La Bústia - Edició febrer-març 2024

Page 1

Des del 2007

labústia proximitat i participació

Del 16 de febrer al 15 de març del 2024

Difusió controlada per OJD-PGD

40.000 exemplars

.cat núm. 134

desembre 19

núm 179

Martorell · Sant Andreu · Olesa · Esparreguera · Abrera · Sant Esteve · Collbató · Castellví · Gelida · Masquefa

Mireia Martín, l’espectacle picant

Neus Cester i Verónica Gallardo, la il·lusió d’un conte especial

Sandra Reina i Biel Montoro, guardonats als Premis Gaudí

El túnel de Voltrera i la B-40: beneficis i reptes

Viu el comerç al carrer

Forastock

info@labustia.cat

675 475 038

3

març diumenge Rambla de les Bòbiles, de 10 a 20h MARTORELL

Comerç local, artesania, gastronomia, inflable infantil i música

REBAIXES I OFERTES

NOVETAT a la fira! SORTEIG DE COMPRES GRATUÏTES Atents a les xarxes socials de Nou Martorell Organitza: Organitza:

Col·labora: Col·labora:

Més informació: 9martorell@gmail.com

labústia labústia

Des del 2007 Des del 2007

proximitat iproximitat participació i participació

Associació Associació per aper la a la Promoció Promoció del Comerç del Comerç i i dels Serveis dels Serveis

Difusió controlada per OJD-PGD

Difusió controlada per OJD-PGD

.cat.cat

Martorell · Martorell Sant Andreu · Sant · Olesa Andreu · Esparreguera · Olesa · Esparreguera · Abrera · Sant · Abrera Esteve · Sant · Collbató Esteve ·· Castellví Collbató · Gelida Castellví · Masquefa · Gelida · Masquefa

labústia proximitat i participació

.cat


2 Economia Totes les notícies d’economia

labústia Del 16 de febrer al 15 de març del 2024

Olesa El GrupTG DX bat un rècord d’usuaris

Sant Andreu Presenten les dades del Reempresa dels Mercats Municipals

Martorell Lidl destina 140 milions d’euros en el centre logístic

Territori Promocionen el Baix Llobregat, l’Anoia i el Penedès a FITUR

Un autocar del GrupTG DX. GrupTG DX.

Acte al mercat de Sant Andreu. Aj.

Imatge aèria de la nau de Lidl. Lidl.

La FITUR a Madrid. Dani Gutiérrez.

Direxis TGO i Direxis Masats han aconseguit l’any 2023 registrar un rècord d’usuaris en els seus serveis de transport públic. Les companyies han transportat un total de 2.607.947 usuaris, superant els 2.202.788 del 2022. Per tant, la dada ha augmentat en un 18% en comparació amb l’any anterior. Des del GrupTG DX destaquen que aquesta xifra “no sols representa una fita per a l’empresa, sinó també un impuls per continuar innovant i millorant l’experiència de l’usuari en el transport públic”. Alhora, “reafirma el seu compromís de continuar brindant un servei de qualitat, que contribueixi al desenvolupament i la mobilitat sostenible”. Mirant al futur, des de la companyia treballen a adaptar-se a les necessitats canviants de la societat, implementant tecnologies i solucions que promoguin una experiència de viatge còmoda i segura per als usuaris. Els serveis del GrupTG DX abasten àrees com a l’Anoia, el Bages, el Baix Llobregat, el Vallès Occidental i el Barcelonès.

El Mercat de Sant Andreu ha acollit el dijous 15 de febrer l’acte de presentació de les dades del programa Reempresa Mercats Municipals. El projecte, impulsat per la Diputació de Barcelona i la patronal Cecot, posa en contacte parades de mercat que necessiten relleu per evitar-ne el tancament, amb persones que volen engegar el seu propi negoci. La majoria de les cessions es produeixen per la jubilació dels propietaris. En l’acte han participat l’alcalde Marc Giribet; la diputada de Comerç i Consum de la Diputació de Barcelona, Olga Serra; i el secretari general de la Cecot, Oriol Alba. També Judith Elisabeth Chacha, paradista del Mercat de Sant Andreu. Ella ha explicat la seva experiència com a reemprenedora de la parada de mercat ‘Queviures la Bodegueta’ del Mercat de Sant Andreu.

Lidl ha fet públic que destina 140 milions d’euros per construir el centre logístic a Martorell. Des de la companyia asseguren que es tracta de la major inversió de la cadena de supermercats des que va començar l’activitat a Espanya fa 30 anys. Les instal·lacions estan ubicades al sector industrial Xàmenes i ocupen una parcel·la de més de 126.000 metres quadrats. El nou centre logístic tindrà més de 144 molls i la previsió de l’empresa és que entri en funcionament durant 2025. Lidl ha justificat la inversió “per la necessitat de l’empresa d’adequar els seus recursos logístics al creixement sostingut que està experimentant recentment”. D’aquesta manera, “podrà seguir generant riquesa i llocs de feina locals, a més d’obrir noves botigues modernes i eficients”. El centre de Martorell serà un dels majors magatzems de la companyia tant a l’estat espanyol com a Europa. Forma part d’un pla d’expansió a Espanya en els propers anys, que contempla tres projectes més a Constantí, Madrid i Lleó.

Representants del Baix Llobregat, de l’Anoia i de l’Alt Penedès han assistit a la inauguració de la 44a edició de la Fira Internacional de Turisme (FITUR) de Madrid per promocionar les comarques. Es tracta d’un dels esdeveniments de turisme amb major rellevància mundial i enguany s’ha celebrat del 24 al 28 de gener. Han assistit la presidenta del Consorci de Turisme, Eva Martínez; el conseller de Turisme del Consell Comarcal del Baix Llobregat i regidor de Martorell, Javier González; un equip del Consorci de Turisme; i el conseller al Consell Comarcal de l’Anoia i regidor de Masquefa, Dani Gutiérrez. També ha estat present l’artista sesrovirenca Marta Arañó, ambaixadora del Baix Llobregat i del Penedès, realitzant tallers de pintura amb vi amb vins de la DO Alella, DO Penedès i DO Pla de Bages.

Tens problemes d’abusos bancaris? Defensem a l’usuari dels serveis financers

RECLAMEM • Devolució d’allò pagat de més per aplicació de l’IRPH • Hipoteques abusives • Devolució de les despeses hipotecàries (notaria, registre, gestoria, taxació) • Devolució clàusula terra • Devolució comissió d’obertura després de la Sentència del TJUE • Defensa i reclamacions contra les “targetes revolving’’ • Defensa en les execucions hipotecàries • Demanem la nul·litat de la fiança si vas ser fiador d’un préstec tant d’un familiar o amic com d’una societat • També podem aconseguir que no paguis el deute si el seu crèdit ha estat transmès a “un fons voltor” • Devolució de l’impost de plusvàlua

Tot això sense pagar res pels procediments. És més, el que et tornen serà tot per a tu, ja que no ens hauràs de pagar cap percentatge sobre els resultats.

C/ Pau Casals, 16 (cantonada Av. F. Macià) · Olesa 93 015 65 48 · info@usfin.cat


Portada 3

Del 16 de febrer al 15 de març del 2024 labústia

Obre l’esperat túnel d’Abrera i el tram de la B-40 entre el Baix Llobregat Nord i el Vallès 17 anys després Per aquest motiu, Parent demana que l’obra que “es faci el més àgil possible. Fa un parell de dies des del Departament de Territori de la Generalitat ens van dir que ja s’havia licitat el projecte constructiu d’aquesta nova via. Per tant, en 3 o 4 anys hauria d’estar, però aquests anys ens preocupa que Olesa s’ompli de trànsit i vehicles pesants”. Un altre repte és “omplir els polígons industrials d’Olesa. Això ens ajudarà a posicionar-nos encara més a nivell estratègic i de mobilitat a Catalunya: tenim l’A2 cap a Barcelona i Lleida, l’AP7 cap a Tarragona i ara la connexió cap al Vallès”.

Moment de la inauguració de la posada en servei del túnel i del tram de la B-40. Lluís Gutiérrez / La Bústia.

El túnel de la B-40 i del tram Eduard Rivas; Martorell, Xavier d’Abrera a Viladecavalls ha enFonollosa; i de Castellví, Adrià trat en funcionament el divenCamino; a més de la presidenta dres 16 de febrer a les 13h. El del Consell Comarcal del Baix ministre de Transports, Óscar Llobregat, Eva Martínez. Del VaPuente, ha inaugurat la via, per llès Occidental, el de Terrassa, la qual s’han invertit un total de Jordi Ballart; i les alcaldesses de 293 milions d’euros. Té un traçat Sabadell, Marta Farrés; i l’alcalde 6 quilòmetres, dels quals 1250 dessa de Viladecavalls, Cesca Bemetres és de túnel, i tres carrils renguer, entre altres autoritats. per sentit. Aquest tram s’ha obert després Els alcaldes dels municipis de de gairebé 17 anys d’obres -van difusió de La Bústia a prop del començar el novembre de 2007-, túnel parlen dels beneficis i dels d’aturades, represes i esllavissareptes a partir d’ara de l’obertura des. Al llarg de la seva història, de la nova infraestructura. els treballs han patit nombrosos endarreriments. JESÚS NAHARRO Durant la inauguració, Puente L’alcalde d’Abrera, Jesús Natambé ha anunciat l’acord amb harro, ha dit que el túnel de la Generalitat pel conveni que Voltrera és “una millora ferma permetrà donar continuïtat a la i tangible per reduir el temps carretera des de Terrassa i fins a entre les ciutats i les comarques Sabadell, amb la previsió de poi per millorar la seguretat per der-lo signar aviat. No obstant les persones. És una obra molt això, no ha fixat terminis per esperada que per fi veu la llum. iniciar l’obra, posant l’èmfasi Fomentarà i potenciarà l’econoen el fet que cal trobar l’encaix mia dels nostres polígons ementre una via d’alta capacitat i un presarials, que connectaran les model de ronda urbana. persones perquè puguin gaudir A l’acte d’obertura han assistit també de les ofertes culturals”. alcaldes, regidors i representants Naharro ha avançat que ara de l’àmbit polític, econòmic i estan pendents de programar reempresarial del territori. Del unions “per impulsar un transBaix Llobregat Nord, els alcaldes port públic que uneixi el nord d’Abrera, FLEX Jesúspubli Naharro; d’Olesa, de la comarca Baix Llobregat La Bustia - prensa 255x85 v3.pdf 1del30/1/24 9:12 Jordi Parent; d’Esparreguera, amb el Vallès Occidental”.

PRODUCTES DE

Altres reptes és aconseguir “aliances econòmiques, culturals, sanitàries i pedagògiques que fomentin que el talent que tenim al territori es pugui nodrir el sector empresarial, que és el més potent al sector del Baix Llobregat, i es recolzi amb el sector universitari que hi ha a Terrassa i a Sabadell”. Sobre el túnel, ha dit que “obre un canvi, una nova mirada amb aquest sector de la comarca que ha estat acostumat a mirar al sud i ara mirarà també al Vallès Occidental. Aquestes noves sinergies tenen com a objectiu millorar la qualitat de vida i obrir noves expectatives als veïns i veïnes”. JORDI PARENT L’alcalde d’Olesa, Jordi Parent, ha dit que “suposa tenir una mobilitat molt més agradable. Que el nostre municipi guanyi amb mobilitat i sigui molt més àgil cap a la zona del Vallès”. Ara el repte és “aconseguir la unió de la B-40 amb la C-55 perquè tot el trànsit rodat que vingui per la B-40 no acabi passant per Olesa, que és una de les preocupacions que tenim. El ministre ha dit que passaran 40.000 vehicles cada dia per aquestes vies, dels quals un 20% serien de vehicles pesants i això ens preocupa”.

FABRICACIÓ I D’OUTLET flex.es

EDUARD RIVAS L’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, ha destacat que ha estat una obra que s’ha allargat 17 anys, “però que per fi ens connectarà. A Esparreguera es veurà amb dos elements: psicològicament aproparem dos territoris que geogràficament estàvem molt a prop, però que per les connexions que teníem ens sentíem molt lluny. Segon, la infraestructura unirà una nova forma d’estil de vida perquè millorarem en la forma de gaudir de l’oci, amb la feina, la mobilitat de persones. Guanyem qualitat de vida i seguretat amb les noves vies ràpides que disposem”.

Rivas també ha recordat “l’anunci del ministre que en les pròximes setmanes es licitarà el nou tram de l’A2. Són bones notícies i inversions del govern espanyol a casa nostra que esperem que no s’allarguin tants anys”. XAVIER FONOLLOSA L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, ha destacat que es tracta d’una infraestructura “que havíem reclamat moltíssim i que és bàsica pel teixit econòmic del Baix Llobregat Nord i del Vallès Occidental. Són les dues comarques més industrialitzades de Catalunya i fins ara no tenien aquesta via d’alta capacitat”. És “una gran obra, una infraestructura que dispararà encara més el PIB per càpita que hi ha a les dues comarques més dinàmiques des del punt de vista econòmic. L’intercanvi de mercaderies i la mobilitat de persones que hi haurà en aquesta via serà molt important”. Per acabar, ha remarcat que la via també ajudarà al medi ambient, ja que “les emissions seran molt menors. Descarregarem altres infraestructures que van molt carregades com la B-30 i l’enllaç d’aquesta amb l’A2, que també unia aquestes dues comarques. Al descarregar aquestes infraestructures guanyem en temps i en retencions. I les retencions són més emissions que hi ha a l’atmosfera”.

Els primers vehicles, passant pel túnel de Voltrera. Lluís Gutiérrez / La Bústia.

A

P REUS I NCREÏB

LES

Pol. Ind. Magarola Sud, Carrer Tres Rieres, 1

(08292 Esparreguera)

Fábrica FLEX


4 Municipis

labústia Del 16 de febrer al 15 de març del 2024

Sant Andreu

Martorell

Sant Andreu

Olesa

L’ONCE reparteix 640.000 euros

La resident de Clara Mostalac guanya el Premi Alfredo Rego

Alicia Arévalo guanya un Premi Panenka

L’Escola Daina-Isard guanya un premi

Maria del Carmen Salas. ONCE.

Clara Mostalac rep el premi. Sagrat Cor.

Alicia Arévalo amb el premi. AA.

Alumnes i professores del centre. SE.

L’ONCE ha repartit 640.000 euros a Sant Andreu en el sorteig del ‘Cupó Diari’ del dimecres 7 de febrer, en un número acabat en 13. Maria del Carmen Salas ha venut els cupons premiats, al carrer Major, 16. En total han estat 4 cupons amb 35.000 euros cadascun i un cupó amb el premi major de 500.000 euros: 640.000 euros en total. Salas ha dit que porta “vuit anys com a venedora de l’ONCE i és el primer premi gran que dono. Quan me’n vaig adonar, no podia estar més feliç”.

Clara Mostalac, resident de psiquiatria de segon any de l’Hospital Sagrat Cor de Martorell, ha guanyat el Premi Alfredo Rego per la comunicació ‘Actualització de trastorns conversius’. La Comissió de Docència del Centre ha considerat que és la millor presentació docent del curs 2023. L’entrega del guardó, que enguany ha arribat a la vuitena edició, s’ha fet a la sala de docència del centre el 17 de gener. L’acte ha estat presentat per Fernando Boatas, cap d’estudis de l’Hospital.

La santandreuenca Alicia Arévalo ha guanyat el Premi Panenka 2023 a la ‘Peça Periodística de l’Any’ gràcies a les seves narracions en el Mundial femení de futbol celebrat a Austràlia i Nova Zelanda l’estiu passat. La periodista va ser la veu escollida per RTVE per fer una cobertura històrica. Va narrar 25 partits del torneig internacional més important d’aquest esport. Arévalo ha dit que és “tot un honor per a mi haver pogut formar part dels premiats”.

El jurat del Premi Participa a l’Escola ha reconegut a l’Escola Daina-Isard d’Olesa pel seu projecte ‘La veu de l’alumnat’. Ha estat premiat amb un import de 8.000 euros. L’Escola Daina-Isard ha destacat per l’organització en totes les etapes educatives d’assemblees setmanals per solucionar conflictes entre companys, per recollir les opinions de l’alumnat i participar en la presa de decisions conjuntament amb les famílies i el professorat.

Martorell / Castellví

Martorell

Hipofam fa una donació de 19.000 euros al VHIR

L’Escola José Echegaray recapta diners pel càncer infantil

Martorell / Abrera / Sant Esteve Paulina Bonastre celebra els seus 100 anys amb família, amics i tres alcaldes

Xocolatada a l’Escola José Echegaray. Aj.

Moments de la donació. VHIR.

Hipofam ha fet una donació de 19.000 euros al grup de Fisiopatologia Renal del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR). D’aquesta manera, l’entitat de Castellví i Martorell continua amb el seu compromís amb la investigació de la hipomagnesàmia familiar amb hipercalciúria i nefrocalcionosi, una malaltia rara d’origen genètic. Amb els diners donats per Hipofam, provinents de diferents iniciatives solidàries impulsades per l’entitat, es podrà contractar una investigadora predoctoral que realitza la seva tesi en l’estudi d’aquesta malaltia.

L’Escola José Echegaray de Martorell i l’Associació de Mares i Pares d’Alumnes han recaptat 500 euros per contribuir a la investigació del càncer infantil. Ho ha fet en la xocolatada solidària que s’ha celebrat el divendres 16 de febrer, en commemoració del Dia Internacional del Càncer Infantil. Els diners recollits en aquesta setena edició aniran destinats a la Fundació de l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona.

Diagnòsi Electricitat Aire acondicionat Imatge i so ITV

c/ Enclusa, 57, Pol. Ind. Can Comelles Esparreguera Tel. 93 772 92 71

Mecànica Pneumàtics Motos

Celebració dels 100 anys de Paulina Bonastre. Aj. Abrera.

Paulina Bonastre ha celebrat el diumenge 28 de gener els seus 100 anys envoltada de família i amistats. També ha rebut la visita dels alcaldes d’Abrera, Jesús Naharro; Sant Esteve, Enric Carbonell; i Martorell, Xavier Fonollosa. La celebració ha estat a la casa del carrer Major del nucli urbà d’Abrera, on ha viscut gran part de la seva vida. Durant 4 anys va viure a Martorell amb els seus fills, i actualment viu a la Residència Can Serra de Sant Esteve. Els tres alcaldes han felicitat Bonastre pel seu aniversari i li han regalat rams de flors.


Especial 5

Del 16 de febrer al 15 de març del 2024 labústia

La nova junta de Nou Martorell organitza la primera fira de l’any amb vals de compres L’Associació de comerciants Nou Martorell ha presentat la nova junta. El president és Raúl López, d’Educació Canina Lopienso; la vicepresidenta Elisabet Cruz, de TechLife; la secretària Ana Blanco, de La Blanco; la tresorera Núria Claramunt, de Fornell; i els vocals Marc Casasayas, de Base; Desireé García, de Més K Flors; i Raquel González, de Discos Local 3. Han estat escollits en assemblea i l’objectiu és promocionar els associats i el comerç local, a més d’organitzar activitats, d’entre altres. El diumenge 3 de març és la primera fira, la Forastock a la rambla de les Bòbiles de 10 a 20h. Entre les novetats, es farà un sorteig

En una era marcada per la consciència ambiental, les autoritats promouen activament la realització de millores energètiques en les llars com a mitjà per reduir l’impacte ambiental i impulsar la transició cap a un futur més sostenible.

de 10 vals de compra de 50 euros que podrà optar tothom qui compri durant la fira. Els premiats tindran la compra gratuïta a qualsevol dels establiments associats de Nou Martorell i els que hagin exposat a la fira de Fem Vila. A la Forastock es podrà trobar rebaixes i ofertes del comerç local, artesania, menjar, un inflable i música.

@noumartorell

Òmnium Cultural Pla de Montserrat constitueix la nova junta El martorellenc Jordi Gibert és el nou president d’Òmnium Cultural Pla de Montserrat. L’acompanyen Maria Esteban, de Martorell, com a vicepresidenta; Jordi Marín, d’Esparreguera, com a secretari; Teresa Viladrich, d’Olesa, com a tresorera; i els vocals Maria Rocaspana (Martorell), Eulàlia Sellés (Collbató), Pere Oleart i Àngel Bou (Olesa). Ha estat l’única candidatura que s’ha presentat. Els municipis que conformen la nova Territorial, després de dos anys de funcionament amb una junta gestora, són Sant Andreu, Martorell, Castellví, Sant Esteve,

Impulsant l’eficiència energètica: Bonificacions de l’IRPF per habitatges unifamiliars i subvencions Next Generation

Abrera, Olesa, Esparreguera i Collbató. Òmnium Cultural ha programat tres actes el mes de març. El VOC-Festival Òmnium de curtmetratges, el dissabte 2 a Olesa i el divendres 15 a Martorell i la presentació del llibre ‘La mare que t’ha parit’ de la periodista Elisenda Soriguera, també el 15, a Collbató.

Bonificacions de l’IRPF per eficiència energètica: La realització de millores energètiques en habitatges unifamiliars pot significar una reducció substancial del consum energètic, amb la possibilitat d’obtenir bonificacions notables. Aconseguir una disminució del 30% en la despesa energètica pot conduir a una deducció del 60% en l’impost sobre la renda de Persones Físiques (IRPF), oferint als propietaris una oportunitat financera destacada. Aquesta iniciativa permet una deducció màxima de 5.000 euros per declaració, representant una oportunitat econòmica considerable per a aquells que optin per millorar l’eficiència energètica de les seves llars. Procediment amb dos certificats energètics: Per aprofitar aquestes bonificacions, els propietaris han de seguir un procediment específic. Han de realitzar o haver

G ENER

B I M

realitzat les millores energètiques desitjades, ja sigui el canvi de finestres, la substitució de calderes, la implementació de sistemes d’aerotèrmia, aire condicionat o de plaques solars. El pas següent és contractar un tècnic certificador energètic per emetre dos certificats. El primer es fa abans de les instal·lacions, i el segon després que les millores s’hagin implementat. Subvencions Next Generation per pobles de menys de 5.000 habitants: Pel que fa als municipis més petits, com Collbató i Castellví de Rosanes, també existeixen oportunitats per obtenir subvencions a través dels fons Next Generation de la Unió Europea. Feliciano García Bautista. Enginyer Carrer Empordà, 80. Olesa de Montserrat 696 078 840 feliciano.generbim@gmail.com

www.generbim.com

@omnium_plademontserrat

Vols coneixer la nostra escola?

PORTES OBERTES 23 de febrer a les 15.15h | INF. 28 de febrer a les 15.00h | ESO I BATX. 1 de març a les 15.15h | INF. I PRI.

DEMANA ENTREVISTA PERSONALITZADA: lamercemartorell.cat |

93 775 01 10


6 Especial Martorell

labústia Del 16 de febrer al 15 de març del 2024

El Carnaval de Martorell reuneix més de 1.800 participants i omple els carrers de música i disbauxa Un total de 33 colles han participat a la rua i al 15è Concurs de Comparses i Disfresses, en què s’han repartit fins a set premis per a les millors disfresses, carrosses i coreografies El Carnaval és, tradicionalment, una de les festes de Martorell amb una participació més elevada de l’any. Aquest 2024, la rua ha comptat amb una participació de més de 1.800 persones, dividides en 33 colles, que han omplert els carrers de Martorell de disfresses i comparses. La rua s’ha iniciat a mitja tarda al carrer del Mur amb un animat tret de sortida, i tot seguit, les colles han començat la passejada pels carrers de Martorell, que han seguit milers de persones fins a arribar a Ca n’Oliveres. El Concurs de Disfresses ha repartit aquest 2024 un total de cinc premis a la millor disfressa i dos premis especials, un per a la millor carrossa i l’altre per a la millor coreografia. Després del lliurament de premis del Concurs de Comparses i Disfresses, s’ha celebrat el tradicional sopar de carnaval i les colles han gaudit de la festa familiar. A la matinada, la celebració ha continuat amb la multitudinària festa golfa, amb música DJ a la Nau 2.

Sergi Corral, regidor de Cultura ha expressat que “sorprèn i agrada molt que hi

hagi tanta gent disposada a elaborar-se la disfressa durant setmanes i mesos i després passejar-les pels carrers de Martorell”. “Hi ha un volum de gent molt elevat al nostre municipi que participa en la rua, fa uns anys que va incrementant-se i treballarem perquè cada cop sigui més participativa”, ha valorat. Diumenge va ser el torn del Carnaval Infantil, organitzat per l’Esplai Guspira a la plaça de les Cultures. La festa va comptar amb una gimcana, tallers, un espectacle infantil, la rua i el lliurament de premis a les tres millors disfresses. L’alcalde Xavier Fonollosa ha valorat la partició multitudinària molt positivament:

“Tant el Carnaval infantil com la Festa de Carnaval del dissabte han tingut una gran participació ciutadana. És tot un plaer veure gent de totes les edats disfressant-se i passant-ho bé, especialment en una festa com aquesta, on va destacar el civisme i el respecte en tot moment.”

1r Premi colla “Imparables”

2n Premi colla “Martox”

3è Premi colla “Capgrossos de Martorell”

martorelldigital.cat

4t Premi colla “L’Arc de Sant Martí”

5è Premi colla “AMPA La Mercè”

Premi millor coreografia colla “Carnavaleros”

Premi millor carrossa colla “Disbarrats”


Del 16 de febrer al 15 de març del 2024 labústia

Especial Martorell 7

La plaça Maria Canela es transforma

en un espai més agradable, còmode i accessible L’alcalde Xavier Fonollosa i la regidora

mobilitat”. S’hi han revestit les pantalles

de Serveis Urbans i Via Pública, Elisabeth

acústiques que tanquen el túnel del tren

Plaza, junt amb la resta de l’equip de govern,

amb una façana ventilada de colors. L’alcalde Fonollosa ha destacat que “en

van inaugurar el passat 26 de gener la remodelació de la plaça de Maria Canela i del passatge de la Central Elèctrica de Martorell. L’acte va comptar amb celebració familiar, en què els veïns i veïnes del barri de Can Carreres van gaudir d’una xocolatada, el trenet de cinc polzades dels Amics del Ferrocarril i les portes obertes a la seu dels Amics de Sant Antoni Abat, ubicada a la mateixa plaça. La regidora de Serveis Urbans i Via Pública, Elisabeth Plaza, va explicar que a la plaça de Maria Canela “s’ha renovat el parc infantil amb nous jocs i paviment de cautxú, i s’hi ha col·locat nou paviment de formigó de colors a tota la plaça”. També “s’ha ampliat la zona d’aparcament perquè sabem que era molt necessari”, i ara compta amb 17 places totals. Al passatge de la Central Elèctrica,

“s’ha fet una plataforma única tot millorant el pas dels vianants i l’accessibilitat, i també s’ha millorat la jardineria. Hem construït una escala i instal·lat un nou ascensor que comunica amb el passeig de Catalunya i permet afavorir la connexió, l’accessibilitat i la

els darrers sis anys s’han refet tots els carrers i places del barri de Can Carreres i ens quedava aquest espai. Té una depressió natural, que creava un problema d’accessibilitat que hem resolt amb la instal·lació de l’ascensor, i un problema de connectivitat solucionat amb les noves escales. A Martorell fem un urbanisme centrat en les persones i seguim treballant per tenir uns espais públics endreçats i de qualitat, que garanteixin el màxim benestar dels nostres veïns i veïnes”. “Cada dia entre tots fem que Martorell sigui un poble millor. Ho hem de fer junts: entitats, associacions de veïns, alcalde i regidors, i sobretot els ciutadans i ciutadanes, que sempre ens animeu a seguir millorant el poble”, ha remarcat Fonollosa. Les actuacions han estat finançades en el marc del ‘Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia’ per a Europa per una mobilitat sostenible del Ministerio de Transportes, Movilidad y Agenda Urbana MITMA, cofinançats per la Unión Europea amb fons NextGenerationEU.

martorelldigital.cat


8 Participació

labústia Del 16 de febrer al 15 de març del 2024

Protagonistes del mes

Esparreguera

La Passió tanca el 2023 amb més de 57.000 espectadors

Verónica Gallardo i Neus Cester presenten el conte ‘L’últim somriure’

El Mag Lari amb La Bústia. Ll.G.

Joan Pera amb La Bústia. Ll.G.

Verónica Gallardo i Neus Cester. VG / NC.

El Teatre de La Passió d’Esparreguera ha rebut durant l’any 2023 més de 57.000 espectadors en els 112 espectacles que ha ofert. Han estat de diversa tipologia com teatre, concerts, dansa, circ i màgia. I han passat artistes de renom com Rosario, Mag Lari, Els Pets, Carles Sans, El Comandante Lara, Joan Pera i espectacles com El Búnquer, entre d’altres. Des de La Passió destaquen que “aquesta activitat cultural es produeix fora de l’àmbit habitual de les grans ciutats. El Teatre de La Passió d’Esparreguera ha desafiat aquesta tendència, demostrant que hi

ha una demanda i un interès significatiu per les arts més enllà de l’enrenou urbà”. A més, el nombre considerable de visitants ha generat un impacte econòmic local que ha beneficiat comerços, restaurants i altres empreses de la zona. Aquest resultat positiu és fruit del treball dels últims cinc anys, ja que, durant aquest període, el nombre d’espectadors s’ha incrementat en un 30%. Aquesta dada s’ha traslladat també a l’espectacle principal de l’entitat: les representacions de La Passió han rebut un total de 5.643 espectadors durant la temporada 2023.

La martorellenca Neus Cester -a la dreta- és l’autora, i l’abrerenca Verónica Gallardo és la il·lustradora del llibre ‘L’últim somriure‘ (Cuatro Hojas), un conte infantil sobre la mort i el dol. Cester ha explicat a La Bústia que “és un conte infantil per tractar la mort amb naturalitat i per resoldre curiositats que tenen els infants. També és un recurs per treballar la mort d’un ésser proper o que pot encaixar en qualsevol moment del dol, tot i que no

Propers espectacles a La Passió L’any 2024, des de l’entitat han treballat per oferir una programació variada i completa d’espectacles amb l’objectiu de continuar creixent. Entre els destacats hi ha ‘Lali Symon’ amb Emma Vi-

larasau, que s’ha representat el 17 de febrer, i ‘Lo nunca visto’ de Berto Romero, que ho farà el 12 d’abril. També hi ha programat ‘L’Auca del Senyor Esteve: La Puntual’, el 14 de juliol.

Menú de dimecres a divendres Especialitats en canalons, pollastres i conills a l’ast Gran varietat de plats OBERT de DIMECRES a DIUMENGE de 9 a 16h C/ Calvari, 30 · Olesa de Montserrat Tel. 93 778 02 75

El Els Tres La Festa Major Carnaval, d’Hivern d’Esparreguera, Tombs, en imatges en imatges en imatges

Especialitat en banquets de noces

@massunyolrestaurant Ctra. de Martorell a Gelida, km 4 · Castellvi de Rosanes A 4 minuts de Martorell 93 775 14 64 · www.massunyol.com

CERQUEM

PROFESSOR/A DE FORMACIÓ VIAL

La teva botiga d’informàtica Carrer d’Ausiàs March, 3 · Martorell 613 011 606 936 273 202 ¿Cree usted que tiene problemas con el alcohol? ¡Quizás nosotros podamos ayudarle!

GRUPO MARTORELL Horario de reuniones Lunes y jueves: de 19 a 20.30h (no festivos) Sábado: de 18.30 a 20h www.alcoholicos-anonimos.org & 93 317 77 77 Plaça de les Cultures (Centre Cultural) de Martorell

hi hagi cap mort en aquell moment”. Gallardo ha explicat que “fa anys que teníem la il·lusió de fer un conte del qual ella fos l’autora i jo la il·lustradora. És un somni complert”. Les dues mestres es van conèixer a la universitat. Cester, de 28 anys, i Gallardo, de 29, han estudiat Educació Infantil a la Universitat Rovira i Virgili. La martorellenca treballa en un centre de Castellbisbal i l’abrerenca a l’escola Francesc Platón i Sartí d’Abrera.

INCORPORACIÓ IMMEDIATA CONDICIONS INTERESSANTS Tel. de contacte: 93 773 64 62 · 617 205 133

NOVA CARTA, PROVA-LA! PER RECOLLIR

SERVEI A DOMICILI A: Esparreguera, Abrera, Olesa, Collbató, El Bruc, Mas d’en Gall, Can Rial i Can Sedó.

De dilluns a diumenge de 19.30 a 23h.

1€

93 777 77 00

AV FRANCESC MARIMON, 94 · ESPARREGUERA

Ràpid Montserrat Centre

DISTRIBUIDOR OFICIAL

93 770 36 71 Claus de cotxe, comandaments de garatge i reparació de calçat

• Programació • Codificació • Reparació Totes les marques. Ens desplacem al seu domicili

Estem al Montserrat Centre Abrera

PUNT PACK

VIDEOJOCS ACCESORIS Reparació de consoles Mòbils i tablets

@BCNGAMES

Joan Maragall 27 · 08760 Martorell Tel. 93 128 40 34 · www.bcn-games.com


Participació 9

Del 16 de febrer al 15 de març del 2024 labústia

El dibuix de l’Eva Fernández

La Vinyeta del Peregrina

La lingüista M. Carme Junyent i la Biblioteca de Masquefa que ara porta el seu nom. Eva Fernández.

Felicitats!

Han guanyat una invitació per a una entrada de cine pel Yelmo del Montserrat Centre Abrera: Rubén Moliner, Elena Álvarez i Lídia Gil de Martorell; Belén Toledo i Biel Valle d’Olesa; Guillem Bernal d’Esparreguera; Cristina Pérez i Carla González de Sant Esteve; María Dolores Muñoz de Gelida; i Juan Diego de Masquefa. Qui hagi guanyat rebrà un correu electrònic amb la invitació segons les condicions de Yelmo. Vàlides fins el 31 de març de 2024.

Per publicar la felicitació cal omplir el formulari i adjuntar la fotografia a labustia.cat o a través del codi QR

MONTSERRAT CENTRE ABRERA

Per les fotografies de felicitacions a menors, també cal escriure el parentesc i l’autorització de la seva publicació en el mateix espai de text

Participa a: labustia.cat

Editorial

El final del túnel i reconeixements Eric 6 de febrer, 16 anys De parte de mamá, papá y tú hermano Martorell

Pepi 22 de febrer, 69 anys De parte de tu grupo Radio Macuto Martorell

Álex 10 de febrer, 19 anys De part dels teus avis Juanjo i Pilar t’estimem Terrassa

Gemma 6 de març, 54 anys. De part de l’Enric, els tiets i tota la familia. T’estimem! Gelida

labústia proximitat i participació

Difusió controlada per OJD-PGD

.cat

Martorell · Sant Andreu · Olesa · Esparreguera · Abrera · Sant Esteve · Collbató · Castellví · Gelida · Masquefa

Maite 21 de febrer, 47 anys De part de la teva mare Abrera

Valentina 6 de febrer, 10 anys De la que més t’estima, felicitats campeona! Gelida

Pere i Montserrat 6 de març, 69 aniversari de boda Us desitgem molta salut per anar complint en companyia de tota la familia. Us estimem. Gelida

A La Bústia posem en valor les iniciatives, els projectes i les persones de proximitat, en aquesta edició entre altres: la directora de cine martorellenca Sandra Reina -que entrevistem- i l’actor olesà Biel Montoro pels Premis Gaudí. A Neus Cester de Martorell -qui escriu- i Verónica Gallardo d’Abrera -qui il·lustra-, com a protagonistes del mes, perquè juntes ens apropen una història molt especial amb la publicació d’un conte infantil que sana i ajuda a partir d’una experiència personal de l’autora. I l’olesana monologuista Mireia Martín amb l’espectacle ‘Marrana... però culta’. L’olesana Eva Fernández dibuixa la masquefina M. Carme Junyent en reconeixement de la lingüista i pel bateig de la Biblioteca de Masquefa que porta el seu nom. I l’artista també il·lustra a la directora Sandra Reina. D’altra banda, expliquem com ha estat l’obertura al trànsit del túnel de Voltrera d’Abrera i el tram de la B-40 que connecta el Baix Llobregat Nord i el Vallès Occidental, que tanca gairebé 17 anys d’obres discontínues. Ha estat el final de túnel, que no es veu per a la sequera, que dedica la Vinyeta del Peregrina després de l’inici de les restriccions i l’estat d’emergència pel nostre territori.

Edició: Servièxit Comunicació Integral (Servièxit, SL - serviexit.com). Direcció: Lluís Gutiérrez / Redacció: Carla Martínez i Lluís Gutiérrez Col·laboracions: Roger Seró, Eva Fernández, Ricardo Peregrina, Deli Miguel, Carla Gutiérrez, Joaquim Pallarès i Jesús Vila. Contactes: publicitat@labustia.cat / info@labustia.cat / 675 475 038. Impressió: Imprintsa/ Difusió: controlada per OJD-PGD / Distribució: 40.000 exemplars (37.000 exemplars bústia a bústia i 3.000 en punts i expositors) a Martorell, Sant Andreu de la Barca, Olesa de Montserrat, Esparreguera, Abrera, Sant Esteve Sesrovires, Collbató, Castellví de Rosanes, Gelida i Masquefa. El contingut dels anuncis publicats és responsabilitat de l’anunciant. Dep. Leg: B-52889-2007.

Connecta’t al teu digital de proximitat

labustia.cat 675 475 038


10 Entrevista

labústia Del 16 de febrer al 15 de març del 2024

Sandra Reina, directora del curtmetratge ‘El Bus’

“‘El Bus’ és un viatge d’anada i tornada que vol generar empatia, sense prejudicis i sense posar etiquetes” La martorellenca Sandra Reina ha guanyat el Premi Gaudí al Millor Curtmetratge amb ‘El Bus’. També ha estat nominat al Goya a Millor Curtmetratge Documental. Sandra Reina (1988) ha estudiat Publicitat i Relacions Públiques a la UPF. Actualment viu a Barcelona, però va fer-ho a Martorell dels 12 als 21 anys. Va ser fundadora i col·laboradora de l’associació Cinema del Diable de Martorell. Ha dirigit i ha escrit el guió, juntament amb Francisco Menchón, de ‘El Bus’, un curtmetratge de 29 minuts que es pot veure a ‘Filmin’. Què significa guanyar el Premi Gaudí? A banda de la satisfacció personal, gràcies a les nominacions i als premis és probable que més gent s’acosti a conèixer aquesta realitat. Ho esperàveu? No. El curt havia tingut bona acollida en la gent que l’havia vist dins de l’àmbit de l’Acadèmia i els dies que s’havien fet projeccions públiques, però la collita de curts nominats enguany era increïble. Creus que s’han de promocionar més els curtmetratges? Una història a vegades no necessita ser un llargmetratge per explicar-se. Hi ha curtmetratges increïbles i no hi ha plataformes o espais on gaudir-los. Seria important que més sales de cinema s’animessin a projectar-ne. Cada vegada tinc més clar que cada història necessita uns minuts concrets per ser explicada i no sempre cal que siguin dues hores i mitja. Caldria reivindicar els curts i no menysprear una pel·lícula pel sol fet de la durada.

A l’hora de recollir el premi vau fer un agraïment a una entitat que dona segones oportunitats als presos. Sí, vam comptar amb el suport de la Fundació Obra Mercedària i la seva directora, Núria Ortín. Vam poder conèixer a través d’ells a la gran majoria de les persones que finalment van aparèixer en el curtmetratge. Com va ser la selecció dels protagonistes? No són actors… són persones reals amb històries reals. La Fundació Obra Mercedària és qui ens va presentar a una gran part de la gent que després surt a la pel·lícula, juntament amb altres noies que venien d’un altre col· lectiu de dones que han passat per presó i que lluiten per millorar les condicions de la dona als serveis penitenciaris.

“La gent que surt a la pel·lícula no són actors... són persones reals amb històries reals” Quanta gent ha participat? L’equip tècnic és d’unes 12 persones, més els 14 protagonistes. El temps de muntatge ha estat de sis mesos i el de rodatge de quatre dies. Has fet el guió amb Francisco Menchón. Per què amb ell? Ens uneixen moltes coses i molts anys de projectes junts,

Quin va ser el primer treball en aquest món? Com a ajudant de direcció van ser els curtmetratges d’alguns amics. Després ens vam animar amb un col·lectiu sorgit dels Tallers de Cinema, liderat per Jaume Fargas, a fer un llargmetratge de ficció.

Sandra Reina guanya un Premi Gaudí. Il·lustració d’Eva Fernández.

com el nostre anterior curtmetratge ‘Trivial’ o altres aventures com videoclips o spots publicitaris. És un molt bon guionista i sempre vol aprofundir en la condició humana, es deixa sempre portar per la sinceritat i aquests són valors que m’encaixaven perfectament en el documental. Com va sorgir ‘El Bus’? Un divendres, fa més de 10 anys, vaig perdre l’autobús de cada dia i vaig pujar al següent sense saber d’on venia. A l’entrar, de seguida vaig sentir que la gent que viatjava aquell dia no eren els companys habituals de trajecte, era un bus que deia ‘Can Brians-Barcelona’. Ho vaig explicar com a anècdota a alguns amics i van fer molts prejudicis sobre els presos. Investigant una mica vaig saber que el mateix autobús feia el trajecte invers els diumenges, i vaig voler pujar, per curiositat. L’ambient era tan diferent… ja no hi havia tant xivarri, es respirava malenconia i cadascú portava la ‘tornada a casa’ com podia. Aquí vaig començar a pensar que, algun dia, voldria explicar aquesta petita experiència: la

L’associació Cinema del Diable de Martorell felicita la Sandra Reina, fundadora i col·laboradora de l’entitat Volem felicitar la Sandra Reina per aconseguir un dels guardons més importants del cinema català com és el Gaudí al millor curtmetratge per ‘El bus’. Estem molt orgullosos de tenir la Sandra dins de l’associació Cinema del Diable de Martorell com un dels pilars importants des de la seva fundació. Ella ha estat partícip des del principi del creixement del cineclub del Diable, col·laborant en els curtmetratges del taller de cinema, a l’organització de projeccions i esdeveniments perquè el cinema arribés a la nostra població. Sandra estima el cinema i sempre ha manifestat aquest amor pel setè art amb pro-

jectes i il·lusions que gràcies a la feina i al seu sacrifici va convertint en realitat. Li desitgem que aquests triomfs continuïn arribant i que es transformin en més reconeixements. Va arribar als Goya, però se’l va emportar un altre curtmetratge. També és un triomf estar nominada als premis del cinema espanyol. Potser, algun dia, podríem estar parlant dels Oscars. Des de l’associació estem treballant per portar a Martorell la projecció del curtmetratge de la Sandra. Javier Vega, president de l’associació Cinema del Diable de Martorell

d’un viatge d’anada i de tornada en aquest autobús a través de les converses entre els passatgers. Què has volgut transmetre? La meva intenció era fer que la persona que vegi el documental viatgi en aquest autobús, com jo vaig fer aquella primera vegada, sense saber amb qui viatja ni d’on venen. Generar empatia, que connecti amb les persones des d’un lloc proper, gairebé com si et colessis en les seves vides per una estona a través de les seves converses, sense prejudicis i sense posar etiquetes. El projecte ha estat nominat als Goya. Ha estat una experiència meravellosa i inesperada quan vam arrencar amb el projecte i que ens dona molta força per seguir explicant històries. Lamentablement, no ens vam poder emportar a casa el Goya. Com vas començar en el cinema? Quan vaig acabar d’estudiar la carrera, vaig fer unes pràctiques a Catalan Films, que em va permetre introduir-me al sector.

Què t’ha aportat l’associació Cinema del Diable de Martorell? Les persones, que considero amics i amb els que vam formar l’entitat de Cinema del Diable i el Cineclub posterior. Ara no tinc molt de temps, però hi segueixo vinculada. Aprofito per fer una crida perquè més gent s’acosti a l’entitat a fer propostes.

“Sense saber-ho, vaig pujar a un bus que feia el trajecte Can Brians-Barcelona” Com veus el sector? La indústria cinematogràfica a Catalunya està en un bon moment. Es fa bon cinema i es genera feina, però en comparació amb altres països, encara queda camí per recórrer i en inversió de recursos seguim per sota. T’has especialitzat o t’agrada més el curtmetratge documental? La línia que separa documental i ficció està cada cop més difosa i m’encanta explorar. Ara estic treballant en el meu proper projecte, que és un llargmetratge de ficció, basat en una realitat. Lluís Gutiérrez / La Bústia


Municipis / Participació 11

Del 16 de febrer al 15 de març del 2024 labústia

Martorell / Olesa

Sandra Reina i Biel Montoro, guardonats als Premis Gaudí

Reina, al centre, amb el Premi Gaudí. ACC.

Montoro, el primer de la dreta, amb el Gaudí. SE.

La 16a edició dels Premis Gaudí, que organitza l’Acadèmia de Cinema Català, ha guardonat dos treballs amb representació del Baix Llobregat Nord a través de Sandra Reina de Martorell i Biel Montoro d’Olesa. La gala ha tingut lloc el diumenge 4 de febrer al Centre de Convencions Internacional de Barcelona. ‘El Bus’, dirigit per Sandra Reina, fundadora i col·laboradora de l’associació Cinema del Diable de Martorell, ha guanyat el Gaudí a Millor Curtmetratge. El curt en forma de documental reflecteix les converses entre presos i ex-presos dins d’un bus mentre fan el viatge d’anada i tornada de la presó d’un permís de cap de setmana. Es pot veure a través de ‘Filmin’. La martorellenca ha fet el guió conjuntament amb Francisco Menchón. Reina, de 35 anys, està treballant en el seu pròxim projecte, que és de ficció i basat en una realitat. A més, està fent d’ajudant de direcció en anuncis, tal com ho explica a l’entrevista de La Bústia.

La pel·lícula ‘Quico Sabaté, sense destí’, narrada i interpretada per l’actor olesà Biel Montoro, ha guanyat el Premi Gaudí a Millor pel·lícula per a televisió. Tracta les últimes hores del guerriller antifranquista Quico Sabaté. L’olesà interpreta el més jove dels maquis que acompanyen el protagonista. Es pot veure a les plataformes digitals de La Xarxa (laxarxames.cat) i de Televisió de Catalunya (3cat). Montoro, de 23 anys treballa en la nova temporada de La Passió d’Olesa com a part de l’equip directiu. El 15 de març estrenarà la sèrie ‘Mano de Hierro’ a Netflix. Apareixerà al segon capítol de la sèrie interpretant en la seva versió més jove el personatge protagonista Joaquín Machado. Pròximament, també estarà de gira per Catalunya amb l’obra ‘La nostra ciutat’, produïda pel Teatre Lliure, que visitarà teatres com el de Vilanova i la Geltrú, Badalona, Rubí, Sant Cugat o Manresa.

Martorell

Josep Termes presenta la seva primera novel·la ‘Llums i ombres’

Josep Termes, a la presentació el 16 de febrer. Aj.

El martorellenc Josep Termes ha presentat el seu llibre ‘Llums i ombres (Històries de La Criolla)’ a la Biblioteca Francesc Pujols de Martorell. La novel·la està ambientada en la Barcelona dels anys trenta, que està en plena

Territori Alumnes de set escoles de la zona participen al concurs AMIC-Ficcions Un total de 4.973 alumnes s’han inscrit en la 16a edició del concurs literari ‘AMIC-Ficcions, l’aventura de crear històries’. Es tracta d’una altra xifra històrica en el certamen de creació literària, que ha augmentat amb un creixement de més del 30% dels grups que han publicat el primer capítol. De la zona han participat alumnes de 7 escoles de 7 municipis. De Martorell, el Col·legi La Mercè; de Sant Andreu, l’Institut Sant Andreu; d’Olesa, l’Escola Daina Isard; d’Esparreguera, l’Institut El Castell; d’Abrera, l’Institut Voltrera; de Collbató, el SES Collbató; i de Gelida, l’Institut de Gelida.

efervescència per les lluites obreres. Al local La Criolla tot està permès i la vida de diversos personatges s’entrellacen. Termes ha explicat que és fruit d’una investigació “on em vaig topar amb el personatge Flor de Ortuño. A través d’ell van sortir aquestes narracions basades en persones reals, però totalment fictícies”. La novel·la, escrita en català, s’engloba “en la fi de la Primera Guerra Mundial, quan tota una sèrie d’espies deambulaven per Barcelona amb ganes de divertir-se, i també hi havia l’esclat de l’anarquisme. Les històries parteixen d’un petit detall que després s’ha anat desenvolupant”.

Abrera L’Ajuntament amplia els serveis d’atenció a la ciutadania amb capacitats diverses L’Ajuntament d’Abrera ha iniciat un servei municipal d’informació i orientació per a persones amb capacitats diverses, en col·laboració amb la Fundació Summae. En una atenció personalitzada es recolliran les inquietuds, interessos i necessitats d’aquestes persones per a poder orientar i acompanyar en l’establiment d’un itinerari vital en els camps lúdic, social i laboral. També és un servei adreçat a les famílies, per tal de treballar conjuntament la millora de la qualitat de vida de les persones amb capacitats diverses.

Masquefa

La Biblioteca ja porta el nom de M. Carme Junyent Figueras

Un moment del bateig de la Biblioteca de Masquefa amb el nom de Junyent. Aj.

La Biblioteca de Masquefa ha estat batejada el dimecres 24 de gener a la tarda amb el nom de M. Carme Junyent Figueras. A partir d’ara, la biblioteca té un espai on es poden consultar els 21 llibres publicats per la professora i lingüista masquefina. El director de la biblioteca, Jordi López, ha detallat que també aniran agrupant i recopilant els articles publicats per Junyent o llibres en què hagi participat. En una de les parets de la biblioteca també s’hi ha col·locat un gran vinil amb una imatge de la masquefina juntament amb la seva biografia.

L’acte també ha servit per presentar ‘No patiu per mi. Gastronomia, llengua i amistat: la Joia de Viure’, el llibre pòstum de Junyent, presentat pel seu fill Andreu Figueras i el director de la biblioteca amb la intervenció del públic assistent. L’esdeveniment ha reunit desenes de veïns i amics i familiars de Carme Junyent i han assistit representants del consistori, de la Generalitat, de la Diputació i del Consell Comarcal. La biblioteca M. Carme Junyent Figueras està ubicada dins del recinte de l’edifici històric de la Fàbrica Rogelio Rojo.

Cartes a: opinio@labustia.cat. Extensió màxima de 1.200 caracters amb espais inclosos o les podem resumir per publicar-les. Opinions, fotografies i denúncies d’interès local o comarcal

Què passa, de veritat, a la Comunitat Minera? La CMO s’ha convertit en un referent nacional i internacional. El darrer reconeixement va ser quedar entre les 3 millors iniciatives de transició verda d’Europa. Durant aquests 30 anys s’ha augmentat per cinc el seu patrimoni net; S’ha conduït a un estalvi del 57,7% en el consum d’aigua per part dels socis; Inversions en la xarxa d’abastament amb més de 425.000 €/any, millorant la xarxa de distribució amb una eficiència del 87%; Sistema tarifari progressiu, i contempla una tarifa social. Les tarifes són de les més baixes de Catalunya; Estalvi energètic amb l’Autoconsum Fotovoltaic (161 Wp); Suport a les entitats socials i educatives locals. I s’ha aconseguit gràcies al compromís de diferents Consells Rectors i un equip de professionals.

Per a l’Assemblea del 16/03 que es farà a El Casal a les 16.30 h. fem una crida a què es presentin nous candidats i a la participació en les votacions. La CMO sempre s’ha caracteritzat per ser democràtica i transparent. És una entitat independent, amb autonomia pròpia i deslligada de qualsevol altra institució administrativa. Fer acusacions falses i interessades i voler polititzar la cooperativa posa en risc el model d’èxit d’aquesta. Siguem responsables i valorem el que hem assolit. Vine, vota i tria! Josep Maria Pallarès, Josep Escarrer, Francisco Serrano, Lluís Checa, Ramon Llosa, Angelina Dalmases, Maria Isabel Pandero, Pere Bernadó, Joan Arévalo, Daniel Pujol, Magí Tobella, Jaume Francesch, Jaume Font, Josep Medina i Jaume Parent.

Transparència i compromís per a la Comunitat Minera Olesana Respecte a les eleccions al Consell Rector de la CMO, que s’havien de celebrar el passat 3 de febrer i que el propi Consell Rector caducat les ha suspès, volem aclarir: El desembre del 2023 el Consell va convocar eleccions per renovar la totalitat dels 11 membres, ja que l’última vegada que hi van haver eleccions va ser el 2019. El 2021 no es va renovar la meitat del consell escollit al 2016 i, per tant, tots els membres superen el límit de 5 anys de mandat. A l’hora de proclamar els candidats a les eleccions de febrer i a una setmana de les votacions, el Consell va decidir que 6 dels seus membres es mantenien en el càrrec de forma automàtica, entre els quals el secretari i el president

que no s’han presentat a eleccions des de 2014 i 2016 respectivament. Així, a les eleccions, només s’escollirien 5 dels seus 11 membres. Després que presentéssim una queixa formal, el Consell va decidir suspendre les eleccions i convocar-ne de noves al·legant que havien malinterpretat els Estatuts. Volem des d’aquí denunciar una nova maniobra d’alguns membres de l’actual Consell, ara caducat, per mantenir-se al càrrec sense passar per les obligades eleccions davant de tots els socis. Llorenç Segura Cardona, Joan Martínez Matas, Montserrat Riera Rey, Miquel Barreres Català, Pere Oleart Comellas, Joaquín Martín Medina i Esteve Creus Oller.


12 Municipis

labústia Del 16 de febrer al 15 de març del 2024

Successos

Abrera

Accidents a les carreteres, crema de contenidors i incendis

L’Ajuntament, una plataforma i els partits demanen millores sanitàries

Reunió a l’Ajuntament, concentració de Marea Blanca i el PSC al Parlament. Aj / Marea Blanca / PSC.

Incendi de contenidors a Olesa. La Bústia.

Incendi al centre Akiara de Martorell. SE.

El mes de febrer ha estat marcat per diversos accidents a l’A2 a Sant Andreu, Abrera i Collbató i a l’AP7 entre Martorell i Gelida. Els Mossos d’Esquadra han detingut dues persones per un robatori violent en un caixer automàtic d’Esparreguera. A Olesa, un acte vandàlic ha deixat almenys 8 contenidors totalment calcinats, un cotxe cremat parcialment i altres danys a contenidors i

un fanal de la llum. S’està investigant la mort d’un intern de Brians 1, a Sant Esteve, que hauria mort a mans del seu company de cel·la. A Esparreguera, dues persones han resultat ferides en un incendi en una casa. A Martorell, el centre Akiara ha patit un incendi en el local principal.

Una trentena de persones ha assistit a la concentració convocada per Marea Blanca d’Abrera per reclamar la construcció d’un nou ambulatori al municipi. La convocatòria s’ha fet el dissabte 27 de gener davant l’Ajuntament, tal com es va acordar en una assemblea pública el passat mes de desembre, per reclamar a les administracions implicades, Generalitat i Ajuntament, els passos a seguir per fer realitat la construcció d’un nou equipament sanitari. A més, a posteriori, membres de la plataforma s’han reunit amb diferents grups parlamentaris del Parlament de Catalunya per demanar el seu suport a la reivindicació de la construcció d’un nou ambulatori al municipi en la

Martorell Troben una dona morta al carrer

Castellví Roben 10.000 litres d’oli d’oliva

Sant Andreu Les marxes de tractors col·lapsen l’A2

Una dona de 82 anys s’ha trobat morta el divendres 9 de febrer al matí en un carrer de Martorell. Cap a les 7h un vianant ha alertat emergències que hi havia una persona estesa a terra aparentment sense vida. De seguida han arribat els sanitaris de l’ambulància del SEM, que no han pogut fer res per salvar-li la vida. No s’ha informat si la dona era veïna de la població.

La distribuïdora Olis Bargalló ha denunciat el robatori de 10.000 litres d’oli d’oliva al seu magatzem de Castellví. Dilluns 29 de gener de matinada, uns lladres van accedir a les instal·lacions per endur-se una gran quantitat de garrafes i també la caixa forta. Les pèrdues, segons ha calculat Francesc Bargalló, CEO de l’empresa, ascendeixen a més de 70.000 euros.

Paco Fernández. PSC Olesa.

Paco Fernández Hoces ha mort el dimarts 23 de gener a l’edat de 71 anys després d’estar ingressat uns dies per una infecció respiratòria. Ha estat exregidor d’Olesa i president de la Coordinadora Ciutadana per una Sanitat Pública i de Qualitat al municipi. Actualment, era secretari de Formació del PSC i durant molts anys va formar part també de diferents executives del partit socialista. Al mandat 1979-83 va ser regidor del PSUC, partit del Treball de Catalunya, i després es va afiliar al PSC.

Durant el dimecres 7 de febrer s’han produït quilòmetres de retencions a l’A2 a causa de les marxes de tractors organitzades per productors i ramaders per protestar contra la burocràcia, els elevats costos de producció i la competència deslleial d’altres països. Al pont de l’A2, a l’altura de Sant Andreu, un grup de curiosos aplaudien els tractors que anaven passant.

Antonio Serrano. CAA.

tramitació del pressupost de la Generalitat de Catalunya d’enguany. Van obtenir resposta positiva de Junts, PSC i En Comú Podem. ERC va respondre que li passava la petició al diputat responsable de l’àrea. Per la seva banda, L’Ajuntament s’ha reunit amb el Servei Català de la Salut i l’Institut Català de la Salut per abordar diversos aspectes per elevar la qualitat assistencial al municipi. Els presents a la reunió han analitzat a fons el pla funcional per al nou Centre d’Atenció Primària. I el PSC ha presentat una proposta de resolució al Parlament de Catalunya en la qual demana a la Generalitat que construeixi un Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) a Abrera.

Marxa de tractors. ACN.

L’abrerenc Antonio Serrano, de 50 anys i membre del Club d’Atletisme d’Abrera, ha mort el diumenge 28 de gener a Castelló després de participar en la 39a Mitja Marató de Castelló. En una nota des de l’organització han explicat que “Antonio, després d’arribar a l’hotel i dutxar-se, ha patit una insuficiència cardiorespiratòria que no ha pogut superar tot i els esforços realitzats pels serveis sanitaris del SAMUR”.

Tel. 902 365 954 Gestió de Cementiris www.exfun.es

Serveis Funeraris www.pomfusa.com

POMFUSA

exfun

Un bon veí industrial


Municipis 13

Del 16 de febrer al 15 de març del 2024 labústia

Martorell

Martorell

Sant Andreu

Esparreguera

Inaugurada la remodelació de la plaça de Maria Canela

La Policia Local incorpora 13 nous agents al cos

Les unitats canines de les policies d’Espanya es formen

La Policia Local canvia de cap i presenta l’informe d’accidents

La Policia Local incorpora agents. Aj.

Jornada de les unitats canines. Aj.

Nomenament de Tomàs Penalva. Aj.

La Sala de Plens de l’Ajuntament de Martorell ha acollit el dissabte 17 de febrer al matí la presa de possessió de 13 nous agents de la Policia Local. L’alcalde, Xavier Fonollosa, el regidor de Seguretat Ciutadana, Lluís Sagarra, i el cap de la Policia Local, Alfonso Sánchez han presidit l’acte. Fonollosa ha destacat que l’objectiu és que el servei de Seguretat Ciutadana sigui “efectiva i eficient. Això només ho podem aconseguir si tenim una policia moderna, renovada i amb unitats específiques, a través d’un bon cos de Policia Local i amb la vostra implicació”. Amb aquestes incorporacions, la Policia Local de Martorell compta amb 43 agents.

Sant Andreu ha acollit les jornades de les unitats canines de les policies. Han participat un centenar d’agents i de gossos de diferents policies, com ara les locals d’arreu d’Espanya, Guàrdia Civil, Mossos d’Esquadra i la Policia Federal de Bèlgica. La formació s’ha centrat en la detecció d’estupefaents, intervenció a la via pública i, per primera vegada, primers auxilis en gossos. L’última setmana de gener i la primera de febrer, els agents han fet la formació als carrers i al centre comercial Atrium de Sant Andreu. L’alcalde, Marc Giribet, ha dit que “per l’Ajuntament i la ciutat és un orgull que el curs es faci aquí, ja que la nostra Unitat Canina és referent, per això l’acollim i ens omple de satisfacció”.

La Policia Local d’Esparreguera ha nomenat Tomàs Penalva màxim responsable del cos. Substitueix provisionalment Josep Sànchez, que es jubila després d’haver estat 24 anys en el càrrec. Penalva forma part de la Policia Local del municipi des de fa 35 anys. Es va incorporar com a agent del cos de seguretat municipal el 1998, va assolir la plaça de caporal el 1993 i la de sergent l’any 2000, després de graduar-se en Criminologia i Política Criminal. D’altra banda, la Policia local ha presentat les Dades de Seguretat de l’any 2023. Esparreguera va registrar un total de 139 accidents de trànsit en vies urbanes, el que significa un 6% més que durant el 2022.

Sant Esteve Tornen els plens presencials

Castellví Completats els projectes dels pressupostos participatius

Martorell Comencen les obres del col·lector d’aigües fecals

Castellví Instal·len papereres on deixar la femta del gos

Ple del mes de gener a Sant Esteve. Aj.

Una de les actuacions. Aj.

Col·lector d’aigües fecals a Martorell. Aj.

Noves papereres a Castellví. Aj.

L’Ajuntament de Sant Esteve ha recuperat el mes de gener les sessions presencials a la Sala de Plens. Des que la pandèmia va obligar que els plens es fessin de manera telemàtica, aquest format s’ha mantingut. S’ha reprès l’activitat amb una imatge renovada. S’ha renovat tot el mobiliari, la il·luminació i la pintura. També s’han adequat les funcionalitats tècniques de climatització, imatge i microfonia.

Castellví ha completat l’execució dels cinc projectes guanyadors dels primers Pressupostos Participatius. Des del gener del 2023 fins a finals d’any es van anar fent realitat de forma progressiva les propostes presentades pels veïns i entitats per millorar el municipi. S’ha destinat un pressupost de 31.000 euros. Totes les actuacions es poden consultar a través del QR.

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha començat les obres de reparació d’un tram del col·lector d’aigües fecals al Torrent de Llops de Martorell, al costat del calaix de l’AVE. Mentre durin les obres, uns quatre mesos, el Camí de Ronda que surt de l’aparcament del Pavelló Municipal de Can Cases estarà tancat a la circulació, tant per als vehicles com per als vianants.

L’Ajuntament de Castellví ha instal·lat cinc noves papereres on poder dipositar les bosses amb les femtes del gos una vegada recollides, ja que és un tema que preocupa al consistori. Els dispositius tenen també un dispensador de bosses. Les noves papereres s’han col·locat en punts amb molta afluència de gossos en accessos a camins especialment transitats. També on s’han detectat més problemes de femtes sense recollir.

Remodelació de la plaça de Maria Canela. Aj.

La remodelació de la plaça de Maria Canela i del passatge de la Central Elèctrica de Martorell s’ha inaugurat el 26 de gener. Elisabeth Plaza, regidora de Serveis Urbans i Via Pública, ha explicat que a la plaça “s’ha renovat el parc infantil amb nous jocs i paviment de cautxú i s’hi ha col·locat nou paviment de formigó de colors a tota la plaça. També s’ha ampliat la zona d’aparcament, hem millorat la jardineria i l’enllumenat i hem fet una nova rampa d’accés a l’Institut Maria Canela”. Pel que fa al passatge de la Central Elèctrica, “s’ha fet una plataforma única, perquè quan es trobaven dos cotxes era complicat passar-hi. Hem construït una escala i instal·lat un nou ascensor que comunica amb el passeig de Catalunya”.

COMPRA VENDA D’OR i PLATA Carrer dels arbres, 37

OLESA DE MONTSERRAT ANTES C. D’ALFONS SALA

93 750 49 97 612 26 07 93

AUTO REPARACIÓ

Ramon Puente

TASACIÓ SENSE COMPROMÍS

Serietat, discreció, pagament al moment

Bosch Car Service…

Qualitat, Preu i tots els Serveis

Av. Pau Claris, 28-A / 30-A · Martorell Tel. 93 775 00 33 - Fax 93 775 00 42

EMPENYORA LES TEVES JOIES DINERS A L’INSTANT

CASA DE EMPEÑOS · Injecció de Benzina · Injecció Dièsel · Electricitat / Electrònica · Encesa · So · Pre ITV · Frens ABS, ESP · Mecànica de manteniment · Mecànica de Climatització · Aire Condicionat · Turbo-Compressors


14 Cultura

labústia Del 16 de febrer al 15 de març del 2024 Totes les notícies de cultura

Olesa

Olesa / Abrera

Sant Esteve

Chanel parla del seu primer disc

Mireia Martín, ‘La Crazy’, presenta a Abrera ‘Marrana... però culta’

La campanya del Barça amb ‘Motomami’ de Rosalía guanya un premi

Chanel Terrero. ACN.

Amb la publicació d’’¡Agua!’ (Sony Music), l’olesana Chanel Terrero ha assegurat en una entrevista a l’ACN que ho viu tot amb una consciència absoluta i que té “la ment a l’aire i els peus a terra perquè al final les coses passen de pressa i s’han d’assaborir”. Durant la creació del seu primer disc d’estudi ha intentat ser el més fidel com a artista: “El disc i les seves dotze cançons sóc jo al 100%”. Ha explicat que tothom li demanava que després d’Eurovisió publiqués ràpidament un disc, però ella “no volia ser gairebé com un ninot sense ànima, i per això vaig fer aquesta inversió d’energia en aquell moment”. També ha manifestat la seva il·lusió per fer una cançó en català, com ja va fer per La Marató versionant la cançó ‘Agua’ de Jarabe de Palo: “És meravellós, m’agradaria fer una cançó en català meva, pròpia”.

Gelida La Programació Escènica 2024 conté teatre, música i cinema Gelida ha inaugurat el diumenge 28 de gener la Programació Escènica 2024 amb el concert de piano i veu en la Diada de Sant Pau al Castell i ‘La pell fina’ de Carmen Marfà i Yago Alonso i amb l’actor gelidenc Biel Duran al Saló d’Espectacles UCG. La programació s’ha descobert el divendres 19 de gener en un acte a la Sala d’Actes del Centre Cultural. Aquesta presenta una selecció de propostes culturals per a totes les edats amb teatre, música i cinema, entre d’altres. Una de les propostes tradicionals a Gelida arribarà el 14 d’agost amb ‘Músics de Gelida al Castell’.

L’olesana Mireia Martín, ‘La Crazy‘, ha presentat per primera vegada al Baix Llobregat Nord l’espectacle de producció pròpia ‘Marrana... però culta’. Es tracta d’un monòleg que vol ser una crítica als judicis de valor i a “les etiquetes que es posa a les persones”. A l’espectacle és descarada, simpàtica, directe i natural. Connecta amb el públic amb un humor piLa Mireia, després d’actuar a Abrera, entre la Carol i la Marisol. Ll.G. cant però elegant. Després d’uns mesos de gira per locals de Barcelona pecte” perquè és un públic que coneix, que i altres municipis de Catalunya, el dissabte a la vegada s’ho passa bé i és feliç. 17 de febrer ha actuat a Abrera, esgotant les Abans de fer un canvi a la seva vida, entrades. A l’espai sociocultural ‘Encuenva treballar més de 20 anys en el món tro’, al carrer Casamada, 12, seu de l’entitat de l’hostaleria i del turisme i parla 7 idi‘Crear i Compartir’, impulsada per Carol omes. A l’etapa actual té clar que es vol Luque i Marisol González. dedicar professionalment al món de la L’actriu i còmica Mireia Martín té 44 interpretació perquè “és la meva vocació anys i estudia el Grau Superior en Tèci vull complir un somni”. Els seus refeniques d’Actuació Teatral a l’institut El rents són Mary Santpere i Núria Feliu. Fa Castell d’Esparreguera. Fa 6 anys que és uns mesos, la Mireia va ser concursant monologuista i és molt activa a Instagram i passar a la fase final del programa de (@lacrazymireia). TV3 ‘La Puntual’, que buscava els millors Martín confessa a La Bústia que “m’agraactors amateurs de Catalunya. Anteriordaria ser la pregonera de la Festa Major del ment, també havia participat a la ràdio i meu poble, Olesa de Montserrat”. També la televisió, entre altres, llegint poemes a vol portar el seu show, encara que li fa “resVersió RAC1 o apareixent l’APM.

Sant Esteve Samuel Rodríguez mostra ‘Refugiades i desplaçades’

Collbató El 1r Ral·li Fotogràfic premia 9 persones

Joaquín Lecina. Aj.

Samuel Rodríguez. Aj.

Concursants amb les fotografies premiades. Aj.

El Muxart acull ‘Lecina’, una exposició d’obres de l’il·lustrador i dissenyador gràfic martorellenc Joaquín Lecina. Inaugurada el 26 de gener, es pot visitar fins al 25 de febrer. La mostra reuneix 34 obres de diferents temàtiques, estils i cromatismes que l’autor ha elaborat després del seu pas per la revista ‘El Jueves’.

La biblioteca ha acollit del 26 de gener al 17 de febrer l’exposició de fotografies ‘Refugiades i desplaçades’ del periodista i pedagog sesrovirenc Samuel Rodríguez. Amb un conjunt d’imatges seleccionades per ell mateix sobre diversos conflictes del món. Estan fetes a Líban, Haití, Palestina, Congo, Jordània i Macedònia.

El 1r Ral·li Fotogràfic s’ha celebrat el 26 de gener al Casal de Cultura. S’han entregat 9 premis a concursants per a fotografies de 3 temàtiques: ‘Pessebre vivent/Jardins de Can Rogent’, ‘Fira de Nadal’ i ‘Nucli Històric de Collbató’. L’acte ha anat a càrrec de l’alcaldessa Gemma Rodríguez i el president d’Objectivament Associació fotogràfica de Collbató, Melcior Soler.

LA PASSIÓ

D'ESPARREGUERA 2024

Ofertes exclusives. Contacta’ns!

7 nits

Des de

530 €

FORMAT TRADICIONAL MATÍ+TARDA 10, 17, 24 i 29 de MARÇ

MADEIRA 7 nits

L’ESIC, la prestigiosa escola de negocis i màrqueting, ha atorgat a Barça i a Spotify el ‘Premi Aster de Màrqueting 2023’ per a la campanya de ‘Motomami’. És el nom del disc que va publicar Rosalía i que va ser el logotip al pit de la samarreta dels primers equips de futbol del club blaugrana el mes de març. L’acció ha cridat l’atenció per la manera que té de conjugar el món del futbol i la música, així com per la capacitat de connectar viralment amb audiències globals. La sesrovirenca Rosalía va publicar ‘Motomami’ el març de 2022. El disc va dur la cantant a fer una gira mundial i una altra de festivals. A més, amb l’àlbum ha guanyat diversos premis com un Grammy.

Martorell Joaquín Lecina exposa al Muxart

AQUEST ESTIU VIATJA AMB TGTRAVEL DX!

BALEARS + VAIXELL

Rosalía amb la samarreta ‘Motomami’. Rosalía.

CAP VERD

MALTA Des de

875€

7 nits

NOU FORMAT 2 h i 30 min 7, 13, 20, 28 D'ABRIL i 1 de MAIG

Des de

745 €

7 nits

Des de

889 €

WhatsApp: 662 609 006 · www.tgtravel.net

ENTRADES I MÉS INFORMACIÓ A WWW.LAPASSIO.NET


Esports 15

Del 16 de febrer al 15 de març del 2024 labústia

Sant Andreu / Esparreguera Jordi Morales es penja quatre medalles

Martorell / Sant Andreu

Totes les notícies d’esports

Sergi Pérez, Pepe Arqué i Xavi Artigas, reconeguts en els premis RACC MotorSport

Martorell Agustí Riera aconsegueix set medalles

Agustí Riera. AR.

El nedador martorellenc Agustí Riera s’ha penjat 7 medalles (un or, quatre plates i dos bronzes) al Campionat d’Espanya Open d’Hivern Màsters de natació que s’ha celebrat entre el 8 i l’11 de febrer a Pontevedra. Jordi Morales amb les medalles d’Egipte. JM.

Sergi Pérez, Pepe Arqué i Xavi Artigas. SP / PA / XA.

L’esparreguerí i veí de Sant Andreu Jordi Morales s’ha penjat 4 medalles. L’última competició de tennis taula en la qual ha participat ha estat l’Open de Brasil, a principis de febrer. En aquest ha aconseguit un bronze en classe 7 en la prova individual. A més, el seu company del CETT Esparreguera, Álvaro Valera, s’ha fet amb una medalla de bronze. Els dos junts, en dobles, s’han penjat l’or. Prèviament, a principis de gener, Morales també va triomfar en l’Open d’Egipte, en el que era el primer torneig de la temporada puntuable. En individual es va penjar un bronze en classe 7 i en dobles una plata amb José Manuel Ruiz. Ara només queden 4 competicions puntuables i classificatoris dels Jocs Paralímpics de París, que es tanca l’1 d’abril.

Els pilots martorellencs Sergi Pérez i Pepe Arqué i el santandreuenc Xavi Artigas han estat guardonats en els premis RACC MotorSports corresponents a la temporada 2023. L’acte s’ha celebrat a l’Auditori AXA de Barcelona el 23 de gener. Pel que fa a la categoria d’automobilisme, s’ha reconegut Pérez després de guanyar la Peugeot Rally Cup Ibérica i la Beca Junior RTS. Els títols li han permès pujar de categoria amb el seu equip, Terra Training Motorsport, i la pròxima temporada competirà a temps complet al voltant d’un Hyundai i20 N Rally2. Per la seva banda, Arqué ha estat premiat després de proclamar-se guanya-

El Gimnàs Stylo fa balanç del Campionat de Catalunya de karate a Esparreguera i dels bons resultats dels esportistes del club

dor de la Copa d’Espanya de Rally Cross i sotscampió de la Divisió 2 d’Auto-Cross. Artigas ha estat guardonat després de finalitzar la seva temporada a Moto 3. La pròxima competirà a Moto 2 amb Forward Racing. Els encarregats de lliurar els guardons han estat el president del RACC, Josep Mateu, i el director general del Club, Xavier Pérez. També han assistit a l’acte diverses autoritats esportives com el president de la Reial Federació Espanyola d’Automobilisme, Manuel Aviñó, i els presidents de les federacions catalanes d’Automobilisme i Motociclisme, Pere Serrat i Tato Prat, respectivament.

Olesa Obertes les inscripcions del campus Bernat Povill

Bernat Povill. Industrias Santa Coloma.

El Futbol Sala Olesa ha obert les inscripcions per a participar en la 4a edició del Campus Bernat Povill a Olesa. Es realitzarà durant la Setmana Santa, del 25 al 28 de març, de 9 a 13.30h, a les instal· lacions municipals de Les Planes (Pavelló Salvador Boada i Pista Annexa Coberta).

Organització:

Col·laboració:

Els germans Noguero van quedar tercers al podi del Campionat de Catalunya de Karate a Esparreguera 2024. Stylo.

Esparreguera ha acollit amb èxit el Campionat de Catalunya de Karate sènior 2024 el 20 de gener al pavelló El Castell. Els dos germans esparreguerins i alumnes de l’Escola de Karate Stylo, Daniel i David Noguero, han quedat en tercera posició en les seves categories de kumite. Organitzat pel Gimnàs Stylo i la Federació Catalana de Karate, ha tingut la col·laboració de l’Ajuntament i empreses del Baix Llobregat, l’Anoia i el Maresme. El director del Gimnàs i del club Stylo, Ferran Rueda, s’ha mostrat molt satisfet i fa una valoració molt positiva tant de l’organització del 8è campionat a Esparreguera com dels resultats dels esportistes. Ara, Daniel Noguero ha estat convocat per participar a l’Intercomunitari de kumite a Valls el 9 de març. D’altra banda, cinc noies del club han participat el 10 de febrer a Granollers al Campionat de Catalunya de Karate. Tres

labústia proximitat i participació

.cat

Itziar Collado, Anna Martínez i Aina Chanes. Stylo.

s’han classificat en les categories de juvenil kumite: Anna Martínez ha estat primera, Itziar Collado segona i Aina Chanes tercera de Catalunya. María Martín, cinquena en kata i en kumite, i Ona Guerrero, en kata, han arribat fins a la repesca quedant cinquenes. Tant les juvenils com els sèniors s’estan entrenant amb l’equip de la Federació Catalana de Karate per a la preselecció dels equips pels Campionats d’Espanya. Els de la categoria sènior se celebraran a Pontevedra i els de juvenil a Guadalajara el mes d’abril. gimnasstylo

Karate Stylo Gimnasio

Aprofita les REBAIXES Fins un 50% de descompte Av Germans Martí, 9 - Tel 93 773 51 57 - Martorell C/ dels Arbres, 6 - Tel 93 772 95 42 - Olesa de Montserrat C.C. Montserrat Centre - Tel 93 770 45 29 - Abrera


16 Publicitat

labústia Del 16 de febrer al 15 de març del 2024

www.cmineraolesana.cat

COMUNITAT MINERA OLESANA SUPPORTS THE SUSTAINABLE DEVELOPMENT GOALS

16 de març Assemblea General Extraordinària Eleccions al Consell Rector La Comunitat Minera Olesana convoca l’Assemblea General Extraordinària de la cooperativa per dissabte dia 16 de març de 2024 a El Casal d’Olesa. Convocatòria Assemblea General Extraordinària Assemblea General Extraordinària, dissabte dia 16 de març de 2024, a les 16:30 hores en primera convocatòria i a les 17:00 hores en segona convocatòria, a El Casal d’Olesa, carrer Metge Carrera 69 d’Olesa de Montserrat. Per facilitar les acreditacions i delegacions de vot de les persones sòcies, des de les 4 de la tarda (16’00 h) el Casal estarà obert. Recordeu que d’acord amb els vigents articles 14.c i 43, cada soci o sòcia només en pot representar un altre. ORDRE DEL DIA 1. Salutació President. 2. Donar compte del premi de la “Economy Social Europe” a les tres millors transicions verdes de les Cooperatives d’Europa atorgat a la Comunitat Minera Olesana. 3. Escollir dues persones sòcies per fer d’Interventors d’Actes. 4. Elecció de membres del Consell Rector. S’hauran de marcar un màxim d’onze (11) i un mínim de vuit (8) candidats/es. 4.1. Donar compte de la singularitat d’aquestes eleccions per part de FGC Advocats. Assessorament jurídic Cooperatiu.

4.2. Constitució de la Mesa Electoral. Donar compte de les persones sòcies presentades 4.3. Votacions 4.4. Escrutini 4.5. Proclamació dels resultats. La durada del mandat, per tal de donar compliment a l’Article 48 dels Estatuts Socials de la Cooperativa, serà acordada per consens de les persones sòcies escollides. En el cas de no haver-hi consens, els sis (6) membres més votats tindran un mandat de cinc (5) anys, i la resta, un mandat de dos anys i mig (2,5). 5. Delegació de facultats NOTA: El termini per presentar la candidatura finalitza el dia 8 de març de 2024. Per a més informació estem a la disposició de tots els socis i sòcies al telèfon 93.778.18.99.

La participació de tots els socis i sòcies és cabdal per decidir el futur de la cooperativa.


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.