Page 1

11 00 0 ex

10 0% TI MR Å

På gång

c Ingegerd Karlsson c Hundhall Magasinet för ett roligare Timrå!

Nr 3 2011 •

H Ö S T • www.itimra.se

Backstage på E.ON Arena

12 ÅR

Gåbingo för alla

& redan artister

David, Timrås pingishopp

JONTE

Polare i vått och torrt

4

värdekuponger på baksidan!

TILLBAKA I TIMRÅ IK

Är du med på v im m e l bil D?


En toppenkväll för Timrås näringsliv! Kom och klättra med oss mot Norrlands bästa företagsklimat 2015! Den 13 oktober sätter Guldstegen 2011 fokus på företagen i Timrå kommun. Vi firar och uppmärksammar duktiga entreprenörer och företagare.

Mer information se www.guldstegen .se


Det här bjuder vi på

Om hösten

iTimrå

på Torget Välkomna att träffa oss på iTimrå! Lördag den 8 oktober finns vi på Torget i Timrå med fika, tävlingar och underhållning. Läs mer på

sid 42

Kompisar

i vått och torrt Torbjörn Nyman och Sven Lagerqvist känner varandra bättre än de flesta. De kör inte bara ambulans utan bygger också pooler tillsammans.

sid 31

Foto: Pär Olert

Läs mer på

På väg mot

full bricka Foto: Pär O

lert

Korpens gåbingo har varit en populär familjeaktivitet i Timrå sedan 1970-talet. Varje söndag kryssar något hundratal Timråbor i sina bingobrickor. En av dem är Maja Hulinder.

3

Läs mer på

sid 14

I

ngen årstid sätter sig i kroppen på samma sätt som sommaren. Den flyttar liksom in och bosätter sig på ett självklart sätt, utan att fråga om lov. Och den vägrar att flytta på sig, oavsett vad meteorologerna eller termometern säger. Det är nog därför det alltid känns så plötsligt när hösten kommer. Oj – måste man ha en tjockare jacka och vantar på morgonen? Redan? Oj – har hockeysäsongen börjat? Redan? Oj – måste man byta till vinterdäck? Redan? Man luras dagligen av den där inneboende sommarkänslan i kroppen. Men hösten vinner alltid till slut. En dag klarar inte ens sommarkänslan att stå emot längre och fryser irriterat ihop till en liten klump av saknad. Samtidigt är det rätt skönt att kapitulera. Hösten är på något sätt mer kravlös. Mörkret och kylan gör att alla projekt man satte igång under våren och sommaren med gott samvete nu får vila. Det är heller ingen grillning som behöver tajmas med gästernas ankomst och potatisgratängen i ugnen. Och det är OK att kura ihop sig hemma i soffan och knapra jordnötter och maratontitta på TV eller film medan regnet piskar mot fönsterrutan. Det är helt enkelt OK att ha lite tråkigt. Och det kan ju vara ganska skönt ibland. PS Nästa nummer kommer ut den 7 december. Har du något att tipsa om så maila till info@itimra.se eller ring 0611-51 13 20

bra saker att göra på hösten   Städa Låter tråkigt, men att gå igenom bortglömda lådor, skåp och förråd kan bjuda på riktigt roliga överraskningar.

  elda När det börjar bli ruggigt ute är det inte helt fel att säsongsstarta kaminen eller öppna spisen.

  träna Dags att ta igen för en lat sommar. Och kom ihåg – det är roligt att träna, inte jobbigt.

lars kågström iTIMRÅ 3 lars@itimra.se


D E T TA U P P S L A G Ä R E N A N N

KORT OM I N F O R M AT I O N T I L L D I G S O M B O R H Ä R • 2 0 11

Timrå kommun

Guldkantad dag väntar företagare och uppstickare

foto: camilla abrahamsson

Magdalena Forsberg är en av föreläsarna under Näringslivsdagen och på kvällen är det åter dags för Timrås företagargala, Guldstegen 2011.

Den 13 oktober sätter vi extra fokus på vårt näringsliv genom att arrangera Näringslivsdagen och vi avslutar kvällen med att fira våra framgångsrika företagare under Guldstegen 2011.

Till kvällen rullas den röda mattan ut på Söråkers Folkets hus och Guldstegen 2011 gör sig redo att prisa framgångsrika företag och entreprenörer i nio kategorier.

Moderator Peter Germer, regionchef Företagarna Västernorrland, drar igång årets Näringslivsdag på Söråkers Herrgård. På föreläsningsscenen kommer aktuella ämnen, för både stora och små företag, att behandlas. Magdalena Forsberg, Anne Järneström och Lars Jagrén är några av de föreläsare som ska inspirera.

– Det är viktigt att vi förnyar oss och tittar på andra faktorer som är utvecklande för ett bra företagsklimat. Årets uppstickare kan vara vem som helst som gör något bra Timrå, säger AnnMarie Ericsson, ordförande för Företagarna Timrå.

sKOlaNs Nya elevhälsa

Det är Företagarna Timrå och Timrå kommun som tillsammans har arbetat för att genomföra företagsgalan och nytt för i år är kategorin Årets uppstickare.

Barn- och utbildningsförvaltningen satsar på Elevhälsan med fler kuratorer och psykologer. De nyanställda, Mona Bruce, Eva Friberg Holmgren, Frida Majstedt och Lisa Söderman ser den nya verksamheten som spännande. De vill vara där barn är för att agera snabbt och arbeta förebyggande. 4 iTIMRÅ

Årets kategorier: Årets Företagare Årets Nyföretagare/Rookie Årets Handlare Årets Företagare inom besöksnäringen Årets Innovatör Årets Eldsjäl Årets Hedersomnämnande Årets Unga Entreprenör Årets Uppstickare Mer information om Näringslivsdagen: www.timra.se Mer information om Guldstegen 2011: www.guldstegen.se

Kom ihåg! Från och med första september är avfallsstationerna på OKQ8 i Timrå och Statoil i Torsboda stängda. Nu gäller mobil insamling av farligt avfall. Möjligheten att lämna farligt avfall på Återvinningscentralen, Industriområdet, finns kvar. Turlistan finns på kommunens webbplats: www.timra.se


NONS FRÅN TIMRÅ KOMMUN

Nya cheFeR

Timrå kommun har fått två nya förvaltningschefer, Klas Lundgren på miljö- och byggkontoret och Ann-Christin Isaksson på barn- och utbildningskontoret.

Favorit i repris! Oppositionsrådet Tony Andersson hjälper kommunstyrelsens ordförande Ewa Lindstrand att hänga upp årets diplom som visar att kommunen återigen fått finansiell elitlicens.

Kommunen håller ställningarnafår finansiell elitlicens, igen! För andra året i rad får Timrå kommun finansiell elitlicens. Det är ett kvitto på att kommunen har välskött ekonomi. – Resultatet speglar arbetet vi gemensamt bedrivit under mer än tio år och att vi återigen får utmärkelsen känns toppen! Det bevisar att vi inte längre är en fattig kommun utan att vårt långsiktiga ekonomiska arbete gett resultat, säger kommunstyrelsens ordförande Ewa Lindstrand. Timrå kommun har även i år fått sin ekonomi granskad av Svensk Kommunrating. Under ett år innehar kommunen elitlicensen och den ska förnyas varje år av externa och oberoende kommunanalytiker. – Strävan att göra kommunens ekonomi mer robust är i sig inte partiskiljande. Det är en ambition vi delar, understryker oppositionsrådet Tony Andersson.

Senaste informationen från kommunen får du på vår webb www.timra.se

Att ha Finansiell Elitlicens betyder att kommunen har god ekonomi och starka finanser. Det betyder också att ekonomin för närvarande sköts så att den inte försämras. Svensk Kommunratings kommundiagnos utvärderar kommunen ur flera perspektiv. Det är dels traditionella ekonomiska aspekter som till exempel resultatutveckling, investeringsnivå, skulder och liknande, men också mer övergripande aspekter som kommuninvånarnas sysselsättningsgrad och befolkningsutvecklingen. – Kommunens ekonomi fortsätter att utvecklas i positiv riktning. Från åren före och kring sekelskiftet har ni gått från att vara en D-kommun till att vara en A-kommun, säger kommunanalytiker Hans Jensevik, Svensk Kommunrating. Andra kommuner, förutom Timrå, som har eller har haft en elitlicens är Bromölla, Båstad, Kristinehamn, Skurup, Tierp, Värnamo, Örkelljunga och Östhammar.

Namn och ålder: Klas Lundgren, 33 år. Kommer senast från: Naturvårdsverket, där han bland annat var projektledare för framtagande av lagstiftning inom miljöområdet. Har gjort tidigare: Arbetat på Kemikalieinspektionen och i Vara kommun. Viktigaste med uppdraget: Att delta i och driva utvecklingen gentemot Vision 2015.

Namn och ålder: Ann-Christin Isaksson, 50 år. Kommer senast från: Biträdande förvaltningschef inom barnoch utbildningsförvaltningen. Har gjort tidigare: Drivit företag, banktjänsteman, studie- och yrkesvägledare. Viktigaste med uppdraget: Att politiker och personal hittar former och arbetssätt som ökar måluppfyllelsen för barn och elever och samtidigt skapar en kreativ, spännande och funktionell arbetsmiljö för vår personal.

Informationsansvarig Marie Zetterlund Timrå kommun marie.zetterlund@timra.se iTIMRÅ

5


Västansjölokalen tillbaka i Söråker Nu händer det grejor i Västansjölokalen i Söråker igen. Efter branden 2009, som totalförstörde huset, har ett intensivt arbete pågått och i mitten av september kunde ett nytt hus invigas. – Det har varit mycket ideellt arbete, inte med själva bygget, men med allt runt omkring, säger Kjell Lagergren, kassör i Byggnadsföreningen Lyckan som äger lokalen. Nu är huset fyllt av aktiviteter igen. Bland mycket annat är det gympa varje onsdag och den 27 oktober kommer Panikteatern från Uppsala för att spela ”Tid för avgång”. 

Söråkersprojekt kan vinna Ullbagge Projektet ”Människors möte och världen i Söråker” som drivs av Söråkers Folkets Hus är nominerat som en av årets integrationssatsningar och kan därmed vinna en Ullbagge vid årets Landsbygdsgala. Projektet har blivit nominerat av Länsstyrelsen i Västernorrland med motiveringen: ”Söråkers Folkets hus vill med projektet utveckla innehållet och verksamheten så att den kan användas strategiskt och målinriktat för integration av nysvenska familjer, barn, ungdomar och vuxna.” Landsbygdsgalan äger rum den 9 november i Blå Hallen i Stockholms stadshus med Babben Larsson som konferencier. 

Nytt i Timrå

Ny presentbutik Restaurang Två Tallar har fått nya ägare och byggt ut med en 1 presentbutik, med bland annat inredningsprodukter. Kristina

Revenfeld är ansvarig. – Vi tycker att inredning är roligt och bestämde oss för att starta en presentbutik i det tomma utrymmet bredvid restaurangen. Produkter av just den här typen är ju också något som det inte finns så mycket av i Timrå, säger hon.

1

3

Butik Liten blir större Liten i Timrå har fått större lokaler på Köpmangatan 27 och 2 Butik utökat sortimentet med kläder för vuxna. Dessutom har Niklas Thunberg med företaget Studiofotografen flyttat in och erbjuder bland annat fotografering av barn. – Den här lokalen är större och ljusare och det är lättare för kunderna att hitta. Sedan är det kul att kunna erbjuda även barnfotografering. säger Agneta Westman som driver Butik Liten.

Nya ägare till Gårdsbutiken i Timrå har bytt ägare. Det är Lotta Källman och 3 Gårdsbutiken Stefan Lögdqvist med familj som har köpt gården och tagit över

butiken med tillhörande restaurang och djurpensionat. – Vi kommer inte att ändra på något, vi vill förvalta det som de tidigare ägarna har byggt upp. Däremot kommer det att bli mer fokus på matsidan. Sju sorters kakor och kafferep! säger Lotta.

6

iTIMRÅ

2

Foto: Joel Lindström

Foto: Landsbygdsnätverkets kansli

[INFART]


[PROFILEN]

Jonte har roligt igen

Efter några tunga år i hockeybranschen är Jonatan ”Jonte” Hedström tillbaka i Timrå IK. Men han vill inte prata om revansch. – Nej, jag ser det inte så. Jag är bara glad att jag får chansen igen. Så det känns jättebra att vara här. Hur ser du på din förra period i Timrå?

– Med blandade känslor. Det var här jag fick ordentlig skjuts på min karriär. Sedan slutade det ju inte så roligt, men det är passé nu. Har du lärt dig något av de senaste åren?

– Att det viktigaste är att ha roligt, vad du än sysslar med. Nu mår jag jättebra, både fysiskt och mentalt och då blir det också roligt att spela. Timrå är inte direkt topptippade i år. Vad tror du om chanserna? Foto: Pär Olert

– Självklart tror jag på det här laget. Vi har väl inte de där toppnamnen så jag kan förstå att många inte tror på oss. Men jag tycker att vi ska kunna störa många lag. Vi kommer inte att ge oss förrän vi är i slutspel! 

Dragningen

Britt-Marie Vikberg, 39 år, Timrå, går en utbildning Guld eller silver?

Katt elller hund?

Natt eller dag?

– För mig har det alltid varit bättre med guld. Det är mer värt.

– Jag har haft många katter, men har blivit allergisk så har börjat gilla hundar mer och mer.

– Jag tycker om dag, men det är skönt att sova på natten.

iTIMRÅ

7


Foto: Pär Olert

Hundhall för hela länet

Monica Karlsson med hunden Viggo i den nya hundhallen.

Nu fylls gamla ICA i Söråker av hundar i stället för kunder. Butiken har fått en 700 kvadratmeter stor matta av konstgräs, till glädje för de hundägare som tidigare tränat sina hundar utomhus eller i ridhus. – Vi har ju långa vintrar och framför allt agilityfolket har efterlyst bättre träningsförhållanden, säger Örjan Lundell, ordförande i Västernorrlands Kennelklubb som står bakom satsningen. Hallen beräknas vara helt klar i slutet av oktober och blir då tillgänglig för hundägare i hela länet. Den kan även hyras ut till andra aktiviteter. – Det är ovanligt med sådana här hallar. Det finns några söderut, men vi är faktiskt den första länsklubben med egen hall, säger Örjan Lundell. 

4x5

Timrå centrum, 24 september kl 11.33

Ann-Kristin Högberg,

Vad gör du om …

Vad gör du om …

… 5 minuter? – Då är jag på biblioteket och lämnar tillbaka studentlitteratur. … 5 timmar? – Då är jag på jobbet. … 5 månader? – Umgås med familjen, förhopp-

i TiTIMRÅ IMRÅ

Timrå centrum, 24 september kl 11.22

Bjenn Andersson, 30 år, säljare, Vävland, Timrå.

8

4x5

ningsvis så jobbar jag också! … 5 år? – Då är jag gammal och gaggig. Förhoppningsvis har jag ett schysst hus!

51 år, chef på Högbergs Svets & Plåtslageri, Stordalen, Sörberge.

… 5 minuter? – Då är jag hemma på lunch!

… 5 månader? – Då jobbar jag väl på som vanligt ...

… 5 timmar? – Då har jag just slutat jobba, så då är jag hemma i Stordalen!

… 5 år? – Jadu. Jag jobbar väl fortfarande, antar jag ...


Tidningen iTimrå firar 1-årsjubileum

Fest på torget i Timrå Kom till oss

lördag 8/10 kl 11-14

• Trubadurerna Fröberg & Sjöberg uppträder kl 12 och kl 13. • Träffa iTimrå-redaktionen. Lämna gärna tips på reportageidéer! • Tre tävlingar – vinn fina priser

Tävling för barn med många vinster

11 000 ex

• Älg et • André Holmberg Lögdö Bruk • Söråkerslopp Pernilla Eurenius •

Norths Vimmelbilder c Nasty

• Vi bjuder på fika!

på porslin

Perra g SHAKE

roligare Timrå! Magasinet för ett

www.itimra.se • Nr

1 2010 • SOMMAR

r SoSemmem stear

! Fotografen som flyttade hem

roligare Timrå! Magasinet för ett

TI PS !

på aktivi teter

roligare Timrå! Magasinet för ett

Nr 2 2010 • HÖST

son Kerstin Svens

• www.itimra.se

PREMIÄR FÖR 3D-BIO I SÖRÅKER!

+ allt som händer i Timrå

Norra Europas största plantskola Bodils Gårdsbutik

le Annelis smultronstäl Golfarnas vattenhål finns i Timrå

ex

LAR ÖM KÅG STR Hej Timrå! ert Nu kommer nya magasin

från Västerås

I Fagervik fann vi lugnet! Sara, Staffan och Alva

11 00 0

tör Redak S

Ilir & John

12r chansen få varje år

Jennie slår stenhårt!

N GEFORSE BERGF ISKEFLU

DO ELDORA

Smultronstället • • Livsstilsbyrån • Sebastian Erixon

MERLO SLOTT

ur nya vinklar

Cancergala på Bergeforsparken

Sjöberg

OCH STYLAR & VICTORIA GÖR OM

TI PS ! på aktivi teter

roligare Timrå! Magasinet för ett

E R • www.itimra.se

Jul hemma hos Martin Häggström

går sin drömutbildning!

Boksläpp med sagosystrar

Nr 3 2010 • V I N T

• Lisa Krohn •Bitte

Niemi ❃ 15 000 exÅ Mira Eriksson ❃ Pia 100% TIMR

Nr 1 2011 • V Å R

• www.itimra.se

Dirty Dixxx rockar på!

Nr 2 2011 • S O M M

CARINAS LOCKROPd! når ända till Hollan

20 års

EVA-LENA

www.itimra.se • 060-58 00 30

på Är du med VIMM ELBI LD?

ar slöjdande skap

framgång!

sidor som till Byggbutiken vann 100% handlar om Timrå!

med 2-1 mot Fagervik

sidor som till 100% handlar om Timrå!

A R • www.itimra.se

En dag i Ljustorpsån

44Jannices nya look! 52 Petter trivs på isen! 52 sidor som till 100% handlar om Timrå!

Barbro Sjögren

roligare Timrå! Magasinet för ett

MED ”PIPET”

Torgnys trädgård Full fart nedför Skönviksbacken

på Är du med VIMM ELBI LD?

på Är du med VIMM ELBI LD?

MAX går på 24-årigt dagis

68

SOMMAR

SIDOR

iTIMRÅ

9


[ LJUS PÅ… text & foto Joel Lindström

]

Pingiskille med pilotdrömmar I höst hoppas David Gonzalez på att ta sig till SM i pingis, men hans stora dröm är något helt annat. - Jag vill bli pilot! Det har varit drömmen ända sedan jag var liten. 17-åriga David Gonzalez kom till Sverige från Colombia med sin familj när han var nio år. Sedan dess bor han på Tallnäsvägen i Timrå. – Jag gillar att bo i Timrå, det är ett lugnt och skönt ställe. Just nu går han naturvetenskapliga programmet i Sundsvall, men när han är hemma i Timrå ägnar han mycket tid åt pingisen. – Jag tränar så mycket jag hinner. Det blir matcher, serveövningar, konditionsträningar och momentträningar. David har flera segrar från tidigare år att stoltsera med, bland annat från Ås Open och Länstouren. I november går två andra viktiga tävlingar av stapeln, Sundsvall Open där spelare från hela Sverige deltar, och distriktsmästerskapen. Förra året tog David hem segern på DM för lag, och han har stora förhoppningar att vinna individuellt i år. Vinnaren och tvåan i DM kvalificerar sig direkt till SM. – Det skulle vara jätteroligt att få komma till SM. Vi har många duktiga pingisspelare här i Sverige, så konkurrensen blir stenhård! 

Det visste du inte om mig Jag har fått en lax på över 10 kg! Just nu Förbereder mig för att bli pilot.

Om ett år Förmodligen precis samma sak.

Om fem år Då har jag just blivit färdig pilot. Skulle vara helt underbart efter allt jobb!

Innan jag dör Vill jag simma

Mina tre bästa saker 1. Snowboarden 2. Pingisracketen 3. Datorn

som jag köpte i åttan. Jag har använt den en gång.

Lyssnar på Allt möjligt. Från klassiskt till R’n’B till hårdrock. Klassiskt när jag pluggar, oftast. Tittar på Simpsons, Family guy och Two and a half men. Och allt som har med flyg att göra. Jag älskar Flight investigation!

En ledig dag Sitter hemma

David Gonzalez Ålder 17 år

Favoritplats Kebabcity i

Familj Mamma, pappa och de

Sundsvall.

tre småsyskonen Daniel, Paula och Fernand.

med hajar och dyka vid Stora barriärrevet.

vintern är det helt klart snowboardbacken.

Mitt bästa köp Snowboar-

En bra upplevelse När jag vann klubbmästerskapen i pingis 2008.

den. När jag inte spelar pingis eller pluggar är jag i backen. På vintern, alltså.

en dålig upplevelse När jag

Mitt sämsta köp En tröja

drog lill-fingret ur led.

iTIMRÅ

Gör mig ledsen När folk snackar skit bakom ryggen på en.

och tar det lugnt. Läser en bok och tittar på film. Just nu läser jag böcker om minnesteknik.

Favoritplats i timrå På

10

Gör mig glad När jag ligger under med 2–0 i set och lyckas vända det till seger.

Bor Tallnäs utanför Timrå


Välkommen till Söråkers Folkets Hus!

Julpälo

2011

8,9 & 10 december på Söråkers Folkets Hus

Julbord & Julshow med Martin Häggström, Stefan Jansson & Folkan Salonger. I år utökat med Småfolkets Salonger. Boka! Ring 060-400 73 | www.sorakersfolketshus.se

Teater Västernorrland på Söråkers Folkets Hus

En skräckfylld komedi, ett rysligt skojeri, en rysarkomedi.. Eller helt enkelt en läskigt rolig föreställning! Torsd 27 oktober kl 19 Boka biljett Folkets Hus 060-400 73

Muuukcaaa RRll Wukssrrr En ledande artist inom svensk blues.

Torsdag 3/11 19.00

Vullmmmkkhmh

Dokumentär & föreläsning av Rolf Bjelke och Deborah Shapiro om livet ombord på Northern Light Måndag 24/10 kl 18

Mer evenemang hittar du på www.sorakersfolketshus.se

fröken fotograf

Kom ihåg att boka massagetid!

Boka fotografering så erbjuder jag 10% rabatt på bilderna.

070-297 82 68

(Gäller till 2011-12-30 Endast papperskopior)

070-373 00 92 www.frokenfotograf.se

Ta hand om dina fötter! Boka tid! 070 - 328 60 33

Ingrid Nilsson Diplomerad medicinsk fotvårdsspecialist

Skynda fynda!

Goda kryddor på Folkan!

Stor höstrea i hela butiken. Hitta din drömklänning hos oss!

n g i s e D g n ddi

We

Centrumv 35 • Söråker • 070-160 16 16

Prova även

våra tesorter!

0709-925 763 www.tynderosvamp.se

SöråkersFolketsHus.se

iTIMRÅ

11


Tvillingar tar ton

Av en ren slump slank tvillingarna Therese och Linus Nyberg från Söråker in i musikvärlden i våras. Tack vare låten ”Kom igen”, som de gjorde tillsammans, fick de även chansen att göra en musikvideo. Nu jobbar de med nytt material och drömmen är att få släppa ett eget album i framtiden.

L

inus och Therese Nyberg, 12 år, har precis slutat skolan för dagen och möter oss i inspelningsstudion i Söråkers Folkets Hus. Linus sitter i kontrollrummet och fixar med ljudet, medan Therese sitter vid mikrofonen på andra sidan glasväggen och testar om hon hörs. Här spelade syskonen i våras in låten ”Kom igen”, tillsammans med producenten och låtskrivaren Jesper Westlund. Projektet tog sin början genom att Linus fick se en affisch om att man kunde få komma till Söråkers Folkets Hus och göra sin egen låt. Det som till en början var tänkt som en rolig fritidsaktivitet växte sedan till ett samarbete mellan Folkets Hus och Söråkers skola och finansierades av bidrag från regeringens kultursatsning Skapande skola. Resultatet blev en alldeles egen musikvideo. – Det var jättekul och jag har lärt mig en massa saker, till exempel att sjunga, säger Linus. – Rappa, det där kallas inte sång, rättar Therese. Och så har vi ju lärt oss hur man gör sin egen låt, fortsätter hon. Therese har hållit på med musik så länge hon minns och har sjungit både på talangjakter och på 12

iTIMRÅ

skolavslutningar. Linus har däremot aldrig hållit på med musik tidigare. Nu har de hittat ett gemensamt intresse i musiken och drömmen är att få jobba med musik i framtiden. – Det skulle vara kul att få släppa ett eget album och få åka på turné, säger Therese. Just nu arbetar syskonen med nytt material och de ska få hjälp att producera även den här gången. Linus höjer volymen på högtalarna rejält och demonstrerar bitar av det. Therese säger åt honom att sänka volymen, men Linus höjer istället ännu mer. Att arbeta tillsammans med sitt syskon verkar inte alltid vara problemfritt. – Framöver så kanske vi gör låtar var för sig, säger hon bestämt. Men vi kommer nog göra låtar tillsammans också, fortsätter hon. Vilken slags musik de vill göra är de inte riktigt säkra på, de inspireras av de flesta genrer. Men efter lite betänketid börjar de söka på nätet och visar ett klipp från årets Idol med en singer/songwriter som de båda blivit imponerade av. – Det skulle vara coolt att kunna skriva sin egen musik, avslutar Linus. 


reportage

text Emilia Eliason foto Pär Olert

Linus och Therese Nyberg Ålder 12 år Bor Söråker familj Mamma, pappa, två småsyskon, en storasyster och en hund. gör Går i sexan på Prolympia intressen Förutom musiken sportar Linus mycket. Han håller bland annat på med parkour och trial. Therese sjunger bland annat i kör. just nu Hänger vi på Folkets Hus, ”Folkan”, så ofta vi har tid. Vi uppträder också en del, inte bara med vår egen låt utan också med andra poplåtar. Om ett år Går vi fortfarande i skolan och uppträder förhoppningsvis på lite större scener. Om fem år Får vi åka på turné. Innan vi dör Linus vill, förutom musiken, ut och resa och se världen och bli proffs inom parkour eller trial. Therese vill bli världskänd sångerska och åka på turnéer. FOTNOT Parkour: Går ut på att förflytta sig från en punkt till en annan så snabbt, effektivt och kontrollerat som möjligt. Trial: Sport där man på motorcykel, cykel eller i bil precisionskör runt en bana med olika hinder. Nyfiken? Musikvideon ”Kom igen (baby)” finns på YouTube. Sök på Linuz feat. Tezz – Kom igen.

Linus och Therese Nyberg jobbar nu med nytt material.

iTIMRÅ

13


reportage

text Linda Saltin foto Pär Olert

Korpen fixar gåbingo

Höstsöndag klockan tio är lika med gåbingo med Korpen Timrå. Så har det varit ända sedan 1969, när eldsjälen Hans Sjödin startade bingon. – Idag är det generationen som gick med sina föräldrar på 70-talet och som fått egna barn som går bingon, säger Marie Lundqvist, vice ordförande i Korpen Timrå.

My Sten, Mira Hulinder och Tindra Olavi har bråttom runt bingospåret.

14

iTIMRÅ


G

åbingo handlar inte bara om spel utan lika mycket om motion, friskvård och hälsa, något som familjen HäggquistTörngren från Sörberge tagit fasta på denna molniga och något kyliga septembersöndag. – Det är skönt att komma ut och röra på sig. Vi passar på att gå på helgen när alla i familjen är lediga, säger Annika Törngren. – Bingospåret ligger så nära så vi går hemifrån och hit, säger sambon Fredrik Häggquist när hela familjen går i väg mot kontroll nummer ett. Korpen Timrå var först i Sverige med gåbingo som startades 1969 av eldsjälen Hans Sjödin. – Han gjorde gåbingon till ett dragplåster som lockade upp emot 10 000 motionärer i lilla Timrå. Det gjordes reportage om gåbingon i både tv och tidningar, säger Marie Lundqvist, vice ordförande i Korpen Timrå. Längs vandringen runt bingospåret berättar Marie att aktiviteten är väldigt väderberoende, men att det i snitt kommer cirka 100 motionärer varje söndag. Alltså inte lika många som i början. – Föreningen har inte samma ekonomiska möjligheter att locka med stora vinster som vid starten, men det är ändå en populär utflykt, säger Marie och blickar ut över tallskogen. Både Annika Törngren och Fredrik Häggquist berättar att de har gått motionsbingorundan redan som barn. Och nu går de med sina barn Emma, åtta år, och Hanna, tre år. – Jag minns att jag gick med farmor och farfar och kusinerna många gånger, säger Annika. – Jag kommer ihåg vinsterna, man vann pepparkaksburkar ofta, minns Fredrik. Under bingorundan gör de barn som vill en barnrebus. I slutet av

Annika Törngren och Fredrik Häggquist med döttrarna Emma, åtta år, och Hanna, tre år, försöker gå bingorundan varje söndag.

»Gåbingon lockade upp emot 10 000 motionärer«

rundan ska de förhoppningsvis ha kunnat bilda ett ord av de bokstäver de hittat vid kontrollerna längs banan. Första söndagen i månaden dras sedan tre vinnare. Vid kontroll nummer två kommer äntligen första bokstaven i barnrebusen, det är ett O. Emma skriver genast upp bokstaven. – Jag har vunnit jättemånga gånger, säger hon. En gång vann jag en Barbie. Och förra gången vann min lillasyster Hanna, då valde hon deg. – Alltså leklera, förtydligar mamma Annika. Efter ett inbrott hösten 2003 brändes Korpstugan ner till grunden. Många hörde då av sig och ville att gåbingon skulle fortsätta. iTIMRÅ

15


Lisbeth Pettersson och Inger Nordin säljer korv inne i Korpstugan.

Marie Lundqvist, vice ordförande i Korpen Timrå och Kent Hedman, ordförande.

16

iTIMRÅ


»Om det spöregnar kör vi bingon inne i stugan«

Pappa Fredrik Häggquist köper lotter till Hanna, 3 år.

Gåbingo Korpen Timrå tid Söndagar kl 10–13 Plats Start vid Korpstugan bakom E.ON Arena

Längd Cirka 1,5 kilometer Kostnad 10 kronor för en bingobricka, 20 kronor för en dubbelbricka övrig verksamhet Cirkelträning, core, gympa, vattengympa, rinkbandy, fotboll m m. hemsida www.korpen-timra.se

Mira Hulinder, My Sten, Tindra Olavi och familjen HäggquistTörngren kryssar i bingobrickorna.

– Vi löste det provisoriskt genom att hålla till i Sörbergeskolan, minns Marie. Den 7 maj 2005 var en ny stuga uppbyggd med mer plats för gemenskap och fika. Den hyrs ut för en liten kostnad till föreningar, men även till privatpersoner. – Och om det spöregnar kör vi bingon inne i stugan, säger Marie. Marie har själv jobbat och haft ansvar för gåbingon i många år. Nu är det Kent Hedman som har tagit över. Men Marie värnar fortfarande om gåbingon. – Vi står inför ett generationsskifte. Många frivilliga som varit med länge och hjälpt till börjar bli äldre. Det är ett jätteproblem att få tag på folk som kan ställa upp, säger Marie som vill att gåbingon ska leva vidare. – Det är inte så betungande. Man behöver bara vara här var tredje söndag och så får man gratis träningspass med Korpen Timrå. Men gemenskapen är också viktig, man ska tycka att det är roligt att komma ut och träffa människor. Vid kontroll nummer åtta börjar regnet falla; paraplyer fälls upp och regnkläder dras på. Alla bingospelare ökar på stegen och längtar in till stugan där det finns servering med fika till bra priser. Funktionärerna Lisbeth Pettersson och Inger Nordin har idag bullat upp med korv, toast, kaffe, läsk och fikabröd. – Det ska inte vara något ekonomiskt hinder att vara med, därför är fikat billigt. Korpens slogan är ”Alla platsar i Korpen”. Det ska vara så att alla har möjlighet att komma ut och röra på sig, säger Marie och skyndar in från regnet mot fikat inne i värmen i Korpenstugan. Vid den sista kontrollen möter vi Maja Hulinder som har klurat ut barnrebusen. Lösenordet är passande nog BINGO. – Det var lätt! säger Maja.  iTIMRÅ

17


Bokning till tet djurpensiona lefon gör ni på te 54 070-888 17

Välkommen att inspireras i vår butik! Du hittar till oss från Timrå kyrka – väg mot Vävland, 3 km mot Strömås. Skylt Lilla Bandsjön.

Nu i Ny regi!

Lotta Källman & Stefan Lögdqvist med familj. Välkomna!

Öppet: Vard 10-18 • Lörd 10-14 Lilla Bandsjön 303 • 060-57 30 54 www.timragardsbutik.se

Stor fönster-

KAMPANJ! Vecka 39-40-41

Lördagsöppet: 9-13

Terminalvägen 6 • 060-57 10 50 18

iTIMRÅ


TIMRÅ KYRKA

Tisdagar kl 9-12 Öppen förskola, babysång S:t Johannesgården Varje söndag kl 11 Högmässa. Söndag 9/10 kl 11 Webbsänd Högmässa Söndag 23/10 kl 11 Högmässa, därefter födelsedagsfest på S:t Johannesgården för 70, 75, 80, 85-åringar. Kyrkkaffe och tårta Lördag 5/11 Alla Helgons dag. Minnesgudstjänst kl 18 Kl 15 musikandakt. Fika i församlingshemmet Lördag 19/11 kl 11 Spelmansstämma. Kl 12.30 serveras det soppa i S:t Johannesgården därefter fortsätter spelmansstämman på S:t Johannesgården Lördag 26/11 kl 18 Mariakörens 20-årsjubileumskonsert Söndag 4/12 2:a advent. Kl 11 Högmässa och Konfirmandjubileum, samkväm på S:t Johannesgården för dig som konfirmerades i Timrå kyrka 1961. Så minns vi 60-talet med Lars-Åke Boman Anmälan till församlingsexp på telefon 060-57 28 90 före 30/11

SÖRBERGE FÖRSAMLINGSHEM

Måndagar kl 9-12 Öppen förskola, babysång Tisdagar kl 17.30-18.15 Musiklek Söndag 23/10, 20/11 kl 15 Familjegudstjänst Tisdag 1/11 kl 12 Sopplunch, musik, gäster Lördag 5/11 Alla Helgons dag. Minnesgudstjänst kl 16 Kl 12 musikandakt. Fika i församlingshemmet Tisdag 6/12 kl 12 Grötlunch och allsång

INBETWEEN

Caféet öppet mån-fre kl 10-15 lör kl 10-13 ANDRUM varje dag mån-fre kl 12.30 Onsdag veckomässa Måndagar kl 17.30 Bibelstudier Tisdagar kl 14 Stickcafé, jämn vecka Onsdagar kl 13 Babycafé Torsdagar kl 19 Kyrkans unga 7/10 kl 13 Rolf Edberg från Helsingfors. Underhållning 11/10 kl 17.30 Afterwork. Erik Hägglind föreläser om barn och ungdomars hälsa och kost 14/10 kl 13 Tonsmederna 15/10 kl 15 Hockeylördag. Mat och andakt 16/10 kl 18 ”Det outsägliga mysteriet – Tro och vetande” Tommy Wadebeck 20/10 kl 14 Premiär Afternoon tea. ”Ställ Gud till svars” Rebecka Paulsson, föreläser om Preben Koks bok 21/10 kl 13 Underhållning med Göte Liljefjord 25/10 kl 18 Hockeykväll. Mat och andakt 28/10 kl 18 Sång av Mariakören

InBetween håller öppet alla söndagar i advent, se kommande program! 31/10 kl 11 Barnkyrkan inbjuder till en sångstund 1/11 kl 18 Hockeykväll. Mat och andakt. Matchvärd: Timrå Data. Besök av J 20 tränare Ante Karlsson 5/11 kl 10-14 InBetween öppet för ljuständning i All helgona tid. Musikandakt kl 13 med Kenth Lundqvist 6/11 kl 18 Gudstjänst 8/11 kl 17.30 Afterwork. Ulf Silling föreläser om barn och ungdomars säkerhet på nätet 11/11 kl 13 Underhållning med Chris&Berg 19/11 kl 15 Hockeylördag. Mat och andakt 24/11 kl 14 Afternoon tea

Församlingsexpeditionen • 060-57 28 90 • Välkommen! Alla kontaktuppgifter och mer information finns på vår hemsida. Se predikotur på fredagar för närmare information.

www.svenskakyrkan.se/timra iTIMRÅ

19


reportage

text Emilia Eliasson foto Pär Olert

HÖSTENS PROGRAM

Tar teatern till Timrå Ingegerd Karlsson i Sörberge är vad man kan kalla en riktig eldsjäl. I över 20 år har hon varit aktiv i Timrå Riksteaterförening, de senaste åren som vice ordförande. Hennes största utmaning idag är att få fler Timråbor att upptäcka teatern.

9 okt

povels naturbarn Lotta och Mikael Ramel visar att det artistiska äpplet inte fallit långt från trädet. Povel Ramels underfundiga ordmakeri och härliga melodier utgör grunden, men Lotta och Mikael sätter också sin egen prägel på föreställningen. Vivansborg kl 18

27 okt

tid för avgång Två nitiska stationsinspektörer arbetar på stationshuset i Scotby, en liten ort på den engelska landsbygden. Problemet är att stationen lades ner för fyra år sedan. Panikteatern Uppsala. Västansjölokalen, Söråker kl 19

24 nov

aftonens ämne är kärlek En kvinna som nått livets mitt och livets botten flyttar med sin gamle pappa till en övergiven skola ute på landsbygden. Här ska hon äntligen få lugn och ro, men redan under inflyttningen får de besök av hembygdsföreningens ordförande. Estrad Norr, Östersund. Ljustorps bygdegård kl 19

I

ngegerd möter oss på Vivansborg, där föreningens nästa föreställning ska hållas. Hon visar oss till salongen, där vaktmästaren precis håller på att flytta undan de röda salongsstolarna inför andra aktiviteter. Hon berättar varmt om sitt första teaterminne från 1953, Riksteaterns komedi Patty med Yvonne Lombard och Birger Malmsten, och hur imponerad hon var över kulisserna och dekoren. – Teater kan förmedla alla känslor. Det kan både vara roande och oroande, samtidigt som det kan

Timrå Riksteaterförening • Teaterföreningen i Timrå har funnits sedan 1946

• Föreningen är ideell och en del av Riksteatern. Består av 13 anslutna organisationer och 250 enskilda medlemmar • Arrangerar cirka 10 föreställningar per år på olika platser i kommunen, bland annat i centrala Timrå, Ljustorp, Söråker och Tynderö/Hässjö • Verksamheten finansieras genom ett årligt bidrag från kommunen på 65 000 kronor, samt till viss del av medlemsavgifter

20

iTIMRÅ

vara lärorikt, säger hon. Ingegerd har varit engagerad i Timrå Riksteaterförening ända sedan 1980-talet. De senaste tio åren som vice ordförande. Föreningen är helt ideell och köper in musikoch teaterföreställningar från olika länsteatrar och fria grupper runt om i landet. Det är sedan Ingegerds uppgift att sköta kontakten med medlemmar och kulturombud och att tillsammans med övriga styrelseledamöter försöka nå så många som möjligt med information om föreningens verksamhet. Ett arbete som inte alltid är så lätt. – Folk har ett stort sportintresse här, Timrå är ju en hockeykommun. Medan hockeymatcherna lockar flera tusen är vi glada om vi får runt hundra på vissa av våra föreställningar. Men med en kändis på scenen brukar det vara lätt att få utsålt. Hennes intresse för teater började redan som barn, då hon ofta lyssnade på radioteater. När hon sedan började i realskolan i Hammarstrand startade hennes

dåvarande rektor ortens första teaterförening. Hon berättar att hon som elev brukade hjälpa till vid föreställningarna och som tack fick hon sedan se dem. Sedan några år tillbaka är Ingegerd pensionär, och mycket av hennes tid går åt till just teatern. Hon förklarar att arbetet är väl värt all möda, mycket tack vare det trevliga gäng hon jobbar tillsammans med, men också för att hon ser att det ger resultat. – Jag har märkt de senaste åren att det är allt fler som har fått upp ögonen för föreningen och vad vi gör. Och vi försöker ju göra det bästa vi kan med de små medel vi har, säger hon. Nu för tiden hinner hon inte gå på så många föreställningar som hon skulle önska. Men när hon väl gör det försöker hon samtidigt jämna ut den höga medelåldern bland teaterbesökarna. – Jag brukar ta med mig mina barnbarn när jag går, de tycker att teater är jättekul. Så jag försöker föra vidare intresset inom familjen, säger hon och skrattar. 


Ingegerd Karlsson Ålder 72 Familj Man, barn och tre barnbarn Bor Sörberge gör Är pensionär och vice ordförande i Timrå Riksteaterförening intressen Förutom teater, jazz. Är också ett sportfreak, gillar speciellt friidrott och längdskidor gillar En bra bok är starkt emot Orättvisor

Ingegerd Karlsson vid Vivansborg.

önskar Att min familj får må bra och hålla sig frisk

iTIMRÅ

21


Från Sundsvall till Sverige. Som du vet tar det cirka 50 minuter från Sundsvall till Bromma. Lägg till ytterligare 10-15 minuter och du knallar omkring i centrala Stockholm. Vi är som alltid snabbast och billigast. Men har du tänkt på att vi tar dig också till många fler städer om du vill? Vi är ju en del av Sverigeflyg och dessutom ingår vi i samma flygande familj som Malmö Aviation. Välkommen ombord och välkommen till stora delar av Sverige!

22

iTIMRÅ


Mellan matcherna på E.ON Arena

Hockeysäsongen har börjat och några gånger i veckan invaderas E.ON Arena av hoppfulla Timråfans. Men det händer saker även mellan matcherna. Skridskor ska slipas, annat material ska tvättas och skötas, tekniken ska trimmas och ibland får vaktmästaren Mats Hamrin ta fram vattenslangen och handspola isen när reklambudskapen ska bytas ut. text Lars Kågström foto Pär Olert

iTIMRÅ

23


Timrå IKs omklädningsrum är rent och snyggt och näst intill tomt när A-laget har rest iväg på bortamatch.

p

Spelarnas skridskor slipas före varje match och varje träning. Slipningen sker numera automatiskt, det är bara att trycka in spelarens nummer så sköter maskinen resten. De flesta spelarna har personliga önskemål inprogrammerade om hur skridskorna ska slipas.

t

24

iTIMRÅ


4

„ En av vaktmästarna, Mats Hamrin, handspolar isen efter att ha lagt ner ny reklam. Isen hyvlas först ner på det område där reklamen ska vara, därefter läggs reklambudskapet på plats. Det är tryckt på ett speciellt papper som släpper igenom kyla. Till sist byggs isen upp med en vanlig vattenslang innan ismaskinen kan spola igen.

iTIMRÅ

25


Vid den här datorn i kontrollrummet sitter en producent som styr vad som visas på mediakuben, till exempel vilken reklam som ska visas och när den ska visas. I kontrollrummet jobbar totalt 4–5 personer under matcherna med att sköta bland annat ljud, ljus och tavlan som visar resultat från övriga matcher.

p

t Spelarna sliter ut minst ett par skridskor per säsong. De tyngre spelarna kan göra av med fler. Det går också att byta ut delar av skridskorna, till exempel bara skenan (bilden här intill) eller plastfästet mellan själva skon och skenan (bilden längst upp). Plasten kan spricka om man får ett hårt skott på den.

Runt hela arenan hänger bilder och tröjor på gamla idoler och Lennart ”Lill-Strimma” Svedberg har naturligtvis en självklar plats. En annan legendar är Henry Sjöqvist, mångårig materialförvaltare och skridskoslipare i Timrå IK.

t

„ 2003 byggdes Timrå ishall om och fick namn efter sponsorn Sydkraft. Några år senare köptes Sydkraft upp av E.ON och arenan bytte namn till E.ON Arena.

26

iTIMRÅ


iTIMRÅ

27


Timrås närmaste tryckeri! 11 000ex

100% TIMRÅ

På gång

❃ Ingegerd Karlsson ❃ Hundhall Magasinet för ett roligare Timrå!

Om Omolyckan olyckanärärframme framme

& redan artister

Backstage på E.ON Arena

Larma! Larma! Larma! Larma!

Polis Polis Polis Polis Ring Ring060-16 060-1642 4222 22 Ambulans Ambulans Ring Ring060-16 060-16 42 4222 22 Ambulans Ambulans (internt (internt kortnummer kortnummer 222) 222) Brandkår Brandkår (interntkortnummer kortnummer222) 222) Brandkår Brandkår (internt Miljöskydd Miljöskydd Miljöskydd Miljöskydd

Gåbingo för alla

Berätta Berätta varifrån varifrån dudu ringer, ringer, vem vem dudu ärär och och vad vad som som hänt. hänt. Berätta Berätta varifrån varifrån dudu ringer, ringer, vem vem dudu ärär och och vad vad som som hänt. hänt.

David, Timrås + + pingishopp

Första Förstahjälpen-utrustning hjälpen-utrustningfinns finnsi alla i allakontrollrum kontrollrum Första Förstahjälpen-utrustning hjälpen-utrustningfinns finnsi alla i allakontrollrum kontrollrum Samariter Samariter som som ärär utbildade utbildade i första i första hjälpen hjälpen och och Samariter Samariter som som ärär utbildade utbildade i första ivarje första hjälpen hjälpen och och hjärthjärt&& lungräddning lungräddning finns finns på på varje avdelning. avdelning. hjärthjärt&& lungräddning lungräddning finns finns påpå varje varje avdelning. avdelning.

JONTE

Polare i vått och torrt

4

värdekuponger på baksidan!

SCA SCA ÖSTRAND ÖSTRAND SCA Graphic Graphic Sundsvall Sundsvall ABAB SCA ÖSTRAND ÖSTRAND 861 861 81 81 Timrå Timrå SCA SCA Graphic Graphic Sundsvall Sundsvall ABAB Tel 060-16 40 40 00 00 861Tel 861 81060-16 81 Timrå Timrå Fax 060-57 060-57 4340 43 2800 28 TelFax Tel 060-16 060-16 40 00 FaxFax 060-57 060-57 43 43 28 28 www.pulp.sca.com www.pulp.sca.com Www.scasundsvall.com Www.scasundsvall.com www.pulp.sca.com www.pulp.sca.com Www.scasundsvall.com Www.scasundsvall.com

Reg.nr 18.40 Reg.nr 18.40

Om olyckan är framme Om olyckan är framme

Larma! Larma!

Producerad Producerad av SCA av SCA Östrand, Östrand, Tryckeribolaget Tryckeribolaget i Sundsvall i Sundsvall 2011 2011 Producerad Producerad av SCA av SCA Östrand, Östrand, Tryckeribolaget Tryckeribolaget i Sundsvall i Sundsvall 2011 2011

12 ÅR

Reg.nr Reg.nr18.40 18.40 Reg.nr Reg.nr18.40 18.40

H Ö S T • www.itimra.se

Polis Polis Ring 060-16 42 22 Ambulans Ring 060-16 42 22 Ambulans Brandkår (internt kortnummer 222) (internt kortnummer 222) Brandkår Miljöskydd Miljöskydd

Skyddsinformation Skyddsinformation Skyddsinformation Skyddsinformation

Berätta varifrån du ringer, vem du är och vad som hänt. Berätta varifrån du ringer, vem du är och vad som hänt.

+

För Föranställda, anställda,entreprenörer entreprenöreroch ochbesökare besökarevid vid För Föranställda, anställda,entreprenörer entreprenöreroch ochbesökare besökarevid vid Första hjälpen-utrustning finns i alla kontrollrum Första hjälpen-utrustning finns i alla kontrollrum

SCA SCA Östrand SCA SCAÖstrand Östrand Östrand

Samariter som är utbildade i första hjälpen och Samariter som är utbildade i första och hjärt& lungräddning finns på varje hjälpen avdelning. hjärt- & lungräddning finns på varje avdelning.

Producerad Producerad av SCA av SCA Östrand, Östrand, Tryckeribolaget Tryckeribolaget i Sundsvall i Sundsvall 2011 2011

Omolyckan olyckanärärframme framme Nr 3 2011 • Om

Skyddsinformation Skyddsinformation För anställda, entreprenörer och besökare vid För anställda, entreprenörer och besökare vid

SCA SCA Östrand Östrand Communicate & Control by Permobil and HMC International, edition 2011

TILLBAKA I TIMRÅ IK

Är du med på V I MME LB I LD?

SCA ÖSTRAND SCA Graphic Sundsvall AB ÖSTRAND 861 Timrå Sundsvall AB SCA81 Graphic Tel 40 00 861060-16 81 Timrå Fax 060-5740 4300 28 Tel 060-16 Fax 060-57 43 28 www.pulp.sca.com Www.scasundsvall.com www.pulp.sca.com Www.scasundsvall.com

Vid Vidbrand brandeller ellerolycksfall olycksfall——ring ring060-16 060-1642422222 Vid Vidbrand brandeller ellerolycksfall olycksfall——ring ring060-16 060-1642422222 eller ellerinternt interntkortnummer kortnummer222 222 eller ellerinternt interntkortnummer kortnummer222 222

Vid brand eller olycksfall — ring 060-16 42 22 Vid brand eller olycksfall — ring 060-16 42 22 eller internt kortnummer 222 eller internt kortnummer 222

COMMUNICATE & CONTROL 1

HELA DENNA BILAGA ÄR EN ANNONS FRÅN TIMRÅ GOLFKLUBB

2 5 6 14 20 25 28 31

13 sanningar

Ny krögare

Jubileumsaktiviteter

25 år med massor av bollar i luften!

Timrå Ladies Open

Fem givna

Den sanna historien

platser

Vår första pro

Golfhistorier Jubileumserbjudande

Timrå Golfklubb slår för det lokala. Jubileumstidningen är tryckt i Sundsvall på papper från Ortviken

060-64 14 50

Det enda tryckeri du behöver! Trycksaker Storformat Visitkort RollUp Affischer Foldrar Vepor Broschyrer Banderoller Tidningar Dekaler Reklamutskick Skyltar Böcker Bildekor 28

iTIMRÅ


Vi får din konferens att lyfta! Toppfräscha konferenslokaler Vi har sju olika konferenslokaler och mötesrum med plats för 2 till 200 personer. Ny teknisk utrustning och nya fräscha möbler. Känn flygplatsens atmosfär utanför fönstret när ni har ert möte eller äter er lunch. Vi syr ihop ett koncept efter era behov. Boka din nästa konferens hos oss!

Vi anordnar även: Kickoff Bröllopsfester Födelsedagskalas Svensexor Möhippor Vi lovar att det blir en speciell upplevelse... Ta kontakt med Peter Jansson, tel 060-57 90 60 eller mobil 073-501 74 53 E-post midlandarestaurangen@gmail.com

Konferens & utbildningscenter Sundsvall Härnösand Airport

Heta arbeten och Hjärt- och lungräddningsutbildningar Specialutbildningar för näringslivet i Norrland Vi erbjuder certifierade utbildningar inom brandskydd, hjärt- & lungräddning, defibrillator, säkerhet och en mängd andra områden relaterade till olyckor och förebyggande arbete. Alla kurser leds av kunnig personal med erfarenhet från aktivt arbete på en flygplats. Kurserna kan även anpassas efter ditt företags behov. Ta kontakt med Sara Jönsson, tel 060-19 76 05 E-post airportevent@swedavia.se

Sundsvall Härnösand Airport

iTIMRÅ

29


Butiken är fylld med

höstnyheter! 100:- rabatt på alla jackor & kappor Öppet: mån-fre kl 10–17.30 lördag 10–14

Köpmang 39 TIMRÅ • 060-57 33 30

99:/KG

Den goda falukorven!

SUCCÉ!

Plocka din sallad från vår fräscha salladsbar Välkommen in! VÅRA ÖPPETTIDER: Mån-Lör 8-21 Söndag 10-21 Vi är ombud för:

Köpmangatan 29 • 060–57 55 40

NORDFALU

Prisbelönt och Timråproducerat!

rås butikeet,rTimrå im T i s n in F ark en ICA Superm

rgefors um • COOP Konson, Sörberge • ICA Be s ICA Anders

rd Kött & Chark o N Per Uddéns väg 10, 861 36 Timrå Tel 060-57 50 30 • Fax 060-58 12 76

Var med och styr! Bli medlem! Socialdemokraterna i timrå www.socialdemokraterna.se/timra 30

iTIMRÅ


reportage

text Linda Saltin foto Pär Olert

Ambulans-poolare dygnet runt Torbjörn Nyman och Sven Lagerqvist på Tynderö ser mer av varandra än av sina fruar. De jobbar heltid i samma ambulans och på fritiden bygger de pooler tillsammans. – Vi känner varandra äckligt bra, säger Sven. iTIMRÅ

31


När Torbjörn Nyman och Sven Lagerqvist är lediga från ambulansen bygger de pooler tillsammans.

»Vi hade semester en torsdag förmiddag i somras«

A

mbulanssjukvårdaren Torbjörn Nyman från Tynderö möter upp vid ambulansgaraget. – Vi ska bara åka på ett hjärtstillestånd och en trafikolycka i eftermiddag, men annars har vi inget inbokat, skämtar han. Torbjörn tillhör det gamla gardet. Han började som brandman på Räddningstjänsten i Timrå 1978 och är nu ambulanssjukvårdare i Härnösand. – Det händer mer på ambulansen. Det är mer larm och jag gillar att jobba med människor. Därför bytte jag från brandsidan. Hans 13 år yngre kollega Sven Lagerqvist har en annan bakgrund, han är utbildad sjuksköterska. – Erfarenheten som Torbjörn har är otroligt viktig, den kan 32

iTIMRÅ

ingen sjuksköterskeutbildning i världen ersätta. Jag lär mig fortfarande av honom, säger Sven, som nu arbetat i samma ambulans som Torbjörn i sju år. – Och jag lär mig av dig, vi kompletterar varandra bra, inflikar Torbjörn. De jobbar alltid på samma skift och pendlar tillsammans från Tynderö till jobbet i Härnösand. – Vi turas om att köra, säger Sven. På jobbet är de som ler och långhalm; som ett gift gammalt par som fyller i varandras meningar och munhuggs. – Innan vi träffades hade vi fru och barn som alla andra, säger Sven med glimten i ögat. – Nu tillbringar vi mer tid tillsammans med varandra än

med våra familjer. Men det funkar skitbra, vi trivs tillsammans, säger Torbjörn. Ambulanskollegorna fungerar så bra ihop att de har valt att jobba tillsammans även på fritiden. 2005 började Torbjörn bygga pooler för Timråföretaget Miami Pools räkning. Och ett år senare fick han med arbetskamraten och parhästen Sven på tåget. – Hade det inte varit för Torbjörn hade jag inte kommit in i entreprenörsbranschen, säger Sven. – Det är en fördel att vi jobbar samma skift, då kan vi bestämma tider med poolkunderna när vi vet att båda är lediga, forstätter han. I sommar har de byggt fyra stycken pooler, en i Bergeforsen och tre i Sundsvalls kommun. – Att skruva och fundera på


Torbjörn Nyman

Sven Lagerqvist

Ålder 50 år

ålder 37 år

gör Ambulanssjukvårdare

gör Distriktssköterska i ambulans

familj Frun Catarina, döttrarna

familj Frun Jenny, barnen Emma,

Johanna, 25 år, och Moa, 17 år

bor På Tynderö på en hästgård vid den gamla dansbanan Gläntan

intressen Har stuga i Vemdalen; åker framför allt slalom men även längd. På sommaren är jag gärna ute med båten. Träning - både styrka och kondition

Det bästa med sven Han är gladlynt, rolig och pålitlig. Jag trivs med att umgås med Sven. Han är en av de få människor som verkligen känner mig

måtten på poolerna är som en ventil för oss, man rensar hjärnan efter en jobbig dag i ambulansen. Det är som Lego på något sätt, bitarna faller på plats säger Torbjörn. Det tar ungefär två veckor att bygga en pool – så i sommar har de spenderat extra mycket tid med varandra. – Vi hade semester en torsdag förmiddag i somras och var med familjerna i Birsta, skämtar Sven. Tröttnar ni aldrig på varandra? – Det händer sällan. Då kan vi vara tysta i två minuter, sen har det gått över, säger Sven. – Vi har faktiskt jätteroligt nästan jämt och på vintern får vi en naturlig paus från varandra. Då bygger vi inte så många pooler, säger Torbjörn och skrattar. 

12 år, och Melvin, 8 år

bor På Tynderö intressen Huset och träning. Jag är fotbollstränare för Söråker flickor 12 och vaktmästare på gymmet i Tynderös bygdegård. Det är det jag hinner med Det bästa med torbjörn Han är den mest fantastiska människa jag känner. Alltid go’ och glad. Med Torbjörn är det aldrig några problem med någonting.

Barnakutväska som finns i ambulansen.

iTIMRÅ

33


M U R T N E C E RES INFO R MAT I O N

TIMRÅ

Projektägare: Timrå kommun Aktuell information om projektet finns på www.timra.se Frågor & svar: Ronnie Söderlund tel 060-16 31 77 Medfinansiärer

Helen Sjödin, 45, Timrå, undersköterska

Trafikstarten flyttas fram

– Ja, jag åker tåg till Stockholm ibland och det vore ju smidigt att gå på här.

Bilder: Norrtåg, Trafikverket och Joel Lindström

Trafikstarten för Ådalsbanan flyttas fram till augusti 2012, i stället för i december i år som tidigare planerats. Orsaken till den framflyttade starten är ytterligare förseningar när det gäller leveranserna av det nya trafikstyrningssystemet ERTMS. – Vi beklagar verkligen situationen. Vi har, precis som näringsliv, kommuner och invånare i Norrland, sett fram emot trafikstart i december. Men trots allt är det bättre att vi flyttar starten än att resenärerna drabbas av trafik som inte fungerar, säger Ingemar Frej, chef för Trafikverkets Region Mitt.

När det gäller broar, räls och kontaktledningar håller tidsplanen. Från och med april 2012 kan en begränsad trafik i form av nattåg, enstaka godståg och vissa regionaltåg komma igång. Ambitionen är sedan att successivt öka trafiken för att nå full trafik den 1 augusti 2012. – Det är ett mycket tråkigt läge, men vi kan inte forcera arbetena mer och vill inte heller släppa in trafik innan vi kan erbjuda tillräcklig kvalitet, säger Ingemar Frej.

Anton Smedberg, 13, Timrå, student

– Nej, jag har busskort och klarar mig bra med det.

Aina Söderlund, 67, Timrå, pensionär

– Det kommer jag att göra. Jag gillar att åka tåg, slippa ansvar och bara sitta och titta ut. Det längtar jag efter!

Aktuell information www.trafikverket.se/adalsbanan 34

iTIMRÅ


[ Nöjesliv

Håkan Vall & Ingela Åmö tar några lotter och hoppas på vinst, men vill inte vinna choklad.

]

Vimmel Magnus Sjöstedt från Timrå & Jonas Sahlander från Härnösand tippade tyvärr fel när de trodde på Timråvinst med 4–1.

Lina Asp från Timrå har stått i kiosken några år och hoppas på att sälja mycket godis. Men det som säljs mest är korv.

Timrå-växjö, Hemmapremiär 22/9 foto Pär Olert

Patrik Mosse från Sundsvall har spelat trummor i Timrå IK-klacken några år. Jättekul!

Maja Maxén, Linn Selin-Viksell & Amanda Mattson från Timrå .

Janne Pistool & Eija Vainio från Bredsand är självklara Timråsupportrar.

Gunnar Grönberg & Erik Vilander från Timrå ger tummen upp för Timrå IK.

iTIMRÅ

35


Barbro Lindqvist lurade med sig Nils Larsson.

Anton och Felicia Nilsson var nyfikna på teatern.

markusevangeliet 21/9 Teater på InBetween

foto Jennifer Godin

Roger Storm levandegör Markusevangeliet i sin enmansföreställning. Kurt Sjöstedt och Märta Tegeback tycker att det roligt när det händer något nytt och gick på föreställningen eftersom den varit så omtalad.

Boka annons för 24/11! Nästa nummer kommer 7 december

100% Timrå!

Patrik Devall • 073-399 67 57 Peter Edström • 070-399 94 93

•Kläder •Leksaker •Vagnar m.m.

Här finns allt du behöver till dig och ditt barn.

begagnade barnsaker 060-584 35 38

Köpmangatan 27 861 31 Timrå

www.butikliten.st

iTIMRÅ

Stefan Fröberg stefan@yippie.nu 070-376 32 41

Sänk dina värmekostnader med en Luftvärmepump Mitsubishi Electric

Pris från 17.300:-

ButikLiten

Nu även vuxenkläder!

36

BOKA ANNONS Susanne Boström susanne@yippie.nu 070-513 58 46

Standardinstallation + rotavdrag ingår i priset.

Ö

ver Ju 20st 0.0nu!

00 Frså i se ldrv a iice Nio3rdår . en

Utför även service och reparation av alla typer av värmepumpar. Kontakta Bengt Wiklund

Glöm inte bort ROT-avdraget!

Tynderö Energi Teknik Tfn 070-590 12 52 • tyndero.teknik@telia.com


100% Timrå!

Kjell och Gun Söderqvist är med i teaterföreningen och går på de flesta föreställningarna.

Inger Forslund tycker att det är roligt och intressant när sådant här händer.

David Esbjörnsson blev rekommenderad att gå på föreställningen av en granne.

www.itimra.se

Mid nordic cup 24/8 foto Kenneth Zetterlund

Välkommen!

www.panoramareklam.se

070-251 87iTIMRÅ 35

37


[ PÅ GÅNG I TIMRÅ 5 okt—6 dec ] Med reservation för eventuella fel och ändringar

Vep

Foto: Lia Jacobi

yrna Mysteriet M 27 okt

scen/teater/bio 6 okt En vandring med puccini & Paulo Coelho Operasångerskan & cellisten PiaKarin Helsing med vackra texter & Puccinis himmelskt vackra arior, Soppa & mingel. Söråkers Folkets Hus kl 18 9 okt Povels naturbarn Lotta och Mikael Ramel visar att det artistiska äpplet inte fallit långt från trädet. Povel Ramels underfundiga ordmakeri och härliga melodier utgör grunden, men Lotta och Mikael sätter också sin egen prägel på föreställningen. Vivansborg kl 18

esmeralda Balett live från Bolsjojteatern, Moskva. Söråkers Folkets Hus kl 17

38

vem är var? Bio för de allra yngsta (40 min)

iTIMRÅ

8 nya kortisar av Stina Wirsén. Nalle, Kanin, Fågel, Katt & nallegris. Söråkers Folkets Hus kl 14 11 & 16 okt

27 okt

tid för avgång Två nitiska stationsinspektörer arbetar på stationshuset i Scotby, en liten ort på den engelska landsbygden. Problemet är att stationen lades ner för fyra år sedan. Panikteatern Uppsala. Västansjölokalen kl 19

mysteriet myrna vep, teater västernorrland Två skådespelare, en stumfilmspianist, 8 roller, 40 kostymbyten. En skräckfylld komedi, ett rysligt skojeri, en rysarkomedi. Eller helt enkelt en läskigt rolig föreställning! Söråkers Folkets Hus kl 19

niceville Bio. Söråkers Folkets Hus, 11 okt kl 11, 13 och 19. 16 okt kl 19

15 & 18 okt Anna bolena – donizetti Livesändning från Metropolitan. Söråkers Folkets Hus kl 19

16 & 23 okt Savannens hjältar Matiné i 3D. Söråkers Folkets Hus kl 14 18, 19 & & 23 okt

svensson, svennson Bio. Söråkers Folkets Hus 18 okt kl 13 & 19, 19 & 23 okt kl 19

26 okt

Jägarna 2 Bio. Söråkers Folkets Hus kl 19

29 okt & 1 nov

don giovanni – mozart Livesändning från Metropolitan. Söråkers Folkets Hus kl 19


scen/teater/bio forts

30 okt, 3 Tintin 6 & 9 nov Bio i 3D. Söråkers Folkets Hus 30 okt kl 19, 3 nov kl 13, 6 nov kl 19, 9 nov kl 15 2 nov Så jävla metal Så jävla metal är berättelsen om de tunga riffen, de yviga gesterna och – framför allt – det bultande hjärta som är hårdrockens innersta väsen. Söråkers Folkets Hus kl 19 4 nov

fright night Bio i 3D. Söråkers Folkets Hus kl 21

5 & 8 nov

siegfried – Wagner Livesändning från Metropolitan. Söråkers Folkets Hus kl 19

13 nov

prick & fläck på pricken Knattebio. Söråkers Folkets Hus kl 14

huvudjägarna Bio. Söråkers Folkets Hus kl 19

American Christmas 21 nov

16, 18, 22 & 23 nov

breaking dawn Bio. Söråkers Folkets Hus, 16 & 18 nov kl 19, 22 nov kl 11, 23 nov kl 13 & 19

20 nov

törnrosa Balett live från Bolsjojteatern, Moskva. Söråkers Folkets Hus kl 16

24 nov

aftonens ämne är kärlek En kvinna som nått livets mitt och livets botten flyttar med sin gamle pappa till en övergiven skola ute på landsbygden. Här ska hon äntligen få lugn och ro, men redan under inflyttningen får de besök av hembygdsföreningens ordförande. Estrad Norr, Östersund. Ljustorps bygdegård kl 19

26 nov

två herrars tjänare Livesändning från Dramaten. En klassisk komedi i ny version. Fart, fest och färg! Morgan Alling kommer tillbaka till Dramaten som världens mest stressade tjänare. Söråkers Folkets Hus kl 19

3 & 6 dec

rodelinda, händel Livesändning från Metropolitan. Söråkers Folkets Hus kl 19

Foto: Brigitte Lacombe/Metropolitan Opera

nalle puhs film Biomatiné. Söråkers Folkets Hus 30 okt kl 14, 2 nov kl 13, 6 nov kl 14

föreläsningar 20 okt Spice, cannabis, partydroger - vad gör du när ditt barn testar? Kristina Nylander, Vittrasel HVBhem, informerar. Söråkers Folkets Hus kl 19 24 okt Vildmarkshav Film & föreläsning av världsomseglarna Rolf Bjelke & Deborah Shapiro. Söråkers Folkets Hus kl 19 10 nov Döden i grytan Mats Eric Nilsson pratar om hur vi blev rädda för riktig mat. Söråkers Folkets Hus kl 18.30 17 nov

när det som inte får hända sker Sara Dahlberg Eriksson, Härnösand, föreläser om sorg, kris, hopp & vägen tillbaka. Söråkers Folkets Hus kl 18

Foto: Mattias Bardå

30 okt, 2 & 6 nov

Anna Bolena Donizetti 15 & 18 okt

Döden i grytan 10 nov iTIMRÅ

39


n

barn

aktiviteter

31 okt–4 nov Workshopvecka Med Cirkus Cirkör. Under fem dagar får du prova på cirkuskonster som att gå på lina, träna akrobatiska tricks, jonglera och göra luftakrobatik. Söråkers Folkets Hus

Varje Gympa med birgit onsdag Västansjölokalen kl 19–20

19 nov 26 nov

julkortsstudio med fröken fotograf Boka tid – jannice@thelander.nu Söråkers Folkets hus kl 12–16 Småfolkets julfest Husets ungdomar arrangerar barnfest! Möt prinsessor, Baloo, Björnligan OCH TOMTEN! Söråkers Folkets hus kl 13–15

musik 11 okt

musikcafé Med Timrå Spelmän. Allsång. Västansjölokalen kl 19

3 nov Rolf Wikström Ledande inom svensk blues. Söråkers Folkets Hus kl 19

17 okt

världens barn kafé Musik från jorden många hörn med elever och lärare från Timrå Kulturskola. Insamling till förmån för Världens Barn. Sörbergeskolans matsal kl 18.30

6 nov

övrigt 8 okt iTimrå på torget Fika, tävlingar, underhållning. Läs mer på sid. 42. Torget kl 11–14 8–9 okt

hunduställning Ridstadion, manegerna, kl 9

11 nov

gåvoauktion I arr av Centerkvinnorna och Byggnadsföreningen. Västansjölokalen kl 19

40

iTIMRÅ

Rodelinda, Händel 3 & 6 dec

21 okt

sångstjärnorna En gnistrande föreställning med Timrås egna sångstjärnor. Med elever och lärare från Timrå Kulturskola. Vivstaskolans aula kl 18.30

21–22 okt Östen med resten Den populära gruppen 25-årsjubilerar. Söråkers Folkets Hus, 21 okt kl 19, 22 okt kl 15

musikcafé Med Eskil Columbus. Västansjölokalen kl 18

7 nov Trouble boys Sean Tyla skapade den brittiska pubrocken. Nu frontar han det nya bandet. Söråkers Folkets Hus kl 19 14 nov Spökcafé En smått ruskig musikalisk upplevelse i spöktider med elever och lärare från Timrå Kulturskola. Sörbergeskolans matsal kl 18.30 21 nov American christmas Cash Is King tillsammans med Linda Gail Lewis (Jerry lee Lewis syster) feat Annie-Marie Dolan. Söråkers Folkets Hus kl 19

Foto: Ken Howard

Foto: Jon Edergren

urbar Povels nat 9 okt


Tid för avgång 27 okt

utställningar

sport

Söråkers Folkets Hus

8 okt

tidskapseln Barnens Rättigheter och Jag. Barns egna serier & bilder. Pågår till 23 okt förvisningen formade oss Teckningar & video av Knutte Wester 31 okt–13 nov Målningar Konstnär Siw Larsson Parakka. 14 nov–4 dec Foto: Staffan Claesson

Timrå bibliotek

timrå–brynäs Elitserien i ishockey. E.ON Arena kl 18.30

15 okt westerntävling Ridstadion, manegerna, kl 9 16 okt

körtävling Ridstadion, utebanan, kl 9

20 okt Timrå–Färjestad Elitserien i ishockey. E.ON Arena kl 19 22 okt Timrå–Hv 71 Elitserien i ishockey. E.ON Arena kl 16

Anders H. Svedin Målningar och skulptur. Pågår till 8 okt

25 okt

Maria-Thérèse Andersson Afiori ställer ut fotografier. Vernissage lördagen den 22 oktober kl. 12.00. 22 okt–4 nov

27 okt Timrå–Aik Elitserien i ishockey. E.ON Arena kl 19

Don Giovan ni – Mozart 29 okt & 1 n ov

hockey på bio Brynäs–Timrå IK Söråkers Folkets Hus kl 19

29 okt Timrå–Frölunda Elitserien i ishockey. E.ON Arena kl 18.30 3 nov

timrå–skellefteå Elitserien i ishockey. E.ON Arena kl 19

5–6 nov

hopptävling Ridstadion, manegerna, kl 9

17 nov Timrå–Luleå Elitserien i ishockey. E.ON Arena kl 19 19 nov Hockeybuffé För hela familjen. Linköping– Timrå. Söråkers Folkets Hus kl 19

Foto: Nick Heavican/Metropolitan Opera

25 nov Timrå–Linköping Elitserien i ishockey. E.ON Arena kl 19 29 nov

hockey på bio Luleå–Timrå IK. Söråkers Folkets Hus kl 19

1 dec

hockey på bio Färjestad–Timrå IK. Söråkers Folkets Hus kl 19

3 dec

timrå–brynäs Elitserien i ishockey. E.ON Arena kl 18.30

6 dec

timrå–modo Elitserien i ishockey. E.ON Arena kl 19

iTIMRÅ

41


[ UTFART ] Fröberg & Sjöberg.

Träffa oss

på Torget! Nu på lördag, den 8 oktober, har du möjlighet att träffa oss som gör iTimrå. Då finns vi på Torget i Timrå mellan klockan 11 och 14. Vi bjuder bland annat på gott fika, uppträdanden med Fröberg & Sjöberg och roliga tävlingar för hela familjen med fina priser. Vi vill också gärna höra vad du tycker om tidningen. Vad tycker du att vi ska skriva om? Vad är bra med iTimrå och vad kan bli bättre? Företrädare för både redaktionen och annonsavdelningen finns på plats för att ta emot dina synpunkter och diskutera tidningen iTimrå. Vi ses på Torget på lördag! 

11 000ex

100% TIMRÅ

På gång

c Ingegerd Karlsson c Hundhall Magasinet för ett roligare Timrå!

H Ö S T • www.itimra.se

Nr 3 2011 •

Backstage på E.ON Arena

12 ÅR

Gåbingo för alla

& redan artister

David, Timrås pingishopp omslag Omslagsfotot föreställer David Gonzalez som är fotograferad av Joel Lindström.

JONTE

Polare i vått och torrt

TILLBAKA I TIMRÅ IK

4

värdekuponger på baksidan!

Är du med på vi mmel bi l D?

[annonsindex ]

Här hittar du alla annonsörer i bokstavsordning 2 Tallar.....................................................44 Astas Massageverkstad............................. 11 ButikLiten................................................36 Byggbutiken..............................................18 E & D Måleri AB........................................36 Fröken Fotograf......................................... 11 Guldstegen.................................................2 ICA Supermarket.......................................18 ICA Timrå.................................................44 Ingrids Fotvård.......................................... 11 Konsum..............................................30, 44 Kryddboden............................................... 11 Länsförsäkringar......................................22 Margareta Åkerberg.................................. 11 New Fashion.............................................30 Nord Kött & Chark....................................30 Panorama................................................. 37 Resecentrum............................................34 Rialp.........................................................30 Socialdemokraterna.................................30 Sundsvalls Flyg..........................................18 Swedavia..................................................29 Svenska Kyrkan.........................................19 Söråkers Folkets Hus................................. 11 Timrå Gårdsbutik.......................................18 Timrå kommun........................................4,5 Tryckeribolaget........................................28 Tynderö Energi Teknik..............................36 Wedding Design......................................... 11 Vivstagrillen.............................................44

42

iTIMRÅ

Fotografen som flyttade hem! TIPS!

på aktiviteter

Kerstin Svensson

• Lisa Krohn •Bitte Sjöberg TIPS! på aktiviteter

Magasinet för ett roligare Timrå!

Nr 3 2010 • V I N T E R • www.itimra.se

En dag i Ljustorpsån

CARINAS LOCKROP

MERLO SLOTT

20 års

Cancergala på Bergeforsparken

slöjdande skapar

framgång!

EVA-LENA & VICTORIA GÖR OM OCH STYLAR

Jannices nya look! Är du med på VIMME LBILD?

52

sidor som till 100% handlar om Timrå!

Byggbutiken vann med 2-1 mot Fagervik

MED ”PIPET”

Full fart nedför Skönviksbacken

Petter trivs på isen!

52

sidor som till 100% handlar om Timrå!

Är du med på V IMMEL B I L D?

Är du med på V I MMEL B I L D?

Ges ut av Alltid Marknadsbyrå AB Södra Köpmangatan 7, Timrå Tel 060-58 00 30 info@itimra.se www.itimra.se Ansvarig utgivare/redaktör Lars Kågström lars@itimra.se

Torgnys trädgård

når ända till Holland!

ur nya vinklar

Magasinet för ett roligare Timrå!

Nr 2 2011 • S O M M A R • www.itimra.se

Nr 1 2011 • V Å R • www.itimra.se

Dirty Dixxx rockar på!

Jul hemma hos Martin Häggström

15 000ex Mira Eriksson ❃ Pia Niemi ❃ Barbro Sjögren

100% TIMRÅ

Magasinet för ett roligare Timrå!

MAX går på 24-årigt dagis

68

SOMMAR

SIDOR

Timrås största och minsta tidning! Nästa nummer under 2011!

7 december Boka annons på 060-58 00 30 eller annons@itimra.se

Produktionsledare Mikael Carnbro mic@alltid.net Redigering Sofia Hänström sofia@alltid.net VD Kenneth Zetterlund z@alltid.net Projektledare/ANNONSBOKNING Susanne Boström, susanne@yippie.nu, 0611–51 13 20 Stefan Fröberg, stefan@yippie.nu, 0611–51 13 20 UTGIVNINGSBEVIS NR 28 968 Utdelning 11 000 ex med Posten, Total hushållstäckning och till alla företag, Timrå kommun Tryck Tryckeribolaget Medarbetare i DETTA NUMMER Linda Saltin, Emilia Eliasson, Joel Lindström, Pär Olert, Jennifer Godin, Camilla Abrahamsson


[iTIMRÅbilden] ”Bilden är tagen på en åker i Ljustorp. Jag var på väg hem från jobbet och helt plötsligt kom eftermiddagssolen fram, så jag stannade vid vägkanten och tog ett kort. Hösten med det varma, mustiga ljuset är en fröjd att fota i.”

Camilla Abrahamsson är 39 år och bor med sin 5-åriga dotter i Ljustorp. Sedan ett par år tillbaka har hon en fotostudio i Sörberge och hon driver även Galleri C. Camilla älskar att titta på bilder, en bra bild med känsla kan hon titta på hur många gånger som helst.


alfria meal tala för 1 t gäller tom 31/10

Ger rabatter! Värdekupong

5%

rabatt på

allt vid ett köptillfälle med kupong, förutom tobak, tidningar och spel. Erbjudandet gäller t o m 16/10

Sparar pengar! Värdekupong

10%

rabatt på

alla varor vid ett köp mot inlösen av kupong. Går ej att kombinera med andra erbj. Gäller bara i butiken på Bryggarg 10 i Timrå. Gäller tom 6/12

Presentbod Köpmangatan 29 • 060–57 55 40

Värdekupong

2

Köp valfria Meal Betala för 1 Erbjudandet gäller tom 31/10

VIVSTAGRILLEN Köpmangatan 27 060-57 40 30

Bryggargatan 10 • 060–576 000

Värdekupong

HALVA PRISET på godis! Vid köp av andra varor för minst 100:Lösvikt. Godisprinsen. Gäller 1 köp mot kup & på ord pris. T.o.m. 23/10

TIMRÅ CENTRUM 060-53 93 73 Timrå

Profile for Alltid Marknadsbyra

iTimrå nr 3 2011  

Kommunmagasin om Timrå

iTimrå nr 3 2011  

Kommunmagasin om Timrå

Profile for lamee