Page 1

t Blad

Huiskrantje WZC De Boomgaard 2de jaargang, nr 2


Inleiding De tweede maand van het jaar luistert naar de naam februari. Deze korte maand laat gewoonlijk wel van zich spreken. Het is een echte wintermaand, met alles wat de winter ons kan geven. Sneeuw, ijzel, rijm, gladde wegen, dit zijn dikwijls de ingrediënten van de soep die de weerman ons voorschotelt in deze maand. Maar het is niet allemaal kommer en kwel in februari, de dagen worden vanaf nu wel flink wat langer. En een straaltje zon vanachter het raam kan reeds behoorlijk deugd doen. Naast al het negatieve over deze maand, kent februari ook wel een echte uitschieter, en één van formaat. Valentijn komt op de veertiende alle geliefden uitdagen om elkaar hun liefde te betuigen. Ook 3 februari is een dag om naar uit te kijken. Zoals de traditie het voorschrijft bakt op Lichtmis (2/02) elke huisvrouw pannenkoeken en zo komt het dat al wie op 3 februari het WZC binnenkomt, aangenaam verrast zal worden door de indringende geur van verse pannenkoeken. Aromatherapie op zijn best. Wij wensen iedereen een goede gezondheid en achtentwintig dagen vol levensvreugde.

2

‘t Blad


Feestvarkens!

3

Katleen Pattyn 01/02/1974

Rosere Loose 02/02/1929

Claudine Robyn 02/02/1975

Kathy Timperman 03/02/1972

Ingrid Sneppe 05/02/1974

Monique Vandelanotte 06/02/1958


Feestvarkens!

Marguerite Decoene Gaspard Kesteloot 11/02/1930 09/02/1932

Jeranche Deleye 13/02/1924

4

Anna Pouillie 22/02/1925

Liesbeth Vangheluwe 15/02/1978

Helene Janssens 22/02/1934

Sofie Dhont 24/02/1987


Storm Filipijnen Zoals u waarschijnlijk weet was er een omhaling in het WZC ten voordele van de slachtoffers van de storm in de Filipijnen. De opbrengst hiervan werd overgedragen aan Jeroen Clauw en zijn vrouw Ching. Hieronder vindt u een brief die wij ontvingen van hen.

Beste, Via deze weg wil ik jullie graag op de hoogte houden van de situatie in de Filippijnen.

5

Ik wil jullie vooreerst bedanken voor de steun. Het heeft de familie van mijn vrouw enorm geholpen. Het leven is er nog steeds heel zwaar. Ze zullen nog maanden zonden elektriciteit zitten. Dat maakt ook de communicatie heel moeilijk. Ik toon jullie enkele foto’s, zo kan je zelf zien hoe de situatie daar is.


Storm Filipijnen

6


Storm Filipijnen De kindjes van Ching haar Broers staan in het midden van de living. Achter hun zie je de beschutting die ze voorlopig hebben gemaakt. Eens er meer middelen zijn, gaan ze dan verder uitbreiden. We willen jullie bedanken voor de steun. Het gestorte geld sturen wij in stukjes op naar de Filippijnen. Wij staan in voor alle kosten, dus het gegeven geld gaat 100% naar de Filippijnen. Vele groetjes en mijn vrouw en ikzelf wensen iedereen in het woonzorgcentrum een vreugdevol nieuwjaar toe. Nogmaals Hartelijk bedankt vanwege ons en de familie van mijn vrouw

7

Jeroen en Ching


Verhuis Sociale Dienst Om de toegankelijkheid van de sociale dienst te verhogen, is Leen met haar volledige hebben en houden verhuist. Je kan haar vinden aan de ingang van het woonzorgcentrum naast het bureau van Sofie (onthaalmedewerker). Je kan bij haar terecht op woensdag tussen 9u en 11u.30 of na afspraak.

8


(onder)voeding & diabetes bij ouderen Gratis infonamiddag

Maandag 10 februari, ‘De Krune’ 14 uur tot 14.45 uur: Deel 1: (onder)voeding, door Heleen Casteleyn (Jan Ypermanziekenhuis) (logo toevoegen): Bij het ouder worden is een evenwichtige voeding heel belangrijk. Het risico op ondervoeding is reeël. Vanuit hun ervaring via het ziekenhuis krijgen we de nodige info omtrent voeding en het risico op ondervoeding.

Pauze met koffie en suikervrij gebakje 15.15 uur tot 16.15 uur: Deel 2: Diabetes bij ouderen en de gevolgen ervan, door Sofie Corteel (diabeteseducator bij het Lokaal Multidisciplinair netwerk) Sofie geeft als diabeteseducator info over diabetes en de gevolgen, symptomen, medicatie, invloed van beweging, …

Organisatie: Gemeentelijke Seniorenad-

9

viesraad (SAR) i.s.m. de lokale seniorenverenigingen

Meer info kan je verkrijgen bij Jelle Delombaerde


Pannenkoekenbak

10


Geachte Bewoner, Op 14 februari vieren we Valentijn. Langs deze weg nodigen wij u uit om deel te nemen aan het Valentijn –ontbijt in WZC De Boomgaard. Dit gaat door op 14 februari vanaf 8u00 in de leefruimte

11


Win win win Oplossing vorige maand: De mond op de foto is die van Koning Filip. Winnaar is geworden: Marcella Dekein

Hieronder vindt u een nieuwe opdracht:

Wat was de populairste meisjesnaam in 2013? A. Fien B. Emma C. Marie

12

Naam: Oplossing:

Februari  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you