Familiebedrijf in Beeld Weduwe de Bruyn

Page 1

FAMILIEBEDRIJF

in beeld

U I T G AV E 6 W E d uw e d e b r u y n l o g i s t i c s

Ontzorgen

In het verlengde van de klant

De klant vertelt

Medewerkers vertellen

Leveranciers aan het woord

Customer service hoog in het vaandel

Geen tussenpauzen

Dezelfde normen en waarden


Wij feliciteren Wed. J. de Bruyn en Zonen met het 110-jarig jubileum


VOORWOORD | familiebedrijf WEduwe de bruyn logistics

Beste lezers, De laatste jaren zien we een duidelijke herwaardering van het familiebedrijf. Ons vakblad heeft tot doel om voorbeelden van dit type bedrijven op te sporen en te presenteren. Prachtige parels in alle takken van de economie. Zo bieden we een inkijkje in de ruggengraat van het bedrijfsleven. Familiebedrijven worden namelijk gekenmerkt door een hechte keten gefundeerd op gedegen bedrijfsvoering, passie, hoge betrokkenheid van de medewerkers en een directie die het langetermijnbelang voorop stelt. Familiebedrijf in Beeld is spokesman van de directie en interviewt klanten, leveranciers en medewerkers. We bieden een levendig beeld van deze dynamische bedrijven. Zo mocht ik voor het eerst sinds dit blad bestaat een transportbedrijf in beeld brengen. Als jongen droomde ik ervan om truckchauffeur te worden. Het liep even anders, maar daarom was ik als 52-jarige redacteur niet minder blij om dan eindelijk eens een kijkje in de keuken te mogen nemen. Transportbedrijf Weduwe De Bruyn is in alles een transporteur 2.0. Vergaand geautomatiseerd en efficiĂŤnt. Toegerust om haar opdrachtgevers helemaal te ontzorgen. Dozen schuiven is niet de kunst, maar wel om de dozen mee te maken! Transportbedrijf Weduwe de Bruyn; een familiebedrijf waar nog steeds op vrijdagmiddag de bitterballen in het vet gaan. Het blijven wel truckers.

Veel leesplezier, Govert Lagrouw Uitgever & hoofdredacteur

Familiebedrijf in Beeld

colofon

Familiebedrijf in Beeld is een uitgave van

Realisatie en coĂśrdinatie

Fotografie

Lagrouw Communicatie

Govert Lagrouw

Teus Admiraal, Wilma Helder

4251 Cl Werkendam

Tekst

Vormgeving en opmaak

T 0183-401078

Govert Lagrouw

Lagrouw Communicatie

www.lagrouwsc.nl

Eindredactie

Sales

info@lagrouwsc.nl

Gaby Stok

Fred Kuyen, 06-14 44 19 73

Hoogstraat 16

M 06-51200448

FAMILIEBEDRIJF IN BEELD 3


iNHOUD

Van trekschuit tot vrachtwagen

wed. de bruyn ontzorgt

leverancier van dijk trucks

4

FAMILIEBEDRIJF IN BEELD

06 09 25

15

gesmeerde samenwerking


Wed. De Bruyn

klant intercat europe aan het werk

18

van A naar B

Wed. De Bruyn Over de grens

Wed. De Bruyn Bulktransport

Medewerkers zelf over de bruyn

12

20 22 26

30

klant aan het woord asecos veiligheidskasten

FAMILIEBEDRIJF IN BEELD 5


Historie wed. de bruyn

Van trekschuit tot 80 vrachtwagencombinaties De entree is treffend. Kantoren en gangen afgewerkt met zware, hoge houten wanden en deuren. Niet alledaags. En dat is precies wat Weduwe J. de Bruyn en Zonen bv uit wil stralen. Onderscheid in specialisatie en flexibiliteit. Ontzorgen is mensenwerk en mensenwerk duidt op warmte. Net als hout.

We spreken met directeur Xavier Duyn (45) en Vincent Kuijf (46). Transporteurs in hart en nieren. Hoewel beide heren liever over het heden dan het verleden spreken ontkomen we er niet aan. Die naam. Weduwe J. De Bruyn en Zonen bv. Xavier legt uit dat de geschiedenis van dit familiebedrijf teruggaat tot begin 1900. 1914 om precies te zijn. In Lopik start Jan de Bruyn met een trekschuit, later gemotoriseerd, die fungeerde om graan te vervoeren. De tijd dat politiefunctionarissen nog veldwachters en auto’s nog automobielen heetten. Echt vaart krijgt het bedrijf in de periode voor de Tweede Wereldoorlog als De Bruyn inmiddels al zeven vrachtwa6

FAMILIEBEDRIJF IN BEELD

gens bezit. Vijf daarvan worden er in de oorlog geconfisqueerd door de Duitsers, die deze wagens later wel ‘teruggeven’, maar natuurlijk in erbarmelijke staat. Na de oorlog, we schakelen even door naar het jaar 1954, bezit het bedrijf acht wagens en floreert als nooit tevoren. Doch van het concert des levens krijgt niemand een program. Directeur Jan de Bruyn komt op 44-jarige leeftijd te overlijden en zijn vrouw Margaretha de Bruyn-Renes zet het bedrijf voort, samen met haar zonen Bert, Cor en Jan. De naam Weduwe de Bruyn en Zonen is geboren. Cor wordt de man van de techniek, Jan en Bert nemen de logistiek en de commercie voor hun rekening. In


Links vincent kuijf, rechts xavier duyn

s “NIet alleen standaard van a naar b”

1978 emigreren de zoons Jan en Bert naar Tasmanië en alleen zoon Cor blijft in de onderneming actief als directeur die op zijn beurt in 1996 afscheid neemt als technisch directeur. Vers bloed Voor het eerst in de bedrijfsgeschiedenis staat er niemand van de familie de Bruyn meer aan het roer. Gelukkig wordt de onderneming in 2001 gekocht door Xavier Duyn die de onderneming voortzet. Hiermee zien we ook voor het eerst een nieuw dna in het familiebedrijf De Bruyn. Qua passie doet Xavier denken aan de eerste De Bruynen. Het bedrijf krijgt weer zuurstof. Energie. Met Duyn zit er een mannetjesputter op die bok die vooruitdenkt. Binnen drie jaar wordt De Rijk Transport overgenomen en een paar jaar

later betreedt De Weduwe een nieuw pand in Nieuwkoop waar De Rijk en De Bruyn worden samengevoegd. Volgens Duyn niet alleen een getalsmatige uitbreiding maar vooral ook mentaal. “Collega’s die alleen over de mail en de telefoon met elkaar samenwerkten in twee verschillende steden zaten nu naast elkaar in één ruimte. Wat een zegen. De teamspirit groeide, interne communicatie verliep beter en de kans op faalkosten nam af. We werden een homogene club met de blik op vooruit. En dat in een tijd dat de meeste transporteurs, we spreken over de periode vanaf 2008, achteruit boerden. Wij hadden het door de crisis ook niet makkelijk maar berustten niet. Ontzorgen en technologie werden de nieuwe pijlers.” Logistiek manager Vincent Kuijf: ”Al onze wagens, 80 inmiddels, zijn vergaand uitgerust met Track & Trace.

Meer transportbedrijven zijn daarmee uitgerust natuurlijk maar wij hebben daar een vergaande automatisering aan gekoppeld. Met ons zelfontwikkelde Transport View pakket kunnen de chauffeurs al hun handelingen van minuut tot minuut vastleggen en met één druk op de knop inladen in onze centrale administratie die alle data verwerkt in de loon- en de orderadministratie. Uurbriefjes zijn hier verleden tijd.” Flexibel en ontzorgen Xavier: Wij hebben bewust in de goede jaren voor de crisis alle winsten geïnvesteerd in het bedrijf. Een bewuste keuze voor continuïteit. Geen uitkeringen voor de aandeelhouders maar gericht investeren. Typisch een kenmerk van een familiebedrijf. Daarnaast veranderen wij onze diensten. Niet alleen maar standaard van A naar B rijden en afleveren, maar compleet ontzorgen. Denk aan het unloaden van goederen –en personenliften, het leveren van brandwerende veiligheidskasten, maar ook het op de juiste locatie gebruiksklaar plaatsen. Door zo te werken hebben wij een andere marktpositie gekregen. Niet eenvoudig, maar het is wel gelukt. Voor de komende jaren willen we ons op die manier steeds verder specialiseren. Steeds fijnmaziger distribueren en nog meer een verlengde worden van je klant. Kom maar, laat ons dat maar doen. Wij hebben er de, technische, mensen voor. We moeten er veel voor doen en hard voor werken maar zijn overtuigd van de goede kansen voor Weduwe J. De Bruyn en Zonen.” u

FAMILIEBEDRIJF IN BEELD 7


PK OLIE Industrieweg 24 2921 LB Krimpen a/d IJssel T 0180-515950 E info@pkolie.nl w www.pkolie.nl

PK Olie BV is een leverancier van brandstoffen en smeermiddelen. Het bedrijf is ontstaan door de vraag naar een leverancier die niet alleen olieproducten kan leveren, maar daarnaast ook een stuk gedegen advies kan geven over de diverse producten en daarbij hun toepassingen. Hoog in het vaandel staan daarbij de kernbegrippen kennis, service en kwaliteit.

Feliciteert Wed. J. de Bruyn en Zonen BV. van harte met haar jubileum.

VOLDOE AAN DE REGELGEVING en bespaar

Toegevoegde waarde sinds 1955! Walter Gondrom GmbH & Co. KG

Haringbuisweg 15, 3133 KP Vlaardingen Tel. 010 - 4266040 www.gondrom.com verkoop@gondrom.com


leverancier aan het woord: pk olie

Ook al kan A.G.J.C. van Breda bogen op een langdurige geschiedenis van meer dan honderd jaar, haar kernactiviteiten zijn onveranderd; nieuwbouw en verbouw voor particuliere opdrachtgevers en instellingen als scholen, zorginstellingen en gemeenten.

Gesmeerde samenwerking Brandstof. Niemand kan zonder. Letterlijk en figuurlijk, anders kom je niet vooruit. Zeker niet als transportbedrijf. Weduwe De Bruyn lust natuurlijk een aardig slokje.

Hij kent Xavier Duyn nog uit de tijd dat hij voor zijn vroegere werkgever bij De Bruyn over de vloer kwam. Vijf jaar geleden trok de nu 46-jarige ondernemer de stoute schoenen aan en begon het bedrijf PK Olie. Een beslissing waar hij tot op de dag van vandaag geen seconde spijt van heeft.

sP k olie

levert brandstof en smeermiddelen

Alleen al aan diesel gaat er per jaar vlot anderhalf miljoen doorheen. Leverancier PK Olie uit Krimpen aan den IJssel is hier in haar eentje voor verantwoordelijk, maar die verantwoordelijkheid voelt niet als een last. Dit bedrijf van Marcel Kerpel levert aan De Bruyn niet alleen de brandstof maar ook de smeermiddelen. De relatie met De Bruyn zou je dan ook gesmeerd kunnen noemen. We spreken Marcel in zijn frisse, net nieuw aangeklede kantoor op steenworp afstand van de IJssel, een weg over water.

Advies Meerwaarde en een goed advies zijn bij hem de sleutelwoorden. “Van smeermiddelen moet je echt verstand hebben. Het geheim zit in de samenstelling, als die niet deugt kan bijvoorbeeld een motor van een vrachtwagen grote schade oplopen. Natuurlijk werken wij met heel goede merken als Mobil, Total, MPM en Shell, maar dan nog is het essentieel dat je wel de juiste smeermiddelen en de juiste oliën gebruikt. Alles draait dus om vertrouwen. Een prijs kun je lezen en een offerte kun je narekenen en vergelijken, maar wat er in een olie of een smeermiddel zit weet je niet als transporteur. Ik wel.” Als afgestudeerd autotechnicus met jarenlange ervaring in het verhandelen van smeermiddelen en oliën is Kerpel gepokt en gemazeld. Hij levert aan een veelheid van bedrijven als transportbedrijven, scheepvaart, garageristen, aannemers en

FAMILIEBEDRIJF IN BEELD 9


We kee p you mov i ng • • • • • •

Compressors Blowers Pumps Hydraulics Systems Service

NiCx

bulktrailer en sluiskieper verhuur BV

Voorweg 37 2431 AM NOORDEN tel. 0172-407766 fax. 0172-408844 E-mail info@bulktrailerverhuur.nl

Een bulk aan ervaring

Trailer verhuur Truck verhuur Verkoop gebruikte trailers Separate opslag www.gd-transport.com

20160922 Adv Bulk Distributor - Wed.J. Bruyn-01.indd 1

www.bulktrailerverhuur.nl

22-09-16 12:20

Perfectie in afbouw

Energieweg 30 ∙ 2421 LM Nieuwkoop ∙ Telefoon +31 172 520 500 info@heemskerkbouw.nl ∙ www.heemskerkbouw.nl


leverancier aan het woord: pk olie

loonbedrijven. Zijn relatie met Weduwe de Bruyn omschrijft hij als ‘zeer goed’. “We overleggen veel. Over zijn bedrijf en over mijn bedrijf. Ik zal niet zeggen we zijn als broers maar we hebben wel veel steun aan elkaar. Onze bedrijven zijn met elkaar meegegroeid. Daarom ben ik ook heel positief over de toekomst. Xavier is een echte ondernemer, hij durft zijn nek uit te steken en, heel belangrijk, hij durft verantwoordelijkheid neer te leggen bij zijn mensen. Dat moet ook. De vent is de tent, maar de vent kan natuurlijk niet alles in zijn eentje. Natuurlijk, ze hebben allemaal een planning, sturing en een taakomschrijving. Een gezegde onder ondernemers is ‘vertrouwen is goed, controle is beter’, maar volgens mij is het eerder andersom. Je haalt meer uit mensen als je ze in hun kracht zet.”

heel goed bij geholpen. Hij was bij deze investering voor mij een ideaal klankbord. Ik heb die twee wagens echt zelf aangeschafd, maar als het nodig had geweest had hij bijgesprongen of me desnoods gefinancierd. Tja, zo’n klant daar doe je wat voor natuurlijk. In eerste instantie vervoerden wij onze brandstof met vervoeders. Maar met eigen materieel ben je veel flexibeler en kunnen we nu de hele regio Zuid-Holland-Utrecht prima bevoorraden.” Dat bevoorraden, zo legt, Marcel uit, is tegenwoordig een high tech aangelegenheid. “De vooraadtanks bij De Bruyn bijvoorbeeld zijn door ons voorzien van ultra intelligente sensoren en monitor tanks. Ik kan hier op kantoor exact zien hoe snel de vooraad slinkt en aangeven dat erbij gevuld moet worden om te voorkomen dat de chef werkplaats of wie dan ook biij De Bruyn een keer in een lege tank kijkt.” u

www.pkolie.nl

Eigen tankwagens Met vertrouwen in zijn eigen PK Olie zit het wel goed. De groei zit erin en Kerpel beschikt sinds een paar weken over twee eigen tankwagens. Een van 20.000 liter en een van 35.000 liter. Een proces waarbij de Krimpenaar niet over één nacht ijs is gegaan. “Xavier Duyn heeft me hier FAMILIEBEDRIJF IN BEELD 11


klant aan het woord

Asecos veiligheidskasten betitelt De Bruyn niet meer als leverancier

Henk nieuwenhuis

Buffetkasten, plankenkasten, garderobekasten, draaideurkasten. Allemaal kasten maar wie heeft er nou gehoord van brandwerende veiligheidskasten?

Het in Leimuiden gevestigde bedrijf Asecos produceert en levert eersteklas veiligheidskasten, merendeels aan laboratoria in universiteiten, ziekenhuizen, foodindustrie, fabrieken en garagebedrijven, maar ook bij het schildersbedrijf om de hoek. Al sinds 1994. Eigenlijk overal waar gevaarlijke stoffen een gegarandeerde periode van 90 minuten onbereikbaar moeten blijven mocht er brand uitbreken. Een wonderlijke wereld. Je denkt even ‘een kast is een kast’ maar niets is minder waar. Het bijzondere van de Asecos kasten is namelijk niet alleen hun onverwoestbare karakter, maar ook dat de kasten zonder morren precies daar in het gebouw worden neergezet waar de klant dat wenst. Geen geringe opgave als we weten dat de brandwerende veiligheids12 FAMILIEBEDRIJF IN BEELD

kasten zo’n 500 kilogram per stuk wegen. Daarom is Henk Nieuwenhuis, commercieel Manager Benelux, ook zo in zijn nopjes met transporteur Weduwe de Bruyn. “Onze kasten worden gebruikt voor de opslag van gevaarlijke stoffen. Er mag dus he-le-maal niets mee fout gaan. De jongens van De Bruyn hebben de ervaring, het gereedschap en de know-how om de kasten uit de vrachtwagen, onbeschadigd in het gebouw precies op zijn plaats te zetten.”


Visitekaartje “De Bruyn is echt een partner. Geen leverancier. Eerst worden de kasten opgehaald bij onze fabriek in Duitsland, dan opgeslagen in het warehouse in Nieuwkoop en op afroep, dus just in time & place, geleverd. Bij dat leveren komt wel wat kijken. De kasten worden door De Bruyn voorzien van stickers van onze klanten en De Bruyn zorgt er eventueel ook voor dat het interieur van een kast aangepast wordt aan een specifieke klanteneis. Die jongens zijn het visitekaartje van ons bedrijf. Een flinke verantwoording maar die kunnen ze aan. Sterker nog, al vanaf de start van het bedrijf in 1994 zijn de Bruyn en Asecos aan elkaar geklonken. “Maar het voelt allerminst benauwd,” legt Nieuwenhuis uit. “Natuurlijk doen wij weleens een back-offerte. Maar als je alles rekent is de Bruyn voor ons de beste weg naar de klant. In het begin werkten we ook weleens met gasten die het voor minder konden, maar dan krijg je ook minder. En natuurlijk als de klant daar op staat kunnen we de kasten ook aan de voordeur leveren maar dat komt weinig voor.” Sterker nog, Nieuwenhuis weet zich nog goed te herinneren hoe de Bruyn ooit een veiligheidskast in hartje Amsterdam op een 25 meter hoog gelegen torenkamer wist te manoeuvreren. “Wat een spektakel. De gracht werd afgezet en in de torenkamer moest het raam eruit om de kast naar binnen te krijgen. Dat noem ik nou een sterk staaltje van klantgericht denken en doen dat De Bruyn daar tentoonspreidde. Stel je trouwens eens voor wat een heisa het gaat geven als die kast er ooit weer uit moet.”

sD e bruyn

bezorgt iedere week wel 40-50 veiligheidskasten door het hele land

Teken des tijds Nieuwenhuis legt uit dat meer nog dan vakmanschap en speciaal gereedschap Weduwe de Bruyn ook altijd klaarstaat met een gezonde portie werkijver en positieve mentaliteit. “De lijnen zijn er kort, afspraak is afspraak en de betrokkenheid van alle mensen die er werken is groot. Eerlijk ook, er kan overal een fout gemaakt worden of eens iets gebeuren. Stel dat er een kast van de laadklep valt en die loopt een buts op dan weet ik heel zeker dat daar naar ons toe een melding van komt. Of je nou de jongen op de planning, de dame op de administratie, de jongens in het magazijn of Xavier en Vincent zelf spreekt, ze zijn allemaal even trots op het werk dat ze uitvoeren. Beschaafde mensen.” Naar schatting bezorgt De Bruyn iedere week wel een volle vrachtwagen met 40 tot 50 veiligheidskasten door het hele land. Een hoeveelheid die aangeeft dat beide partijen hun zakelijke relatie koesteren en de horizon nog lang niet in zicht lijkt. Henk Nieuwenhuis legt uit dat zijn Asecos’ veiligheidskasten in heel Europa gretig aftrek vinden. “Daarbij leven we in Europa natuurlijk in een tijd waarin iedereen op zijn qui vive moet zijn, laat staan bedrijven en organisaties die in het bezit zijn van gevaarlijke stoffen…” FAMILIEBEDRIJF IN BEELD 13


Truckonderdelen

Traileronderdelen

Ruim 30.000 verschillende artikelen voor trucks, trailers en uw werkplaats op voorraad. Groningen

Alkmaar

Holten

Ravenstein

Ridderkerk

Utrecht

Gereedschap

www.bulthuis.eu

Zwammerdam Groep is een gespecialiseerd bedrijf, sinds 1963 actief in de wegenbouw. Asfalteren is onze kernactiviteit. Deskundigheid, betrouwbaarheid en maatwerk zijn kernbegrippen. Zwammerdam Groep levert haar opdrachtgevers deskundig advies, scherpe marktconforme calculatie en een grondige aanpak. Wilt u persoonlijk kennismaken, neemt u dan vooral contact op voor een oriënterend gesprek!

Voor bedrijven, overheden en particulieren.      

Asfalt-, erf- en terreinverharding Combinatie deklaagvloeren Vloeistofdichte verharding Safegrip (antislip voor brugdekken) Zuurbestendig asfalt Totaalprojecten: grondwerk, sloopwerk, asfalt, bestrating, riolering, belijning en groenvoorziening.


leverancier aan het woord

peter huisman

Zelfde normen en waarden vormen basis van plezierige samenwerking

Van Dijk Groep levert Volvo en Renault trucks aan De Bruyn met passie en betrokkenheid Wanneer twee bedrijven een zelfde soort rijke geschiedenis en normen en waarden delen, wordt zakendoen veelal makkelijker en leuker. Zowel transportbedrijf Wed. J. de Bruyn en Zonen als Van Dijk Trucks bestaat al meer dan tachtig jaar en waar De Bruyn lange tijd als familiebedrijf heeft geopereerd, is Van Dijk dat nog steeds. Salesdirecteur Peter Huisman van de Van Dijk Groep en De Bruyn directeur Xavier Duyn spreken dus dezelfde taal.

De relatie tussen De Bruyn en Van Dijk gaat alweer enkele jaren terug, toen Peter Huisman in 2004 de eerste auto’s aan het transportbedrijf leverde. “Sinds Xavier aan het roer staat zijn wij bij De Bruyn in beeld gekomen. Xavier en ik zijn leeftijdsgenoten, waardoor we nog meer met elkaar op één lijn zitten.” Van beide kanten heerst plezier ten opzichte van de zakelijke relatie en tevredenheid over de geleverde diensten en producten. Dat heeft ertoe geleid dat van Dijk jaarlijks op een aantal aanvragen van De Bruyn mag rekenen. “Aan De Bruyn leveren we van trekkers tot bakwagens. Onlangs hebben we nog een splinternieuwe Volvo afgeleverd, maar we zijn ook heel blij dat De Bruyn de voordelen ziet van het andere merk dat we FAMILIEBEDRIJF IN BEELD 15


Agracom

Makelaar in grondstoffen voor de veevoederindustrie Agracom is een bemiddelaar in binnen- en buitenland tussen verkopers en kopers die actief zijn in de agrarische- en diervoedersector zowel vrij op wagen, franko geleverd, geblazen en/of gereinigd. Naast bemiddeling houdt Agracom zicht op de actuele marktontwikkelingen wereldwijd waardoor wij u een goed objectief beeld van de marktsituatie kunnen geven. Contact: Theo Mandersloot Paardenhoeve 2 3992PJ Houten Tel: 0031 (0) 30 6351123 Mob: 0031 (0) 651086145 Email: Theo@agracom.eu www.agracom.eu

• Gespecialiseerd in MAN bedrijfswagens • Onderhoud alle merken luxe- en bedrijfswagens

Stobbeweg 10 | 2461 EX Ter Aar | +31 (0) 172 605 341

www.bentonautobedrijf.nl

Versterk de band BANDENVERNIEUWING LEVERANCIER VAN TRUCK- EN BUSBANDEN BANDENSPECIALIST Milieuvriendelijk | Bedrijfszeker | Kostenbesparend

GRIP OP DE TOEKOMST ROLINE | 1e Industrieweg 11a | 3411 MG Lopik | www.roline-banden.nl info@roline-banden.nl | T +31 (0)348 55 44 13 | F +31 (0)348 55 41 16


leverancier aan het woord

sW ij zijn

specialist en alleskunner tegelijkertijd.’

leveren, namelijk Renault. We kunnen op deze manier aan alle soorten specifieke wensen van de klant voldoen.’’

Als familiebedrijf, begrijpt Van Dijk heel goed dat je, zeker in deze tijd, ver moet gaan voor een klant. “Wanneer er een persoonlijke klik is, zoals bij De Bruyn, wordt het zakendoen natuurlijk nog leuker. Maar los daarvan willen wij tot het uiterste gaan voor elke klant als het aankomt op (lastige) vraagstukken en het bieden van maatwerk. Denken in totaaloplossingen en daarnaast het bieden van vergaand vakmanschap is essentieel. Wij zijn specialist en alleskunner tegelijkertijd.’’ De Van Dijk Groep levert dus een totaalpakket. Het bedrijf heeft vestigingen in Woerden, Utrecht en Culemborg, waar de merken Volvo en Renault worden verkocht en onderhouden. Van het laatste merk verkoopt Van Dijk ook bedrijfswagens. Op die manier heeft Van Dijk op elk transportvraagstuk een antwoord. ‘’Om het aanbod compleet te maken verzorgen we vanuit Veenendaal en Geldermalsen met TSV Trailers & Parts schadeherstel en truck- en traileronderdelen en bieden we lease-oplossingen en financiële diensten in alle soorten en maten.’’

De term familiebedrijf mag dan sinds een aantal jaar formeel gezien niet meer gelden voor De Bruyn, maar volgens Peter handelt het bedrijf nog steeds naar die waarden. “Alleen al het feit dat Xavier dit magazine laat maken toont aan dat De Bruyn nog steeds een familiebedrijf is. Weliswaar heeft de familie De Bruyn geen aandelen meer, maar hun DNA leeft voort. Alle werknemers gaan voor het bedrijf en dat is bij ons precies hetzelfde. Alle neuzen staan dezelfde kant op.’’ Volgens Huisman gaan de gelijkenissen tussen De Bruyn en de Van Dijk Groep zelfs nog ietsje verder dan de term familiebedrijf alleen. “Wij zijn allebei helder in onze doelstellingen. Ook bij Xavier staat de klant voorop en hij wil zijn bedrijf waar mogelijk laten groeien. Daarnaast heeft hij een sterke drang om voorop te lopen. De laatste Volvo’s die hij hier kocht zitten boordevol moderne opties. Met onder andere adaptive cruise control, lane keeping system en lane changing support, zijn de nieuwe Volvo’s in alle opzichten klaar voor de toekomst. Ook onze laatste samenwerking is naar mijn idee weer hartstikke goed verlopen.’’

Dat er tussen De Bruyn en Van Dijk sprake is van een goede relatie, is inmiddels duidelijk. Dat andere klanten deze ervaring delen, wordt onderstreept door het feit dat de Van Dijk Groep in zeven jaar tijd zes keer werd uitgeroepen tot Volvo Truckdealer van het jaar in het klanttevredenheidsonderzoek van Volvo Trucks. De eerste keer dat Van Dijk aan zo’n onderzoek meedeed met Renault Trucks werd het bedrijf ook door dit merk tot truckdealer van het jaar uitgeroepen. u

www.vandijkgroep.nl

s ‘ Alle werknemers gaan

voor het bedrijf en dat is bij ons precies hetzelfde.’

FAMILIEBEDRIJF IN BEELD 17


Klant aan het woord

Carola Baars, Intercat Europe

Customer service hoog in het vaandel bij De Bruyn De Stationsstraat in Vleuten ademt intimiteit. Klein, knus, en veel origineel jaren-dertigwoningen. Groter kan het contrast haast niet zijn. Intercat Europe als onderdeel van het Engelse Johnson Matthey verkoopt en distribueert FCC (Fluid Catalytic Cracking) additieven aan raffinaderijen over de hele wereld. De fabriek die verschillende typen additieven produceert, bevindt zich in Savannah, Amerika.

Het level playfield van Intercat Europe loopt van Europa, Azië, Sydney en Singapore tot en met Qatar en Saoedi-Arabië. Additieven zijn katalysatoren: Een katalysator is een stof die de snelheid van een bepaalde chemische reactie beïnvloedt zonder zelf verbruikt te worden. Een derde van alle olie die door de ongeveer 400 wereldwijde raffinaderijen gaan, gaat door een FCC-eenheid die er hoogwaardige 18 FAMILIEBEDRIJF IN BEELD

producten van maakt. Deze additieven en doseersystemen worden wereldwijd ingezet voor het optimaliseren van de opbrengst LPG, en vermindering van SOx, NOx en CO-uitstoot van de FCC-eenheid. We spreken met de managing director van Intercat Europe, Carola Baars. Ze ontvangt ons in haar strak ontworpen grijs-witte kantoor aan de Stationsstraat. In deze knusse, dorpse omgeving, ver weg van de wereldse hectiek die olie heet, spreekt ze over de band met De Bruyn. Ze legt uit dat dit transportbedrijf voor Intercat van belangrijke toegevoegde waarde is. “Op tijd het juiste product in de juiste verpakking leveren is zeer belangrijk voor onze veeleisende internationaal opererende afnemers. Voor de fysieke kant van de zaak, letterlijk, is De Bruyn een transporteur die het verlengde vormt van Intercat. In Nieuwkoop heeft de Bruyn een groot gedeelte van haar warehouse in gebruik voor de opslag van Intercats additieven, doseersystemen, bulk bins en flexible hoppers. Op afroep worden hiervandaan de producten omgepakt en gedistribueerd naar Europese raffinaderijen. Geen


carola baars

s de chauffeurs van de Bruyn zijn

ons visitekaartje

sinecure omdat, neem de Botlek, chauffeurs terechtkomen in een wereld van veiligheidsvoorschriften met benodigde persoonlijke beschermingsmiddelen en paperassen.

Visitekaartjes “De chauffeurs en auto’s van De Bruyn zijn mede ons visitekaartje bij de raffinaderijen,” aldus Baars. ”Naast opslag en vervoer neemt de Bruyn nog meer uit handen zoals het ompakken van big bags in bulk bins, flexhoppers en bulk wagens, invoeren in de EU, controleren van bovengenoemde verpakkingen, labelen en verzending van onderdelen van doseersystemen.” Baars roemt de proactieve en flexibele

opstelling van het bedrijf. “Ze weten echt wat klantgerichtheid inhoudt. Er wordt goed met ons meegedacht. Van de loods tot de inkoper, van de directie tot de chauffeur. Dat is professioneel. Die passie en betrokkenheid zie je terug in het hele bedrijf. Xavier is erin geslaagd om het bedrijf te laten groeien, maar ook om zijn medewerkers vertrouwen te geven. De loods is gestructureerd opgezet, voorzien van een geautomatiseerd voorraadbeheer systeem, opgeruimd en aangeveegd. Zolang de Bruyn deze kwaliteit, service en betrokkenheid blijft bieden zijn wij een blije klant.” u www.matthey.com

FAMILIEBEDRIJF IN BEELD 19


Transport weduwe de bruyn op koers met 65 trekkende eenheden en 90 trailers

Vervoer van a naar B Vervoer van A naar B is van oudsher de core

business bij De Bruyn. Dagelijks rijden 65 trekkende eenheden en 90 trailers door Nederland en heel Europa. De materiele mogelijkheden zijn legio. Het bedrijf rijdt met verschillende opleggers zoals trailers met huif, open trailers en trailers die kunnen worden uitgeschoven voor lading met bovenwettelijke afmetingen, silo-opleggers, siloafzet-opleggers en kippers. Daarnaast is De Bruyn ook specialist op het gebied van los-gestorte goederen. Bijvoorbeeld het vervoer ten behoeve van nieuwbouw, renovatieprojecten, kunstgrasvelden, filtermaterialen voor de waterleidingbedrijven en nog vele andere los-gestorte

20 FAMILIEBEDRIJF IN BEELD

producten. Voor al deze specifieke trajecten worden speciaal daarvoor bestemde auto’s ingezet. Waar je ook bent in Europa, overal bestaat de kans dat je De Bruyn tegenkomt. Deze kans is wel het grootst op de wegen binnen de Benelux, in Duitsland en Frankrijk, Spanje, Oostenrijk en Engeland. Overigens beschikt De Bruyn ook over diverse voertuigen die zijn uitgevoerd met autolaadkranen en meeneem-stapelaars om de goederen zelf te lossen.


In de Benelux De Benelux, een samentrekking van België, Nederland en Luxemburg, bestaat al sinds september 1944. Destijds werd in Londen door de gevluchte regeringen van deze drie landen een douane-unie opgericht om vrij verkeer van mensen en goederen te bevorderen. Weduwe J. de Bruyn en Zonen heeft daar nog dagelijks profijt van. Met 20 tot 25 trekkende eenheden, zeg een derde van de totale capaciteit, is iedere weg en ieder paadje bekend terrein. Puntsgewijs de sterke punten in deze regio: • Overleg Het lijkt zo logisch en klinkt eenvoudig maar de praktijk bewijst dat klantoverleg alleen gedijt met de juiste focus. Dagelijks overleggen de planners van de Bruyn met hun klanten over de beste manier van leveren. Volgens logistiek manager Vincent Kuijf is dit misschien wel de sterkste kant van zijn bedrijf: “Altijd luisteren naar de klant en samen tot een oplossing komen.”

• Zelflossers Met speciale zelflossers, zoals meeneem-stapelaars of auto met hydraulische klep, worden de goederen afgeleverd.

• FTL (Full truck loads) & LTL (Less than truckloads) De Bruyn staat ook klaar voor volle truckladingen. Door de diversiteit aan voertuigen worden eigenlijk alle goederen wel vervoerd. Hiervoor beschikt het bedrijf over open trailers, huiftrailers en uitschuifbare trailers. Ook deelladingen tot zo’n 12.000 kg worden probleemloos weggebracht door deze te combineren met andere vrachten.

• Distributie Distributie door de Benelux. Bijna dagelijks komt De Bruyn in België over de vloer en wekelijks in Luxemburg. Iedere dag rijden de trucks door de Nederlandse provincies. Tussen de 24 en 48 uur zijn alle goederen bij de klant.

FAMILIEBEDRIJF IN BEELD 21


Transport weduwe de bruyn over de grens

internationaal Transport Internationaal transport Met 15 trekkers, van de totaal 65 trekkende eenheden, belevert De Bruyn klanten van hun klanten in heel West-Europa. Landen als Duitsland, Denemarken, Frankrijk, Oostenrijk, Engeland, Zwitserland hebben dagelijks een De Bruyn op bezoek. Natuurlijk vormen deze landen niet de buitengrens. Ieder ander land behoort tot de bestemmingsmogelijkheden. Hierbij is De Bruyn zich bewust van haar grote verantwoordelijkheid. Daarom zijn alle voertuigen in technisch perfecte staat. De wagens zijn voorzien van de juiste materialen om tot een goede ladingzekering te komen. Voor elke soort opdracht bestaat een speciaal geschikte vrachtauto. Lengtetransport Eén van de specialisaties van de Bruyn is het vervoer van goederen die buiten het gangbare profiel van de vrachtwagens of opleggers vallen. Heel lang, te breed en erg hoog of (te) zwaar? Het maakt niet uit. De transportmiddelen, de kennis en ervaring zijn aanwezig.

• Nationale vergunningen Vanzelfsprekend beschikt de Bruyn ook over alle denkbare vergunningen en ontheffingen voor de uitvoering van de werkzaamheden. • Internationale vergunningen Voor speciaal transport naar internationale bestemmingen is De Bruyn ieders partner. Het bedrijf beschikt over alle vergunningen voor vervoer naar het buitenland. • Internationale instanties voor vergunningen Ieder land heeft zijn eigen regels met betrekking tot het vervoer van lading die buiten de Europese regelgeving valt. Goederen die buiten de wettelijke maten vallen kunnen soms toch nog vervoerd worden door bij de juiste instanties aan te kloppen.


s Voor elke soort

opdracht bestaat een speciaal geschikte vrachtauto

FAMILIEBEDRIJF IN BEELD 23


DE MEERSE ACCOUNTANTS & ADVISEURS

TUSSENTIJDS INZICHT Via onze Business Monitor rapporteren wij per maand of per kwartaal de financiële prestaties van uw onderneming, in plaats van op slechts één moment per jaar. Dit doen wij door middel van een rapportage die in samenspraak met u is ingericht, en dus geen voorgeschreven format. Op deze manier ontwikkelt u uw eigen dashboard.

BEDRIJFSVERGELIJKING Wij maken het voor u mogelijk om de kengetallen van uw onderneming te vergelijken met die van uw concurrenten. Via de database van het SRA waarin duizenden recente jaarrekeningen van bedrijven uit het MKB voorhanden zijn, kunnen wij eenvoudig voor u een BIZ rapport samen stellen. Hiermee ziet u in één oogopslag hoe uw onderneming er voor staat in vergelijking met collega’s uit dezelfde branche. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Wij zijn u graag van dienst! Bouw

DE MEERSE ACCOUNTANTS ASSOCIATIE, OOSTEINDERWEG 315 AALSMEER TEL. 0297-386868 / WWW.MEERSE.NL / INFO@MEERSE.NL

Transport


Transport weduwe de bruyn doet meer

Ontzorgen

en het verlengde worden van de klant De afgelopen jaren heeft de Bruyn zich vergaand gespecialiseerd. Compleet ontzorgen is hierbij het uitgangspunt. Steeds fijnmaziger distribueren en deel uitmaken van de productieketen. Actief participeren in het voortraject. Het bedrijf heeft er de technische mensen voor. Daar is bewust in geïnvesteerd en opgeleid.

Bijgaand de deelgebieden waarin De Bruyn vooraan de keten van haar klanten staat. En dat is meer dan transport en warehousing ‘alleen’. Het bedrijf zou overigens graag eens uitgedaagd worden door potentiele klanten die aan tafel willen om samen te kijken naar de mogelijkheden van dit totaalconcept. Bedrijven die zich aangesproken voelen door deze vergaande werkwijze kunnen best eens contact opnemen. Bijgaand voorbeelden van dit uniek stukje synergie. s Liften Voor een grote leverancier van liften en roltrappen leveren wij maatwerk. • Wij leveren de liftcomponenten aan op de bouwlocatie • Op de inbouwlocatie leggen wij de componenten op de juiste plek neer voor assemblage door de liftmonteur • Wij monteren veiligheidsnetten in de opening van de liftschacht. Door het plaatsen van de veiligheidsnetten wordt het valgevaar tot een minimum beperkt. • Wij plaatsen waarschuwingsborden voor valgevaar. De Bruyn heeft speciaal voor deze dienst, in nauw overleg met de klant, werknemers opgeleid. Dagelijks trekken vaste teams erop uit om de liften op het juiste moment op de juiste plaats te leveren zodat de monteurs van de klant de liften op tijd kunnen assembleren en inbouwen.Al onze medewerkers zijn vanzelfsprekend VCA gediplomeerd.

Veiligheidskasten Voor een grote leverancier van brandveiligheidskasten leveren wij maatwerk met betrekking tot assemblage, levering en plaatsing van de veiligheidskasten.De kasten worden door onze afdeling transport bij ons magazijn aangeleverd voor opslag. Vervolgens worden verschillende componenten door medewerkers uit ons magazijn aan de kasten gemonteerd, voordat deze uitgeleverd worden bij de klant. De plaatsing van de veiligheidskast gebeurt door de transportafdeling van de Bruyn in overleg met de klant. Deze dienst wordt uitgevoerd door speciaal opgeleide chauffeurs. Daardoor is de kans op schade tot een minimum beperkt. Tevens hebben wij medio januari een professionele

trappenloper aangeschaft. Daarmee kunnen wij de dienstverlening richting onze klanten uitbreiden. (Dak)tuinsubstraat Sinds een aantal jaren hebben wij ons gespecialiseerd in het verblazen van tuinsubstraten voor daken en voor andere slecht bereikbare tuinen. Substraten en lava met een maximale korrel van 8-16 mm kunnen wij verblazen met een slanglengte tot wel 80 meter. Boven de tachtig meter neemt de kracht van het blazen dusdanig af dat lossen steeds moeilijker wordt.

Verlading van bulk naar silo Voor diverse klanten slaan wij in ons warehouse producten op in big bags. Als deze goederen moeten worden uitgeleverd dan moeten de big bags worden overgeladen in afzetsilo’s of in een silowagen. Vervolgens worden de goederen door onze transportafdeling geleverd op de plaats van bestemming. • Verlading van Bulk • Verlading van M-Tec silo`s • Verlading van mini 1m3 silo`s Hiernaast zie u een tweetal voorbeelden van silo’s die wij laden vanuit een big bag. Hieronder kunt u een video bekijken over het transport van een Intercat silo naar een Britse raffinaderij. De Bruyn Transport is er trots op dat zij voor verschillende opdrachtgevers een toegevoegde waarde heeft met betrekking tot de extra geleverde diensten. u FAMILIEBEDRIJF IN BEELD 25


Transport weduwe de bruyn SPECIALIST IN DROGE BULKGOEDEREN

26 FAMILIEBEDRIJF IN BEELD


BulkTransport Bulktransport is van oudsher en nog steeds één van de kernactiviteiten bij De Bruyn. De producten die vervoerd worden los gestorte droge bulkgoederen. Voor het vervoer van deze goederen maakt De Bruyn gebruik van: • Silo opleggers • Silo afzetopleggers • Kippers

De volgende opsomming is een greep uit de vele producten. • Zand • Straalgrit • Granulaten • Cement • Meel (geen voedingstoffen) • Veevoeders • Grondstoffen • Daktuinsubstraat • Kunstmest • Materialen voor de filtering van drinkwater

Waarom kiezen voor de Bruyn? De Bruyn beschikt over enorm veel kennis op het gebied van vervoer, laden en lossen van bovenge-

noemde producten. Mede om die reden is De Bruyn voor veel bedrijven een vast adres voor bulkvervoer. Materiaal Het materiaal is altijd in topconditie en er zijn voorzieningen voor de diverse soorten producten zoals speciale stoffilters.

Meedenken met de klant Door specifieke wensen en eisen (certificeringen) van afzonderlijke klanten dient er steeds weer oplossings- en doelgericht met elke klant te worden meegedacht. Door op elke vraag en wens van de klant adequaat te reageren en te anticiperen heeft de Wed. J. de Bruyn en Zonen de laatste jaren een belangrijke plaats ingenomen in deze bedrijfstak en worden tegenwoordig steeds meer diensten toegevoegd aan de logistieke taak. Steeds vaker moeten goederen worden omgepakt. Bijvoorbeeld het overladen vanuit big bags in de silowagen. De Bruyn doet dit voor verschillende klanten in het eigen warehouse in Nieuwkoop. Reiniging Om contaminatie te voorkomen is een goede reinigingsprocedure van eminent belang. De Bruyn maakt voor het spoelen van haar materiaal gebruik van gecertificeerde spoelstations (EFTCO). u

FAMILIEBEDRIJF IN BEELD 27


Transport weduwe de bruyn OOK VOOR OPSLAG, OVERSLAG EN ORDERPICKING

28 FAMILIEBEDRIJF IN BEELD


Warehouse Als allround logistieke dienstverlener neemt De Bruyn de totale logistieke keten uit handen. De Bruyn biedt een totaalconcept waarin goederen ook tijdelijk opgeslagen kunnen worden. Dit varieert van palletopslag in stellingen tot bulkgoederen op buitenterreinen. Zo worden alle logistieke diensten met elkaar verbonden. Van opslag, overslag en orderpicking tot en met douanefaciliteiten en etiketten. In het zeer moderne warehouse van ruim 3.500 m² wordt aan alle eisen voldaan. Geautomatiseerd management systeem Een modern warehouse kan vanzelfsprekend niet meer zonder een goed geautomatiseerd Warehouse Management System (WMS). De Bruyn werkt met software van een leverancier die zijn plaats in de markt iedere dag weer bewijst. Het WMS voorziet goederen, met behulp van scanners, bij binnenkomst in het magazijn van een unieke barcode en plaatst ze in het magazijn. Met deze code zijn de goederen gedurende het hele verwerkingsproces traceerbaar en kan op de werkvloer iedere order eenvoudig worden verwerkt. Door middel van radio frequency kunnen medewerkers realtime worden aangestuurd, zodat taken die snel moeten worden uitgevoerd automatisch prioriteit krijgen en de werkzaamheden op efficiënte en snelle manier worden uitgevoerd. Het WMS kan op elk moment een actueel beeld geven over de status of locatie van de opgeslagen goederen. Alle goederenbewegingen worden gevolgd in het WMS. De Bruyn is daardoor in staat om de processen optimaal te beheersen en te volgen. Hands on Met alleen goederen neerzetten is De Bruyns taak nog niet volbracht. Uiteraard wordt gekeken naar wensen en mogelijkheden om in te zoomen op logistieke handelingen die klanten ontzorgen. Samen met de klant worden de wensen en mogelijkheden besproken, zodat de logistieke dienstverlening zo goed mogelijk aansluit bij de eigen organisatie en uiteindelijk als verlengstuk van de onderneming van de klant gaat fungeren.

• Verpakken • Ompakken • Labelen • Prijzen • Assembleren • Verlading van bulk • Verlading van M-Tech silo’s • Verlading van mini 1m3 silo’s Douane-entrepot Weduwe J. de Bruyn en Zonen heeft in het eerste kwartaal van 2013 uit handen van de douane het AEO-certificaat voor zowel douanevereenvoudiging alsmede veiligheid ontvangen. De douane heeft hiermee Weduwe J. de Bruyn en Zonen aangemerkt als een veilige en betrouwbare internationale logistieke partner. AEO staat voor Authorized Economic Operator en biedt tal van voordelen op het gebied van douanezaken. Zo zijn er bijvoorbeeld minder fysieke en administratieve controles waardoor de afhandeling van de procedures sneller verloopt. De internationale aandacht voor veiligheid neemt toe en daardoor gelden er strengere veiligheidsregels voor de import en export goederenstroom in de keten. In steeds meer gevallen vragen of eisen klanten een AEO-certificaat. u

FAMILIEBEDRIJF IN BEELD 29


medewerkers WED. DE BRUYN aan het woord

Sjaak Zwaneveld Hij heeft nog vakantie, maar zonder morren neemt Sjaak Zwaneveld de telefoon op. Deze goedgemutste chauffeur ging na zijn militaire dienstplicht de transport in en kwam er nooit meer uit. Achtereenvolgens werkte hij als monteur, planner en chauffeur bij diverse bedrijven voor hij in 2010, vandaag op de kop af zes jaar geleden, bij Weduwe de Bruyn kwam werken.

Een man die alle hoeken en gaten in de sector gezien heeft. Met zijn 49 levensjaren zal hij ook niet gauw meer iets anders gaan doen. Of het zou beroepswielrenner moeten zijn. In zijn vrije tijd probeert Sjaak namelijk ook zo gauw mogelijk van A naar B te komen, maar dan op de racefiets. Zijn lust en zijn leven. “De Vlaamse Ardennen vind ik bijvoorbeeld prachtig. Sowieso vind ik België een mooi land. Denk aan Wallonië. Het leuke is dat ik tijdens mijn werk hier vaak kom en dan mooi ideetjes op kan doen voor fietsroutes. Met sommige klanten praat ik daar ook over en die doen mij weer tips aan de hand. En dat terwijl ik in het begin helemaal niet graag naar België reed. Te rommelig, slechte wegen, je kent dat wel. Maar ik heb dat land leren waarderen.” Een vaste regio heeft Sjaak niet maar hij rijdt meestal in de Benelux. Zijn wagen is afwisselend geladen 30 FAMILIEBEDRIJF IN BEELD

met scooters, fietsen, grind, veiligheidskasten minisilo’s en zelfs kinderwagens. “Zo sta ik met mijn assen in het zand op een bouwput en zo rij ik weer een sjieke straat in om bij een dure kinderwinkel kinderwagens af te leveren. Mooi joh.” Hij legt uit dat De Bruyn niet alleen aflevert maar dat Sjaak ook regelmatig een paar uur de wagen uit moet om bijvoorbeeld een vracht met veiligheidskasten te monteren en te installeren. “Tegenwoordig doen we meer. Die veiligheidskasten plaatsen we exact daar waar de klant ze hebben wil. Vaak gebruiken we daar speciale apparatuur voor om ze rechtop te houden.” De afwisseling en veelzijdigheid van zijn baan is iets wat Sjaak zeer waardeert. Onderling gaat het ook prima. “Vooral de korte lijnen vind ik fijn. Als Xavier iets aan mij kwijt wil of andersom zeggen we dat direct. Geen tussenpauzen. Dat werkt het beste. ”


medewerkers WED. DE BRUYN aan het woord

Ronald Paape

Een beetje De Bruyn-aholic is Ronald Paape. Deze 52-jarige ex Kort Verband Vrijwilliger groeide op als ‘schoffie’ in Amsterdam en kreeg grip op zijn leven door zijn tijd als beroepsmilitair. Bij De Bruyn is hij de spin in het web als het gaat om ict en automatisering.

Opmerkelijk, want Paape was daar oorspronkelijk niet eens voor opgeleid. “Ik ben hier komen werken voor de orderverwerking en de facturatie. Dat was en is mijn primaire taak. Maar computers zijn mijn hobby. In de jaren tachtig speelde ik thuis al met de eerste generatie pc’s. MS Dos en losse schijven. Dat soort werk. Ik ben dat altijd blijven doen. Xavier heeft tegen mij gezegd van “Kijk wat je aan automatisering kunt doen naast het order-en facturatiewerk.” Dat was niet tegen dovemansoren gezegd. In de combi vrije tijd en werk wist Ronald het voor elkaar te krijgen De Bruyn diverse slagen te laten maken. Met name de stap naar de boordcomputer was belangrijk zodat de verloning voortaan compleet is gedigitaliseerd evenals de planning. Orders worden aan de chauffeurs zo via de computer ingeschoten. Alleen het laatste stukje, orderondertekening door de klant,

gaat nog op papier. “Er blijft nog altijd zoveel te doen. Ik leer heel graag. Maar alles staat of valt met de steun van de directie. Xavier realiseert zich dat wel en staat achter mij. Dat voelt goed.” Xavier Duyn en Ronald Paape, dat is nog wel een beetje een verhaal. Paape werkte na zijn KVV- tijd nog een tijdje bij een verkeersschool. Tien keer raden wie één van zijn ‘studenten’ was voor het trekkeropleg-rijbewijs. Juist, Xavier Duyn, die dus nooit kan zegen dat hij van Paape niets geleerd heeft. u

FAMILIEBEDRIJF IN BEELD 31


Internationaal transport Vervoer in de Benelux

Flexibel én ontzorgend Warehousing Bulktransport

www.weddebruyn.nl Nieuwveenseweg 30 | 2421LD Nieuwkoop | Tel:+31(0)172-820910 | Fax:+31(0)172-575424 | Email: Info@weddebruyn.nl