Editie 4 : Middelkoop Keukens

Page 1

FAMILIEBEDRIJF

in beeld

U I T G AV E 4 | M i d d e l ko o p k e u k e n s b a d k am e r s i n t e r i e u r

Innoverend en dienend

Alles voor de klant Klanten vertellen hun ervaringen

Middelkoop is creatief in oplossingen

Medewerkers Middelkoop spreken over Een hechte club

Iedere keukenorder die hier de deur uitgaat controleer ik zelf Hans Middelkoop


Beleef de nieuwe kooksensatie PITT速 cooking is een eyecatcher voor uw keuken. De subtiel ge誰ntegreerde kookpitten passen in iedere keuken. Klassiek of landelijk, eigentijds of design: PITT速 cooking kent geen grenzen. De opstelling van de branders kan naar eigen inzicht worden ingevuld. Met PITT速 cooking bent u zelf de ontwerper van uw kookplek.

www.pittcooking.com


VOORWOORD | familiebedrijf middelkoop culemborg in beeld

Beste lezers, De laatste jaren zien we een duidelijke herwaardering van het familiebedrijf. Ons vakblad heeft tot doel om voorbeelden van dit type bedrijven op te sporen en te presenteren. Prachtige parels in alle takken van de economie. Zo bieden we een inkijkje in de ruggengraat van het bedrijfsleven. Familiebedrijven worden namelijk gekenmerkt door een hechte keten gefundeerd op gedegen bedrijfsvoering, passie, hoge betrokkenheid van de medewerkers en een directie die het langetermijnbelang voorop stelt. Familiebedrijf in Beeld is spokesman van de directie en interviewt klanten, leveranciers en medewerkers. We bieden een levendig beeld van deze dynamische bedrijven. Zo keerde ik dertig jaar na dato weer terug naar de Beesdseweg in Culemborg. Destijds werkte ik als jonge marketeer van SOS Wereldhandel, gelegen recht tegenover het toen nog piepkleine bedrijfje Middelkoop. Maar tijden veranderen, SOS Wereldhandel raakte in het slop en Middelkoop is uitgegroeid tot één van de grootste spelers in zijn soort. Een bedrijf dat denk ik haar succes vooral te danken heeft aan één heel belangrijke kernwaarde: jezelf in dienst stellen van de klant. Dat is overigens lang niet zo eenvoudig als het lijkt.

Veel leesplezier, Govert Lagrouw Uitgever & hoofdredacteur

Familiebedrijf in Beeld

colofon

Familiebedrijf in Beeld is een uitgave van

Realisatie en coördinatie

Vormgeving en opmaak

Lagrouw Communicatie

Govert Lagrouw

Lagrouw Communicatie

4251 Cl Werkendam

Teksten

Sales

T 0183-401078

Govert Lagrouw, Gaby Stok

Fred van Kuyen, 06-14 44 19 73

Hoogstraat 16

M 06-51200448 www.lagrouwsc.nl

Fotografie

info@lagrouwsc.nl

Wilma Helder, Teus Admiraal

FAMILIEBEDRIJF IN BEELD 3


iNHOUD

dienend van 1933 to nu

de nieuwste keukentrends

badkamerinnovaties

4

FAMILIEBEDRIJF IN BEELD

06 11 20

27

gebroeders blokland klant, opdrachtgever en partner


Interieur

Eén leverancier voor keuken, badkamers en interieur

14

van de bovenste plank

Culemborg Als je er dan toch bent

Innovatie als dna Hoezo een familiebedrijf uit één stuk?

pittcooking maakt koken op gas hip

29

33 37 39

19

medewerkers zelf over hun middelkoop

FAMILIEBEDRIJF IN BEELD 5


Historie middelkoop culemborg

Dienend van 1933 naar nu Een gesprek met directeur Hans Middelkoop verveelt nooit. Deze aimabele veertiger is zichtbaar op zijn gemak als je hem vraagt te vertellen over verleden en heden van zijn bedrijf. Een bedrijf dat in alles ademt ĂŠĂŠn grote familie te zijn. Van schoonmaakster tot topverkoper, ze dienen allemaal hetzelfde doel. Geholpen door een geschiedenis van drie generaties is Middelkoop uitgegroeid tot een baken van rust en vertrouwen in de hectische keukenwereld. 6

FAMILIEBEDRIJF IN BEELD


over afspraken nakomen en alles voor de klant Het geheim? “Je afspraken nakomen en de klant op en top bedienen. Van scharniertje tot complete keuken. Ik vind dat niet moeilijk. Iedere keukenorder die hier de deur uitgaat controleer ik zelf,” aldus Hans Middelkoop. Opa Cees begon notabene in de crisis, in 1933, in een Culemborgs boerderijtje met de handel van Utrechts sloophout. Een doorzetter. Vooral na de oorlog was er veel behoefte aan sloop- en bouwmaterialen en Cees Middelkoop had altijd voorraad. Tegels, stenen, lood. En als hij tijd over had ging hij hooien bij de boer. In het zweet des aanschijns... Begin zestiger jaren doet zoon Henk zijn intrede die de bakens verzet en aan de slag gaat met de verkoop van nieuw hout en keukens. “In die tijd spraken we nog over ‘aanbouwkeukens’, aldus Hans Middelkoop. De frontjes waren hardplastic in een paar kleurtjes of massief hout. Meer smaken waren er niet. Apparatuur? Koken op gas.” Meubelstad Culemborg Maar Nederland veranderde. De welvaart nam toe en Culemborg ontwikkelde zich steeds meer tot meubelstad. Middelkoops verkoop van nieuw hout veranderde in maatwerk voor grote meubelmerken als Gelderland. “Heel precies werk.” Half jaren tachtig gaat Hans Middelkoop ook meehelpen in de zaak van vader Henk. Net als zijn opa start Hans is een moeilijke tijd, want Nederland beleeft economisch

zware tijden. Vader en zoon laten het er niet bij zitten. De houtverkoop wordt verder gemoderniseerd met een geautomatiseerde CNC machine, het oude pand wordt gesloopt en er verrijst een fonkelnieuwe showroom waar niet alleen keukens maar ook sanitair en doe-het-zelf artikelen worden verkocht. 500 vierkante meter showroom. Een hele stap. Daarna gaat het snel. Het bedrijf groeit en Hans neemt in 1989 zijn eerste verkoper in dienst. In 2004 neemt hij de zaak over van vader Henk en specialiseert Middelkoop zich steeds meer tot het bedrijf dat we nu kennen. De afdelingen doe-het-zelf en machinale houtbewerking verdwijnen en Middelkoop ontwikkelt zich tot een moderne detaillist, waar consumenten uit heel Nederland naar toe komen voor hun droomkeuken, complete badkamer, vloeren, zonwering en maatwerk kasten. Voor iedereen.

s Middelkoop

omschreven als een continu innoverend, klantgericht familiebedrijf

Alles voor de klant Veel keuken- en badkamerzaken stellen hun aanbod centraal. Bij Middelkoop staat de klant centraal. “Van 4.000 tot 40.000 euro, iedereen moet hier een keuken of een badkamer kunnen kopen”, aldus Hans Middelkoop. Hier zien we duidelijk het doe het zelf verleden terug van de Middelkopen. Een doe het zelver kan tenslotte iedereen zijn. Dienend. ‘Klanttevredenheid heeft topprioriteit’, zo staat er heel treffend geschreven op de website. Vanuit die gedachte is het ook logisch dat Middelkoop een breed gamma voert. En keukens en badkamers en interieur. Altijd marktconform. “Over een offerte valt bij ons best te praten maar wij nemen de klant heel serieus. Het zou raar zijn om zomaar 30% van een prijs af te doen. Zo werken wij niet.” Dat klanttevredenheid bij Middelkoop meer is dan een mooie kreet blijkt wel uit het feit dat het gerenommeerde vakblad Keuken& – Interieur Magazine in 2012 Middelkoop uitroept tot ‘Keukendetaillist van het jaar’. Een erkenning voor jarenlang durven investeren in het belang van de klant. In het juryrapport wordt Middelkoop Culemborg dan ook omschreven als een continu innoverend, klantgericht familiebedrijf dat haar klanten recht in de ogen wil kunnen kijken. Compleet en persoonlijk! u

FAMILIEBEDRIJF IN BEELD 7


P L AS M AM ADE FILTER

Afzuiglampen! FUNCTIONALI TE I T EN DESI GN GE CO MBI N EER D

Deze afzuiglampen hebben een geïntegreerd plasmafilter, waardoor alle geuren, vetten, bacteriën en pollen geëlimineerd worden en uw huis weer fris ruikt na het koken. Het plasmafilter kan 10 tot 12 jaar probleemloos blijven zitten en functioneren, zonder onderhoud.

Vraag documentatie aan of download de brochure op wavedesign.nl

4 FILTERS IN 1 BE H U I ZI N G


eyecatcher

Wave afzuigkappen hot en eigentijds Al twee decennia lang actief in de keukenbranche en klaar voor de volgende stap. Ze zijn onmisbaar in elke keuken, maar soms een doorn in het oog. Afzuigkappen waar je je hoofd aan stoot, die zoveel herrie maken dat je niet met elkaar kunt praten en die op een hoogte hangen dat je elkaar niet ziet.

Dat is nu verleden tijd. Geen traditionele T-vormen meer, maar downdrafts en plafond units. Trendy, fluisterzacht en van Italiaanse makelij.

Enthousiast Nu we onze keuken steeds meer als een living gebruiken en samen willen koken, staan sfeer en gezelligheid voorop. Wave Kitchen Products is erop ingehaakt en brengt functionaliteit, kwaliteit en design samen in een nieuwe generatie afzuigkappen. Stijlvol vormgegeven, subtiel weggewerkt in het plafond of je aanrechtblad en helemaal van deze tijd. Keukenventilatie zoals het hoort, maar wel hip bekleed met 2,5 mm dik tuigleer. Jerry Severins, verantwoordelijk voor het commerciële beleid binnen WKP, toont in de showroom van Middelkoop enthousiast de diverse modellen van Wave en is uitermate te spreken over de samenwerking met de keukendetaillist uit Culemborg. “We zitten op één lijn, zijn allebei trouw, komen afspraken na en hebben kwaliteit en service hoog in het vaandel staan. Dat zie je niet alleen front office, maar door de gehele organisatie, tot aan de vorkheftruckchauffeur aan toe. En als er iets is, dan wordt het goed opgelost. Eerlijk zakendoen past ons beide, je bouwt samen naar iets toe.” Eyecatcher Behalve de overeenkomst in mentaliteit is WKP net als Middelkoop een familiebedrijf. Severins: “De vader van mijn compagnon Vincent van den Berg is twintig jaar geleden begonnen met het importeren van afzuigkappen uit Italië. Om de hele Nederlandse markt te kunnen bedienen, is een paar jaar later een tweede merk toegevoegd aan de collectie. Silverline is marktleider in Turkije, biedt een ruim assortiment aantrekkelijk geprijsde afzuigkappen die passen bij de Nederlandse consument.” De zaken gaan goed, maar het team zit niet stil. Wave Kitchen Products wil laten zien dat een afzuigkap geen brommend, glimmend ding meer is dat boven je fornuis hangt, maar een eyecatcher in de keuken kan zijn, functioneel en met een persoonlijke touch. u www.wavedesign.nl

FAMILIEBEDRIJF IN BEELD 9


Xcellent

Lekker wonen in Lexmond

Op een steenworp afstand van Utrecht aan de rand van Lexmond worden binnenkort prachtige woningen gebouwd. Op een unieke plek in de directe nabijheid van de Lek. In fase 1 komen 6 twee-kappers, 8 rijwoningen en 1 vrijstaande woning waar je je helemaal thuis kunt voelen. Ontworpen met oog voor detail en met gevoel voor de lokale sfeer. Wonen in Xcellent, dat is slechts voor weinigen weggelegd! Adv. Flaps hoge resolutie.pdf

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

1

21-1-2016

Interesse?

Schrijf je vrijblijvend in zodat je als één van de eersten geïnformeerd wordt als er nieuws is over het project. www.bloklandhuizen.nl/projecten/Xcellent 9:55:45

Instamat combineert kwaliteit, design en functionaliteit in een ruim assortiment aan designradiatoren. Deze staan jarenlang garant voor een optimale warmte én superieure kwaliteit. Kijk voor uitgebreide informatie op www.instamat.nl.


gebr. Blokland uit hardinxveld: klant, opdrachtgever en partner

s martijn Donk (l)

en wim de jong

Je doet het met elkaar Gebr. Blokland en Middelkoop zijn meer partners dan klant en opdrachtgever. Het begon allemaal in 1978 toen twee en later drie broers Blokland een timmerbedrijfje hadden. De onderneming maakte een snelle groei door en Gebr. Blokland BV werd een professioneel aannemersbedrijf en een begrip in de bouwwereld.

Het Hardinxveldse bedrijf heeft momenteel honderd medewerkers in dienst, waaronder eigen timmermannen. De gebroeders Blokland hebben inmiddels een stapje terug gedaan en de dagelijkse leiding overgelaten aan anderen, maar kijken nog over de schouders mee naar het reilen en zeilen binnen het dynamische aannemersbedrijf.

Gewaardeerd Klantadviseur Martijn Donk werkt al zestien jaar voor Gebr. Blokland. “De afwisseling spreekt me ontzettend aan, maar ook het contact met de klant en er komt een stukje techniek bij kijken. Verder kijk ik samen met Middelkoop naar het ontwerp en de technische tekening van een bouwproject, op kantoor en op locatie. Jos is onze vaste contactpersoon en altijd zeer betrokken bij de projecten waar we mee bezig zijn. Mocht er een muurtje een paar

centimeter verplaatst moeten worden omdat er anders geen vier keukenkastjes naast elkaar passen, dan wijzen ze ons daarop. Dat is prettig, je doet het werk eigenlijk met elkaar!” Collega Wim de Jong is projectmanager en is het volmondig met Donk eens als het gaat om de prettige samenwerking met Middelkoop. “Als projectmanager heb ik contact met de architect, de gemeente, de constructeur, de makelaar en het reclamebureau. Ik ben met techniek en marketing bezig en tegelijkertijd met zaken op juridisch en financieel gebied. Middelkoop komt in beeld als het ontwerp voor een bouwproject definitief is. Ze kijken heel kritisch naar praktische zaken, zoals de locatie van de afvoer, stopcontacten en afzuigkap en komen altijd met een zeer aantrekkelijke offerte. Middelkoop denkt met ons mee en dat wordt beslist gewaardeerd.”

FAMILIEBEDRIJF IN BEELD 11


STOUTEN & WIJNEN:

ERVAAR HET!

Stouten & Wijnen Accountants is de beste in ondernemersadviezen, waaronder accountancy. Als een betrokken en enthousiaste partner met het nodige relativeringsvermogen vinden wij het leuk om, met en naast jou, je organisatie verder te helpen. Wij adviseren al jaren met succes het regionale midden- en kleinbedrijf, vrije beroepsbeoefenaars en dga’s. Omdat vraagstukken vaak complex zijn hanteren wij een multidisciplinaire aanpak. Daarbij werken onze accountants, fiscalisten en personeelsadviseurs nauw samen. Vanuit ons kantoor in Culemborg verlenen we o.a. de volgende diensten: • Accountantsdiensten • Bedrijfskundige advisering • Fiscale advisering • Advisering op het gebied van HRM

Download kosteloos onze ‘Stouten & Wijnen Accountants’ app!

Voor meer informatie:

WWW.STOUTENENWIJNEN.NL

Skantrae Professionals kiezen voor deuren van Skantrae! SKANTRAE.COM

Skantrae B.V. Mega 1, 6902 KL Zevenaar Tel.: 0316 - 58 66 00 Fax: 0316 - 58 66 90 E-mail: info@skantrae.com


ontwikkelende aannemer s ze bouwen

van alles maar vooral huizen

Preferred partner Jaren ’30 woningen is de bouwstijl waar Gebr. Blokland als ontwikkelende aannemer vandaag de dag het drukst mee is. Een bedrijfshal, studentenhuisvesting, een autoshowroom en loodsen bouwen ze ook, maar toch vooral huizen, onder het aparte label BloklandHuizen. Middelkoop is een vertrouwde naam en een preferred partner als het gaat om keukens en badkamers. Als klantadviseur is Martijn Donk dagelijks bezig met het informeren en adviseren van klanten. “Bij het selecteren van een keuken- of badkamerspecialist kijken wij naar de regio waar we bouwen, de beschikbaarheid en alternatieven. Voor bouwprojecten in de regio Utrecht staat Middelkoop boven aan ons lijstje. Zij hebben een uitgebreid assortiment, een totaal showroom en leveren zowel keukens als badkamers. Ze komen hun afspraken na en denken met ons mee. En als er iets is, dan wordt dat snel en goed opgelost.” Service Donk is zeer tevreden over de samenwerking met Middelkoop en stuurt zijn klanten vol vertrouwen richting Culemborg.

“Als mensen een keuken of badkamer op mijn advies hebben gekocht, wil ik ze later recht in de ogen kunnen kijken. Bij Middelkoop weet ik dat ze kwaliteit en service leveren. Dus dat zit wel goed.”

De Jong vult aan: “Ter onderstreping van onze goede relatie heeft Middelkoop geheel belangeloos een keuken geplaatst in het informatiecentrum dat we hebben ingericht in appartementencomplex De Speler in Sliedrecht. In het informatiecentrum ontvangen we potentiële kopers die een modelwoning willen bekijken en beantwoorden we hun vragen. Middelkoop heeft er een keuken geplaatst. Mooie reclame, maar het helpt ons ook beslist om de appartementen te verkopen.” Middelkoop werkt op haar beurt graag samen met Gebr. Blokland, weet Donk: “Wij zijn flexibel en kunnen sterk inspelen op de wensen en behoeften van individuele kopers. Elke woning is tegenwoordig anders en wordt gebouwd naar wens van de klant, bijvoorbeeld met een kelder, uitbouw of dakkapel. Verder stellen wij ook kwaliteit voorop. Wij pretenderen niet de goedkoopste te zijn. Traditioneel bouwen is bij ons nog steeds aan de orde van de dag. Timmermannen, metselaars en loodgieters zie je dagelijks bij ons op de bouwplaats.” Toekomstplannen Stijlvolle gezinswoningen in Streefkerk, stoere en eigenzinnige woningen in Middelharnis en markante appartementen in Sliedrecht. Aannemersbedrijf Gebr. Blokland is van alle markten thuis en vaart wel bij de aantrekkende economie. Reden voor het bedrijf om het monumentale pand waar ze nu zitten eind 2016 in te ruilen voor een modern, nieuw bedrijfspand even verderop. Heeft Gebr. Blokland nog meer toekomstplannen? Wat Martijn Donk betreft worden de banden met Middelkoop nog wat strakker aangetrokken. “We overwegen om onze klanten nog meer service te bieden door hen ook te voorzien van adressen waar ze terecht kunnen voor hun interieur. Tot op heden hebben we uitsluitend vaste partners voor badkamers en keukens. We willen een stapje verder gaan en klanten advies meegeven op het gebied van de inrichting van hun huis. Als we die plannen doorzetten, zou Middelkoop een bijzonder interessante partij zijn. Mensen kunnen dan op één adres terecht voor een keuken en badkamer, maar ook voor bijvoorbeeld laminaat en inloopkasten.” u www.gebr-blokland.eu

FAMILIEBEDRIJF IN BEELD 13


Middelkoop: één leverancier voor keukens, badkamers en interieur

Soms klikt het zó goed… Soms klikt het zo goed met een winkel dat je er maar gewoon alles koopt. Enerzijds vanwege het gemak, anderzijds vanwege de prettige benadering, de goede service en de kwaliteit die geleverd wordt. In 2015 heeft Middelkoop op één adres zowel de keuken geplaatst als twee badkamers, drie toiletten, een pantry en het complete huis voorzien van een pvc-vloer. We mogen even binnenkijken.

Wat bij binnenkomst als eerste opvalt is de royale woonkeuken, het grote aanrechtblad en de robuuste eikenhouten eettafel. Behalve eten koken en de vaat doen, wordt er geleefd in de keuken. Dat voel je meteen. Ontbijten met het gezin, dineren met familie en vrienden, even samen koffie drinken of gezellig een glas wijn ’s avonds bij kaarslicht, uitgebreid de krant lezen en spelletjes doen. De sfeer in de landelijke keuken ademt romantiek en nostalgie uit, een ruimte waar - net als vroeger - aan de keukentafel lief en leed met elkaar wordt gedeeld. Voor het eerste contact met de klant gaan we terug naar december 2014. De showroom is in kerstsfeer, koks maken de heerlijkste gerechtjes klaar voor de aanwezige klanten en iedereen is net iets mooier gekleed dan anders. De sfeer bij binnenkomst is bepalend, evenals de vrijheid om rustig rond te lopen. De klant wordt niet meteen bij de arm genomen, maar krijgt alle ruimte om de winkel eerst zelf te bekijken. Tegelijkertijd zijn de adviseurs beschikbaar om vragen te beantwoorden en advies te geven.

Persoonlijke benadering Ook in het vervolgtraject is het contact met Middelkoop prettig en persoonlijk. Gaandeweg leren ze de klant kennen, ontdekken ze de stijl die bij ze past, maar ook wat ze niet zoeken. Een nieuwe keuken of badkamer zijn doorgaans grote uitgaven, het koopproces vergt veel tijd. Maar wanneer een klant de showroom in Culemborg binnenstapt, doen ze er bij Middelkoop alles aan om de verwachtingen waar te maken en waar mogelijk te overtreffen. Behalve kennis van zaken, een 3D-tekening en een ruime keuze kunnen klanten rekenen op toewijding en belangstelling van de keukenverkopers en sanitair adviseurs. Meedenken, inleven en 14 FAMILIEBEDRIJF IN BEELD

openstaan voor persoonlijke wensen, maar vooral maatwerk. Geen keuken of badkamer is meer hetzelfde vandaag de dag. Zo is bij de inrichting van het huis ook rekening gehouden met de wensen van de kinderen, waarvan er twee nog thuis wonen. Eén van de badkamers is voor hen. We zien een ruime, strak ingerichte badkamer met bad, whirlpool en grote wastafel. De strip donkerblauwe mozaïeksteentjes zorgt voor een vrolijke uitstraling. De tieners hebben alle ruimte, terwijl hun ouders een eigen badkamer hebben met een eigen sfeer, veel daglicht en heel bijzonder, een rondlopende muur in één van de hoeken. Dit laatste had wat voeten in de aarde, maar de wens van de klant is gerealiseerd en het resultaat is verbluffend. Alles onder één dak De detaillist uit Culemborg gaat geen uitdaging uit de weg en heeft alles onder één dak. Middelkoop levert en monteert de


s even binnenkijken

complete basisinrichting van een woning. Voor elke stijl en voor ieder budget biedt Middelkoop een nieuwe inrichting van keuken, badkamer en interieur. Dit alles onder één dak van de 3500 m2 grote showroom. Alles op één adres betekent ook een geringer risico op een miscommunicatie. Intern wordt alles goed op elkaar afgestemd zodat de bouw vlot verloopt en de klant totaal ontzorgd wordt. Als er dan onverhoopt toch iets mis gaat, dan wordt het efficiënt en netjes opgelost. Een huis van de grond af aan opbouwen is leuk, maar kost ook heel veel tijd en energie. Bij Middelkoop begrijpen ze dat. Genieten Terug naar de woning in Nieuwerkerk aan den IJssel. De ontwerpen en producten van Middelkoop krijgen door de persoonlijke nuances die eraan toegevoegd zijn een heel eigen en uniek karakter. Het houten blok bijvoorbeeld dat linksvoor op het

kookeiland is bevestigd, breekt heel creatief de strakke lijnen. De dikke houten planken naast het keukenblok dragen bij aan de rustieke sfeer, ook een ideetje van de klant zelf. Middelkoop heeft zijn visitekaartje afgeleverd. En de klant? “Wij zijn er heel erg blij mee. Door mond-tot-mondreclame zijn we in Culemborg terecht gekomen. Na de oriënterende fase hadden wij het beste gevoel bij Middelkoop en zij hebben de verwachtingen meer dan waargemaakt. Het is geworden zoals we hadden gehoopt. Ik kan iedereen aanraden om bij Middelkoop te gaan kijken. Je krijgt persoonlijke aandacht, een goede service en kwaliteit. Ze nemen echt de tijd voor je.” De tuin is inmiddels ook aangelegd en de stratenmakers zijn bijna klaar. Af en toe rijdt er nog een busje van een aannemer door de nieuwbouwwijk, maar het bouwverkeer neemt zienderogen af. Tijd om te gaan genieten! u

FAMILIEBEDRIJF IN BEELD 15


Alle keukens altijd persoonlijk 80 jaar geleden was ik er zelf nog niet, maar vanaf mijn 14e hielp ik op zaterdag toch heel regelmatig in onze showroom. In de tussentijd is er aan de ene kant heel veel veranderd: keukens, badkamers en interieurs van toen zijn niet meer te vergelijken met die van nu. Aan de andere kant blijven sommige dingen ook gewoon hetzelfde. De manier van omgaan met onze klanten bijvoorbeeld. Dat compleet persoonlijke heeft er altijd al ingezeten bij Middelkoop. Of u nu komt voor een scharniertje of voor een complete keuken, wij ontvangen onze klanten al ruim 80 jaar lang en hopen dat nog heel veel jaren te mogen doen. Dus ook voor u geldt: Welkom in onze showroom! Hans Middelkoop, Algemeen directeur 16 FAMILIEBEDRIJF IN BEELD


De inspirerende ervaring die Middelkoop heet

Over klantervaring met middelkoop: Familie mason

Middelkoop is absoluut een goed bedrijf en verleent geweldige service!” ‘In 1975 kochten wij voor het eerst een keuken, bij Middelkoop Culemborg’, vertellen meneer en mevrouw Mason. ‘Deze keuken was oranje en werd op een boerenkar naar ons huis gebracht. 40 jaar later lieten we een nieuw huis bouwen en ook daar hadden we een keuken voor nodig. We zijn direct weer terug gegaan naar Middelkoop. Daar was geen twijfel over mogelijk. Middelkoop is absoluut een goed bedrijf en verleent geweldige service! Daarbij, problemen worden

gelijk opgelost, zonder dat daar moeilijk over wordt gedaan.

s ‘ In 1975 kochten wij voor

het eerst een keuken, bij Middelkoop Culemborg’

Wat we prettig vonden, is dat de adviseur met ons mee dacht en dat hij met ons de gehele showroom doorliep om alles bij elkaar uit te zoeken. Verder sprak de opstelling van de keuken zoals hij in de showroom stond, ons direct aan. Zo hebben we hem ook besteld.’ u

FAMILIEBEDRIJF IN BEELD 17


Hoe je chocolade verandert in cioccolato Buono Bravo Boretti

Hoe Boretti uw keuken verandert in een cucina Met Boretti proeft u Italië. Passie, hartstocht en liefde voor koken zijn voor ons de basis ingrediënten. In alles wat ons beweegt, streven wij naar de ultieme beleving. Iets wat we doen door kwalitatief hoogwaardige producten te ontwikkelen die ieder kookhart sneller zal laten kloppen. Vanuit onze Italiaanse roots en vakmanschap weten wij hoe u een keuken in een cucina verandert. Ontdek Boretti. Verkrijgbaar in een breedte van 70 tot 151cm. Variërend van 4 tot 7 branders en FryTop. Als gas, inductie of keramisch. In elke ralkleur beschikbaar. Voor meer informatie over Boretti en storelocator gaat u naar www.boretti.nl. Buono Bravo Boretti!

Middelkoop in Culemborg.

Een echt familiebedrijf.

Trots op de samenwerking Rabobank West Betuwe is als coöperatieve bank trots op de samenwerking met Middelkoop B.V. in Culemborg. Middelkoop B.V. is al meer dan 80 jaar een familiebedrijf waar kwaliteit en maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog op de agenda staan.

www.rabobank.nl/westbetuwe Een aandeel in elkaar


Compleet geïntegreerde kookpitten met uitstraling, gemak en power

In opkomst en spectaculair in de showroom van Middelkoop zijn de kookpitten van PITT Cooking. De robuuste gasbranders kunnen verwerkt worden in elk werkblad, zijn ruim van

s

opzet en een blikvanger in de keuken. Reden om eens een kijkje te nemen bij PITT Cooking in De Meern, waar de productie plaatsvindt van deze oer-Hollandse kooksensatie.

Maikel Bink, commercieel directeur van PITT Cooking, legt uit waar het wow-effect vandaan komt. “Het is een strak, tijdloos ontwerp dat luxe uitstraalt en een kookeiland in een meubelstuk verandert. De keuken wordt meer en meer een plek om met familie en vrienden gezellig te zitten, wat te drinken en samen te koken. Wij creëren ruimte en leveren een mooi product dat krachtig en handig is in gebruik en, ook niet onbelangrijk, eenvoudig schoon te maken is. De kookopstelling kan naar eigen inzicht bepaald worden.” Verantwoordelijk voor het ontwerp en het creatieve brein achter PITT Cooking is de compagnon van Bink. In het jonge en dynamische bedrijf hebben ze eigenlijk alle facetten in eigen beheer, inclusief de marketing, engineering, productie en service. Accountmanager Henny Woons heeft het aantal verkooppunten ondanks een neergaande economie hard zien stijgen de afgelopen jaren. “Er is een duidelijke verschuiving in de markt gaande van functionele naar kwalitatief hoogwaardige producten. We weten dat niet alle huishoudens kunnen koken op gas, maar het blijft de professionele voedingsbron. PITT Cooking combineert functionaliteit met kwaliteit en een unieke uitstraling.”

Investeren De gasbranders van PITT Cooking zijn nog niet zo lang geleden geïntroduceerd bij Middelkoop. Bink is blij met de samenwerking en de goede relatie die ze inmiddels hebben opgebouwd. “We doen er alles aan om een goede partner te zijn en investeren graag. Binnenkort organiseren wij een workshop in De Meern voor alle medewerkers van Middelkoop waarin we laten zien wie en wat PITT Cooking precies is.” Koken op gas doen we al eeuwen in Nederland, maar het traditionele, degelijke gasfornuis van toen, een standaard bak met vier pitten en een deksel, is niet meer. Gaskokend Nederland heeft de stijlvolle gasbranders ontdekt en omarmd. PITT Cooking is na krap zes jaar buitengewoon tevreden en trots, maar heeft meer ambities. “Wij willen de wereld veroveren”, glundert Maikel Bink. “En we zijn op de goede weg. Er zijn al zendingen onderweg naar elf exportlanden, waaronder Australië en Amerika.” u www.pittcooking.com FAMILIEBEDRIJF IN BEELD 19


Leuke tips en inspirerende ideeen

Wonen is altijd in beweging. Mensen veranderen. Smaak en stijl zijn aan tijd onderhevig. Technische innovaties zorgen voor steeds meer gebruiksgemak en we zien dat mensen bijvoorbeeld een keuken steeds meer zien als een ruimte om ook in te lezen en de dag door te brengen. Beleving, gezelligheid en uitstraling daar gaat het om.

nieuwste

De keukentrends Denk ook eens na over een trend die uit Scandinavië is komen overwaaien. Wandlampen in de keuken. Mooie lampen die aan de muur hangen en je werkblad verlichten. Het geeft direct een heel ander gezicht aan je keuken en het maakt van het werken aan je blad een geheel nieuwe beleving. Combineer het bijvoorbeeld met mooie planken aan de wand. Een mooie manier om aan een industriële look te werken.

Wandlampen

De kleurcombinatie:

wit, grijs en hout In 2016 zullen we steeds meer zien dat er gecombineerd gaat worden met houten elementen in de keuken. Vooral in combinatie met matwit en grijs creëer je een prachtig stijlvol geheel. Probeer zelf eens na te gaan hoe u deze kleurcombinatie vorm kunt geven in uw keuken. 20 FAMILIEBEDRIJF IN BEELD


De inspirerende ervaring die Middelkoop heet

Open nissen van hout Een andere trend is het het maken van nissen op onverwachte plaatsen in de keuken. Gebruik hier de natuurlijke kleur van hout en je hebt eenvoudig een mooi accent toegevoegd. Niet alleen is het mooi maar ook nog eens praktisch om er wat mooie glazen neer te zetten. Je kunt er natuurlijk ook je persoonlijke sfeerhoekje van maken!

Weg met de afzuigkap! Heeft u de afzuigkap boven uw kookeiland altijd al lastig gevonden? Of bent u er helemaal klaar mee dat de afzuigkap zoveel ruimte inneemt boven uw kookplaat? Dan is de afzuigkap die

geĂŻntegreerd is in uw kookplaat helemaal iets voor u. Eenvoudigweg worden de kookluchtjes afgezogen naar het midden van de kookplaat. Een prachtige oplossing voor uw probleem!

Grijs en koper Hoge tafel midden in de keuken Misschien bent u wel een van die mensen die graag in de keuken ontbijt. Rustig opstarten met de ochtendkrant. Maar dan wel het liefst op een gemakkelijke barkruk. Overweeg dan eens om die bar te laten zitten en een hoge tafel midden in de

keuken zet. Gewoon met zes krukken. En bent u nog eten aan het bereiden en heeft u extra ruimte nodig? Zet ze dan aan de kant en gebruik de ruimte als werkblad.

Een mooie kleurcombinatie blijft grijs met koper. Misschien niet het eerste waar u direct aan denkt. Maar laat het eens rustig op u inwerken. De harmonie van deze natuurlijk kleuren zal in 2016 steeds meer liefhebbers krijgen. Laat u inspireren door de combinatie van metaal en natuurgrijs!

Nog meer keukentrends? Kijk eens op www.middelkoop-keukens.nl

FAMILIEBEDRIJF IN BEELD 21


Ervaar de verademing

H E R K E N U W LI F E S T Y LE

Uw keuken moet geen eiland worden in uw huis maar onderdeel zijn van uw totale woonbeleving. Daarom ziet u bij ons keukens in compleet ingerichte stijlkamers die aansluiten bij uw persoonlijke lifestyle. U wordt geadviseerd door speciaal opgeleide SieMatic adviseurs. Samen met u creëren zij keukens en woonruimtes die meer zijn dan mooi en praktisch. Tijdloze elegantie van SieMatic. Bekijk alvast voorbeelden op www.siematic.nl

PERSOONLIJK INTER IEUR DESIGN

De buitengewone keukenervaring. Het nieuwe design: iQ700 inbouwapparatuur. siemens-home.nl Een buitengewoon design. Siemens zet een nieuwe standaard in inbouwapparatuur. De nieuwe iQ700 ovens en inbouwapparaten combineren innovatieve techniek en een modern design. Doordat de hoogte van het bedieningspaneel van alle apparaten gelijk is, kunnen de apparaten vrij worden gecombineerd. Altijd een prachtig resultaat!

Smaak heeft exact de tijd nodig die je hebt. Het is heel eenvoudig om twee keer zo snel te zijn, één druk op de knop is voldoende. Door naast de gebruikelijke manier van verwarmen ook de geïntegreerde magnetron te gebruiken, kan de bereiding van gerechten worden versneld, zonder dat dit ten koste gaat van de perfecte kwaliteit die mag worden verwacht. Met de varioSpeed oven met pulseSteam-functie worden de gerechten perfect krokant en sappig.

Siemens. The future moving in. 016009_Siemens_Adv_Langrouw Communicatie_januari 2016.indd 1

28-01-16 10:50


de nieuwste keukentrends

PlasmaMade luchtfilter PlasmaMade® heeft een revolutionair luchtfilter op de markt gebracht. Het zuigt niet alleen uw kooklucht af maar reinigt ook de lucht in uw keuken. Bacteriën, pollen, virussen, vet, het wordt allemaal uit de lucht gehaald door dit nieuwe luchtfilter. Niet voor niets is het binnen anderhalf jaar beschikbaar in 32 landen.

Niet alleen is het voor de luchtkwaliteit in uw keuken interessant maar ook biedt het enorme vrijheid wat betreft ontwerpmogelijkheden. Doordat de lucht gereinigd in dezelfde ruimte wordt terug geblazen is een pijp naar buiten niet meer nodig. Samen met uw adviseur heeft u zo nog grotere mogelijkheden om tot uw ideale keuken te komen.

Wilt u meer weten over het PlasmaMade® luchtfilter? kijk op www.plasmamade.nl

FAMILIEBEDRIJF IN BEELD 23


De inspirerende ervaring die Middelkoop heet

Badkamers die bij je passen Welke badkamers spreken u aan? Warm en natuurlijk? Rust en eenvoud? Of welke badkamerstijl? Landelijk? Nostalgisch? Modern? Voor elke smaak en voor elk budget zijn badkamer oplossingen en mogelijkheden. Zelfs voor die moeilijke hoek, die schuine nis of die kleine ruimte kunnen ze bij Middelkoop Culemborg vast een oplossing bedenken.Â

24 FAMILIEBEDRIJF IN BEELD


s ‘de mensen van middelkoop zijn

zo aardig en behulpzaam. Ook zijn we erg te spreken over de nazorg!’

Familie Van Nimwegen

“Middelkoop is creatief in oplossingen!” ‘We zijn eigenlijk per toeval bij Middelkoop terecht gekomen,’ vertelt meneer Van Nimwegen. ‘Over onze vorige badkamer, die we ergens anders gekocht hadden, waren we niet tevreden. Er moest telkens een ontstoppingsbedrijf aan te pas komen. Wat ik me nog wist te herinneren was dat Middelkoop vroeger doehet-zelf artikelen verkocht, waarvoor ik wel eens bij hen kwam en dat was altijd naar tevredenheid. Ook het ontstoppingsbedrijf was positief over Middelkoop. We zijn toen maar eens bij Middelkoop wezen informeren of ze ons huidige probleem met de badkamer konden oplossen.’ Mevrouw van Nimwegen: ‘We kwamen niet voor een nieuwe badkamer, maar daar is het uiteindelijk toch van gekomen. Wat we zo prettig vonden aan Middelkoop is dat de mensen zo aardig en behulpzaam zijn. Ook zijn we erg te spreken over de nazorg! Problemen worden netjes opgelost en er wordt nergens moeilijk over gedaan. Ze zijn ook nog eens creatief

in oplossingen. Middelkoop werkt gewoon zoals je verwacht. Het slopen van onze oude badkamer en het monteren van de nieuwe badkamer werd door één en dezelfde persoon gedaan, dat vonden we ideaal. De monteur heeft heel erg netjes en doordacht gewerkt. Alles in huis werd afgeplakt en iedere dag werd het keurig netjes opgeruimd voor hij vertrok. Telkens heeft hij met ons overlegd. Een leuk detail vinden we dat er nergens stopcontacten in beeld zijn. Alle vier zitten ze verstopt in kasten en lades. We zijn erg blij met onze nieuwe badkamer! De indeling is ruimtelijker en praktischer. De hele situatie is er beter op geworden. En we zijn eindelijk ook van ons probleem verlost.’ u

FAMILIEBEDRIJF IN BEELD 25


VENTICELLO

DESIGN OVER DE GEHELE LINIE

De nieuwe badkamercollectie Venticello verenigt design en functionaliteit op indrukwekkende wijze: zeer dunne randen voor trendy, verfijnd design. Slim in de details, doordacht qua totaalbeeld, een ongekend royale ruimtelijke beleving. Past altijd, is altijd individueel.

VILLEROYBOCH.COM/VENTICELLO


tips, trends en ideeën

Badkamer

innovaties Geberit AquaClean

Concrete/beton Eigenlijk doen de foto’s geen recht aan deze badkamer. Het subtiele spel van roestvrij staal, de speciale waterdichte betonmuren, het licht en de aangebrachte kleurvariatie zijn ronduit prachtig. Misschien is roze niet uw favoriete kleur maar in deze badkamer kan je blijven variëren door het aanpassen van je accessoires.

Alle stress achter je laten Een wellnessbadkamer is niet alleen goed voor je fysieke gezondheid maar ook voor je mentale gezondheid. Je even terugtrekken en je helemaal kunnen ontspannen na een drukke en stressvolle dag. Even de deur achter je sluiten en niet meer gestoord kunnen worden door mensen of je telefoon. Of misschien wil je je juist wel even terugtrekken uit de dagelijkse sleur. Heerlijk even tijd voor jezelf nemen nadat mensen de hele dag dingen van je moesten. Een wellness ervaring staat garant voor weer een ontspannen glimlach op uw gezicht. Na zich een uurtje teruggetrokken te hebben kunt u de hele wereld weer aan.

Steeds meer mensen kiezen voor een zachte reiniging met water als favoriete reinigingsmethode. Geberit AquaClean douchewc’s bieden een inspiratie voor deze verschuiving in badkamercultuur. Hygiëne, comfort, ontwerp en duurzaamheid: dit alles gecombineerd met de bekende kwaliteitsnormen van Geberit om innovatieve oplossingen te vormen. Een warmwaterstraal reinigt het onderlichaam met een aangenaam en zacht gevoel. Daarom biedt Geberit AquaClean een aantrekkelijk alternatief voor het klassieke bidet en geeft een geheel nieuw gevoel van frisheid en hygiëne - en alles met één druk op de knop.

Thuis genieten van een

tropische regenbui In de tropen kan niets zo verfrissend zijn als een goede regenbui aan het einde van een lange hete dag. Dit inspireerde de ontwerpers van Steinberg tot het ontwikkelen van een tropisch regenpaneel. Gemonteerd in het dak is het een prachtig onderdeel van uw wellness badkamer. De regendouche is in verschillende afmetingen verkrijgbaar, namelijk 60x80cm en 50x50cm. Daarnaast is er de mogelijkheid om te kiezen tussen gepolijst of geborsteld roestvrij staal. www.middelkoop-badkamers.nl/nieuws

Sunshower Het laatste voorbeeld is de sunshower. Dit kunt u in uw douche laten installeren. De infraroodstraling verwarmt en ontspant uw spieren en de UV-straling stimuleert de aanmaak van vitamine D. Deze kunt u gewoon gebruiken tijdens het douchen.

FAMILIEBEDRIJF IN BEELD 27


Geberit AquaClean De wc waarmee u met water wordt gereinigd.

Het nieuwe welzijn. Ontdek een compleet nieuw gevoel van frisheid en hygiëne met Geberit AquaClean Sela: de wc met douchefunctie reinigt u na één druk op de knop met een warme waterstraal. Voor een optimale lichaamsverzorging en meer welzijn. → www.geberit-aquaclean.nl/sela of 00 800 00 432 432 (gratis)


de medewerkers van Middelkoop aan het woord

Onze filosofie

Behandel een klant zoals je zelf behandeld wilt worden Misschien één of twee keer in je leven koop je een nieuwe keuken. Dan wil je goed advies en een keuken die bij jou past. Dat geldt ook voor een nieuwe badkamer, het liefst natuurlijk met whirlpool en die o zo handige softclose en heerlijk verwarmbare toiletbril. Bij Middelkoop in Culemborg begrijpen ze dat. Maar wat blijkt? De duurste dingen zijn niet altijd de beste voor de klant. Een gesprek met twee medewerkers bij wie een klant altijd centraal staat.

Hans Mulder is al bijna tien jaar werkzaam als keukenverkoper bij Middelkoop. “Ik werk in een team van zeven, waaronder Hans Middelkoop. Behalve informeren en adviseren van klanten richten wij zelf de showroom in. We bezoeken beurzen om inspiratie op te doen en op de hoogte te blijven van de trends en noviteiten. Ook gaan we langs bij keukenfabrikanten in het buitenland. We kijken continu kritisch naar de interesse vanuit de markt en de vraag van de klant. Sluit ons aanbod nog aan bij de huidige ontwikkelingen en wat doen onze concurrenten? Opstellingen worden om de paar jaar vervangen, zodat onze showroom altijd fris oogt en de laatste trends laat zien op keukengebied.”

Hans Middelkoop laat de regie voor wat betreft de badkamers over aan Jan-Willem Korevaar. “Ik werk hier nu ruim elf jaar als adviseur sanitair en tegels en ben verantwoordelijk voor de afdeling. Ik geef leiding aan drie verkopers en krijg veel vrijheid. Dat maakt het werk ontzettend leuk. Uiteraard is er periodiek overleg met Hans Middelkoop, maar we krijgen de vrije hand in het inrichten van de showroom en de opstelling van de badkamers. Verder is de sfeer en de samenwerking binnen het bedrijf erg goed. Het is een hechte club. Iedereen heeft iets voor elkaar over en weet: het is niet mijn klant, het is onze klant. Dit heeft uiteraard ook te maken met het feit dat Middelkoop een familiebedrijf is.” Bijzondere gesprekken In het werk vinden de heren allebei elke dag veel voldoening. Mulder: “Het is geweldig wanneer een klant blanco binnenkomt en met een ‘Yesss’ gevoel vertrekt. En het komt inderdaad voor dat we dan niet het maximale van de keukenbegroting hoeven te gebruiken. Ik vind het belangrijk om te horen wat een klant wil, wat zijn wensen zijn en wat zijn smaak is. Samen maken we een ronde door de showroom en gaan we op zoek naar de keuken die past bij zijn persoonlijke situatie en het beschikbare budget.

Hans Mulder s ‘Medewerkers

Middelkoop oprecht geïnteresseerd, verstand van zaken en altijd oog voor styling’

FAMILIEBEDRIJF IN BEELD 29


Rise

Exclusive XL

Original

Primabad verdiept zich al vele jaren in de wensen van de dagelijkse gebruikers van badkamers. De ontwikkeling staat bij Primabad op het hoogste niveau met inachtneming van bouwkundige mogelijkheden en het modieuze beeld wat bij iedere badkamer een eigen gezicht kent.

www.primabad.nl

Matcall:

‘Je moet klanten ontzorgen met een uniek en bijzonder lichtplan’ U bent op zoek naar een bijzondere en unieke keuken of badkamer. Daar hoort ook bijzondere LED-verlichting bij, sfeervolle verlichting in warme kleuren uitgevoerd. Uw adviseur bij Middelkoop vertelt u graag over de mogelijkheden: soorten LED-verlichting, manieren van schakelen en dimmen en dat alles uitgewerkt in een uniek lichtplan. Daarbij kan uw adviseur gebruik maken van onze ruim 25-jarige ervaring. “Uw verlichting is onze zorg”

Matcall

maatwerk in LED-verlichting

30 FAMILIEBEDRIJF IN BEELD


de medewerkers van Middelkoop Het persoonlijke contact met de klant spreekt mij ontzettend aan. Het leidt soms tot heel bijzondere gesprekken.”

Korevaar heeft in zijn carrière al menig badkamer verkocht. “Al lopend en luisterend krijg ik een goed beeld van de wensen en behoeften van de klant. Eerlijk advies is belangrijk. Een klant behandelen, zoals je zelf ook behandeld wilt worden. Daarbij komt dat een badkamer uit veel verschillende elementen bestaat. Wij verkopen geen complete badkamer van één merk. Het badkamermeubel is vaak van een ander merk dan de kranen en ook de tegels komen weer van een andere fabrikant. Omdat er sprake is van een samengesteld product ben ik ervan overtuigd dat wij een betere prijs/kwaliteitverhouding bieden dan wanneer je zelf op internet een badkamer koopt. En het leukste is als je de verwachtingen van de klant niet alleen kunt waarmaken, maar ze kunt overtreffen.”

3D ontwerp Mond-tot-mondreclame blijkt veelal de reden om eens een kijkje te nemen in de showroom in Culemborg. Maar ook op advies van aannemersbedrijven worden keukens en badkamers bij Middelkoop uitgezocht. Mulder: “Regelmatig krijgen we aanvragen van aannemers en bekijken we woningbouwprojecten. We brengen offertes uit en kijken heel praktisch met de aannemer mee naar de technische tekeningen. Onze collega’s Jos Bost en Jan Veenema zijn de vaste contactpersonen.” Jan-Willem Korevaar denkt wel te weten waarom zij een preferred partner zijn. “Ontzorgen. Middelkoop heeft de kennis en ervaring in huis, neemt verantwoordelijkheid, is altijd goed voorbereid en levert op tijd. Geen huis is meer hetzelfde tegenwoordig. Middelkoop kan daar goed op inspelen. We zijn flexibel, servicegericht en leveren kwaliteit. Dat maakt Middelkoop een fijne partner.”

Jan-Willem Korevaar

Wekelijkse reclamefolders, billboards langs de kant van de weg of televisiespotjes zijn niet zo nodig. Sterker nog, ze hebben het hartstikke druk in Culemborg. De economische malaise heeft niet veel invloed gehad op de keuken- en badkamerdetaillist. Mensen weten Middelkoop wel te vinden en treffen daar een puike service en garantie, evenals gunstige betalingscondities. Indien gewenst kan er zelfs een 3D ontwerp gemaakt worden van de keuken zodat het kookeiland, de trendy afzuigkap, de inbouwapparatuur en de spoelbak met die stijlvolle kranen tot leven komen. Praktisch, ergonomisch of levensloopbestendig. u

FAMILIEBEDRIJF IN BEELD 31


Ook een eigen FAMILIEbedrijf in beeld magazine?

gratis! hoe dat kan? bel bladmanager fred van kuyen op: 06- 14 44 19 73 of mail: kuyen@lagrouwsc.nl

Designed by Luxaflex®. Inspired by you.

VOOR UW KEUKEN,

WANNEER GOED

BADKAMER EN VERBOUWING

PERFECT MOET ZIJN...

Méér dan

Kees den Bok is een gerenommeerd aannemersbedrijf met kennis van zaken. Als u wilt weten wat wij bedoelen met “Wanneer goed perfect moet zijn” en hoe wij dit samen met u willen bereiken, neem dan contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst met deskundig advies en maken geheel vrijblijvend een passende offerte, in duidelijke taal, zonder haken en ogen. U vindt ons ook op Facebook.

25 jaar ervarin

g!

Graafdijk West 25, 2973 XD Molenaarsgraaf Tel: (0184) 41 70 48 - Mobiel 06 23 60 97 00 E-mail: info@keesdenbok.nl - www.keesdenbok.nl

...WIJ MAKEN HET VERSCHIL

E KEUZ R O DEC O GETR

E IEUZ MOD UUR0 5 T E UIT G T NA KEUZ REN ME STRALIN O IT C U E E D DE CO RE NGETROUW

KE UZ E UIT 50 MO DIE UZ E ALING MET NATUURGETROUWE UITSTR

Een lijn deur- en raamkrukken geïnspireerd op instrumenten uit de keuken, dat is de Fusion lijn van Bas König. Wie het weet, ziet het direct: het zijn de handgrepen van een koekenpan en een messenslijper. Een gadget is het zeker niet, door het strakke ontwerp en het gebruik van de twee stoere materialen roestvast staal en rubber is de kruk toepasbaar in het hele huis. Het gebruiken van deurkrukken uit de Fusion lijn is aandacht besteden aan details in het interieur. De naam, Fusion, is geïnspireerd door het koken. Bas König: “De materialen rubber en roestvast staal zijn net zo mooi met elkaar in balans als de smaken in de fusion keuken, waar meerdere kookstijlen samenkomen.”

www.intersteel.nl

Fusion - By Bas König


De inspirerende ervaring die Middelkoop heet

Interieur van de bovenste plank Over klantervaring met middelkoop: Familie van Laar

‘Bijna ons hele huis laten aankleden door Middelkoop!’ Tijdens een bouwvergadering heeft mijn man Hans Middelkoop van Middelkoop Culemborg ontmoet,’ vertelt mevrouw van Laar. ‘Middelkoop was bij ons wel bekend in de familie, maar tijdens deze ontmoeting kwamen we erachter dat zij wel erg veel te bieden hadden! We hebben toen bijna het hele huis laten aankleden door Middelkoop. Een klassieke keuken, een badkamer, vloeren, deuren en een sfeervolle haard in de woonkamer.’

‘Bij het maken van een keuze bij onze haard hebben we erg getwijfeld over het formaat. Toen we uiteindelijk besloten hadden, bleek de haard bij het plaatsen toch wel wat te klein. Het was geen enkel probleem om hem te ruilen voor een slag groter! Dat stelden wij zeer op prijs!’

FAMILIEBEDRIJF IN BEELD 33ook complete interieurvernieuwing bij middelkoop

Classic inloopkast in stijl

Een inloopkast van Noteborn, daar gaat uw hart sneller van kloppen. Het hart van de inloopkast zelf wordt gevormd door het binnenwerk. Het Classic interieur is verkrijgbaar in twee diktes, van robuust tot elegant dun (38 en 22 mm).

Laden worden als standaardbox of op maat aangeboden. Ze zijn standaard voorzien van softclose, waardoor ze fluisterstil sluiten. Naast neutraal wit, heeft u de keuze uit nog tien kleurstellingen. Van tijdloos noten tabak tot stijlvol eiken antraciet. Samen met uw adviseur maakt u uw keuze uit vaste en verstelbare planken, uittrekbare legplanken en hoekelementen. Wilt u nog meer ontwerpvrijheid, bekijk dan eens ons Cross-interieur.

Ensuite: Niet meer weg te denken Bij de koop van ons nieuwe appartement zijn we voor de keuken door de aannemer naar Middelkoop Culemborg doorverwezen. Dat is ons goed bevallen! Want van het een kwam het ander. We hebben er niet alleen een keuken aangeschaft, maar ook

een vloer en een prachtige ensuite. Vooral de goede service is ons opgevallen. We zijn dik tevreden over onze nieuwe keuken. Vanaf nu sturen wij iedereen door naar Middelkoop Culemborg! FAMILIEBEDRIJF IN BEELD 35


Shoppen, cultuur opsnuiven, slenteren door oude straatjes, een terrasje pakken en heerlijk turen over de Lek. Culemborg klopt!

Culemborg als je er dan toch bent In het hart van Nederland, langs de A2 tussen Utrecht en ’s-Hertogenbosch, ligt deze voormalige handelsstad. Tegenwoordig een plaats waar kunst, cultuur, natuur en een gezellig winkelen uitgaansgebied elkaar treffen. Historisch en culinair, bruisend en voor ieder wat wils. Een sfeerimpressie. Toegangspoort van de Betuwe Langs de oevers van de Lek, waar treinen de spoorbrug teisteren en ganzen 36 FAMILIEBEDRIJF IN BEELD

een broedplek zoeken in de uiterwaarden, ligt het charmante Culemborg. Een stadje in de Betuwe waar in het voorjaar de bloesem welig tiert en de vele monumentale panden getuigen van een rijke historie. Culemborg: langs de rivier met de hoge rietpluimen en de watervogels, vrachtschepen, pleziervaartuigen en de Liniepont, die vaart tussen Werk aan de Groeneweg, Fort Everdingen en Werk aan het Spoel. Volop bedrijvigheid

in en op het water, maar ook heerlijk toeven aan de waterkant. We parkeren de auto bij de jachthaven en lopen de dijk af, richting het oude centrum van Culemborg.

Historische binnenstad De geschiedenis van Culemborg gaat terug tot de middeleeuwen. In een akte uit 1281 wordt al melding gemaakt van de stad en in 1318 krijgt Culemborg stadsrechten. Een oude muurschildering


Culemborg klopt!

s van april tot oktober kunt u elke eerste zaterdag van de

maand zich aansluiten bij een gratis stadswandeling.

voor Graaf Egbert-sigaren aan de Veerweg doet denken aan de florerende sigarenmakerij van weleer in Culemborg. De Markt wordt gedomineerd door het imposante stadhuis uit 1534, destijds gefinancierd door Elisabeth van Culemborg en haar echtgenoot. Iedere dinsdagochtend is er weekmarkt. Verder zien we bekende winkelketens, boetiekjes en cadeaushops, maar ook een ambachtelijke bakker waar volgens traditioneel recept al meer dan honderd jaar dé lekkernij van Culemborg wordt gemaakt: de Culemborgse tompouce. We ontdekken ook een ruim aanbod van biologische en Fairtrade producten. Niet zo gek, want Culemborg mag zich officieel een Fairtrade Gemeente noemen. Via de Varkensmarkt met wederom een variëteit aan winkels, restaurants en cafeetjes lopen we langs de katholieke Sint-Barbarakerk met de hoge spits en zien we de Binnenpoort, de enige van de zeven stadspoorten die bewaard is gebleven. Rijk aan cultuur en evenementen Behalve aan historie, restaurants en winkels is Culemborg rijk aan musea, galerieën en ateliers. Het Elisabeth Weeshuis Museum is een museum voor alle leeftijden en laat zien hoe het leven was in het eerste nieuwgebouwde weeshuis van Nederland. Culemborg telt verder maar liefst vier theaters. Theater De Fransche School bijvoorbeeld biedt een uitgebreid en gevarieerd programma met voorstellingen en films, voor klein en groot. Jaarlijks wordt er een oldtimer dag georganiseerd en doet Culemborg mee aan de Open Monumentendag. Culemborg Blues zorgt elk jaar voor topdrukte in de stad. Op de 4e zaterdag van augustus spelen bands onvervalste bluesmuziek op verschillende buitenpodia in de historische binnenstad. Tussendoor of na afloop uiteraard wat eten in een brasserie, restaurant of grand café. En heeft u na afloop

geen zin om naar huis te gaan, dan kunt u overnachten in één van de leuke en sfeervolle Bed & Breakfasts in de binnenstad.

Ontdek het mooie Culemborg! Culemborg is meer dan een meubelstad. Het oude centrum met de vele karakteristieke panden is beslist een bezoekje waard, op eigen gelegenheid of onder leiding van een ervaren stadsgids. Van april tot oktober kunt u elke eerste zaterdag van de maand zich aansluiten bij een gratis stadwandeling van circa anderhalf uur. Bij het Toeristisch Informatiepunt is veel informatie over de stad verkrijgbaar, evenals fietsroutekaarten. Rondom Culemborg zijn prachtige fietsroutes uitgestippeld: kronkelen tussen Lek en Linge, een strooptocht door de boomgaarden of de iets langere Betuweroute naar Buren en Tiel. Of volg eens de kersenroute in juni of juli en proef het verse fruit bij de vele stalletjes langs de kant van de weg. Huiswaarts? In plaats van meteen de snelweg op te razen, overweegt u eens binnendoor te rijden, over de dijk langs de Lek met de prachtige vergezichten aan de ene kant en de oneindige rijen fruitbomen aan de andere kant.

Culemborg is bijzonder centraal gelegen in Nederland en een veelzijdige en levendige stad waar het hele jaar door iets te doen is. Dus heeft u een bezoek gebracht aan de showroom van Middelkoop gaat u dan eens kijken wat Culemborg nog meer te bieden heeft.

Tot ziens in Culemborg! u

FAMILIEBEDRIJF IN BEELD 37


KEMIE

WWW.KEMIE.NL

CERAMISTONE

CONCRETTO® Speciaal ontwikkelde randafwerking

Beton ‘look & feel’ met keramische eigenschappen Robuust, stoer en met karakter! Het keramische Concretto is het ‘beton’ van de toekomst. Met de krachtige Ceramistone eigenschappen als kras-, vlek- en hitte-bestendigheid is dit de nieuwe topper in de Kemie collectie. Met een keuze in rechte of ronde randafwerking sluiten we aan op een strakke industriële of nostalgische sfeer. Concretto; het beton zonder concessies. Exclusief bij Kemie! te verkrijgen bij Middelkoop. Op zoek naar iets bijzonders? Vraag dan naar het Concretto ‘beton’ van Kemie.

Heeft u nieuwbouwplannen? Kijk dan op www.allurebouw.nl

Hardeman - Allurebouw BV Argonstraat 3 - 7463 PD Rijssen t 0548 - 80 19 50 info@allurebouw.nl www.allurebouw.nl Hardeman - Allurebouw BV is een onderdeel van de Hardeman Groep


Hoezo een familiebedrijf uit één stuk?

Innovatie als dna

Familiebedrijven stellen de lange termijn voorop. Ieder op geheel eigen wijze. Gevraagd naar de Middelkoop’ wijze kijkt Hans Middelkoop bijna verbaasd. Volgens hem is visie ook een beetje karakterologisch. “Maatschappelijk verantwoord ondernemen vinden wij natuurlijk ook belangrijk, maar als ik eerlijk ben is dat ook iets wat gewoon van binnenuit komt. Uit wie je bent. Verantwoordelijkheid dragen voor elkaar. Ook een zieke werknemer proberen wij met elkaar te ondersteunen en weer in het arbeidsproces te betrekken.” Diverse familieleden van Hans Middelkoop zijn in het bedrijf werkzaam. Vader Henk daarentegen laat zich niet zo vaak meer zien. “Toch fungeert hij nog wel als klankbord, vooral grote beslissingen als uitbreidingen en grote investeringen houd ik tegen hem aan.” Zelf vormt Hans alweer de derde generatie’ Middelkoop. Hoe staat het eigenlijk met zijn opvolging? “Ha, dat weet ik nog niet. Ik heb een aantal zoons die hopelijk daar wel interesse in hebben en ook een aantal dochters werken hier als gast-

vrouwen. Ik ben zelf nog jong (43, red.), maar hoop wel op opvolging uit de familie. Betrokkenheid is overigens niet iets wat per se vanuit familiebanden voorkomt”, zo legt Hans uit. “Wij hebben er bewust voor gekozen om onze verkopers niet op provisiebasis te laten werken. Dan krijg je scheve gezichten. Je moet voor elkaar willen werken, elkaar willen helpen, daar is de klant het meest bij gebaat. Als wij bijvoorbeeld met filialen gaan werken zou ik geen tijd meer hebben om te doen wat ik het liefste doe: keukens verkopen en voldoende tijd hebben om alle verkochte keukens te controleren.”

s Voor

elkaar willen werken, elkaar helpen

FAMILIEBEDRIJF IN BEELD 39


KEUKENACCESSOIRES

Doeco Royal kranen, modern vormgegeven met 5 jaar all-in garantie. Bekijk de complete serie én al onze accessoires op:

Doeco Royal Move

3500 ACCESSOIRES OM UW KEUKEN COMPLEET TE MAKEN

www.doeco.nl

„Bauknecht KOSMOS iXelium de jaren verstrijken, de glans blijft“

De inbouwapparaten uit het Kosmosdesign overtuigen je met geavanceerde technologie, functies en het moderne, perfecte design met spiegelglas en geïntegreerde handgreep. Het RVS van het Kosmosdesign is voorzien van iXelium nanotechnologie. Het is beter bestand tegen krassen, behoudt langdurig zijn glanzende uitstraling en maakt schoonmaakmiddelen overbodig. www.bauknecht.nl

WPNL-00361 BK Adv Kosmos 190x127mm_v1.indd 1

28-01-16 16:47


Familiebedrijf middelkoop

Nieuw, nieuwer, nieuwst En die keukens, tjonge dat mag wat. “Je moet je showroom ieder jaar vernieuwen met de aller-allerlaatste trends en innovaties. Op de eerste plaats voor je klanten maar ook voor je team. Hier werken ruim veertig mensen met hart en ziel. Allemaal perfectionisten. Hun enthousiasme is van levensbelang. Daar investeer ik graag in. In de crisisjaren zag je sommige keukenbedrijven bezuinigen op het bezoeken van beurzen. Wij gingen met Jan en alleman.” Als keukenman pur sang volgt Hans de ontwikkelingen op de voet. ”Ik verwacht de komende jaren meer vraag naar duurzaam. Denk aan toepassingen met bioboard dat al voor 30% bestaat uit jonge gewassen als mais. En slimmer,” zo betoogt hij. “Keukens, badkamers, alles waar apparatuur bij komt kijken gaat steeds meer met de bewoner mee. Koelkasten die zichzelf aanvullen, badkamers die zelf doorschakelen naar de ideale douchetemperatuur. Apparaten worden steeds meer online verbonden via de smartphone met de bewoner.”

Centraal “Onze locatie is al heel centraal. Wij bedienen klanten uit heel Nederland. Voorbeeld: voor een aantal Rijssense bouwers leveren wij vaak keukens en badkamers voor woningen in de Randstad. Ook zijn wij leverancier voor bouwprojecten in een grote regio. u

FAMILIEBEDRIJF IN BEELD 41


DecorTop® Exclusieve KLEUREN en structuren

Het blad oogt robuust en heeft een voelbare structuur. DecorTop® voldoet aan al uw wensen! Het extra dikke laminaat is exclusief van kleur en is zo natuurgetrouw dat het materiaal moeiteloos een alternatief vormt voor hout of steen. En de mogelijkheden voor een persoonlijk ontwerp zijn vrijwel onbeperkt.

ar ctuur

Unieke kleuren Spoedservice Spoedservice

Spoedservice

Watervast

Voelbaar Unieke kleuren Voelbaar kleuren Extra dik Voelbare grove Unieke Unieke grove structuur grove structuur laminaat structuur kleuren

Extra dik Watervast Watervast laminaat

Voelbaar grove structuur

Unieke kleuren

Vraag naar DecorTop bij Aswa Keukens. Extra Extra dikdik laminaat laminaat

Extra dik laminaat

KEUKENWERKBLADEN Laat u inspireren op www.dekkerzevenhuizen.nl

42 FAMILIEBEDRIJF IN BEELD


advertorial dekker zevenhuizen

DecorTop®

Exclusieve kleuren en structuren

U wilt uw interieur een bijzondere uitstraling geven? Dat kan met decoratief blad als DecorTop! Dat geeft de sfeer van warm hout of krachtig steen en is een lust om naar te kijken, en is tegelijkertijd praktisch in het gebruik.Het blad oogt robuust en de structuur is diep: DecorTop® biedt net een beetje meer power dan een TopLaminaat® keukenblad. Het extra dikke laminaat heeft een voelbare diepe, grove structuur en is

verkrijgbaar in verschillende exclusieve kleuren. Dankzij zijn natuurgetrouwe kleur en structuur vormt een DecorTop® blad zelfs een goed alternatief voor bijvoorbeeld een houten of een stenen blad. DecorTop keukenbladen zijn verkrijgbaar via de keukenspeciaalzaak. Meer informatie: www.dekkerzevenhuizen.nl/keuken/keukenbladen/decortop

Fenix NTM®

Ultra mat en zijdezacht keukenblad

De keuken neemt een uitgesproken plek in, is hightech en trendsettend. Net als het blad met zijn designuitstraling. Kies daarom voor een innovatief en stoer Fenix NTM® keukenblad. Dat toch lekker aanvoelt.Fenix NTM® is een keukenblad met een extreem mat uiterlijk. Het heeft een massieve uitstraling, maar voelt toch zijdezacht aan. Dankzij de onderscheidende nano-

techcoating blijven er bovendien nooit vingerafdrukken achter op het bladoppervlak. En bij normaal gebruik verdwijnen kleine krasjes vanzelf!Fenix NTM® keukenbladen zijn verkrijgbaar via de keukenspeciaalzaak. Meer informatie: www.dekkerzevenhuizen.nl/keuken/keukenbladen/fenix

De ongekende mogelijkheden van

Gehard Glas®

Een designkeukenblad met allure

Uitgesproken of ingetogen; schoonheid kent geen grenzen. Uw keuken staat voor pure beleving. Een designkeukenblad van glas past daar perfect bij. Glas staat prachtig in de moderne designkeuken. Maar glas mag dan eigentijds zijn, het is tegelijk ook tijdloos, zodat u er jarenlang plezier van kunt hebben. Temeer daar het blad niet alleen een luxe uitstraling heeft, maar ook comfor-

tabel is in het gebruik door zijn watervastheid en hittebestendigheid.Bovendien kunt u van datzelfde glas ook de achterwanden laten maken waardoor het perfect op elkaar aansluit.Gehard Glas keukenbladen zijn verkrijgbaar via de keukenspeciaalzaak. Meer informatie: www.dekkerzevenhuizen.nl/keuken/keukenbladen/glas

FAMILIEBEDRIJF IN BEELD 43


pelgrim

Een heldere kijk op

stomen Gezond en bewust eten is inmiddels al geen trend meer, maar een standaard eetpatroon. Minder vet en meer smaak is de wens van velen en met de Pelgrim combi-stoomoven is dit binnen handbereik. Stomen is één van de gezondste bereidingswijzes. Door stomen behouden uw ingrediënten vitamines, kleur, structuur en smaak. Bij stomen is vet overbodig; u gaart immers uw gerechten met stoom.

Stoomze! stoomrecepten 25 stap voor stap eten uit voor lekker en gezond oomoven. de Pelgrim combi-st

Gratis kookboek! Bij aankoop van de Pelgrim combi-stoomoven ont-

vangt u nu het stoomkookboek Stoomze! gratis. Hierin vindt u 25 stap voor stap recepten waarmee u leert stomen met de combi-stoomoven.

De Pelgrim combi-stoomoven kan nog veel meer dan alleen stomen en dit maakt het apparaat ideaal in elke keuken. Want naast stomen kunt u bakken, braden, grillen en verwarmen. Ook kunt u bakken en stomen combineren; wat resulteert in de meest malse vleesgerechten en krokante broden. En, u kunt meerdere gerechten tegelijk bereiden zonder dat ze elkaar in smaak aantasten. Als dat niet mooi makkelijk is! Gezond doordat puur stoom het gerecht gaart De combi-stoomoven van Pelgrim heeft een 100% stoom functie die u heel nauwkeurig kunt instellen tussen 40 en 100°C. Alleen stoom zorgt voor de garing van voedsel waardoor dit nummer één gezondste manier van koken is.


pelgrim combi-stoomoven De Pelgrim combi-stoomoven is verkrijgbaar in een 45 en 60 cm variant in vlekvrij RVS en karakteristiek matzwart. De ovens matchen perfect met andere ovens uit de Pelgrim Mooi Samen lijn. Kijk voor meer informatie op www.pelgrim.nl/combistoomoven.

Smaakvol doordat structuur en smaak behouden blijven De combi-stoomoven van Pelgrim bepaalt aan de hand van de instellingen hoeveel stoom injecties de oven in gaan. Hierdoor behoudt het gerecht zijn natuurlijke vocht, structuur en smaak gehalte omdat deze nooit meer uitdroogt of te snel gaart.

Gemakkelijk doordat de complete maaltijd in 1 keer kan worden bereid In de combi-stoomoven van Pelgrim kan van alles worden bereid. Van aardappelen tot vis en van kalkoenfilet tot prei. Leg de ingrediënten in de stoomschaal, gebruik meerdere schalen voor nog meer ruimte, en ga in de tussentijd even wat anders doen. Bijvoorbeeld lezen met de kinderen of alvast de tafel dekken. Bovendien is er met een combistoomoven weinig reden tot bezorgdheid over het verbranden of overkoken van de gerechten.

Snel door krachtig & regelmatig geïnjecteerde stoom De combi-stoomoven van Pelgrim is een krachtig apparaat. Zo is de stoomtoevoer ontzettend efficiënt waardoor bijvoorbeeld broccoli in 15 minuten klaar

gestoomd kan zijn. Het duurt inderdaad een paar minuten langer dan koken, maar de vitamines blijven behouden. En dat is de belangrijkste winst!

Slim door de hetelucht- en stoomfunctie De combi-stoomoven van Pelgrim is een slim apparaat; naast stomen is het ook een volwaardige hetelucht oven om bijvoorbeeld muffins mee te bakken. Tevens kunnen deze twee systemen worden gecombineerd waarbij u o.a. het lekkerste vlees kunt bereiden. Er zijn 3 opties waarbij u stoom met hetelucht kunt combineren; namelijk maximum, medium en minimum. Rosbief kan bijvoorbeeld perfect worden gegaard door het programma hetelucht + stoom minimum te gebruiken. En door het gebruik van de kerntemperatuurmeter kunt u het vlees perfect rose garen. U kunt zich dus op culinair vlak goed uitleven!

De Pelgrim combi-stoomoven is verkrijgbaar in een 45 en 60 cm variant in vlekvrij RVS en karakteristiek matzwart. De ovens matchen perfect met andere ovens uit de Pelgrim Mooi Samen lijn. Kijk voor meer informatie op www.pelgrim.nl/combistoomoven.

FAMILIEBEDRIJF IN BEELD 45


woordzoeker W

S

R

E

M

A

K

D

A

B

O

R

E

W

O

H

S

N

U

S

K

G

W

K

O

M

O

K

N

V

B

R

O

I

J

T

K

E

L

D

R

A

H

E

E

N

K

O

E

B

A

N

S

B

I

U

E

S

J

M

N

I

N

T

E

R

I

E

U

R

D

E

I

K

E

G

I

D

D

E

E

T

A

N

N

L

K

O

O

P

R

G

R

O

B

M

E

L

U

C

10321-HET opmaak-k_Opmaak 1 14-02-12 11:02 Pagina 1

Badkamers Beton Culemborg design Graniet interieur keukens rainshower sunshower vloeren wokbrander

Vul de woordzoeker correct in, lever ‘m af aan de balie bij Middelkoop en ontvang een gratis, heerlijk frisse Chauvignon Blanc.

Antwoord:

Ook een eigen FAMILIEbedrijf in beeld magazine?

gratis!

Van Heteren AssurantiĂŤn Ve r z e k e r i n g e n

Kerkstraat 35 4191 AA Geldermalsen

&

P e n s i o e n e n

Telefoon (0345) 571291 Fax (0345) 572145

Knikarmschermen Uitvalschermen Screens Rolluiken Markiezen Verandadaken

Internet www.vanheteren.nl E-mail info@vanheteren.nl

hoe dat kan? bel bladmanager fred van kuyen op: 06- 14 44 19 73 of mail: kuyen@lagrouwsc.nl

Uw specialist in schaduw en sfeer

www.sunpoint.nl


Met een Quooker heb je altijd direct kokend water bij de hand. Op ieder moment van de dag en voor tientallen toepassingen. Met de Quooker Fusion heb je zelfs koud, warm én kokend water uit één kraan! De Quooker is zeer zuinig in het verbruik van water en energie, bespaart ruimte en tijd, en is veilig dankzij de dubbel-druk-draai bedieningsknop. Bovendien is de Quooker voorzien van het energielabel A. Ervaar zelf het dagelijks gemak van een Quooker! Bezoek quooker.nl voor meer informatie en stel je eigen Quooker samen.

FAMILIEBEDRIJF IN BEELD 47


Laat u inspireren in het

Miele Inspirience Centre

Vrijblijvend advies op maat

Culinaire workshops

Kosteloze kookdemonst raties

Aan de A2 bij Vianen vindt u het Miele Inspirience Centre. Een inspirerende omgeving, waarin wij u graag deskundig advies over alle Miele-apparaten geven. Ook kunt u er kosteloos deelnemen aan kookdemonstraties in onze Miele-stoomtheaters en bieden wij u een breed aanbod aan culinaire workshops in het Miele Culinary Institute. Kom geheel vrijblijvend langs en doe inspiratie op voor thuis! Kijk op www.miele.nl voor meer informatie en de openingstijden.