Page 1

eventnews.be newsletter

Edito

Driemaandelijks - september 2013

Eens uit bed begint het al. Eigenlijk blijft het zelfs in bed aanwezig De nimmer aflatende drang ( of hoe noem je dat anders? ) om dag op dag, 7 dagen op 7 bezig te zijn met je beroep. ( of hoe noem je dat anders? ) Eigenlijk beleef ik dit niet als een “beroep”. Het is gewoon een levenswijze alsof er geen andere bestaat. ( waarschijnlijk mis ik iets  ) Jo en ik spraken af om dit fenomeen te bespreken. Al snel blijkt dat we aan dezelfde “ziekte” lijden, de nimmeraflatende drang om te presteren Ons doel blijkt hetzelfde. Mensen tevreden stellen en er alles aan doen om hen een aangename tijd te laten beleven. De beloning is ook steeds dezelfde. Een tevreden klant. Ergens schuilt er dus een grote vorm van egoïsme in ons want we willen dat men ons meedeelt dat we het goed gedaan hebben. Maar dat zal onze klanten een worst wezen. Wat is er mooier dan andere mensen tevreden stellen en daar dagdagelijks je boterham mee verdienen. Er zouden meer mensen aan deze “ziekte“ moeten lijden. Eric de Wagenaere - Zaakvoerder Coeur d’ Artichaut

Moriae encomium

D

e Lof der zotheid (Moriae encomium) is het bekendste werk (een satire, 1511) van de Nederlandse humanist Desiderius Erasmus.

Waar die goesting, die creatiedrang, die ondernemerskoppigheid vandaan komt? Genen? Karakter? Opvoeding? Milieu? Idealisme? I guess we’ll never know.

Bij monde van de Zotheid, die samen met haar vijf dochters over de wereld heerst, worden allerlei menselijke dwaasheden aan de kaak gesteld. Behalve kerkelijke autoriteiten worden ook kooplieden, vorsten en wetenschappers bekritiseerd.

Uiteraard zijn er verschillen in onze aanpak. Eric vind zichzelf nog veel meer buik-mens dan hij mij inschat.

Ik zat met Eric van (o.a) Coeur d’Artichaut op het terras van Coeur. In de zon. Allez, in de schaduw, want het was zo een typische insmeren-ofverbranden-zomerdag.

Toch zijn we blij dat we zo zijn. Jo Haegeman We zijn, ondanks de frustraties van ondernemen, blij dat we het kunnen doen. Die top halen, die kwaliteit neerzetten, andere mensen gelukkig maken.

We gingen eens fijn discussiëren over iets waar we van mening in verschillen zodat we een mooi ‘pro-contra’ voorwoord konden schrijven. Blijkt dat we teveel op elkaar lijken om veel van mening te verschillen… We vielen bijna onmiddellijk in gesprek over waar we nu weer mee bezig waren, van concrete projecten tot verre ideeën. Over onze gemeenschappelijke dadendrang. Of beter misschien, onze creatiedrang. Over onze gedeelde koppigheid die ons laat vastbijten in dat volgende schitterende concept. Tegen de stroom in, de stoet aan problemen bekampend, talloze mensen die ons gek verklaren afwimpelend, Belgische administratie en regelgeving en belasting meesleurend, ploeterend, soms vloekend, en met blutsen en builen en schrammen eindigend aan de meet. Applaus in ontvangst nemen, uithijgen. Ah, verdorie, passeert daar weer een uitdaging? Sorry, ik moet er achteraan…

nieuwsbrief van

Erasmus had gelijk. We moeten goed zot zijn. In de beide betekenissen. Lof op de zotheid. Lof op de goedheid.

Eric de Waegenare is oprichter en eigenaar van cateringbedrijf en restaurant Coeur d’Artichaut, bistro Petit Coeur, pop-up restaurants M en Gaston, en baat zaal Liefmans in Oudenaarde uit. Jo Haegeman is oprichter en eigenaar van evenementenbureau White Rabbit, teambuildingbureau Make Them Happy, Moochie Frozen Yogurt, baat Hal 26 in Gent uit, richt momenteel private eventbureau Atelier Rosé op, en is gastprofessor eventmanagement. Ze zijn allebei van Gent en Goed Zot.

[ EVENTNEWS.BE Gekoppeld aan www.eventnews.be ] [ UITGEVERIJ LEO BVBA Rue des Ixellois 1 – 4000 Luik ] [ T +32 (0)4 224 78 78 – F +32 (0)4 226 94 84 - jp@eventbox.be ] [ COPYRIGHT Niets uit deze uitgave mag worden overgenomen, vermenigvuldigd of gekopieerd zonder uitdrukkelijke toestemming van de uitgever. LEO is behalve van de nieuwsbrief eventnews.be ook uitgever van Experience Magazine, Event Manager Guide, Toys & Games en The Corporate Traveller. ] [ VU Erik De Ridder - Rue des Ixellois 1 - 4000 Luik T +32 (0)486 13 13 13 - edr@eventbox.be ] [ Voor meer info www.eventnews.be ]


2

eventnews.be

Oman

land van 1001 verleidingen

H

et Sultanaat van Oman ligt in het oostelijk deel van het Arabisch schiereiland tussen India en Afrika. Het land kent een bijzonder rijke geschiedenis met wereldberoemde helden als Job en de koningin van Sheba, Sinbad de Zeeman en Marco Polo. ‘Het Sultanaat van de zee’, het land van de 1001 verleidingen, is lange tijd het middelpunt geweest van de handel tussen Oost en West. Vandaar de lange traditie van openheid en gastvrijheid, een traditie die vandaag nog steeds geldt.

Oman is een veilig en (vrouw)vriendelijk land waar zowel individueel als in groepsverband prima gereisd kan worden. Sinds 1970 heeft het land zich opengesteld voor buitenlandse toeristen en werd Oman op veel fronten gemoderniseerd zonder iets van haar authenticiteit te hebben verloren. Het land beschikt over een uitstekend wegennet, het maken van een autoreis is dan ook zeker aan te raden. Het binnenland bezoekt u echter best met een 4x4.

3 MICE regio’s

Oman heeft zich sinds de jaren ’70 niet alleen snel gemoderniseerd om toeristen aan te trekken, ook het zakentoerisme floreert. Deze drie regio’s springen eruit wat meeting- en incentivetoerisme betreft.

Musandam

Musandam is het meest noordelijk gelegen puntje van Oman, van de rest van het land gescheiden door een 100 kilometer brede strook van de Verenigde Arabische Emiraten. Het is één van de 4 gouvernementen van het land en luistert ook wel naar de naam ‘Noorwegen van het Midden Oosten’. Hier wordt de bezoeker getrakteerd op een werkelijk adembenemend panorama van fjorden, grillige rotsen en steile kliffen. Musandam wordt ook frequent bezocht door toeristen uit Dubai, dat er niet zo ver van ligt. Vanuit de rest van Oman is het schiereiland bereikbaar met een 4x4 of een binnenlandse vlucht via Oman Air. Musandam is al jaren een favoriete bestemming voor duikers en snorkelaars. De woeste natuur


eventnews.be

3

Praktisch Vanuit Brussel vetrekken drie luchtvaartmaatschappijen naar het Sultanaat: • Etihad Airways: Brussel – Abu Dhabi – Muscat • Qatar Airways: Brussel – Doha – Muscat • Turkish Airways: Brussel – Istanbul – Muscat Oman Air vertrekt vanuit Charles de Gaulle (Parijs) en vliegt rechtstreeks naar Muscat. Een vliegticket (H&T) heb je vanaf 600 euro. Inclusief overstappen bent u quasi 8 uur onderweg. De beste reisperiode is van oktober tot mei. In deze maanden is de temperatuur gemiddeld tussen de 25 en 35 graden en is de luchtvochtigheid niet te hoog. Daarna wordt het te warm (tot 50°C en meer). Wie toch in de zomermaanden naar Oman wil reizen, is het best af in de zuidelijke provincie Dhofar waar de jaarlijkse moesson voor een meer aangename temperatuur zorgt. In de zomer is er met Oman een tijdsverschil van 2 uur, ’s winters 3 uur. Personen met de Belgische nationaliteit dienen te beschikken over een paspoort dat nog minimaal 6 maanden geldig is bij aankomst. Op de

luchthaven in Muscat, of bij de grensovergangen kan eenvoudig een visum worden gekocht. Een visum hoeft dus niet vooraf bij de ambassade te worden aangevraagd. De kosten bedragen 5 Rial (ca. 9 euro) per persoon voor single entry visum geldig voor een verblijf van maximaal 10 dagen. Voor een verblijf van maximaal 1 maand bedragen de kosten 20 Rial (ca. 36 euro) per persoon. Voor cruise aankomsten zijn visa gratis tot een verblijf van maximaal 48 uur. Tijdens een reis in Oman valt het op dat de bevolking heel divers gekleed is. Vrouwelijke toeristen hoeven niet gesluierd gekleed te gaan, luchtige zomerkleding volstaat. Wel wordt aangeraden dat vrouwen in het openbaar niet te bloot gekleed zijn, dus dat schouders, hals en knieën bedekt zijn. In het hotel is bikini uiteraard wel mogelijk. De in 2000 geopende Grand Mosque in Muscat is de enige plek waar vrouwelijke toeristen zich volledig moeten bedekken tijdens een bezoek. Voor mannelijke toeristen volstaat luchtige zomerkleding, maar liefst gecombineerd met een lange broek; alleen kinderen in Oman dragen korte broeken.


4

eventnews.be

Oman Convention and Exhibition Centre Dit jaar nog wordt in Muscat het nieuwe congrescentrum, ‘Oman Convention and Exhibition Centre’, geopend. Gelegen aan de rand van de stad, op slechts enkele kilometers van Muscat International Airport, biedt het centrum ruimte aan 3.000 personen. Onderdeel van het centrum zijn onder andere 25.000 m² tentoonstellingruimte, conferentiezalen, een zakencentrum en een groot winkelcentrum. Ook komen er verschillende hotels en wordt de infrastructuur rondom het nieuwe centrum flink aangepakt. Het nieuwe congrescentrum maakt Oman een belangrijke bestemming voor conferenties, tentoonstellingen en ander zakentoerisme.


eventnews.be

onderscheidt zich sterk van de rest van het land. U moet er zeker eens aan ‘dolphinewatching’ doen. Ook een cruise op een traditionele dhow (handgemaakte houten zeilboot) door de fjorden is een onvergetelijke ervaring. Qua hotelaccommodatie is er o.a. het Golden Tulip Resort in de stad Khasab (in het noorden van de regio) en de afgelegen Six Senses Hideaway (Zighy Bay) en een tweede Golden Tulip Resort, beiden gelegen in het zuidelijk deel van het schiereiland.

Muscat

Muscat, de hoofdstad, wordt het meest bezocht door zakentoeristen. De stad vormt samen met de westelijk gelegen bergtoppen, woestijn én de zuidelijke wadi’s een hotspot voor incentivereizigers.

Een weekprogramma kan er zo uitzien:

Eerst wordt de ‘witte hoofdstad’ verkend. De oude stad beschikt over vele historische bezienswaardigheden zoals de forten van Al Jalali en Al Mirani. Een bezoek aan de Grand Mosque en de Soek van Mutrah, net als Alam, het paleis van de Sultan, mag zeker niet ontbreken.

Verder zijn er verschillende interessante musea zoals Bait Al Zubair. Ook nabij de kust van Muscat kunt u dolfijnen spotten, gevolgd door een barbecue op een privéstrand in een decor van traditionele bedoeïenententen. Daarna trekt u richting Nizwa, de voormalige hoofdstad en gelegen in het binnenland, aan de voet van een machtig berglandschap dat tot wel 3.000 meter hoogte reikt. Dit imposante Hajar-gebergte vormt als het ware de ruggengraat van het land en deelt Oman in tweeën: het oosten met de meer dan 3.000 kilometer lange kuststrook en het westen met de hoogvlaktes. Onderweg van Muscat naar Nizwa passeert u authentieke bergdorpjes. Daarbij wordt ‘de route van de bergoases’ gevolgd die toegang verschaft tot de fraaiste wadi’s van het land: rivierbeddingen in droge gebieden die een vallei vormen tussen de bergen. Deze wilde bergomgeving is een ideaal mountainbike- en trektochtgebied. Tot enkele jaren geleden was deze streek nog onontgonnen, vandaag vindt u er al enkele mooie boutiquehotels terug. Met andere woorden, vandaag kan je ook in de bergen overnachten en dus niet alleen in de stad Nizwa.

5

Na een paar dagen in deze bergachtige omgeving te hebben doorgebracht, gaat de tocht verder richting woestijn. Dergelijke trips doet u best met 4x4’s. U kunt zelf rijden of een chauffeur huren. ‘Dune bashing’ is een nationale sport; hierbij worden de duinen met een terreinwagen beklommen en afgedaald. De meest beruchte duinen vindt u in de beroemde Wahiba-woestijn. U kunt er ook aan ‘sandboarding’ (snowboarding in de woestijn) en quadracen doen, en verblijven in echte bedoeïenen-tentenkampen: van basic tot luxe. Met of zonder electriciteit, met eigen toilet en douche of zelfs met airco en privé zwembad. ’s Avonds kunt u genieten van een prachtige sterrenhemel, 50 tot 60 kilometer diep in de woestijn.


Al eens aan Kinepolis Business gedacht … … voor spektakel van de bovenste plank? Wilt u uw personeel, klanten of relaties graag écht verrassen? Trakteer hen op een exclusieve vertoning van het adembenemende ‘Worlds Away’, een wervelend 3D-filmavontuur van Cirque du Soleil. In deze verbluffend spectaculaire prent over liefde en verlangen worden uw gasten ondergedompeld in een magie van kleur, licht, muziek, zang, dans en duizelingwekkende acrobatieën! Maakt u er graag een compleet VIP-event van? Wij bieden u bij deze meeslepende film ook aangepaste animatie of exquise catering ‘à la carte’ aan. In elk van onze 11 Belgische bioscopen! Ontdek onze Business formules op www.kinepolisbusiness.com/nl/cirquedusoleil.

U denkt aan Kinepolis Business voor een onvergetelijk event? Bezoek onze website: www.kinepolisbusiness.com Voor meer info: Lien Van Vynckt – business@kinepolis.com - 09 241 01 61

WHEREBUSINESSMEETSPLEASURE


eventnews.be

7

Enkele leuke weetjes • Muscat is de kleinste hoofdstad ter wereld en telt slechts 540.000 inwoners. • Met Salalah erbij vliegt Qatar Airways wereldwijd nu op 127 bestemmingen. De luchtvaartmaatschappij vliegt nu wekelijks 35 keer naar het Sultanaat: 31 keer op Muscat en 4 keer op Salalah. • In Oman wonen gelukkige en gastvrije mensen. Ze spreken bovendien goed Engels en komen vrij snel met je praten. • Oman is een proper, veilig en vrouwvriendelijk land. Je hebt geen specifieke inentingen nodig, het hospitaalnetwerk is er goed uitgebouwd en het onderwijs van een hoog niveau. Vermits de kosten voor medische hulp relatief hoog zijn, wordt het afsluiten van een goede reisverzekering aanbevolen. • Het eten is er een combinatie van Afrikaanse en Indische invloeden, maar je kunt er ook lekker Westers eten.

Na deze onvergetelijke woestijnervaring gaat het via de kuststreek terug richting Muscat. In deze regio treft u een groot aantal wadi’s aan. Het water in de rivierbeddingen zorgt voor weelderig groene oases met helder water en kleurrijke vogels. Wadi’s kenmerken zich door palmbomen met felgroene bladeren en diverse bloemen in alle kleuren van de regenboog. Een wadi is dan ook een perfecte locatie voor een picknick in een paradijselijke sfeer of een verfrissende duik in het heldere water. Maar ook trekking of canyoning – waarbij u de loop van de rivier volgt middels een combinatie van wandelen, klimmen, zwemmen, springen en abseilen – is mogelijk. Een alternatieve activiteit is het zogenaamde ‘wadi bashing’ waarbij u met een terreinwagen de rivierbedding doorkruist. Na een onvergetelijke week bent u terug in de hoofdstad. In Muscat liggen de mooiste hotels van het Sultanaat. Enkele voorbeelden zijn Shangri-La Barr Al Jissah Resort & Spa, Al Bustan Palace, Grand Hyatt en Chedi Hotel. Maar u kunt er eveneens overnachten in middenklasse en budgethotels: Muscat heeft een aanbod voor ieders budget.

Salalah

Helemaal in het zuiden van het land ligt Salalah, de hoofdstad van de provincie Dhofar. Dit is het land van de wierookbomen (de wierookroute is UNESCO werelderfgoed). Door de uitbreiding van het aantal directe vluchten (o.a. van Qatar

Airways, Oman Air en Air Arabia) en de investeringen in accommodaties (Marriott, Hilton, Crowne Plaza, Juweira Boutique Hotel,...) is Salalah een nieuwe hotspot geworden. In 2012 werden 25% meer bezoekers op haar luchthaven verwelkomd dan in 2011! Nieuw zijn de vluchten van FlyDubai en Qatar Airways, welke vanuit respectievelijk Dubai en Doha sinds eind mei naar Salalah vliegen. Salalah beschikt over uitgestrekte, parelwitte stranden en is dan ook tot op heden een populaire strandvakantiebestemming. Salalah ondergaat wel een opmerkelijke verandering van een seizoensbestemming naar een bestemming die het hele jaar door bezocht wordt. Het klimaat is er het hele jaar door aangenaam. De hotelbranche bereidt er zich voor op het groeiend aantal bezoekers en investeert in de bouw van nieuwe accommodaties. Salalah biedt, naast strand, een verscheidenheid aan cultuur en natuur in en om de stad. Zo vindt bijvoorbeeld jaarlijks in juli-augustus het Salalah Tourism Festival plaats dat een sterk cultureel karakter heeft. Van midden juni tot midden september vallen er moessonregens die het droge landschap omtoveren tot een tropische groene oase met watervallen en palmbomen. En wie eerder een culturele trip in gedachten heeft, vindt er bijvoorbeeld de ruïnes van Al-Balid of van het paleis van de koningin van Sheba.

• Alcohol koop je best op de luchthaven, want buiten bepaalde hotels die over een licentie beschikken is het er nergens verkrijgbaar. In die hotels en op afgelegen stranden kan je het probleemloos nuttigen. Dat is echter niet mogelijk in de eeuwenoude forten en dorpjes. Vraag op tijd info aan bij je DMC. • Oman is een jong land, pas in de jaren ’60 van de vorige eeuw werden de vele stammen verenigd. Het eiland Zanzibar voor de oostkust van Afrika was van de 17de tot de 19de eeuw zelfs een provincie. • Het leidingwater in Oman is perfect drinkbaar, tevens is overal mineraalwater te koop. • Indien er een namiddagje shoppen gepland is, moet u zeker de lokale soeks (markt) bezoeken. Vooral die van Muscat en Nizwa zijn de moeite. U vindt er een gevarieerd aanbod van lokale producten: kleding, juwelen, handwerk, bedoeïenentapijten, khanjars of kromme dolken, dadels, olie, specerijen, wierook en unieke parfums in luxe flesjes. In Salalah is er een wierook- en wapenmarkt, in Ibra zelfs een speciale vrouwensoek op woensdag (in een overdekte ruimte).

www.visitoman.be


8

eventnews.be

Kinepolis

zoveel meer dan ‘een filmpje zien’ met klanten

K

inepolis heeft met haar 11 bioscopen in ons land ontegensprekelijk bijgedragen aan een nieuwe dimensie in filmbeleving. Zowel qua infrastructuur als qua concept geeft Kinepolis de toon aan. Het is dan ook logisch dat het cinemaconcern bedrijven de mogelijkheid biedt om in haar bioscopen zowel film- als niet filmgerelateerde evenementen te organiseren. Personeels- en nieuwjaarsfeesten, klantendagen, productlanceringen, incentives,... het kan allemaal. Elke bioscoop biedt u de ideale omgeving voor al uw professionele evenementen!

Unieke troeven

Kinepolis primeert niet enkel met ruime en comfortabele zetels, maar ook met state of the art audiovisuele uitrusting (digitale en 3Dzalen, high definition geluid en beeld). Dankzij de digitale projectie kan er ook makkelijk een bedrijfsspot, -logo of -presentatie op het grote scherm voor de film vertoond worden. Kinepolis biedt tevens de mogelijkheid om draadloos te surfen tijdens uw evenementen. Verspreid over heel het land, kan Kinepolis groepen ontvangen van 30 tot 3.000 personen of meer. Uw evenement kan op elk moment plaatsvinden, 7 dagen op 7 en 24 uur op 24. Er wordt telkens één regionale B2B Account Manager aangesteld die u begeleidt van A tot Z. Wilt u een roadshow organiseren die in verschillende bioscopen georganiseerd wordt, dan wordt een nationale B2B Account Manager aangesteld.

Sterk filmnajaar

Kinepolis biedt u de ultieme netwerk- en bioscoopervaring. Samen met uw zakenrelaties en/of collega’s geniet u van een onvergetelijk avondje uit. Onder dit concept kunt u enerzijds avant-premières organiseren of kunt u ‘à la carte’ naar een film komen kijken. Of u nu kiest voor

een filmklassieker, een actuele film of een avantpremière, uw genodigden zullen het beslist weten te appreciëren. Kinepolis kan op uw vraag ook de decoratie van de verschillende zalen en receptieruimtes afstemmen op het type film dat u hebt gekozen. Tot 10 dagen vóór het event plaatsvindt, kan u een kleinere of grotere zaal aangeboden worden afhankelijk van het aantal genodigden. Maak uw event compleet door uw gasten popcorn en frisdrank aan te bieden tijdens hun filmbeleving. Of koppel aan de voorstelling een receptie of walking dinner in één van de vele receptieruimtes van Kinepolis. De keuze is aan u.

Programmatie:

Dit najaar kunnen filmevents georganiseerd worden met enkele heel sterke en boeiende films. Uit de Vlaamse keuken komen volgende releases: • Het Vonnis, 9/10 (Jan Verheyen) • Marina, 6/11 (Stijn Coninx) • FC De Kampioenen, 18/12 (op vraag komt de cast u tijdens uw evenement bezoeken)

Maar ook enkele internationale toppers staan geprogrammeerd: • Prisoners, 9/10 • Gravity, 30/10 (3D) • The Counselor, 13/11 • The Hobbit II, 11/12 (3D) Net als enkele animatiefilms: • Planes, 9/10 (3D) • Turbo, 23/10 (3D) • Frozen, 4/12 (3D) Denkt u aan een familie-event, dan kan Kinepolis er ook een heus ontbijt- of brunchevenement van maken met aangepaste animatie voor jong en oud.

Cirque du Soleil

Ook voor een streepje cultuur zit u bij Kinepolis op de eerste rij. Naast Opera wordt ook Ballet aangeboden in het vernieuwde cultuuraanbod en dit live op groot scherm, alsof u er zelf bij bent. Daarnaast kunt u exclusief in Kinepolis terecht voor een 3D-vertoning van Cirque du Soleil’s ‘Worlds Away’, de nieuwe film van James Cameron. Spektakel verzekerd tijdens uw evenement!

Lien Van Vynckt National B2B Account Manager T 09 241 01 61 business@kinepolis.com Kinepolisbusiness.com


eventnews.be

9

Leuke ideeën

om uw personeelsfeest of meeting interactief te maken!

B

innenkort lanceert Mojuice de gloednieuwe website www.interactify. be. Bedoeling is een aantal interactieve ideeën neer te poten met het oog op (onder meer) personeelsfeesten en andere bedrijfsactiviteiten die de deelnemers nauwer bij het gebeuren willen betrekken. “Het is een overzichtelijke opsomming van verschillende mogelijkheden die de interactiviteit van al deze evenementen intensiever maken”, vertelt Stefan Uytterhoeven. “Hoe meer mensen bij een feest of andere gebeurtenis betrokken worden, hoe groter de impact.”

Een gelijkaardige optie is ‘Slice The DJ’. “In dit geval verloopt het bekendmaken van de voorkeuren via tablet. De feestvierders hoeven die natuurlijk niet zelf mee te brengen. Twee hostessen doorkruisen voortdurend de zaal en vragen de mensen naar hun keuze uit de beschikbare lijsten. Die wordt dan via de tablet ook aan de dienstdoende DJ bezorgd.”

And the band played on…

Wie het iets chiquer wil, kan opteren voor ‘SMS The Band’. “Een live band geeft elk feest een extra cachet en als die band dan ook nog eens een set speelt met nummers die de mensen via SMS mee kunnen bepalen, vormt dat ongetwijfeld een unieke meerwaarde. We hebben een lijst met een vijftigtal nummers, waar op basis van de sms’jes een ‘top 15’ wordt gemaakt die dan op het feest ten gehore wordt gebracht.”

Nooit meer ‘slechte’ DJ’s

Feestelijke foto’s

“In de eerste plaats hebben we een aantal zogenaamde ‘party opties’. Onder de noemer ‘SMS The DJ’ kunnen deelnemers aan een (personeels)feest hun voorkeur bekend maken via een gratis SMS. We hebben up-to-date lijsten opgesteld met songs uit verschillende genres waar de mensen uit kunnen kiezen. Wij bezorgen het overzicht aan de DJ die alles netjes in zijn set kan verwerken. Met die optie willen we de strijd aanbinden met het fenomeen van ‘de slechte DJ’. Het publiek kiest immers zelf…”

Om elk feest een visueel extraatje te geven, is er de ‘Automatic Foto Shoot’. “Het personeel of eventuele andere feestvierders kunnen met een druk op de knop een foto nemen met de gewenste achtergrond. Naar keuze wordt de foto dan geprint, gedeeld op Facebook of ge-e-maild. Iets gelijkaardigs is de ‘Mobile Fotoshoot’, waarbij de hostessen een actiefoto nemen met een tablet. Ook deze kan dan worden geprint, verspreid via sociale media of via mail bezorgd.”

Meeting tools

Naast de party opties, biedt de website ook een aantal ‘meeting tools’. “Een mooi voorbeeld daarvan is de ‘Twitter Wall’, waarbij wij de boodschappen verzamelen en vervolgens op een wall laten verschijnen. We hebben ook een voting systeem uitgewerkt dat zowel via SMS als tablet werkt en een uitgekiend i-conference systeem. Dit laatste is een unieke tool die je toelaat de presentatie van het grote scherm op je eigen tablet of laptop te volgen. Via deze tool kun je zelfs vragen stellen aan de moderator, twitteren, alle slides downloaden, enz. Kortom: het systeem omvat alles wat een moderne meeting vereist.

www.interactify.be


eventnews.be

10

The Outsider kiest voor nieuwe structuur met drie dochters

D

e voorbije jaren groeiden de afdelingen van The Outsider Teambuildings, Outdoor & Events in zowel de Ardennen als de Vlaamse Ardennen uit tot succesvolle ondernemingen, terwijl ook dochteronderneming The Outsider Coast een begrip in de organisatie van evenementen aan de kust en in Brugge werd. Lees meer...

Bij Wolfnjoy weten ze wat genieten is

W

zonder figuren!

H

et is een bekend fenomeen. Bij heel wat e-mailclients staan de afbeeldingen standaard op uit. Met de alt-tag kan je altijd één en ander recht zetten. Maar het blijft behelpen. Daarom willen we je dit voorbeeld van de befaamde e-marketeers van moo.com niet onthouden. Zij leren ons drie eenvoudige trucs om het probleem van de niet afgebeelde figuren te minimaliseren. Lees meer...

Expo Rent tekent voor strakke look in Ghelamco Arena

N

Een inspirerend event organiseren? Vraag maar raak. Wolf, gevaarlijk lekker!

a ettelijke jaren van voorbereidingen werd op 17 juli jl. de langverwachte nieuwe voetbaltempel van eersteklasser AA Gent officieel geopend met een galamatch tegen VfB Stuttgart. Zowel de VIP-genodigden als de bezoekers van de publiek toegankelijke ruimten van de gloednieuwe Ghelamco Arena reageerden aangenaam verrast op de eigentijdse aankleding. Expo Rent tekende voor deze gesmaakte inrichting.

Lees meer...

Lees meer...

“Enjoy Electric!” van 1 september tot 15 oktober in Autoworld

Een junimaand met typische activiteiten van Frajlick Celebration

ant daar draait het om: GENIETEN. Of het nu gaat om een lekker bier of leuke muziek. Of denkt u misschien eerder aan een wild avontuur of iets culinairs? Maakt niet uit. Eén ding is zeker: een dagje met Wolfnjoy zal u niet snel vergeten.

V

an 1 september tot 15 oktober onthaalt het Autoworld Museum de tentoonstelling “Enjoy Electric!” met meer dan een eeuw geschiedenis van de elektrische automobiel: van de “La jamais Contente”, een Belgische en elektrische wagen en de eerste auto ter wereld die er in slaagde 100km/u te rijden in 1899 tot de Apollo Lunar Rover (eenmalig in België!). Lees meer...

Dit najaar: Kunst – Design - Mode Seizoen bij HOTEL BLOOM!

H

otel BLOOM! houdt ervan om iets anders dan anders aan te bieden en heeft als filosofie: ‘stay away from the ordinary’. Jonge mensen/kunstenaars de kans geven zich te tonen aan de buitenwereld en daarmee zichzelf te kunnen ontplooien (‘to bloom’) is het leitmotiv van het hotel. Het najaar staat bol van de kunst-, design- en modeactiviteiten en evenementen in Brussel. Op de agenda staat oa: ... Lees meer...

Zoek de twee verschillen, met en

I

n juni kwamen alle diensten van eventbureau Frajlick Celebration aan bod.

Michaël Frajlick vertelt ons meer over drie events die interactie, fun, speelsheid en strategie combineerden. Lees meer...

Tram des Tijds nu ook in Gent!

D

eze zomer deed de Tram des Tijds dienst als Expotram in opdracht van de stad Gent om 100 jaar Wereldtentoonstelling te herdenken. Het hele jaar door kan je de Artevelde stad ontdekken vanop een originele historische tram. Lees meer...

Ontsluier het Mysterie van de Bouwmeester!

M

eer dan 600 jaar geleden werd de eerste steen gelegd van de Sint-Martinusbasiliek in Halle, ontworpen door een op heden onbekende architect. De basiliek is voor twee jaar gesloten voor restauratie maar Het Mysterie van de Bouwmeester, een nieuw citygame van

Toerisme Halle i.s.m. Event Masters, ontsluit het monument in deze periode op unieke wijze! Lees meer...

Smsthedj.com kleurt opening nieuwe locaties MINI Antwerp Store

L

ive communicatie bureau The Oval Office was verantwoordelijk voor de opening van twee nieuwe locaties eind juni. Onder de noemer ‘Music is in your hands’ kon iedereen via sms zelf bepalen welke muziek er gespeeld werd. “Sms The DJ” in receptie-vorm dus! Lees meer...

Werchter, Boom, Kiewit... maar ook Humbeek

I

n Werchter, Boom, Kiewit maar ook in Humbeek weten ze hoe je een outdoor feestje organiseert, met op 23 en 24 augustus weer een schitterende editie van de enige rasechte Palmfuif. PRG EML Productions, gekend van de grote festivals, maar dus ook leverancier van de iets kleinere events, is al jaren trouwe leverancier voor licht, geluid en rigging. Lees meer...

Imagix stelt Cinema & Business concept voor bedrijven voor

O

nder de naam Cinema & Business lanceert Imagix vanaf de maand september een nieuw concept. Het gaat om gezellige business avonden waar iedereen zijn eigen evenement kan creëren of andere bedrijven kan ontmoeten. De B2B avonden richten zich tot ondernemingen of zelfstandigen die een evenement willen organiseren zonder dat daar honderden personen voor aanwezig moeten zijn. Lees meer...

Coeur d’ Artichaut en Bevas Events op 40ste Filmfestival Gent

C

oeur d’Artichaut Catering keert met plezier terug naar het befaamde Gentse filmfestival dat dit jaar aan zijn 40e editie toe is. Kwaliteit, flexibiliteit en vriendelijkheid bleken ook eerder al de sleutelwoorden tot het succes. Samen met Bevas Events, dat het geheel een conceptuele invulling zal geven, wil Coeur d’Artichaut


eventnews.be het 40e Filmfestival Gent tot een onvergetelijk feest maken. Lees meer...

BBDO laat vrouwen de nieuwe Libelle tv graag zien

O

p 15 augustus 2013 werd het startschot van Libelle tv gegeven. Al 70 jaar is Libelle een gevestigde waarde in het Vlaamse medialandschap. Een eigen tv-zender - op Telenet kanaal 18 - is dan een volgende slimme stap. Vanaf juni ontwikkelde BBDO een oproepcampagne die de honderdduizenden lezeressen informeerde over de komst van Libelle tv. Lees meer...

SLV RENT trots op plaats aan de top van audiovisuele sector

I

n opdracht van Experience Magazine deed een onafhankelijk studiebureau een bevraging bij 350 bedrijven uit de Belgische Top 1000 naar de meest gewaardeerde audiovisuele leverancier in de B-to-B eventsector. SLV RENT behaalde een

mooie vijfde plaats en is daar –terecht– trots op. SLV staat voor ‘Sound’, ‘Light’ en ‘Vision’ en wil in elk van de drie pijlers van de onderneming de allerbeste service bieden. Lees meer...

We Make You Happy zorgt voor ‘Timeless Beauty’

B

ij de lancering van We Make You Happy in maart 2013 werd één van de eerste briefings gegeven door het team van P&G. We Make You Happy werd gevraagd om in te staan voor de volledige organisatie van het pers- en bloggerevent, en dit onder het thema ‘Timeless Beauty’. Lees meer...

All About FOOD & EVENTS op 27 februari 2014

T

aste & Traiteurs, het jaarlijkse culinaire event binnen de eventindustrie zal in 2014 aan zijn 6de editie toe zijn. Tijd zodus om het concept opnieuw uit te vinden!

11

Taste&Traiteurs wordt: All About FOOD&EVENTS

Het culinaire event voor eventorganisatoren en corporate event managers gaat door in Brussels Kart Expo op 27 februari 2014. Lees meer...

Als VIP naar het summum van de Belgische cyclocross

O

p 11 en 12 januari 2014 vindt op de beruchte Hippodroom van Waregem het even beruchte Belgisch Kampioenschap Cyclocross plaats. De link naar de paardensport zal overal op en naast het parcours zichtbaar zijn. De stad Waregem nam eventbureau TWICE onder de arm voor de algemene organisatie waaronder ook de verschillende VIP-formules. Lees meer...

Klanten loven A.S.Technology voor kwaliteit

K

waliteit, een goede opvolging van projecten en het strikt naleven van deadlines. Dat zijn de drie grote sterktes van A.S. Technology.


eventnews.be

12

Zo blijkt uit een tevredenheidsonderzoek bij klanten van de specialist in expo- en eventtechniek uit Brecht. Lees meer...

Sylvester sluit sportieve zomer af

A

fgelopen zondag 25 augustus sloot Sylvester het geslaagde ‘marathonevent’ Sportopia in Antwerpen af. Zondag leidde Sylvester ook de eerste Cavalcade in Mechelen logistiek in goede banen. Wie er niet bij kon zijn, kan herkansen op 1 september om zich te vergapen aan dit adembenemend historisch spektakel. Lees meer...

7theaven zet de marketplace van Dreamville in vuur en vlam

M

et 35.000 kampeerders was het ook dit jaar weer een gezellige drukte op de ondertussen wijd en zijd bekende festivalcampingsite DreamVille. Vooral de unieke ‘marktplaats’ sprong in het oog dankzij de prachtige Fountain Flame waarmee 7theaven meteen tekende voor de centrale blikvanger. Lees meer...

‘Panhard & Levassor: meer dan 120 jaar innovatie’ in Autoworld

V

an 1 tot 30 september 2013 in Autoworld – Brussel

Voor de start van het nieuwe schooljaar organiseert, oldtimerclub ‘l’Amicale de Panhard België’ een unieke tentoonstelling over het merk in de tijdelijke expositieruimte van het Autoworld museum in Brussel. Lees meer...

ADC creëert een magische sfeer in Straatsburg

V

oor het zevende jaar op rij heeft ADC Production het grote water- en lichtspektakel van de zomer in goede banen geleid. De inwoners van Straatsburg en de vele toeristen kijken elk jaar uit naar dit evenement. Van zondag 7 juli tot maandag 1 september biedt

de stad op het Presqu’île André Malraux een uniek en origineel spektakel aan dat wordt uitgevoerd en geproducet door het bedrijf Aquatique Show International. Lees meer...

VBL schiet raak met materiaal Krekels

V

oor de Vlaamse basketballiga wochten we de pop-up banners produceren. Deze worden ingezet tijdens verschillende basketball event als tijdelijke reclame. Lees hierna de leuke reactie van Benjamin Bogaert, Recreatief coördinator VBL... Lees meer...

Nieuwe projecten bij Eventnews.be

H

et ondersteunen en promoten van de eventindustrie is altijd een belangrijk streefdoel geweest van onze uitgeverij. Vanaf september lanceren we een aantal nieuwe projecten die deze stelling enkel maar kracht bij zetten. Lees meer...

Lapin Quotidien maakt reuzenhart voor Cartoonfestival Knokke

D

e gemeente Knokke-Heist vroeg aan het evenementenbureau Lapin Quotidien om promotie te maken voor het Cartoonfestival. Het doel was om de nationale pers te halen. Aangezien het thema van het Cartoonfestival draait rond de bekende tekeningen van “Liefde is...” bedacht Lapin Quotidien een concept rond het cultsymbool van de liefde: de rode roos. Lees meer...

Newworld organiseert voor BASE een exclusief beach concert

O

p 31 augustus 2013 organiseert Newworld een exclusief concert voor Base op het strand Van Knokke-Heist. Nikkis World stelt zijn uniek strand open voor oa Milk Inc, Buscemi, Lasgow en nog andere artiesten op een exclusief afternoon-beach concert met seaview. Wil u er graag bij zijn? Stuur een mail naar contact@newworld.be Lees meer...

ThinkYellow deelt kennis tijdens ThinkFast Breakfast Seminars!

A

ntwerps reclame- en communicatiebureau ThinkYellow organiseert de ThinkFast Breakfast Seminars: tijdens gezellige ontbijtsessies bij u in de buurt bespreken verschillende experts uit de communicatiewereld de nieuwste trends op het gebied van reclame en communicatie. Dit is dé uitgelezen kans voor zaakvoerders, managers, ... om hun marketingkennis op een korte maar efficiënte manier bij te spijkeren! Lees meer...

BBDO en KBC laten festivalgangers lopen

B

BDO Live is de nieuwe naam van het expert center dat zich binnen BBDO ontfermt over alle events, experiences en field activaties. Net als vorig jaar vertrouwde KBC op hun expertise om een festivalactivatie uit te werken, van concept tot stand-animatie. De stijlvolle retro-stand, met een vinylplaat van 4 meter doorsnede, werd “Run To Rock” gedoopt. Lees meer...

Een Volvo in je achteruitkijkspiegel

O

m het automatisch remsysteem van de Volvo XC60 te promoten hebben Volvo en BBDO een originele Twitter-actie op poten gezet. Er werd een account voor de XC60 aangemaakt die de meest invloedrijke Belgen op Twitter volgde. Lees meer...

De uitzonderlijke troeven van de Hippodrome de Wallonie

D

e ‘Hippodrome de Wallonie’ in Bergen organiseert het hele jaar door paardenrennen in zowel draf als galop.

Afhankelijk van het seizoen vinden de wedstrijden tijdens de week of in het weekend plaats. U kan er meteen ook genieten van een prachtig kader voor uiteenlopende evenementen. Lees meer...

Turnhout als decorset van Los Flamencos

L

os Flamencos is een Vlaamse langspeelfilm, geregisseerd door Daniël Lambo.


eventnews.be De film werd op 3 hoofdplaatsen opgenomen: Mexico, de gevangenis van Leuven-Centraal, maar ook de stad Turnhout werd gekozen als één van de decorsets. Heel wat enthousiaste inwoners van Turnhout stelden zich dan ook vrijwillig kandidaat voor het figureren in deze komedie. Lees meer...

Deco-Fact alom vertegenwoordigd op zomerfestivals

D

e zomer en daarmee ook het drukke festivalseizoen loopt stilletjes op zijn einde. België, het festivalmekka voor alle muziekliefhebbers, startte het festivalseizoen met Werchter Boutique en eindigt tradioneelgetrouw half september met Leffinge Leure. Naast de vele podia en de artiesten is de decoratie van tenten op festivals zowel voor het grote publiek als de VIP-area’s de laatste jaren enorm opgekomen. Lees meer...

NIEUW bij Krekels: een banner voor je nadar/ dranghek

N

aast de nadarhoes° heeft krekels nog een budgetvriendelijke oplossing voor het bekleden van dranghekken. De dranghek banner is beschikbaar in pvc en display materiaal. Je kan de doek bevestigen door middel van rekkers of velcro’s. Door zijn dubbelzijdige bedrukking is je reclame altijd zichtbaar. Lees meer...

Een sprookje met ‘over-enthousiaste’ e-marketeers

E

en huisvader regelt zijn vakantie. Hij heeft voor het gezin een keurig huisje gehuurd in het zonnige zuiden. Ze reizen er met de gezinsauto naar toe.

Dus reserveert diezelfde huisvader een aantal hotelnachten voor onderweg. En we hebben met een moderne huisvader te maken. Dus boekt hij zijn hotelnachten online via een webshop van een hotelketen ... Lees meer...

Coeur d’Artichaut Catering scoort ook in het buitenland

C

oeur d’Artichaut Catering is niet alleen in eigen land een bekende naam. Ook voor evenementen buiten de landsgrenzen doen meer

en meer professionele organisaties beroep op de diensten van de Gentse gastronomische topper. Een mooi voorbeeld daarvan zijn de recepties bij de concerten van het zesdaagse festival “Accademia delle Crete Senesi” in Toscane. Lees meer...

ICI PARIS XL lanceert ‘BE CREATIVE MAKE UP’ in Wild Gallery

M

et de Wild Gallery koos ICI PARIS XL voor een van de mooiste zalen in ons land om haar nieuwe merk professionele make-up lijn ‘BE CREATIEF MAKE UP’ aan de Belgische beautypers voor te stellen. Meer dan honderd journalisten tekenden present om de jongste telg van de Belgische marktleider in de parfumeriewereld te ontdekken. Lees meer...

Geniet mee van Picobello’s investeringen

O

pnieuw was Picobello van de partij bij enkele sublieme feesten.

Vergeet niet tijdig uw bestelling te plaatsen, met het oog op het nieuwe seizoen dat eraan komt. Lees meer...

Play slachtoffer van diefstal

P

lay werd op vrijdag 9 augustus 2013 het slachtoffer van een oplichter waarbij duur AV materiaal werd ontvreemd. Naast Play werden ook de collega’s van Studio2000 en RentAll het slachtoffer van dit individu. De besteller gaf zich uit als Dirk Versteven van Antwerpen events company en/of Dirk Versteven van Event Planner Media bvba.

13

Citytrip plannen? Bestemming = Antwerpen!

D

e stad Antwerpen is een echte metropool, maar dan één op mensenmaat. De mogelijkheden op het vlak van vrijetijdsbesteding, shopping, cultuur en sightseeing zijn omzeggens onuitputtelijk en absoluut de moeite waard! In een prachtige stad als Antwerpen overnacht u natuurlijk graag in een prachtig hotel... Lees meer...

Rhythm is gonna get you!

I

nternationale superster Gloria Estefan op Night of the Proms in het Antwerps Sportpaleis van 7 t/m 16 november 2013. De 29ste Night of the Proms in het Antwerpse Sportpaleis krijgt een heel bijzondere vrouwelijke ‘touch’: na Amy Macdonald en de Japanse pianiste Hiromi is nu ook de zevenvoudige Grammy Awardwinnares Gloria Estefan aan het programma toegevoegd. Lees meer...

Koninklijke picknick in het Domein van de Grotten van Han

O

p 21 juli verwelkomden de stad Rochefort en het Domein van de Grotten van Han de koninklijke picknick van RTL-TVI en BEL RTL. Voor deze speciale gelegenheid kregen niet minder dan 3500 personen, die zich vooraf hadden ingeschreven via een website, een maaltijd aangeboden in een decor dat helemaal in de nationale driekleur was aangekleed.

Lees meer...

Lees meer...

Very Food laat toekomstige modellen gezond smullen

‘10 jaar StuDay’ op een nieuwe locatie en met Sultan Sushi!

Z

oals de naam aangeeft duiken ‘pop-up stores’ de jongste jaren steeds vaker op in het straatbeeld.

O

Voor een ervaren cateringbedrijf als Very Food een kolfje naar de hand van de (culinaire) meesters die perfect weten hoe ze een lekkere maaltijd op verplaatsing moeten klaarmaken en serveren.

De verjaardagseditie vieren we dit jaar op een nieuwe locatie ter hoogte van de Sloepenweg, aan de bocht van de Schelde op het Eilandje.

Lees meer...

Lees meer...

p donderdag 26 september trapt StuDay traditiegetrouw het academiejaar 20132014 af.

Vervolg op pg 22


New catering partner! > www.eventlounge.be

W.FOOD-LOVERS .BE WW

E S T. 2 0 0 4

Creativity has no limits in The Event Lounge‌

The Event Lounge Boulevard General Wahislaan 16F - 1030 Brussels | Tel: +32 2 726 55 26 - Fax: +32 2 726 40 43 Contact: Gilles Poot Baudier or Lynn Arys | info@eventlounge.be

We are a sustainable venue


eventnews.be

15

Delicious Catering: ervaren eventcateraar die verder denkt dan zijn menu

D

ieter Samijn van Delicious Catering, ambassadeur van het vernieuwde All About Food & Events, is tevreden met de nieuwe weg die de beurs is ingeslagen. “We hadden voordien al twee keer deelgenomen aan Taste & Traiteurs en waren best tevreden over onze deelname en de beurs op zich, maar alles kan uiteraard beter. Het concept is nu completer, er wordt een breder exposantenprofiel aangetrokken (locaties, concepten, producten en zelfs culinaire teambuildingprogramma’s, en dus niet alleen eventcateraars) en dat zal ook de kwaliteit en kwantiteit van de bezoekers ten goede komen. Bovendien wordt er ook regelmatig en goed over gecommuniceerd.”

Delicious Catering heeft al twee gouden plakken beet in de Best Event Catering Awards en mag dus gerust een ervaren eventcateraar genoemd worden. Dieter: “We zijn ondertussen reeds 8 jaar bezig. In België is lekker eten nog steeds enorm belangrijk, maar eventcatering is ondertussen veel meer geworden dan enkel dat. Een professional moet ook een kwalitatieve hospitality garanderen en een goede bediening. Het culinaire verhaal moet bovendien naadloos aansluiten bij het concept van het evenement. Wij denken ook met de klant mee, corporate eventverantwoordelijke of eventbureau, ongeacht het budget. Wat kunnen wij doen opdat het concept van het evenement bij de genodigden aanslaat? Een goed cateringverhaal staat daar niet los van.

www.delicious-catering.be


FLY DAILY FROM BRUSSELS TO MUSCAT VIA DOHA. Qatar Airways flies daily from Brussels to Muscat via Doha. Experience award-winning service with the World's �-star airline to over ��� destinations worldwide.

For more information, visit qatarairways.com/be or your nearest travel agent World’s �-star airline.


eventnews.be

Deltarent en de BEA awards O

p de 15de editie van de Benelux Event Awards viel Meet Marcel twee keer in de prijzen. Naast de felbegeerde gouden award voor het Pan-Europese Samsonite event nam het team van Meet Marcel ook een zilveren voor de launch van de iPhone 5 in opdracht van Mobistar mee naar huis. Deltarent, het bekende verhuurbedrijf voor licht–, klank- en trusstechniek, voorzag beide events volledig van klank en licht. En er is meer: ook bij de case van Delicious Catering, winnaar van de Belgian Catering Award, was Deltarent betrokken.

iPhone 5 launch

Het wordt bij Deltarent stilaan een gewoonte om als audiovisuele partner een steentje bij te dragen aan de events die hoog scoren op de BEA Awards. Vorig jaar was dat het evenement naar aanleiding van ‘150 jaar Jules Destroopere’, ook al in opdracht van Meet Marcel, dit jaar vielen zowel de events voor Samsonite als Mobistar in de prijzen. “Hoewel de Mobistar iPhone 5 launch een vrij grote opdracht was, hebben we alles in een zeer korte tijdspanne tot een goed einde gebracht”, blikt Nico Lameire van Deltarent tevreden terug. “We hebben er meer dan 150 podiumelementen geleverd en dat was nog maar het begin. Ook alles wat met licht en audio te maken heeft werd door ons geplaatst, evenals de doeken, en dat allemaal om paleis 10 van Brussels Expo, beter bekend als ‘De Heizel’, volledig om te toveren in een adembenemende eventlocatie die mooi aansloot op de uitstraling die Mobistar voor dit event in gedachten had.”

17

Samsonite event

Het gouden ‘Pan European Samsonite Event’ werd eveneens op de Heizelvlakte georganiseerd, maar dan in een immense ‘dome’-tent die vlak naast het Atomium werd opgetrokken. “Deltarent heeft daar zowel de tent als de omgeving sfeervol uitgelicht en het prestigieuze gebeuren eveneens voorzien van alle klankbenodigdheden. Wij werken trouwens ook regelmatig in opdracht van Delicious Catering, zowel vorig jaar als dit jaar winnaar van de gouden BEA catering award. Dit jaar ontving Delicious Catering de hoogste onderscheiding voor de culinaire omkadering van het ‘Alphabet Lease Car of the Year 2012’, een evenement dat door D’M&S Live in goede banen werd geleid. Deltarent heeft de Alphabet Lease Car verkiezing voorzien van stroom, licht en klank.”

Muziekfestivals

Traditiegetrouw is Deltarent ook onlosmakelijk verbonden met het lopende (muziek)festivalseizoen. “Op Rock Werchter hebben we de Samsung stand gedaan en namen we de volledige technische realisatie van de “Rockvillage” en de luxueuze “Sleeponsite” camping met allerlei extra’s zoals kapsalon, zwembad, jacuzzi, sfeervolle cateringtent, dj-sets, ezn. Voor onze rekening. Ook het Gent Jazz Festival in De Bijloke, de Lokerse feesten, de Fonnefeesten (eveneens in Lokeren) en Jazz Middelheim in het schitterende Park den Brandt in Antwerpen zijn enkele van de festivals waar we dit jaar van de partij zijn voor de realisatie van klank en/of licht.”

Uitbreiding magazijn

Ten slotte is er ook nieuws van het Deltarentthuisfront. “Ons magazijn is in ruimte verdubbeld. We hebben een behoorlijk groot extra stuk in gebruik kunnen nemen en beschikken nu over een kleine 2000 m² plaats. Dat maakt het voorbereiden van producties meteen veel gemakkelijker en geeft ons meer ruimte om decors te bouwen. Ook het lossen en laden verloopt daardoor een stuk sneller en dat komt zowel onze klant als Deltarent zelf ten goede.”

www.deltarent.be


eventnews.be

18

Olivier Trop

I

n het voorjaar van 2013 voerde The Oval Office een onderzoek naar de kennis en het gebruik van ‘live communicatie’ bij 1.503 Belgische marketing- en communicatiespecialisten. Belevingsmarketing, experience marketing, live communicatie..., het zijn nieuwe middelen voor merken en bedrijven om hun doelpubliek te bereiken. Via beklijvende live ervaringen worden consumenten én zakenrelaties/ klanten begeesterd voor een merk, product of dienst. Traditionele reclame is niet langer voldoende. De consument is de stortvloed aan tv-spots en onderbrekende reclameboodschappen trouwens beu.

Het onderzoek werd uitgevoerd door drie studenten van de Erasmushogeschool Brussel. De ondervraagden kwamen uit alle sectoren, zowel privé als overheid. “De meerderheid was actief in sales, marketing en communicate;

maar tussen de respondenten zaten ook enkele CEO’s, sales directors en VP’s marketing”, aldus Olivier Trop van The Oval Office. Dit zijn de belangrijkste resultaten: • Marketeers vinden field marketing, events en online marketing de meest effectieve media voor het creëren van merkengagement. • Klantenevents, vakbeurzen en personeelsevents vormen de top drie van de meest gebruikte live communicatie-uitingen. • Merkbekendheid, merkengagement en sales zijn de voornaamste redenen om live communicatie te gebruiken. Gelijkaardige onderzoeken in het buitenland tonen aan dat live communicatie (evenementen, field marketing & brand activation) en het creëren van merkbelevingen steeds vaker een belangrijke plaats innemen in de marketing- en communicatiemix van bedrijven.

LIVE

De wereld staat niet stil. Wie vooruit wil, moet openstaan voor vernieuwing. Communicatie en eventorganisatie zijn feitelijk meer met elkaar verbonden dan we denken. Een event is slechts

een andere vorm van bedrijfscommunicatie, één van de vele tools in de marketingmix en in vele gevallen ook goedkoper dan andere communicatievormen. Vandaag zien we dat zowel de consument als de businessklant op zoek gaan naar authentieke merkervaringen. Ze nemen hun (aankoop)beslissingen steeds vaker op basis van wat ze ‘live’ ervaren. Er dient zich een nieuw tijdperk aan waarin de combinatie van begeesterende live experiences en creatieve communicatie het verschil zal maken tussen succesvolle en minder succesvolle communicatie. De combinatie van authentieke en begeesterende ‘live experiences’ en creatieve communicatie is de meest effectieve manier voor merken om hun stakeholders écht te betrekken in hun verhaal. Een en ander heeft natuurlijk te maken met de onzekerheid bij de eindklanten en de stakeholders. Hoe moet ik mijn klanten bereiken? Moet ik aan above- of below the line-communicatie doen? Hoe schakel ik de social media in mijn verhaal in? Uit de resultaten van het onderzoek blijkt dat bijna 7 op de 10 respondenten (67%) akkoord


eventnews.be

19

Belevingsmarketing en live communicatie bepalen vandaag mee succes van merken

gaat met de stelling ‘Ik verwacht dat live communicatie in de toekomst aan belang zal toenemen’. 31% nam geen stelling en slechts 3% verklaarde deze stelling niet te delen. Met andere woorden, communicatiemomenten waarbij een organisatie of een merk haar verhaal live deelt met haar doelgroepen zullen in de toekomst alleen maar aan belang winnen. Dat kan tijdens een inspirerende personeelsvergadering, een verrassende fieldmarketingactie, een enthousiasmerend klantenevent, een beklijvende publiekshappening of een orginele beursaanwezigheid. Op deze manier worden merkbelevingen gecreëerd die het bedrijf toelaat een sterke emotionele band met zijn klanten en publiek op te bouwen. Red Bull gelooft hier al jaren in, maar ondertussen zijn onder andere ook de VRT (met Music for Life, Flikkendag,...), Flair (met Flair Shopping Day) en KBC (met Rock Werchter in je Bloed) overtuigde ‘believers’. Om maar een paar voorbeelden te geven. Ze creëren unieke ervaringen die de mensen (en de pers!) willen delen en doorvertellen, offline en via sociale media. Merken wekken op die manier sympathie op zonder hun product te agressief te promoten.

B2C én B2B

De meest zichtbare uitingen van live communicatie zijn vaak gericht naar de consumenten. Ze vinden plaats in shopping centra, op straat, op pleinen, op festivals,... . Maar ook voor het communiceren naar professionele doelgroepen en interne medewerkers gaan bedrijven steeds vaker merkbelevingen uitwerken. Via authentieke live ervaringen willen ze klanten en personeel begeesteren en betrekken in hun merkverhaal. Vooral aan klantenevents (55,7%), vakbeurzen (43,2%), interne events (33,8%), seminaries en congressen (26,5%) en field marketing (25,4%) wordt gedacht om deze live communicatie in de praktijk te brengen.

Mond-tot-mond

Sterke merkbelevingen liggen vaak aan de basis van mond-tot-mondreclame. 40% van de ondervraagden oordeelt dat field marketing en 38% dat events het effectiefste zijn om merkengagement te creëren. 6 op de 10 respondenten zetten het online delen van merkbelevingen en merkverhalen op de eerste plaats van de meest ‘merkengagerende’ media. Cinema (2%) en affichage (9%) scoren het minst.

Sociale media

De integratie van online/sociale media en live belevingen wordt als belangrijkste communicatievorm aangeduid om brand engagement te creëren, blijkt verder. “Veel bedrijven zien het belang van sociale media zeker in, maar centraal in een sociale mediastrategie staat wel ‘content’, inhoud”, aldus Trop. “Je kan pas efficiënte sociale mediacampagnes uitwerken als je communiceert met je doelgroep/klanten en daarvoor is regelmatig nieuwe content nodig. Een van de vormen van content zijn video’s en foto’s van live belevingen/events. Mensen willen graag events liken en sharen waar ze bij waren, die ze zelf hebben beleefd. Daarom gaan we er steeds vanuit dat de live beleving die we creëren likeable en shareable is.” Mensen die aanwezig zijn, moeten hun ervaringen online kunnen delen op hun eigen sociale medium. De verschillende merkactivaties die op festivals worden gedaan zijn een goed voorbeeld van live belevingen die via online communicatie worden versterkt.

www.theovaloffice.be


eventnews.be

20

Wim Van der Borght


eventnews.be

21

Economische realiteit dwingt Square Melon tot koerswijziging

H

et marketingbureau Square Melon uit Vilvoorde blijft zich concentreren op grensoverschrijdende promotieacties voor grote bedrijven. De internationale economische crisis verplicht iedereen om sneller, scherper en economischer te werken. De tijden van grote jaarcontracten met multinationals zijn definitief voorbij. Square Melon verdwijnt in België als naam en wordt vervangen door het vroegere Bananas, aangevuld door Amphion. Internationaal (VK, Frankrijk, Nederland) blijft Square Melon bestaan als succesvolle entiteit.

Square Melon terug naar oprichter

De nieuwe aanpak bij Square Melon valt samen met een verschuiving in het aandeelhouderschap. Oprichter Wim Van der Borght heeft zijn bedrijf namelijk weer in handen gekregen. Hij neemt het pakket aandelen van investeerdersgroep Gimv over en is opnieuw managing director. “In die context hebben we beslist om Square Melon België, dat een fusie was van Bananas, Demonstrate en Amphion einde 2010, terug te ‘unwinden’ (terug te draaien,

nvdr). Immers, de respectievelijke agencies werkten tot dan uitstekend toen ze nog kleiner en scherper waren. Deze scherpte is exact wat we nu opnieuw installeren. Deze retour naar vroeger is alleen van toepassing op België. In Nederland is deze ommekeer niet nodig. Dezelfde stabiele aanpak geldt voor Square Melon-UK waar het team uitstekend draait. In België blijven Bananas en Amphion in de groep. Alain Manders (oprichter Demonstrate, nvdr) verlaat de groep en begint zelfstandig en los van ons terug ‘zijn’ Demonstrate. Ook onze Franse dochter blijft operationeel vanuit Parijs onder de naam Square Melon France.” Logistiek blijft het platform in Vilvoorde omwille van haar grote capaciteiten bestaan. Wat kantoor en backoffice betreft, verhuist Demonstrate alleen voor het eerste naar een andere locatie in Brussel terwijl op logistiek en operationeel vlak alles gewoon in Vilvoorde blijft.

Projectmatige aanpak ipv jaarplannen

Vier jaar geleden koesterde Square Melon, dat toen nog Bananas heette, grote internationale dromen. Op de klantenlijst stonden heel wat multinationals voor wie het marketingbedrijf internationale campagnes kon voeren, waarbij

gekozen werd voor een direct contact met de consument. Om die internationalisering te ondersteunen, stapte Gimv in 2009 mee in het kapitaal. De holding investeerde toen een belangrijk bedrag in het bedrijf en kreeg daarvoor een belang van 62%. Van Der Borght behield een derde, de resterende 5% van de aandelen ging naar het management. De aanpak heeft twee jaar goed gewerkt, maar sinds de crisis klopte dit verhaal niet meer. De multinationals schroefden hun grote budgetten terug. Bovendien verkozen ze hun pijlen voortaan meer te richten op landen waar er nog een hogere economische groei was. En kozen ze meer voor een projectmatige aanpak, veeleer dan voor een aanpak met jaarplannen. Er wordt ook meer op korte termijn gewerkt. “Die evolutie houdt in dat we meer flexibel moeten worden en met kleinere eenheden moeten werken. Ook zal er bij de promotie van producten in het retailkanaal meer aandacht besteed worden aan de verhoging van de winkelbeleving en aan de integratie van digitale technieken. De inzet van animatrices op het winkelpunt is achterhaald.”

www.squaremelon.be


eventnews.be

22

ACT lighting design maakt indruk met redesign Cinescenie

P

uy du Fou viert dit jaar de 25ste verjaardag van Grand Parc, een historisch themapark dat in 1989 in Les Epesses in Frankrijk het levenslicht zag. De prestigieuze winnaar van de Thea Classic Award ‘Oscar’ in Los Angeles deed beroep op ACT lighting design voor de volledige herwerking van de belichting van het belangrijkste spectakel Cinéscénie. Lees meer...

Very Food scoort op feesten, beurzen en voetbalmatchen

N

et voor de vakantie blikten we met Boule Vinois van Very Food even terug op een bepaald drukke eerste jaarhelft. Het gereputeerde cateringbedrijf uit Deinze mag dan een stevige culinaire reputatie hebben verworven dankzij een resem bedrijfs- en privé feesten, ook op beurzen en sportmanifestaties oogst het ervaren cateringteam niets dan tevreden reacties. Lees meer...

Bio-evenementen in een betoverend kader …

N

atuur, elegantie en comfort om back to basics te gaan en mooie momenten te beleven ...

Hiervoor staat het Domaine de Graux, lid van de Hainaut Meetings & Events en vlakbij de historische stad Doornik gelegen. Lees meer...

Ideeën om uw personeelsfeest of meeting interactief te maken!

D

e gloednieuwe website www.interactify.be werd zonet gelanceerd door Mojuice.

Bedoeling is een aantal interactieve ideeën neer te poten met het oog op (onder meer) personeelsfeesten en andere bedrijfsactiviteiten die de deelnemers nauwer bij het gebeuren willen betrekken ... Lees meer...

Keep in Touch tovert “Steden en Hotels” om

B

ent u op zoek naar een ludieke oplossing om uw boodschappen over te brengen bij

uw werknemers, klanten of prospecten? Bent u op zoek naar een vernieuwende en flexibele methode voor uw ontspanningsactiviteiten na een meeting? Vraagt u zich af welk soort teambuildingactiviteiten de volgende jaren populair zullen zijn? Lees meer...

Maar wist u dat ons licht & geluidsspel niet stopt op de Mainstage? Achter de schermen gingen de backstage & VIP zones met alle aandacht lopen.. Lees meer...

Best Western Hotels winnen TripAdvisor Simply Special promo: ontvang één gratis voor certificate Best Western hotels wereldwijd winnen elke 10 betaalde! 1573 het TripAdvisor Certificate of Excellence

H

et Crowne Plaza Brussels - Le Palace biedt u voor elke 10 betaalde kamers en/of 10 betaalde vergaderarrangementen GRATIS 1 extra kamer en/of 1 extra vergaderarrangement aan. Aanbod geldig volgens beschikbaarheid voor boekingen voor 2013 en 2014 die gecontracteerd zijn voor 30 september 2013. Lees meer...

Maak de vertraging tot je voordeel!

J

e lanceert een e-marketing campagne! En in de eerste uren die volgen op de start van je e-mails krijg je de conversie. En dan zakt langzaam maar zeker het succes van je bericht tot de grafiek van de geregistreerde doorklikken langzaam maar zeker naar de bodem evolueert. Lees meer...

De partners van Namur Congrès: kwaliteitsbestemmingen

H

et “Château de Namur” en het “Château de la Poste” zijn de twee hotels van de Provincie Namen die het label “Wallonie Destination Qualité” hebben gekregen op 27 juni jl. Beide hotels hebben het eerste kwaliteitsniveau van klantendienst behaald en ze hebben een plaat gekregen die deze Waalse herkenning officieel bevestigt. Drie andere “zakentoerisme”- partners van Namur Congrès ontvingen eveneens een label ... Lees meer...

PRG EML Productions rocked TW Classic!

W

erchter is als een tweede thuis voor PRG EML Productions. Ze zijn immers al jaren trouwe leverancier van licht, geluid, LED schermen en rigging voor het festival TW Classic.

Awards 2013!

Het Certificate of Excellence van TripAdvisor® wordt enkel toegekend aan hotels die uitzonderlijke beoordelingen ontvangen van vakantiegangers op TripAdvisor. Slechts 10% van de meest succesvolle hotels op TripAdvisor ontvangt deze prestigieuze prijs. Lees meer...

Ghelamco Arena indrukwekkend geopend met PLAY

K

AA Gent speelde midden juli zijn eerste officiële match in de Ghelamco Arena tegen het Duitse Stuttgart. Met man en macht is er de voorbije weken gewerkt om het multifunctionele stadion klaar te hebben. Een race tegen de tijd. Maar op 17 juli 2013 rond half negen was het zover: de Gentenaars hebben een nieuwe voetbaltempel. En wat voor één. Lees meer...

Effie-ceo blikt graag terug op samenwerking We Make You Happy

O

p 13 juni 2013 vonden in de Koninklijke Vlaamse Schouwburg in Brussel de Effie Awards Belgium plaats. Zowat 500 vakmensen uit reclamemakend België woonden de 25e editie bij. Eventbureau We Make You Happy stond in voor het concept en de organisatie van de avond. Grote winnaar was Telenet King & Kong. Lees meer...

The Oval Office toert met MINI

L

ive communication bureau The Oval Office startte voor MINI met een roadshow langs industrieparken en KMO-zones.


eventnews.be

23

Dinner in the Sky

POUR LA PREMIÈRE FOIS À LIÈGE

D

inner in the Sky is een Belgisch event dat al in meer dan 45 landen heeft plaatsgevonden, waaronder Qatar, Oekraïne en Marokko, en binnenkort ook Mexico, de Strip in Las Vegas en China.

Dinner in the Sky is 7 jaar geleden in Brussel ontstaan, maar geniet inmiddels wereldfaam, met topchefs als Joël Robuchon, Yannick Alléno, Alain Passard, … achter het fornuis. Het event werd onlangs in Brussel goedgekeurd en zal, in samenwerking met het WBT en traiteur Exôzt – de keuken van Cercle de Wallonie – voor de eerste keer de hemel boven Luik innemen, met aan boord 7 van de beroemdste Waalse sterrenchefs, waaronder: • Sang-Hoon Degeimbre – L’Air du Temps** • Pierre Résimont – L’Eau Vive** • Arabelle Meirlaen – Cuisine Intuitive* • Eric Martin – Lemonnier* • Christophe Pauly – Le Coq aux Champs* • Vincent Gardinal – Le Prieuré Saint-Géry* • Philippe Fauchet – Philippe Fauchet

Dinner in the Sky

Septembre 2013 @ Opéra Royal de Wallonie à Liège Après avoir illuminé le ciel de Dubaï, Las Vegas, Monaco… Dinner in the Sky fera briller les étoiles de la gastronomie wallonne dans le ciel de l’Opéra Royal de Wallonie. Dès le 9 septembre, pas moins de 7 Chefs de talent se relayeront derrière les fourneaux célestes: Sang Hoon Degeimbre, Pierre Résimont, Christophe Pauly, Vincent Gardinal, Eric Martin, Philippe Fauchet et Arabelle Meirlaen. Cet événement exceptionnel rendu possible grâce à Exôzt, la cuisine du Cercle de Wallonie, est une occasion unique pour hisser haut les couleurs de votre entreprise.

Réservez votre table dès aujourd’hui sur www.cerclewallonie.be

Tot einde september krijgen bedrijven de mogelijkheid om de voordelen van het nieuwe MINI gamma te ontdekken tijdens een nationale tournee. Lees meer...

Full controlled iPad Solution van Mojuice

E

en iPad leid je doorheen uw evenement. Je huivert bij de gedachte dat uw gasten geen ervaring hebben met het gebruik van een iPad? Helemaal niet nodig. Mojuice ontwikkelde voor de opening van het nieuwe Rabobank Filiaal een module waarbij elke gast zijn persoonlijke iPad ontving en waarop hij alle informatie kreeg die hij nodig had. Bekijk hier de video!

Dit event vindt plaats van 9 tot 15 september 2013, tegenover de Opéra Royal de Wallonie. Info en reservaties: www.dinnerinthesky.be

David Ghysels T +32 475 63 58 73 info@dinnerinthesky.com

je best beroep op “Keep in Touch”. Want dat ietsje meer is voor elke klant anders. En dat heeft dit bureau goed begrepen. Lees meer...

Oscarwinnaar regisseert opera in Antwerpen en Gent!

C

hristoph Waltz, oscarwinnaar en ster uit films als Inglourious Basterds, Carnage en Django Unchained, maakt zijn debuut als operaregisseur met Der Rosenkavalier van Richard Strauss. De wereldpremière gaat van start in de Vlaamse Opera in Antwerpen en staat onder de muzikale leiding van maestro DmitriJurowski.

Lees meer...

Lees meer...

Eventbureau speelt in op klantenbehoeften

A.S. Technology realiseert groei van 11%

W

at zijn jouw verwachtingen van een eventbureau? Creativiteit, flexibiliteit, ervaring?

Uiteraard’, hoor ik je denken. Maar natuurlijk verwacht je nog net iets meer. Daarvoor doe

A

.S. Technology is sterk bezig. De specialist in expo- en eventtechniek noteert een tussentijdse omzetstijging van 11%. Ondanks het minder gunstig economisch klimaat.

De grote betrokkenheid met de klant is één van de belangrijke succesfactoren. Lees meer...

COCOMO – Officiële opening Ucare& Ilgat15

3

60 graden... Feedback? Communicatie? Celsius?

Bij Ucarecareersolutions en Ilgat15 zal 360° voortaan een ander belletje doen rinkelen. Op 20 juni opende Ucare haar gloednieuwe deuren op Ilgat15. COCOMO zorgde ervoor dat deze feestelijke opening een ware 360° belevenis werd. Lees meer...

Lamot verkozen tot beste event locatie buiten Brussel

C

ongres- en erfgoedcentrum Lamot behoort tot het kruim van de B-to-B eventsector in ons land. Dat blijkt uit een onafhankelijke enquête bij 350 bedrijven uit de Belgische Top 1.000. Het centrum aan de Haverwerf moet enkel Tour &Taxis, Wild Gallery en The Event


eventnews.be

24

Lounge (drie event sites in Brussel) in populariteit laten voorgaan. Lees meer...

Een exclusief eindejaarsgeschenk van BelgoSweet.be

B

elgosweet.be stelt u een bijzonder nuttig eindejaarsgeschenk voor: de fotokubus. Deze nieuwe fotokubus biedt drie voordelen ... Lees meer...

‘Gij zult niet afleiden’

E

-mailmarketing is niet alleen een bericht in de inbox van het contact droppen. Het is ook de aandacht trekken van de lezer. Deze aandacht moet uiteindelijk leiden tot de beoogde conversie. Iedere e-mail die je schrijft heeft een bepaald doel. Dat heb je vooraf in je hoofd en daar zal je achteraf ook op meten. Lees meer...

Abusol leidt Dag van Trainer in vlotte banen

D

e vijfde editie van de tweejaarlijkse ‘Dag van de Trainer’, een initiatief van de Vlaamse Trainersschool (VTS), mag met recht en rede als een succes worden bestempeld. Meer dan 1700 aanwezigen maakten er via workshops en seminaries kennis met het uitgebreide aanbod aan bijscholingen. Voor de eerste keer werd beroep gedaan op Abusol om de registratie en het onthaal te automatiseren. Lees meer...

Aangename VIPontvangst voor de sponsors

E

enmaal de Tour achter de rug is, zijn de hospitality-trailers van 4db Roadshows weer volop in gebruik bij de diverse wielerwedstrijden en -rondes in Nederland en België. Deze uiterst luxueuze units worden volledig uitgerust geleverd zodat de partners en sponsors van

het event hun gasten in een aangename en hoogst comfortabele omgeving kunnen ontvangen. Lees meer...

Belgian Spirits Company op jouw event

“B

elgian Spirits Company” (BSC) is een innovatieve distilleerderij die zich specialiseert in het ontwikkelen van kwalitatieve spirits. De 24-jarige ondernemer Pieter-JanFrooninckx heeft van kindsbeen af een passie voor spirits en wijnen. Samen met Izzy Van Aelst commercialiseert hij sinds november 2012 zijn eigen creaties. PJ en Izzy werken rond een duidelijke filosofie: “think big, start small, act fast”! Lees meer...

Flexibel en professioneel teamwerk van PLAY

P

as in onverwachte situaties, leert men elkaar goed kennen. Toen de Omega Pharma

Recente onderzoeken hebben uitgewezen dat mensen die uit eten gaan graag verrast worden met nieuwe, soms ongekende combinaties die de smaakpapillen tintelen. Foodpairing® kan u hierbij helpen Foodpairing® is een bron van inspiratie die wereldwijd door chefs, barmannen, patissiers en foodprofessionals actief in de voedingsindustrie gebruikt wordt als ondersteuning bij het maken van nieuwe combinaties met voeding en / of drank. Foodpairing®, is niet zoals vele receptenwebsites, gebaseerd op intuïtie of bestaande recepten, maar op een wetenschappelijke analyses. Hierdoor krijgt men een objectief overzicht van alle mogelijke combinaties en dit over alle culturen heen. Hierdoor is Foodpairing® een zeer unieke tool. De mogelijke combinaties worden visueel weergegeven in interactieve trees. Centraal in de tree staat het geanalyseerd ingrediënt met er rond mogelijke combinatie geclusterd in categorieën en subcategorieën. Hoe dichter het product tegen het centrum staat, hoe beter de match. In onze meer dan 1000 Foodpairing® trees vindt u heel wat klassieke combinaties terug. Terzelfdertijd geeft het inspiraties om door middel van een kleine twist er iets verrassend van te maken. Zo kan me gebakken steak combineren met witte chocolade. Deze werd gebruikt om een deel van de boter in de béarnaise te vervangen. De Foodpairing® trees kunnen ook gebruikt worden om totaal nieuwe, verrassende combinaties te maken. Sense for Taste | Johan Langenbick | Nijverheidstraat 7 | 8310 Brugge | T 050 36 75 00 | www.foodpairing.com | johan@foodpairing.com


eventnews.be Poolparty ten voordele van Pink Ribbon in een mum van tijd uitgroeide tot nationaal voorpaginanieuws, zette PLAY alle zeilen bij. “PLAY heeft daar heel flexibel en als team knap op ingespeeld”, bevestigt CEO van Omega Pharma Marc Coucke. Lees meer...

Deltarent en de BEA awards

O

p de 15de editie van de Benelux Event Awards viel MeetMarcel twee keer in de prijzen. Naast de felbegeerde gouden award voor het Pan-Europese Samsonite event nam het team van MeetMarcel ook een zilveren voor de launch van de iPhone 5 in opdracht van Mobistar mee naar huis. Deltarent, het bekende verhuurbedrijf voor licht–, klank- en trusstechniek, voorzag beide events volledig van klank en licht.

25

eigenaars van een 4x4 van het befaamde Japanse merk.

Een goed moment om vandaag hun Code of Conduct te introduceren.

Voor de locatie van de editie van 2013 viel de keuze op het Domein van de Grotten van Han.

Lees meer...

Lees meer...

Comgress: communicatieve meerwaarde aan congressen&beurzen

M

et het Belgian Insurance Congress van Kluwer en, voor de vierde keer op rij, het VokaCongres op de agenda belooft het een druk najaar te worden voor Comgress.

Intelligent licht voor turnshowSportac ‘86

A

l drie jaar is PLAY een vaste waarde tijdens de wervelende turnshows van Sportac ‘86 in Deinze. “Tijdens zo’n professioneel turnspektakel is de timing, kwaliteit en intensiteit van licht en klank cruciaal voor de beleving bij gymnasten en publiek”, zegt Didier Dejaeghere van Sportac ‘86. Lees meer...

Hoog tijd dus voor een gesprek met Wout Nechelput over de sleutel tot succes van Comgress.

Picobello speelt zijn 7de troef uit

Lees meer...

Lees meer...

Bij Green Pepper is uw event in goede handen

Tentendorp Veldeman op grasmat Standard Liège

M

O

nder de noemer ‘Managing Your Event’ levert Green Pepper professionele oplossingen voor de perfecte organisatie van de meest uiteenlopende evenementen. Privé feesten, bedrijfsfeesten, opendeurdagen, trouwfeesten, beurzen... het dynamische team van Green Pepper zorgt voor een persoonlijke benadering op maat van de klant. Lees meer...

Grote productie bij Digiforma

I

n juni werd bij Digiforma met man en macht gewerkt aan een groot project dat behoorlijk wat creativiteit, uren en mankracht kostte. Het team spendeerde vele uren aan het printen, snijden, buigen en lijmen van Re-board en Lightboard om uiteindelijk niet minder dan 812 displays klaar te stomen. Lees meer...

Toyota kiest voor het Domein van de Grotten van Han

T

oyota organiseert al verschillende jaren het ‘Cruiser Event’ dat vandaag is uitgegroeid tot een onmisbaar gegeven voor

O

p 6 juni vond Meetin’ Liège plaats, het grootste netwerkevenement in de provincie Luik. Deze memorabele derde editie ging door op de grasmat van Standard Liège, waar 15 jaar lang geen evenement meer georganiseerd werd. Lees meer...

Einde KAAI.16, COCOMO-floor verdieping blijft

N

ick Decrock, de stuwende kracht en bedenker van KAAI.16, kondigde enkele dagen geleden het einde van de creatieve hotspot in Hasselt aan. Na een 5-jarig bestaan sluit KAAI.16 eind 2013 de deuren. Althans, zolang er geen nieuwe eigenaar wordt gevonden, want het gebouw staat nu officieel te koop. Lees meer...

BESA introduceert Code of Conduct

O

p 20 juni ontving de Belgische beroepsfederatie voor evenemententoeleveranciers, BESA, haar nationale erkenning voor de vertegenwoordiging in de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de K.M.O.

et de Phantom stoel presenteert Picobello, gespecialiseerd in de verhuur van allerhande materialen voor de inrichting van evenementen, een hippe manier om uw gasten in de meest comfortabele omstandigheden van uw feest, seminarie of andere bijeenkomst te laten genieten. En dit aan de voordeligste prijzen op de markt! Lees meer...

Polyvalente eventlocatie aan de poort van Brussel

M

et verschillende polyvalente zalen, een karting circuit IN & OUTDOOR en twee ruime expohallen werpt Brussels Kart Expo zich op als een multifunctionele locatie voor een breed spectrum aan evenementen - van teambuildings en meetings over productpresentaties - persconferenties en bedrijfsfeesten tot en met beurzen en concerten. Maar er is meer... Lees meer...

Event’ives blijft aangenaam verrassen…

N

a 17 jaar waait een nieuwe wind door de gangen van Event’ives, het Brusselse evenementenbureau dat in haar bestaan een uitstekende reputatie heeft opgebouwd in de organisatie van zowel grootschalige bedrijfsevents als privé feesten. Gautier Leclercq, die sinds kort ook deel uitmaakt van het management, licht een tip van de sluier ... Lees meer...

Vervolg op pg 36


26

eventnews.be

Lauretum

specialist in laurierplanten en -bomen

D

e nv Laurica is reeds 42 jaar een naam in de kweek en verkoop van laurierplanten van superieure kwaliteit, vooral aan tuincentra en de groothandel. De gespecialiseerde kwekerij van de familie Devisch is niet alleen in België marktleider, maar heeft ondertussen ook naam en faam verworven in het buitenland. Het bedrijf uit Jabbeke beschikt over een ruim assortiment grote en oude laurierbomen. De handelsactiviteiten voor deze planten betreffen zowel verkoop als verhuur en werden in mei 2000 ondergebracht in een afzonderlijk deel van het bedrijf. Het complex van kweekvelden, tuinen, oranjerie en overwinteringshallen werd ‘Lauretum’ genoemd.

Zaakvoerster Sybiel Devisch: “Het Lauretum is een exclusieve laurierboomkwekerij die zowel planten verkoopt als verhuurt. Gezien de planten uit eigen kwekerij komen, garanderen wij steeds de beste kwaliteit. In alle groottes en vormen kunnen wij laurierplanten aanbieden tot ruim 3 meter hoog. Wij passen onze potdecoratie steeds aan volgens het thema van het evenement: dit gaat van een klassieke versaille bak tot een zeer strakke design decoratiepot. We houden van unieke concepten. Onze planten moeten vaak ook functioneel zijn en ook hier hebben we een oplossing voor: laurierhagen tot bijna 3 meter hoog. Het vervoer kan bovendien steeds door onze eigen dienst worden verzorgd.”

SCHRIJF U IN VOOR DE 5DE EDITIE VAN DE BOOST AWARD ! Oproep aan alle PCO’s, evenementenbureaus en organisatoren van teambuilding-activiteiten: organiseert u dit jaar een orginele en creatieve incentive, bedrijfsevent, publieksevenement of congres in Oostende? Neem dan deel aan de BOOST Award Best of Oostende Incentive, Corporate & Public Event and Convention of the Year. De uitreiking zal plaatsvinden in het voorjaar van 2014. De feesteditie belooft een topper van formaat te worden! Deelnemen: vul het inschrijvingsformulier in op www.boostaward.be.

“Als onze planten of bomen na een evenement beschadigd terugkomen, worden ze terug in onze kwekerij geplaatst. We hebben bovendien een zeer ruim en gestandaardiseerd aanbod. Wie bijvoorbeeld 300 plantjes nodig heeft, zal die krijgen. We hebben er duizenden in de kwekerij.” Referenties: Jumpings (Monaco, Mechelen), WK Voetbal (Duitsland), Beursgang Bpost (DDMC), lancering nieuwe Range Rover (Pro First), beurzen: Classica (Kortrijk), Countryside (Gent), Cocoon (Brussel), Autosalon (Brussel)

www.lauretum.be

VISIT OOSTENDE www.visitoostende.be

Informatie: Boost Award secretariaat (Toerisme Oostende vzw) Monacoplein 2 / 8400 Oostende / T +32(0)59 255 317 boost@toerisme-oostende.be / www.boostaward.be


eventnews.be

27

Foto, vlnr: Bernard Lahousse, Johan Langenbick, Peter Coucquyt

Ontdek nieuwe smaakcombinaties dankzij

FOODPAIRING

®

F

oodpairing is een methode die stelt dat producten met elkaar gecombineerd kunnen worden wanneer ze aroma’s gemeenschappelijk hebben. De theorie werd voor het eerst begin jaren ’90 naar voor geschoven, maar pas ten volle ontwikkeld in 2009 door het Brugse bedrijf SENSE For TASTE. Dit bedrijf ondersteunt chefkoks, barmannen en catering- en voedingsbedrijven in hun zoektocht naar nieuwe smaakcombinaties. Via de website Foodpairing.com kan een chef nieuwe combinaties zelf samenstellen en gerechten ontdekken. De website en de Foodpairing-blog worden tegenwoordig jaarlijks door meer dan 1.000.000 chef-koks en andere professionals gebruikt, uit meer dan 150 landen. SENSE For TASTE werd opgericht door Bernard Lahousse (bio-ingenieur), Johan Langenbick (industrieel ontwerper) en Peter Coucquyt (topchef en voormalig Michelin sterhouder).

Aroma-analyse

“De vraag naar dergelijk model, naar potentiële nieuwe voedingscombinaties kwam uit de sector zelf”, vertelt Peter Coucquyt. “De methode is gebaseerd op het principe dat ingrediënten goed met elkaar samen gaan als ze belangrijke aroma’s gemeenschappelijk hebben. Het proces begint met een aroma-analyse op het te combineren product. Het proces resulteert in een Foodpairing-tree: een visueel hulpmiddel voor chef-koks en bartenders dat aangeeft welke ingrediënten gecombineerd kunnen worden. Daarin vind je klassiekers terug, maar tevens nieuwe, verrassende combinaties.” Als je een bepaald product selecteert, dan staat het in het midden van de Foodpairing-tree. Er rond bevinden zich allemaal voedingmiddelen waarmee je het hoofdproduct kan combineren. De afstand tot het midden geeft aan hoe goed de combinatie is. Zo ontdek je op de foodpairing tree dat champagne lekker smaakt bij gebakken eendenlever, maar nog beter bij parmezaan en mosselen. Op dezelfde manier kan je de klassieke cocktails of gerechten ontleden. “Het blijft wel de taak van de chef om de hoeveelheden te bepalen.” Met andere

woorden de chef is en blijft erg belangrijk. Het is zijn creativiteit en vakkennis die uiteindelijk leiden tot een lekker gerecht. Momenteel telt Foodpairing.com zo’n 1.400 producten. SENSE For TASTE beheert niet alleen de website, maar biedt ook de mogelijkheid aan voedings- en drankbedrijven om eigen applicaties te ontwikkelen op basis van de Foodpairing-data. Zo heeft bijvoorbeeld LEFFE een reeks van mogelijke combinaties rond hun bieren op de eigen website.

Gedeeltelijk gratis

De website is gedeeltelijk gratis, waarvoor je toch al een 50-tal Foodpairing-trees krijgt en zo’n 300 voorbeeldrecepten. Wie echter alle producten wil consulteren, moet een abonnement betalen (1.400 Foodpairing-trees). Een abonnement kost 15 euro per maand.

www.foodpairing.com


GENT

GENT

KORTRIJK

GRMASTTKIOSFFIE*

WELKO

BRUSSEL

BRUSSEL

MET SANDTON BACK TO BUSINESS ONTDEK DEZE OASES VAN RUST IN UW DRUKKE AGENDA GENT - SANDTON GRAND HOTEL REYLOF - HOOGSTRAAT 36 Sandton Grand Hotel Reylof is een prachtig 4-sterrenhotel in het centrum van Gent dat beschikt over 158 kamers, appartementen en suites, met een uitgebreide eigen wellness. U kan er terecht voor uw meeting, trainingssessie, workshop, seminarie, productpresentatie en nog zoveel meer. Het hotel heeft een capaciteit van 9 meetingrooms en een foyer, elk met zijn eigen authentieke sfeer. Alle meetingzalen hebben een volledige audiovisuele uitrusting (inclusief beamer, flip chart en scherm) en beschikken over daglicht en gratis WIFI. Laat u naast uw event verleiden door het sfeervolle restaurant en bar “Lof” en de champagne- en cocktailbar.

KORTRIJK - SANDTON HOTEL BROEL - BROELKAAI 8 Sandton Hotel Broel is gelegen in het hartje van Kortrijk met 70 kamers en 7 meetingrooms. Deze multifunctionele zalen bieden alle mogelijkheden voor vergaderingen, conferenties, beurzen en feesten naar uw gewenste zaalopstelling. Ze bieden allemaal gratis WIFI en zijn uitgerust met alle moderne apparatuur. Broel biedt naast zijn meetingzalen ook een eigen bistro, fitness, binnenzwembad en sauna waar u heerlijk kan genieten.

BRUSSEL - SANDTON PILLOWS - ROUPPEPLEIN 17 Sandton Pillows is een 4-sterren boutique hotel in Brussel met 45 luxe kamers en 2 meetingrooms. De zalen beschikken over gratis WIFI en hebben een volledige audiovisuele uitrusting. Deze zijn te reserveren op basis van dagdelen of met een volledig verzorgd vergaderpakket. Pillows is een prachtig hotel met zijn eigen persoonlijke sfeer. Geniet van Brussel en verblijf in hét stadshotel met al zijn luxe en comfort.

*dagmeeting min. 10 - max. 20 pers - geldig van september tem december 2013 voor nieuwe aanvragen met referentie MICE E-zine


eventnews.be

Bruno Demoulin en Agnès Collet

29

Al 30 jaar

uitmuntende culinaire prestaties T

raiteur Paulus heeft aan alle edities van het vroegere Taste & Traiteurs event deelgenomen en kan zich bovendien laten voorstaan op ruim 30 jaar ervaring. Het ligt dan ook voor de hand dat het bedrijf is uitgekozen tot speciale ambassadeur voor de volgende culinaire beurs All About Food & Events die op 27 februari 2014 zal worden gehouden in Brussels Kart Expo, aldus directeur Bruno Demoulin.

www.paulus.be

‘Met een team van 70 fulltime medewerkers die beschikken over ruim 20 jaar ervaring, een onberispelijk schone werkplek en een breed relatienetwerk (zalen, kastelen, unieke locaties), heeft Traiteur Paulus rijke ervaring opgedaan en naamsbekendheid verworven in Brussel, Wallonië en in Luxemburg. Het bedrijf is dan ook uitermate geschikt om als ambassadeur op te treden en te praten over de vroegere beurs Taste & Traiteurs, waar het vanaf het begin aan mee heeft gedaan. Om meer zichtbaarheid te geven aan deze ontmoetingsplek voor evenementenbureaus en event managers van alle bedrijven, hebben de organisatoren besloten om nog meer leveranciers uit te nodigen; zo kunnen de event managers op één plek met een groot aantal professionals in kontact treden. Zonder aan de vertrouwde kwaliteit in te boeten, biedt All About Food & Events hen de mogelijkheid alle nodige informatie op te doen binnen twee à drie uur; geen poespas of tijdverspilling, maar effectief en to the point.’


eventnews.be

30

Comgress

geeft congressen en beurzen een communicatieve meerwaarde

M

et het Belgian Insurance Congress van Kluwer en, voor de vierde keer op rij, het VokaCongres op de agenda belooft het een druk najaar te worden voor Comgress. Hoog tijd dus voor een gesprek met Wout Nechelput over de sleutel tot succes van Comgress.

Comgress is een nieuwe naam, maar een ervaren speler in de congres- en expomarkt. Dat vraagt om wat verduidelijking?

Wout Nechelput: ‘Comgress is al een hele tijd bezig. We zijn gegroeid uit de evenementenafdeling van D’M&S. Deze communicatiegroep uit Brugge beschikt met D’M&S Live al jaren over een sterke event organiser. Naast bedrijfsevenementen, incentives en meetings waren congressen, seminaries en beurzen één van de specialiteiten. Koerierbedrijf TNT Express en farmareus AstraZeneca kwamen bij ons aankloppen voor hun seminaries. En met congressen voor IUMI, de internationale federatie van scheepsverzekeraars, en de Europese Unie maakten we snel naam als professional congress organiser. Vorig jaar hebben we die congres- en expoactiviteiten ondergebracht in een aparte structuur die de naam Comgress heeft meegekregen.’

Comgress is een affiliate van de D’M&S Groep. Wat betekent dat?

Wout Nechelput: ‘Met affiliate bedoelen we dat Comgress een gespecialiseerde entiteit is die losstaat van, maar nauw verbonden is met de D’M&S Groep. Dat biedt heel wat voordelen. Duidelijkheid in de eerste plaats. Klanten weten nu direct dat Comgress hen een optimale congres- of een beursbeleving garandeert én met de hulp van D’M&S de communicatie van hun event krachtig invult. Naast locatie, organisatie en accommodatie is communicatie - de com- uit onze naam immers een vaste pijler.’

Jullie zien een congres of vakbeurs dus als een volwaardige communicatietool?

Wout Nechelput: ‘Absoluut. Een congres of beurs is pas geslaagd als het imago van de onderneming of organisatie er sterker uitkomt. Daarom laten we niets aan het toeval over en regelen we alles van A tot Z. Planning en programma, de technische support en praktische organisatie, standbouw, marketing en communicatie, catering, reisformaliteiten en hotelaccommodatie. Comgress biedt een full service om iedereen een aangename ervaring (en uitstekende reputatie) te bezorgen.’

Doen jullie alles zelf of werkt Comgress samen met externe partners?

Wout Nechelput: ‘We hebben alles in huis om een 360° service aan te bieden. Onze ‘historische’ band met D’M&S speelt natuurlijk in ons voordeel. D’M&S Online heeft bijvoorbeeld een unieke ervaring in het ontwikkelen van digitale registratieplatformen. Voor een vakbeurs zoals P.A.I.N.T. van BOSS paints kwam die expertise goed van pas. En het is altijd handig als je voor het uitwerken van een creatieve communicatiestrategie kunt rekenen een van de grootste onafhankelijke reclamebureaus van België, D’M&S Offline! Bovendien werken we nauw samen met de andere affiliates van de D’M&S Groep. Pressworld schakelen we in als we een perscampagne willen opzetten. Bij Atos Graphics kunnen we terecht voor het drukken van programmabrochures, maar ook voor signalisatiemateriaal en ander drukwerk. En Delicious Catering - tweevoudig winnaar van de gouden Event Catering Award op de BEA’s - is onze preferred cateringpartner. Onze klanten kunnen er dus gerust in zijn: hoe druk het ook wordt dit najaar, Comgress heeft alles onder controle.’

www.comgress.be


eventnews.be

31


32

eventnews.be

Event’ives blijft aangenaam verrassen… N

a 17 jaar waait een nieuwe wind door de gangen van Event’ives, het Brusselse evenementenbureau dat in haar bestaan een uitstekende reputatie heeft opgebouwd in de organisatie van zowel grootschalige bedrijfsevents als privé feesten. Gautier Leclercq, die sinds kort ook deel uitmaakt van het management, licht een tip van de sluier…

Nieuwe bedrijfsstructuur

Gautier Leclercq, die bij Event’ives al verschillende jaren aan de slag is als event coördinator, gaat voortaan door het professionele leven als volwaardige partner binnen de nieuwe bedrijfsstructuur. “Patrice Ryelandt, die Event’ives in 1996 heeft opgericht, blijft op post als algemeen zaakvoerder, terwijl ik me in de toekomst meer zal focussen op de strategische ontwikkeling van ons evenementenbureau. Het is de bedoeling dat we een nieuwe event coördinator aantrekken die mijn vroegere takenpakket zal overnemen. Momenteel zijn we met drie, maar we hebben net nog een project manager in dienst genomen om onze organisatie te versterken. We hebben de voorbije jaren een stevige groei gekend en die willen we uiteraard verderzetten. We hebben een mooie portfolio met heel wat trouwe klanten en er komen nog steeds nieuwe aanvragen binnen. Voor mij persoonlijk is het een zeer interessante uitdaging en samen met Patrice zal ik er alles aan doen om Event’ives verder uit te bouwen.”


eventnews.be

Zomerse drukte

Afgelopen maand werd alvast de zomer uitstekend ingezet met een aantal zomerparty’s. “Twee grote bankinstellingen hebben opnieuw beroep gedaan op onze knowhow om een zomers feest voor het personeel te organiseren. We hebben ook een event op poten gezet voor een hotelketen en de animatie verzorgd bij de concessiehouders van Renault Brussel naar aanleiding van de lancering van het nieuwe model ‘Captur’. Ook enkele privé evenementen en incentives stonden met stip in onze agenda. Het najaar kondigt zich eveneens rooskleurig aan met de meest uiteenlopende events voor heel verschillende klanten. Precies dat is een van onze sterke punten: wie de klant ook en is, wat er ook op zijn wensenlijstje staat, wij doen er alles aan en zetten al onze ervaring in om het gebeuren tot een geslaagd eindresultaat te leiden. 2012 was voor ons een recordjaar en ook 2013 ziet er zeer veelbelovend uit met klassieke, maar ook verrassende activiteiten.”

Bowery Goes South

Een voorbeeld? Vorig jaar pakte Event’ives uit met een succesvol pop-up event in het schitterende gebouw van Glaverbel. En dat wordt nu herhaald, maar dan wel gespreid over twee weken! Aanleiding daartoe is Bowery Goes South, het tijdelijke restaurant van Smets Premium Store Brussels dat zich van 16 tot 27 september 2013 vestigt in de besloten tuin van de vermaarde Glaverbel Building in Watermaal-Bosvoorde. De Bowery, geopend in december 2011 en in de editie 2013 van Gault et Millau uitgeroepen tot beste nieuwe restaurant in de Brusselse regio, wil de zomer op passende wijze afsluiten en opent twee weken lang van maandag tot vrijdag, telkens van 12u tot 14u de deuren voor een lunchformule voor slechts 25 euro (voorgerecht / hoofdgerecht of hoofdgerecht / dessert) of 30 euro (voorgerecht, hoofdgerecht én dessert). Reserveren kan vanaf vandaag via 0470 09 26 18. “De bezoekers zullen er kunnen genieten van de unieke combinatie

33

van architectuur, design en gastronomie. Iedereen is er welkom in de speciale tent die we centraal in de schitterende tuin opstellen. ’s Avonds, en daar komen wij dan weer op de proppen, kan de ruimte gehuurd worden voor allerlei bedrijfsevents of privé feesten. Het ganse complex is dan beschikbaar voor bijvoorbeeld een cocktail party of bedrijfsfeestje. Wie interesse heeft, neemt zo snel mogelijk contact op met ons. Wij staan garant voor een totaalconcept op maat van de klant.”

www.eventives.com


NOT JUST ANOTHER VENUE

WITH AA DOCK’S NEW EXPERIENCE

01 POLYVALENT

SCALABLE

NEW BAR NEW KITCHEN

VIP-ROOM

NEW PATIO

*OUFSOBUJPOBMFMBBOt#SVTTFMT


WE RECENTLY CREATED MORE SPACE! 600M2

850M2

tJOGP!BBEPDLTCF


eventnews.be

36

ISS en The Event Lounge CROZZ Events heet slaan de handen opnieuw Next Event Next Event zich drie jaar geleden aanopnieuw in elkaar Toen sloot bij de multimediale groep CROZZ nv

O

p donderdag 16 mei 2013 nodigde ISS haar bevoorrechte relaties uit op het “Facility Services Seminar” om hun dienstengamma in de kijker te zetten.

Tijdens dit uitzonderlijke evenement, in de toplocatie The Event Lounge, werden de innovatieve diensten van het bedrijf voorgesteld. Lees meer...

RoboCup 2013 trapte goed af, mede dankzij Neptunus!

D

e stad Eindhoven was dit jaar gastheer voor hét Robotica wereldkampioenschap: De RoboCup. Na eerdere edities in o.a. Japan, Australië, de VS, China, Singapore en Mexico vond de 17e editie nu in Nederland plaats. Omdat het een evenement van formaat is en alle wedstrijden en bezoekers goed gehuisvest moesten worden, werd de hulp van Neptunus, specialist in tenten voor evenementen ingeschakeld. Lees meer...

Harley Davidson en Best Western Hotels verlengen samenwerking

B

est Western International en Harley Davidson Motor Company® hebben aangekondigd dat ze hun samenwerking verlengen met nogmaals 3 jaar.

veranderde de naam van het evenementenbureau in Crozz Events BVBA. Naar aanleiding van de recente overname van CROZZ heeft het evenementenluik nu de beslissing genomen om voortaan opnieuw autonoom te opereren onder de vlag van Next Event. Lees meer...

Sylvester rolt Whoppaloper uit voor Telenet

H

et nieuwe Telenet-tariefplan Whoppa werd maandag met veel fun en plezier gelanceerd. Sylvester ondersteunde het Mechelse telecombedrijf bij dezelaunch voor zowel de interne events, de styling van de inkomhal, de persconferentie als de bijbehorende filmpjes. We werden er zelf wat ‘Whoppa’ van ... Lees meer...

L’Aile ou la Cuisse wordtFOODstories

M

idden juni 2013 werd de geboorte van een nieuwe firma gevierd! “Met trots hebben wij FOODSTORIES boven het doopfont gehouden! Wij hebben L’Aileou la Cuisse een plaatsje in de souvenierkast gegeven en brengen wij al onze huidige en nieuwe activiteiten samen onder FOODSTORIES. Wij hopen van harte u de komende jaren verder te mogen van dienst zijn en samen een mooi verhaal te schrijven ... Lees meer...

Best Western breidt deze samenwerking tegelijkertijd uit van de Noord-amerikaanse hotels naar alle hotels wereldwijd!

Event Masters pakt uit met eye-path

Lees meer...

N

Panos blaast 30 kaartjes uit in de Wild Gallery

T

er ere van de 30ste verjaardag van Panos hebben de agentschappen Edvardsson en LapinQuotidien de handen in elkaar geslagen om dit evenement te organiseren. Zij hebben de Wild Gallery gekozen als eventlocatie. Concessiehouders en partners waren uitgenodigd om deze verjaardag samen te vieren. Lees meer...

a ruim een half jaar intensieve voorbereiding maakt Event Masters opnieuw zijn naam waar als vooruitstrevend bedrijf met een innoverend interactief stadsspel, eye-path. In tegenstelling tot de klassieke stadsspelen die tot nu toe overal werden gespeeld kunnen de teams dankzij dit unieke platform onderweg met elkaar in interactie treden. Lees meer...

The Promise trekt ten strijde tegen No Shows

T

he Promise vzw is een gezamenlijk initiatief van RocMe.eu, EMA Society, Site Belgium

en MPI Belgium om de zogenaamde No Shows en verspilling in onze sector tot een minimum te herleiden. Elk bedrijf dat gebruik maakt van het ‘Spoilman’-logo op zijn uitnodiging geeft te kennen dat ze het probleem ter harte nemen en een oplossing willen voor het No Show probleem. Lees meer...

NewWorld goes undercover …

O

p 13 juni reden zo’n 50 VIP genodigden van onze klant het landgoed binnen van een zeer magische château... In de weken daarvoor kregen zij boodschappen van MI6’s eigenste ‘M’. Hierbij werd men uitgenodigd voor een missie, waarbij alle verdere details geheim werden gehouden. NewWorld ontwikkelde een registratiewebsite en alle verdere communicatie, volledig in 007 stijl. Lees meer...

Creatief met tapijt bij Event Flooring Services

D

e R&D afdeling bij Sommer, het zusterbedrijf van EFS, staat niet stil.

Op enkele maanden tijd zijn er 3 nieuwe en unieke producten toegevoegd aan het expoassortiment ... Lees meer...

24Seven goes China!

N

a een zeer succesvolle eerste editie van Q8 United Luxemburg, vierde 24Seven met Q8 op vrijdag 14 juni de tweede editie. We trokken hiervoor naar de Catclub in Luxemburg, die we voor de gelegenheid omtoverden tot een sfeervolle ware Chinese tempel. Lees meer...

Mondiale samenwerking ID&T

I

n juni werd op het hoofdkantoor van ID&T te Amsterdam overeenstemming bereikt met de THEARENT groep over een exclusieve samenwerking. THEARENT groep zal vanaf heden wereldwijd instaan voor levering van de textiel benodigdheden voor de diverse evenementen van de ID&T groep, zoals Sensation, MysteryLand, Thunderdome en TomorrowLand. Lees meer...


eventnews.be

37

Partyband Soulbrothers N

a een spetterende zomer zijn Soulbrothers klaar voor een druk najaar en voorjaar.

klaar voor uw event!

Afgelopen maanden zorgde SOULBROTHERS voor onvergetelijke, feestelijke momenten op tal van beroemde festivals en bekende pleinen. Telkens weer ging een uitzinnig publiek plat voor dĂŠ partyband van het jaar. Graag komen Soulbrothers op uw evenement laten zien wat entertainen nu juist is. Deze live partyband speelt alle dancehits maar gaat nog verder dan dat. Salsa, RnB, disco, schlager en drum and bass, geen enkel genre wordt overgeslagen. De lead-vocals van Charel Van Dombrug, Vincent Goeminne en Wim Soutaer worden bijgestaan door 3 steengoede muzikanten. Het staat vast dat deze heren voor sfeer zullen zorgen! Veel publieksinteractie en veel humor. Een muzikale pletwals met de allergrootste dansbare hits. EĂŠn pompende, energieke set en opwindende cocktail die eveneens inzetbaar is voor een internationaal publiek!

Let the Party begin!

SOULBROTHERS 1 SOULBROTHERS 2

ttt artists - info@tttartists.be 03/355.33.33 www.tttartists.be - www.soulbrothers.be


eventnews.be

38

TOM DICE

  EXCLUSIEF VOOR CORPORATE EVENTS!

T

om Dice wil zich het komende jaar in alle rust voorbereiden op zijn 3de album; daarom is hij even niet meer beschikbaar voor openbare evenementen.

Echter blijft Tom Dice WEL exclusief beschikbaar voor corporate events! Tom Dice is naast zanger ook een uitstekende muzikant en songwriter. Tom werd bekend door het VTM-programma ‘X-Factor’ en vertegenwoordigde ons land op het Eurovisie Songfestival in 2010, met het ingetogen en oprechte ‘Me And My Guitar’. Hij eindigde tijdens de halve finale 1ste (!) en tijdens de grote finale knap zesde. Ondertussen is hij een gevestigde waarde geworden in de Belgische muziekscène en bracht hij de succesvolle albums ‘Teardrops’ en ‘Heart For Sale’ uit. Hij kan reeds putten uit een lange playlist van eigen hits zoals ‘Lucy’, ‘Utopia’, ‘Out At Sea’, ‘Il Nous Faut’, ‘Drive Me To Paris’ en ‘Let Me In’. Tom Dice is zowel SOLO als met zijn LIVE BAND beschikbaar én hij maakt met plezier een set op maat!

VIDEO TOM DICE – Il Nous Faut VIDEO TOM DICE – Me and My Guitar

TTT ARTISTS - info@tttartists.be - 03/355.33.33 www.tttartists.be


eventnews.be

39

Ibernice MacBean

NEW album out now

Little Black Curls

IBERNICE MACBEAN 2013

U_1870_kaartje00_A.indd 1

10/04/13 16:28

Zomerse Jazz in stijl – release full album “Little Black Curls”

I

bernice MacBean (NL) is een opvallende podiumverschijning en voelt zich thuis in jazz, pop, soul en wereldmuziek. Als zangeres werkte ze samen met oa Zap Mama, Mark King, Paul Michiels, Dirk Brossé en gezelschappen als Atraversando. In 2011 en 2012 stond ze samen met pianist-legende Jack Van Poll op het podium in het Fakkeltheater te Antwerpen. Eind 2012 betoverde ze het publiek in een uitverkochte Music Village te Brussel. Op 17/04/13 verscheen haar allereerste solo album “Little Black Curls”. Met allemaal heerlijke jazzy songs uit bekende en minder bekende films. Op het album staan ondermeer ook een fantastisch duet met Paul Michiels én een pakkend duet met Brahim.

Komende zomer is Ibernice Macbean ook live te bewonderen, in haar eigen jazzy stijl en samen met het Johan Clement jazzcombo brengt ze een fantastisch repertoire, met tal van bekende filmsongs en soundtracks en andere popnummers. Filmmuziek uit The Color Purple, Breakfast at Tiffany’s, The Fabulous Baker Boys, Mo’better Blues, Corrina Corrina, Black Orpheus, Take a Chance, The Bone Collector, I am Sam … and many more!

Something to look forward to! ttt artists - info@tttartists.be 03/355.33.33 www.tttartists.be


BRUSSELS KART Op zoek naar een verrassende en dynamische plek voor uw volgende teambuilding of lancering van een nieuw product? Brussels Kart Expo ontvangt u aan de rand van Brussel in een stimulerend en motiverend kader. Brussels Kart Expo ligt naast de E40 en de Brusselse ring. Een ideale ligging, vanwaar u ook komt. Brussels Kart beschikt over diverse polyvalente zalen met een oppervlakte van 12 tot 300 m² en een capaciteit tot 300 personen. Brussels Kart heeft ook een eigen restaurant. Op de gevarieerde kaart vindt u verfijnde gerechten uit de FransBelgische keuken: van dagschotels tot businesslunches en à la carte menu’s En wat dacht u van karting met collega’s of klanten om een intensieve meeting mee af te sluiten? Brussels Kart heeft een IN & OUTDOOR circuit. Een originele en wervelende activiteit die de teamgeest versterkt en de deelnemers leuke sensaties bezorgt. Hebt u voor uw event een grotere ruimte nodig, dan kan u zeker een bezoekje brengen aan onze twee Expo hallen. Expo Hall 1 = 3000 m² en Expo Hall 2 = 4800 m². Van beide ruimtes, die uitgerust zijn met een zeer krachtige verwarmings- en elektriciteitsinstallatie, kunt u één grote hal van 8000 m² maken. U huurt de Expo hallen vrij van toeleveranciers. Uw klanten en bezoekers kunnen hun auto achterlaten op een privéparking. De parking ligt naast de hallen, is volledig verlicht en heeft een capaciteit van 2500 wagens.

Brussels Kart – A. Gossetlaan 11, B-1702 Groot-Bijgaarden T + 32 467 28 00 – mail@brusselskart.be www.brusselskart.be

BUSINESS CENTER MAAKT UW BEDRIJF DYNAMISCHER!

Eventnews E-zine  
Eventnews E-zine