Familiebedrijf in Beeld Faes

Page 1

MEDEWERKERS VOEREN HET HOOGSTE WOORD ‘Mijn collega’s zijn mijn klanten’ KLANT AAN HET WOORD ‘Als Packaging bedrijf is Faes een modelbedrijf’ EEN UITGAVE OVER FAES WE DELEN THUIS ALLES AAN DE KEUKENTAFEL
“Klanevredenheid is ons mooiste bezit, al het andere kun je leasen”
Hiltermann
feliciteert Faes met het 35-jarige bestaan.

BESTE LEZERS,

De laatste jaren zien we een duidelijke herwaardering van het familiebedrijf. Ons vakblad heeft tot doel om voorbeelden van dit type bedrijven op te sporen en te presenteren. Prachtige parels in alle takken van de economie. Familiebedrijven worden namelijk gekenmerkt door een hechte keten, gefundeerd op gedegen bedrijfsvoering, passie, hoge betrokkenheid van de medewerkers en een directie die het langetermijnbelang vooropstelt. Familiebedrijf in Beeld is spreekbuis van de directie en interviewt klanten, leveranciers en medewerkers. We bieden een levendig beeld van deze dynamische bedrijven. Zo mochten wij het verhaal schrijven over Faes en The Packaging People die daarbij horen. Een verhaal als een jongensboek. 35 jaar geleden begon Johan Faes zijn popbandje ‘Good Luck’. De overige leden van de band hadden behoefte aan kisten en koffers voor hun muziekinstrumenten. Johan was handig. Timmerde de ene na de andere kist in elkaar en begon ze even later te verkopen. Inmiddels geeft hij leiding aan een miljoenenbedrijf dat is begonnen uit Faes Flightcases en ontstaan uit die muziekhobby. Maatwerk en passie staan er centraal. Maar ook, de welbekende Brabantse gastvrijheid. Diep in de Kempen en onder de rook van Brainport Eindhoven worden hightech en gemoedelijkheid vlot gecombineerd. Prestaties leveren in een warm bad. Dat doe je als je werkt bij Faes. The Packaging People.

COLOFON

www.familiebedrijfinbeeld.nl

Familiebedrijf in Beeld Ippelseweg 14 4255 HZ Nieuwendijk T 0183-401078 M 06-51200448 info@familiebedrijfinbeeld.nl

Realisatie, tekst en coördinatie

Govert Lagrouw Tekst

Govert Lagrouw Eindredactie

Govert Lagrouw Fotografie

Sandy Klein Gunnewiek

Vormgeving en opmaak Lagrouw Communicatie Sales

Fred van Kuyen, 06-14 44 19 73 Faes

Faes | Hamelendijk 2 | 5541 RA Reusel Postbus 209 | 5540 AE Reusel T. 088 023 4300

Veel leesplezier, Govert Lagrouw Uitgever & hoofdredacteur
in Beeld FAMILIEBEDRIJF IN BEELD VOORWOORD FAMILIEBEDRIJF IN BEELD 3
Familiebedrijf
FAMILIEBEDRIJF IN BEELD 4 06 10 12 15 Bedrijfsactiviteiten CREATIEF EN ASSERTIEF Historie en DNA Familiebedrijf in Beeld Faes Eerst denken dan doen Femke en Anouk DE MANNEN DIE HET MAKEN Productiemedewerker Fred Verhoeven
BEDANKT! 17 19 20 27 18 HR-adviseur Renee Olislagers SOLLICITANTEN VOELEN ZICH HIER GELIJK WELKOM Ze zien het als een uitdaging om het voor elkaar te krijgen Ruud Lauer van COVRA MIJN COLLEGA’S ZIJN MIJN KLANTEN Marcel Vlems ICT Operations Manager We vullen elkaar perfect aan Jos Kox van Machinefabriek v.d. Elsen Frank van de Vin en Mireille van Mierlo Van Mierlo Technische Groothandel JE BEREIKT ELKAAR MET MINDER WOORDEN 22 Rob Coumans van Xplore Fellowes FAES MODELBEDRIJF WORK SMARTER NOT HARDER 24 25 FAMILIEBEDRIJF IN BEELD INHOUD FAMILIEBEDRIJF IN BEELD 5

Historie en DNA Familiebedrijf in Beeld Faes

CREATIEF EN ASSERTIEF

Johan Faes (58) werd op de lagere school al een toekomst voorspeld als ondernemer. “Ik was creatief en assertief. Dat viel op bij de onderwijzers.” Thuis was het hard pezen geblazen. Zijn moeder werkte in de weekenden en de avonden bij haar zus in het café, vader was woningstoffeerder die bijkluste als muzikant. Een milieu waar altijd werken normaal was. “Mijn vader en moeder waren nooit thuis maar ik ervaarde dat niet als een gemis. Het was gewoon zo.”

Op zijn elfde jaar begon hij eigenlijk al met ondernemen. “Toen stond ik al op een podium met een bandje.” En dat spelen in een bandje, Johan was de drummer, bepaalde later zijn leven. “Ik wilde het liefst iets gaan doen in de horeca. Maar mijn vrouw Jeannette, toen nog vriendin, zag dat niet zitten.” Naast horeca en muziek had Johan nog een passie: auto’s. Hij werkte al op jonge leeftijd als taxichauffeur en kreeg het idee om een pakketdienst te beginnen. “Maar de gemeente gaf me geen vergunning. Vreemd, want als enige in de regio had ik al mijn papieren. Blijkbaar werken de dingen bij de overheid soms ‘anders’.” Enfin, geen eigen bedrijf in de horeca en geen eigen bedrijf in de pakketsector.

Wat nu? Want wat ook niet echt lukte was zijn droom om drummer in een wereldband te worden. Wat wel lukte was het maken van koffers voor de instrumenten van de muzikanten. Flightcases. Handige Johan maakte ze als de beste. En zo begon Johan in 1987, 22 jaar oud. Faes

Flightcases. Koffers voor de muziekindustrie en viskoffertjes voor de hengelsportsector. Op zolder in de hal van zijn schoonvader bouwde Johan zijn koffers en had hij ruimte voor opslag. Tot een uur of negen ’s ochtends rijden op de taxi en daarna vrij man met zijn flightcases. Door zijn baan in de taxi waren de sociale lasten betaald. Kortom, het was allemaal nog niets groots maar de kiem was gelegd.

En er kwam groei, zoveel dat Johan zijn vaste baan vaarwel zei en na twee jaar zijn eerste medewerker in dienst nam. In Reusel kocht het jonge paar, Johan en Jeannette waren pas getrouwd, een voormalige winkel met garage. De winkel werd verbouwd tot woning, de garage tot opslag en werkplaats. Johan had zijn droom waargemaakt. Althans, een beetje. Hij was nu definitief zelfstandig ondernemer. Reed in Nederland en België alle hengelsportwinkels en muziekwinkels af als een ware handelsreiziger. Het bedrijf stond stevig en had een verdienmodel.

FAMILIEBEDRIJF IN BEELD 6
Vlnr.: Anouk, Jeannette, Johan, en Femke

Ontwerpbureau IPS was de grote aanjager. Deze voormalige afdeling van Philips ging door als zelfstandig bedrijf en ontwierp de verpakkingen voor ASML op maat. Faes produceerde. Een perfecte combinatie. Later volgden gerenommeerde opdrachtgevers als het Ministerie van Defensie, Johnson & Johnson, Holmatro en Atlas Copco, om er maar eens een paar te noemen. De vis- en muziekkoffers waren definitief verleden tijd.

FAMILIEBEDRIJF

IN BEELD HISTORIE & DNA

Johan zijn droom explodeerde van vier naar 40 medewerkers. Het bedrijfje werd een onderneming. Ook met groeistuipen. Johan kan smakelijk vertellen over de gebrekkige infrastructuur van eind jaren negentig. Over vuistdikke kabels omdat glasvezel niet bestond. Over hoe je zijn vier panden in Bladel met elkaar moest verbinden om efficiënt te werken. Het ging maar door.

vervolg op pagina 9
In 1994 kwam de grote doorbraak met een aanvraag van ASML voor cleanroom verpakkingen. FAMILIEBEDRIJF IN BEELD 7
“ “
Een model van sappelen. “In feite leverde ik aan hobbywinkels.” In 1992 verhuisde het bedrijf naar Bladel en had Johan vier medewerkers in vaste dienst. “Ik leverde kwaliteit. Die viskoffers waren voor die tijd eigenlijk te goed. Maar het bracht anderen wel op het idee dat ik kwaliteit kon leveren.” In 1994 kwam de grote doorbraak met een aanvraag van ASML voor cleanroom verpakkingen. “Laat maar zien of jullie dat kunnen”, zeiden ze. En dat konden ze.
In 2005 kreeg Johan de kans om grond te kopen in Reusel, groot genoeg om zijn vier locaties in Bladel bij elkaar te voegen. Even dacht hij nog aan Eindhoven. Toch maar niet. “Wij blijven trouw aan de Kempen. Veel van onze medewerkers komen hier uit de buurt.”
ISAH FELICITEERT FAES MET HUN 35 JARIG JUBILEUM! Meer dan 30.000 standaard wielen. Of maatwerk! Altijd de perfecte oplossing. Made in Germany Vraag nu een catalogus aan! Bel voor advies of een offerte 030 24 11 594 www.blickle.nl • info@blickle.nl

In 2009 kon de eerste paal in Reusel de grond in. Maar wat een tijd. De kredietcrisis eiste haar tol. De omzet daalde, zijn vier panden in Bladel had Johan nog steeds aan zijn broek en de bank begon moeilijk te doen. Vrouw Jeannette: “We hadden toen best wel slapeloze nachten.”

Johan greep in op een manier die je vaker ziet bij de betere familiebedrijven. Ondanks de forse omzetdaling zette hij niemand op straat en besloot om veel eigen geld te investeren in de zaak. Een vergaande beslissing want “het moment om te verzilveren schuif je dan weer op de lange baan.” Niet iedereen wist deze move op waarde te schatten. “Als je lang ondernemer bent leer je wel om te gaan met teleurstellingen in de persoonlijke sfeer. Mensen zien alleen de buitenkant, niet de risico’s en de zorgen.”

Jeannette steunde hem in voor- en tegenspoed. “Zij heeft mij altijd de kans gegeven, zo zie ik het. We deden het altijd samen. Jeannette de administratie, ik het ondernemen. Maar met de komst van kinderen (Anouk en Femke) ging dat niet meer. Ze besloot parttime bij ons te gaan werken. Je kunt niet steeds tot half twee ’s nachts in de weer blijven.”

Uiteindelijk keerde de markt weer ten goede. Inmiddels kan Johan bogen op een onderneming die miljoenen omzet en 125 fte’s telt. En ja hoor, de volgende nieuwe hallen aan de overkant van de weg komen eraan. “Stilstand is achteruitgang. Een ondernemer moet altijd vooruit, dat is de enige manier om continuïteit te bieden.”

De kinderen van toen zijn inmiddels volwassen vrouwen. Johan: “We zijn bezig om ons bedrijf zo te organiseren dat het zonder mij zou kunnen werken. Een grote uitdaging die ervoor kan zorgen dat het bedrijf verkoopbaar is of over te nemen door mijn dochters.”

Verderop in dit magazine praten we met Anouk en Femke over hun betrokkenheid bij het bedrijf. Toen Johan zo oud was kende hij geen aarzeling. Maar hij had ook minder te verliezen. Er staat nu een professionele, forse onderneming. Dat kan ook gaan drukken op de tweede generatie. “We delen thuis alles aan de keukentafel. Iedereen weet van de hoed en de rand.”

Stilstand is achteruitgang. Een ondernemer moet altijd vooruit, dat is de enige manier om continuïteit te bieden.

FAMILIEBEDRIJF IN BEELD
“ HISTORIE & DNA FAMILIEBEDRIJF IN BEELD 9

BEDRIJFSACTIVITEITEN

Een opsomming van de bedrijfsactiviteiten van Faes mag in dit magazine natuurlijk niet ontbreken. Wie meer wilt weten kan daarvoor het beste naar de uitgebreide website gaan, op www.faes.nl staan alle activiteiten mooi gepresenteerd.

Een verpakking is meer dan een omhulsel voor je producten; meer dan een middel voor het opbergen of vervoeren ervan. Met een passende, kwalitatieve verpakkingsoplossing voorkom je schade, spaar je het milieu en stimuleer je klanttevredenheid. Veilig transporteren, perfect presenteren of moeiteloos demonstreren? Omdat we met onze verpakkingen en interieurs maatwerk leveren, is alles mogelijk! The Packaging People tonen iedere dag weer tomeloze inzet om met hun kennis, ervaring en creativiteit verpakkingsoplossingen op maat te leveren. En dat gaat verder dan de fysieke verpakking. Wij weten dat er binnen vrijwel alle ketens en logistieke processen winst te behalen valt door slim verpakken. Daarom denken we ook proactief mee over het stroomlijnen van je logistieke en verpakkingsproces. Wat voor jouw organisatie de juiste verpakkingsoplossing is, hangt af van de toepassing én de sector waarin je actief bent. Bij Faes weten we wat er in jouw sector speelt. Hierdoor kunnen we je proactief adviseren en zijn we op de hoogte van actuele aandachtspunten voor het ontwikkelen van een geschikte verpakking op maat.

INDUSTRIËLE MAATWERKVERPAKKINGEN

Jouw specifieke behoeften en ervaring, samen met onze diepgaande kennis van verpakken, vormen de unieke combinatie van ingrediënten voor het ontwikkelen van de perfecte verpakking op maat.

VERPAKKINGSDIENSTEN

Met onze logistieke dienstverlening gaan we samen met jou alle uitdagingen op het gebied van verpakken aan!

VERPAKKINGSMANAGEMENT

Voor een gestroomlijnd verpakkingssysteem is niet alleen een functionele verpakking van belang, maar optimalisatie in heel de keten. Wij bekijken jouw proces met een helikopterview.

• High Tech

• Medisch

• Defensie

• Safety & security

• Hulpdienstverlening

Staat jouw sector er niet bij? Laat het ons weten, want we gaan graag samen de uitdaging aan!

SKB EUROPE

Wij verzorgen als Europees hoofdkantoor de handelsactiviteiten voor het Amerikaanse merk SKB. Het productassortiment bestaat uit kunststof koffers van professionele kwaliteit die maximale bescherming bieden tegen allerlei risico’s. Deze koffers zijn, samen met onze aluminium productmerken Viking en Defender voor de kleine zelfstandige te bestellen via onze webshop www.koffersenkisten.nl

FAMILIEBEDRIJF IN BEELD 10

Een verpakking is meer dan een omhulsel voor je producten; meer dan een middel voor het opbergen of vervoeren ervan.

BEDRIJFSACTIVITEITEN FAMILIEBEDRIJF IN BEELD
FAMILIEBEDRIJF IN BEELD 11

Eerst denken dan doen

Natuurlijk zijn er veel overeenkomsten. Femke (27) en Anouk Faes (30) komen uit hetzelfde nest. Ze kozen allebei eerst voor een carrière buiten het familiebedrijf. Femke als verpleegkundige, Anouk als psycholoog. Zo volgden ze allebei hun eigen pad. Toen. Momenteel onderzoeken ze binnen het bedrijf of en hoe ze een bijdrage kunnen en willen leveren aan het bedrijf. Een proces waar Femke en Anouk nog middenin zitten.

FAMILIEBEDRIJF IN BEELD 12
Femke en Anouk

nmiddels heeft Femke haar tweejarige studie Bedrijfskunde en traineeship bij Faes afgerond, Anouk is er in februari 2022 mee gestart. Voor beiden een periode om het familiebedrijf concreet van binnen te leren kennen. Alle afdelingen worden doorlopen. Meedraaien, kijken en concluderen. Femke neigt meer naar de operationele kant; verbeteren, automatiseren en digitaliseren. Anouk naar profileren. Zo vullen ze elkaar goed aan. Een mooie voorbode?

Femke was de eerste waar het ging kriebelen. Werkte op cardiochirurgie. Mensen beter maken is dankbaar werk. Maar haar hele leven in de zorg? Was dat het nou? “Ik begon te twijfelen. Bovendien zag ik dat ons pap richting een ijkpunt groeit. Hij komt op het punt van keuzes maken. Zelf doorgaan, verkopen, of dat Anouk en ik het door kunnen zetten? Ik wil voor mezelf een onderbouwde keuze maken voor de toekomst. En ik zou het zonde vinden om zo’n mooi bedrijf in handen van bijvoorbeeld een investeringsmaatschappij te zien belanden. De enige manier om er concreet achter te komen, om echt te weten hoe dit bedrijf functioneert is om er zelf deel van uit te maken. Ik heb mijn baan opgezegd en ben nu voor 100% bezig met Faes als process engineer. Ik kijk naar processen en werkwijzen en probeer samen met de process- en qualitymanager te kijken waar dingen beter of efficiënter kunnen.” Soms worden dingen die beter kunnen thuis besproken. Vooral als het de familie aangaat. Thuis, wil zeggen aan de keukentafel bij Johan en Jeannette. Anouk weet het nog goed. “In 2009, midden in de financiële crisis, hadden ons pap en mam veel kopzorgen. Slapeloze nachten. Ons pap heeft ons toen eerlijk voorgehouden, ‘we gaan door met het risico dat we alles kwijtraken, of we trekken de stekker eruit. Dan hebben we allemaal, jullie ook, nog wat revenuen.’ Maar voor mij en Femke was stoppen geen optie. Eigenlijk namen we dat niet eens serieus. Zo’n mooi bedrijf wil je mee doorgaan.” Achteraf namen de zussen misschien toen al wel de beslissing om zelf in het bedrijf te stappen. Met hun ‘go’ hadden ze dat eigenlijk al gedaan. Het leven ging verder en Femke en Anouk vervolgden hun carrières buiten het bedrijf. Tot dus twee jaar gele-

den Femke begon te twijfelen. Anouk: “Fem haar twijfel zette mij ook aan het denken. Ik heb van dichtbij gezien hoeveel passie ons pap en mam in het bedrijf stopten. Wat de potentie van het bedrijf is. Ik zou het dan toch erg jammer vinden als dit allemaal in handen van een externe partij kwam.” Ook Anouk zei haar baan in de zorg vaarwel en begon afgelopen februari aan haar traineeship. Over de ‘koude kant’ zijn Femke en Anouk heel beslist: “Daar hebben we thuis goed over gesproken. Onze partners krijgen geen rol in dit bedrijf. Dat moet je gescheiden houden.” Anouk: “Hein (partner) zegt altijd: “ik wil hooguit het gras komen maaien.” Dat lijkt mij ook meer dan genoeg.” Als we hun vragen of het thuis vaak over ‘de zaak’ ging, kijken ze elkaar veelbetekenend aan en beginnen spontaan te lachen. In koor: “Het ging thuis altijd over de zaak.” Anouk: “Maar daar werden ze niet ongelukkig van. Integendeel. Alleen, ik wil het anders doen. De balans tussen werk en privé beter in het oog houden. Maar die enorme betrokkenheid van ons pap en mam had ook hele mooie kanten, bijvoorbeeld hoe ze met ‘hun’ mensen omgaan. Tijdens corona gingen ze samen bij alle medewerkers thuis langs om een doosje Merci af te geven. Dat doet wat.” Femke: “Hun discipline en doorzettingsvermogen dat is wel iets om van te leren.” De cultuurverschillen met hun vorige baan in de zorg zijn groot. Femke: “Het bedrijfsleven is competitiever. Scherper.” Anouk: “Ik zie dat juist als een uitdaging. Om een stukje reflecterend vermogen in het bedrijf te brengen. Dat is wat we kunnen leren van de zorg.” Femke: “Ik zou het wel mooi vinden om een beetje ‘zorgcultuur’ in het bedrijfsleven te krijgen. Samendoen, allemaal één doel. We zullen overigens ook voor minder leuke en ook moeilijke beslissingen komen te staan.”

I
OPVOLGERS
DE
FAMILIEBEDRIJF IN BEELD
Femke: Ik zou het wel mooi vinden om een beetje ‘zorgcultuur’ in het bedrijfsleven te krijgen. FAMILIEBEDRIJF IN BEELD 13
“ “

Leeuwerik biedt je graag een aantal ondersteunende bewerkingen. We bieden de mogelijkheid tot zagen, frezen en boren en kantverlijming om van je plaat een direct inzetbaar component te maken. Hierdoor bespaar je tijd en capaciteit. Leeuwerik biedt je ook de mogelijkheid om je plaatmateriaal te voorzien van HPL, primer coatings en lak.

Ontdek onze bewerkingen & co-makership voor professionele verwerkers Meer weten? Neem contact met ons op! www.leeuwerik.nl | 040 290 50 50 | verkoop@leeuwerik.nl LEE-Adv magazine-ITE.indd 1 27-10-2022 16:32 jonniemichelbrink.nl Hulsel | Tel.: 013-509 19 76 | info@jonniemichelbrink.nl

Productiemedewerker Fred Verhoeven

DE MANNEN DIE HET MAKEN

Van de 35 jaar dat Faes bestaat maakte Fred Verhoeven er 25 mee. De laatste 25 jaar om precies te zijn. Fred is 62 jaar en werkte voor zijn Faes tijd als schilder en metaalbewerker. Geen man van blabla.

ijn handen vertellen het verhaal. Gerimpeld en voorzien van de tand des tijds. Als productiemedewerker assembleert hij de kisten. Zijn collega schiet de wanden in elkaar en Fred met zijn collega’s zorgt voor het voorzien van sloten, hoeken en profielen. Na de assemblage vult een volgende collega de kisten met schuim en kunnen ze kant-en-klaar naar zijn eindbestemming. Lang niet altijd weten Fred en zijn collega’s waar de verpakkingen uiteindelijk naartoe gaan. “Dat gaat allemaal zo snel.” Al weet Fred nog heel precies dat hij weet-niet-hoeveel verpakkingen voor Defensie maakte. “Ik ben toen overal geweest, Gilze Rijen, Dongen, Oirschot en Hardenberg om op locatie nog wat te finetunen.” Samen met zijn collega’s in de productie en het magazijn zijn ze met een groep van pakweg 25 medewerkers de mannen die het maken. Veel handwerk dat niet valt te automatiseren. “Iedere kist is anders.” Op de kantoren komt hij niet zo vaak. “Wat ze daar allemaal doen weet ik niet.” Maar hij roemt de sfeer. “Iedereen kan goed met elkaar overweg.” En ieder-

een kent Fredje.. “Ik weet nog goed dat ik hier de eerste week kwam werken, hadden we gelijk een knots van een feest. Twee dagen aan een stuk met alles erop en eraan. Dat smaakte goed.” Misschien wel net zo goed als de whisky die Fred thuis stookt. Vol trots en met pretoogjes laat hij de foto’s zien op zijn telefoon. Blinkend koperen ketels waar hij de (rogge) gestookte whisky uit tevoren tovert. “Doe mij maar zo’n collega”, denkt de verslaggever hardop. Wat Fred zich van die 25 jaar ook nog goed kan herinneren waren de vier vakanties in de sneeuw naar Oostenrijk met het hele bedrijf. Hotels, skilessen, eten en drinken, alles werd door baas Faes betaald. “De kisten, bier, vlogen erdoor. Het was echt fantastisch.” En ja, 25 jaar is een lange tijd. Dan gebeuren er ook minder leuke, zelfs hele droevige dingen zoals het overlijden van collega Marco Holleman, hoofd bedrijfsbureau. “Nog een jonge vent waar iedereen goed mee overweg kon. Dat maakte diepe indruk.”

Z
AAN HET WOORD FAMILIEBEDRIJF IN BEELD FAMILIEBEDRIJF IN BEELD 15
MEDEWERKER
Penn-Elcom & Faes Een goed samenwerkingverpakte feliciteert Faes met het 35-jarige jubileum post.eu@penn-elcom.com www.penn-elcom.com YOUR HIGH TECH OPEN SUPPLY NETWORK www.brainportindustries.com Brainport industries is a supplier network of more than 100 high-tech companies active in high-mix, low-volume, high-complexity in the Netherlands.

SOLLICITANTEN VOELEN ZICH HIER GELIJK WELKOM

Ze is nog maar 32 jaar, maar niet zonder ervaring. Renee Olislagers werkte ruim vier jaar op de salesafdeling van SKB, een onderdeel van Faes. Sinds 1 september mag zij zich HR-adviseur noemen. “Ik miste iets sociaals in mijn vorige functie. Ik spreek nu anders met mensen.”

Samen met de HR-manager, en niet te vergeten de receptionistes op administratief vlak, runt zij de volledige afdeling HR. Het dagelijks werk van Renee is zeer divers. Zo voert ze sollicitatiegesprekken en sluit ze binnenkort ook aan bij de evaluatiegesprekken. Naast al dat praten moet ze ook veel doen. In samenwerking met de afdelingen IT en finance zorgt haar afdeling ervoor dat alle formaliteiten met betrekking tot indiensttreding in orde worden gemaakt bij de start van een nieuwe medewerker. Zo staat ze met het hele bedrijf in contact, iets wat de spontane Brabantse wel ligt. Daarnaast verzorgt zij samen met een projectteam de input voor de Faes Academy, een online bedrijfstool met daarin diverse trainingen en leerpaden. Mensen en paperassen daar draait het om bij Renee.

Ze roemt de sfeer. Brabantse gemoedelijkheid. “Sollicitanten voelen zich hier gelijk thuis. En juist door die gemoedelijkheid doen ze graag een stapje extra. En ja, natuurlijk is er af en toe tijd voor een feestje.

Dat vindt de familie Faes zelf ook belangrijk. We hebben iedere maand een Faes-lunch met altijd iets lekkers als worstenbroodjes of saté. Alle medewerkers zitten dan random door elkaar middels lootjes trekken. Een ongedwongen manier om zoveel mogelijk collega’s te leren kennen, net als de vrijdagmiddagborrel.” Uitdagingen zijn er voldoende. De organisatie groeit snel en dat is ook op de HR-afdeling te merken. Er worden veel gesprekken gevoerd en elke dag is totaal anders. Ze leert hierin veel van haar collega Edwin, maar ook van Anouk, die een tijdje haar traineeship op de HR-afdeling heeft gedaan.” Ja, ze kan wel zeggen dat het HR werk haar goed bevalt. Totaal anders dan sales.

“Hier moet je de verbinding maken om je collega’s het goede gevoel te geven, op de sales gaat het om producten en om verkoop.” Je zou het haast vergeten, maar heeft Renee thuis nog tijd voor leuke dingen?

“Ik ben altijd bezig. Ga graag naar festivals, borrelen met vriendinnen en natuurlijk padellen, de nieuwe sportrage. “We hebben al een Faes padel groep”, vertelt ze enthousiast.

WOORD FAMILIEBEDRIJF IN BEELD FAMILIEBEDRIJF IN BEELD 17
MEDEWERKER AAN HET

Ruud Lauer (58) is Veiligheidsadviseur vervoer gevaarlijke stoffen en voorman Transport en Logistiek bij COVRA in Nieuwdorp. Een bijzondere baan bij een bijzonder bedrijf. COVRA is namelijk een NV met de overheid als enige aandeelhouder.

Het bedrijf staat voor Centrale Opslag Voor Radioactief Afval, het enige bedrijf in zijn soort. Transport van radioactief afval is natuurlijk geen sinecure. “Drie jaar geleden zochten wij een bedrijf dat verpakkingen kon leveren voor transport van het aan ons aangeboden radioactief afval. Verpakkers genoeg in Nederland maar weinigen willen of durven er hun vingers aan te branden. Het gaat ook nog eens om relatief kleine hoeveelheden van zeg tien of twintig verpakkingen per jaar. En je moet de verpakking op maat

ontwikkelen. Veel verpakkers zien daar tegenop. Maar bij Faes zien ze het als een uitdaging om het wel voor elkaar te krijgen. Ze staan er heel open-minded in. Wat ze echt goed doen is luisteren. Luisteren naar de wensen. Ik doe dit werk nu al ruim 30 jaar, dus ik heb gauw genoeg in de gaten of een bedrijf echt toegewijd is.” De verpakkingen die Faes voor COVRA heeft ontwikkeld zijn transportboxen van aluminium met een roestvast stalen frame. In de verpakkingen kunnen radioactieve stoffen veilig gefixeerd worden en over de weg onder ADR condities vervoerd worden. Verpakkingen zijn in vier varianten geproduceerd en hebben de verplichte beproevingen ondergaan bij een erkend verpakkingsinstituut. Deze verplichte beproevingen zijn, een watersprayproef, een valproef (max 9 meter), een doorstootproef en een stapelproef. Ruud looft de open en zakelijke sfeer bij Faes. “Wij noemen dat de Brabantse cultuur. Toegankelijk met opvallend korte lijntjes. Als ik hier met hun vertegenwoordiger Bart aan tafel zit komt hij gelijk met een oplossing. Zonder dat hij eerst terug moet naar zijn chef. Ze hebben heel veel steun aan elkaar. Er zijn genoeg bedrijven waar dat nooit zou gebeuren.” Bij radioactief afval denk je al gauw aan afval uit kerncentrales. Ruud legt uit dat 90% van het afval juist afkomstig is uit de ‘reguliere’ industrie. Denk aan brandmelders, radioactieve stoffen voor behandeling van kanker uit ziekenhuizen, frisdrankfabrieken, tabaksfabrieken, papierfabrieken; ook zij werken vaak met radioactieve bronnen. Iets waar menigeen niet bij stilstaat. Naast radioactief afval uit de kerncentrale van Borsele verzorgt COVRA ook de opslag en het transport van afval uit de centrale van Petten en Delft. Delft is overigens alleen een onderzoekscentrale en Petten produceert voor medische toepassingen. “Wij zijn zoals ze dat noemen een ‘interim opslag’ voor 100 jaar. In die tijd moet er een meer permanente opslag komen. Vroeger werd het radioactief afval gedumpt in de oceaan, dit deden veel Europese landen.Tegenwoordig wordt het op het COVRA terrein in Nieuwdorp heel zorgvuldig opgeslagen. Er zijn zelfs al onderzoeken naar oplossingen waarbij een deel van het afval eventueel weer als brandstof kan dienen in een nieuw te bouwen kerncentrale.”

Ze zien het als een uitdaging om het voor elkaar te krijgen
FAMILIEBEDRIJF IN BEELD 18
KLANT

MIJN COLLEGA’S ZIJN MIJN KLANTEN

Marcel Vlems (55) is ICT’er in hart en nieren. Sinds 2010 runt hij zo’n beetje alles wat met computers en telefoons te maken heeft bij Faes. Hij spreekt nadenkend. Rustig en beheerst.

In zijn functie is dat ook wel zo fijn. Want Marcel is onderdeel van een afdeling met zeven mensen die met zijn allen ervoor zorgen dat de gehele organisatie veilig en efficiënt kan werken met de bits en de bytes. Afgelopen zondag nog bijvoorbeeld was er een probleempje met de firewall. “Heeft op maandag niemand echt gemerkt. Gelijk opgelost. We hebben tijdelijk een andere firewall er neergezet.” Het leukste aan zijn werk is de discipline an sich, maar ook het werken met hele verschillende mensen. Zo lost hij een probleem met een update van Word op bij de receptioniste, zo praat hij met een engineer over extra geheugen bijprikken voor zijn nieuwste CAD-programma en zo praat hij met de manager over de jaarlijkse kosten. Toen hij twaalf jaar geleden een kennismaking had met Johan Faes voelde het als een warm bad. En dat is nog steeds zo. “Het is hier professioneel en gezellig tegelijk. We gaan hier aan de overkant flink bijbouwen. Dat wordt een nieuwe uitdaging en dat vind ik wel leuk.” De IT- afdeling zorgt ervoor dat alle medewerkers (125) een goed functionerende werkplek hebben, met computer, telefoon en internet.

Systeembeheer noem je dat. Daarnaast zijn deze ICT’ers verantwoordelijk voor eigen ERP-software (voorraad, facturering, bestellingen) en voor softwareoplossingen voor klanten, zoals met stapeltechniek. Een mooie eigen ontwikkeling is ook het zogenaamde ‘StackAssist’ waar klanten een programma gebruiken om hun wagens super efficiënt mee in te richten en te laden. Tot slot is er natuurlijk nog de automatisering van de engineers die met hun zware CAD-programma’s weer heel eigen wensen en eisen stellen. “Mijn collega’s zijn mijn klanten”, grapt hij. Maar Marcel bedoelt dat bloedserieus. We vragen hem of hij naast al dat werk ook nog tijd heeft voor hobby’s en ‘leuke dingen’? “Zeker wel. Ik spring graag op de racefiets en de mountainbike. En natuurlijk lekker eten, biertje, wijntje en televisiekijken. Daarnaast speel ik als drummer in een band.” Hé drummer, waar hebben we dat meer gehoord? “Ja, Johan is begonnen als drummer. We hebben hier nog een paar jongens die muziek maken. Daar hebben we een bedrijfsband mee gevormd: De Kofferband, voor feestjes op het bedrijf of met kerst. Gewoon leuk met elkaar muziek maken.”

Marcel Vlems ICT Operations Manager
FAMILIEBEDRIJF IN BEELD 19
MEDEWERKER AAN HET WOORD FAMILIEBEDRIJF IN BEELD

We vullen elkaar perfect aan

Jos Kox geeft zelf al aan dat je zo op het eerste gezicht geen machinefabriek verwacht als leverancier van Faes. Maar v.d. Elsen is dan ook niet zomaar een machinefabriek. Het bedrijf is specialist in toelevering aan de Hightech industrie rond Eindhoven.

Opdrachtgevers als ASML, medische bedrijven en food bedrijven geven aan dat deze machinefabriek goed moet zijn in het fijnere werk. En dat zijn ze. Machinefabriek v.d. Elsen is toeleverancier van hoogwaardige fijnmechanische componenten en modules. Directeur Jos Kox, evenals Johan Faes van het geboortejaar 1964, bestiert samen met zijn compagnon Ron Luijten dit specialistische bedrijf vanaf 2000. Net als bij Faes kun je spreken van een familiaire sfeer. Luijten is dan wel van de koude kant, zoals Jos het gekscherend noemt, maar “we vullen elkaar perfect aan.” Jos geeft aan dat hun machinefabriek in 2008 is begonnen te werken voor Faes. Eerst wat kleinere orders, later meer.” Het accent ligt op onderdelen

voor de hightech verpakkingen van Faes voor o.a. ASML. Geavanceerde verpakkingen met vaak veel diverse complexe maakdelen die exact conform het TPD gemaakt moeten worden (TPD: technische productdocumentatie). Vaak uitdagende projecten met veel maatwerk. Merendeel is van RVS of aluminium maar soms ook van kunststof. Eigenlijk is Faes een beetje een vreemde eend in de bijt bij ons. Zulke bedrijven zijn uniek. Maar we werken er juist graag voor. De medewerkers ook.” En over de medewerkers gesproken. Het valt tegenwoordig nog niet mee om alle vacatures vervuld te krijgen. Mensen werken steeds minder graag met hun handen. Men denkt bij het woord machinefabriek nog vaak aan vuile overalls, herrie en ongezond werken. Maar die tijd

FAMILIEBEDRIJF IN BEELD 20

is voorbij.” Om aan dat probleem van onbekend maakt onbemind een einde te maken over zijn bedrijf die te zien zijn op het YouTube kanaal van v.d. Elsen. Een moderne manier om zijn bedrijf te presenteren. En of het nou geholpen heeft of niet, de eerstvolgende vacature: medewerker verspaning werd vervuld door iemand die het filmpje aandachtig had bekeken. We zeiden het al eerder, v.d. Elsen voelt zichzelf net als Faes een familiebedrijf. “Wat ik bewonder aan Johan Faes is zijn langetermijnvisie en focus. Hij durft daar ook op te investeren. Ik waardeer dat heel erg. Wij feliciteren Johan, zijn familie en alle medewerkers met deze mooie mijlpaal en wensen iedereen alle succes voor de toekomst toe.”

www.vdelsen-mf.nl

LEVERANCIER AAN HET WOORD FAMILIEBEDRIJF IN BEELD
...als het draait om precisie
FIJNMECHANISCHE INNOVATIES
FAMILIEBEDRIJF IN BEELD 21
“ Wat ik bewonder aan Johan Faes is zijn langetermijnvisie en focus. Hij durft daar ook op te investeren.

JE BEREIKT ELKAAR MET MINDER WOORDEN

Frank van de Vin en Mireille van Mierlo Van Mierlo Technische Groothandel
FAMILIEBEDRIJF IN BEELD 22

De relatie tussen Van Mierlo en Faes laat zich het beste omschrijven als goed, krachtig en langdurig. De gezamenlijke inzet is typerend voor hun goede relatie want Van Mierlo is zowel klant als leverancier van Faes. Commercieel manager Frank van de Vin: “De eerste contacten bestaan al vanaf 2000.”

PRINTING EN HIGHTECH COMPATIBLE TOOLS

Van Mierlo levert aan Faes handtools voor de cleanroom en daarnaast ontwerpt en fabriceert Van Mierlo de 3D geprinte inlays voor gereedschapkoffers. Andersom levert Faes ook weer gereedschapskoffers die door Van Mierlo gevuld worden met de bijbehorende tools welke worden ingezet in de hightech industrie. Ze zijn een aanvulling op elkaars leveringsprogramma. Van de Vin: “We zijn allebei een familiebedrijf met het hart op de juiste plaats. Je bereikt elkaar met minder woorden, korte lijnen en heldere communicatie.”

Van oudsher is Van Mierlo een typische handelsonderneming en een begrip in de regio als toeleverancier van machinefabrieken. Maar door in te spelen op de vraag van haar klanten is Van Mierlo tegenwoordig ook een maakbedrijf. Binnen haar 3D printpark staan twaalf groot formaat 3D-printers die 24/7 draaien en worden inlays van tool trolleys van begin tot eindstadium ontworpen en gefabriceerd. Frank: “Nog steeds gaat veel tijd op de werkvloer verloren door het zoeken naar- of kwijtraken van gereedschap.” Door op aanvraag van de klant te ontwerpen en produceren ontstaan inlays op basis van behoefte en effectiviteit. Van Mierlo is preferred supplier van ASML, wat betekent dat veel kennis en ervaring met betrekking tot cleanroom compatible tools in eigen huis is.

RVS HANDTOOL EN EQUIPMENT

Voor gebruik in de cleanroom worden speciale eisen gesteld aan zowel gereedschappen als RVS trolleys. Ook dit laatste is terug te vinden in het leveringsprogramma van Van Mierlo. Maatwerk op basis van klant behoefte wordt aan de tekentafel besproken en uitgewerkt. Oplagen van één 1 tot 25 stuks zijn geen probleem. Werktafels, opbergkasten, rolwagens, kortom een breed programma RVS equipment is leverbaar.

FAMILIEBEDRIJF IN BEELD

KLANT EN LEVERANCIER TEGELIJK AAN HET WOORD

GROEI EN NIEUWE ONTWIKKELINGEN

Waar Frank van de Vin samen met Mireille van Mierlo de commerciële kar trekt is Mireille diegene die de grote lijnen bewaakt. Naast commercie en personeelszaken houdt ze zich beleidsmatig bezig. Ze roemt de werksfeer: “De lijnen zijn kort en de neuzen staan dezelfde kant op. We werken én denken niet in hokjes.” Volgend jaar bestaat Van Mierlo 60 jaar en dit jubileum gaat zeker niet ongemerkt voorbij. Er wordt in 2023 een aanbouw van 500M2 aan het bestaande pand gezet en wordt vol ingezet op groei en nieuwe ontwikkelingen. Hechte samenwerking met Faes zal zeker ook in de toekomst van kracht zijn. Frank en Mireille: “Wij feliciteren Faes met het 35- jarig jubileum en wensen het bedrijf nog vele gezonde jaren toe.”

www.vanmierlobv.nl

3D
FAMILIEBEDRIJF IN BEELD 23

ALS PACKAGING BEDRIJF IS FAES EEN MODELBEDRIJF, EEN EYEOPENER

Rob Coumans bouwde een carrière op bij chemiereus DSM, waar hij als projectleider in contact kwam met Faes. Zijn afdeling, DSM Resolve, ging een partnership aan inzake GC (gaschromatografie) met het bedrijf Nlisis. Waar ook het bedrijf Faes bij betrokken was.

e kennen Faes al sinds 2009. Mijn contactpersoon was, en is nog altijd, Bart Burmanje. Een contact waar ik altijd heel content mee ben. Bart vond het een goed idee om mij ook te introduceren bij Johan Faes. Dat werd een ontmoeting die ik niet gauw zal vergeten. Want Johan was in die tijd een fanatiek rallyrijder in een Mitsubishi Lancer. Het toeval wilde dat ik ook autoracer was, maar dan op het circuit in een Subaru Impreza. Een van mijn eerste vragen aan hem was dan ook: “Johan welke auto is volgens jou nou beter, een Mitsubishi Lancer of een Subaru Impreza?” “De Mitsubishi natuurlijk,” zei Johan. “Waarop ik zei: “Nou dan is ons gesprek bij deze beëindigd. Hij keek mij even aan en we begonnen samen meteen te lachen. Het ijs was gebroken en sindsdien kunnen we uitstekend met elkaar overweg.” In 2014 kwamen Coumans en vijf collega’s van DSM tot overeenstemming om het bedrijf te verlaten en als zelfstandige unit Xplore-Instruments BV door te gaan. Dit bedrijf is inmiddels gegroeid tot 9 fte’s en levert over de gehele wereld machines, Micro Extruders en equipment aan universiteiten en laboratoria

van technische bedrijven. De machines die Xplore Instruments BV fabriceert, zijn onderzoeksmachines naar polymeren. “Onze machines zijn ongeveer 1 meter x 0,8 x 60 cm (hxbxl). Niet supergroot. Maar de packaging moet er gelikt uitzien vind ik. Per slot kost zo’n machine rond de anderhalve ton. Vergelijk het met een iPhone, daarbij zie je aan de verpakking al wat je voor voortreffelijke techniek kunt verwachten als je de telefoon uit de verpakking haalt. Ik noem Faes vaak als een modelbedrijf. Dat model begint al als je binnen komt. Je jas wordt keurig aangenomen en je naam staat op een welkomstbord. Als je plaatsneemt in een van de ontmoetingszalen (ook zo leuk, ze hebben de spreekkamers allemaal vernoemd naar een legende uit de geschiedenis van De Kempen, bijvoorbeeld De Tempelier), komt men regelmatig even vragen of alles naar wens is, koffie, frisdrank erbij, alles is tot in de puntjes geregeld. Voor een packaging bedrijf vind ik Faes een eyeopener.”

KLANT AAN HET WOORD FAMILIEBEDRIJF IN BEELD
Rob Coumans Xplore
FAMILIEBEDRIJF IN BEELD 24
W

Fellowes

WORK SMARTER NOT HARDER

Fellowes, dit van oorsprong Amerikaanse familiebedrijf, is gevestigd in Tilburg. Het bedrijf levert oplossingen die mensen helpen beter en productiever te werken. Denk hierbij aan luchtreinigers, papierversnipperaars, lamineermachines, zit-sta-werkoplossingen, monitorarmen en ergonomische kantoorhulpmiddelen. Vanaf de Gesworenhoekseweg 3a op het industrieterrein Vossenberg III doet Fellowes al jaren zaken met Faes. Een wederzijds succesvolle samenwerking waarover we spraken met Logistics Solutions Engineer Glenn Laenen en Maurice Boom, EDC Operations Manager.

Ze vertellen over de implementatie van de slimme stapelsoftware van StackAssist 2.0, de beladingstool van Faes. Hoe hebben zij de samenwerking met Faes ervaren en hoe kijken zij terug op dit veelomvattende project? Maurice: “Het initiatief om StackAssist te implementeren in het warehouse van Fellowes is jaren geleden al genomen. We hebben een businesscase gemaakt met testfases. Volgens onze berekeningen worden we 9-10 % productiever, wat in de praktijk betekent dat we eenzelfde ordervolume met 1-2 fte minder aankunnen. Daarnaast zouden de transportkosten (en dus ook de milieubelasting) met 3-4% omlaag gebracht kunnen worden. We zouden de implementatiekosten bovendien binnen ongeveer een jaar terugverdienen.” Maurice: “Er waren een aantal zaken die wij belangrijk vonden en waar we grote slagen mee konden behalen: efficiënter laden, waardoor we transportkosten besparen en onze milieu impact verkleinen, en logischer en veiliger stapelen, waardoor er tijd wordt bespaard in het picking proces. Glenn: “Sommige medewerkers van Fellowes werken hier al tientallen jaren. Zij zijn zo ervaren dat ze het magazijn als hun broekzak kennen en precies weten in welke volgorde ze moeten stapelen. Maar mensen gaan met pensioen en nieuwe me-

dewerkers vinden is nog een hele klus. Vervolgens duurt het een flinke tijd voor ze net zo bedreven zijn in hun vak als hun voorgangers. En om een uitzendkracht vier weken lang intensief in te werken, daar is al helemaal geen tijd voor. Wij zeggen altijd ‘work smarter, not harder’. Dat hebben we in de praktijk gebracht door StackAssist te implementeren. Maurice: “Ons gevarieerde assortiment was voor Faes wel een uitdaging. Onze samenwerking met hen laat zich daarom het best omschrijven als een wisselwerking. We zaten in hetzelfde schuitje, doordat alle betrokkenen nieuw waren in het project. We hebben het dus echt samen gedaan; het was een grote proeftuin. Zij adviseerden ons, maar op onze beurt kwamen wij ook regelmatig met waardevolle toevoegingen aan het systeem, die Faes vervolgens weer bij andere opdrachtgevers kan implementeren.” Glenn: “We hebben de ietwat ‘agile’ aanpak en de samenwerking met Faes als heel prettig ervaren. Een mooie wisselwerking, waarbij ervaringen en ideeën vanuit de Fellowes praktijk nu worden onderzocht of ontwikkeld door Faes. Dat betrokkenen vanuit Faes op locatie aanwezig waren tijdens de livegang van het project zegt bovendien alles over hun betrokkenheid.”

Z
FAMILIEBEDRIJF IN BEELD 25
KLANT AAN HET WOORD FAMILIEBEDRIJF IN BEELD

Duurzaamheid: de basis voor toekomstbestendigheid

Jaarlijks produceren bedrijven in Nederland ruim een miljard kilo aan bedrijfsafval. Bijna tien procent daarvan betreft karton-, hout- en plasticafval; dit zijn materialen die vaak worden gebruikt voor eenmalige verpakkingen.

Slechts een deel kan gerecycled worden, de rest wordt afgestort of belandt in verbrandingsovens. Dat is niet houdbaar. Gelukkig is er in de maatschappij steeds meer aandacht voor duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Om in 2050 volledig circulair te zijn, moeten we allemaal ons steentje bijdragen. Ook in de industriële sector zijn nog flinke verbeterslagen mogelijk.

Bij Faes zijn we ervan overtuigd dat verduurzaming kansen biedt. Het stimuleert om een toekomstbestendige koers te volgen, vanuit een langetermijnvisie. Dit betekent dat duurzaam verpakken in de dagelijkse praktijk centraal staat in onze dienstverlening, advies en maatwerkproducten. Hiermee dragen we samen met jou bij aan afvalvermindering en het verkleinen van onze ecologische voetafdruk. We hebben bovendien de eerste stap naar circulariteit gezet door een investering te doen waarmee we interieurschuim een tweede leven geven.

ONZE OPSTAP VANUIT EEN CIRCULAIRE DENKWIJZE

Materiaal als afval afvoeren is niet meer van deze tijd, zeker wanneer het nog bruikbaar is als grondstof voor andere bedrijven. Dit was de reden dat we in 2020 overgingen tot de aanschaf van een ‘foam shredder’. Hiermee kunnen we de grote hoeveelheden restschuim – gebruikt voor het vervaardigen van maatwerk verpakkingsinterieurs – versnipperen en compact toeleveren aan afnemers. Circulair ondernemen doe je namelijk samen.

Naast de foam shredder zetten we bij Faes meer stappen om steeds duurzamer te worden. Zo lieten we een paar maanden geleden al 816 zonnepanelen plaatsen op het dak van ons hoofdkantoor in Reusel. Deze zijn op een zonnige maand goed voor zo’n 50 MWh, waardoor we bijna volledig zelfvoorzienend zijn. Onze medewerkers en klanten kunnen bovendien hun elektrische auto laden aan onze eigen laadpalen.

FAMILIEBEDRIJF IN BEELD 26 FAMILIEBEDRIJF IN BEELD

The Workshop workwear & safety

www.workshopsafety.nl

Hiltermann Lease Blickle Isah business software IBE-BVI Hoveniersbedrijf Michelbrink

www.hiltermannlease.nl www.blickle.nl www.isah.com www.ibebvi.be www.jonniemichelbrink.nl

Leeuwerik Nieles Electro Brainport Penn-Elcom

Lödige Industries

Uw specialist voor logistieke oplossingen

Baanbrekende materiaalstroom oplossingen voor uw succes

Machinefabriek v.d. Elsen

Van Mierlo Tools voor techniek

Lödige Industries

www.leeuwerik.nl www.nieleselectro.nl www.brainportindustries.com www.penn-elcom.com www.vdelsen-mf.nl www.vanmierlobv.nl www.lodige.nl

Overal waar zware goederen worden verplaatst, zet Lödige Industries zich in om het succes van onze klanten te ondersteunen met innovatieve oplossingen voor materiaalbehandeling en apparatuur. Of het nu gaat om luchtvrachtverkeer, het transport en de opslag van goederen en auto’s, of de uitdagingen van digitalisering, stedelijke groei en globalisering.

LEVERANCIERS BEDANKT! FAMILIEBEDRIJF IN BEELD
FAMILIEBEDRIJF IN BEELD 27

Wil je onderdeel worden van The Packaging People van Faes? Goed nieuws, want we zijn op zoek naar nieuwe aanwinsten voor ons team!

Enthousiaste professionals in een open werksfeer Faes, ooit begonnen als flightcase bouwer, is een alleskunner op het gebied van industrieel verpakken. Het team van Faes vormt samen ‘The Packaging People’, een groep experts met jarenlange ervaring in maatwerkverpakkingen, verpakkingsdiensten en verpakkingsmanagement. Zij zetten zich iedere dag in om met hun kennis, ervaring en creativiteit verpakkingsoplossingen op maat te leveren.

Wil jij mee groeien met The Packaging People? Scan de QR code of kijk op faes.nl/werken-bij voor openstaande vacatures en solliciteer direct!

Hamelendijk 2, 5541 RA Reusel | +31 (0)497 389070 | solliciteren@faes.nl | www.faes.nl
Kom jij The Packaging People versterken? 100 Packaging People -------------30.000 Op maat gemaakte kisten per jaar -------------5.500 m2 productie capaciteit -------------35 Jaar ervaring