Lappilalnen 40 41 2017 netti

Page 14

14

LAPPILAINEN viikot 40-41/2017 | www.lappilainen.fi

Menot

MENOT-palstalle kootaan lehden jakelualueen kiinnostavia tapahtumia. Voit lähettää menovinkin toimitukselle osoitteeseen: toimitus@lappilainen.fi. kuva: Reima Juopperi/Kemin taidemuseo

Suo, kuokka ja taide Kemissä 29.10. asti Lappilainen

Sanna Haimila, Marjo Hyttinen, Helena Junttila, Helena Kaikkonen, Mari OIkarinen, Pirjo Nykänen, Titta Court, Harri Markoff ja Sauli Miettunen ovat mukana taideprojektissa, joka on nähtävillä lokakuun loppuun Kemin taidemuseossa.

Hyvinvointia Leif Rantalan ja elinvoimaa ystävyysseminaari järjestöistä 7.10. Siidassa Lappilainen

Kuolan saamelaisen kulttuurin asiantuntija ja Lapin yliopiston saamen kielen ja kulttuurin pitkäaikainen yliopistonlehtori Leif Rantalan syntymästä on tänä vuonna kulunut 70

kuva: Petri Teppo

Anneli Sari -Show 6.10 Korundissa

vuotta. Tämän kunniaksi Saamelaismuseo Siida ja Saamelaisarkisto järjestävät Leif Rantalan ystävyysseminaarin lauantaina 7.10. klo 12-16 ja hänen elämäntyötään esittelevän näyttelyn Saamelaismuseo Siidassa.

Estraditaiteilija Anneli Sarin Show tarjoaa iloa, väriä ja energiaa perjantaina 6.10. Korundissa kello 19. Luvassa on tasokasta kansainvälistä osaamista, upeat tanssijat Ira ja Maria sekä Gino Samyn orkesteri.

Pessi ja Illusia Lapin kiertueella Lappilainen Syksyllä Rovaniemen Teatteri tarjoaa lapsille Yrjö Kokon satuun perustuvan näytelmän Pessi ja Illusia. Tarinassa Illusia-keiju karkaa kotoaan sateenkaarelta maan Lastennäytelmä Pessi ja Illusia kuuluu Lapin Alueteatterin ohjelmistoon ja lähtee Lapin kiertueelle 4. lokakuuta.

kuva:

Liisa

iti

en-La

Halon

vastaja Kalle Nurminen/Oulu, monitaiteilija Harri Markoff/ Kaamanen-Kiberg, kuvanveistäjä Essi Korva/Pello, kuvanveistäjä Sauli Miettunen/Pello, tanssitaiteilija Titta Court/Tornio, taidemaalari Sanna Haimila/Tornio ja kuvataiteilija, tutkija Jyrki Siukonen.

Lappilainen

Lappilainen

Verkostopäivillä Kemissä 26.27.10. pääsee tutustumaan monipuoliseen ohjelmaan, jossa on luvassa seminaari, paneeli, messut ja työpajoja. Messupaikan varaukset 13.10. mennessä Lapin AMK/Terveysalan yksikkö, Meripuistokatu 26.

Kemin taidemuseossa on avoinna taitelijavetoinen projekti, jonka tavoitteena on laajentaa taidenäyttelyn käsitettä. Vuorovaikutusta yleisön kanssa tarjoava Suo, kuokka & Taide sisältää taiteilijavetoisen näyttelyn ja näyttelyn käsitettä laajentavaa toimintaa, jossa taiteilijalla on aktiivinen rooli.

Taideprojektin ideoijana, organisoijana ja suunnittelijana ovat taidemaalari, valokuvaaja Pirjo Nykänen ja kuvataiteilija Marjo Hyttinen. Projektin yhteistyökumppani Kemin taidemuseo tarjoaa tilat. Näyttelyssä ovat mukana myös taidemaalari Helena Junttila/ Aska, kuvataiteilija Mari Oikarinen/Rovaniemi, kuvataiteilija Helena Kaikkonen/Oulu, la-

Tervolan hammasasemalla ja Pihakullerossa näyttelyt Lappilainen Liisa Halonen-Laiti on asettanut näytille jo neljännen kerran näyttelyn Tervolan hammasasemalle ja Pihakulleroon. Näyttelyt ovat esillä 30.11. asti. Hammasaseman näyttely, ”Kylillä ja metsässä” koostuu 12 akryylimaalauksesta, jotka ovat

Tervolan Pihakullerossa on esillä Liisa Halonen-Laitin töitä marraskuun loppuun asti.

kooltaan 88x70 cm ja 78x50 cm. Maalauksissa koetaan vuoden- ja vuorokaudenaikojen tunnelmia, valoisan ja pimeän vaihteluita. Syysaamun sumu, heinäpellon näkymät, lumen tulo ja sulaminen tulevat vastaan maalauksissa. Syksyn lempeys ja kylmä hämärä vaihtuvat talven punerrukseen ja hämärän kirkkauteen, palasiin elämästä kylillä ja metsässä. Pihakulleron maalauksissa on kesäkokemuksia näyttelyn nimen mukaisesti. Iltahämy

kamaralle. Siellä hän kohtaa Pessi-peikon, joka tutustuttaa Illusian metsän elämään. Keijukainen löytää siitä ihmeteltävää, kuten tanssivan kimalaisen tai hämärtyvän illan. Peikon maailmassa on myös uhkia, koska ristilukki ja haukka voivat ilmestyä varjoista. Illusia saa niistä siipeensä mutta kotiutuu ja jää viettämään yhteiseloa Pessin kanssa.

houkuttelee lähtemään kävelylle kesäiseen luontoon, pilvet purjehtivat yli suomaiseman, pehmeä usva kietoo maiseman sisäänsä ja hillassa ollaan, vaikka vähän vettäkin tulisi.

Yhtä juhlaa - Muurolan kirjastorakennus 30 vuotta Lappilainen Torstaina 5.10. kello 13 musisoi ja laulattaa trubaduuri Jari Karjalainen Muurolan kirjaston kunniaksi. Kakkukahvit on luvassa ja kello 18 runoilija ja psykiatri Jorma Laitinen kertoo uudesta Matkoilla kaiken aikaa -runokokoelmastaan. 30 vuotta on muuttanut monin tavoin tilojen käyttöä.

Musiikinkuunteluhuoneesta on tullut satu- ja pelihuone, jossa voi päästä vaikka virtuaalimaailmoihin. Kerhohuone on näyttely- ja kokoustilana. Toimistotilassa ovat asiakkaiden käytössä olevat tietokoneet, puhelimenlatauspiste ja ryhmätyötila. Tilaa on raivattu kokoontumisille ja sohvia hankittu viihtymistä varten. kuva: Muurolan kirjasto

13.10. lauluja ja runoja Lappilainen

Kati Kanto esittää lauluja ja runoja Suomi 100 -teemalla Rovaniemen kirkossa kello 18. Säestäjänä Noora Siitonen.

Muurolan kirjastorakennus otettiin käyttöön vuonna 1987, mutta kirjastotoiminta alkoi jo vuonna 1952. Nykyiseen rakennukseen muutettiin ahtaasta koululuokasta. Vaikka tiloja on lähes 400 neliötä, on jokainen neliömetri edelleen tehokäytössä.


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.