Familiebedrijf in Beeld Jac Ruyters Groep

Page 1

FAMILIEBEDRIJF

in beeld

Jac Ruyters Groep

‘Totaalpakket zit in onze genen’ Medewerkers aan het woord

Leveranciers aan het woord

Klant aan het woord

“De samenhorigheid is er”

“Luisteren naar de schilder”

“Ruyters voldoet aan hoge eisen”


WERKEN

WONEN

ZORG

ONDERWIJS

LEISURE

Van afbouwspecialist tot belevingsexpert.

Reeds jaren hanteren wij als Gepla de slogan “Ervaring telt!”. Waar we in beginsel met “ervaring" vooral de deskundigheid van onze monteurs bedoelden, vinden we het vandaag de dag steeds belangrijker hoe onze opdrachtgevers onze dienstverlening doen ‘beleven’. Beleving is een begrip waar we bij Gepla in geloven. Beleving is een ervaring, maar zeker ook de passie waarmee onze organisatie er naar streeft onze klanten te ontzorgen, verwachtingen te overtreffen en “best in class” prestaties te leveren. Ieder project opnieuw doet onze uitvoeringsorganisatie er alles aan om een fijne bouwervaring achter te laten.

Gepla BV Business Park Stein 135 - 6181 MA Elsloo

T +31 46 437 03 40

E info@gepla.nl

W www.gepla.nl


VOORWOORD | familiebedrijf in beeld jac ruyters groep

Beste lezers, De laatste jaren zien we een duidelijke herwaardering van het familiebedrijf. Ons vakblad heeft tot doel om voorbeelden van dit type bedrijven op te sporen en te presenteren. Prachtige parels in alle takken van de economie. Familiebedrijven worden namelijk gekenmerkt door een hechte keten, gefundeerd op gedegen bedrijfsvoering, passie, hoge betrokkenheid van de medewerkers en een directie die het langetermijnbelang voorop stelt. Familiebedrijf in Beeld is spokesman van de directie en interviewt klanten, leveranciers en medewerkers. We bieden een levendig beeld van deze dynamische bedrijven. Zo mochten wij het verhaal optekenen over de Jac Ruyters Groep in het kader van hun 50-jarig jubileum. Een bedrijf waar het woord ‘modern’ meer is dan een populaire reclameslogan. Op de eerste plaats omdat dit bedrijf in al haar vezels er op en top uitziet. Het oog wil ook wat nietwaar? Maar meer nog dan een vlotte verschijning is de Jac Ruyters Groep vooral vasthoudend in kwaliteit, service en het continu optimaliseren. Zo nemen de Limburgers een leidende positie in op het gebied van resultaatgericht bouwen en onderhouden. Zelden zag ik een bedrijf dat zo perfectionistisch in elkaar stak.

Veel leesplezier, Govert Lagrouw Uitgever & hoofdredacteur

Familiebedrijf in Beeld

colofon

www.familiebedrijfinbeeld.nl Familiebedrijf in Beeld is een uitgave van

Realisatie en coördinatie

Vormgeving en opmaak

Lagrouw Communicatie

Govert Lagrouw

Lagrouw Communicatie

Hoogstraat 16

Tekst

Sales

4251 CL Werkendam

Elly Molenaar

Fred van Kuyen, 06-14 44 19 73

T 0183-401078

Eindredactie

M 06-51200448

Govert Lagrouw

Jac Ruyters Groep

www.lagrouwsc.nl

Fotografie

Pastoor Cramerstraat 2, 6102 AC Echt.

info@lagrouwsc.nl

Elly Molenaar

Tel. +31 (0)475 48 34 00, info@ruyters.nl FAMILIEBEDRIJF IN BEELD 3


iNHOUDsopgave Familiebedrijf jac ruyters groep

Ruyters, twee stappen voor

Mvo vanzelfsprekend

Medewerker ruyters: “dit is een fijn bedrijf om voor te werken’

4

FAMILIEBEDRIJF IN BEELD

29

26

25


13

warme familiementaliteit zit diepgeworteld in bedrijf

07 totaalpakket zit in de genen

Bedrijfsactiveiten jac ruyters groep

10

14 21

Klant vdl nedcar: “Ruyters voldoet aan hoge eisen�

Leverancier vvb husan luistert naar de schilder

FAMILIEBEDRIJF IN BEELD 5


Historie en company DNA Familiebedrijf jac ruyters groep

Totaalpakket zit in de genen vnlr: Jamaick Ruyters, Jac Ruyters en Ton Peters

Het is nogal een contrast; de fiets waarmee Jac Ruyters (72) vijftig jaar geleden naar zijn klanten reed en het uitgebreide wagenpark van het Limburgse familiebedrijf nu. Toch is er in de mentaliteit van de medewerkers van het bedrijf niet veel veranderd. Net als Jac destijds al deed, staan ze nog steeds stuk voor stuk voor kwaliteit en willen ze de klant ontzorgen.

Z

Zo weinig als er aan de denkwijze is gewijzigd, zo veel is er organisatorisch veranderd. Tot vijftien jaar geleden dekte de term ‘schildersbedrijf’ enigszins de lading. Tegenwoordig vraagt de Jac Ruyters Groep om een andere, veel uitgebreidere beschrijving. Naast schilderwerk is het familiebedrijf

6

FAMILIEBEDRIJF IN BEELD

tegenwoordig namelijk ook gespecialiseerd in bouwen en renoveren. Maar het gaat verder dan dat alleen. Binnen de groep zijn inmiddels vier verschillende divisies actief; Jac Ruyters Schildersbedrijf BV, Jac Ruyters Allround Painting BV, Jac Ruyters Limburg BV en JRT Bouw BV. Een totaalpakket aan werkzaamheden onder één dak.


Totaalpakket Maar vijftig jaar geleden, in 1968, deed Jac het nog allemaal alleen. Met een blik verf en een kwast onder zijn snelbinders, en een brede glimlach op zijn gezicht, fietste hij naar zijn klanten toe. Verf en behang lagen opgeslagen in de garage bij zijn woning. Eind zeventiger jaren verhuisde hij al zijn spullen naar een kleine loods met kantoor in Echt. De eerste medewerkers waren toen al in dienst. Al snel deed het bedrijf meer dan alleen schilderwerk. “Glaswerk kwam erbij, maar ook afbouwwerk, zoals stucwerk, gipswanden plaatsen en spackspuiten”, legt schoonzoon en directielid Ton Peters uit. “Net als nu een totaalpakket dus, maar dan met andere facetten.” Jac zag daar destijds al de voordelen van in. Voor hemzelf, maar ook voor zijn klanten. Die hadden tenslotte te maken met slechts één aanspreekpunt. De term ‘ontzorgen’ bestond toen nog niet, maar Jac deed er wel degelijk aan.

Onderhoud en renovatie Het bedrijf groeide en groeide. Begin jaren negentig verhuisde het naar het huidige pand aan de Pastoor Cramerstraat in Echt. “Een paar jaar voor de crisistijd hebben we een flinke switch gemaakt”, I n de crisistijd is het vertelt zoon en directielid bedrijf, naast het s ­ childer­ Jamaick Ruyters. Van de werk, zich gaan richten op eerder genoemde bouwkunonderhoud en renovatie. dige tak was toen al afscheid Een uitstekende timing genomen en het bedrijf is zich, naast schilderwerk, gaan richten op onderhoud en renovatie. Ook ontstond een tweede schilderstak, gespecialiseerd in ambachtelijk schilderwerk en vloercoatings. Een uitstekende timing, want waar veel bedrijven in crisistijd stil kwamen te liggen, groeide de Jac Ruyters Groep alleen maar door. Vier divisies De Jac Ruyters Groep bestaat tegenwoordig, zoals gezegd, uit vier divisies. Het schilderwerk, waar het allemaal mee begon, is ondergebracht in Jac

Ruyters Schildersbedrijf BV. Voornamelijk woningcorporaties, vastgoed- en VVE-beheerders, utiliteits- en nieuwbouw maken gebruik van de expertise van deze Ruyters-tak. Voor specialistisch schilderwerk en vloercoatings in detailhandel, overheidsinstellingen, scholengemeenschappen, zorginstellingen, industriële ondernemingen en voor particulieren wordt Jac Ruyters Allround Painting BV ingezet. Naast de twee schilderdivisies zet de groep zich sinds vijftien jaar ook als bouwbedrijf in de markt. Voor alle voorkomende renovatie- en onderhoudswerkzaamheden kan men aankloppen bij JRT Bouw BV. Jac Ruyters Limburg BV verricht al het voorkomende renovatie-, reparatie- en mutatiewerk voor woningcorporaties en vastgoed- en VVE-beheerders, inclusief 24-uursservice.

Eén aanspreekpunt De 75 vaste personeelsleden van de Jac Ruyters Groep zijn ondergebracht in deze vier bedrijven. “Het is een bewuste keuze om de vier divisies in één bedrijf onder te brengen”, zegt Jamaick. “Zo zijn de werkzaamheden goed gesegmenteerd en zetten we gespecialiseerde vaklieden in voor specifieke disciplines. Alles bevindt zich onder één dak en opdrachtgevers hebben één aanspreekpunt. Korte lijnen dus. Deze vorm van werken is een uitstekende manier om de kwaliteit te waarborgen.”

VGO-keurmerk Die kwaliteit wordt bovendien zeker gesteld door het behalen van het vernieuwde VGO-keurmerk door de Jac Ruyters Groep, in juli vorig jaar. De certificering staat voor een resultaat gerichte samenwerking. Samen met vastgoedeigenaren zorgt het bedrijf voor kwalitatief, duurzaam en kostenefficiënt onderhoud en renovatie. “We zijn helemaal klaar voor de toekomst”, zegt Ton. ◆

FAMILIEBEDRIJF IN BEELD 7


Steigers • Hangbruggen • Vangnetten • Pontons • Krimpfolie

Wattstraat 5 6372 AL Landgraaf

+31 (0)6 5130494 +31 (0)45 531215

VAN HARTE JAC RUYTERS GROEP MET JULLIE 50 JARIG JUBILEUM!

Bedankt voor de jarenlange fi jne samenwerking!

2 4

www.cleverbv .com paul@clever bv.com


advertorial faber schilders uit Sittard

Samen een vertrouwde thuisbasis. Samenwerken dat is waar het bij ons om gaat. Bijna 10 jaar geleden zijn wij daarmee begonnen toen Jan Bosma via Faber aan de slag ging als schilder bij de Jac Ruyters Groep. Nu werkt hij daar nog steeds. Inmiddels kunnen wij zeggen dat er met hem gelukkig nog veel meer vakmensen op deze manier aan het werk zijn gegaan. Zo vormen wij samen een vertrouwde thuisbasis voor de schilders. Het succes van onze samenwerking begint bij het contact dat wij hebben met Ton Peters en John Hansen. Allemaal zijn wij betrokken bij onze vakmensen en hebben wij kwaliteit en persoonlijke betrokkenheid hoog in het vaandel staan. Wij vinden vakmanschap bijzonder en hebben er diep respect voor, dat verbindt. Faber is de werkgever in de schildersbranche met een landelijke dekking, maar wel regionaal georiënteerd. Joni, Daphne & Maarten komen uit de regio en kunnen daarom snel schakelen tussen de bedrijven in deze regio en de schilders.

Daphne: ‘Het leukste aan mijn werk vind ik om een vakman te koppelen aan een schildersbedrijf waar hij zich echt thuis voelt. Dit lukt alleen door persoonlijk contact te hebben met elkaar en samen te bouwen aan een langdurige relatie. Daarnaast vind ik het belangrijk dat de schilder zich kan ontwikkelen, zowel persoonlijk als vaktechnisch. Doordat we al zo lang samenwerken met de Jac Ruyters Groep weten we heel goed welk type persoon hier het beste past. Inmiddels werken er zelfs zeven mensen van ons.’ Joni: Ik sluit mij bij Daphne aan, voor de vakman moet het goed geregeld zijn. Uiteraard moet het loon marktconform zijn en is het fijn dat wij steeds meer schilders

een vast contract kunnen aanbieden. Samen met Jac Ruyters Groep maken wij ons sterk voor een duurzame branche, waar het vakmanschap, een goede opleiding en eerlijke arbeidsvoorwaarden voorop staan. Het is nu belangrijker dan ooit om samen te investeren in de schilders van morgen.

We zijn er overigens niet alleen voor de vakman. Laten we onze opdrachtgevers, de schildersbedrijven, niet vergeten. We weten wat er speelt in de branche en spreken dezelfde taal. Wel zo prettig. Het voelt goed om voor onze opdrachtgevers op HR gebied hun thuisbasis te mogen zijn. Wij nemen daarmee de werkgeversrisico’s uit handen nemen en helpen bij personele vraagstukken. Zodat zij zich geen zorgen hoeven maken over hun vakmensen en hen met een goed gevoel aan het werk kunnen laten gaan. Ik hoop dat wij ook nog jaren met de Jac Ruyters Groep op deze manier samen mogen werken. Gefeliciteerd met jullie 50-jarig jubileum!’

Faber Schilders Sittard 046 400 77 22 Bergerweg 190 | 6135 KD | Sittard aberpersoneel.nl www.faberpersoneel.nl

FAMILIEBEDRIJF IN BEELD 9


bedrijfsactiviteiten van Familiebedrijf jac ruyters groep

Denkt, bouwt en onderhoudt DENKT Elk gebouw verdient een goed plan. Een plan waarin volledig duidelijk wordt hoe de gebruiker optimaal gebruik kan maken van zijn gebouw. Nu maar ook in de toekomst. De Jac Ruyters Groep denkt altijd mee en vooruit. Niet om zaken ingewikkelder of moeilijker te maken, maar juist om duidelijkheid te creëren. Voor wat betreft ‘Denkt’ wordt gebruik gemaakt van een enorme ‘voorraad’ kennis en ervaring. De middelen bestaan onder andere uit waardevolle informatie uit onze databases, eigen automatisering aangevuld met erkende ICT oplossingen om het proces te bewaken en de kennis en kunde van betrokken partners. 10 FAMILIEBEDRIJF IN BEELD

BOUWT Realiseren is voor de Jac Ruyters Groep een uitdaging die energie en inspiratie oplevert. Een gebouw neerzetten dat de wensen van een opdrachtgever overtreft is de continue uitdaging. Ze gaan dergelijke uitdagingen aan met een team van specialisten die het proces van begin tot einde begeleiden en bewaken. Door middel van slimme processen, samenwerkende teams en ICT middelen worden zowel kwaliteit, duurzaamheid als veiligheid continu bewaakt.


Vooruitstrevend en doeltreffend

VOOR:

• Vastgoedbeheerders • Zorginstellingen en scholen • Particulieren • Detailhandel en retail

Onze diensten:

• Kantoren • Utiliteit

ONDERHOUDT Onderhoud zit bij de Jac Ruyters Groep in de genen. Onderhouden van vastgoed doen ze al decennialang met passie, plezier en toewijding. De uitdaging is om in een zo kort mogelijk doorlooptijd de gewenste kwaliteit te realiseren. Slimme duurzame oplossingen moeten bijdragen aan kosten-efficiëntie en minimalisatie van overlast voor de gebruikers en bewoners. Hoe? De Jac Ruyters Groep heeft haar ervaring gekoppeld aan een eigen methode van werken, waarbij volledig geautomatiseerd het proces bewaakt wordt op basis van (kwaliteits) metingen. Dat realiseert het bedrijf niet alleen binnen de eigen organisatie,

• Isolatie en brandwerendheid • Glas- en schilderwerk • 24-uurs service • Resultaat gericht samenwerken

• Niet planmatig onderhoud • Verbouwing en renovatie • Nieuwbouw • Restauratie

maar ook met alle partners. Daarmee wordt het proces geborgd en ook de uiteindelijke kwaliteit. Daarnaast blijft de Jac Ruyters Groep een familiebedrijf. Ze weten als geen ander hoe belangrijk een ‘thuis’ is. Ze zorgen dan ook niet alleen voor hun medewerkers, maar ook oprecht voor hun opdrachtgevers en de bewoners. Dat werkt zeker zo prettig en komt ten goede aan een fantastisch eindresultaat. ◆

FAMILIEBEDRIJF IN BEELD 11


BIJ RENOVATIE EN NIEUWBOUW

Cuypers: partner voor kunststof kozijnen en deuren Wij feliciteren de Jac Ruyters Groep met het 50 jarig jubileum Voor particulieren en professionals

Innovatie: de drempelloze deur CuLedo

• • • •

Bezoek onze showroom en laat u inspireren

Ruim 70 jaar Nederlands kwaliteitsproduct Alle kozijnen uit eigen fabriek Montage door eigen vakmensen Eigen servicedienst

www.cuypers.nl Middenweg 15 Posterholt Tel 0475-406000


DNA VAN Familiebedrijf jac ruyters groep

Dat de familie Ruyters hecht is, merk je aan alles. Jaarlijks gaan ouders, kinderen en kleinkinderen op vakantie met elkaar, alle verjaardagen worden uitgebreid gevierd en de deuren staan er altijd open. Voor elkaar, maar ook voor anderen. Die mentaliteit zit er bij alle familieleden van nature in. En dat merk je in het bedrijf.

FAMILIEBEDRIJF IN BEELD 13


Wij feliciteren de Jac Ruyters Groep met hun 50-jarig jubileum!

CARDON & VERWIJLEN Bedrijfswagens

Service

cardonauto.nl

Hang- en sluitwerk / IJzerwaren Bouwbeslag / Interieurbeslag Machines / Gereedschap Werkkleding

“Ketenpar tner tel (077) - 389 5555

www.enckevort.com 14 FAMILIEBEDRIJF IN BEELD


DNA van Familiebedrijf jac ruyters groep

D

De Jac Ruyters Groep is een familiebedrijf in de puurste zin van het woord. Maar liefst zes familieleden zetten zich in voor de zaak. De directie bestaat uit zoon Jamaick en schoonzoon Ton. Vader Jac fungeert als klankbord en adviseur voor beide heren, moeder Riny is werkzaam op de administratie en dochter Sandra, echtgenote van Ton, is managementassistente. Jamaicks vrouw Nathalie is servicemedewerkster. “Maar ook de rest van het bedrijf wordt min of meer beschouwd als familie”, zegt Ton. “Iedereen staat voor elkaar klaar, altijd.”

Vrije tijd Als je leden van de familie Ruyters tegenkomt op een verjaardag of bij de sportclub, merk je waarschijnlijk niet zo snel dat zij gezamenlijk een goedlopend bedrijf runnen. “Praten over het werk in onze vrije tijd is min of meer taboe”, lacht Ton. “Natuurlijk wordt er wel eens iets over gezegd. Daar ontkom je niet aan. Maar we willen ons zoveel mogelijk houden aan de ongeschreven regel dat privé en zakelijk gescheiden moeten worden.”

Warm gevoel Maar andersom is dat wel het geval. Tijdens werktijden is de fas ‘ Het warme gemilieband duidelijk merkbaar. “Het voel dat in onze warme gevoel dat in onze familie familie heerst, heerst, voel je ook in het bedrijf”, voel je ook in het zegt Ton. “We doen het met elkaar bedrijf’ én voor elkaar. Onze vader heeft altijd aan ons gedacht tijdens het opbouwen en runnen van zijn bedrijf en nu denken wij weer aan onze kinderen. Dat betekent dat we niet altijd het onderste uit de kan willen halen. Prijs is ondergeschikt, we gaan voor kwaliteit en een uitstekende service.”

de zaken daarom goed geregeld hebben voor alle medewerkers en de familie. “Als we met de hele familie op vakantie gaan, reizen we indien mogelijk gescheiden van elkaar. Voor het geval er iets zou gebeuren en de familie niet in staat is het werk weer op te pakken. We moeten de realiteit tenslotte niet uit het oog verliezen. De Jac Ruyters Groep zorgt dagelijks voor brood op de plank bij maar liefst 75 gezinnen. Dat nemen we heel serieus.” Vast aanspreekpunt Niet alleen werknemers hebben profijt van de warme mentaliteit binnen het familiebedrijf. Opdrachtgevers gaan ook graag de samenwerking aan met de Jac Ruyters Groep vanwege de prettige bedrijfscultuur. “Ze hebben altijd een vast aanspreekpunt binnen ons bedrijf”, legt Jamaick uit. “Nooit worden ze van het kastje naar de muur gestuurd. Er is direct contact met de uitvoerende en diegene is verantwoordelijk voor het begeleiden van het project van begin tot einde, tot en met de nazorg. Als een klus geklaard is, trekken we dus niet automatisch onze handen ervan af. We ontzorgen waar mogelijk en denken altijd mee.”

Langdurig onderhoud Die mentaliteit zit diep geworteld in het bedrijf. Medewerkers van de Jac Ruyters Groep kijken niet om de haverklap op de klok, maar gaan voor duurzaamheid en kwaliteit. Ton: “Dat onze medewerkers zich prettig voelen bij deze manier van werken, is wel te zien aan het weinig wisselende personeelsbestand. Dienstverbanden van meer dan twintig jaar zijn eerder regel dan uitzondering.” Verschillende karakters Jac heeft het bedrijf vijftig jaar geleden opgericht en laten uitgroeien tot wat het inmiddels is. Zijn stempel is er duidelijk op gedrukt. Maar tegenwoordig doet de 72-jarige Echtenaar het iets rustiger aan en laat hij de directietaken over aan zijn zoon en schoonzoon. De zwagers hebben twee compleet verschillende persoonlijkheden. “Jamaick is sociaal, creatief en impulsief”, zegt Ton. “Hij heeft grote plannen en is ontzettend enthousiast. Een beetje afremmen hier en daar is af en toe nodig. Met mijn terughoudende karakter vorm ik een uitstekende match met Jamaick. Met elkaar en met alle werknemers bereiken we mooie resultaten.” ◆

Platte organisatie Medewerkers horen er bij de Jac Ruyters Groep helemaal bij. “We zijn een platte organisatie met veel gebondenheid. Korte lijnen, snelle beslissingen en open. Iedereen is belangrijk voor ons, of dat nu om de poetsvrouw of de bedrijfsleider gaat. We zijn erg betrokken.” Ton en Jamaick willen

FAMILIEBEDRIJF IN BEELD 15


klant van Familiebedrijf jac ruyters groep aan het woord

Ruyters voldoet aan hoge eisen VDL Nedcar Wie kent hem niet? Die knalrode MINI die op het Bornse parkeerterrein van VDL Nedcar met zijn motorkap schuin omhoog op weg lijkt naar de hemel? Vanaf snelweg A2 razen dagelijks duizenden automobilisten er voorbij. VDL Nedcar is gevestigd op een sublieme zichtlocatie, een plek die uitstekend past bij de enige onafhankelijke autoproducent van ons land.

16 FAMILIEBEDRIJF IN BEELD


V

VDL groep is met 95 bedrijven en meer dan zestienduizend medewerkers in twintig landen een grote internationale speler. Dat het Bornse filiaal, VDL Nedcar, alleen samenwerkt met partijen die net als zij staan voor hoge kwaliteit, is daarom niet zo verbazingwekkend. “Leveranciers moeten voldoen aan bepaalde eisen”, zegt senior plant engineer Theo Nelissen. “De Jac Ruyters Groep doet dat. Ik werk hier nu 34 jaar en vanaf het begin werken we al samen.”

Werkgelegenheid Automobielfabriek VDL Nedcar startte in de jaren zestig toen het Nederlandse DAF in Born begon met het produceren van personenauto’s. “Na de sluiting van de Limburgse mijnen was het een soort vervangende werkgelegenheid vanuit de overheid om het bedrijf hier te vestigen”, zegt Nelissen. “De fabriek leverde natuurlijk enorm veel banen op.” In 1975 werd DAF Car BV Volvo Car BV en in 1992 werd de naam Nedcar geïntroduceerd toen Mitsubishi Motors Corporation mede-eigenaar werd. Sinds 2012 staat VDL Groep aan de leiding van het autobedrijf en worden er naast verschillende uitvoeringen van MINI ook BMW X1’s geproduceerd.

Gezonde concurrentie De samenwerking tussen de autofabrikant en de Jac Ruyters Groep, nog geen tien kilometer verderop gevestigd, is jaren geleden ontstaan. “Natuurlijk werken we graag samen met bedrijven in de regio”, zegt Nelissen. “Je moet tenslotte goed zijn voor je buren. Maar dat betekent niet dat we zomaar met ieder bedrijf in de omgeving een samenwerking aangaan. Er moet zeker aan bepaalde eisen voldaan worden. Bovendien bekijken we voor ieder project opnieuw met wie we in zee gaan. Een gezonde concurrentie ontstaat er op die manier. Dat we Ruyters al kennen, zegt helemaal niks over de kans dat het bedrijf bij ons aan de slag gaat. Als VDL Nedcar geven we miljoenen uit per jaar. Alle firma’s waarmee we samenwerken zijn geen vrienden, maar partijen. Dat we al dertig jaar lang medewerkers van Ruyters over de vloer krijgen, zegt vooral iets over hoe tevreden we zijn over de samenwerking met dat bedrijf en de kwaliteit die ze leveren.” Enorme klapper De Jac Ruyters Groep verricht vooral veel schilderwerk bij VDL Nedcar. Maar medewerkers van het bouwbedrijf hebben ook twee complete omkleedruimtes gerenoveerd. “Het hele terrein van VDL Nedcar is ongeveer een miljoen vierkante meters groot. Dan kun je je wel indenken hoeveel schilderwerk daarbij komt kijken. Een gigantische klus. Toen Mitsubishi Motors Corporation hier mede-eigenaar werd, heeft het bedrijf bovendien een flinke metamorfose doorgemaakt. Alles kreeg een frisse uitstraling en de vloer werd voorzien van een coating. Ruyters haalde die klus destijds binnen. Een enorme klapper voor ze. Ze deden het fantastisch. De hoge kwaliteit van het schilderwerk en de vloercoating bewijst zich jaren later nog steeds.”

Familiebedrijf Nelissen is zeer tevreden over het feit dat hij de expertise van de Jac Ruyters Groep regelmatig kan inzetten binnen zijn organisatie. “Naast het feit dat ze hoge kwaliteit leveren, is hun grootste troef dat ze een familiebedrijf zijn. Ik ken veel van dit soort ondernemingen en ik zie er altijd dezelfde kenmerken terugkomen. Continuïteit staat er hoog in het vaandel. Dat uit zich in betrouws ’WInst maken is niet baarheid en het belangrijkste klantvriendedoel van een familielijkheid. Winst bedrijf.’ maken is niet het belangrijkste doel voor een familiebedrijf. Daarom worden er eerlijke prijzen gehanteerd en zetten medewerkers zich enorm in. Ze hebben vaak hart voor de zaak en gaan ervoor. In weekenden werken of ‘s avonds, als andere mensen vrij zijn, vinden ze vaak geen probleem. Dat laatste is voor ons zeker een pluspunt.” Kwaliteit Sterke en zwakke punten van medewerkers zijn volgens Nelissen binnen een familiebedrijf vaak helder, omdat men elkaar door en door kent. “Daar wordt dus rekening mee gehouden en dat leidt tot een hoge kwaliteit”, zegt Nelissen. “Bij Ruyters is dit allemaal goed te merken. Ze staan in de regio bekend om kwaliteit en bewijzen dat steeds opnieuw. Met zo’n partij willen we graag samenwerken.” ◆

FAMILIEBEDRIJF IN BEELD 17


Infor-

Robedo Cleaning BV Het visitekaartje van uw bedrijf

HOGEDRUK REINIGING Het reinigen van industriële objecten gebeurt veelal met behulp

INDUSTRIËLE EN SPECIALISTISCHE REINIGING

van

hogedrukreinigers.

Deze

kunnen bij een druk van 200 tot 1.500 bar een capaciteit van 57 tot 250 liter water per minuut

ONZE SPECIALITEIT

opleveren.

Gebruik

van

de

hogedrukstraal biedt ten opzichte

INDUSTRIËLE REINIGING

van de conventionele methoden

Industriële reiniging is een specialisme binnen de sc ho onm aa k we r e l d. Het ontstoffen en reinigen met hoge druk van bijvoorbeeld een productiehal vergt nu eenmaal een andere aanpak dan het schoonmaakonderhoud van een kantoor. De eisen die gesteld worden zijn anders en de schoonmakers krijgen ook met andere materialen en reinigings middelen te maken.

meden en wordt restmateriaal

een aantal specifieke voordelen. Zo wordt stofontwikkeling vermilieuverantwoord afgevoerd.

CHEMISCHE REINIGING Doel

dit

proces

van chemicaliën.

INFORMATIE Voor verdere inforrmatie over onze specialistische

reinigingsmo-

gelijkheden kunt u bij ons terecht

SOORTEN REINIGING

via

het

nummer

0475-483573

(tijdens kantooruren), e-mail en/of

Robedo Cleaning BV is op dit terrein actief met ondere andere ontstoffen en reinigen, chemisch reinigen, schoonmaken van dam-

onze website:

De frequentie en de intensiteit van de behandeling is vooral afhankelijk van de intensiviteit van de productie. Graag adviseren wij u in een persoonlijk gesprek over de mogelijkheden binnen uw bedrijf.

wanden en plafonds, reinigen van constructies en verlichting in

www.robedo.nl

info@robedo.nl + 31 (0) 475 48 35 73 + 31 (0) 475 48 79 51 24-UURS SERVICE + 31 (0) 6 14 39 86 66

het

vervuilingsproblemen met behulp

ADVIES

ROBEDO CLEANING BV Bellweg 21 6101 XA Echt

is

oplossen van alle corrosie- en

PERSONEEL Robedo Cleaning BV heeft in deze tak van specialistisch onderhoud eigen opgeleide me de we r k ers di e de ze werkzaamheden veilig en zorgvuldig voor u uitvoeren.

van

productiehallen en het machinaal vegen en schrobben van vloeren. Bij deze werkzaamheden wordt, samen met vakkundig personeel, de meest moderne reiniginsapparatuur ingezet. Diversen soorten reinigingen kunnen zijn: 1.

Damwanden aan de binnenzijde en/of buitenzijde

2.

Reinigen lucht en ventilatiekanalen

3.

Industriële en fabrieks buiten terrein

4.

Industrie en fabrieks vloeren

5.

Reinigen van machines

6.

Hogedruk/ stoom reiniging

7.

Food- Reiniging, HACCP Norm

Robedo

Cleaning

BV

kan

ook

hiernaast

voor

u

diverse

ondersteuningen bieden binnen uw bedrijf zoals klein technisch onderhoud, hefttruckchauffeur(s) enz.


Vgo keurmerk

Met VGO-keurmerk nóg bewuster werken De Jac Ruyters Groep doet al vijftig jaar zaken op zijn eigen manier, tot grote tevredenheid van de trouwe klantenkring. Een keurmerk dat staat voor resultaatgericht samenwerken past daar uitstekend bij. Niet voor niets is er twee jaar lang keihard gewerkt om aan alle hoge eisen van het certificaat te voldoen. Met het gewenste resultaat. Het bedrijf heeft sinds vorig jaar als één van de eerste schildersbedrijven in Zuid-Nederland het certificaat VGO-keur behaald.

R

Resultaatgericht samenwerken, het klinkt bij het Limburgse schilders-, bouw- en renovatiebedrijf niet vreemd in de oren. “We hebben er even over nagedacht of we het keurmerk, dat aantoont dat je resultaatgericht samenwerkt, wilden behalen”, zegt Ton. De Jac Ruyters Groep is er uiteindelijk vol voor gegaan. Jamaick: “Omdat het een flinke toegevoegde waarde voor het bedrijf betekent. Met z’n allen ga je tenslotte nóg bewuster werken en zo wordt de kwaliteit verbeterd. Dat is de financiële investering en alle tijd zeker waard.” Partnership Volgens VGO houdt resultaatgericht samenwerken in dat verschillende disciplines worden gebundeld en dat verantwoordelijke partijen een partnership sluiten. Een win-winsituatie, want opdrachtgever krijgt gemak en waar voor zijn geld, terwijl

opdrachtnemer kan rekenen op een interessante en goede werkvoorraad voor de lange termijn. Onaangename financiële verrassingen zijn er niet meer bij. Minder risico’s Als het gaat om onderhoudswerkzaamheden is iedereen gebaat bij meer continuïteit en minder risico’s. Dat geldt voor zowel opdrachtgever als -nemer. De VGO-aanpak voorziet daarin. Enkele scenario’s worden door beide partijen vastgesteld op basis van de gewenste kwaliteit. Vervolgens wordt het beste scenario gekozen en vastgelegd in een resultaatgericht onderhoudsplan of in een prestatie-overeenkomst. Periodieke inspecties en controles zijn een vast onderdeel van VGO en kunnen tot bijstelling van het gekozen onderhoudsscenario leiden. Het onderhouds- of renovatiebedrijf garandeert gedurende langere tijd de kwaliteit van het werk conform de eisen.

Bedrijfsprocessen waarborgen De Jac Ruyters Groep is niet alleen VGO-gecertificeerd, maar ook VCA en ISO. Ton: “We halen hier geen certificaten om de certificaten. Het moet wel zin hebben. Maar met dit VGO-keurmerk kunnen we onze bedrijfsprocessen waarborgen en een nog betrouwbaardere partner zijn voor onze opdrachtgevers. Belangrijk is dat het leeft onder de medewerkers en dat ze zelf oog houden voor kwalitatief langdurig onderhoud. Net zoals de andere certificaten verankerd zijn in onze organisatie, hopen we dat ook dit VGO-keurmerk straks niet meer weg te denken is.” ◆

FAMILIEBEDRIJF IN BEELD 19


VVBHUSAN feliciteert de Jac Ruyters Groep Namens alle medewerkers van VVBHUSAN:

GEFELICITEERD! 50 jaar de Jac Ruyters Groep: dat noemen we een prestatie om trots op te zijn. We proosten op dit gouden jubileum én nog veel meer jaren prettig samenwerken.

www.vvb-husan.nl

Bouwverven | Industriële verven | Kleur & Interieur | Techniek


leverancier vvbHusan aan het woord

Leverancier VVBHUSAN luistert naar de schilder

Van de kleinste kwast tot de verf en de steigers; de Jac Ruyters Groep haalt veel van zijn materialen bij verfgroothandel VVBHUSAN. Dat is niet voor niks. “Het is een kwestie van vertrouwen”, zegt commercieel manager Wiel Haan. “Zij kennen onze vakkundigheid en wij weten omgekeerd dat zij uitstekend werk verrichten.”

D

De grootste onafhankelijke verfgroothandel van Zuid-Nederland heeft ook een vestiging in Echt, op maar vijfhonderd meter afstand van het Limburgse schilder- en bouwbedrijf. “Een strategische ligging, voor beide partijen erg handig. Wat dat betreft zijn we naast leverancier meteen

ook een magazijn voor de Jac Ruyters Groep. Als ze even snel iets nodig hebben, wippen ze bij ons binnen en krijgen ze meteen mee waar ze om vragen.” Schilder Wiel zit al sinds 1984 ‘in de verf’. Dat is ook meteen de periode dat hij in contact kwam met de Jac Ruyters Groep.

FAMILIEBEDRIJF IN BEELD 21


De meest complete “kantoorontzorger” van Limburg voor de inrichting van uw ruimtes, het oplossen van een zitprobleem, of het snel leveren van uw kantoorproducten. Ook voor uw kantoorautomatisering en printen hebben wij het specialisme in huis.

Valt op hè. Een lege advertentie. Wilt u meer zien? Kijk dan op www.familiebedrijfinbeeld.nl.

Repair Care feliciteert de Jac Ruyters Groep met haar 50-jarige jubileum! Als marktleider is Repair Care al sinds 1989 toonaangevend op het gebied van duurzaam houtherstel en -onderhoud. Bovendien bieden we ondersteuning door o.a. projectbegeleiding en opleidingen. Niet voor niets werkt Jac Ruyters Groep al jarenlang met de producten van Repair Care en zijn haar medewerkers opgeleid tot erkend Repair Care Systeem Professional.

www.repair-care.nl

DE BASIS IN HOUTREPARATIE


leverancier vvbHusan aan het woord

In 2004 opende hij zijn eigen verfgroothandel in Echt; Verfpunt. Drie jaar geleden voegde hij zijn bedrijf samen met VVBHUSAN. Onder die s ’we luisteren naam bedienen ze nu legio altijd naar de schilderbedrijven in het vakman, dat hele zuiden van het land. vinden we “Uitgangspunt daarbij is belangrijk’ de schilder, de klant. We luisteren altijd naar de vakman”, zegt Wiel. “Dat vinden we ontzettend belangrijk. De schilder is tenslotte de professional die onze producten gebruikt.” VVBHUSAN verkoopt momenteel merken als Caparol, Trimetal en Veveo. Meedenken ‘U levert het vakwerk, wij doen de rest’, is het motto van VVBHUSAN en die uitspraak dekt exact de lading. “De schilder heeft ‘de handjes’”, legt Wiel uit. “Maar al het materiaal dat voor de rest nodig is om een schilderklus tot een goed einde te brengen, verzorgen wij. Bovendien denken we mee met onze klanten over

de inzet van de producten die we verkopen en over de juiste applicatietechniek. We hebben de kennis in huis.”

Innovatief De Jac Ruyters Groep maakt regelmatig gebruik van die vakkennis. Wiel: “Het mooie is dat het bedrijf van de familie Ruyters heel innovatief is. Ze zijn niet bang om dingen uit te proberen en ze zoeken steeds weer naar nieuwe doelgroepen. Ze zijn echt met de markt bezig. Heel prettig om met zo’n bedrijf samen te werken. Als ik een nieuw sneldrogend verfsysteem wil gaan verkopen, dan zijn zij bereid het te testen. Het bedrijf gaat met zijn tijd mee en is continu in beweging. Ze zijn heel goed bezig.” Vriendschap Naast hun gezonde zakelijke relatie komt Wiel Jac, Jamaick of Ton regelmatig tegen in zijn vrije tijd. “Zo is er meteen ook een vriendschap ontstaan. Toch heb ik niet het idee dat ik daardoor anders

behandeld wordt dan andere leveranciers. De Jac Ruyters Groep is een heel familiair bedrijf dat altijd een glimlach paraat heeft.”

Flexibiliteit De Jac Ruyters Groep is een zeer gewaardeerd klant bij VVBHUSAN. “Projecten worden samen aangepakt en het gaat natuurlijk ook wel eens mis”, zegt Wiel. “Het blijft tenslotte mensenwerk.” Tijdens de kerstvakantie moest eens een magazijnvloer gecoat worden. Wiel: “Helaas droogde de verf niet zoals dat zou moeten. Geen probleem voor de Jac Ruyters Groep. Op het moment dat de vloer weer belopen moest worden, was alles klaar. Ondanks dat het kerstvakantie was. Keurig opgelost.” Typerend voor het bedrijf, wat Wiel betreft. “Ik hoop dat onze samenwerking nog lang een feit blijft.” Hij feliciteert de Jac Ruyters Groep met het vijftigjarig jubileum. ◆

FAMILIEBEDRIJF IN BEELD 23


PEINEMANN FELICITEERT DE JAC RUYTERS GROEP MET HAAR 50-JARIG BESTAAN! Peinemann is sinds 1954 actief in de wereld van horizontaal-, verticaal- en wegtransport. Wat begon als een familiebedrijf is uitgegroeid tot een one-stop-shop met vestigingen over de hele wereld. Peinemann verhuurt en verkoopt een breed scala aan equipment en biedt extra onderhouds- en personeelsdiensten aan. Door de combinatie van de uitgebreide vloot en de additionele diensten kan Peinemann voorzien in de behoeften van haar klanten.

WWW.PEINEMANN.NL


toegevoegde waarde Familiebedrijf jac ruyters groep

Twee stappen voor De Jac Ruyters Groep is innovatief. Niet alleen omdat het bedrijf allround inzetbaar is, maar ook omdat het met de tijd meegaat. BIM, lean management, ketendenken en vergaande automatisering; het zijn termen die als vanzelfsprekendheid gelden binnen de Jac Ruyters Groep. Het Limburgse familiebedrijf ligt op onderhoudsgebied twee stappen voor op veel andere organisaties. “Dat hoort bij onze cultuur”, vertelt Ton. Continuïteit is belangrijk voor de Jac Ruyters Groep. Naast de familie is het bedrijf tenslotte ook verantwoordelijk voor 75 gezinnen. Investeren in de toekomst is daarom aan de orde van de dag. Dat doet het bedrijf door met de tijd mee te gaan en open te staan voor de nieuwste ontwikkelingen in de markt.

BIM BIM (Bouw Informatie Model) is een goed voorbeeld van zo’n nieuwe ontwikkeling. Het is een hulpmiddel waar de bouwtakken van de Jac Ruyters Groep volop gebruik van maken. Samen met verschillende ketenpartners realiseren ze er tenslotte betere en kwalitatief hoogwaardige bouwwerken mee. ‘Bimmen’ is meer dan enkel een virtuele 3D-tekening van een bouwwerk produceren. Bouwfouten worden er vroegtijdig mee gesignaleerd én opgelost. Bovendien kun je met het hulpmiddel beter inschatten wat de exacte planning van het project is en wat de daadwerkelijke bouwkosten zijn. Virtueel bouwen is eigenlijk droog oefenen. Wanneer je dit proces al een keer virtueel doorloopt, zijn er in de praktijk geen verrassingen meer. Een werkwijze die uitstekend bij de Jac Ruyters Groep past.

Lean Lean management, er is tegenwoordig veel om te doen. Organisaties roepen het hardst dat ze de klantwaarde centraal stellen. Dat ze succesvol ondernemen met respect voor mensen. “Maar wij doen het al vijftig jaar zo”, zegt Jamaick. “Er is nu een term voor, maar lean management zit al die tijd al in ons DNA.”

Ketendenken Dat samenwerking belangrijk is in de bouwwereld, staat buiten kijf. Een bouwketen begint bij de planning en eindigt bij de oplevering en daar tussenin zitten vele schakels en zijn meerdere partijen betrokken. De Jac Ruyters Groep werkt in de keten graag samen met sterke partijen. Al in het voortraject, bij de plan- en prijsvorming, worden alle partners betrokken. Er wordt geluisterd naar de wensen en eisen van de opdrachtgever en er wordt gekeken hoe alle partijen zoveel mogelijk voordeel kunnen behalen uit het project. Zo staan de neuzen één kant op en dat komt de kwaliteit ten goede. De voordelen van ketendenken, vertrouwen in partners, respect voor elkaar, snel schakelen en betere communicatie, passen bij de werkwijze die de Jac Ruyters Groep eigen is.

Automatiseringssysteem Dat de Jac Ruyters Groep innovatief is, blijkt wel uit het eigen automatiseringssysteem dat binnen de gehele groep gebruikt wordt. Realtime wordt de planning bijgehouden, voor iedereen inzichtelijk. Medewerkers, klanten én opdrachtgevers kunnen inloggen. “Het grote voordeel is dat dit eigen pakket gekoppeld wordt met andere systemen, legt Ton uit. Als er een reparatieverzoek van een woningbouwvereniging binnenkomt bij ons klantencontactcentrum, worden de medewerkers in overleg met de klant direct ingepland.” Snel, efficiënt en nauwkeurig dus. Bovendien helpt het automatiseringssysteem de Jac Ruyters Groep om betere adviezen uit te brengen. Jamaick: “We kunnen per woongebouw zien welke kosten er gemaakt worden. Daardoor krijgen we inzicht in de onderhoudskosten van een gebouw op de langere termijn. Onaangename financiële verrassingen zijn verleden tijd.” ◆

FAMILIEBEDRIJF IN BEELD 25


medewerkers aan het woord van Familiebedrijf jac ruyters groep

‘Dit is een fijn bedrijf om te werken’ De Jac Ruyters Groep bestaat uit vier divisies, ieder met eigen specialismen. De 75 medewerkers van de Limburgse firma zijn verdeeld over die verschillende bedrijfstakken. “Het zijn vier specifieke werkgebieden, maar toch voelen ze samen als één bedrijf”, zegt servicemedewerker Ron de Kunder. Samen met collega’s Eric van Neerven, Sanne Heijnen, Robert Niessen en Barry Grant vertelt hij over het familiebedrijf waar ze onderdeel van uitmaken. 26 FAMILIEBEDRIJF IN BEELD


H

Hoewel de werknemers van de vier divisies dagelijks met verschillende projecten en op andere plaatsen bezig zijn, zien ze elkaar toch regelmatig in het bedrijfspand aan de Pastoor Cramerstraat in Echt. “We volgen samen trainingen en hebben personeelsbijeenkomsten”, zegt Barry. “Bovendien wordt er zo nu en dan een uitje georganiseerd.” Belangrijk, vinden de medewerkers, om de saamhorigheid te vergroten.

Klantgericht Die saamhorigheid, die is er. De medewerkers kunnen het goed met elkaar vinden. Op zowel persoonlijk als zakelijk vlak. “Bovendien staan de neuzen één kant op”, zegt Barry. “Dat is voor een gezond bedrijf dan ook heel belangrijk.” Het kan volgens hem niet zo zijn dat de ene medewerker de kantjes ervan afloopt, terwijl de ander zijn best doet om de klant te ontzorgen. Eric: “We denken allemaal mee met de opdrachtgever, zijn klantgericht en hebben hart voor de zaak.” Collegialiteit Werknemers worden gerespecteerd bij de Jac Ruyters Groep. Dat motiveert hen stuk voor stuk om zich in te zetten voor het bedrijf. “Anders houd je het ook niet zo lang vol”, zegt Eric. Sanne is het daarmee eens. “De collegialiteit is hier enorm. Ik werk nu zes jaar in dit bedrijf en heb het goed naar mijn zin. Ik wil hier voorlopig nog niet weg. Daar draagt de grote saamhorigheid zeker aan bij. Ondanks dat het bedrijf in vieren is verdeeld,

s ’ De saamhorigheid ervaar je toch een teamgevoel. Als een schilder hulp nodig heeft van een timmerman, of andersom, dan wordt dat intern snel en goed geregeld. We hebben allemaal wat voor elkaar over en dat werkt heel prettig.” Opdrachtgevers worden door medewerkers van de Jac Ruyters Groep behandeld zoals ze zelf ook behandeld willen worden. Barry: “Die beleefdheid zit er bij iedereen van nature wel in.” Robert: “Wij komen bij de klanten en zijn daardoor het visitekaartje van het bedrijf. Ik denk dat als je je als medewerker niet klantgericht opstelt, de familie snel ingrijpt. Een goede service en het meedenken, dat is tenslotte waar we voor staan.”

is er, alle neuzen staan dezelfde kant op’

Vrijheid “Dit is een fijn bedrijf om te werken”, vat Barry samen. “Organisatorisch is het allemaal goed geregeld en de werksfeer is top. Robert knikt. “Ook fijn om zoveel vrijheid te hebben. Afspraken plan je in overleg allemaal zelf in. Dat gaat bij andere bedrijven wel eens anders. Het houdt de lijnen kort en het werkt fijn.” “Nee, we hoeven niet te klagen”, lacht Barry en zijn vier collega’s sluiten zich daarbij aan. ◆

Ruggengraat Het feit dat de Jac Ruyters Groep een familiebedrijf is, is volgens het vijftal een belangrijke grondslag van die prettige werksfeer. “Dit bedrijf heeft een ruggengraat”, zegt Eric. “De manier van werken, met oog voor de continuïteit, heeft de organisatie groot gemaakt. Maar voor de sfeer in het bedrijf is het ook heel fijn dat er een sterke familieband is. Er heersen gelijke gedachtes en de sfeer is goed. Wij als werknemers voelen dat ook. Als de familie een feest geeft, dan twijfelen ze niet om ons uit te nodigen. We horen erbij en worden dan ook meteen geholpen in geval van nood. De vrouw van een overleden collega hoeft bijvoorbeeld niet bang te zijn dat ze financieel in de problemen komt. De Jac Ruyters Groep staat achter het gezin.”

FAMILIEBEDRIJF IN BEELD 27


Familiebedrijf Jac Ruyters groep alle divisies op een rijtje

JAC RUYTERS SCHILDERSBEDRIJF BV

JAC RUYTERS LIMBURG BV

Jac Ruyters Schildersbedrijf BV onderscheidt

Jac Ruyters Limburg BV verricht alle voorko-

zich al jaren als gedegen AF-erkend kwali-

mende renovatie-, reparatie- en mutatiewerk

teitsbedrijf met een uitstekende reputatie. Er

voor diverse woningcorporaties, vastgoed- en

wordt een grote vaste klantenkring voor zowel

VVE beheerders. Kwaliteit, planning, flexibiliteit

woningcorporaties, vastgoed- en VVE beheer-

en snelheid zijn hierbij de kernwoorden.

ders, utiliteits- en nieuwbouw bediend.

28 FAMILIEBEDRIJF IN BEELD


www.ruyters.nl

JRT BOUW BV

JAC RUYTERS ALLROUND PAINTING BV

JRT Bouw BV verricht grootschalige renovatie-,

Jac Ruyters Allround Painting BV verricht speci-

energie en nieuwbouwprojecten. Tevens voeren

alistisch schilderwerk in diverse branches zoals;

zij inspecties, planmatig beheer en bouwkundig

detailhandel, overheidsinstellingen, scholenge-

onderhoud van gebouwen uit. Op basis van een

meenschappen, (jeugd)zorg-/welzijnsinstellingen

exploitatieovereenkomst wordt zodoende de

en industriĂŤle ondernemingen. Tevens behoren

levensduur van de gebouwen gewaarborgd.

ook particulieren tot de uitgebreide klantenkring.

FAMILIEBEDRIJF IN BEELD 29


Kopenhagenstraat 150 6135 LL Sittard T 046 411 51 11

Feliciteert de Jac Ruyters Groep met het 50 jarig jubileum!

30 FAMILIEBEDRIJF IN BEELD


Mvo en duurzaamheid zijn bij de jac ruyters groep vanzelfsprekend

Geven om mens en milieu SOCIAL RETURN Bij de Jac Ruyters Groep willen ze mensen een kans bieden. Dat is de basis van waaruit ze opereren. Jaarlijks worden vele leerlingen opgeleid. Daarnaast verkrijgen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een nieuwe kans. Met de juiste middelen en begeleiding realiseert dit bedrijf dat zowel leerlingen als nieuwe medewerkers een kans krijgen op een vaste plek op de arbeidsmarkt, zodat ze vanuit een werkend bestaan zichzelf kunnen blijven ontwikkelen en ontplooien.

DUURZAAM EN GROEN Continu is men op zoek naar mogelijkheden om milieuprestaties te verbeteren. Zuiniger transport, recyclen van afval, gebruik van biologische- / natuurproducten, hybride voertuigen en energiebesparingen zijn slechts enkele voorbeelden van innovaties die ze omarmen. Innovaties en slimmigheden die men graag in de keten deelt, zodat alle partners, leveranciers en opdrachtgevers kunnen leren en eveneens milieubesparingen realiseren.

MAATSCHAPPELIJKE BETROKKENHEID De Jac Ruyters Groep heeft de wortels in Midden-Limburg en groeit daar ook weer verder met nieuwe generaties. Als familiebedrijf is de maatschappelijke betrokkenheid groot. Niet alleen bij het verenigingsleven, ook de lokale economie wordt al jaren ondersteund. Simpelweg omdat men als bedrijf vindt dat men ook iets moet doen voor een fijne leefomgeving.

Meeùs is dé verzekeringsadviseur die mensen echt verder helpt. Voor de jubilerende Jac Ruyters Groep doen wij dat al meer dan 20 jaar. Helpen om mogelijke risico’s te zien, te voorkomen en te verzekeren. Niet alleen als het gaat om de onderneming, maar ook privé. Dat regelen wij graag. Zodat u daar geen omkijken naar heeft. Met Meeùs komt u verder.

“ Een langdurige en persoonlijke samenwerking: we kennen de risico’s en kiezen voor verzekeringen waar het nodig is.“ meeus.com

Adv_A5_Ruyters_190x127.indd 1

15-4-2018 13:22:59