Page 1


Η ΕΤΑΙΡΙΑ The company Η Αρχή... Η πρώτη ηµέρα λειτουργίας της Ramino στην αρχική εταιρική µορφή της, βρίσκεται µέσα στο έτος 1982 το οποίο µπορούµε να πούµε ότι ήταν το γενέθλιο έτος της σηµερινής εταιρίας. Πολύ γρήγορα αναπτύσσεται και το 1986 δηµιουργείται η βασική εταιρική της µορφή η οποία µετεξελίσσεται στην σηµερινή Ramino ΑΕΒΕ. Το ίδιο έτος ολοκληρώνεται η κατασκευή των δύο ιδιόκτητων κτιριακών εγκατα-στάσεων την Σίνδο Θεσσαλονίκης, συνολικού εµβαδού 2,500 τµ. και µεταφέρονται όλες οι δραστηριότητες της εταιρίας στον νέο χώρο. ...η συνέχεια... Από το σηµείο αυτό και µετά η ραγδαία ανάπτυξη της εταιρίας, την έφερε στην κορυφή της ελληνικής αγοράς στα προϊόντα που αφορούν το κουρτινόξυλο, την κουρτινόβεργα και γενικότερα τα διακοσµητικά συστήµατα ανάρτησης της κουρτίνας. Στις αρχές του 2002 ολοκληρώθηκε η επέκταση των νέων κτιριακών εγκαταστάσεων της εταιρίας και σήµερα, οι δραστηριότητες της εταιρίας στεγάζονται σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις συνολικού εµβαδού 4.500 τµ. Αυτή η εξέλιξη δίνει την δυνατότητα στην εταιρία µας να προχωρήσει στην ανάπτυξη δική της παραγωγής υψηλής ποιότητας προϊόντων, µε χρήση σύγχρονου µηχανολογικού εξοπλισµού σε κάθε στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας. Η επιµονή τη Ramino στην ποιότητα τις πρωτοποριακές επιλογές και η πελατοκεντρική της φιλοσοφία, την καθιέρωσαν στην αγορά ως αξιόπιστο συνεργάτη για κάθε επαγγελµατία. Σήµερα η Ramino εξυπηρετεί ένα σηµαντικό µέρος της ελληνικής αγοράς και το όνοµα της στην συνείδηση του καταναλωτή, είναι συνδεδεµένο µε την έννοια της ποιότητας, του καλού γούστου και της συνέπειας. Από το 1982 η Ramino ΑΕΒΕ εξυπηρετεί ένα σηµαντικό µέρος της ελληνικής αγοράς στον χώρο των διακοσµητικών συστηµάτων ανάρτησης της κουρτίνας και του κουρτινόξυλου. Η εταιρεία παράγει τα προϊόντα της σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 4.500 τ.µ, µε την χρήση του πιο σύγχρονου µηχανολογικού εξοπλισµού και οργάνωσης της παραγωγής. Το όνοµα της στην συνείδηση του καταναλωτή, είναι συνδεδεµένο µε την έννοια της ποιότητας, του καλού γούστου και της συνέπειας. Η επιµονή της Ramino ΑΕΒΕ στην ποιότητα τις πρωτοποριακές επιλογές και η πελατοκεντρική της φιλοσοφία, την καθιέρωσαν στην αγορά ως αξιόπιστο συνεργάτη για κάθε επαγγελµατία.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Index ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΣΚΙΑΣΗΣ ΑΙΘΡΙΟΥ | Skylight ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΡΟΜΑΝ | Roman Blinds ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΣΚΙΑΣΗΣ ΚΟΥΡΤΙΝΟΒΕΡΓΕΣ | Curtain Rods

ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΠΑΝΕΛΟ | Panel Track

ΡΟΛΟΚΟΥΡΤΙΝΕΣ | Roller Blinds

ΟΡΙΖΟΝΤΙΕΣ (ΒΕΝΕΤΙΚΕΣ) ΠΕΡΣΙ∆ΕΣ ΑΜΟΥΜΙΝΙΟΥ 16 & 25 χιλ. ΟΡΙΖΟΝΤΙΕΣ (ΒΕΝΕΤΙΚΕΣ) ΠΕΡΣΙ∆ΕΣ ΞΥΛΟΥ 25 & 35 χιλ. ΣΙ∆ΗΡΟ∆ΡΟΜΟΙ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ


ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΣΚΙΑΣΗΣ ΑΙΘΡΙΟΥ Skylight

Ο µηχανισµός SKYLIGHT είναι ένας µηχανισµός ιδιαίτερα πρακτικός και καλαίσθητος που δίνει λύση για την σκίαση σε ένα ιδιαίτερο σηµείο και δεν θα ήταν υπερβολή να πούµε ότι µας επιτρέπει να έχουµε ένα « παράθυρο στον ουρανό ». Η ιδιαιτερότητα του έχει να κάνει µε την δυσκολία πρόσβασης στο σηµείο τοποθέτησης καθώς αυτό είναι στην οροφή του κτιρίου και µπορεί να κινείται παράλληλα µε το έδαφος ή υπό κλίση. Αποτελείται από δύο παράλληλα τοποθετηµένους σιδηροδρόµους -οδηγούς, οι οποίοι επιτρέπουν την ταυτόχρονη παράλληλη κίνηση κατά µήκος του οδηγού µε τη βοήθεια ενός χειροκίνητου µηχανισµού αλυσίδας ή µέσω ηλεκτροκίνησης. Έχουµε πλέον την δυνατότητα να δηµιουργήσουµε χώρους µε µοναδικούς φυσικούς φωτισµούς στο σπίτι ή τον επαγγελµατικό µας χώρο.


ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΡΟΜΑΝ Roman Blinds

Ο µηχανισµός Roman είναι σήµερα ο πιο διαδεδοµένος µηχανισµός εσωτερικής σκίασης. Μπορεί εύκολα να συνδυαστεί µε κάθε διαθέσιµο ύφασµα και αυτό τον καθιστά την πρώτη επιλογή για κάθε διακόσµηση σκίασης µε απαιτήσεις. Αποτελεί την µοντέρνα και ταυτόχρονα την κλασική επιλογή για να δώσει ένα ιδιαίτερο «χρώµα» και στυλ στη διακόσµηση του χώρου σας, καθώς µπορεί να χρησιµοποιηθεί µόνος ή σε συνδυασµό µε κουρτινόβεργα ή ακόµη και ρολοκουρτίνα. Το ρόµαν είναι ένας µηχανισµός σκίασης που µπορεί να ισορροπήσει εύκολα µε όλα τα στυλ διακόσµησης ενώ ταυτόχρονα δηµιουργεί ιδανικές συνθήκες σκίασης. ∆ιαθέτουµε δύο τύπους µηχανισµών. Ο ένας είναι ο κλασικός ανοικτού τύπου µε κορδέλα και ο άλλος ο κλειστού τύπου µε κορδόνι (κασετίνα). Οι µηχανισµοί ρόµαν κατασκευάζονται κατά παραγγελία σύµφωνα µε την επιθυµητή διάσταση και µπορούµε να επιλέξουµε ανάµεσα σε χειροκίνητο ή ηλεκτροκίνητο µηχανισµό.


ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΡΟΜΑΝ Roman Blinds


ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΣΚΙΑΣΗΣ

«Τόσο απλά όσο το πάτηµα ενός κουµπιού». Μια φράση που έχει γίνει ταυτόσηµη της τεχνολογικής εξέλιξης και των σύγχρονων ανέσεων που απολαµβάνουµε σχεδόν σε κάθε έκφραση της καθηµερινότητάς µας. Λύσεις βασισµένες στην απλοποίηση και αναβάθµιση του σύγχρονου τρόπου ζωής. Το µόνο που µένει για σας είναι να επιλέξετε αυτές που ικανοποιούν καλύτερα τις δικές σας ανάγκες. Η εταιρία µας σε συνεργασία µε την SOMFY, την κορυφαία εταιρία στην ηλεκτροκίνηση των συστηµάτων σκίασης, προσφέρει τους µηχανισµούς σκίασης και σε ηλεκτροκίνητη επιλογή.Τα συστήµατα σκίασης που µπορούν να ηλεκτροκινηθούν µε µηχανισµούς Somfy είναι τα παρακάτω:

Ρολοκουρτίνες. Επιλέγουµε αυτό που µας ταιριάζει µεταξύ των ενσύρµατων µοτέρ της σειράς LT50 ή τηλεχειριζόµενων µοτέρ της σειράς ALTUS 50 RTS και ALTUS 40 RTS ή του νέου τηλεχειριζόµενου µοτέρ µπαταρίας WireFree RTS που καθιστά ιδιαίτερα εύκολη την τοποθέτηση του καθώς δεν απαιτούνται καλωδιώσεις. Μπορούµε να συνδυάσουµε κάποιον από τους πολλούς αυτοµατισµούς που προσφέρονται όπως για παράδειγµα ο χρονοδιακόπτης Chronis Smart RTS µε τον οποίο προγραµµατίζουµε την ώρα ανόδου και καθόδου της ρολοκουρτίνας, ή τον αισθητήρα ήλιου Sunnis Indoor Wirefree RTS ο οποίος αντιλαµβάνεται τη φωτεινότητα του ήλιου και δίνει εντολή προφυλάσσοντας τον εσωτερικό χώρο από τον ήλιο. Αυτοί οι αυτοµατισµοί καθιστούν την ηλεκτροκίνηση των ρολοκουρτίνων ιδιαίτερα δηµοφιλή επιλογή για επαγγελµατικούς χώρους όπως είναι οι βιτρίνες των καταστηµάτων κ.α.

Βενετικές περσίδες. Οι βενετικές περσίδες από ξύλο ή αλουµίνιο έχουν ένα ιδιαίτερο πλεονέκτηµα στην σκίαση του εσωτερικού χώρου καθώς µπορεί να ρυθµιστεί µε ακρίβεια και προοδευτικότητα η φωτεινότητα του χώρου. Αυτό λοιπόν κάνει ένα τηλεχειριστήριο µε ρόδα κύλισης και τα ενσύρµατα µοτέρ των LV25 και LW25. Εκεί που η χρήση ακόµη και χειροκίνητης λύσης για µεγάλα ανοίγµατα είναι απαγορευτική, η σειρά των ενσύρµατων µοτέρ LS40 δίνουν τη λύση µαζί µε έναν επιτοίχιο διακόπτη.

Ρόµαν. Όπως στις βενετικές περσίδες έτσι και στα ρόµαν τα µοτέρ LV25 και LW25 µας δίνουν την ευκολία της ηλεκτροκίνησης ενώ στα µεγάλα ανοίγµατα µπορούµε να χρησιµοποιήσουµε το µοτέρ της σειράς Altus 40.


ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΣΚΙΑΣΗΣ

Σιδηρόδροµοι. Από τις κουρτίνες ενός δωµατίου του σπιτιού µέχρι την αυλαία ενός θεάτρου, από το γραφείο του διευθυντή έως την σουίτα ή το Lobby του ξενοδοχείου, στο συνεδριακό κέντρο και γενικά στο κάθε άνοιγµα που πρέπει να καλύψουµε µε κουρτίνα, ο µηχανισµός Glystro της Somfy µε τον ήχο ενός ψιθύρου κάνει την σκίαση διασκέδαση. Το µόνο που κάνεις είναι να πατήσεις ένα κουµπί. Με δυνατότητα ανοίγµατος κουρτίνας έως 10 µέτρα και βάρους έως 50 κιλά υφάσµατος. Όλοι οι παραπάνω µηχανισµοί είναι συµβατοί µε τους αυτοµατισµούς και τα τηλεχειριστήρια της Somfy και µπορούµε εύκολα να συνδυάσουµε αυτοµατισµούς όπως το φωτοκύτταρο ή ο εβδοµαδιαία προγραµµατιζόµενος χρονοδιακόπτης. Σε κάθε περίπτωση µεταφέρετε την επιθυµία σας και εµείς θα την κάνουµε πράξη.


ΚΟΥΡΤΙΝΟΒΕΡΓΕΣ Curtain Rods

Οι κουρτινόβεργες είναι ίσως ο πρώτος µηχανισµός που χρησιµοποιήθηκε για την εσωτερική σκίαση και ταυτόχρονα ο απλούστερος. Σήµερα αποτελεί την πιο διαδεδοµένη επιλογή των καταναλωτών. Βέβαια στην διαδροµή από το χθες στο σήµερα, η κουρτινόβεργα έχει εξελιχθεί σε ένα ενεργό στοιχείο της σύγχρονης εσωτερικής διακόσµησης. Έχουµε πλέον ένα µεγάλο πλήθος επιλογών σε κουρτινόβεργες τόσο σε υλικά όσο και σε χρώµατα. Οι βασικές κατηγορίες σε σχέση µε τα υλικά είναι δύο. Οι ξύλινες και οι µεταλλικές κουρτινόβεργες. Τις ξύλινες κουρτινόβεργες, τα κουρτινόξυλα, τα συναντάµε σε µία µεγάλη ποικιλία χρωµάτων όπως φυσικό, µελί, καρυδί, κερασί, διάφορα χρώµατα σε λάκα κ.α. Βέβαια το οποιοδήποτε ξύλο δεν µπορεί να γίνει κουρτινόξυλο καθώς πρέπει να έχει την κατάλληλη σκληρότητα και ευθύτητα. Γι’ αυτό η εταιρία µας χρησιµοποιεί µόνο τρο-

πικό ξύλο ramin ή koto για τα κοντάρια και οξιά για τα λοιπά εξαρτήµατα (στηρίγµατα, άκρα, κρίκοι). Στις µεταλλικές κουρτινόβεργες έχουµε επιλογές σε διάφορα υλικά όπως το σίδερο, το αλουµίνιο, το ανοξείδωτο σίδερο, ο ορείχαλκος κ.α. Σε κάθε περίπτωση έχουµε και διάφορες χρωµατικές επιλογές που καλύπτουν κάθε διακοσµητική και αισθητική ανάγκη. Κυρίαρχο υλικό όµως από τα παραπάνω και παρά το αυξηµένο κόστος του, αποτελεί ο ορείχαλκος, λόγω της ποιοτικής και χρωµατικής απόδοσης που έχει µετά την επεξεργασία του. Οι κουρτινόβεργες µπορούν να κατασκευαστούν σ τις επιθυµητές διαστάσεις και τις ανάγκες του χώρου µας.


ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΠΑΝΕΛΟ Panel Track

Ο µηχανισµός panel track είναι ένας µηχανισµός που µέσα από την απλότητά του χαρίζει στον χώρο µοντέρνα αισθητική και παράλληλα απόλυτα λειτουργική χρήση. Ιδανική λύση σε µεγάλα ανοίγµατα για οικίες ή επαγγελµατικούς χώρους. Κινούνται παράλληλα και κατά µήκος του παραθύρου µε δυνατότητα µονής κατεύθυνσης ή αυλαίας. Ο µηχανισµός είναι από αλουµίνιο βαµµένο ηλεκτροστατικά και λειτουργεί µε δύο, τρία ή τέσσερα φύλλα σε µία ή δύο κατευθύνσεις και µπορούµε να τον χειριστούµε µε κορδόνι. Οι µηχανισµοί πάνελ κατασκευάζονται κατά παραγγελία σύµφωνα µε την επιθυµητή διάσταση καθώς και τον επιθυµητό αριθµό φύλλων για το ύφασµα και µπορούµε να επιλέξουµε ανάµεσα σε χειροκίνητο ή ηλεκτροκίνητο µηχανισµό.


ΡΟΛΟΚΟΥΡΤΙΝΕΣ Roller Blinds

Η ρολοκουρτίνα αποτελεί πλέον µια από τις πιο συνηθισµένες µορφές εσωτερικής σκίασης για οικιακή και επαγγελµατική χρήση. Όλο και περισσότεροι καταναλωτές εµπιστεύονται τη ρολοκουρτίνα ως µέσο εσωτερικής σκίασης γιατί µπορεί και συνδυάζει αρµονικά την καλόγουστη εσωτερική διακόσµηση µε την αποτελεσµατική ηλιοπροστασία. Μπορούµε να επιλέξουµε µέσα από µια πλούσια συλλογή υφασµάτων µε σχέδια και χρώµατα, που µπορούν να συνδυαστούν µε κάθε είδους επίπλωση και διακόσµηση, εξασφαλίζοντας την επιθυµητή φωτεινότητα. Όλα αυτά τα επιτυγχάνουµε µε την ενεργή αισθητική παρουσία της ρολοκουρτίνας, χωρίς να χρειάζεται να κάνουµε αισθητικούς συµβιβασµούς στην ταυτότητα του χώρου µας.

Οι βασικές κατηγορίες υφασµάτων είναι οι ακόλουθες. • Υφάσµατα πλήρους συσκότισης (Black Out) ∆εν επιτρέπει την είσοδο του φωτός. • Υφάσµατα ηµιδιάφανα (Dim Out) Εξασφαλίζουν ισορροπηµένη φωτεινότητα στο χώρο χωρίς να επιτρέπουν την είσοδο στις ενοχλητικές ακτίνες του ήλιου. • Υφάσµατα διάτρητα (Screen) Επιτρέπουν την οπτική επαφή προς τα έξω και ταυτόχρονα επτυγχάνουν τον αποτελεσµατικό έλεγχο των συνθηκών φωτισµού.

• Υφάσµατα µε ειδική αντιβακτηριδιακή επεξεργασία (Ultra Fresh) κατάλληλα για χρήση σε χώρους νοσοκοµείων, ιατρείων, χηµείων, ινστιτούτων αισθητικής και γενικά σε χώρους υγειονοµικού ενδιαφέροντος. Οι µηχανισµοί για τον χειρισµό της ρολοκουρτίνας είναι διαµέτρου 32 χιλ. και 38 χιλ. Για ρολοκουρτίνες µε µέγεθος µεγαλύτερο από 3,5 τ.µ. ή µήκους µεγαλύτερου από 1,80 µ. χρησιµοποιούµε µηχανισµό 38 χιλ.


ΡΟΛΟΚΟΥΡΤΙΝΕΣ Roller Blinds Στο κάτω µέρος της ρολοκουρτίνας τοποθετούµε βαρίδιο και στο οποίο µπορούµε να συνδυάσουµε διάφορα διακοσµητικά σχέδια (µαίανδρος, µικρό βολάν, µεγάλο βολάν). ∆ύο οι τρόποι περιέλιξης του υφάσµατος. Ο πρώτος είναι µε εφαρµογή του υφάσµατος πίσω από τον σωλήνα (φανερός µηχανισµός) και ο δεύτερος µπροστά από τον σωλήνα (κρυφός µηχανισµός). Οι ρολοκουρτίνες κατασκευάζονται κατά παραγγελία σύµφωνα µε το ύφασµα και την επιθυµητή διάσταση και µπορούµε να επιλέξουµε ανάµεσα σε χειροκίνητο ή ηλεκτροκίνητο µηχανισµό.

Size Ind. A A1 A2 B C

∆ιάσταση σε χιλιοστά ελάχιστη µέγιστη 300 3000 20 28 300 3000 90


ΟΡΙΖΟΝΤΙΕΣ (ΒΕΝΕΤΙΚΕΣ) ΠΕΡΣΙ∆ΕΣ ΑΜΟΥΜΙΝΙΟΥ 16 & 25 χιλ.

Οι οριζόντιες περσίδες (βενετικά στορ) είναι µια ιδιαίτερα διαδεδοµένη επιλογή για την εσωτερική σκίαση σε οικιακούς αλλά κυρίως σε επαγγελµατικούς χώρους όπως γραφεία, καταστήµατα, διαχωριστικά κλπ. Οι οριζόντιες περσίδες αλουµινίου προσδίδουν στο χώρο µια µοντέρνα αίσθηση και µπορούµε να τις επιλέξουµε χρωµατικά µέσα από τέσσερις µεγάλες κατηγορίες. • Κλασικό, µε λεία επιφάνεια σε µεγάλο πλήθος χρωµάτων. • ∆ιάτρητο, µε πολλές µικρές τρύπες στο φύλλο του στορ που εξασφαλίζει δυνατότητα οπτικής επαφής. • Σφυρήλατο, µε ανάγλυφη επιφάνεια. • Αποµίµηση ξύλου, µε επιφάνεια λεία σε χρωµατισµούς και όψη ξύλινης επιφάνειας . Με τη χρήση των περσίδων µπορούµε να επιτύχουµε την επιθυµητή κατά περίπτωση φωτεινότητα στο χώρο, καθώς µπορούµε να την ρυθµίσουµε µε την οριζόντια κλίση των περσίδων. Μπορούµε να έχουµε επιλογή µεταξύ χειροκίνητου και ηλεκτροκίνητου µηχανισµού. Η κατασκευή γίνεται κατά παραγγελία στις επιθυµητές διαστάσεις. Παρέχεται επίσης η δυνατότητα εφαρµογής σε ειδικές κατασκευές όπως κεκλιµένα παράθυρα και ανοίγµατα διαφόρων γεωµετρικών σχηµάτων, κατόπιν ειδικής παραγγελίας. Σε κάποιες από αυτές τις περιπτώσεις χρησιµοποιούµε πλαϊνούς οδηγούς (ντίζες) για την στήριξη και λειτουργία του µηχανισµού.


ΟΡΙΖΟΝΤΙΕΣ (ΒΕΝΕΤΙΚΕΣ) ΠΕΡΣΙ∆ΕΣ ΑΜΟΥΜΙΝΙΟΥ 16 & 25 χιλ.

ΜΕΓΙΣΤΕΣ & ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ∆ΙΑΣΤΑΣΕΙΣ 16 χιλ. 25 χιλ. Μέγιστο πλάτος 180 εκ. 270 εκ. Μέγιστο ύψος 250 εκ. 300 εκ. Ελάχιστο πλάτος 30 εκ. 30 εκ.

ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΤΗΡΙΓΜΑΤΩΝ Πλάτος περσίδας (cm) Στηρίγµατα 40-120 2 τεµ. 121-200 3 τεµ. 201-270 4 τεµ.


ΟΡΙΖΟΝΤΙΕΣ (ΒΕΝΕΤΙΚΕΣ) ΠΕΡΣΙ∆ΕΣ ΞΥΛΟΥ 25 & 35 χιλ.

Οι ξύλινες οριζόντιες περσίδες (βενετικά στορ) συνδυάζουν όλες τις ιδιότητες των µεταλλικών περσίδων προσφέροντας επιπλέον την ζεστασιά και την φυσικότητα του ξύλου. Η παρουσία των ξύλινων περσίδων στον εσωτερικό χώρο εκτός από την σκίαση εξασφαλίζουν την χρωµατική του αρµονία µε µια απαλή και διάχυτη φωτεινότητα. Είναι κατασκευασµένες από επεξεργασµένο ξύλο που προέρχεται από επιλεγµένα δάση στα οποία εφαρµόζεται το σύστηµα αναδάσωσης µε ελεγχόµενη κοπή δέντρων και αντικατάστασή τους. Οι φυσικές µονωτικές ιδιότητες του ξύλου συµβάλουν στην καταλληλότητα του υλικού για χρήση σκίασης. Το πάχος της ξύλινης περσίδας είναι 3 χιλιοστά ενώ µπορούµε να επιλέξουµε µεταξύ 25 και 35 χιλιοστών στο πλάτος της περσίδας. Προσφέρεται επίσης η δυνατότητα επιλογής στον τρόπο κατασκευής µε την χρήση υφαντής κορδέλας ή σκαλιέρας από κορδόνι.

Τα χρώµατα µπορούµε να τα επιλέξουµε από το δειγµατολόγιο µας λαµβάνοντας υπ’ όψιν ότι χαρακτηριστικό γνώρισµα των φυσικών υλικών και εποµένως και των ξύλινων περσίδων, είναι η πιθανή παρουσία ελαφρών διακυµάνσεων στην απόχρωση και την υφή τους. Μπροστά από τον οδηγό ανάρτησης (πανωκάσι) τοποθετούµε ξύλινο κάλυµµα σύµφωνα µε το χρώµα της περσίδας για καλύτερο αισθητικό αποτέλεσµα. Προσφέρουµε και στα ξύλινα βενετικά στορ τη δυνατότητα επιλογής µεταξύχειροκίνητου και ηλεκτροκίνητου µηχανισµού.


ΟΡΙΖΟΝΤΙΕΣ (ΒΕΝΕΤΙΚΕΣ) ΠΕΡΣΙ∆ΕΣ ΞΥΛΟΥ 25 & 35 χιλ.

∆ΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΧΙΛ. ΥΨΟΣ (Α)

ΥΨΟΣ (Β) ΣΚ

ΣΤ

500

115

120

1000

190

200

1500

265

280

2000

340

360

2500

415

440

ΣΚ= ΣΚΑΛΙΕΡΑ ΚΟΡ∆ΟΝΙΟΥ ΣΤ=ΣΚΑΛΙΕΡΑ ΤΑΙΝΙΑΣ

ΜΕΓΙΣΤΕΣ & ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ∆ΙΑΣΤΑΣΕΙΣ 25 χιλ. 35 χιλ. Μέγιστο πλάτος 200 εκ. 200 εκ. Μέγιστο ύψος 250 εκ. 250 εκ. Ελάχιστο πλάτος 30 εκ. 30 εκ.

ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΤΗΡΙΓΜΑΤΩΝ Πλάτος περσίδας (cm) Στηρίγµατα 40-120 2 τεµ. 121-200 3 τεµ. 201-250 4 τεµ.


ΣΙ∆ΗΡΟ∆ΡΟΜΟΙ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ

Οι σιδηρόδροµοι αποτελούν τον απλούστερο και οικονοµικότερο µηχανισµό για την ανάρτηση της κουρτίνας. Χαρακτηρίζεται από την διακριτική αυτόνοµη παρουσία του καθώς και την δυνατότητα προσαρµογής του σε πολλούς άλλους µηχανισµούς και συστήµατα ανάρτησης κουρτίνας, όπως σε κορνίζες, γύψινα ή ως βοηθητικός σιδηρόδροµος σε κουρτινόβεργες κάθε τύπου. Ένα µεγάλο πλεονέκτηµα του σιδηροδρόµου είναι ότι µπορεί να τοποθετηθεί εκτός από την παράλληλη ευθεία µε το παράθυρο και σε καµπύλες ή γωνίες ανάλογα µε µορφολογία του χώρου που θα τον τοποθετήσουµε. Την χρήση του σιδηροδρόµου αλουµινίου την συναντάµε σε κάθε είδους χώρο όπως οικίες, γραφεία, θέατρα, ξενοδοχεία, σχολεία, αίθουσες εκδηλώσεων κ.α.

Είναι πολύ σηµαντικό όµως να γίνει η επιλογή του κατάλληλου µηχανισµού σύµφωνα µε το χώρο που θέλουµε να καλύψουµε ώστε να πετύχουµε µια εύκολη και απαλή κίνηση της κουρτίνας. Υπάρχουν µονοί, διπλοί ή τριπλοί σιδηρόδροµοι, σιδηρόδροµοι εύκαµπτοι, σιδηρόδροµοι µε κορδόνι για µονή κατεύθυνση ή αυλαία και σε διάφορα χρώµατα, όπως λευκό, inox, µπρονζέ, χρυσό µατ, κλπ. Οι σιδηρόδροµοι κατασκευάζονται κατά παραγγελία σύµφωνα µε την επιθυµητή διάσταση .


www.ramino.gr


ramino_skiasi  

shade, ramino