Page 1

KUNTARAKENNE PUHUTTAA

MYLLY 10 VUOTTA

SIVU 3

AUTOT JA LIIKENNE

SIVU 5

SIVUT 6-7

NAANTALI-RAISIO-MASKU-MYNÄMÄKI-NOUSIAINEN-RUSKO-TURKU

Nro 36

www.kaupunkiuutiset.fi

Torstaina 13.10.2011

ILMAINEN ASUNTOARVIO.

17. vsk

Kuljetuspulmia? Meiltä saat apua. - erilaiset trailerit - lavakärryt - varaosat ja tarvikkeet

Kutsu meidät arviokäynnille.

www.trailcon.fi Vuorelankatu 5, 20320 Turku p. 020 793 6620

Juhlapalvelu Deli Chef

Vuokraa auto viikonlopuksi alk. 79:Hertz Autovuokraamo

20.10.

PIKKUJOULUT, KOKOUKSET, HÄÄT, SYNTYMÄPÄIVÄT, MUISTOTILAISUUDET

Raisio (Autokeskus) Puh. 020 555 2610

teemana

ASUMINEN, OMAAN KOTIIN

myynti@delichef.fi | 040 360 9669 www.delichef.fi

Ihala

Haikankatu 5 Raisio Puh. 0400 640 778, 0400 887 901

n. 200 m

Naantali

Hiab Cargotec

Pääset suoraan tapaturmien ja rasitusvammojen hoitoon erikoistuneen lääkärin vastaanotolle. Tapaturma- ja röntgenpäivystyksemme on avoinna viikon jokaisena päivänä.

Mylly - Raisio Nuorikkala

Sairaala NEO on uusi yksityissairaala, jonka lääkärit ovat erikoistuneita erilaisten tuki- ja liikuntaelinvaivojen tutkimukseen ja hoitoon.

Outdoor Shop

Kruunukeskus

- Sairaala NEO:on on helppo tulla!

The Jacket Maker

Raisionkaari

Meille et tarvitse lähetettä

Autokorjaamo Haikankatu

TÄSSÄ

MAAHANTUOJAN VARASTO- JA OUTLETMYYNTI on edullisten ulkoiluasusteiden ostospaikka ilman välikäsiä

Avaamme jälleen tutussa osoitteessa Haikankatu 5 Raisio to 13.10. klo 10.00 Avajaistarjouksena kaikki syksyn ja talven

UUTUUSMALLIT

-30%

jo muutenkin edullisista normaalihinnoistamme

Poisto- ja edellisen kauden

-50%

MALLIT vähintään mutta jopa

-70%-80% Esim. takit alk.

Maksuton asiakaspaikoitus pysäköintihallissamme!

5

99

Varaudu talveen! Pieni erä

Dubont- VA I N hanhenUNTUVATAKKEJA 4-kerrosrakenne Koot XS, S, M, XL, norm. sh. 238€

Ajanvaraus:

Lisäksi to–la kaikista vähintään 50€ ostoksista kassalla vielä lisäalennus

-20%

010 380 8080

Meillä on mahtava valikoima teknillisiä SoftShell- ja XtremeShell ALK. 2- ja 3-kerros-

Info ja leikkaustiedustelut 010 380 8088

Meillä voit maksaa pankki- ja yleisimmilllä luottokorteilla. Tervetuloa!

TAKKEJA JA HOUSUJA

30

ulkoiluun – vapaa-aikaan – rinteeseen

Yli 17 vuotta Matterhorn® maahantuontia, tukku-, vähittäis ja yritysmyyntiä

www.matterhorn.fi


2 • K A UP UNK I U U T IS E T

Kaivokatu 21, 21100 Naantali

säveltäjän kamariversio kuorolle ja nelikätiselle pianolle

HAPPY HOUR JA KARAOKE joka päivä!

EIN DEUTSCHES REQUIEM

Kannattaa tulla juomaan, vaikka ei ole janokaan

Johannes Brahms

Torstai 13.10.2011

Sunnuntaina 16.10.2011 klo 18.00 Naantalin seurakuntakeskus

Solisteina: Mia Heikkinen sopraano Jouni Kuorikoski baritoni Eveliina Kytömäki ja Liisa Malmivaara piano

Raisioon uusi kirppis

TURUN KONSERVATORION KAMARIKUORO johtaa Markus Yli-Jokipii

RAISIO. Aivan keskustassa Tornikatu 7. avaa ovensa lauantaina 15.10. kello Tornikirppis. Uudella kirpputorilla on lähes sata myyntipaikkaa.

Vapaa pääsy / ohjelma 10 € ennakkovaraukset: kamarikuoro@gmail.com ja 040 5797 647

Runoviikolla Maskussa MASKU Marraskuun alusta vietetään Varsinais-Suomen runoviikkoa teemalla Runo & Raja. Masku on aktiivisesti mukana runoviikolla Satu Haapalan ohjaamalla runomeditaatiolla, jota järjestetään sekä Maskun pääkirjastossa 8.11. klo 19 että Lemun lähikirjastossa 9.11. klo 19. Lisäksi Lemun lähikirjastoon saapuu runoviikolla vierailulle tunnettu sanoittaja/ runoilija Sinikka Svärd. Maskussa tapahtuman järjestämisestä vastaa Kirjastotoimi.

Katariina Mäkinen

K-market Masku uudistui täysin MASKU. K-market Maskun keväisen kauppiasvaihdon myötä kaavailtu remontti siirtyi tähän syksyyn, mutta hyvää kannatti odottaa. – Nyt vietämme avajaisviikkoa, voidaan sanoa että kaikki meni uusiksi kylmälaitteita myöden. Ei tätä enää tunnista samaksi kaupaksi, kertoo kauppias Jarkko Wilén. Kaupan yleisilme on piristynyt, käytävät ovat leveämpiä, tuoretuotteiden valikoima on kasvanut ja maitotuotteille on saatu selvästi enemmän tilaa. Myös liha- ja broileritiskin alue moninkertaistui ja samalla tuotevalikoima laajeni selvästi. Avajaisviikon kunniaksi marketissa on ollut päivittäin ohjelmaa, maanantaina kokki Aki Wahlman maistatti asiakkaille sushia. Vielä tällä viikolla ohjelmassa on torstaina meren herkkuja, perjantaina kuumaa kylkeä, lauantaina esillä on urheilujuomia ja poliisi esittelee kalustoaan marketin pihalla. Sunnuntai huipentuu muumien vierailuun.

Toimittajalta

Aina on aikaa välittää Jälleen on vuosi vierähtänyt, valtakunnallista asunnottomien yötä vietetään Naantalissa sunnuntaina ja syksyä mennään hurjaa vauhtia talveen, joulunviettoon ja jälleen uuteen vuoteen. Syysillat pimenevät ja ilma on sateisen harmaa, ei siis ihan kauneinta mahdollista, mutta tähän asti sää on ollut myrskyistä ja sateista huolimatta ihan mukavasti plussan puolella. Kohta on kuitenkin taas talvi, pakkasta ja lunta, tosin sekin on parempi kuin loskainen sateinen talvi, jollaisia olemme joutuneet täällä näkemään turhan usein. Viime vuonna kirjoitin jokaisen ihmisen oikeudesta asuntoon ja turvalliseen lämpimään paikkaan jossa olla ja elellä. Asunnottomuus on aina hankala asia tietenkin, mutta varsinkin syksyllä ja talvella tulisi suoda ajatus vähävaraisimmille ihmisille. Erilaiset joulunajan keräykset ovat oikein hieno juttu, mutta onhan meillä lähikaupungeissa ja -kunnissa hyväntekeväisyyttä, joka toimii ympärivuotisestikin. Esimerkiksi Naantalin Päiväkeskus Tuulentupa ottaa vastaan käyttökelpoisia huonekaluja, astioita ja kodinkoneitakin. Lahjoituksilla saadaan sisustettua monien vähävaraisten sekä ennen asuntoa vailla olleiden ihmisen kodit. Tarpeettomaksi tulleita, vanhoja kodintarvikkeita tai leluja siis ei pidä missään nimessä heittää pois, vaan jollekin saattaa olla hyvinkin tarpeellista sellainen, joka on itsellesi tarpeetonta ja vie vain tilaa kotona. Toisista ihmisistä välittäminen on tärkeä asia, jota tulisi vaalia joka päivä eikä vain jouluna tai YK:n köyhyyden ja syrjäytymisen vastaisena päivänä, jota siis vietetään ensi maanantaina. Katariina Mäkinen

Alatalo SDP:n puheenjohtajaehdokkaaksi Varsinais-Suomen SDP:n nykyinen varapuheenjohtaja Juuso Alatalo asettuu ehdolle puolueensa puheenjohtajaksi piirin tulevassa syyskokouksessa. – Olen päättänyt asettua ehdokkaaksi Varsinais-Suomen SDP:n puheenjohtajakisaan. Lähden tosissani hakemaan puheenjohtajuutta, Alatalo toteaa. Alatalon tavoitteet ja linjaukset ovat selvät, ovathan ne kehittyneet vuosien aikana aktiivisessa puoluetyössä. Ehdokkuutta on harkittu keväästä lähtien ja lopullinen päätös kisaan lähtemiselle varmistui loppukesästä, kun yhteydenottoja ja pyyntöjä asettua ehdokkaaksi tuli koko piirin alueelta. 28-vuotias mynämäkiläinen pitää perinteitä kunnioittavaa, mutta samalla raikasta ja tulevaisuuteen suuntautuvaa otetta tärkeänä. Juuso Alatalo asettuu ehdolle Varsinais-Suomen SDP:n puheenjohtajakisaan.


Torstai 13.10.2011

KAUPUNKI UUTI SET

• 3

Kuntarakennekeskustelu jatkuu myös Naantailissa

Kaupunki perää lisää näkemyksiä ja tahtoa NAANTALI. Naantalin kaupunginhallitus on Raision tapaan antanut oman lausuntonsa kuntarakennemallista Varsinais-Suomen liitolle maakuntajohtaja Juha Savon toiveiden mukaan. Lausunnossaan Naantali korostaa, että sen omien kuntaliitoskokemusten perusteella voidaan todeta, että onnistuneen kuntaliitoksen tulisi perustua osapuolten yhteiseen strategiseen näkemykseen ja tahtoon. ”Liitoksen suunnittelulla ja täytäntöönpanolla tulee turvata riittävä aika, jotta uudistuksen avulla voidaan saavuttaa myös todellisia muutoksia eikä kyse ole vain hallinnon yhdistämisestä”, kaupunginhallitus korostaa.

Saaristo on itsenäinen kokonaisuus Lausunnossaan Naantali ihmettelee sitä, miksi Turkuun esitetään nykyisessä hahmotelmassa liitettäväksi alueita kuten Naantali laajoine saaristoalueinaan, jolla ei ole mitään suoranaista tekemistä Turun ensisijaisten kehitystarpeiden kanssa. ”Naantalin saaristoalue muodostaa oman itsenäisen toiminnallisen ja asiointiin perustuvan kokonaisuuden,

joka täyttää vahvan ja elinvoimaisen kunnan kriteet”, Naantali huomauttaa lausunnossaan.

Peruskuntia tarvitaan Naantalilaiset muistuttavat myös siitä, että Turun seudun osalta maakuntaliiton tilaisuudessa esimerkkinä esitelty hahmotus säilyttäisi Turun kaiken ajatellun elinvoiman ja jättäisi sen ulkopuolelle kuntajoukon, joista ei esitettyjen perusteella olisi enää muodostettavissa yhtäläisin tavoittein vahvoja peruskuntia. ”Turun kaupunkiseudulle tulisi muodostaa useampia kuntia, joissa yhdistyisi Turkuun rajautuviiin kuntiin ja niistä erotettaviin alueisiin siten, että muodostuu luonnollisia asiointiin ja tosiasialliseen kulkusuuntiin perustuvia kokonaisuuksia. Turun osalta sen liitosalueiden tulisi perustua sen luonnollisiin kasvutarpeisiin ja -suuntiin”, Naantali lausuu.

Yksityiskohtia kaivataan

Naantalissa ihmetellään miksi kaupunki laajoine saaristoalueineen halutaan liittää Turkuun, kun liitos ei mitenkään kohtaisi Turun ensisijaisten kehitystarpeiden kanssa.

Naantali kaipaa oman tarkemman lausuntonsa pohjaksi myös lisää yksityiskohtia ja uudistuksen taustalla olevia perusoletuksia, joita kaupunginhallituksen mielestä ei ole

vielä avattu siten, että niitä voisi tarkemmin arvioida. Naantalin mielestä kuntarakenneuudistuksen taustalla saattaa hyvinkin olla hyvin yleistäviä oletuksia suurem-

man kuntakoon ja työssäkäyntialueeseen perustuvan kuntarakenteen eduista ja taloudellisuudesta. ”Kuntarakenneuudistuksessa pääasiana tulisikin pi-

tää taloudellista tehokkuutta ja edellytyksiä järjestää parempia palveluja. Uuden syntyvän kuntakokonaisuuden on oltava parempi kuin entisen”, lausunnossa tode-

taan, ja muistutetaan, että monien selvitysten mukaan muutaman kymmenen tuhannen asukkaan kokoluokassa palvelujen järjestäminen on tehokkainta.

10/11

Teleskooppiavain 17, 19, 21 ja 23 mm kääntöhylsyt. 291-15

Nastoitettu Premium-luokan talvirengas henkilöautoihin. Vanteille asennettuna ja tasapainoitettuna. Sisältää kierrätysmaksun.

Esimerkkitarjous

Hankook Winter i*Pike W409 195/65R15 ACC Original 1 tai 4 6,5” x 15” erikoisvanteilla.

9

60

Talvirengaspaketti

Yhteishintaan

755

Akselipukki 1500 kg Min. 335 mm, max 490 mm. 270-D1-1500

90 00 18 srj

KYSY MYÖS KITKARENGASPAKETTEJA!

pr

Hallinostin 2000 kg Nostokorkeus min. 135 mm, max 385 mm. 270-D1-2018

34

00 www.fixus.fi Tarjoukset voimassa 31.10.2011 asti tai niin kauan kuin erää riittää.


4 • K A UP UNK I U U T IS E T

Torstai 13.10.2011

”Työttömyys haisee”

VIIKON KYSYMYS

Minkälaisia autoilijoita mopoautolla kännissä ajavista nuorista tulee?

RAISIO. Viime torstaina raisiolaiset ja lietolaiset työttömät nuoret esiintyivät Raision kirjaston Martinsalissa kahden viikon rankan harjoittelun jälkeen. Tuloksena näytelmä, jossa oikean kätensä sormet moottorisahalla katkaissut nuori kitaristi (Ville Hytti) hakee töitä työvoimatoimiston kautta. Hänelle annetaan yhteishakulomake, jonka hän dokatessaan ”unohtaa” täyttää. Hän joutuu karenssiin ja tutustuu muihin työttömiin. –Tämä projekti toi meille itsevarmuutta, kertoo Marko Virtanen, näytelmän sikafarmari. Nuoret kertovat, että karenssiin joutuminen saattaa viedä motivaatiota opintoihin. Erityisesti harmitti pakko osallistua syksyn yh-

Milla Blomqvist 14 Ei varmaan mitään luotettavia

teishakuun, sillä moni kiinnostava koulutus alkaa vasta keväällä. – Voi käydä niin, että vie syksyllä opiskelupaikan joltain, joka olisi sen todella halunnut ja sitten lopettaa itse kesken, kun ala ei kiinnosta, sanoo Virtanen.

Miska Myöhänen / Kai Saarto

Nuoret hakevat työtä työvoimatoimistolta. Akateeminen työtön (Pete Johansson) ja Rosita Hirvikangas (nuori äiti) ovat samassa veneessä kitaristin kanssa.

Raisio perää ilmoituksia sidonnaisuuksista Jarno Kuusela 15 Jotain tosi holtittomia

RAISIO. Raision kaupunginhallitus on päättänyt kaupunginjohtaja Ari Korhosen esityksestä tiedustella kaupunginhallituksen jäseniltä, heidän varajäseniltään sekä kaupunginhallituksen esittelijältä sidonnaisuuksia, joilla saattaa olla vaikutuksia henkilöiden esteellisyyteen päätettävien asioiden suhteen. Kyselyn suorittavat tuottajalautakunnat, ja kyselyyn vastaaminen on kaikille vapaaehtoista. Vastausten tuloksia ei myöskään julkaista, ne ovat ja pysyvät esittelijöiden ja puheenjohtajan tukena asioiden vamistelussa ja niiden käsittelyssä.

Mirva Siirto 44 Toivottavasti he viisastuvat, etteivät jatka ajoa humalassa. Viikon kysymyksen esitti Kaupunkiuutisten TET-harjoittelija Miska Myöhänen

Torni-kirppis ilu

arjo Kahvit

Avataan lauantaina 15.10. klo 10 Raision keskustassa

Lomakkeessa kuusi kysymystä Kyselyssä vapaaehtoisen ilmoituksen antaja voi kertoa omistuksensa eri yhtiöissä tai ne yhtiöt ja säätiöt, joissa vastaaja on toimitusjohtajana tai hallituksen tai hallintoneuvoston jäsenenä. Lisäksi vastaajille lähetettävässä lkyselylomakkeessa kysytään, minkä kuntayhtymien hallinnossa tai toimielimissä vastaaja on jäsenenä, kuin myös sitä, minkä yhdistysten hallitusten jäsenenä vastaaja toimii. Kyselylomakkeessa toivotaan myös vastauksia sellaisista lähiomaisten sidonnaiksuuksista, joilla saattaa olla merkitystä

Tenavapuisto on nyt auki

Raision kaupungin päätöksenteon yhteydessä. Vastaaja voi myös listata kyselylomakkeeseen sellaiset muut sidonnaisuudet, joilla vastaaja katsoo olevan merkitystä Raision kaupungin päätöksenteossa. ”Luottamushenkilön tai henkilön, joka on ehdolla muuhun luottamustoimeen kuin valuutetuksi, on valsuuston tai asianomaisen toimielimen pyynnöstä esitettävä selvitys seikoista, joilla voi olla merkitystä hänen vaalikelpoisuuteensa tai esteellisyytensä arviointiin”. todetaan kuntalain pykälässä 32. Kyseinen lainkohta on todettu myös kaupunginjohtajan valmistelussa.

Kimmo Parikka

Raision Seudun Työttömät ry. jakaa

EU-RUOKA-AVUSTUSTA tänään to 13.10. ja pe 14.10.

Särkilahdenkatu 11, Mäntymäen toimintakeskus

RAISIO. Mannerheimin Lastensuojeluliiton ylläpitämä tenavapuisto on auki lokakuun alusta alkaen Ylhäisten leikkipuistossa, joka sijaitsee lähellä Lidl -myymälää. Tenavapuisto on auki keskiviikkoisin ja torstaisin aamusta puoli kymmenestä puoleen päivään. Puisto on toiminnassa talvellakin, mutta sateella se on kiinni. Lapsen hoitoaika on kaksi

tuntia kerrallaan ja alaikäraja on kaksi vuotta.  Lapsen mukaan tulee ehdottomasti laittaa säänmukaiset vaatteet ja juotavaa. Myös pientä evästä voi laittaa mukaan.
Tenavapuisto on maksullinen ja paikan ryhmään voi varata aamulla heti yhdeksän jälkeen tai vain tulla paikalle, ennakkoilmoittautumista ei tarvita.

Kimmo Parikka

NAANTALIN KAUPUNKI ASEMAKAAVAMUUTOSTEN VIREILLETULO Naantalin kaupunki on päättänyt käynnistää seuraavat asemakaavamuutokset: 1. Fingrid Oyj:n sähköaseman ja Ålands Kraftnät Ab:n merikaapelin pääteaseman mahdollistava kaavamuutos Tupavuoressa. Alue rajautuu Luolalan teollisuusalueeseen ja Viestitiehen. 2. Hermann`s Finland Oy:n ja Europlan Engineering Oy:n toimitilojen mahdollistava kaavamuutos Luolalan kaupunginosan korttelissa 4. Alue rajautuu Armonlaaksontiehen ja Noutokatuun. Lisätietoja: kaupunginarkkitehti Kirsti Junttila, puh. 050 339 0521 tai sähköposti etunimi.sukunimi@naantali.fi. KAAVOITUS- JA YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA

Airiston

SYYSTREFFIT

Aukioloajat ma-pe klo 10-18 la-su klo 10-15

Hyllypaikkakirppis Paikkavuokrat Hylly + rekki

Iso hylly

Pieni hylly

AVAJAISTARJOUS

AVAJAISTARJOUS

AVAJAISTARJOUS

4.-6.11.11 Airistolla

Lokero

Voitto ratkaistaan suurimmalla yhteissaaliilla. Perjantaina harjoitellaan, la. ja su. kisaillaan. Kilpailukaloina meritaimen, merilohi ja kirjolohi. Ennakkoilmoittautuminen ma 31.10. mennessä 50 euroa/vene. Tilinro. 226718-125777

25 €/vko 22€/vko 18 €/vko 5€/vko 40/2€ 80/4€

vko

vko

35/2€ 7 0/4€

vko

vko

30/2€ 60/4€

vko

vko

isioEi prova ma k s u Tarjoukset voimassa 15.10.-15.11.2011

Säännöt ja aikataulut:WCTT.fi -osoitteesta.

Paikkavarauksia otetaan vastaan maanantaista 10.10. lähtien klo 15-18 Tavaroita voi tuoda ennakkoon to 13.10. ja pe 14.10. klo 12-18

Lisätietoja: Jari Lucenius 040 764 7229 Majoitustiedustelut: Airisto STRAND 02-458 1300 KalkSTRAND Hotel 02-511 6200 Stormälön Mökkikylä 0400 530 487

Torni-kirppis Tornikatu 7 katutasossa, 21200 Raisio, puh. 0400 170 668

Naantalin Yrittäjät

Treffeissä mukana: Alastaron Kirvestyö Oy, Keittiöjätti ja Santico Oy


Torstai 13.10.2011

KAUPUNKI UUTI SET

• 5

Myllylle kymppi täyteen RAISIO. Varsinais-Suomen suurin kauppakeskus, Mylly täyttää pyöreät kymmenen vuotta. Kauppakeskuksessa on juhlittu pyöreitä vuosia viime viikosta saakka ja juhlat jatkuvat vielä ensi viikonloppuna. Ohjelman lisäksi on tietysti erikoistarjouksia.

Fakta • Mylly on Suomen 6. suurin kauppakeskus • Kauppakeskuksessa yli 100 liikettä.

on

• Asiakkaista 67% on naisia • 93% tulee omalla autolla • Myllyssä käy vuosittain yli 4,7 miljoonaa kävijää. Viikossa kävijöitä on n. 90 000.

Viime viikonloppuna juhlinta käynnistyi Jippun keikalla. Maanantaina juotiin koko päivä kakkukahveja. Ja tiistaina oli vuorossa ensimmäinen Myllyn Aamulenkki. Aamulenkin idea on juosta sisällä suojassa sateelta ja viimalta. Tunnin kestävä aamulenkki starttaa toisesta kerroksesta, Vero Modan edestä klo 10.15. Lenkin vetää Raision Pyryjen Marika Hillgren. Lenkkipäivät ovat 25.10., 8.11., 22.11., 5.12. ja 20.12.2011. Jokaisella lenkkikerralla on oma teemansa, kuten lihaskunto, ketteryys ja kestävyys. Myös lapsille on ollut päivittäin ohjelmaa taikureista kasvomaalaukseen. Tänään torstaina nähdään

Kauppakeskus Mylly on ollut tuttu näky ohikulkutien varrella jo 10 vuotta. Kuva: Miska Myöhänen. iltakuuteen sirkusviihdettä ja taikuutta, kun esiintymislavalla ovat taikuri Aaro Sor-

va, elävä patsas Haidi. Myös ilma-akrobatiaa on luvassa. Lauantaina nähdään mm.

Putouksesta tuttu Mr. Mallorca, sekä Fingerporin isä Pertti Jarla (Suomalainen kir-

jakauppa). Juhlat päättyvät sunnuntaina, jolloin nähdään mm. Taikuri Luttinen.

Taidetta kahvikupin äärellä RAISIO. Espoossa asuvan taitelija Arvo Reinikaisen tie on vienyt Naantaliin ja sen kauniiseen luontoon aina muutamaksi viikoksi kuukaudessa jo kymmenen vuoden ajan. Niin kuin monia muitakin taitelijoita, Naantali kiehtoo ja inspiroi Reinikaista, mikä näkyy hänen taideteoksissaankin. Tällä hetkellä hänen maalauksiaan on esillä Kauppakeskus Myllyn Aschan Café Arvo Reinikaisen taidetta saa ihailla Kauppakeskus Myllyn Aschan Café ja Konditoriassa vielä ainakin joulukuun loppuun.

• Luistimien teroitukset • Liukuesteet - Älä liukastele! • Ovikyltti- ym. kaiverrukset • Ajonestokoodiavaimet • Ompelukorjaukset ym. alan työt KÄSITYÖAMMATTITAIDOLLA

ja Konditoriassa Raisiossa. Maalaukset ovat suurimmaksi osaksi maisemakuvia. Reinikainen on pitänyt lukuisia yksityis- ja yhteisnäyttelyitä, niin gallerioissa kuin taidemuseoissakin, mutta hän on sitä mieltä, että taideteokset ovat parhaiten näkyvillä tiloissa, joissa muutenkin liikkuu paljon ihmisiä. – Kahvilat, kirjastot ja pankit ovat esimerkiksi mainioita taidenäyttelypaikkoja, Reinikainen täsmentää. Teokset sopivat hienosti Aschanin miljööseen ja kahvila-asiakkaat saavat nauttia taide-elämyksestä kahvihetkensä ohella.

Pitkän linjan taidemaalari Reinikainen on suurimmalta osin itseoppinut taiteilija, jonka kiinnostus taiteeseen heräsi jo lapsena. – Varhaisimmat maalaukseni syntyivät ollessani noin 10-vuotias ja 12-vuoden iässä sain ensimmäisen taidepalkintoni, Reinikainen muistelee. Kulttuuristipendin saatuaan aloitteleva taitelija opiskeli Vapaassa Taidekoulussa 60-luvulla. Näyttely on Aschanilla esillä vielä ainakin joulukuun loppuun asti.

Teksti ja kuva: Katariina Mäkinen

Apteekin Mylly 10 v.-juhlatarjoukset

JALKINE- JA AVAINPALVELU OY Myllynkatu 5, 21280 Raisio (Prismaa vastapäätä) ark. 9–21, la 9–18, su 12–18

Puh. 040 538 8951 Ascorbin Orion 500 mg 200 tabl

BEREX PRO 100 tabl

Reilusti C-vitamiinia!

Flunssaa vastaan!

Edullinen erikoiskoko!

(norm. 15,40)

(norm. 16,60)

(norm. 10,20)

10,00

10,00

Tarjoukset voimassa 16.10.2011 asti. Katso muut lokakuun tarjoustuotteet www.myllynapteekki.fi

Aqualan L 230 g

10,00

Meiltä saat Bonusta vapaan kaupan tuotteista.

Myllyn Apteekki

Avoinna ark. 9-21, la 9-18 ja su 12-18. www.myllynapteekki.fi


AUTOILU, LIIKENNE

6 • K A UP UNK I U U T IS E T

AUTONPESUPALVELU S. HONKANEN Raisiontie 93, Raisio (autoliike Länsiauton talossa)

P. 040 528 6977

www.zepi.fi MAALAAMME TÄYSIN UUSITUISSA TOIMITILOISSA!

Torstai 13.10.2011

Muutto edessä? Soita 0400 482 830 www.kuljetusliikekalletamminen.fi Rami huoltaa, korjaa ja katsastaa

040 528 7313 050 449 8800 AUTOLÄMMITTIMET

ps.maalaus@gmail.com www.ps-maalaus.com

• • • • • • •

Kolari- ja ilkivaltakorjaukset Korin mittaukset ja oikaisut Maalaustyöt Vakuutusyhtiöiden vauriotarkastukset Muovikorjaukset Verhoilujen korjaukset Venevahinko- ja vauriokorjaukset

ja VENELÄMMITTIMET

- myynti - asennus - huolto

Se Edullinen

P. 040 766 3109 Uhrilähteenkatu 4, 20250 TURKU. Katsastusaseman päädyssä. www.aninkaistenautohuolto.fi

Novol-automaalaustuotteiden myynti

uudet peruskurssit

turussA joka tiistai klo 17.00 rAisiOssA joka maanantai klo 17.00

C1 & C-kurssi

TD – A U T O S Ä H K Ö O Y

Hakakatu 14, 20540 Turku Puh. (02) 237 2566, 0400 782 375

www.easydriver.fi Tykkää meistä FB:ssa, saat ilmaisen ajokerran!

LATURIT JA STARTIT - korjaus - vaihtolaitteet

WWW.RENGASMAKI.FI

Autokoulu easy driver

Varastossa olevat KESÄRENKAAT POISTOHINTAAN!

rAisiOssA to 20.10. klo 17.00

k-25-kurssi

Trapper 400 IRS RS Mopot, KAMPANJAPAKETILLA mönkijät yms. koneet: € • Moottori- ja vaihteistoremontit • Vakuutusyhtiötyöt • Rengastyöt • Huollot • Noutopalvelu Sis. vinssi, vetokoukku ja puskulevysarja.

4690

Tieliikenneoptio.

turussA ma 24.10. klo 17.00

i Käy mopokurss ! si la al m syyslo mOpOkurssi

VARAUDU TALVEEN AJOISSA!

TURKU • Maariankatu 8 • puh. 020 7280 800 • turku@easydriver.fi RAISIO • Kirkkoväärtinkuja 1• puh. 020 7280 804• raisio@easydriver.fi

HANKI TALVIRENKAAT AKKUJA EDULLISESTI joka lähtöön ENNEN LIUKKAITA!

turussA to 20.10. klo 11.00 rAisiOssA to 20.10. klo 14.00

lue päivittäiset poliisiuutiset

www.kaupunkiuutiset.fi

Turun Autotyö Oy on palvellut ammattitaidolla jo 30 vuotta Turun Autotyö Oy on lokakuussa 1981 perustettu raskaankaluston huoltoon, korjaukseen ja myyntiin erikoistunut yritys Turun Runosmäessä. Autotyö on 30 vuodessa kasvanut kahden miehen pajasta 14 henkeä työllistäväksi yritykseksi, jolla on vuodesta 2004 ollut toimipiste myös Porissa. – Muistan vieläkin yritystoiminnan alkutaipaleen kuin eilisen päivän. Toimin silloisen liikekumppanini kanssa asentajana huoltaen ja korjaten pääasiassa henkilöautoja ja kevyttä kalustoa, kertoo toimitusjohtaja Heikki Oja, joka sittemmin osti liikekumppaninsa osuuden yrityksen muuttaessa nykyisiin tiloihin syksyllä 1990. Yritys on Ivecon kuorma- ja pakettiautojen valtuutettu huoltokorjaamo sekä kaikenmerkkisten uusien ja käytettyjen autojen myyntipiste, jossa entistä enemmän huolletaan ja korjataan myös asuntoautoja. Palvelukonseptiin kuuluvat osana myös varaosien toimitukset. – Pysyäksemme mukana kovassa hintakilpailussa olemme ryhtyneet itse hankkimaan varaosia suoraan Euroopasta. Työntekijämme ovat alansa ammattilaisia, jotka osaavat tunnistaa asiakkaiden toiveet ja tarpeet. Tässäkin suhteessa olemme varmasti onnistuneet, sillä pisimmät asiakassuhteemme ovat kestäneet yrityksen lailla jo 30 vuotta, Heikki Oja toteaa tyytyväisenä.

Heikki Oja pitää tietotekniikan mukanaan tuomia mahdollisuuksia viime vuosien suurimpana mullistuksena autojen huolto- ja korjaustoimenpiteissä.

Turun Autotyö Oy Verstaskatu 1, 20360 Turku puh. 020 746 3770 www.turunautotyo.fi

Muista myös u nopea ja suositt II-vaiheemme, heti! varaa paikkasi

Porin Autotyö Kartanontie 49, 28430 Pori puh. 020 746 3782

MEILTÄ MYÖS MAATALOUSRENKAAT

Tule palvelevaan rengasliikkeeseen. Yksityinen ammattilainen lähellä Sinua

RENGASMÄKI OY

Ratatie 15 MASKU • (02) 432 0211 Ark. 9-17, la 10-13 • www.rengasmaki.fi

Poliisi suunnittelee nettiradion aloittamista Poliisihallituksen asettama työryhmä esittää, että poliisi perustaa verkossa kuunneltavan nettiradion. Poliisihallituksen viestintäpäällikkö Marko Luotosen mukaan nettiradion tarkoituksena on lisätä poliisin näkyvyyttä ja vuorovaikutusta kansalaisten suuntaan. – Nettiradiossa käsitellään kansalaisia kiinnostavia asioita. Tarkoituksena on vastata kansalaisten poliisille tekemiin kysymyksiin sekä tarjota tietoa poliisin toiminnasta. – Lisäksi haluamme antaa vinkkejä omaan ja toisten turvallisuuteen liittyen sekä parhaissa tapauksissa estämään rikoksia ja onnettomuuksia ennalta, Luotonen linjaa.

Lähetykset alkavat tammikuussa Työryhmä luovutti loppuraporttinsa poliisiylijohtaja Mikko Paaterolle syyskuun loppupuolella. Poliisiradion konseptia on suunniteltu yhteistyössä Jyväskylän yliopiston viestinnän laitoksen kanssa. Työryhmä esittää, että Poliisiradio käynnistetään ensi vuoden tammikuussa.

Poliisiradio.fi tarjoaisi alkuvaiheessa podcast-lähetyksiä keskimäärin kerran viikossa. Ohjelmia tuottavat pääosin aiemmin radiotyössä mukana olleet poliisit.

Mukaan toivotaan aktiivisia avustajia, erityisesti viestintätieteiden ja Poliisiammattikorkeakoulun opiskelijoita.

Kimmo Parikka

ROMUTA AUTOSI!

Tarvitsemme autoja insinööriopiskelijoiden purettavaksi.

02 239 5110

HARKKA-YHTIÖT – Autohinaus 24 h –

www.harkka.com Pajakatu 1, 20320 Turku


AUTOILU, LIIKENNE

Torstai 13.10.2011

KAUPUNKI UUTI SET

• 7

Syyshuolto sailyttää auton arvon

Vahaus on syytä tehdä syksyllä, jotta auton maalipinta säilyy hyvänä. Mennyt kesä saattaa näkyä niin auton maalipinnassa kuin sisätiloissakin. Ehkä mökkitien kivet ovat jättäneet muutamia jälkiä, ja penkit ovat hienoisen pölykerroksen kuorruttamia. Nyt on siis korkea aika tehdä omalle menopelille niin kutsuttu syyshuolto, jossa auton pesu ja vahaus ovat tärkeimmät vaiheet. Auton arvo alenee melkoisesti sinä hetkenä, kun sillä kaasuttelee autokaupasta ulos. Jotakin kuitenkin asialle voi tehdä myös itse: auton hyvä ylläpito ja huoltaminen säilyttävät sen arvoa jopa

useita satoja euroja vuodessa. Vahaus on syytä tehdä kevään lisäksi syksyllä, jotta maalipinta saa kiperän suojan tulossa olevia pakkasia vastaan. Vahaus on erittäin tärkeää tehdä kahdesti vuodessa. Uusien autojen maalipintatakuut eivät ole voimassa, jos valmistaja huomaa, että maalipintaa on pesty väärillä aineilla tai välineillä. Ennen vahausta auto pestään hyvin. Jos menopeliä tuskin näkyy kurakerroksen alta, kannattaa aloittaa esipesuaineella ja tehdä vasta

sitten shampoopesu. Auton likaisuus onkin tärkein tekijä oikeaa pesuainetta valitessa. Pesussa on tärkeää käyttää puhtaita työvälineitä ja huuhdella niitä riittävän usein, jotta ei hiero likaa auton pintaan. Pesun jälkeen auto kuivataan hyvin esimerkiksi lastalla tai rätillä. Pesun jälkeen siirrytään vahaukseen. Monet vahat sopivat sekä koneelliseen että käsin tehtävään vahaukseen. Oikeanlainen vaha valitaan auton maalipinnan kunnon mukaan. Jos pinta on hyväkuntoinen, sille riittää luulta-

Lasinpesuneste, jäähdytinnesteet ja öljyt voi tarkistaa itse helposti. vasti perusvaha. Yleisvahaa on työstettävä naarmuisella pinnalla enemmän. Kolhiintuneelle pinnalle voi myös valita paksumman ja peittävämmän kliinerityyppisen vahan. Vahaus kannattaa aloittaa ensin pieneltä alueelta, jotta näkee, miten vaha käyttäytyy pinnassa. Onnistuneen lopputuloksen takaamiseksi vaha täytyy lopuksi kiillottaa huolellisesti. Tärkeintä on lukea pakkauksen käyttöohjeet ja noudattaa niitä. Kotoa löytyvä puhdas puuvillainen paita on hyvä riepu vahauk-

seen. Kurkkaus auton sisätiloihin luultavasti kertoo, että tarvetta olisi myös imuroinnille ja muovipintojen puhdistukselle. Jos penkeissä on koirankarvaa ja nukkaa, helpoiten niistä pääsee eroon niille tarkoiteuilla liinoilla tai hansikkailla. Jos auton sisätilojen puhdistusta suunniteltaessa laiskottaa, vähintään yksi asia on kuintenkin syytä tehdä, nimittäin auton tuulilasin puhdistaminen auton sisältä on ensiarvoisen tärkeää, koska tuulilasin puhtaus vaikuttaa

ajoturvallisuuteen. Syksyllä aurinko paistaa matalalta ja häikäisee voimakkaasti. Lopuksi on hyvä kurkata konepellin alle ja varmistaa, että kaikissa täytettävissä säiliöissä on riittävästi nesteitä. Lasinpesuneste, jäähdytinnesteet ja öljyt ovat kaikki sellaisia, jotka voi tarkistaa itse helposti. Syksyn voi huoletta aloittaa pissäpojan täyttämisellä talvinesteillä, mikäli suvena on vaihtanut kesänesteeseen. Tällä tavoin seokseen sekoittuu pikkuhiljaa talvea varten pakkaskestävyys.

Grönfors jäi Historicissa kakkoseksi NAANTALI. Nyt jo 35. kerran järjestetty Rantaralli-ralli ajettiin Naantalin auringon paisteessa, vain pienet paikalliset sadekuurot kiusasivat hetkittäin ja tekivät jossain paikoin tiet liukkaiksi. Liukkaat tiet olivat kuitenkin kilpa-ajajien mielestä mukava lisämauste, joka vaati taitoa ja keskittymistä. Varsinais-Suomen mutkaiset ja nopeat tiet ovat muutenkin haastavia ralliteitä. Kuskit pitivät tämänkertaista reittiä erittäin mukavana kiittäen ratamestari Jukka Lainetta onnistuneesta reitin valinnasta. Vaikka tänä vuonna oli kiinnitetty kuskien turvallisuuteen erityistä huomiota lisäämällä huomio merkkejä reitille, silti osa paikallisista rallimiehistä ajoi huomiomerkillä pihalle. Porsche 911 ajokkinaan Pentti Kauppinen kesti ennakkosuosikin paineet Historic Rally Trophy -69 sarjassa jättäen NaSun oman kuskin Austin Mini Cooperilla ajaneen Tero Grönforssin sarjassa toiseksi. Historic Rally Trophy -81 sarjan voitti Tuomo Hannonen Ford Escort RS 2000 autollaan. HRT-lopetukseen starttasi vajaat sata iäkkäämpää ralliautoa.

Tuomisto, Sarjula ja Bragge kamppailivat Rally Trophystä Alle 1,4-litraisten nykyautojen Rally Trophyn voitto meni Rantarallissa Henri Tuomistolle allaan Ford KA Kit Car, vaikka Sami Sarjula ajokkinaan VW Polo 1.4 ja Teemu Bragge autollaan Suzuki Swift GTI tekivät kaikkensa voittaakseen kisan. Rally Trophy sarjan voitto meni niukasti Teemu Braggelle, toiseksi sarjassa sijoittui Sami Sarjula ja kolmanneksi Henri Tuomisto. Kisassa oli mukana myös luokkina yleinen, A-juniorit ja B-juniorit. Yleisen luokan voittajapari Reijo Mattila ja Hannu Honkasalo autolla VW Golf GTI 16V 2.0 olivat erittäin tyytyväisiä kisaan ja oma suoritus oli mennyt nappiin, niin kuin aina Rantarallissa. A-juniorien voittajapari oli Juha Salo – Jouni Helin allaan Ford Escort RS 2000 sekä B-juniorien kisan nopeimmat olivat Veli-Pekka Karttunen ja Antti Tawast ajokkina Renault Clio Sport. Rantaralliin starttasi 151 kuljettajaa. mukana oli myös kolme ruotsalaista kilpailijaa.

Rantarallin luokka 4:n voittivat ruotsalainen Per Göransson ja Turun Urheiluautoilijoiden Petri Savela tällä Ford Falcon Furuta Sprintillä.


8 • K A UP UNK I U U T IS E T

Torstai 13.10.2011

Vauvauintia Merimaskussa suurella sydämellä Merimaskulainen Annukka Aarnio on toiminut vauvauinnin ohjaajana 15 vuotta ja on nyt ollut yksityisyrittäjänä vuoden 2010 syksystä alkaen. Sydäntä lähellä olevasta harrastuksesta tuli vuosien mittaan elinkeino, jota Aarnio tekee edelleen sydämellään. – Yritykseni nimi, Suuri Sydän, tulee juuri nimenomaan suhtautumisestani työhöni, ammattitaidolla mutta vanhempien ja vauvojen toiveet huomioon ottaen, Aarnio täsmentää. Aarnio pitää tärkeänä vauvauinnissa vauvan ja vanhempien sekä ohjaajan välille syntyvää lämmintä ja luottavaista suhdetta. – Varsinkin esikoisensa kanssa vauvauintiin osallistuvat nuoret äidit ja isät saattavat tuntea herkkyyttä ja vähän pelkoakin, joten molemminpuolinen luottamus on hyvä pitää yllä ihan koko vauvauinnin ajan, Aarnio lisää. Erityisesti tutut leikit ja ohjaajat auttavat siteen muodostumiseen perheen ja ohjaajan välille. Vauvauinti on tarkoitettu 3-18 -kuukautisille vauvoille,

VUOKRATTAVANA HALLITILAA tasalämpöinen, vuodeksi tai talvikaudeksi, Naantalissa. Puh. 0500 400 997

joiden vähimmäispainon tulee olla 5kg. Vauvauintiryhmissä Aarniolla on apuna ohjaajat Justiina, Mira ja Heli. Lisäksi Aarnio vetää vesipeuhularyhmiä 1-7 -vuotiaille lapsille ja heidän vanhemmilleen sekä sisaruinteja, jotka on tarkoitettu perheille, joissa on sekä leikki- että vauvaikäisiä lapsia. – Eri-ikäisille tarkoitetut ryhmät mahdollistavat jatkumon, jossa lapsi voi vauvauinnista siirtyä seuraavaan, ikäisilleen tarkoitettuun ryhmään eikä veden tuntu pääse unohtumaan, lisää Aarnio.

Koko perheen harrastus Vauvauinnissa lapselle on tärkeintä jatkumo ja säännölliset uintikerrat. Sen lisäksi, että vauvauinti tai sisaruinti on ihana yhteinen harrastus koko perheelle, se on myös sosiaalinen tilaisuus vanhemmille, jotka viettävät yleensä muuten aikaansa kotona perheen parissa. – Esimerkiksi vauvauinti on aina vain yhtä suosittua ja pyrimmekin siihen, että kaik-

Annukka Aarnion vauvauintiohjauksessa edetään vanhempien ja lasten ehdoilla. Kuva Sokos Hotel Caribiasta Turussa, joka on saanut Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton ”Turvallinen vauva- ja perheuintipaikka” -diplomin. ki halukkaat pääsevät johonkin ryhmään mukaan, Aarnio hymyilee. Lapsen ensikosketus veden kanssa on tärkeä hetki ja sen on hyvä tapahtua turvallisessa ympäristössä.

www.kaupunkiuutiset.fi Viikon nettipoiminnat

• • • •

Lintujen syysmuutto RNK - TarU Dekkaristi Max Manner Lemussa Muista lukea myös viimeisimmät poliisiuutiset ja tavaratorin ilmoitukset!

Pajuniemen palviauto kaupan edessä klo 10-16, myös luomutuotteita

Performance urheilun lisäravinteet, palautusjuomat ym., esittely ja maistatus klo 12-18

klo 11-18 Leroy Jokiseneväät kalakonsulentti, tuoretta kalaa ja kalajalosteita

Poliisit esittelevät poliisiautoa klo 15-17 kaupan edessä

klo 10-17 Palvimestareitten konsulentti myy ja maistattaa kuumaa kylkeä Matglad Tom Hilden Paraisilta maistattaa ja myy aitoa Saaristolaisleipää

Muumit esiintyvät klo 13, 14, 15 ja 16 Hevosratsastusta

Innolla työtään tekevä Aarnio yrittää pitää myös uintiryhmien kuukausimaksut mahdollisimman edullisina. Ryhmiä Aarniolla on Holiday Club Caribiassa, Ruissalon

Kylpylässä ja Tarvashovin uimahallissa. Jokaisessa vauvauintiryhmässä on n. 8 perhettä. Kaikki uimaohjaajat, joihin Annukka Aarnio lukeu-

tuu, ovat Suomen Uimaopetus ja Hengenpelastusliitto ry:n alaisia kokeneita, koulutettuja ohjaajia.

Teksti ja kuva: Katariina Mäkinen

Allergiaa voidaan hoitaa siedättämällä Allergia- ja astmaliitto ry:n tiedon mukaan suomalaisista noin 20 % kärsii siitepölyallergiasta, jonka yleisimmät aiheuttajat ovat koivu tai heinä. Ainoastaan noin 2 prosenttia väestöstämme puolestaan on allergisia ampiaisen ja mehiläisen myrkylle. Nyt syksyllä on paras aika aloittaa allergian siedätyshoito, kun siitepölykausi on ohi. – Siedätyshoito helpottaa siten seuraavan kevään oireita, muistuttaa allergianeuvoja Anne Vuorenmaa Allergia- ja astmaliitosta. Siedätyshoitoa voidaan antaa kahdella eri tavalla. Pistoshoito on perinteisempi hoitomuoto ja sitä voidaan toteuttaa monilla eri allergeeneilla sekä lapsille että aikuisille. Kielenalussiedätyshoito on tehokasta puolestaan aikuisten heinäallergian hoidossa: oireet vähenevät, lääkkeiden tarve vähenee ja näin ollen elämänlaatu paranee. Se vähentää heinäallergisten aikuispotilaiden oireita ja oireenmukaisen lääkityksen tarvetta jo ensimmäisen hoitovuoden jälkeen. Kontrolloidut tutkimukset

Siedätyshoidon esteitä: • Potilas tai perhe ei halua siedätyshoitoa • Pistoshoidossa ikä alle 5 vuotta ja kielenalushoidossa alle 18 vuotta • Epätasapainossa astma

oleva

• Muu vaikea sairaus tai raskaus ja imetys • Kielenalushoidossa suuontelon krooninen tulehdussairaus

Blathlean/Flickr siedätyshoidosta siitepöly-, eläinepiteeli-, hyönteismyrkky- ja huonepölypunkkivalmisteilla ovat osoittaneet, että oireet vähenevät ja joillakuilla häviävät kokonaan sekä lääkehoidon tarve vähenee. – Hoidon teho kuitenkin vaihtelee eri potilasryhmissä ja eri allergeeneilla eli allergisen reaktion aiheuttajilla, huomauttaa Turun yliopiston dosentti, lastenallergologian erikoislääkäri Tuomas Jartti.

Pitkäjänteisyyttä tarvitaan – Siedätyshoitoon hakeutuvalla täytyy olla korkea hoitomotivaatio. Sekä pistos- että tablettisiedätyshoito kestävät kolme vuotta. Tosin hoidon

teho kestää myös kauan, noin kahdeksan vuotta, lisää Anne Vuorenmaa Allergia- ja astmaliitosta. Siedätyshoito ei kuitenkaan sovi kaikille automaattisesti. Siksi allergiselle tehdään tarkka siedätyshoitoarvio ennen hoidon käynnistämistä. Arviossa käydään läpi eri hoitovaihtoehdot ja varmistetaan hoidon sopivuus. Pistiäisallergian siedätykseen pääsee vain siinä tapauksessa, että mehiläisen tai ampiaisen pisto on aiemmin aiheuttanut vakavan allergisen reaktion. Siedätyshoidon aloituksesta päättävät aina allergisten sairauksien hoitoon perehtynyt erikoislääkäri ja hoidettava henkilö yhdessä.


Torstai 13.10.2011 KAUPUNKI UUTI SET • ALACARTE • PARMA•PETRA•ESTRADE•AEG•ASTRACAST • DAMIXA• ELICA• FESTIVO • FRANKE •KITCHENAID•MIELE•ORAS•SIEMENS•STALA•WHIRLPOOL • YLÄMAANGRANIITTI

*) Edut voimassa uusille tilauksille 19.11.2011 asti. Tarkemmat tiedot myymälästä.

**) 30 kk maksuajalla korko 0 %, Tilinhoitopalkkio 4 €/ kk. Kampanjamaksu 30 € veloitetaan 1. laskulla. Kortin vuosimaksu 30 € toisesta vuodesta alkaen. Perusehtoisen Aktiiviraha MasterCard Kortti-luoton todellinen vuosikorko on 18,01 % (09/11), kun luoton määrä on 1500 €.

Keittiö

Suurnäyttely NYT LAUANTAINA 15.10. KLO 10-15 JA SUNNUNTAINA 16.10. KLO 11-16

emme

lijoid nnitte u u s a l jien Paikal antuo h a a m ös lisäksi ssa my a v u L ja! jia! toisku e i edusta t a i is kiinto mielen A NTAIN kodinLAUA iemens oneS ä s s ely ink • Esitt t ja pienkod én e e n L i ind ko t/ /Tomm a a t n ikylmiö t o o k arv o t Festiv imaise nen • Kot Pohjo Marita sta! TAINA u valaistukse N U N SUN toisk isto 12: Tie lutoim e t it n n • Klo Suu ejä 13-16: a vinkk • Klo Interior anta oo syksyn kert KOO iseen ja m a t s u sis istä. trende

KUNINKOJANTIE

odinmens k neie S ä s elys dinko • Esitt pienko dén ja t e e kon mi Lin aa/Tom arvont fi ilma. SÄÄ: LUE LI eittiomaa .k www

Vepsäläinen U KALUSTEKAT Ä LÄ YL ÄY VÄ

KUNINKAAN

Ikea

Kauppakeskus Mylly

Bauhaus

E18/40

Kalustekatu 1

TULE POIMIMAAN SYKSYN PARHAAT KEITTIÖIDEAT

SUOMEN SUURIMMASTA VALIKOIMASTA SUUNNITELLAAN UUSI KEITTIÖSI NYT: Rakentajat ja remontoijat, nyt on oikea aika aloittaa keittiösi suunnittelu! Tule tustustumaan laajaan näyttelyymme ja keskustelemaan keittiöasiantuntijoidemme kanssa. Tervetuloa. Lue lisää www.keittiomaailma.fi

KALUSTEKATU 1, RAISIO MA-PE 10-18, LA 10-14 PUH. 0207 109 450 Puhelun hinta: Lankaliittymästä 8,28 snt/puhelu +7 snt/min (alv 23%) Matkapuhelimesta 8,28 snt/puhelu+17 snt/min (alv 23%)

HYÖDY USKOMATTOMISTA EDUISTA: Nyt 30 mm laminaattitasot keittiön ostajalle kaupan päälle*! Mahtavia etuja myös kodinkoneista, altaista ja hanoista. Osta nyt, saat 30 kk maksuaikaa. Korko 0%.** Nopea nappaa kotitalousvähennyksen. Vähennys jopa 6000 € pariskunnalle 31.12.2011 mennessä. Kysy lisää.

9


1 0 • K A UP UNKIU U T IS E T

Horoskooppi Astrologi Seppo Tanhua • www.astro.fi Viikko 41 • Merkurius kolmio Neptunus *** OINAS 21.3. - 19.4. Totuus osoittautuu nyt odotustesi vastaiseksi ja joudut perumaan joitakin aikaisempia puheitasi. Älä epäröi myöntää tilanteen muuttuneen siitä kun viimeksi olit sen kanssa tekemisissä. Sinun ei tarvitse olla kenenkään silmissä kaikkitietävä ihmeolento. Inhimillisyys herättää luottamusta, joten pistähän toimeksi. HÄRKÄ 20.4. - 20.5. Joku yrittää vetää sinut mukaan omiin outoihin juttuihinsa, mutta aavistat herkästi kaikenlaisen vedätyksen ja siihen on uskallettava reagoida, vaikka tietäisitkin toisen loukkaantuvan pahanpäiväisesti. Loukkaantuminen on aina merkki omasta epävarmuudesta ja silloin homma on jotenkin pielessä. KAKSOSET 21.5. - 20.6. Olet sanallisen ilmaisun virtuoosi näinä päivinä, sillä pystyt lukemaan kanssaihmistesi ajatuksia ja sovittamaan oman käytöksesi tämän sanattoman viestinnän mukaiseksi. Herätät aivan poikkeuksellista luottamusta tämän kykysi ansiosta, eikä tilaisuutta kannata jättää käyttämättä. Anna siis kielesi laulaa. RAPU 21.6. - 22.7. Et pysty sulattamaan virheellistä informaatiota edes omasta suustasi lähtevänä ja siksi paljastat jopa itsesi, mikäli yrität vähänkään väistää totuutta. Tämä ajan laatuun pohjautuva asenteesi herättää toisaalta luottamusta ja toisaalta suurta närkästystä, mutta älä anna minkään estää sinua julkistamasta omaa totuuttasi. LEIJONA 23.7. - 22.8. Ideasi ovat harvinaisen toimivia ja teet lähipäivien aikana monia upeita keksintöjä, jotka osoittautuvat yllättävän toimiviksi myös käytännössä. Homma ei kuitenkaan pelaa ihan itsestään, sillä tarjoutuviin mahdollisuuksiin tulee tarttua välittömästi ja lisäksi on uskallettava edetä täysin omalla tahdilla. NEITSYT 23.8. - 22.9. Aavistukset iskevät tajuntaasi sellaisella voimalla, että olet täysi luupää, ellet suostu näiden päässäsi levottomina pyörivien ajatusten osalta muuttamaan suunnitelmiasi uusille urille. Mitään selkeää ja näkyvää hyötyä muutoksesta et tule etukäteen löytämään ja silti se on nyt tehtävä. Onnea matkaan. VAAKA 23.9. - 23.10. Tästä ei herkkyytesi enää parane. Näet ja kuulet asioita, joista muilla ei ole harmainta aavistusta. Käytä ihmeessä tätä hetkellistä kykyä hyväksesi ja toimi hetkellisten oivallustesi osoittamalla tavalla. Kekseliäisyytesi tulee osoittautumaan erittäin menestykselliseksi, jos vain luotat yliluonnolliseen itseesi SKORPIONI 24.10. - 22.11. Varoittavat aavistuksesi esiintyvät tällä kertaa niin selkeällä tavalla, että olet täysi hölmö, ellet ota niiden viestiä tosissasi ja toimi tuntemustesi osoittamalla tavalla myös tärkeitä päätöksiä tehdessäsi. Jotkut eivät millään ymmärrä sinun järjen juoksuasi, mutta jätä se suosiolla heidän omaksi ongelmakseen. JOUSIMIES 23.11. - 21.12. Luota herkkään intuitioosi. Se ohjaa sinua nyt selvillä merkeillä kohti oikeita ratkaisuja tämänhetkisessä elämässäsi. Nyt ei parane epäröidä mieleesi aivan odottamatta tulevia visioita, jotka vaativat sinua tarkistamaan suuntaasi tai sitä, että toinen osapuoli ymmärtää asiat haluamallasi tavalla. KAURIS 22.12. - 19.1. Tunnistat valheellisen puheen ja valheelliset viestit harvinaisen selvästi, eikä silloin parane jäädä tuppisuuna seuraamaan tilannetta. Havaitsemasi totuuden vastaiset väittämät tulevat haittaamaan elämääsi yllättävän raskaasti, ellet uskalla puuttua niihin tippaakaan kiertelemättä. Vain puhdas totuus toimii. VESIMIES 20.1. - 19.2. Aivosi pelaavat kuin huippuunsa viritetty tietokone ja näet selvästi menneeseen ja tulevaan. Voit nyt luottaa arviointikykyysi kaikissa tilanteissa. Tuskin pystyt välttymään joltakin suurehkoja riskejä sisältävältä innostukselta, joka toteutettuna johdattaa sinut melkoiseen menestykseen elämässäsi. KALAT 20.2. - 20.3. Näet onttojen selitysten läpi uskomattoman selvästi ja näkemäsi mukaan sinun tulee nyt pystyä toimimaan, vaikka se varmasti loukkaa jotakuta sinulle läheiseksi tullutta tai muuten tärkeää henkilöä. Turha vieraskoreus kostautuu ikävällä tavalla jo tulevien viikkojen aikana, joten luota vain itseesi.

Torstai 13.10.2011

Asunnottomien yö Naantalissa NAANTALI. Suomessa vietetään valtakunnallista Asunnottomien yötä 17.10. YK:n köyhyyden ja syrjäytymisen vastaisena päivänä. Sunnuntaina, 16.10. klo 17, järjestetään Naantalissa Päiväkeskus Tuulentuvalla Asunnottomien yö-tapahtuma. Neljättä kertaa järjestettävässä tapahtumassa kuullaan sekä järjestäjien että entisten asunnottomien puheenvuoroja Naantalin nykytilanteesta, asunnottomuudesta ja elämästä yleensä. Luvassa on yhteistä ohjelmaa, keskustelua ja makkaranpaistoa. Tilaisuuden järjestävät tuttuun tapaan Waihtoehto ry, Naantalin seurakunta ja Naantalin kaupunki.

Kiitosta tavaralahjoittajille Vuoden aikana Tuulentuvalle lahjoitetuilla kodinkoneilla ja huonekaluilla on sisustettu ko-

Sunnuntaina, 16.10. klo 17, järjestetään Päiväkeskus Tuulentuvalla järjestyksessään neljäs Asunnottomien yö-tapahtuma. konaan kahdeksan asuntoa aikaisemmin asunnottomuudesta kärsineille naantalilaisille. – Olemme kiitollisia lahjoituksista ja niitä otetaan edelleen vastaan, mieluummin päiväsaikaan, jolloin Tuulentupa on auki ja joku

on paikalla ottamassa lahjoituksia vastaan, asumispalveluohjaaja Jaana Nylund kiittelee ja muistuttaa, että tavaran tulee olla käyttökelpoista. Aina kannattaa soittaa etukäteen Tuulentuvan henkilökunnalle muutenkin,

jos on tuomassa lahjoitustavaraa. Menettelyllä vältetään se, että lahjoitukset joutuvat odottelemaan ulkona seuraavaan päivään, kun Tuulentupa aukeaa.

Teksti ja kuva: Katariina Mäkinen

Requiem kamariversiona Naantalissa NAANTALI. Johannes Brahmsin vaikuttava Ein deutsches Requiem eli saksalainen sielunmessu, esitetään Naantalin seurakuntakeskuksessa ensi sunnuntaina 16.10. klo 18. Turun konservatorion kamarikuoro esiintyy konsertissa solisteinaan sopraano Mia Heikkinen, baritoni Jouni Kuorikoski sekä pianistit Eveliina Kytömäki ja Liisa Malmivaara. Teoksen johtaa kapellimestari ja kuoronjohtaja Markus Yli-Jokipii. Säveltäjä muokkasi itse sinfoniaorkesterille, solisteille ja kuorolle kirjoittamastaan teoksesta version, jossa orkesteriosuus on kirjoitettu nelikätiselle pianolle. Kamariversio tarjoaa teokseen toisenlaisen näkökulman, jossa musiikki ottaa as-

Turun konservatorion kamarikuoro esiintyy Ein deutsches Requiem -konsertissa Naantalissa ensi sunnuntaina. (Kuva: Petri Heikkinen) keleen kohti lied-musiikkia suuren esittäjäkoneiston massavoiman sijasta.

KIRKOLLISET

Menovinkit MASKU Ke 19.10. klo 10 Satuhetki, Lemun lähikirjasto, Askaistentie 142 Pe 28.10. asti ”Voi tuultenkin tultua kiittää”- Ulla Rajalan töitä, Lemun lähikirjasto Pe 28.10. klo 18.00-24.00 Hämärästä pimeään - tapahtuma, Lemun lähikirjasto, Järj. Kirjasto- ja vapaa-aikatoimi

NAANTALI La 15.10 klo 15 Tohtori Kiminkisen luento ”Elämänsä kunnossa kaiken ikää”, Maijamäen liikuntahalli, Venevalkamantie 2, Järj. Naantalin seudun seniorit ry Su 16.10. klo 17 Asunnottomien Yö-tapahtuma, Päivätoimintakeskus Tuulentupa, Tuulensuunkatu 6, Järj. Waihtoehto ry, Naantalin seurakunta ja Naantalin kaupunki Su 16.10. klo 18 Brahms: Ein deutsches Requiem-musiikkiesitys, Naantalin seurakuntakeskus, Piispantie 2, Järj. Naantalin seurakunta To 20.10. asti Milja nikkaroinäyttely, Naantalin pääkirjaston lastenosasto, Tullikatu 11 Ma 31.10. asti Suvi YlikyläElersin Lumo-valokuvanäyttely, Naantalin pääkirjasto

NOUSIAINEN Su 16.10. klo 10 Karpaloretki Kurjenrahkan kansallispuistoon, lähtö Henrikin koulun pihalta, Moisiontie 16, Järj. Kuhankuonon Latu ja Polku

Konsertin järjestää Naantalin seurakunta.

Pe 21.10. klo 17.30 Lukupiiri, Nousiaisten pääkirjasto, Moisiontie 17, Järj. Kirjastotoimi Ke 26.10. klo 9.30 Satutunti, Nousiaisten pääkirjasto, Järj. Kirjastotoimi Ma 31.10 asti Anneli Heikkisen taidenäyttely, Nousiaisten pääkirjaston Galleriassa, Järj. Kulttuuritoimi

RAISIO Su 16.10. klo 10-12.30 MLL lastentarvikkeiden kirppis, Raision Kaupungintalo, Järj. MLL Raision paikallisyhdistys ry Ke 19.10. klo 18-18.30 Satutuokio 3-6 vuotiaille, Raision kirjastotalo (2. krs), Eeronkuja 2, Järj. Kirjastopalvelut Ma 31.10. asti Raision tilkkureiden näyttely, Raision kaupungintalo, Nallinkatu 2 Ma 31.10. asti Planin ”Koska olen tyttö” - sekä Seppo Sarimon ”Lapsia ja suudelma” -näyttely, Raision kaupunginkirjaston aulagalleria

RUSKO 4.11. asti Nyplätyt pitsit -näyttely, Ruskon pääkirjasto ja Vahdon lähikirjasto, Laukolan koulutie 2 B 6.11. asti Valokuvia kotipihalta ja pientareilta, Ruskon pääkirjasto, Vanhatie 4 7.11. asti Pihalta ja pientareilta otteita Marketta Pekkarinen-Koukin kasvialbumista, Ruskon pääkirjasto.

NAANTALIN SEURAKUNNAN KIRKOLLISET ILMOITUKSET Vk 41-42 www.naantalinseurakunta.fi Kohtaamispaikka ja kirpputori ma-to 10-14 , huom! ke lisäksi klo 14-19 Keskiviikko 12.10. Arkiehtoollinen klo 12 Srk-keskuksen kappeli. Ruskovuo, Vuola – Tullin Joulun palaveri klo 18 Kohtaamispaikka. Tervetuloa vapaaehtoistyöhön jouluna! Lauantai 15.10. Walkers vapaaehtoiskoulutus klo 9-16 Nuhjalan seurakuntakoti. Tervetuloa nuorisokahvilan vapaaehtoistyöstä kiinnostuneet aikuiset! Tied. Timo Havukainen p. 02-533 6660 Sunnuntai 16.10. Messu klo 10 Seurakuntakeskus. Ruskovuo, Rautiainen, Hartikainen. Alfa-kuoro, joht. Pirjo Leino. Kirkkokahvit ja lähetysjuhla

Yhdistykset Tiedot Yhdistykset-palstalle faksilla (02) 233 8171 tai sähköpostilla aino.vaananen@ kaupunkiuutiset.fi tai postilla Alppilankatu 2, 21100 Naantali perjantaihin klo 16 mennessä. Ilmoitushinta 1,16 / pmm sis. alv.

messun jälkeen Kohtaamispaikalla. Aiheena medialähetyksen mahdollisuudet, vieraana Arja Asikainen Sanansaattajista – Konsertti klo 18 Seurakuntakeskus. Johannes Brahms: Ein Deutsches Requiem. Mia Heikkinen, sopraano, Jouni Kuorikoski, baritoni, Eveliina Kytömäki ja Liisa Malmivaara, piano, Turun konservatorion kamarikuoro, joht. Markus Yli-Jokipii. Vapaa pääsy, ohjelma 10 €. Keskiviikko 19.10. Arkiehtoollinen klo 12 Srk-keskuksen kappeli. Saantola, Hartikainen. Lapsi- ja perhetyö Lisätietoja www.naantalinseurakunta.fi/toiminta/lapset Varhaisnuoriso- ja Nuorisotyö Lisätietoja www.naantalinseurakunta.fi/varhaisnuoret Lisätietoja www.naantalinseurakunta.fi/nuoret

AVANTPALVELU

Avant pienkonevuokrausta! www.jtvsolutions.fi (muut palvelut)

050 342 0033

HALUTAAN OSTAA Naantalista 3 h+k Ruonan tai keskustan alueelta, hissillisestä talosta. Myöhemmin vapautuvatkin huomioidaan. P. 050 376 4171, 050 569 9970


Torstai 13.10.2011

KAUPUNKI UUTI SET

• 11

Team Katajalle SM-mitaleita MASKU. Syyskuussa juostussa Tampereen kestävyysjuoksun SM-kisoista mitaleita toi kotiin maskulainen Team Kataja. Maskulaiset olivat neljällä joukkueella SM-kisoissa, joukkuekultaa tuli M35 ja N45 -sarjoissa, lisäksi M45 miehet juoksivat pronssia. M35-sarjassa kultaa juoksivat Petri Mutikainen (M45), Juha Orte (M40) ja Marko Takomo (M35). N45-joukkue ylsi myös kultaan. Joukkueessa juoksivat Pirjo Auranen (N55), Nina Vuorenlinna (N45) ja Leena Rantanen (N50). M45-sarjassa pronssia saavuttivat Harri Rantanen (M45), Risto Vainio (M60) ja Juha Brandt (M50).

M40 joukkue oli neljäs, siinä juoksivat Pasi Isotalo (M40), Veikko Sivosavi (M55) ja Reijo Auranen (M45). Myös yksilökilpailussa Katajalle tuli SM-mitaleita. Marko Takomolle hopeaa (M35) ja Juha Ortelle pronssia (M40) Team Katajan veteraanijuoksijoita nähdään tositoimissa seuraavaksi 29.10. juostavassa Kaarinan syysmaratonissa. – Meiltä lähtevät Katajasta kaikki kynnelle kykenevät testaamaan Kaarinan maratonmaastot, kertoi Team Katajan puuhamies ja tuore SM-kultamitalisti Juha Orte.

Kai Saarto

Team Katajan veteraaniurheilijoilla oli aihetta hymyyn Tampereen SM:n jälkeen. Kaarinan syysmaratonilla monet näistä naamoista aikovat tehdä kovaa tulosta veteraanisarjoissa.

VG-62 voittovauhdissa Suomi-sarjassa luva HC Satakunta antoi kotonaan tiukemman vastuksen. Ensimmäisessä erässä ei nähty vielä muita onnistumisia kuin Satakunnan Sami Savolaisen ylivoimamaali. Toisessa erässä Hakulinen tasoitti Pusan syötöstä tilanteen, mutta kotijoukkueen Rami Välimaa rankaisi kymmentä sekuntia myöhemmin vieden satakuntalaiset 2-1 johtoon. Kolmannen erän alku sai naantalilaisten tilanteen tukalaksi, kun Välimaa teki jo toisen maalinsa Niklas Wevarin taakse. 47. peliminuutilla Santeri Ruusunen kavensi maalit 3-2:een Hakulisen ja Pusan syötöistä. Viimeisellä peliminuutilla Satakunnan

Nyt ulos luokasta ja äkkiä kans!

T

PÄIVÄLLÄKIN

nuput

metsästettäviä

Johannes

TÖPPÄYS

x2

YHDISTÄMISTÄ

tuntea

"

voi kalan

tyhmä teko

humista "

Ekblad

MYYNTI Mika Leinonen 040 706 2132 Seija Minkkinen 045 111 6932 Päivi Varjo 045 139 2151

toimitus@kaupunkiuutiset.fi

ILMOITUSAINEISTOT aineistot@kaupunkiuutiset.fi

varttajia

kuulu hunnipomo

vailla suojaa

Aino Väänänen 045 112 4240

TIEDOTTEET

PIHI

ze r

rantu RIVAKKA

Laskutus

etunimi.sukunimi@kaupunkiuutiset.fi

Maija

" -keli "

TOIMITUS toimitus@kaupunkiuutiset.fi Päätoimittaja Kimmo Parikka 045 891 5123 Toimittajat Kai Saarto 045 126 1698 Katariina Mäkinen 045 655 5000

SÄHKÖPOSTIT

Iivana Julma

PUKIJA

JULKAISIJA Kaupunkiuutiset ISSN 1797-3155 PAINOPAIKKA Satakunnan Painotuote Oy

versoa

sopimuksia

Kimmo Parikka

www.kaupunkiuutiset.fi

-ALA

eivät hengitä

kuitenkin myönteistäkin sanottavaa. – Peli osoitti, että meidän päät ovat hyvässä kunnossa tällä hetkellä. Tästä kertoo muun muassa se, että syötimme tiukoissakin paikoissa rennosti pahoja syöttöjä, raisiolaisvalmentaja sanoi. Loimun alkukauden voittojen taustalta löytyy hyvin toiminut vastaanotto ja hyökkäys. Sunnuntain kotijoukkue onnistui myös syöttöpelissään, kun se onnistui peräti kahdeksassa ässässä. Kotijoukkueen yksi sankareista oli Dustin Watten, jonka vastaanottoprosentti oli hurjat 85. Tämän lisäksi amerikkalaispelaaja puolusti todella hyvin; siitä häntä kiiteli myös Zhvankov.

Alppilankatu 2, 2 krs., 21100 Naantali

Japania

-tahna

nokkela

piikkieväisiä

pilajäljitelmiä

T

jatke -ALA

Backman

RAISIO. Raision Loimun vahva syysvire kestää. Joukkue on avannut lentopallon Mestaruusliigan kolmella komealla kolmen pisteen voitolla, joten joukkue on saanut kauteen erinomaisen lähdön ja johtaa sarjaa ensimmäisen peliviikon jälkeen puhtaalla pelillä. Viime sunnuntaina Loimu sai Kerttulan liikuntahallissa vastaansa oululaisen Ettan, joka joutui poistumaan kotimatkalle tappion karvasta kalkkia nielleenä eräluvuin 3 - 0 (25-23, 25-22, 25-22). Joukkueiden valmentajat, kortijoukkueen Ruslan Zhbankov ja vieraiden Olli Kuoksa olivat molemmat tyytymättmiä joukkueiden esityksiin kahdessa ensimmäisessä erässä. Kotijoukkueen käskyttäjä löysi pelistä

Kai Saarto

Matti Nykäsen sukunimi välillä SYYS-

Almila Aho

kaivavat uomaa

Niko Kluuskeri joutui jäähyaitioon kampituksesta, ja Jere Aalto tasoitti pelin viime hetkillä. Jatkoaika oli dramaattinen: isäntäjoukkueen Mikko Palomäki otti ensin kaksiminuuttisen huitomisesta ja saman joukkueen Petteri Tasku sai 25 minuutin rankaisun päähän kohdistuvasta taklauksesta. Kahden miehen ylivoimalla VG-62 sai ansaitun voittomaalin Henry Isbergin viimeistelemänä. Suomi-sarjan kärjessä ovat 13 pisteellä HC Satakunta ja VG-62, joka on pelannut yhden ottelun vähemmän.

JAKELUPÄIVYSTYS 045 655 5000

Fa

Jorma Kemppainen 2011

NAANTALI. VG-62 edustusjoukkue kohtasi viime viikolla niin sarjakärki HC Satakunnan kuin perää pitävät Pingviinit. Pingviinit jaksoivat roikkua naantalilaisten mukana pelin ensimmäisen puolikkaan. Kasperi Kangasniemi ja Otto Lehtosen viimeistelemiin maaleihin vieraat vielä pystyivät vastaamaan. Toisen erän puolivälissä Heikki Pusa löi nopeasti kaksi limppua peräkkäin sisään Andrei Hakulisen syötöistä. Tähän pysähtyi pingviinien lento, eikä ilmaan noustu edes aikalisällä. Kolmannessa erässä Markus Kankaanranta vielä kaunisteli loppulukemiksi 5-3. Sarjan kärkijoukkueisiin kuu-

Loimu jatkaa puhtaalla pelillä

JÄRSIÄ

TEKNISET TIEDOT:

Egyptissä

palvottu

1 palsta 40 mm 2 palstaa 84 mm 3 palstaa 128 mm 4 palstaa 172 mm 5 palstaa 216 mm 6 palstaa 260 mm

ALUEENSA SUURIN! JAKELULEVIKKI 34 125 kpl kuukauden 1. ja 3. lehti 40 681 kpl


Parhaat herkut halvemmalla! Atria PORSAAN ULKOFILEE n. 1,2 kg

Saarioinen MAUSTETUT BROILERIN FILEEPIHVIT 380-450 g

5

95 kg

HK SAUNAPALVI- tai KEITTOKINKKU 300 g (6,63/kg)

1

99 rs

3

1

00

99

pkt

Arla Ingman Keittiö MAUSTETUT RAHKAT 200 g

rs

(7,50/kg)

HK MIKRORUOAT 500 g

1

50

(3,98/kg)

1

(3,57/kg)

Kopparberg SIIDERI 0,5 l 2,00/tlk (3,70/l)

Fazer VUOKSEN PIIRAKAT 9 kpl tai IMATRAN RIISI- tai PERUNAPIIRAKAT 6 kpl 330–420 g

karpalo-lime, omena-lime, tropical ananas tai exotic, hinta sisältää pantin, voimassa 10.1031.12.11

(6,13–7,24/kg)

(8,87-10,50/kg)

vacuum

Pouttu A-lk HERKKUNAKKI 280 g

99

prk

2

5 tlk

ps

Arla POHJANPOIKA tai KERMAJUUSTO 17 % 1 kg

Spam ENERGIAJUOMA 0,5 l (1,70/l)

(5,99/kg)

hinta sisältää pantin

1

99

00

kpl

tlk

Hollantilaiset kolmiväri PAPRIKAT 500 g pussi (2,40/kg)

1

20

tämättä ymmärrä, miksi joukkue on jälleen sijoitettu Satakunnan lohkoon, kun kovia pelejä löytyisi paljon lähempääkin. ”Tiedä sitten kuka lohkojaoista liiton puolesta päättää, mutta kummasti tietyt jo vuosia kolmosessa tahkonneet turkulaisjengit pelaavat koko kauden omat pelinsä kivenheiton päässä, jälleen kerran.”, harmitteli joukkueenjohtaja Mikko Peltola seuran nettisivuilla. Naantalin ohella maakuntamatkailemaan on päässyt turkulainen Kalkkilan Majakka, tuttavallisemmin SBS

ps

MASKU ark 9–21 la 9–18 su 12–18

SB Naantali avasi kauden makeilla voitoilla KM. Sarjan muut joukkueet tulevatkin pääosin Rauman ja Porin seudulta ja Huittisiinkin matkataan ainakin kahteen eri otteeseen.

Kausi alkoi kahdella voitolla Uusiutunut naantalilaisryhmä aloitti kautensa Rauman Kauppaoppilaitoksella, jossa se sai vastaansa porilaisjoukkueet FTB Pitun ja SBS Porin. Vierasjoukkueelle matka Raumalle oli antoisa, sillä SB Naantali voitti molemmat pelaamansa pelit, FTB Pitu kaatui maalein 5 - 4, jälkim-

www.tarjoustalo.fi

MaPS nyljettiin Taponkedolla

mäisessä pelissä Porin entinen liigaylpeys SBS Pori joutui luopumaan sarjapisteistä maalein 6 - 3. Kotiyleisölle uusiutunut joukkue esiintyy ensimmäisen kerran Maijamäen liikuntahallissa 22. lokakuuta. Tuolloin naantalilaisten tason mittaavat SBS KM Karkkilasta ja Lapin Salama. Naantalilaisjoukkueen valmennuksesta vastaavat tällä kaudella Peter Eriksson ja pelaaja-valmentaja Antti Kultanen. Joukkueenjohtajana toimii Mikko Peltola.

MASKU. Pikaista paluuta kakkoseen haluava Ekenäs Idrottsförening tuli, näki ja voitti lauantaina Taponkedolla Maskun Palloseuran lukemin 0-4. Peli oli toinen kahdesta kakkosen nousukarsintaottelusta joukkueiden välillä. Ensimmäisen erä oli tasainen ja miltei loppuun saakka maaliton: 44 minuutin kohdalla kuitenkin EIF:n Timo

Brotkin upotti nahkakuulan maskulaisverkkoon. Toisella puoliajan alussa Brotkin jatkoi vielä löylytystään toisella osumalla. Johan Estlander ja Steven Perry tekivät vieraille vielä kumpikin maalin mieheen. Toinen ottelu pelataan Tammisaaressa ensi viikonloppuna, mutta lauantaisen perusteella EIF:llä on nyt vahva kiinnitys nousuun.

JÄÄKIEKKO 15.10.2011 klo 17:30 VG-62 Edustus – Koovee 16.10.2011 klo 14:00 VG-62 B – WCT 16.10.2011 klo 17:30 VG-62 A – Haukat HC

RINGETTE 16.10.2011 klo 12:35 VG-62 D – Lukko www.vg-62.fi

Kimmo Parikka

RNK nousi voitolla kärkeen

Putkikatu 18, NAANTALI • • • • •

ovi- ja pyöräkatokset rst loimusavustimet venepukit HST piipunhatut/sisäputket muut metallialan työt, rst, alumiini jne.

tosemetal.fi | 0500 969 143

h ti .f i

I ST EI S SÄ 3/ 11 N Y T LE H TI P

Rocketsien maali ruuhkautui keltapaidoista. tonta viimeistelyä. Kaikkiaan oli taas nähtävissä, että oman hyökkäyspelin taso on riittävä pelien voittamiseen tässä sarjassa, kunhan meillä vaan on tarpeeksi intoa myös puolustussuuntaan, ruoti Kylmänen. Kotiottelut jatkuvat keskiviikkona 19.10 UJK:ta vastaan.

Kaupunkiuutisten lätyt Ottelun VIP-vieraina olivat RNK:n C97-juniorit, jotka jakoivat Kaupunkiuutisten LÄTYT seuraavasti: taitavasti peliä pyörittänyt Jussi Sipponen. vauhtikone Pasi Palonen (1+2 tehot). 1+3 tehot tehnyt Niko Tammelin.

w w w.v e to u is te lu le

RAISIO. Kakkosdivisioonassa pelaava RNK Hoci nousi lohkonsa kärkeen viime keskiviikkoisen kotivoittonsa ansiosta. DNA hallille vieraaksi saapunut Rockets nöyryytettiin numeroin 9-2. Runsasmaalista ottelua seurasi yli 120 katsojaa. – Pelissä oli alusta lähtien vähän sellainen kissa ja hiiri -asetelma. Meillä oli peli hallussa, mutta silloin on aina riskinä oman pelin passivoituminen, kun kaikki tuntuu liian helpolta, kertoi valmentaja Ari Kylmänen ottelun jälkeen. RNK ei kuitenkaan sortunut pahoihin virheisiin. Ensimmäisen erän lopussa ja toisessa erässä vastustajalle tarjoutui mahdollisuuksia nousta peliin mukaan, kun kotijoukkue ei kiekonmenetyksen jälkeen palannut omaan päähän tarpeeksi terävästi puolustamaan. Maalilla Vesa Käkönen oli kuitenkin hereillä. Toisen erän lopun kaksi ylivoimamaalia ratkaisivat lopullisesti pelin. – Osumista huolimatta ylivoimapelaaminen oli aika heikkoa: huonoja syöttöjä ja teho-

ps

rs

Tarjoukset voimassa TORSTAISTA SUNNUNTAIHIN 13.– 16.10. tai niin kauan kuin tuotteita riittää tarjousaikana.

NAANTALI. Miesten salibandyn 3. divisioonan Satakunnan lohkossa tällä kaudella pelaava SB Naantali on vahvistunut merkittävästi. Viime kauden päätteeksi oman lohkonsa voittanut joukkue on hankkinut riveihinsä vahvistuksia peräti viidellätoista uudella pelaajalla, joten joukkueen edellytykset viime kauden saavutuksen uusimiseen ja jopa sarjaporrasta korkeammalle tasolle nousemiseen on täysin mahdollista. Sarjaratkaisuun Naantalissa sen sijaan ei olla aivan tyytyväisiä, sillä joukkue ja sen taustavoimat eivät vält-

Norm. 27,90

1000 2190

39

5

Talveksi pikkulinnuille! AURINGONKUKANSIEMEN 25 kg (0,88/kg)

Kaupunkiuutiset 13.10.11  
Kaupunkiuutiset 13.10.11  

NAANTALI-RAISIO-MASKU-RUSKO-NOUSIAINEN-MYNÄMÄKI-TURKU Kaupunkiuutiset

Advertisement