Familiebedrijf in Beeld HomeKeuken

Page 1

EEN magazine over

Homekeukens

Afspraak is afspraak

Houtwijck interieur

Meesters in maatwerk

klant aan het woord Je kijgt een goede indruk van het eindresultaat FAMILIEBEDRIJF IN BEELD

1


Met de nieuwe Quooker CUBE haal je nu ook koel bruisend en gefilterd water uit de Quooker-kraan. In een handomdraai geniet je van een glas tintelend fris water of maak je de lekkerste limonades en cocktails. De CUBE komt onderin het keukenkastje naast het Quooker-reservoir te staan. Zo haal je alles uit ĂŠĂŠn kraan: kokend, warm, koud, bruisend en gefilterd water. Kijk op quooker.nl voor meer informatie.


HOMEkeukens voorwoord familiebedrijf in beeld

Beste lezers, De laatste decennia is er veel veranderd in de manier waarop we onze aankopen doen. Internet heeft in rap tempo voor een belangrijk deel de plaats van de winkelstraat ingenomen om ons te oriënteren en aankopen te doen. Voor veel branches is dit een zogenoemde ‘game changer’ geworden en wie niet tijdig mee ontwikkelde kreeg het zwaar. Ook binnen de keukenbranche is er veel veranderd. Weliswaar is het werkelijk aankopen van de keuken via internet (nog) een brug te ver, het oriënteren op verschillende producten en aanbieders is niet meer denkbaar zonder het internet. HomeKeukens is ontstaan vanuit de veranderingen die enige decennia geleden in gang zijn gezet, met een unieke werkwijze betekende dit het begin van een andere koers in de kijk op de showroom. Tijd is een kostbaar begrip geworden. U wilt totaal ontzorgd worden op het moment en de plaats die u op dat moment het beste uitkomt. Hierdoor wordt iedere vraag uniek, ieder gesprek uniek, elk advies uniek en elke reis naar het eindresultaat uniek.

Met onze unieke rijdende showroom maken we in een handomdraai van uw woning de showroom. Op het moment en de plaats die u het beste past. Onze verkopers worden assistent inkopers en begeleiden u bij het maken van de beste keuzes. Voor u ligt een kijkje in de keuken van HomeKeukens en Houtwijck Interieur. In samenwerking met Familiebedrijf in Beeld geven we u een beeld van onze aanpak, maar leest u ook de ervaringen van onze collega’s, klanten en samenwerkingen met leveranciers. Wij wensen u veel leesplezier en zien u graag terug. Gewoon bij u thuis. Hartelijke groet, Andries Bakker en Bart van der Heide

U wilt ontzorgd worden en zeker weten dat uw aankoop naadloos aansluit bij uw wensen en uw situatie. Na de digitale oriëntatie is het dus van belang dat een specialist met u meekijkt in de keuzes die u al (deels) besloten hebt te gaan maken. Met dit als vertrekpunt is de showroom een overbodige kostenpost geworden. De talloze opstellingen dienen alleen nog ter inspiratie terwijl u dit stadium digitaal al voorbij bent.

colofon

www.homekeukens.nl Home keukens is een uitgave van

Realisatie en coördinatie

Vormgeving en opmaak

Familiebedrijf in Beeld

Govert Lagrouw

Lagrouw Communicatie

Hoogstraat 16

Tekst

Sales

4251 CL Werkendam

Govert Lagrouw

Fred van Kuyen, 06-14 44 19 73

T 0183-401078

Eindredactie

M 06-51200448

Govert Lagrouw

www.familiebedrijfinbeeld.nl

Fotografie

Dokwerkerstraat 1, Ridderkerk

info@lagrouwsc.nl

Lagrouw Communicatie

(085) 10 44 55 2, www.homekeukens.nl FAMILIEBEDRIJF IN BEELD

3


BRENGT ZELFS DE MEEST COMPLEXE SMAKEN NAAR EEN HOGER NIVEAU Elke maaltijd moet een belevenis zijn. Daarom hebben wij de SteamPro combi-stoomoven met verschillende bakmodi ontwikkeld: hetelucht, stoom en een combinatie van beide. Dankzij de sous-vide functie worden smaken en voedingsstoffen tijdens het bereidingsproces verzegeld. Op die manier worden bijzonder smakelijke resultaten bereikt. Ongeacht of u vlees braadt, brood bakt of een dessert bereidt, u kunt er zeker van zijn dat u kookt op een geheel nieuw niveau. Ontdek meer op AEG.NL

AEG SteamPro 202x125.indd 1 4 FAMILIEBEDRIJF IN BEELD

6-9-2018 10:58:07


HOMEKEUKENS inhoudsopgave familiebedrijf in beeld

Klant aan het woord Wim Kok en John van Rees Middelwatering Bouw

De directie stelt zich voor: Bart van der Heide en Martin van Beilen

Home keukens voelt zich thuis in uw huis

07

19

De samenwerking is meer dan top

15

Jan en Lianne van Rossem Klanten van Houtwijck Interieur

Ik wist wel wat ik wilde maar kon dat in een keukenshowroom niet vinden

Familie van Utrecht Klanten van HomeKeukens

je krijgt vooraf een goede indruk van het eindresultaat

10

FAMILIEBEDRIJF IN BEELD

5


HomeKeukens het ontstaan van familiebedrijf in beeld

Je keuken kopen in een nieuwe tijd Boeken koop je in een boekwinkel, een auto bij de dealer, een kostuum in een herenmodezaak. Alhoewel, via internet kun je tegenwoordig natuurlijk ook alles online kopen. Denk aan Tesla, het meest succesvolle automerk, zonder autoshowroom! Zover is het in keukenland nog niet.

6

FAMILIEBEDRIJF IN BEELD


Martin van Beilen: “Zorgen dat alle Bart van der Heide: Focus op materialen goed en op tijd binnen zijn kwaliteit onderscheidt ons met het voor levering bij de klant.” overgrote deel van de keuken zaken.

M

Maar de weg naar de keukenshowroom kunt u zich besparen sinds de komst van HomeKeukens. Dit keukenbedrijf nam afscheid van de keukenshowroom en legt het accent volledig op de keukenwens van de consument. Dat bleek een schot in de roos. In een paar jaar tijd groeide het idee uit tot een snelgroeiend bedrijf. We spraken met het MT (Management Team) bestaande uit Martin van Beilen en Bart van der Heide. De mannen zijn verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding. Bart als directeur, Martin als operationeel manager. Beiden kunnen bogen op een lange carrière in de keukenbranche. Routiniers ondanks hun jeugdige voorkomen. Het bedrijf heeft in Ridderkerk een eigen magazijn waar alle keukenonderdelen en de keukenapparaten op twee weken voor levering / montage binnenkomen. Vervolgens wordt met eigen monteurs en eigen transportdienst alles naar de klant gebracht en geïnstalleerd. Alles zelf doen en zo min mogelijk inhuur van externen maakt de kans op fouten kleiner, de betrokkenheid groter en het eindresultaat beter. Bart en Martin fungeren als spil waar veel om draait. Ze zorgen ervoor dat de verschillende specialis-

ten zo goed samenwerken dat ieder project een succes wordt. En dat is belangrijk. Want als de een verkeerd meet, bestelt de ander, als hij niet uitkijkt, de verkeerde maat. Gelukkig is die kans klein. Maten worden altijd in het werk nagemeten. Check. Nadat de keuken verkocht is wordt de order overgedragen van verkoper aan de orderverwerker. Martin heeft daarover de supervisie. “Eigenlijk is mijn werk terug te brengen tot één doel: Zorgen dat alle materialen goed en op tijd binnen zijn voor levering bij de klant. We zijn beschikbaar voor de klant om vragen te beantwoorden. Ik zorg ervoor dat de keukentekeningen definitief worden gemaakt en in de persoonlijke, online klantomgeving worden gezet. Dat deze keukentekeningen tot op de millimeter moeten kloppen is cruciaal.” Bart beaamt Martin zijn visie op kwaliteit. ”Focus op kwaliteit en communicatie is wat ons onderscheidt. Om deze reden hebben wij alle facetten in eigen beheer.” Waar beide heren trots op zijn is de gratis keuken-APK. Iedere keukenkoper krijgt na vijf jaar een gratis check of de keuken geen haperingen vertoont. Waar maak je dat nou mee?

FAMILIEBEDRIJF IN BEELD

7


Van Vugt Service goed in elektra en renovatie Wij hebben ruime ervaring met alle voorkomende werkzaamheden die betrekking hebben op het voorbereiden van uw keuken. Daarbij valt te denken aan alle werkzaamheden voor het aanpassen van het leidingwerk, zowel elektra als loodgieterswerk. Maar ook het coรถrdineren en uitvoeren van overige werkzaamheden zoals stucwerk, gaten boren voor afzuiging etc. Ervaar het gemak van alle werkzaamheden onder 1 dak.

E: info@vanvugt-service.com

W: vanvugt-service.com

T: 0613687998

RENOVATIE | BEVEILIGINGSSYSTEMEN | ELEKTROTECHNIEK | ONDERHOUD


Homekeukens adviseur aan het woord familiebedrijf in beeld

Komt bij u thuis met ideeën HomeKeukens komt met u thuis met ideeën

H

Het individu staat altijd centraal. Een keuken is immers het verlengde van iemands persoonlijkheid.” Gewapend met frontjes, stalen en boeken in zijn HomeKeukens-bus rijdt Hans door heel Nederland “Ik kan gelijk zien wat de stijl van mensen is. En bewoners krijgen een goed beeld van hun nieuwe keuken door mijn 3D presentatie. Dat is heel gaaf. Wij krijgen veel complimenten over de professionaliteit van die tekeningen. Net of je in je nieuwe keuken rond kunt lopen. Wat momenteel de trends zijn? Matzwart is het nieuwe wit natuurlijk. Wat verder opvalt is dat door alle stijlen heen (modern, landelijk) de keukens steeds strakker worden. Tierlantijntjes zijn uit, greeploos is in. Natuurlijke kleuren voeren de boventoon. Wat je ook veel ziet zijn combinaties in het materiaalgebruik. Hout en kunststof bijvoorbeeld. Waar ook veel vraag naar is zijn de betonlook en industriële keukens. Maar ach, het is en blijft je

Hans Harlaar heeft veel ervaring in het advies bij mensen thuis. Als Hans bij je binnenkomt beginnen zijn hersenen automatisch te tekenen. “Ieder huis is uniek. Het is altijd weer anders. Dat zie je het beste als je bij de mensen binnen bent.” eigen stijl, dat staat voorop.” Het is geweldig om te zien hoe de adviseurs van HomeKeukens hun klanten verrassen. Door een uniek plan aan de oude keukentafel te ontwerpen, ontstaat de nieuwe. Met een grote glimlach op hun gezicht, zien de klanten hoe hun nieuwe keuken geboren wordt. De adviseurs van HomeKeukens werken alles uit in een 3D computerprogramma. Geen potlood, passer en papier. In virtual reality ervaart u de beleving om in uw nieuwe keuken rond te lopen. Eh, alleen de knopjes werken nog niet… Er is dan geen twijfel meer mogelijk, deze keuken

moet het worden. Die belofte maakt HomeKeukens waar. Een unieke combinatie van vergaande creativiteit en alles in eigen hand houden. Ze vinden het een uitdaging om een keuken te ontwerpen die de verwachtingen van de klant overtreft.

Nieuw en renovatie Een nieuwe keuken is een hele stap. Gelukkig is HomeKeukens ook gespecialiseerd in het renoveren van bestaande keukens. Met een nieuw werkblad, nieuwe fronten of het vervangen van apparaten krijgt uw bestaande keuken weer een frisse look. Garantie en APK Dat HomeKeukens alle vertrouwen heeft in de kwaliteit blijkt wel uit de unieke keuken-APK. Binnen vijf jaar na aankoop, gelijk aan de garantieperiode, wordt uw keuken kosteloos nagelopen en waar nodig bijgesteld. Een unieke service.

FAMILIEBEDRIJF IN BEELD

9


HomeKeukens Klant aan het woord Familiebedrijf in beeld

Je krijgt vooraf een goede indruk van het eindresultaat Paul van Utrecht (eigenaar 4com.nl) is als zakenman wel wat gewend. “Veel bedrijven gebruiken de kreet ‘afspraak is afspraak’. Maar dat is een cliché, want lang niet allemaal komen ze dat na. Bij HomeKeukens is het wel echt waar.

10

FAMILIEBEDRIJF IN BEELD

ten met ruimte voor een koffieapparaat, oven en ovenmagnetron worden gekenbij homekeukens is merkt door een carbon afspraak afspraak afwerking in een look van grovig hout.” Geen eenheidsworst, zoveel is duidelijk. “Wij wisten heel goed wat we wilden en bij HomeKeukens hebben ze heel goed naar ons geluisterd. De adviseur die bij je langs komt heeft alle stalen bij zich voor de fronten en de werkbladen. Hij tekent alles in 3D zodat je een goed beeld krijgt van het eindresultaat. Heel duidelijk. Als de kinderen op bed liggen komt hij bij je langs, op het moment dat ons dat het beste schikt.”

A

Als je daar een afspraak mee maakt gebeurt het ook zo. Ze komen op de datum van afspraak en gebruiken precies de hoeveelheid tijd die ze ingepland hebben. Prettig en vakkundig. Dat werkt heel fijn.” Samen met zijn vrouw Rianne en hun gezin woont de familie Van Utrecht in een woonboerderij in Dordrecht. Paul als ondernemer en zijn vrouw als bezige bij met haar verloskundige praktijk hebben weinig tijd ‘over’ voor bezoekjes aan een keukenshowroom. Druk, druk, druk. Hun thuis is echt een rustpunt. Als je dat thuis zou kennen begreep je ook waarom. De enorme, maar zeer grondig gerenoveerde, woonboerderij is 300 jaar oud en inmiddels van alle gemakken voorzien. Je denkt; Dordrecht is stads wonen, maar hun huis aan de Zeedijk kijkt van heinde en verre uit over de landerijen van de Dordtse Biesbosch. Groene akkers in plaats van drukke straten. Een comfortabele plek om als gezin bij elkaar te zijn. De keuken dient hier als centrale ontmoetingsplek. Van Utrecht: ”Je zou kunnen zeggen een landelijk ontwerp met strakke details. Het kookeiland is modern, de hoge kas-


HomeKeukens Klant aan het woord Familiebedrijf in beeld

HomeKeukens komt bij de mensen thuis. In het geval van Corine en Jaco Lingen is dat een varend thuis. Hun binnenvaartschip de Damiate is sinds een jaar hun eigendom. Dit droge ladingschip van 85 meter lengte vervoert veevoer, tarwe en graan. Meestal op rivieren in België, Nederland en Duitsland.

HomeKeukens aan boord

O

Op het moment dat we Corin spreken glijdt hun schip over gaan zien. Ik ben helemaal niet in de bus geweest. Die methode werkt de woelige baren van de Franse Moezel. Samen met haar echt supergoed. We hadden gelijk de timmerman erbij die de woning man Jarco en drie kleine meiden is ze bijna altijd van huis. moest verbouwen zodat we zeker wisten dat de maten en de tekeninAl is dat huis natuurlijk ook hun schip. “Toen we het kochten gen in één keer goed waren. Alles paste. De monteurs werkten heel fijn wilden we flink wat verbouwen en ook een nieuwe keuken. samen met onze timmerman. In overleg is de afzuigkap later geplaatst. Ga maar eens met drie kleine meiden een keukenshowroom bezoeken… Al met al duurde de montage krap twee dagen. Dat vonden wij heel Dat kost je veel tijd en je hebt moeite om snel.” Met het resultaat is Corine erg blij. De je aandacht erbij te houden. HomeKeukens eiken houtlook keuken met een zwart aanrechtkwam bij ons langs aan boord, dus dat was blad met een werkje erin, is een echte eye‘Ik kan iedereen echt veel handiger. Qua prijs ben je goedcatcher aan boord. Ze zal dan ook niet aarzelen aanraden om met koper uit. We wisten al wel een beetje wat om mensen in haar omgeving aan te raden met homekeukens in we wilden. Met behulp van hun stalen en HomeKeukens in zee te gaan. op basis van de 3D tekeningen kregen we zee te gaan’ een goed beeld hoe de keuken eruit zou

FAMILIEBEDRIJF IN BEELD

11


Greeploos

NOLTE KEUKENS Vele mogelijkheden en stijlen

Modern

Duitse keukens staan bekend om hun degelijkheid en Nolte keukens zijn daar geen uitzondering op. Bovendien, zoveel mensen, zoveel wensen. Dat geldt ook voor de inrichting van uw keuken en de rest van uw huis. De een kan van een moderne inrichting houden en de ander juist van klassiek. Om iedereen een droomkeuken te bieden voeren we een zeer uitgebreid assortiment Nolte Keukens. Er is altijd een keuken is die bij uw wensen en huis past.

Landelijk


Tijdloos

www.noltekeukens.nl


Inductiekookplaat met geïntegreerde afzuiging Een open keuken zoals deze is bedoeld, ervaar onbeperkt vrij zicht tijdens het koken. Met de inductiekookplaat met geïntegreerde afzuiging zijn prachtige keukenontwerpen mogelijk, zowel in wand- als eilandopstelling. Door het ontbreken van een hangende afzuigkap, is een harmonieuze oplossing gecreëerd. De combinatie van de vrije zichtruimte, het sociale aspect en de ruimte om je culinair uit te leven kan gerust ideaal worden genoemd.

Ontdek het op www.atag.nl 14

FAMILIEBEDRIJF IN BEELD


HomeKeukens Klant aan het woord Familiebedrijf in beeld

Afspraak is afspraak

W

We spreken met directeur Wim Kok en zijn projectleider John van Rees. Wim legt uit dat Middelwateringbouw in de 20 jaar van haar bestaan het nakomen van afspraken altijd als uitgangspunt heeft gehouden. Wim: “Dat lijkt heel logisch maar zo gaat het niet altijd in de bouw. Helaas.” We danken de groei van dit bedrijf aan vaste opdrachtgevers die steeds weer terugkomen. Dat zegt genoeg.” Onder die opdrachtgevers zitten grote namen als Hitachi, KLM, Coca-Cola en Nokia. Twintig jaar geleden startte Middelwatering met voornamelijk nieuwbouw van particuliere woningen. John van Rees: ”We werken tegenwoordig ook veel in de utiliteitssector. Daar zijn ze nog niet altijd gewend aan het hoge afwerkingsniveau dat wij hanteren. Maar dat zorgt er wel voor dat we steeds terug mogen komen. Onze ambachtelijke instelling danken we aan de oorsprong van ons bedrijf: bouwen voor particuliere opdrachtgevers. Voor particulieren is hun huis hun alles. Je moet daar ontzettend netjes voor werken en dat doen we.” Middelwatering bouwt dus zowel voor particulieren als voor de zakelijke markt. In de utiliteit is het bedrijf naast renovatie en onderhoud ook actief met nieuwbouw. Keukens gaan bijna allemaal naar HomeKeukens. Van Rees: ”We staan hetzelfde in de wedstrijd. Bij HomeKeukens zijn ze ook sterk gericht op klanttevredenheid. Net als wij danken ze daar hun bestaan aan. Nette mensen, eerlijke prijs en korte lijnen. Hun mobiele showroom, want zo noem ik het, is een uitkomst. Vooral omdat ze ook bereid zijn om ’s avonds naar de mensen toe te gaan. In die showbus hebben ze alles bij zich. Zo kunnen mensen in hun eigen huis gelijk zien welke kleuren en materialen het best passen bij hun interieur. En ze hoeven er niet

Het smaakvolle en modern vormgegeven bedrijfspand van deze bouwer zet gelijk de toon. Bijna landelijk gelegen met een heerlijk uitzicht over Rotterdamse bedrijvigheid. Fraai voorzien van alle gemakken (lift in glazen constructie) merk je aan alles; dit bedrijf kan bouwen.

Wim kok en john van rees

voor de deur uit. Of neem nou de overheid. Wij werken veel voor scholen, verzorgingshuizen en brandweerkazernes. Meestal zijn daar meerdere partijen bij betrokken. Leerkrachten, bestuur, conciërges. Die kunnen dan samen in de mobiele showroom hun keus maken.” Bijkomend voordeel van HomeKeukens is het collega bedrijf binnen de HomeGroep, Houtwijck genaamd. Dit bedrijf maakt zelf keukens en interieur op maat. Bijvoorbeeld voor een school in Bodegraven, Verhoeff-Rollmanschool, heeft Houtwijck naast de keuken op maat ook voor bijpassende kasten, lambriseringen, balie en bar gefabriceerd. Helemaal op maat.” Wim Kok:” HomeKeukens dankt haar groei aan mond-tot-mondreclame. Net als wij. Wij plaatsen niet voor niets onze referenties op de website, met naam en toenaam. Vaak vraag ik aan een potentiële opdrachtgever om gewoon eens bij een vorige klant van ons langs te gaan. Hoe is dat bevallen? En heus, wij maken ook weleens fouten. Maar het gaat erom hoe je die oplost. Onze afdeling after sales is altijd ruimhartig. Pas nog kregen wij een ‘klacht’ van een opdrachtgever over een woning die wij negen jaar geleden hebben gebouwd. Laten we eerlijk zijn, de meeste bouwers verwijzen gelijk naar de garantiebepaling die is verlopen. Onze mensen niet. Die gaan eerst gewoon eens kijken. Wat zegt je eigen gevoel in zo’n geval? Heeft die klant een punt, of niet? Bijna altijd ligt de waarheid dan in het midden en kom je er samen wel uit. Klanten hebben heus wel begrip.” John en Wim hopen van harte dat de relatie met HomeKeukens nog lang bestendig blijft. “We hebben samen dezelfde uitdaging, hoe kun je groeien met behoud van kwaliteit? Dat is de kunst.” www.middelwateringbouw.nl

FAMILIEBEDRIJF IN BEELD

15


Meesters in maatwerk Als u zoekt naar een nieuwe keuken dreigt u soms te verdwalen. Omdat u door het bos de bomen niet meer ziet. Merken, acties, showrooms, verkopers, trends, allemaal prikkels. De één nog aantrekkelijker dan de ander.

A

Alleen, de keuken die u zoekt en bij u past komt u nergens tegen. Allemaal net niet. Maar het kan anders. Bij Houtwijck Interieur begint u bij het begin. Daar praat u met de man die het maakt. Zelf. Van hout. Ambachtelijk en precies op maat. Massief, gelamineerd, in alle houtsoorten die u maar wenst. Landelijk of modern, trendy of klassiek. Voor Carlo Vos maakt dat niet uit. Carlo zijn handen maken wat zijn ogen zien. Hij is de maker van uw wensen. Het gevolg is een unieke keuken zoals er maar één is op de hele wereld. Uw keuken, als verlengstuk van uw persoonlijkheid. Afgestemd op uw smaak en stijl. Passend in de look and feel van uw totale interieur. En bij die keuken blijft het niet. Want vaak genoeg maakt Carlo ook nog het dressoir of de buffetkast of haardombouw in hetzelfde ontwerp als de keuken. En over dat ontwerp gesproken, dat is meer dan een schetsje op een tekenblok. In detail wordt u in een 3D-animatie een fascineren16

FAMILIEBEDRIJF IN BEELD

de kijk in de toekomst gegeven. De keuken van uw dromen; zo wordt ie! Daarmee vertaalt Houtwijck een goed idee naar een prachtig, persoonlijk en handgemaakt product. Met de passie. Of zoals Carlo het zelf altijd zegt: ”Van jongs af aan ben ik bezig met handgemaakte keukens en interieur. De persoonlijke aandacht voor detail maakt ieder project uniek”. We trekken de lijn van persoonlijke aandacht nog wat verder door. Want Houtwijck Interieur ontzorgt u van a tot z. Ontzorgen, u weet wel, een beetje een modebegrip. Maar bij Houtwijck gaat het echt zo. Ga maar na. Houtwijck doet alles zelf. Monteren en installeren, keukenblad leggen, apparaten en spoelbak plaatsen. Geen onderaannemers, dus minder kans op ruis. En weet u wat ook zo mooi is: tijdens de bouw van uw keuken kunt u gewoon een kijkje nemen in de werkplaats: daar staat ie, uw keuken! www.houtwijck.nl


Houtwijck interieur

Ongekende mogelijkheden / Ambachtelijk maatwerk / Eigen montage / Volledig verantwoordelijk / Vaste contactpersoon

“De levering en montage doen we in eigen beheer waardoor u verzekerd bent van de aandacht die het verdient.”

FAMILIEBEDRIJF IN BEELD

17


HomeKeukens leverancier aan het woord Familiebedrijf in beeld

Bij Jetstone heb je

Keuze te over Bij de aanschaf van een nieuwe keuken komt veel kijken. Keuze te over. Maar misschien is het een idee om eerst eens de keuze van het werkblad te bepalen.

J

John van den Heuvel, directeur van Jetstone, heeft een duidelijk advies. “Een werkblad is eigenlijk net zoiets als het deksel van een doos waar je bovenop kijkt. Wat er in zit zie je niet. Maar het deksel zie je wel. Zo is het met een werkblad van je keuken ook. Zo’n blad is heel bepalend voor het uiterlijk van de keuken. Een werkblad is sfeerbepalend voor een keuken.”

Jetstone is op de hoogte van de laatste trends en mede hierdoor een graag geziene leverancier van keukendetaillisten als HomeKeukens. Materialen met een betonlook zijn nog steeds populair. Maar opvallend zijn ook de opkomst van werkbladen met een marmer- of natuursteenlook en moderne varianten van terrazzo. Unikleuren zijn juist uit.

Jetstone splitst haar assortiment in vier materiaalsoorten, waarbij er in iedere prijsklasse wel iets te vinden is. Natuursteen is duurzaam en geeft een fraaie unieke uitstraling. Composiet heeft echter de laatste jaren de markt veroverd vanwege de combinatie van praktische eigenschappen en een groot scala aan kleuren en patronen. Upcoming is keramiek. Het materiaal is bijzonder kras-, hitte- en vlekbestendig, uiterst praktisch en verkrijgbaar in tientallen kleuren. De nieuwste toevoeging aan het assortiment is Dekton, met technieken en ingrediënten uit de keramiek-, glas en composietindustrie.

18

FAMILIEBEDRIJF IN BEELD

Jetstone is opgericht in 1993 en wordt geleid door John van den Heuvel. Het plaatmateriaal komt onder andere uit België, Italië, Spanje en Israël en wordt hier op maat verwerkt. Het Brabantse familiebedrijf heeft in totaal 240 medewerkers, een showroom waar particulieren terecht kunnen voor materiaalkeuze en twee moderne productielocaties. Het complete productieproces wordt volautomatisch aangestuurd: zagen, polijsten en uitsparingen maken. Daardoor hanteert het bedrijf korte levertijden van vijf tot tien dagen.

HomeKeukens is al jaren klant van Jetstone en werkt graag met de leverancier samen. De korte lijnen zijn bijzonder efficiënt. Jetstone ervaart die prettige samenwerking ook: “Bij HomeKeukens waarderen ze onze flexibiliteit. Wij kunnen snel schakelen en denken mee.” Net als HomeKeukens is Jetstone servicegericht en klantgericht. ”Een order is veelal in een paar dagen afgehandeld. De chauffeurs helpen zelfs mee om het aanrechtblad op de keuken te leggen. Dat is een service van ons die wordt gewaardeerd. En mocht er eens iets misgaan, dan willen we het goed en snel samen met de klant oplossen. Alleen op die manier kun je het vertrouwen in elkaar behouden.” www.jetstone.nl


Houtwijck interieur Klant aan het woord Familiebedrijf in beeld

Fleurig en handgemaakt

De winkel van Lianne van Rossem in Nieuwerbrug heet Fleur&Geur (www.fleurengeur.nl). Als je haar spreekt begrijp je die naam heel goed. Want Lianne kan heel ‘fleurig’ vertellen over haar nieuwe keuken die door Houtwijck handgemaakt werd geproduceerd.

E

Een keuken van massief eiken in landelijke stijl. Helemaal naar haar zin. “Ik wist wel wat ik wilde maar kon dat in een keukenshowroom niet vinden. Via via leerde ik Andries Bakker kennen die mij vertelde over zijn bedrijf Houtwijck Interieur.” En zo geschiedde. Andries kwam langs om de wensen van Lianne aan te horen en te vertalen in een keukenontwerp op maat. Gemaakt van eikenhout maar bepaald niet ouderwets. Eyecatcher is ongetwijfeld de zandstenen schouw van 300 kilogram met daarin een AGA-fornuis. In de kastjes heeft Houtwijck metalen strips gemonteerd die het ‘werken’ van het hout tegengaan. “We hebben heel lang gezocht naar de juiste houtsoort. Aan alles is gedacht.” Een keuken op maat laten maken betekent dat er meer kan. Bijvoorbeeld de kastdeurtjes zijn nu 55 centimeter, terwijl 60 cm gebruikelijk is. Maar dan passen er geen stollen omheen, die het geheel nou juist

zo authentiek maken.” We vragen haar of ze het niet een griezelig vond zo’n keuken op maat? Je weet immers niet precies wat je krijgt, zoals met een showroomkeuken. “Nee, dat is juist helemaal niet eng. Je krijgt vooraf een 3D-tekening van Houtwijck die heel realistisch is. Ook een keukendeur en een staal van het blad. Dan zie je vooraf net zoveel als met een showroomkeuken hoor.” Wat haar ook goed bevalt zijn de korte lijnen en afspraak is afspraak mentaliteit van de keukenmakers. “Met de medewerkers van Houtwijck hebben we goed contact. Als je ze belt weten ze gelijk wat je bedoelt. Ik kon daarom ook nog op het laatst een paar dingen veranderen. Heel flexibel.” De werkwijze van Houtwijck is puur en ambachtelijk. De sfeer die dat oproept doet ook sterk denken aan de uitstraling van Lianne’s winkel Fleur&Geur. Ze doet de aankleding van interieurs met veel aandacht voor details. Verlichting, kleuradvies en bijzondere oude, unieke stukken binnen de landelijke en sobere woonstijl. Unieke stukken, net als de keukens van Houtwijck. FAMILIEBEDRIJF IN BEELD

19


Nieuw

72 liter

E XC E L L E N T EXCLUSIEF

Inventum introduceert een lijn exclusieve apparaten, met exclusieve features voor een exclusieve, aantrekkelijke prijs. De apparaten hebben een luxe afwerking van hoogwaardige materialen. Met aandacht voor het design is op ieder detail gelet. De apparaten zijn niet alleen mooi, maar ook functioneel. Ze zijn uitgerust met de modernste technologieën en hebben tal van opties en functionaliteiten. Excellent Exclusief tilt elke keuken naar een hoger niveau!

met magnetron functie!

4 dubbel

Zwart RVS IMC6272BK - Oven met magnetronfunctie • nis 60

5

Inventum maakt ‘t moment

OPEL CENTRALE, VANZELFSPREKEND

Meer dan 45 jaar geleden werd Opel Centrale Groep Met behoud van de eigen identiteit groeide het opgericht in Papendrecht door de ondernemersfamiliebedrijf naar een volwassen en betrouwbare familie van der Burg. De eerste generatie koos mobiliteitspartner in de regio en dat is te ervaren in destijds voor de regio Drechtsteden omdat het de showrooms in Papendrecht en Sliedrecht. Daar is gebied nog volop in ontwikkeling was. 25 jaar het modellengamma van Opel te zien, van de nieuwe later nam hun dochter Dianne ter Borg - van Opel Corsa, tot de uiterst zakelijke Insignia en de milieuder Burg het stokje over. vriendelijke volledig elektrische Ampera en de Corsa E opelcentrale.com | 078 615 5500 | Rembrandtlaan 1, Papendrecht


Homekeukens Medewerker aan het woord Familiebedrijf in Beeld

Als keukenmonteur van HomeKeukens komt Gert de Jager overal. Oud, jong, modern, landelijk, eigenlijk is de stijl van de klant hem om het even. Het zijn de mensen die het hem doen.

Eind goed al goed als alles past

De landelijke stijl van de keuken in aanbouw zal er prachtig passen. Gert legt uit dat het monteren van een keuken een uiterst precies karwei is. “De maten zijn allemaal voorgemeten. Maar in zo’n oude woning weet je dat de muren ’werken.’ Dat betekent dat je alles in het werk moet nameten en waar nodig aanpassen.” Voor Gert is dat laatste geen probleem. Voor hij bij HomeKeukens kwam werken had hij al heel wat jaartjes ervaring opgedaan als interieur- en meubelmaker. Neem deze keuken voor de familie Van Mourik. Het keukenblad (Jetstone) moet hier haaks doorlopen in de vensterbank. Op zich al niet zo simpel, maar zeker als je weet dat de muur van die hoek niet precies recht staat. “Huizen zoals deze, die misschien wel tweehonderd jaar oud zijn, zijn nooit recht. Dat geeft niet, ik maak gewoon zelf de passtukken.”

Gert de Jager (40) oude huizen zijn kreeg het meubelmanooit recht, geeft ken met de paplepel niet, ik maak zelf de ingegoten. “Mijn vader passtukken was ook interieurbouwer. Als achtjarig jongetje ging ik al met hem mee. Het mooiste aan dit vak is toch het eindresultaat. Dat alles op het laatst wordt gefinetuned en past. Eind goed al goed.” Over zijn contact met kantoor en de planning is hij erg te spreken. Ik weet al ruim van tevoren waar ik allemaal naar toe moet. Die jongens op de zaak hebben het goed voor elkaar.” En toch, hoe enthousiast Gert ook is over het monteren van de keukens, het zijn de mensen, de klanten waar zijn meeste verwondering naar uitgaat. “Echt, ik monteerde pas nog een keuken bij mensen die 80 jaar oud waren. 80! En de dag daarna kom ik weer bij een stel starters. Je maakt het allemaal mee. Wat al die klanten gemeen hebben is dat wij ze blij maken met iets moois.”

I

“Iedereen is anders. Wij komen vrij veel bij christelijke mensen maar de laatste tijd wordt het steeds breder. Dat vind ik juist wel interessant.” We spreken Gert als hij bezig is met het monteren van een nieuwe keuken bij de familie Van Mourik in Nieuwerkerk aan de IJssel. Hun idyllische dijkwoning was toe aan een lichte metamorfose waar een nieuwe keuken niet in mocht ontbreken.

FAMILIEBEDRIJF IN BEELD

21


> D E C O R AT I E V E O P P E R V L A K K E N V O O R H E T I N T E R I E U R

GETACORE THINK OF A NEW DIMENSION Getacore is een acryl gebonden materiaal met een gesloten oppervlak. Dit maakt het onder andere geschikt voor toepassingen waar het draait om hygiëne en intensief gebruik.

WAAROM GETACORE? • Productie is op ca. 300 km afstand • Thermisch vervormbaar • Naadloos verlijmen mogelijk • Herstelbaar • Kleurvast

Kijk voor samples en meer informatie op WWW.IBOMA.COM | WWW.GETACORE.NL

Heeft u zelf een familiebedrijf en wilt u ook een kosteloos magazine? www.familiebedrijfinbeeld.nl

Iboma Lopik BV Ambachtsweg 6, 3411 MJ Lopik | 0348 55 8100

WWW.BAKKER-BOUW.NL

info@bakker-bouw.nl


Industrieweg 4A 8263 AC Kampen

 038 8500776 www.warmtestore.nl


UNIEKE

KIES UW KEUKEN BIJ U THUIS

KEUKENFORMULE Wij zijn de meest flexibele keukenspecialist van Nederland. Met onze compleet uitgeruste showroombus brengen wij een uitgebreide collectie bij u thuis. Uw woning is onze showroom!

Inspiratie op doen? Ga naar:

www.homekeukens.nl

DIT MAAKT ONS UNIEK: Het hele traject in eigen beheer

1

2

3

WIJ KOMEN NAAR U TOE: NAAR DE PLEK WAAR DE NIEUWE KEUKEN KOMT.

U KIEST DE MATERIALEN WAARMEE WIJ TER PLEKKE HET 3D-ONTWERP MAKEN.

WIJ MONTEREN UW KEUKEN EN STAAN OOK NA OPLEVERING GARANT VOOR KEUKENPLEZIER!

Uw nieuwe keuken direct bekijken met Virtual Reality Geen aanbetaling


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.