It's Your Business Norsk

Page 1


Det sies at hvis man elsker jobben sin, føles den ikke som en jobb. En selvstendig Mary Kay-karriere vil gi deg muligheten til å få både personlig og økonomisk utvikling, samt til å få balanse og harmoni ved å kunne prioritere det som betyr aller mest for deg. Målet vårt er det samme i dag som det har vært i nesten 60 år – nemlig å berike kvinners liv.

Enriching women’s lives,

INCLUDING

your own!

2 | It’s your BUSINESS


Dream

BIG! It’s your BUSINESS | 3


4 | It’s your BUSINESS


Dette er

MARY KAY! Fun & Friendship

» Hos Mary Kay kan du velge akkurat hvor mye eller lite du vil » »

jobbe. Heltid, deltid eller en gøyal hobby – det er opp til deg! Du vil bli en del av et nettverk med kvinner som samarbeider for sin egen fremtid. Du kan komme i gang med din frittstående karriere allerede i dag.

Money & Rewards

» Du kan tjene opptil 50 % på produktene du selger. » Du kan velge å bygge opp team med kvinner som vil gjøre det »

samme som deg. Inntekten du får, består ikke bare av penger – selskapet har blant annet et gunstig firmabilprogram med flotte Mary Kay-biler. Og rosen og hyllesten man får for innsatsen sin, er noe av det aller beste ved Mary Kay.

Products Women Love

» Mary Kays sortiment inneholder over 300 produkter innen »

hudpleie, trendy makeup, kroppspleie og dufter. Vi utfører hundre tusenvis av tester hvert år for å sikre at produktene er trygge i bruk og leverer resultatene vi lover.

The World of Mary Kay

» Selskapet ble grunnlagt av en kvinne for snart 60 år siden. »

Hennes ønske var å berike andre kvinners liv ved hjelp av en frittstående karrieremulighet som ga både økonomisk og personlig utvikling. I dag blir Mary Kays hudpleie- og sminkeprodukter solgt av mer enn 3,5 millioner kvinner i nesten 40 land.

It’s your BUSINESS | 5


Historien om et

DRØMMESELSKAP Forestill deg dette: En kvinne kommer inn hos en bilforhandler. Året er 1960, og kvinner har ikke de samme forutsetningene som menn. Kvinnen har høyhælte sko, elegante klær og velstelt frisyre. Hun vil se på en Cadillac – en bilmodell mange kvinner hadde valgt bort. Bilselgeren sukker for seg selv, men viser henne bilen likevel. Hun studerer den grundig før hun sier: ”Jeg vil ha den”. Bilselgeren blir overrasket, men spør hvilken farge hun vil ha den i. Kvinnen tenker litt før hun tar opp sminkeskrinet hun alltid har i vesken og sier: ”Jeg vil ha den i denne fargen, takk.” Sminkeskrinet er lyserosa, kvinnen er Mary Kay Ash, og hun har nettopp startet drømmeselskapet sitt. Målet med selskapet er å berike andre kvinners liv. Og selskapet hennes byr på mange muligheter. Én av dem er å disponere en rosa firmabil. Nå skal vi gå litt lenger tilbake i tid: Mary Kay Ash jobber som selger, og hun gjør en svært god jobb. Men hun merker at det alltid er mennene som blir forfremmet, selv om hun har minst like gode resultater. Det var slik det var for de fleste kvinner på den tiden. Mary Kay fikk omsider nok av den urettferdige behandlingen. Hun hadde mange gode tanker og ideer om hvordan et selskap bør fungere, så hun bestemte seg for 6 | It’s your BUSINESS

Den Gylne Regelen – å behandle andre slik du selv vil bli behandlet. Det er hjørnesteinen i verdiene våre.


Go-Give-ånden – å handle uselvisk uten å be om noe i gjengjeld. Vi mener at det er noe av det fineste man kan gjøre. Det er jo en kjentsak at det man gir andre, får man i retur.

å skrive en bok. Da hun leste det hun hadde skrevet, innså hun at det var fullt mulig for henne å starte selskapet hun hadde beskrevet. Mary Kay Ash hadde skrevet en bok om drømmeselskapet sitt – om hvordan kvinner kunne tjene like mye som menn, bestemme over sin egen tid og prioritere det som var viktig for dem. Selskapet fikk navnet Mary Kay, og plutselig hadde kvinner muligheten til å få en jobb som ga dem både økonomisk og personlig utvikling. Nå er det mer enn 55 år siden. Mary Kay Ash er ikke blant oss lenger, men selskapet hennes lever i beste velgående. Det kan man trygt kalle en suksesshistorie. Nå lurer du kanskje på hvordan selskapet til denne unike kvinnen har gitt så mange mennesker muligheten til å leve det livet de vil? Svaret er verdiene hennes – vurderingene hun brukte som grunnmur for virksomheten sin. De gjennomsyrer fortsatt arbeidet til kvinnene som jobber i hennes ånd, og de ligger til grunn for retningen selskapet har tatt. Det var den fantastiske måten

Mary Kay Ash så og behandlet andre på, som gjorde henne så suksessrik.

Kays nordiske Frittstående Hudpleiekonsulenter har et unikt søsterskap. Det kommer du til å merke hvis du bestemmer deg for å starte din egen karriere i Mary Kay.

Hun behandlet andre på akkurat samme måte som hun ville bli behandlet, og den tanken var med henne i hver Du har tatt det første skrittet handling. Mary Kay Ash mente mot noe mer bare ved å kikke også at det var viktig å gjøre i denne brosjyren. Uansett ting for andre uten å forvente seg Make Me Feel Important – et noe i gjengjeld. positivt ord, et kompliment, Hun støttet oppmerksomhet eller en god andre kvinner og gjerning. Mulighetene til å gjøre hjalp dem med å lykkes, og hun noe godt for andre er uendelige. ville at kvinnene i Mary Kay skulle om du bestemmer deg for gjøre det samme. å starte en selvstendig Mary Kay-karriere nå eller Selskapet og Mary Kays Fritten annen gang, er du alltid stående Hudpleiekonsulenter hjertelig velkommen til å ble – og er fortsatt – kjent for følge i Mary Kay Ash' fotspor. å være vennlige, oppriktig Vi kan love én ting, og det interesserte og serviceminded. er at verdiene hennes gjør De gjorde, og fortsetter å noe helt fantastisk med oss gjøre, det lille ekstra som får mennesker. hver eneste kunde til å føle seg spesiell. Vi er svært takknemlige for muligheten til å videreføre Mary Kay selges over hele dem til kvinner som vil verden, og i Norden er det bestemme hvilken retning Lesley Cosmetics AS som livet skal ta, og som vil ha representerer varemerket. For personlig og økonomisk oss er Mary Kay Ash' verdier utvikling. Det var akkurat svært viktige. De er med oss det Mary Kay Ash ville med i alt, noe som betyr at Mary drømmeselskapet sitt. It’s your BUSINESS | 7


Mary Kay

IN NUMBERS

3,5 millioner + Frittstående Hudpleiekonsulenter over hele verden

20 000 + Frittstående Hudpleiekonsulenter i Norge, Sverige og Finland

760 millioner 500 000

ca.

kroner er donert, blant annet til kampen mot krefttyper som rammer kvinner

sikkerhets- og kvalitetstester utføres årlig

1 400

300 +

4 milliarder

100

patenter på verdensbasis

dollar i omsetning globalt

8 | It’s your BUSINESS

produkter innen hudpleie, sminke, kroppspleie, solbeskyttelse og dufter

rosa Mary Kay-biler ruller rundt på veiene i Norden


Pink DOING

GREEN Mary Kay har et omfattende miljøprogram, deriblant initiativet Pink Doing Green. 1 MILLION TRÆR Mary Kay har plantet én million trær over hele verden. Det er en del av selskapets innsats for en bærekraftig utvikling.

ØKT GJENVINNING Mary Kays produksjonsanlegg har innført omfattende gjenvinningstiltak som fremmer en bærekraftig produksjon.

UTBYTTBARE PRODUKTER Mary Kays produkter og emballasje er innovative og miljøvennlige, og vi har solgt paletter med utbyttbare nyanser i mer enn 30 år.

INGEN SØPPELFYLLINGER Mary Kays produksjonsanlegg i Dallas har redusert vannforbruket med 20 % og bruker ikke søppelfyllinger.

100 % BIOLOGISK NEDBRYTBAR EMBALLASJE De amerikanske distribusjonssentralene Mary Kay samarbeider med, bruker nedbrytbar emballasje.

100 % FORNYBAR ENERGI Mary Kays hovedkontor og hovedproduksjonsanlegg drives av fornybar energi.

It’s your BUSINESS | 9


How it

WORKS Hvilke produkter?

Hudpleie | Makeup | Kroppspleie | Dufter

Hvem?

Familie og venner | Naboer og bekjente Kontakter på sosiale medier | Kolleger

Hvor og hvordan?

På hudpleiekurs og temakvelder On the Go | I nettbutikken din | På sosiale medier

10 | It’s your BUSINESS

SPØRSMÅL OG SVAR Må man ha noen bestemte egenskaper for å selge produkter? Det er en vanlig misforståelse at man må være ”den fødte selger” for å selge produkter. Det aller viktigste er å se kunden og lytte til behovene hennes. Det er ikke vanskelig i det hele tatt! Nøkkelen er helt enkelt å vise oppriktig interesse for kvinnen du snakker med. Alle trenger produkter til huden, men det er svært mange som ikke vet hva de trenger. Det er også mange som synes det er vanskelig å finne den riktige løsningen for nettopp sin hud. Der er der du kommer inn. Hvorfor vil kunder handle av meg i stedet for i butikker og nettbutikker? Mary Kays produkter selges ikke i butikker. De selges av Frittstående Hudpleiekonsulenter som hjelper kundene sine med å få resultater som er til å ta og føle på. Tanken med Mary Kay er at kunden skal få mer enn bare et produkt når hun handler. Hun skal få personlig engasjement, en avslappet handleopplevelse, anbefalinger basert på omfattende kunnskaper, samt noen hun kan få hjelp og gode råd av. Mary Kays Frittstående Hudpleiekonsulenter blir kjent med hver eneste kunde for å kunne gi dem skreddersydde råd, noe som inngir tillit og får kundene til å føle seg sett. Det er du som tar kontakt med kundene dine når Mary Kay lanserer nye produkter. Det er den fantastiske personlige servicen som gjør at Mary Kays kunder er så trofaste. Første gang en kunde kommer i kontakt med Mary Kay, vil en Frittstående Hudpleiekonsulent invitere henne og venninnene hennes til et hudpleiekurs. Det er avslappet, hyggelig og langt fra handleopplevelsen man får i butikker og på nettet.


Må man vite mye om hudpleie og sminke før man begynner? Det holder lenge at du synes det er gøy med hudpleie og sminke, eller at du vil lære hvordan man tar vare på huden sin. Når du har oppdaget hvordan de rette hudpleieproduktene og sminke kan hjelpe kvinner med å vise seg fra sin beste side, kan du begynne å dele kunnskapene sine med andre.

You’re in business for yourself but not by yourself

Hvordan kan jeg lære alt jeg trenger å vite? I Mary Kay vil du få din egen frittstående virksomhet og bli din egen sjef. Du vil også bli en del av et enormt nettverk av kvinner, både i Norden og i resten av verden, som vil gi deg opplæring, anerkjennelse og inspirasjon. Samtlige Frittstående Hudpleiekonsulenter (over 20 000 i Norden og mer enn 3,5 millioner over hele verden) har startet opp fordi de var nysgjerrige. Både vi og søsterkonsulentene dine vil sørge for at du får opplæring, støtte og oppfølging.

DIN EGEN NETTBUTIKK Når du skaffer deg en Mary Kay-nettbutikk, kan kundene dine lese om produktene og handle døgnet rundt.

DITT STARTER KIT Starter Kitet ditt inneholder noen velvalgte produkter samt trykksaker med omfattende informasjon. Der kan du lese om produktenes egenskaper, samt om hvilke produkter som dekker ulike hudpleiebehov.

UKENTLIGE TREFF MED SØSTERKOLLEGER Du vil bli en del av et team sammen med andre Frittstående Hudpleiekonsulenter, og dere kan samles hver uke for å snakke om arbeidet deres, samt for å få informasjon og opplæring.

MK INTRANET På MK Intranet finner du opplæringsmateriell samt aktuell informasjon om produkter og den frittstående virksomheten.

SOSIALE MEDIER Mary Kays Frittstående Hudpleiekonsulenter arbeider mye med sosiale medier, og de får mange kunder der. Vi har både bilder, filmer og tekster du kan bruke for å reklamere for virksomheten din. Vi tilbyr også opplæring til alle som ikke er så vant til å bruke sosiale medier.

LESLEY COSMETICS AS Lesley Cosmetics AS er den eneste autoriserte Mary Kaydistributøren i Norden. Hovedkontoret vårt ligger rett utenfor Göteborg i Sverige. Vi som jobber på hovedkontoret har én oppgave, nemlig å gi deg alle forutsetninger for å lykkes med arbeidet ditt.

LESLEY

It’s your BUSINESS | 11


Say hello to your next

ADVENTURE!

1

Love what you do

Alle som begynner som Frittstående Hudpleiekonsulent begynner litt forsiktig, og alle har ulike forutsetninger, forventninger og mål. Svar på disse spørsmålene: Vil jeg ha en ekstrainntekt? Vil jeg ha personlig utvikling eller en ny utfordring? Vil jeg at hverdagen min skal gi meg mer glede og nye kontakter?

Say Yes

Hvis du svarte ja på ett eller flere av spørsmålene, er det ikke noe å lure på. Tusenvis av kvinner over hele Norden har valgt å bli Frittstående Hudpleiekonsulent på grunn av disse spørsmålene.

12 | It’s your BUSINESS

3

2

Learn & Get Started

Når du begynner som Frittstående Hudpleiekonsulent, vil du få et Starter Kit med alt du trenger for å komme i gang. I Mary Kay jobber du i din egen takt, og du vil få mange søsterkonsulenter som vil fortelle om erfaringene sine og gi deg gode råd – slik at nettopp du kan gjøre karriere! Du har også et stort varemerke i ryggen, og vi vil gjøre alt vi kan for å hjelpe deg med å komme akkurat så langt du vil i din frittstående Mary Kay-karriere. Be Your Own Boss!


It’s your BUSINESS | 13


BE YOUR OWN BOSS Gi deg selv muligheten til å få frihet, fleksibilitet og en jobb på dine egne vilkår. Kom i gang nå!

marykaynorway.no

marykaynordic

marykaynorge

mklesley