Nicovij, 60 jaar ijzersterk voor elkaar

Page 1

60 JAAR IJZERSTERK VOOR ELKAAR


www.naambord.nl

Kramer a/d Zaan bestaat 45 jaar! In 1977 opgericht in Koog a/d Zaan door Teun Kramer. “Ambachtelijke kunst, sierkopergieterij en graveerinrichting” prijkte er op de gevel destijds. 45 jaar, een jubileum om trots op te zijn. Des te meer bijzonder is het wanneer je als Nederlandse Inkoop Combinatie voor IJzerwaren en gereedschappen 60 jaar bestaat, echt een hele verdienste. Kramer a/d Zaan is niet alleen trots op haar jubileum maar ook heel trots op de samenwerking met NICOVIJ. Een tijdje geleden, tijdens een bezoek van NICOVIJ leden aan Kramer a/d Zaan, vertelde Willie Dekens over de kernwaarden vrijheid, innovatie, samenwerking, wederkerigheid en persoonlijk. Kernwaarden die Kramer a/d Zaan (een 15 jaar jongere organisatie) ook hoog in het vaandel heeft staan. Daarom passen wij ook goed bij de NICOVIJ.

t r e e t i c feli

De mogelijkheden zijn eindeloos als het gaat om teksten en/of logo’s, onze geroemde service en snelle levering. Dit alles geeft aan, hoe bij ons persoonlijke samenwerking van hoogst belang is. Na 60 jaar is de NICOVIJ nog steeds relevant. Niet: Toen was service nog heel gewoon, 60 jaar geleden. Maar: 60 jaar service, heel gewoon! Vanaf deze plek feliciteert Kramer a/d Zaan de NICOVIJ met haar 60 jarige jubileum en we hopen graag de NICOVIJ leden te verwelkomen als wij 45 jaar Kramer a/d Zaan vieren. Mocht u als ondernemer in de tussentijd niet kunnen wachten, neem gerust contact met ons op. Wij nemen graag met u door, wat wij voor u kunnen betekenen. 60 / 45 jaar service, heel gewoon!

Innovatie is ons niet vreemd. Denk maar aan onze unieke website met talloze mogelijkheden voor u als wederverkoper. Wederkerigheid: de bestellingen via onze website worden afgerekend bij u in de winkel. Ons showmateriaal is kosteloos in bruikleen; ook denken wij graag mee en deinzen wij niet terug voor uitdagingen, zoals het plaatsen van teksten op hamers, het namaken van een heel oud typeplaatje etc.

60 Kramer a/d Zaan • Foksdiep 21-23 • 8321 MK URK • 0527-249920 • info@krameraandezaan.nl • www.naambord.nl

totaalpaket • 24-uurs service • kwaliteit, service en innovatie • huis • projectem bouw en industrie • bewegwijzering


NICOVIJ 60 JAAR IJZERSTERK BROERS AANVOOR HET WOORD ELKAAR VOORWOORD FAMILIEBEDRIJF IN BEELD

SAMEN BOUWEN AAN ELKAARS INDIVIDUELE SUCCES De markt vraagt om excellent ondernemerschap. Alles moet ijzersterk voor elkaar zijn; beschikbaarheid, prijs, kwaliteit, informatie, communicatie, service en dienstverlening. Dit alles moet met elkaar in overeenstemming zijn en afgestemd op de lokale markt. Dit besef is elke dag weer bij de medewerkers van de inkoop- en serviceorganisatie Nicovij en haar aangesloten ondernemers aanwezig. Continu werken wij voor de gemeenschappelijke belangen van de aangesloten speciaalzaken en groothandelsondernemingen, zonder het lokaal ondernemerschap uit het oog te verliezen. De schaalen synergievoordelen op het gebied van hoogwaardige ijzerwaren, gereedschappen en technische producten en de fijnmazige distributie vanuit ons magazijn, vormen de stevige basis. Daarnaast biedt Nicovij haar leden extra toegevoegde waarde met marketing, automatisering, centrale facturatie, advisering én de mogelijkheid om gebruik te maken van een formule of marketingconcept; Profnorm, Enorm en Lockmasters. Als ondernemer bepaalt u zelf waar u gebruik van maakt. In dit magazine leest u waar Nicovij al 60 jaar voor staat. Medewerkers van verschillende afdelingen komen aan het woord en een aantal leden deelt uitgebreid hun ervaringen. Want de leden, daar gaat het natuurlijk om! In dit magazine laten wij u op een overzichtelijke manier zien wat de coöperatie Nicovij haar leden biedt en hoe zij in 60 jaar gegroeid is tot een efficiënte en marktgerichte organisatie waar samenwerking, persoonlijk, vrijheid, innovatie en wederkerigheid kernwaarden zijn.

COLOFON

Veel leesplezier, Willie Dekens

Algemeen directeur Nicovij

Nicovij, 60 jaar ijzersterk voor elkaar

Realisatie, tekst en coördinatie

Sales

is een uitgave van familiebedrijf in beeld

Govert Lagrouw, Kees Klijn

Fred van Kuyen, 06-14 44 19 73

Familiebedrijf in Beeld

Eindredactie

Ippelseweg 14

Govert Lagrouw

NICOVIJ

4255 HZ Nieuwendijk

Fotografie

Arnsbergstraat 5 7418 EZ Deventer

T 0183-401078

Govert Lagrouw, Elly Molenaar

Tel: 0570 636800

M 06-51200448

Vormgeving en opmaak

www.nicovij.nl

www.familiebedrijfinbeeld.nl

Lagrouw Communicatie

info@nicovij.nl

info@familiebedrijfinbeeld.nl


60 JAAR IJZERSTERK VOOR ELKAAR

07

Oudste Nicovij- lid Van der Toorn en Stolp

‘IK ZOU ME GEEN RAAD WETEN ALS NICOVIJ MORGEN ZOU STOPPEN’

15

‘KLANTEN VERANDEREN, EN DAARDOOR HET ONDERNEMEN OOK’ LEDEN OVER NICOVIJ

HOZA Apeldoorn, Ronald IJsseldijk

‘WIJ KOESTEREN ONZE VRIJHEID’

IJZERWARENHANDEL JANSSEN ELST

‘Enorm-specialist zijn levert alleen maar gemak op’ ENORM VOS IJZERHANDEL

‘Lockmasters heeft bijgedragen aan de omzetstijging’ HANDELSONDERNEMING J. VAN DER SCHANS

‘Profnorm is een kwaliteitslabel voor de zakelijke markt’

16 4

FAMILIEBEDRIJF IN BEELD

20 26 28


NICOVIJ 60 JAAR IJZERSTERK BROERS AANVOOR HET WOORD ELKAAR INHOUD FAMILIEBEDRIJF IN BEELD

DICK VAN HAREN, INKOOPMANAGER

‘GAAN VOOR DE BESTE PRIJZEN ONDER DE BESTE CONDITIES’ ALI KAYHAN, LOGISTIEK MANAGER

‘GEEN DAG IS HETZELFDE IN ONS MAGAZIJN’ ELIZABETH OSSEVOORT, MARKETING MANAGER

12

31 33 35

‘VIA MEDIAKANALEN HET GEZICHT VAN ONZE LEDEN LATEN ZIEN’ KAJA MOSSEL, FINANCIEEL MANAGER

‘CIJFERS PRESENTEREN EN SPARREN OVER DE TOEKOMST’

37

07

NICOVIJ 60 JAAR IJZERSTERK VOOR ELKAAR

BEDANKT! ADVERTEERDERS

43 FAMILIEBEDRIJF IN BEELD

5


INVENTORY OPTIMISATION

TIL JE VOORRAADBEHEER NAAR EEN HOGER NIVEAU

Meer omzet, minder gedoe

Liggen jouw magazijnen structureel te vol met voorraad en is je servicelevel niet wat je zou willen? Of heb je veel te maken met stock-outs en heb je niet inzichtelijk waar dit door komt? De voorraadexperts van Slimstock helpen je graag een handje.

Of je nu groothandel bent in bouwmaterialen, ijzerwaren of spare parts: dankzij efficiënt voorraadbeheer zorg je voor meer omzet, minder voorraad, minder spoedkosten en

een hogere leverbetrouwbaarheid. Een goede voorraadbeheertool maakt hierin écht het verschil. Ook wanneer je te maken hebt met seizoensartikelen kun je met de juiste software betrouwbare forecasts opstellen en zo beter plannen. Automatiseer taken zodat

er meer tijd over blijft om te focussen op de uitzonderingen (management by exception). Onze software Slim4 neemt je werk uit handen en optimaliseert je voorraad.

Met Slim4 heb je een complete oplossing voor forecasting, demandplanning en

voorraadoptimalisatie in handen. En dankzij de trainers van onze Academy tillen we jouw voorraadbeheerkennis naar een nóg hoger niveau.

Meer weten? Zo kunnen wij jouw voorraad optimaliseren:

info@slimstock.com

slimstock.com

+31 (0)570 63 84 00


NICOVIJ 60 JAAR IJZERSTERK BROERS AANVOOR HET WOORD ELKAAR GESCHIEDENIS FAMILIEBEDRIJF IN BEELD

Verleden, heden en toekomst

60 JAAR IJZERSTERK VOOR ELKAAR! Op z’n Gronings gezegd waren een aantal ondernemers in het noorden in 1962 ‘goud bie de pinken’. Goed bij de tijd! Ze gingen gezamenlijk en slimmer inkopen. Elf ondernemers die ijzerwaren en gereedschappen verkochten, staken de koppen bij elkaar. Zij bedachten een innovatief plan. Samen inkopen zorgt voor volume en dus betere condities en eventueel kleinere minimale bestelhoeveelheden. Bedenk, het was de tijd dat de groenteboer nog aan huis kwam. Middenstanders werkten ieder voor zich.

FAMILIEBEDRIJF IN BEELD

7


Verleden, heden en toekomst

D

De Nederlandse Inkoop COmbinatie Voor IJzerwaren en gereedschappen (NICOVIJ) werd geboren in Groningen. Als organisatievorm werd gekozen voor een coöperatie: alles van en voor de leden! Deze formule bleek een succes. Er was duidelijk behoefte aan gezamenlijke inkoop met bijbehorende condities, maar ook aan fijnmazige distributie. Daarmee groeide ook de behoefte aan centrale opslag. Daarom betrok Nicovij een pand met magazijn in Stadskanaal. Door de snelle groei van het aantal leden uit heel Nederland, het beperkte aantal vierkante meters opslag en de bereikbaarheid voor leveranciers, was men genoodzaakt op zoek te gaan naar een centraler gelegen locatie. In 1990 volgde daarom de verhuizing naar Deventer, waar ondertussen een eigen kantoorpand en een groot magazijn was gebouwd. Een mooie uitvalsbasis naar de rest van Nederland. En ook nog eens heel praktisch op de route vanuit Duitsland, waar veel belangrijke leveranciers vandaan kwamen. De groei zette zich door. Andere georganiseerde partijen, waaronder Coöperatie De Brabant Combi, maar ook individuele ondernemers sloten zich bij Nicovij aan en het collectief werd steeds sterker.

8

Er was bij een aantal leden behoefte aan dienstverlening op het gebied van marketing. Naast centrale inkopen, fijnmazige distributie en centrale facturatie, ging Nicovij ook verkoopondersteuning aanbieden aan haar leden. De formule Enorm werd ontwikkeld, een éénduidige profilering gericht op consumenten. De Enorm-leden kregen daarmee een uniforme huisstijl met bijbehorende marketing. Algemeen directeur Willie Dekens: “Een aantal leden koos ervoor om alleen de vruchten te plukken van de gezamenlijke inkoop en fijnmazige distributie. Anderen voelden zich juist ook thuis bij de uniforme uitstraling, gezamenlijke marketing en communicatie. Dat is juist het sterke van Nicovij; wij kennen geen verplichtingen, maar zijn wel een heel sterk collectief. De dienstverlening van Nicovij moet passen FAMILIEBEDRIJF IN BEELD

bij de lokale situatie van de ondernemer. Die is overal anders. Geen verplichting, maar alles op basis van overtuiging.” Het bleek een schot in de roos, want de groei van de coöperatie zette zich door. Tevens lanceerde Nicovij een tweede formule, Profnorm. De toevoeging, prof, verklaart alles; de formule richt zich op de professionele eindverbruiker. Een technische groothandel voor bedrijven, aannemers, zzp’ers, etc.

Kort daarna ontwikkelde Nicovij een nieuw concept rondom de toch al in alle winkels belangrijke productgroep hang- en sluitwerk. Liet men in de jaren van de oprichting van Nicovij overal de achterdeur gewoon open staan, tegenwoordig kan eigenlijk geen enkel huis meer zonder degelijke inbraakbeveiliging. Het Lockmasters concept werd geboren: advies, levering, installatie en onderhoud van beveiligingsproducten. Doelgroepen zijn particulieren, bedrijven en VvE’s.

De dienstverlening van Nicovij werd steeds verder uitgebreid. “Wij ondersteunen onze leden in alle facetten van de bedrijfsvoering wanneer daar behoefte aan is, afgestemd op de lokale situatie”, aldus Dekens.” Naast de al uitgebreide dienstverlening organiseert Nicovij onder andere producttrainingen, verkooptrainingen en biedt zij ICT ondersteuning. Toegankelijk voor de hele club. Inmiddels is de Nicovij- organisatie uitgegroeid van een noordelijk initiatief tot een landelijke speler met ruim 100 leden verspreid over heel Nederland, van Uithuizen tot Geleen en van Den Haag tot Dinxperlo. De combinatie van collectieve inkoop, fijnmazige distributie, centrale facturatie en dienstverlening op basis van individuele behoefte, binnen een transparante organisatie, waar vrijheid voorop staat, bleek in een duidelijke behoefte te voorzien. Dekens: “De coöperatie is van onze leden en voor onze leden! We zijn transparant en laagdrempelig. Door die openheid is het vertrouwen groot en voelen leden zich onderdeel van één groot collectief.”


NICOVIJ 60 JAAR IJZERSTERK BROERS AANVOOR HET WOORD ELKAAR GESCHIEDENIS FAMILIEBEDRIJF IN BEELD

Binnen het totale aantal van 330 contractleveranciers werkt Nicovij met 150 voorkeursleveranciers. ”Met deze leveranciers is de samenwerking intensiever en de concentratie vanuit de leden groter. Leveranciers zien daar zelf ook de voordelen van. En net als bij de leden geldt hier ook ons motto: alleen vanuit overtuiging kunnen we goed samenwerken. In 2012 werd ruim 20% van de inkoop via ons centrale magazijn uitgeleverd aan de leden, tegenwoordig is dat 34%. We zijn er dus in geslaagd om de leden ook op dit gebied steeds meer te servicen.” Dat wordt vergemakkelijkt door schappenplannen die met een heel aantal leveranciers opgesteld worden. Samenwerking zit in het DNA van Nicovij. In 2018 knoopte de coöperatie betrekkingen aan met IGM, een coöperatie voor hout- en bouwmaterialen. Over en weer kunnen de leden van beide organisaties elkaars assortiment opnemen middels een shop-in-shop. Er is bij de klanten in de hout- en bouwmaterialenbranche ook behoefte aan one-stop-shopping. “Nicovij biedt haar leden een menukaart aan dienstverlening”, zo heeft Willie Dekens het voor ogen. “Leden moeten vrij zijn en blijven om zelf te kiezen welke ondersteuning voor hun het belangrijkste is. Wij zullen zorgen dat het menu steeds uitgebreider en haute cuisine wordt. Denk aan marketing en promotie, social media, ict, logistiek, etc.. Dit is nooit af want de ontwikkelingen gaan razend snel. Iedere ondernemer is uniek en heeft een eigen smaak. De één zoekt het meer in promotionele ondersteuning die wij bieden, de ander in de winkelinrichting en weer een ander in de algemene bedrijfsvoering. Het maakt niet uit, alles draait om maatwerk!”

GROEI EN TOEKOMST

Naast toetreding van individuele ondernemingen, ziet Dekens het intensiveren van de huidige samenwerking en het aangaan van mogelijke nieuwe samenwerkingsverbanden als een belangrijke mogelijkheid om te groeien. “Hierbij staat altijd voorop dat de leden er beter van worden en de identiteit van Nicovij gewaarborgd blijft. Leden van Nicovij zijn specialisten, geen dozenschuivers. En als specialist kunnen die leden zich beter onderscheiden met het assortiment welke Nicovij kan bieden. Onze roots liggen in de ijzerwaren en gereedschappen, dit blijft altijd de basis van waaruit wij handelen.” Daarover gesproken, is Dekens zelf een beetje technisch? “Ik ben dol op klussen. In de afgelopen jaren heb ik mijn jaren-30 woning bijna helemaal zelf gerenoveerd. Alleen werkzaamheden aan de meterkast en stucwerk kan ik beter aan specialisten overlaten.” Een andere ontwikkeling waar Dekens hoog van opgeeft is de doorontwikkeling van fijnmazige distributie. “In de huidige 24/7 maatschappij is distributie van essentieel belang. Ondanks dat al onze leden voorraadhoudend zijn, biedt Nicovij bijvoorbeeld de mogelijkheid tot dropshipment aan. Een klant van één van onze leden bestelt een product, maar de ondernemer heeft deze niet op voorraad.

Algemeen directeur Willie Dekens

“Klanten zijn veeleisender geworden, vandaar dat het assortiment in de winkels enorm is gegroeid om aan die wensen te voldoen.”

De bestelling gaat naar Nicovij en die verstuurt deze rechtstreeks naar de klant. Het is in de huidige tijd van essentieel belang dat de gevraagde producten op het juiste moment bij onze leden en bij hun eindklanten zijn.

Nicovij wil een excellente dienstverlening aan haar leden bieden. Alle medewerkers zijn hierop ingesteld en stellen alles in het werk om onze leden uitstekend van dienst te zijn. Dit geeft voldoening, maar vraagt ook wat van de organisatie. Iedereen is benaderbaar in de organisatie en gezien de omvang van Nicovij en de platte organisatiestructuur, dienen de medewerkers ook flexibel te zijn. Gezien de specifieke kennis die nodig is, proberen we dat zoveel mogelijk mensen op verschillende plekken inzetbaar zijn. Zo is iedereen tot op zekere hoogte vervangbaar en vangen we elkaar op in situaties waar dat nodig is.” Nicovij heeft een Raad van Commissarissen waar drie leden zitting in hebben en twee externen. Naast de controlerende functie die zij hebben, fungeren zij ook als sparringpartner voor de directie.

NICOVIJ IS VAN EN VOOR HAAR LEDEN!

Nicovij heeft veel contact met haar leden, maar de leden onderling ook. Zij delen kennis, inspireren elkaar, helpen elkaar en doen onderling zaken. De jaarlijkse ledenvergadering, de regiovergaderingen bij ondernemers op locatie en andere collectieve activiteiten van Nicovij bieden veel gelegenheid om elkaar ook informeel te ontmoeten en bij te praten. Iedereen heeft dezelfde intentie: Samen bouwen aan elkaars individuele succes! FAMILIEBEDRIJF IN BEELD

9


Verhuizing van Hoogezand naar Stadskanaal

1983 Acht ondernemers in de ijzerwaren steken de koppen bijeen en starten Nicovij in Groningen

1962

Bouw nieuwe pand Deventer

1989

VERLEDEN 1970 Verhuizing van Groningen naar Hoogezand

1990 Verhuizing van Stadskanaal naar Deventer.

10

FAMILIEBEDRIJF IN BEELD


NICOVIJ 60 JAAR BROERS IJZERSTERK AANVOOR HET WOORD ELKAAR TIJDLIJN FAMILIEBEDRIJF IN BEELD

Lancering concept Lockmasters

2000 Ontwikkeling en start Enorm

1990

2018 Samenwerking IGM houten bouwmaterialen

TOT HEDEN 1990 Ontwikkeling en start Profnorm

FAMILIEBEDRIJF IN BEELD

11


De ledenbegeleiders voeren het hoogste woord

‘KLANTEN VERANDEREN, EN DAARDOOR HET ONDERNEMEN OOK’ Bart Renkema begeleidt de leden van Nicovij, Willem te Riele houdt zich bezig met de winkelinrichting. Twee takken van sport, die elkaar vaak kruisen. Belangrijkste eigenschap om hun werk te doen: luisteren naar de ondernemers. “En daarna een vertaalslag maken van hun wensen.”

12

FAMILIEBEDRIJF IN BEELD


NICOVIJ 60 JAAR BROERS IJZERSTERK AANVOOR HET WOORD ELKAAR LEDENBEGELEIDERS FAMILIEBEDRIJF IN BEELD

“Klanten zijn veeleisender geworden, vandaar dat het assortiment in de winkels enorm is gegroeid om aan die wensen te voldoen.”

in alle facetten van de bedrijfsvoering, al naar gelang hun behoefte.

Over het schappenplan spart Bart met Willem te Riele. “Elke winkel is anders, elk schap dus ook”, zegt Bart. “Vragen die aan bod komen: wat is het beste, wat levert het meeste rendement op? Twee weten immers meer dan één. Overigens betrekken we daarbij ook de ondernemers, onze afdeling inkoop en de leverancier. Uiteindelijk bepalen wij hoe en wat. Wij kennen immers onze ondernemers.” Winkels opnieuw inrichten, ook dat zit in het pakket van Willem. Daarnaast verzorgt hij voor de Profnormleden de huisstijl. “Het initiatief voor zo’n herinrichting komt meestal van de ondernemer zelf of is het gevolg van een relocatie. Wij schrijven een draaiboek, maken tekeningen, nodigen leveranciers uit. Wij ontzorgen dus. Wanneer het een formulelid betreft, houden we tegelijkertijd de spelregels van de formule goed in de gaten,”

Links Willem, rechts Bart

B

Bart Renkema heeft een brugfunctie tussen ‘Deventer’ en de leden in het land. “De essentie in ons werk is de ideeën en wensen van ondernemers en de marktontwikkelingen te vertalen naar de interne organisatie. En anderzijds de richting van Nicovij uit te dragen naar onze ondernemers. Daar zit een gezond spanningsveld in, immers ruim honderd ondernemers kunnen logischerwijs een verschil in visie hebben en ieders lokale markt is anders. De kunst is, en dat is onze taak, een goede vertaalslag te maken naar en vanuit de organisatie. Wij zijn de intermediairs. Wij brengen in kaart welke ideeën er leven en waar leden en Nicovij tegenaan lopen en proberen dat op te lossen. Je kunt ons vergelijken met een oliemannetje. Luisteren is daarbij essentieel.” Naast de intermediairsrol adviseert Bart ondernemers

Een ondernemer anno 2022 moet heel flexibel zijn. “Klanten zijn veeleisender geworden. Je kunt ze bijna niet meer in een vakje plaatsen. Hoe anticipeer je daarop, bind je toch die klanten aan je? De inrichting van de winkel, de communicatie en de dienstverlening is daarbij van groot belang om die klant binnen te halen. En binnen te houden. En je moet meer dan ooit de nieuwste trends en ontwikkelingen op de voet volgen.”

Willem doet dit werk al 31 jaar. Hij is dus gepokt en gemazeld. Er heeft volgens hem wel een evolutie plaatsgevonden. “De klant is veranderd, daardoor ook de ondernemer. Klanten zijn veeleisender geworden, vandaar dat het assortiment in de winkels enorm is gegroeid om aan die wensen te voldoen. De ondernemer moet daarin meegaan, en dat vraagt de nodige flexibiliteit.” Zijn werk verveelt nooit. “Ik ga heel graag met mensen om, het is fijn als je iets voor hen kunt betekenen. Daar krijg ik energie van, vooral van ondernemers en hun medewerkers. Die zijn positief ingesteld, enthousiast. Ze kijken altijd vooruit: hoe kunnen we de winkel nog meer verbeteren, waardoor het rendement stijgt.” En ook: “Ik heb groot respect voor hun doorzettingsvermogen en creativiteit als het even wat minder gaat. Daar heb ik zelf ook veel van geleerd.” FAMILIEBEDRIJF IN BEELD

13


Enkele en dubbele PT/DT professionele trap

VSC

Vouwsteiger ‘compact’

PROJECTEN

www.solide.com

50-JARIG BERDAL FELICITEERT 60-JARIG NICOVIJ LET’S CELEBRATE TOGETHER!

WWW.BERDAL.COM


NICOVIJ 60 JAAR BROERS IJZERSTERK AANVOOR HET WOORD ELKAAR OUDSTE FAMILIEBEDRIJF LID IN BEELD

Oudste Nicovij- lid Van der Toorn en Stolp in Den Haag -sinds 1976-

‘IK ZOU ME GEEN RAAD WETEN ALS NICOVIJ MORGEN ZOU STOPPEN’ Max de Veld (1961) weet het nog goed. “Mijn vader Nol de Veld kreeg als filiaalhouder van één van de drie ijzerwarenwinkels van Van der Toorn en Stolp de kans om zo’n winkel over te nemen omdat zijn baas ermee stopte. In die tijd gingen ijzerwaren als een raket.

E

Er waren nog geen bouwmarkten en al helemaal geen internet. Samen met twee andere winkeliers kochten ze al regelmatig met zijn drieën partijen in. Op een gegeven moment kwam Nicovij in beeld. In die tijd was een inkoopcombinatie een revolutie. Het werken met een kernassortiment was even wennen. Maar je kon daarmee wel heel goedkoop inkopen.” Logistiek ging alles nog op zijn boerenfluitjes. “Nicovij had een soort voorbeeldwinkel, daar gingen we als leden kijken om met elkaar assortimentsonderdelen in te kopen. Simpel. Later kreeg je computeruitdraaien opgestuurd en kon je artikelen aanvinken. Als je dat met tegenwoordig vergelijkt… Het dge-systeem (winkelautomatiseringssoftware) is echt een heerlijkheid. Heel leuk om te zien. Van het plaatsen van een order tot het afleveren aan de klant. De automatisering is top bij Nicovij. Ze leggen het voorgeselecteerde assortiment op voorraad in Deventer. Dat is handig want daaraan kan ik zien wat het meest gangbare spul is, dat verkoop je altijd. Neem bijvoorbeeld nu het nieuwe kernassortiment deurbeslag. Vroeger

werkten we met ik weet niet hoeveel leveranciers. Nicovij bracht dat terug tot één leverancier, waardoor je inkoop veel goedkoper wordt. Of die nieuwe roosters en die nieuwe zwarte kapstokken; lopen als een tierelier. Heel eerlijk, ik zou me geen raad weten als Nicovij morgen zou ophouden te bestaan.” Naast de inkoopvoordelen en de automatisering looft Max ook de persoonlijke kant van de organisatie. “De contacten zijn door corona even iets minder geworden, maar zijn nog steeds heel goed. We hebben één keer per jaar een jaarvergadering waar alles aan bod komt en we gaan regelmatig vergaderen bij één van de leden in de buurt. Dat is heel leerzaam omdat je dan concreet ziet hoe een andere winkelier zijn tent runt. Je leert daar altijd van. Heel inspirerend.” Met twee winkels in de residentiestad is Van der Toorn en Stolp goed vertegenwoordigd op twee deftige straatnamen; de Prinsestaat en de Weimarstraat. Max heeft bewust gekozen voor een eigen identiteit zonder formulenaam. “Wij genieten dus alleen van het inkoopvoordeel en de logistiek in combinatie met onze eigen historie en identiteit.” FAMILIEBEDRIJF IN BEELD

15


zo

HOZA Apeldoorn, Ronald IJsseldijk

‘WIJ KOESTEREN ONZE VRIJHEID’ HOZA Apeldoorn maakt gebruik van de inkoopkanalen en het magazijn van Nicovij. Een heel bewuste keus.

16

FAMILIEBEDRIJF IN BEELD


NICOVIJ 60 JAAR IJZERSTERK BROERS AANVOOR HET WOORD ELKAAR LEDEN AAN FAMILIEBEDRIJF HET WOORD IN BEELD

“Hoe groter de inkooporganisatie, hoe beter de condities zijn om producten in te kopen.”

R

Ruim zestig jaar geleden verkocht Gerrit van Os op de automarkt in zijn woonplaats Apeldoorn legerdumpartikelen en een beetje witgoed. Daar ligt de kiem van HOZA Apeldoorn, vanaf 2000 door zijn zoon Henny en schoonzoon Ronald IJsseldijk uitgebouwd tot een begrip in deze Gelderse stad en omgeving. Alles is er te vinden op het vlak van gereedschappen, machines, ijzerwaren, bedrijfskleding, tuinhout, tuinmeubelen en campingartikelen.

Lange tijd was het gebruikelijk dat Henny en zijn vader zelf de boer op gingen voor hun inkopen. “Dat deden ze bij verschillende groothandels. En soms hadden ze geluk dat ze een partij goederen voor een zacht prijsje konden kopen.” Sinds ruim twintig jaar, toen Ronald de touwtjes in handen kreeg, is dat veranderd. HOZA Apeldoorn sloot zich aan bij Nicovij. “We werden steeds groter. Niet alleen met onze service, denk aan slijpen, repareren, zagen en installatie, ook in onze schappen nam het assortiment aan producten aanzienlijk toe. Het was niet meer te behappen om zelf die inkopen te doen.” Bovendien door samen op te trekken sta je veel sterker. “Hoe groter het volume, hoe beter de condities zijn om producten in te kopen. Of je honderd zagen inkoopt, of duizend: daar zit de onderhandelingsruimte. Door de

massa van het getal zakt de prijs. Daar is iedereen bij gebaat: Nicovij, de afzonderlijke leden en uiteindelijk de klant.” Nicovij biedt de leden verschillende formules. HOZA Apeldoorn heeft er niet eentje uitgepikt. “We hebben er heel bewust voor gekozen om alleen inkooplid te zijn van de coöperatie. Wij maken alleen gebruik van de inkoopkanalen van Nicovij. Dat biedt ons vrijheid. Je hoeft je dus niet te conformeren aan een bepaalde formule. Of dat je verplicht bent om mee te doen met verschillende acties, al kun je er wel vrijwillig gebruik van maken. Soms doen we dat, soms niet.”

HOZA Apeldoorn wordt door Nicovij goed op de hoogte gehouden van nieuwe producten en ontwikkelingen. Ronald: “Dat is in hun belang, want ze willen de afzet vergroten. Uiteindelijk zijn ook de leden erbij gebaat: je wilt je klanten het beste bieden.” De inkooporganisatie helpt daar ook bij. “Je kunt je bijvoorbeeld laten adviseren hoe je die nieuwe producten het beste in je winkel kunt presenteren.” Naast het voordeel van de centrale inkoopafspraken en de fijnmazige distributie is het administratieve proces ook verregaand geautomatiseerd. Met de winkelautomateringssoftware van dge zijn alle te bestellen artikelen inzichtelijk. Hierdoor verkoop je bijna nooit nee aan de klant.

FAMILIEBEDRIJF IN BEELD

17


bekijk onze catalogus

Totaalleverancier voor al uw matten

Nieuw HECO-TOPIX®-plus: maakt het beste beter.

www.hamat.com Wij

Spoelstraat 16 | 8281 JT Genemuiden www.heco-topix-plus.com

Hoenderdaal Fasteners feliciteert Nicovij


bouw beslag

Wanneer ben je ooit gestopt met precies te zijn? O ja: nooit. PLANO 3D GREEN 360°-lijnlaser met real green technologie voor horizontaal en verticaal nivelleren. SOLA. Passion for Precision. www.sola.at


IJzerwarenhandel Janssen Elst

‘ENORM-SPECIALIST ZIJN LEVERT ALLEEN MAAR GEMAK OP’ IJzerwarenhandel Janssen Elst is Enorm-specialist bij Nicovij. “De inkooporganisatie regelt alle randzaken, daardoor kunnen we ons volledig richten op onze corebusiness.”

L

Laat in Elst de naam Janssen vallen, dan popt bij de oudere generatie meteen het woord ijzerhandel op. Immers, het bedrijf is ontsproten in 1767. De eerste Janssen was een smid, later kwamen er groot huishoudelijk gerei (emmers, teilen ) en kachels bij. Inmiddels staat alweer de zevende generatie aan het roer, verdienen zeven medewerkers er hun boterham. Een bedrijf met zo’n rijke historie ga je niet zo snel veranderen. En toch is dat zo’n twintig jaar geleden gebeurd. De winkel kreeg een grondige facelift toen besloten werd deel te nemen aan de Enorm formule. “Dat had een hele grote impact op de uitstraling van de winkel”, zegt bedrijfsleider John 20

FAMILIEBEDRIJF IN BEELD

Jansen (56). “De huisstijl is uniform tot in de kleinste details. Alle teksten zijn in één lettertype. Die uniformiteit vind je ook terug in de kleurstelling en de signing, Daardoor ziet alles er heel strak en dus professioneel uit. Dat creëert rust. Fijn voor ons, en voor de klanten.” Je kunt je afvragen: hoe pakt de klant dat op? Die is al generaties lang de stempel van Janssen gewend. “In het begin hadden de echte Elstenaren er moeite mee. Die dachten dat het bedrijf verkocht was. Maar we wisten dat dit geen punt zou worden. In Elst en omgeving wordt ontzettend veel gebouwd. Dat zijn allemaal potentiële klanten voor ons, want we richten ons op de particulier en de klein zakelijke markt. Die nieuwkomers hadden weinig met de historie


NICOVIJ 60 JAAR IJZERSTERK BROERS AANVOOR HET WOORD ELKAAR LEDEN AAN FAMILIEBEDRIJF HET WOORD IN BEELD

“We kunnen ons richten op waar we goed in zijn: klanten adviseren bij hun aankopen.”

van Janssen.” Het label Enorm biedt louter voordelen, vindt John. “Voorheen moest ik mij bemoeien met de folders, nieuwsbrieven en dergelijke. Had je een hoop administratie te verwerken, zoals factureren. Eigenlijk had ik daar maar amper tijd voor en lag mijn interesse hier niet. Dat is niet meer, al die randzaken worden geregeld door Nicovij. Daardoor kunnen we ons richten op waar we goed in zijn: klanten adviseren bij hun aankopen. Dat is in de bedrijfsvoering toch het belangrijkste.” En ook: “Het is heel prettig werken, het jasje van Enorm zit ons gegoten. We hebben er ook de zaak voor, Enorm richt zich op onze klantenkring.”

Zaken uit handen geven betekent ook dat je je moet committeren. Je eigen koers varen is er dus niet meer bij. Dat ligt wel genuanceerd, zegt John. “Nicovij is een coöperatie. De leden hebben dus wel degelijk inspraak. Zo zit ik zelf in de foldercommissie. Wij brengen advies uit. Uiteindelijk beslist Nicovij. Ik heb geen seconde spijt gehad van de keuze voor de formule. Enorm-specialist zijn levert alleen maar gemak op.”

FAMILIEBEDRIJF IN BEELD

21


ONS N I T W NIEUORTIMENIE ASS MEER INFORMCATT

A VOOR T U CONT T KUN MEN ME OPNE 1 808 OF M 44 0522 ELBERS.CO A W @ O INF

NEDERLANDSE VLAG 100X150CM

WIMPEL ORANJE

VLAGGESTOK MET ORANJEKNOP

VLAGGENSTOKHOUDER ALU.

VLAGGENSTOKHOUDER WIT

STOKHAAK ZWART

HOGE AKKERS 13 . 7961 AR RUINERWOLD . THE NETHERLANDS . T +31 (0)522 441 808 . F +31 (0)522 441 845 . INFO@WAELBERS.COM 22

FAMILIEBEDRIJF IN BEELD


UITLAATKLEM

HANGROL

KATROL

WINDHAAK

KISTGREEP

KOGELLADEGELEIDER DIV. TYPES

GRONDPLUG + ADAPTERS GV

MONTAGEBAND

LOOPWIEL MET VEER

AANLEGRING ZWAAR

KRUISHENG

UNIVERSEELGRENDEL

BOERENKLINKSTEL

RINGHEKSLUITING ZWART

LUIKOVERSLAG ZWART

HENG ZWART

PLAATDUIM ZWART

VERSTELB.HENG-SET ZWART

ANTIKLIMBEUGEL ZWART

HOEKANKER 90X90X60MM ZWART

VERSTLB. POORTBESL. ZWART

DRAADSPANNER + VLEUGELM.

HANGROLSET VOOR SCHUIFDEUR

STORMKETTING MET VEER

S T

M

FAMILIEBEDRIJF IN BEELD

23


dormakaba TS 98 XEA deurdranger:

1 dranger voor 4 montagemogelijkheden

in mon alle tage ope s ning s d sluit + emp ing vert ragi ng acti ef

Vertrouwde toegangsoplossingen van dormakaba www.dormakaba.nl/ts-98 dormakaba Nederland B.V. 088-352 33 33

OPTIMALE ERVARING Gemak en eenvoud maken het verschil


Hegner & KO is een importeur van professioneel gereedschap met exclusiviteit van meer dan 10

Veeneman feliciteert

het team van Nicovij

fabrikanten! Vrijwel alles uit voorraad leverbaar.

Familiebedrijf Veeneman bv fabriceert en levert al meer dan 60 jaar professionele producten voor de bouw en industrie. Wij brengen een gevarieerd en breed aanbod van kwaliteitsproducten dat aansluit op de wensen van de professional. Dit doen wij met vijf sterke merken: Swinko | Eibenstock | Eurolux | Connectra | Vetec

veeneman.nl

We do IT for you. Namens Solid Partners feliciteren wij Nicovij met het 60-jarig jubileum. Wij kijken uit naar een voortzetting van de pretttige samenwerking! Van een IT-dienstverlener mag je verwachten dat het wel goed zit met betrouwbaarheid en veiligheid. Dat de data van de klant goed opgeslagen wordt en dat de organisatie altijd bereikbaar is via de oplossingen van Solid Partners. En dat is precies wie Solid Partners is: een betrouwbare, veilige en transparante partner voor ondernemers die op zoek zijn naar gedegen en innovatieve IT-oplossingen op maat.

www.solidpartners.nl


“Op onze Lockmasterswand wordt stap voor stap uitgelegd hoe een woning wordt beveiligd” 26

FAMILIEBEDRIJF IN BEELD


NICOVIJ 60 JAAR IJZERSTERK BROERS AANVOOR HET WOORD ELKAAR LEDEN AAN FAMILIEBEDRIJF HET WOORD IN BEELD

Enorm Vos IJzerhandel, Patrick Vlaanderen

‘LOCKMASTERS HEEFT BIJGEDRAGEN AAN DE OMZETSTIJGING’ Enorm Vos IJzerhandel in Huizen voert (naast Enorm) ook het marketingconcept Lockmasters. Dat was niet meer dan logisch: sinds de invoering van het Politiekeurmerk is er veel aandacht besteed aan inbraakbeveiliging.

E

Enorm Vos IJzerhandel in Huizen, die in 1908 officieel werd opgericht, werd in 1977 overgenomen door Bert Vlaanderen. Zijn zoon Patrick wist al heel snel dat hij in de voetsporen van zijn vader zou treden. “Toen ik vier was, zou ik hebben gezegd dat ik bij papa in de zaak wilde.” Na de mavo koos hij een studie die daarop aansloot: werktuigbouwkunde. Eerst buiten de deur ervaring opgedaan en in 2014 in de zaak gestapt. Vier jaar later, toen zijn vader van zijn rust ging genieten, ging hij de ijzerhandel met vier medewerkers leiden.

Nicovij hoort bij de inventaris. “We zijn al zeker veertig jaar lid”, zeg Patrick (43). “Voor ons is het de ideale inkooporganisatie, want die sluit goed aan bij ons winkelassortiment. Komt nog bij: als het nodig is, zet Nicovij een stapje extra.” Voorbeeld? “Voor bestellingen is er een tijdslot. Maar is de nood aan de man, dan wordt daar soepel mee omgegaan. Kortom, ze doen hun stinkende best om het tóch nog te regelen.” Komt bij dat de formules, van toepassing op onze onderneming, passen als een handschoen. “Daardoor heb je geen omkijken naar bijvoorbeeld de marketing, logistiek en de facturatie. Je kunt je helemaal toeleggen op het werk zelf.” Er hangt nóg een marketingconcept aan Vos IJzerhandel, dat van Lockmasters. “Het is heel logisch dat we ons daarbij hebben aangesloten. Van oudsher heeft beveiliging onze speciale aandacht. Toen het Politiekeurmerk uitkwam, is mijn vader er al mee gaan

werken. Kwaliteit leveren dus. Met producten, advies en met monteren. Het punt was: het was marketingtechnisch niet zichtbaar. Je kon jezelf dus niet verkopen.”

Met alleen een logo in de winkel en op de bedrijfswagens vertellen we onvoldoende het verhaal, zo werd ongeveer zes jaar geleden bij Nicovij geredeneerd. “Daarom is er fors geïnvesteerd in marketing”, zegt Patrick. “Zo staat er in onze winkel een grote Lockmasterswand, waarop stap voor stap wordt uitgelegd hoe een woning wordt beveiligd. Daarnaast valt er in de regio zes keer per jaar een folder op de deurmat om beveiligen onder de aandacht te brengen. En dat werkt, de omzet is flink gestegen.”

Bij Enorm Vos IJzerhandel merken ze dat folders hun uitwerking niet missen. Tegelijkertijd is het belangrijk om daar goed op te anticiperen. “We verkopen dan veel meer meerpuntssluitingen. Dan moet je de klant niet teleurstellen met het woord ‘uitverkocht’. Nicovij begrijpt dat als geen ander, de voorraad is daarop aangepast.”

FAMILIEBEDRIJF IN BEELD

27


Handelsonderneming J. van der Schans

‘PROFNORM IS EEN KWALITEITSLABEL VOOR DE ZAKELIJKE MARKT’ 28

FAMILIEBEDRIJF IN BEELD


NICOVIJ 60 JAAR BROERS IJZERSTERK AANVOOR HET WOORD ELKAAR LEDEN AAN FAMILIEBEDRIJF HET WOORD IN BEELD

Handelsonderneming J. van der Schans in Werkendam voert de formule Profnorm. “Onze klanten, bijna allemaal ondernemers, weten dat de kwaliteit daardoor gegarandeerd is”, zegt Marijn van der Schans.

N

Negentien jaar geleden begon Jan van der Schans in Werkendam een handelsonderneming in het leveren, onderhouden en repareren van gereedschappen voor de bouw, industrie, agrarische sector en hoveniers. De keus voor de zakelijke markt was geografisch ingegeven: de regio Werkendam is ondernemend van aard. Zijn zoon Marijn (25) werkt al acht jaar bij zijn vader in de zaak. Het bedrijf heeft zeven fulltime medewerkers en een parttimer. De eerste vier jaar kwamen er vertegenwoordigers over de vloer. “Daarna”, zegt Marijn, “hebben we ons aangesloten bij Nicovij. Veel van onze leveranciers zaten al onder de paraplu van de inkooporganisatie. Zo factureerden ze via Nicovij. Wat mee heeft geteld: via Nicovij maak je afspraken met je leveranciers. Dat scheelt heel veel werk en administratie.” Handelsonderneming J. van der Schans heeft van meet af aan gekozen voor Profnorm. “Met die formule, die onder meer op onze bedrijfswagens staat, wordt door ondernemers herkend dat je de zakelijke markt bedient. Profnorm kun je vergelijken met een keurmerk: als je dat logo ziet, weet je dat de kwaliteit van de producten is gegarandeerd. Vooral voor ondernemers is dat essentieel: als je er dagelijks mee werkt, wil je alleen het allerbeste. Dat geeft vertrouwen. Bij onze vaste én potentiële klanten.” Profnorm biedt voordelen aan de handelsonderneming. “En zeker ook aan de klant. Zo brengen we om de twee maanden een directmailing uit met artikelen die voor scherpe prijzen aangeboden worden.”

Met Profnorm laat je ook zien dat je onderdeel bent van een grotere organisatie, stelt Marijn. “Dat zegt dus ook iets over de professionaliteit van je bedrijf. Komt nog iets bij: Nicovij is een coöperatie. “We trekken samen op. De slogan ‘Samen bouwen wij aan elkaars individuele succes’ is dus zeker geen loze belofte. Als een klant een specifieke vraag heeft, lossen we die ook samen op. Daarvoor hebben we een Whatsapp-groep opgericht. Bij ons zal een klant niet meemaken dat hij te horen krijgt: ‘Ik kan je niet helpen.’ Wij blijven zoeken totdat we het hebben gevonden. Service is dus geen containerwoord voor ons.”

Met Profnorm committeert J. van der Schans Handelsonderneming zich aan bepaalde afspraken. Eén ervan is om zo veel mogelijk dezelfde merken te voeren. “Maar er is ook een mate van vrijheid. Wij hebben bijvoorbeeld draaibeitels, andere Profnormwinkels hebben die niet in hun assortiment. De draaibeitels komen via een ander inkoopkanaal, alleen de facturatie verloopt via Nicovij. Soms afwijken is dus geen probleem. Het is heel fijn dat je naast de voordelen van de collectieve inkoop bij Nicovij de vrijheid hebt om de lokale markt goed te bedienen.”

FAMILIEBEDRIJF IN BEELD

29


Ontdek het brede assortiment producten ~ Meubelwielen ~ Apparatenwielen ~ PU wielen ~ Transportwielen ~ Banden ~ Aanhangwagenonderdelen Maak kennis met de vele mogelijkheden en services

De oplossing om stofvrij te werken

www.starmix.nl

Cordles Alliance System:

Eén accu voor alles. METABO

1 accu — 26 merken — 300 machines abrasives

www.cordless-alliance-system.com/nl


NICOVIJ 60 JAAR IJZERSTERK BROERS AANVOOR HET WOORD ELKAAR FAMILIEBEDRIJF BEELD MEDEWERKERS AAN HETIN WOORD

Dick van Haren, manager inkoop

‘GAAN VOOR DE BESTE PRIJZEN ONDER DE BESTE CONDITIES’ Dick van Haren is manager inkoop bij Nicovij. Samen met vier medewerkers doet hij namens Nicovij zaken met ruim 300 leveranciers. Doel hierbij is om te sturen op voorkeursleveranciers. “Prijstechnisch zijn die het meest interessant. Voor Nicovij, voor de leden en voor de klanten.”

O

Opgegroeid in een ondernemersfamilie heeft Dick al vroeg geleerd altijd te gaan voor de beste deal en partnership. Met altijd een kritische houding wat prijs betreft op zoek naar een optimale win in de samenwerking. Het is een levenshouding. “Ook privé is het maar zelden dat ik zomaar iets koop.” Zorgen voor de juiste inkoopvoorwaarden levert aan de voorkant altijd winst op. Het strategisch onderhandelen zit hem nu eenmaal in zijn dna. Zoals hij dat doet voor eigen gewin, zo redeneert hij op zijn werk ook voor Nicovij haar leden: inkopen tegen slimst mogelijke voorwaarden. Daar is niet alleen Nicovij bij gebaat, maar ook de meer dan honderd leden. En uiteindelijk hun klanten. Dick onderhoudt de contacten en maakt de contracten met de leveranciers voor Nicovij. “Dat gaat van schroevendraaiers en tangen tot kitten, klimmaterialen en powertools. De meeste leveranciers zijn in Nederland gevestigd, maar ook wordt er Europees ingekocht. Ook kopen we indirect veel goederen uit het Verre Oosten. Groothandelspartners verzorgen voor ons hiervan de sourcing en de import.” Het is natuurlijk van belang dat leveranciers gedragen worden door de leden van Nicovij. “Zij moeten immers de producten aan de man brengen.” Daarnaast voert Dick veel leveranciersgesprekken.

“Daarbij draait het om afspraken. Denk aan kortingen, netto prijzen, betalingsvoorwaardes, marketing en samenwerkingsactiviteiten.” Waar het uiteindelijk om draait: “De handel moet optimaal worden gefaciliteerd, dus gaan we voor optimale beschikbaarheid en de beste prijzen onder de beste condities.” Er zijn twee soorten leveranciers: voorkeursleveranciers en contractleveranciers. Zoals het woord al zegt, hebben voorkeursleveranciers een streepje voor bij Nicovij. “De samenwerking is intensiever. Wij vinden dat onze leden hun inkoop hier zoveel mogelijk zouden moeten concentreren. Ondernemers werken met hen om hun assortiment te verdiepen. Of het zijn gespecialiseerde leveranciers met niche producten.” Het is aantrekkelijk voor leden om in zee te gaan met de voorkeursleveranciers, zegt Dick. “Dat heeft alles met volumes te maken. Hoe meer leden in zee gaan met een voorkeursleverancier, des te meer belang er voor de leverancier ontstaat om optimale condities te bieden.” Overigens moeten voorkeursleveranciers wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. “Het zijn vaak sterke A-merken, die goed in de markt liggen bij de klant. Door hun sterke branding creëren ze een grotere vraag. Dat is voor ons en onze leden uiteraard heel interessant. En het is ook belangrijk dat er een stabiele beschikbaarheid is. Want nee verkopen, dat past niet in onze filosofie.” FAMILIEBEDRIJF IN BEELD

31


Tot 8 jaar bescherming

KNIPEX Quality – Made in Germany

Tot 10 jaar bescherming

13 96 200

Elektro installatietang 6 functies in één tang Multifunctionele tang voor de elektrische installatie; om vlakke en ronde materialen te grijpen, buigen, ontbramen, kabelsnijden, afstrippen en krimpen van adereindhulzen

Sikkens feliciteert Nicovij met hun 60 jarig jubileum!

www.knipex.com

Van harte gefeliciteerd!

denbraven.com | bostik.com


NICOVIJ 60 JAAR IJZERSTERK BROERS AANVOOR HET WOORD ELKAAR FAMILIEBEDRIJF BEELD MEDEWERKERS AAN HETIN WOORD

Ali Kayhan, logistiek manager

‘GEEN DAG IS HETZELFDE IN ONS MAGAZIJN’ Ruim 7000 artikelen liggen bij Nicovij in Deventer in het magazijn op voorraad en nog eens circa 500.000 artikelen kunnen via het magazijn crossdock bij leveranciers worden besteld. Logistiek manager Ali Kayhan (40) en zijn twaalf vaste medewerkers, soms aangevuld met enkele studenten, zorgen ervoor dat al die producten bij de leden van de inkooporganisatie terechtkomen. “Geen dag is hetzelfde. Geen ondernemer is hetzelfde. En geen order is hetzelfde.”

S

Schroeven, kruiwagens, sloten, zakken cement, verfbenodigdheden, elektrische machines. Ali, die sinds 2018 bij Nicovij werkt, ziet het allemaal in het enorme magazijn voorbij komen. Die producten gaan kriskras het land door om de 105 leden te bevoorraden: van Groningen naar Geleen, van Den Haag naar Doetinchem. Dat gebeurt in de regel één of twee keer per week, afhankelijk van de wens van de ondernemer. Met eigen transport en vaste chauffeurs. “Geen dag is hetzelfde binnen ons bedrijf, want er is altijd wel iets dat anders verloopt”, zegt Ali, die voorheen onder meer bij een leverancier van RFID labels en een transportbedrijf heeft gewerkt. “Vind ik fijn, het houdt je scherp. Het mooiste is als je net wat meer kunt doen voor de leden.” Voorbeeld? “De bestellingen komen via de EDIverbinding binnen. Meer dan eens komt er toch nog een telefoontje of mailtje achter aan: heeft een onderneming toch nog een paar producten nodig voor een klant die net aan de balie staat. Extra werk, extra druk. Maar we fiksen het! Tenminste, zolang de vrachtwagen nog bij ons magazijn staat.” Mocht dat niet zo zijn en er zit werkelijk spoed achter, dan stuurt Nicovij de pakketdienst of een koerier op pad.

Behalve die flexibiliteit heeft Nicovij nog een belangrijke troefkaart, die de ondernemers buitengewoon waarderen. “Onze grote kracht is dat bijna alles per stuk kan worden geleverd. Dus je hoeft geen hele dozen af te nemen. Dat beleid past bij de enorme diversiteit van onze klanten. Een winkel in het centrum van een stad of een bouwmarkt op een industrieterrein: ze hebben allebei hun eigen behoeftes wat hun voorraad betreft.” In de logistiek is stroomlijnen heel belangrijk. Daarbij moet je kunnen rekenen op je medewerkers. “We moeten het samen doen. Anders krijg je wat je belooft niet voor elkaar. Dan is van belang dat je elkaar waardeert. Nicovij begrijpt dat als geen ander. Het is een relatief klein bedrijf, je bent dus geen nummer. Iedereen kent elkaar, toont empathie voor elkaar. Ze kennen je, je wordt gekend. Dan ben je ook bereid om het beste van jezelf te geven.” Meer dan honderd leden, toch kennen Ali en zijn medewerkers het DNA van elk afzonderlijk. “We weten waar hun prioriteiten liggen met hun producten. Daar houden we ook rekening mee als de bestellingen binnenkomen. Als we daarin een afwijkend patroon zien, dan wagen we er een telefoontje aan. Klopt dit? Is er niet iets vergeten? Meedenken dus. En dat wordt gewaardeerd.” FAMILIEBEDRIJF IN BEELD

33


BISON FELICITEERT NICOVIJ AL 60 JAAR EEN HECHTE BAND

www.bison.nl 14614 BOLTON jubileum adv. Nicovij_final.indd 1

Ik werk alleen met Bison. 21/03/2022 09:21

Koekje bij de koffie?

Scan de QR code of ga naar go.nl.weber/smakelijkevulling en ontvang iets lekkers voor bij de koffie!


NICOVIJ 60 JAAR IJZERSTERK BROERS AANVOOR HET WOORD ELKAAR FAMILIEBEDRIJF BEELD MEDEWERKERS AAN HETIN WOORD

‘Via de verschillende mediakanalen laten we het gezicht van onze leden zien’. Folders op de deurmat, nieuwsbrieven in de mailbox en campagnes op social media. Voor de 105 leden van Nicovij zijn dit de belangrijkste gereedschappen om aandacht te werven voor hun winkel. Elizabeth Ossevoort (45) speelt daarin een belangrijke rol.

Elizabeth Ossevoort, marketingmanager

‘VIA MEDIAKANALEN HET GEZICHT VAN ONZE LEDEN LATEN ZIEN’

E

Elizabeth werkt sinds 1999 voor Nicovij. Ze heeft diverse afdelingen doorlopen, onder meer het secretariaat en heeft tevens de cursussen en trainingen Politiekeurmerk Veilig Wonen opgezet. Uiteindelijk kwam ze bij marketing, waar ze sinds 2015 marketingmanager is. “We doen alle reclame-uitingen voor de verschillende formules, dat waren in het verleden vooral folders. We zijn nog steeds wel een foldervolkje, 65% van de huishoudens leest folders. Maar de communicatie gaat tegenwoordig veel verder, denk aan alle online mogelijkheden om onze doelgroepen te bereiken.”

Folders en de papieren direct mailingen, het lijken in dit digitale tijdperk ouderwetse middelen. Maar ze zijn zeker nog belangrijk, zegt Elizabeth. “Een folder van Enorm en Lockmasters of een direct mailing van Profnorm valt op de deurmat, die gaat dus altijd door de handen. Met andere woorden: er is altijd een attentiemoment. Dat dit werkt, blijkt bij leden die gestopt zijn met de folders, zij komen er meestal op terug: ze merken het aan hun omzet. Je laat toch jouw gezicht zien én wat je kunt. De vorm en timing zijn belangrijk: voor Enorm en Lockmasters worden folders huis-aan-huis verspreid en de direct mailing van Profnorm wordt gericht verstuurd naar ZZP’ers en bedrijven. Bovenstaande neemt niet weg dat de digitale ontwikkelingen ontzettend belangrijk zijn en de mogelijkheden daarvan een enorme impact hebben op communicatie. In de komende jaren zal de communicatie steeds verder van offline naar online verschuiven. Daar zetten we ook zeker op in. We versturen digitale nieuwsbrieven, digitale folders, ontwikkelen online

campagnes voor social media en besteden steeds meer aandacht aan onze websites.”

Bij het opzetten van alle communicatie werkt Elizabeth nauw samen met de marketingcommissies van de verschillende formules, de afdeling inkoop en de collega’s van ledenbegeleiding. “In de foldercommissies zit een afvaardiging van ondernemers. Nicovij is niet voor niets een coöperatie. Het wiel uitvinden vanachter ons bureau, dat is er niet bij. Naast de folders en de online communicatie verzorgen we de complete en herkenbare huisstijl voor de formule-leden. Leden die geen gebruik maken van een formule kunnen ook gebruik maken van onze diensten en adviezen. Zo kunnen zij meeliften op een aantal folders van Enorm, waarbij de elementen van Enorm worden vervangen door hun eigen huisstijl. En Nicovij maakt regelmatig flyers, openingsfolders, maar ook complete campagnes afgestemd op het individuele lid.”

Het werk is veelzijdig, uitdagend en mooi, vindt Elizabeth. “Ik werk met veel partijen samen, dit vraagt om veel en duidelijke communicatie en afstemming. Wij willen een perfect product leveren, dit vraagt om creativiteit en nauwkeurigheid. In combinatie met de deadlines, geeft dit een gezonde spanning. Voor de komende drie jaar ligt een strategisch marketingplan klaar, waarin de transitie van offline naar online natuurlijk centraal staat. Daar gaan we de komende jaren intensief mee aan de slag!” FAMILIEBEDRIJF IN BEELD

35


EGT feliciteert Nicovij met het 60 jarig bestaan

Nieuw: veiligheidsbeslag 3400-II serie Maximale inbraakwerendheid gecombineerd met een modern design nemef.nl

Verkrijgbaar in zwart én aluminium

Nedis feliciteert

Nicovij met haar jubileum Het hele jubileumjaar 60% korting voor Nicovij-leden op onze SmartLife LED filamentlamp!

Nedis.com

OP=OP! (WIFILF10WTG125)


NICOVIJ 60 JAAR BROERS IJZERSTERK AANVOOR HET WOORD ELKAAR FAMILIEBEDRIJF BEELD MEDEWERKERS AAN HETIN WOORD

Kaja Mossel, financieel manager

‘CIJFERS PRESENTEREN EN SPARREN OVER DE TOEKOMST’

Z

Ze heeft eerst bij een bank en een accountantskantoor gewerkt. In 2018 maakte Kaja de overstap naar Nicovij. “Wat de functie zo interessant maakte, is dat ik ook de financiële afdeling zou gaan aansturen. Leiding geven dus, dat had ik nog nooit gedaan. Maar ik ben geen type dat uitdagingen uit de weg gaat.” Kaja ontdekte: dit - cijfers op orde hebben en samenwerken met de medewerkers op de financiële afdeling en de andere afdelingen - past bij me. “Dat geldt ook voor de cultuur in onze inkooporganisatie. Die is heel anders dan ik gewend was. Bij mijn vorige werkgevers was ik voor mijn eigen clubje verantwoordelijk, bij Nicovij heb ik veel meer het gevoel dat we samen de schouders eronder zetten en de klus klaren.” Alles wat met cijfers heeft te maken, komt op haar bordje terecht. “Facturen van de leveranciers op tijd betalen, zodat de leden daar geen omkijken naar hebben. Vervolgens verzamelen we alle inkoopfacturen van onze leden. Daar maken we wekelijks een verzamelnota van. Kortom, het komt erop neer dat we de ondernemers op financieel vlak zo veel mogelijk proberen te ontzorgen. We zijn continu op zoek naar verbeteringen in de processen. Bij de facturering van de rechtstreekse inkopen gaan we ervan uit dat wat op de factuur staat is besteld en middels de pakbon is afgeleverd bij de ondernemer. De controle van de inkooporder, daadwerkelijke levering en facturering kunnen verder

Kaja Mossel (28) is hoofd van de financiële afdeling bij Nicovij. Maandelijks rapporteert ze aan de directie en de Raad van Commissarissen. “En sinds kort ben ik gestart met een managementopleiding om nog beter het voortouw te kunnen nemen als het op cijfers aankomt. Dus sparren over de toekomst van het bedrijf.”

geautomatiseerd worden. Daarvoor kijken we naar een efficiënte, dus geautomatiseerde oplossing.”

Facturen moeten op tijd worden betaald. “Maar er zijn heel soms situaties waarin een ondernemer dit even niet lukt, bijvoorbeeld tijdens de lockdown als gevolg van corona. Dan gaan we om de tafel zitten: hoe gaan we dit oplossen? We proberen zo veel mogelijk mee te denken. We zijn een echte coöperatie. We werken samen, onze leden vormen immers het bestaansrecht van Nicovij.” Elke week heeft Kaja contact met de directie en maandelijks met de Raad van Commissarissen. “Dan presenteer ik de cijfers van de afgelopen periode. We zitten dus kort op de bal, kun je desnoods snel anticiperen.” Maand- en jaarcijfers komen uiteraard ook voorbij. “We kijken dan terug, wat is de geschiedenis? Maar wat ik net zo belangrijk vind, is meedenken over de toekomst en de missie van ons als coöperatie. Sparren met de directie en het management, onderbouwd met cijfers. Adviseren en bijsturen waar nodig. En vooruitblikken. Dat geeft nieuwe dynamiek aan mijn functie. En er spreekt waardering uit.”

FAMILIEBEDRIJF IN BEELD

37


JOUW VERTROUWDE SPECIALIST IN VERSPANENDE GEREEDSCHAPPEN SINDS 1865

Bedankt voor de fijne samenwerking!

TOOLS MET

IMPACT

SureTorq® ontwikkelt en produceert al meer dan 20 jaar bits voor professionele en industriële toepassingen.

Brede en ruime voorraad Assortimentsadvies op maat

Trotse IT-leverancier van Nicovij

Top 5 van de wereld Moderne & geavanceerde technologie JE VINDT HET RUIME SURETORQ® ASSORTIMENT EN MÉÉR OP WWW.RVSTOOLS.EU

Majestic Safety Products & Services b.v. feliciteert NICOVIJ met haar

e

Wie in de bouw, logistiek, transport of industrie werkt, die weet: goede persoonlijke bescherming is onmisbaar. Dan tellen twee dingen: zekerheid en comfort. Tijdens het werk, maar óók daarna. Totale bescherming, van alles wat ons lief is. Van alles wat van tijd, kwali-tijd maakt.

jubileum!


Uniek in deursluittechniek al 90 jaar lang Als fabrikant en leverancier van o.a. deuropvangers en vele andere deursluitoplossingen, feliciteren wij Nicovij van harte met het behalen van haar 65-jarig jubileum. DICTATOR bedankt 0 Nicovij en al haar leden voor de goede samenwerking in al die jaren. Voor de toekomst veel succes en goede zaken gewenst!

FELICITEERT MET HAAR

Naast de bovengetoonde deuropvangers, is DICTATOR ook het vertrouwde adres voor deursluiters, poortsluiters, deurdrangers, deurveerscharnieren, deurvastzetters, vloerveren, druk- en trekgasveren, deuraandrijvingen tot zelfs complete home liften. DICTATOR Productie B.V.  info@dictator.nl

Emmeloord

 +31 (0)527 613456 www.dictator.nl

JARIG

JUBILEUM

Bekijk h

et ECO

assortim

ent op D

VC.nl

Val op met duurzame PETFLAG vlaggen met jouw opdruk! Profiteer van 15% exclusieve korting op het duurzame assortiment van DVC

Kortingscode: NICOVIJ15 Actievoorwaarden: De kortingscode geldt op alle ECO vlaggen met eigen ontwerp via DVC.nl * Voeg de kortingscode toe in de winkelwagen * Niet geldig i.c.m. andere kortingsacties en prijsafspraken * Geldig tot 30/09/2022

FAMILIEBEDRIJF IN BEELD

39


FELICITEERT

MET HAAR 60 JARIG JUBILEUM!

BEDANKT VOOR DE PRETTIGE SAMENWERKING

ZELFKLEVENDE VLOERBESCHERMING Vloeistofdicht Ademend A-kwaliteit Lichtgewicht

WWW.VERBONET.COM

Samen sterk in Doe-Het-Zelf!

Uw distributiepartners voor merken zoals Sigma, Histor, Rambo, HPX, Koopmans, Hermadix en het eigen non-paintmerk Flocx

FELIX VAN DER PUTTEN VERF

olijslager gewoon dichtbij


De Makita accu Voor huis en tuin

Makita feliciteert Nicovij met het 60 jarige jubileum

één met Makita FAMILIEBEDRIJF IN BEELD

41


www.gb.nl

SLIMME OPLOSSINGEN .... STERKE MATERIALEN 0172 52 01 10 | info@gb.nl | Nieuwkoop

E ADND M IN HOLLA

Relax. Ladders, trappen en steigers van het hoogste niveau. Veiligheid tot op de bovenste trede. Klimoplossingen van Altrex geven je dat veilige gevoel. Ze zijn gemaakt voor jou en voor het werk dat jij doet.

• Uw handelspartner in watertechniek, irrigatie en pool • 24/7 beschikbare webshop • Snelle levering • Contractleverancier • Klantenbeoordeling 8/10

E VERNIEUWD WEBSHOP www.bosta.nl

www.altrex.com


NICOVIJ

BEDANKT!

60 JAAR IJZERSTERK BROERS AANVOOR HET WOORD ELKAAR FAMILIEBEDRIJF IN BEELD BEDANKT!

Matadorbv.com

Assa Abloy Nederland

www.matadorbv.com

www.assaabloy.com

Hamat Matten

Equi Nederland BV, Starmix

www.hamat.com

Bosta

www.bosta.nl Gebr. Bodegraven

www.equibv.nl

www.gb.nl

www.heco-schrauben.nl

www.kadz.nl

Kramer aan de Zaan

Touw & Pack

AMI

Theissling Electro Groothandel

Waelbers

Kroon Oil

Nemef

Hoenderdaal Fasteners

Dormakaba Nederland

Nedis BV Holland

www.nedis.nl

www.nl.weber

SOLA Messwerkzeuge GmbH

Majestic Products

Bison

De Raat Security Products B.V.

Mprise

Protempo

RVS Tools

Metabo Nederland

Henderson Nederland

Solide Ladderfabriek

Heco Schrauben

www.ami.nl

www.kroon-oil.com

www.dormakaba.com

www.sola.at

www.deraat.nl

Hegner Nederland

www.hegner.nl

www.egtbv.nl

www.nemef.nl

www.majestic.nl

www.mprise.nl

www.rvstools.eu/nl

www.henderson.nl

krachtpatser met knokkelbescherming

Veeneman

www.veeneman.nl Knipex

www.knipex.de Solid Partners

www.touw-pack.nl

www.waelbers.com

www.hoenderdaal-fasteners.nl Weber Beamix

www.bison.nl

www.protempo.nl

www.metabo.com

www.solide.com

Berdal Rubber & Plastics

www.berdal.com/nl Verbonet

www.verbonet.com Amwittools B.V.

www.solidpartners.nl

www.amwittools.nl

Akzo Nobel Coatings

Altrex

Bostik

Slimstock

Sast!do BV

Dictator Productie

Makita Nederland

Brands group

Altrad Fort Kruiwagens

Dokkumer Vlaggen Centrale

www.akzonobel.com

www.bostik.com

www.makita.nl

www.altradfort.nl

www.altrex.com

www.slimstock.com

www.dictator.nl

www.brandsgroup.com

www.dvc.nl

bv.com

www.matador

FAMILIEBEDRIJF IN BEELD

43


À LA CARTE DIENSTVERLENING Voor ondernemers in ijzerwaren en gereedschappen, hout- en bouwmaterialen, machines en beveiliging MARKETING

FIJNMAZIGE DISTRIBUTIE

INKOOP

CENTRALE FACTURATIE

AUTOMATISERING

LEDENBEGELEIDING

ASSORTIMENTSBEHEER

CENTRAAL MAGAZIJN

www.enorm.nl

www.profnorm.nl

www.nicovij.nl T. 0570 636800 | info@nicovij.nl

EEN UITGAVE VAN

www.lockmasters.nl