Familiebedrijf in Beeld Erve

Page 1

EEN UITGAVE OVER

PERSONEEL ALS FAMILIE

KLANT VAKSLOPERS AAN HET WOORD ALLES IS TOP GEREGELD, DAT SIERT HUN ENORM

SCHADE- EXPERT AAN HET WOORD ERVÉ IS PROFESSIONEEL, SNEL EN BETROUWBAAR

ERVÉ BV

Mijn naam is Jef Swinkels, en ik werk al meer dan 30 jaar in de afvalrecycling. Een goede vriend van mij is Wil Veugelers, en we kennen elkaar al 17 jaar.

Zeventien jaar geleden begon Wil samen met mijn vorige werkgever een samenwerking en ik wist meteen dat hij een echte ondernemer was. Hoewel hij toen zelf nog in dienst was, wilde hij graag een eigen bedrijf beginnen.

We spraken er vaak over, en ik zag dat hij er serieus mee bezig was. Tijdens onze samenwerking zijn wij goede vrienden geworden en Wil wist als hij mij een opdracht gaf dat het geregeld werd hoe dan ook…Zijn eigen bedrijf is geboren.

Zijn vrouw, zonen en dochter werken hard en helpen mee in het bedrijf. Het personeel van ERVE is erg professioneel , vakkundig en word continue opgeleid hun weten waar ze het over hebben.

In die periode besloot ik ook van baan te veranderen, en Wil moedigde me aan om dat te doen. Wil is altijd erg betrouwbaar. Hij houdt zich aan zijn beloftes en staat altijd voor iedereen klaar. Samen hebben ze een geweldig succesvol bedrijf opgebouwd waar ze trots op kunnen zijn. Ze hebben echt iets speciaals bereikt in de calamiteiten ,asbestbranche en sloopwerken.

Ik ben blij dat ik al die jaren deel heb uitgemaakt van hun verhaal. Hun succes laat zien dat hard werken, samenwerking en goede relaties heel belangrijk zijn.

www.dirix.nl

FAMILIEBEDRIJF IN BEELD VOORWOORD

BESTE LEZERS,

De laatste jaren zien we een duidelijke herwaardering van het familiebedrijf. Ons vakblad heeft tot doel om voorbeelden van dit type bedrijven op te sporen en te presenteren. Prachtige parels in alle takken van de economie. Familiebedrijven worden namelijk gekenmerkt door een hechte keten, gefundeerd op gedegen bedrijfsvoering, passie, hoge betrokkenheid van de medewerkers en een directie die het langetermijnbelang vooropstelt. Familiebedrijf in Beeld is spreekbuis van de directie en interviewt klanten, leveranciers en medewerkers. We bieden een levendig beeld van deze dynamische bedrijven. Zo mochten wij het verhaal schrijver over Erve BV van de familie Veugelers. Eigenlijk zijn alle mensen die daar werken een beetje familie. De familie Erve. Mannen en vrouwen die van aanpakken weten. De boel opruimen die door calamiteiten of sloop is ontstaan. En dan niet met een opgetrokken neus, maar met toewijding en een zeer professionele aanpak. Daar wordt Nederland weer netjes van!

Veel leesplezier,

Govert Lagrouw

Uitgever & hoofdredacteur Familiebedrijf in Beeld

COLOFON

Familiebedrijf in Beeld

Ippelseweg 14

4255 HZ Nieuwendijk

T 0183-401078

M 06-51200448

info@familiebedrijfinbeeld.nl

www.familiebedrijfinbeeld.nl

Realisatie, tekst en coördinatie

Govert Lagrouw

Tekst

Govert Lagrouw

Eindredactie

Govert Lagrouw

Fotografie

Sandy Klein Gunnewiek

Vormgeving en opmaak

Lagrouw Communicatie

Sales

Fred van Kuyen, 06-14 44 19 73

Ervé BV

Rissezijweg 2

6004 RV Weert

www.ervebv.nl

ERVE BV FAMILIEBEDRIJF IN BEELD 3
‘Personeel als familie’

Specialisten in brede zin van het woord

14

Bedankt

18

06 Rick & Maik Veugelers ‘Oplossen‘

08 Grondlegger Wil Veugelers ‘Personeel als familie’

11 Angelino Schmitz, KAM-coördinator ‘Ik zou bijna zeggen, we gaan voor elkaar door het vuur’

13 _ Werkvoorbereider, Frank Heijnen ‘Wij benaderen een calamiteit niet alleen met een bedrijfsmatige blik’

17_ Nico Wiggelinkhuijsen, Vakslopers B.V. ‘Dat siert hun enorm’

18_ Schade-expert Coen, Gerven Achmea Agro ‘Een kwestie van expertise en efficiëntie’

INHOUD
+
FAMILIEBEDRIJF IN BEELD INHOUD ERVE BV FAMILIEBEDRIJF IN BEELD 5

OPLOSSEN!

We spreken met Rick (34) en Maik (26), de tweede generatie Veugelers, op een stralende woensdagochtend. Hun vader Wil (56) kan er niet bij zijn, want hij geniet van zijn tweede vakantie dit jaar. Voorheen nam hij zelden vakantie, maar tegenwoordig doet hij het wat rustiger aan.

EErvé B.V. is opgericht in 2011, maar de ervaring gaat veel verder terug. Vader Wil groeide op in een gezin van middenstanders, waar zijn vader schoenmaker was. Wil werkte eerst voor een sloopbedrijf, maar begon halverwege de jaren negentig zijn eigen sloopbedrijf. Hij begon klein, maar al snel groeide het uit tot een bedrijf met 30 werknemers en eigen vrachtwagens, kranen en bussen. Ze deden allerlei sloopwerk, van klein tot groot, en ook asbestsaneringen.

Rick en Maik herinneren zich die tijd goed. Hun moeder Jacqueline zorgde altijd voor iedereen, van eten tot kleding en verzorging. Als kinderen gingen Rick, Maik en hun zus Mandy vaak mee naar klussen. Ze reden mee op de vrachtwagen en keken toe hoe grote gebouwen werden gesloopt.

Rick wist al vroeg dat hij ook in het bedrijf van zijn vader wilde werken. Hij begon met vakantiewerk en ging later in loondienst. Hij

FAMILIEBEDRIJF IN BEELD 6

HISTORIE EN ACHTERGROND

FAMILIEBEDRIJF IN BEELD

leerde alle kanten van het vak kennen, van binnenwerk tot buitenwerk. Alles ging goed, tot een grote brand het bedrijf verwoestte en de financiële crisis toesloeg. Het bedrijf werd overgenomen, en Wil en Rick besloten als zelfstandigen verder te gaan.

Ze richtten Ervé B.V. op en werkten dag en nacht, zelfs in het weekend, om te investeren. Maik zat nog op school maar voegde zich als snel bij zijn vader en broer Rick. Ook hij voegde zich bij Wil en Rick. Ze bouwden een stevige basis op en breidden het bedrijf uit met asbestsaneringen en later Ervé Clean, gespecialiseerd in reconditionering.

Het bedrijf heeft nu twaalf vaste medewerkers, naast zzp’ers en uitzendkrachten. Ze focussen vooral op brandschade, waterschade en stormschade, maar behandelen ook milieu-incidenten. Maik benadrukt dat ze hierdoor niet afhankelijk zijn van één branche en continuïteit kunnen bieden. Het feit dat ze 24/7 operationeel zijn in alle sectoren maakt Ervé toekomstbestendig.

Hun vooruitziende blik leidde zelfs tot de oprichting van een bedrijf in België, geleid door zwager Bram, getrouwd met Mandy. Zo blijft alles in de familie.

ERVE BV FAMILIEBEDRIJF IN BEELD 7

Er moet een vestiging bij want we zijn overal te vinden in Nederland.

Van Dronten tot Tiel tot Weert.

8 FAMILIEBEDRIJF IN BEELD

GRONDLEGGER AAN HET WOORD

FAMILIEBEDRIJF IN BEELD

Grondlegger Wil Veugelers

PERSONEEL ALS FAMILIE

Wil Veugelers is blij met zijn bedrijf zoals het er nu staat. Het gaat gewoon goed. Er is zelfs sprake van een tweede vestiging in België waar het bedriijf al een flinke groei doormaakt. De hoge kwaliteits- en certificeringsnormen die Ervé hanteert vallen op bij de zuiderburen en worden zeer gewaardeerd.

Wil vertelt dat zijn bedrijf ook nog op zoek is naar een pand in de randstad en boven in het land. “We zitten nu in Weert gevestigd en bestrijken al heel het zuiden van Nederland. Maar je merkt dat de roep en vraag van diverse partijen en verzekeringen ook elders in het land is. Nu gaan we vaak in de ‘kost’ als we een hele verre afstand afleggen, maar vanwege de drukte is het prettiger om er een vestiging bij te hebben.” Het zijn luxeproblemen waar de Limburger voor zich gesteld ziet. Wil leerde van het verleden en wilde de dingen nu anders aanpakken. “We zijn ons gaan specialiseren in calamiteiten. Van milieu-incidenten, brand- water en stormschades. Die combinatie van activiteiten, alles in eigen beheer en 24/7 maakt ons wel uniek durf ik te zeggen. Om een mooi voorbeeld te geven: er was een brand geweest, waar gesloopt moest worden, asbest in het spel was en er chemicaliën vrijgekomen waren. Omdat we alle certificeringen en kennis in ons bezit hebben konden we dit vrij eenvoudig oplossen. Om altijd paraat te kunnen staan werken we met ‘diensten’ , om de week krijgt iemand onze incidentenauto- en telefoon mee naar huis en staat stand-by. De voertuigen zijn uitgerust met een basismateriaal waardoor we gelijk kunnen uitrukken.” Deze korte aanrijtijd en vakkundige kennis valt goed in de smaak. Trots vertelt de Limburger over hun laatste investering, een Renault Master incidentenauto. Volledig uitgerust met een accupakket voor externe stroomvoorzieningen, waterfaciliteiten met 25 meter slang, verlichting en ga zo maar door. “Kosten… al snel richting een ‘ton’ maar we hebben de bank niet nodig dus schakelen snel. Dat snelle schakelen zit sowieso wel snor,” zegt Wil. “Dankzij ons brede netwerk en de inzet van onze jongens kunnen wij elke klus aan. Allemaal op mekaar ingespeelde specialisten. Ze vormen onze flexibele schil maar horen eigenlijk

bij de vaste ploeg. Het geheim hierachter? Binnen een week betalen en zorgen voor de juiste faciliteiten op de klus. Dat wordt enorm gewaardeerd.”

De korte lijnen die het bedrijf hanteert zien we ook terug in de hierarchie. Of eigenlijk geen hiërarchie. ‘’Iedereen is gelijk hier. Geen onderscheid.” Daar ligt ook een kracht van snel schakelen. Bij de grotere corporaties zie je een lagenstructuur die zorgt vaker voor wat stroperigheid. Daar hebben wij geen last van. Omdat communicatie erg belangrijk is bellen we dan ook veel met mekaar (Wil , Rick en Maik) Wil vertelt: “Tijdens vakanties had ik altijd mijn telefoon bij me. Soms ging ik een blokje extra om met de hond om maar te kunnen bellen , maar daar trapt mijn vrouw (Jacqueline) niet meer in.” Moeder Jacqueline werkt overigens net zo hard mee. Ze runt de hele financiële administratie, wat met een bedrijf van deze omvang geen sinecure is. Wil kan met een gerust hart zijn bedrijf overlaten aan de nieuwe generatie. We vragen hem; wat heb je van hun geleerd en wat kunnen zij van jou leren? “Wat ik van hun kan leren is heel simpel, of eigenlijk niet want dat leer ik nooit meer: digitalisering. Die jongens zijn daar gewoon veel handiger in. Een project is bij mij nog een fysieke map met een boel papieren en aantekeningen erin. Vaak niet eens papieren maar de info zit gewoon in mijn hoofd. Bij de jongens zit alles digitaal in mapjes. Veel beter want zo kun je het werk ook makkelijk overdragen.”

“Wat de jongens van mij kunnen leren? Ze kunnen leren zich te behoeden. Na jarenlange ervaring in deze sector weet ik bijvoorbeeld welke bedrijven beter zijn om mee samen te werken en waarop je moet letten bij het berekenen of aannemen van projecten.”

FAMILIEBEDRIJF IN BEELD HISTORIE EN ACHTERGROND ERVE BV
9 FAMILIEBEDRIJF IN BEELD

Wij zorgen ervoor dat al uw asbest problemen uit handen worden genomen aan de hand van een uitgebreid adviesrapport. Asdesk is dé specialist op het gebied van asbestinventarisatie.

www.asdesk.nl

Asbestos Inspections

Eurofins Asbestos Inspections is de marktleider in onafhankelijke asbestcontroles in Nederland. We werken nauw samen met Ervé en maken deel uit van Eurofins Scientific, een wereldwijde organisatie met meer dan 60.000 medewerkers en een omzet van € 6,7 miljard.

www.eurofins.com

How compliance can help you grow your business with confidence www.sgicompliance.nl RON MEERTENS, COUNTRY MANAGER Mob: +31 61 4454965 www.corroventa.nl CORROVENTA DE SPECIALIST VOOR AL UW WATER- EN VOCHTSCHADE

IK ZOU BIJNA ZEGGEN, WE GAAN VOOR ELKAAR DOOR HET VUUR

Angelo Schmitz (37) werkt nu ruim twee jaar bij het familiebedrijf Ervé. Twee jaar lijkt niet lang maar de Limburger heeft in zijn werkzame leven al veel ervaring opgedaan. Op zijn achttiende begon hij als automonteur. Niet lang daarna ging Angelo aan de slag als asbestsaneerder om vervolgens zijn weg te vervolgen als controleur wet- en regelgeving van asbest- en sloopcertificaten.

Kortom ervaring op de werkvloer en daarbuiten. Het vak van KAM-coördinator zou je, zeker bij de kleine en middelgrote bedrijven , al een kwaliteitssignaal op zichzelf kunnen zien. Bedrijven die hier tijd voor vrij maken en een functionaris voor aanstellen nemen veilig werken serieus. “Onze jongens werken in de sloop- asbest en chemie je wilt dan ook dat er geen incidenten voorkomen op de werkvloer. Hiervoor houden wij dan ook regelmatig toolboxen en dergelijke,” vertelt Angelo. “Een ongeluk zit vaak in een klein hoekje, of even iets snel doen bijvoorbeeld. Onze directie neemt de KAM juist erg serieus. Dat zegt iets over hoe ze naar het vak en de mensen kijken. Heel sociaal en heel kwalitatief.” Een KAM coördinator is verantwoordelijk voor het inrichten van de bedrijfsprocessen op een manier waarop het milieu en mens er geen schade van ondervindt en arbeidsomstandigheden niet leiden tot beroepsziektes of ongevallen. Daarmee zorgt hij ervoor dat je organisatie volgens de hoge kwaliteitsstandaarden te werk gaat en dat alle werknemers veilig en verant-

woord hun werk kunnen uitvoeren. In de twee jaar dat Angelo hier nu werkt breidde hij het aantal certificaten uit en schreef hij een compleet KAM handboek. Die certificaten hangen overigens keurig op een rijtje aan de muur van de ontvangstruimte. En dat allemaal in een ‘parttime’ functie want de overige tijd besteed Angelo aan de werkvoorbereidingen. Hij zit er kort op en dat is gelijk zijn voordeel. “We zijn een uniek bedrijf. Van megastallen tot brand- water en stormschades, asbestsaneringen, milieu- incidenten etc. De variatie in het werk maakt het ook erg leuk en uniek. Onze kwaliteit en certificaten staan bovenaan!” Angelo looft de sfeer op de werkvloer en de vrijheid die hij krijgt van de directie. “We zijn een echt familiebedrijf. Alles is prettig geregeld. Ik durf wel te stellen dat we voor mekaar door het vuur gaan met ons team. Als een van de medewerkers iets op zijn hart heeft durft die het ook gerucht zijn hart te luchten naar ons toe.”

FAMILIEBEDRIJF IN BEELD MEDEWERKER AAN HET WOORD
ERVE BV FAMILIEBEDRIJF IN BEELD 11

We willen Erve ontzettend bedanken voor de samenwerking

www.matico-uitzendburo.nl

Bloem Sloopwerken en Recycling is gespecialiseerd in het veilig en milieuvriendelijk slopen van utiliteitsbouwwerken. We bieden ook diensten zoals grondverzet, bouwstoffentransport en containerverhuur.

Onze toewijding aan hoogwaardige sloop- en recyclingdiensten die zowel aan de behoeften van klanten voldoen als respectvol zijn voor het milieu en de gemeenschap, staat centraal in ons werk. Bedrijven zoals het onze spelen een belangrijke rol in het bevorderen van duurzaamheid en milieubewustzijn in de bouwsector. We blijven streven naar excellentie in onze dienstverlening en zoeken voortdurend naar innovatieve oplossingen om onze doelen te bereiken.

www.bloemsloopwerk.nl

SLOOPWERKEN & RECYCLING
BLOEM

Werkvoorbereider, Frank Heijnen

WIJ BENADEREN EEN CALAMITEIT NIET ALLEEN MET EEN BEDRIJFSMATIGE BLIK

De uit Roermond afkomstige Frank Heijnen (36) kent de familie Veugelers al van 17 jaar geleden. Frank werkte destijds bij Wil Veugelers. Na 3 jaar vertrok hij daar om elders zijn geluk te beproeven. Niet met de verwachting dat het gras groener is bij de buren, maar puur om zijn blik te verruimen. Dat is wel iets voor Frank, hij houdt van nieuwe horizonten en nieuwe mensen.

Wat dat betreft kan hij in zijn huidige job zijn ei goed kwijt. Hij is alweer zes jaar terug op het oude nest. In de tussentijd is er natuurlijk het nodige veranderd. Zijn vroegere werkgever heeft nu een nieuwe bedrijf genaamd Ervé. Frank mag zich hier werkvoorbereider en calculator noemen. Dat doet hij voor zowel de asbesttak als voor de sloop- en calamiteiten afdelingen. De drie verschillende disciplines maken het werk variërend. En dat is precies wat het zo leuk en uitdagend maakt. “Ik ga iedere dag met veel plezier naar het werk. Ik zeg wel eens dat ik hier 150 jaar ga worden. Dat is wat veel misschien maar zou het zeker wel willen.” Als we met Frank spreken heeft hij net een week in de kost gezeten in Dronten. Een flink eind van huis wat dat voor een brandschade. Maar wat moet dat moet. Precies die dienende mentaliteit is typisch voor het Limburgs familiebedrijf. Frank gaat altijd eerst een opname doen op de locatie. Om vervolgens te starten met de calculatie en

werkvoorbereiding. Het is heus niet niks wat hij soms tegenkomt. Voor een ‘gewone’ sloop- of asbestklus draait hij zijn hand al lang niet meer om. Bij de calamiteiten/incidenten afdeling moet hij soms wel eens slikken. Drugsafval gaat nog wel vertelt Frank. Dit is voor Ervé feitelijk een vrij technisch klusje. Maar bij zelfdoding, brand of erger staat hij soms voor lugubere taferelen. Ook dan doet hij professioneel en geconcentreerd zijn werk dat hij ’s avonds na thuiskomst goed van zich af kan zetten. Gelukkig maar. Frank die immers zo van afwisseling houdt, kan goed schakelen van thuis naar het werk en op het werk van de ene klant naar de andere klant. Soms zijn die echt gedupeerden. Dan kan de emotie wel eens erg hoog zitten. ‘’Wij bieden dan een luisterend oor als mens. We benaderen een calamiteit niet enkel met een bedrijfsmatige blik maar proberen er ook met gevoel mee om te gaan.”

FAMILIEBEDRIJF IN BEELD MEDEWERKER AAN HET WOORD
ERVE BV FAMILIEBEDRIJF IN BEELD 13

SPECIALISTEN IN BREDE ZIN VAN HET WOORD

Het sloopbedrijf Ervé bv is zich in de loop der jaren zich steeds meer gaan specialiseren. Je kunt wel zeggen, overal waar een sloop of calamiteit weggehaald moet worden is Ervé paraat. Of dat nou gaat om het verwijderen van asbest, verbrande kadavers of meubilair uit onder water gelopen kelders, Ervé knapt het op! 24/7 Voor een beter overzicht zijn daarom de activiteiten tegenwoordig gesplitst in twee specialistische bv’s:

Ervé bv

SLOOPWERK

Sloopwerk is feitelijk de activiteit waar het voor Wil Veugelers allemaal mee begon. Van een eenvoudige keuken of schuur tot complete fabrieken. Het idee van ‘slopen’ klinkt wat abrupt maar is tegenwoordig een heel precies werkje. Slopen betekent demonteren, afpellen en per materiaalsoort afvoeren. Delen van het gebouw als deuren, kozijnen, dakpannen en balkhout worden gestript en hergebruikt of verkocht. Puin, zoals steen en beton wordt vermalen tot hoogwaardig en gecertificeerd menggranulaat dat weer wordt hergebruikt. Uiteraard werkt het bedrijf nauw samen met andere partijen als bouw- en recyclingbedrijven, wegenbouwers en dakdekkers.

ASBESTSANERING

Asbestsaneringen voert Ervé uit van klein tot groot, denk hierbij aan zwerfafval in een bos tot grote loodsen en brandschades waarin asbest is vrijgekomen. Tegenwoordig raakt steeds meer bekend over de gevaren van asbest en hoe schadelijk het kan zijn voor de volksgezondheid. Dat is natuurlijk niet voor niets, blootstelling aan asbestvezels kan leiden tot levensgevaarlijke ziekten. Elk jaar overlijden er zo’n 1000 mensen aan de gevolgen van asbest.

FAMILIEBEDRIJF IN BEELD

Ervé Clean

24/7 CALAMITEITEN EN INCIDENTEN

Een calamiteit is een niet-beoogde of onverwachte gebeurtenis, die tot schadelijke gevolg voor mens, milieu, dieren en gebouwen. De bestrijding hiervan kan alleen worden uitgevoerd door zeer specialistische professionals zoals Ervé Clean. Ze staan 24/7 paraat om uit te rukken en met grote zorg en daadkracht de calamiteit te bestrijden: Brandschade, Waterschade, Stormschade, Ruimen gevaarlijke stoffen, Drugsdumpingen, Plaatsen van hekwerk, stut-, en stempelwerk, Stalbranden, Ontruimingen, Reiniging

De kennis en kunde voor het uitoefenen van dit werk is van een hoog niveau. Slechts weinigen kunnen dit op een professionele basis aanpakken. Daarnaast is natuurlijk een heel scala nodig aan veiligheidsmaterieel, kleding en vooral ook procedures en Plan van Aanpak. Net als een indrukwekkende hoeveelheid vergunningen en certificaten. Bij Ervé zijn die maatregelen en paperassen geen noodzakelijk kwaad maar noodzakelijke voorwaarden die het bedrijf omarmt.

BEDRIJFSACTIVITEITEN ERVE BV

Ruimtemakers voor vernieuwing

Op zoek naar een betrouwbare partner voor alle voorkomende sloopwerkzaamheden?

Vakslopers heeft voor ieder sloopvraagstuk een passende oplossing.

Vakslopers is gespecialiseerd in onderstaande diensten:

Totaalsloop

Renovatiesloop

High Reach Sloop

Machinale ondersteuning bij calamiteiten

Asbestsanering

www.vakslopers.nl

t. 085 760 39 02

info@vakslopers.nl

Nico

Wiggelinkhuijsen, Vakslopers B.V.

DAT SIERT HUN ENORM

De firma Vakslopers BV van Nico Wiggelinkhuijsen heeft haar hoofdkantoor weliswaar staan op de Veluwe (Hulshorst) maar je komt ze overal in Nederland tegen. Van Amsterdam tot Groningen en van Rotterdam tot Maastricht. De mannen zijn gespecialiseerd in totaalsloop van gebouwen en ook hoge gebouwen. (Woningen, schuren, bedrijfspanden, fabriekshallen, winkelpanden, betonvloeren, boerderijen, stallen en andere constructies).

Zo kon het gebeuren dat het bedrijf door Ervé werd ingehuurd voor het sloop- en knipwerk van een kantoorgebouw in Rijswijk (Zuid-Holland). Zo raakten de bedrijven aan elkaar bekend. Daar vloeide zelfs een fijne samenwerking uit voort. Wiggelinkhuijsen: “Ervé is goed in calamiteiten, asbestsanering en brandschades. Wij zijn goed in fysiek slopen van gebouwen. Daar hebben we ook het materieel voor. Denk daarbij aan onze high reach kranen. Als wij een gebouw uit de weg moeten ruimen waar asbest in is verwerkt, schakelen we Ervé in. Als Ervé een pand met grote brandschade heeft laten ze ons de constructie, vloeren en kelders of funderingen slopen. Om maar eens wat te noemen.” Voor een goede samenwerking is meer nodig dan aanvullende disciplines. Het moet ook klikken. En juist over dat aspect is Nico zeer te spreken. “We spreken dezelfde taal. Afspraak is afspraak. En we gunnen elkaar ook iets. Als die jongens bellen gaan we gelijk voor ze aan de slag. Andersom is dat ook het geval. Ik ken Ervé als een bedrijf zonder hiërarchie waar

de medewerkers, net als Wil Veugelers zelf, allemaal even hard werken om de klant te ontzorgen. Ik heb veel waardering voor hun daadkracht. Ze schakelen snel en werken met korte lijnen. Dat is superprettig. Zeker in een tijd waarin dat weinig meer voorkomt. We staan op dezelfde manier in de wedstrijd. De vertrouwensband is groot. Alles is daar top geregeld. Ook de financiële kant, want je hoeft daar nooit op je geld te wachten. Dat siert hun enorm.” Nico weet waar hij over praat want van zijn 47 levensjaren heeft hij er nu 30 gewerkt in de sloopwereld. Hij groeide op in een ondernemersgezin. De middelste van zeven jongens. De een begon een autobedrijf, de ander een visgroothandel of een schildersbedrijf. “Ik ben opgevoed met de stelregel dat als je hard werkt, je afspraken nakomt en eerlijk bent iets kunt bereiken.” Zo begon Nico vier jaar geleden zijn eigen sloopbedrijf Vakslopers BV. Daarvoor was hij opgeklommen bij een van de grootste sloopbedrijven van Nederland, dat helaas een paar keer werd doorverkocht. “Toen ben ik maar voor mezelf begonnen.”

FAMILIEBEDRIJF IN BEELD KLANT AAN HET WOORD ERVE BV
FAMILIEBEDRIJF IN BEELD 17
Bosstraat 109 6071 PX Swalmen T. 0475 85 35 64 E. info@wirodakwerken.nl W. www.wirodakwerken.nl PLATTE DAKEN PANNENDAKEN DAKKAPELLEN LOOD- EN ZINKWERK EXPERT IN LUXE VILLA’S EN BOERDERIJEN FAMILIEBEDRIJF IN BEELD BEDANKT! ERVE BV www.dirix.nl www.matico-uitzendburo.nl www.corroventa.nl www.wirodakwerken.nl www.eurofins.nl www.bloemsloopwerken.nl www.sgicompliance.nl www.asdesk.nl www.vakslopers.nl www.verkoelen.nl

Schade-expert, Coen van Gerven Achmea Agro

EEN KWESTIE VAN EXPERTISE EN EFFICIËNTIE

Snelheid en deskundigheid. Dat zijn de woorden waar volgens Coen alles om draait. Calamiteiten als stalbrand zijn op zichzelf al erg genoeg. Een veehouder die hiermee geconfronteerd wordt ziet letterlijk zijn hele bedrijf in rook op gaan. Dat gun je niemand. Toch komt het nog een paar keer per jaar voor.

Veelal door storingen in het eletriciteitssysteem of, tegenwoordig, zonnepanelen die in brand vliegen. We kunnen ons van de daadwerkelijke gang van zaken eigenlijk geen voorstelling maken als je daar nooit bij geweest bent. Maar met een beetje inlevingsvermogen begrijp je wel dat de situatie die je dan aantreft rampzalig oogt. Wat een ravage. Rokende puinhopen, kadavers, waterschade. Schade-expert Van Gerven van Achmea Agro legt uit dat het des te meer zaak is om snel en adequaat te handelen. “Je kunt je voorstellen, en zeker in de zomer, dat er bij een stalbrand veel kadavers onder de puinhopen liggen. De stankoverlast en ook mogelijk hygiënische schade wordt dan per dag erger. “Bij Ervé zijn ze gespecialiseerd in het snel en deskundig opruimen van de dode dieren. Dat hebben ze goed in de vingers. Als er bij ons een brand gemeld wordt bel ik Wil of Rick. “Spring maar in de wagen en ga alvast maar inventariseren”, zeg ik dan. Hoe eerder die jongens kunnen beginnen des te beter. Als Achmea willen wij er alles aan doen

om de overlast voor veehouder en omgeving te beperken. Dat is ook een maatschappelijke verantwoordelijkheid. Dat we graag met Ervé werken komt omdat zij een van de weinigen zijn die dit werk professioneel, snel en betrouwbaar uitvoeren. Wil Veugelers loopt al wel even mee, die hoef je niets te verstellen. Wat ik fijn vind is dat het allemaal jongens zijn die van wanten weten, hun neus niet ophalen en ook goed kunnen schakelen met de betrokken instanties. Ze zijn welgemanierd. Sociaalvaardig. Hun kleding en hun bussen zien er altijd verzorgd uit. Dat is ook zo als je bij hun in het pand komt. Alles staat er strak bij. Dat is een goed teken vind ik.”

FAMILIEBEDRIJF IN BEELD KLANT AAN HET WOORD ERVE BV
FAMILIEBEDRIJF IN BEELD 19

Van sloopwerk tot calamiteiten

Ervé B.V. staat 24/7 voor u klaar, inclusief gevaarlijke stoffen!

Rissezijweg 2 6004 RV Weert T. 085 782 7380 www.ervebv.nl
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.