Page 1

Festa Major Santa Creu 2010

Del 24 d’abril al 9 de maig

Cabrils

Premià de Dalt Aplec de la Cisa, dissabte 1 de maig

Vilassar de Mar Les obres del nou Mercat Municipal, en marxa

Baròmetre de la Comunicació i la Cultura La Clau, 6a publicació periòdica i gratuïta més llegida a Catalunya amb 63.000 lectors

En concert Manducada. 6 hores de música en directe amb diferents grups. Ds. 1 de maig, a l’Envelat de Cabrera de Mar

Secció restaurants Portada cedida per l’Ajuntament de Cabrils

núm. 1161

abril-maig 2010 del 29 al 5

CABRILS

Guia de restaurants del Maresme. Tots els restaurants i receptes a www.laclaudigital.cat

Consulta sobre la Independència El Sí guanya al Maresme

Secció immobiliària Les millors ofertes! Obra nova i de segona mà

www.laclaudigital.cat

+ informació local i comercial + cine + horòscop + agenda cultural + entreteniments + fem música + bellesa i salut + claue


Sumari

informació opinió bellesa i salut oci i cultura anuncis x paraules

3

Cabrils

Festa Major Santa Creu del 24 d’abril al 9 de maig Portada dissenyada per l’Ajuntament de Cabrils

5 Maria Vidal, 93, 08340 Vilassar de Mar Horari: De 8.30 a 14 i de 15.30 a 18.30 h Divendres de 8.30 a 14 i de 15 a 17 h Tel. 93 750 03 12 - 678 65 50 20 Fax: 93 754 01 43 A/e: laclau@laclaudigital.com www.laclaudigital.cat Directora editorial: Eulàlia Vidal Director tècnic: Xavier Clarimon Administració: Joan Berdún Agenda i cultura: Azucena Peidro Disseny gràfic i maquetació: Glòria Pitarch, Ricard Follana Promoció/Publicitat: Lázaro Blasco, Ismael Bustos, Correcció: Eugènia Monforte Redacció i col·laboradors: Regina Ferrando, Alicia Cancela, Juan Rivas, Vanesa Faurat, Albert Calls, Josep Aracil, Diego Castañeda, Rubén Pérez, Daniel Torras Impremta: Litografies Rosés Distribució gratuïta a: ajuntaments, pastisseries, supermercats, farmàcies, restaurants, perruqueries, forns, immobiliàries, gasolineres... d’Alella, Argentona, Cabrera, Cabrils, Dosrius, El Masnou, Llavaneres, Mataró, Montgat, Òrrius, Premià de Dalt, Premià de Mar, Teià, Tiana, Vallromanes, Vilassar de Dalt i Vilassar de Mar. La revista LA CLAU no es fa responsable del contingut dels articles i missatges publicitaris dels anunciants. No és permesa la reproduc· ció total o parcial d’aquesta publicació, ni el seu tractament informàtic, ni la transmissió de cap forma o per qualsevol mitjà, ja sigui elec· trònic, mecànic, per fotocòpia, per registre o d’altres mitjans, sense el permís previ i escrit dels titulars dels drets de la propietat intel· lectual. Dep. Legal B. 12. 188/84

63.000 lectors setmanals 73.000 lectors d’audiència màxima

12

Premià de Dalt Aplec de la Cisa

6 Maresme info

14 16 20

Agenda

Vostè escriu

Creixement personal L’esperança del nostre món

La claueta

18

El cine

Furia de titanes

Secció infantil: La claueta informa

22

Bellesa i salut

Farmàcies de guàrdia

27 En concert 32 Restaurants Dossier del detectiu

34 Informàtica forense 40 Consulta sobre la Independència 44 Immobiliària 53 Anuncis x paraules 62

La cuina

Guisat de carxofes


6 Agenda

A

lella cinema

Hoy empieza todo (França 1999). Dins el cicle: Cinema i educació. Una història de coratge, constància i valor del director d’una escola del nord de França Lloc: Can Lleonart. Pl. dels Germans Lleonart, 1. Dj. 29 d’abril a les 20 h,

caminada

Dg. 2 de maig a les 9 h , V Ca-

minada dels Tres Pobles, el Masnou, Alella i Teià. Recorregut: 10 km aproximadament. Punt de sortida des d’Alella, el Masnou i Teià. Lloc: El Bosquet (davant de l’IES d’Alella). Inscripcions fins al 29 d’abril. Cal omplir la butlleta que trobareu a l’Oficina de la Regidoria d’Esports i al poliesportiu municipal. Preu: Gratuït.

exposició

Fins al 16 de maig, exposició: El

signe poètic. Mostra de poesia visual, on l’artista Abdó Martí ens presenta diferents elements: fotografies, objectes de deixalleries, fòssils... Lloc: Can Manyé. Riera Coma Fosca, 42. Tel. 93 540 87 23.

A

Des de les 17.45 h, diversos tallers de dansa creativa, per a nens i nenes d’entre 4 i 12 anys. De 20 a 21 h, classe oberta de tai-txi, per a participants de totes les edats. Lloc: pl. Nova.

CINEMA

Xerrada

Dj. 29 d’abril a les 21 h, xerrada

sobre la importància de menjar bé, a càrrec de Griselda Marfà Martín, llicenciada en ciència i tecnologia dels aliments, i postgraduada en dietètica i nutrició humana. En acabar es lliurarà una dieta equilibrada per seguir durant la setmana. Gratuïta. Lloc: escola Francesc Burniol.

Dia Internacional de la Dansa

Dj. dia 29 d’abril a les 17.30 h,

lectura del Manifest del Dia Internacional de la Dansa 2010.

tertúlia

Dj. 29 d’abril a les 20 h, 7a ter-

túlia literària de Ravelstein de Saul Bellow. Lloc: Biblioteca Ilturo. C/ Sant Joan, 8.

exposició

Ds. 1 i dg. 2 de maig, a les 19.30 h,

Medidas extraordinarias. Lloc: Centre Parroquial. C/ Bernat de Riudemeia, 4.

Exposicions

Fins al 28 de maig exposició de

pintures de Josep Trilla. Lloc: galeria d’art L’ArtGent, Pancho Tennis Club, dintre el recinte del Pancho Tennis Club. Ctra. d’Argentona a Mataró, km 2,4. Fins al 31 de desembre exposició monogràfica Càntirs bestials. Zoomorfisme en el càntir: de l’Edat del Bronze a Picasso. Aquesta exposició temàtica comprèn prop de 300 exemplars que conformen un important conjunt patrimonial de formes animals al voltant del món del càntir. Lloc: Museu del Càntir. Pl. Església, 9.

B

adalona Dansa

Ds. 1 de maig a les 21 h, es-

rgentona

C

abrera de Mar

pectacle de dansa New Style. Preu: 16 €. Lloc: Teatre Zorrilla. C/ Canonge Baranera, 17.

Música

Randy Newman dins el cicle: Blues i Ritmes. Piano i veu a càrrec de Randy Newman. Preu: 35 €. Lloc: Teatre Zorrilla. C/ Canonge Baranera, 17. Dt. 4 de maig a les 21 h,

TEATRE

Dj. 6 de maig a les 21 h, i dv.

7 a les 20 h, La vida por delante de Romain Gary amb Concha Velasco. Preu: 20 €. Lloc: Teatre Zorrilla. C/ Canonge Baranera, 17.

De l’abc a l’sms, exposició monogràfica. Lloc: Biblioteca Ilturo. C/ Sant Joan, 8. Horari: matins dv. i ds. de 10 a 13 h i tardes de dl. a dv. de 16 a 20.30 h. Fins al 12 de maig,

C

abrils festa major

Del 24 d’abril al 9 de maig, Festa

Major de Santa Creu. Consulteu la programació a la pàg. 3 o al web: www.cabrils.cat

Tertúlies

Dj. 29 d’abril a les 18:45 h, ter-

túlia en francès.

Dv. 30 d’abril a les 18 h, tertúlia

literària El imán y la brújula de Juan Ramón Biedma, a càrrec de Joan Ramon Herrador. Ambdues són a la Biblioteca Pública. C/ Domènec Carles, 21.

E

l Masnou caminada

Dg. 2 de maig a les 9 h , V Cami-

nada dels Tres Pobles, el Masnou, Alella i Teià. Recorregut: 10 km aproximadament. Punt de sortida pl. Ramón y Cajal. Inscripcions fins al 29 d’abril. Cal omplir la butlleta que trobareu al Complex Esportiu Municipal i l’Oficina d’Atenció Ciutadana. Preu: Gratuït.

Espai de malabars

Dl. 3 de maig a les 18 h, espai

obert per practicar tot tipus de malabars (trapezi, masses, boles, etc.). Preu: gratuït. Lloc: Ca n’Humet (sala polivalent). C/ Fontanills, 77.


Breus 7

Els professors de l’IES Jaume Almera fan un taller de prevenció de drogues

Recordes aquest moment? La teva mare recorda aquest moment, i el dia que vas néixer, i el dia que vas començar a parlar, i el dia que et va sortir la primera dent, i quan va caure i un munt de moments teus...

2 de maig Dia de la MARE

Regala-li un altre moment per recordar!

Digues-li que l’estimes amb flors!

Flors i plantes Tel. 654 239 277 · C/ Àfrica 16, Alella (darrere el camp de futbol del Masnou)

www.jmassa.com jmassa@jmassa.com

93 753 22 37 DESEMBUSSOS DE TOTA CLASSE Instal·lació i reparació de canonades Servei Integral de Clavegueram

Manteniment i neteges (BUIDATGE) IMPERMEABILITZACIONS OBRES

El passat dimecres 21 d’abril van tenir lloc les primeres jornades sobre droga dirigides a professors de l’IES Jaume Almera de Vilassar de Dalt. Les jornades es van concentrar en un taller sobre prevenció que van anar a càrrec de l’inspector en cap de la Policia Local, Josep Lluís Vargas, i la tècnica de Salut Jove, Ana Belén Berengüí. Amb el taller de prevenció de drogues va quedar palès l’interès i preocupació per donar resposta, des d’un vessant educatiu, als problemes dels adolescents relacionats amb les drogues o la forma d’actuar dins l’escola en l’àmbit del consum i tinença d’aquestes substàncies. De la mateixa manera, es va informar al professorat de la necessitat de coordinació amb altres departaments de l’administració local com són la Regidoria de Serveis Socials o la Policia Local. L’inspector Vargas va insistir que des de l’administració és important el tractament de temes actuals i reals com la droga entre d’altres, que no sempre són visibles i poden implicar altres problemes no menys importants com la desestructuració familiar, l’abandonament, els problemes psicològics, l’absentisme escolar... Tots ells són indicadors que cal tenir en compte per donar un servei de qualitat al ciutadà i usuari del servei públic.


8 Agenda

E

l Masnou Sardanes

Dg. 2 de maig a les 12 h, ballada

de sardanes amb la cobla Vila d’Olesa. Lloc. pl. d’Ocata.

Racó de bijuteria

Dt. 4 de maig a les 18 h, espai

obert per crear braçalets, collarets, etc. Lloc: Ca n’Humet (Espai de trobada). Preu: gratuït. C/ Fontanills, 77.

Conferència

Reinventa’t: troba la teva oportunitat en la crisi. Sessió informativa per a empreses en la qual es proposen idees i conceptes que volen servir d’inspiració a les empreses per treure profit de la crisi. Per a més informació i inscripcions: Unitat de Promoció Econòmica. Telèfon de contacte: 93 557 17 60. Lloc: Sala de Conferències (Edifici Centre).

Dt. 4 de maig a les 18.30 h,

Taller

Dc. 5, 12 19 i 26 de maig a les

10 h, Millorant l’autoestima, Taller d’autoestima per a dones. impartit per Adela Moragas. Preu: gratuït. Per a les inscripcions, truqueu al tel. 93 555 81 04 o envieu un correu electrònic a dona@elmasnou.cat. Lloc: al CIRD, Casa de Cultura, pg. de Prat de la Riba, 16.

ExcursiONS

Dc. 19 de maig, a les 8 h, sorti-

da a La Garrotxa. Visita guiada a la Fageda d’en Jordà, amb explicació sobre les activitats que es fan a la zona: jardineria, ramaderia, vivers, elaboració de iogurts, etc. Inclou: autocar, esmorzar i dinar amb ball. Informació i reserves: Casal Gent Gran Can Malet. Ptg. Marià Rossell, 2. Tel. 93 555 47 26,

Dl. 24 de maig a les 6 h, sortida de set dies a Astúries, visites a: Astúries, Oviedo, Ribadesella, Avilés, Covadonga, Cangas de Onís, Gijón i Villaviciosa entre d’altres. Tot inclòs. Transport, hotel 3*, àpats i guies locals. Informació i reserves: Casal Gent Gran de Can Malet. Ptge. Marià Rossell, 2. Tel. 93 555 47 26. Inscripcions obertes.

L

lavaneres xerrada

Moute amb bici, a càrrec de Jenaro Gutiérrez, representant del BACC (Bicicleta Club de Catalunya). Lloc: Casal de la Gent Gran.

ataró

P

remià de Mar festa

Happy parc. Vine a passar-t’ho bé amb el futbol 3x3, un rocòdrom de 6 m, un circuit d’elements de conducció i 3 llits elàstics, Regalarem samarretes del Premià Jove als primers joves que participin. Lloc: pl. de la Sardana.

Cinema

Ds. 1 de maig a les 22.30 h i dg.

Tertúlia literària

Dijous, 29 d’abril a les 19 h, Llibre: Una estratègia singular, Mercè Roca i Josep Roca. Amb la presència dels autors. Lloc: Llibreria Robafaves. C/ Nou, 9.

Ball de Gitanes

Dg. 2 de maig a les 12 h, presentació del Ball de Gitanes a càrrec de l’Ass. Cultural i d’Esbarjo Merstres del Gai Saber. Lloc: pl. de Santa Anna.

P

sentació d’un nou cicle: Cinema en català i passi de la pel·lícula Xtrems. Presentació a càrrec d’un dels protagonistes. Lloc: Teatre SC Sant Jaume. Riera de Premià, 147.

Dv. 30 d’abril a les 22 h

Dj 29 d’abril a les 18 h,

M

Cinema

Ds. 1 de maig a les 21.30 h, pre-

remià de Dalt Exposició

Dv. 30 d’abril a les 19.30 h, inau-

guració de l’exposició Deyanira Payet-Paulí Josa. En acabar se servirà un petit refrigeri. L’exposició es podrà veure fins al 13 de juny. Lloc: Museu Municipal.

tertúlia

Dv. 30 d’abril a les 21 h, tertúlia

de llibres. Lloc: Sala de l’Orfeó de la Societat Cultural Sant Jaume.

2 a les 19 h, Millennium 3. La reina al palau dels corrents d’aire. Lloc: Patronat Premianenc. C/ Mn. Josep Paradeda, 26.

Balls tradicionals

Dg. 2 de maig a les 18 h, balls

tradicionals, taller de danses i ball obert a tothom. A càrrec de De Bòlit. Lloc: pl. de l’Ajuntament.

Taller

Dc. 5 de maig a les 18 h, Taller

de l’Institut Català de les Dones, Sóc dona i estic bé amb el meu cos, sessió de treball entre dones sobre la necessitat de sentir-nos a gust amb nosaltres mateixes i evitar tensions associades al fet de no agradar-nos. Preu: gratuït. Lloc: Centre Cívic, C/ Esperança, 19.

exposició

Els monuments de la nostra Serralada Prelitoral, exposició de pintura a càrrec de Yolanda López. Lloc: Centre Cívic, c/ Esperança, 19. Fins a l’11 de maig,


Menú degustación Viernes y sábados, noche RESTAURANTE

Entrantes

Carpaccio de bacalao con oliva negra Langostinos rebozados al romesco Ensalada de higos con queso de cabra

Segundo plato a escoger

Cazuela de calamar encebollado con ajos Mil hojas de solomillo al foie con reducción de Pedro Ximénez

Postre

Surtido de repostería

Bodega

Clot dels Oms 2004 vsc tinto

Precio por persona 25 € (IVA no incluido) Puerto Deportivo, local 29-30 · Tel. 93 540 19 87 · Fax 93 555 71 41 · 08320 EL MASNOU


10 Agenda

T

eià xerrada

Beneficis de l’activitat física per a gent gran, parlarem dels canvis físics que es produeixen quan ens fem grans i de l’activitat física més adequada. Lloc: Casal de la Gent Gran.

Dj. 29 d’abril a les 18 h

caminada

Dg. 2 de maig a les 9 h, V Cami-

nada dels Tres Pobles, el Masnou, Alella i Teià. Recorregut: 10 km aproximadament. Punt de sortida des d’Alella, el Masnou i Teià. Inscripcions i lloc de sortida des del Poliesportiu Municipal El Cim. Inscripcions fins al 29 d’abril. Cal omplir la butlleta. Preu: Gratuït.

Visita teatralitzada

Dg. 2 de maig de 16 a 19 h, vi-

sita teatralitzada amb l’encarregat de la finca Epictetus i els seus homes, aprendrem com era un dia de feina en un celler romà fa 2.000 anys. Lloc: CAT Parc Arqueològic Cella Vinaria. C/ Ernest Lluch, 40.

T

iana Club de lectura

Dv. 30 d’abril a les 19 h, es

comentarà el llibre: Ravelstein, amb el seu autor un nord-americà d’origen jueu, Saul Bellow. Lloc: Biblioteca Can Baratau. C/ Lola Anglada, 10.

EXPOSICIÓ

Lola Anglada; poderosa memòria. Dibuixos i il·lustracions més compromesos. Lloc: sala d’Exposicions del Casal. Lloc: Casal. Av. Isaac Albéniz, 8. Fins al 6 de juny

V

Maig

dilluns 3

dimarts 4

dimecres 5

Passejada

Dg. 2 de maig a les 9 h, sortida

a la passejada històrica matinal: Masies amb torre... de defensa? És la passejada que cada any organitza el Museu Arxiu de can Banús. Durada: Tot el matí. Preu: Gratuït. Informació al Museu. c/ Marquès de Barberà, 9 (can Banús). Telèfon: 93 750 74 88.

Foto nadons 2009

Dg. 2 de maig a les 12 h, se ce-

lebrarà la 10a edició de la fotografia dels nadons nascuts l’any 2009. Hi haurà inflables i jocs pel més petits. Lloc: Parc de Can Rafart. Per a obtenir tota la informació adreceu-vos a: Joaquim Vidal Sanmiquel. C/Murillo, 30. Tel. 93 750 84 13 - a/e: vidalsj@vilassardedalt.cat

TALLERS TOT PER LA CUINA

ilassar de Dalt

DE CUINA

· Tel. 93 540 97 41

dijous 6

divendres 7

dissabte 8 CUINA PER A NENS!

D’11 a 13 h 20 € / dia

dilluns 10

dimarts 11

dilluns 17

dimarts 18

amb en Manel De 20 a 22 h 20 € dia / 35 € mes dilluns 24 amb en Manel De 20 a 22 h 20 € dia / 35 € mes

dijous 13

divendres 14

dimecres 19

dijous 20

divendres 21

Postres fàcils per grans ocasions

Cuina de mercat

Cuina de mercat

dimecres 12

dimarts 25 amb la Gavina De 20 a 22 h 25 €

dimecres 26

dissabte 22 CUINA PER A NENS!

Matí o vespre 25 €

Temps d’amanides

dissabte 15

D’11 a 13 h 20 € / dia

dijous 27

divendres 28

dissabte 29

Cuina italiana

Pasta, carns, arròs... de 10.30 a 12.30 h 20 € INCLOUEN RECEPTES I DEGUSTACIÓ

C/ Sant Felip, 45 · 08320 EL MASNOU · Tel. 93 540 97 41 · www.elcullerot.cat I ara també a BADALONA, c/ Canonge Baranera, 75 · Tel. 93 384 43 51


Agenda 11

V

ilassar de Mar Fira d’Art

Dg. 2 de maig de 10 a 20 h, XIX

Fira d’Art del Maresme. Diferents paradetes entre la plaça de l’Ajuntament i el carrer Sant Pau. I a les 18 h, xocolatada per a tothom.

Escola bressol

Del 3 al 15 de maig, preinscrip-

cions a l’Escola Bressol Municipal. Informació al mateix centre a l’av. Eduard Ferrés, 168.

sortida espai Danone

Dc. 5 de maig a les 16 h, xerra-

www.laclaudigital.cat

da sobre nutrició, visita al Museu Danone i obsequi per als assistents. Inscripcions i informació: Regidoria de Serveis Socials, Sanitat i Família, c/ Santa Eulàlia, 40, o bé al tel. 93 754 05 00.


12 Maresme info Vilassar de Mar

Mataró

Les obres del nou Mercat Municipal de Vilassar de Mar, ja estan en marxa

Caixa Laietana estudia buscar aliances amb d’altres entitats financeres

La construcció de l’edifici on s’ubicarà comportarà també la creació d’una nova plaça pública de 1.000 m2 i la urbanització de l’entorn amb voreres més amples En la recta final d’una problemàtica històrica per al municipi, el nou edifici multifuncional retornarà al seu antic emplaçament el Mercat Municipal, comptarà amb dues plantes d’aparcament subterrani, una planta a nivell de la nova plaça pública, una altra dedicada al Mercat Municipal, una per a oficines i quatre més un àtic on es construiran 33 habitatges de venda lliure. El nou equipament, segons fonts municipals, està pensat perquè sigui un pol d’atracció per als compradors, però també un recorregut alternatiu atractiu per a tothom, integrat a la trama urbana, per on poder passejar. Precisament, per això tindrà quatre accessos: pels carrers Mn. Joan Rebull i Narcís Monturiol, per l’avinguda Montevideo i per la nova plaça que es crearà per sobre del carrer Picasso. D’altra banda, la lluminositat serà un altre dels trets característics gràcies al sistema de claraboies al sostre, que permetrà l’accés de llum natural. Aquesta esperada obra també preveu la urbanització de l’entorn amb noves voreres més amples als carrers per on s’accedirà.

Un possible pacte podria fer-se a través del SIP, el sistema institucional de protecció, també conegut com fusió freda Durant la presentació de les beques que Caixa Laietana atorgarà als nous estudiants del Màster en Emprenedoria i Innovació del proper curs universitari, al TecnoCampus de Mataró, el president de l’entitat financera, Jaume Boter de Palau, va reconèixer que podrien estar estudiant la manera d’establir aliances amb altres entitats. Després que les negociacions per a la fusió amb Caixa Penedès quedessin “congelades”, les declaracions de Boter de Palau, fetes el passat 19 d’abril, apunten ara que aviat es podria arribar a un pacte amb una altra entitat. En aquest sentit, el president de Caixa Laietana tot i que no va donar detalls, va confirmar que aviat hi hauria notícies i va afegir que hi havia diverses vies obertes que estan estudiant a fons.


Maresme info 13

Sant Andreu de Llavaneres

El Maresme

Un veí del municipi deixa a l’Ajuntament més de mig milió d’euros en herència

Les biblioteques municipals publiquen conjuntament la guia de recursos Passejades pel Maresme

Part d’aquests diners es destinaran a construir la nova prefectura de la Policia Local, a Serveis Socials, parcs públics i civisme El consistori de Sant Andreu de Llavaneres ha rebut una herència de 620.030 euros en ser l’únic hereu de la fortuna d’un veí, Jorge Gabernet Ahicart, que va passar els darrers anys de la seva vida a aquesta població i va morir sense descendència l’any 2001. Malgrat els nou anys transcorreguts des de la seva mort, la notícia que l’Ajuntament és l’hereu de la seva fortuna no s’ha sabut fins ara. Segons explica el consistori, a final de l’any passat, l’alcalde, Bernat Graupera, es va assabentar dels fets quan un nebot del difunt li va explicar que Gabernet era titular d’un fons d’inversió dipositat en una oficina bancària de Barcelona. Bona part d’aquests diners s’invertiran en la construcció de la nova seu de la Policia Local, la resta s’adreçaran a reforçar la partida de Serveis Socials i s’invertiran en jocs per a dos parcs públics, el de Ca l’Alfaro i el de Mare de Déu de Montserrat, i per a la difusió de la nova ordenança de civisme i convivència ciutadana.

Fruit del treball de col·laboració que anualment realitzen les biblioteques municipals del Maresme, la guia d’enguany aposta per descobrir la varietat natural, patrimonial, cultural i artística de la comarca. Els itineraris proposats per les diferents localitats del Maresme apareixen ordenats alfabèticament per pobles, acompanyats d’un petit pictograma que indica si es tracta d’una ruta arquitectònica, artística, literària, natural, històrica o cultural. Per completar la informació, al final de la guia hi ha un recull bibliogràfic sobre caminades, excursions o itineraris, que indica llibres i documents que es poden consultar a la biblioteca de cada població o demanar a través del servei de préstec interbibliotecari. Amb aquesta publicació, es dota la comarca d’una nova guia per conèixer el territori des del seu ric patrimoni.

Redacció La Clau · laclau@laclaudigital.com


14 Vostè escriu

L’AMPA de l’Escola Pérez Sala de Vilassar de Mar denuncia els Serveis Territorials d’Educació del Maresme

Bona gent

En data 29 de març de 2010 l’Associació de Mares i Pares d’Alumnes de l’Escola Pública Vilassar de Mar, va denunciar els Serveis Territorials d’Educació del Maresme de la Generalitat de Catalunya, davant el Consell per a l’Accessibilitat i Supressió de Barreres Arquitectòniques. Aquesta decisió es va prendre després de l’esgotament de les converses. Davant l’actitud no dialogant i dèspota dels alts càrrecs de l’administració, les famílies s’han vist obligades a reaccionar per tal d’exercir els seus drets i defensar els seus interessos. El motiu bàsic de la discòrdia és la construcció d’un ascensor a l’edifici de l’aulari de l’escola, que no està adaptat i al qual no poden accedir persones amb mobilitat reduïda. El Decret 135/1995, de 24 de març, obliga l’administració a fer les adaptacions necessàries en els seus edificis públics per tal de suprimir totes les barreres arquitectòniques i aconseguir l’accessibilitat universal. És per això que els Serveis Territorials d’Educació del Maresme no poden deixar de reconèixer que estan incomplint la llei des de fa 15 anys. Curiosament, però, alhora s’atreveixen a dir que la despesa de construir-nos un ascensor no és prioritària, quan al desembre de 2009 s’hi van comprometre (això sí, de paraula). I és per tot això que volem donar a conèixer els fets, per tal que no quedi impune, com a mínim en l’àmbit de l’opinió.

El diumenge 19 d’abril d’enguany, a la tarda, estava passejant amb la meva dona pel passeig de mar de Vilassar de Mar. Vàrem seure una bona estona en un banc que hi ha al principi del passeig (just on és el parc infantil). Quan vaig arribar a casa i anava a obrir la porta, em vaig adonar que no portava la bossa i que l’havia deixat penjada al banc (d’això ja feia aproximadament una mitja hora). La meva dona va obrir amb les seves claus i jo vaig tornar ràpidament al passeig per veure si la trobava; la veritat és que no tenia cap esperança de recuperar-la. Efectivament, quan vaig arribar la bossa no hi era, vaig preguntar a diverses persones que hi havia allà i ningú no havia vist res. A la bossa, hi havia una bitlletera amb diversa documentació (DNI, carnet de conduir, targeta sanitària, targetes bancàries, carnets de diverses societats), un clauer amb les claus de casa i del cotxe, el telèfon mòbil, i aproximadament 70 euros, que en realitat era el que menys importava. Quan em trobava al passeig vaig demanar a un senyor que si tenia telèfon em deixés trucar a casa, i el senyor amablement em va deixar. Vaig trucar i quina va ser la meva sorpresa quan la meva dona em va dir que una parella acompanyats d’un jove havien trobat la bossa i havien anat a casa meva a portar-ho tot. El motiu del meu escrit és doble: Primer i principal és demanar a aquestes persones que em van tornar la bossa, que si per casualitat llegeixen aquest escrit, els demano que si us plau s’identifiquin per agrair-los personalment el gran favor que em van fer. Segon, i que per a mi també és molt important, és fer públic el cas per poder dir que afortunadament mentre al món on vivim hi hagi persones com aquestes no està tot perdut.

Dani Grèbol Mora · Vilassar de Mar

Josep Gascó i Querol · Vilassar de Mar

Resultat de l’ENQUESTA al nostre web: www.laclaudigital.cat

> Creus que estaran fetes les tasques de prevenció abans de la campanya d’alt risc d’incendis forestals pel proper 15 de juny? 14% SÍ 79% NO 7% Ns/nc

Creus que al Maresme tindrem platges de qualitat per aquest estiu?

Participa a l’enquesta de la setmana vinent al nostre web: www.laclaudigital.cat


El lloro 15 *Enterar-se. Per evitar aquest castellanisme podem usar, segons el context, adonar-se, assabentar-se, saber... : “Sembla que baixis de l’hort; no t’adones de res”, “Vull que t’assabentis dels noms dels implicats”. Encontre. Significa, entre al-

CLIMATITZACIÓ

MASNOU, S.L.

tres coses, ‘col·lisió, topada’: “L’encontre dels dos cérvols fou d’una gran duresa”. No té el mateix significat que reunió, aplec, trobada: “Hi haurà una reunió d’escriptors (i no pas: un encontre d’escriptors)”. Tampoc no és aplicable en l’àmbit esportiu, on podem fer servir partit o bé enfrontament.

AIRE CONDICIONAT CALEFACCIÓ

*entranyar. És un barbarisme. Segons el significat direm: comportar, implicar o tenir. “La decisió dels sindicats comporta un seguit de mobilitzacions ( i no pas: entranya un seguit de mobilitzacions). Contenir o incloure. “Les paraules de la doctora contenen saviesa i delicadesa (i no pas: entranyen saviesa i delicadesa).

BOMBA DE CALOR VENTILACIÓ ENERGIA SOLAR

SERVEI TÈCNIC PROPI

INSTAL·LACIONS - REPARACIÓ - MANTENIMENT

Envair. Forma correcta en comp-

Flos i Calcat, 52 baixos - 08320 el Masnou - Tel. 93 540 80 61 A/e: clidelma@clidelma.com - www.clidelma.com A/e: clidelma@clidelma.com - www.clidelma.com

tes de *invadir: “Els turistes han envaït la ciutat (i no pas: Els turistes han invadit)”.

* Paraules incorrectes

Assessors PIME

Grup AdEc

Autònoms professionals

EM DI CONSULTING

www.grupadec.net

> Más sencillo que una hoja de cálculo · Programa de facturación y presupuestos ONLINE, GRATUITO > Conozca las SUBVENCIONES disponibles para su EMPRESA · Estudio inicial GRATUITO > ¿Quiere montar su negocio? ¡¡Le ayudamos!! Consulta GRATUITA · Como capitalizar su prestación de desempleo > Ahorro en impuestos, contabilidades, declaraciones de renta

C/ Gran Via, 117, 2a planta · 08330 Premià de Mar · Tel. 93 752 11 93


16 Creixement personal

L’esperança del nostre món On és l’esperança en el món actual?, on hem de dirigir la vista quan els pilars de la societat s’esfondren i aboquen a la llum quantitats ingents d’absurditat? On han anat a parar la bondat, el respecte i l’amor, mentre es gestava la corrupció, l’abús i l’estafa col·lectiva. Quina ha de ser la nostra actitud? Com hem

L’esperança del món actual rau en la qualitat de l’ésser humà, únic i irrepetible, que descansa en el cor de cada un de nosaltres de reaccionar? Com s’arregla aquest desgavell? Som molts els que ens preguntem aquestes coses en el nostre dia a dia. Molts que no tenim l’oportunitat d’incidir en una societat, que sobreviu a mercè de les estructures jeràrquiques i dels mitjans de comunicació de masses. Molts que ens adonem de què passa, de com ens ho expliquen, de com intenten manipular-nos, i que tendim al desengany, al desencís i

a la desesperació, ja que no tenim l’oportunitat d’expressar la nostra opinió en cap dels àmbits que poden incidir en les instàncies de poder. En definitiva, hem esdevingut una societat majoritàriament silenciosa que s’expressa i es lamenta en petit comitè, perquè no pot fer-ho d’altra manera, ja que els mitjans de comunicació són controlats per una elit, que compta amb mecanismes per fer callar les veus que no interessen. Només cal observar les notícies que ens arriben de tots els mitjans de comunicació, i comparar-les amb esperit crític, per adonar-nos que amb una mateixa notícia ens fan arribar missatges sovint contradictoris, depenent de qui ens l’explica i, naturalment, del grup de poder econòmic que controla cada un dels mitjans. En aquest escenari, ens cal tenir una predisposició especial i fer un esforç suplementari, si volem destriar el gra de la palla i si de veritat volem tenir una mínima idea real de com estan les coses. Això, ens farà prendre consciència que la realitat no és

només aquella que intenten fernos veure, sinó que n’hi ha una altra que és silenciosa, perquè ara per ara no té vies d’expressió, però que és persistent; que creix en petits fòrums i s’escampa inexorablement com una taca d’oli; que tard o d’hora acabarà per fer-se evident i ens alliberarà de l’estultícia dels interessos creats. L’esperança del món actual rau en la qualitat de l’ésser humà, únic i irrepetible, que descansa en el cor de cada un de nosaltres. En la mesura que cada un de nosaltres, des de la nostra humil individualitat, escollim la veritat, l’amor i la llibertat, i ens posem a expressar només aquestes qualitats intrínseques apassionadament i sense descans, la llum es farà evident i ofegarà les tenebres on es conreen la mentida, la corrupció, la manipulació, l’estafa i la injustícia social. Deixem de lamentar-nos i decidim-nos a passar de la queixa persistent i la crítica ferotge a l’actitud amorosa i activa d’acceptació de l’altre, sigui quina sigui la seva condició, sigui quina sigui la seva actitud, siguin quines siguin les seves mancances. L’amor tot ho fa possible i la certesa de sentirse estimat és una força que ens permet traspassar tots els nostres límits i esdevenir éssers humans complets i útils per a una societat millor. Regina Ferrando i Ferran Trobaràs tots els escrits publicats amb anterioritat, al web: www.reginaferrando.com e-mail: regina@reginaferrando.com


6a publicació periòdica gratuïta i

més llegida

a Catalunya amb 63.000 lectors La segona onada d’audiències d’aquest any, que el Baròmetre de la Comunicació i la Cultura va fer pública el passat 30 de març, consolida la revista La Clau com la 6a publicació *periòdica i gratuïta més llegida a Catalunya, amb 63.000 lectors.

Aquest augment, que el Baròmetre ja palesava en les darreres onades, i la confirmació de ser el mitjà més llegit als pobles del Baix Maresme ens encoratgen a continuar millorant el nostre projecte comunicatiu.

Gràcies a tots i totes pel vostre suport!

*Publicació periòdica: publicacions setmanals, quinzenals, mensuals o d’altres periodicitats que no siguin diàries.

63.000 lectors setmanals

El Baròmetre de la Comunicació i la Cultura és l’estudi de mesura i anàlisi de les audiències de 1.500 mitjans de comunicació existents en el mercat de parla catalana. Les dades que proporciona l’estudi són de gran utilitat per a les diverses organitzacions que desenvolupen la seva activitat en aquest sector: agències de publicitat, indústries culturals, institucions i empreses privades d’àmbits diversos. La mida de la mostra en l’estudi, amb 40.000 individus i les seves característiques tècniques, converteix el Baròmetre en un dels estudis d’audiència més grans dels que es realitzen al món.


18 El cine

Furia de titanes Sam Worthington, Liam Neeson, Ralph Fiennes, Gemma Arterton DIRECTOR: Louis Leterrier DURADA: 106 min Els mites i llegendes tant de l’antiguitat com de l’edat mitjana han tingut una mena de renaixença en aquesta primera dècada del segle XXI. Tenim un parell de variacions de la llegenda d’Artús i l’espasa Excalibur, un Beowulf totalment digital, la famosa Troia i Percy Jackson i el ladrón del rayo (Percy de Perseu, és clar), entre d’altres. Aquest renovat interès en llegendes, mitologies i fantasies en general es va originar gràcies a les adaptacions d’El senyor dels anells i la saga Harry Potter, però també respon a la crisi creativa que pateixen els grans estudis de Hollywood. Així que no és gens estrany que s’hagi fet aquesta nova versió de Furia de titanes. La pel·lícula original de 1982 va ser l’última aventura cinematogràfica de Ray Harryhausen, un mestre de l’animació stop motion ja retirat. Aquesta tècnica, que encara avui en dia s’utilitza tot i dominar els gràfics generats per ordinador, va ser inventada per Wills O’Brien, l’obra mestra del qual va ser el gran King Kong de Merian C. Cooper l’any 1933. Va ser justament aquesta pel·lícula la que va dur a Harryhausen a voler dedicar-se a això amb totes les seves forces des de ben petit, fins que va aconseguir treballar amb el mateix O’Brien. Però Harryhausen no va ser un simple animador de criatures, moltes de les pel·lícules en què va participar van ser també idees seves. Algunes de les més conegudes i que ja formen part de l’imaginari col·lectiu són Hace un millón de años (1966), Simbad y la prince-

sa (1958) i la que es considera la seva gran obra mestra: Jasón y los argonautas (1963). El risc de modernitzar una pel· lícula de culte és que la nostàlgia associada amb l’obra original tingui més força que tots els flamants efectes digitals. Així s’entén que s’hagin obrat canvis importants en el guió i la construcció dels personatges. El nou Perseu segueix sent una mica arrogant, característica principal de l’heroi, però les seves motivacions han variat per caure en la típica venjança. Això, però, no és novetat. El principal problema dels herois mítics és que el seu comportament no es correspon amb una construcció psicològica del personatge. Els antics grecs ja van adaptar els mites amb tragèdies que ens mostren versions més humanes i realistes dels herois. És clar que una cosa és explorar diferents aspectes d’un mite i l’altre és eliminar-ho pràcticament tot per deixar només un grapat de situacions més o menys lligades entre elles. El públic objectiu, per descomptat, són els adolescents àvids d’acció i focs d’artifici (la versió en 3D, a sobre, s’ha fet a corre-cuita per treure’n més benefici). Pura superficialitat, no hi ha res més, i tampoc em sorprèn amb Leterrier a la direcció, totalment incapaç de fer interessants ni tan sols els poderosos déus grecs. Diego Castañeda diegocritico@gmail.com


En cartellera 19

Pol. Ind. BUVISA C/ Indústria, nau 12 · Teià Tel. 93 555 48 18 Fax: 93 540 95 57 info@bagues.ws

www.bagues.ws

TREBALLS EN FERRO, ALUMINI, INOX.

El súper canguro (EUA)

Comèdia d’acció. Durada: 94 min El súper espia secret de la CIA, Bob Ho, decideix abandonar la carrera del món de l’espionatge per posar seny amb la seva xicota, Gillian. Però abans que Gillian accepti casar-se, té una darrera missió: guanyar-se l’aprovació dels seus tres fills. De sobte, Gillian es veu obligada a sortir de la ciutat i Bob s’ofereix voluntari per ocupar-se dels nens, amb la intenció de guanyar la seva confiança. Però quan un d’ells, per error, descarrega una fórmula d’alt secret al seu ordinador, es veuen amenaçats per un terrorista rus.

Que se mueran los feos

NAIRAC

Reformes i rehabilitacions Pressupo

st gratuït

617 862

840

www.megacine.eu www.megacine.eu

nairaconst@yahoo.es www.nairac.es

Reformes en general Rehabilitació integral d’edificis Departament tècnic Assegurança d’obres de 600.000 €

(Espanya) Comèdia. Durada: 109 min Eliseo és lleig, coix i solter. No coneix l’amor i encara no ha trobat la dona de la seva vida, ell pensa que el pitjor encara li ha d’arribar. Nati també és lletja, li manca un pit i està separada. Va trobar l’home de la seva vida, però no coneix el veritable amor, però pensa que el millor encara li ha d’arribar. La mort de la mare d’Eliseo torna a creuar els seus camins després de 20 anys, per donar-los la darrera oportunitat d’enamorar-se.

MOTOS MOTOS JAB, S.L. · Rda. Sant Oleguer, 110, Mataró Tel. 902 734 881 · motosjab@motosjab.com · www.motosjab.com

MOTOS JAB, S.L.

Concessionari oficial:


20 La claueta

ARGENTONA

Dia Internacional de la Dansa

a les 17.30 h, lectura del Manifest del Dia Internacional de la Dansa 2010. A les 17.45 h, taller de dansa creativa, per a nens i nenes de 4 a 8 anys. A les 18.45 h, taller de dansa, per a nens i nenes de 9 a 12 anys. De 20 a 21 h, classe oberta de tai-txi, per a totes les edats. Lloc: pl. Nova.

Dj. dia 29 d’abril

Cinema

Ds. 1 i dg. 2 de maig a les 17.30 h,

Tiana y el sapo. Lloc: Centre Parroquial. C/ Bernat de Riudemeia, 4.

BADALONA Festa Major

Ds. 1 de maig a les 10 h, plantada

del Dimoni i inici de la plantada de dimonis infantils a la platja.

CABRILS

Actes infantils de Festa Major

a les 20.30 h, disco infantil amb el grup Soliar. Pro-viatge fi de curs dels alumnes de 6è de l’Escola l’Olivera. Lloc: CC La Fàbrica. C/ Domènec Carles, 21. Ds. 1 de maig a les 17 h, Parc infantil de Festa Major. Tota una tarda per gaudir d’inflables, llits elàstics, toro mecànic, quads... Lloc: aparcament dels Horts de les monges. Dv. 30 d’abril

a les 11 h, esmorzar popular amb xocolata per a tothom a la pl. dels Motius. A les 12 h, Trobada de Gegants 2010. Cercavila des de la pl. dels Motius pels carrers del poble i ballada final a la pl. de l’Església. A les 16 h, Fira de Primavera de l’AE Montcabrer amb tallers, pont de mico, jocs... Per gaudir amb la família! Lloc: Horts de Santa Creu. Dl. 3 de maig a les 18 h, espectacle: La festa dels més tumàcat, a càrrec de la cia + Tumàcat. Lloc: Sala “La Concòrdia”. Dg. 2 de maig

EL MASNOU

L’hora del conte

a les 18 h, El bosc dels embolics. A càrrec de l’alumnat de segon curs del cicle formatiu de grau superior d’educació infantil de l’IES Maremar del Masnou, que representaran el conte. Adreçat a infants de 2 a 7 anys. Preu: gratuït. Lloc: sala de Conferències, ubicada a la primera planta de l’Edifici Centre. Dv. 30 d’abril

MATARÓ

L’hora del conte

Dj. 29 d’abril a les 17.30 h, Chevalier Auguste Dupin i la carta robada. Lloc: Biblioteca Caixa Laietana. C/ d’en Pujol, 19-25. Dt. 4 de maig a les 18 h, El be negre amb potes rosses, de Roser Capdevila. La folla història del Titot, un be negre amb

Llibreria - Papereria Joguines i regal infantil Servei de material escolar a centres educatius i material d’oficina per a empreses.

C/ Emília Carles, 34 · 08348 CABRILS · Tel. 93 753 31 67 · 659 94 25 03

potes rosses, que no vol formar part del menú d’una costellada i s’escapa. Però per sobreviure ha de donar la seva llana negra. A càrrec de Montse Margalef. Lloc: Biblioteca Pública Pompeu Fabra. Pl. Occitània, s/n. Dc. 5 de maig a les 18 h, El peix irisat viatja al fons de l’oceà. Lloc: Llibreria Robafaves. C/ Nou, 9. Dj. 6 de maig a les 17.30 h, Secret, secret! Lloc: Biblioteca Caixa Laietana. C/ d’en Pujol, 19-25.

PREMIÀ DE DALT Cinema

Dg. 2 de maig a les 18 h, cinema

infantil en català: Wallace and Gromit. La maledicció de les verdures. Lloc: Teatre de la SC Sant Jaume. Riera de Premià, 147.

L’hora del conte

Dc. 5 de maig a les 18 h, hora del conte a càrrec d’Albert Estengre. Lloc: Biblioteca Jaume Perich. Can Figueres.

TIANA

L’hora del conte

Dj. 29 d’abril a les 18 h Llegendes d’ací i d’allà, amb Marta Quer. Aquesta última setmana del mes d’abril viatjarem ací i allà, coneixerem històries d’arreu del país, increïbles, divertides, misterioses... Dj. 6 de maig a les 18 h, Contes per llepar-se els dits, amb Violeta Avilés. Cuina i literatura van agafades de la mà i, ara com ara, cada vegada més. Tenim llibres que parlen de cuina, amb foc o sense, de receptes i de plats ben curiosos. Ambdues són a la Biblioteca Can Baratau. C/ Lola Anglada, 10.


La claueta 21

TEIÀ

L’hora del conte

a les 18 h, Gent de Teià explica contes. Contes i cançons amb Roger Canals. Per a infants de 4 a 8 anys. A continuació, dibuixarem. Lloc: Biblioteca Can Llaurador. Av. José Roca Suárez-Llanos, 40. Dt. 4 de maig

VILASSAR DE DALT Festa Major

d’11 a 17 h, parc infantil amb inflables. Ds. 1 de maig a les 9.30 h, tradicional XXVIII Trobada de gegants. A les 10.30 h, taller d’estampació de samarretes. Estampeu-vos-la per 1 €. Tot al parc de Can Rafart. A les 12 h, cercavila de gegants i a les 13.30 h, ballada a la pl. de la Vila. A les 21.30 h, correfoc infantil a càrrec de Diablons Anònims. Des de la placeta Barberà fins a la pl. de la Vila. Dv. 30 d’abril

VILASSAR DE MAR

BUSQUEM

MECÀNIC

C/ La Vela, 14 - 08348 Cabrils Obert de 10 a 14 i 17 a 20.30 h. (dl. matí tancat) · Tel. 93 753 72 17 www.tribikefactory.com tribikefactory@hotmail.com

Més de 650 m2 d’exposició

EL NOU ESPAI CICLISTA DEL MARESME Portant aquest anunci et farem el 15% end’hivern tota la roba d’hivern 30% de descompte en dte. roba

NOU SERVEI DE LLOGUER DE BICICLETES DE CARRETERA

Pintada infantil

Dg. 2 de maig a les 12 h, 1a. pintada infantil de primavera de testos de terrissa amb temàtica floral. Lloc: entre la pl. de l’Ajuntament i c/ Sant Pau.

Escola bressol

preinscripcions a l’Escola Bressol Municipal. Informació al mateix centre a l’av. Eduard Ferrés, 168.

Del 3 al 15 de maig,

Pol. Ind. Els Garrofers C/ Volta dels Garrofers, 70 08340 Vilassar de Mar Tel. 93 754 17 13 www.makrobike.com


22 Bellesa i salut

Farmàcies

Meditació i ciència

El Masnou

dret, que és el que està lligat a les emocions i a l’atenció. Gràcies a aquests estudis s’estan demostrant els beneficis que té la meditació com: ŒŒDisminució de l’estrès, l’angoixa, la tendència a la còlera, també disminueix el risc de Ciència i meditació són dues recaiguda en episodis de demaneres diferents d’investigar pressió greu la realitat i tenen com a objectiu comú el coneixement. Ambdues ŒŒReforçament del sistema immunitari, increment de les utilitzen mètodes d’observació emocions positives i de la empírica (els resultats que capacitat d’atenció obtenen són repetibles i contrastables) i estan disposades ŒŒAfavoriment de la disminució a canviar les seves tesis si es de la tensió arterial en individemostra que és necessari. dus hipertensos i una acceleració en el guariment de la Actualment, la ciència comença psoriasi. a investigar què passa al cervell mentre meditem. S’ha compro- ŒŒCapacitat de transformació interior vat en experiments científics ŒŒConeixement més exacte de que el cervell dels meditadors la manera de funcionar de la experts entra en el que es diu ment (autoconeixement) estat gamma, on l’activitat del cervell és la més petita obserŒŒPercepció més justa de la revada en persones sanes. En alitat aquest estat s’activa l’hemisferi El Taller de Ioga Malgrat que en un principi ciència i meditació semblin dos mons oposats, tenen punts en comú interessants. De fet, la meditació té molt de científica i el científic té moltes qualitats que desenvolupa la meditació.

El taller de ioga Ioga i salut activa per al teu benestar

Benestar, salut i pau

Divendres 30: Dissabte 1: Diumenge 2: Dilluns 3: Dimarts 4: Dimecres 5: Dijous 6:

Dominguez Dominguez Dominguez Ocata Aymar Fabregas Viayna

93 555 59 36 93 555 59 36 93 555 59 36 93 555 33 08 93 555 03 8 93 555 19 79 93 555 04 03

Informació torns de guàrdies (contestador):

93 555 33 08 · 93 555 04 03

Premià de Mar Divendres 30: Dissabte 1: Diumenge 2: Dilluns 3: Dimarts 4: Dimecres 5: Dijous 6:

P. Viayna Gaza Gaza Pueyo Buenache G. Rossell Barniol

93 751 70 03 93 751 58 00 93 751 58 00 93 752 90 42 93 752 04 88 93 754 76 66 93 751 04 44

E. Viayna: obert diàriament de 9 a 22 h P. Viayna: obert diàriament de 9 a 22 h Guàrdies diürnes (de 9 h a 22 h) Guàrdies nocturnes (a partir de les 22 h)

Vilassar de Mar Divendres 30: Dissabte 1: Diumenge 2: Dilluns 3: Dimarts 4: Dimecres 5: Dijous 6:

Altirriba G. M. Roca M. Roca Altirriba P. Roca 1904 Almera Altirriba G.

93 750 69 53 93 759 39 93 93 759 39 93 93 759 59 58 93 759 09 39 93 759 09 41 93 750 69 53

Urgències nocturnes. Policia Local: 93 754 10 20 de les 11 del nit fins a les 9 del matí

Altres poblacions Alella Bernal (c/ Masnou) R. Gómez Martínez Solé

93 540 03 83 93 555 16 08 93 540 23 42

Argentona Sindreu Martí

93 797 14 00 93 797 12 62

Cabrera de Mar M.P. Machado Pla de L’Avellà (diürnes)

93 795 05 48 93 750 01 05

Cabrils Mena

93 753 24 55

Premià de Dalt J. G. Vidal M. Martínez

93 751 32 90 93 751 01 19

Teià J. Muñoz

93 555 35 18

Vilassar de Dalt www.tallerdeiogapremia.cat C/ Dr. Fleming, 22 · 08330 Premià de Mar · Tel. 93 751 33 25

A. Brassó A. Sánchez Juve Saumell

93 753 08 03 93 753 07 99 93 750 87 35

Vallromanes Farmàcia Fava

93 572 90 80


Breus 23

Kundalini ioga És una tècnica que sintetitza totes les variants del ioga i entre altres coses, incrementa l’energia vital de tots els òrgans del cos, ajuda a prevenir tensions i eliminar l’estrès, afavoreix el sistema immunològic, nerviós i endocrí i flexibilitza la columna.

OFERTAS EN: Cavitación + presoterapia Tratamientos faciales Maquillaje para novias vilassar@d-pilate.com · www. d-pilate.com C/ Narcís Monturiol, 59-69, local 4 · Vilassar de Mar · Tel. 93 759 85 21

FARMÀCIA ROCA 1904

NOU HORARI 12 hores De dl. a dv. de 9 a 21 h Ds. de 9 a 14 h (excepte festius) farmaciaroca1904@hotmail.com C/ Montserrat, 1 · Vilassar de Mar Tel. 93 759 09 39

FARMÀCIA

ESPAI INTERIOR Institut de Ioga Integral

MONTSERRAT UMBERT Fórmules magistrals

des de 1997

L‛aventura de descobrir i habitar el cos

Homeopatia

Horaris: De 9 a 13.30 h de 16.30 a 20 h

Tel. 93 750 05 69

C/ Ronda Vilassar, 2. Vilassar de Mar

Tai-txi

Meditació

Ioga

St. Guillem, 14 · Vilassar de Mar Tel. 625 021 928 www.institutdeiogaintegral.com

Kundalini és l’energia sobre la qual treballa el ioga; aquesta energia es desprèn de la base de la columna vertebral i, al seu pas, va obrint tots els txakres, de manera que guareix i aporta més salut, harmonitzant i elevant la consciència de qui el practica. El ioga kundalini combina exercicis físics (asanes) i tècniques respiratòries (pranayames) en una seqüència de moviments combinats, relaxació, meditació i cant de mantres (treballs amb la vibració i el ritme del so). El símbol d’aquest tipus de ioga és una serp cargolada, i els especialistes afirmen que això és causat perquè, quan la serp es desperta, ressorgeix una energia que tots portem; una energia de reserva que es troba a la base de la columna i una vegada aquesta energia es desperta, la va recorrent tota, despertant els txakres i això provoca una integració de tota la consciència, des de la més baixa a la més alta. Va ser el iogui Bhajan que al voltant de l’any 1969 va decidir treure la ciència del kundalini de l’Índia i portar-la a Occident.


Bellesa i salut 25

1r. centre de ioga kundalini del Maresme

El pa, un aliment naturalment sa A la cultura mediterrània, el pa ha estat sempre un aliment bàsic de l’alimentació. Forma part del grup d’aliments farinosos, juntament amb la pasta, l’arròs, els tubercles i els llegums, que ens aporten hidrats de carboni i, com a conseqüència, energia. És el nostre combustible, no només quan hem de fer una activitat física, sinó que també intel·lectual. Els hidrats de carboni són, doncs, la principal font d’energia per a nosaltres. El pa és un aliment sa per naturalesa i, per tant, el seu consum és sovint recomanat pels experts en nutrició per al seu consum diari. A més a més, el pa, especialment el de llavors, és una font important de fibra, substància que facilita el trànsit intestinal i que permet regular el colesterol. El consum de pa resulta especialment recomanable en l’època de creixement. Contràriament a allò que se sol pensar, però, el pa no és un aliment especialment calòric, tot i que els seus acompanyants faciliten que la ingesta de calories sigui superior. Des d’un punt de vista nutritiu, a banda de l’aportació d’hidrats de carboni i de fibra, el pa també aporta minerals, especialment ferro, magnesi i potassi; a més de vitamines del grup B1, B2 i B6. També conté proteïnes, tot i que en unes quantitats poc destacables. Comparant un menú sense pa amb un altre que el contingui en tots els àpats, el segon sempre tindrà una millor qualitat nutricional. ACPG

4t. aniversari Ioga per a totes les edats Fem grups específics Taller de joc i ioga per a nens Dissabtes temàtics de 10 a 13 h Prat de la Riba, 19 (davant baixador Ocata) el Masnou 93 540 93 15 · 675 580 800 www.niuioga.com · info@niuioga.com

Us convidem a una classe gratuïta per provar...

NOVETAT! Cavitació estable

Estètica avançada

Comprova la triple acció: redueix, modela i reafirma totes les zones del teu cos que necessitis, al mateix temps.

Passeig Montserrat, 28, baixos Pla de l’Avellà · Cabrera de Mar · Tel. 93 759 87 85


27 En concert

Los Cometas acústic

Des de l’Argentina ens arriba el so de Los Cometas, que ens presenten en acústic el seu darrer treball. Amb Rafa Cara a la veu i guitarra descobrim influències de Charly García o pinzellades Rollingas amb un vessant pop rock tipus Soda Stereo o el mateix Calamaro. Diuen que les comparacions sovint són odioses, així que per tenir una opinió pròpia podreu escoltar l’essència de Los Cometas el proper dijous 29 al Restaurant Tenas dintre el seu cicle de Nits Acústiques.

Restaurant Tenas. Cabrils. Dj. 29 d’abril. 21.30 h.

Task Forcefull & Say How hip-hop

Task Forcefull i el grup Say How (MC i DJ) membres del Basto Rap Clan, aprofitaran aquest dijous per provar en directe temes de les seves maquetes.

Sala Petita Clap. Mataró. Dj. 29 d’abril. 22 h. Gratuït.

Hotel Cochambre pop

Els grums de l’Hotel Cochambre, un hotel sense cap estrella, interpreten els millors temes de les estrelles del pop que es van allotjar a les instal·lacions d’aquest hotel. La banda toca les millors cançons d’artistes com Tom Jones, Sabina, Alejandro Sanz...

Piano Blau. Granollers. Dv. 30 d’abril. 00.30 h.

r Jolly Jumpe

Jolly Jumper rock

Jolly Jumper és el nou grup de rock’n’roll nacional que neix de la unió de joves músics procedents de l’àrea de Barcelona. Conscients del panorama musical actual, Jolly Jumper rejoveneix el rock’n’roll combinant el so autèntic de sempre amb les tendències actuals. Amb energia i talent i una presència escènica imponent, Jolly Jumper irromp en el panorama musical per agradar i fer gaudir de la bona música amb un directe potent i optimista.

Els Genis. Badalona. Dv. 30 d’abril. 22.30 h. 3 €.

mbre

Hotel Cocha

AU TO E S C O L E S Pretigi i confiança

Informa’t i ho comprovaràs

Últims mesos per treure’t la llicència de ciclomotor als 14 anys Motxilla d’obsequi en matricular-te

Pl. Espanya, 10-1, Mataró · 93 755 40 88 · info@autoescolesbeltran.com · www.autoescolesbeltran.com

Menú diari Menú cap de setmana 25 € Calçotades Terrassa

(per a àpats, vermuts i aperitius)

Telèfon: 93 753 80 90 Passatge dels Horts, s/n 08348 · CABRILS www.salipebre.es


28 En concert

Manducada

mestissatge La Manducada et porta la música dels barris a l’escenari. La diversitat musical és un altre any la protagonista, 6 hores de música en directe a ritme de rumba, reggae, latin, samba, flamenc, fusió i mestissatge. Amb els grups: Momem V-VX & La Banda Tarumba (flamenc fusió/Mataró) + Microguagua BondiMonkeytour 2010 (reggae/Barcelona) + Manduca + Taranto (mestissatge latin/Cabrera de Mar) + Jaleo Real (rumba fusió/ Barcelona).

Envelat. Cabrera de Mar. Ds. 1 de maig. 18.30 h. Ant. 5 € i taq. 8 €.

Nueva Vulcano + Alado Sincera pop, punk

Des de Barcelona ens arriben aquests grups, amb les guitarres ben esmolades. Ens presentaran els seus respectius nous discs. Alado Sincera porta tres discs ja publicats, amb els dos primers va recollir molt bones crítiques però ha estat el darrer treball el que els ha ajudat a consolidarse. Les seves influències van des de Sonic Youth a Broken Social, passant per Fugazi o Yo la tengo. Nueva Vulcano, grup de culte barceloní, presenta el seu tercer disc d’estudi, Los Peces de Colores, editat per Bcore. Lletres pròpies escrites per algú que no sap imitar la resta i s’inventa el seu propi llenguatge, guitarres brutes i a vegades tímides, arranjaments de baix monumentals i una bateria posseïda pel diable, conformen un conjunt sonor que no es presta a confusió.

Sala Petita Clap. Mataró. Ds. 1 de maig. 22 h. Ant. 8 € i taq. 10 €.

Gil Scott Heron jazz, soul

Gil Scott Heron és per a la majoria un gran especialista de la música negra, un dels pares de l’spoken word (“poesia oral”) i el precursor en l’escena hip-hop del rap i de l’slam. The Bottle, el seu èxit més rotund, evoca el dany ocasionat per l’alcohol. El jazz, el soul i el funk donen ritme a les seves produccions… I aquesta veu, calenta i captivadora, com en Inner City Blues o Is That Jazz?

Sala Bikini. Barcelona. Dt. 4 de maig. 21.30 h. Ant. 32 € i taq. 35 €.

Los Cometas + Para*Normales indie

Los Cometas practiquen un pop rock amb influències indie, amb temes propis en castellà. Para*normales, la tardor de 2007, decidiren crear aquest projecte, amb la intenció d’emular tendències eclèctiques amb certes connexions emocionals i elèctriques.

Sala Petita Clap. Mataró. Dj. 6 de maig. 22 h. Gratuït.

Elisabeth Raspall Quartet jazz

Concert Plujazz d’Elisabeth Raspall Quartet dins el cinquè cicle de Nits de Jazz. rtet aspall Qua Elisabeth R

Sala Casal Aliança. Mataró. Dj. 6 de maig. 21 h. 12 €.


Más de 250 marcas de

Toda clase de cervezas

artesanales catalanas

30 países del mundo

Novetats discogràfiques 29

C/ Santa Madrona, 4 / Alella (Barcelona) - Tel. 93 555 18 50

Pignoise

Año Zero

RESTAURANT AMB TERRASSA

RESTAURANT

Año Zero és el sisè àlbum de Pignoise, amb el qual comencen una nova etapa discogràfica amb Sony Music.

pop rock 27/04/2010

MENÚ DIARI I MENÚ CAP DE SETMANA INFORMACIÓ: 93 791 91 70 · DOSRIUS · www.classic-restaurant.com

AUTOESCOLA FRAM Nou sistema d’ensenyament Resultats garantits

Treu-te la teòrica en 3 setmanes! www.autoescolesfram.cat C/ Sta. Eugènia, 55 / 08340 Vilassar de Mar. Tel. 93 759 69 16 C/ Rep. Dominicana, 38 / 08304 Mataró. Tel. 93 180 80 08

Automòbils

RIJOR, sl

Servei oficial al Masnou, Alella i Teià

Diego Torres Distinto

Guapa és l’avançament de l’àlbum de Diego Torres per al 2010, Distinto. Un tema compost amb Noel Schajris (Sin Bandera) i amb la producció de Rafa Arcaute. Amb un videoclip dirigit per Jorge Caterbona.

pop rock 04/05/2010

En cas de sinistre ens encarreguem de gestionar els tràmits amb totes les companyies A més disposem de VEHICLE DE CORTESIA

PREMIEM LA TEVA FIDELITAT AMB EXCLUSIUS DESCOMPTES PER AJUDAR-TE A MANTENIR EL TEU OPEL SEMPRE PERFECTE EDAT DEL TEU VEHICLE

DESCOMPTE EN PECES I OPERACIONS TALLER MECÀNIC

+ 4 anys + 5 anys + 6 anys + 7 anys

10 % 15 % 15 % 20 %

DESCOMPTE EN MÀ D’OBRA

10 %

República Argentina, 29 (Edifici Kennedy) · El Masnou · Tel. 93 540 42 05


Horòscop

31

Aries

Tauro

Se aproximan tiempos mejores para tí. Se acerca un periodo de calma. Posible llegada de una cantidad de dinero. Momento físico óptimo. Iniciarás el día con bríos renovados.

Atraviesas por un momento óptimo en cuanto a tu estado de ánimo, y lo contagiarás a los demás. Es momento para poner en práctica esa inversión que venías madurando.

(21 de marzo al 20 de abril)

(21 de abril al 21 de mayo)

Géminis

Cáncer

Quizá necesites pasar más tiempo con tu pareja. Si careces de ella, intenta salir más con tus amistades, puedes llevarte una sorpresa. Puede llegarte una oferta de trabajo.

Momento óptimo en tu relación de pareja. Si no la tienes las oportunidades de encontrarla son evidentes. Situación tranquila en lo económico. El ejercicio físico te relajará.

Leo

Virgo

Tu pareja necesita más atención por tu parte. No te agobies, existe mucha gente a tu alrededor que te aprecia y estaría dispuesta a ayudarte. Necesitas horas de sueño.

Si aumentas tu participación en actividades sociales puedes conocer a alguien que será muy importante para tí. Pueden presentarse ciertas complicaciones en el trabajo.

Libra

Escorpión

Romance pasajero a la vista. Alguno de tus compañeros de trabajo puede intentar jugártela. Es necesario ahorrar, se aproximan momentos difíciles. Mejoría en tu estado físico.

Es posible que conozcas a una persona muy especial para tí. Puede llegarte una suma de dinero inesperado. Buen momento en tus estudios. Ten cuidado con las caídas.

Sagitario

Capricornio

Tu innata simpatía y encanto te permitirán encontrar pareja. Es posible que recibas alguna oferta laboral. La excesiva actividad que registras últimamente puede pasarte factura.

Puedes pasar por momentos delicados con tu pareja por culpa de terceros. Dificultades monetarias. Los nervios puede que te hagan pasar alguna mala noche.

Acuario

Piscis

Si no tienes pareja este no es un buen momento para encontrarla. Controla tus gastos. Tu trabajo será bien valorado y apreciado en su justa valía. Óptimo momento de salud.

Conocerás a gente interesante si te prodigas más en las reuniones sociales. El egoismo puede afectar a las relaciones con tu pareja. No es buen momento para malgastar dinero.

(22 de mayo al 21 de junio)

(24 de julio al 23 de agosto)

(24 de sept. al 23 de octubre)

(23 de nov. al 22 de diciembre)

(21 de enero al 19 de febrero)

(22 de junio al 23 de julio)

(24 de agosto al 23 de sept.)

(24 de oct. al 22 de noviembre)

(23 de diciem. al 20 de enero)

(20 de febrero al 20 de marzo)

ESPECIAL GRUPS Sopars de dilluns a divendres aniversaris, festes privades, sopars d’empresa, trobades... Sopar ball tots els dissabtes Obrim els diumenges Espai TAKE AWAY menjars per emportar Espai ESPORTS EN VIU gaudeix de la teva afició

Reserves tel. 93 572 81 00 Ctra. del Masnou a Granollers Km 8.5 Vallromanes www.mont-bell.es

Bloc

Gastronòmic

Cabrils

xeflis www.xeflis.cat


32 Restaurants

Alella

Cabrils

Cabrera ALELLA Àngel Guimerà , 18 93 555 10 45 restaurant 93 540 70 93 botiga Dimecres tancat

www.duranalella.com

La Nòria

restaurant Ctra. Vilassar de Mar - Argentona, km 3,5 08349 Cabrera de Mar / Tel. 93 750 24 64 restaurantclasic@hotmail.com

MenĂş diari de dimarts a divendres

Camí de Vilassar de Dalt, 15 ¡ CABRILS 93 750 81 95 ¡ 93 750 89 83

Canyamars

MenĂş laborables 13 â‚Ź (I.V.A. incl.)

Salón para grupos C/ Camí de Can Segarra, 26 - 30 ¡ 93 759 17 46 (Clos arqueològic Can Modolell) Cabrera de Mar

-ENJARCASOLĂŒ

Bar-restaurant

3ERVEIDEGUARDERIATALLER

¡ Cuina casolana ¡ Carn a la brasa ¡ Menú diari ¡ Menú de grup Riera Pral., 62 ¡ Tel. 93 555 91 12 ¡ ALELLA

www.xeflis.cat

"OTIGADEPRODUCTES ARTESANS

Cabrils

Restaurant

Plaça de l’EsglÊsia, 1 ¡ Canyamars Tel. 93 795 59 12 / 653 22 29 94

Cal Gras MENÚ DIARI 15 ₏ TERRASSA PER A APERITIUS SALONS PER A BODES Ctra. d’Alella a Granollers, km 5.200, s/n Pà rquing propi ¡ ALELLA

Tel. 93 555 13 62 www.masialavinya.com

Dimecres tancat excepte festius

Carns a la brasa ¡ cuina casolana varietat de peix ¡ menú per a grups Cabrils. C/ Cal Gras, 4 - ampli aparcament Tel. 93 753 19 53 ¡ 93 750 84 25

El Masnou

s-ENĂžDIARI s0LATETSDELMĂ˜N s!MANIDESIPASTES s0IZZESICARPACCIOS s0ASTISSOSCASOLANS

BAR - PIZZERIA C/ Dr. Corbera, 26 ¡ Alella ¡ Tel. 663 90 72 46

MenĂş diari casolĂ italiĂ  9,80 â‚Ź + IVA

• Cuina

catalanofrancesa

• Menú diari • Menú per a grups Av. Sant Mateu, 5-9, Can Magarola 08328 Alella Tel. 93 540 78 57 ¡ www.hotelportadalella.com

Rest. Hotel Tel. 93 753 19 02 BOTIGA Tel. 93 753 37 36 Cabrils A/e (e-mail): info@hostaldecabrils.cat

Cuina mediterrĂ nia 93 7538398 - www.tenas.cat

Torrent Roig, 9 - tenas@tenas.cat

Tel. 93 555 77 03 Port Esportiu del Masnou, local 74-75 08320 el Masnou (Barcelona)


Restaurants 33

Mataró

Teià

Vilassar de Mar

CUINA DE MERCAT - Tancat dilluns Plaça Sant Jaume, 5-6 TEIÀ

Te l . 9 3 5 4 0 0 4 2 3

des de 1999

C/ Joan Fuster, 2-8 / MATARÓ

Tel. reserves 93 758 68 37

Vilassar de Dalt

Premià de Dalt Premià de Dalt · 93 752 37 59

RESTAURANT Menú diari laborables i servei a la carta s Cargols a la llauna i paelles s Carns a la brasa i cuina de mercat

C/ Àngel Guimerà, 41 - 08339 VILASSAR DE DALT Tel. 93 753 29 16

UÊDivendres i dissabte també obert a la nit UÊDijous tancat s Pàrquing propi

La innovació de la tradició www.elterral.cat 93 750 69 15

Carrer Sant Joan, 46 - (davant de l'església)

Vilassar de Mar

RESTAURANT

PALOMARES

ESPECIALITAT EN PEIX I MARISC

N-II encreuament ctra. Argentona Tel. 93 759 32 34 - VILASSAR DE MAR

Premià de Mar 93 754 86 67

Camí del Mig, s/n · Premià de Mar Servicio de menú y carta · Barbacoa de leña · Especialidad en paellas

Has de cuinar i no saps què fer?

www.laclaudigital.cat RESTAURANT

Ctra. N-II - Premià de Mar Tel. 93 752 21 81

!

Calçotades Obert: · Divendres · Dissabtes · Diumenges · Festius

Masia Cal Senyor, s/n Vilassar de Dalt · Tel. 93 753 21 60

SANT SALVADOR Joan Prim 90-92 · Premià de Mar Tel. 93 752 23 00

Especialitat en carns a la brasa, cargols a la llauna en plena natura.

menú cap de setmana 22 €

Tel. 93 753 17 03 · Vilassar de Dalt

A la secció La cuina hi trobaràs totes les receptes. Des de les més fàcils a les més elaborades. Receptes de particulars i de restauradors de la comarca classificades per entrants, carns, peixos i postres. Tu tries!


34 Dossier del detectiu

Informàtica forense El constant progrés tecnològic que experimenta la societat, suposa una evolució en les formes de delinquir, de manera que es diversifiquen els delictes tradicionals i neixen de nous actes il·lícits. Partint d’aquesta complexa situació i agafant com a referència el Conveni de Ciberdelinqüència del Consell d’Europa, podem definir els delictes informàtics com: “Els actes dirigits contra la confidencialitat, la integritat i la disponibilitat dels sistemes informàtics, xarxes i dades informàtiques, així com l’abús d’aquests sistemes, xarxes i dades”. CARACTERÍSTIQUES PRINCIPALS

Són delictes difícils de demostrar, ja que en molts casos, és complicat trobarne les proves. Són actes que es poden dur a terme de manera ràpida i senzilla. Són actes que tendeixen a evolucionar.

delictes d’estafa a través de la manipulació de dades o programes per a l’obtenció d’un guany econòmic il·lícit.

Classificació segons la pàgina de la Brigada d’Investigación Tecnológica de la Policia Nacional Espanyola (www.policia.es/bit/index.htm)

Frau informàtic:

Atacs contra el dret a la intimitat: delicte de descobriment i

Amenaces

revelació de secrets mitjançant l’apoderament i difusió de dades reservades registrades en fitxes o suports. Infraccions a la Propietat Intel·lectual a través de la protecció dels drets d’autor: especial-

ment la còpia no autoritzada de programes i tinença de mitjans per suprimir els dispositius utilitzats per protegir aquests programes. Falsedats: extensió de la falsificació de moneda a les targetes de crèdit i dèbit. Fabricació o tinença de programes d’ordinador per a la comissió de delictes de falsificació. Sabotatges informàtics: delicte de danys mitjançant la destrucció o alteració de dades, programes o documents electrònics continguts en xarxes o sistemes informàtics.

Calúmnies i injúries Pornografia infantil

ACTUACIÓ

El detectiu realitza una anàlisi exhaustiva dels equips informàtics, especialment de les unitats d’emmagatzemament de dades a la recerca de tots aquells elements que puguin constituir prova o evidència electrònica en el cas en qüestió. Aquesta actuació (sempre respectant la legalitat en les formes), es realitza de manera manual o bé a través de complexos programes espia que s’han instal·lat anteriorment.

Collett detectius Llic. of. núm. 668 www.collett-detectives.com


www.materialshoms.cat

materials per a la decoració

Nova exposició, tot tipus de materials per a la construcció i la reforma, totes les novetats, gran secció de ceràmica, pedra natural, parquet, sanitaris, cuines, aixetes, mampares i electrodomèstics...

Exposició de material de decoració Escultor Llimona, 9 · Alella I Tel. 93 540 37 69 Magatzem de material per a la construcció Joan XXIII, Camí d’Alella · El Masnou I Tel. 93 555 81 56

dilluns dimarts dimecres dijous divendres dissabte diumenge

19 20 21 22 23 24 25

74337 72309 01438 19436 07279 35818 04233

7/39

el cupón

Magatzem i oficina a Alella Riera Principal, 48-50 · Alella I Tel. 93 555 97 53

Tenemos la llave de su casa... y un sinfín de llaves más, incluso la llave de control remoto para abrir su puerta a distancia. Exposición y Venta: Fortuny, 17 · Tel. 93 755 43 20 (4 líneas) · Fax 93 790 11 61 · MATARÓ

dijous 22 04 - 06 - 07 - 08 - 17 - 33 - 34 - R 3

diumenge 25 02 - 03 - 04 - 08 - 10 - 26 - 29 - R 9

El mago de las Puertas Automáticas


Breus

37

Rehabilitación al estilo zen En nuestra sociedad actual, el estrés y el ajetreo es lo que reina. Cada vez más buscamos calma y tranquilidad en nuestras horas libres y en nuestros momentos de descanso. En las tareas cotidianas podemos encontrar el placer y el bienestar que tanto añoramos y preciamos, para ello es preciso que nuestro hogar reúna unas condiciones óptimas de bienestar. A la hora de rehabilitar y decorar nuestro hogar hemos de tener en cuenta que necesitamos encontrar paz y tranquilidad, ya que es nuestro espacio de descanso. En el momento que abrimos la puerta de nuestra casa, tenemos que cuidar el orden ya que

de manera inconsciente, el entorno que habitamos tiene una poderosa influencia en nuestra actividad diaria, puede afectar nuestro trabajo, nuestro estado de ánimo, nuestro sueño, etc. Desde HJAPÓN RESTAURA queremos ofrecer una nueva forma de fusionar la arquitectura y decoración occidental y la sencillez del estilo zen. La aplicación del estilo zen es una de las tendencias más vanguardistas del momento en Europa. Detrás de esta palabra se esconde el conocimiento de uno mismo por lo que no se acerca a ninguna religión y la búsqueda de sentido a la vida a través de la experiencia del cuerpo y la mente.

La rehabilitación y decoración zen huye del clasicismo y la excesiva ornamentación. Imponiéndose la armonía, la sencillez y el equilibrio. El color tiene mucha importancia en este estilo, colores neutros (beige, crudos, tierras) y ante todo el blanco son los más adecuados. Los materiales nobles tales como la piedra natural y la madera son tan importantes como la simplicidad de las líneas rectas en los diseños. Todo ello sin olvidar una iluminación sensual indirecta y unos aromas que creen una suave atmósfera. Yolanda Navarro yolanda@hjapon.com www.hjapon.com

HJAPÓN RESTAURA RESTAURACIÓ

REFORMES INTEGRALS

www.hjapon.com 627 469 694 · 637 820 186

hjapon@hjapon.com Amadeu I, 30 B · EL MASNOU

REHABILITACIONS INTEGRALS


Cerrajería

A. Morales, S.L.

38 Breus Especialistas en: · Rejas y puertas · Barandas · Estructuras metálicas · Montajes en acero inoxidable · Planchistería en general

Torrente Fontsana, 43, bajos (esquina c/ del Carmen) Premià de Mar · Tel. 93 752 21 39 · Móbil: 629 38 56 42

PINT. PARKET  Gran varietat de models de parquet  Especialista en fusta exterior  Treballs de pintura

SERVEI I QUALITAT AL MILLOR PREU, SENSE COMPETÈNCIA Tel. 669 18 64 12 · www.pintparket.es · info@pintparket.es

El paintball, aprovat pel Ple Municipal El projecte dels alumnes de 3r d’ESO de l’Escola Assís pel segon Ajuntament Jove de Premià de Mar va ser aprovat la setmana passada en un ple extraordinari de l’Ajuntament. El projecte, que prèviament havia estat votat en un plenari d’alumnes de quatre centres premianencs, que és un campionat de paintball, es desenvoluparà els dies 18, 19 i 20 de juliol i compta amb un pressupost de 6.032 €. Sis alumnes del centre, acompanyats de pares i professors, van projectar un power point amb les característiques del projecte. Abans de la presentació, el regidor de Joventut, Roger Montañola, va recordar als presents que l’objectiu de l’Ajuntament Jove és acostar la política a un sector d’edat que tradicionalment se sent aliè a aquest món, i va ressaltar la importància d’iniciatives com


OBRA NOVA Serveis a: Particulars I REFORMES: Comunitats · Empreses

aquesta en temps de desafecció cap a la política. Després de la presentació, tots els portaveus dels grups municipals van adreçar preguntes als ponents del projecte sobre qüestions com les entrades i sortides del recinte, la neteja, el suport logístic per part de l’Ajuntament o la política de preus. Acabat el torn de preguntes era el temps de les votacions: el Ple va aprovar el projecte per assentiment. Just abans, però, l’alcalde Miquel Buch va felicitar els alumnes guanyadors i també tots els alumnes dels centres premianencs que han participat en aquesta 2a edició de l’Ajuntament Jove. El campionat de paintball es farà a una instal·lació dels solars del port de Premià de Mar. El dia 18 serà gratuït per a tots els alumnes de 3r d’ESO, mentre que els dies 19 i 20 el preu de l’entrada serà de 2 €.

PROCONTEC EUROPE, S.L. CONSTRUCCIONS

Pressupostos sense compromís

Feines de: Paleta, fusteria d’alumini, electricitat, lampisteria, portes interiors, pintures, parquets, revestiments, falsos sostres, etc.

C/ Flos i Calcat, 52 · 08320 El Masnou · Tel. 93 540 60 57 · procontec@procontec.es

93 751 31 79 629 386 424 Lavadoras · Frigoríficos · Secadoras Lavavajillas · Hornos eléctricos · Congeladores Bares / restaurantes Botelleros

Vitrinas

Cubiteras

Cámaras

FONTANERÍA / LAMPISTERÍA Venta e instalación: Aire acondicionado Reparaciones garantizadas y bomba de calor

COMPRAMOS

Xavier Traïd Ràdio Premià de Mar

ORO

TU TIENDA DE 2ª MANO ‘A LO GRANDE’

Tel. 93 798 48 31 C/ Pablo Iglesias, 24 - MATARÓ POLÍGONO PLA D’EN BOET

Y TODO LO QUE NO UTILICES:

Informática, videojuegos, música, electrónica, telefonía, bricolaje, TV, deportes, pequeños electrodomésticos... ...¡¡Y SI QUIERES ANTES DE UN MES LO RECUPERAS OTRA VEZ!!

PORTES I AUTOMATISMES VENDA | REPARACIÓ | MANTENIMENT · Pressupostos personalitzats · Automatització de portes · Seguretat de pàrquings · Control via telèfon · Càmeres de vigilància, alarmes tècniques i de foc Tel. 678 08 43 17

·

+ de 30 anys fabricant i muntant portes

info@portesiautomatismes.com

·

www.portesiautomatismes.com


40 Maresme info

El Baix Maresme aposta pel SÍ amb la participació més alta de la comarca Teià supera el 30% de votants i Cabrera de Mar frega aquesta xifra en un context de resultats que no va passar del 20%. La consulta sobiranista que van fer el passat diumenge 25 d’abril prop de 200 pobles de tot Catalunya -la tercera onada- va comptar, a la comarca, amb la participació d’11 municipis. Tot i que els resultats generals de participació han estat baixos, a la nostra comarca i en especial al Baix Maresme, es valoren en clau molt positiva.

Com a incidència destacada de la comarca, a Calella, el Sí unànime a la independència de Catalunya dels votants va veure’s alterat i no es va poder saber amb exactitud perquè un atac informàtic al servidor de Decidim.cat va afectar el recompte final de vots.

Teià (30,92%), Sant Iscle (27,98%) i Cabrera de Mar (27,37%), fregant el 30% de participació sobre el cens de votants previst, lideren els millors resultats maresmencs. D’altra banda, un cop més, però aquesta vegada de manera més clara, la victòria aclaparadora del Sí (més d’un 93%) contrasta amb la davallada general de la participació.

• Teià va comptar amb 1.447 votants (30,92% del cens). 1.349 van ser Sí, 67 No, 29 en blanc i 2 vots van ser nuls.

Les consultes es van desenvolupar en un bon ambient i en nombrosos casos amb actes lúdics i la presència d’observadors internacionals en algunes localitats, com a Cabrera de Mar.

• A Sant Iscle de Valllata, van emetre els seu vot 291 persones (27,98% del cens). 275 van ser Sí, 8 No i 8 en blanc.

Observadors internacionals sards i d’Euskadi visitant el col·legi electoral de Cabrera de Mar

Les consultes van ser també festes populars

Persones de totes les edats van emetre el seu vot durant la jornada

• A Cabrera de Mar es van dipositar 1.025 vots (27,37% del cens previst). 954 Sí, 43 No i 28 en blanc.

Font de les dades: Decidim.cat.

El moment previ a l’escrutini durant el referèndum a Cabrera

Redacció La Clau · laclau@laclaudigital.com


Breus 41

Av. Joan XXIII, 34 cantonada Navarra (el Masnou)

Tel. 93 540 41 04 ▪ www.mondecor.es

GRANDES REBAJAS 40-60% DTO. También 10% dto. en todas nuestras instalaciones de parquet, toldos y cortinas. Hasta el 27 de febrero

PREUS DE FÀBRICA

100% de finançament en totes les compres

superiors a 399 € · Pintures · Tèxtil llar · Parquets

Súper oferta!

Premià de Mar · C. de la Mercè, 13-15 · 93 752 35 02 Cabrera de Mar · Pol. Ind. Les Corts · Camí del Mig, 104 · 93 756 60 60

Obertes les inscripcions al Campus de Futbol de Llavaneres El CF Escola Llavaneres organitza la segona edició del Campus de Futbol Sant Andreu de Llavaneres, que es farà del 5 al 23 de juliol. El Campus té com a objectiu fer gaudir d’aquest esport, també durant les vacances, als nens i les nenes que ho vulguin. La novetat d’aquest any és que el Campus s’amplia a tres setmanes; amb tot, les famílies poden optar per matricular el seu/la seva fill/a a una o a dues setmanes. L’horari del Campus serà de 9.30 del matí a 6 de la tarda, i inclourà a més del dinar -que se servirà a l’escola Sant Andreu- una hora diària de lleure a la Piscina Municipal. Més informació: 616 044 364, Carlos Romero 655 208 778, Xavi Grau

AIRE CONDICIONAT OM A D LO C A L E F A C C I Ó - B O M B A D E C A LBO RBIE NC VAE RRT E R

31 ANYS al seu servei

INSTAL·LACIONS PER A CADA NECESSITAT AL MILLOR PREU - Pressupostos en 24 hores - Finançament propi

SERVEI ASSISTÈNCIA PROPI

Tècnics especialitzats en: Reparació Manteniment Projectes

Camí Ral, 572 · MATARÓ · Tel. 93 757 49 43 · Fax 93 799 09 03

www.maresmesertec.com

info@maresmesertec.com


MUNTATGES EN FERRO Reixes, portes, escales i tot tipus de reparacions en ferro i acer inoxidable C/ Remences, 86 Pol. Industrial Vallveric · Mataró Tel./fax: 93 796 08 00 · 667 533 978 info@muntatgesenferro.com www. muntatgesenferro.com

42 Frases •• La alegría rejuvenece, la tristeza envejece. •• Lo que poco cuesta aún se estima menos. •• Quien abusa en comprar lo superfluo no tardará en verse obligado a vender lo necesario. •• El dinero siempre está ahí, sólo cambian los bolsillos. •• Cuando los ricos se hacen la guerra, son los pobres los que mueren. •• Hay personas que de sus riquezas no tienen más que el miedo a perderlas.

Agent col·laborador de

• Gas • Calefacció • Aire condicionat • Llum • Aigua • Parquet • Reformes de cuines i banys • Tancaments d’alumini • Energia solar • S.A.T. Columnes, cabines, banyeres d’hidromassatge. Oferta calefacció per 2.700 € (5 punts) Reparació/manteniment de tot tipus de calderes i escalfadors Pla RENOVE: substitució caldera mixta estanca Junkers 995 € + IVA

Tel. 93 750 97 41

Riera Salvet, 24-26 08339 Vilassar de Dalt reformas.santos@infonegocio.com www.reformassantos.com

•• Nadie sabe de lo que es capaz hasta que lo intenta. •• El llanto del heredero es una risa enmascarada. •• Es cosa notable que los que más hablan son los que menos tienen que decir •• Un partido es la locura de muchos en provecho de unos pocos. •• Gobernar con exceso es el mayor peligro para los gobiernos. •• Promesas, grandes promesas, son el alma de la propaganda. •• El mejor modo de vengar la injuria es no imitar al que la hizo. •• Los hombres ofenden antes al que aman que al que temen. •• La rapidez, que es una virtud, engendra un vicio, que es la prisa. •• La magia de la lengua, es el más peligroso de todos los encantos. •• Los castillos en el aire cuentan mucho de mantener. •• El temor de un mal futuro ha puesto a muchos en peligro.


Sèniors 43

Què és viure?

servi parket Renovem la seva llar en pocs dies i sense obres. Magatzem a l’engròs i detall DISTRIBUÏDOR OFICIAL

08349 - Camí del Mig, 25 Cabrera de Mar Tel. 93 759 01 64 / 625 059 011 comercial@serviparket.com

El compromís de Serviparket és satisfer el client oferint-li paviments de primera qualitat

• PARQUETS SINTÈTICS • PARQUETS DE FUSTA • REVESTIMENT D’ESCALES • TARIMES EXTERIORS • PÈRGOLES Un servei d’instal·lació garantit i el compliment dels pressupostos i terminis d’execució de les obres. www.serviparket.com

Pensión hipotecaria Si es mayor de 65 años y tiene una casa en propiedad le pagamos una PENSIÓN MENSUAL DE POR VIDA SIN RENUNCIAR A LA PROPIEDAD NI USTED NI SUS HEREDEROS

Reunificación de deudas pague hasta un 60% menos cada mes

info@negociamosporti.es www.negociamosporti.es

Ens trobem davant d’una societat desballestada que genera més problemes que solucions en menysprear el valor de l’esforç, que es pretén substituir per la superficialitat, el tant-se-me’n-fotisme i el consumisme. La pràctica del pensar és menystinguda, és massa feixuga, requereix una gran voluntat per ser exercitada. També passa el mateix amb les accions transformadores i constructives. Ens trobem en una societat en què la gent ni pensa, ni fa res per superar-se, simplement es deixa portar per la llei del mínim esforç, més pròpia de la vida simple i senzilla dels animals de menjar, dormir i reproduir-se. Aquesta renúncia a la condició humana d’assumir responsabilitats, realitzant accions per als altres que impliquen pensar, que a la vegada ens esperona per l’acció, acaba tenint un preu elevat, que cal pagar amb la compra d’antidepressius, la medicació més venuda a les farmàcies. També amb l’excessiva proliferació de llibres d’autoajuda i de teràpies de grup, amb les quals es cerca de forma simulada, la curació d’una malaltia greu amb aspirines. Cal admetre que viure no és fàcil, suposa acceptar amb dignitat el repte que planteja la vida, amb la seva càrrega d’adversitat i que sobreviure és trobar sentit als possibles sofriments però també a les alegries. En definitiva, què és viure? Viure significa assumir la responsabilitat de trobar la resposta correcta als problemes que ens planteja i acomplir les tasques que la vida ens assigna contínuament, utilitzant el valor de l’esforç, sense el qual tota la resta és mentida. Josep Aracil i Xarrié (Consell Sènior Premià de Mar) cspremia@eurosenior.es


Col. 2102

Admin. 4772

1458 Premià de Mar Pis impecable de 4 habitacions, bany, lavabo, cuina amb galeria, calefacció, finca amb ascensor. 276.240 € (45.962.470 ptes.)

1455 El Masnou Pis d’obra nova, 3 habitacions, 1 bany, terrassa de 50 m2 amb vistes al mar, 2 places pàrquing i traster. 329.400 € (54.807.548 ptes.)

1324 Badalona Dúplex impecable, 2 hab. (1 suite), estudi, 2 banys, terrassa 40 m2 amb vistes al mar, aparcament, traster. 367.400 € (61.130.216 ptes.)

1466 El Masnou Bell Resguard, pis 4 hab. (1 suite), 2 banys, cuina off., menjador extarior a balcó, zona com. a/piscina i tennis. 400.000 € (66.554.400 ptes.)

1328 El Masnou Dúplex obra nova, 3 hab. (1 suite), sala polivalent, jardí a/ mina d’aigua, porxo, pàrquing i traster, 2a línia mar. 440.000 € (73.209.840 ptes.)

1528 El Masnou Casa adoss. impec., 3 hab. (1 suite), estudi sort. terrassa, cuina office, menj. ext. a jardí, parq., a/c i vistes mar. 440.880 € (73.356.260 ptes.)

1417 Premià de Mar Casa poble reformada, 3 hab. (1 suite), golfes, menjador amb llar de foc i sortida a pati, nucli antic. 509.30 € (84.743.717 ptes.)

1181 Alella Coma Fosca Casa a 4 v., 2 plantes, 5 hab., jardí a/piscina, porxo, menjador a/llar de foc, espectaculars vtes. mar. 565.360 € (94.067.990 ptes.)

1514 El Masnou Casa poble 2a línia, 9 hab. dobl., estudi, s. estar a/llar foc, cuina off., jdí. 222 m2, 2 tsses., ben conserv. 890.000 € (148.083.540 ptes.)

EL MASNOU: c/ Sant Miquel, 23 · 93 555 69 03 · www.meslloc.com


Col. 2102

Admin. 4772

VENDES PISOS 1531 El Masnou Pis de 2 habitacions, 1 bany, orientat al mar, tot exterior, situat a prop de la platja i de l’estació.179.700 € (29.899.565 ptes.) 1513 El Masnou Pis tot exterior i cantoner, 3 habitacions dobles, 1 bany, 2 balcons, calefacció, vistes al mar. 240.000 € (39.932.640 ptes.) 1488 El Masnou Pis impecable de 4 habitacions, bany amb hidromassatge, lavabo amb dutxa, menjador exterior sortida a terrassa amb vistes al mar, calefacció, parquet. 275.000 € (45.756.150 ptes.) 1500 Badalona Pis situat al centre de Badalona, 3 habitacions, 1 bany, galeria, calefacció, finca amb ascensor, per entrarhi a viure. 260.000 € (43.260.360 ptes.) 1457 El Masnou Pis de 4 habitacions, bany, lavabo, menjador exterior a terrassa de 15 m2 amb vistes al mar, zona molt tranquil·la. 267.500 € (44.508.255 ptes.) 1509 El Masnou Pis totalment reformat, 3 habitacions, 1 bany, calefacció, ascensor, tot exterior, zona comunitària amb piscina. 287.400 € (47.819.336 ptes.) 1429 El Masnou Pis tot reformat, 3 habitacions, bany, lavabo, exterior, terra de parquet, al costat de la platja i de l’estació. 289.000 € (48.085.554 ptes.) 1494 Premià de Mar Pis d’obra nova, 3 habitacions, 2 banys, orientat a mar, tot exterior, ascensor, plaça de pàrquing i traster, piscina comunitària, centre del poble. 315.000 € (52.411.590 ptes.)

892 El Masnou Àtic dúplex d’obra nova al centre del poble, tot exterior amb molta llum, 1 habitació + 1 estudi amb bany amb sortida a terrassa, finca amb ascensor, molt bona situació. 330.556 € (55.000.000 ptes.) 1468 Tiana Cals Frares Pis impecable 3 hab. (suite), 2 banys, terrassa per taula i cadires, pàrq., traster i zona comunitària amb piscina. 390.657 € (65.000.000 ptes.) 1506 Tiana Tríplex de 4 habitacions + 1 estudi amb sortida a terrassa, menjador amb llar de foc exterior amb sortida a terrassa, cuina office, plaça de pàrquing i traster. 397.190 € (66.086.855 ptes.) 1374 Teià Dúplex al centre del poble, impecable, 3 habitacions, estudi, terrassa 40 m2, plaça de pàrquing, zona comunitària amb piscina. 439.488 € (73.124.650 ptes.)

CASES

1409 El Masnou Casa 2 hab. + estudi, 1 bany, menj. sortida a jardí, cuina off., pàrq., vistes mar. 403.000 € (67.053.558 ptes.) 1423 El Masnou Casa totalment reformada, 2 hab., estudi sortida a terrassa, menjador sortida exterior a pati, calefacció i parquet. 411.537 € (68.473.995 ptes.) 1399 Teià La Molassa, casa a 4 vents, parcel·la 428 m2, 3 hab., sala diàfana de 38 m2, menjador amb llar de foc i jardí amb barbacoa. 470.800 € (78.334.528 ptes.) 907 Teià Casa adossada totalment reformada, 3 habitacions, estudi amb sortida a terrassa, cuina office, saló menjador amb llar de foc exterior a jardí, pàrq. per 2 cotxes.471.795 € (78.500.000 ptes.)

1467 El Masnou Casa 3 vents, 1 planta, 3 hab., 1 bany, garatge, jardí 90 m2 i pati, reformada. 534.360 € (88.910.022 ptes.) 1416 Premià de Mar Casa adossada en molt bon estat, 4 hab. (1 en planta), estudi, menjador amb llar de foc exterior a jardí de 100 m2, garatge, bodega, zona molt tranquil·la. 643.920 € (107.139.273 ptes.) 629 El Masnou Casa obra nova, 3 hab. (1 suite), estudi, 2 banys, lavabo, estudi, menjador ext. a jardí 196 m2, terrassa i pàrq. 2 cotxes. 660.000 € (109.814.760 ptes.) 1521 Vilassar de Dalt Casa adossada cantonera, 4 hab. (1 suite), estudi, sala polivalent a/llar de foc, menjador ext. a terrassa, jardí amb piscina, parcel·la 352 m2, zona Les Oliveres. 664.800 € (110.613.410 ptes.) 1516 Vilassar de Dalt Casa a 4 vents cèntrica, parcel·la plana 500 m2, 4 hab. dobl. (1 suite), estudi i sala polivalent, cuina office, saló menjador exterior a jardí a/piscina i barbacoa.690.000 € (114.806.340 ptes.) 1487 El Masnou Casa modernista catalogada al centre del poble, tres plantes, 4 habitacions molt àmplies, menjador amb sortida a pati, terrassa solàrium amb vistes al mar, garatge per a 2 cotxes, sostres alts i estades àmplies, bigues llaurades i mosaics originals. 899.000 € (149.581.000 ptes.)

APARCAMENTS

1504 El Masnou Plaça d’aparcament per a cotxe de 10 m2, al centre. 19.160 € 1530 El Masnou Plaça d’aparcament per a cotxe, molt ben situada, finca d’obra nova. 24.000 €

LLOGUERS HABITATGES

1525 El Masnou Planta baixa de 50 m2, de 2 habitacions, 1 bany, situat al centre del poble. 550 € 1469 El Masnou Pis d’obra nova, consta d’1 habitació, 1 bany, terrassa. Amb pàrquing. 655 € 1518 El Masnou Pis de 2 habitacions, 1 bany, cuina, menjador, balcó, calefacció, ascensor, situat en una zona propera al transport públic. 660 € 1526 El Masnou A primera línia. Pis de 65 m2 de 3 habitacions, 1 bany, cuina, menjador, ascensor, balcó. 670 € 1519 El Masnou Pis cèntric de 2 habitacions, 1 bany, cuina i menjador. Proper a la platja, a les escoles, al transport públic i als comerços. 690 €

1532 el Masnou Pis a 1a línia de mar, 2 habitacions, 1 bany, al costat de l’estació d’Ocata. 700 € 1382 El Masnou Santa Madrona, pis exterior per entrar-hi a viure, 3 habitacions + bany. Saló menjador exterior a terrassa de 18 m2. Zona residencial al costat de tots els serveis. 700 € 1478 El Masnou Pis de 3 habitacions, 1 bany, exterior, balcó, ascensor. Amb piscina comunitària. 700 € 1493 El Masnou Pis 3 hab., 1 bany, cuina, menjador, zona comunitària amb piscina, ascensor. Vistes a muntanya. 740 € 1482 El Masnou Pis de 3 habitacions, menjador, cuina i bany reformat. Balcó. Tot exterior. 750 € 1475 El Masnou Pis de 4 habitacions, 1 bany, lavabo, ascensor. Cèntric. 750 €

1502 El Masnou Pis al centre del poble amb mobles de disseny, 3 habitacions, 1 bany, cuina, menjador, calefacció, ascensor, al costat de la platja i estació. 850 € 1497 El Masnou Pis a 1a línia de mar, 2 habitacions, 1 bany, calefacció, aire condicionat, bany amb hidromassatge. 850 € 1523 El Masnou Pis de 3 habitaicons, bany, lavabo, cuina, menjador, calefacció, balcó, pàrquing, zona Ocata. 950 € 1377 PREMIÀ DE DALT Parcel·la plana de 1.000 m2 a Teià. Al costat del poble. 1.000 € 1527 El Masnou Casa aparellada al centre, 2 habitacions + estudi, 2 banys, cuina, menjador, pati, terrassa i pàrquing. 1.150 € 1481 Teià Pis a la Plana de Teià de 2 habitacions, 2 banys, terrassa de 70 m2, calefacció, piscina comunitària.1.150 €

EL MASNOU: c/ Sant Miquel, 23 · 93 555 69 03 · www.meslloc.com


895 EL MASNOU

Planta baixa d’obra nova, 3 habitacions (1 suite), menjador amb sortida a terrassa de 33 m2, finca amb ascensor, al centre del poble.

342.577 â‚Ź (57.000.000 ptes.)


PREMIÀ DE MAR Tel. 93 754 91 44

Passatge Manent, 27

LI VENEM EL SEU PIS EN MENYS DE 3 MESOS

DISPOSEM DE CLIENTS AMB ARRES I HIPOTECA APROVADA ENTRI AL NOSTRE NOU WEB WWW.TECNOCASA.ES

COMPRI ARA AMB UNA QUOTA INFERIOR AL LLOGUER, *CUOTES ORIENTATIVES CALCULADES A 40 ANYS DONANT EL 10% D´ENTRADA. PER ALTRES CONDICIONS CONSULTI AL NOSTRE ASSESSOR FINANCER (DEPARTAMENT FINANCER DEL GRUP TECNOCASA). LI ACONSEGUIM LA SEVA HIPOTECA SENSE ENTRADA. DEIXI QUE LI MILLOREM LES CONDICIONS DE LA SEVA HIPOTECA

U VEN

T

NUCLI ANTIC. Pl. baixa indep. ref. estrenar, 3 dorm., tot ext., assol. A 2 carrers platja i estació. 195.000 € - quota 567 €/mes

CAN BOTER. Àtic de 95 m2, 4 dorm., 2 banys, llar de foc, tot reformat, vistes mar, ascensor. 254.777 € - quota 741 €/mes

CAN FARRERONS. Pis 85 m2, 4 dorm., bany i lavabo, lluminós i vistes, ascensor. Pàrquing gran. Per entrar-hi a viure. 210.000 €

G. PRIM. Pis de 55 m2, 3 dormitoris, saló exterior a balcó, molt assolellat. Ben distribuït. Zona tranquil·la. 131.802 €

NUCLI ANTIC. Casa 170 + 150 m2 jardí a/piscina, 4 dorm., 3 banys, pàrquing, al costat platja i est. Finca 19 anys. 376.704 €

VALL PREMIÀ. Àtic 135 m2, 5 dorm., 2 b., tssa. 10 m2, piscina, pàrq. i traster, últim pis a/vistes. 285.660 € - quota 831 €/mes

CAMÍ RAL. Pis 65 m2, 2 dorm., ascensor, davant pas soterrani a platja i bus. Saló amb vistes 165.000 € - quota 480€/mes

J.VERDAGUER. Pis 70 m2 + 20 m2 terrassa, 3 dormitoris, Climalit, 3 aparells d’a/c cuina ref. 180.000 € - quota 524 €/mes

U VEN ZONA GRAN VIA. Casa 4 v. 340 m2, parcel·la 540 m2, 5 dorm., 3 b., 2 salons (45 y 52 m2), garatge 5 c., gr. jardí. 588.991 €

CENTRE. Últims pisos 80 m2, 3 dorm. i 2 banys, finca alt nivell amb piscina, pàrquing i traster, tot exterior, vistes. 310.000 €

POLICIA LOCAL. Pis 3 dorm., bon estat, calef., exterior i lluminós, zona cèntrica i tranquil·la. 156.000 € - quota 454 €/mes

T

ELISENDA MONTCADA. Pis de 117 m2, tot exterior, terrassa de 20 m2, 3 dormitoris. Ascensor. 181.000 €


52 Parlem de...

Fàcil

5

1

8

7

8

6 7

2

3

9

1

5

2

7

9

1

4 3

5

5

6

2

1 1

Difícil

6

4

5

2

8

3

6

1

8

7

3

9

5

6

5

6

3

3

6

1

2 7

9

4

5 4

8

7

4

3

8

1

2

9

5 4

2

1

8

6

3

4 6 9 7 5

3 4

1 2

7 9 5 6

1

8

3

9

8

6 5 7

4 2

2 8

6 7

5 4 3 9 1

8 1 3 9

7 2 5

6 4

4 7

2 5 6 8 1 3

9

5 6 9 4

3 1

7 2 8

Difícil

3 1

9 5 4 1 6 8 7 2 3

7 6 3 5 2 4 8 1 9

2 1 8 9 3 7 5 6 4

1 3 5 2 4 9 6 8 7

8 7 2 3 5 6 4 9 1

4 9 6 8 7 1 3 5 2

3 2 1 7 8 5 9 4 6

6 8 9 4 1 3 2 7 5

5 4 7 6 9 2 1 3 8

Fàcil

7

2

1

8

9

6

9

7

1

3

Daniel Torras i Segura · Periodista

6

6

A la societat de la simulació, l’actual, s’està convertint en norma que les coses rellevants no es diguin a la cara, sinó que es plantegen amb subterfugis i en moments ja intrascendents. Així, observeu-ho, els mèrits o els desmèrits dels personatges públics no s’exalten o es retreuen quan aquests viuen sinó quan ja han mort. Resulta un escenari realment ridícul la desfilada d’elogis i contraelogis que els mitjans de comunicació vomiten a la mort d’un nom popular, encara que hores abans no ocupés ni un minut al telediari. Això està succeint amb la figura de Juan Antonio Samaranch, franquista i impulsor del règim dictatorial. Quan la hipocresia institucional –o la impotència per corregir l’errada d’haver-lo reconegut anteriorment– és tan hegemònica que, fins i tot, s’atorguen honors d’Estat a un representant de la dictadura que va abolir tantes llibertats col·lectives i individuals, hom tan sols pot restar estupefacte i bocabadat. Únicament la premsa estrangera, lliure de vincles i tractes i amb més distància i objectivitat, apunta els adjectius del personatge: Samaranch és corrupció (The Times, BBC, L’Express); no va amagar l’admiració per Franco (Le Monde); membre de la Falange i feixista (L’Stampa, Kurier, The New York Times). Noelle-Neumann fa anys que va establir la seva teoria de l’espiral del silenci. Segons aquest plantejament, quan una opinió creix impulsada pels mitjans i arriba a ser quasi l’única visible, les opinions discordants, les contràries, entren elles mateixes en autocensura, és a dir, tenen més reticència a expressar-se. Això crea la falsa impressió que tan sols hi ha una visió del tema. Espero, de tot cor, que aquest sigui el problema amb les nostres institucions.

www.sudokuweb.com

Ompliu les caselles buides del requadre de 9x9 quadrats amb xifres de l’1 al 9. No es pot repetir cap número en una mateixa fila, horitzontal o vertical, ni en la subquadrícula 3x3.

5

Hipocresia institucional o Alzheimer franquista

Sudokus


Anuncis per paraules 53 Per insertar un anunci en aquesta secció dirigiu-vos a: ALELLA

LLAVANERES

TEIÀ

SÚPER ALEJANDRO Àfrica, 9 (costat Bell Resguard) TANT DE BO Porxada del Mercat municipal

RODÓ · Papeleria · Munt, 44

CAFÈ DE BAIX · Passeig de la Riera, 74

MATARÓ

VILASSAR DE DALT

L’OCELL DE PAPER · Llibreria i Papereria C/ de la Sort, 23

Ma ROSA VALLS · Gran, 65

PUBLICITAT FERMALLI MARESME, S.A Muralla Sant Llorenç, 2 TOC’S REGALS · Sant Benet, 42 baix

CABRILS

PREMIÀ DE DALT

DE PAS · Llibreria Papereria Edifici Cabrils 2, local 30

CALÇATS DURAN Passatge Sant Crist, 22

EL MASNOU

PREMIÀ DE MAR

MARIA ARNAU-EXP. NÚM. 4 · Estanc Navarra, 51 VORA-MAR · Papereria Puerto Rico, 37

STA. MARIA · Llibreria i Papereria Tarragona, 13 (Barri Cotet) MARINADA · Llibreria i Papereria Gran Via, 147

ARGENTONA

Demandes de feina ES NECESSITA dependenta amb

experiència per a botiga de xarcuteria, el Masnou. Tel. 655 44 10 57 93 540 10 61 SELECCIONEM joves, atenció al client. Tel. 660 18 60 84 RESOLENT ¿Quan vols començar? Solving24.com SE NECESITA oficiala de peluquería para Alella. Tel. 93 555 64 09 SE PRECISA esteticista, con experiencia. Tel. 653 27 39 13 SE PRECISAN camareras para puerto del Masnou. Teléfono de contacto: 93 540 15 29 SE PRECISA esteticista con experiencia, se valorarán conocimientos de peluquería y fluidez en habla catalana. Tel. 617 55 33 55 678 63 15 77 HAZTE distribuidora Avon. Tel. 675 90 33 46

Busques feina? · busques treballadors? Desenes d’ofertes laborals renovades setmanalment. Informa’t a: www.artcatalunya.es / 687 385 435 Pl. de Cuba. 18, 2n pis (Mataró) dilluns, dimarts o dimecres a les 17.30 h

SE NECESITA oficiala u oficial de

1ª. Tel. 655 86 81 30 SE NECESITA oficiala de peluquería. Tel. 93 555 74 00 SE PRECISA ayudante adelantada de peluquería. Sábado entero. Ocata. Tel. 617 79 34 07 PRESTIGIOSA agencia de modelos busca chicas/cos de 14 a 28 años con o sin experiencia para anuncios TV, pasarelas, videoclips, catálogos de moda. Interesados/ das llamar al tel. 691 21 24 02. ¡ATENCIÓN!, ingresos extras. www.trabajardesdecasa.com. Tel. 93 100 01 10 NECESSITEM monitors de lleure per a casal d’estiu. A/e (e-mail): alellasistres@orange.es EMPRESA de primera línea precisa estética especialistas en aparatología, LPG, cavitación, presoterapia, con experiencia, buena remuneración. Tel. 687 38 38 79

VILASSAR DE MAR

CLIPS · Llibreria i Papereria Pl. Àngel Guimerà, 7 L’ARBRE · Llibreria i Papereria Sta. Maria, 46 MULTICOSES · Papereria Av. Montevideo, 68

TRABAJO y belleza. Consulta: www.tunuevafigura.vpweb.es. Ingresos desde casa. Teléono de contacto: 93 100 05 23

Ofertes de feina BUSCO trabajo con coche. Teléfono de conacto: 697 25 98 39 LIMPIEZAS y cuidado niños. Tel. 679 32 97 15 CHICA busca trabajo limpieza, canguro o cuidado de abuelos, experiencia, referencias, coche propio. Tel. 659 23 54 86 SEÑORA joven se ofrece para trabajar camarera, cuidado niños o personas mayores, con referencias. Tel. 669 53 61 32 CHICA busca faena de limpieza. Tel. 617 87 28 29 CHICO busca trabajo. Teléfono: 664 39 53 38


54 Anuncis per paraules CHICA responsable, con referencia, busca faena limpieza, plancha, canguro y abuelos. Tel. 666 76 99 09 LIMPIO cocinas a fondo. Teléfono: 651 53 43 56 SRA . busca faena lunes, miércoles y jueves, por horas o mensual. Tel. 650 20 26 91 BUSCO trabajo interina o cuidado de ancianos. Tel. 671 40 46 43 SE OFRECE chica para limpieza. Tel. 627 53 41 55 CHICO busca trabajo de camarero o de cualquier otra cosa. Teléfono: 669 19 78 94 CHICA limpieza, ayudante cocina, con coche. Tel. 687 88 90 57 BUSCO trabajo camarera, limpieza, canguro, lavaplatos, coche, referencias. Tel. 680 38 32 41 CATALANA per a tasques domèstiques. Tel. 652 27 19 18 BUSCO trabajo de limpieza. Tel. 648 50 08 57 SE OFRECE señora limpieza o repunte overlock. Tel. 637 05 40 77 CHICA busca trabajo fija o interina. Tel. 672 91 76 97 CHICO latino busca trabajo de cuidado de personas mayores por el día, por la noche, etc. Teléfono de contacto: 610 83 58 19 SEÑORA responsable se ofrece para trabajar de limpieza por horas con referencias. Teléfono de contacto: 628 35 80 42 NOIA busca feina caps de setmana. Tel. 676 32 72 24 CHICA con coche busca trabajo Vilassar. Tel. 657 04 71 33 BUSCO trabajo en limpieza por horas. Tel. 629 41 09 54 SEÑOR joven se ofrece como paleta o ayudante o cuidado de personas mayores. Tel. 689 12 26 78 SEÑORA busca trabajo de limpieza, días lunes, miércoles y viernes. Tel. 660 62 98 58 - 93 555 80 51 ENKASA ¿Buscas personal serio, formado y con referencias? Servicio doméstico, niñeras y 3ª edad. Tel. 93 205 62 39 BUSCO limpieza Alella, el Masnou, Ocata, Teià. Tel. 663 12 64 60

SEÑORA busca trabajo limpieza,

SEÑORA responsable busca tra-

cuidado ancianos o niños, media jornada o completa o por horas. Tel. 667 99 15 80 CHICA busca limpiar casas. Tel. 646 24 75 68 SRA . responsable busca trabajo de limpieza por las tardes o en las noches para cuidar personas mayores, con referencias. Teléfono: 697 30 67 93 SEÑORA busca trabajo fija, con referencias. Tel. 648 85 13 71 SENYORA s’ofereix neteges experiència, referències. Telèfon de contacte: 645 31 55 90 SE OFRECE señora para limpieza. Tel. 93 180 80 54 SE OFRECE señora con referencias para trabajar fijo o interinas. Tel. 630 57 57 08 VILASSAR de Dalt s’ofereix senyora per a tasques de la llar. Tel. 685 28 01 39 CHICA canguro / repaso niños. Tel. 697 44 53 95 SEÑORA se ofrece en Vilassar Dalt para cuidar ancianos, noches o sábados y domingos. Teléfono: 663 40 13 29 SEÑORA seria, responsable, busca trabajo limpieza, fijo y horas. Tel. 93 380 62 99 - 699 40 96 73 SRA . responsable se ofrece para trabajar de limpieza de lunes a viernes. Experiencia. Teléfono de contacto: 608 73 86 50 BUSCO trabajo por la noche para cuidado de personas mayores. Tel. 630 21 05 47 SE OFRECE señora para limpieza. Tel. 636 27 75 41 CHICA ecuatoriana busca trabajo de limpieza, por horas, por las mañanas. Tel. 627 86 19 14 SEÑORA para limpieza 3 veces por semana y buenas referencias, por las tardes. Tel. 600 81 05 98 CHICA busca limpieza, fija. Tel. 673 48 36 63 SEÑORA busca trabajo limpieza, cocina, cuidar persona mayor, enfermos. Experiencia. Coche propio. Tel. 662 26 50 03

bajo limpieza, camarera, dependienta. Tel. 651 62 24 05 BUSCO trabajo de limpieza o cuidar personas mayores, fija o por horas, con experiencia. Teléfono: 606 72 14 29 SE OFRECE señora para trabajar por horas o media jornada por la mañana de 8 a 12 h. Teléfono de contacto: 690 67 32 58 CHICA busca limpieza escaleras. Tel. 690 31 86 30 SE OFRECE cocinero fin de semana. Tel. 93 752 57 88 - 635 55 87 17 SEÑOR serio y responsable busca trabajo de lo que sea. Joan. El Masnou. Teléfonos: 605 88 51 67 93 555 31 16 CHICA boliviana busca trabajo camarera, limpieza, cuidado niños. Tel. 663 50 44 40 SE OFRECE chica para limpiar por horas o cuidar abuelos o ayudante adelantada de restaurantes, con coche propio. Tel. 600 75 10 53 DEL MASNOU chica busca trabajo por horas, mañanas. Teléfono de contacto: 653 25 66 38 OFICIAL yesero, pintor, peón. Tel. 655 42 36 09 SEÑORA busca trabajo. Teléfono: 678 22 76 50 CHICA busca trabajo de limpieza o cuidar mayores. Tel. 667 06 09 96 CHICA boliviana busca trabajo por horas o por las tardes. Teléfono: 696 27 34 48 CHICA busca trabajo fija o interina. Tel. 673 28 69 68 SE OFRECE chica ayudante de cocina y limpieza. Tel. 678 16 17 50 CHICO se ofrece para limpieza de cocina o cualquier clase de trabajo. Tel. 678 05 11 42 CHICO busca trabajo ayudante cocina o lavaplatos. Tel. 610 11 60 10 SECRETARIA virtual, ofrezco reclamación de impagados, recepción llamadas, etc. Consultar. Tel. 637 82 22 47 CHICA se ofrece para trabajar, canguro, limpieza, personas mayores. Tel. 671 29 62 36


Anuncis per paraules 55 MANITAS busca cualquier traba-

jo. Tel. 630 96 48 16 SEÑORA busca trabajo los sábados. Tel. 638 91 87 80 EL MASNOU o Alella busco limpieza por horas, coche, referencias. Tel. 666 37 76 10 CHICA coche propio busca limpieza, canguro. Por horas y fines de semana. Tel. 697 90 79 31 CHICA se ofrece para limpieza con coche. Tel. 667 88 73 26 CHICA busca trabajo limpieza, cuidado abuelos, noches. Teléfono: 647 05 82 19 CHICA busca faena por horas, mañanas, todo el Maresme, de limpieza, plancha, canguro. Teléfono: 691 12 93 81 CHICA busca trabajo limpieza, ayudante cocina. Tel. 652 47 46 27 SEÑORA se ofrece para cuidar ancianos o trabajo doméstico. Tel. 634 10 42 83 CHICA busca trabajo limpieza. 8 €/h. Tel. contacto: 660 30 88 08 634 69 68 61 CHICA busca trabajo por horas. Tel. 664 36 41 74

Ensenyament CLASSES particulars d’anglès per a totes les edats. Telèfon de contacte: 637 21 00 01 MARE jove bilingüe dóna classes d’anglès natiu. També a domicili. Tel. 617 23 92 59 GUITARRA española profesor da clases. Tel. 93 751 45 29 PROFESSORA Liceu dóna classes piano, violí. Tel. 650 41 80 18

CURSOS a mida de producció musical i DJ amb Ableton Live. Nivell bàsic i avançat. Màxim 3 persones per curs. Info a l’A/e: cervatillo_26@hotmail.com o tel. 676 87 50 99. Ferran. REIKI en Vilassar de Mar. Iniciaciones de reiki niveles 1º, 2º, 3º y maestría. Sistema Usui de sanación natural por imposición de manos. Cursos de fin de semana. Diploma acreditativo. Teléfono: 666 41 46 39 CLASSES particulars. Jordi Barros. Repàs tot l’any. Repàs de primària, ESO, batxillerat, selectivitat, cicles formatius de grau mig i superior, proves d’accés a la universitat majors 25 anys, universitat, oposicions, idiomes: anglès i francès, exàmens de català junta permanent, català i castellà per a estrangers, mecanografia: aprèn a escriure a l’ordinador amb tots els dits. Tècniques d’estudi. Classes completament particulars fetes a mida segons les teves preferències. Tel. 93 750 13 25. A/e (e-mail): classesparticularsjordibarros@ hotmail.com CURSOS de Tarot, crecimiento personal, también consultas privadas. Tel. contacto: 636 44 31 30 93 752 00 21 ENGINYER dóna classes de matemàtiques, física i química. Batxillerat i universitat. Tel. 93 759 02 06 LLICENCIADA . Classes repàs primària i dibuix tècnic d’ESO i batxillerat. Vilassar de Mar. Telèfon: 626 24 89 16. PROFESORA imparte clases de alemán y español. Tel. 609 68 13 73

ESTUDIANT universitari dóna classes primària i ESO a domicili. Tel. 647 11 87 10 TRADUCCIONS jurades. Classes anglès, català, castellà. El Masnou. Tel. 607 35 78 82 CURSOS de automaquillaje. Web: www.maitegutierrez.com. Teléfono de contacto: 647 71 73 63

Motor CHEVROLET Matiz, con todos los

extras 2007, 19.000 km, conducido por mujer, un propietario, nuevo, impecable. Tel. 656 38 81 18 CITROËN Saxo 122.000 km, año 2003, 5 puertas, diesel, buen estado. Tel. 656 38 81 18 ES VEN Jaguar Xtype 5731 BVL. 7.000 €. Tel. 680 47 98 08 VENDO Mobilette Caddy, restaurada. Tel. contacto: 659 59 60 57 608 49 57 90 VEHÍCULOS 2ª mano en venta desde 2.000 € o 90 €/mes. Con garantía. Kangoo, C15 diésel, Gran Vitara 7 plazas perfecto, Peugeot Partnet isotérmica + frio, Transporter 2.5 TDI 8 plazas, Smart, Xsara Picasso, Golf GTI (92), Seiccento Sporting, Touareg V6 TDI 3.0, Lada Niva, Patrol diésel. Serena 5, 8 plazas. Vivaro 7 plazas. Ibiza y Toledo económicos. Peugeot 406 HDI, Peugeots Partnet y Clio económicos, Mondeo TDI, Golf GTI Cabriolet y Grand Cherokee 5.2 automático (94), C15 isotérmica y otros. Web: www.automovilesfeno.com. Tel. 608 49 57 90 - 93 421 49 30


56 Anuncis per paraules VENDO Derbi Atlantis 50. 700 €. Tel. 639 10 25 57 - 660 70 51 82 YAMAHA Fazer, Fz-6n, 2006, 18.000 km, 600 cc, negra. 4.200 €. Tel. 661 41 28 71 VENC Skoda Fabia Spirit, 1 any, 8.000 km, 7.000 €. Tel. contacte: 658 17 25 84 VENDO Opel Corsa SWING. Precio: 800 €. Tel. 696 09 31 19 BATERÍAS varias. 70 ah, 85 ah, 95 ah. A partir de 49 €. Vilassar de Mar. Tel. 610 26 68 68 NEUMÁTICOS de ocasión. Todas las medidas, a partir de 25 €. Montados y equilibrados. Vilassar de Mar. Tel. 610 26 68 68 COMPRO coches, todo terrenos, furgonetas y vehículos gama alta. Pago inmediato. Tel. 619 02 08 39 URGE comprar turismos, furgonetas y monovolúmenes. Pago contado máximo. Paso a domicilio. Tel. 608 49 57 90 OFERTA especial en motos nuevas y seminuevas. Scooters 50 c.c. nuevos a partir de 750 € y de 125 cc a partir de 900 €. Aceptamos tu moto vieja como parte de pago. Tel. 619 28 06 31. C/e (e-mail): marcelomedina@eresmas.com VENDO Fiat Cinquecento. Teléfono de contacto: 665 38 82 72 POLO 1.4 gasolina, 3 p., 2001, 99.000 km, negro. 3.500 €. Tel. 661 35 08 05 COMPRO motos viejas y ciclomotores aunque estén de baja o no funcionen. Paso a recoger. Pago al momento. Tel. 619 28 06 31 VW CARAVELLE 2.4D, año 98. 180.000 km. Tel. 666 26 64 20. Albert ES VEN Land Rover Discovery 2043 CNT. 11.000 €. Telèfon de contacte: 680 47 98 08 VENDO Volkswagen Passat. 1.8 Confortline. B - TK. Perfecto mantenimiento, ITV e impuestos hasta abril 2011, ruedas nuevas, siempre en garaje, gran maletero, ideal para viajar. 2.700 €. Tel. contacto: 626 24 34 09. Mercedes X-MAX 250, venc. Tel. 629 38 88 75

Serveis professionals

IMPERMEABILIZACIONES garan-

CARPINTERÍA de madera. Puer-

PELUQUERA , manicura y pedicura

tas, armarios empotrados, parquet, porche, muebles de cocina, escaleras, ventanas. Presupuestos económicos. Tel. 633 18 08 08 REPARACIÓN ordenadores Windows, Linux, Mac a domicilio. Tel. 665 36 98 03 JARDINERO. Tel. 658 41 97 72 FESTES infantils. Casino del Masnou. Tel. 93 555 06 60 JARDINERIA Stil Verd. Telèfon: 680 47 98 08 MUDANZAS Nieto, S.L. Tel. 93 757 76 72 - 616 48 84 88. Mataró REFORMAS en general, albañilería, fontanería, pintura, puertas, parquet, cocinas, baños, etc. Precios económicos, presupuestos sin compromiso. Tel. 617 31 07 39. PALETA autónomo experiencia 20 años, económico. Tel. de contacto: 93 755 01 52 - 653 79 65 06 MUDANZAS Nieto, S.L. Tel. contacto: 93 757 76 72 - 616 48 84 88. Mataró ORDENADORES. Ingeniero informático repara, amplia y configura ordenadores. Solución a cualquier tipo de problema. Económico. Tel. 671 03 42 71. Oscar. TRANSPORTS mudances. Telèfon: 690 29 02 44 ES FAN treballs de fusteria. Econòmic. Tel. 686 09 31 81. Josep. TRABAJOS verticales en general. Sin andamios ni grúas. Económico. Tu mejor opción. Teléfonos contacto: 659 51 69 85 - 93 759 77 29 DISTRIBUIDOR independiente de Herbalife. Llame para hacer pedido de productos o para oportunidad de negocio independiente. Tel. 689 51 87 84 MUDANZAS y transportes. Montaje y desmontaje muebles. Tel. 93 753 38 88 - 627 48 80 18. J. Rodríguez REFORMAS en albañilería, cocinas, baños y viviendas en general. Tel. 600 06 58 97 - 93 555 96 06 (noches)

tizadas. Tel. 666 26 64 20. Albert. a domicilio para gente mayor, convalecientes e impedidos. Teléfono: 692 28 39 90 WWW.topguay.com, pallassos, animacions, tallers, màgia i festes personalitzades. 125 €. Telèfons: 678 84 64 29 - 93 760 14 30 DISCOMÓVIL , económico, profesional, todo tipo celebraciones. Tel. 679 83 60 91 FALTA de energia, estrés, depresión, insomnio. Colegiada. Teléfono: 636 47 00 36 REFORMES feina de paleta acabat 1a qualitat, molt econòmic. Telèfons: 93 751 18 08 - 619 56 32 33 FOTO estudi comunions. Econòmic. Tel. 679 35 79 92 HERRERO económico. Se hacen puertas, ventanas, escaleras... Tel. 650 98 81 69 - 93 755 36 04 ANIMACIÓ infantil, festa pirata, pallassos... Nino&Priska. Telèfons: 605 47 10 91 - 654 10 28 05 COMPRO mobles antics, col· leccionista paga el màxim: calaixeres, rellotges, quadres, caixes, etc. Pago al comptat. Passo a domicili per tot Catalunya. Consultar sr. Josep Riera. Tel. 608 94 36 29 93 882 03 63 REJAS, puertas, ventanas, barandas, vallas, escaleras, portones, claraboyas, automatismos y todo en hierro y acero inox. Sr. Rigau. Tel. 678 40 25 55 - 93 750 07 34 PINTOR. Interiores - fachadas. Pablo. Tel contacto: 93 759 76 97 675 19 80 21 PERSIANES reparació, instal·lació i motorització marca Somfy amb 5 anys garantia. No cobrem desplaçament. Pressupost gratis. Tel. 608 74 20 17 REFORMAS y construcción. Baño, cocina, locales. Albañilería, lampistería, carpintería, pintura. Presupuestos económicos. Teléfono: 633 18 08 08 MANICURA y pedicura a domicilio. Grecia. Tel. 696 37 07 97


Anuncis per paraules 57 TANTRA masaje con sensualidad y saber hacer. Masajista preparada y experta en los mejores masajes del oriente. Máximo placer. Guapas. Muy buena presencia. Maria 29 a. Diana 20 a. Españolas. De 10 a 22 h. En Montgat. Teléfon: 626 01 63 07 PINTOR Verti Estrac pressupostos sense compromís. Tel. de contacte: 93 791 15 81 - 93 791 09 41 655 58 10 30 ESTRÉS, ansiedad, depresión, insomnio, tratamientos con acupuntura. Tel. 656 38 81 18 FIBROMIALGIA , excelentes resultados, tratamientos con fitoterapia (extractos de hierbas) según la medicina china. Tel. 656 38 81 18 ¿ESTÁ a punto de que le embarguen su vivienda? ¿Debe varias cuotas de varios préstamos y tarjetas? ¿No paran de llamarle a todas horas las empresas de recobro? ¿Querría poder renegociar su situación actual? Le ofrecemos una nueva solución, innovadora en el mercado que le aportará tranquilidad y control sobre sus deudas. Llámenos. Tel. 902 02 08 05 93 741 52 10 JARDINER. Tel. 620 27 60 28 TRANSPORTES y mudanzas. Tarifas económicas, seriedad y garantía. Tel. de contacto: 615 59 46 78 678 60 90 32 SOFÁS piel. Restauramos piel, cualquier color, rotos, cambios espumas, etc. Presupuesto sin compromiso. Tel. 93 751 16 86 (taller) LAMPISTERÍA el Masnou. Reformas integrales, pintura, parquet, agua, luz, calefacción, gas, paleta, reparaciones. 100 €/día. Teléfono: 678 66 45 21 REFORMAS construcciones, instalaciones. Lloria i Berruti S.L. Tel. 609 39 05 16

MUDANZAS. Tel. 617 54 17 17 JARDINERIA Stil-Verd, conservació de jardins a partir de 50 €.

Instal·lacions de recs automàtics. Il·luminació d’exteriors. Tractament i manteniment de piscines. Instal·lació de gespes artificials de gran qualitat. Instal·lació i manteniment de paviments de fustes. Lloguer de plantes per casaments i fires. Construcció de jardins amb baix consum d’aigua. Pàg. web: www.stil-verd.es o trucant al tel. 680 47 98 08 / 93 540 73 40. A/e (e-mail): info@stil-verd.es FUSTER ebenista per a muntatges a mida en general i petites reparacions. Pressupostos gratuïts sense compromís. El Masnou. Telèfons: 93 517 49 46 - 670 79 88 88 RÁPIDO, económico, transportamos pequeños y medianos objetos, puerta a puerta. Teléfono: 619 78 70 21 ANTENAS digitales T.V., reparación puesta a punto. Teléfono de contacto: 619 13 24 24 MUDANZAS Nieto, S.L. Tel. 93 757 76 72 - 616 48 84 88. Mataró DOLOR muscular, articular, cansancio, estrés... Tratamientos de osteopatía en Vilassar de Mar. Horas concertadas. Tel. 687 38 38 79 NOVIOS. Jesús fotógrafo os regala vuestro reportaje de bodas. Tel. 93 555 62 56 - 606 20 84 76 VENDRI·RESTAURA . Servei de rehabilitacions integrals de pisos, cases, locals i oficines. Telèfons: 93 555 48 78 - 667 71 93 52. Vendrell. FESTES infantils. Casino del Masnou. Tel. 93 555 06 60 MAQUILLAJE y peluquería a domicilio. Profesional freelance. Tel. 647 71 73 63 PERSIANAS reparación, instalación y motorización. No cobramos desplazamiento. Tel. 637 57 67 20

JARDINER serietat i bon preu. Tel. 691 20 70 06 FOTO vídeo. Reportaje de boda profesional. Teléfonos: 619 71 05 42 661 85 54 37. Correo electrónico: parrafoto@gmail.com IMPRIMIMOS globos personalizados para fiestas y cumpleaños. Llevamos los globos a su persona querida. Llámenos al teléfono 93 751 25 50 TRATAMIENTO del dolor, cansancio, fatiga crónica, medicina tradicional china, colegiada. Teléfono: 656 38 81 18 PARQUETS económicos. Teléfono: 636 33 21 71 PINTOR económico y limpio. Piso 4 habitaciones por 700 €. Teléfono: 653 33 43 30 INSTAL·LADOR autoritzat. Tot en lampisteria, també disposem de paleta, pintura i pladur. Més de 15 anys d’experiència. Telèfon de contacte: 696 05 93 95 PINTOR econòmic. Professionalitat, polit. Tel. 620 58 80 52 PLAGAS, control de plagas. Cucarachas, hormigas, ratones, etc., tratamientos en la madera contra termitas, carcoma. Tel. 619 63 53 97 - 93 798 30 34. Profesional JARDINERO autónomo, construcción y mantenimiento, económico con experiencia. Tel. 610 89 71 50 REHABILITACIÓ de façanes, celoberts i treballs verticals. A/e: verti_estrac@hotmail.com / Web: www.vertiestrac.com. Tel. contacte: 93 791 15 81 - 93 791 09 41 655 58 10 30. Joan COLESTEROL , trigliceridos, obesidad, varices. Tratamientos personalizados. Tel. 636 47 00 36 ELECTRICISTA . Preus econòmics. Tel. 644 40 07 29 JARDINER y manteniments. Tel. 651 74 26 54

TAPISSERIA

Cortines, tresillos, cadires, fundes a mida. Pressupost sense compromís.

Tel. 93 759 83 38

m oble an ti c · brocan te ri a

C/ Santa Coloma, 17 · Vilassar de Mar · 937 591 465 · www.eldrapaire.com


58 Anuncis per paraules PINTOR locales. Económico. Limpio. Tel. 675 40 30 60 REFORMAS del hogar con acabados de gran calidad. Especialidad en cocinas y baños. 15 años de experiencia. Gran seriedad, vocación de servicio y satisfacción de nuestros clientes. Zona del Maresme y Badalona. Presupuestos sin compromiso. Tel. 690 03 96 18 TOLDOS y cortinas. Tel. contacto: 93 750 24 23 TENDALS - toldos, cortines, persianes, mosquiteres, pèrgoles, capotes. Motoritzem amb Somfy, 5 anys de garantia. Reparem tot tipus de tendals i canviem lones. Tel. 93 754 84 83 - 651 81 64 56 LOGOPEDIA . Afasias, disfonías, deglución. Teléfono: 696 23 70 00. Graciela INGENIERO informático, telecomunicaciones para proyectos de empresa y particulares. Teléfono: 606 24 54 06 PINTOR, estucos italianos, trabajos de calidad y responsabilidad, casas, torres, pisos, locales, etc. Presupuestos inmediatos. Teléfono de contacto: 659 13 46 84 ELECTRICIDAD, agua, gas, instalaciones y reformas. Experiencia y calidad. Tel. 656 98 10 49 CARPINTERÍA , económica, parquet, puertas, cocinas, armarios, exteriores, pequeños trabajos. Tel. 654 81 02 83 PSORIASIS, dermatitis. Teléfono: 656 38 81 18 PINTORES profesionales. Teléfono: 93 114 25 18 SE OFRECE jardinero, limpieza de jardines. Tel. 646 05 57 65 SE OFRECE paleta de 1ª. Reformas pisos, lavabos, cocinas, bañera, pintura, carpintería, ampliaciones... Presupuestos sin compromiso. Tel. 690 08 81 40 TAPICERÍA cortinas, tresillos, sillas, fundas a medida y trabajos de interiorismo. Tienda propia y primeras firmas en telas. Presupuestos sin compromiso. Teléfono: 93 759 83 38

ORDINADORS. Reparació, venda, virus, ADSL, Wi-fi, etc. Telèfon: 637 18 54 67. Sergi PINTORES económicos. Tapamos estucados gotelé. Teléfono de contcto: 636 33 21 71 INCONTINENCIA urinaria, dolores articulares, trastornos menstruales, menopausia. Tratamiento con moxibustión según medicina china. Tel. 656 38 81 18 BASTIDES de lloguer, instal·lació en compliment de normatives vigents. verti_estrac@hotmail.com www.vertiestrac.com Tel.: 93 791 15 81 - 655 58 10 30. Joan FIBROMIALGIA , contracturas, artrosis, artritis. Terapias naturales. Tel. 636 47 00 36 ESTUCOS, revocos y pintura. Profesional con experiencia. Presupuestos sin compromiso. Teléfono: 629 78 27 74 PALETA autònom. Formalitat, amb 25 anys experiència, econòmic, obres. Reformes integrals. Pressupost o per hores. Paleta i peó, 25 €/h. Lampisteria. Pintura. Tel. 653 79 65 06 - 93 755 01 52 W W W .medicinanaturaluniversal. org. Infogratis SE ORGANIZAN fiestas infantiles, particulares o colectivas. Caballos, cama elástica, muchos juegos divertidos. Zona Teià. Teléfono: 629 39 09 40 PINTOR, piso entero por 580 €. Muy limpio. Tel. 665 97 22 70 MEPOCO reparación lavadoras, lavavajillas, secadoras, calentadores, calderas. Tel. 690 20 33 31 TRANSPORTES y mudanzas. Servicios a toda España. Experiencia y seriedad. Tel. 645 95 93 91 Sr. Ruiz REPARACIÓ ordinadors, recuperació dades, xarxes, virus. Jordi. Tel. 627 46 37 94

TRANSPORTS Tarrés. Telèfons: 93 753 34 70 - 696 75 31 26 PINTOR anticrisis. Pisos, casas, locales, etc. Somos puntuales, rápidos, “limpios”, no dude en llamarnos. Muy económico. Teléfono: 660 35 31 60 TRANSPORTES mudanzas, desde 25 €. Vaciamos pisos desde 100 €. C/e : alemariani77@hotmail.com. Tel. 675 14 64 29. Alejandro. PINTO pisos 600/800 €. Telèfon: 685 28 46 18 CANTS a cerimònies (casaments, noces d’argent-or...). Extens repertori i també encàrrecs. Informeu-vos-en al tel. 93 759 23 90. Montserrat WWW.orinoterapia.org Libro REPARAMOS y cambiamos bajantes por P.V.C. plástico. Teléfono: 93 753 22 37 PERSIANAS. Reparación de persianas domésticas. Teléfono de contacto: 660 66 40 22 TRANSPORTES y pequeñas mudanzas. Tel. 655 24 47 72 PINTO pisos y locales vacíos. A mitad de precio. Tel. 93 755 36 04 677 73 16 68 PINTORES. Reformas. Electricidad. Tel. 651 67 36 35 TRABAJOS verticales y de difícil acceso. Fachadas, patios de luces, reparaciones de obra en general, tratamientos de pintura, impermeabilizaciones, mantenimientos a comunidades de vecinos e industria, montantes, bajantes, antipalomas, claraboyas, multiservicios, extracciones de humos y cableados. Calidad a buen precio. Tel. 659 51 69 85 - 93 759 77 29 MUDANZAS y transportes rápidos y económicos. Ámbito nacional. Tel. 616 66 80 66 PELUQUERA , manicura y pedicura a domicilio, precio económico. Tel. 692 28 39 90 CONTROLA esos kilos y centímetros, con la ayuda de Herbalife. Quimeta. Tel. 93 751 23 72 JARDINERIA Stil Verd. Telèfon: 680 47 98 08


Anuncis per paraules 59 PINT·VENDRI pintors i decoració de pisos, locals, oficines, façanes, escales, pàrquings, naus industrials. Bons preus! Tel. 93 555 48 78 667 71 93 52. Vendrell TENDALS (toldos). Reparem, motoritzem i instal·lem tota mena de tendals (toldos). No cobrem desplaçaments. Pressupostos sense compromís. El Maresme. Tel. 665 56 87 80. Badalona 93 399 01 00 PINTOR piso completo, 400 €. Tel. 666 26 64 20. Albert ORDENADORES. Soluciono todos sus problemas. Económico. Tel. 676 77 04 90 TRATAMIENTOS de obesidad y adelgazamiento zonal con soporte de acupuntura y dietas personalizadas. Tel. 656 38 81 18 PINTOR net i econòmic. Telèfon: 630 89 08 50. Ramon ALBAÑILERÍA , cocinas, baños, reformas en general, presupuestos sin compromiso. Tel. 609 75 09 85 TRABAJOS en pladur. Teléfono: 636 33 21 71 NO LO tire. Llámenos, lo recogeremos gratuitamente. Tel. contacto: 93 555 62 56 - 606 20 84 76 MUDANZAS y transportes. Tel. 660 51 60 66 TERAPIAS naturales. Adelgazamiento controlado. Dietas personalizadas. Tel. 656 38 81 18 CROQUETES casolanes. Telèfon: 625 89 47 38 JARDINERIA Stil Verd. Telèfon: 680 47 98 08 ANIMACIÓ festes, comunions, aniversaris. Molta experiència. Iris - Andrés. Telèfons: 93 797 10 27 678 66 71 52 - 607 46 90 82.

BAÑOS y cocinas. Reformas. Particular. Económico. Presupuesto sin compromiso. David. Montgat. Tel. 647 14 76 98. C/e (e-mail): totreformas@hotmail.com MUDANZAS Nieto, S.L. Tel. 93 757 76 72 - 616 48 84 88. Mataró MANTENIMIENTO de viviendas, albañilería, jardinería, económico. Tel. 93 126 54 03 - 679 76 39 56 COMPTABLE s’ofereix a hores, per a tasques administratives, comptabilitat, impostos i nòmines. Professionalitat i serietat. Telèfon: 689 31 79 21 BICICLETAS venta, reparación y accesorios. Taller especializado. Tel. 93 540 88 52 (el Masnou) PINTURA barniz y arreglos del hogar, económico. Tel. 630 96 48 16 OBESIDAD, exceso de peso, dietas personalizadas, excelentes resultados. Tel. 656 38 81 18 TRANSPORTES de todo tipo, pequeñas mudanzas en furgoneta. Tel. 679 43 86 17 ABOGADO. Asuntos civil, mercantil, extranjería, arrendamientos, contratos, matrimonial, sociedades. Tel. 93 555 74 46. C/e (email): sussannasc@gmail.com ANTENAS e interfonos, reparación e instalación TDT. Teléfono: 628 53 42 40 DESATASCAMOS, reparamos e instalamos tuberías, desagües. Tel. 93 753 22 37 - 93 752 34 34

NAIRAC

Reformes i rehabilitacions Pressupo

st gratuït

617 862 Papereria · Premsa / revistes · Fotografia digital · Consumibles d’informàtica / reparació d’ordinadors i impressores · Enquadernació (espiral i tapa dura) · Material escolar i d’oficina

Passeig de la Riera, 8 · 08329 Teià 93 540 18 07 · lariera8@gmail.com

840

nairaconst@yahoo.es www.nairac.es

Reformes en general Rehabilitació integral d’edificis Departament tècnic Assegurança d’obres de 600.000 €

JARDINERO titulado. Podas, cés-

ped, recorte de setos y mantenimientos. Tratamientos fitosanitarios. Tel. 655 24 47 72 REPARACIÓN de electrodomésticos, lavadoras, secadoras, frigoríficos, vitrinas frigoríficas, aire acondicionado y calderas. Teléfonos: 669 75 87 50 - 618 35 13 81 FORRAMOS zapatos, bolsos, sandalias... Complementos ideales para bodas y fiestas. Teléfono de contacto: 93 751 16 86. Taller REFORMAS, cocinas, pisos, albañilería, fontanería, electricidad, pintura. Disponibilidad inmediata. Tel. 666 26 64 20. Albert ALBAÑILERÍA , fontanería, electricidad, pintura, reformas. Disponibilidad inmediata. Tel. 666 26 64 20. Albert LAMPISTA . Aigua, llum, gas. Bons preus. Tel. 636 27 40 68 PINTORES BBB. Tel. 93 114 25 18 651 67 36 35 JARDINER. Tel. 605 89 04 45

Varis ALQUILA habitación doble, amueblada en Premià de Mar a pareja o persona sola. Teléfono: 670 54 39 36. Iván BRODATS. Casino del Masnou. Tel. 93 555 06 60 TRASTEROS de alquiler. Vilassar Mar. Tel. 93 750 23 53 ALQUILO hab. Montgat, torre, zona tranquila. Tel. 622 89 58 39 VENC Thermomix + Varoma com nova, a meitat de preu. Telèfon: 687 40 67 46 SE

Treball de fusteria i reparacions

taller i domicili

Portes - Armaris - Interiors Persianes - Motoritzacions Terres de fusta - Cuines - Banys

JAUME - Tel. 654 12 54 69 fecapra@gmail.com Pressupostos al moment (sense compromís)


60 Anuncis per paraules NUEVO grupo single de Badalona

SE ALQUILA habitación, Premià de

y el Maresme si lo que quieres es conocer gente, pasártelo bien, reír e ilusionarte... llámame. Carme. C/e: carmen_bcn8@hotmail.com Tel. 657 08 88 94 SE ALQUILA habitación en Premià de Mar, sólo chicas. Teléfono de contacto: 689 18 70 76 SOFA chaise-longue alta calidad, menos de un mes de uso. 2,80 m x 1,55 m. Tapicería antimanchas, color beige, estructura polipiel negra. Pedimos 950 € (precio nuevo fue de 1.400 €). Tel. 699 08 95 62 SE ALQUILA habitación. Teléfono: 690 87 98 17 ES VEN Power Mac G5 i monitor Lacie 22”, doble processador PowerPC G5 a 2,5 GHz 1Gb de RAM ddr SDRAM, 150 Gb de HD, gravadora DVD monitor 22” Lacie electron22blueIV, teclat i ratolí. 1.500 €. Tel. 619 58 41 57 ALQUILO habitación, Vilassar de Mar, 2 minutos playa y estación, en buenas condiciones. Teléfono: 630 75 87 40 BALLS caribenys. Casino del Masnou. Tel. 93 555 06 60 SE ALQUILA habitación, Premià de Mar. Tel. 679 57 32 18 ALQUILO habitación de 150 € a 250 €, Premià. Tel. 665 56 64 09 NENS/ES de 0 a 3 anys. Nova sala de jocs. Casino del Masnou. Tel. 93 555 06 60 BILLAR. Casino del Masnou. Taules Grand Match amb calefacció. Vine a jugar! Tel. 93 555 06 60 ALQUILER y venta, vestidos de novia, fiesta y ceremonia. Teléfono: 619 71 20 98. Miriam Ribeiro ALQUILO habitación centro Premià. Tel. 673 28 69 92 FAMILIAS alemanas queremos montar una asociación para reunirnos con los niños y clases de alemán. Tel. 637 82 22 47 SALA de reunions. Lloguer. Casino del Masnou. Tel. 93 555 06 60 ANTIGUITATS. Compro mobles i objectes d’art. Eugeni. Telèfon: 639 77 42 03

Mar, Gran Via. Tel. 652 15 10 45 ALQUILO habitación, Mataró. Tel. 696 68 26 01 VENDO 2 máquinas overlock Juki buen estado primera mano, una de repunte automática Juki de primera mano (necesita revisión), una de repunte 2 agujas Yamato, segunda mano. Tel. 606 04 75 54. De martes a viernes mañanas PILATES. Casino del Masnou. Tel. 93 555 06 60 ALQUILO habitación en Premià de Mar en torre a sra. o srta. con derecho a parking, Internet, jardín, cocina y salón. Por 340 €. Teléfonos: 678 35 54 10 - 93 752 49 29 SE VENDE bicicleta Princesas. Tel. 630 75 71 37 ES VENEN mobles de cirerer 30 i 50 € en perfecte estat de la botiga Modimel·la. Preus súper econòmics. Tel. 609 77 15 59 VENDO cinta correr, económica. Tel. 692 02 11 41 SE ALQUILA habitación amplia en Premià. 250 €. Sólo chicas. Tel. 617 16 35 04 ACCIÓ Nàutic el Masnou. 580 €. Tel. 646 26 90 73 AYÚDAME a enlazar mi blog en red. Tel. 660 07 41 23 ALQUILO habitación en Premià de Mar. Tel. contacto: 93 752 23 25 663 15 40 15 VENDO caravana Knaus, modelo superstar superior, 6 m, totalmente equipada. Situación actual: Camping Queixans, La Cerdanya. Precio: 50% de su valor. Teléfono: 687 38 38 79. Lluís. HABITACIÓN. 250 € a 5 min estación Premià Mar. Tel. contacto: 697 46 27 90 - 93 180 81 76 LLOGUER d’espais. Casino del Masnou. Tel. 93 555 06 60 VENDO cuna-cochecito, todo por 100 € negociables. Teléfono de contacto: 93 540 58 59 BUSCAMOS señora argentina que necesite una vivienda y comida gratis, para compartir con una chica, piso nuevo. Tel. 93 751 59 03

SE ALQUILA cabina de estética montada. 200 €/mes. Teléfono:

656 84 50 34 habitación individual, amueblada, Gran Via, Marinada, Premià de Mar. 200 € + gastos. Tel. 622 83 27 31 TAROT. Horas concertadas. La voluntad. Tel. 678 87 74 84 VENDO acción Club Nàutic Masnou. 800 €. Teléfono: 627 89 58 00. Noches ES LLOGA habitació, zona centre. Atlàntida. Tel. 637 31 45 24 APRÈN a arreglar-te la roba. Casino del Masnou. Tel. 93 555 06 60 TAROT antar 1/2 visita 20 €, consultorio. Tel. 636 44 31 30. Telefónico. Tel. 806 48 89 64 TROBAR parella, divertir-se, noves amistats… Descobreix Mai-Sol. Telèfon de contacte: 626 90 49 29. www.maisol.com ALQUILO habitación chica o señora responsable. Tel. 646 22 71 97 LLOGUER castells inflables. Telèfon de contacte: 679 63 29 29. www.bbactivities.com HABITACIÓN en el Masnou doble, exterior con baño propio en casa con jardín, para chico. 350 €/mes. Tel. 677 10 29 30. Sofia TAROT telefónico. Pago tarjeta. Tel. 93 555 51 22 PATCHWORK . Casino del Masnou. Tel. 93 555 06 60 SE GRABA vinilo, VHS, casete a DVD. A precio económico sin comprimir en máxima calidad. Tel. 678 66 45 21 ES VEN cotxet Maclaren gemel·lar amb tots els accessoris, en molt bon estat. 150 €. Tel. 630 46 88 82 VIBRO Power fisio. 75 programes, aprimar, exercici, artrosi, osteoporosi, drenatge... 595 € (PVP 1.095 €). Telèfon: 617 04 01 10 ALQUILO habitación en el Masnou. Tel. 618 94 76 03 ESPÍRITU Santo, gracias, ayúdanos. M.L.V. GRÀCIES Esperit Sant F.M. GRACIAS Espíritu Santo por los favores recibidos. M.M. ALQUILO


COMPRAMOS

ORO

JOYAS, DIAMANTES, PAPELETAS DE EMPEÑO, MONEDAS Y RELOJES DE ORO

¿NECESITAS DINERO AL INSTANTE? TE OFRECEMOS LA POSIBILIDAD DE RECUPERAR TUS JOYAS. EMPÉÑALAS EN NUESTRO ESTABLECIMIENTO Y SAL CON DINERO EN EL ACTO. INFÓRMATE SIN COMPROMISO. APROVECHA EL ALTO PRECIO DEL ORO ACTUAL Y CAMBIA TUS JOYAS USADAS, ROTAS, ETC. POR DINERO EN EFECTIVO.

PREMIÀ DE MAR

93 751 16 70 MOSSÈN JACINT VERDAGUER, 77 PRESENTANDO ESTE ANUNCIO TE REGALAMOS POR UNA COMPRA SUPERIOR A 20 GRAMOS

20 €


Sopa de lletres Troba el nom de 8 ciutats d’arreu del món. Les lletres poden estar en: horitzontal, vertical o diagonal, en un o altre sentit.

62 La cuina

entrants Guisat de carxofes

F X I N O P S E S F X Ñ E A R I L O K N N S N F T A L A C A B A O R I C I I D L M B J E A M O B À E I R P A O E

Ingredients: 10 carxofes grosses 2 cebes mitjanes 3 tomàquets madurs 2 grans d’all 50 g de pernil ibèric 1 raig d’oli 1/2 got de vi blanc sec sal i pebre

Q N G R L I L R U I A L I M A G E G S S N R N T A R U O C S O M L H F A S M L I I I O A L O E A S A C A R A C N G F R A X O R E N D A P A C A L A X C R A P B L Barcelona. Moscou. Taipei. Praga. Miami. Caracas. Milà. Ginebra.

SOLUCIÓ:

8

Traieu les fulles dures de les carxofes, retalleu les puntes fins que només quedi la part blanca i partiu-les en 4 trossos. Poseu-les en un bol amb aigua i llimona perquè no s’ennegreixin. Peleu i trinxeu la ceba, poseu-la en una cassola amb un raig d’oli i a foc suau. Quan la ceba sigui tova i comenci a agafar color, afegiu-hi el tomàquet ratllat, els alls a làmines i una mica de sal. Quan tot el sofregit estigui ben confitat, escorreu les carxofes i afegiu-les a la cassola, els doneu unes voltes i poseu-hi el pernil tallat a trossos ben petits, deixeu-ho coure uns quants minuts a foc baix i tot seguit regueu-ho amb el vi blanc, salpebreu-ho al gust (compte que el pernil sala molt) i deixeu-les fent xup-xup, amb la cassola tapada, fins que siguin toves.

peixateria

Joan

Solució 8 diferències

Tel. 93 555 06 57 Mercat Municipal d’Alella


ARA EL QUIOSC VE A CASA TEVA • Vius en un lloc apartat del centre? • Tens dificultats per desplaçar-te? • No tens cap quiosc a prop de casa teva?

ARA TENS LA SOLUCIÓ

Comodíssim vol fer-te la vida més fàcil Rep a casa teva els diaris i revistes que triïs, els dies que tu vulguis

> Només 2 €/mes, compris el que compris i sense cap tipus de recàrrec ni subscripció <

902 303 909 www.comodissim.com

PROVA-HO DE FORMA GRATUÏTA DURANT 2 SETMANES Amb la garantia del grupoGodó més de 30 anys d’experiència en la distribució

de premsa i revistes a domicili a Catalunya


LA CLAU REVISTA 1161  

LA CLAU SETMANARI GRATUÏT BAIX MARESME. REVISTA 1161

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you