It's Your Business Svensk

Page 1


Det sägs att om man älskar sitt arbete känns det inte ens som att man arbetar. En fristående Mary Kay-karriär erbjuder dig möjlighet till personlig och ekonomisk utveckling och den balans och harmoni det innebär att prioritera det som betyder mest för dig i ditt liv. I snart 60 år har vårt syfte som företag varit tydligt att berika kvinnors liv.

Enriching women’s lives,

INCLUDING

your own!

2 | It’s your BUSINESS


Dream

BIG! It’s your BUSINESS | 3


4 | It’s your BUSINESS


Det här är

MARY KAY! Fun & Friendship

» Valfriheten är din – hur mycket eller lite tid du vill arbeta » »

med Mary Kay är helt upp till dig. Heltid, deltid eller hobby du bestämmer. Du blir en del av ett kvinnligt nätverk där alla arbetar tillsammans för sin egen framtid. Du kan komma igång med din fristående karriär redan idag.

Money & Rewards

» Du kan tjäna upp till 50 % på de produkter du säljer. » Om du vill, kan du bygga ett team av kvinnor som vill göra »

samma sak som du. Möjligheten till ersättning begränsas inte till pengar och innebär bland annat ett förmånligt bilprogram där du kan kvalificera dig till att köra en rosa bil. Uppskattning, uppmärksamhet och beröm för dina insatser är något av det du kommer att uppskatta mest med Mary Kay.

Products Women Love

» Mary Kays produktsortiment består av fler än 300 »

produkter inom innovativ hudvård, trendriktig makeup, kroppsvård och dofter. Varje år genomförs hundratusentals tester för att garantera att produkterna är säkra och levererar de resultat de lovar.

The World of Mary Kay

» Företaget grundades av en kvinna för snart 60 år sedan »

med syftet att berika kvinnors liv genom en fristående karriärmöjlighet som erbjuder både ekonomisk och personlig utveckling. Idag arbetar fler än 3,5 miljoner kvinnor i nästan 40 länder runt om i världen med denna möjlighet baserad på försäljning av Mary Kays högkvalitativa hudvårds- och makeupprodukter.

It’s your BUSINESS | 5


Historien om

ETT DRÖMFÖRETAG Tänk dig den här scenen: En kvinna sveper in hos en bilhandlare, året är 1960 och kvinnor på den tiden har inte riktigt samma förutsättningar som män. Kvinnan bär högklackat, kjolen är elegant och frisyren välvårdad. Hon vill titta på en Cadillac – en bil inte många kvinnor skulle välja. Bilhandlaren suckar lite i tysthet, men visar kvinnan bilen. Hon tittar noga och säger, ”ja den tar jag”. Det hade inte bilhandlaren riktigt väntat sig – han frågar ”I vilken färg vill ni ha den?” Kvinnan funderar en stund, tar upp sin Lip & Eye palette som hon alltid har med sig i handväskan. ”Den här färgen, tack”. Nyansen är ljust rosa och kvinnan är Mary Kay Ash och hon har just startat sitt drömföretag för kvinnor - ett företag med ett enda syfte; att berika kvinnors liv. För kvinnor i hennes företag finns många möjligheter – en av dem är att få disponera en rosa bil. Några år innan händelsen hos bilhandlaren och innan hon startat sitt framgångsrika företag, arbetade Mary Kay Ash som försäljare – hon var mycket duktig, men märkte att när någon skulle befordras i företaget för samma resultat som hon själv uppnått blev det alltid en man. Så var situationen för de flesta kvinnor på den tiden. Till slut tröttnade hon på orättvisan. Mary Kay Ash hade så många bra tankar och idéer om hur ett företag skulle fungera så hon beslöt sig för att skriva en bok. Efter att ha skrivit boken slog det henne – det 6 | It’s your BUSINESS

Den Gyllene regeln – Att behandla andra såsom du själv vill bli behandlad utgör själva hörnstenen i våra värderingar.


Go Give Spirit – Att osjälviskt ge utan att kräva någonting tillbaka anser vi vara det finaste man kan göra. För visst är det ju som så att allt du ger till andra, också kommer tillbaka till dig själv.

här företaget kunde hon ju själv starta – och så blev det. Mary Kay Ash hade skrivit en bok om sitt drömföretag – en bok om hur kvinnor skulle få möjighet att tjäna lika mycket pengar som en man, hur de själva skulle få bestämma över sin tid och kunna prioritera det som betydde mest för dem. Företaget fick namnet Mary Kay och plötsligt fick de kvinnor som ville, en chans till ett arbete som innebar både ekonomisk och personlig utveckling. Det var mer än 55 år sedan och även om Mary Kay Ash inte längre finns hos oss är hennes företag mer aktuellt än någonsin. Men vad är hemligheten bakom hennes företag kanske du undrar, hur kan så många kvinnor fått chansen att leva de liv de vill leva, tack vare denna unika kvinna? Vi har svaret – hemligheten är de värderingar hon byggde sitt företag på. Värderingar som än idag genomsyrar och bestämmer riktningen i hennes företag och hos alla de kvinnor som arbetar i hennes anda. Det var hennes sätt att se och behandla människor på som ledde till hennes fantastiska framgång.

För henne var ledstjärnan att bestämmer dig för att behandla andra såsom hon själv påbörja en fristående karriär i ville bli behandlad – och det Mary Kay. var verkligen inte bara ibland, utan vid varje litet tillfälle som Bara genom att börja titta i den uppstod i mötet med en annan här broschyren har du tagit människa. Mary Kay Ash hade ditt första steg mot något mer. också inställningen att aldrig Oavsett om det blir idag eller förvänta sig något i gengäld kanske senare du bestämmer när hon gjorde gott för andra dig för en fristående karriär människor – helt osjälviskt hjälpte hon och Make Me Feel Important stöttade andra kvinnor till framgång, – Det finns alltid utrymme till det var så hon ville ett positivt ord, en komplimang, att kvinnor i Mary uppmärksamhet eller en god Kay skulle göra.

gärning för andra.

Hennes företag och dess Fristående Hudvårdskonsulter blev och är kända för att vara just vänliga, intresserade och för att ge uppmärksamhet och service utöver det vanliga till sina kunder. De gjorde, och gör, alltid det där lilla extra som får varje kund att känna sig speciell. Mary Kay finns i hela världen och i Norden representeras Mary Kay av Lesley Cosmetics AB. Något som är viktigt för oss är att hålla Mary Kay Ashs värdegrunder högt. Vi tummar inte på det, vilket innebär att det finns ett unikt systerskap bland våra Fristående Hudvårdskonsulter, något du kommer att märka om du

vill vi säga; välkommen att följa i Mary Kay Ash fotspår – en sak kan vi lova; att följa hennes värderingar gör något fantastiskt med oss som människor. Vi är tacksamma för att varje dag kunna föra dem vidare till kvinnor som vill bestämma över riktningen i sina liv och som vill ge sig själva chansen till både ekonomisk och personlig utveckling. Precis så som Mary Kay Ash ville att alla kvinnor skulle få möjlighet att göra när hon startade sitt drömföretag - för din och deras skull. .

It’s your BUSINESS | 7


Mary Kay

IN NUMBERS

3,5 miljoner +

20 000 +

730 miljoner

500 000

1400

300 +

4 miljarder

100

Fristående Hudvårdskonsulter världen över.

kronor har skänkts för att bland annat motverka cancer som drabbar kvinnor.

globala patent.

dollar i global omsättning.

8 | It’s your BUSINESS

Fristående Hudvårdskonsulter i Sverige, Norge och Finland.

tester på produktsäkerhet och kvalitet genomförs varje år.

produkter inom hudvård, makeup, kroppsvård och dofter.

rosa Mary Kay-bilar rullar runt på våra vägar i Norden.


Pink DOING

GREEN Mary Kay har ett gediget miljöprogram, bland annat genom initiativet Pink Doing Green.

PLANTERAT 1 MILJON TRÄD En miljon träd har planterats runt om i världen som en del av Mary Kays insats för hållbar utveckling.

ÅTERVINNER MERA Mary Kays globala tillverkningsanläggningar visar hållbara processer varje dag genom gedigna återvinningsprogram.

ÅTERFYLLBARA PRODUKTER Mary Kay erbjuder innovativa och miljövänliga produkter och förpackningar, inklusive våra återfyllbara compacts som funnits i mer än 30 år.

INGEN DEPONERING Mary Kays globala tillverkningsanläggningar i Dallas har nolldeponi-status och har uppnått en minskning av vattenförbrukningen med 20 %.

100 % BIONEDBRYTBARA FÖRPACKNINGSMATERIAL Distributionscentraler i USA använder förpackningsmaterial som är 100 % biologiskt nedbrytbara (biopeanuts).

100 % FÖRNYBAR ENERGI. Mary Kays huvudkontor och globala tillverkningsanläggning drivs av 100 % förnybar energi.

It’s your BUSINESS | 9


How it

WORKS Vilka produkter?

Hudvård | Makeup | Kroppsvård | Dofter

Till vem?

Vänner och familj | Kollegor | Grannar och andra i din omgivning | Kontakter i sociala medier

Hur och var?

På hudvårdsklasser och temakvällar On the go  | I din personliga webbshop Via sociala medier 10 | It’s your BUSINESS

FRÅGOR & SVAR Är det bara vissa personer som passar för att sälja? Det finns en föreställning om att försäljning bara passar för vissa personer, men så är det inte alls. Det viktigaste är att se kunden och lyssna på hennes behov. Det klarar vem som helst att göra. Ett genuint intresse för kvinnan du har framför dig är hela hemligheten. Alla kvinnar behöver produkter till sin hy, men alla vet inte vad som passar dem bäst och vet inte om att det finns produkter som löser de eventuella problem hon har med sin hy. Det är där du kommer in. Varför vill kvinnor köpa produkter av mig istället för i butik eller e-handel Först och främst säljs inte Mary Kays produkter i butik, så många av dina kunder är verkligen glada för att de fått chans att prova våra högkvalitativa produkter genom en Fristående Hudvårdkonsult och uppleva hur hyn förbättras. Tanken med Mary Kay är att kunden ska få mer än en produkt när hon handlar. Hon ska få ett personligt engagemang, en avslappnad form av shopping, en gedigen kunskap om produkterna, rådgivning och tips och någon att vända sig till med frågor. Som Fristående Hudvårdskonsult har du ett stort intresse för varje kund och lär känna henne. Det gör att hon känner sig trygg med sina köp och litar på dina råd och rekommendationer. När det kommer nyheter är det du som kontaktar henne så att hon kan få prova. Det personliga planet och den höga servicenivån gör att våra kunder stannar hos oss när de väl upptäckt Mary Kay. Första gången en kund kommer i kontakt med Mary Kay är att hon blir inbjuden av en Fristående Hudvårdskonsult till en hudvårdsklass tillsammans med sina väninnor. Det är avslappnat, trevligt och väldigt långt ifrån ett köp i butik eller e-handel.


Behöver man kunna mycket om hudvård och makeup när man startar upp? Egentligen räcker det med att du tycker om hudvård och makeup, eller vill lära dig mer om hur man tar hand om sin hy, hur rätt hudvårdsprodukter kan göra underverk för hyn och hur rätt makeup tar fram varje kvinnas vackraste jag. Och sedan dela med dig av din kunskap till andra kvinnor.

You’re in business for yourself but not by yourself

Hur lär jag mig allt jag behöver veta? I Mary Kay har du din egen fristående verksamhet och är din egen chef. Samtidigt är du en del av ett nordiskt och globalt systerskap med kvinnor omkring dig som kommer att ge dig utbildning, uppmärksamhet och inspiration. Samtliga fristående hudvårdskonsulter (fler än 20 000 i Norden och fler än 3,5 miljoner runt om i världen) har alla börjat med enbart nyfikenhet som drivkraft. Dina systerkonsulter och vi som företag erbjuder dig kontinuerlig utbildning, stöttning och support.

PERSONLIG HEMSIDA MED WEBBSHOP Här kan dina kunder se alla våra produkter och lägga sin ordrar hos dig 24/7.

DITT STARTER KIT I ditt Starter Kit finns produkter och ett gediget material där du lär dig allt om produkternas välgörande egenskaper och vilka som passar för olika kvinnors behov.

VECKOTRÄFFAR MED DINA SYSTERKOLLEGOR Du kommer att tillhöra ett team med andra Fristående Hudvårdskonsulter och blir inbjuden till en träff varje vecka där du kan diskutera med dina kollegor och få utbildning och mer information om nyheter.

MK INTRANET Här får du tillgång till uppdaterad information om din fristående verksamhet, produktinformation och utbildningsmaterial.

SOCIALA MEDIER Våra Fristående Hudvårdskonsulter syns mycket i sociala medier – här får de många kunder. Vi har ett komplett och aktuellt social media-material som du kan använda dig av i form av bilder, foto, videor och texter. Vi utbildar också i sociala medier om du inte är så van.

LESLEY COSMETICS AB Som exklusiv och auktoriserad distributör är det vi som är Mary Kay i Norden. Vårt nordiska huvudkontor ligger i Mölndal, Sverige. Vi som arbetar på huvudkontoret har bara en enda uppgift – att ge dig de bästa förutsättningarna för att du ska lyckas med ditt arbete.

LESLEY

It’s your BUSINESS | 11


Say hello to your next

ADVENTURE!

1

Love what you do

Alla som börjar som Fristående Hudvårdskonsult börjar i liten skala, med olika förutsättningar, förväntningar och målsättningar. Fråga dig själv: Behöver jag extrapengar? Söker jag personlig utveckling eller en ny utmaning i livet? Är det mer glädje i livet och nya kontakter jag söker?

Say yes

Om du svarade ja på några av ovanstående frågor så är du, precis som många av våra tusentals Fristående Hudvårdskonsulter, en av dem som såg detta som en anledning att börja en fristående Mary Kay-verksamhet.

12 | It’s your BUSINESS

3

2

Learn & get started

När du börjar som Fristående Hudvårdskonsult så får du ett Starter Kit med det du behöver för att komma igång. I Mary Kay arbetar du helt i din egen takt och bland dina systerkollegor finns det många som vill dela med sig av sina erfarenheter och tips för att just du ska lyckas. I ryggen har du också ett företag som bygger sin verksamhet på att hjälpa dig att komma så långt du vill i din fristående Mary Kay-karriär. Be your own Boss!


It’s your BUSINESS | 13


BE YOUR OWN BOSS Ge dig själv en möjlighet till mer frihet, ökad flexibilitet och ett arbete på dina egna villkor. – börja redan idag!

marykay.se

marykaynordic

marykaysverige

mklesley