Page 1

L’ORFE DEL CLAN DELS ZHAO de Ji Junxiag (1260-1280 d.c.) Del 25 de març al 11 de maig de 2014 De dimarts a dissabte a les 20.30h. Diumenge a les 18h Teatre Romea (c/ Hospital, 51)

Direcció:

Oriol Broggi

Traducció:

Joan Sellent

Amb: Julio Manrique, Pablo Derqui, Ernest Villegas, Marta Marco, Borja Espinosa, Joan Garriga, resta de repartiment en curs.

Una producció de La Perla 29


Una llegenda, un mite, una història profunda i que remet als orígens. Aquesta vegada ambientada en la civilització xinesa que recrea un mite fundacional, una història de venjances i de reialmes on la veritat acaba desvetllant la més terrible de les tragèdies. Mirem L'orfe del clan dels Zhao des d'una societat que només ha sabut conservar els vicis de les grans històries antigues, del teatre de Shakespeare, com si totes les virtuts haguessin quedat oblidades. S'ha anat perdent l’estètica, el sentit global, l’atmosfera. I malgrat tot, o justament per això, podem i necessitem continuar mirant aquestes històries. L'orfe del clan dels Zhao, ens arriba des del segle I, i des de la llunyana civilització xinesa.

La Perla 29 vol retrobar aquell regust d'Antígona, amb una peça també antiga, però ben diferent. Pensar el Teatre Romea, i demanar permís per capgirar l'espai. Posar l'espai de la ficció al mig del teatre, deixar caure una mica de sorra, disposar el públic a quatre bandes, amb noves grades, i deixar filtrar les paraules, les imatges, les passions, la vida i la mort per un espai renovat...

L'Orfe del clan dels Zhao, narra la història de venjança entre dos clans propers a l'emperador, i enfrontats pel poder. Està basada en fets històrics que van tenir lloc al reialme de Jin durant el període dels Regnes Combatents (475-221 a.C.).

Oriol Broggi

L'orfe del clan dels Zhao  
Advertisement