatserna vid Koltorp, Lidingövallen och Grönsta gärde.

UTSTÄLL ARE På grund av Covid 19 har vi i år beslutat att inte anordna en sedvanlig Mässa på Lidingövallen. Istället kommer det att finnas några få butiker och tält på Lidingövallen. 23.9-26.9 finns på Lidingövallen Stadiums Sportbutik, vägg i vägg med vår nummerlappsutdelning, men med egen in- och utgång.

V

VÄRDESAKER 24.9: Värdesaker lämnas in och hämtas i informationen på Grönsta. 25.9 och 26.9: Värdesaker lämnas in i informationen på Lidingövallen och hämtas ut i informationen på Grönsta. Springer du ett lopp som har start på Grönsta kan du även lämna in på Grönsta. 2.10: Värdesaker både lämnas och hämtas i informationen på Lidingövallen. 3:10: Värdesaker både lämnas och hämtas i informationen på Grönsta. Värdesaksinlämningen kostar 20 kronor , som kan betalas med Swish. Vi tar inte emot större elektroniska apparater som tex laptop och surfplattor. Vi har ingen värdeinlämning vid starten på Koltorp VÄSKOR OCH ÖVERDR AGSKL ÄDER Se under respektive lopps information.

Å

ÅSK ÅDARPL ATSER På grund av pandemin har vi valt att inte bygga upp läktare detta år. Eftersom vi på grund av pandemin fortfarande måste hålla oss till regeln 900 personer i start – och målområde kommer vi inte att tillåta publik i start- och målområdena på Koltorp och Grönsta. Vissa undantag från denna regel gäller för TCS Lidingö Knattelopp och TCS Lilla Lidin25


SpiderAds-210x140-300dpi-tryck-5mm.pdf 1 2021-08-13 12:45:08

SPONSOR | TCS LIDINGÖLOPPET 2021

26


SPONSOR | TCS LIDINGÖLOPPET 2021

We believe no one gets there alone. TCS Lidingöloppet. Powered by digital technology from Tata Consultancy Services.

27


Grönsta gärde START:

3

TCS Lidingörullet och -ruset TCS Lilla Lidingöloppet Rosa Bandet-loppet TCS Lidingö Knattelopp TCS Juniorer/Veteraner 4/10 km

AR ST 10

,7 -

1

T1

3

km

2 7

4

6

8 10 5

4

9 GRATISBUSS påstigning till Stockholm

Gångväg till START Grönsta gärde 0,8 km

Gång/cykelväg till Ropsten ca 3,5 km 

RÅDJURSVÄGEN

GE

N

NORRA KUNGSVÄGEN

KY

RK

6

GRATISBUSS avstigning

2

1

gä rd e

4

Til l

Gr ön sta

5 3

olt orp Til lK

Oj då! Mycket trafik!

sg

ärd

e

7

Obs! Tänk på att det är mycket trafik runt korsningen vid Lidingövallen. Om du vill ut på banan för att se passeringar rekommenderar vi INTE bil, utan att du går eller cyklar. Gå

28

ärd rps g Kolto T R A ST g till ngvä


de 1,8 km

Välkommen till

Grönsta gärde 1

Start

6

Information

2

Mål

7

Priser/silvermedaljer

3

Vätska

8

Sjukvård/hjärtstartare

4

Väska och överdrag

9

Toalett

5

Vattenpåfyllning

10

Välkommen till

Koltorps gärde

Återvinning

Välkommen till

Lidingövallen

2

Start

2

Överdrag

3

Vätska

4

Information

5

Sjukvård/hjärtstartare

6

Toalett

Nummerlappar och Tävlingskontor Butik

3

Väska

4

Information

5

Vattenpåfyllning

6

Toalett

7

Återvinning

15 km

30 km

Startled E

1A

lit

1B

1

2 5

6

4

6 3

Koltorps gärde START:

TCS Lidingöloppet 30 km TCS Lidingöloppet 15 km TCS Juniorer/Veteraner (M22, M50)15 km

Illustration karta: Björn Lundkvist • www.ritarallt.se

1

1

29


Kyttingeviken

6

Sandviksbadet

6

7

7

Trolldalsvä

en evä g

t

en

bi

NORRA STICKLINGE

3

o rr

vä g

Sticklinge skola

svä

d stug uv

Trollda l

A

bb

n äge

ge

n

5 Abborrbacken

gen

Ky t t i n g

5

St

Abborrbryggan

8 8

2

en sv

Rödstugeviken

äg

GRÖNSTA GÄRDE START:

Mor Annas brygga

en

Grönstaviken

1 4

Vattentorn

Lidingö golfbana

k Ty

4

to

rp

1

Karins mosse

ge n

tti

Karins ng backe 2

S k y t te v

Vittra

BO

2

ev

3

Ky

BOS

10

Jaktstigen

1

svä

3

9 9

GRÖNSTA

SÖDRA STICKLINGE 4

TCS LidingöRuset TCS LidingöRullet LidingöFemman TCS Lilla Lidingöloppet Rosa Bandet-loppet Lidingö Knattelopp Juniorer/Veteraner 4/10 km

äg

Bo skola

en

NÄSET

äg e

5

n

ASKRIKE

Källängen skola

ISLINGE

Le j

N o r ra Ku n g s vä g e n on v

Björnb

äg

22

en

Islingeviken

S:ta Annagården

K

TORSVIK

LIDINGÖ CENTRUM Stadshus

äg

as

av

gsv äge n

HERSERUD

1

ä g en

un

Millesgården

23

Hersby gymnasium

ra K

Foresta

nv

en

Söd

Torsviks vårdcentral

jo

Lidingö kyrka

HERSBY V

Le

11

12

L ä r o ve r k s v ä g e n

Torsvik skola

y r k väge n

KOLTORPS GÄRDE START:

Brandstation

TCS Lidingöloppet 30 km TCS Lidingöloppet 15 km Juniorer/Veteraner 15 km Ko t t l a v ä g e n an lsl i n g ffe

ROPSTEN

Try

MOSSTORP Christinaskolan

BAGGEBY

Bodal hall Bodals skola

Gångsätrabadet

Banprofiler

Sö Larsbergs skola

STOC

GÅNGSÄTRA

Högsätra skola Högsätrahuset

LARSBERG

Återv cen

dr

aK

Danica sporthall Danske bank hallen

Childhoodhallen

un

gs

ge

n

SKÄRSÄTRA Dalénum

Rosa Bandet-loppet 10 km Larsbergs brygga

TCS Lidingöloppet 15 km

Li TCS Lidingöloppet 30 km

30


Besökskarta TCS Lidingöloppet Bansträckningar - Eventområden - Banprofiler Askrikefjärden RF:s utvecklingscentrum Bosön Sport campus Dalakolonin

Södergarnsbadet

Södergarnsviken

5

SÖDERGARN

12

6

7 No

r ra

Ku

n gs

väg

19

en

20

Elfv

ge

Elf

vik s

n

17 vägen

ge

lud

de

16

YTTRINGE

Duvholmens brygga

ELFVIK Skogshem & Wijk

HUSTEGAHOLM

Kyrkviken

24

13

15

Gråviken

10

21

i ks

Skjutbana

8

9

bo sjukhus

Rävviken

14

18

RUDBODA

Rudboda skola

Fågelöuddebadet

13

en

Bosöbackarna

äg

11

öv

SÖN

Rönneberga

Hustegafjärden

EKHOLMSNÄS

14

Ekholmsnässjön

30/15

15 km 25

vinningsntral

GÅSHAGA

26 27

CKBY

Käppalaverket

KILLINGE Stockbysjön

Gåshaga brygga

Käppala skola

Breviksbadet

29

28

a Trasth

gsväg

en Gå

sh

ag

ale

de n

KÄPPALA

Kottlasjön

Käppalabadet

Villa Brevik

Skärsätra skola

BREVIK

Klippuddsbryggan

5/5/ 5

TCS Lidingöloppet 30 km TCS Lidingöloppet 15 km Rosa Bandet-loppet 4/10 km TCS Lilla Lidingöloppet 1,7/3/6 km Lidingö Knattelopp 1,7 km LidingöFemman 5 km TCS LidingöRullet 2 km TCS LidingöRuset 1,7/4 km Juniorer/Veteraner 4/10/15 km Gångvägar till arenorna Km markering, 30 km/15 km/10 km

Bollplan

Sjukvård/hjärtstartare Centralbryggan Halvkaksundet

Vätskekontroll Toalett Information

MÖLNA

illa Värtan

Mölnabrygga

Parkering /husvagnsparkering Gratisbuss

31


INTERVJU | Lidingöloppets veteraner/löpare som har sprungit alla lopp

TCS LIDINGÖLOPPET PRESENTERAR VÅRA HJÄLTAR

30-klubben!

TCS Lidingöloppet presenterar stolt våra trognaste löparvänner och främsta ambassadörer: 30-klubben. Samtliga medlemmar i klubben har deltagit i minst 30 TCS Lidingöloppsarrangemang – och vissa långt mer än så! Det krävs en vilja av stål för att genomföra TCS Lidingöloppet en gång. TCS Lidingöloppet är därför full av aktning inför alla som genomför loppet som en tradition år efter år. Några särskilt framträdande namn i den här kategorin är Roger Antonsson, Sune Eriksson och Lars Nordin, som i år kommer att genomföra Lidingöloppet 30km för 57e gången, det vill säga samtliga lopp sedan starten år 1965! Även löparna Jan-Olof Dackebro, Christer Grunder och Ingemar Hellström har vid det här laget sprungit samtliga år sedan start på olika distanser!

Dessa löpare är frontfigurer för Lidingöloppets 30-klubb – en grupp dedikerade löpare och glada folkhälsofrämjare som har genomfört Lidingöloppet på 30, 15, 10 eller 4km (för M/K 80) vid mer än 30 TCS Lidingöloppsarrangemang! Vi är så stolta över deras insatser och hälsar dem hjärtligt välkomna tillbaka till årets tillställning! Vill du bli en av 30-klubben? För att ta del ska du ha tagit del i mer än 30 Lidingölopp på valfri distans. Anmäl dig genom att skicka ett meddelande till info@lidingoloppet.se.

Spring mot TCS Lidingöloppets särskilda utmärkelse! Som en särskild sporre att göra TCS Lidingöloppet till en årlig tradition erhåller löpare som har sprungit vid 25 TCS Lidingöloppsarrangemang en guldmedalj på platta med namninskription! TCS Lidingöloppet önskar dig en trevlig upplevelse över löparspåren under din resa dit! 32


Förberedelser mat och dryck

Svensk mat – bra i det långa loppet! Att svensk mat gynnar ett hållbart jordbruk vet många. Vad som inte är lika känt är att svenska råvaror ger en säker uppladdning för fysiska utmaningar. TCS Lidingöloppet rekommenderar därför svenska livsmedel i förberedelserna inför årets lopp. Följande är bara några av fördelarna med att ladda inför loppet med svenska råvaror: Låga halter av växtskyddsmedel Det svenska klimatet sina med kalla vintrar reducerar trycket från skadegörare, och därmed minskar behovet av växtskyddsmedel. Tillsammans med Sveriges strikta odlingsregler gör det att de svenskodlade frukter och grönsaker du äter inför loppet innehåller inga eller mycket låga restersubstanser av växtskyddsmedel.

Ladda upp med svenska råvaror Närodlad mat från Sverige har kortare avstånd mellan odling och konsumtion jämfört med de livsmedel som har transporterats från andra delar av världen. Det ger ett mindre svinn och minskar belastningen på klimatet. Så fyll på med bra energi och njut av svenska råvaror när du förbereder dig inför årets lopp!

Tryggt och säker mat inför startdagen Eftersom svensk livsmedelsproduktion har nolltolerans mot exempelvis salmonella, och har EU:s lägsta användning av antibiotika i djurhållningen, kan du utan oro förbereda dig inför TCS Lidingöloppet med svenskt kött, kyckling eller en rå äggula på pyttipannan.

TCS Lidingöloppet är stolt partner med LRF, Svenskt Kött och Svenskmärkning med den frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige. Det långsiktiga samarbeten syftar till att uppmärksamma ansvarsfullt, svenskt jordbruk.

33


STORT TACK TILL LIDINGÖLOPPETS MTBs PARTNERS

Stanna till och upplev Lidingö

www.lidingo.se www.upplevlidingo.com 34


STORT TACK TILL TCS LIDINGÖLOPPETS PARTNERS TITELSPONSOR

HUVUDSPONSOR

OFFICIELLA PARTNERS

OFFICIELLA MEDIEPARTNERS

VÄRDSTAD

OFFICIELLA LEVERANTÖRER

OFFICIELLA LEVERANTÖRER ÖVRIGA SAMARBETSPARTNERS OCH ARRANGÖRER

35


STARTTIDER STARTTIDER Start Grönsta Fredag 24 september TCS Lidingörullet Klass

Sträcka

Starttid

Män/Kvinnor Rullstol

2 km

10.45

Klass

Sträcka

Starttid

Män/Kvinnor

1,7 km

11.00

Män/Kvinnor

4,0 km

11.30

Klass

Sträcka

Starttid

Män/Kvinnor

5 km

16:00

TCS Lidingö Knattelopp ”vuxenfri”

1,7 km

17.00

TCS Lidingö Knattelopp

1,7 km

17.15

TCS Lidingö Knattelopp

1,7 km

17.30

Klass

Sträcka

Starttid

Startgrupp 1 A, B, C

30 km

09.15

Startgrupp 2 A, B, C

30 km

09.30, 09.40, 09.50

Startgrupp 3 A, B, VIP

30 km

10.00, 10.10, 10.20

Startgrupp 4 A, B, C

30 km

10.30, 10.40, 10.50

Startgrupp 5 A, B, C

30 km

11.00, 11.10, 11.20

Startgrupp 6 A, B, C

30 km

11.30, 11.40, 11.50

Startgrupp 7 A, B, C

30 km

12.00, 12.10, 12.20

Startgrupp 8 A+1X, B, C

30 km

12.30, 12.40, 12.50

Startgrupp 9 A, B, C

30 km

13.00, 13.10, 13.20

Startgrupp 10 A, B, C

30 km

13.30, 13.40, 13.50

Startgrupp 11 A, B, C

30 km

14.00, 14.10, 14.20

Startgrupp 12 A, B, C

30 km

14.30, 14.40, 14.50

Startgrupp 13 A, B

30 km

15.00, 15.10

Klass

Sträcka

Starttid

Pojkar 17 och Pojkar 19

10 km

09.00

Flickor 17 och Flickor 19

10 km

09.10

Kvinnor 22

10 km

09.10

Kvinnor 50

10 km

09.20

Kvinnor 60

10 km

09.20

Kvinnor 70

10 km

09.20

Kvinnor 80

4,0 km

10.00

Män 60

10 km

09.40

Män 70

10 km

09.40

Män 80

4,0 km

10.00

Klass

Sträcka

Starttid

Män 22

15 km

10.20 1A

Män 50

15 km

10.30 1B

Klass

Sträcka

Starttid

Startgrupp 1A, 1B

15 km

10.20

Startgrupp 1C

15 km

10.40

Startgrupp 2 A, B, C

15 km

10.50, 11.00, 11.10

Startgrupp 3 A, B, C

15 km

11.20, 11.30, 11.40

Startgrupp 4 A, B, C

15 km

11.50, 12.00, 12.10

Startgrupp 5 A, B, C

15 km

12.20, 12.30, 12.40

TCS Lidingöruset

TCS Lidingöfemman

TCS Lidingö Knattelopp

Start Koltorp Lördag 25 september TCS Lidingöloppet Män/Kvinnor 30 km

Start Grönsta Söndag 26 september Junior- och Veteranklasser TCS Lidingöloppet

Start Koltorp Söndag 26 september Junior- och Veteranklasser TCS Lidingöloppet

TCS Lidingöloppet 15 (MK 15)

Reptider 30 km löparna måste passera vissa kontroller före vissa klockslag (reptider) för att få fortsätta loppet. Fågelöudde (15 km) måste passeras före 17.15 Grönsta-kontrollen (20 km) före 18.00 Sticklinge,vätskan Uddvägen, (23,8 km) före 18.40 Sista startgruppstarta kl 15.10 på 30km I övriga klasser och lopp finns ej någon maxtid.

36


STARTTIDER

STARTTIDER Start Grönsta Söndag 3 oktober TCS Lilla Lidingöloppet Klass

Sträcka

Starttid

Pojkar 15 Flickor 15 Pojkar 14 Flickor 14 Pojkar 13 Flickor 13 Pojkar 12 Flickor 12 Pojkar 11 Flickor 11 Pojkar 10 Flickor 10 Pojkar 9 Flickor 9 Pojkar 8 Flickor 8 Pojkar 7 Flickor 7

6,0 km 6,0 km 6,0 km 6,0 km 3,0 km 3,0 km 3,0 km 3,0 km 1,7 km 1,7 km 1,7 km 1;7 km 1,7 km 1,7 km 1,7 km 1,7 km 1.7 km 1,7 km

09.00 09.00 09.20 09.20 09.50 10.00 10.10 10.20 10.40 10.50 11.00 11.10 11.20 11.30 11.40 11.50 12.00 12.10

Klass

Sträcka

Starttid

Mixed 4 km 1 Mixed 4 km 2 Startgrupp 1 A, B (13001->) Startgrupp 2 (23001->) Startgrupp 2 Kort klassikern Startgrupp 3 (33001->) Startgrupp 4 (43001->) Startgrupp 5 (53001->) Startgrupp 6 (63001->) Startgrupp 7 (73001->)

4 km 4 km 10 km bara kvinnor 10 km 10 km 10 km 10 km 10 km 10 km 10 km

13.20 13.30 14.00 14.10 14.20 14.30 14.40 14.50 15.00 15.10

Startgrupp 8 (83001->)

10 km

15.20

3 km 3 km 6 km 3 km 3 km 6 km

09:30 09:30 09:00 09:30 09:30 09:00

Klass

Sträcka

Starttid

Herrar Tävling 1A Herrar Tävling 1B Herrar Tävling 1C Damer Tävling 100 DT_A Motionsklass 30km 2 Motionsklass 30km 3 Motionsklass 30km 4 Motionsklass 30km 5 Motionsklass 30km 6 Motionsklass 30km 7 Motionsklass 30km 8 Motionsklass 30km 9 Motionsklass 30km 10 Motionsklass 30km 11 Motionsklass 30km 12 Motionsklass 30km 13 Motionsklass 30km 14 Motionsklass 30km 15 Motionsklass 30km 16 Motionsklass 30km 17 Motionsklass 30km 18 Motionsklass 30km 19 Motionsklass 30km 20 Motionsklass 30km 21 Motionsklass 30km 22 Motionsklass 30km 23

30 km 30 km 30 km 30 km 30 km 30 km 30 km 30 km 30 km 30 km 30 km 30 km 30 km 30 km 30 km 30 km 30 km 30 km 30 km 30 km 30 km 30 km 30 km 30 km 30 km 30 km

10.00 10.00 10.00 10.05 10.10 10.15 10.20 10.25 10.30 10.35 10.40 10.45 10.50 10.55 11.00 11.05 11.10 11.15 11.20 11.25 11.30 11.35 11.40 11.45 11.50 11.55

Start Grönsta Söndag 3 oktober Rosa Bandet-loppet

Start Grönsta Lördag 2 oktober MTB Lilla MTB Flickor 6-7_3km Flickor 8-9_3km Flickor 10-12_6km Pojkar 6-7_3km Pojkar 8-9_3km Pojkar 10-12_6km

Start Koltorp Lördag 2 oktober MTB MTB loppet 30 km

37