Page 1

N. 32 - 1r trimestre 2012-13

1

N. 32 - 1r trimestre 2012-13


Sumari Editorial 3

P3 comença l’escola 4

El primer trimestre 7

Marta Martínez, Directora

Alumnes de P3 Infantil

Alumnes de P4 Infantil

Què hem fet a P5? 10

Les excursions del 1r trimestre 14

Fem maraques 16

Alumnes de P5 Infantil

Alumnes de 2n de Primària

Alumnes de 1r i 2n de Primària

3r al Zoo 17

Sortida al Cosmocaixa 18

Visita a Tarraco 20

Alumnes de 3r de Primària

Alumnes de 4t de Primària

Alumnes de 5è de Primària

Science. A new project at school 21

Som artistes 23

Halloween at school 25

Alumnes de Cicle Superior

Alumnes Infantil-Primària

Fem XAS a St. Martí 26

La vaga general 28

On són les castanyes? 30

Alba Hurtado, 1r ESO

Verónica García, 2n ESO

Marta Gallego i Samantha Mae, 3r ESO

Les màscares a visual i plàstica 32

La Salle Comtal: una escola solidària 33

Alumnes de 6è de Primària

Cristina Jialing i Yasmin Ulanday, 4t ESO

Equip de Pastoral

2

N. 32 - 1r trimestre 2012-13


Editorial

Benvolgudes i benvolguts: Us presentem amb goig la primera edició d’aquest curs 2012-2013 de la nostra revista digital, corresponent al primer trimestre. Hi trobareu una petita mostra de les activitats realitzades al llarg d’aquests tres mesos. Els alumnes d’Educació Infantil ens parlen de com ha anat aquest primer trimestre: els més petits, els de P3, dels seus primers dies d’escola; els de P4, de l’arribada de la tardor; finalment, els de P5 ens comenten alguns dels seus primers aprenentatges. Els alumnes d’Educació Primària també tenen moltes coses per explicar-nos. A Cicle Inicial, els de 1r ens parlen d’una divertida obra de teatre i els de 2n del funcionament dels tramvies. A Cicle Mitjà, els de 3r ens presenten la seva excursió al Zoo i els de 4t la visita al Cosmocaixa. Per acabar, a Cicle Superior, els de 5è ens expliquen la visita a Tarraco i els de 6è com els va el projecte Science. Pel que fa a l’Educació Secundària, els alumnes de 1r d’ESO ens parlen de l’activitat del Fem XAS. Els de 2n ens expliquen com van viure la vaga general. Els de 3r d’ESO ens parlen de l’obra de teatre que van preparar per als alumnes d’Infantil i els de 4t d’unes màscares elaborades amb guix dins la matèria d’Educació Visual i Plàstica. En arribar el final d’aquest primer trimestre, també celebrem la ja ben coneguda Campanya “Comtal x 4t món – Nadal solidari”. L’objectiu més important creiem que és sensibilitzar els nostres alumnes envers les necessitats de totes aquelles persones que en el nostre entorn es troben en risc d’exclusió social, i creiem que ho anem aconseguint. Hem pogut viure unes setmanes de col·laboració i solidaritat totalment desinteressada. En aquest moments de crisi, on moltes famílies es troben també amb dificultats econòmiques, hem pogut veure com hi ha hagut una resposta massiva per col·laborar amb allò que cadascú pot. A tots els qui ho heu fet possible us faig arribar el meu sincer agraïment. Us desitjo que tingueu un molt bon Nadal i un Feliç Any 2013! Fraternalment en La Salle,

Marta Martínez Casanovas Directora La Salle Comtal

Educació Infantil, Primària i ESO

3


Infantil

P3 comença l’escola Nosaltres som els més petits de l’escola. El primer dia els nostres pares ens van acompanyar a un teatre enorme. Ens hi vam quedar una estona fins que, de sobte, van començar a dir els noms dels nens. Vam descobrir que seríem la classe dels micos i les tortugues. També vam conèixer els nostres profes, la Marta i el Manel. Quan vam entrar a les classes... sorpresa!!! Quantes joguines hi havia a cadascuna de les taules! Vam jugar una estoneta amb els papis, després ens van fer un petó i se’n van anar a treballar. Hi havia estonetes en què ens venia el record dels nostres papis i ploràvem una miqueta, però, per sort, allà teníem els nostres profes per consolar-nos i explicar-nos que vindrien a recollir-nos al cap d’una estoneta. Vam descobrir que el pati de l’escola era molt gran per jugar amb les pilotes o per córrer i que tenia una àrea molt divertida amb construccions!

4

N. 32 - 1r trimestre 2012-13


Durant la setmana de la Mercè, la festa de la nostra ciutat, vam aprendre cançons dels gegants i capgrossos i vam veure el bestiari en fotografies i a la PDI. També vam fer una disfressa de dimoni amb unes banyes i una capa vermella. Quina sorpresa es van endur els pares quan ens van veure!

Durant el mes d’octubre vam conèixer com és el nostre cos i què hem de fer per tenir-ne cura. A més a més, hem treballat els sentits; el que més ens ha agradat ha estat el sentit del gust, perquè vam fer un berenar de fruites!

Educació Infantil, Primària i ESO

5


Amb l’arribada de la tardor, sabeu qui ha vingut a l’escola? La Castanyera i la Pumpkin. Quin gran dia! A mÊs, la Castanyera ens va convidar a la seva casa, a la muntanya, on vam poder veure fins i tot al Marrameu!

6

N. 32 - 1r trimestre 2012-13


Infantil

El primer trimestre P4 ens explica què han fet Aquest inici de curs, les classes de P4 hem escollit els noms de lleons i granotes. A partir d’aquests animals hem començat a treballar el nostre primer projecte.

Així, doncs, ja tenim les mascotes que ens acompanyaran al llarg del curs. Com a novetat, aquest curs a P4 tenim l’activitat del convidat, que consisteix en el fet que, cada cap de setmana, un nen o nena de la classe s’emporta la mascota a casa seva. Ens ho passarem molt bé.

Educació Infantil, Primària i ESO

7


Quan va arribar la tardor a les nostres classes, vam celebrar-ho tots plegats.

I amb la tardor, va arribar la Rita que viu al bosc i ha vingut des d’allà a conèixer la nostra escola.

La Rita ens ha portat unes lupes per poder observar diferents elements del nostre entorn. Hem descobert que les coses petites es veuen més grans gràcies a la lupa.

8

N. 32 - 1r trimestre 2012-13


I durant tot el primer trimestre, hem fet moltes sortides: hem anat a veure els gegants, la castanyera, el mercat i la Fira de Sta. Llúcia, on hem fet cagar un tió molt gran.

Educació Infantil, Primària i ESO

9


Infantil

Què hem fet a P5? Després d’uns mesos de vacances ben merescudes, els infants de P5 comencem el curs molt contents i emocionats perquè som els grans del parvulari.

La Rosa i la Isabel, junt amb altres mestres, ens expliquen que aprendrem noves lletres i moltes altres coses, que experimentarem amb tot tipus de material i que farem sortides per gaudir dels companys i de la natura.

10

N. 32 - 1r trimestre 2012-13


Tenim nous llibres, ja que aquest curs tot el parvulari ha començat a treballar amb el Projecte Coloraines, amb materials més atractius per a tots nosaltres i amb molts recursos per treballar amb la pissarra digital interactiva (PDI), i amb les intel·ligències múltiples.

Educació Infantil, Primària i ESO

11


Durant els primers dies escollim el nom de la classe i iniciem així el primer projecte del curs, aportant tot tipus de materials (contes, fotografies, vídeos, etc.) que ens ajuden a aprendre. P5 és la classe del Bosc i P5B són la classe dels Astronautes.

Fent el projecte Bosc i Astronautes hem descobert, experimentat i après moltes informacions noves. No obstant seguirem fent altres descobertes al llarg del curs.

12

N. 32 - 1r trimestre 2012-13


Per les festes de la Mercè fem la primera sortida al Palau de la Virreina i al pati Manning per veure el bestiari i els gegants de la ciutat de Barcelona. Aquesta tardor hem anat a veure la Castanyera a Can Montcau. Allà hem passejat pel bosc per recollir fulles i castanyes, hem fet panellets i ens ho hem passat molt bé! Hem acabat la tardor amb un joc de descobertes pel Mercat de Santa Caterina, tot treballant els aliments i preparant el Nadal amb molta il·lusió.

Educació Infantil, Primària i ESO

13


Cicle Inicial

Les excursions del 1r trimestre Alumnes de 1r i 2n de Primària

El passat dia 30 d’octubre, els alumnes de Cicle Inicial de l’escola vam anar a celebrar la castanyada al càmping de Fontmartina, situat al Parc Natural del Montseny. Un cop amb les energies carregades després d’un bon esmorzar, ens vam endinsar al bosc per anar descobrint els secrets que ens amaga la tardor. Vam trobar pellons, aglans, castanyes, fulles de roure, d’ alzina, de castanyer i, fins i tot, vam entrar en una antiga cabana de carboners. Era un dia típic de l’estació: fred i humit. Tot i així, havent dinat, vam poder jugar una estona per la muntanya.

14

N. 32 - 1r trimestre 2012-13


El dimarts dia 13 de novembre vam estar molt ocupats: els de Primer de Primària vam anar a veure una obra de teatre de titelles que ens ensenyava a cuidar-nos les dents per tenir-les ben sanes i fortes. Vam conèixer la Neus, el Rachid i el bacteri Ramon tot cantant cançons d’allò mes divertides. Els de Segon de Primària, de bon matí, vam marxar cap a Sant Joan Despí per poder conèixer amb detall el funcionament dels tramvies que circulen per la nostra ciutat. En acabar la visita de les cotxeres i del taller, vam pujar a un tramvia per representar diferents situacions quotidianes i adonar-nos d’allò que fem bé i malament a l’hora d’utilitzar aquest transport i com millorar el nostre comportament.

Educació Infantil, Primària i ESO

15


Cicle Inicial

Fem maraques Alumnes de 2n de Primària

Els alumnes de segon de Primària, juntament amb els seuss pares, han fet maraques amb material reciclats que utilitzaran per dur a terme diferents activitats a l’aula de música. S’ho han passat molt bé seguint ritmes amb els instruments. Moltes gràcies als pares i mares per la vostra col·laboració!

16

N. 32 - 1r trimestre 2012-13


Cicle Mitjà

3r al Zoo Alumnes de 3r de Primària Quan em vaig despertar tenia molts nervis. Només arribar al Zoo ens van ensenyar a la pantalla les parts del dofí. Després vam veure un espectacle de dofins que saltaven cap endavant i cap enrere. Eren tan bonics! Vam observar molts animals. Els que més ens van agradar van ser el dragó de Komodo, l’elefant, molt gran, i el rinoceront, que era molt tranquil.

Ens ho vam passar molt bé i vam aprendre molt. Va ploure, però és igual perquè tot va ser molt bonic. I un altre dia hi tornaré.

Educació Infantil, Primària i ESO

17


Cicle Mitjà

Sortida al Cosmocaixa Alumnes de 4t de Primària Quan vam anar al Cosmocaixa i al Planetari ens ho vam passar “superbé”. Hi havia tots els planetes que representaven els dies de la setmana. S’apropaven com si fos una “pel·li” en 3D. També hi havia estrelles que formaven dibuixos com el Cullerot, l’Óssa Major, l’Óssa Menor, el Carro, etc. Totes les estrelles es movien ràpidament però l’Estrella Polar era l’única que no es movia de la seva posició. Les estrelles eren totes molt brillants menys algunes que no podem veure brillar perquè es troben molt lluny. A la majoria ens va semblar genial! Va ser fantàstic. Quan va acabar es va omplir tot de colors... més colors que a l’arc de Sant Martí! Com ens va agradar!!! Laia, Laura, Marc S. i Mauro

Vam sortir de l’escola a les 9 del matí, els “profes” ens van avisar i vam córrer cap a l’autocar. Davant els nostres ulls anaven passant edificis i monuments, com ara la Pedrera. Vam arribar. La primera cosa que vam fer va ser esmorzar. La Montse va anar a buscar les entrades, mentre jugàvem i anàvem a guardar les motxilles. Hi havia una mena d’arbre gegant, i al voltant, una rampa per on vam baixar tot fent voltes i més voltes. Després vam anar al bosc inundat on hi havia peixos que no havíem vist mai: peixos gegants, piranyes... També vam veure nius de formigues, un glaçó enorme on ficar les mans, nius d’ocells, etc. Quan vam acabar, vam travessar un passadís molt llarg, ple de fulles de totes les mides, grans i petites. Vam veure la pel·lícula al Planetari. Vam contemplar l’Estrella Polar amb forma d’un ós amb la seva cria; altres estrelles amb diferents formes, com per exemple, una cadira. Vam veure també molts planetes. Quan va acabar la pel·lícula vam anar a dinar i, en acabat, ens van deixar anar a jugar. Quan vam arribar a l’escola estàvem tots molt cansats! Hèctor, Pablo, Oriol i Bin

18

N. 32 - 1r trimestre 2012-13


Educació Infantil, Primària i ESO

19


Cicle Superior

Visita a Tarraco Alumnes de 5è de Primària El divendres 16 de novembre, els alumnes de 5è vam anar a visitar la ciutat de Tarragona, la Tarraco Romana. Vam anar amb les professores i un guia que es deia Víctor i que va ser molt amable i ho va fer molt bé. Primer vam visitar l’Aqüeducte, fantàstic. A molts nens ens hauria agradat caminar-hi per sobre, però... Després vam veure la muralla, era molt gran. Cada pedra tenia un símbol; com més nombroses fossin les pedres amb el mateix símbol, més cobrava l’operari. Vam veure una maqueta preciosa de la ciutat romana. Ens van explicar que es dividia en dues parts: l’àrea residencial i l’àrea pública. També ens van explicar que Tarraco era molt important i, per tant, tenia fòrum (ciutadà i provincial), amfiteatre, circ, teatre, temple augustal... Després vam anar al Museu, on ens van ensenyar joguines dels nens romans: daus, sonalls, firetes... I moltes estàtues i també àmfores amb les quals transportaven tant líquids com sòlids.

L’última part la vam dedicar a l’Amfiteatre. Ens vam imaginar les feres lluitant amb altres feres o amb els gladiadors. També vam veure les ruïnes de l’església cristiana que es va construir en record de tots els que allí van morir. A la tornada encara vam poder veure la Torre dels Escipions i l’Arc de Berà. Tothom va tornar encantat. Va ser divertit veure coses que es van construir fa 2000 anys i avui encara es conserven.

20

N. 32 - 1r trimestre 2012-13


Cicle Superior

Science. A new project at school Alumnes de 6è de Primària

This year we have started a new project at school. We’re doing Science in English. It’s a new way of practicing and learning English. By the way we only do an hour a week. Children learn and try to explain natural things in English. In Primary we’re learning about food, animals, the sense, our body; living things and the solar system. On Primary 6th we’re learning things about The Earth and the Solar System: the different layers on Earth, the Moon and its movement and phases, the names and the most important characteristics about the planets on the Solar System, the differences between asteroids, meteoroids and comets, and other things. We’re having a great time.

Enguany hem començat un nou projecte a l’escola. Estem fent Medi en anglès. És una nova manera d’aprendre i practicar anglès. De moment estem fent una hora setmanal. Els nens aprenen i intenten explicar coses de la vida quotidiana en anglès. A Primària estem aprenent coses del menjar, dels animals, dels sentits, del nostre cos, dels éssers vius i del sistema solar. A 6è de Primària estem aprenent coses de la Terra i del Sistema Solar: les diferents capes de la Terra, la Lluna amb els seus moviments i fases, els noms dels planetes del Sistema Solar i les seves principals característiques i les diferències entre asteroides, meteorits i els cometes i moltes altres coses.

Educació Infantil, Primària i ESO

21


22

N. 32 - 1r trimestre 2012-13


Cicle Superior Som artistes! Mostra de treballs realitzats a l’àrea de Visual i Plàstica a Cicle Superior.

Cartells de la Mercè

Colors càlids i freds

Educació Infantil, Primària i ESO

23


El fons i la forma

24

N. 32 - 1r trimestre 2012-13


Infantil i Primària

Halloween at School A l’escola, des de l’àrea d’anglès, hem estat celebrant Halloween. Els hi hem ensenyat vocabulari propi d’aquesta festa (com ara pumpkin, witches, black cats, skeletons, mummies, jack-o-lanterns, candles, sweets, vampires, zombies, spiders, ghost...) i hem explicat l’origen d’aquesta festivitat i com es celebra arreu del món. Els alumnes han fet treballs per decorar les classes i els passadissos i activitats per consolidar el vocabulari treballat.

Educació Infantil, Primària i ESO

25


ESO

Fem XAS a St. Martí Jornada de convivència dels alumnes de 1r d’ESO El dia 11 d’octubre de 2012, els alumnes de 1r d’ESO, vam anar al Casal La Salle, a Sant Martí de Sesgueioles. Era un dia de pluja i això va canviar una mica els plans. Havíem de baixar a la casa de colònies del “Molí de la Roda”, però la pluja i el camí ple de fang ho feien complicat, així que vam decidir quedar-nos a dalt, als diversos espais del Casal dels Germans. És un edifici gran i nou, amb habitacions, un gran menjador i un pati. A prop també hi havia un bosquet. Les inicials del Fem XAS volen dir: Fem Xarxa d’Amics de La Salle. Vam començar a fer les activitats programades per fer amics d’altres col·legis. Hi havia alumnes de la Salle Girona i de la Salle Manresa, del mateix curs que nosaltres. Amb ells vam compartir el dia, el menjar i les activitats. Una de les activitats consistia en passar per damunt d’una corda que cada vegada es posava més alta, de manera que al final, per poder saltar-la, necessitàvem l’ajut dels altres. Una altra activitat es tractava de posar-nos unes endevinalles de lògica que havíem d’endevinar junts. Després ens van donar una fitxa i es tractava de trobar persones que, per exemple, anessin en transport públic a l’escola, o els hi agradés Justin Bieber, o que portessin ulleres... I així anar coneixent a la gent dels altres grups. A la tarda ens van donar molt temps lliure per descansar. Alguns jugaven a futbol al pati, altres descansaven i miraven el paisatge... Ens van deixar anar al bosquet que hi havia a tocar del Casal, i allà molts nens descansaven, jugaven, o simplement feien fotos. Després ens van portar a una capella del Casal, on vam cantar moltes cançons de La Salle. Finalment vam conèixer molts nois i noies d’altres escoles i amb alguns i algunes hem fet amistat i ens escrivim per correu o facebook. Aquell dia ens ho vam passar molt bé. Segur que a tots ens agradaria repetir-ho. I per poder recordar-ho durant molt de temps, ens van donar un pin de colors on posava “Fem XAS!” Alba Hurtado

26

N. 32 - 1r trimestre 2012-13


Educació Infantil, Primària i ESO

27


ESO

La vaga general Opinió d’una alumna sobre la vaga del 14-N El 14 de novembre d’aquest any moltes ciutats de la Unió Europea van sortir al carrer per manifestar la seva opinió sobre les retallades. Us explicaré, des del meu punt de vista, tal i com ho vaig viure jo. Ja portaven dies anunciant per les notícies que els sindicats CCOO (Comissions Obreres) i UGT (Unió General de Treballadors), havien organitzat una vaga a Espanya; però és que no era tan sols a Espanya, també a la Unió Europea. I és que la gent ja està farta de les retallades i veuen que el futur d’ells mateixos i de les seves generacions serà molt cru. I per això vam sortir al carrer milers i milers de persones. El dia 14 de novembre, des de primera hora del matí, la gent va sortir al carrer; jo vaig sortir a la tarda però no em vaig quedar de braços plegats. Tal com va dir la televisió, vaig estar tot el dia sense fer servir el corrent elèctric, ni el gas, ni l’aigua, excepte quan feia falta... A la tarda vaig anar a la Plaça Catalunya amb la meva família; havíem de passar per la Via Laietana i em va sorprendre no veure ni molta gent pel carrer ni cotxes. Només érem els que anàvem pujant cap a Plaça Catalunya. El terra estava ple de papers de la vaga. A la plaça Catalunya hi havia una pila de gent que s’estava col·locant per començar a caminar. Jo em vaig adonar que hi havia molta gent que sols estava per fer propaganda dels partits, ja que estaven a prop les eleccions, que hi havia gent de totes les edats, des de nadons fins a jubilats, i finalment, que hi havia cinc nois entre catorze i disset anys que estaven vestits de negre i tapats amb caputxa i braga de coll pujats sobre una parada de bus mirant tota la gent. Fèiem unes quantes passes i ens tornàvem a aturar; així tota l’estona fins a arribar al principi del Passeig de Gràcia on ens vam anar movent una mica més de pressa. Caminàvem pels laterals del carrer, anàvem més de pressa i vam avançar veient que hi havia grups polítics que feien propaganda, posaven cançonetes o anaven posant verd els que manen are: Mariano Rajoy i Artur Mas. Cap al tard em vaig acomiadar d’una part de la meva família a la boca del metro i vaig anar cap a casa tot caminant. En tornar, pel mateix camí, em vaig adonar que a tots els carrers que donaven a la Via Laietana hi havia, com a mínim, dos cotxes de policies. 28

N. 32 - 1r trimestre 2012-13


Però a la manifestació on havia estat jo no n’hi va haver cap. Quan estàvem baixant per la Via Laietana em vaig adonar que hi havia una manifestació paral·lela a la que havia estat jo. Aquesta estava convocada per la CGT i anava sobre els desallotjaments. Vam passar pel mig de la manifestació i vam arribar a casa. L’endemà, anant cap al col·legi, vaig veure que al terra hi havia coses cremades i al Palau de la Música hi havia vidres trencats. Se’m va estrany veure aquelles destrosses ja que la nit abans vaig passar per davant i tot estava tot bé. He de remarcar que, durant el temps que jo vaig estar a la manifestació, no hi va haver cap mullader amb la policia.

Verónica García 2n ESO B

Educació Infantil, Primària i ESO

29


ESO

On són les castanyes? Tercer d’ESO va una obra de teatre per als alumnes d’Infantil Aquest primer trimestre, els alumnes de 3r d’ESO B vam fer una activitat molt especial a l’hora complementària de català: UNA OBRA DE TEATRE! El seu títol era “On estan les castanyes?” i com ja us podeu imaginar, es tractava d’una representació sobre la festivitat de la Castanyada. Ens va fer molta il·lusió, sobretot quan ens van dir que era per als nens del Parvulari. Tots els alumnes hi vam col·laborar: alguns en la il·luminació, altres en la decoració i un altre grupet en la representació de l’obra. Després d’unes sis hores d’assaig i de feina dura, va arribar el gran dia. Tots estàvem molt nerviosos, ja que volíem que tot sortís bé. Tan bon punt vam obrir el teló, ens vam entregar per complert i ho vam fer el millor possible, esforçant-nos al màxim per tal que l’obra fos un èxit! Va ser una experiència molt bonica però, sens dubte, el millor va ser veure aquelles caretes tan petitones de tots els nens i nenes del Parvulari somrient i aplaudint. Per acabar, volem agrair de tot cor a totes les persones que van fer possible la representació d’aquesta obra i, sobretot, a la professora Carmen Cereijo pel seu ajut i suport constant. Marta Gallego i Samantha Mae 3r ESO B

30

N. 32 - 1r trimestre 2012-13


Educació Infantil, Primària i ESO

31


ESO

Les màscares a Visual i Plàstica Els alumnes de 4t d’ESO comencen ja el treball de Carnestoltes Com cada any, nosaltres, els alumnes de 4t d’ESO d’itinerari humanístic, a la classe d’Educació Visual i Plàstica, fem el treball de Carnestoltes: les famoses màscares!!! Al mes d’octubre ja vam començar a posar en marxa l’activitat. El primer dia ningú no sabia què fer, ens vam menjar molt el cap per pensar i, finalment, vam fer un brainstorming. Per crear les màscares ens vam empastifar de guix la cara... Era una experiència nova per a nosaltres. Resultat de la primera sessió: vam riure molt de les nostres cares blanques i vam patir una mica l’estrès d’arribar a l’hora a la següent classe. La següent sessió, molt semblant a l’anterior: guix que no se’n va de la cara, guix dins les ungles, roba tacada, companys que s’han menjat una mica de guix... vaja, que no s’asseca la meva màscara, no arribo a temps; ui! que no he netejat la pica!; ai! que em falten benes de guix!... te’n compro un tros, me’n dones una mica, he perdut la meva capsa, em deixes les tisores... vaja, el que és típic d’uns artistes com nosaltres. Una hora de classe ens vam quedar sense llum però com que tenim la magnífica llum del sol, vam estar treballant al pati d’Infantil. Quina sort! Fem el millor que podem encara que ens costi, per tal de gaudir de l’últim any aquí. A part d’aprendre coses sobre l’art, aprenem a esforçar-nos més que en altres cursos. Perquè com diuen: cadascú s’ha de guanyar el que vol. També, intentem que a tothom li agradi el resultat de la nostra màscara. Perquè moltes d’elles estan basades en l’esforç, la creativitat i les preferències de cadascú. I sobretot ens emportem el record d’haver treballat en grup amb els nostres companys, ens emportem el record de les rialles a classe, les guerres de guix, la professora Noemí patint perquè ens quedin bé les nostres màscares... i el millor ens queda per arribar... L’escenari, presentar les nostres màscares i veure el vostre somriure. Esperem que us agradin. I ara, mentre esperem el gran dia, hi posem els últims detalls amb moltes ganes i una mica de nervis... Cristina Jialing i Yasmin Ulanday 4t ESO B

32

N. 32 - 1r trimestre 2012-13


Pastoral

La Salle: una escola solidària Aquest mes de desembre hem celebrat a l’escola la tradicional campanya “Comtal x 4t món – Nadal Solidari”, amb la qual cada curs volem ajudar persones en situacions desafavorides i en risc d’exclusió social de Ciutat Vella. En una situació de crisi com l’actual, l’ajuda de tots es torna més imprescindible que mai i, per això, hem volgut tornar a aportar el nostre granet de sorra. Tots els diners i aliments que s’han recollit s’han destinat a entitats que treballen, d’una manera directa, amb el 4t món i que tenen el seu radi d’acció en el nostre Districte: Càritas de la Parròquia de St. Pere de les Puel·les, el Santuari de la Mare de Déu de l’Ajuda i la Fundació Comtal. D’activitats solidàries n’hi ha hagut per a tots els gustos: El Concert Solidari de Nadal, amb les actuacions dels alumnes de Cicle Superior de Primària i de Secundària, amb més de 200 entrades venudes. Recollida d’aliments, articles de neteja i joguines noves o en bon estat, amb una gran participació per part d’alumnes i famílies. Tota una tarda de divendres plena d’activitats per a tothom: un taller – conte per als alumnes d’Infantil, una gimcana per als de Cicle Inicial i Mitjà, jocs cooperatius per a Cicle Superior, i una xocolatada per a tots els membres de la Comunitat Educativa, activitats en les quals van participar al voltant de 220 alumnes d’Infantil i Primària, acompanyats després a la xocolatada pels seus familiars. En aquestes darreres activitats cal destacar l’ajuda com a voluntaris d’un grup d’uns 50 alumnes d’Educació Secundària. També el passat 12 de desembre vam organitzar l’activitat “La Salle Comtal corre per la Marató”, en la qual tots els alumnes de l’escola van realitzar unes curses solidàries al Parc de la Ciutadella, amb motiu de la Marató de TV3 per la sensibilització i lluita contra el càncer. Força pares també van participar en aquesta jornada.

Però no ens podem oblidar de les dates en les quals hem celebrat aquesta Campanya: l’Advent i l’arribada del Nadal. Som escola cristiana i volem celebrar el naixement de Jesús, el mateix Jesús que ens impulsa en la nostra tasca solidària. I és per això que s’han ofert als alumnes de Cicle Mitjà i Superior moments de Pregària els divendres d’Advent abans de començar les classes, una celebració del Foc de Nadal (on va ser repartida la Llum de la Pau de Nadal), i un concurs de pessebres organitzat

Educació Infantil, Primària i ESO

33


conjuntament amb l’AMPA de l’escola, amb una gran resposta i la participació de 30 pessebres. I els joves de 7DE9 han fet possible la vinguda dels patges reials a l’escola per recollir les cartes dels més petits als Reis. Volem agrair-vos a tots –alumnes, pares i mares, mestres...- la vostra col·laboració i il·lusió. En sintonia amb el lema d’aquest curs, tinguem-ho ben present: “Depèn de tu i depèn de mi, que Nadal arribi.” Equip de Pastoral La Salle Comtal

34

N. 32 - 1r trimestre 2012-13


Educació Infantil, Primària i ESO

35

L'Estel - 32  

Revista digital de La Salle Comtal. 1r trimestre del curs 2012-2013