Familiebedrijf In Beeld Op 't Hof

Page 1

EEN UITGAVE OVER OP ‘T HOF - TECHNISCHE GROOTHANDEL

KLANTEN MOETEN ALTIJD OP JE KUNNEN REKENEN

KLANT AAN HET WOORD ‘Ze weten waar ze over praten’ DE FIKSE VOORDELEN VAN DE PROFNORM FORMULE


Festool heeft een groot assortiment aan accu-machines die uw dagelijkse werk makkelijker maken. Maar wat maakt een Festool accu-machine nu zo bijzonder? Van een Festool accu-machine mag u net iets meer verwachten. In onze producten zit namelijk bijna 100 jaar aan Festool kennis. Met die kennis zorgen wij ervoor dat onze machines altijd een laag gewicht hebben, ergonomisch zijn vormgegeven en perfect in balans zijn, zonder de robuustheid en de kracht uit het oog te verliezen.

‘Van een Festool accu-machine mag u net iets meer verwachten’ Festool staat voor kwaliteit en we doen er alles aan om die kwaliteit te garanderen. Onze accu-producten zijn bestand tegen slijtage, met name dankzij de koolborstelloze EC-TEC-motoren. Niet alleen het ontwerp en de materialen die wij gebruiken bewaken onze hoge kwaliteitstandaarden, ook nemen wij extreem strenge testen af die onze machines moeten doorgaan voordat ze de fabriek mogen verlaten. Maar wat als er onverhoopt toch iets kapot gaat? In dat geval bent u drie jaar lang tegen extra kosten beschermd dankzij de unieke Festool SERVICE. Mocht er toch iets met uw machine aan de hand zijn, dan is de reparatie volle-

dig gratis. Uiteraard geldt dit voor alle Festool machines én zelfs op accu’s en laders. Zitten er dan geen addertjes onder het gras? Nee. Het enige wat u dient te doen is uw machines registreren na aankoop. U bent misschien gewend dat in het verleden uw dealer dit voor u regelde. Maar om uw privacy nóg beter te waarborgen, bent u vanaf 2021 volledig zelf in charge. Op www.festool.nl/myfestool maakt u eenvoudig en snel uw eigen MyFestool account aan en kunt u direct uw nieuwe machines registreren. En kent u de handige Festool WorkApp (beschikbaar voor Android en iOS)? Met de Work-app registreert u niet alleen binnen 10 seconden een nieuwe machine, maar vraagt u ook heel eenvoudig zelf een reparatie-

opdracht aan, krijgt u inzicht in de status van uw accu’s en kunt u softwareupdates uitvoeren. Wilt u ook profiteren van alle voordelen van een MyFestool account en bent u benieuwd naar alle voordelen van de Festool Work-app? Ga dan naar www.festool.nl/myfestool of bekijk de video via de QR-code.


OP ‘T HOF TECHNISCHE GROOTHANDEL VOORWOORD

BESTE LEZERS, De laatste jaren zien we een duidelijke herwaardering van het familiebedrijf. Ons vakblad heeft tot doel om voorbeelden van dit type bedrijven op te sporen en te presenteren. Prachtige parels in alle takken van de economie. Familiebedrijven worden namelijk gekenmerkt door een hechte keten, gefundeerd op gedegen bedrijfsvoering, passie, hoge betrokkenheid van de medewerkers en een directie die het langetermijnbelang vooropstelt. Familiebedrijf in Beeld is spreekbuis van de directie en interviewt klanten, leveranciers en medewerkers. We bieden een levendig beeld van deze dynamische bedrijven. Zo mochten wij het verhaal optekenen van Op ’t Hof Technische Groothandel in het Gelderse Nederhemert. Althans, daar staat de hoofdvestiging maar Op ’t Hof heeft tegenwoordig ook vestigingen in Veen, op Urk en in Wolvega. De formule Op ’t Hof breidt zich dus snel uit. Zelf ben ik totaal onhandig en loop ik liever door een boekwinkel. Maar al doende zag ik wel hoe belangrijk winkels als die van Op ’t Hof zijn. Hun klanten zijn stuk voor stuk van die technische bedrijven die ervoor zorgen dat de Nederlandse maakindustrie vooruitkomt. Grondlegger Jan op ’t Hof heeft best wel wat familieleden aan het werk in zijn winkels. En dat gaat allemaal goed met elkaar om. Een familie als hecht team. Hoe hij dat voor elkaar krijgt? Ik weet het niet, zo goed ken ik de op ’t Hofjes niet, maar ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat Jan zijn visionaire leiderschap, rust en kennis van zaken daar veel mee te maken heeft.

Veel leesplezier, Govert Lagrouw

Uitgever & hoofdredacteur Familiebedrijf in Beeld

COLOFON

www.familiebedrijfinbeeld.nl Familiebedrijf in Beeld is een uitgave van

Realisatie, tekst en coördinatie

Vormgeving en opmaak

Lagrouw Communicatie

Govert Lagrouw

Lagrouw Communicatie

Hoogstraat 16

Tekst

Sales

4251 CL Werkendam

Kees Klijn, Govert Lagrouw

Fred van Kuyen, 06-14 44 19 73

T 0183-401078

Eindredactie

M 06-51200448

Govert Lagrouw

OP ‘T HOF TECHNISCHE GROOTHANDEL

www.lagrouwsc.nl

Fotografie

Nederhemert, Urk, Veen en Wolvega

info@lagrouwsc.nl

Sandy Klein Gunnewiek, Govert Lagrouw, Pexels.com

0418-55 34 10, www.opthofbv.nl FAMILIEBEDRIJF IN BEELD

3


BEDRIJFSLEIDER CORNÉ VAN AALST AAN HET WOORD

‘GOEDE SERVICES EN MEEDENKEN MAKEN HET VERSCHIL’ MEDEWERKER ROELOF OOMEN AAN HET WOORD

‘GEEN SPIJT VAN DE STAP VAN VRACHTWAGEN NAAR WINKEL’

‘WAT JE ZEGT MOET JE OOK DOEN’

06

KLANT VAN HEIJKOP MACHINALE TIMMERWERKEN AAN HET WOORD

‘WE HALEN STEEDS MEER BIJ OP ‘T HOF’

08 11 13

Trilplaat PCX 20/50 € 1.245,- excl. btw Optioneel wielstel € 96,- excl. btw

KLANT ARIAN VOS AAN HET WOORD

‘IK BESTEL NOG STEEDS MET MIJN OUDE KLANTNUMMER’

19

Belle PCX 20/50 trilplaat

Zware voorwaartse trilplaat met hoge verdichtingskracht voor stratenmakers en hoveniers. Allround inzetbaar voor verdichting van grotere oppervlakten, reparaties en onderhoud, geschikt voor gebroken en grof materiaal, zand, klei en meer. Verkrijgbaar bij Op ’t Hof Technische Groothandel

BEDRIJFSACTIVITEITEN

20


OP ‘T HOF TECHNISCHE GROOTHANDEL INHOUD FAMILIEBEDRIJF IN BEELD

31 EIGENAAR GERRIT OP ‘T HOF AAN HET WOORD

BEDRIJFSLEIDER PAUL VAN LUXEMBORG AAN HET WOORD

‘KLANT KOMT MET DE STUKJES, WIJ LEGGEN DE PUZZEL’

15

MEDEWERKER EEUWOUT OP ‘T HOF AAN HET WOORD

‘WAT OP HET WERKTENUE STAAT DOEN WE OOK’ EIGENAAR PIETER OP ‘T HOF AAN HET WOORD

‘DE KLANT MOET DÓÓR, DAAR GAAN WE HEEL VER IN’ MEDEWERKER EVERT TEN NAPEL AAN HET WOORD

‘ONBEKEND TERREIN VAN GEREEDSCHAPPEN WERD MIJN PASSIE’ KLANT VAN OP ‘T HOF URK TOP BEDRIJFSDIENSTEN

‘EEN GOEDE BUUR IS BETER DAN EEN VERRE VRIEND’

‘ALS HET VERTROUWEN ER IS, KOMT DE REST VANZELF’

17 24 27 29

32 MEDEWERKER MARTIN GEVERS AAN HET WOORD

‘BLIJ DAT WE ZIJN OVERGENOMEN DOOR EEN FAMILIEBEDRIJF’

INKOOPORGANISATIE NICOVIJ, DE ORGANISATIE ACHTER PROFNORM, AAN HET WOORD

‘IJZERSTERK VOOR ELKAAR'

34 FAMILIEBEDRIJF IN BEELD

5


GEREEDSCHAPSWINKEL GROEIT UIT TOT EEN GEWAARDEERDE TECHNISCHE GROOTHANDEL

‘WAT JE ZEGT MOET JE OOK DOEN!’ Vlnr: Gerrit, Jan en Pieter 6

FAMILIEBEDRIJF IN BEELD


OP ‘T HOF TECHNISCHE GROOTHANDEL HOE HET BEGON FAMILIEBEDRIJF IN BEELD

Al op zijn zeventiende ging Jan op ’t Hof ondernemen. 22 jaar later heeft dat een technische groothandel met meerdere vestigingen opgeleverd. “Klanten moeten altijd op je kunnen rekenen. Wat je zegt, moet je ook doen. Dat wordt gewaardeerd.”

J

Jan op ’t Hof ontdekte tijdens zijn opleiding fiets- en bromfietstechnicus dat een leven lang banden lappen en sleutelen aan carburateurs niet was wat hij graag wilde. Bij één van de fietsenmakers waar hij werkte heeft hij een voorraadsysteem in het magazijn in elkaar gezet, gekoppeld aan de kassa. Dat was een mooie klus. Daar zou de mbo-student wel meer mee willen doen, en dat gecombineerd met techniek. In 1999 kreeg hij een kans. “Ik werkte in Wijk en Aalburg, bij Willie Vos. Daar kwam Pieter Vos in de winkel. Hij had een camping. En een gereedschapswinkel. Maar daar lag zijn interesse niet meer. Of ik dat wilde overnemen.” Jan zag het wel zitten. “Meer aandacht eraan geven, dan had die winkel zeker potentie.” Hoe dachten ze daar thuis over? “Ik kom niet uit een ondernemersfamilie, toch lieten mijn ouders mij mijn gang gaan. Met het idee van: als het niet lukt, is er niks overboord.”

bouwen bij het bedrijf was financieel een stap te ver. “We zijn in de zaak getrokken. Die had een verdieping, daar mochten we van de gemeente tien jaar wonen.” De omzet nam toe. Jan: “Als je groeit, groeit je voorraad mee. En dat trekt weer andere klanten aan.” Dat zorgt voor meer werk, dus werd in 2009 het eerste personeelslid aangetrokken. Drie jaar later kwam er een monteur bij. “Onderhoud plegen aan machines, repareren en keuren. Dat bleek een goede zet, er was veel behoefte aan.” Het bedrijf in Nederhemert is nu gevestigd aan de Ambachtshof. Toen die straat in 2011 werd ontwikkeld, kocht Jan een stuk grond. Dat was spannend. “We zaten midden in de kredietcrisis. En ik moest mijn eigen pand nog zien te verkopen.” Wéér naar de bank. “Die had er vertrouwen in, ondanks die slechte economische omstandigheden.” Zo geschiedde: zijn eigen pand was sneller verkocht dan verwacht. “Binnen een week, en ik moest er binnen een jaar uit. Dus dat werd een jaar van plannen maken, tekenen, vergunningen aanvragen en hard werken voor een nieuwe winkel en een woonhuis.”

Jan stapte naar de Kamer van Koophandel en vestigde zich in zijn woonplaats Nederhemert. “Ik wilde graag iets voor mezelf hebben, al was het maar een huurpandje. Bovendien Wat het uiteindelijk opleverde: een pand, was de Bommelerwaard nog een blinde vlek dat in 2019 nog werd uitgebreid, waarin op voor een bedrijf in gereedschappen.” Voor de begane grond werkelijk alles is te vinden ALS JE GROEIT, GROEIT JE zichzelf beginnen, het bleek geen gekke keus. voor de professional in de bouw, industrie en Hanneke, zijn zus, deed, in deze beginperiode, techniek. Met een breed assortiment en een VOORRAAD MEE, EN DAT de administratie en de winkel. Zelf ging Jan ruime voorraad. En op de tweede verdieping TREKT WEER ANDERE veel op pad, ondernemers bezoeken om ze een overzichtelijke kledingshowroom. De KLANTEN AAN. te laten weten dat Jan op ’t Hof niet alleen kleding kan voorzien worden van een logo gereedschap, maar ook hang- en sluitwerk en of tekst door middel van bedrukken of bevestigingsmaterialen in zijn assortiment borduren. Als hij daarop terugkijkt: “Jong ben had. Bouwbedrijven, installatiebedrijven en zzp’ ik begonnen, van ondernemen wist ik niks. ers wisten aardig de weg te vinden naar Op ’t Hof. Na twee jaar kwam Ik heb veel moeten leren, soms mijn neus gestoten. Daarbij heb ik niet de er een buitenkansje voorbij. “De Nijverheidstraat in mijn dorp werd omzet maar altijd de klant centraal gezet.” Op ’t Hof heet voortaan Op ’t doorgetrokken. Je kon je inschrijven voor een bedrijfspand. Dat was Hof Nederhemert. Er zijn meerdere vestigingen gekomen. Eerst op Urk, interessant, ik zou van 120 naar 400 vierkante meter gaan. Bovendien waar zijn broer Pieter de scepter zwaait. Daarna in Veen in 2016. Deze mocht ik er een woonhuis bij zetten. Een tijdje voor deze plannen was vestiging bestaat op 1 oktober 5 jaar. Een paar maanden geleden zijn de Marieke in beeld gekomen. En ik had zelfs de eerste keus, want ik liet vleugels uitgeslagen naar Wolvega. Deze vestigingen komen verderop een huurpand achter. Dit kon ik niet laten lopen.” in dit blad aan bod. Bij al de vestigingen van Op ‘t Hof kan je terecht Moest er nog één horde worden genomen: de bank. Die had er voor de bekende services. Onder andere voor de huur van machines en vertrouwen in. Kennelijk had Jan bewezen dat het ondernemerschap gereedschappen, sleutelservice, slijpservice en reparaties. Vooral willen bij hem paste. De groei zat er gestaag in. “Dat had ook te maken met ze de klanten voorzien van een persoonlijk advies en een goede nazorg. de manier waarop ik met mijn klanten omging - en nog altijd omga. Dit is mogelijk door hun uitgebreide kennis en jarenlange ervaring. Met Ze moeten altijd op je kunnen rekenen. Wat je zegt, moet je ook de uitbreiding in Wolvega is er meer veranderd. Gerrit, de broer van Jan, doen. Problemen zijn ervoor om te worden opgelost. En dat wordt is ook vennoot geworden. Jan: “Stel dat er iets met mij gebeurt, dan moet gewaardeerd.” Eenmaal verhuisd naar de Nijverheidstraat bleef Jan zelf de continuïteit gewaarborgd zijn. Dat verdienen onze medewerkers. Maar meer in de winkel. In 2004 trouwen Jan en Marieke. Maar een huis laten zeker ook onze klanten.”

FAMILIEBEDRIJF IN BEELD

7


OP ’T HOF NEDERHEMERT


OP ‘T HOF TECHNISCHE GROOTHANDEL VESTIGING NEDERHEMERT FAMILIEBEDRIJF IN BEELD

BEDRIJFSLEIDER CORNÉ VAN AALST AAN HET WOORD

‘GOEDE SERVICES EN MEEDENKEN MAKEN HET VERSCHIL’ Op ’t Hof Nederhemert heeft maar liefst 75.000 artikelen. Het meeste wat bouw, industrie en techniek nodig heeft kan worden geleverd. Ook heeft deze technische groothandel bedrijfskleding in het assortiment. Allemaal te vinden op dat ene adres. “Onze klanten weten dat ze door ons worden geholpen als dit mogelijk is. Altijd. Niet alleen binnen de openingstijden, maar als het nodig is ook buiten de openingstijden”, zegt bedrijfsleider Corné van Aalst.

H

Het gaat niet alleen om de producten; de services zijn een belangrijke pijler onder Op ’t Hof Nederhemert. “Je kunt bij ons terecht voor het huren van gereedschappen en klimmaterialen. In onze eigen werkplaats repareren en keuren we allerlei soorten machines en klimmaterialen. Kapotte machines halen we tijdens onze dagelijkse bezorgroute op. Als het nodig is waar de klant dat wil. Eventueel brengen we gelijk een vervangende (verhuur) machine mee. Ook hebben we nog onze slijpservice voor onder andere zaagbladen en beitels. En wil je een auto- of huissleutel bij laten maken? Ook dit is mogelijk.” Ontzorgen. Ook dat woord valt een paar keer. “Professionals in de bouw, industrie en techniek worden gevraagd om hun vakmanschap. Dan moet alles wat daarmee samenhangt op orde zijn. Goed gereedschap is dan onmisbaar, zodat onze klanten goed hun werk

kunnen doen.” Daarbij, zo is de filosofie van Op ’t Hof Nederhemert, moet altijd het eerlijke verhaal worden verteld. “Als elektrisch gereedschap kan worden gerepareerd, zeggen we dat. Ja, dat levert minder omzet op. Maar daarmee bouw je een vertrouwensband op met je klant.”

Op ’t Hof Nederhemert heeft op de tweede verdieping een groot gedeelte ingericht voor bedrijfskleding en werkschoenen. Het springt eruit door zijn hoge kwaliteit. Bijna alle kleding is elastisch, industrieel wasbaar en drogerbestendig. Met een slogan of een logo verandert bedrijfskleding in een visitekaartje. “Het bedrukken en het borduren houden we in eigen hand om de kwaliteit te garanderen. Alles moet goed zijn.” Bij het passen van de werkschoenen en veiligheidslaarzen waan je je in een schoenenwinkel. “Veiligheid is zó belangrijk, dat moet je serieus nemen. Dit geldt ook voor al het geluid wat je op de bouw hoort. Gehoorschade wil je altijd voorkomen. Zo kun je bij ons otoplastieken op maat laten maken.”

Voor zijn bedrijfskleding en werkschoenen heeft Op ’t Hof Nederhemert een rijdende showroom ontwikkeld, waarmee Peter de Keijzer klanten bezoekt. Corné: “We hebben heel mooie producten, die willen we graag laten zien en promoten. Zo krijgen klanten een idee wat we voor hen zouden kunnen betekenen.” Tegelijkertijd: “Ook makkelijk als een klant bedrijfskleding wil aanschaffen. Dan hoeft zijn personeel niet naar Nederhemert te komen.” Kortom, ook voor deze tak van Op ’t Hof Nederhemert geldt: meedenken en ontzorgen.

FAMILIEBEDRIJF IN BEELD

9


De oplossing om stofvrij te werken

www.starmix.nl

UNITE YOUR TEAM


OP ‘T HOF TECHNISCHE GROOTHANDEL VESTIGING NEDERHEMERT FAMILIEBEDRIJF IN BEELD

MEDEWERKER ROELOF OOMEN AAN HET WOORD

‘GEEN SPIJT VAN DE STAP VAN VRACHTWAGEN NAAR WINKEL’ Roelof Oomen maakte in 2017 een heel bijzondere switch. De vrachtwagen uit, de winkel in. “Het was wennen, maar ik heb er nog geen spijt van gekregen.”

OP ’T HOF NEDERHEMERT

Jan en Roelof kennen elkaar sinds de basisschool. Rond hun achttiende gingen ze beiden hun eigen weg: Jan werd ondernemer, Roelof ging met de vrachtwagen Europa door. En toen kwam dus dat belletje vier jaar geleden. “Dat hij bij mij uitkwam, vond ik bijzonder. Moet je nagaan: ik wist amper hoe je een mailtje moest versturen. Toch was mijn interesse gewekt. Was veel van huis, dat begon tegen te staan. Iets nieuws is toch een uitdaging.” Rijden, het is een onderdeel van zijn baan bij Op ’t Hof Nederhemert. “’s Morgens maak ik met de bestelbus een route om bestellingen van klanten rond te brengen.” De resterende tijd vult Roelof met het maken van offertes voor de werkplaats, hij bestelt er onderdelen voor. En helpt hij mee met de verkoop. Kortom? “Het is heel afwisselend.”

GEEN DAG IS HETZELFDE, DAT IS FIJN, OMGAAN MET KLANTEN GAAT MIJ GOED AF.

V

Vierenhalf jaar geleden kreeg Roelof Oomen een telefoontje van Jan op ’t Hof. Of hij interesse had om in Nederhemert te komen werken. Roelof vond het een opmerkelijke vraag. “Ik was vrachtwagenchauffeur, had niks met een technische groothandel.” Toch de stap gewaagd, maar nog geen spijt van gekregen. En – heel belangrijk – hij hoefde niet helemaal afscheid te nemen van het stuur.

Met klanten omgaan, adviezen geven over gereedschappen en dergelijke: dat was nog wel even een dingetje. “Ik heb dat dus moeten leren. Nee, ik ben niet voor de leeuwen gegooid. Dat zou niet werken, ook voor de klant niet. Ik ben in de luwte begonnen, vanuit de werkplaats. Daar doe je ervaring op met producten. Van lieverlee ben ik vanuit die achtergrond meer naar voren geschoven.” Wat sneller verliep: omgaan met collega’s. “Als vrachtwagenchauffeur werk je meestal alleen. Samenwerken met collega’s was ik niet gewend. Maar als je wordt geaccepteerd en laat zien dat je graag wilt, verloopt dat kennelijk soepel.” Al met al is Roelof blij met de overstap. “Geen dag is hetzelfde, dat is fijn. Omgaan met klanten gaat me goed af. Ik heb ontdekt hoe mooi het is als klanten tevreden de winkel uitstappen. Dan ben je zelf ook tevreden. En ik ben nu elke avond thuis.”

FAMILIEBEDRIJF IN BEELD

11


Hultafors feliciteert team Op ‘t Hof!

Enkele en dubbele PT/DT professionele trap

VSC

Vouwsteiger ‘compact’

www.solide.com


OP ‘T HOF TECHNISCHE GROOTHANDEL VESTIGING NEDERHEMERT FAMILIEBEDRIJF IN BEELD

KLANT VAN HEIJKOP MACHINALE TIMMERWERKEN AAN HET WOORD

‘WE HALEN STEEDS MEER BIJ OP ‘T HOF’

OP ’T HOF NEDERHEMERT

Tien jaar geleden, midden in de financiële crisis, begon Marcel (44) van Heijkop voor zichzelf. Hal gehuurd en binnen een paar weken had hij al inhuurders nodig om al het werk af te krijgen.

I

Inmiddels is die éénpitter uitgegroeid vooral materieel, hij ‘brengt’ omzet voor Op HET GAAT EROM DAT tot een volslagen bedrijf met tien man ’t Hof. “Bij de concurrent van Op ’t Hof werd WIJ ONZE SPULLEN personeel. “Als je je werk goed doet moet je het steeds groter en onpersoonlijker. Die zijn GOED EN OP TIJD HIER meegroeien, anders raak je achterop,” aldus dan misschien wel iets goedkoper maar aan Van Heijkop. Zijn timmerbedrijf maakt kozijnen, het eind van de streep weer duurder. Het gaat HEBBEN. ramen en deuren op maat. Merendeels voor erom dat wij onze spullen goed en op tijd hier aannemers. Natuurlijk zijn die klanten te vinden hebben. Anders kost het dubbel geld en tijd.” Ik in het Brabantse maar een opvallend groot deel ook vind Op ’t Hof betrouwbaar en deskundig. Ze in de regio Utrecht, Zuid- en Noord-Holland. Dordrecht, Amsterdam, weten waar ze over praten en verschuilen zich nooit. Dat past ons wel. Naarden, Bussum, regio’s waar het echte ambacht steeds schaarser Als er nieuwe mensen komen werken worden die goed getraind en wordt. Voor dat ambacht heeft Van Heijkop goed en betrouwbaar opgeleid in de manier van werken zoals Op ’t Hof dat wil. Ze zijn echt materieel nodig. De tijd dat hij met een kist vol met handgereedschap een team die net als in een familie elkaar helpen.” Over familiegevoel alles aankon is al lang voorbij. Moderne machines zorgen voor gesproken. Marcel zijn vrouw, Lia, is in het bedrijf zijn rechterhand punctuele en efficiënte producties, zoals een CNC-bewerkingscentrum, net als broer Corné. Een hechte kern die ervoor zorgt dat de normen CNC-bovenfrees, CNC-glaslattenzaag en een lijmrobot. Allemaal en waarden bewaakt worden. Van Heijkop Machinale Timmerwerken geautomatiseerd. Veel van het te verwerken materieel koopt Marcel B.V. is FSC gecertificeerd. Bij FSC gecertificeerd hout weet je dat het bij Op ’t Hof. Denk aan cilinders, beslag van Ten Hulscher en Intersteel, hout afkomstig is uit een verantwoord beheert bos. En zo neemt het handgereedschap, “De laatste twee jaar brengen wij daar aardig wat”. bedrijf ook haar maatschappelijke verantwoordelijkheid met het ‘Brengen’ is in dit verband een grappige uitdrukking, want Marcel ‘haalt’ opleiden van jonge vakmensen als erkend leerbedrijf.

FAMILIEBEDRIJF IN BEELD

13


OP ’T HOF VEEN


OP ‘T HOF TECHNISCHE GROOTHANDEL VESTIGING VEEN FAMILIEBEDRIJF IN BEELD

BEDRIJFSLEIDER PAUL VAN LUXEMBORG AAN HET WOORD

‘KLANT KOMT MET DE STUKJES, WIJ LEGGEN DE PUZZEL’

Iedereen wil met plezier zijn werk doen. Zo ook de professionals in de bouw, industrie en techniek. Op ’t Hof Veen zorgt voor de randvoorwaarden. Door het leveren van A-merken gereedschappen, machines en toebehoren. Daarnaast is het serviceniveau heel hoog. Meedenken staat daarbij centraal. “Het gaat niet om een oplossing voor een probleem,” zegt bedrijfsleider Paul van Luxemborg, “maar om de beste oplossing. Daar steken onze medewerkers, die technisch heel goed zijn onderlegd, veel tijd in.”

J

Je hebt bouwmarkten. En je hebt technische groothandel Op ’t Hof Veen. “Een groot verschil, zeker voor de professional. Ons assortiment aan producten is veel groter. De vakman vindt er werkelijk alles: van motorolie tot lasapparatuur. Ook onderdelen die heel lastig zijn te verkrijgen, kunnen we leveren. Eventueel kunnen we terugvallen op onze hoofdvestiging in Nederhemert. Of snel schakelen met de leverancier. Dus als een klant met puzzelstukjes binnenkomt, leggen wij die puzzel. Gegarandeerd, want de techniek staat bij ons centraal.” Bij Op ’t Hof Veen, dat ook een sleutelservice heeft en bedrijfskleding aanbiedt, komt out of the box denken op de eerste plaats. “Verkopen wat de klant wil, dat is heel makkelijk. Dat kan iedereen. Wij vragen door, willen het hele plaatje voor ons zien. Klanten waarderen dat, zij worden centraal gesteld. Ze voelen: Op ’t Hof Veen gaat niet voor een oplossing, maar voor de beste oplossing.” En dat is volgens Paul lang niet altijd de duurste. “Stel dat een machine stuk is, is vervangen niet altijd noodzakelijk. Voor reparatie en keuringen kunnen we terugvallen op de werkplaats in Nederhemert, die tevens

een slijpservice voor onder andere zaagbladen en beitels heeft. Hier vlakbij, dus de lijntjes zijn heel kort. Daar hebben ze alles in huis om machines een tweede leven te geven. Financieel interessant voor de klant, goed voor het milieu. Klanten helpen we ondertussen op weg met een vervangende machine.”

Meedenken staat centraal. “Ons bezoeken is een noodzakelijke onderbreking van een klus die vakmensen moeten uitvoeren. Dus moet je ervoor zorgen dat alles wat ze nodig hebben in één keer wordt meegenomen. Niks is zo vervelend dan erachter komen dat je wat bent vergeten. Dus stellen wij vragen. Bij een schilder: heb je aan plamuur gedacht, aan schuurpapier, aan krabbers?” Service leveren, daarmee maakt Op ’t Hof Veen het verschil. En dat gaat ver. Zo kunnen via Whatsapp of mail bestelde producten thuis worden bezorgd. “Dat is het voordeel als je regionaal georiënteerd bent. Je bent elke dag onderweg, dan neem je het en passant mee. Flexibiliteit is ook een belangrijke pijler onder ons bedrijf en daarmee van grote toegevoegde waarde voor onze klanten.” FAMILIEBEDRIJF IN BEELD

15


Dé specialist in verspanende gereedschappen en montage sinde 1865

WAAR BEN JE NAAR OP ZOEK?

Je vindt het allemaal, en méér, op onze vernieuwde website:

WWW.RVSTOOLS.EU

WWW.DELTAINTERNATIONAL.NL

Anastasius Collectie Wakker worden met een kop koffie, feest vieren met een bokbiertje of een glas champagne... dranken spelen een belangrijke rol gedurende onze dag. GPF bouwbeslag maakt een connectie tussen de pure kleuren van (warme) drank en het interieur. Het resultaat is origineel deurbeslag in vier hoogwaardige finishes. De Anastasius Collectie van GPF bouwbeslag: vernoemd naar het eigen restaurant gelegen op een schitterende locatie aan de bosrand van Garderen. Twee werelden komen samen bij dit kwalitatieve deurbeslag met de sfeer en warmte van de horeca.

"De kunst van het openen en sluiten.”  Ten Hulscher bv Speulderweg 38-40, 3886 LB Garderen 

+31 (0)577 46 23 07

verkoop@tenhulscher.nl

www.tenhulscher.nl

Dark blend anastasius collectie Bronze blend anastasius collectie Mocca blend anastasius collectie Champagne blend anastasius collectie


OP ‘T HOF TECHNISCHE GROOTHANDEL VESTIGING VEEN FAMILIEBEDRIJF IN BEELD

MEDEWERKER EEUWOUT OP ‘T HOF AAN HET WOORD

‘WAT OP HET WERKTENUE STAAT DOEN WE OOK’ Net als zijn broers Jan, Pieter en Gerrit werkt Eeuwout bij het familiebedrijf. Er ging een ander traject aan vooraf.

A

Als kind had Eeuwout net als zijn broer Jan een fascinatie voor fietsen. Hij vond het mooie voertuigen, vooral de techniek. Op zijn dertiende kocht hij zijn eerste gereedschapskist om fietsen te ontleden; van twee brakke rijwielen er eentje fabriceren die je zonder problemen van a naar b zou brengen. Ook aardig: zijn handeltje leverde een paar centen op. De toekomst had zich toen al uitgetekend, zo leek het. “Ik ben in een dorp in de Flevopolder bij een fietsenmaker gaan werken. Sleutelen en de winkel draaien. Het ging erom dat de klanten zo goed mogelijk werden geholpen. Dat past bij mijn karakter. Ik had het er prima naar mijn zin.”

Het werd een ander verhaal toen het bedrijf werd overgenomen. “Het gemoedelijke veranderde in een veel zakelijkere, stadse benadering. Minder en een oppervlakkiger contact met de klant. Dat voelde niet goed.” Dus toen zijn broer Jan hoorde hoe die vork in de steel stak, kreeg Eeuwout een aanbod: kom bij ons werken. “Mooi voorstel, maar er zat wel wat aan vast: we zouden moeten verhuizen van Urk naar de Bommelerwaard. En dat kun je niet in je eentje beslissen.” Overlegd met zijn vrouw; vijf jaar geleden reed de verhuiswagen voor. Bij Op ’t Hof Veen heeft Eeuwout weer het plezier terug gevonden. “Achterop ons werktenue staat: ‘Op ’t Hof ontzorgt met plezier’. Dat is geen loze kreet, we doen dat ook. Service staat centraal. Daarin gaan we heel ver.” Een voorbeeld? “Zware producten,

OP ’T HOF VEEN

die tillen wij tot in de auto. Als een klant met een kapot autoachterlicht komt zonder herkenbare nummers, gaat er bij ons ‘een knop om’. We zijn niet tevreden voordat we hetzelfde achterlicht hebben gevonden, zodat de klant weer verder kan. Iets extra’s doen is geen probleem, de klant staat centraal.” Tegelijkertijd kan Eeuwout ook zijn passie botvieren in de werkplaats: sleutelen, kleine reparaties uitvoeren.

Als je het bord Welkom passeert, voel je dat ook. Niet alleen bij de vriendelijke medewerkers, je ziet dat ook terug in indeling van de zaak. Eeuwout: “We houden van orde en netheid. In tegenstelling tot andere bouwmarkten hebben we geen hoge stellingen. Dan heeft de klant geen overzicht.” Op ’t Hof Veen bedient vooral de zakelijke markt. In de automotive, bouw, industrie en techniek geldt het motto: tijd is geld. De planning is bijna altijd leidend. Problemen onder andere accu’s die kapot zijn - moeten zo snel mogelijk worden opgelost. “Met onze Whatsapp-service kunnen we daar vlot op inspelen. Onze bestelbus rijdt niet voor niets ’s ochtends én ’s middags. Ontzorgen dus. Onze klanten waarderen dat.” Daar komt voor hemzelf bij: “Mensen helpen, ik voel me er goed bij.”

FAMILIEBEDRIJF IN BEELD

17


Nemef 100 jaar, onbezorgd uit en thuis

Beveilig altijd compleet met onze veiligheidsproducten Nu 30% korting @EuroParcs

nemef.nl/100jaar

WWW.RIPCA.COM

WWW.SAMLEX.COM


OP ‘T HOF TECHNISCHE GROOTHANDEL VESTIGING VEEN FAMILIEBEDRIJF IN BEELD

OP ’T HOF VEEN

KLANT ARIAN VOS AAN HET WOORD

‘IK BESTEL NOG STEEDS MET MIJN OUDE KLANTNUMMER’ Arian Vos klinkt op zijn 41-ste jaar nog heel jeugdig. Zijn opgewekte humeur past goed bij een ondernemende aard. Precies in de week dat de verslaggever hem spreekt is Arian samen met broer Gerard officieel derde generatie eigenaar geworden van Vos Onions BV.

Z

Zijn vader Dirk heeft definitief het stokje overgedragen. “Hij werkt nog volop mee hoor”, vertelt Arian. “Maar na 67 jaar kan ik wel begrijpen dat hij er formeel mee gestopt is.” Overigens was het Dirk zijn vader (opa Arie) die al in 1955 met het bedrijf gestart was. Dit bedrijf is dus bepaald geen eendagsvlieg. Zoals de naam al doet vermoeden is Vos Onions specialist in uien. In heel Nederland, van Texel tot in ZuidVlaanderen, neemt Vos onbewerkte uien af van telers. Vervolgens worden de uien gesorteerd op maat, gaan de mensen ze afstaarten, opzakken en verhandelen aan kantoorexporteurs. De meeste uien gaan naar landen als Senegal, Ivoorkust, Mauritanië en Mauritius. “Onvoorstelbaar hoeveel uien de mensen daar eten, meer dan aardappelen.” In het uiensorteer- en pakstation van Vos in het Brabantse Veen staan ingenieuze machines die natuurlijk altijd in

goede conditie moeten zijn. Draaiende delen als lagers, maar ook bouten, moeren, hijsmateriaal, vet, olie en smeermiddelen zijn daarbij essentieel. “Die kopen we al jaren bij Op ’t Hof”, vertelt Arian. “Eerst bij zijn voorganger Ton Versluys voordat Jan op ’t Hof dat bedrijf overnam. Met het klantnummer van Versluys kan ik nu bij Op ’t Hof nog steeds bestellen.” Over continuïteit gesproken. “De mensen bij Op ’t Hof zijn erg betrokken. Daaraan herken je het familiebedrijf. Toen ik anderhalf jaar geleden vader werd kreeg ik van Jan op ’t Hof een rompertje met de tekst ‘Ik bof met een romper van Op ’t Hof’. Toch geinig. Ik moet zeggen dat steeds meer leveranciers opschalen en dan moeite krijgen met op tijd terugbellen. Dat ga je steeds meer zien. Vind ik jammer. Bij Op ’t Hof valt het dan nog wel mee.” FAMILIEBEDRIJF IN BEELD

19


EIGENAAR PIETER OP ‘T HOF AAN HET WOORD

‘DE KLANT MOET DÓÓR, DAAR GAAN WE HEEL VER IN’ In de afgelopen dertien jaar heeft Op ’t Hof Urk zich als technische groothandel meer dan bewezen. Het geheim is volgens eigenaar Pieter op ’t Hof heel simpel. “Alles willen doen voor je klant. Daarin gaan we heel ver.”

O

Op 5 september 2008 gingen de deuren van Op ’t Hof Urk open. Achteraf werd dat voor Pieter op ’t Hof een enorme surprise. “Het was heel erg druk, dat had ik niet verwacht.” Wat die eerste dag duidelijk werd: zijn bedrijf zou een aanwinst voor Urk en de regio zijn. Dat vermoeden had Pieter al, die na zijn mbo-studie werktuigbouwkunde, elektrotechniek en deels ICT op voorspraak van zijn broer Jan besloot om voor zichzelf te beginnen. “Ik had een rondje gemaakt over het industrieterrein. In onze branche zat niet veel, hooguit B-merken. Hier lag een kans, dus ben ik erin gestapt.” Het idee dat zijn technische groothandel levensvatbaar zou zijn, bleek al snel. Binnen een jaar was de

20

FAMILIEBEDRIJF IN BEELD

vestiging uit zijn jasje gegroeid. Eind 2010 een stuk grond van de gemeente gekocht, samen met vrienden een nieuw pand gebouwd. Ook werd een personeelslid aangetrokken. In al die jaren heeft Op ’t Hof Urk, dat startte met gereedschappen en hang- en sluitwerk, zich gemanifesteerd als een zeer betrouwbare partner voor de zakelijke markt. “Ik kom zelf uit de technische hoek, weet er veel van. Adviezen zijn geen verkooppraatjes, ze voegen iets toe. Meedenken dus. Dat leidt soms tot andere, goedkopere oplossingen. Kapot gereedschap hoef je lang niet altijd te vervangen, wij kunnen het repareren én keuren.” Daarnaast hanteert Pieter het motto dat een werk zo min mogelijk stil moet staan. “Dat kost tijd en geld. Daarom


OP ‘T HOF TECHNISCHE GROOTHANDEL VESTIGING URK FAMILIEBEDRIJF IN BEELD

OP ’T HOF URK

hebben we een spoednummer. Krijgt een klant mij altijd te pakken. ’s Avonds laat bij een visbedrijf een compressor kapot? Haal ik er eentje op de zaak, probleem opgelost. Ook gebeurt het weleens dat een klant zich buitengesloten heeft. Dankzij onze sleutelservice helpen we hem uit de nood.”

Dat helpen gebeurt ook middels de verhuurafdeling. Is een accuboormachine kapot en valt die onder de garantie, dan kan zolang de reparatie duurt gratis een leenapparaat worden gehuurd. Valt die buiten de garantie, dan wordt slechts vijftig procent in rekening gebracht. “We leggen de drempel heel laag, want die klant moet dóór.”

Alles voor de vakman. Dat staat boven het pand. Is een specifiek product niet voorhanden, dan nog wordt er geen nee verkocht. “Er zijn ook vestigingen in Nederhemert, Veen of Wolvega. Met een paar muisklikken zitten we in hun voorraadsysteem.” Ook voor bedrijfskleding kunnen klanten er terecht. “Als je daar een tekst of logo wil laten bedrukken of borduren, kunnen we dat ook regelen. In Nederhemert hebben we daarvoor alle faciliteiten.” FAMILIEBEDRIJF IN BEELD

21


HOUTBOUWSCHROEVEN

GEVELSCHROEVEN voor houten gevelbekleding en schuttingplanken

verkrijgbaar van 4,0x30 t/m 10,0x400!

OOK MEt

gezwarte kop Schroeven voor de vakman

DIGITALSERIES

PP ASURES A SOLA ME DEN EN SLIMME N DOWNLOANCTIES GEBRUIKE U F E X TR A

DIGITAAL METEN MET BLUETOOTH EN APP RED DIGITAL 60+120 CM

REDM DIGITAL 60 CM

METRON 60 BT

NU DOWNLOADEN

LIVE

SOLA Measures

RED DIGITAL 25 CM

RED LASER DIGITAL 60 CM

GO! SMART www.sola.at


OP ‘T HOF TECHNISCHE GROOTHANDEL VESTIGING URK FAMILIEBEDRIJF IN BEELD

OP ’T HOF

MEDEWERKER EVERT TEN NAPEL AAN HET WOORD

URK

‘ONBEKEND TERREIN VAN GEREEDSCHAPPEN WERD MIJN PASSIE' Evert ten Napel had nooit gedacht de kost te verdienen met de verkoop van gereedschap bij Op ’t Hof Urk. “Maar als je je ergens in verliest, dan wordt het vanzelf mooi, dacht ik bij mezelf. En dat bleek ook zo te zijn.”

G

Geleerd voor onderwijsassistent, maar Evert belandde nooit voor de klas. “Ik had een bijbaantje bij een supermarkt”, zegt hij. “Daar kreeg ik een mooi aanbod, als leidinggevende.” Na twaalf jaar werd het tijd voor iets anders. Evert ging in 2019 op zoek naar een andere baan. Hij reageerde op een advertentie van Op ’t Hof Urk, in zijn eigen woonplaats. “Ik wist veel van bestellingen regelen, kassa’s opmaken, voorraadbeheer. Maar gereedschappen? Dat was een heel ander verhaal. Maar, en zo sta ik erin, je kunt het leren. En daardoor gaan waarderen, er misschien een passie voor ontwikkelen.” Echter, zonder wrijving geen glans. “Het eerste halfjaar was het enorm wennen. Ik dacht weleens: ‘Lieve help, waar ben ik aan begonnen’? Vooral de

after-sales vond ik lastig. Pieter Op ’t Hof en ik runden de zaak. Pieter had het zó druk, ik moest het vooral zelf uitzoeken. Het was een uitdaging.” Hij vindt het werk prachtig. “Hier heb je écht contact met je klanten, kun je iets voor ze betekenen. Wat helpt, is dat we alleen maar professionele producten verkopen. Pure kwaliteit, echt anders dan in een bouwmarkt. Daar draait het om de omzet, de producten.” Wat ook zo prettig is: “Bij een groot bedrijf ben je een poppetje, bij Op ’t Hof ben ik Evert. Word je dus écht gezien. En Pieter is welwillend voor zijn personeel. Toen ik ons huis op Urk ging verbouwen, zei-ie: ‘Als je wat nodig hebt, dan pak je maar uit de zaak’. Nog een voorbeeld. “Een enkele keer klopte de kassa

niet. Ben ik verantwoordelijk voor, dat is dus vervelend. Hij zei: ‘Ik heb het niet, jij hebt ’t niet. Het zij zo, waarschijnlijk komt het er de volgende keer wel uit.’ En dit bleek gelukkig zo te zijn.” En wat zegt dat uiteindelijk? “Dat het vertrouwen heel groot is. Dat trek je door naar de werkvloer. Je wilt alleen maar het beste voor je klanten, dat ze met een apparaat of gereedschap naar buiten gaan waar ze blij mee zijn. Zo omgaan met mensen, dat heb ik hier geleerd.” Onder de streep: “Fijn dat ik die overstap heb gemaakt.”

FAMILIEBEDRIJF IN BEELD

23


Familiebedrijf Veeneman feliciteert

Familiebedrijf Op ‘t Hof!

Veeneman bv is leverancier en fabrikant van professionele producten voor de bouw en industrie Met topmerken als Swinko en Eibenstock bieden wij uitstekende oplossingen voor elke klus

Een aantal jaren geleden hebben wij Jan Op ’t Hof leren kennen als een warm, betrouwbaar en respectvol persoon. Ook de medewerkers op verscheidende vestigingen zijn verweven met de bedrijfsvisie en -cultuur van de familie Op ’t Hof. Rhodius Benelux is dan ook enorm trots op de opgebouwde relatie en wij zullen deze koesteren, onderhouden en – waar mogelijk – verder uitbouwen. Op ’t Hof Profnorm is met 4 vestigingen in Nederland een sterke partner van Rhodius op het gebied van slijp- en schuurmiddelen. Op de vestigingen Veen, Nederhemert, Urk en Wolvega kunnen klanten beschikken over onze premium slijp- en schuurmiddelen. Op ’t Hof Profnorm richt zich hoofdzakelijk op de markt van bouw en industrie, maar vanzelfsprekend is ook de klussende particulier van harte welkom. Deskundig personeel, dat uw vragen begrijpt, staat elke dag met raad en daad voor u klaar, zodat u telkens weer met een tevreden glimlach het pand verlaat.

www.rhodius-abrasives.com


OP ‘T HOF TECHNISCHE GROOTHANDEL VESTIGING URK FAMILIEBEDRIJF IN BEELD

OP ’T HOF URK

KLANT VAN OP ‘T HOF URK TOP BEDRIJFSDIENSTEN

‘EEN GOEDE BUUR IS BETER DAN EEN VERRE VRIEND’ We spreken Freek Post rond half acht ’s avonds. Overdag heeft de energieke ondernemer geen tijd. Dat is ook geen wonder want Freek Post zwaait de scepter over twee bedrijven.

D

Drie jaar geleden, Freek was toen 53 jaar, stapte hij uit het bouwbedrijf dat hij toen nog runde met zijn acht broers en dat in 1960 was opgericht door hun vader Lammert “Ik wilde liever een bedrijf hebben waarin ik zelf kon beslissen hoe ik het door wilde geven aan mijn kinderen.” Over het type bedrijf had Freek al lang nagedacht: ‘Top bedrijfsdiensten’. Dit bedrijf is specialist in schoonmaakdiensten en aanverwante werkzaamheden voor woningen en met name voor bedrijven. Variërend van eenvoudige tuinwerkzaamheden tot hogedruk stoom cleaning, ramen wassen en daken, muren en wanden schoonmaken. Een heel breed dienstenpakket waar in Urk en omgeving duidelijk behoefte aan bestond. Inmiddels telt deze firma zes medewerkers

en is de orderportefeuille goed gevuld. Maar hiermee was de soep nog lang niet op. Drie jaar geleden zag Freek zijn kans schoon en begon hij ook een eigen bouwbedrijf: Post Bouw. En voilà, ook dit bedrijf bleek in een behoefte te voorzien. Van kleine onderhoudswerkzaamheden als het afhangen van een deur tot complete renovaties en nieuwbouw. Neem bijvoorbeeld het project van 150(!) houtskeletwoningen die Post nu bouwt in Ens. Samen met inmiddels zes medewerkers runt Freek ook dit bedrijf waardoor hij al met al iedere dag in touw is, inclusief de zaterdagmorgen. “Ik ben nooit voor zeven uur ’s avonds thuis.” Helemaal alleen hoeft hij beide bedrijven niet meer te leiden, want zijn beoogde opvolger zoon Harm draait inmiddels ook zijn rondjes. “Hij staat er

met veel plezier in”, aldus Freek. Logisch dat Post met zijn twee bouwgelieerde bedrijven aardig wat gereedschap nodig heeft. Wat dat betreft heeft hij geluk, want zijn leverancier zit pal naast hem. “Op ’t Hof is onze buurman. Wij lopen daar af en aan. Het voelt bijna alsof het ons eigen magazijn is. Heb er net nog voor een flink bedrag elektrisch handgereedschap aangeschaft. We halen daar ook al ons hangen sluitwerk. Wat ik fijn vind is dat ze altijd vriendelijk en netjes te werk gaan en ze staan altijd voor je klaar. Wij kunnen er al om zeven uur ’s morgens terecht. En als ze het niet in huis hebben laten ze het komen van een andere vestiging of leverancier. Pieter op ’t Hof is daar de man van het familiebedrijf. Gaat allemaal in goed vertrouwen met ons.” FAMILIEBEDRIJF IN BEELD

25


OP ’T HOF WOLVEGA

26

FAMILIEBEDRIJF IN BEELD


OP ‘T HOF TECHNISCHE GROOTHANDEL VESTIGING WOLVEGA FAMILIEBEDRIJF IN BEELD

EIGENAAR GERRIT OP 'T HOF AAN HET WOORD

‘ALS HET VERTROUWEN ER IS, KOMT DE REST VANZELF’ Sinds maart 2021 heeft het pand aan de Industrieweg 1 in Wolvega een andere uitstraling gekregen. Het rood van Bouwmarkt Chris Mayer is verdwenen. Blauw, de kleur van op ’t Hof Wolvega Technische Groothandel, kwam ervoor terug. Ook binnen is er veel veranderd. Daar blijft het niet bij. “We gaan meer stappen zetten om onze klanten nog beter te bedienen”, zegt eigenaar Gerrit op ’t Hof.

DOE WAAR JE GOED IN BENT EN LEG DAAR JE FOCUS OP.

J

Je moet doen waar je goed in bent, daar volledig de focus op leggen. Zo hebben zijn broers Jan en Pieter het gedaan - en met succes. “We zijn sterk als technische groothandel, in de breedste zin van het woord. Van elektrische gereedschappen tot hang- en sluitwerk”, zegt Gerrit. “In wat branchevreemd is, gaat veel energie zitten. Dat gaat ten koste van je corebusiness. Daarom was het niet erg dat de houthandel door de vorige eigenaar al verkocht was. Dat bood een groot voordeel. “Op die vierkante meters konden we meer producten kwijt, dus het assortiment flink uitbreiden. Klanten weten nu: Op ’t Hof heeft het in huis. Is dat toevallig niet zo, dan kunnen we altijd een beroep doen op de vestigingen in Urk, Nederhemert of Veen.” Professionals in de bouw, industrie en techniek willen snel en goed worden geholpen. Een overzichtelijke winkel helpt daarbij. “Daar schortte een en ander aan. De indeling kon een stuk beter. Zo nam de kantine een te prominente plaats in. Met familie, vrienden en de twee medewerkers hebben we in een week tijd de winkel getransformeerd. Nu ziet onze groothandel er overzichtelijk en logistiek logisch uit. Strak, geordend. Al met al straalt het rust uit. Klanten waarderen dat.” Voor Gerrit, die op Urk woont, is het een nieuwe uitdaging. “Ik was accountant. Het

mooiste van dat vak was het contact met de ondernemers. Horen wat hun drijfveren waren. Het heeft mij, aangemoedigd door mijn broer Jan, geprikkeld om ook voor mezelf te beginnen.” Service wordt bij alle vestigingen met hoofdletters geschreven, zo ook in Wolvega. “Mijn medewerkers Richard en Martin werken er al zo lang, ze zijn het uithangbord van Op ’t Hof Wolvega. Voor mij is dat anders, maar ik wil mijn klanten beter leren kennen. Dus ga ik ze opzoeken. Ik wil graag weten: wat kunnen we nóg beter doen? Op die manier kweek je een vertrouwensband. Als dat er is - vertrouwen -, dan komt de rest vanzelf. Dat hebben mijn broers al bewezen.” Op ’t Hof Wolvega, dat ook bedrijfskleding aanbiedt en eventueel in Nederhemert kan ‘personaliseren’, heeft een goede start gemaakt. Maar een pas gestarte ondernemer wil meer. “We willen groeien. Met groei kun je investeren in meer producten. Dan zullen we onze klanten nog beter kunnen helpen. Daar draait het uiteindelijk om. Niet voor niets staat op onze bedrijfskleding. ‘Op ’t Hof ontzorgt met plezier!”

FAMILIEBEDRIJF IN BEELD

27


OP ‘T HOF TECHNISCHE GROOTHANDEL VESTIGING WOLVEGA FAMILIEBEDRIJF IN BEELD

OP ’T HOF WOLVEGA

MEDEWERKER MARTIN GEVERS AAN HET WOORD

‘BLIJ DAT WE ZIJN OVERGENOMEN DOOR EEN FAMILIEBEDRIJF’ Toen eind februari 2021 Bouwmarkt Chris Mayer door Op ’t Hof Technische Groothandel werd overgenomen ging Martin Gevers (1963) ook mee. “Ik behoor na bijna dertig jaar nu eenmaal tot de inventaris”, lacht de verkoopmedewerker.

E

Elektrotechniek. Verwarming en klimaat. Sanitair. Gereedschap. Verlichting. In al die productgroepen is Martin heel goed thuis. Geen wonder, de inwoner van Wolvega is bijna vergroeid met het bedrijf. Zijn werkzame leven, na de mavo en de dienstplicht voor volk en vaderland, in een notendop: zeven jaar aan de lopende band gewerkt bij fietsenfabrikant Batavus, daarna als verkoopmedewerker aan de slag gegaan bij Bouwmarkt Chris Mayer. Na zijn koperen dienstverband gekeken of het gras elders wat groener was. Niet dus. “Bij Mayer kon ik beter mijn ei kwijt.”

28

En nu is hij vier maanden onderweg met een nieuwe werkgever, Op ’t Hof Wolvega. “Het gaat erg goed. Ik heb een heel prettig contact met Gerrit en Jan (Op ’t Hof red.) Als ik collega’s in Nederhemert, Urk of Veen aan de telefoon FAMILIEBEDRIJF IN BEELD

heb, heb ik het gevoel alsof ik ze al jaren ken. De sfeer is heel gemoedelijk.” Niks veranderd dus? Dat is niet helemaal waar. “De familie op ’t Hof legt zich helemaal toe op de technische groothandel. Dus de houthandel is afgestoten.” Jammer? “Een beetje wel. Aan de andere kant: na 29 jaar planken sjouwen en zeulen is het wel prima zo.” Een familiebedrijf is overgaan naar een familiebedrijf. Martin: “Ik ben daar heel blij mee. Familiebedrijven gaan voor stabiliteit. Ze zijn niet door winst gedreven, maar stellen kwaliteit en service op de eerste plaats. Zo was het bij Chris Mayer, zo is het bij Op ’t Hof. Alleen draag ik nu een andere trui. Klanten tevreden de winkel uit zien gaan, daar doen ik en mijn collega Richard het voor.” Komt ook nog bij: “Ik heb al begrepen dat de familie op ’t Hof het stimuleert als je jezelf wilt ontwikkelen,

bijvoorbeeld met cursussen. Dus dat ze graag willen investeren in hun medewerkers. Het moet natuurlijk wel vanuit jezelf komen. Ja, ik denk dat ik daar gebruik van ga maken. Het is goed voor jezelf, uiteindelijk ook voor de klant.”

In die bijna twintig jaar is de productenrange behoorlijk veranderd. “We zijn heel erg met onze tijd meegegaan. Zo is het loodgieterswerk en het installatiemateriaal enorm veranderd. Vroeger had je koperen buizen, nu kunststof met een aluminium inleg. Duurzamer dus. Bij elektra staat domotica steeds meer centraal, dus draadloos communiceren. Gereedschappen zijn overgegaan van 220V naar accu.” Martin verwacht dat er nog wel meer gaat wijzigen. “Een nieuwe werkgever betekent meestal nieuwe ideeën. Volgens mij wil de familie op ’t Hof graag groeien. Ook hier, in Wolvega.”


OP ‘T HOF TECHNISCHE GROOTHANDEL VESTIGING WOLVEGA FAMILIEBEDRIJF IN BEELD

Klant aan het woord Bouwbedrijf Plat

‘ALS JE DE WINKEL BINNENKOMT IS HET NET OF JE BIJ ZE DE KEUKEN BINNENSTAPT’

W

“Wij kochten al jaren bij Op ’t Hofs voorganger Mayer. Twee jaar geleden hoorden wij dat die ermee zou gaan stoppen en dat Op ’t Hof het over zou nemen. Maar verandering hoeft niet altijd een verbetering te zijn natuurlijk. Gelukkig blijkt Op ’t Hof een echt familiebedrijf met medewerkers die aan één woord genoeg hebben. Je hoeft er niet eerst twintig formulieren in te vullen als je snel iets wilt bestellen. Snel schakelen zijn ze echt goed in, dat waardeert onze klant ook. Een man een man een woord een woord, dat heerst daar heel sterk. Alsof je in grootmoeders tijd bent beland, maar dan in de goede zin. Want qua assortiment zijn ze echt van nu, heel compleet. Wij kopen daar al het ijzerwerk als beslag, hang- en sluitwerk, maar ook lijmen, kitten, tape en handgereedschap.” Bouwbedrijf Plat is met acht medewerkers gericht op de particuliere bouw. “Wij zijn gewend aan maatwerk. Onze klanten bestaan voor het grootste deel uit mensen die hun huis willen verbouwen. Van dakkapel tot aanbouw. Voor ons is dat altijd weer een uitdaging waar het vakmanschap juist

tot uiting komt. Want als je verbouwt tref je altijd weer iets anders aan. Je moet vanuit een unieke situatie iets aanbouwen in dezelfde stijl als het was. Dat vergt meer ambacht dan een nieuwe woning die tegenwoordig grotendeels prefab in elkaar gezet wordt.” Aan werk geen gebrek zo beaamt Plat. “Het is volle bak, we zitten tot de volgende zomer al vol. Door de crisis op de woningmarkt gaan steeds meer mensen ertoe over om hun woning te verbouwen. Als je niets kunt vinden om te kopen, is je eigen huis zo gek nog niet natuurlijk. En vergeet niet dat door corona mensen meer thuis zaten en het dan leuk willen maken. Thuiswerkers willen vaak een uitbouw of een garage omkatten naar een mooi kantoor.” Zijn eigen bedrijf noemt Plat typisch een familiebedrijf. “Mijn vader van 69 jaar heeft het bedrijf niet opgericht maar loopt hier elke dag mee te helpen. Hij is echt een manusje van alles en faciliteert de jongens. Mijn vrouw Karin werkt ook mee dus je kunt ons een (h) echt familiebedrijf noemen.”

OP ’T HOF WOLVEGA

FAMILIEBEDRIJF IN BEELD

29


INKOOPORGANISATIE NICOVIJ, DE ORGANISATIE ACHTER PROFNORM, AAN HET WOORD

‘IJZERSTERK VOOR ELKAAR' 30

FAMILIEBEDRIJF IN BEELD


OP ‘T HOF TECHNISCHE GROOTHANDEL LEVERANCIER AAN HET WOORD FAMILIEBEDRIJF IN BEELD

Jan op ’t Hof was heel duidelijk; in dit magazine over zijn familiebedrijf moest persé een artikel komen over Profnorm. Profnorm is de verkoopformule waarmee alle Op ’t Hof vestigingen naar buiten treden. Het blauw-gele logo, de borden op de panden, de website en de reclamekranten, het is één en al Profnorm wat de klok slaat.

O

Of je nu de Op ’t Hof vestiging in Wolvega, samenwerking, wederkerigheid en persoonlijk. “Wij doen op Urk of in Veen en Nederhemert binnen wat we zeggen en stellen ons gepast bescheiden op. Geen gaat, overal tref je dezelfde uitstraling. De geschreeuw.” Ledenbegeleider Willem te Riele komt dagelijks redactie van Familiebedrijf in Beeld ging op over de vloer bij de leden. “Je bouwt een vertrouwelijke band onderzoek uit en sprak met de organisatie achter Profnorm: op met elkaar. Van geboortes tot trouwerijen en scheidingen, inkoopcombinatie Nicovij in Deventer. Algemeen directeur van een bakkie koffie tot ’s avonds mee-eten. Hun unieke Willie Dekens en ledenbegeleider Willem te Riele gaan er binding met de lokale markt adem ik in. In Deventer adem eens goed voor zitten. Ze nemen uitgebreid de tijd om te ik uit. Zo zijn we aan elkaar verbonden. Ik heb Jan op ’t vertellen over hun landelijke organisatie. Te Riele: “Nicovij Hof vier keer geholpen met een verhuizing of verbouwing.” bestaat al sinds 1962. Het begon heel eenvoudig met een Dekens: “Jan is een echte voortrekker van Profnorm. Iemand aantal ondernemers die ijzerwaren verkochten. Die staken die denkt vanuit het collectief, een proactieve ondernemer.” de koppen bij elkaar en bundelden hun inkoop. Meer Klanten van Op ’t Hof’s Profnorm ervaren fikse voordelen volume, betere condities. Een naam was gauw bedacht, van de verkoopformule Profnorm. Op de eerste plaats Nederlands Inkoop Combinatie voor voelen ze dat in hun portemonnee. IJzerwaren en gereedschappen, Profnorm heeft scherpe prijzen NICOVIJ. De coöperatie vestigde vanwege het inkoopvolume. JAN HEEFT VEEL zich in Hoogezand-Sappemeer.” De Bovendien levert Op ’t Hof groei zat er gelijk al goed in en in Profnorm erkende A-merken als FAMILIELEDEN IN ZIJN de jaren tachtig verhuisde Nicovij Festool, Metabo en Blåkläder. Willie BEDRIJF, DAT GEEFT naar Deventer. Inmiddels telt de Dekens: ”Jan heeft ontzorgen zeer RUST EN VERTROUWEN. hoog in het vaandel. Dit zie je terug inkoopcombinatie maar liefst 108 leden. Met de groei veranderde ook in de vele services en vormen van de activiteiten. Aan de basis ligt dienstverlening die hij aanbiedt. En natuurlijk de gezamenlijke inkoop bij door zijn aansluiting bij Profnorm 330 contractleveranciers. Nicovij heeft een eigen magazijn heeft hij speciale ingangen bij onze fabrikanten. Denk ook in Deventer waar bijna 7000 producten op voorraad aan speciale producttrainingen van zijn medewerkers en liggen. Daarnaast is het voor haar leden mogelijk om een denk aan just in time leveringen. “Dat Nicovij inmiddels enorm aantal producten crossdock te bestellen via het alweer bijna 60 jaar aan de weg timmert wil niet zeggen dat eigen magazijn. Een enorme economy of scale. Dat deze de organisatie rustig achterover kan leunen. Dekens: ”Wij inkoopcombinatie voorraadhoudend is zegt overigens staan voor nieuwe uitdagingen. De bevolking vergrijst. Dat wel iets over haar slagkracht. Naast gezamenlijke inkoop biedt grotere kansen voor ons inbraakpreventiepakket en biedt Nicovij haar leden complete ondersteuning in de domotica. We gaan ook steeds meer naar een 24/7 economie bedrijfsvoering. Denk aan ICT, reclamevoering, fijnmazige waarin just in time de maat is en waar wij goed op inspelen. distributie en producttrainingen. IJzersterk voor elkaar, We zien ook ruimte voor verdere samenwerking met andere simpeler en doeltreffender dan met de Nicovij-slogan formules. Nicovij werkt inmiddels een aantal jaren succesvol kun je het niet zeggen. Opvallend is dat hun leden veel samen met IGM, een coöperatie voor bouwmaterialen- en vrijheid en inspraak hebben. Geen dwingend keurslijf houthandels. Zij integreren shop in shops binnen hun maar keuzevrijheid. De lokale markt is leidend. Leden zijn onderneming, met onze ijzerwaren en gereedschappen.” ook vertegenwoordigd in de raad van commissarissen Familiebedrijven passen uitstekend in de groeiambities van en in verschillende commissies. Directeur Willie Dekens: Nicovij en Profnorm. Te Riele: “Jan heeft veel familieleden in “Wij zijn een coöperatie waarin de leden centraal staan. zijn bedrijf, dat geeft rust en vertrouwen.” Dekens: ”Als we We doen het met en voor elkaar. We maken elkaar sterker. bijvoorbeeld met Jan over de teksten van de website praten Samen bouwen we aan elkaars succes.” Dekens is algemeen zegt ie altijd ‘Dat leg ik bij Marieke neer, zijn vrouw. Je ziet directeur en ziet, naast een excellente dienstverlening, hem enorm snel groeien als ondernemer, hij geeft steeds communicatie en binding met de leden als voornaamste meer taken uit handen. Hij gelooft in verantwoordelijkheid taak. Zijn bedachtzame, rustige uitstraling past daar goed en eigenaarschap. Net als wij. Wat wij doen voor de leden bij. Ook bij de kernwaarden van Nicovij; Vrijheid, innovatie, doet Op ’t Hof voor haar klanten.”

FAMILIEBEDRIJF IN BEELD

31


SERVICES VERHUUR

Bij Op ’t Hof begrijpen we dat het belangrijk is om door te kunnen werken als dat nodig is. Heb je voor een klus tijdelijk gereedschap of materieel nodig dat je zelf niet in huis hebt? Of zoek je snel gespecialiseerde machines? Bij onze vestigingen hebben we het voor je in onze verhuurservice. Van elektrisch (hand)gereedschap tot aggregaten en van metselgereedschap tot meettoestellen; het grootste deel van het assortiment in onze winkels hebben we ook in de verhuur. Veiligheid staat bij Op ‘t Hof altijd centraal. De machines en artikelen die we in de verhuur hebben worden dan ook optimaal onderhouden en gekeurd volgens NEN 3140, NEN 2484 en NEN 2718 veiligheidsnormen. Zo beschik je altijd over optimaal veilig materiaal dat in topconditie is. Wij blijven investeren in ons verhuurassortiment. Staat de machine of het gereedschap dat je nodig hebt niet in de verhuurcatalogus? Neem dan contact op voor de mogelijkheden. De machines die wij verhuren zijn maximaal drie jaar oud. Bij Op ’t Hof kun je dan ook terecht voor het nieuwste en goed onderhouden materiaal.

REPARTIES EN KEURINGEN

Om ongelukken en schade te voorkomen is het van het grootste belang om machines en gereedschap in optimale conditie te houden. Het regelmatig keuren hoort daar uiteraard bij. Oók om aan de zorgplicht naar personeel te voldoen. Zo blijft het werk veilig en is het risico op extra kosten door bedrijfsongevallen en uitval door brand of storing minimaal. Wij keuren elektrische installaties en machines op alle aspecten van veilige bedrijfsvoering. Onze vakmensen voeren keuringen uit volgens NEN 3140 norm. Zo weet je zeker dat gereedschap en machines structureel aan de wettelijk vereiste technische- en veiligheidsnormen voldoen. Veilig kunnen werken geldt natuurlijk ook voor klimmateriaal zoals ladders, trappen en rolsteigers. Laat ze daarom regelmatig keuren. Onze specialisten kunnen de periodieke keuring voor je uitvoeren. Wij keuren volgens de gangbare NEN 2484 en NEN 2718 norm. Bij Op ’t Hof kun je je gereedschap en machines op één adres laten keuren en repareren. We doen alles in eigen huis. Dat scheelt in de kosten en het zorgt ervoor dat we heel snel zijn. We sturen het niet op naar de fabriek als het niet nodig is. Is er sprake van garantie? Dan krijg je gratis leengereedschap mee zodat je project niet stil komt te liggen. Buiten de garantietermijn bieden we je vijftig procent korting op de huurprijs. Duurt het onderhoud of de reparatie - om welke reden dan ook - langer dan gepland? Dan kun je gereedschap en machines voor de duur van de reparatie bij ons tegen een gereduceerd tarief huren. Dat geldt ook voor klimmaterialen. Op die manier blijf je operationeel.

BEZORGEN

We zijn altijd makkelijk bereikbaar. Je kunt ons bereiken per telefoon, app of mail. Dus heb je direct bevestigingsmaterialen, machines of gereedschap nodig? Dan kun je bij ons snel en makkelijk bestellen. Onze chauffeurs zijn een bekend en vertrouwd gezicht in de regio. Ze komen meestal al jaren bij onze klanten op locatie. Onze chauffeurs kennen hun klanten en kunnen meepraten over het gebruikte materiaal en de werkprocessen. Met hun vaak jarenlange ervaring in de branche kunnen ze je uitgebreid adviseren en helpen graag met het vinden van de juiste oplossing voor elke uitdaging. Die persoonlijke aanpak vinden we bij Op ’t Hof heel vanzelfsprekend. 32

FAMILIEBEDRIJF IN BEELD


OP ‘T HOF TECHNISCHE GROOTHANDEL BEDRIJFSACTIVITEITEN

CILINDER- EN SLEUTELSERVICE

Bij Op ’t Hof kun je ook terecht voor het bijmaken van deurcilinders. Ook je deursloten kunnen we gelijksluitend maken! Het toevoegen van een nieuwe cilinder aan jouw huidige cilinderslot is gemakkelijk. De cilinder die je bijbestelt is altijd gelijksluitend aan de cilinders die je al hebt en zijn dus te bedienen met dezelfde sleutels. Met behulp van het certificaat of sleutelnummer wordt het cilinderslot bijbesteld. Een cilinderslot bijbestellen en bedienen met jouw huidige sleutelbos? Ook dat kan! Indien het cilinderslot is voorzien van een certificaat zien wij die graag bij je bestelling. Een cilinderslot op code maken doen wij zelf. Dat is ook mogelijk op vertoon van het certificaat. Om een sleutel op code bij te maken moet deze in een speciale machine van de fabrikant gemaakt worden. Alle cilinders zijn voorzien van het SKG-keurmerk. Sleutel kapot of snel extra sleutels nodig? De Op ‘t Hof vestigingen beschikken over een eigen sleutelservice. Onze verkopers kunnen de meest voorkomende sleutels direct voor je dupliceren. Ook sleutels met een beveiligingscertificaat kunnen we dupliceren. Inclusief de officiële certificering van de sleutel. Met het bijbehorende certificaat en de persoonlijke, unieke code kunnen bij onze vestigingen altijd extra sleutels worden bijgemaakt als dat nodig is. Van de sleutels met certificaat die wij dupliceren bewaren we de unieke sleutelcode in een beveiligde omgeving. Op die manier kunnen we ook altijd beveiligde sleutels inclusief code voor je kopiëren. Ook autosleutels van de meest gangbare merken en typen auto’s kunnen we dupliceren en programmeren. Dat geldt ook voor autosleutels met transponder. Klaar terwijl je lacht. Met een kop koffie!

SLIJPSERVICE

Mes, zaagblad, zaagketting of beitel professioneel laten slijpen? Om je gereedschap en machines scherp te houden hebben we bij Op ’t Hof een professionele slijpservice. Messen van gereedschap en machines brengen we voor je in optimale conditie. Met het juiste onderhoud gaan machines en gereedschap langer mee! Regelmatig slijpen werkt kostenbesparend. Gereedschap dat regelmatig wordt onderhouden en geslepen gaat langer mee. Dat scheelt niet alleen in de kosten, maar is ook beter voor het milieu. Uiteraard wil je wel snel weer aan het werk kunnen. Geen probleem. Het slijpen van machines en materiaal duurt maximaal één week.

KENTEKENPLATEN

Heb je nieuwe kentekenplaten nodig? Bij Op ’t Hof Veen kunnen we alle soorten kentekenplaten in onze eigen werkplaats snel voor je maken. Over het algemeen zijn ze klaar terwijl je wacht, of in elk geval nog dezelfde dag. Wij kunnen alle gangbare typen kentekenplaten voor je produceren. Op ’t Hof is officieel RDW-erkend. Dat betekent dat we voor elke toepassing officiële kentekenplaten voor je kunnen produceren. Wil je een nieuwe kentekenplaat bij ons laten maken of bijmaken? Dan is het van belang om een legitimatie- en kentekenbewijs mee te nemen. Is de nieuwe kentekenplaat bedoeld om een oude te vervangen? Neem de oude kentekenplaat dan mee; we zijn wettelijk verplicht deze in te nemen. FAMILIEBEDRIJF IN BEELD

33


OP ‘T HOF TECHNISCHE GROOTHANDEL BEDANKT!

Metabo

www.metabo.com

www.equibv.nl

Blåkläder

Stahlwille

www.blaklader.nl

www.stahlwille.nl

Solide

Festool

www.solide.com/nl/

www.metabo.com

Nicovij

Ten Hulscher

www.nicovij.nl

www.tenhulscher.nl

Hefra

Hultafors Group

www.hefra.nl

www.hultafors.com

Delta International

RVS Tools

www.deltainternational.nl

rvstools.eu/nl

ASSA ABLOY

Panasonic

www.assaabloyopeningsolutions.nl

www.panasonic.com

Ripca

Hoenderdaal-fasteners

www.ripca.com

www.hoenderdaal-fasteners.nl

Sola

Pacauto

www.sola.at

www.pacauto.be

Rotec Tools

Veeneman

www.rotec.tools/nl

www.veeneman.nl

Rhodius BV

Altrad FORT bv

www.rhodius-abrasives.com 34

Equi BV

FAMILIEBEDRIJF IN BEELD

www.altradfort.nl


Op ’t Hof en HEFRA: twee sterke families! Al vele jaren is Op ’t Hof dé specialist voor alles op het gebied van accu’s. HEFRA ondersteunt Op ’t Hof met een breed assortiment en Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut euismod, nisl id technische know-how. Ondernemers uit alle - van vehicula scelerisque, odio nunc vestibulum velit,mogelijke ac laoreetbranches neque tortor bouw enMorbi industrie tot agrarisch en techniek – kunnen hier terecht. a ligula. ultricies nunc sit amet sem cursus, ut scelerisque diam Voor iedere toepassing heeft Op ’t Hof een geschikte accu. pharetra. Onze samenwerking is gebaseerd op gelijke en waarden: wij Pellentesque a tortor erat. Ut sit amet mauris ante.normen Sed a bibendum urna. Nunc suscipit elit quis pharetra ultrices. Cras leo tincidunt feugiatSnelheid arcu cursus, staan beiden voor professionaliteit entortor, betrouwbaarheid. van ultricies en volutpat libero. Sed scelerisque duivoor et luctus. Aliquam feugiat eros ac leveren hoogwaardige productensed zijn ons vanzelfsprekend. enim semper dapibus.Pellentesque a tortor erat. Ut sit amet mauris ante. Sed a Wij zijn trots op ons partnerschap en kijken uit naar een even fijne bibendum urna. Nunc suscipit elit quis pharetra ultrices. Cras leo tortor, tincidunt samenwerking in de komende jaren. feugiat arcu cursus, ultricies volutpat libero. Sed scelerisque sed dui et luctus. Aliquam feugiat eros ac enim semper dapibus.

Jeroen Sluis Managing Director HEFRA

HEFRA

Op ‘t Hof

Wij wensen Op ’t Hof veel succes in de toekomst TECHNISCHE GROOTHANDEL


COMPLEET ASSORTIMENT VOOR DE PROFESSIONAL NICOVIJ, FUNDAMENT VOOR SUCCES

DE PROFNORM FORMULE

ONDERNEMEN IN VRIJHEID

Professionals die actief zijn in de zakelijke markt van bouw en industrie kunnen voor al hun materialen terecht bij een vestiging van Profnorm. Een professionele formule met een bewezen positie in de markt. Die staat voor deskundigheid, een zeer gerenommeerde dienstverlening en een breed en diep assortiment van topmerken.

Profnorm ondernemers, en dus ook hun klanten, profiteren bij Profnorm van een zeer compleet assortiment voor professionals. Natuurlijk met het voordeel van de grootschalige inkoop. Naast deze ijzersterke basis kun je ook kiezen uit een ‘menu’ van diensten om je te ondersteunen in jouw lokale ondernemerschap. Zo bouwen we samen aan jouw individuele succes!

WAAROM KIEZEN VOOR PROFNORM? • Behoud van eigen identiteit. • Schaalvoordeel van inkoop van een breed en diep assortiment. • Ondersteuning bij marketing, website en huisstijl.

• Herkenbaarheid van de formule. • Begeleiding bij bedrijfsvoering.

Nicovij ondersteunt lokale groothandels en speciaalzaken in de bouw en industrie. Je profiteert van schaalvoordelen bij de inkoop van ons complete assortiment topmerken in ijzerwaren, gereedschap, machines en technische producten. Een fijnmazig distributienetwerk. Een ‘menu’ aan ondersteunende diensten. En de voordelen van de naamsbekendheid van onze formules als Profnorm en Enorm.

GEÏNTERESSEERD?

Bel vandaag nog om een vrijblijvend kennismakingsgesprek met ons in te plannen.

0570 - 63 68 00


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.