1 minute read

Werken vanuit Positieve Gezondheid: met welzijn onder één dak

Het gloednieuwe gezondheidscentrum in Harderwijk waarin de huisartsenpraktijk van Margreet Bredeweg is gevestigd, is gebouwd vanuit het gedachtegoed van Positieve Gezondheid. Naast twee huisartsenpraktijken en een handvol andere zorgverleners, is er daarom ook ruimte voor een welzijnsorganisatie en voor ontmoeting. Dat laatste kan onder meer in het Grand Café.

Advertisement

‘Met de welzijnsorganisatie, Zorgdat, werk ik nu veel makkelijker samen dan voorheen’, vertelt Bredeweg. ‘Ik kan mensen bij wijze van spreken aan de hand nemen om ze bij Zorgdat te brengen. Dat werkt prachtig.’ De praktijk van Bredeweg opende de deuren op deze nieuwe plek in het najaar van 2022. Zo’n vier jaar eerder was ze met een groeipraktijk begonnen onder de vleugels van een Harderwijkse collega-huisarts. ‘Eigenlijk een nulpraktijk, maar omdat mijn collega kleiner wilde worden, nam ik meteen bij de start een kleine duizend patiënten van haar over. In de begintijd hadden we een gezamenlijk team en kon ik haar faciliteiten

‘Heerlijk om zoveel daglicht te hebben. Na de laatste patiënt trek ik de schermen altijd helemaal open’ gebruiken. Dat was een superstart.’ De groei ging snel: na anderhalf jaar zat Bredewegs praktijk boven de normgrootte voor één huisarts. ‘We ploften uit ons pand. Als twee zelfstandige praktijken zijn we naar het nieuwe gezondheidscentrum verhuisd.’ Inmiddels werkt er twee dagen per week een waarnemend huisarts in de praktijk.

Bredeweg volgde met het oog op de nieuwe huisvesting een cursus bij de LHV Academie en LHV Bouwadvies keek mee naar het ontwerp. Evengoed viel beginnen from scratch nog niet mee. ‘We zijn een paar keer opnieuw begonnen te schetsen, ook omdat we moesten bedenken welke ruimten we als twee praktijken wilden delen en welke niet.’ Beide praktijkhouders kozen voor een rustige uitstraling, met veel natuurlijke en lichte kleuren.

‘Op de kleuren van de gangen hadden we geen inspraak, die zijn in het hele gebouw op elkaar afgestemd. Mijn collega heeft groen als hoofdkleur in haar praktijk, ik blauw. Omdat we de kleuren op de gang best heftig vonden, hebben we het in de spreekkamers wat rustiger gehouden.’ ¶

Bij huisartspraktijk Bredeweg werken 2 huisartsen, 3 assistenten, 1 POH, 1 POH-GGZ en 1 praktijkmanager

Oplevering of sleuteloverdracht?

Toets dan zeker of je geleverd krijgt wat je hebt afgesproken in het contract. Schakel LHV Bouwadvies in voor een keuring en voorkom dat je achteraf gebreken ontdekt. Een adviseur van LHV Bouwadvies controleert of de praktijkruimte voldoet aan de gestelde eisen. Je krijgt persoonlijk advies en korting als LHV-lid. Kijk voor alle diensten van LHV Bouwadvies op lhv.nl/bouwadvies. via lhv.nl/contact-lhv-bouwadvies.