SEE YOU @LEIDSCHE RIJN VLEUTEN DE MEERN & HAARZUILENS

Page 1

SEE

YOU

@LEIDSCHERIJN vleuten de meern

& haarzuilens horecagids 2021


Support our local Kijk voor actuele informatie over openingstijden, reserveren etc. op de site van het desbetreffende horecabedrijf! In dit magazine staan veel lokale horecabedrijven, maar het is geen compleet overzicht. Sommige bedrijven waren niet bereikbaar, andere wilden niet vermeld worden. Ook hebben we ervoor gekozen om horecaondernemers te benaderen die je echt een paar uurtjes uit bieden en niet alleen een bezorg-/afhaaloptie, to go of snelle snacks. Heb jij een horecabedrijf in Leidsche Rijn/Vleuten-De Meern/Haarzuilens/’net buiten LR/VdM’ en wil je input aanleveren voor de volgende editie van dit horecamagazine? Stuur ons dan een mail: info@roodenpaars.nl. Concept: ROOD & PAARS bladenmakers, tekst + foto’s: alle deelnemende horecabedrijven, vormgeving: Diana Unk/UNK Ontwerp, eindredactie: Anoek Roodenburg/ROODschrijft Coverfoto: CastelumCafé Vragen, opmerkingen, samenwerken of ideeën? Mail ons! info@roodenpaars.nl Instagram: @rood_paars | Facebook: /ROODenPAARS | www.roodenpaars.nl


ls!

Om ‘onze’ horeca in Utrecht-Leidsche Rijn, Vleuten-De Meern, Haarzuilens e.o. te steunen en in de spotlights te zetten, bedachten we deze online horecagids. Blader dit magazine door, kies je favoriet, probeer ook eens een andere smaak of een nieuwe plek en reserveer. Proost, op een mooie zomer! Diana en Anoek | ROOD & PAARS bladenmakers (ook de makers van Leidsche Rijn Magazine)

horecagids 2021 | 3


LEIDSCHE RIJN CENTRUM

BAGELS & BEANS www.bagelsbeans.nl Hof van Bern 8 ma 10.00-18.00 di t/m za 8.30-18.00, zo 10.00-17.00 Lunch? Bagels natuurlijk! Veel gezonde producten op de kaart, daar waar mogelijk duurzaam en bio­­ logisch, maar ook zeker de plek voor zoetekauwen.

nieuw

DE BARON www.eetcafedebaron.nl Brusselplein 185 7 dagen per week van 10.00-24.00 De Baron is de huiskamer van Leidsche Rijn, waar je binnenkomt voor koffie met gebak, heerlijke broodjes voor de lunch, een vers getapt biertje met bitterballen of een van de gerechten uit de houtskoolgrill.

4 | horecagids 2021


KAVOS WINEBARRESTAURANT www.winebarkavos.com Brusselplein 5 di t/m zo van 12.00-21.30 Grieks-mediterraans restaurant, waar iedereen welkom is. ‘Hippe & moderne’ Grieken, die het net even anders doen.

BUURTEN IN DE BIEB www.kombuurten.nl/buurten-in-de-bieb Brusselplein 2 zo t/m di vanaf 11.30, woe t/m za vanaf 10.00 Sfeervolle, toegankelijke huiskamer met goed eten en drinken voor gezinnen, winkelende bezoekers van Leidsche Rijn Centrum en zakelijke afspraken. De slogan van Buurten is dan ook: ‘Van gehaktbal tot oester!’ horecagids 2021 | 5


LEIDSCHE RIJN CENTRUM INDO FOOD HOUSE

nieuw

www.indofoodhouse.nl Grauwaartsingel 300 ma-di 16.00-20.00 wo-do 11.00-20.00 vrij t/m zo 10.00-22.00 Modern indo food voor iedereen die van tasty, spicy & goodlooking indo food houdt. Van een sandwich saté ajam in de middag tot een cocktail op het terras in de avond. Heb je zin in rendang of saté ayam in het Utregse Bali? Dan moet je hier zijn!

ALAN & PIM’S www.alanenpims.nl Brusselplein 11 7 dagen per week van 12.00-22.00 Alan & Pim’s is een allemansvriend voor elke kipliefhebber. Gespecialiseerd in belachelijk lekkere kip van ‘t spit in 5 smaken. Daarnaast burgers, salades, verse frieten en nog veel meer!

6 | horecagids 2021


VENSTER www.vensterutrecht.nl Berlijnplein 520 woe t/m zo van 11.30 tot sluit Bij Venster hebben ze kijk op lekker eten en doen ze waar ze zin in hebben. Dat houdt in dat ze wekelijks van kaart veranderen, achter hun product staan en uren kunnen praten over wat ze doen en waarom.

IJSSALON MIYABI GELATO www.miyabigelato.nl Brusselplein 7 7 dagen per week van 12.00-21.30

MIYABI ASIAN CUISINE www.miyabi.nl Brusselplein 7 7 dagen per week van 12.00-22.30

Bij Miyabi Gelato kun je kiezen uit een groot aantal unieke, wisselende ijssmaken. Daarnaast verkopen ze heerlijke koffie, chunky wafels en freak shakes!

Sfeervol ‘all you can eat’ restaurant, waar alles vers wordt bereid. En met een groot terras, met uitzicht op de mooie speelfontein. horecagids 2021 | 7


8 | horecagids 2021


30ML COFFEE & FOOD www.30ml.nl Grauwaartsingel 370 ma-vr 9.00-17.00 De beste koffie, gecombineerd met een heerlijk ALL DAY brunch menu, huisgemaakte zoetigheden, verse sappen en de fijne sfeer die franchise-eigenaar Ivette creëert. Tip: de carrotcake en de American pancakes!

DOPPIO ESPRESSO www.doppio-espresso.nl Brusselplein 133 ma-do 8.00-18.00 vr 8.00-21.00 za 9.00-18.00 zo 11.30-17.00 Voor zowel een rustmomentje tijdens het winkelen als voor een zakelijke lunch of om te flexwerken. Binnen of op het grote terras. Op de menukaart staat een licht ontbijt, lunch, ijskoffies en ijsthee, warme chocolademelk, gebak, alcoholische versnaperingen én lekkers voor bij de borrel.

horecagids 2021 | 9


LEIDSCHE RIJN CENTRUM

DE PIZZABAKKERS LEIDSCHE RIJN www.depizzabakkers.nl Brusselplein 3 ma- di 16.00-21.00, wo-do-zo 11.30-21.00, vr-za 11.30-22.00 Gastvrij buurtrestaurant voor jong & oud. Voor iedereen die van ambachtelijke houtovenpizza’s houdt!

Ook in Leidsche Rijn Centrum: Bar Iberico, Ma Bella Cake Café, Wijn- en eetbar Most

10 | horecagids 2021


nieuw

BUITEN BIJ DE SLUIS www.buitenbijdesluis.nl Oude Vleutenseweg 2 wo-do-zo 10.00 -22.00, vr-za 10.00-24.00 Buiten bij de Sluis was nog maar nét open, toen ze vanwege de coronamaatregelen de deuren moesten sluiten. Eigenaren Melanie Louwers en Willem van Weert zijn allebei Brabander en Bourgondiër in hart en nieren. Allebei opgegroeid in een klein dorp onder Eindhoven, in Utrecht gaan studeren en blijven hangen. Ze zijn getrouwd en hebben samen 4 kinderen. Vanaf 2007 wonen ze in Leidsche Rijn. Melanie en Willem hadden samen een droom: ondernemen in de horeca. Niet in de binnenstad maar aan ‘onze’ kant van het Amsterdam-Rijnkanaal. Waarom? Omdat ze gek zijn op Leidsche Rijn en er nog iets aan toe willen voegen, waardoor het hier nog leuker wordt. Ze noemden hun foodbar ‘buiten’, omdat je hier echt het gevoel hebt buiten de stad te zijn. Heerlijk in het groen, maar wel met uitzicht op het Amsterdam-Rijnkanaal en Utrecht-stad. Buiten bij de Sluis is een foodbar waar eten en drinken hand in hand gaan. Geen ingewikkelde gerechten: Buiten bij de Sluis gaat voor puur, eenvoud en gruwelijk lekker. Genieten van een goed glas bier in een leuke omgeving met leuk gezelschap is een belangrijk uitgangspunt in het leven van Melanie en Willem en dus ook bij Buiten bij de Sluis. Ze brouwen hun eigen biertjes, Mels Blond (i.s.m. Terwijde Bierclub) en Woeste Willem (i.s.m. Gulpener). Melanie en Willem willen een plaats creëren waar iedereen zich thuis voelt. Een plaats waar je de hele dag door kunt ‘landen’. Waar je lekker kunt eten maar ook heerlijk kunt borrelen. Een buitenplaats met een buitengewoon lekkere vibe!

horecagids 2021 | 11


VLEUTEN

VLEUTEN

Ook in Vleuten: D’Amici, Cucina Elena, Restaurant Oost-West

BRASSERIE DE BROUWERIJ www.debrouwerij.nl Odenveltlaan di-wo-do 11.30 tot na het diner vr-za-zo 9.00 tot na het diner Franse kooktechnieken, wereldse ingrediënten. De Brasserie heeft voor ieder wat wils voor ontbijt, lunch, diner en borrel. En… zoals het in een echte brasserie hoort, kan niet alleen ’s avonds maar ook overdag uit de hele kaart worden gekozen.

12 | horecagids 2021

DE DORPSKAMER VAN VLEUTEN www.dedorpskamervanvleuten.nl Pastoor Ohllaan 17 di-wo 10.00-18.00 do-vr 10.00-20.30 za 10.00-18.00 zo 12.00-18.00 Ontmoetingsplek, koffie- en wijnbar. Naast heerlijke cappuccino, verse munt- en gemberthee en een mooi glas wijn, ook ambachtelijke taart, yoghurt met vers fruit, een broodje, een kopje soep en een lekkere borrelplank.


horecagids 2021 | 13


VLEUTERWEIDE

VLEUTERWEIDE

Ook in Vleuterweide: Meneer Wong, Olive

RESTAURANT MARTI www.martirestaurant.nl Burchtplein 9 ma t/m zo 10.00-23.00 Uitgebreide keuken met de focus op Turkse specialiteiten op een prachtige locatie aan het water in Centrum Vleuterweide.

nieuw

ONIRO www.restaurantoniro.nl Zuiderburcht 6 7 dagen per week van 16.00-21.30 Oniro betekent in het Grieks ‘de droom’. In de Griekse mythologie staan dromen voor inspiratie, sprankelend en verrassend als de oergodin van de droom. Laat je verrassen door de echt Griekse sfeer en de mooie Griekse gerechten van Oniro. 14 | horecagids 2021


nieuw

CAFÉ DE BURCHT www.cafedeburcht.nl Burchtplein 7 ma t/m vrij vanaf 8.00, za-zo vanaf 9.00 ma-di-woe-zo tot 23.00, do-vr-za tot 1.00 Café de Burcht is dé ontmoetingsplek van Vleuterweide: gezellig, ontspannen en met een verrassend aanbod van eten en drinken. Jos en zijn compagnon Nico Vos zijn ook de uitbaters van De Kloosterhoeve in Harmelen. ‘We merken dat er veel vraag is naar een plek waar je gezellig kunt afspreken of even lekker kunt werken. Wat vooral heel leuk is, is dat ook op de late avond nog veel nieuwe gasten binnenkomen om een borrel te drinken. Café de Burcht sluit goed aan bij de wensen van de buurtbewoners: veel tweeverdieners met kids, maar ook veel ouderen en alleenstaanden. Het is een plek waar iedereen zich thuis voelt, van jong tot oud. Je kunt van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat bij ons terecht voor kleine of grote trek. Denk aan een snel ontbijtje, koffiespecialiteiten met koek of taartjes, bagels en andere heerlijke lunchgerechten, Sundae specials met verrassende toppings en ‘s avonds een diverse menukaart, ook met vega en vegan gerechten. Wij hebben onze leveranciers met zorg uitgezocht en zijn er trots op om met ze samen te werken. Brood van Carl Siegert, Slow roast koffie van Mocca d’Or, Taarten en koek van patissiers Femke en Sander. Zodra het weer mag, gaan we ook leuke, kleine events organiseren, zoals een knutselclubje voor de kids, een vrijdagmiddagborrel met happen van het huis en een pubquiz op de rustige avonden. En natuurlijk doen we ook mee met de events die vanuit Centrum Vleuterweide worden georganiseerd.’

horecagids 2021 | 15


DE MEERN

DE MEERN

RESTAURANT BIJ GOES

100% REAL GREEK www.100realgreek.nl Zandweg 155 7 dagen per week van 17.00-22.00

www.bijgoesdemeern.nl Naamrijk 1 ma t/m vr 9.00-17.00 Bij Goes op bedrijventerrein Oudenrijn heeft heerlijke en verse ontbijtjes en lunches. Alle smoothies, sandwiches en salades worden ter plekke bereid.

Hier worden traditionele Griekse familiegerechten met grote zorg voorbereid en gemaakt door de mitera (63) van de familie. Met haar ervaring en goede herinneringen aan Griekenland weet ze de meest smaakvolle Griekse maaltijden op tafel te toveren.

TRINH nieuw

www.trinhstreetfood.nl Zandweg 103 di t/m zo 16.00-21.00 Vietnamese streetfood. Voorgerechten, hoofdgerechten en desserts, zowel met vlees, visals vegetarisch. In het Vietnamees betekent Trinh ‘puur’ en dat is dan ook hoe je dekeuken van Trinh kunt omschrijven: puur, vers en met liefde gemaakt.

16 | horecagids 2021


nieuw

KASVIO www.kasvio.nl Rijksstraatweg 20 do-za: diner za-zo: lunch en borrel Kasvio is het nieuwe restaurant van chef-kok Mari Pitkänen in Metaal Kathedraal. In de naam Kasvio, Fins voor herbarium, klinken de Finse roots van Mari door. Herbarium is een metafoor voor wat haar drijft als chef-kok: het onderzoeken van planten en onze leefomgeving, en de vraag hoe wij plantaardig voedsel kunnen gebruiken om ons eetgedrag anders vorm te geven. Kasvio biedt met zorg samengestelde, plantaardige gerechten, die evolueren dankzij onderzoek naar ingrediënten, texturen en smaken. Kasvio werkt met seizoensgebonden, biologische ingrediënten. De kruiden komen uit de tuin van Metaal Kathedraal en de groenten worden door kleinschalige telers geleverd. De experimentele diners van Kasvio worden tijdens de lunch en borrel vertaalt naar comfort food, zonder aan smaak of kwaliteit in te boeten.

Ook in De Meern: Balijepark, Jasmine Palace

Marti: ‘Ooit begon ik met koken als een vorm van activisme om plantaardig eten te promoten. Hieruit ontstond een passie voor koken en een jarenlange ervaring als chef-kok bij veganistische restaurants. Tegelijkertijd werkte ik veelvuldig samen met kunst­ organisaties, waar ik de kracht zag van het koken als een kunstvorm, en als middel om verbindingen en samenwerkingen tot stand te brengen. Mijn werk wordt gedreven door mijn interesses in nieuwe visies op duurzame, plantaardige toekomsten en mijn overtuiging dat we anders moeten gaan eten in het belang van de planeet, de dieren en onze gezondheid. Kasvio is een langgekoesterde droom. In samenwerking met kunstenaars creëeren we een unieke eetervaring met een achtergrondverhaal.’ Achter Metaal Kathedraal is een speeltuin en in het restaurant staat ook een kast vol speelgoed die kinderen kunnen ontdekken! horecagids 2021 | 17


MÁXIMAPARK

RESTAURANT DENGH www.dengh.nl Enghlaan 17 Keuken geopend di t/m zo van 12.00-21.00 Van een lunch met lekkere croquetten of een burger tot een uitgebreid 4-gangendiner met begeleidende wijnen. Bij Dengh kun je lekker lunchen, borrelen en dineren met je geliefde, je kids, je vrienden of je zakenpartner.

MAXIMUS BROUWERIJ www.maximusbrouwerij.nl Pratumplaats 2A di t/m zo 12.00-23.00 Maximus heeft een groot en zonnig terras en een proeflokaal. Hier serveren ze hun eigen (seizoens)bieren en gastbieren. Ze hebben een menukaart voor lunch en diner met ‘verse, eerlijke en heerlijke’ huisgemaakte gerechten. Van broodjes en soepen tot avondmaaltijden. Ook serveert Maximus verschillende hapjes voor bij de borrel.

RARE JONGENS www.rarejongens.com ’t Zand 52 wo t/m za 12.00-21.30, zo 11.00-18.00 Rustig en gezellig. Buiten zit je relaxed op het knusse terras. Je bent van harte welkom voor een heerlijke lunch, brunch, borrel of diner. De keuken is eigentijds, creatief en lekker. Vleeseters, viseters, vegetariërs: er is voor elk wat wils. Alles dagvers uit eigen keuken. Zelfs het bier komt uit eigen brouwerij!

18 | horecagids 2021


horecagids 2021 | 19


MÁXIMAPARK

ANAFORA PARKRESTAURANT www.anafora.nl Uilenboslaan 1 ma-vr van 10.00-19.30 za-zo van 9.00-20.30 Anafora ligt echt midden in het Máximapark. Een heerlijke plek om na een wandeling, een stukje varen een middagje spelen te genieten van een hapje en een drankje. Binnen bij de haard of bij mooi weer op het terras met uitzicht op de Vikingrijn. En voor alle (groot)ouders met (klein)kinderen: direct naast Anafora ligt de fantastische Bosspeeltuin! Initiatiefnemer Happy Megally en zijn team willen dat Anafora een plek is waar je graag naartoe gaat en graag terug blijft komen. ‘We genieten echt van de gezinnen, families, buren, vrienden en collega’s die met een grote glimlach komen lunchen, borrelen of dineren. Dat Anafora de plek is waar iedereen samenkomt, samen lacht, samen geniet en samen viert, dat is waar we het voor doen!’ Anafora is een levendige en culinaire ontmoetingsplek voor jong en oud. In samen­ werking met diverse partners en culturele instellingen in de buurt worden er het hele jaar door activiteiten georganiseerd op het gebied van kunst, cultuur, natuur en sport. In coronatijd biedt Anafora volop lekkers to go. ‘We gaan door met het verzorgen van picknickmanden en BBQ-pakketten. En zodra het weer kan zal het restaurant en het grote terras weer volledig open gaan. Dan kun je bij Anafora weer uitgebreid het leven vieren, van kleine verjaardagen tot grote (bruilofts)feesten. Wees welkom!’

20 | horecagids 2021

Wist je dat je bij Anafora ook SUP’s en kano’s kunt huren? Kijk op de website!


MÁXIMAPARK KEY WEST BEACHHOUSE www.keywestbeachhouse.nl Strandboulevard 222 7 dagen per week van 10.00-23.00 Een ‘laid back’ restaurant in een authentiek strandpaviljoen op hét strand van Utrecht: de Haarrijnse­ plas. Je kunt er binnenlopen en ontbijten, lunchen, dineren, werken, borrelen, maar ook gewoon heerlijke koffies drinken. Dus slow-down en beleef een paar uurtjes vakantie.

CASTELLUMCAFÉ www.castellum.cafe Hoge Woerdplein 1 di t/m zo vanaf 10.00, de keuken sluit di-wo-do-zo om 20.00, vr-za om 21.00 De keuken is Italiaans geïnspireerd met als topper pizza’s uit de steenoven. Je kunt er de hele dag terecht voor koffie met huisgemaakte taart, een lekkere lunch, een borrel of een gezellig informeel etentje. In het restaurant of op het ruime terras. Op dezelfde locatie vind je een theater, een museum én een stadsboerderij. Er is dus altijd wat te doen en beleven!

horecagids 2021 | 21


HAARZUILENS

RESTAURANT ’T WAPEN VAN HAARZUYLEN www.wapenvanhaarzuylen.nl Brink 2 ma t/m vr vanaf 11.00 za-zo vanaf 10.00 ’t Wapen van Haarzuylen ligt in het sprookjesachtige dorp Haarzuilens. Hier kun je genieten van mooie gerechten en lekkere dranken in een ongedwongen sfeer.

HOEVE WIELREVELT www.hoevewielrevelt.nl Thematerweg 10 ma-vrij 10.00-17.00 za-zo 10.00-18.00 Een hoeve met een groot zonnig terras en een schaduwrijke boomgaard. De Hoeve is het startpunt van verschillende wandelroutes van Natuurmonumenten. Een wisselende menukaart met klassieke, maar ook verrassende lunchgerechten, zoetigheden en drankjes. Er wordt zoveel mogelijk gebruik­ gemaakt van biologische of streekproducten. 22 | horecagids 2021


KOETSHUIS DE HAAR www.koetshuisdehaar.nl Kasteellaan 1 7 dagen per week van 10.00-17.00 Op het historische Stalplein van het grootste kasteel van Nederland vind je het terras van Koetshuis de Haar. Geniet hier van een verfrissende iced brownie latte of een overheerlijke poké bowl. Of boek de Picknick koets en geniet in het kasteelpark van een goedgevulde kar met broodjes, sapjes, fris of borrelhapjes. Waan je even een echte baron of barones!

GEERTJE’S HOEVE www.geertjeshoeve.nl Thematerweg 5 wo t/m za 10.00-17.00, zo 11.00-17.00 Op Geertje’s Hoeve beleeft jong en oud het boerenleven. De boerderij met geiten en varkens, de eigen kaasmakerij, de boerderijwinkel en het lunchrestaurant maken een bezoek aan de boerderij zeker de moeite waard.

RESTAURANT TOETJE www.restauranttoetje.nl Brinkstraat 3 ma-do 11.00-22.00, vr-zo 11.00-23.30 Onbeperkt kleine gerechten eten voor een vaste prijs! De gerechtjes hebben een Europees en Aziatisch tintje. Je kunt de hele avond lekker blijven zitten, al je gerechten worden aan tafel geserveerd. Als afsluiter (Toetje!) is er ‘s-avonds een dessertbuffet met heerlijk schepijs, vers fruit en andere zoetigheden. horecagids 2021 | 23


THE WALL/ DE WETERING

Ook in De Wetering/The Wall: FoodExplore, Laila

RESTAURANT ZUIVER www.restaurantzuiver.nl Krommewetering 51 ma-vr 11.00-22.00 za 17.00-22.00, zo op aanvraag Restaurant Zuiver is gevestigd in een oude boerderij en een geliefde locatie voor lunches en diners. De keukenbrigade wordt vol passie geleid door chef Frank Ensink. Hij houdt van de internationale keuken en werkt graag met ‘zuivere’ seizoensproducten. Naast à la carte heeft Restaurant Zuiver ook verrassingsmenu’s!

DOPPIO ESPRESSO www.doppio-espresso.nl Hertogswetering 183a ma-za 9.00-17.30, zo 11.30-17.00 Voor een rustmomentje tijdens het winkelen of een zakelijke afspraak. Naast prijswinnende koffies, ook verschillende speciale koffies, warme chocolademelk, heerlijk gebak, ontbijt, lunch, smoothies, ijskoffies en limonades.

24 | horecagids 2021


LIEMÈS FOOD DISTRICT www.liemes.nl Proostwetering 11 7 dagen per week van 8.00-23.00 Bij het opzetten van zijn 50e en grootste Amac-winkel in The Wall moest de Utrechtse ondernemer Ed Bindels ook horeca toevoegen. Dat leidde tot Liemès Food District. ‘Voor mijn werk reis ik veel en dan eet ik graag lokaal en het liefst op straat. Daar doe ik veel ideeën op. Liemès Food District is een verzameling van 11 verschillende wereldkeukens. Zeker bij groepen is het prettig niet aan één keuken gebonden te zijn. Iedereen kan eten waar hij zin in heeft. En iedereen krijgt hier de kans om op ‘slechts’ 1.500 m2 een culinaire wereldreis te maken.‘ Liemès Food District is eigenlijk een combinatie van een foodhal en een restaurant met bediening aan tafel. Voorin bestel je direct bij een keuken, reken je meteen af en zoek je met je gerecht een plekje aan een van de lange, hoge tafels. Achterin, op het hoger gelegen deel, zijn tafels en stoelen waar bediening is. Hier heb je, vooral ‚s avonds, een geweldig uitzicht op de Ring van Utrecht. Ondanks de grootte en de hoogte is het gelukt om de ruimte sfeervol in te richten. Bij binnenkomst valt direct de vloer op, die uit maar liefst 50.000 tegeltjes bestaat. ‘We hebben bij het interieurontwerp elementen toegevoegd die herkenbaar en fotogeniek zijn. Met diezelfde gedachte zijn de twee grote, vrijstaande barren ontworpen. De barluifels vol planten en mooie drankflessen maken de prominente barren tot echte eyecatchers. Het metershoge plafond wordt als een sterrenhemel verlicht door designlampen.‘ Op dit moment zijn nog niet alle 11 wereldkeukens bekend, maar denk aan streetfood uit Thailand en Indonesië, Japans, een Arabisch concept, bijvoorbeeld Libanees of Ottolenghi, mediterraan, iets Zuid-Amerikaans, soul-food en een goed hamburgerconcept. < uit artikel Misset Horeca >

nieuw

horecagids 2021 | 25


NET BUITEN LR/VDM

DE KLOOSTERHOEVE www.kloosterhoeve.nl Kloosterweg 2, Harmelen ma-vr vanaf 8.00 za-zo vanaf 9.00

RESTAURANT KORTJAK

Midden in Harmelen, aan het dorpsplein en naast de kerk, ligt café-restaurant De Kloosterhoeve. Een begrip in de wijde omgeving en een plek waar iedereen zich welkom voelt, van jong tot oud. Met zodra dat weer kan een vrimibo, een Klooster Mini Club op zondag en 1x per maand DJ Night.

www.kortjak.nl Breudijk 60, Harmelen keuken di t/m zo van 12.00-20.00 Pannenkoeken & meer! Genieten van een heerlijke pannenkoek, een goed stuk vlees of een kop koffie met een gebakje. Daarnaast is Kortjak door de ligging uitermate geschikt als rustpunt voor fietsers en wandelaars.

MR BLACK AND THE WHITE OX www.mrblackandthewhiteox.com Vleutensevaart 100, Utrecht Mr. Black: 7 dagen per week, van 11.00 tot ‘s avonds laat The White Ox: do-vr-za avond Gevestigd in het het voormalige hoofdkwartier van Douwe Egberts! Bij Mr. Black ben je welkom voor een kop koffie, een fabuleuze cocktail of een lekker hapje eten. Op het menu Hollandse klassiekers voorzien van een kosmopolitische twist, dagelijks wisselend comfort food en verrassende gerechtjes die je samen kunt delen. In Urban Bistro ‘the White Ox’ kun je genieten van 5-gangen van al het moois dat de aarde te bieden heeft. Stoere vlees- én verrassende groente- en visgerechten. 26 | horecagids 2021

Ook net buiten LR/VdM: DEMKA kade, Soia (Strand Oog in Al)


Voor vroege vogels doordeweeks vanaf 8.00: Bagels & Beans LRC Doppio Espresso LRC Liemès Food District Café de Burcht

doordeweeks vanaf 9.00: Bij Goes Doppio Espresso The Wall

horecagids 2021 | 27


Summer in the city - de grootste terrassen Brusselplein (Buurten in de Bieb, Doppio, De Baron, Most, Bar Iberico, De Pizzabakkers, Kavos, Miyabi, Alan & Pim’s), Buiten bij de Sluis (foto), Anafora, CastellumCafé, Key West Beachhouse, Dengh, Maximus, Hoeve Wielrevelt, Koetshuis de Haar, Café de Burcht, Venster

28 | horecagids 2021


SOCIAAL

BRAZZERIE & BAKKERIJ ABRONA DE HOGE WEIDE (REINAERDE) www.dehogeweide.net Ab Harrewijnstraat 45 di t/m za van 10.00-22.00 zo van 15.00-22.00 Bij restaurant De Hoge Weide werken ze met mensen met een verstandelijke beperking. Iedere dag werken zij hier met veel passie, enthousiasme en aandacht. De missie is deze mensen in hun kracht te zetten in het midden van de samenleving. Je bent er van harte welkom voor een kopje koffie met huisgemaakt gebak, een lekkere lunch of een heerlijk diner. De gerechten worden geserveerd met verse ingrediënten uit de eigen moestuin. De Hoge Weide is gevestigd in een oude boerderij en heeft ook een terras waar je kunt genieten van de groene tuin.

www.brazzerieabrona.nl Haarlerberg 56c ma t/m za 11.00-22.00 (Brazzerie) ma t/m za 11.00-20.00 (Bakkerij) Een ontspannen eetgelegenheid in de voormalige boerderij Nyevelt in Veldhuizen, waar je de hele dag terecht kunt voor een hapje en een drankje. Medewerkers met een beperking of afstand tot de arbeidsmarkt volgen hier een breed werk- en leertraject, gericht op zelfstandigheid, energie en zelfvertrouwen, en maken en serveren heerlijke producten, lunches en diners!

horecagids 2021 | 29


COMING SOON

ROEMER www.roemer-utrecht.nl Berlijnplein 2 do t/m ma 12.00-22.00

nieuw

30 | horecagids 2021

Voor lunch en diner, zowel zakelijk als privé. Maar ook voor een kop koffie of een mooi glas wijn in de wijnbar. Roemer is een fusion restaurant, met de Franse keuken als basis. Zowel in het restaurant als in de bar staat kwaliteit voorop. Roemer gaat zoveel mogelijk werken met regionale en nationale producten. De kazen komen dus alleen uit Nederland, evenals de oesters. Volg Roemer via social media of hou de website in de gaten voor nieuws over de opening en zoek dan samen met vinoloog Wim Dankers een pareltje uit de kaart en geniet van de keuken van Glenn van Limbeek.


VINEX DRINKS & BITES ‘LEER DE HORECA VAN LEIDSCHE RIJN, VLEUTEN EN DE MEERN KENNEN DOOR MIDDEL VAN FIETSTOURS EN BORRELS!’

WWW.VINEXDB.NL | FACEBOOK: /VINEXDB | INSTAGRAM: @VINEXDRINKSBITES horecagids 2021 | 31


Lekker lang blijven hangen (tot minimaal 23.00, zodra dat weer mag) De Baron | Maximus Liemès Food District | Buiten bij de Sluis Café de Burcht | Key West Beachhouse (foto) Mr. Black and the White Ox | Venster

32 | horecagids 2021


COCKTAIL

H S A M S L I S A B GIN 60 ml Gin 0,5 citroen oop 15 suikersir l basilicum een handvo

• Muddle de basilicum samen met de in stukken gesneden halve citr oen in je shaker.

• Doe dit met heel veel kracht, zodat de basilicum en citroen al hun sappen afgeven.

• Voeg dan de gin en de suiker­siroop toe en shake met alles wat je hebt!

• Schenk de cocktail door een theezeef in een coupeglas en garneer met een blaadje basilicum. L PT VAN DANIE COCKTAILRECE VAN VENSTER LANSBERGEN

niseert Venster orga kshops! or ook cocktailw www.vensterutrecht.nl FB: /VensterUtrecht Insta: @vensterutrecht

VENSTER

KIJK OP LEKKER ETEN LUNCH | DINER | BORREL horecagids 2021 | 33


SEE

YOU

@LEIDSCHERIJN vleuten de meern

& haarzuilens horecagids 2021

© roodenpaars.nl


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.