Familiebedrijf in Beeld Keukencentrum Berkers

Page 1

FAMILIEBEDRIJF

in beeld

Keukencentrum Berkers

Open en eerlijk zakendoen Medewerkers aan het woord “Goede klik met werkgever”

Leveranciers aan het woord

“Ook als er iets mis gaat willlen we het goed en snel oplossen”

Klant aan het woord “Een dikke 10 voor Berkers”


model 2630

wave_adv190x265 Berkers.indd 1

08-06-18 13:18:


VOORWOORD | familiebedrijf in beeld Keukencentrum Berkers

Beste lezers, De laatste jaren zien we een duidelijke herwaardering van het familiebedrijf. Ons vakblad heeft tot doel om voorbeelden van dit type bedrijven op te sporen en te presenteren. Prachtige parels in alle takken van de economie. Familiebedrijven worden namelijk gekenmerkt door een hechte keten, gefundeerd op gedegen bedrijfsvoering, passie, hoge betrokkenheid van de medewerkers en een directie die het langetermijnbelang voorop stelt. Familiebedrijf in Beeld is spokesman van de directie en interviewt klanten, leveranciers en medewerkers. We bieden een levendig beeld van deze dynamische bedrijven. Zo mochten wij het verhaal maken over Keukencentrum Berkers in het Brabantse Deurne. Een vertrouwde naam sinds 1974 waar directeur Ad van de Meulenreek vanaf 2016 zichzelf de eigenaar van mag noemen. “Ik wil keukens verkopen op een manier waarop ik zelf ook behandeld wil worden”, aldus Ad. Een uitspraak die hem typeert. Bij Ad is zo’n kreet meer dan een mooie slogan. Hij staat voor zijn zaak met vijf uitgangspunten die voorop staan in zijn manier van zakendoen: veilig, zeker, duidelijk, kwaliteit en betrouwbaar. Vijf kernwaarden die het DNA vormen van van Keukencentrum Berkers.

Veel leesplezier, Govert Lagrouw Uitgever & hoofdredacteur

Familiebedrijf in Beeld

colofon

www.familiebedrijfinbeeld.nl Familiebedrijf in Beeld is een uitgave van

Realisatie en coördinatie

Vormgeving en opmaak

Lagrouw Communicatie

Govert Lagrouw

Lagrouw Communicatie

Hoogstraat 16

Tekst

Sales

4251 CL Werkendam

Gaby Stok

Fred van Kuyen, 06-14 44 19 73

T 0183-401078

Eindredactie

M 06-51200448

Govert Lagrouw

Keukencentrum Berkers

www.lagrouwsc.nl

Fotografie

Florijn 10-A 5751 PC Deurne

info@lagrouwsc.nl

Wilma Helder

T 0493-312570, www.keukencentrumberkers.nl FAMILIEBEDRIJF IN BEELD 3


iNHOUDsopgave Familiebedrijf Keukencentrum Berkers

leverancier jetstone aan het woord: “al meer dan 20 jaar een betrouwbare leverancier van werkbladen”

20

Keukencollectie berkers biedt alle stijlen en ook nog eens op maat

4

FAMILIEBEDRIJF IN BEELD

22


11

Medewerker Herman de Keizer: ‘Wat zijn ogen zien, kunnen zijn handen maken

16

adriaans bouwgroep: “Keukencentrum berkers is preferred partner

Steenachtige werkbladen zijn nog steeds bijzonder populair, ook bij Keukencentrum Berkers. Niet verwonderlijk, want materialen als composiet en keramiek combineren uitstraling en allure met hele praktische eigenschappen.

Jetstone heeft zich in 25 jaar tijd ontwikkeld tot een uiterst veelzijdige specialist in steenachtige werkbladen. Onze kwaliteit, eerlijke voorlichting en veelzijdige assortiment zorgen ervoor dat een consument bij Keukencentrum Berkers altijd een werkblad van zijn of haar keuze kan vinden. Jetstone feliciteert Keukencentrum Berkers met haar jubileum en hoopt dat zij er net zo’n mooi feestjaar van gaan maken als wij in dit 25-jarige jubileumjaar.

foto: composiet Cloudburst Concrete satin

www.jetstone.nl


Historie en company DNA Familiebedrijf Keukencentrum Berkers

Directeur Ad van de Meulenreek

houdt van open en Eerlijk zakendoen Landelijk, klassiek, design of greeploos. In de 1500 m2 showroom van Keukencentrum Berkers in Deurne zijn alle stijlen te vinden. De diverse keukenopstellingen met inbouwapparatuur van kwaliteitsmerken als Siemens, AEG, Miele, Bauknecht, Whirlpool en Atag geven een indruk van het aanbod, want met de talloze fronten, handgrepen en aanrechtbladen kun je een keuken helemaal eigen maken. Berkers keukens zijn tijdloos of eigentijds, voor elk budget en op maat gemaakt in de eigen werkplaats.

6

FAMILIEBEDRIJF IN BEELD

D

Directeur Ad van de Meulenreek heeft altijd ‘in de keukens’ gewerkt en greep de kans om een eigen keukencentrum te leiden met beide handen aan. “De familie Berkers had een bouwbedrijf in Deurne en begon in 1974 met het vervaardigen en verkopen van keukens. Het keukencentrum is later verkocht aan de familie Joosten waar Peter Timmermans het bedrijf mede heeft uitgevouwen. Via een leverancier hoorde ik ongeveer zes jaar geleden dat ze een nieuwe directeur zochten.”


En zo is het balletje gaan rollen. Sinds 2012 staat Ad van de Meulenreek aan het roer bij Keukencentrum Berkers. Sinds 2016 heeft hij alle aandelen in handen en mag hij zich ook eigenaar noemen. Zijn vrouw Arjanne is zijn rechterhand en houdt zich bezig met de receptie en ondersteunt Ad met onder andere het personeelsmanagement. Dochter Maartje heeft tijdens haar studie een tijdje in het bedrijf gewerkt maar ambieert vooralsnog geen vaste baan binnen Berkers. Ook zoon Bart heeft andere toekomstplannen, maar dat ze ooit het bedrijf overnemen van hun ouders is niet uitgesloten. Inmiddels heeft hij besloten om de opleiding “manager retail” te gaan volgen. Dus wie weet… Dat de familiebanden goed zijn blijkt ook uit het feit dat broer Joop van de Meulenreek vanaf 1 januari 2018 in het keukencentrum is komen werken als verantwoordelijke man voor de service-afdeling. Een belangrijke taak, nadat hij eerder al twee jaar heeft bijgesprongen als oproepkracht tijdens piekmomenten op de logistieke afdeling.

Arjanne en Ad van de Meulenreek

“ De vijf kernwaarden van Berkers: Veilig, zeker, duidelijk, kwaliteit en betrouwbaarheid”

Nieuws: Keukencentrum berkers openent na de zomer een tweede vestiging in Nuland! (hier runde ad 10 jaar lang een postagentschap en winkel in huishoudelijke artikelen)

Keukencentrum Berkers is al ruim 44 jaar een begrip in de Peel en levert keukens aan particulieren, rechtstreeks en via projectontwikkelaars. Ad van de Meulenreek heeft in 2018 de showroom aan de Florijn verbouwd, maar de bedrijfsnaam verandert niet. “Het blijft Keukencentrum Berkers, een vertrouwde naam, met vertrouwde kernwaarden. Service en kwaliteit staan voorop. Zo beschikt Keukencentrum Berkers al 14 jaar over het Keurmerk Kwaliteit Keukenbranche en zijn we CBW-erkend. We geven altijd direct een eerlijke netto prijs. Klanten hoeven pas te betalen als de keuken geleverd en gemonteerd is. We nemen overigens alle verpakkingen mee terug. Daarbij krijgen ze van ons vijf jaar volledige garantie en na vier jaar een gratis afstelbeurt. Eerlijk en open zaken doen, dat past bij het bedrijf en het past bij mij. Ik wil keukens verkopen op een manier waarop ik zelf ook behandeld wil worden.” Veilig, zeker, duidelijk, kwaliteit en betrouwbaar. De vijf kernwaarden, ofwel het DNA van Keukencentrum Berkers.

De directeur van het Brabantse familiebedrijf heeft tevens oog voor duurzaamheid. “Al het afval wordt gescheiden ingezameld en afgevoerd. Tempex, plastic, oud ijzer, papier, lijmresten.. voor alles hebben we aparte containers. We voeren ook het FSC Keurmerk en hebben de showroom sinds kort uitgerust met led verlichting. Verder zijn we trots op onze partner Keller Keukens die momenteel opgaan voor de titel ‘duurzaamste bedrijf van Nederland’. Zij leveren mooie CO2-neutrale keukens van Nederlands fabricaat en hebben maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel staan.”

Ad van de Meulenreek hecht waarde aan het milieu, maar ook aan de inbreng van de 15 personeelsleden. “Ik betrek hen regelmatig bij de bedrijfsvoering, van de keukenverkopers tot de meubelmakers en de vrachtwagenchauffeurs. Ik laat de mensen meedenken in processen en geef ze beslissingsbevoegdheid om samen het beleid uit te stippelen en klanten een optimale service te bieden. Zo hebben we zes jaar geleden verruimde openingstijden ingevoerd. Eens per maand zijn we op zondag open en tijdens feestdagen organiseren we kookdemonstraties. Chef-koks van wisselende fabrikanten komen naar de showroom om de apparatuur te demonsteren. Mensen kunnen informatie en inspiratie opdoen en vinden het altijd erg gezellig. Je ziet dertig tot veertig man rond het kookeiland staan, het ruikt heerlijk en met een hapje en een drankje is het een geslaagde middag. Ook bestaande klanten worden uitgenodigd voor de kookdemo’s. Toen Siemens hier was op 2e Paasdag hebben we al onze klanten uitgenodigd die Siemens inbouwapparatuur hebben. Ze kunnen nieuwe functionaliteiten ontdekken, vragen stellen, proeven en hun ervaringen delen. Nazorg en service vind ik erg belangrijk. We merken dat veel klanten door mond-tot-mond reclame ons weten te vinden, soms zelfs generatie op generatie. Het komt vaak voor dat klanten binnen hun familie al diverse keukens bij Berkers gekocht hebben. Dat zijn onze Berkers families.” ◆

FAMILIEBEDRIJF IN BEELD 7

▼ ▼


ZET SMAAK OP HET HOOGSTE NIVEAU De SteamBoost oven van AEG zet smaak op het hoogste niveau door de juiste combinatie van hetelucht en stoom. De oven werkt net als een traditionele oven, maar met de extra voordelen van stoom. Terwijl hetelucht roostert en braadt, sluit stoom het natuurlijke vocht in. Op deze manier behoudt ieder gerecht de best mogelijk smaak, textuur en kleur. Meer informatie op: AEG.NL

WÄł feliciteren onze Miele Kitchen Experience Partner Keukencentrum Berkers met het 45-jarig bestaan. Bezoek de inspirerende showroom van dit familiebedrÄłf en ontdek daar de nieuwste innovaties.

71169_Miele_Adv_Berkers_190x265.indd 1

24-04-18 17:41


medewerker aan het woord Edwin Bol

Adviseur Edwin Bol heeft een goede klik met zijn werkgever Een nieuwe keuken kopen doe je misschien drie keer in je leven. Je wilt dan ook deskundig advies van een keukenspeciaalzaak, verkopers die met je meedenken, een goede prijs en een vlekkeloze montage. Bij Keukencentrum Berkers in Deurne weten ze dat als geen ander. Het motto van Keukencentrum Berkers is dan ook niet voor niets: een keuken kopen zonder zorgen.

B

Bij Keukencentrum Berkers kun je als klant gewoon binnenlopen, maar liever nog op afspraak de showroom bezoeken. De keukenverkoper maakt dan voldoende tijd vrij om je te informeren en te adviseren. Edwin Bol staat samen met zijn collega’s dagelijks klanten te woord die op zoek zijn naar die ene unieke keuken die past bij hun persoonlijke wensen en budget. “Luisteren is erg belangrijk. Als je ontdekt wat de klant zoekt kun je gericht advies geven over de keukenopstelling, de inbouwapparatuur en de praktische opbergmogelijkheden. In het contact met de klant merk ik verder dat de service die we bieden erg gewaardeerd wordt. Betalen hoeft pas achteraf en je krijgt vijf jaar garantie.”

Binnenhuisarchitect De keuken wordt steeds belangrijker in huis. Het is steeds vaker de plek waar het gezinsleven zich afspeelt en waar je met vrienden urenlang gezellig gaat kokkerellen en borrelen. Dat merkt ook Edwin Bol. “Ik ben tegenwoordig meer binnenhuisarchitect dan keukenverkoper. Sfeer en beleving staan voorop. We verkopen niet meer alleen een keukenblok met apparatuur,

maar leefkeukens met kookeiland voorzien van een bar en voorraadkasten aan de wand. De combinatie van merkkeukens met een eigen werkplaats zorgt ervoor dat we veel service kunnen bieden. Geheel vrijblijvend maak ik een 3D-ontwerp dat we op groot scherm bij ons in de showroom presenteren. Mensen krijgen zo een goed beeld van hun toekomstige keuken.” Edwin Bol hoefde in 2012 niet lang na te denken toen Ad van de Meulenreek hem vroeg om bij Keukencentrum Berkers te komen werken. “We kennen elkaar al jaren, rijden vaak samen naar het werk en komen bij elkaar over de vloer thuis. We hebben dezelfde interesses en gaan regelmatig met beide gezinnen een hapje eten. Maar behalve een persoonlijke klik hebben we ook zakelijk een klik. We hebben elkaar leren kennen bij een ander bedrijf waar we keukens en badkamers verkochten. Zijn werkwijze en manier van benaderen van klanten sprak me toen ook al aan. Een kleinschalig familiebedrijf is bovendien heel persoonlijk. Je hebt korte lijnen en kunt snel schakelen. Bij Keukencentrum Berkers hebben we alles in eigen beheer: showroom, werkplaats, monteurs, logistiek en magazijn. Dat werkt erg prettig.” ◆ FAMILIEBEDRIJF IN BEELD 9


Voor ondernemende ondernemers Schootense Dreef 31 Postbus 160 5700 AD Helmond

T +31 (0)492 58 80 44 E info@schootenadvies.nl I www.schootenadvies.nl


medewerker aan het woord Herman de keizer

Wat zijn ogen zien, kunnen zijn handen maken

Keukencentrum Berkers beschikt over een eigen werkplaats waar de keukens op maat worden gemaakt. Er wordt bijna geen standaard keuken verkocht. Het keukencentrum heeft oog voor de wensen van de klant, hecht waarde aan ergonomie, heeft slimme oplossingen voor kleine keukens en ontwerpt aangepaste keukens voor mensen met een beperking. Enthousiast en vakbekwaam

H

personeel levert zo steeds weer een unieke keuken af, waarbij kwaliteit en service voorop staat.

Herman de Keizer is 61 jaar oud en stond aan de wieg van het bedrijf. “Ik werkte als timmerman voor het bouwbedrijf van Martien Berkers aan de Stationsstraat. Net als zoveel andere bouwbedrijven ging ook Berkers zich toeleggen op het fabriceren van keukens. Dat was in 1974. In de avonduren ging Peter Timmermans met een schetsboekje langs de deuren om keukens te verkopen. Hij had ook blokjes bij zich om het ontwerp visueel te maken. Het bleek een succes, want al snel groeide het bedrijf en werd de showroom uitgebreid. In onze eigen werkplaats werden de maatwerk kasten getimmerd en aanrechtbladen, toen vooral nog tegelbladen, op maat gezaagd.” In 2001 verhuisde Keukencentrum Berkers naar de Florijn in Deurne. Het bedrijf werd overgenomen, eerst door de familie Joosten en later door Ad van de Meulenreek en zijn vrouw. Herman de Keizer bleef trouw aan het bedrijf en heeft het goed naar zijn zin. “Ik word vrijgelaten en dat is erg prettig. Verder hangt

er een goede sfeer binnen het bedrijf. Met Kerstmis heb ik nog samen met mijn vrouw gekookt voor het hele personeel.”

Compliment Herman de Keizer begon als timmerman op de bouw. Vandaag de dag is hij chef werkplaats en staat er meubelmaker op zijn visitekaartje. Na 44 jaar is hij een bijzonder gewaardeerde en ervaren medewerker binnen Keukencentrum Berkers. “Klanten komen vaak binnen met schetsjes, eigen ideeën of een foto van iets wat ze op vakantie in het buitenland hebben gezien. De keukenverkopers halen mij er dan soms bij om mee te denken. Dat is leuk en klanten stellen het erg op prijs. Een keuken wordt zo namelijk heel persoonlijk. We proberen er altijd iets moois van te maken zodat de klant tevreden is. Ze zeggen wel eens tegen mij: wat zijn ogen zien, kunnen zijn handen maken.” Een mooi compliment. Over enkele jaren stopt Herman de Keizer met werken. “Ik hoop dat mijn kennis niet verloren gaat.” Hij gaat het bedrijf missen, maar zal zich niet vervelen. “Ik ga een boek schrijven, maar vertel nog niet waarover.” ◆

FAMILIEBEDRIJF IN BEELD 11


018002 - BSH Group is licentiehouder van het merk Siemens van Siemens AG.


Fascinerend vanaf de eerste indruk: de nieuwe studioLine ovens. De nieuwe Siemens studioLine ovens bieden u alleen het allerbeste. Vernieuwende technologie, hoogwaardige materialen en uitmuntend vakmanschap. Dat is te zien, te voelen, en vooral: naar eigen wens te combineren.

Altijd en overal in contact met uw oven dankzij Home Connect. Alle studioLine ovens met een TFT-Touchdisplay zijn standaard voorzien van Home Connect. Met behulp van Home Connect is het mogelijk om waar dan ook uw apparatuur te bedienen met behulp van een innovatieve app op de smartphone of tablet.

Exclusiviteit in perfectie. Het nieuwe studioLine assortiment. Uitgesproken design, indrukwekkende prestaties. thefuturemovingin.nl/studioline The future moving in. Siemens Home Appliances


LEVERANCIER AAN HET WOORD

Keller Keukens

De samenwerking tussen Familiebedrijf Berkers en Keller Keukens gaat tientallen jaren terug. Het begon

allemaal op 10 mei 1995 toen Keukencentrum Berkers het merk Keller Keukens omarmde als een van hun ‘huismerken’. Er ontstond een succesvolle samenwerking, waarbij naast mooie designkeukens voor particulieren ook steeds vaker luxe projectkeukens voor de zakelijke markt werden gerealiseerd. Tot de dag van vandaag bundelen Keukencentrum Berkers en Keller Keukens hun krachten om samen mooie keukens bereikbaar te maken.


Wat het partnerschap zo succesvol maakt is de persoonlijke manier van zakendoen, een eigenschap die bij beide bedrijven in het DNA verweven zit. Het realiseren van een persoonlijke keuken kan immers alleen door naar elkaar te luisteren. Door mee te denken en mee te láten denken. Ad van de Meulenreek, die al jarenlang in het familiebedrijf werkt en dit recentelijk overnam, staat ook voor deze persoonlijke benadering. Sinds zijn komst is de samenwerking met Keller Keukens dan ook louter geïntensiveerd. Dit heeft geleid tot de implementatie van het nieuwe Keller concept in de showroom in Deurne, waarbij het samenstellen van “De persoonlijke keuken” centraal staat.

De persoonlijke keuken Wat is nu eigenlijk een persoonlijke keuken? Wat iemand mooi vindt is volgens Keller een optelsom van vier elementen. Keller introduceerde een stappenplan waarmee de consument, gebaseerd op deze vier elementen, eenvoudig zijn persoonlijke droomkeuken kan samenstellen. De mix van deze elementen is voor iedereen weer anders en dat maakt elke Keller keuken een persoonlijke keuken. Het vertrekpunt is iemands persoonlijke smaak. Keller onderscheidt daarom vier basis woonstijlen: modern, landelijk, industrieel en klassiek, die overigens ook onderling gemixt kunnen worden. Vervolgens inspireren trends om het interieur net even een eigentijdse draai te geven. Ook in de keuken.

Dan is er nog de personal touch. Houdt iemand van koken, reizen of heeft iemand (kleine) kinderen? Samen bepalen deze factoren voor ieder individu wat voor hem of haar belangrijk is in een keuken. En tot slot speelt budget een rol. Het moet immers ook financieel mogelijk zijn om een persoonlijke keuken te realiseren. Persoonlijk advies in de showroom Het palet modellen, afwerkingen en kleuren voor een succesvolle verkoop is bij Keller Keukens meer dan compleet. Met behulp van het nieuwe Keller showroomconcept is het stappenplan naar de persoonlijke keuken nu in de showroom van Keukencentrum Berkers gevisualiseerd. De showroomkeukens bij Keukencentrum Berkers zijn volgens dit concept ontworpen. Alle woonstijlen en laatste trends zijn aanwezig.

In de Keller Colour Studio zijn alle monsterdeuren en werkbladen ondergebracht waarmee naar hartenlust kan worden gecreëerd en gecombineerd. Echter, om klanten door de vele mogelijkheden te begeleiden heb je ervaren keukenspecialisten nodig. Bij Keukencentrum Berkers worden consumenten door vriendelijke en vakkundige keukenspecialisten van persoonlijk advies voorzien. Zij helpen persoonlijke wensen te vertalen naar een unieke keuken met karakter. ◆ www.kellerkeukens.nl

FAMILIEBEDRIJF IN BEELD 15


Klant aan het woord adriaans bouwgroep b.v.

Keukencentrum Berkers is een preferred partner van Adriaans Bouwgroep B.V. ‘Van harte gefeliciteerd met de aankoop van uw nieuwe woning’. Magische woorden. Op dat moment ben je de trotse eigenaar van een stuk grond waar jouw huis wordt gebouwd. Maar dan? Gelukkig heeft de kopersbegeleider een checklist voor je en neemt hij stap voor stap alles met je door. Eén van de dingen waar je naar op zoek moet, is een keuken. Om je op weg te helpen hebben projectontwikkelaars een keukenzaak geselecteerd die laat zien hoe de in de koopsom opgenomen stelpost van de keuken ingevuld kan worden. Keukencentrum Berkers wordt regelmatig geselecteerd als projectleverancier van de keuken, en niet alleen vanwege een aantrekkelijk assortiment en prima prijs. Service is minstens zo belangrijk. De keuken wordt volledig kookklaar opgeleverd voor of na oplevering van de woning. Berkers regelt alle zaken met de aannemer en houdt contact met de kopersbegeleider. Ze bewaken de voortgang van de bouw zodat de keuken tijdig besteld, geleverd, gemonteerd en aangesloten wordt.

16 FAMILIEBEDRIJF IN BEELD


E

Eén aanspreekpunt Niels van den Berkmortel is al vijftien jaar kopersbegeleider bij Adriaans Bouwgroep B.V. in Helmond en weet uit ervaring hoe belangrijk service is. “Ik begeleid kopers van a tot z. Gedurende het gehele traject ben ik aanspreekpunt voor de klant, maar ook voor de leveranciers en werkvoorbereiders die bij het project betrokken zijn. Eén contactpersoon werkt prettig, efficiënt en effectief.”

Eén van de keukenzaken waar hij graag mee samenwerkt is Keukencentrum Berkers. “We werken al jaren met ze samen. Berkers is bijzonder klantvriendelijk. Voor wij een project in de markt zetten, bel ik Ad en stuur hem de tekening en opgenomen stelpost van de woning. Ik ontvang vervolgens een voorstel waarmee potentiële kopers een indruk krijgen hoe de opgenomen keukenstelpost ingevuld kan worden. Met Berkers hebben we korte lijnen en kwaliteit in huis, zoals de Keller keukens.” Relatiebeheer Keukencentrum Berkers is een preferred partner van Adriaans Bouwgroep B.V. Niels van den Berkmortel is zeer te spreken over de service van de keukendetaillist uit Deurne. “Berkers komt zijn afspraken na, plaatst de keuken indien gewenst voor oplevering van de woning en biedt

Niels van den Berkmortel

Adriaans Bouwgroep B.V. is een ontwikkelende aannemer die bekend staat om de ruime ervaring in zowel de utiliteitsbouw, (grootschalige) woningbouw als in renovatieprojecten. In het 90-jarige bestaan is Adriaans Bouwgroep uitgegroeid tot een succesvolle en solide onderneming met in totaal zeventig medewerkers. Ze realiseren nieuwbouwprojecten in diverse prijsklassen en selecteren de keukenshowroom die bij het project past. Niels van den Berkmortel heeft er kijk op. “Het is altijd een suggestie, maar in veel gevallen komt er in 8 van de 10 woningen een keuken van de showroom die wij hebben geadviseerd.”

“We leggen kopers echt in de watten en denken erg met ze mee, bijvoorbeeld ten aanzien van een uitbouw, tegelvloer of keuken”

goede nazorg. Ze nemen bijvoorbeeld al het verpakkingsmateriaal mee terug, geven vijf jaar garantie en een gratis afstelbeurt na vier jaar. We krijgen positieve reacties van klanten en zien dan ook geen reden om een andere showroom aan te bieden.” De kopersbegeleider van Adriaans weet dat Ad van de Meulenreek ook tevreden is over de samenwerking. “Keukencentrum Berkers is ook blij met ons en met elke offerte-aanvraag die we bij ze neerleggen. We zijn beide actief in de regio Helmond, hebben al veel projecten samen gedaan en daardoor een band opgebouwd. Onlangs zijn we uitgenodigd door Berkers voor een kijkje achter de schermen. We hebben de werkplaats gezien en hebben Ad, de verkopers en monteurs ontmoet. Dat wekt ook vertrouwen.”

Niels van den Berkmortel hecht waarde aan persoonlijk contact. “Adriaans Bouwgroep is een unieke aannemer. We leggen kopers echt in de watten en denken erg met ze mee, bijvoorbeeld ten aanzien van een uitbouw, tegelvloer of keuken. De mensen worden goed begeleid en geïnformeerd via nieuwsbrieven, kopersavonden en kijkdagen.” ◆ www.adriaansbouwgroep.nl

FAMILIEBEDRIJF IN BEELD 17


Klant aan het woord familie Berkvens

De familie Berkvens zocht een kleurrijke keuken voor een groot gezin

Bij de familie Berkvens staat de keuken centraal, letterlijk en figuurlijk. Aan de voorkant van het huis bevinden zich de woonkamer en de hal, aan de achterzijde een speelkamer en de berging. De keuken is het middelpunt van het huis waar wordt gekookt en gegeten, gekleurd en geknutseld, gewerkt en geleerd. Ook de hond heeft een eigen plekje in de keuken. Elles en Gerard Berkvens en hun vijf kinderen zitten veel en graag aan de grote ronde tafel in hun leefkeuken en daar hebben ze bij Keukencentrum Berkers rekening mee gehouden.

D

De keuken beschikt over veel kastruimte met inbouwspotjes, een ingebouwde vaatwasser, koelkast, combimagnetron en stoomoven, een 5-pits inductie kookplaat, een dubbele wasbak met Quooker voor koud en warm water en een marmerlook composiet aanrechtblad. Aan de andere kant van de keuken nog meer opbergkasten en een uitschuifbare plank van het hetzelfde materiaal als het aanrechtblad. Alle houten keukenkastjes zijn rood geschilderd wat de keuken een geheel eigen stijl en uniek karakter geeft.

18 FAMILIEBEDRIJF IN BEELD

Bijzonder tevreden Mevrouw Berkvens ruimt de laatste lunchbordjes op en vertelt dan haar verhaal. “De keuken die erin stond had mijn man zelf gebouwd, maar het werkblad was voor mij te hoog. Toen ook de koelkast en de oven kapot gingen, zijn we naar Keukencentrum Berkers gegaan. Gerard werkt in de bouw en had positieve verhalen over Berkers gehoord. Bij binnenkomst kregen we meteen een goed gevoel. We werden prettig geholpen, niets werd ons opgedrongen en ze dachten heel fijn met ons mee. We zijn niet verder gaan kijken bij andere keukenzaken en zijn op de offerte ingegaan.” Bij thuiskomst waren er echter twijfels over het aanrechtblad. “We hadden twee varianten gezien die we mooi vonden en belden naar Keukencentrum Berkers dat we toch liever het andere blad wilden. Geen probleem. Een week later kregen we spijt en belden opnieuw met Ad, dat we toch graag het marmeren aanrechtblad wilden. Wederom geen probleem, geen snauw, geen zucht, niets. Dat was heel prettig. Toen tot twee keer toe het aanrechtblad niet paste en de monteur terug moest komen met een ander blad, deden wij niet moeilijk. Daarnaast stelde de monteur voor om de filter van de Quooker in de garage te plaatsen om opbergruimte te sparen. Het eindresultaat is geweldig.” Elles Berkvens is bijzonder tevreden met haar nieuwe keuken en zeer te spreken over de service van Keukencentrum Berkers. “Hij zegt wat ie doet en doet wat ie zegt. Hun motto ‘wij zijn pas tevreden als u het bent’ klopt echt!” ◆


Klant aan het woord de heer en mevrouw van Bavel

Klant geeft Keukencentrum Berkers een dikke 10!

O

Op weg naar een bruidsmodeshow met haar schoondochter reed mevrouw Van Bavel jaren geleden langs Keukencentrum Berkers. Toen zij en haar man in 2015 toe waren aan een nieuwe keuken zijn ze de showroom in Deurne gaan bezoeken. Het bleek een schot in de roos. “Die bewuste zondag was er een kookdemonstratie, dat hadden we gelezen in een advertentie in de krant. We wilden graag een stoomoven en waren benieuwd naar de mogelijkheden. Na de demonstratie maakten we kennis met Ad van de Meulenreek. Hij gaf ons een hand en stelde voor dat we eerst rustig gingen rondkijken.” De heer Van Bavel was zeer te spreken over de ontvangst. “We werden vriendelijk te woord gestaan en kregen de vrijheid om op ons gemak alles te bekijken, dat was erg prettig. Meteen een goed gevoel. Niet pushen, niets opdringen, maar eerst samen rondlopen en kijken wat we mooi vonden. We hebben een redelijk kleine keuken, dus het moest een praktische opstelling worden. Bovendien vonden we de huidige plek van kookplaat, koelkast en wasbak niet handig. Ad is met ons alles gaan doorspreken, met ons mee gaan denken en maakte een ontwerp.”

Slimme oplossingen De keuze viel op een moderne stijl met greeploze kasten, inbouwspotjes, een Siemens stoomoven, een koelkast, een 3-pits gasfornuis van Atag, een warmhoudlade, een kokendwaterkraan met boiler, afzuigkap en een werkblad met wasbak. De prijs kwam echter boven het budget uit van de heer en mevrouw Van Bavel. “We zijn toen nogmaals om tafel gegaan en gekeken wat we echt nodig hadden en wat niet. Ad stelde kritische vragen, kwam met suggesties en heeft samen met ons gekeken naar wat we konden schrappen. Hij vertelde de voor- en nadelen van de apparatuur en nam echt alle tijd voor ons. Niet sturen, maar begeleiden. Dat vonden we erg prettig. We kregen ook alle tijd om erover na te denken.” Het echtpaar uit Helmond besloot in zee te gaan met Keukencentrum Berkers. Het eindresultaat is verbluffend. “Een compacte keuken met toch veel gemak en werkruimte. Leidingen zijn verlegd en er is een muur weggehaald waardoor we nu meer bewegingsruimte hebben. De vensterbank hebben ze gemaakt van hetzelfde materiaal als het aanrechtblad waardoor het één mooi geheel wordt. De motor van de afzuigkap is heel slim gemonteerd in de garage, waardoor het geluid in de keuken beperkt is. En ook voor het rolgordijn had Berkers een slimme oplossing. We zijn erg blij met de keuken en ontzettend tevreden over de service. Ze krijgen van ons een dikke 10!” ◆ FAMILIEBEDRIJF IN BEELD 19


leverancier aan het woord Jetstone

Jetstone: al meer dan 20 jaar een betrouwbare leverancier van werkbladen Een granieten aanrechtblad was vroeger de standaard in de keuken. Natuursteen geeft een fraaie uitstraling, is duurzaam en gemakkelijk schoon te houden. Composiet heeft echter de laatste jaren de markt veroverd vanwege de verschillende kleuren en patronen. Upcoming is keramiek. Het materiaal is bijzonder kras-, hitte- en vlekbestendig, uiterst praktisch en hygiënisch en verkrijgbaar in tientallen kleuren. Gloednieuw is Dekton met kenmerkende technieken en ingrediënten uit de keramiek-, glas en composietindustrie. Jetstone is op de hoogte van de laatste trends en mede hierdoor een graag geziene leverancier van keukendetaillisten als Keukencentrum Berkers.

20 FAMILIEBEDRIJF IN BEELD


J

Jetstone is opgericht in 1993 en wordt geleid door John van den Heuvel. “Mijn vader was tegelzetter en begon samen met twee anderen vanuit de boerderij van de familie Nooyen tussen Deurne en Venray met het vervaardigen van werkbladen. Het bedrijf maakte een snelle groei door. Al gauw was er geen plaats meer voor de varkens en de landbouwmachines. In 1998 lieten we het pand aan de Florijn in Deurne bouwen. Hier produceren we alles, ongeveer 500 werkbladen per week. Het plaatmateriaal komt onder andere uit België, Italië, Spanje en Israël en wordt hier op maat verwerkt.” John van den Heuvel werkt zelf alweer vijftien jaar in de zaak. “Ik houd me met name bezig met persoonlijke klanten en grote klanten, zoals Starbucks. Voor Starbucks leveren we wereldwijd de werkbladen zodat alle vestigingen dezelfde uitstraling hebben met eenzelfde counter en waar de voedselveiligheid gewaarborgd is. Verder ben ik veel onderweg naar relaties in het buitenland. We hebben verkoopkantoren en eigen magazijnen in België, Engeland en Scandinavië.”

Digitaal Het Brabantse familiebedrijf heeft in totaal 240 medewerkers, een showroom waar particulieren terecht kunnen voor materiaalkeuze en twee moderne productielocaties, waarvan er één onlangs aanzienlijk is uitgebreid. John van den Heuvel vertelt trots over de 11.500 m2 fabriekshal en het unieke concept. “Medio 2018 zal deze locatie volledig operationeel zijn. Niet alleen het verwerken van de order verloopt dan digitaal, maar het complete productieproces wordt volautomatisch aangestuurd: zagen, polijsten en uitsparingen maken. Het automatiseren van het concept is uniek in de wereld en heeft al veel belangstelling gewekt.” Marketingtechnisch is het proces digitaliseren interessant, maar ook duurzaamheid speelt mee voor Jetstone, het bedrijf waar uitsluitend gewerkt wordt met verantwoord natuursteen en gecertificeerd composietmateriaal. In 2019 worden er zonnepanelen aangebracht waardoor beide fabrieken elektriciteitsneutraal en zelfvoor-

zienend zullen zijn. Regenwater wordt opgevangen en gebruikt voor het productieproces. Er is geïnvesteerd in zuinige compressoren, die bovendien werken met warmte-terugwinning. Tevens verbruikt Jetstone enkel groene stroom en voldoet het nieuwe pand aan de hoogste isolatie-eisen. Er wordt gelet op brandstofverbruik, papierverbruik en afval wordt gescheiden ingezameld. Een mooi en lang rijtje aan maatregelen waarmee Jetstone wil zorgdragen voor het milieu en die van de verantwoord ondernemer een prettige zakenpartner maakt.

Om de hoek Keukencentrum Berkers is al ruim 20 jaar klant van Jetstone en zit om de hoek. John van den Heuvel ziet daar de voordelen van in. “ Ongeveer 80% van onze medewerkers woont in en rondom Deurne. Ze komen de mensen van Berkers ook buiten werktijd tegen en kennen elkaar soms goed. Dat werkt heel fijn. Het is bovendien gemakkelijk om te bellen, een mailtje te sturen of even langs te gaan. Die korte lijnen zijn bijzonder efficiënt. Dat was in het verleden al zo, en dat is ook zo met Ad van de Meulenreek, nu ongeveer zes jaar. We hebben goed contact en overleggen regelmatig.” Andersom werkt Keukencentrum Berkers graag samen met Jetstone. “Zij waarderen onze flexibiliteit. Wij kunnen snel schakelen en denken mee, bijvoorbeeld over de inrichting van de showroom. De keuze laten we uiteraard over aan Ad, maar we informeren en adviseren graag en proberen te sturen als het gaat om de laatste trends. Net als Berkers is Jetstone servicegericht en klantgericht. Een order is veelal in een paar dagen afgehandeld. Onze monteurs helpen mee om het aanrechtblad op de keuken te leggen. Dat is een service van ons en wordt gewaardeerd. Ook als er iets misgaat willen we het goed en snel oplossen. Alleen op die manier kun je het vertrouwen van de klant behouden.”

Jubileum Jetstone viert in 2018 haar 25-jarig bestaan en pakt uit. John van den Heuvel: “Uiteraard gaan we het vieren met onze klanten, maar ook voor het personeel hebben we van alles in petto. Zo gaan we een kermis organiseren met allerlei attracties, een hapje en een drankje, en gaan we met zijn allen gezellig naar De Vrienden van Amstel Live.”

Jetstone investeert in haar jubileumjaar ook in de maatschappij. Het bedrijf organiseert namelijk een Goede Doelen Actie, waarbij klanten per order een spaarsaldo opbouwen en dat vervolgens aan het einde van het jaar mogen besteden aan goede doelen naar eigen keuze. Dat kan net zo goed een lokale fanfare zijn als een internationale organisatie. Maar klanten mogen ook kiezen voor de drie goede doelen die medewerkers van Jetstone zelf (uit eigen ervaringen) hebben voorgedragen: de LEV Groep, het Ronald McDonald Kinderfonds en de Alzheimer Stichting. ◆

www.jetstone.nl

FAMILIEBEDRIJF IN BEELD 21


Een zaak van vertrouwen

Design - Klassiek

Keukencollectie Berkers biedt alle stijlen en ook nog op maat Door haar jarrenlange ervaring is Keukencentrum Berkers in staat om alle persoonlijke wensen te realiseren in een bijzonder mooi ontwerp. Zij creëren niet alleen een nieuwe keuken maar ook een nieuwe leefomgeving. Als je als familiebedrijf al sinds 1974 keukens verkoopt weet je wel waar je over praat natuurlijk….

22 FAMILIEBEDRIJF IN BEELD

Keukencentrum Berkers levert al haar keukens op maat. Iedere keuken is namelijk maatwerk. Maar zij gaan nog verder (indien u dit wenst), elke kast kan op maat gemaakt worden. Verder specialiseert Berkers zich in maatwerk op het gebied van schouwen, stollen, bladen, kastombouwen en plafonds. De zekerheden van Keukencentrum Berkers •  Geen aanbetaling (pas bij levering van de keuken) •  5 jaar volledige garantie, inclusief gratis servicebeurt na 4,5 jaar •  Al 40 jaar een vertrouwd adres •  Direct een scherpe nettoprijs •  Al 14 jaar het keuken kwaliteits keurmerk •  Wij krijgen een 8,5 gemiddeld van onze klanten •  CBW erkende woonwinkel


Aan ieders wensen wordt gedacht

Klassiek Greeploos - Design

landelijk  Design  greeploos  klassiek

FAMILIEBEDRIJF IN BEELD 23


tra dik minaat

sfeer met DecorTop en Lanesto Keukenblad: DecorTop Ethnic | Kraan: Lanesto Urban Moscow haaks Gold | Spoelbak: Lanesto Urban 615 Gold

kies voor

Het DecorTop blad oogt robuust en heeft een voelbare structuur. De kleur is exclusief en zo natuurgetrouw dat het materiaal moeiteloos een alternatief vormt voor hout of steen. Combineer DecorTop met de gekleurde Lanesto spoelbak en kraan voor een geheel eigen sfeer. Op zoek naar de partner die het ideale ontwerp voor u kan realiseren? Dekker Zevenhuizen maakt elk blad perfect op maat voor de keuken en het interieur.

KEUKENWERKBLADEN Voelbaar grove structuur

Unieke kleuren

Duurzaam met GreenPanel

Semi onderbouw

Laat u inspireren op www.dekkerzevenhuizen.nl