It's Your Business Suomi

Page 1


Sanotaan, että työ, jota rakastaa, ei edes tunnu työltä. Itsenäinen Mary Kay -ura tarjoaa mahdollisuuden henkilökohtaiseen ja taloudelliseen kehitykseen sekä tasapainoiseen elämään, jossa saat itse määritellä tärkeysjärjestyksesi. Yrityksemme tavoite on jo kohta 60 vuoden ajan ollut selkeä – rikastutamme naisten elämää.

Enriching women’s lives,

INCLUDING

your own!

2 | It’s your BUSINESS


Dream

BIG! It’s your BUSINESS | 3


4 | It’s your BUSINESS


Tämä on

MARY KAY! Fun & Friendship

» Valinta on sinun – voit itse päättää, kuinka paljon tai » »

vähän aikaa haluat Mary Kayhin käyttää. Voit tehdä työtä kokopäiväisesti, osa-aikaisesti tai harrastuksena – sinä päätät. Pääset osaksi naisten verkostoa, jossa kaikki työskentelevät oman tulevaisuutensa eteen yhdessä. Voit aloittaa itsenäisen urasi jo tänään.

Money & Rewards

» Voit ansaita jopa 50 % myymiesi tuotteiden hinnasta. » Halutessasi voit rakentaa oman tiimin, joka tekee samaa työtä »

kuin sinä. Korvaukseksi työstä voit saada muutakin kuin rahaa: voit muun muassa pätevöityä ajamaan vaaleanpunaista autoa edullisessa auto-ohjelmassa. Arvostus, huomionosoitukset ja tunnustus ovat asioita, joita tulet Mary Kayssa arvostamaan todennäköisesti kaikkein eniten.

Products Women Love

» Mary Kayn valikoimassa on yli 300 tuotetta – »

innovatiivisia ihonhoitotuotteita, trendikkäitä meikkejä, vartalonhoitotuotteita ja tuoksuja. Teemme joka vuosi satojatuhansia testejä taataksemme tuotteiden turvallisuuden ja niiden lupaamat tulokset.

The World of Mary Kay

» Mary Kayn perusti lähes 60 vuotta sitten nainen, joka halusi »

rikastuttaa muiden naisten elämää luomalla itsenäisen uramahdollisuuden, joka tarjoaa sekä taloudellista että henkilökohtaista kehitystä. Nykyään yli 3,5 miljoonaa naista lähes 40 maassa työskentelee tämän mahdollisuuden parissa ja myy Mary Kayn laadukkaita ihonhoito- ja meikkituotteita.

It’s your BUSINESS | 5


Tarina

UNELMAYRITYKSESTÄ Kuvittele seuraavanlainen kohtaus: Nainen pyyhältää sisään autokauppaan. Eletään vuotta 1960, eikä tämän ajan naisilla ole samoja lähtökohtia kuin miehillä. Naisella on korkeat korot, tyylikäs hame ja huoliteltu kampaus. Hän haluaa katsoa Cadillacia – autoa, joka ei ole ihan joka naisen valinta. Autokauppias huokaisee hiljaa mutta esittelee auton naiselle. Nainen tutkailee autoa tarkkaan ja sanoo ottavansa sen. Päätös tulee autokauppiaalle pienoisena yllätyksenä – ”Ja minkä värisenä?” hän tiedustelee. Nainen miettii hetken ja ottaa esiin Lip & Eye -paletin, jota hän aina kantaa mukanaan käsilaukussa. ”Tämän värisenä, kiitos.” Sävy on vaaleanpunainen ja nainen on Mary Kay Ash, joka on juuri perustanut naisille tarkoitetun unelmayrityksensä – yrityksen, jonka ainoa tavoite on rikastuttaa naisten elämää. Hänen yrityksessään naisille tarjoutuu paljon mahdollisuuksia – yksi niistä on saada käyttöönsä vaaleanpunainen auto. Pari vuotta ennen auton ostamista ja menestyvän yrityksensä perustamista Mary Kay Ash työskenteli myyjänä. Hän oli hyvä työssään mutta huomasi, että kun yrityksessä ylennettiin joku samojen tulosten perusteella, joihin hän oli yltänyt, kyseessä oli aina mies. Tilanne oli sama useimmille naisille tuohon aikaan. Lopulta hän väsyi epäreiluun kohteluun. Mary Kay Ashilla oli niin paljon hyviä ajatuksia ja ideoita siitä, miten yrityksen pitäisi toimia, että hän päätti kirjoittaa kirjan. Kirjan kirjoittamisen jälkeen hänellä välähti: hänhän voisi itse perustaa tällaisen 6 | It’s your BUSINESS

Kultainen sääntö – Kohtele muita niin kuin haluaisit itseäsi kohdeltavan. Tämä ohjenuora on arvojemme kulmakivi.


Go-Give-henki – Pyyteettömästi antaminen vaatimatta mitään vastineeksi on hienointa, mitä ihminen voi tehdä. Koska kaikki mitä annat muille, tulee itsellesi takaisin.

yrityksen. Ja niin hän teki. Mary Kay Ash oli kirjoittanut kirjan unelmayrityksestään – kirjan siitä, miten naiset saisivat mahdollisuuden ansaita yhtä paljon rahaa kuin miehet, miten he saisivat itse päättää omasta ajankäytöstään ja miten he voisivat priorisoida itselleen tärkeät asiat elämässä. Yrityksen nimeksi tuli Mary Kay, ja yhtäkkiä se sai riveihinsä naisia, jotka halusivat tilaisuuden työskennellä sekä taloudellisen että henkilökohtaisen kehityksensä eteen. Tämä kaikki tapahtui yli 55 vuotta sitten, ja vaikka Mary Kay Ash ei enää ole keskuudessamme, hänen yrityksensä on ajankohtaisempi kuin koskaan ennen. Eikö tämä menestystarina olekin uskomaton? Ehkä mietit nyt, mikä on Mary Kay Ashin yrityksen salaisuus ja miten ihmeessä niin monet naiset ovat saaneet mahdollisuuden elää unelmiensa elämää tämän ainutlaatuisen naisen ansiosta. Meillä on vastaus – vastaus piilee niissä arvoissa, joille Mary Kay Ash perusti yrityksensä. Arvoissa, jotka yhä tänä päivänä näkyvät kaikessa toiminnassa ja ohjaavat sekä yrityksen että hänen henkensä mukaisesti työskentelevien

naisten suuntaa. Mary Kay ainutlaatuisessa sisaruudessa, Ashin tapa nähdä muut ihmiset joka vallitsee Itsenäisten ja kohdella heitä siivitti hänen Ihonhoitokonsulttiemme yrityksensä menestykseen. kesken. Tulet huomaamaan Hänen johtotähtensä oli aina tämän omakohtaisesti, jos kohdella muita niin kuin hän päätät aloittaa itsenäisen toivoi itseään kohdeltavan Mary Kay -uran. – eikä hän toiminut niin vain satunnaisesti, vaan joka Jo tutustumalla tähän kerran kun hän kohtasi toisen esitteeseen olet ottanut ihmisen. Lisäksi Mary Kay Ashin ensimmäisen askeleen kohti periaatteisiin kuului, että hän ei jotakin parempaa. Aloititpa koskaan odottanut vastapalvelusta Make Me Feel Important tekemästään – Voit aina sanoa muutaman hyvästä teosta. Hän myönteisen sanan, antaa kehun auttoi muita naisia tai kohteliaisuuden tai tehdä pyyteettömästi ja tuki heitä hyvän teon muiden hyväksi. menestykseen. Näin hän halusi naisten toimivan itsenäisen urasi heti tai myös Mary Kayssa. mahdollisesti myöhemmin, haluamme sanoa: tervetuloa Mary Kayn Itsenäiset seuraamaan Mary Kay Ashin Ihonhoitokonsultit ovatkin jalanjälkiä. Yhden asian voimme tulleet tunnetuiksi siitä, että he luvata – hänen arvojensa ovat ystävällisiä, kuuntelevaisia mukaan eläminen tekee meille ja huomaavaisia ja että he ihmisille ihmeitä. aina tarjoavat asiakkailleen poikkeuksellisen hyvää palvelua. Olemme kiitollisia siitä, että He tarjoavat aina jotakin pientä voimme joka päivä toteuttaa ylimääräistä, joka saa asiakkaan näitä arvoja ja viedä niitä tuntemaan itsensä erityiseksi. eteenpäin naisille, jotka haluavat muuttaa oman Mary Kay toimii kaikkialla elämänsä suuntaa ja antaa maailmassa, ja Pohjoismaissa itsellensä mahdollisuuden sitä edustaa Lesley Cosmetics. sekä taloudelliseen Meille on erittäin tärkeää että henkilökohtaiseen kunnioittaa Mary Kay Ashin kehitykseen. Juuri tätä Mary arvopohjaa. Tinkimättömyys Kay Ash halusi, kun hän perusti arvoista näkyy siinä unelmayrityksensä naisille. It’s your BUSINESS | 7


Mary Kay

IN NUMBERS

3,5 miljoonaa +

20 000 +

68 miljoonaa

500 000

1 400

300 +

4 miljardia

100

Itsenäistä Ihonhoitokonsulttia eri puolilla maailmaa.

euroa lahjoitettu muun muassa naisten syöpätauteja ehkäisevään työhön.

kansainvälistä patenttia.

dollaria: maailmanlaajuinen liikevaihto

8 | It’s your BUSINESS

Itsenäistä Ihonhoito-konsulttia Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa.

tuoteturvallisuus- ja laatutestiä joka vuosi.

ihonhoito-, meikki-, vartalonhoito- ja aurinkosuojatuotetta sekä tuoksua.

vaaleanpunaista Mary Kay -autoa ajaa Pohjoismaiden teillä.


Pink DOING

GREEN Mary Kaylla on oma ympäristöohjelma, johon kuuluu muun muassa Pink Doing Green -aloite.

1 MILJOONAA ISTUTETTUA PUUTA Miljoona puuta on istutettu eri puolilla maailmaa osana Mary Kayn kestävän kehityksen aloitetta.

KIERRÄTYKSEN TEHOSTAMINEN Mary Kayn maailmanlaajuisessa tuotantolaitoksessa on sitouduttu joka päivä vastuullisiin prosesseihin kierrätysohjelmien avulla.

TÄYTETTÄVÄT TUOTTEET Mary Kay tarjoaa innovatiivisia ja ympäristöystävällisiä tuotteita ja pakkauksia, joista yksi esimerkki ovat yli 30 vuotta myynnissä olleet täytettävät meikkirasiamme.

EI JÄTETTÄ Mary Kayn Dallasin maailmanlaajuisella tuotantolaitoksella on nollajäteluokitus, ja laitoksen vedenkulutusta on saatu vähennettyä 20 %. 100-PROSENTTISESTI BIOHAJOAVAT PAKKAUSMATERIAALIT Jakelukeskukset Yhdysvalloissa käyttävät 100-prosenttisesti biohajoavia pakkausmateriaaleja (biopeanuts). 100 % UUSIUTUVAA ENERGIAA Mary Kayn pääkonttorissa ja maailmanlaajuisessa tuotantolaitoksessa käytetään ainoastaan uusiutuvaa energiaa.

It’s your BUSINESS | 9


How it

WORKS Mitä tuotteita?

Ihonhoitotuotteet | Meikit Vartalonhoitotuotteet | Tuoksut

Kenelle?

Ystävät ja sukulaiset | Naapurit ja muu lähipiiri Kaverit sosiaalisessa mediassa | Työkaverit

Missä ja milloin?

Ihonhoitotilaisuuksissa ja teemailloissa On the Go | Omassa verkkokaupassasi Sosiaalisessa mediassa 10 | It’s your BUSINESS

KYSYMYKSIÄ JA VASTAUKSIA Sopiiko myyntityö vain tietynlaisille ihmisille? Yleisen luulon mukaan myyntityö sopisi vain tietynlaisille ihmisille, mikä ei kuitenkaan pidä paikkaansa. Tärkeintä on nähdä asiakas ja kuunnella hänen tarpeitaan. Siihen pystyy kuka tahansa. Kaikki lähtee aidon kiinnostuksen osoittamisesta edessäsi olevaa naista kohtaan. Kaikki naiset tarvitsevat ihonhoitotuotteita, mutta kaikki eivät tiedä, mitkä tuotteet heille sopisivat parhaiten tai että heidänkin iho-ongelmiinsa olisi saatavilla tuotteita. Tässä sinä astut mukaan kuvaan. Miksi naiset haluaisivat ostaa tuotteita minulta eivätkä myymälästä tai verkkokaupasta? Ensinnäkin Mary Kayn tuotteita ei myydä kaupoissa, joten asiakkaasi ilahtuvat siitä, että he saavat kokeilla laadukkaita tuotteita Itsenäisen Ihonhoitokonsultin opastuksella ja huomata niiden vaikutukset ihossaan. Mary Kayssa ajatuksena on se, että asiakas saa ostaessaan enemmän kuin tuotteen. Hän saa henkilökohtaista palvelua rennossa shoppailuympäristössä, vankkaa tuoteosaamista, neuvontaa ja vinkkejä sekä jonkun, jonka puoleen kääntyä kysymyksissä. Itsenäisenä Ihonhoitokonsulttina sinä olet kiinnostunut jokaisesta asiakkaasta ja opit tuntemaan jokaisen. Se luo asiakkaalle turvallisuudentunnetta ja luottamusta neuvoihisi ja suosituksiisi. Kun tuomme markkinoille uutuuksia, sinä otat yhteyttä asiakkaaseen, jotta hän voi kokeilla niitä. Henkilökohtainen ote ja erinomainen palvelutaso saavat asiakkaat jäämään Mary Kayn asiakkaiksi, kun he ovat kerran löytäneet tuotteet. Kun asiakas ensimmäisen kerran saa kuulla Mary Kaysta, Itsenäinen Ihonhoitokonsultti kutsuu hänet ystävineen ihonhoitotilaisuuteen. Tilaisuus on rento, mukava ja kaukana ostotilanteesta myymälässä tai verkkokaupassa.


Pitääkö ihonhoidosta ja meikeistä tietää paljon, kun aloittaa toiminnan? Riittää, että pidät ihonhoidosta ja meikeistä tai haluat oppia lisää siitä, kuinka ihosta pidetään huolta, miten oikeat tuotteet voivat tehdä ihmeitä iholle ja miten oikea meikki tuo esiin jokaisen naisen kauneimman minän. Sen jälkeen voit jakaa osaamistasi muille naisille.

You’re in business for yourself but not by yourself

Miten opin kaiken, mitä minun pitää tietää? Mary Kayssa sinulla on oma itsenäinen liiketoiminta ja olet itse itsesi pomo. Samalla olet osa pohjoismaista ja maailmanlaajuista naisten verkostoa, jolta saat koulutusta, tunnustusta ja inspiraatiota. Kaikki Itsenäiset Ihonhoitokonsultit (joita on yli 20 000 Pohjoismaissa ja yli 3,5 miljoonaa ympäri maailmaa) ovat aloittaneet toimintansa uteliaisuus motivaattorinaan. Sisarkonsulttisi ja me yrityksenä tarjoamme sinulle jatkuvaa koulutusta ja tukea.

HENKILÖKOHTAINEN VERKKOSIVUSTO JA VERKKOKAUPPA Täällä asiakkaasi voivat tutustua tuotteisiimme ja tehdä tilauksia vuorokauden ympäri.

STARTER KIT Starter Kit sisältää tuotteita ja huolellisesti laadittuja materiaaleja, joista voit opiskella kaiken tuotteiden hyödyllisistä ominaisuuksista ja sopivuudesta eri naisten tarpeisiin.

VIIKKOKOKOUKSET SISARKOLLEGOIDEN KANSSA Kuulut yhdessä muiden Itsenäisten Ihonhoitokonsulttien kanssa tiimiin, joka kokoontuu joka viikko keskustelemaan ja saamaan koulutusta ja lisätietoa uutuuksista.

MK INTRANET Täältä saat ajankohtaista tietoa itsenäisestä liiketoiminnasta, tuotteista ja koulutusmateriaaleista.

SOSIAALINEN MEDIA Itsenäiset Ihonhoitokonsulttimme näkyvät sosiaalisessa mediassa – somekanavien kautta voi saada paljon asiakkaita. Meillä on kattavaa ja ajantasaista sosiaalisen median materiaalia, jonka sisältämiä kuvia, videoita ja tekstejä voit hyödyntää. Jos et vielä ole ottanut somea haltuun, tarjoamme aiheeseen liittyvää koulutusta.

LESLEY COSMETICS Olemme valtuutettu ja yksinoikeudella toimiva jakelija ja edustamme Mary Kayta Pohjoismaissa. Pohjoismaiden pääkonttorimme sijaitsee Ruotsissa Mölndalissa. Meillä pääkonttorissa työskentelevillä on yksi ainut tehtävä – tarjota sinulle parhaat edellytykset onnistua työssäsi.

LESLEY

It’s your BUSINESS | 11


Say hello to your next

ADVENTURE!

1

Love what you do

Kaikki Itsenäisenä Ihonhoitokonsulttina aloittavat lähtevät liikkeelle pienessä mittakaavassa, ja heillä on eri lähtökohdat, odotukset ja tavoitteet. Kysy itseltäsi: Tarvitsenko lisäansioita? Haenko henkilökohtaista kehitystä vai uutta haastetta? Haluanko enemmän elämäniloa ja uusia tuttavuuksia?

Say yes

Jos vastasit kyllä johonkin edellä olevista kysymyksistä, olet tuhansien muiden Itsenäisten Ihonhoitokonsulttien lailla nähnyt tämän syyksi aloittaa itsenäinen Mary Kay -liiketoiminta.

12 | It’s your BUSINESS

3

2

Learn & get started

Kun aloitat Itsenäisenä Ihonhoitokonsulttina, saat Starter Kitin, joka sisältää kaiken tarvittavan toiminnan aloittamiseen. Mary Kayssa teet töitä omaan tahtiisi, ja monet sisarkollegoistasi haluavat jakaa sinulle omia kokemuksiaan ja vinkkejään, jotta juuri sinä onnistuisit. Lisäksi sinulla on tukenasi yritys, jonka tavoitteena on auttaa sinua pääsemään niin pitkälle itsenäisellä Mary Kay -urallasi kuin haluat. Be your own Boss!


It’s your BUSINESS | 13


BE YOUR OWN BOSS Anna itsellesi mahdollisuus suurempaan vapauteen, joustavuuteen ja työhön omilla ehdoillasi. Aloita jo tänään!

marykay.fi

marykaynordic

marykaysuomi

mklesley


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.